Biztonsági adatlap Foglalkozásszerűen felhasznált készítményekhez A 1907/2006 számú EU szabályozás szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap Foglalkozásszerűen felhasznált készítményekhez A 1907/2006 számú EU szabályozás szerint"

Átírás

1 Felülvizsgálva/ nyomtatás: Oldal: 1/5 1. Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: Gyártó cég neve: W.C. Heraeus GmbH Heraeusstr Hanau (Németország Tel: + 49 (0) Fax: +49(0) Forgalmazó cég neve: Interkerám Kft 6000 Kecskemét, Parasztfőiskola 12. Tel/fax: 76/ , 76/ info@interkeram.hu Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. (36) 80/ (36-1-) Az anyag/készítmény felhasználása: Dekor- ill. segédanyag üveghez és porcelánhoz. 2. Lehetséges veszélyek: Besorolás: T - Mérgező. N - A termék a környezetet károsíthatja. A termék az Európai Közösség jelenleg érvényes direktívái szerint jelzéskötelezett. R 61: A termék mérgező, a magzatot károsíthatja. R 62: A termék ártalmas lehet az emberi megtermékenyítő/ fogamzó képességre. R 20/21/22: Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve ártalmas R 33: A halmozódó (kumulatív) hatások miatt veszélyes (PbO) Környezeti hatások: R 50/53: Hosszú ideig tartóan károsíthatja a vízi környezetet, mert biológiailag nem lebontható és/ vagy felhalmozódó az élő szervezetekben. Ólmot tartalmaz. Ne használja olyan felületek bevonására, amelyet a gyaerekek a szájukba vehetnek. 3. Összetétel: Üvegfázisban kötött szilikátokból (frittekből), pigmentekből és vegyi anyagokból álló készítmény Megnevezés CAS szám EU-szám Koncentráció Veszély jel R-mondat tartomány (%) Ólom tartalmú kerámia fritt T, Repr kat. 1 N, R 50/ / /53 Kadmiumszilikát ,5-10 Xn, N 20/21/22 50/53 Titán (IV)-oxid ,5-10 Ón-oxid ,5-10 Az R-mondatok jelentése a 16. pontban található. 4. Elsősegélynyújtás: A mérgezés tünetei csak órákkal később jelentkeznek, ezért baleset esetén legalább 48 órás orvosi felügyelet szükséges. Bőr: szappannal és bő vízzel alaposan le kell mosni. A termék általában nem irritáló hatású.

2 Felülvizsgálva/ nyomtatás: Oldal: 2/5 Szembe kerülő anyag: tiszta vízzel legalább 10 percig öblíteni. Lenyelés: Haladéktalan orvosi vizsgálat szükséges. Belélegzés: A sérültet vigye a szennyezett helyiségből jól szellőző helyre és helyezze nyugalomba. Orvosi tanácsot kell kérni. Eszméletlenség esetén az elhelyezés és szállítás stabil oldalfekvő helyzetben történjen. 5. Tűzveszélyesség: nem éghető anyag Az oltóanyagot a környezet határozza meg: víz, CO2, hab, por. Égés közben felszabaduló veszélyes anyag: nincs Ajánlott védőfelszerelés: pormaszk 6. Óvintézkedés baleset esetén: Személyi intézkedések: Használjon védőszemüveget és védőruhát. Kielégítő szellőzésről gondoskodni kell. A porképződést kerülni kell. Környezeti intézkedések: Akadályozza meg az anyag elszivárgását a talajvízbe vagy a csatornába. Ha a termék vízfolyásba vagy csatornába vagy a talajvízbe került, értesítse az illetékes hatóságot. Tisztítás: Szóródás, kifolyás esetén a porképződést elkerülve haladéktalanul fel kell takarítani. Használjon védőszemüveget és védőruhát. A szennyezett anyagot a 13. pont szerint kell ártalmatlanítani. 7. Kezelés és tárolás: Porképződést és por lerakódást kerülni kell. Ld. a fentebbi utasítások Porképződés esetén az elszívásról gondoskodni kell. Raktározási körülmények: Elzárva, élelmiszerektől elkülönítve tárolni. A tároló edényeket zárva kell tartani. Különleges előírások a raktárra vagy a tárolóedényre: nincs 8. Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételei: ld. 6.és 7. Pont Megelőző intézkedések: A vegyi anyagok használatakor szokásos óvintézkedéseket be kell tartani. Munka közben tilos enni, inni, dohányozni. A porképződést kerülni kell, szükség esetén elszívó berendezés mellett kell dolgozni. A munka végeztével arcot és kezet kell mosni. A szennyezett ruházatot azonnal le kell vetni. Megfelelő szellőzést kell biztosítani a helyiségben, ahol a terméket raktározzák, vagy kezelik. Személyes védőfelszerelés: Légzés védelem: por esetén P3 minőségű védőmaszk, ha a szennyezés a megengedett MAK értéket átlépi. Szem védelem: normál használat esetén nem szükséges, ettől eltérő esetben védőszemüveg Kéz védelem: használjon olyan védőkesztyűt, amely széles körű védelmet biztosít. A kesztyű anyaga: PVC, neoprén vagy gumi. CE minősítésű, III. kategóriába sorolt védőkesztyűt kell használni. Bőr védelem: Használjon olyan védőruhát, amely széles körű védelmet nyújt a bőrnek. Anyaga: pamut, gumi. Kibocsátási határérték: Magas hőmérsékleten olvasztott, ólom tartalmú üveg por CAS szám: EU szám:

