Továbbtanulás 2017/2018 HOGYAN TOVÁBB?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Továbbtanulás 2017/2018 HOGYAN TOVÁBB?"

Átírás

1 Továbbtanulás 2017/2018 HOGYAN TOVÁBB? 1

2 Megfelelő pályaválasztás Mindenki közös érdeke Gyermekeinknek: boldog, kiegyensúlyozott, biztos alapokon álló felnőttkor Szülőknek: biztonságban látni gyermeküket Iskolánknak: sikeres beiskolázás az iskolai sikere is Pályaorientáció

3 Pályaorientáció célja a döntéshozatal támogatása önismeret pályaismeret munka világának ismerete SIKER

4 Beiskolázás Az eljárásban nyolcadik évfolyamos tanuló vett részt A tanulók 96,9 százaléka ( fő) felvételt nyert valamely középfokú oktatási intézménybe. A felvettek 74,5 százaléka ( fő) az általuk megjelölt legelső helyre jutott be. A felvettek 36,4 százaléka ( fő) gimnáziumi, 38,0 százaléka ( fő) szakgimnáziumi, 23,7 százaléka ( fő) szakközépiskolai, 1,5 százaléka (1 226 fő) szakiskolai, 0,3 százaléka (233 fő) pedig készségfejlesztő iskolai tanulmányi területre nyert felvételt.

5 Középfokú iskolák felvételi tájékoztatója 2017 október 20-ig honlapjukon és a KIFIR rendszerben a középfokú iskola OM azonosítóját, feladatellátási helyenként a meghirdetett tanulmányi területek leírását, az azokat jelölő belső kódokat a felvételi eljárás rendjét minden egyebet (a felvételi kérelmek elbírálásának, rangsorolásának módját, szabályait ; speciális szabályokat; szóbeli vizsgák rendjét) Középiskolai felvételi tájékoztató, iskolai honlapok

6 2 ISKOLATÍPUSOK Hova jelentkezhetünk? Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola Szakiskola

7 3 GIMNÁZIUMOK A gimnázium négy nyelvi előkészítő évfolyam esetében öt évfolyammal működő nevelésioktatási intézmény, ahol általános műveltséget megalapozó valamint érettségi vizsgára felsőfokú tanulmányokra felkészítő nevelés-oktatás

8 5 SZAKGIMNÁZIUM (4+1) szakmai érettségi végzettséget ad Felkészít: érettségire és ehhez kapcsolódó szakképesítés megszerzésére (+1 év OKJ szakmai végzettség) szakirányú felsőfokú tanulmányokra szakirányú munkába állásra

9 7 SZAKKÖZÉPISKOLA (3, +2 érettségi) A szakközépiskolának öt évfolyama van, amelyből: három év az adott szakképesítés megszerzésére szolgál, közismereti képzést és szakmai elméleti és gyakorlati oktatást magában foglaló szakképzési évfolyam további kettő, érettségi vizsgára felkészítő évfolyam (egyéni döntés alapján!)

10 9 SZAKISKOLA A szakiskola mint intézménytípus szeptember 1-étől a továbbiakban a többi tanulóval sajátos nevelési igénye miatt együtthaladásra képtelen tanulókat készíti fel szakmai vizsgára és nyújt részükre a munkába álláshoz és az életkezdéshez szükséges ismereteket.

11 11 A KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI FOLYAMAT LÉPÉSEI, HATÁRIDŐK

12 Október 20. Középiskolák: meghirdetett tanulmányi területek meghirdetése Az általános iskola október 31-ig a nyolcadik évfolyamra járó tanulókat tájékoztatja a középfokú iskolai felvételi eljárás rendjéről Az általános iskola minden év október 31-ig tájékoztatja a hetedik évfolyamra járó tanulók szüleit arról, hogy gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük, valamint arról, hogy ha az iskolaválasztással kapcsolatban a szülők között vita van, annak eldöntése a bíróság hatáskörébe tartozik, és gyermekük felvételi lapjait az általános iskolának a bírósági döntés szerint kell továbbítania

13 Írásbeli vizsgára jelentkezés A központi írásbeli vizsgát szervező Középiskolák jegyzékét a Hivatal november 15-én közzéteszi a honlapján ( a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév) menüpontban. Jelentkezési határidő: december 8. A Széna Téri Általános Iskola ig (csütörtök) kéri a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot.

14 Írásbeli vizsgára jelentkezés A központi írásbeli vizsgát szervező középiskola minden hozzá forduló tanuló jelentkezését köteles fogadni Egy tanuló csak egy középiskolába jelentkezhet írásbeli vizsgára

15 Írásbeli vizsgára jelentkezés Az SNI tanuló a központi írásbeli vizsga során a szakértői véleményben foglaltak alapján az alábbi kedvezményekre lehet jogosult: Időhosszabbítás, segédeszköz használata, a vizsga meghatározott részeinek értékelése alóli felmentés A központi írásbeli vizsgára vonatkozó speciális elbírálást minden esetben írásos kérelemben kell igényelni a központi írásbeli vizsga előtt a vizsgaszervező iskolában. A kérelmet és a szakértői véleményt a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezéskor a jelentkezési lappal együtt kell benyújtani az iskolához.

16 A középfokú felvételi eljárás szakaszai A középfokú felvételi eljárás két szakaszból áll. Az első szakasz az általános felvételi eljárás, amely január 20. és április 27. között tart. A második szakasz a rendkívüli felvételi eljárás, amely május 7. és augusztus 31. között tart.

17 Felvételi vizsgák január 20., Központi írásbeli felvételi vizsgák az érintett 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban. Központi írásbeli felvételi vizsgák a kilencedik évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára az érintett intézményekben január 25., Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák azoknak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.

18 25 AZ ÍRÁSBELI VIZSGA Fontos, hogy a tanuló vigyen magával személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolvány,vagy személyi igazolvány) A felvételi során körzőn, vonalzón és szögmérőn kívül semmiféle segédeszköz nem használható. A feladatlapokat tollal kell kitölteni, a rajzokat pedig ceruzával kell elkészíteni.

19 24 AZ ÍRÁSBELI VIZSGA A felvételi vizsgán a diákoknak mind a matematika, mind az anyanyelvi írásbeli vizsgán perc alatt tíz feladatból álló feladatsort kell megoldaniuk, ezzel tantárgyanként 50-50, összesen 100 pontot szerezhetnek. A vizsgák között 15 perc szünetet kell tartani. Az előző évek írásbeli feladatlapjai megtalálhatók:

20 27 A KIÉRTÉKELT FELADATLAPOK MEGTEKINTÉSE A vizsgázó és szülője a kiértékelt feladatlapjait megtekintheti az iskola képviselőjénekjelenlétében. A megtekintéshez az írásbeli vizsgát követő 8 napon belül egy munkanapot kell biztosítani. A feladatlapról másolat készíthető. A hivatalos javítókulcstól eltérő értékelés esetén írásban kell észrevételt tenni, amelyet a szülő a megtekintést követő első munkanap végéig (16 óra) adhat le az

21 A központi írásbeli vizsgák eredményeinek közzététele A központi írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező középiskola február 8-áig közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat, azzal, hogy a vizsga részletes eredményeit tartalmazó, az iskola körbélyegzőjének lenyomatával, valamint az igazgató vagy az általa kijelölt személy aláírásával hitelesített Értékelő lapot minden tanulónak átadja. Az értesítés a Hivatal által meghatározott módon, azaz kizárólag az Értékelő lapon történhet meg. A tanuló ennek ismeretében nyújtja majd be felvételi lapjait (jelentkezési lapját és tanulói adatlapját), és vesz részt az általános felvételi eljárásban. Az Értékelő lapot az általános iskolába kell bevinni.

22 Szóbeli vizsga az egyes középiskolák felvételi eljárása során A szóbeli vizsga az általános felvételi eljárás időszakában, az írásbeli vizsgák lebonyolítása után kizárólag a tanév rendjében meghatározott időszakban február 22. és március 13. között tartható meg. A szóbeli vizsgák megszervezésére minden középiskola legalább három napot köteles kijelölni a fentiekben meghatározott időszakon belül.

23 38 EGYÉB FELVÉTELI Művészeti vagy testnevelés tanulmányi területeken további készségek, képességek meglétét vizsgálhatják. Szakközépiskolákban - amennyiben szükséges lehetnek pályaalkalmassági, szakmai alkalmassági illetve egészségügyi követelmények, melyeknek meg kell felelni. Vallási, világnézeti tekintetben elkötelezett középiskolák a felvételi eljárás keretében vizsgálhatják a tanuló elkötelezettségét. Ezek egyike sem lehet írásbeli vizsgáztatás.

24 A felvételi jelentkezési időszak A 8. évfolyamot most végzőknek a felvételi lapok kitöltéséhez szükséges, a jelentkezési szándékukra vonatkozó információkat az általános iskolájukban kell leadniuk az általános iskola által meghatározott formában és az általános iskola által megjelölt időpontig.

25 Benyújtandó felvételi lapok A jelentkezési lapok és a tanulói adatlap általános iskolai továbbításának határideje február 19. A Széna Téri Általános Iskola február 12-ig (csütörtök) kéri az aláírt dokumentumokat.

26 A jelentkezési lapok szerepe és tartalma A tanuló és szülője a jelentkezési lapon hozza a középfokú iskola tudomására, hogy továbbtanulási céljai között szerepel az adott intézmény egy vagy több tanulmányi területe. A jelentkezési lapon a tanuló személyes adatain kívül (születési, szülői, lakóhelyi adatok stb.) szerepelnek az általános iskolai tanulmányi eredmények, továbbá a tanuló ezen tud egyéb információkat (pl. kollégiumi igény, az eddig tanult idegen nyelv) a középfokú iskolával közölni.

27 A jelentkezési lapok szerepe és tartalma Egy középfokú iskolán belül több feladatellátási hely és tanulmányi terület is megjelölhető, a jelentkezési lapon ebben az esetben az összes tanuló által megjelölt tanulmányi terület szerepel. Minden középfokú iskolába külön jelentkezési lapot kell benyújtani.

28 32 A TANULÓI ADATLAP A Tanulói adatlapot két példányban kell kinyomtatni, és mindkét példányt az általános iskola kezeli. Az általános iskola a tanulói adatlap első példányát megküldi a Felvételi Központnak, a második példányát borítékba zárja, és a tanuló végleges döntéséig megőrzi oly módon, hogy ahhoz a meghatározott módosítási időszakon kívül ne lehessen hozzáférni.

29 33 TANULÓI ADATLAP A Tanulói adatlapon kell sorrendbe állítani azokat a középfokú iskolákat és tanulmányi területeiket, amelyekre a tanuló jelentkezett. Azt a tanulmányi területet kell előbbre sorolni, ahol szívesebben folytatná tanulmányait a jelentkező. Mivel a Tanulói adatlap csak a Felvételi Központ zárt rendszerébe kerül be adatfeldolgozásra, ezért a középfokú iskolák döntését nem befolyásolja, hogy ki hányadik helyen jelölte meg az adott iskola valamelyik tanulmányi területét.

30 39 HATÁRIDŐK szerda A középfokú iskola eddig az időpontig nyilvánosságra hozza az ideiglenes felvételi jegyzékét. (honlap) szerda-csütörtök A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában. A Széna Téri Általános Iskola kéri a szülőket, hogy én fáradjanak be az iskolába aláírni a módosító jelentkezési lapokat péntek A módosító tanulói adatlapot ekkor kell megküldeni a Hivatalnak.

31 40 MÓDOSÍTÁS A módosító Tanulói adatlapot az eredeti Tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát az általános iskola a kitöltés után megőrzi, és módosítási szándék esetén a jelentkező rendelkezésére bocsátja. Az elektronikusan kitöltött Tanulói adatlap módosítását csak a KIFIR rendszerben lehet elvégezni, majd a módosítást követően ismételten ki kell nyomtatni, aláírni és postára adni.

32 41 MÓDOSÍTÁS A módosítás során tanulmányi területet nem lehet törölni, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely a Tanulói adatlapon korábban is szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg.

33 43 HATÁRIDŐK A Hivatal kialakítja a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldi azt a középfokú iskoláknak (egyeztetett felvételi jegyzék).

34 44 HATÁRIDŐK A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak

35 45 HATÁRIDŐK Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90%-ánál kevesebb tanulót vettek fel. A középfokú iskola igazgatója rendkívüli felvételi eljárást írhat ki Ha a tanulót nem vették fel sehova, a rendkívüli felvételi eljárás folyamán a szülőknek kell a kapcsolatot felvenni a középiskolával.

36 46 HATÁRIDŐK május 18. A május 18-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről június 1. A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál.

37 Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskola) HATÁRIDŐK Az általános iskola értesítést küld a tanulóról a tanuló állandó lakhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal, valamint az állami intézményfenntartó központ részére, amennyiben az a Nkt. 14. (2)-(3) bekezdése alapján kezdeményezi a tanköteles tanuló felvételéta Hídprogramba. Az állami intézményfenntartó központ kijelöl legalább egy, a megye területén működő Hídprogramban részt vevő köznevelési intézményt, amely a tanulót felveszi tankötelezettségének Teljesítéseérdekében (Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium,

38 HATÁRIDŐK Beiratkozás a középfokú iskolákba és a Hídprogramba a középiskola igazgatója által meghatározott időben Beiratkozás a Honvédelmi Minisztérium fenntartásában lévő, kizárólag a honvédelemért felelős miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítésekre való felkészítést folytatószakképző iskolába Beiratkozás a Belügyminisztérium által fenntartott rendészeti szakgimnáziumokba Pótbeiratkozás a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramokra

39 50 Programok

40 November (P-SZ) Programok Pályaválasztási kiállítás Székesfehérvár, Seregélyesi út 113. November 10-én: November 11-én: Szakmák bemutatója Iskolák bemutatkozása Munkáltatói tevékenységek Szervezett iskolai látogatás: november 10-e szülői segítséggel!

41 50 EGYÉB INFORMÁCIÓK, SEGÍTSÉGEK Osztályfőnöki órák szervezése Számítógéppel támogatott pályaorientáció NYÍLT NAPOK a középiskolákban Minden a felvételi folyamatról, előző évi feladatsorok: Pályaválasztási tanácsadás (Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat)

42 50 EGYÉB INFORMÁCIÓK, SEGÍTSÉGEK Kalauz a képzések és a munka világához, foglalkozásn leírások, képző intézmények, ön- és pályaismereti kérdőívek, hivatalos adatbázisok (NPP)

43 50 EGYÉB INFORMÁCIÓK, SEGÍTSÉGEK Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara SZAKKÉPZÉS PÁLYAORIENTÁCIÓ Székesfehérvári Szakképzési Centrum ISKOLÁK, KÉPZÉSEK

44 A legfontosabb dátumok összefoglalva FELVÉTELI VIZSGÁRA JELENTKEZÉS: A Széna Téri Általános Iskola ig (csütörtök) kéri a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot. FELVÉTELI EREDMÉNYEK ÉRTÉKELŐ LAPJA február 8-áig A JELENTKEZÉSI LAPOK ÉS A TANULÓI ADATLAP A Széna Téri Általános Iskola február 12-ig (csütörtök) kéri az aláírt dokumentumokat.

45 A legfontosabb dátumok összefoglalva IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK MÓDOSÍTÁS A Széna Téri Általános Iskola kéri a szülőket, hogy én fáradjanak be az iskolába aláírni a módosító jelentkezési lapokat.

46 52

A Hivatal a honlapján közlemény formájában nyilvánosságra hozza a középfokú iskolák tanulmányi területeinek meghatározási formáját.

A Hivatal a honlapján közlemény formájában nyilvánosságra hozza a középfokú iskolák tanulmányi területeinek meghatározási formáját. 2. melléklet a 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelethez A középfokú iskolai, a kollégiumi, valamint a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba történő felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2018/2019.

Részletesebben

Az általános felvételi eljárás kezdete.

Az általános felvételi eljárás kezdete. 2016.10.31. Az általános iskola tájékoztatja a nyolcadikos tanulókat a felvételi eljárás rendjéről 2016.11.15. A Hivatal közzéteszi a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező

Részletesebben

Felvételi a középfokú iskolákban a 2015/2016. tanévben

Felvételi a középfokú iskolákban a 2015/2016. tanévben Felvételi a középfokú iskolákban a 2015/2016. tanévben A felvételi eljárás 2 szakasza: 1. Általános felvételi eljárás: 2016. január 16-ától 2016. április 26-áig tart. 2. Rendkívüli felvételi eljárás: 2016.

Részletesebben

A évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák

A évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák A 2016. évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák A B C 1. Emelt szintű írásbeli érettségi vizsga 2. magyar nyelv és irodalom Középszintű érettségi írásbeli vizsga magyar nyelv és irodalom, magyar mint

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben a tanítási év első tanítási napja szeptember 1. (csütörtök) és utolsó tanítási napja június 15. (csütörtök).

A 2016/2017. tanévben a tanítási év első tanítási napja szeptember 1. (csütörtök) és utolsó tanítási napja június 15. (csütörtök). A 2016/2017. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2016. szeptember 1. (csütörtök) és utolsó tanítási napja 2017. június 15. (csütörtök). A tanítási napok száma száznyolcvankettő nap. A tanítási év

Részletesebben

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Tanító Közoktatás vezető és pedagógus

Részletesebben

TERVEZET! OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER OKM-11767/2006. Tárgy: a 2006/2007. tanév rendjéről szóló 4/2006. (II. 24.) OM rendelet módosítása

TERVEZET! OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER OKM-11767/2006. Tárgy: a 2006/2007. tanév rendjéről szóló 4/2006. (II. 24.) OM rendelet módosítása OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER OKM-11767/2006. TERVEZET! Tárgy: a 2006/2007. tanév rendjéről szóló 4/2006. (II. 24.) OM rendelet módosítása 2006. november Tartalmi összefoglaló A 2006/2007. tanév rendjéről

Részletesebben

[ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ ] ZSÁMBÉKI ZICHY MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA

[ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ ] ZSÁMBÉKI ZICHY MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA ZSÁMBÉKI ZICHY MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA -. [ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ ] Összeállította: Kovács Mária igazgató a /. (VI..) EMMI rendelet alapján SZEPTEMBER ÖSSZESÍTETT NAPTÁR / OKTÓBER HÉTFŐ 3 1 6 HÉTFŐ 1 31 KEDD

Részletesebben

BEISKOLÁZÁS 2016/2017 KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS

BEISKOLÁZÁS 2016/2017 KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS BEISKOLÁZÁS 2016/2017 KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS JOGSZABÁLYI HÁTTÉR - 2011.évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről - 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet /A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁS 2016/ OSZTÁLYOSOKNAK ÉS A SZÜLŐKNEK

PÁLYAVÁLASZTÁS 2016/ OSZTÁLYOSOKNAK ÉS A SZÜLŐKNEK PÁLYAVÁLASZTÁS 2016/2017. 8. OSZTÁLYOSOKNAK ÉS A SZÜLŐKNEK 2016.10.20. A középfokú iskoláknak, kollégiumoknak nyilvánosságra kell hozniuk honlapjukon a felvételi tájékoztatójukat. 2016.10.31. Az általános

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZÉPFOKÚ BEISKOLÁZÁSRÓL. (2018/2019. tanév) Összeállította: Sárvári Tünde igazgatóhelyettes

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZÉPFOKÚ BEISKOLÁZÁSRÓL. (2018/2019. tanév) Összeállította: Sárvári Tünde igazgatóhelyettes SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája TÁJÉKOZTATÓ A KÖZÉPFOKÚ BEISKOLÁZÁSRÓL (2018/2019. tanév) Összeállította: Sárvári Tünde igazgatóhelyettes TÖRVÉNYI

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN 2015. 11. 11. FONTOSABB DÁTUMOK 2015.12.03. Jelentkezési lapok leadása az egységes központi írásbeli felvételi vizsgákra 2015.12.10. Arany János

Részletesebben

Tájékoztató a középfokú beiskolázásról. 2015/2016. tanév

Tájékoztató a középfokú beiskolázásról. 2015/2016. tanév Tájékoztató a középfokú beiskolázásról 2015/2016. tanév Törvényi háttér 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 28/2015.

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztató

Pályaválasztási tájékoztató Pályaválasztási tájékoztató 1. rész A középfokú beiskolázás menete a 2017/2018. tanévben Zala megye 2017. november Törvényi szabályozás 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.)

Részletesebben

Összeállította: Kovács Mária igazgató a 12/2016. (VI.27.) EMMI rendelet alapján

Összeállította: Kovács Mária igazgató a 12/2016. (VI.27.) EMMI rendelet alapján ZSÁMBÉKI ZICHY MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA -. Összeállította: Kovács Mária igazgató a /. (VI..) EMMI rendelet alapján [ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ ] SZEPTEMBER ÖSSZESÍTETT NAPTÁR / OKTÓBER HÉTFŐ 5 3 HÉTFŐ 3 34 3 KEDD

Részletesebben

A 2017/2018. tanévben a tanítási év

A 2017/2018. tanévben a tanítási év A 2017/2018. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2017. szeptember 1. (péntek) és utolsó tanítási napja 2018. június 15. (péntek). A tanítási napok száma: 180 nap. A tanítási év első féléve 2018.

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET november 05.

PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET november 05. PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET 2018. november 05. 1 KÖZÉPISKOLÁK RÉGI NÉV (2016 előtt) Gimnázium Gimnázium ÚJ NÉV (2016-tól) Szakközépiskola Szakgimnázium Közismereti + szakmai képzés 4. év végén: érettségi

Részletesebben

HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLÁT? TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS SZÜLŐKNEK

HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLÁT? TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS SZÜLŐKNEK HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLÁT? TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS SZÜLŐKNEK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELADATA A TOVÁBBTANULÓK ÉS SZÜLEIK RÉSZLETES, PONTOS TÁJÉKOZTATÁSA. A BEKÜLDENDŐ DOKUMENTUMOK

Részletesebben

Összeállította: Kovács Mária igazgató a 14/2017. (VI.14.) EMMI rendelet alapján

Összeállította: Kovács Mária igazgató a 14/2017. (VI.14.) EMMI rendelet alapján ZSÁMBÉKI ZICHY MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA -. Összeállította: Kovács Mária igazgató a /. (VI..) EMMI rendelet alapján [ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ ] SZEPTEMBER ÖSSZESÍTETT NAPTÁR / OKTÓBER HÉTFŐ 4 2 HÉTFŐ 2 32 KEDD

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben Középiskolai felvételi eljárás a 2018-2019. tanévben Iskolaválasztás Segítik: Osztályfőnök Pályaválasztási tanácsadó Egyéni tanácsadás: egyeztetés alatt Komplex tanácsadás: csmpsz.palyavalasztas@gmail.com

Részletesebben

A felvételi szakaszai:

A felvételi szakaszai: Első szakasz: A felvételi szakaszai: általános felvételi eljárás 2018. január 20. 2018. április 27. Második szakasz: rendkívüli felvételi eljárás 2018. május 7. 2018. augusztus 31. 2017. október 20. Középfokú

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskola Oroszlány

Hunyadi Mátyás Általános Iskola Oroszlány Hunyadi Mátyás Általános Iskola Oroszlány Beiskolázás Dátumok Dátumok Dátumok Jelentkezési lapok kitöltése Jelentkezési lapokról Adatlapokról Módosítás Elbírálás 2015. október 20. Minden középfokú iskola

Részletesebben

I. A tanév rendje. A felvételi eljárás és a beiratkozás rendje. I.1.1. A felvételi eljárás lebonyolítása. I.1.2. Beiskolázás

I. A tanév rendje. A felvételi eljárás és a beiratkozás rendje. I.1.1. A felvételi eljárás lebonyolítása. I.1.2. Beiskolázás I. A tanév rendje I.1. A felvételi eljárás és a beiratkozás rendje I.1.1. A felvételi eljárás lebonyolítása A középfokú iskolába történő jelentkezés rendjét és a felvételi eljárás szabályait a 20/2012.(VIII.31)

Részletesebben

Szülői értekezlet. A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember 9.

Szülői értekezlet. A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember 9. Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói 2014. szeptember 9. 18 óra Pályaválasztási rendezvények Pályaválasztási kiállítás: Vác Sportcsarnok?

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS 2013-2014.

TOVÁBBTANULÁS 2013-2014. TOVÁBBTANULÁS 2013-2014. Azonos felvételi eljárás a 4., 6. és 8. évfolyamon Gyermekükkel közösen döntsenek A tanuló képességeinek megfelelően A szülőknek közösen kell dönteniük - Vitás esetben a bíróság

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben Középiskolai felvételi eljárás a 2016-2017. tanévben Iskolaválasztás Segítik: Osztályfőnök Pályaválasztási tanácsadó Egyéni tanácsadás: 2016. nov.7-8. Komplex tanácsadás: Pollák Eszter csmpsz.palyavalasztas@gmail.com

Részletesebben

Szülői értekezlet. A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember 7.

Szülői értekezlet. A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember 7. Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói 2016. szeptember 7. 18 óra Pályaválasztási rendezvények Középiskolák 26. börzéje: 2016. szeptember

Részletesebben

KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS A 2018/2019. TANÉVBEN

KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS A 2018/2019. TANÉVBEN KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS A 2018/2019. TANÉVBEN A középfokú felvételi eljárást meghatározó legfontosabb jogszabályok A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A szakképzésről szóló 2011. évi

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017-es tanév Készítette: Szenes Éva Mónika igh. Tájékozódás Oktatási Hivatal www.oktatas.hu Az iskola honlapján, illetve osztályfőnökök www.fekete-bp10.sulinet.hu FPI www.fovpi.hu

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

Továbbtanulás, pályaválasztás. 2009/2010.tanév

Továbbtanulás, pályaválasztás. 2009/2010.tanév Továbbtanulás, pályaválasztás 2009/2010.tanév Jogszabályok 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 8. számú melléklete (a 16/2008. (IV. 30.) OKM rendelete módosította) Tanév rendjéről szóló rendelet melléklete

Részletesebben

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola 201202 KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA a. tanév középfokú beiskolázásához A középfokú iskolába történő jelentkezés rendjét és a felvételi eljárás szabályait

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK a 2014/2015-ös tanévre jelentkezőknek Október 15. A középiskoláknak meg kell határozniuk tanulmányi területeik belső kódjait (régen: tagozatkód)*. NYÍLT NAPOK

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK a 2016/2017-es tanévre jelentkezőknek Október 20. A középiskoláknak meg kell határozniuk tanulmányi területeik belső kódjait (régen: tagozatkód)*. A középiskoláknak

Részletesebben

1. Iskolánk OM azonosítója:

1. Iskolánk OM azonosítója: BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolája (1041 Budapest, Deák Ferenc u. 40.) OM azonosító: 203032 Intézmény azonosító:051304 ISKOLAKÓD:007 Beiskolázási Tájékoztató 2015/2016.

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Jelen tájékoztató a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet és a 3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelet 3. számú melléklete alapján a Lakatos Menyhért Józsefvárosi Általános Művelődési Központ

Részletesebben

1. Iskolánk OM azonosítója:

1. Iskolánk OM azonosítója: BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma (1041 Budapest, Deák Ferenc u. 40.) OM azonosító: 203032 Intézmény azonosító:051304 ISKOLAKÓD:007 Beiskolázási Tájékoztató 2016/2017.

Részletesebben

Felve teli tá je koztáto

Felve teli tá je koztáto Felve teli tá je koztáto Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola 2013 Pomáz, Iskola utca 2. OM azonosító: 032402 sashegyi.hu Bemutátkozá s Iskolánk több mint 115 éves

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 3232 Mátrafüred, Erdész út 11. www.matra-szakkepzo.sulinet.hu OM azonosító: 027986 Telephely kódja: 004 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018/2019. TANÉV Mátrafüred, 2018. október 1. Felvételi tájékoztató_2018_mf

Részletesebben

TEMESVÁRI PELBÁRT FERENCES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2500 Esztergom, Bottyán János utca 10. Telefon: +36 (33) 631-554 Fax: +36 (33) 631-369

TEMESVÁRI PELBÁRT FERENCES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2500 Esztergom, Bottyán János utca 10. Telefon: +36 (33) 631-554 Fax: +36 (33) 631-369 TEMESVÁRI PELBÁRT FERENCES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2500 Esztergom, Bottyán János utca 10. Telefon: +36 (33) 631-554 Fax: +36 (33) 631-369 Honlap: frankaegom.hu E-mail: franka@frankaegom.hu OM azonosító:

Részletesebben

TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ SZENT BENEDEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Budapesti Tagintézménye OM száma: 201410 TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A Magyar

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail: info@pok.suli.hu

Részletesebben

Beiskolázás Pályaválasztási szülői értekezlet Előadó: Dányi Márta

Beiskolázás Pályaválasztási szülői értekezlet Előadó: Dányi Márta Beiskolázás 2017-2018 Pályaválasztási szülői értekezlet Előadó: Dányi Márta Középfokú felvételi eljárás résztvevői 8. évfolyamot befejező tanulók gimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola 9. évfolyamára

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2016-2017. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2016.11.15. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

A középfokú iskolák október 20-ig a honlapjukon nyilvánosságra hozzák felvételi tájékoztatójukat. Ennek a tájékoztatónak tartalmaznia kell:

A középfokú iskolák október 20-ig a honlapjukon nyilvánosságra hozzák felvételi tájékoztatójukat. Ennek a tájékoztatónak tartalmaznia kell: Az általános iskoláknak kiemelt szerepük van a felvételi eljárásban. Legfontosabb feladatunk a felvételre jelentkező tanulók részletes, pontos tájékoztatása, a beküldendő dokumentumok elkészítése, tartalmi

Részletesebben

Középfokú iskolai felvételi tájékoztató (A felvételi eljárás rendje)

Középfokú iskolai felvételi tájékoztató (A felvételi eljárás rendje) Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 2400 Dunaújváros, Kossuth Lajos u. 10/A OM azonosító: 201471 Tel: 25/402-192, 25/410-254 Fax: 25/402-192 E-mail cím: igazgato@keri-dunaujvaros.hu

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ SZENT BENEDEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM OM száma: 201410 TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi

Részletesebben

Pályaválasztási szülői értekezlet a Könyvesben. (Időpontok-információ)

Pályaválasztási szülői értekezlet a Könyvesben. (Időpontok-információ) Pályaválasztási szülői értekezlet a Könyvesben (Időpontok-információ) Iskolaválasztás és pályaválasztás Az általános iskola kiemelt feladata Célok Az iskolaválasztás felelős segítése A szülők tájékoztatása

Részletesebben

Az iskola a 2014/2015. tanévre a következő osztályokba hirdet felvételt: Az általános iskola 8. osztályát befejezettek számára

Az iskola a 2014/2015. tanévre a következő osztályokba hirdet felvételt: Az általános iskola 8. osztályát befejezettek számára Intézmény neve: Egri Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3. Telefon/fax: (36) 515-020, 313-765 E-mail: egrikossuthtitkarsag@gmail.com Honlap: www.kossuthzsuzsa.hu

Részletesebben

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint A.) Négy évfolyamos gimnázium (Egy osztály általános tantervű)

Részletesebben

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka.

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka. Kedves Szülők! Köszönjük érdeklődésüket iskolánk hat évfolyamos gimnáziumi képzése iránt. E tájékoztató honlapunkon történő megjelentetésével is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Önök minél több információhoz

Részletesebben

A 2016/2017. tanév rendjét a 12/2016. (VI.27.) EMMI rendelet határozza meg.

A 2016/2017. tanév rendjét a 12/2016. (VI.27.) EMMI rendelet határozza meg. A 2016/2017. tanév rendjét a 12/2016. (VI.27.) EMMI rendelet határozza meg. 2. (2) A 2016/2017. tanévben a szorgalmi idő első tanítási napja 2016. szept. 1. (csütörtök), utolsó tanítási napja 2017. június

Részletesebben

A Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium felvételi tájékoztatója. Tanulmányi területek kódja, neve és leírása:

A Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium felvételi tájékoztatója. Tanulmányi területek kódja, neve és leírása: 1 A Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium felvételi tájékoztatója Cím: 1016, Budapest, Mészáros utca 5-7. Tel/Fax: 225-7055 OM azonosító: 035219 Intézményvezető: Bajkó Judit Tanulmányi területek

Részletesebben

Középfokú iskolai felvételi tájékoztató A felvételi eljárás rendje, intézményi szabályai

Középfokú iskolai felvételi tájékoztató A felvételi eljárás rendje, intézményi szabályai Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola cím: 2400 Dunaújváros, Kossuth Lajos u. 10/A. OM azonosító: 201471 Telefon/fax: 06/25/402-192 Email: igazgato@keri-duj.sulinet.hu

Részletesebben

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint A.) Négy évfolyamos gimnázium (Egy osztály általános tantervű)

Részletesebben

Pécs, Berek utca 15. Tel. 72/ ;

Pécs, Berek utca 15. Tel. 72/ ; Tisztelt Szülők, Kedves Nyolcadikosok! A Pécsi Tudományegyetem (PTE SZESZI) jogelődjét 1945-ben alapították. A fenntartói jogokat 2008 óta a Pécsi Tudományegyetem gyakorolja. Iskolánkban 1995-től érettségire

Részletesebben

Oktatási Hivatal. 1. A központi írásbeli felvételi vizsgákról

Oktatási Hivatal. 1. A központi írásbeli felvételi vizsgákról Oktatási Hivatal Iktatószám: KF/2570-3/2014. Mellékletek száma: 2 db Tájékoztató szülők és diákok számára a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumok, valamint a 9. évfolyamra történő beiskolázás 2014/2015. tanévi

Részletesebben

PROHÁSZKA OTTOKÁR KATOLIKUS GIMNÁZIUM 2092 BUDAKESZI, SZÉCHENYI U TÁJÉKOZTATÓ A FELVÉTEL RENDJÉRŐL

PROHÁSZKA OTTOKÁR KATOLIKUS GIMNÁZIUM 2092 BUDAKESZI, SZÉCHENYI U TÁJÉKOZTATÓ A FELVÉTEL RENDJÉRŐL PROHÁSZKA OTTOKÁR KATOLIKUS GIMNÁZIUM 2092 BUDAKESZI, SZÉCHENYI U. 141. TÁJÉKOZTATÓ A FELVÉTEL RENDJÉRŐL A 2019/2020-as TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK SZÁMÁRA Telephelyi kód: 001 Tagozatkód: 1111 8 évfolyamos

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2017-2018. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2018.01.20. (szombat) 10:00 Központi írásbeli felvételi vizsga a kilencedik évfolyamra jelentkezők

Részletesebben

OM azonosító: Szombathely, Aréna u. 10. Tel: 94/

OM azonosító: Szombathely, Aréna u. 10. Tel: 94/ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium OM azonosító:036729 9700 Szombathely, Aréna u. 10. Tel: 94/501-341 e-mail: info@kdg.szombathely.hu www.kdg.sulinet.hu Felvilágosítást ad:

Részletesebben

OM azonosító: Szombathely, Aréna u. 10. Tel: 94/

OM azonosító: Szombathely, Aréna u. 10. Tel: 94/ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító:036729 9700 Szombathely, Aréna u. 10. Tel: 94/501-341 e-mail: info@kdg.szombathely.hu www.kdg.sulinet.hu Felvilágosítást ad: Módos Tibor igazgató és Merklin Ferenc igazgatóhelyettes

Részletesebben

A Soproni Széchenyi István Gimnázium felvételi tájékoztatója. I. Hat évfolyamos képzés

A Soproni Széchenyi István Gimnázium felvételi tájékoztatója. I. Hat évfolyamos képzés A Soproni Széchenyi István Gimnázium felvételi tájékoztatója Az iskola OM azonosítója: 030694 Cím: 9400 Sopron, Templom utca 26. Tel: 99/505-390 E-mail cím: iroda@szig.sopron.hu Honlapunk címe: http://szig.sopron.hu

Részletesebben

Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium

Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Munkaterve a 2013/2014. tanévre Fehérgyarmat, 2013. szeptember 2. 1 Készült az emberi erőforrások minisztere 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelete

Részletesebben

A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola közzéteszi a Magyar Közlöny 116. számában megjelent 11/2019.(VII.3.) EMMI rendelete alapján a 2019/2020. tanév rendjében az intézménytípusára

Részletesebben

Jaj! Mi lesz ebből a gyerekből? Milyen jövő vár rá? Család, szülők, iskola Sikeres életpálya Az iskola a sikerhez vezető út legfontosabb szakasza

Jaj! Mi lesz ebből a gyerekből? Milyen jövő vár rá? Család, szülők, iskola Sikeres életpálya Az iskola a sikerhez vezető út legfontosabb szakasza Quo vadis? Kudá igyos? 1 Jaj! Mi lesz ebből a gyerekből? Milyen jövő vár rá? Család, szülők, iskola Sikeres életpálya Az iskola a sikerhez vezető út legfontosabb szakasza Kudarc rosszul választott életpálya

Részletesebben

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 2018/2019. tanévre

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 2018/2019. tanévre FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE 2018/2019. tanévre Kaposvári Szakképzési Centrum OM: 2027 Kaposvár 2017. I. A rendszer működési módját a következő jogszabályok írják elő: 2011. évi CXC. törvény a köznevelésről

Részletesebben

2016/2017 tanév rendje

2016/2017 tanév rendje 2016/2017 tanév rendje 2016/2017. tanév rendjéről a 12/2016. EMMI rendelete alapján 2016. augusztus 23. kedd Gólyatáboros szülői értekezlet 2016. augusztus 24-26. sz - cs - p Gólyatábor - Révfülöp 2016.

Részletesebben

TISZTELT SZÜLŐK! 4. ÉVFOLYAMOS TANULÓK!

TISZTELT SZÜLŐK! 4. ÉVFOLYAMOS TANULÓK! TISZTELT SZÜLŐK! 4. ÉVFOLYAMOS TANULÓK! A kiértékelt feladatlapok megtekintése Az írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője az iskola képviselőjének jelenlétében, az igazgató által meghatározott

Részletesebben

2018/2019. tanév rendjéről a 14/2018. EMMI rendelete alapján augusztus 27 hétfő 15:30 Gólyatáboros szülői értekezlet

2018/2019. tanév rendjéről a 14/2018. EMMI rendelete alapján augusztus 27 hétfő 15:30 Gólyatáboros szülői értekezlet 2018/2019. tanév rendjéről a 14/2018. EMMI rendelete alapján 2018. augusztus 27 hétfő 15:30 Gólyatáboros szülői értekezlet 2018. augusztus 24-28. péntek ½ 9:00 15:00 hétfő ½ 9:00 15:00 kedd ½ 9 10:00 13:00

Részletesebben

Továbbtanulás, pályaválasztás

Továbbtanulás, pályaválasztás Továbbtanulás, pályaválasztás 2017-2018 A 2017/2018. tanévi középfokú felvételi eljárást meghatározó jogszabályi helyek A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

Továbbtanulási szülői értekezlet. Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola 2015/16-os tanév

Továbbtanulási szülői értekezlet. Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola 2015/16-os tanév Továbbtanulási szülői értekezlet Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola 2015/16-os tanév Törvényi háttér A középfokú felvételi eljárást meghatározó jogszabályok : 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

Részletesebben

Pályaválasztás-beiskolázás

Pályaválasztás-beiskolázás Pályaválasztás-beiskolázás Országos beiskolázási adatok a diákok 96,9 %-ának felvétele már az általános felvételi eljárásban (79 363 tanuló) az ekkor kimaradók részére (2 520 tanuló) 72 000 szabad férőhely

Részletesebben

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső program Felhasználói útmutató

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső program Felhasználói útmutató KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső program Felhasználói útmutató Szerkesztés lezárva: 2018.11.13. Tartalomjegyzék 1. Általános ismertetés... 3 2. A KIFIR

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Építőipari Szakgimnáziuma OM azonosító száma: /003

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Építőipari Szakgimnáziuma OM azonosító száma: /003 Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Építőipari Szakgimnáziuma OM azonosító száma: 203052/003 Cím: 6720 Szeged, Horváth Mihály u. 2-6. Telefonszám: 62/547-160 Fax: 62/547-160 E-mail: epki@vedres.sulinet.hu

Részletesebben

Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium

Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium Felvételi tájékoztató a 2016/17 os tanévre Az iskola mottója : Legfontosabb adatok Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium e mail.: honlap: OM azonosító: 036723 "A míveletlen föld csak gazt terem, A lélek

Részletesebben

Garabonciás Médiaművészeti és Táncművészeti Szakgimnázium,, Szociális és Számítástechnikai Szakközépiskola,

Garabonciás Médiaművészeti és Táncművészeti Szakgimnázium,, Szociális és Számítástechnikai Szakközépiskola, Garabonciás Médiaművészeti és Táncművészeti Szakgimnázium,, Szociális és Számítástechnikai Szakközépiskola, Gimnázium felvételi eljárása, lebonyolításának ütemezése az iskolarendszerű szakképzések és gimnáziumi

Részletesebben

Szeptember szeptember 2. hétfő 8:00 Első tanítási nap rendelet szerint gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola 1/9.

Szeptember szeptember 2. hétfő 8:00 Első tanítási nap rendelet szerint gimnázium, szakgimnázium és szakközépiskola 1/9. Augusztus 2019/2020. tanév rendjéről a 11/2019. EMMI rendelete alapján 2019. augusztus 26. hétfő 16:00 Gólyatáboros szülői értekezlet 2019. augusztus 26-29. hétfő ½ 9:00 15:00 kedd ½ 9:00 15:00 szerda

Részletesebben

Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola. 8200 Veszprém, Március 15. u. 5. Tel.: 88/567-430 Fax: 88/567-431

Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola. 8200 Veszprém, Március 15. u. 5. Tel.: 88/567-430 Fax: 88/567-431 Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola 8200 Veszprém, Március 15. u. 5. Tel.: 88/567-430 Fax: 88/567-431 Iskolánk 2008-ban elnyerte a Kereskedelmi,Vendéglátó és Idegenforgalmi Iskolák Országos Szövetsége

Részletesebben

KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső program Felhasználói útmutató

KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső program Felhasználói útmutató KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső program Felhasználói útmutató Szerkesztés lezárva: 2017.11.14. Általános ismertetés A KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató kereső program

Részletesebben

2017/2018. tanév rendjéről a 14/2017. EMMI rendelete alapján augusztus 31. csütörtök Tanévnyitó értekezlet tanároknak

2017/2018. tanév rendjéről a 14/2017. EMMI rendelete alapján augusztus 31. csütörtök Tanévnyitó értekezlet tanároknak 2017/2018. tanév rendjéről a 14/2017. EMMI rendelete alapján 2017. augusztus 24. csütörtök Gólyatáboros szülői értekezlet 2017. augusztus 28-30. h - k - sz Gólyatábor - Balatonrendes 2017. augusztus 24-28..

Részletesebben

FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2010/2011. TANÉVBEN

FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2010/2011. TANÉVBEN FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2010/2011. TANÉVBEN 1 Alapelvek Szabad iskolaválasztás a tanuló részéről A középfokú iskolák igazgatói törvényben biztosított döntési jogának érvényesülése Informatikai

Részletesebben

2019/2020. tanév beiskolázási tájékoztató füzete

2019/2020. tanév beiskolázási tájékoztató füzete 2019/2020. tanév beiskolázási tájékoztató füzete Kedves pályaválasztás előtt álló Diákok! Engedjétek meg, hogy bemutassuk iskolánkat és megismertessünk benneteket szakmáinkkal! A Debreceni SzC Építéstechnológiai

Részletesebben

Hódmezővásárhely. Németh László Gimnázium, Általános Iskola OM azonosító száma:

Hódmezővásárhely. Németh László Gimnázium, Általános Iskola OM azonosító száma: Hódmezővásárhely Németh László Gimnázium, Általános Iskola OM azonosító száma: 200893 Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Németh László u. 16. Telefonszám: 62/533-137 Fax: 62/533-137 E-mail: titkarsag@nlg.httpf.hu

Részletesebben

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 2019/2020. tanévre. Kaposvári Szakképzési Centrum OM:

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 2019/2020. tanévre. Kaposvári Szakképzési Centrum OM: FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE 2019/2020. tanévre Kaposvári Szakképzési Centrum OM: 203027 Kaposvár 2018 I. A felvételi rendszer működési módját a következő jogszabályok írják elő: 2011. évi CXC. törvény a 20/2012.

Részletesebben

Felvételi tájékoztató nyolcadikosoknak 2018/2019. tanévre

Felvételi tájékoztató nyolcadikosoknak 2018/2019. tanévre Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 3532 Miskolc, Herman Ottó utca 2. Tel: 46 / 508-252 www.ker-misk.sulinet.hu Felvételi tájékoztató

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben. Tájékoztató október 7.

Középiskolai felvételi eljárás a tanévben. Tájékoztató október 7. a 2014-2015. tanévben Tájékoztató 2014. október 7. jogszabályi háttere 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

8. osztályosoknak FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2009/2010-es tanévre. Hunfalvy János

8. osztályosoknak FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2009/2010-es tanévre. Hunfalvy János 8. osztályosoknak FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2009/2010-es tanévre Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelemi, Közgazdasági Szakközépiskola 1011 Budapest, Ponty utca 3. www.hunfalvy-szki.hu

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A nemzeti köznevelésrõl szóló 2011. évi CXC. Törvény 94. (1) bekezdésének r) pontja 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

Felvételi tájékoztató Az iskolánkba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás szabályai a 2019/2020. tanévre

Felvételi tájékoztató Az iskolánkba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás szabályai a 2019/2020. tanévre TELGISZ Teleki László Gimnázium és Informatikai Szakgimnázium 2230 Gyömrő, Szent István u. 69-71. OM azonosító: 032583 Honlap: www.telgisz.hu Tel/Fax: 06-29-330-015 v. 06-29-330-055 Felvételi tájékoztató

Részletesebben

F E L V É T E L I T Á J É K O Z T A T Ó 2016/2017. tanév

F E L V É T E L I T Á J É K O Z T A T Ó 2016/2017. tanév SZÉCHENYI ISTVÁN KATOLIKUS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 3600 Ózd, 48-as út 6. Telefon, fax: 48/569-371; 48/479-153 Honlap: www.szikszi-ozd.hu E-mail: szikszi@szikszi.sulinet.hu OM-azonosító: 029306 F E

Részletesebben

A 2016 / 2017-es tanév rendje

A 2016 / 2017-es tanév rendje A 2016 / 2017-es tanév rendje Szakgimnázium: 180 tanítási nap, Szakközépiskola, szakiskola:181 tanítási nap 2016. SZEPTEMBER 1. 1 CS 8.30 Szülői értekezlet a 9. évfolyamos szülők és tanulók részére 9.00

Részletesebben

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumokba egyénileg jelentkezők, és a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő,

Részletesebben

Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Csornai Kossuth Lajos Szakközépiskolája TANÉV RENDJE a 2017/2018-es tanévre

Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Csornai Kossuth Lajos Szakközépiskolája TANÉV RENDJE a 2017/2018-es tanévre Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Csornai Kossuth Lajos Szakközépiskolája TANÉV RENDJE a 2017/2018-es tanévre A TANÉV RENDJE a 2017/2018-as tanévre AUGUSZTUS 7. hétfő 8. kedd 9. szerda 10. csütörtök

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu Beiskolázási tájékoztató a 2015/2016-os tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2017/18

Felvételi tájékoztató 2017/18 Felvételi tájékoztató 2017/18 Tomori Pál Magyar - Angol Két tanítási nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium Cím: 1223 Budapest, Művelődés utca 21-27. Telephely kód: 001 Telefon: 06 1 362-1551 OM azonosító:

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató -1- -6- A TANÉV RENDJE A 2013/2014. tanévben 180 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2013. szeptember

Részletesebben

2017. Kitöltési útmutató

2017. Kitöltési útmutató Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere (KIFIR) JELENTKEZÉSI LAP a 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumokba egyénileg jelentkezők, és a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem

Részletesebben

A tanév rendje 2016/2017

A tanév rendje 2016/2017 MISKOLCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM MEZŐKÖVESDI SZENT LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKGIMNÁZIUMA 3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 146. Telefon/fax: 49/500-033; 500-034 Web: www.szlgimi.t-online.hu E-mail:

Részletesebben