SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok:"

Átírás

1 SPY LP828 Visszapillantó tükör rendszer Kijelző A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: Parkoló szenzor + Bluetooth + Alkoholszonda, három az egyben, emberközpontú formatervezés és valódi szituáció a kijelzőn, ezek tartják vezető pozícióban a terméket ebben az iparágban. I. Hátsó parkoló szenzor, pontos érzékelés 1. A tolatás kezdetekor a rendszer automatikusan észlelni fogja az akadályokat. 2. Tolatáskor, amikor az érzékelő 2,5 méteren belül akadályt észlel, emberi hang figyelmeztet az akadályra, a valódi kép megjelenik a képernyőn, ez biztonságosabbá és megbízhatóvá teszi a vezetést. 3. Az emberi hang szól a hangszórójából: 2,0 méter, 1,5 méter, 1,2 méter, 1 méter, 0,8 méter, 0,6 méter, állj. A figyelmeztető hang szívdobbanás jelzésre is átállítható. 4. Háromféle hangbeállítási lehetőség: emberi hang, szívdobbanás, csendes üzemmód. 5. Nem befolyásolják a külső környezeti hatások, esős nap, vagy éjszaka. Nem zavarják a különböző frekvenciájú hullámok, széles hőmérsékleti skálán képes működni.

2 II. Bluetooth funkció 1. Gyújtáson a bluetooth-rendszer működésbe lép, az következőképpen állítsa be: Gomb Összeillesztés a mobil telefon operációs rendszerével Ki/Be kapcsolás Illesztés Visszahívás MFB gomb Hívástartás Telefon elvetése Hang-tárcsázás Utoljára hívott szám tárcsázása Hangerő tónus Hangerő V+, V-, Némítás Hívásátirányítás Törlés Jelszó Funkció beállítás A. Bekapcsolás Nyomja meg az MFB gombot 3 másodpercig, a bluetooth rendszer elindul, a sziréna egy rövid du hangot fog kiadni. B. Kikapcsolás Nyomja meg az MFB gombot 3 másodpercig, a bluetooth rendszer leáll, a sziréna egy hosszabb du hangot fog kiadni. C. Összehangolás 1. Hangolás a. Győződjön meg arról, hogy a mobil telefon és az autóba szerelt készülék közötti távolság 1 méternél kevesebb. b. Győződjön meg arról, hogy a készülék ki van kapcsolva. c. Nyomja meg az MFB gombot 6 másodpercig, míg a sziréna egy hosszabb du hangot ad ki és a piros LED világít. d. Kapcsolja be a mobil telefonon a bluetooth funkciót. e. A mobil meg fogja keresni az autóba szerelt eszközt. Válassza ki az eszközt a mobil telefonon. f. Üsse be a jelszót 9999 és nyomja meg a megerősítő gombot, győződjön meg arról, hogy a mobil összehangolódott az eszközzel, ha az illesztés sikeres volt, a sziréna egy hosszabb du hangot ad ki megerősítésül. A bluetooth funkció működését jelzi a 3 másodpercenként felvillanó piros LED fénye. g. Sikertelen összehangolás esetén a mobil és az eszköz között, 2 percen belül ismételje meg a fenti lépéseket. h. Nyomja meg a vissza gombot, hogy visszatérjen a mobil fő menüjébe. Győződjön meg arról, hogy a mobil és az eszköz közötti távolság 10 méternél kevesebb, akadályozó tárgy nélkül. 2. Bejövő hívás fogadása Amikor az eszköz jelez, cseng, nyomja meg az MFB gombot, a hívás fogadására. 3. Hívás befejezése. Nyomja meg újra az MFB gombot a hívás befejezéséhez. 4. Hívás elutasítása Nyomja meg az MFB gombot 3 másodpercig a hívás elutasításához.

3 5. Hangtárcsázás Hangtárcsázáshoz a telefonban el kell menteni a hangot. Nyomja meg az MFB gombot, ekkor kiad egy hangot, elkezdi a beszédfelismerést. Amikor a mobil felismeri a hangot, indítani fogja a hívást (mobil használati útmutatója alapján). 6. Legutóbbi kimenő hívás újrahívása Nyomja meg duplán az MFB gombot, hogy a készülék újratárcsázza a legutóbbi kimenő hívás számát. 7. Hangerő szabályozása Nyomja meg a hangerő fel (volume up) vagy a hangerő le (volume down) gombokat a kívánt hangerő beállításához. 8. Hívásátirányítás Tartsa lenyomva a V+ és V- gombokat a beszélgetés alatt, hogy a hívást áthelyezze a mobilra. Tartsa lenyomva az MFB gombot a beszélgetés alatt, hogy a hívást áthelyezze a készülékre 9. Némítás Nyomja meg a V+ és V- gombokat, ekkor egy hangot ad ki, így néma üzemmódba kerül. Nyomja meg ezeket a gombokat újra a némítás feloldásához. 3. LED kijelzés Eszköz Kikapcsolt mód Bekapcsolás Kikapcsolás Készenlét (nincs összehangolva) Készenlét (összehangolva) Beszélgetés alatt Összehangolási mód Sikeres összehangolás LED kijelzés Piros fény kialszik Piros fény 3 mp-ként villan Piros fény 3 mp-ként villan Piros fény 2 mp-ként villan Piros fény világít Piros fény 3 mp-ként villan Emlékeztető hang Rövid "du" hang Hosszú "du" hang Hosszú "du" hang III. Alkoholszonda 1. MEMS rendszerű alkoholszonda, MEMS és CPU kombinációja. 2. Az eszköz észleli és méri a levegőben lévő alkoholt és ebből következtet az ember véralkoholszintjére, ezután egy figyelmeztető hangot fog kiadni. 3. Magas érzékenységi szint. A MEMS rendszer gyűjti, és a CPU elemzi az alkoholmolekulákat. A vezetőt egy hang figyelmezteti, hogy elkerülhesse a közlekedési baleseteket.

4 Szenzorok beszerelése Válassza ki az autón a két helyet az érzékelőknek (A és D) Mérje ki a szenzor helyét az autó hátulján, a szélétől 8-13 cm-re. A legoptimálisabb a 11 cm-es távolság. Lukak kifúrása (a fúró és a szenzorok átmérője megegyezik). Az érzékelők és a kamera üzembe helyezése. Helyezze az érzékelőket és a kamerát a lukakba a lenti rajznak megfelelően.

5

6 A következő feltételek befolyásolhatják az érzékelők észlelésének pontosságát: Az üzembe helyezés befejezése után a vezetőnek meg kell győződnie arról, hogy a rendszer a sebességváltó használatával működik, és csak azután szabad elkezdeni a használatot. A vihar vagy a különböző indukciós környezeti tényezők károsan befolyásolhatják az észlelést. A termékhez mellékelték a figyelmeztetéseket, ezért a vállalat nem vállal felelősséget az esetleges balesetekért. Technikai adatok: - működési feszültség: 10,6 ~15V - működési áramerősség: 0,35-0,4A - statikus áramerősség: 18mA - maximum teljesítmény: > 6W - működési hőmérséklet: -40 c ~85 c - észlelési határok: 2,5m~0,2m - veszélyes határ: 0,2m~0,3m - beépített sziréna hangereje: 80dB - működési mód: PAL

7 Problémamegoldás 1. Üzembe helyezés után nincs kép a kijelzőn: A. Ellenőrizze, hogy a működtető kábel helyesen van-e csatlakoztatva. B. Ellenőrizze, hogy az autó kulcsa gyújtás pozícióban van-e, és tegye az autót parkoló üzemmódba (tolató lámpa világít). C. Ellenőrizze, hogy a szenzorok jól vannak-e csatlakoztatva. 2. Az akadály távolsága nem egyezik meg azzal, ami a kijelzőn látható: - Ellenőrizze, hogy az érzékelők kábelei helyesen vannak-e csatlakoztatva a központi egységhez. 3. A kijelzőn 0,5 vagy 0,6 m látható, ha tolató üzemmódba kapcsol: A. Ellenőrizze, hogy az érzékelők megfelelő magasságra vannak-e állítva. B. Ellenőrizze, hogy az érzékelők nincsenek-e fejjel lefelé. C. Ellenőrizze, hogy az érzékelők lefelé dőlnek-e. 4. Nincs vészjelző hang: - Ellenőrizze, hogy a hangjelzés gombja be van-e kapcsolva.