3 Felülvizsgálva/ nyomtatás: Oldal: 3/5 MAK-érték: 0,10 mg/m3 (összpor) Kadmium (stabilizált) CAS szám: MAK érték: Titán(IV)-oxid CAS szám: MAK érték: 10 mg/m 3 (belélegezhető frakció) Ónoxid CAS: MAK érték: 2 mg/m 3 (Ónra vonatkoztatva) 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Megjelenés: bíbor por Halmazállapot: szilárd Szag: szagtalan Olvadáspont: - Lobbanáspont: Az anyag önmagában nem gyúlékony. Robbanásveszély: nincs Sűrűség 20 C-on: 4-5 g/cm 3 Oldhatóság vízben: nem oldható Szilárd anyag tartalom: 100 % 10. Stabilitás és reakcióképesség: Elkerülendő anyagok: normál használat esetén nincs. Veszélyes bomlástermékek: nem ismertek, nem reaktív 11. Toxikológiai adatok: A kerámia fritt magas hőmérsékleten megolvasztott szilikát bázisú termék. A végtermék fritt és a fritt nyersanyagainak tulajdonságai között nincs összefüggés. Heveny toxicitás: Lenyelve ártalmas. Belélegezve ártalmas Krónikus toxicitás: A fogamzóképességre vagy nemzőképességre (fertilitásra ártalmas lehet. A születendő gyermekre ártalmas lehet. Bőr irritáció: nincs Szem irritáció: nincs Túlérzékenység: szenzibilizáló hatása nem ismert A termék az EU általános besorolási irányelvei szerint számított veszélyessége: ártalmas 12. Ökotoxicitás: Alkalmazzon megfelelő munkakörülményeket, hogy a termék környezetbe kerülését elkerülje. Vízben nehezen oldódó szervetlen termék. Tisztító berendezésekben mechanikai úton teljesen leválasztható. Ne engedje a talajvízbe, nyílt vízbe vagy csatornába. Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, hosszú ideig ható károsodást okozhat a vízi környezetben. 13. Hulladékkezelés, ártalmatlanítás: Ha lehetséges, újra kell hasznosítani. Nem lehet háztartási szemétként kezelni.

4 Felülvizsgálva/ nyomtatás: Oldal: 4/5 A készítmény maradékainak kezelése és ártalmatlanítása a 98/2001 (VI.15.) Korm. rendeletben és a 16/2001 (VII.18.) KöM rendeletben foglaltak szerint A termék arra alkalmas lerakóhelyre a helyi előírások szerint szállítható. 14. Szállításra vonatkozó előírások: ADR/RID osztály: 6.1 Mérgező anyag Kemler-szám: 60 UN-szám: 3288 Csomagolási osztály: III Az áru jelölése: 3288 Mérgező szervetlen szilárd anyag, (ólom-oxid, kadmium-szilikát) Mennyiségi korlátozás: LQ9 15. Szabályozási információk Az Európai Közösség irányelvei szerinti jelölések: T - mérgező N veszélyes a környezetre A címkén feltüntetendő veszélyes komponens: ólomoxid kadmiumszilikát R-mondatok: /21/22-50/53 S-mondatok: S-53: Kerülni kell az expozíciót, használatához külön utasítás szükséges S-9: Az edényzet jól szellőztethető helyen tartandó. S-20: Használat közben enni, inni nem szabad S-36/37: Megfelelő védőruházatot és védőkesztyűt kell viselni S-45: Baleset vagy rosszullét esetén orvost kell hívni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni. S-57: A környezetszennyezés elkerülésére megfelelő edényzetet kell használni Speciális intézkedések: csak hivatásszerű felhasználásra. Vonatkozó törvények és rendeletek: 1. Veszélyes anyagokkal kapcsolatos rendeletek: évi XXV. törvény a kémiai biztonságról 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet 3/2006 (I.26.) EüM rendelet 2. Veszélyes hulladékokra vonatkozó előírások: 98/2001. (VI.15.) Korm. rendelet 16/2001 (VII.18.) KöM rendelet 3. Vízszennyezéssel kapcsolatos rendeletek: 220/2004 (VII.21.) Korm. rendelet 4. Munkavédelemre vonatkozó előírások: évi XCIII. Törvény 16. Egyéb A biztonsági adatlap 2. pontjában előforduló R-mondatok teljes szövege: R 20/21/22: Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve ártalmas. R 20/22: Belélegezve és lenyelve ártalmas. R 33: A halmozódó (kumulatív) hatások miatt veszélyes

5 Felülvizsgálva/ nyomtatás: Oldal: 5/5 R 50/53: Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. R 61: A születendő gyermekre ártalmas lehet. R 62: A fertilitásra (fogamzóképességre vagy nemzőképességre) ártalmas lehet A közölt információk megfelelnek jelenlegi ismereteinknek. A megadott információ csak iránymutatónak van szánva a biztonságos kezeléshez, használathoz, feldolgozáshoz, tároláshoz, szállításhoz, hulladék elhelyezéshez és megsemmisítéshez, de nem tekinthető garanciának, vagy minőségi követelménynek. A termék felhasználása ellenőrzésünkön kívül történik, az érvényben levő törvények és jogszabályok betartásáért a felhasználó a felelős. Az adatlap kiállítása a Kémiai Biztonságról szóló évi XXV. Törvény, illetve a törvény felhatalmazása alapján kiadott rendeletek (ld. 15. pont) szerint történt.

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: PRIME SOURCE Vízkőoldó koncentrátum

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója:

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kiállítás dátuma: 2009.06.30. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Termékkód: A-008 Felhasználási terület: Vegyi anyag építkezéshez,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Brado Club penészölő spray penész elleni tisztítószer Florin Vegyipari és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

A termék megnevezése: Unipren 1040 SZAKIPARI FELHASZNÁLÁSRA A termék fajtája Neoprén alapú oldószeres kontaktragasztó

A termék megnevezése: Unipren 1040 SZAKIPARI FELHASZNÁLÁSRA A termék fajtája Neoprén alapú oldószeres kontaktragasztó ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ B I Z T O N S Á G I A D A T L A P ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ 1. A készítmény és a gyártó cég azonosítása 1.1 A készítmény neve:

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, az EU, a 44/2000.(XII. 27.) EüM rendelet szerint: Veszélyjel: F Xn

