BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA"

Átírás

1 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: március AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Vegyi anyag neve: 300 ml Coop Bútorápoló aerosol Termék típusa: méhviaszos bútorápoló Az anyagok/készítmények felhasználása: tisztítás A forgalomba hozatalért felelős személy megjelölése: Gyártó cég neve : McBride S.A.S. Cím : Z.I. de DIOULAN Rosporden, France Tel. : Fax : Forgalmazó cég neve : Penny Market Kft.. Cím : 2351 Alsónémedi, Rewe Logisztikai Központ, Pf. 12. Tel. : Fax : Importáló cég neve : McBride Hungary Kft. Cím : 1095 Budapest, Soroksári u Tel : Fax : Sürgősségi telefon: EGÉSZSÉGÜGYI TOXIKOLÓGIAI TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLAT 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Sürgősségi telefonszám:

2 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA A termék fokozottan tűzveszélyes. A termék a 1999/45/EEC rendelkezései szerint nem minősül egészségre veszélyesnek. Egyéb információk 3. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ ÖSSZETÉTEL/INFORMÁCIÓ Megnevezés Koncentráció EU szám CAS szám Besorolás Butane és Isobutane >=25,00% F+ R12 <50,00% Naphtha (Petroleum), Hydrotreated heavy >=10,00% <25,00% Xn R65 4. ELSŐSEGÉLY ÉS INTÉZKEDÉSEK Általános szabályként: ha a helyzet nem egyértelmű vagy a tünetek nem múlnak el, mindig hívjon orvost! Ájult személlyel soha ne nyelessen le semmit! SZEM: a szemhéjakat nyitva tartva lágy, tiszta vízzel 15 percen keresztül alaposan mossa ki a szemet. Amennyiben a szem vörös marad, fáj, vagy látáscsökkenést tapasztal, keressen fel szemészt. BŐR: azonnal távolítsa el a beszennyeződött ruhát. A bőrt szappannal vagy más elismert tisztítószerrel alaposan mossa meg. Oldószert vagy hígítót NE HASZNÁLJON! LENYELÉSE ESETÉN: Ha a szert valaki véletlenül lenyelte (kis mennyiségben), öblítse ki száját, és forduljon orvoshoz. Mutassa meg neki a termék címkéjét, hogy dönthessen az esetleges kórházi kezelés szükségességéről. BELÉLEGZÉSE ESETÉN: Nagyobb mennyiség belélegzése esetén a sérültet friss levegőre kell vinni és biztosítani számára a nyugalmat 5. TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK megfelelő tűzoltó szerek: por alapú vegyi anyagok, széndioxid, tűzoltó gázok, habok tűzoltó szerek, melyeket biztonsági okokból egyéb tűzoltási célra nem szabad használni: Tűz esetén kifejezetten a legmegfelelőbb tűzoltószert használja, víz használata tilos!

