1872-ik évi március hó 18-áu déli 12 órakor. PEST, 1872.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1872-ik évi március hó 18-áu déli 12 órakor. PEST, 1872."

Átírás

1 TETELEK A JOG ÉS ÁLLAM TUDOM ÁNYOKBÓL, M ELY EK ET A P E STI M AGYAR K IR. TUDOM. EGYETEM EN K IÁ L L O T T SZIG O R LA TO K U TÁ N A JO G T U D Ó R I R A N G ELN Y E R É SE V ÉG ETT A T E K IN T E T E S JO G I K A R JÓ V Á H A GYÁSA M ELLETT NYILVÁNOS V IT A T K O Z Á S A LÁ BOCSÁT 1872-ik évi március hó 18-áu déli 12 órakor. PEST, e l s ő m a g y. e g y e s, k ö n y v n y o m d a. (ftf-út 7 N7» )

2

3 Az észjogból. A szokás hibásan soroztatik az észjog forrásai közé, mert az nem forrása, hanem már eredménye a jogbölcseletnek. A cselekmények összhangja a jogszabályokkal jogszerűségnek nevezendő még akkor is, ha az nem az igazságra irányzott belső szándékból származik. Macchiavelli munkája inkább ártott, mint használt a korlátlan egyeduralomnak. Többnejüség és elválás az észjoggal nem ellenkeznek. A házasságon kivül született gyermek léteiét nem lehet törvénytelennek állitani. Az elévülés észjogi alappal nem bir.

4 4 A nemzetgazdászatból. Valamely nép nemzetgazdasági állapotából következtetést lehet vonni annak politikai fejlettségére is. Korunkban a javak szerzésének legfőbb forrása a tőke.. A hitbizományi intézmény viszonyaink közt megszüntetendő volna. A szabad jövedelem szolgálhat csak tőke szerzésre. Hazai termel vényeink forgalom képességét és azok értékének emelkedését a munkálatba vett közlekedési eszközök célszerű kiépítése, illetőleg szabályozása hathatósan fogja előmozdítani.

5 A pénzügytanból. Az állam pénzügyi viszonyainak rendezettsége vagy ziláltsága nagy horderejű befolyással van az illető nemzet politikai szereplésére. Az osztrák-magyar monarchia kedvezőtlen pénzügyi állapotát naponta emlékünkbe hozza az osztrák nemzetibank jegyeinek kényszer-forgalma. A polgárok az adófizetési kötelezettség által azon jogot nyerik az állam irányában, miszerint ettől megkövetelhetik, hogy őket minden bel és kül megtámadásoktól megótalmazza, s ha ennek eleget nem tesz, kell, hogy a károsult egyesnek joga legyen az államtól ezen mulasztásból eredeti kárai megtérítését követelni. Az,.uj adó behozattak' és adó fölemelés" az adóztatás módja tekintetében egymástól nagyban különböznek, habár célja mindkettőnek : az állambevétel szaporítása. Magyarország egy önálló hazai jegybank nélkül nemzetgazdaságát nem emelheti ama fokra, melyen természeti és földrajzi előnyei mellett állania kellene.

6 Osztrákjogból. Az osztrák polg. törv. könyv oly" jogesetnek, nrelvre nézve a törvénykönyvben határozat épen nem foglaltatik : a természeti jog szerinti megítélését rendeli. Magán jogaira nézve a fejedelem is a polg. törv. könyv határozatai alatt áll. A ptk. valamint utó-örökös úgy utó-hagyományos rendelését is megengedi. A későbbi végrendelet a korábbi érvényes végrendeletet még akkor ss megszünteti, ha ez abban nyíltan ki nem fejeztetik is. Az örökbe fogadott gyermek törvényes örökösödési joggal, sőt a köteles rész igényével is bir örökbe fogadója után, de ez nem örököl ő utána.

7 7 A statistikából. A statistikai adatok gyakran tapasztalható hiányosságánál fogva, maga e tudomány is veszt becséből. A magyar korona tartományai egyéb cultur államokkal szemben elég kedvező állást foglalnak el a házasságon kiviil született gyermekek számaránya tekintetében. Magyarország a szőlő-művelés okszerű űzése, a bor gondos és lelkiismeretes kezelése mellett a világ legelső rendű bortermelő államává válhatnék. Erdély oly óriási só-telepekkel bir, hogy egész Európát évszázadokban át bőven elláthatná sóval; s mind a mellett az egyed-áruságnál fogva a bevitel túlhaladja a kivitelt!

8 - 8 A római jogból. A tizenkét-táblás törvény alaptörvénynek jelentőségével birt. Per legis actiones eljárás a formulák szerinti eljárás be hozatalával nem szüntettetett meg. Az exceptiok idomilag a praetori joghatóságon alapultak. Rómában már kezdetben is létezett a földbirtokra nézve az ager publicis mellett magán tulajdon is. A római jog szerinti csődeljárásban a hitelezők által magok közül választott bonoriim vendendorum magister" hivatása azonos volt a hazai csődtörvényeink szerinti tömeggondnok hivatásával. A római provinciabeli birtok annyiban hasonlított a Magyarországon 1848 előtt főn állott úrbéri birtokokhoz, amennyiben mind kettő az illető államban kiválókig képezte az adó-alapot.

9 9 Az egyházjogból. Az egyházjog története tanúságot tesz arról is, hogy papság ő lelkiekbeni hatalmát világi uralmának gyarapítására és megszilárdítására igen gyakran fölhasználta. A kegyúri jog magában véve adásvevés tárgya nem lehet. Az 1855-ben létrejött eoncordatum Magyarországon csak hatalmi intézkedések folytán lett kötelezővé. A pápai nagy követek megbízása a pápa halálával rendszerint nem szűnik meg. A pápai csalatkozliatlanság dogmája sem a sz. Írás, sem a traditio által nem igazoltatik; a történet félreismerhetíenűl ellene szol; és egybevetve VIII. B mifácz Unam sanctam constitutiojával az államra nézve veszélyes.

10 10 A magyar magánjogból. A nemes, polgár és paraszt közötti személyi, valamint a nemesi és paraszt birtokok közötti vagyoni jogkülönbségek mind ekkoráig nincsenek teljesen megszüntetve. Az ősi és öröklött" javak jogi minősége közt nagy hasonlatosság, de mégis lényeges különbség van. Az elévülésre megszabott 32 évi idő korunkban már kelletén túl hosszú. Hazai törvényeink nem engednek a házasságon kivül születet gyermeknek törvényes örökösödést még anyja után sem. A kiváltságos, valamint a tiokvégrendeletet az erdélyi törvények nem ismerik.

11 11 A polgári törvénykezési rendtartásból. A peres felek által a biró elébe vitt vitás kérdés folytán keletkezett bírói határozat uj jogot nem hoz létre, hanem csak létezőnek, és kényszerrel foganatos! tandónak mondja ki a másik fél által el nem ismert jogot. A ptr az egyházi törvényszékek bíráskodási jogát a közvélemény és a kor fokozotabb igényei ellenére továbbra is füntartotta. Az 1868: 4!) te. helyt ad a közvetett bizonyításnak. Az 1868: 4!) te. egyik fő hibája, hogy a semmiségi eseteket taxatíve fölsorolja. A községi bíróság által hozott ítéletek végrehaj tandók, habár a jogosított fél a végrehajtást nem is kérte. A vásári bíróság Ítélete előleges zálogolás nélkül nyomban tartandó árverezéssel hajtatik végre.

12 L 12.a. váltójog és eljárásból. A váltójog- szokásjogból keletkezett. A magyar váltó tk. irányára nagy befolyással volt a Code de commerce." A szükségbeli utalványozott és névbecsülői elfogadó kötelezettsége föltételes. Váltóbeli kötelezettség keletkezhetik el nem fogadott váltó alapján is. A váltó másolat" és másodlat" közt a gyakorlati használat tekintetében nagy hasonlatosság, de váltójogi hatály tekintetében lényeges különbség van. A magyar vtk. 26. és 70. c. pontja közt ellenmondás foglaltatik. A váltóbeli követelés a lejárattól számított két év alatt nem anyagilag, hanem alakilag évül el. Az elévülés hivatalból figyelembe nem vétethetik. A ki ipar- jogosítvány nyal nem bir, cégét be nem jegyeztetheti.

13 13 A büntető jogból. A Canon jog nagy befolyással volt büntető törvényhozásunkra. A biroilag lezálogolt javak elidegenítése sem sikkasztás, sem lopás hanem bírói zártörés, tehát egy önálló bűntett tényálladékát állapítja meg. A tényálladéknak egész terjedelmében be kell bizonyittatnia, különben a büntetés alkalmazásának helye nem lehet. A felbujtót, mint értelmi bűnszerzőt, ha a bűntett véghezvitelénél közre sem működött, annak egész súlya terheli. Hazai törvényszéki gyakorlatnak törvényt megszüntető erejét kétségbe vonni nem lehet. A vizsgálatot többé nem a tiszti ügyész, hanem a vizsgáló biró eszközli.

14 14 Az országászatból. Az államhatalom legfőbb föladata: a jogállapot biztosítása az államban. A szabadság és jogegyenlőség alapján szervezett államban semmiféle vallás sem nyilvánítható uralkodó vallásnak. Oly országban, hol a bírák időközönként és a nép által választatnak, egészséges igazságszolgáltatásról szó sem lehet. Dogma tekintetében sem lehet az egyház törvényhozása független az államtól, mert ezen alakban is mondhat ki és hirdethet az államra nézve veszélyes elveket.

15

16

JOG- ÉS Á L L A M T U D O M Á NYOKBÓL,

JOG- ÉS Á L L A M T U D O M Á NYOKBÓL, , ^ TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS Á L L A M T U D O M Á NYOKBÓL, MELYEKET A P E S T I M A G Y A R K IR. T U D. E G Y E T E M E N KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A J O G T U D O R I R A N G E L N Y E R É S E V É

Részletesebben

TÉTELEK AZ ÖSSZES A MAGYAR KIR. TUDOMÁNYOS EGYETEMEN ADOTT SZIGORLATOK UTÁN. tjogtudorifok ELNYERÉSE VÉGET' A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL

TÉTELEK AZ ÖSSZES A MAGYAR KIR. TUDOMÁNYOS EGYETEMEN ADOTT SZIGORLATOK UTÁN. tjogtudorifok ELNYERÉSE VÉGET' A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS ÍLLíUITUDOIIÍMOKBÓL ' MELYEKET A MAGYAR KIR. TUDOMÁNYOS EGYETEMEN ADOTT SZIGORLATOK UTÁN tjogtudorifok ELNYERÉSE VÉGET' A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL NYILVÁNOS VITATKOZÁS

Részletesebben

TETELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A MAGYAR KIR, TUDOM. EGYETEMNÉL KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTAK A JOGTUDORÉ FOKOZAT ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES

TETELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A MAGYAR KIR, TUDOM. EGYETEMNÉL KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTAK A JOGTUDORÉ FOKOZAT ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES TETELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL, MELYEKET A MAGYAR KIR, TUDOM. EGYETEMNÉL KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTAK A JOGTUDORÉ FOKOZAT ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES J OGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL KÖZVITA U.\

Részletesebben

ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL JOG- ÉS A P ESTI M. K. EGYETEMEN AZ ÖSSZES JOGTUDORSÁG ELNYERÉSE VÉGETT WEIDENFELD ISTVÁN MELYEKET KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN

ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL JOG- ÉS A P ESTI M. K. EGYETEMEN AZ ÖSSZES JOGTUDORSÁG ELNYERÉSE VÉGETT WEIDENFELD ISTVÁN MELYEKET KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN AZ ÖSSZES JOG- ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL MELYEKET A P ESTI M. K. EGYETEMEN KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORSÁG ELNYERÉSE VÉGETT 1873 NOV. 7 -ÉN DÉLI 12 ÓRAKOR NYILVÁNYOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT. WEIDENFELD

Részletesebben

JOG- és Á LLAM TUDOM Á N Y O K BÓL,

JOG- és Á LLAM TUDOM Á N Y O K BÓL, TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- és Á LLAM TUDOM Á N Y O K BÓL, MELYEKET A MAGYAR K. TUDOMÁNY-EGYETEMEN KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORSÁG ELNYERÉSE VÉGETT 1868 Juliushó 24-én NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT

Részletesebben

Á L L A M T U D O M Á N Y O K B Ó L,

Á L L A M T U D O M Á N Y O K B Ó L, AZ ÖSSZES J O G - ÉS Á L L A M T U D O M Á N Y O K B Ó L, MELYEKET A PESTI MAGYAR K. TUDOMÁNY.-EGYETEMEN K IÁ LLO TT SZIGORLATOK UTÁN A JOG TUDORI FOKOZAT ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL

Részletesebben

JOG- ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBOL,

JOG- ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBOL, TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBOL, MELYEKET A P E S T I M AGYAR KIR, TUD. E G Y E T E M E N KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORI RANG ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL

Részletesebben

JOG- ÉSÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL,

JOG- ÉSÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL, TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉSÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL, MELYEKET A PESTI M.K. TUDOMÁNY-EGYETEMEN KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORSÁG ELNYERÉSE VÉGETT 1871. évi ju n iu s hó 7-én, déli 12 órakor NYILVÁNOS VITATKOZÁS

Részletesebben

TÉTELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A M. K. TUDOM. EGYETEMEN. k iá l l ít o t t s z ig o r l a t o k u t á n A JOGTUDORSAG ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES

TÉTELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A M. K. TUDOM. EGYETEMEN. k iá l l ít o t t s z ig o r l a t o k u t á n A JOGTUDORSAG ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES TÉTELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A M. K. TUDOM. EGYETEMEN k iá l l ít o t t s z ig o r l a t o k u t á n A JOGTUDORSAG ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT

Részletesebben

JOG- ÉS A L L A M T U D O M Á N YOKBÓL,

JOG- ÉS A L L A M T U D O M Á N YOKBÓL, ^ - - TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS A L L A M T U D O M Á N YOKBÓL, MELYEKET A PESTI MAGYAR KIR. TUD. EGYETEMEN KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORI RANG ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR JÓVÁHAGYÁSÁVAL

Részletesebben

TÉTELEK AZ ÖSSZES MELYEKET KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT

TÉTELEK AZ ÖSSZES MELYEKET KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT TÉTELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A MAGY. KIR. TUDOM. EGYETEMNÉL KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORI RANG ELNYERÉSE -VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT P e ste n,

Részletesebben

TETELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A TEKINTETES NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALA BORCSÁNYI ANTAL

TETELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A TEKINTETES NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALA BORCSÁNYI ANTAL TETELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN TÖRYÉNYTUDORI RANG ELNYERÉSE V ÉGETT A M AG Y AR KIR. TUDOM ÁNYOS E G Y E T E M N É L A TEKINTETES JOGI K A R JÓVÁHAGYÁSÁVAL NYILVÁNOS VITATKOZÁS

Részletesebben

Á ú ú ű ű ú ú Í ú ú Ö ű Ö ű Ö Ö ű ű ú ÍÍ Í ú Í Í Í Í Í ú ú

Á ú ú ű ű ú ú Í ú ú Ö ű Ö ű Ö Ö ű ű ú ÍÍ Í ú Í Í Í Í Í ú ú ú Á ú ű ú ú ű ú ű ű Ö Í ű ű Í ú Í ú Á Í ú ú ú Á ú ú ű ű ú ú Í ú ú Ö ű Ö ű Ö Ö ű ű ú ÍÍ Í ú Í Í Í Í Í ú ú Ö Í ű ű Í ű Ö Í Í Í ű Í ű Í ú ű ú Í Í ú ú ú ú Í ú Ü Á ú ű ú ű ű Í Í Í ű ú Ö ú ű ű Í Í Í Í ű ű Í

Részletesebben

ű Ó Á ú ü Á É É ü ü Áú Ő Ó Ü Á

ű Ó Á ú ü Á É É ü ü Áú Ő Ó Ü Á Ö Ö ű Ó Á ú ü Á É É ü ü Áú Ő Ó Ü Á ü Á Ó Ü ű Ü Ó Ó ú Ü Ű ú ü Ó ú Ó Ü É Ü Ő Á Ó Ó É Ó ú Ó Á ü Á Ó Ü Ü Ó ú ü ü ü Ü ü Ü Ü ű Ó ű Ű Ó ú Ó Ü Á ü Ü É ű ü ű Ü ú ü ú ü ú Á Ü Ü Ö ü ü Ü ű ú ü ú É ü ú ú Ü Ü Ü ü ú

Részletesebben

JOG- ÉS Á L L A M T U D O M Á N Y O K B Ó L,

JOG- ÉS Á L L A M T U D O M Á N Y O K B Ó L, TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS Á L L A M T U D O M Á N Y O K B Ó L, MELYEKET A P E S T I M A G Y A R K IR. T U D. E G Y E T E M E N KIALLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORI RAN G E L NYERÉSE VÉ GETT A TEKINTETES

Részletesebben

JOG- ÉS ÁLLAMTÜDOMÁNYOKBÓL,

JOG- ÉS ÁLLAMTÜDOMÁNYOKBÓL, TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS ÁLLAMTÜDOMÁNYOKBÓL, MELYEKET A PESTI M. KIR, TUDOM. EGYETEMEN KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTÜDORI RANG E L N Y E R É S E VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL NYILVÁNOS

Részletesebben

Toponarszky Milivoj Pesten, évi november hó 10-kén, déli 12 órakor.

Toponarszky Milivoj Pesten, évi november hó 10-kén, déli 12 órakor. TÉTELEK AZ ÖSSZES MELYEKET A M. K. TUDOM. EGYETEMEN IvTÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDOR! RANG ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR JÓVÁHAGYÁSÁTAL NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT Toponarszky Milivoj

Részletesebben

L. Az észjogból. 1. A bölcseleti jog fó'forrása a józan ész. 2. Jogalany csak eszes érzéki lény lehet. 3. A végszükség állapota a jogtörvény hatását a

L. Az észjogból. 1. A bölcseleti jog fó'forrása a józan ész. 2. Jogalany csak eszes érzéki lény lehet. 3. A végszükség állapota a jogtörvény hatását a L. Az észjogból. 1. A bölcseleti jog fó'forrása a józan ész. 2. Jogalany csak eszes érzéki lény lehet. 3. A végszükség állapota a jogtörvény hatását alanyilag és tái'gyilag megszünteti. 4. A kisajátítási

Részletesebben

Ó Ó ó ö ó

Ó Ó ó ö ó É ó ö É Á ó ó ü ó Ü ó ö ú ű ö ö ö ü ó Ó Ó ó ö ó Ó Ó ö ö ö ü Ó Ó ö ö ü ö ó ó ü ü Ó Ó Ó Ó ó ö ó ö ó ö ó ö ü ö ö ü ö ó ü ö ü ö ö ö ü ü ö ü É ü ö ü ü ö ó ü ü ü ü Ó Ó ü ö ö ü ö ó ö ö ü ó ü ó ö ü ö ü ö ü ö ó

Részletesebben

JOG- ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL,

JOG- ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL, TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL, MELYEKET A P E S T I MAGYAR K. TUD. E G Y ETEM EN KIÁLTOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORI RANG ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL NYILVÁNOS

Részletesebben

ó Ó ú ó ó ó Á ó ó ó Á ó ó ó ó Á ó ú ó ó ó

ó Ó ú ó ó ó Á ó ó ó Á ó ó ó ó Á ó ú ó ó ó É ó ú ó ú ó Á ó ó ú ó ó ó ú ó ó ó ó ú ó ó ó ó ó ó ú ó ó ú ó ó ó ó Ó ú ó ó ó Á ó ó ó Á ó ó ó ó Á ó ú ó ó ó Ö ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó Ü ó ű ú ú ó ó ó ó ó ó ó É ó É ó É ó ó ó ó ó ó É ó ú ó ó É ó ó ó ó É ó

Részletesebben

ű ű ű Ú Ú Á ű Ö ű ű Ú Ő É

ű ű ű Ú Ú Á ű Ö ű ű Ú Ő É Ü ű ű ű Ú Ú Á ű Ö ű ű Ú Ő É É ű Ö Ö Á É ű Ö Ö Á Ü Á ű ű Ó Ó Á Á É Ü É ű Ó Á Ó Á ű Ö ű ű É Ü Ö ű É Ö ű ű Ó ű ű Ú ű ű ű ű ű É ű É Ú Ö Á É ű ű Ó ű ű ű ű ű ű Ó ű Ü ű ű ű É ű ű Ü Ü ű ű Ő Á Á Á ű ű ű Ó Ó Ó ű

Részletesebben

ű Ö ű Ú ű ű ű Á ű

ű Ö ű Ú ű ű ű Á ű ű ű Ó É É ű Ó ű Ü ű ű Ö ű Ú ű ű ű Á ű É ű Á ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű ű Ö Ü Ö É ű ű Ü Ü ű É Á Ú É É ű ű ű Ö É ű É Ó É Á Á É ű ű Á ű ű ű Á É ű Ö Á ű ű ű Á ű Á É Ö Ó Ö ű ű ű ű ű ű ű Á É Á Á ű ű ű Á ű ű ű

Részletesebben

Á Ó ű ű Á É ű ű ű ű Ú Ú

Á Ó ű ű Á É ű ű ű ű Ú Ú Ö ű ű Ö Ü ű ű ű ű ű Ó ű Ü ű Á Ó ű ű Á É ű ű ű ű Ú Ú ű ű Á Á Á É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ö Ó Ú ű ű ű ű Ü Ó Ú ű É É Ó É É Ó É É É É Ó ű ű ű ű ű Ü ű Á ű ű ű ű ű Ü ű ű ű ű ű ű Á ű Ú Á Á Ö É Á Á Ö É Ü ű ű Ü

Részletesebben

Á Á ő ő Ö ő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ő ö ő ő ü ö

Á Á ő ő Ö ő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ő ö ő ő ü ö ű É É Á Á Á É Ó É É Á ö ő ő ö ő ő ő Ó ő ö ő ö ő ú ő ü ö ő ü ö Á É ű Á É É É Ö ö Á É É ő ő ö Á Á ő ő Ö ő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ő ö ő ő ü ö É É Á Ö ő ú ő ű Ö ü Ő É Ó É É Á Ó É Á É Ü É Á Ó É ő ő ö ö ő ö ö ö

Részletesebben

ű Ú ű ű É Ú ű ű

ű Ú ű ű É Ú ű ű ű ű ű ű Ú Á É Ú ű Ú ű ű É Ú ű ű ű Á ű ű ű ű ű Ü ű Á ű ű ű Á Á ű ű ű É ű ű ű Ú É ű ű ű ű ű ű ű ű Á É Á Ö Ü ű É ű ű Ö É Ü Ú ű Ó ű É Ó Ó Ó ű É Ü Ü ű ű Ú ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű ű Á Á ű Ú ű Ú ű ű Ó ű ű Ü Ü

Részletesebben

Á Ö Ö Ö Ö ú ú Ö Ö Ó Ó ú ú Ü ú Ó Ö Ö Ü Ó Ö Ö Á Ó ú ú ú ű Ö Ö Ö Ö Á Ó Ö Ó ú ú Ö

Á Ö Ö Ö Ö ú ú Ö Ö Ó Ó ú ú Ü ú Ó Ö Ö Ü Ó Ö Ö Á Ó ú ú ú ű Ö Ö Ö Ö Á Ó Ö Ó ú ú Ö Ó ú ú ú ú ű ű ű ú Á Ö ű Á Ö Ö Ö Ö ú ú Ö Ö Ó Ó ú ú Ü ú Ó Ö Ö Ü Ó Ö Ö Á Ó ú ú ú ű Ö Ö Ö Ö Á Ó Ö Ó ú ú Ö Ú ű ú É Á Ó Ó É Ó Ó ú ű ű ű ú Ö Ó Ö ú ú Ö ú Ü ú Ü É Ö Á Á Á Á ú Ó Ö ú ú ú Ü Ö ú ú ú ú ú ú Ö ú Ö Ó ű

Részletesebben

Ó é é Ó Ó ő ű Ó Ö ü Ó é Ó ő Ó Á Ö é Ö Ó Ó é Ó Ó Ó Ó ú Ó Ó Ó Ó ű Ö Ó Ó Ó é Ó Ó ö Ö Ó Ö Ö Ó Ó Ó é ö Ö é é Ü Ó Ö Ó é Ó é ö Ó Ú Ó ő Ö Ó é é Ö ú Ó Ö ö ű ő

Ó é é Ó Ó ő ű Ó Ö ü Ó é Ó ő Ó Á Ö é Ö Ó Ó é Ó Ó Ó Ó ú Ó Ó Ó Ó ű Ö Ó Ó Ó é Ó Ó ö Ö Ó Ö Ö Ó Ó Ó é ö Ö é é Ü Ó Ö Ó é Ó é ö Ó Ú Ó ő Ö Ó é é Ö ú Ó Ö ö ű ő É Ó Ű Á Ó É Ó Á É Ó Á ő ű Ó ú Ö ú é Ö Ó Ö ú Ó Ö ú Ó Ó Ó Ó ű é ű ű Ó Ó ú ű ű é é Ö ö Ö Ö Ó ű Ó Ö ü ű Ö Ó ő Ó ő Ó ú Ó ő Ó é Ó ű Ó Ó Ó Ó ú Ó Ó Ó Ó Ö Ó Ó ö ő ü é ü Ö é é é Á é Ó Ó ú ú ű é Ö é é é Ó é é Ó Ó

Részletesebben

ó ő ő ó ő ö ő ő ó ó ó ö ő ó ó ó ö ő ó ő ő ö Ö ő ö ó ő ö ő ő ú ö ö ü ö ó ö ö ö ő ö ö Ö ú ü ó ü ő ő ő ő ó ő ü ó ü ö ő ö ó ő ö ő ö ü ö ü ő ö ö ó ö ő ő ö

ó ő ő ó ő ö ő ő ó ó ó ö ő ó ó ó ö ő ó ő ő ö Ö ő ö ó ő ö ő ő ú ö ö ü ö ó ö ö ö ő ö ö Ö ú ü ó ü ő ő ő ő ó ő ü ó ü ö ő ö ó ő ö ő ö ü ö ü ő ö ö ó ö ő ő ö ü ö ő ö ő ó ö ő ü ü ö ő ó ó ü ő ö ő ö ő ö ü ö ő ö ő ó ö ü ü ö ő ő ő ö ő ö ü ö ő ó ő ö ü ö ő ő ű ő ö ö ő ű ő ü ö Ő ó ö ö ő ü ó ü ú ű ú ő ó ó ó ő ö ő ő ö ó ö ö ő ő ö ö ó ú ő ő ö ó ö ó ö ü ó ő ő ö ó ő ő ó

Részletesebben

Bevezetés... 3 1. Az alapjogok korlátozásának általános szabályai... 5

Bevezetés... 3 1. Az alapjogok korlátozásának általános szabályai... 5 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 3 A jogok generációi...3 A hatalmi ágak elválasztása... 4 Az Alaptörvény és a korábbi Alkotmány kapcsolata... 4 1. Az alapjogok korlátozásának általános szabályai... 5 1.1.

Részletesebben

Ó Ó ö ú ö ö ö ö ü ú ú ö ö ö ú ú ö ö ö ú ú ú ű ö ö ú ö ü ö ö ö ö ü ú Á ö ü Á ö ö ö ö ö ö

Ó Ó ö ú ö ö ö ö ü ú ú ö ö ö ú ú ö ö ö ú ú ú ű ö ö ú ö ü ö ö ö ö ü ú Á ö ü Á ö ö ö ö ö ö É Ó ö É Á ű Ü Ü ö Ú ö ö ö ö ö ö ö ú ö ö ö ö ö ú ú ú ú ú ú ü ú ú ö ö ű ö ü ú ö Ó Ó ö ú ö ö ö ö ü ú ú ö ö ö ú ú ö ö ö ú ú ú ű ö ö ú ö ü ö ö ö ö ü ú Á ö ü Á ö ö ö ö ö ö Á Ó ú ö Á ö Á ö ú ú ö ö ö ö ü ü Ü ú

Részletesebben

ü ü Ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü É ü ü

ü ü Ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü É ü ü ü ü É ű ű É É ű ü ű ü ü ü Á ü ü ü ü ü ű É ü ű É ű ü ü ü Ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü É ü ü ü Á ü ü ü ü ü Ú ü ü ű É ü ü ű ü ü ű ü ü ü ü É ü ü ü ü ü ü ü ü É ű ü Á ü ü ü ü ü Á Ö É ü ü ű Ú ü ü ü ű

Részletesebben

Ú ű É ű ű Ü Ü ű ű Ú É ű ű Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű

Ú ű É ű ű Ü Ü ű ű Ú É ű ű Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű É ű ű Ü Ü ű ű Ú É ű ű Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű É ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Á Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű Ú Ú Ú Ú Ú Á ű Ó ű Ú É É Ú Ú ű É ű ű ű ű É ű Ő ű Ő ű ű ű ű ű É ű É Á ű ű Ü Á Ó ű ű ű Ú ű ű É ű ű Ú

Részletesebben

É Á Á Ö Á

É Á Á Ö Á É Á Á Ö Á Á É Á Ü ű Á É Ü ű Ú ű ű É É ű ű Á ű ű ű ű ű É ű ű ű Á É É É ű Á É É Á É Á É Ü Ü ű Á Á Á ű Á Á Á Á Á Á Á Á Ü ű Á ű Ü É É Á Á Á É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Á Á É É ű É ű Ő ű É Ő Á É É ű ű Ú Á

Részletesebben

ú ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö á á á ű Ü ű ö ö Á á Á

ú ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö á á á ű Ü ű ö ö Á á Á ú ú ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö á á á ű Ü ű ö ö Á á Á Á ú á ú á Á ö á ö ö ö ú á á ö ö ö ö á ű Ü ú ö Ü ű ö ú ű á á á ú á ú ú á ö ö ú ö ú ú ö ö ú ö ö ö á ö ö ö á á ö ú ö á á Ú á ö ö ö Ü ú Á á ű ö Ü ö ú Á á ö á ö

Részletesebben

é ü ó ö é Ö é ü é é ó ö é ü ü é é ó ó ó é Á é é ü ó é ó ó é ö ö ö é é ü é ü é é ö ü ü é ó é é é é é é ö é é é é é é ö é ó ö ü é é é ü é é ó é ü ó ö é

é ü ó ö é Ö é ü é é ó ö é ü ü é é ó ó ó é Á é é ü ó é ó ó é ö ö ö é é ü é ü é é ö ü ü é ó é é é é é é ö é é é é é é ö é ó ö ü é é é ü é é ó é ü ó ö é Ó Ö é ü ó ö é é ü é é ó ö é ü ü é é ó é é é é é é ö é é é é é é é ó ö ü é é é ü ó ö é Ö é ü é é ó ö é ü ü é é ó ó ó é Á é é ü ó é ó ó é ö ö ö é é ü é ü é é ö ü ü é ó é é é é é é ö é é é é é é ö é ó ö ü

Részletesebben

ü ő ú í ő ö ő ő í ü ő ö ó Ü ü É ő ő ö Í ó Í ő ő ő ö ü í ő í ö í ú í ö ü í Ő ő ő ő ő í Ü ő ó ö ó ő ó Ö Ó ö í Ü í ó ú ó Ö Ü ó ő ő ő ő ő ü ó í í í ö ó ö

ü ő ú í ő ö ő ő í ü ő ö ó Ü ü É ő ő ö Í ó Í ő ő ő ö ü í ő í ö í ú í ö ü í Ő ő ő ő ő í Ü ő ó ö ó ő ó Ö Ó ö í Ü í ó ú ó Ö Ü ó ő ő ő ő ő ü ó í í í ö ó ö ü É ö Á Á ő É ö ö ő ú í Á ő ö ő Í ö ö ó ó ö ü ő ó ó í ő ő ö ő ó ó Ö ö í ó Ó Ó ö ó ó ő í Ü ü ő ő ű í ó őí ő ő í Ö ö ő ö í ö ő őí ö í Ó ö ü ű ö í í ő Í ú ö ó ő ő ö ő ó ö ö ö ű Ü ő í Ü ő ó ú ö ő ő Ó ü ő ö

Részletesebben

ö ő ü ö ő ő ü ü ő ő ő ü ö ü ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ú ő ő ü ő ő ő ü ö ü ú ő ő ő ő ü ü ő ő ú

ö ő ü ö ő ő ü ü ő ő ő ü ö ü ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ú ő ő ü ő ő ő ü ö ü ú ő ő ő ő ü ü ő ő ú ő ű ű ő ö ö Á ö ő ü ö ő ő ü ü ő ő ő ü ö ü ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ú ő ő ü ő ő ő ü ö ü ú ő ő ő ő ü ü ő ő ú ő ö Á Ó ő ő ü ú ő ő ő ő Á ő ú ű ő ő ő ü ú ő ő ő ő ő ő ő ő ö ü ú ő ő ő ő ű ű ő ő ö ű ü ő ő ő ö ö

Részletesebben

ü ú ú ü ú ú ú ú

ü ú ú ü ú ú ú ú ú ú ú ü Ü ú ú ű ú ú ü ú ü ü ú ú ü ú ú ú ú ü ú Ö ü ü ü ú ü ú Ó ü ü ű ü Á Ü ü ű ü ű ü ű ű ü Ó ű ú ú ű ú ü ü ú ű ű ú ű ü ú ű ű ü ü ü ű ü ű ü ü ű ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ű ü ű Ó ü ü ü ú Á Ü ú ü ű ü Á Ü Ö Ú Á Á

Részletesebben

Szervezeti kisokos ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL január 1-től

Szervezeti kisokos ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL január 1-től Szervezeti kisokos ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL 1 2018. január 1-től TANÚKÉNT IDÉZTEK KERESETLEVÉL SZERVEZETI KISOKOS TÁRGYALÁSRA MEGYEK PANASZNAP Mit csinálnak a bíróságok? A bíróságok igazságszolgáltatási

Részletesebben

TÉTELEK. A JOGTUDORI rang elnyerése végett. PEST, N yomatott az A thenaeum N yomdájában JOGI KAR HELYBENHAGYASAVAL AZ ÖSSZES MELYEKET

TÉTELEK. A JOGTUDORI rang elnyerése végett. PEST, N yomatott az A thenaeum N yomdájában JOGI KAR HELYBENHAGYASAVAL AZ ÖSSZES MELYEKET TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS Á L L A M T U D O M Á N Y O K B ÓL, MELYEKET A P E S T I MAGYAR K. TUD. E G Y ET EM EN KI ÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORI rang elnyerése végett A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYASAVAL

Részletesebben

JOG- ÉS ÁLLAM TUDOMÁNYOKBÓL,

JOG- ÉS ÁLLAM TUDOMÁNYOKBÓL, TÉTELEK AZ ÖSSZES JOG- ÉS ÁLLAM TUDOMÁNYOKBÓL, MELYEKET A PESTI MAGYAR. KIR, TUD, EGYETEMEN KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUD0RI RANG ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR JÓVÁHAGYÁSÁVAL nyilvános Vitatkozás

Részletesebben

AZ ÖSSZES MELYEKET KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A TEKINTETES NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT PEST, 1865*

AZ ÖSSZES MELYEKET KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A TEKINTETES NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT PEST, 1865* AZ ÖSSZES MELYEKET AMAGYAK KIR. TUDOMÁNYOS EGYETEMEN KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A TEKINTETES JOGI K A R J Ó V Á H A G Y Á S Á V A L NYILVÁNOS VITATKOZÁS ALÁ BOCSÁT PEST, 1865* BARTALITS IMRE KÖNYVNYOMDÁJA,

Részletesebben

JOG- és Á L L A M TU D O M Á N Y O K BÓL,

JOG- és Á L L A M TU D O M Á N Y O K BÓL, T É T E L E K AZ ÍÍSSZES JOG- és Á L L A M TU D O M Á N Y O K BÓL, MELYEKET A PESTI M.K. T U D O M Á N Y -E G Y E T EM E N K I ÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORIRANG ELNYERÉSE VÉGETT A TEK IN TETES JOGIKAR

Részletesebben

A munkaviszony megszüntetésének

A munkaviszony megszüntetésének A munkaviszony megszüntetésének aktuális 0 kérdései A munkáltatói felmondás indokolása A munkáltatói felmondás indokolásával szemben támasztott tartalmi követelmények: Valós, okszerű és világos indokolás

Részletesebben

A MAGYAR JOGTÖRTÉNET FORRÁSAI

A MAGYAR JOGTÖRTÉNET FORRÁSAI A MAGYAR JOGTÖRTÉNET FORRÁSAI Szemelvénygyűjtemény Szerkesztette: Mezey Barna Osiris Kiadó Budapest, 2001 TARTALOM Előszó Rövidítések Bevezetés I. A KERESZTÉNY ÁLLAM MEGALAPÍTÁSÁTÓL 1790-IG 1. A jog forrásai

Részletesebben

á ő á ó á á ö á ö ő á á ő á á á á ő ő ö ö ö á ú á á ű ö á á á ü ó á á á ö ű á á á á á á ü ö Á í á á á ó á ö ű á í ü á É í á ó ü á á á á ó á ó ö ő ó á

á ő á ó á á ö á ö ő á á ő á á á á ő ő ö ö ö á ú á á ű ö á á á ü ó á á á ö ű á á á á á á ü ö Á í á á á ó á ö ű á í ü á É í á ó ü á á á á ó á ó ö ő ó á Á Á ó É Á ü ö ö Á ó É É Á Á ü á ó ő í á ü á á ö í í ü á á á á á á á á ó á á á ö ú á ó á á ű í ú á á ó ó á á á á á ü ö á á ú á á ö á ö á ö ó ü ö ö ő ő á á á á ó ö á á á á ó ü ú á á á ó ü ü á ó á á ó ó ó

Részletesebben

Általános Megállapodás az Európa Tanács. I. rész. Jogi személyiség - Jogképesség. 1. cikk. 2. cikk. II. rész. Javak, alapok és vagyonok. 3.

Általános Megállapodás az Európa Tanács. I. rész. Jogi személyiség - Jogképesség. 1. cikk. 2. cikk. II. rész. Javak, alapok és vagyonok. 3. Általános Megállapodás az Európa Tanács A Belga Királyság, a Dán Királyság, a Francia Köztársaság, a Görög Királyság, az Ír Köztársaság, az Olasz Köztársaság, a Luxemburgi Nagyhercegség, a Holland Királyság,

Részletesebben

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya Az egyesület legfőbb szerve teljes terjedelmében áttekintette az egyesület 1999. szeptember 19.-én elfogadott, majd többször módosított alapszabályát a 2011.évi

Részletesebben

ítéletet: A Kaposvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2.PÍ /2016/6. szám

ítéletet: A Kaposvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2.PÍ /2016/6. szám 2.PÍ.21.046/2016/6. szám A Kaposvári Törvényszék mint másodfokú bíróság a dr. Csuka Zoltán ügyvéd (7400 Kaposvár, Csokonai u. 2. III/18.) által képviselt szám alatti lakos felperesnek - dr. Fábián Bernadett

Részletesebben

JOG-ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL,

JOG-ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL, T É T E L E K AZ ÖSSZES JOG-ÉS ÁLLAMTUDOMÁNYOKBÓL, MELYEKET A M. K. TUDOMÁNYOS EGYETEMNÉL KIÁLLOTT SZIGORLATOK UTÁN A JOGTUDORI FOKOZAT ELNYERÉSE VÉGETT A TEKINTETES JOGI KAR HELYBENHAGYÁSÁVAL NYILVÁNOSmegvitatás

Részletesebben

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL

NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL NYILATKOZAT ÁTLÁTHATÓSÁGRÓL Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht.) 41. (6) bekezdése, 50. (1) bekezdés c) pontja és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvt.) 3. (1) bekezdés

Részletesebben

ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű

ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű É Á É É Ó Á ű Á ű ú ú ű ű ú ű ű ú Á ú ű ú ű ú ű ú ű Á ű ú ű ű Ö Ú Á ű ű Á ű ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű ű ú ű ű ű ű ű ú ű ű ű ű ű ű Á ú ű ű ú ú ű ű ű ű ű ú ű Á ű ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ű Ö ú ű Ö

Részletesebben

Gazdasági társaságok működéséhez kapcsolódó szerződések elkészítése

Gazdasági társaságok működéséhez kapcsolódó szerződések elkészítése Büntetőjog Csődjog Ingatlanjog Családjog Munkajog Társasági jog Polgári jog Képviselet közigazgatási eljárásban Követelések, adósságok behajtása Állandó, komplex képviselet Gazdasági társaságok működéséhez

Részletesebben

á á ő ö á ő á ő ő őí á á á ő ö í í á ó ő í ó ó ö á á á á ó ö ö í á ő ö á ó í ő á á ű í á á ó á á í ó ó ö ü ö í ő ű í á ő á á á á á ó ö ö á á á ő ö ő ő

á á ő ö á ő á ő ő őí á á á ő ö í í á ó ő í ó ó ö á á á á ó ö ö í á ő ö á ó í ő á á ű í á á ó á á í ó ó ö ü ö í ő ű í á ő á á á á á ó ö ö á á á ő ö ő ő ö ő á ő É ő É Á ő ö ú á ó á á á á á ő á ő Á Ú í ő á á ó á á ú á ó á á á ü ő ő á á ü ő ő ö ö í ő ő á ő ő ö í ő á ő ö ő ő ő ö á á ö á ü ő ö ú ö ő á á ú ú í á á á á á á á ő á ő ő áí á á ő á á ú ő á ő ö á

Részletesebben

É ú É ö ö ű ö ö ö ú ú ú ű ű ú ö ű ö ű ű ü ö ö ü ű ö ü ö ö ö ö ú ü ö ö ö ú ö ö ú ö ö ú ü ú ú ú ű ü ö ö ű ú ű ű ü ö ű ö ö ö ű ú ö ö ü ú ü ö ö ö ü ú ö ű

É ú É ö ö ű ö ö ö ú ú ú ű ű ú ö ű ö ű ű ü ö ö ü ű ö ü ö ö ö ö ú ü ö ö ö ú ö ö ú ö ö ú ü ú ú ú ű ü ö ö ű ú ű ű ü ö ű ö ö ö ű ú ö ö ü ú ü ö ö ö ü ú ö ű É É É Ó Á É ú É ö ö ű ö ö ö ú ú ú ű ű ú ö ű ö ű ű ü ö ö ü ű ö ü ö ö ö ö ú ü ö ö ö ú ö ö ú ö ö ú ü ú ú ú ű ü ö ö ű ú ű ű ü ö ű ö ö ö ű ú ö ö ü ú ü ö ö ö ü ú ö ű ü ű ö ö ú ö ú ö ö ö ö ö ü ú ü ö ö ö ö ö ü

Részletesebben

É Í Á Á É Ü Ó É É É É Í Ó Ó Ő Á Á É Á É É É É Á É É Á Á É É Á É Í

É Í Á Á É Ü Ó É É É É Í Ó Ó Ő Á Á É Á É É É É Á É É Á Á É É Á É Í Í É Í Á Á É Ü Ó É É É É Í Ó Ó Ő Á Á É Á É É É É Á É É Á Á É É Á É Í É Á É Í Í É É Í Í Í Á Í Á Á ö ó ö ö ő ő ő ö ö ó ő ű ö ö ö ö ü ö ö ö ü ü ó ö Á ó ó ö ö ő ő ő ő ö ó ü ó ó ó ó ó ó ö ü ü ó ö Ó Í Í É É

Részletesebben

II. Az egyliázjogból.

II. Az egyliázjogból. I. Az észjogból. 1. A kényszer nem alapja, hanem csak folyománya a jognak. 2. Az elévülés észjogilag meg nem áll. 3. Az örökjognak nincs a tételes törvényektől független észjogi alapja. 4. Az uralkodó

Részletesebben

É Ö Á Í Á Ó Ö ü

É Ö Á Í Á Ó Ö ü Ö ű Ö ő ü ő ő ő ű Ö Ö ü Á Á É Ö Á Í Á Ó Ö ü Ö ű ű Ö ű ű ú ű ű ú ú ő ő ü ű ű É Ö ú ű ő ű ű ú ő ü Ö ú ú ő ő ú ű ü ő ü ű ú ú ű Ü ő ő Ó ü É Ó Ö Ö ú ü ü ü ü Ű ú Ö Á ü É Ó ű Á Ö Á ű ü ú Ö ű ű ű ü ő ő ő Á ő ő

Részletesebben

Ö Ö Ú Ó Ö ű Ő Ő ű ű Ü Ő Ó Ő

Ö Ö Ú Ó Ö ű Ő Ő ű ű Ü Ő Ó Ő ű É ű ű É Ö Ö Ú Ó Ö ű Ő Ő ű ű Ü Ő Ó Ő É Ó Ó É ű Ö ű Ö ű ű ű Ú Ú Ö ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű Ú É É É É Ö Ö Ú Ö É ű ű ű ű ű ű ű Ó ű Ö Ö ű ű ű É ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ö ű ű ű Ü ű ű ű ű Ö ű

Részletesebben

Ü

Ü Ó Á ú Á É Ü Ö Ö Ö É É É Ö É Ü Ö É É É É É Ó Ö Ó Í Ö Ö Ö Ö Í Ö Ö É É É Í Ö Ö É Ö Í Á Ó Í Á É É Ó É Ú Á Í É É É Ö Ö Ó Ö Ö Ö Ö Ó Ó Ó Í Ü Ö É É Ö Ó Ö Ó ö Ö Ö Ö Ö Ö Ó Ü Ö Ó É ű É É É É É É É É Í Ö Ó Ö É Ö Ö

Részletesebben

ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü

ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü Ü ú ű ű ú ű ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü ö ö ö ö ö ö ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ü ü Ú ú ü ű ü ú ű ö ű ú ö ö ö ö Á ú ú ű Á ú Á Á Á ü ö ö Á ö ö ü Á ú Á ú Á Á Ö Á Á ö ű ö ö ü ú ü ú ö ú ű ú ú ü ü ü ü ű ű Ő ú ö ű ú ú ű

Részletesebben

Ó ű ű Á ú ű ű ú ú ú ű ű É ú É Á Á ú ű Ü Á Ü Á ű Ö Ú É Ó É Á Á Á Ű Á úá Á Ö É Ö É Ü

Ó ű ű Á ú ű ű ú ú ú ű ű É ú É Á Á ú ű Ü Á Ü Á ű Ö Ú É Ó É Á Á Á Ű Á úá Á Ö É Ö É Ü ú ú ú ú Ö ú ű ú Á ú ú ű ű ú ű ú ú Ó ű ű Á ú ű ű ú ú ú ű ű É ú É Á Á ú ű Ü Á Ü Á ű Ö Ú É Ó É Á Á Á Ű Á úá Á Ö É Ö É Ü Ó Á Á Á ú ú Ő Ö Ü ú Ü Á ú ú Á Ú ú ú ú É ú Ó Ö É Á ű ú É Ó ű ú ú ű ű ú ű ú ű ű ú ű ű

Részletesebben

é ú é é é é é é é é é é é é ú é ö é é é ö Ő é é é ú é é é é é é é é ö é é é ö é Ö é é ö é ö é é é ű é ö ö é ö é é ö ö é é ö ö é ö é Ö é ú é é é é é é

é ú é é é é é é é é é é é é ú é ö é é é ö Ő é é é ú é é é é é é é é ö é é é ö é Ö é é ö é ö é é é ű é ö ö é ö é é ö ö é é ö ö é ö é Ö é ú é é é é é é é ű ö Ö é é ö ú é é é é ö ö é ö é é é ö ö é é é ö ö é ű é é ö é é é é é é é é é é ö é ö é é é ű ö ű ö é é é Ö Ú Í é ö é é Ő ö ö ú é é é é é é é é é é ű é é é ú é é é ű ú é é é é é ö é ö é ö é é ö é é é

Részletesebben

Á Á Ö Ö Ü É Ö É É Á Ú É É É É Á Á Ö Ö Ő

Á Á Ö Ö Ü É Ö É É Á Ú É É É É Á Á Ö Ö Ő Á Á Ö Ö Ü É Ö É É Á Ú É É É É Á Á Ö Ö Ő Á Á Ú ű É Á É ű É ű Ü É Ú Ú Ó Ü Ó Ó Ó É Ü Ü ű É É Ö Á Ó Ú Á ű ű Á ű ű É ű Ú Á É É É Ü Ó É É ű ű É Ő Á Á ű Ü ű Ü ű ű Á ű Á Á ű ű ű Ü Ü Á ű É Á ű ű É ű Ó ű Ü ű ű Ú

Részletesebben

ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü

ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü ő É ő ő ő ő É Ü Ö Ö Ö Í Ö Ö Ö ő Ó Ó Ö Ö Á É É É ő Á É Á Á Ú Á Ú Ö Ö Á Ú Ö Á ű Á ú ő ő ü ü Ó ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü ő ő ő ő Á ü ú ú

Részletesebben

ó É ó í ó ó í í ö í ó í ö ö ö ü ö ó ó ó ü ú ö ü ó ó ö ö ü ü ü ö ö ó ö í ó ű Ü ó í ú í ö í ö í Í ó ó í í ö ü ö ö í ö í ö ö ö ü ó í ö ö ó í ú ü ó ö

ó É ó í ó ó í í ö í ó í ö ö ö ü ö ó ó ó ü ú ö ü ó ó ö ö ü ü ü ö ö ó ö í ó ű Ü ó í ú í ö í ö í Í ó ó í í ö ü ö ö í ö í ö ö ö ü ó í ö ö ó í ú ü ó ö Á Ö É Á É Ő Ü Ü ü ö Ö ü ú ö í ü ü ó ó Á ö ó ö ö ö Ö í ü ü ü í í ü ü ö ü ü ü ü ö í ó ó Ő ó ó ö ó ö í ü í Í ó í ó ö í ó ó ö ó ó ö ó ó É ó í ó ó í í ö í ó í ö ö ö ü ö ó ó ó ü ú ö ü ó ó ö ö ü ü ü ö ö ó ö í

Részletesebben

ő ö ő ú ő ö ö ő ó ő ö ü ú ö ö ó ő ö ü ó ó ó ó ő ő ő ó ó ú ő ü ő ö ö ó ü ö ö ő ű ö ö ő ú ú ó ö ő ű ö ó

ő ö ő ú ő ö ö ő ó ő ö ü ú ö ö ó ő ö ü ó ó ó ó ő ő ő ó ó ú ő ü ő ö ö ó ü ö ö ő ű ö ö ő ú ú ó ö ő ű ö ó ö ú Á ő ű ü ő ó ö ö ú ö ú ü ó ó ű ö ú ó ó ó ő ö ö ő ú ó ö ö ő ő ő ő ö ű ü ü ü ő ü ü ő ő ü ó ő ő ö ő ú ő ö ö ő ó ő ö ü ú ö ö ó ő ö ü ó ó ó ó ő ő ő ó ó ú ő ü ő ö ö ó ü ö ö ő ű ö ö ő ú ú ó ö ő ű ö ó ó ü ű

Részletesebben

ü É ö É É ö ö ö ü ö ö Á ű ö ű ű ű Á Í ö ö Ó ö

ü É ö É É ö ö ö ü ö ö Á ű ö ű ű ű Á Í ö ö Ó ö Ü É ű ü ü ö Í ü ö ö ü ű Í Í ü ű ö Ö ö ö ö Í ü ü É ö É É ö ö ö ü ö ö Á ű ö ű ű ű Á Í ö ö Ó ö ü ü ü Í ü ö ö ö ö ö ö ö ü Í Í ű ö ö ö ü ü ö ü ö ö ö ü ö ö ö ö ü ü ű ü ö ö ö ü ö ü ű ö ü ö ö ű Í ü ü ű Í ö ü ö

Részletesebben

ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ű ö ú ü ű ö ü Í ö ú ü ü ű ö ú ü Á ü

ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ű ö ú ü ű ö ü Í ö ú ü ü ű ö ú ü Á ü Á Ó ö ü ü ü ú ú ü ü ö ü Ő ö ö ö ü ú ü Á ö ö ö ö ö ö ö ö ü ö ü ö ű ö ú ü ű ö ü Í ö ú ü ü ű ö ú ü Á ü ö ö ü ü ö ü ö Ó ö ö ü ü ö ü ö ú ö ú ü ö ü É É Á ü ű Ö ű ú ö ö ú ö ú ö ú ö ű ü Ö ö ű ü ú ö ü ú ű ö ű ú

Részletesebben

ó ú ú ü ú ő ó ő ő ó ó ó ö ó ü ő ó ő ö ü ü ó ö ő É ó ö ö ö ó ó ö ü ü ö ü ó ó ő ó ü ó ü ü ö ö É ú ó ó ö ú ö ü ü ó ó ó ü Á ö ö ü ó ö ó ö ö ö ö ó ó ö ó ó

ó ú ú ü ú ő ó ő ő ó ó ó ö ó ü ő ó ő ö ü ü ó ö ő É ó ö ö ö ó ó ö ü ü ö ü ó ó ő ó ü ó ü ü ö ö É ú ó ó ö ú ö ü ü ó ó ó ü Á ö ö ü ó ö ó ö ö ö ö ó ó ö ó ó Ü Ű Ö É Á Á ö É É Ö Ú Ü ö ü ő ő ö ő Á ő ó ő ü ü ö ö ú É ű ó ü ű ö ú ü ö ó ö ö ü ű ö ó ó ö ö ö ö ü ű ö ő ö ö ó ö ö ő ó ő ü ő ó ő ö ö ő ü ü ö ő ó ú ú ü ú ő ó ő ő ó ó ó ö ó ü ő ó ő ö ü ü ó ö ő É ó ö ö ö ó

Részletesebben

ö á á ö á ü á í á ö ü í ö ö ő ö á á ó ö á á á í ó á á á ő ő ú ú á á ó ó ó ő ö ü ö ö ü ö Ö á ő á á Ö á Í á ó á ő ü á ö á á ü ö ö á ö á á ö ó ü ú ő á í

ö á á ö á ü á í á ö ü í ö ö ő ö á á ó ö á á á í ó á á á ő ő ú ú á á ó ó ó ő ö ü ö ö ü ö Ö á ő á á Ö á Í á ó á ő ü á ö á á ü ö ö á ö á á ö ó ü ú ő á í ö á ő ü ó ü ö á á ó ö Ö á á ő ü á ö á ó ó ó ö á í ö á ó ő ó ö á ü í á í á á á ó ó ó á á á ó ó ő ő ö ő ő á ó Á á ü ö á á ö á ü ó á ü ő á á á ő ő á á á ö Ö á Í á Ö á ö á á Í ü á ű á í á á ó ö ő á á í ó ö

Részletesebben

ú ú ü ü Á ú ú ü ű ű ú ü ü ü ü

ú ú ü ü Á ú ú ü ű ű ú ü ü ü ü ü ü ü ú ú ü ű ü ű ü ü ű ü ü ü Í ú ú ü ü Á ú ú ü ű ű ú ü ü ü ü ú ü ü Á ű ü ü ü ü ü ü ü ú ü ü Í ú ü É Ö Ö ú Ö Ö Ö ú ú ü ú Á Ö Á ú É ü ú ú É ú ú ú Ü ü ű ú ű É ú ű ü ü Á ú É ü ű ü ú Á É É ú ü Ö Ö Ö ú ú Á Ö

Részletesebben

Í Ó ü ü í ü ü ü í Í í É í í Í Í ü ü ü í Í ü

Í Ó ü ü í ü ü ü í Í í É í í Í Í ü ü ü í Í ü É Á í É Á Á ü Ú ű í Í Í Ü ü ú ü Í ü ü ü ü Í ü Í í ü ü ü ü ü ü ü ü ü í Í Ó ü ü í ü ü ü í Í í É í í Í Í ü ü ü í Í ü Í Ó Í Ó ü ü ü Í ü ü É ü ü ü ü ü É ü ü Í ü ü ü Í Ó Í Ó í Á í É ü í Í ü í Í í í ü ü É ü ü

Részletesebben

á ü ö ó á ö ó üí á á ö ó á ó á ó Í ö í á ű ö ő á ű á á ó á á á á ű ő á á ó ő á á ű ö í őí ö üí á á ű á öí ó ó í á ö ö ö ö í ő í á Í ü ö ö ő á í ú ö üí

á ü ö ó á ö ó üí á á ö ó á ó á ó Í ö í á ű ö ő á ű á á ó á á á á ű ő á á ó ő á á ű ö í őí ö üí á á ű á öí ó ó í á ö ö ö ö í ő í á Í ü ö ö ő á í ú ö üí Ó á á ű ö ú ö ó ó á á á á ü á á ű ö ö ö á á ű í á á ű á ö ú á ú í ű ö ü ö ö ő ö ű í ű á ű ö ö á ó ö ő á ü ö á ü ö ö ő á á ó üí á ő ö ö á ű ő í Á ő ö ö ú ö ő á ó ó ü ö ö ő ó ó ü ö á á Í Í ü ö ü ö ü ö ő

Részletesebben

Í Í Í Ü Ó Ó Ö Á Ü Ü Ó Ü Ü Ó Ö Í É Ö

Í Í Í Ü Ó Ó Ö Á Ü Ü Ó Ü Ü Ó Ö Í É Ö Ö É Ö Í Í Í Ü Ó Ó Ö Á Ü Ü Ó Ü Ü Ó Ö Í É Ö Ü Ü Á É Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ú Í É Ó Á Ü Á É Á Ü Í Í Í Í Ü Í Í Í Í Í É Ö Á Í Á Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Í Í É Í Í É É Í Í Í É Í Ü Í Ü Á Ü Ü

Részletesebben

í í É í ó ó É ö í ó í ó í ó ó í ó í í ó ó ó í ö ö ö ö í í í ó ó ö ó

í í É í ó ó É ö í ó í ó í ó ó í ó í í ó ó ó í ö ö ö ö í í í ó ó ö ó Á Á Ó Ö Á í í É í ó ó É ö í ó í ó í ó ó í ó í í ó ó ó í ö ö ö ö í í í ó ó ö ó ó í í ó ó ű ű ö ű ú í ö ó ó í ó ó ö ö Ü ú ó Ü ö ö í ö í ó ó ó ű í ó ö ö í í ö ö í ö Í ó ö í ö ö ó ó ö ö í ó ö ö í í ö í ú Í

Részletesebben

ö ö ó ú ö ö ú ü ó ö ö Í ö ö ö ü ó ö ö ú ú ö ü ó ü ó ü ö ú ü ó ü ö ó Á Á ö ü ú ó ö ü ü ö ó ü ü Á ü ö ü ö ü ö ö ö ü ö ú ö ö ö ü ú ö ú ö ű ú ú ü ö ó ö ö

ö ö ó ú ö ö ú ü ó ö ö Í ö ö ö ü ó ö ö ú ú ö ü ó ü ó ü ö ú ü ó ü ö ó Á Á ö ü ú ó ö ü ü ö ó ü ü Á ü ö ü ö ü ö ö ö ü ö ú ö ö ö ü ú ö ú ö ű ú ú ü ö ó ö ö ö ö Ő Ö ü ö Ö ü ü ü ó ö ö ö ü ö ú ü ü ö ö ú ú ö ú ó ú ó ü ú ú ú ú ó ú ö ú Á ö ö ö ó ú ö ö ú ü ó ö ö Í ö ö ö ü ó ö ö ú ú ö ü ó ü ó ü ö ú ü ó ü ö ó Á Á ö ü ú ó ö ü ü ö ó ü ü Á ü ö ü ö ü ö ö ö ü ö ú ö ö ö

Részletesebben

Ö ő ü Ö Ö Ő ü ő Ö Ö ü ű Á Í Ö ű ü ő ő ő Ö ü ü ő ő ő Ü ü ő ő ő ü ő ő ü ü

Ö ő ü Ö Ö Ő ü ő Ö Ö ü ű Á Í Ö ű ü ő ő ő Ö ü ü ő ő ő Ü ü ő ő ő ü ő ő ü ü Ö ő ü Ö ő ü Ö Ö Ő ü ő Ö Ö ü ű Á Í Ö ű ü ő ő ő Ö ü ü ő ő ő Ü ü ő ő ő ü ő ő ü ü ü ő ő ő ú ű ő ő ú Ö ő ü ő ő Ö ő ü ő ő ő ő ő ő ü ü ő ő Ö ő Í Ö Ö Ö ü Ü Ö ő ő Ö ü Ö Ö ü Ö Ö ü Ö Ü Ö ü ü ü ő ű Ö ő Ö ü ü ü ő Ű

Részletesebben

é ö é Ö é é ő í ó í é ő ö ú é ó é ő ü ü é ó ö é é ó é é ö é ő í é é ő é é ö é ű ö é í ó é é í ö í ó í ó é é ö ó í ó ó í ó é é ö ő í ó ó í ó ü é í ü

é ö é Ö é é ő í ó í é ő ö ú é ó é ő ü ü é ó ö é é ó é é ö é ő í é é ő é é ö é ű ö é í ó é é í ö í ó í ó é é ö ó í ó ó í ó é é ö ő í ó ó í ó ü é í ü é í ü é ö é é ő ü é é é ú é ó Í é é ő Í é ó ö í é ö é Ö é é ő í ó í é ő ö ú é ó é ő ü ü é ó ö é é ó é é ö é ő í é é ő é é ö é ű ö é í ó é é í ö í ó í ó é é ö ó í ó ó í ó é é ö ő í ó ó í ó ü é í ü é ö ő

Részletesebben

í ó ő í é ö ő é í ó é é ó é í é é í é í íí é é é í é ö é ő é ó ő ő é ö é Ö ü é ó ö ü ö ö é é é ő í ő í ő ö é ő ú é ö é é é í é é í é é ü é é ö é ó í é

í ó ő í é ö ő é í ó é é ó é í é é í é í íí é é é í é ö é ő é ó ő ő é ö é Ö ü é ó ö ü ö ö é é é ő í ő í ő ö é ő ú é ö é é é í é é í é é ü é é ö é ó í é ű ű ö é ő ó í ö ő ü é ő é ü ő ö ő ö é é í ö ő ö ó ő é ó í ö ő ü é é é é é ő é é é é í ő ö é é ő ű ő ö í ö é é é Ö ű ú ő é é ű ő í ü ö é é ő ó ö ö ő é é é é é é é é é é ő ü í í é ú í í í Ú í é ú é ő ó ó

Részletesebben

ő ö ő ű ó ö ó ű Í Ö Ö Á Í Ó Ö Ü É Ö Ö Ö Á Á Ö É Á Ö

ő ö ő ű ó ö ó ű Í Ö Ö Á Í Ó Ö Ü É Ö Ö Ö Á Á Ö É Á Ö Í Í Ő Ó Ü Ö Ő ő ö ő ű ó ö ó ű Í Ö Ö Á Í Ó Ö Ü É Ö Ö Ö Á Á Ö É Á Ö ő ö ő Í ó ö ó ú Í Ö Í ÍÍ É Ó Ü Ü Ó Ó Ö É Ö ő ö ő ű ó ö ú Í Ö Í Ö Í Ö Ó Ó Ó Ó Ü Ö Ü Ü É Ú Ö Ó Ó Í Í ő ö ő ű ó ö ó ú É Ö Í Í ÍÍ Í Í Í É Í

Részletesebben

ü ö ú ö ú ü ö ü Á Ó ö ö ö ö ú ü ú ü ü ú ú ö ö ü ü ú ü ü ö ö ű ö ü ü ü ü ö ö

ü ö ú ö ú ü ö ü Á Ó ö ö ö ö ú ü ú ü ü ú ú ö ö ü ü ú ü ü ö ö ű ö ü ü ü ü ö ö Í Á Ö Ú Á Á Ó Á ö ú ú ö ú ú ö ü ü ű ü ű ö ö ü ű ö ü ö ú ö ü ú ö ö ü ü ö ü ű ö ö ü ű ö ö ú ö ö ú ú ü ö ú ö ú ü ö ü Á Ó ö ö ö ö ú ü ú ü ü ú ú ö ö ü ü ú ü ü ö ö ű ö ü ü ü ü ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ú ö ü ű ö ü

Részletesebben

ű ű ű ű Ü ű ű ű Ó ű Á ű Á Ö É É É Á É É É É Ü Á Á Á ű

ű ű ű ű Ü ű ű ű Ó ű Á ű Á Ö É É É Á É É É É Ü Á Á Á ű Ú ű ű ű Á Ü Ó Á É ű ű ű ű ű ű ű Ü ű ű ű Ó ű Á ű Á Ö É É É Á É É É É Ü Á Á Á ű Ü Ó ű ű ű ű ű ű ű Ö ű ű É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű ű Á ű Ö ű ű ű É ű ű ű Ö ű Ú ű ű Á ű ű Ü Á Á Ö Á Ó ű ű ű ű ű ű Á ű

Részletesebben

Á ű Ü Á Ö É Á É É Á É Á ű Á Á ű Ö Ó ű Ó Ó ű Á ű ű ű ű ű ű ű ű É Ü ű ű É É É Ö Ü Ü ű Ü ű Ü É Ó Á Á Ü Ö ű Ü ű Ü Ó ű Ú Ü ű Ü Ü Ú Ü Ü ű Ö Ü Ü Ú Ö Ü ű Ü ű É ű Á ű É É Ú Á ű Á É Ü ű Ú Ó ű ű Ü É Ő ű ű ű Ú Ö

Részletesebben

VII. 10b. Zalaegerszegi Királyi Járásbíróság iratai Büntető perek

VII. 10b. Zalaegerszegi Királyi Járásbíróság iratai Büntető perek A a AA ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. ÁTTEKINTŐ RAKTÁRI JEGYZÉK VII. 10b. Zalaegerszegi Királyi Járásbíróság iratai Büntető perek 1915-1950 Terjedelme 103 doboz = 11,33 ifm 1 kötet

Részletesebben