2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, az EU, a 44/2000.(XII. 27.) EüM rendelet szerint: Veszélyjel: F Xn 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Kiállítás kelte: 2006. 10. 01. Aktualizálás kelte: 2012. 08. 01. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Észter hígító Kiszerelés:

Részletesebben

Terméknév: Alycol Summer Citrus illatosított nyári szélvédőmosó

Terméknév: Alycol Summer Citrus illatosított nyári szélvédőmosó BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: Alycol Summer Citrus illatosított nyári szélvédőmosó Változat: 4 Felülvizsgálat: 2010. 02. 16. Kibocsátás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült az 1907/2006/EK rendelet alapján

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült az 1907/2006/EK rendelet alapján Patyolat Általános EXTRA mosópor 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK rendelet alapján 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Patyolat Általános

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BRADOGÉL higiénés kézfertőtlenítőszer higiénés kézfertőtlenítőszer Florin

Részletesebben

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO A kiállítás kelte: 2010.06.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: ODO térkőtisztító Gyártó cég neve: HungaroChemicals Ipari, Kereskedelmi

Részletesebben

KONSTRUKTÍV KFT H-1183. Budapest, Üllői út 484. Tel. (36-1) 291-5389 Fax. (36-1) 291-5389

KONSTRUKTÍV KFT H-1183. Budapest, Üllői út 484. Tel. (36-1) 291-5389 Fax. (36-1) 291-5389 Felülvizsgálat dátum: 2009. 04.10. Verziószám: 2 Dátum. 2008.01.04. 1.Az Anyag/Készítmény és a Társaság/ Vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó cég: Cím: Elsősegély

Részletesebben

Nyomtatás kelte:2008.07.11. 1907/2006/EK szerint Átdolgozva: 2008..07.11 Készült: 2009. 09. 11 THINNER FOR PLASTI DIP Termék szám:19 1/6

Nyomtatás kelte:2008.07.11. 1907/2006/EK szerint Átdolgozva: 2008..07.11 Készült: 2009. 09. 11 THINNER FOR PLASTI DIP Termék szám:19 1/6 Termék szám:19 1/6 1.AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A készítmény neve: F-740 A készítmény felhasználása: a Plasti Dip termékek hígítója 1.2 Gyártó/vállalkozó cég neve, címe: Plasti

Részletesebben

MOL Transit TD 15W-40 univerzális motorolaj

MOL Transit TD 15W-40 univerzális motorolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155 EGK irányelv és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: Változat: 12 Felülvizsgálat: 2007. 01. 26. Kibocsátás kelte: 2000. 01. 12. Oldal: 1/(9) 1.

Részletesebben

készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint

készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1/5 Verzió: 1.0 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: SZIVÁRVÁNY HÁZTARTÁSI

Részletesebben

1097 Budapest, Illatos u. 19-23.

1097 Budapest, Illatos u. 19-23. 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ/VÁLLALAT NEVE Felülvizsgálva: 2010. szeptember 01., 2011. július 7. Az anyag vagy készítmény azonosítása: Kereskedelmi név: Gyártó cég adatai BVN Növényvédő Kft. Tel.:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: H1 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte Honosítás kelte: 2011. 07. 01. Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: Moje Auto

Részletesebben

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

1. Készítmény neve Szanitertisztító Gél állagú, savas

1. Készítmény neve Szanitertisztító Gél állagú, savas Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2010. szeptember 14. 1. Készítmény neve Szanitertisztító Gél állagú, savas Gyártó: Forgalmazó: Hexachem Vegyianyaggyártó

Részletesebben

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN 1/7Levis színezőpaszta LSG-FRI/Solvent free colourant MN és RN verziószám: 3-2-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 12. 08. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény

Részletesebben

1.1 Felhasználása: Besűrűsödött Palmatex, Palmafix hígítására, valamint a ragasztós szerszámok tisztítására.

1.1 Felhasználása: Besűrűsödött Palmatex, Palmafix hígítására, valamint a ragasztós szerszámok tisztítására. Biztonsági Adatlap a 44/2000 (XII.27) EüM rendelet alapján Oldal: 1/5 Revízió:1 Palma Lemosó és Hígító Revízió dátuma: 2004. 06. 14. Kiadás dátuma: 004. 06. 14. 1. A készítmény neve Palma Lemosó és Hígító

Részletesebben

MaxBrillance univerzális zsíroldó 5 liter Készült:2012. február 18. Változat: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP

MaxBrillance univerzális zsíroldó 5 liter Készült:2012. február 18. Változat: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült:2012 február 18 Változat: 10 BIZTONSÁGI ADATLAP MaxBrillance univerzális zsíroldó 5 liter 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1 SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Reagens vízvizsgálatra. AMMÓNIA tabletta reagens (CombiPack 517 611) Ammónia No.1 reagens (512 580)

Reagens vízvizsgálatra. AMMÓNIA tabletta reagens (CombiPack 517 611) Ammónia No.1 reagens (512 580) BIZTONSÁGI ADATLAP Reagens vízvizsgálatra 91/155 EEC szerint AMMÓNIA tabletta reagens (CombiPack 517 611) Ammónia No.1 reagens (512 580) 1 Termék és gyártó Termék neve : Ammónia No.1 tabletta Termékkód

Részletesebben

Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2009.november 10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2009.november 10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat /vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Mosószóda (Nátrium-karbonát ) A készítmény felhasználási

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/6 Salétromsav A kiállítás kelte: 2005.06.16. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Az anyag neve: Salétromsav Gyártó cég neve: Az anyag beszerzése a vásárló/felhasználó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Biztonsági adatlap - MSDS BF-HS-010 Oldal 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006/EK SZABÁLYOZÁS SZERINT 1.1. Termékazonosítók: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék neve: Gyártó:

Részletesebben

Hideg zsíroldó 1/6 Verziószám: 5 2007 junius 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. veszélyes készítményhez. Hideg zsíroldó

Hideg zsíroldó 1/6 Verziószám: 5 2007 junius 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. veszélyes készítményhez. Hideg zsíroldó Hideg zsíroldó 1/6 Verziószám: 5 1. A készítmény azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez Hideg zsíroldó A készítmény neve: Felhasználási terület: fokozott hatékonyságú hideg zsíroldó, tűzhelyek,

Részletesebben

3. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Összetétel: benzines, olajos, szappanos vizes emulzió. EINECSszám Osztályozása H mondatok százalék

3. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Összetétel: benzines, olajos, szappanos vizes emulzió. EINECSszám Osztályozása H mondatok százalék A Brilliance Tisztítószer Gyártó Kft. ÁNTSZ száma: 12932/1998 A termék bejelentési számai: OKBI: B-13120069 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Azonosított

Részletesebben

1.3 Forgalmazó cég neve, címe: BITIMPEX Kft. 1116. Budapest, Építész u.8-12. Tel.:36 (1) 362-2473 www.bitimpex.hu

1.3 Forgalmazó cég neve, címe: BITIMPEX Kft. 1116. Budapest, Építész u.8-12. Tel.:36 (1) 362-2473 www.bitimpex.hu SPINOR A12 1/5 1. Az anyag/készítmény és vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény neve: SPINOR A12 -Mikrocement A készítmény felhasználása: Építési adalékanyag: betongyártáshoz, vízzáráshoz 1.2 Gyártó/szállító

Részletesebben

A termék kódja: A termék jellege / ajánlott alkalmazási cél: készítmény / katalizátor kétkomponensű poliuretán alapozókhoz

A termék kódja: A termék jellege / ajánlott alkalmazási cél: készítmény / katalizátor kétkomponensű poliuretán alapozókhoz BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: C05 Catalizzatore (per F09-F07) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása A termék kódja: C05

Részletesebben

MOL Dynamic Star F 5W-30 szintetikus motorolaj

MOL Dynamic Star F 5W-30 szintetikus motorolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: Változat: 2 Felülvizsgálat: 2010. 06. 09. Kibocsátás kelte: 2007. 11. 28. Oldal: 1/(9) 1. Anyag /

Részletesebben

Honosítás kelte: 2010. 01. 06. Oldal: 1/(11) Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte (gyártói): 2007. 08. 01. /

Honosítás kelte: 2010. 01. 06. Oldal: 1/(11) Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte (gyártói): 2007. 08. 01. / BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: 938/U86 Polivinyl Adhesive Honosítás kelte: 2010. 01. 06. Oldal: 1/(11) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Pattex Palmafix Burkolatragasztó oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 398743 Felülvizsgálat ideje: 19.05.2010 Nyomtatás ideje: 17.06.2010

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1/5 IODINE BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: IODINE 1.2. Azonosított felhasználás:

Részletesebben

ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601)

ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601) BIZTONSÁGI ADATLAP Reagens vízvizsgálatra 1907/20066EC. 31. szerint ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601) Alumínia No.1 reagens (512 580) 1 Termék és gyártó Termék neve : Alumínium No.1 tabletta Termékkód

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint Kaffeemaschinen Reiniger 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: KAFFEEMASCHINEN

Részletesebben

1/6 Mozaik Csempe ragasztó verziószám: 1-HU Készült: 2009. február 26. Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 26. BIZTONSÁGI ADATLAP

1/6 Mozaik Csempe ragasztó verziószám: 1-HU Készült: 2009. február 26. Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 Mozaik Csempe ragasztó verziószám: 1-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Mozaik Csempe ragasztó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Az anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gépipar Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL VEGYI

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DICHTFIX FEHÉR 310 ml

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DICHTFIX FEHÉR 310 ml 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893227 MSDS-Identcode : 10014452 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Készült: 2009. október 26. Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP

1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Készült: 2009. október 26. Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:supralux

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/9 Supralux Xylamon szúölő szer verziószám: 1-1-HU Nyomtatási dátum: 2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux Xylamon

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: PARAMO CUT 32 Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Vágóolaj. 1.3. Gyártó cég neve: Név: PARAMO, a.s.

Részletesebben

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 2008.11.26 102000006514 Nyomtatás Dátuma: 2009.02.13 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 2008.11.26 102000006514 Nyomtatás Dátuma: 2009.02.13 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA SENCOR 70 WG 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév SENCOR 70 WG Termékkód (UVP) 00929646 Alkalmazás Gyomirtó szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

B IZTONSÁGI ADA T LAP

B IZTONSÁGI ADA T LAP B IZTONSÁGI ADA T LAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: kültéri glett építmények

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO 11014-1 szerint BA száma: 386337 Kiállítás kelte: 2010.06.07 1. Anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása: Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464 Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: ZÁROLAJZÓ-JÉGOLDÓ Felhasználási terület: Karbantartás Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó cég: Cím: Telefon: Fax: Forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: AUTÓ MOBIL VEGYI Kft. 6727 Szeged, Acél u.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete alapján. neodisher brillant tabs

Biztonsági adatlap. az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete alapján. neodisher brillant tabs neodisher brillant tabs biztonsági adatlap 1/5 Biztonsági adatlap az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete alapján 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Silky Háztartási Vízkőoldó 1.2.Azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag /készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

Zep Natural Biztonságtechnikai Adatlap

Zep Natural Biztonságtechnikai Adatlap 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag neve: Felhasználási terület: Forgalmazó: ZEP NATURAL Felülettisztító és fertőtlenítő szer Vegyspeed Kereskedelmi és Szolgáltató

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): kizárólag ipari felhasználásra. Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BARAKI-B RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP BARAKI-B RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BARAKI-B RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra kész

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. 1201. Budapest, Alsóteleki utca 46. Tel: (1)284-3807 Fax: (1) 284-3807 Mobil: (20)-584-9093; (30) 280-6208 E-mail: info@citalex.

Biztonsági Adatlap. 1201. Budapest, Alsóteleki utca 46. Tel: (1)284-3807 Fax: (1) 284-3807 Mobil: (20)-584-9093; (30) 280-6208 E-mail: info@citalex. Verzió: 03 Kiadás dátuma: 2015.04.23. 1. Vegyianyag neve, gyártó és forgalmazó cég adatai 1.1 Anyag vagy készítmény neve: Cikobalt DMA 2 I 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonos felhasználása illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. fehér és színtelen

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. fehér és színtelen 1/6 Supralux Portal MIX vakolatalapozó verziószám: 1-2-HU Utolsó nyomtatás: 2010. 12. 08. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.08.01. Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: TÉLI NYÁRI SZÉLVÉDŐMOSÓ 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/ és a 453/2010/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/ és a 453/2010/EK rendelet szerint PC ph+ mosószer-adalék 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/ és a 453/2010/EK rendelet szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PC ph+ mosószer-adalék

Részletesebben

Az EK 1907/2006 szabályozás és módosításai szerint. Sekusept forte. Kód: 104369E Változat: 5 A módosítás időpontja : 8 július 2008

Az EK 1907/2006 szabályozás és módosításai szerint. Sekusept forte. Kód: 104369E Változat: 5 A módosítás időpontja : 8 július 2008 Az EK 1907/2006 szabályozás és módosításai szerint Sekusept forte Kód: 104369E Változat: 5 A módosítás időpontja : 8 július 2008 1.) Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója: Terméknév:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: WUXAL Réz Top

Részletesebben

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra 1. Anyag-/készítmény- és cégmegnevezés Termék kereskedelmi neve Cikkszám: 301100-540/301100-480/301505/301905 Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra Gyártó/szállító adatai: Sonax

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Sika Power 2910 Rigid, B komponens Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199 1/6 A kiállításának kelte: 2001. 03. 12. Aktualizálás kelte: 2005. 08. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Línea HS 2000 útjelző festék sárga Gyártó cég neve/forgalmazó cég neve: Chemimark Kft.

Részletesebben

1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító

1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító 1/8 Supralux Lakkbenzin hígító verziószám: 1-HU BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító A készítmény felépítése/rendeltetése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint NEMESACÉL TISZTÍTÓ SPRAY 400ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint NEMESACÉL TISZTÍTÓ SPRAY 400ML 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893121 MSDS-Identcode : 10014505 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

Verziószám: 1.0(HU) 1.oldal Foam Filter Oil BIZTONSÁGI ADATLAP

Verziószám: 1.0(HU) 1.oldal Foam Filter Oil BIZTONSÁGI ADATLAP 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: - bevonóanyag Cikkszám: 800002471 Gyártó cég neve: Fuchs Lubricants (UK) PLC. Cím: New Century Street Hanley, Stoke-on-Trent, Staffordshire, ST1 5HU, Egyesült

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15.

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK (REACH) rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010.02.15. 1. Készítmény neve: NewV lakk fényes 40 UC 5200 Felhasználási terület: UV lakkozáshoz, lakkozó műből Gyártó cég neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Prista Antifreeze Honosítás kelte: 2009. 05. 15. Oldal: 1/(9) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Fürdőszoba festék fehér

Fürdőszoba festék fehér 1/7Supralux Penészgátló Konyha & Fürdőszoba festék verziószám: 1-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 64742-48-9 265-150-3-10-25 Xn 10-65-66 Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kezelt nehéz*

BIZTONSÁGI ADATLAP. 64742-48-9 265-150-3-10-25 Xn 10-65-66 Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kezelt nehéz* BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék kód: - REACH regisztrációs szám: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BARAKI-B RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP BARAKI-B RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BARAKI-B RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra kész

Részletesebben

MOL Arol 2T kétütemű motorolaj

MOL Arol 2T kétütemű motorolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: MOL Arol 2T kétütemű motorolaj Változat: 1 Felülvizsgálat: Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal:

Részletesebben

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545 Kiállítás kelte: 2012-08-16 Biztonsági adatlap A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint GHS / CLP Módosítva: 2012-08-16 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító: REACH

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés SikaRep 4N Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó: SIKA

Részletesebben

1.1 A készítmény neve: PLASTI DIP Spray (minden szín)

1.1 A készítmény neve: PLASTI DIP Spray (minden szín) Termék szám:18 1/6 1.Az anyag/készítmény és vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény neve: A készítmény felhasználása: Multifunkcionális gumibevonat. Fémre, fára, üvegre, gumira, betonra, műanyagra, kötélre,

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P (Veszélyes készítményhez)

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P (Veszélyes készítményhez) A kiállítás/felülvizsgálat kelte: 2003. június 02. Oldalszám: 1/10. 1. A készítmény neve (kereskedelmi név): BORNIT - Dekontaminol falfirka eltávolító Gyártó : BORNIT-Werk Aschenborn GmbH cím: 08056 Zwickau,

Részletesebben

A termék kódja: A termék jellege / ajánlott alkalmazási cél: készítmény / poliészter kitt: autóipar, hajóépítés

A termék kódja: A termék jellege / ajánlott alkalmazási cél: készítmény / poliészter kitt: autóipar, hajóépítés BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: S35 STUCCO PER PLASTICA 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása A termék kódja: S35 A termék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DIESEL ADALÉK CR 300ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DIESEL ADALÉK CR 300ML 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893567 MSDS-Identcode : 10026845 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

10-20-36/37/38-51/53 Etilbenzol 100-41-4 202-849-4-1-3 F, Xn 11-20

10-20-36/37/38-51/53 Etilbenzol 100-41-4 202-849-4-1-3 F, Xn 11-20 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 1831 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: festék fémfelületre.

Részletesebben

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 20. Dokumentum szám: 18-9027-6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M(TM)Espe(TM)

Részletesebben

TRINÁT magasfényű zománcfesték

TRINÁT magasfényű zománcfesték BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-11-28 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Zománcfesték Gyártó cég neve

Részletesebben

Terméknév: EVOX Extra concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Terméknév: EVOX Extra concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum Változat: 1 Felülvizsgálat: Kibocsátás kelte: 2013. 05. 22. Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító EVOX Extra concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Sanity Brite 40. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Sanity Brite 40. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Sanity Brite 40 A kiállítás kelte: 2010.07.27. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: Sanity Brite 40 vízkő eltávolítószer koncentrátum Gyártó cég neve:

Részletesebben

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Geocel alga és moszatölőszer Gyártó cég neve: Geocel

Részletesebben

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455 BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Csónaklakk Gyártó cég neve Trilak

Részletesebben

Terméknév: MOL Dynamic Moto 2T szintetikus kétütemű motorkerékpár motorolaj

Terméknév: MOL Dynamic Moto 2T szintetikus kétütemű motorkerékpár motorolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: MOL Dynamic Moto 2T szintetikus kétütemű motorkerékpár Változat: 3 Felülvizsgálat: 2010. 08. 18. Kibocsátás

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Sika Repair Sikafloor EpoCem Modul, B komponens Termelési

Részletesebben

1/5 Virocid BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/ 2 006/ EK rendeletnek megf elelő en 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: VIROCID A termék felhasználása: Folyékony

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: METABOND 1.5 HI-TECH ZSÍR METABOND 1.5

Részletesebben

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kannás. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - REACH regisztrációs szám: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: FLY-TOX légyirtószer A készítmény típusa: légyirtószer A hatóanyag neve: Azamethiphos A hatóanyag EC neve:

Részletesebben

EU-Directive 2001/58 44/2000.(XII.27.)EüM rendelet Kelte: 2007.11.28. Verzió: E01.00 Gyári szám: W89195 Eredeti kelte: 2007.06.01.

EU-Directive 2001/58 44/2000.(XII.27.)EüM rendelet Kelte: 2007.11.28. Verzió: E01.00 Gyári szám: W89195 Eredeti kelte: 2007.06.01. 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Terméknév : Tisztító adalék, Diesel befecskendező rendszerhez (UNIX: 359557/359602) Kiszerelés: 1 és 5 liter W89195/W89196 Diesel System Purge A termék jellege

Részletesebben