3 maga az anyag vagy a készítmény által okozott speciális expozíciós veszélyek, égéstermékek, keletkező gázok: a tűz közelében lévő csomagokat tartsa hűvösen, hogy megakadályozhassa a nyomás alatti tartályok felrobbanását! Akadályozza meg, hogy a tűzoltó készülékekből távozó anyag csatornákba vagy vízfolyásokba kerüljön! A töltés, ürítés illetve tárolás során ne használjon sűrített levegőt! Speciális védőfelszerelések tűzoltóknak: a tűzoltásban résztvevőket biztonsági légzőkészülékkel kell ellátni! 6. INTÉZKEDÉSEK VÉLETLEN SZABADBA JUTÁS ESETÉN személyekre vonatkozó óvintézkedések: távolítson el minden lehetséges gyújtóforrást, és szellőztesse a helyiséget! A készítményben jelen levő szerves oldószerek miatt távolítson el minden lehetséges gyújtóforrást, és szellőztesse a helyiséget! A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni! Olvassa el a 7., és a 8. pontban felsorolt biztonsági tennivalókat! környezetre vonatkozó óvintézkedések: A kiömlést itassa fel vagy vegye körül olyan adszorbeáló anyagokkal, melyek nem gyúlékonyak. Ilyenek például a homok, a föld, kőzúzalék, kovamoszatos föld, majd helyezze el kukákban! Akadályozza meg, hogy az anyagok közül bármelyik a csatornákba vagy vízfolyásokba jusson! Használjon vashordót a visszanyert hulladéknak a vonatkozó rendeletek szerinti lerakására (ld. a 13. fejezetcímet). Ha a termék vízfolyásokat, folyókat vagy csatornákat szennyez be, a törvényes eljárásoknak megfelelően értesítse az illetékes hatóságokat! a szennyezésmentesítés módszerei: Lehetőleg mosó/tisztítószerekkel tisztítsa meg, és ne használjon oldószereket! 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. KEZELÉS: A műhelyekre, ahol az anyagot kezelik, azok a szabályok érvényesek, mint a tároló helyiségekre. Jól szellőztethető helyiségekben használja. A keletkező gőz/gáz sűrűbb, mint a levegő. A felszínen szétterülve robbanásveszélyes gázlevegő elegy keletkezhet. Akadályozza meg a tűz, és robbanásveszélyes koncentráció kialakulását, illetve, hogy a gőz/párakoncentráció a szakmai veszélyeztetettségi határértéket meghaladja. Tűzbe vagy izzó tárgyra permetezni tilos! Tűzvédelem: a terméket olyan helyiségben használja, ahol nyílt láng illetve egyéb gyújtóforrás nincs a közelben, és az elektromos berendezések megfelelően védve vannak. A csomagokat szorosan lezárva, hő és gyújtóforrástól, nyílt lángtól távol tárolja! Ne használjon olyan eszközöket, melyek szikra kibocsátására alkalmasak. Tilos a dohányzás! Gondoskodjon róla, hogy jogosulatlan dolgozók ne férhessenek az anyaghoz! Javasolt felszerelések és eljárások: A személyi biztonságra vonatkozóan ld. a 8. pontot. Tartsa be a címkén feltüntetett óvintézkedéseket és az ipari biztonsági rendelkezéseket. A már felbontott csomagolású termékeket figyelmesen vissza kell zárni, és állítva tárolni. A keletkező gőzt/gázt/füstöt/permetet nem szabad belélegezni!

4 Tiltott felszerelések és eljárások: Tilos a dohányzás, étel, ital fogyasztása a helyiségekben, ahol a készítményt használják! A nyomás alatti csomagokat soha ne nyissa ki! A flakont kilyukasztani, tűzbe dobni még üres állapotban sem szabad! 7.2. TÁROLÁS: a konténert szorosan lezárva, száraz, hűvös helyen tárolja. Gyújtóforrástól távol tartandó Tilos a dohányzás. A flakonban túlnyomás uralkodik, napsugárzásnak illetve 50 Cnál magasabb hőmérsékletnek nem tehető ki! Gyermekek kezébe nem kerülhet! Vízhatlan padlózatú helyen, mely mintegy gyűjtőmedencét formálva megakadályozza egy esetleges véletlenszerű kiömlés esetén, hogy a folyadék elhagyja a területet. 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE EGYÉNI VÉDELEM 8.1. Expozíciós határértékek Az INRS ND és az ND szerinti kitettségi határértékek: Franciaorszá g Németország ACGIH(TLV) VME.ppm: 800 Osztály: IV TWAppm: 800 VMEmg/m3: 1900 MAKppm: 1000 TWAmg/m3: 1900 VLEppm: MAKmg/m3: 2400 STELppm: VLEmg/m3: Megjegyzés: STELmg/m3: Megjegyzés : Megjegyzés : Megjegyzés : TMP sz.: Megjegyzés : A 2000/39/EC és a 98/24/EC szerinti kitettségi határértékek: VMEppm: VMEmg/m 3 : VLEppm: VLEmg/m 3 Megjegyzések: 8.2. Az expozíció ellenőrzése A foglalkozási expozíció ellenőrzése: Biztosítson lehetőséget a megfelelő szellőztetésre, lehetőség szerint szagelszívó berendezéssel, illetve biztosítsa a megfelelő extrakciót. Amennyiben a szellőzés nem megfelelő ahhoz, hogy az oldószerek párakoncentrációját a kitettségi határérték alatt tartsa, viseljen biztonsági légzőkészüléket Légzésvédelem: A kitettségi határértéket meghaladó koncentráció esetén a dolgozóknak megfelelő védőmaszkot kell viselniük Kézvédelem: az anyag hatásának kitett bőrre védőkrémeket kell használni, ám azután, hogy a szer a bőrre került, ne vigye fel e krémeket. A készítményben található oldószereknek köszönhetően megfelelő védőkesztyű (pl. gumikesztyű) használata javasolt Szemvédelem: Viseljen védőszemüveget, mely megakadályozza a szer szembe fröccsenését Bőrvédelem: további információk ld a Biztonságtechnikai adatlap 11., Toxikológiai információk c. szakaszában A környezeti expozíció ellenőrzése:

5 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1. Általános információ Megjelenési forma: cseppfolyós folyadék Szag: 9.2. Az egészségre, biztonságra és környezetre vonatkozó fontos információk ph: Forráspont/forrási hőmérséklettartomány: Gyulladáspont: Öngyulladási hőmérséklet nincs meghatározva Lobbanásponti tartomány: <0 C és desztillációs hőmérséklet <=35 C Tűzveszélyesség (szilárd, gázhalmazállapot): Robbanásveszélyes tulajdonságok: Lebomlási hőmérséklet: nincs meghatározva. Oxidálóképesség: Gőznyomás: nincs meghatározva Relatív sűrűség: <1 Oldékonyság: o Vízoldékonyság: oldhatatlan o Zsíroldékonyság (az oldószert olajat meg kell adni): o Megoszlási hányados: noktanol/víz: Viszkozitás: nincs meghatározva Gőzsűrűség: nincs meghatározva Párolgási szám: Az illékony összetevő páranyomása 50 Con: 300 Kpa (3 bar) felett 9.3. Egyéb információk: 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Helyzetek, melyeket kerülni kell: Anyagok, melyeket kerülni kell: Veszélyes bomlástermékek: stabilizáló anyagok szükségessége és jelenléte veszélyes exoterm reakciók lehetősége: A készítmény magas hőmérsékleten veszélyes gázokat bocsáthat ki, mint például szénmonoxidot, széndioxidot, füstöt, és nitrogén oxidot. Tilos a helyiségben olyan berendezéseket/készülékeket használni, melyek tüzet eredményezhetnek, vagy magas hőmérsékletű fémes felületeket (pl. főzőlap, tűzhely/kazán) használni. biztonsági szempontból az anyag vagy készítmény fizikai megjelenési formája változásának jelentősége, ha ez egyáltalán előfordul vízzel történő érintkezéskor képződő bomlástermékek, ha egyáltalán vannak ilyenek instabil termékké történő lebomlás lehetősége 11. TOXIKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK

6 Magára a készítményre vonatkozóan nem állnak adatok rendelkezésre. A készítményben található oldószerekből távozó gázok/gőz még a kitettségi határérték alatt is egészségkárosodást okozhat, mint például: SZEM: A szer szembe fröccsenése irritációt és reverzíbilis károsodást okozhat. BŐR: A szerrel való hosszabb vagy ismételt érintkezés a bőr hámrétegét megsértve gyulladáshoz vezet (megakadályozza a természetes olajok érintkezését a bőrrel, és az epidermiszen keresztül történő abszorpcióját). LENYELÉSE ESETÉN: BELÉLEGZÉSE ESETÉN: A légzőszervek és a nyálkahártya, a vesék, a máj és a központi idegrendszer irritációja. Az ilyenkor jelentkező tünetek: fejfájás, zsibbadtság, szédülés, kimerültség, izomgyengeség és szélsőséges esetekben eszméletvesztés. 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓ Ökotoxicitás: Magára a termékre nézve ökológiai adatok nem állnak rendelkezésre. Nem szabad engedni, hogy a készítmény csatornákba vagy vízfolyásokba kerüljön! Mobilitás: ismert vagy előre látható eloszlás a környezeti szektorokban felületi feszültség: adszorpció/deszorpció: Perzisztencia és lebomlási képesség: Bioakkumulációs képesség: Egyéb káros hatások 13. SZEMPONTOK AZ ÁRTALMATLANÍTÁSHOZ Ne öntse csatornákba vagy vízfolyásokba. Ld. a hulladékkezelésre vonatkozó 75/442/EEC és a 91/689/EEC előírásokat. 14. A SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Meg kell adni a szállítási besorolást a veszélyes áruk szállítására vonatkozó mindegyik alágazati szabályozás (közútra az ADR, vasútra a RID, belvízi szállításra az ADN, tengeri szállításra az IMDGkódex és légi szállításra az ICAO/IATA) szerint, amennyiben a szállítás azok hatálya alá is tartozik. A szállítási besorolás többek között magában foglalhatja az alábbiakat: UN szám: 1950 Aerosols Osztály: Az áru helyes szállítási megnevezése: Csomagolási csoport: Tengervízszennyező e, ha igen, annak mértéke:

7 Egyéb felhasználható információ: ADR/RID IMDG IATA Osztály 2 Oldal N ONU Szám 5 N ONU 1950 Osztály Kód A Osztály 2 2 címke Azonosító Címke /ADR Szám 2 címke Azonosító N GSMU Szám Utas 203 Y203 Utas 75 kg 30 kg G Szállítmányozó 203 Szállítmányozó 150 kg Nota 15. A SZABÁLYOZÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet Jogszabályokra vonatkozó tájékoztatás: A készítmény besorolása az EU 1999/45/EC sz. irányelve (Az összes készítmény) és adaptációi alapján történt. Ezen kívül a 2001/59/EC és a 67/548/EC és (Veszélyes anyagok) irányelve 28. adaptációját vettük figyelembe. A készítmény besorolása: fokozottan tűzveszélyes F+ Fokozottan Tűzveszélyes Tartalmaz: A készítménnyel kapcsolatos konkrét veszélyek és biztonsági ajánlások: R 12 Fokozottan tűzveszélyes S 16 Gyújtóforrástól távol tartandó Tilos a dohányzás S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet A flakonban túlnyomás uralkodik, napsugárzásnak illetve 50 Cnál magasabb hőmérsékletnek nem tehető ki! A flakont kilyukasztani, tűzbe dobni még üres állapotban sem szabad! Tűzbe vagy izzó tárgyra permetezni tilos! S 23 A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet, vagy a címkét Speciális intézkedések: 16. EGYÉB INFORMÁCIÓ megfelelő Rmondatok listája: a továbbképzésre vonatkozó tanácsok:

8 a felhasználásra vonatkozó javasolt korlátozások (a szolgáltatótól származó, törvény által nem szabályozott javaslatok): használat után alaposan mossa és szárítsa meg a kezét. további információk (írásban megadott referenciák és/vagy műszaki tanácsadó szolgálatok) Miután a felhasználó munkakörülményeit nem ismerjük, a jelen biztonságtechnikai adatlapon feltüntetett adatok jelenlegi ismereteinken és az országos valamint közösségi rendelkezéseken alapulnak. A terméket anélkül, hogy előtte írásbeli kezelési utasítást kérnének, más célra nem szabad felhasználni (ld 1. pont). Mindenkor a felhasználó felelőssége, hogy a jogi előírások és a helyi rendelkezések betartásához szükséges összes intézkedést megtegyen. A jelen biztonságtechnikai adatlapon feltüntetett információkat a termékünkkel kapcsolatos biztonsági követelmények ismertetéseként és nem a termékek tulajdonságaira vonatkozó garanciaként kell kezelni. az adatlapok összeállításához használt kulcsfontosságú adatok forrásai felülvizsgált adatlapoknál a hozzáadott, törölt vagy felülvizsgált információt világosan jelezni kell (hacsak ezt már máshol nem jelezték). Dátum P. H.... aláírás elektronikus továbbítás, sokszorosítás esetén: s. k.

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.12. Aktualizálás kelte: 2013.09.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO Műszerfal ápoló Alma/narancs/ vanília 400ML P000484, P000507, P002570, P005571 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe

Részletesebben

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Zsírzó

Részletesebben

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Moje Auto MOTO STARTER hidegindító spray Változat: H1 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte Honosítás kelte:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Szivárgásjelző

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 108 7 - WÜRTH FÉKTISZTÍTÓ 500ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 108 7 - WÜRTH FÉKTISZTÍTÓ 500ML 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : WÜRTH FÉKTISZTÍTÓ 500ML Termék kódja : 0890 108 7 MSDS-Identcode : 10033062 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap A 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete és a többszörösen módosított EüM 44/2000. (XII.27.) rendeletnek megfelelően

Biztonsági adatlap A 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete és a többszörösen módosított EüM 44/2000. (XII.27.) rendeletnek megfelelően Biztonsági adatlap A 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete és a többszörösen módosított EüM 44/2000. (XII.27.) rendeletnek megfelelően Alapozó spray szürke Cikkszám:40701 Biztonsági adatlap száma:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP KIWI FRESH FORCE

BIZTONSÁGI ADATLAP KIWI FRESH FORCE 1. KÉMIAI TERMÉK ÉS VÁLLALAT Termék neve : cipőápolószer Cipő frissitó aeroszol Termékkód : TH-SC/38/001.HUN Termék szánva Gyártja : cipő szagtalanító, és frissítő : Royal Sanders Hollandia Szállító :

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldalszám:1/8 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Z-GREASE LXEP 2 Hivatkozási szám: 755 Anyag/Keverék keverék Az anyag/készítmény felhasználása

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok (1135816) Anyag/készítmény használata Készítmény Gyártó: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg 2 NL-8471 XC

Részletesebben

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra 1. Anyag-/készítmény- és cégmegnevezés Termék kereskedelmi neve Cikkszám: 312100 Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra Gyártó/szállító adatai: Sonax GmbH & Co. KG Cím: D-86633

Részletesebben

1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító

1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító 1/8 Supralux Lakkbenzin hígító verziószám: 1-HU BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító A készítmény felépítése/rendeltetése:

Részletesebben

PROTECT HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ POROZÓSZER

PROTECT HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint NEMESACÉL TISZTÍTÓ SPRAY 400ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint NEMESACÉL TISZTÍTÓ SPRAY 400ML 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893121 MSDS-Identcode : 10014505 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.11.11. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Elektromos tisztító 400 ml Cikkszám:

Részletesebben

M40 MULTIFUNCTION LUBRICANT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116

M40 MULTIFUNCTION LUBRICANT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: M40 LUBRICANT 400ml Termék kód: 950273 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2008.11.14. Aktualizálás kelte: 2013.05.23. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1. A készítmény neve: SCHWEGO START 8182 (8182) festékfrissítő és a gépindulást könnyítő szer Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe: Wernher-von-Braun

Részletesebben

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 24.02.2009 Felülvizsgálat 24.02.2009

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 24.02.2009 Felülvizsgálat 24.02.2009 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000573 Anyag/készítmény használata Penetrációs olaj Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2013.05.13./1-0 1 / 8 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: CNI GÉL Égőpaszta 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: Tűzgyújtásra,gyújtási

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 896724 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

RADIATORSPRAY OFF WHITE SG.

RADIATORSPRAY OFF WHITE SG. oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: COLORWORKS RADIATORSPRAY OFF WITE SG. Cikkszám: 918589 Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA domol Simply Fresh Vanilla Cherry oldal 1/12 domol Simply Fresh White Balance BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. PU Montageskum 592

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. PU Montageskum 592 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév Cikkszám REACH regisztrációs szám Nem alkalmazható Más azonosító jel 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907 / 2006 (EK) rendelet szerint

Biztonsági adatlap az 1907 / 2006 (EK) rendelet szerint 01 Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név Tangit PVCU speciális ragasztóanyag (cikkszám: 956.135.00.1, 881.570.00.0) Az anyag / készítmény felhasználása PVCU csövek

Részletesebben

C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.14. Aktualizálás kelte: 2013.08.18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Termék biztonságtechnikai adatlapja

Termék biztonságtechnikai adatlapja Kiállítás dátuma: 2001. 02. 26. Előző dátum: 1998. 07. 22. 1/5 Termék biztonságtechnikai adatlapja 1. VEGYIPARI TERMÉK ÉS VÁLLALAT AZONOSÍTÓ 1.1 Anyag vagy áru azonosítója Terméknév TS-MOLY HD Szilikonmentes

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2 A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: Colorin Epoxy A 1.2 Az anyagok/készítmények felhasználása: Kémiailag ellenálló, vízálló fugák kialakítására

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10.

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10. BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Féktisztító új (Würth-Bremsenreiniger neu 500 ml) Cikkszám: 890

Részletesebben

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 955629 MANNOL

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkely 2. melléklet szerint

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkely 2. melléklet szerint DEWA Zrt 1/5 PRO CABIN Biztonsági adatlap Az 1907/2006/EK rendelet 31. cikkely 2. melléklet szerint 1. Vegyi anyag neve: PRO CABIN Gyártó cég: Kleurin BV Textielweg 8-10 3812 RV AMERSFOORT Hollandia Tel:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint NICRO 664 Elektroservice aerosol 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1

Részletesebben

Fürdőszoba festék fehér

Fürdőszoba festék fehér 1/7Supralux Penészgátló Konyha & Fürdőszoba festék verziószám: 1-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint JELÖLŐ SPRAY 500ML NEONSÁRGA

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint JELÖLŐ SPRAY 500ML NEONSÁRGA 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 08931997 MSDS-Identcode : 10014738 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. fehér és színtelen

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. fehér és színtelen 1/6 Supralux Portal MIX vakolatalapozó verziószám: 1-2-HU Utolsó nyomtatás: 2010. 12. 08. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux

Részletesebben

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Az anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gépipar Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL VEGYI

Részletesebben

Biztonsági adatlap 64742-49-0 265-151-9 10-30 68512-91-4 270-990-9 30-60 12 92045-53-9 295-434-2 10-30

Biztonsági adatlap 64742-49-0 265-151-9 10-30 68512-91-4 270-990-9 30-60 12 92045-53-9 295-434-2 10-30 Biztonsági adatlap 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi megnevezés: FORMULA 5 Aeroszol Felhasználási terület: Forgalmazó cég: Sürgősségi telefon: Gyártó cég: Tapadásgátló

Részletesebben

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.08.11. Aktualizálás kelte: 2013. 03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

HANNO Ragasztó purhab

HANNO Ragasztó purhab 1/8 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 30.08.2007 Felülvizsgálat 30.08.2007 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi

Részletesebben

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.08. Aktualizálás kelte: 2012.12.02. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint KLIMATISZTÍTÓ SPRAY

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint KLIMATISZTÍTÓ SPRAY 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 089376410 MSDS-Identcode : 10014588 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. 2051 Biatorbágy, Budapark, Paul Hartmann u. 4. Tel.: 23-418-054 Fax: 23-418-106

Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. 2051 Biatorbágy, Budapark, Paul Hartmann u. 4. Tel.: 23-418-054 Fax: 23-418-106 Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. 2051 Biatorbágy, Budapark, Paul Hartmann u. 4. Tel.: 23418054 Fax: 23418106 Oldalszám: 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. TIKKURILA Dátum: 2003. 05. 22. BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. A TERMÉK MEGHATÁROZÁSA / ÉS GYÁRTÓJA 1.1 A termékre vonatkozó információ A termék neve: 1.2 A gyártóra

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó cég: Cím: Telefon: Fax: Forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: AUTÓ MOBIL VEGYI Kft. 6727 Szeged, Acél u.

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Pattex Palmafix Burkolatragasztó oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 398743 Felülvizsgálat ideje: 19.05.2010 Nyomtatás ideje: 17.06.2010

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2008.02.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Alumínium spray Cikkszám: Csomagolási

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. : AMBI-PUR CAR Autós légfrissítő parfüm, Explore

BIZTONSÁGI ADATLAP. : AMBI-PUR CAR Autós légfrissítő parfüm, Explore 1. KÉMIAI TERMÉK ÉS VÁLLALAT AZONOSÍTÓ ADATAI Termék neve : AMBI-PUR CAR Autós légfrissítő parfüm, Explore Termékkód Ajánlott felhasználás: Gyártó: :AP/10/007.001 : légfrissítés : CRUZ VERDE-LEGRAIN Poligono

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.03.19. Aktualizálás kelte: 2013.03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Diesel EGR 3 (Aerosol) WYN23379

Diesel EGR 3 (Aerosol) WYN23379 Biztonságtechnikai Adatlap Az Európai Közösség 1907/2206/EK rendelet II. melléklete (Art. 31) Termék neve: Diesel EGR 3 (Aerosol) Kibocsátás dátuma: 20.01.2010 Ref. sz.: WYN23379 1. TERMÉK ÉS CÉG AZONOSÍTÓJA

Részletesebben

MESTER Purhab Tisztító

MESTER Purhab Tisztító (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 9 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Terméknév : Műszerfalápoló spray (UNIX: 359680) W53529 Pearl's Cockpit Spray (Aerosol) Kiszerelés: 300 ml A termék jellege és alkalmazása: Gyártó : Importáló

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító ADHESIVE MP 100 Aeroszol 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

SILIKON Oldal: 1 / 12

SILIKON Oldal: 1 / 12 SILIKON Oldal: 1 / 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Eredeti kibocsátás dátuma: 2004.04.01. Felülvizsgálat dátuma: 2013.11.04. Verziószám: 1.0 Magyar nyelvű változat kiadása: Budapest, 2014.01.01. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 Supralux Konvert rozsdaátalakító alapozó verziószám: 3-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név vagy a keverék megnevezése Regisztrációs szám Szinonimák Termékkód 503 62 1201

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2004. 06. 05. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 20. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

A jelen Biztonsági Adatlap a 2001/58/EC számú irányelvvel módosított 91/155/EC számú EK irányelv előírásaival összhangban készült - Magyarország

A jelen Biztonsági Adatlap a 2001/58/EC számú irányelvvel módosított 91/155/EC számú EK irányelv előírásaival összhangban készült - Magyarország A jelen Biztonsági Adatlap a 2001/58/EC számú irányelvvel módosított 91/155/EC számú EK irányelv előírásaival összhangban készült - Magyarország 1. BIZTONSÁGI ADATLAP A készítmény és a cég azonosítója

Részletesebben

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Terméknév : Diesel adalék, Diesel cetánszám növelő (359565) Kiszerelés: 125 ml W56817 - Diesel Cetane +Plus+ A termék jellege és alkalmazása: Gyártó : Importáló

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása SEKUSEPT PULVER CLASSIC. 112613E : Orvosi műszer-fertőtlenítőszer

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása SEKUSEPT PULVER CLASSIC. 112613E : Orvosi műszer-fertőtlenítőszer BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa SEKUSEPT PULVER CLASSIC Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464 Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: ZÁROLAJZÓ-JÉGOLDÓ Felhasználási terület: Karbantartás Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL

Részletesebben

F + (Fokozottan tűzveszélyes) A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok: R 12 Fokozottan tűzveszélyes

F + (Fokozottan tűzveszélyes) A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok: R 12 Fokozottan tűzveszélyes 1/7. oldal Oust aeroszol - tiszta illat 1. A készítmény neve: 1.1. Kereskedelmi név: Oust aeroszol tiszta illat Azonosítási szám: 694694/001 1.2. A készítmény felhasználása: légfrissítő 1.3 Társaság/vállalat

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 0415 Gyártó: Walter Group Kft. 2315 Szigethalom, Karinthy u. 26. Tel: 24/514-966 Forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2.

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2. A kiállítás kelte: 2012.09.19. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. Az anyag / keverékek és a vállalat / vállalkozás azonosítása Termékazonosító A készítmény neve Alkonek B Termékszáma - Az

Részletesebben

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Az anyag és készítmény azonosítása: PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A termék neve: hidegködképző

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.3 (HU) 1 oldal CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Adatlapszám: 218A-5 Felhasználási

Részletesebben

TolnAgro Állatgyógyászati Kft. Szekszárd

TolnAgro Állatgyógyászati Kft. Szekszárd 1/7 01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója: Termék neve: Bromosept 50 fertőtlenítőszer A termék felhasználása: felületek, élelmiszerrel érintkezésbe kerülő eszközök és berendezések,

Részletesebben

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Benzin adalék (UNIX: 359502) Terméknév : W46993 - Injection Power 3 Kiszerelés: 500 ml A termék jellege és alkalmazása: Gyártó : Importáló és forgalmazó :

Részletesebben

MOL Food Penetrating lubricant élelmiszeripari kenőolaj

MOL Food Penetrating lubricant élelmiszeripari kenőolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: Változat: 1 Felülvizsgálat: Kibocsátás kelte: 2008. 07. 02. Oldal: 1/(10) 1. Anyag / készítmény és

Részletesebben

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK Kiállítás kelte: 2009-10-01. Felülvizsgálat dátuma: 2012.09.03. Készült a 1907/2006/EK RENDELET (REACH) és 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint Utolsó frissítés: 2013-01-02. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 számú (EK) rendelet szerint Verzió: 2.3 Nyomtatás dátuma 2011.02.08 Módosítás dátuma 2011.02.04

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 számú (EK) rendelet szerint Verzió: 2.3 Nyomtatás dátuma 2011.02.08 Módosítás dátuma 2011.02.04 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy keverék azonosítása Az anyag száma 000070000019 NAH anyagkód A-11234 A Kereskedelmi név AGITAGARD 10 WG AGITA 100 PLUS Vállalat Schwarzwaldallee

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően. Szórókitt spray Cikkszám 40450

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően. Szórókitt spray Cikkszám 40450 Carlofon Chemie Kft. Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően Szórókitt spray Cikkszám 40450 A kiállítás kelte: 2007.02.28. 1. Vegyi anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP Xi Pasta Abrasiva-Univerzális dörzs wax és karc eltáv. fényez.doc 1. oldal, összesen: 6 BIZTONSÁGI ADATLAP GHS07 Az 1907/2006/EK és kiegészítve a 453/2010/EU rendelet 1.melléklete szerint készült. 1 Anyag/keverék

Részletesebben

TRINÁT magasfényű zománcfesték

TRINÁT magasfényű zománcfesték BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-11-28 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Zománcfesték Gyártó cég neve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2002. május 1. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2002. május 1. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása A cég azonosítása Cég Syngenta European Regional Centre Priestley Road, Surrey, Research Park Guilford, Surrey

Részletesebben

EU-Directive 2001/58 44/2000.(XII.27.)EüM rendelet Kelte: 2007.11.07. Verzió: E01.00 Gyári szám: W65263 Eredeti kelte: 2007.06.01.

EU-Directive 2001/58 44/2000.(XII.27.)EüM rendelet Kelte: 2007.11.07. Verzió: E01.00 Gyári szám: W65263 Eredeti kelte: 2007.06.01. 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Benzin adalék (359518) Terméknév : W65263 Petrol Treatment Kiszerelés: 325 ml A termék jellege és alkalmazása: Gyártó : Importáló és forgalmazó : tisztító

Részletesebben

SchimmelX Penészgátló Javító spray

SchimmelX Penészgátló Javító spray (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 10 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CARTECHNIC CT 12 PLUS hűtőfolyadék koncentrátum

BIZTONSÁGI ADATLAP CARTECHNIC CT 12 PLUS hűtőfolyadék koncentrátum Oldal: 1 / 5 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag / készítmény azonosítása Cartechnic CT 12 plus hűtőfolyadék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 050 008 - FÚRÓ-VÁGÓ OLAJ PERFEKT 400 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0893 050 008 - FÚRÓ-VÁGÓ OLAJ PERFEKT 400 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : FÚRÓ-VÁGÓ OLAJ PERFEKT 400 ML Termék kódja : 0893 050 008 SDS-Identcode : 10033152 1.2

Részletesebben

1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Készült: 2009. október 26. Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP

1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Készült: 2009. október 26. Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:supralux

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása. oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10.

2 A veszélyek azonosítása. oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10. oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 005030 Anyag/készítmény használata Készítmény Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálva: 2009. február 25. Érvényes: 2009. december 31-ig.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálva: 2009. február 25. Érvényes: 2009. december 31-ig. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Verziószám: 9 Termék kód: KW-S3/4 Felülvizsgálva: 2009. február 25. Érvényes: 2009. december 31-ig. 1.1. Felhasználás (ipari,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. CATCH CHEMOTOX Szúnyogirtó Folyadék

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. CATCH CHEMOTOX Szúnyogirtó Folyadék 1. szakasz: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító : Termékkód : IS/01/001.001 Formula kód: IIRD-01016.1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint H-2330 Dunaharaszti, Mechwart András u. 4. Oldal: 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A termék kereskedelmi elnevezése(i) TECTANE rozsdaoldó és Az anyag/készítmény felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/8 Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó verziószám: 5-1-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója:

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kiállítás dátuma: 2009.06.30. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Termékkód: A-008 Felhasználási terület: Vegyi anyag építkezéshez,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Gombaölő szer Syngenta Crop Protection AG P.O. Box

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DICHTFIX FEHÉR 310 ml

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DICHTFIX FEHÉR 310 ml 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893227 MSDS-Identcode : 10014452 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN 1/7Levis színezőpaszta LSG-FRI/Solvent free colourant MN és RN verziószám: 3-2-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 12. 08. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet alapján 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet alapján 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA domol Raumspray Blütenfrische Készült: 2010. január 29. / Verzió: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. A készítmény neve:

Részletesebben

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra 1. Anyag-/készítmény- és cégmegnevezés Termék kereskedelmi neve Cikkszám: 301100-540/301100-480/301505/301905 Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra Gyártó/szállító adatai: Sonax

Részletesebben

1. szakasz: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSATermék tájékoztató 1.1 Termékazonosító : RAID Darázsirtó aeroszol

1. szakasz: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSATermék tájékoztató 1.1 Termékazonosító : RAID Darázsirtó aeroszol 1. szakasz: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSATermék tájékoztató 1.1 Termékazonosító : RAID Darázsirtó aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben