Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint"

Átírás

1 oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer CAS-szám: EK-szám: Indexszám: Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata Műanyag pozíciónálóhoz, szájvédelemhez és okklúziós sínekhez A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító: Ivoclar Vivadent AG Bendererstrasse 2 FL-9494 Schaan PRINCIPALITY OF LIECHTENSTEIN Tel: Fax: Információt nyújtó terület: Regulatory Affairs msds@ivoclarvivadent.com Sürgősségi telefonszám: +423 / (Ivoclar Vivadent AG, FL-9494 Schaan, Liechtenstein) 2 A veszély meghatározása Az anyag vagy keverék osztályozása A 67/548/EGK irányelv vagy a 1999/45/EK irányelv szerinti osztályozás Xi; Irritatív R37/38: Bőrizgató hatású, izgatja a légutakat. Xi; Túlérzékenységet okozó R43: Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). F; Tűzveszélyes R11: Tűzveszélyes. Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk törölve Címkézési elemek EGK irányelvek szerinti jelölés: A termék besorolása és jelölése az EK irányelvek/gefstoffv szerint történik. A termék megjelölő betűje és veszélyjelölése: Xi Irritatív F Tűzveszélyes R-mondatok: 11 Tűzveszélyes. 37/38 Bőrizgató hatású, izgatja a légutakat. 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). (folytatás a 2. oldalon)

2 oldalszám: 2/7 Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer (folytatás az 1. oldalról) S-mondatok: 24 A bő rrel való érintkezés kerülendő. 37 Megfelelő védőkesztyűt kell viselni. 46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/ csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. Egyéb veszélyek A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Nem alkalmazható vpvb: Nem alkalmazható 3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés: Anyagok CAS-számmal történt megjelölés Metil-metakrilát Azonosítási szám(ok) EK-szám: Indexszám: Elsősegélynyújtás Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Belélegzés után: Gondoskodjunk bőéges friss levegőről és a biztonság okából keressük fel az orvost. Eszméletvesztés esetén a fektetés és szállítás stabil, oldalra fektetett helyzetben történjék. Bőrrel való érintkezés után: Azonnal mossuk le vízzel és szappannal és jól öblítsük le. A szemmel való érintkezés után: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Lenyelés után: Öblítsük ki a szájat és itassunk sok vizet. Információ az orvos számára: A legfontosabb - akut és késleltetett - tünetek és hatások A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése 5 Tűzvédelmi intézkedések Oltóanyag Megfelelő tűzoltószerek: CO2, poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral vagy alkoholnak ellenálló habbal oltsuk. Biztonsági okokból nem megfelelő tűzoltószerek: Vízsugár Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Tűzoltóknak szóló javaslat Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. További adatok A veszélyeztetett tartályokat vízsugárral hűtsük. 6 Intézkedések véletlenszerű expozíciónál Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Viseljünk védőfelszerelést. Távolítsuk el a védtelen személyeket. (folytatás a 3. oldalon)

3 oldalszám: 3/7 Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer (folytatás a 2. oldalról) Környezetvédelmi óvintézkedések: Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. Gondoskodjunk megfelelő szellőztetésről. Hivatkozás más szakaszokra A biztonságos kezeléshez lásd a 7. Fejezetben közölt információkat. A személyes védőfelszereléshez lásd a 8. Fejezetben közölt információkat. Az eltávolítással kapcsolatban lásd a 13. Fejezetben közölt információkat. 7 Kezelés és tárolás Kezelés: A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Ezen termékeket csak megfelelő iskolai végzettséggel rendelkező személyzet kezelheti. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Tartsuk távol a tűzforrásokat - ne dohányozzunk. Hozzunk intézkedéseket elektrosztatikus feltöltődés ellen. A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Csak eredeti hordóban tároljuk. Hűvös helyen tároljuk. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Oxidáló szerektől elkülönítve tároljuk. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: A tartályt jól szellőztett helyen tároljuk. Az edényeket jól lezárt állapotban tartsuk. Jól lezárt hordókban hűvös és száraz helyen tároljuk. Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: További adatok nincsenek; lásd 7. pontot. Ellenőrzési paraméterek Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: Metil-metakrilát TLV () CK-érték: 210 mg/m 3 AK-érték: 210 mg/m 3 Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. Az expozíció ellenőrzése Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Tartsuk távol élelmiszerektől, italoktól és takarmányoktól. A szennyezett folyadékkal átitatott ruházatot azonnal vegyük le. Munkahelyi szünetek előtt és a munka befejezésekor mossunk kezet. Kerüljük a bőrrejutást. Kerüljük a szemmel és bőrrel való érintkezést. A szakmában szokásos higiéniai intézkedéseket be kell tartani. Légzésvédelem: A. szűrő (folytatás a 4. oldalon)

4 oldalszám: 4/7 Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer (folytatás a 3. oldalról) Rövid ideig tartó vagy csekély terhelés esetén légzési szűrókészüléket alkalmazzunk, intenzív vagy hosszú ideig tartó expozíció esetén környezeti levegőtől független védőálarc szükséges. Kézvédelem: Védőkesztyű. A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Megfelelő vizsgálatok hiányában a termékre/készítményre/vegyszerkeverékre nem lehet alkalmas kesztyűanyagot javasolni. A kesztyű anyagának kiválasztása az áttörési idő, permeációs sebesség és a bomlás figyelembevételével történt. Kesztyűanyag Az alkalmas kesztyű kiválasztása nem csak az anyagtól, hanem az egyéb minőségi jellemzőktől is függ, ami gyártótól függően más és más lehet. Áthatolási idő a kesztyűanyagon A pontos behatolási időt a kesztyű gyártójától kell megkérdezni és azt be is kell tartani. Max. 15 perces állandó érintkezés esetében a következő anyagokból készült kesztyűk használata megfelelő: Butilkaucsuk A következő anyagokból készült kesztyűk használatra alkalmatlanok: Szokásos orvosi kesztyű nem nyújt védelmet a metakrilátok érzékenyítő hatásával szemben. Szemvédelem: Jól záró védőszemüveg. 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Általános adatok Külső jellemzők: Forma: Folyékony Szín: színtelen Szag: maró Szagküszöbérték: Nincs meghatározva. ph-érték: Nincs meghatározva. Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: -48 C Forráspont/forrási tartomány: 101 C Lobbanáspont: 10 C Gyulladási hőmérséklet: 430 C Öngyulladás: Nincs meghatározva. Robbanásveszély: Az anyag nem robbanásveszélyes, azonban robbanásveszélyes gőzök és levegő keverékének képződése lehetséges. (folytatás az 5. oldalon)

5 oldalszám: 5/7 Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer Robbanási határok: Alsó: 2,1 Vol % Felső: 12,5 Vol % Gőznyomás 20 C-nál: 47 hpa Sűrűség 20 C-nál: 0,939 g/cm 3 Relatív sűrűség Nincs meghatározva. Gőzsűrűség Nincs meghatározva. Párolgási sebesség Nincs meghatározva. Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz 20 C-nál: 1,6 g/l Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): Nincs meghatározva. (folytatás a 4. oldalról) Viszkozitás: dinamikai: Nincs meghatározva. kinematikai: Nincs meghatározva. Szerves oldószerek: 0,0 % Egyéb információk 10 Stabilitás és reakciókészség Reakciókészség Kémiai stabilitás Szokásos kezelés és tárolás mellett stabil. Termikus bomlás/kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. A veszélyes reakciók lehetősége Levegővel alkotott robbanásveszélyes gázkeverékek képződése. Reakciók erős oxidáló szerekkel. Polimerizáció hőfejlődés mellett. Kerülendő körülmények Nem összeférhető anyagok: Veszélyes bomlástermékek: Szokásos tárolási és kezelési feltételek mellett nincs. 11 Toxikológiai adatok A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Akut toxicitás: Besorolás releváns LD/LC50-értékek: Metil-metakrilát Szájon át LD mg/kg (rat) Primer ingerhatás: A bőrön: Ingerli a bört és a nyálkahártyákat. A szemben: Nem lép fel ingerlő hatás. Érzékenyítés: Bőrrel való éintkezés esetén a szenzibilizáció lehetséges. 12 Ökológiai információk Toxicitás Akvatikus toxicitás: Perzisztencia és lebonthatóság (folytatás a 6. oldalon)

6 oldalszám: 6/7 Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer (folytatás az 5. oldalról) Környezeti feltételek melletti viselkedés: Bioakkumulációs képesség A talajban való mobilitás További ökológiai információk: Általános információk: 1 (lista szereinti besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket enyhén veszélyezteti. Hígitatlan állapotban, illetve nagyobb mennyiségekben ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Nem alkalmazható vpvb: Nem alkalmazható Egyéb káros hatások 13 Ártalmatlanítási szempontok Hulladékkezelési módszerek Ajánlás: Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. Európai Hulladék Katalógus * veszélyes anyagokat tartalmazó vagy abból álló vegyszerek Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A kezelés módját a hatósági előírások szabják meg. 14 Szállításra vonatkozó információk UN-szám ADR, IMDG, IATA 1247 Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés ADR 1247 METIL-METAKRILÁT MONOMER, STABILIZÁLT IMDG, IATA METHYL METHACRYLATE MONOMER, STABILIZED Szállítási veszélyességi osztály(ok) ADR osztály 3 (F1) Gyúlékony folyékony anyagok Bárcák 3 IMDG, IATA Class 3 Flammable liquids. Label 3 Csomagolási csoport ADR, IMDG, IATA II (folytatás a 7. oldalon)

7 oldalszám: 7/7 Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer Környezeti veszélyek: Marine pollutant: Nem A felhasználót érintő különleges óvintézkedések Figyelem: Gyúlékony folyékony anyagok Kemler-szám: 339 EMS-szám: F-E,S-D A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Szállítási/egyéb adatok: ADR Korlátozott menynyiség (LQ) LQ4 Szállítási kategória 2 Alagútkorlátozási kód: D/E Nem alkalmazható (folytatás a 6. oldalról) 15 Szabályozással kapcsolatos információk Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/ jogszabályok Országos előírások: Egyéb rendelkezések, korlátozások és tiltó rendelkezések A 93/42/EWG EU irányelv szerint szerint ez a termék gyógyászati terméknek minősül. Kémiai biztonsági értékelés: A kémiai biztonsági értékelést nem végeztek. 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt.

8 oldalszám: 1/6 A nyomtatás kelte Verziószám 7 Felülvizsgálat Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Polymer Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata Műanyag pozíciónálóhoz, szájvédelemhez és okklúziós sínekhez A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító: Ivoclar Vivadent AG Bendererstrasse 2 FL-9494 Schaan PRINCIPALITY OF LIECHTENSTEIN Tel: Fax: Információt nyújtó terület: Regulatory Affairs msds@ivoclarvivadent.com Sürgősségi telefonszám: +423 / (Ivoclar Vivadent AG, FL-9494 Schaan, Liechtenstein) 2 A veszély meghatározása Az anyag vagy keverék osztályozása A 67/548/EGK irányelv vagy a 1999/45/EK irányelv szerinti osztályozás Xi; Túlérzékenységet okozó R43: Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). Osztályozási rendszer: Az osztálybasorolás megfelel az érvényes EK listáknak, de kiegészítik a szakirodalomból származó és a cégek által megadott adatok. Címkézési elemek EGK irányelvek szerinti jelölés: A termék besorolása és jelölése az EK irányelvek/gefstoffv szerint történik. A termék megjelölő betűje és veszélyjelölése: Xi Irritatív Veszélyt meghatározó komponensek a cimkézéshez: 2-Hidroxi-etil-2-metakrilát C>20% R-mondatok: 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). S-mondatok: 24 A bő rrel való érintkezés kerülendő. 37 Megfelelő védőkesztyűt kell viselni. 60 Az anyagot és/vagy edényzetét veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani. Egyéb veszélyek Porlétrehozás A kifolyó/kiszóródó termék fokozott csúszási veszélyt jelent. A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Nem alkalmazható (folytatás a 2. oldalon)

9 oldalszám: 2/6 A nyomtatás kelte Verziószám 7 Felülvizsgálat Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Polymer vpvb: Nem alkalmazható (folytatás az 1. oldalról) 3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok Leírás: Az alábbi anyagokból álló, veszélytelen adalékokat tartalmazó keverék. Veszélyes alkotórészek: Dilauroil-peroxid O R7 < 2,5% Hidroxi-etil-2-metakrilát C>20% Xi R36/38; Xi R43 1-<2,5% További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. 4 Elsősegélynyújtás Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Belélegzés után: Gondoskodjunk bőéges friss levegőről és a biztonság okából keressük fel az orvost. Eszméletvesztés esetén a fektetés és szállítás stabil, oldalra fektetett helyzetben történjék. Bőrrel való érintkezés után: Öblítse el vízzel. A bőr tartós ingerlése esetén keressük fel az orvost. A szemmel való érintkezés után: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Tartós panaszok esetén kérjünk orvosi tanácsot. Lenyelés után: Öblítsük ki a szájat és itassunk sok vizet. Tartós panaszok esetén konzultáljunk orvossal. Információ az orvos számára: A legfontosabb - akut és késleltetett - tünetek és hatások A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése 5 Tűzvédelmi intézkedések Oltóanyag Megfelelő tűzoltószerek: CO2, poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral vagy alkoholnak ellenálló habbal oltsuk. Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Tűzoltóknak szóló javaslat Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. 6 Intézkedések véletlenszerű expozíciónál Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Kerüljük a porképződést. A kifolyó/kiszóródó termék fokozott csúszási veszélyt jelent. Környezetvédelmi óvintézkedések: Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Mechanikusan vegyük fel. Hivatkozás más szakaszokra A biztonságos kezeléshez lásd a 7. Fejezetben közölt információkat. (folytatás a 3. oldalon)

10 oldalszám: 3/6 A nyomtatás kelte Verziószám 7 Felülvizsgálat Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Polymer A személyes védőfelszereléshez lásd a 8. Fejezetben közölt információkat. Az eltávolítással kapcsolatban lásd a 13. Fejezetben közölt információkat. (folytatás a 2. oldalról) 7 Kezelés és tárolás Kezelés: A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Ezen termékeket csak megfelelő iskolai végzettséggel rendelkező személyzet kezelheti. Csak fogászati használatra. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Csak eredeti hordóban tároljuk. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Nem szükséges. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Hőtől és közvetlen napsugárzástól védjük. Nincs. Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: További adatok nincsenek; lásd 7. pontot. Ellenőrzési paraméterek Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: A termék nem tartalmaz olyan releváns anyagmennyiségeket, amelyek munkahelyre vonatkoztatott, ellenőrizendő határértékekkel rendelkeznek. Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. Az expozíció ellenőrzése Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: A szakmában szokásos higiéniai intézkedéseket be kell tartani. Tartsuk távol élelmiszerektől, italoktól és takarmányoktól. Munkahelyi szünetek előtt és a munka befejezésekor mossunk kezet. Kerüljük a bőrrejutást. Légzésvédelem: A porbehatás ellen használjon légzésvédelmi eszközt. Kézvédelem: Védőkesztyű. A kesztyű használata után bőrtisztító és bőrápoló szereket alkalmazzunk. Kesztyűanyag A kesztyű anyagának kiválasztása az áttörési idő, permeációs sebesség és a bomlás figyelembevételével történt. Áthatolási idő a kesztyűanyagon A pontos behatolási időt a kesztyű gyártójától kell megkérdezni és azt be is kell tartani. Szemvédelem: Védőszemüveg. (folytatás a 4. oldalon)

11 oldalszám: 4/6 A nyomtatás kelte Verziószám 7 Felülvizsgálat Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Polymer (folytatás a 3. oldalról) 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Általános adatok Külső jellemzők: Forma: Por. Szín: fehér Szag: jellegzetes Szagküszöbérték: Nincs meghatározva. ph-érték: Nem alkalmazható Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: Forráspont/forrási tartomány: nem meghatározható Nincs meghatározva Lobbanáspont: Nem alkalmazható Gyúlékonyság (szilárd, gázhalmazállapotú): Nincs meghatározva. Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad. Robbanásveszély: Az anyag nem jelent robbanásveszélyt. Robbanási határok: Alsó: Felső: Nincs meghatározva. Nincs meghatározva. Gőznyomás: Nem alkalmazható Sűrűség: Nincs meghatározva. Relatív sűrűség Nincs meghatározva. Gőzsűrűség Nem alkalmazható Párolgási sebesség Nem alkalmazható Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Majdnem feloldhatatlan. Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): Nincs meghatározva. Viszkozitás: dinamikai: Nem alkalmazható kinematikai: Nem alkalmazható Egyéb információk 10 Stabilitás és reakciókészség Reakciókészség Kémiai stabilitás Szokásos kezelés és tárolás mellett stabil. Termikus bomlás/kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. A veszélyes reakciók lehetősége Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Kerülendő körülmények Nem összeférhető anyagok: Veszélyes bomlástermékek: Szokásos tárolási és kezelési feltételek mellett nincs. (folytatás az 5. oldalon)

12 oldalszám: 5/6 A nyomtatás kelte Verziószám 7 Felülvizsgálat Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Polymer (folytatás a 4. oldalról) 11 Toxikológiai adatok A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Akut toxicitás: Primer ingerhatás: A bőrön: Nem fejt ki ingerlő hatást. A szemben: Nem lép fel ingerlő hatás. Érzékenyítés: Bőrrel való éintkezés esetén a szenzibilizáció lehetséges. További toxikológiai információk: Készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján. A termék az alábbi veszélyekkel jár: Irritatív 12 Ökológiai információk Toxicitás Akvatikus toxicitás: Perzisztencia és lebonthatóság Környezeti feltételek melletti viselkedés: Bioakkumulációs képesség A talajban való mobilitás További ökológiai információk: Általános információk: 1 (Saját besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket enyhén veszélyezteti. Hígitatlan állapotban, illetve nagyobb mennyiségekben ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Nem alkalmazható vpvb: Nem alkalmazható Egyéb káros hatások 13 Ártalmatlanítási szempontok Hulladékkezelési módszerek Ajánlás: Vigye hivatalos hulladéklerakó helyre vagy hulladékégető műbe, a helyi hatóságok előírásainak megfelelően. Európai Hulladék Katalógus műanyagok Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A kezelés módját a hatósági előírások szabják meg. 14 Szállításra vonatkozó információk UN-szám ADR, ADN, IMDG, IATA Érvénytelen Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés ADR, ADN, IMDG, IATA Érvénytelen (folytatás a 6. oldalon)

13 oldalszám: 6/6 A nyomtatás kelte Verziószám 7 Felülvizsgálat Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Polymer Szállítási veszélyességi osztály(ok) ADR, ADN, IMDG, IATA osztály Érvénytelen Csomagolási csoport ADR, IMDG, IATA Érvénytelen Környezeti veszélyek: Marine pollutant: Nem A felhasználót érintő különleges óvintézkedések Nem alkalmazható A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Nem alkalmazható (folytatás az 5. oldalról) 15 Szabályozással kapcsolatos információk Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/ jogszabályok Országos előírások: Egyéb rendelkezések, korlátozások és tiltó rendelkezések A 93/42/EWG EU irányelv szerint szerint ez a termék gyógyászati terméknek minősül. Kémiai biztonsági értékelés: A kémiai biztonsági értékelést nem végeztek. 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Lényeges mondatok R36/38 Szem- és bőrizgató hatású. R43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R7 Tüzet okozhat.

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Bison Kit kontakt ragasztó. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: IPS e.max CAD Crystall./Add-On Liquid allround / longlife Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. Termékazonosító.. Az anyag vagy keverék megfelel azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása. Anyag/készítmény

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 6772 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nem

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Alkalmazási

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11256/1 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Deichmann TERMÉSZETES BŐRÁPOLÓ (méhviasszal) Cikkszám: 6701 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 532.215/534.501/534.714/036.129 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Griffon Cleaner. CAS-szám: 78-93-3 GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127. EK-szám: 201-159-0.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 02638/5 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 090515 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Cymbopogon Nardus (citronella) Oil Azonosított felhasználása: illóolaj, illatosítás

Cymbopogon Nardus (citronella) Oil Azonosított felhasználása: illóolaj, illatosítás BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK rendelet (REACH) és 1272/2008 EK rendelet (CLP-GHS) szerint 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kiadás dátuma: 2015.08.11. Verzió: 1 A termék neve:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 6.0.36 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Csomagolás mérete 150 ml (5.07 fl. oz.) Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: JUI Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása JUBIN

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További lényeges

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Uni 100 XT. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A termékkel kapcsolatos anyagok.. Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag. Gyártó/szállító: Bison International Dr.A.F.Philipsstraat

Részletesebben

HANNO Önthető hab. HANNO termékek Biztonsági adatlapja. 1/10 oldal

HANNO Önthető hab. HANNO termékek Biztonsági adatlapja. 1/10 oldal 1/10 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 2008.08.14. Felülvizsgálat 2007.08.14. Hazai kiállítás kelte: 2009.05.07.. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása at/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11474 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 054 Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Adhezív anyag, fogászati fém A biztonsági

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 147114 CAS-szám: 8002-74-2 EK-szám: 232-315-6 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM007323 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 85602 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 080022 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Fóliahegesztı Foltok Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 036-P Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Gyantaalapú adhezív anyag fogszabályozáshoz

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint V-2 A nyomtatás kelte: 2012.02.01. Felülvizsgálat: 2008.05.26.

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint V-2 A nyomtatás kelte: 2012.02.01. Felülvizsgálat: 2008.05.26. oldalszám: 1/6 1 Az anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata: rovarirtó permet Gyártó/szállító: Gyártó: Importőr: Hofer & Co GmbH Veterinarius

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat és felület

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. 8463322 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30219 CAS-szám: 471-34-1 EK-szám: 207-439-9 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486795-18-1.2

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: CP 660 Hilti Firestop Foam CFS-F FX Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FAFMR10W24 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata: Oldószer bázisú zsírtalanító Gyártó/szállító: Cleansberg Kft 2330

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok Ref. BC.S.Sp16 Anyag/készítmény használata Tisztító- / ápolószer, intézményi felhasználásra Gyártó/szállító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Hilti Firestop Mortar CFS-M RG CP 636 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A termékkel kapcsolatos anyagok.. Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag. Gyártó/szállító: Bison International Dr.A.F.Philipsstraat

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nincs meghatározva

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 9702003 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13792/1 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Ionolux Pulver Anyag/készítmény használata Fogászati tömőanyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 12123/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Anyag/készítmény használata Akril alapú tömítőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM005160 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000722 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM003716 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2012 Felülvizsgálat 13.05.2009

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2012 Felülvizsgálat 13.05.2009 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ARALDIT 2020 ARZ Anyag/készítmény használata: Epoxigyantás ragasztóanyag Gyártó/szállító: untsman Advanced

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 12485/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: A2361 CAS-szám: 60-29-7 EK-szám: 200-467-2 Indexszám: 603-022-00-4 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: SAK8731 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 80717 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI Gmb Kurt Vogelsang

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: O2 Tytan Szerelési Purhab B3 750 ml O2 Tytan Szerelési Purhab B3 500

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BODENBELAGSKLEBSTOFF D 321 / D 321 Padlóburkolat ragasztó 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása: maró hatású készítmény, jelölése: C = maró R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz

2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása: maró hatású készítmény, jelölése: C = maró R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Palackok, csıvezetékek, tartályok,

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 02.02.2009

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 02.02.2009 oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 3382 Anyag/készítmény használata Fakezelő anyag Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40074 CAS-szám: 6381-92-6 EK-szám: 205-358-3 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486775-20-1.2

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: K_ BASE, K_ TECH, K_ PLUS, K_ ECON; Ergolastec, Fiberlastec 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint)

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint) Brigéciol 2000 Oldal: 1/8 1. A keverék és a vállalkozás azonosítása: 1.1. Termékazonosító 1.2. Kereskedelmi név: BRIGÉCIOL 2000 1.3. A keverék azonosított felhasználása: Alkalmazható: gépjármű alváz, motor,

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000264R 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM006649 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BRUNOX Epoxy Spray Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: PUR -280-ärter Cikkszám: 1975 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító:

Részletesebben

Etil-acetát Xi R36; F R11 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336

Etil-acetát Xi R36; F R11 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: 4CR 2920 CP ärter 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 125959 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5430/2 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 1 c i k k s z e r i n t 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 114 1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM002245 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: vízkezelı vegyszer 1.3. A biztonsági

Részletesebben

1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.04.2010 Felülvizsgálat 21.04.2010

1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.04.2010 Felülvizsgálat 21.04.2010 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító: Mipa AG Mipa Color Kft. Am Oberen

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. március 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM004096 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: W5 C Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: FS-ONE MAX Hilti Firestop Filler Mastic CFS-FIL 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben