Használati utasítás PocketBook Pro 602

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati utasítás PocketBook Pro 602"

Átírás

1 Használati utasítás PocketBook Pro 602

2 Tartalom Tartalom... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 6 A POCKETBOOK Pro 602 KÉSZÜLÉK KÜLSEJE ÉS IRÁNYÍTÁSI ELEMEK A PocketBook Pro 602 TECHNIKAI PARAMÉTEREI A PB 602 üzemeltetése Lépes: Az akkumulátor feltöltése Lépés: A készülék bekapcsolása Lépés: Beállítások Lépés: Könyv olvasása Használati útmutató A PROGRAMELLÁTOTTSÁG FUNKCIÓI Főmenü Utoljára megnyitott könyvek Főpanel Widget A Főmenü elemei Könyvtár «Bookland» Elektronikus könyvtár Jegyzetek Kedvencek Fotók... 26

3 Szótár Alkalmazások Zene Keresés Beállítások KÖNYVTÁR BŐVÍTÉSE ÉS AZ E-KÖNYVEK OLVASÁSA ZENE HALGATÁS Internethez való kapcsolat beállítása Vezeték nélküli kapcsolat Bluetooth on keresztül: Vezeték nélküli kapcsolat beállítása WI-FI BILLENTYÜZET HASZNÁLATA Gyors menü Keresés Tartalom Hang Jegyzetek Könyvjelzők Az Oldalra Beállítások Szótár Könyvelforgatás Méretarány Aktív Tartalom LEHETSÉGES HIBÁK ÉS AZ ELHÁRíTÁSUK... 52

4 SZERVIZ SZOLGÁLAT SZOFTVERFRISSÍTÉS NEMZETKÖZI SZABVÁNYOK... 57

5 Köszönjük, hogy a PocketBook Pro 602-t vásárolta! A PocketBook Pro 602 használata előtt feltétlenül olvassa el a mellékelt utasítást, melyből megtudhatja, hogyan használhatja és hogyan hosszabbíthatja meg készüléke élettartamát. Abban az esetben, ha nem tartották be az alábbi elővigyázatossági szabályokat vagy fennáll a hibalehetőség, feltétlenül forduljon a jogosult szervizközponthoz a készülék átvizsgálása miatt. A nem kellően betartott szabályok a készülék meghibásodásához vezethet.

6 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Nе tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, nagyon magas vagy nagyon alacsony hőmérséklet hatásának. Emlékezzen! A készülék működési hőmérséklete: 0 С - tól 40 C-ig. Ne tegye ki a készüléket nyílt lángnak vagy füstnek (égő cigaretta, öngyújtó, tűz, stb.). Ne tárolja nedves helyen. A nedvesség rövidzárlatot okozhat az elektromos szerkezetben és az akkumulátorban. Ha folyadék kerül bele, azonnal kapcsolja ki és vegye ki az akkumulátort! Ezután forduljon a szervizhez. Ne hagyja a készüléket huzamosabb időre rosszul szellőző helyeken, pl.: kocsiban, vagy jól záródó csomagolásban. Ne tegye ki a készüléket erős mágneses vagy elektromos tér hatásának. Nе ejtse le a készüléket és ne próbálja megrongálni. Meghibásodás esetén forduljon szervizhez. Ne szedje szét a készüléket és ne módosítsa a készüléket. Ilyen jellegű munkálatok elvégzéséhez kizárólag a szerviz munkatársai jogosultak.

7 A készülék NEM vízálló, ne használja víz alatt. Ha víz kerül a készülék belsejébe, azonnal forduljon szervizhez. Ne használja a készüléket, ha sérült: az akkumulátora, töltő egysége (törött a borítása, kontakthibás, törött a kábel) vagy az SD-kártya. Sérült akkumulátor esetén, (repedt felület, folyik az elektrolit, stb.) sürgősen ki kell cserélni. Ne cserélje ki az akkumulátort önállóan. A saját készítésű vagy modifikált akkumulátor használata robbanásához és készülék meghibásodásához vezethet. Figyelem! Ne dobja tűzbe az akkumulátort robbanás veszélyes! Figyelem! A kijelző anyaga üveglap és törékeny résznek számít. A felülete elasztikus láthatatlan anyaggal van ellátva. A kijelző jellegzetes mechanikai meghibásodásának jelei lehetnek: a készülék használata idején, nem történik képfrissítés egy adott területen. Azonban nem biztos, hogy külső, látható fizikai elváltozásai vannak a kijelző meghibásodásának. Ilyen meghibásodás esetén forduljon a szakszervizhez. Kerülje a mechanikai nyomást a kijelzőre, ami meghaladja, 1N-t. Kerülje el a külső tárgyak kijelzőre kerülését, amik megsérthetik a kijelzőt. A kijelző védelméhez tanácsos a készüléket védőtokban hordozni vagy kemény borításban. Ne használja vegyszereket a kijelző tisztításához (pl. benzol). A por eltávolításához használjon puha rongyot. Illetve használhat néhány csepp desztillált vizet a képernyő tisztásához. Ne tegye ki a kijelzőt elektrosztatikus kisülés, mesterséges eredetű elektromágneses sugárzás vagy ultraibolya frekvencia hatásainak.

8 Ne tegye ki a kábeleket hőforrásnak, ez esetleges deformációhoz illetve kábelek olvadásához vezethet, ami tüzet vagy áramütést okozhat. Ne tegye ki mechanikai hatásoknak a csatlakozókat és a készülék gombjait. Ez a készülék meghibásodásához és tönkretételéhez vezethet. Kizárólag elektromos hulladék és elektronikus berendezések újrahasznosításával foglalkozó begyűjtőhelyeken történhet az akkumulátor újrahasznosítása (az Európai Unióban és más Európai országokban, ahol szelektív hulladékgyűjtés üzemel.) Más országokban az elem felhasználását az ottani rendszabályoknak megfelelően kezelje. A készülék nem megfelelő újrahasznosítása negatív hatást válthat ki a környezetre és az emberi egészségre. Az ilyen esetek megelőzésére, be kell tartani a követelményeket a készülék újrahasznosításával kapcsolatban. Az adott anyagok újrahasznosítása segít megőrizni a természetes erőforrásokat. További információkért, kérem, forduljon az Önhöz legközelebbi önkormányzathoz, a háztartási hulladékok kezelését végző szervezethez, üzlethez, ahol megvásárolta az eszközt, vagy a szervizhez. Kapcsolja ki a vezeték nélküli hálózatot azokon a helyeken ahol figyelmeztetést lát arra vonatkozólag, hogy annak használata tilos. Ne használjon vezeték nélküli hálózatot repülőgépen vagy kórházban, ez megzavarhatja a repülő vagy az orvosi berendezésének működését.

9 Azon kívül, ne használja a készüléket olyan helyen, ahol mobilhálózat használata tilos. A készülék rádiójeleket vesz és bocsájt ki, ez zavart okozhat rádiókapcsolatoknál és más rádiós készülékeknél. Személyes orvosi berendezések használatánál mint pl.: (hallókészülék vagy pacemaker) kérjük konzultáljon kezelőorvosával vagy a gyártóval, hogy megtudja, védve van-e a külső rádió jelektől. Ha a készülék garanciális használati ideje lejár, kérem, forduljon a legközelebbi szervizhez, hogy megvizsgálják annak biztonságos működését. A készüléket tartsa olyan helyen, ahol kisgyermekek nem férhetnek hozzá.

10 A POCKETBOOK Pro 602 KÉSZÜLÉK KÜLSEJE ÉS IRÁNYÍTÁSI ELEMEK Ebben a szekcióban megismerheti a PocketBook Pro 602 felépítését irányítási billentyűit ezután hozzákezdhet a munkához. Előlnézet:

11 Hátulnézet:

12 Irányító elemek és indikátorok: 1. «Вe/Ki» gomb a készülék bekapcsolása/kikapcsolása (hosszan lenyomva tartás); 2. «ОК» gomb választás megerősítése, gyors vagy kontextus menü előhívása; 3. «Fel» gomb navigációs billentyű; 4. «Le» gomb navigációs billentyű; 5. «Balra» gomb navigációs billentyű; 6. «Jobbra» gomb navigációs billentyű; 7. «Vissza» gomb (Mégse) visszalépés az előző menübe, könyv bezárása. Hosszan tartó lenyomás a program kényszerű bezárása; 8. «Előre» gomb ugrás a következő oldalra; 9. «Vissza» gomb ugrás az előző oldalra; 10. «Haza» gomb visszalépés a főmenübe; 11. «Menü» gomb a gyorsmenü előhívása; 12. «Reset» gomb a készülék újraindítása; 13. Fülhallgató bemenet 3,5mm-es kimenetű fülhallgató rácsatolására szolgál 14. Hangszórók 2 db hangszóró 0,5W a hangfájlok lejátszására szolgál; 15. Jelző-Led a készülék állapotának meghatározására szolgál a számítógéphez való csatlakozásakor. Töltéskor narancssárgán villog, ha a készülék feltöltődött folyamatosan zölden világít.

13 16. Micro-USB kimenet a készülék számítógéphez vagy töltőhöz való kapcsolása mini USB kábel segítségével történik (a kábel opcionális tartozéka készüléknek); 17. MicroSD-kártya bemenet külső MicroSDmemóriakártya alkalmazásához (a Micro SD-kártya opcionális tartozék) 18. Akkumulátor borítófedél.

14 A POCKETBOOK PRO 602 JELLEMZŐI Kijelző Processzor Memória Operációs rendszer Kommunikációs portok Memória bemenet Audio kimenet Аkcelerométer Támogatott könyvformátumok Támogatott képformátumok Támogatott audio formátumok Akkumulátor Méret Súly 6'' E-Ink Vizplex 600x800, 166 dpi, 533 Mhz Ram: 256 MB Belső: 2 GB Linux Wi-Fi (b/g); Bluetooth 2.1; Micro USB (480 Mb/s) MicroSD 32 GB-ig 3,5mm-es fülhallgató bemenet, stereo; 2db 0,5Watt-os hangszóró Van PDF (ADOBE DRM), EPUB (ADOBE DRM), PDF, EPUB, FB2, TXT, DJVU, RTF, HTML, CHM, DOC, TCR, FB2.ZIP JPEG, BMP, PNG, TIFF MP3 Li-Polymer, 3,7 V, 1530 mаh 132x182x10,6 mm 250 g

15 A PB 602 üzemeltetése 1. Lépes: Az akkumulátor feltöltése. Első alkalommal kikapcsolt állapotban 8-tól 12 óráig kell tölteni a készüléket. A PB 602 akkumulátorát az alábbi módokon lehet feltölteni: számítógépről, USB kábellel; hálózatról, USB feltöltő készüléket alkalmazva (opcionális). Első feltöltés esetén tartsa be az alábbi szabályokat. 1. Győződjön meg, hogy a készülék ki van kapcsolva, a jelző Led nem világít. Ha be van kapcsolva tartsa pár másodpercig lenyomva a Be/Ki gombot. 2. kapcsolja össze a készüléket a tápegységgel. 3. Amint a töltés elkezdődik, a jelző-led narancssárgán kezd villogni. 4. Amikor az akkumulátor teljesen feltöltődött, a jelző-led kialszik, vagy zölden világít. 5. Ekkor leválaszthatja a készüléket a tápegységről, és hozzákezdhet a használathoz. Ha a készülék bekapcsolva marad töltés közben a PocketBook két opciót kínál fel a képernyőn. Választhat az akkumulátor töltése, vagy az adathálózathoz való csatlakozás közül. A töltés megkezdődik, ha a megfelelő üzemmódot kiválasztották. 2. Lépés: A készülék bekapcsolása A bekapcsoláshoz nyomja meg és tartsa lenyomva a «Be./Ki.» gombot kb. 2 másodpercig. A bekapcsoláskor a képernyőn megjelenik a képernyőkímélő. Ha a készülék készen áll a munkához, a kijelzőn megjelenik a főmenü, ahol láthatóak a legutoljára megnyitott könyvek, widgetek és a PocketBook Pro 602 főbb lehetőségei.

16 3. Lépés: Beállítások Kövesse a telepítő varázsló lépéseit, hogy üzembe helyezés előtt beállítsa a fő paramétereket. A paraméterek kiválasztásához használja a Fel, Le, Balra, Jobbra navigációs gombokat és erősítse meg az ОК gombbal. 4. Lépés: Könyvek olvasása A PocketBook 602-n már első használatkor több különböző műfajú és nyelvű könyvek közül válogathat. A könyvtár bővítéséhez és könyvek feltöltéséhez olvassa el a Könyvtár bővítése és e-könyvek olvasása című szekciót. Használati útmutató A használati utasítások megtalálhatók a készülék belső memóriáján, ahová barmikor bepillanthat az ön számára szükséges funkciók megismeréséhez. Nyissa meg a Könyvtár szekciót. A képernyőn megjelenik az elérhető könyvek listája. Nyissa mega könyvet, és a szöveg azonnal megjelenik a képernyőn. A betűméret megváltoztatásához, nyomja meg a «Fel» gombot. Így lehetőség van 5 betű méret közül választani. Lapozáshoz használja a «Balra», «Jobbra», «Vissza», «Előre» gombokat. A teljes használati útmutató megtalálható a PocketBook társaság hivatalos honlapján: 602/ Megjegyzés: Amíg a könyv megjelenik néhány funkció nem elérhető. Ennek oka az oldalak betöltése és számolása.

17 A SZOFTVER FUNKCIÓI FŐMENÜ A készülék bekapcsolása és betöltése után a képernyőn megjelenik a főmenü.

18 A főmenü a szoftver azon eleme, amely megmutatja a készülék kényelmes használatához nélkülözhetetlen funkcionális és irányító szekciókat: Utoljára megnyitott könyvek; Főpanel. Eszközök. Widgetek. A készülék használata közben a gyorsmenübe való gyors belépéshez nyomja meg a Menü gombot, vagy folyamatosan nyomogassa a Vissza gombot. Utoljára megnyitott könyvek Megjeleníti az utoljára megnyitott dokumentumokat felsorolását. A megjelenített dokumentumokat száma a főmenü beállításaitól függ.

19 Főpanel A főmenü e pontjában a készülék főbb funkcionális és irányító elemei találhatók: 1. «Könyvtár»; 2. «Kedvencek»; 3. «Jegyzetek»; 4. «Keresés»; 5. «Alkalmazások»; 6. «Zene»; 7. «Fotók»; 8. «Szótár»; 9. «Beállítások».

20 Bővebb információkat a főpanel részeiről a továbbiakban olvashat. Widget Witget a Főmenü eleme. Fő feladata megjeleníteni aktuális/érdekes információkat és megvalósítani a teljes információhoz való gyors jutását. A Witget mennyisége és formája változó, a főmenü elhelyezésétől függően. A Witgetek irányítása a «Beállítások» szekcióban, a «Külső» alpontban lehet. Az eszközök alapgyűjteménye, amelyek megjeleníthetőek a főmenüben: óra; naptár; sudoku; szótár; zenelejátszó; számológép;

21 A Főmenü elemei Könyvtár A Könyvtár szekcióban minden könyv, újság és egyéb dokumentum megtalálható, amelyeket a készülék belső memóriája és az SD kártya tárol. A menüpont főbb lehetőségei: Olvasás üzemmódban lehetséges a könyv és dokumentum keresése és megnyitása; A menüpont tartalmának irányítása a Kontextus menü segítségével; Belépés a Bookland elektronikus könyvtárba. Navigáció a menüpontban: A «Fel», «Le», «Jobbra», «Balra» gombok a listán való mozgatás; «Előre», «Hátra» előző/következő lapra való gyors ugrás; «Vissza» gomb visszatérés az előző menübe; «ОK» gomb kiválasztás megerősítése. Az «ОК» gomb lenyomása és pár másodpercig tartó lenyomva tartása előhívja a kontextus menüt. A «Könyvtár» menüpontban a kontextus menü elérhető parancsai:

22 o o o o o o Megnyitás; Információ; Megjelölés, mint olvasott / jelölés törlése; Hozzáadás a kedvencekhez; Fájl: Átnevezni; Áthelyezés mappába; Másolás SD-kártyára/memóriába; Áthelyezés SD-kártyára/memóriába; Törlés; Küldés; o Listanév: Könyv neve; Fájl neve; «Bookland» Elektronikus könyvtár A PocketBook 602 lehetőséget ad könyvek letöltésére és megtekintésére a Bookland e-könyvesboltból. A készülék Wi- Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül kap hozzáférést a könyvesbolt szolgáltatásaihoz. Ahhoz hogy bejussunk az e-könyvtárba, a «Könyvtár» menüpontban nyomja meg a «BookLand» pontot. Megjegyzés: A «BookLand» könyvtár eléréséhez internet kapcsolatot kell létrehozni WiFi vagy Bluetooth segítségével. Bővebb információkat a beállítások és aktiválásról «Beállítások» menüpontban olvashat.

23 Lehetőségek: belépés és regisztráció könyvtárba; könyves polcok áttekintése és irányítása az új, népszerű könyvek elérése a boltban vagy az ingyenes könyvtárakban; könyvek keresése katalógusban; népszerű szerzők áttekintése; a «Bookland» könyvtár. Védett könyvek (DRM) letöltése. Ebben a menüpontban megismerkedhetnek azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel védett e-könyveket tölthet fel a készülékére elektronikus formátumban. Ez a funkció lehetővé teszi védett (DRM) könyvek letöltését on-line. Mielőtt letölti vagy megnyitja a DRM védett könyvet, regisztrálni kell az: hivatalos honlapon, új felhasználóként ki kell tölteni a regisztrációs lapot. Ezt a böngésző segítségével teheti meg. A védett könyvek megnyitásának ellenőrzése véget a honlapon a «Termékek» (Products) menüpontban, az ábécés útmutatóban menjen a : «Digital Editions» utalásra. A könyvtárba való bejutáshoz az oldal alján nyissa meg a: «Visit the sample ebook library» utalást. Erősítse meg a könyvválasztást: Download item. Ahhoz hogy megnyissa a védett (DRM) könyvet a készülékén szükséges:

24 1. Elmenteni a könyv fájlt a «aсsm» kiterjesztésben a készülékére. 2. Megtalálni és megnyitni ezt a fájlt a készülékében. 3. Kövesse az utasításokat, adja meg a logint és a jelszót, amelyet a kapott. 4. Ezután a könyv elérhető lesz. Jegyzetek Ebben a menüpontban, azok a jegyzetek tárolódnak, amelyet az Ön olvasás közben hozhat létre a Gyors menü segítségével. Bővebben a «Gyors menü» pontban. Kedvencek Ebben a menüpontban kedvenc könyvek és dokumentumok találhatóak, amelyek a kontextus menü segítségével lett hozzáadva a «Könyvtár» menüpontból. Főbb lehetőségei: a kedvenc könyvek és dokumentumok keresése és megnyitása olvasás közben ; a kontextus menü segítségével a menüpont tartalmának irányítása.

25 Navigáció a menüpontban: «Fel», «Le», «Jobbra», «Balra» gombok mozgatás a listán; «Előre», «Hátra» gyors mozgás az előző / következő oldalra; «Vissza» gomb visszatérés az előző menübe; «ОK» gomb a kiválasztás megerősítése. Az «ОК» gomb hosszan nyomása a kontextus menüt hozza elő. A kontextus menü elérhető parancsai a «Kedvencek» menüpontban: Megnyitás; Információ; Megjelölés olvasottként / jelölés megszüntetése; Törlés a kedvencekből. Ez a funkció csak a kiválasztottakból törli a könyvet, maga a könyv nem törlődik; Fájl: o Átnevezni; o Áthelyezés mappába; o Lemásolni SD-kártyára/memóriába; o Áthelyezni SD-kártyára/memóriába; o Törlés; o Küldés; Megnevezés a listán: o Könyv neve; o Fájl neve;

26 Fotók Ebben a menüpontban JPG, BMP, PNG és TIFF formátumú fotókat és képeket jelenítheti meg. A menü 2 pontból áll. 1. Fotó. minden olyan megjelenítést tartalmaz, amelyek a készülék saját memóriájában vagy MicroSDkártyán van eltárolva (ha be van állítva). 2. Képernyők. Ebben a pontban a készülék képernyőjéről készített felvételeket nézheti meg. Főbb lehetőségek: fotók és képek megtekintése; a kontextus menüvel a szekció tartalmának irányítása. Navigáció: «Fel», «Le», «Jobbra», «Balra» gombok mozgatás a listán; «Előre», «Hátra» gyors mozgás az előző / következő oldalra; «Vissza» gomb visszatérés az előző menübe; «ОK» gomb a kiválasztás megerősítése. Az «ОК» gomb hosszan nyomása a kontextus menüt hozza elő.

27 Elérhető parancsok a «Fotók» menüpontban: Megnyitás; Információ; Törlés; Nézet: o Lista; o Vázlat; o Részletes; o Listanév: Könyv címe; Fájl neve; o Szűrő: Nincs; Csak belső memória; Csak SD- Kártya; o Képernyő orientáció; Válogatás: o Név szerint; o Létrehozás dátuma szerint.

28 Szótár Lehetőséget ad a kiválasztott szó lefordítására a beépített szótárak segítségével. A képernyőn megjelenő billentyűzet segítségével írja be a keresett szót, és a program megkeresi jelentését a szótárban. Kényelmesebb, ha teljes képernyős üzemmódot használja ehhez nyomja meg és tartsa pár másodpercig lenyomva az «ОК» gombot. A «Jobbra» és «Balra» gombokkal lapozhat a szótárban. Az «ОК» gomb lenyomásával, visszatérhet a szóbeírás üzemmódba. Ha készülékre több szótár van telepítve, «Мenü» gombbal válthat közöttük. Lehetőségek: Fordítás a telepített szótárak segítségével. Navigáció: «Fel», «Le», «Jobbra», «Balra» gombok a betűk közötti mozgás a képernyőn; «ОK» gomb betű kiválasztása; «Előre», «Hátra» gyors visszatérés az előző / következő oldalra; «Vissza» gomb visszatérés az előző menübe.

29 Alkalmazások Ebben a részlegben játékok és kiegészítő programok találhatóak. Lehetőségek: programok és játékok elindítása. Navigáció: «Fel», «Le» gombok navigáció az alkalmazásokon; «ОK» gomb alkalmazás elindítása; «Vissza» gomb visszatérés az előző menübe; Alkalmazások listája: Számológép egyszerű számológép, 4 alapvető matematikai művelet elvégzésére, százalékszámításra és négyzetgyökvonásra alkalmas; Óra alkalmazás, ideiglenesen átalakítja a PocketBookot egy kényelmes asztali digitális órává. Sakk klasszikus «Sakk» játék. Lehet géppel vagy más emberrel játszani; Pasziánsz «Pasziánsz»; Sudoku japán fejtörő «Sudoku»; Kígyó «Kígyó» játék

30 Zene Ez a «Főmenü» alpontja az Ön kedvenc zenéje lejátszására szolgál MP3 formátumban. Lehetőségek: zenehallgatás МР3 formátumban; lejátszási üzemmód kiválasztása. Navigáció: «Fel», «Le», «Jobbra», «Balra», «ОК» gombok zenelejátszó irányítására szolgálnak; «Vissza» gomb visszatérés az előző menübe. Megjegyzés: a zenelejátszó a készülék legtöbb energiát fogyasztó része. Amikor be van kapcsolva,akkor a képernyő jobb alsó sarkában megjelenik egy hangjegy.

31 Keresés Ebben a menüpontban lehetősége van gyorsan megkeresni a kívánt könyvet a készüléken. Lehetőségek: könyvek/dokumentumok keresése a PocketBook Pro 602-ben. Navigáció: «Fel», «Le», «Jobbra», «Balra» gombok betűk közötti mozgás a képernyőn; «ОK» gomb betű kiválasztása; «Előre», «Hátra» gyors visszatérés az előző / következő oldalra; «Vissza» gomb visszatérés az előző menübe; Keresés. Miután belép ebbe a menüpontba, képernyőn megjelenik egy billentyűzet, amellyel beirthatja a könyv címét vagy a szerző nevét (lásd a «Billentyűzettel való munka» című fejezetet). Miután bejeztük a beírást, bekapcsol a «Keresés» üzemmód. Mozogni a talált könyvek között a «Fel» и «Le» gombokkal lehet. A «Keresés» üzemmódból való kilépéshez, nyomja meg a «Мenü» vagy «Vissza» gombot.

32 Beállítások Ebben a menüpontban be tudjuk állítani a programellátóságot, és információkhoz juthatunk a készülékről. Lehetőségek: a PocketBook Pro 602 beállítása. Navigáció: Fel», «Le», «Jobbra», «Balra» gombok menüpont elemei közötti mozgás; «ОK» gomb belépés/kiválasztás; «Vissza» visszatérés az előző menübe. A fő menüpontok: 1. Készülék információ. A képernyőn láthatóvá válik a modell neve, szériaszáma, operációs rendszer kódja, frissítés verziója, A belső memória és Micro SD kártya mérete, szabad helye. 2. Nyelv. A PocketBook Pro 602 interfész nyelvváltása. 3. Billentyűzet. A billentyűzet elhelyezkedésének cseréje. A változások akkor lépnek érvénybe, ha kilépünk a «Beállítások» menüpontból. 4. Felhasználói profil. 5. Külalak. Az alábbi beállításokat tartalmazza: Téma. A szoftvertémájának megváltoztatása; Megjegyzés: Új témákat a : oldalról töltheti le.

33 Betűtípus. A képernyős alsó részén megjelenik egy ablak az elérhető betűtípusok listájával és lehetőséget ad átnézni a kiválasztott betűtípust. Válassza ki a megfelelő betűtípust és lépjen ki a «Beállítások» menüpontból, hogy a változások érvénybe lépjenek. Főmenü. A főmenü külsejének megváltoztatása. Könyvespolc nézete. A könyves polcnak nézetének megváltoztatása. Képernyő orientációja. A képernyő automatikus, portré, 90 album, 270 album, vagy 180 orientáció kiválasztása. Képernyőkímélő indításkor. képernyőkímélő kiválasztása, amely bekapcsoláskor jelenik meg. Képernyőkímélő kikapcsoláskor. képernyőkímélő kiválasztása, amely kikapcsoláskor jelenik meg. Szöveg kivetítése. A megfelelő szöveg kivetítés kiválasztása (anti-aliasing nélkül, anti-aliasing-al vagy telitett). Teljes frissítés. A képernyő szükséges frissítése (soha, mindig, 3, 5 vagy 10 oldalanként). 6. Billentyűk beállítása. A billentyű funkcióinak megváltoztatásához érintse meg a kellő billentyű sorát és válasszon neki funkciót a legördülő listából A «Rövid lenyomás Be/Ki» gombbal az alábbi funkciókat állíthatunk be: Billentyűzár; Főmenü; Kilépés; Utoljára megnyitott könyvek; Képernyő; Profil; Lejátszó megnyitása; Kikapcsolás.

34 6.2. A többi gombbal az alábbiakat állíthatunk be: Gyors menü; Ugrás az oldalra: o Vissza; o Előre; o Előző oldal; o Következő oldal; o -10 oldal; o +10 oldal; o oldalra; o Elejére; o Végére; o Előző fejezet; o Következő fejezet; Könyvjelzők: o Könyvjelző szerkesztése; Jegyzetek: o Jegyzet létrehozása; o Oldal mentése; Hivatkozások: o Hivatkozási üzemmód; o Vissza a hivatkozásra; Tartalom; Keresés; Szótár; Könyvről; Nézet: o Betűméret nagyítása; o Betűméret csökkentése; o Elforgatás; o Panel elrejtése; МР3 Lejátszó: o Lejátszó megnyitása; o Szünet/Lejátszás;

35 o Hangerő +; o Hangerő -; Rendszer: o Főmenü; o Kilépés; 7. Dátum/Idő. Ebben a menüpontban az alábbi elemeket állíthatóak: Az idő és a dátum beállítása; Az óra frissítése: o lapozásnál; o lapozásnál (árnyalás nélkül); o állandóan; o óra letiltása. Billentyűzár: o kikapcsolni; o 5 perc múlva lezár; o 10 perc múlva lezár. A készülék kikapcsolásának üzemmódjai: o üzemmód kikapcsolása; o készülék kikapcsolása 10/20/30/60 perc múlva. 8. Bekapcsoláskor megnyitni. Ebben a menüpontban kiválasztható, milyen elem nyíljon meg a készülék bekapcsolásakor: főmenü; utoljára megnyitott könyv. 9. Kapcsolat. Itt állíthatja be a készülék kapcsolódási paramétereit. Az alábbi elemekből áll: Készüléknév; Hálózati módok; Preferált kapcsolat; Vezeték nélküli Bluetooth kapcsolat; Bluetooth kapcsolat WI-FI kapcsolat;

36 kapcsolat USB n keresztül o a PC kapcsolat; o töltés; o bekapcsolásnál rákérdezés. 10. Szövegfelolvasás. Szövegfelolvasás beállítása. Itt a következőket állíthatja be: Hang és nyelv kiválasztása; Szövegfelolvasás sebessége: o lassú; o normális; o gyors; Hangtónusok: o 50%; o 75%; o 100%; o 125%; o 150%. 11. Kiszolgálás. Itt lehetséges: Beépített memória formázása; Állapot tisztítása; G-szenzor kalibrálása; ADE bejelentkezés törlése.

37 KÖNYVTÁR BŐVÍTÉSE ÉS AZ E-KÖNYVEK OLVASÁSA A készülék lehetővé teszi a FB2, FB2.zip, TXT, PDF, RTF, HTML, PRC, CHM, DJVU, DOC, EPUB, TCR formátumú könyvek olvasását. Előkészületek. 1. Töltse fel a könyvet a PocketBook Pro 602 -ra: 1) Számítógép segítségével. Kapcsolja össze a számítógéppel a microusb-kábel segítségével. Ebben az esetben a készülék belső memóriája és a MicroSD-kártya 2 különböző háttértárként jelenik meg. A Windows intéző vagy más program segítségével másolja a könyvet a megfelelő mappába a készülék memóriájába vagy SD-kártyára. 2) A «Bookland» Elektronikus könyvtár segítségével. Lépjen be a «Könyvtár» menüpontba, és ugorjon a «Bookland» könyvjelzőre. Feltétlenül kapcsolódjon internet hálózathoz vagy WI-FI-n vagy Bluetooth-on keresztül. A megjelenő ablakban regisztráljon és utána, letöltheti az ingyenes és fizetős könyveket, amelyek automatikuson az Ön könyvtárába kerülnek. 2. Nyissa meg a könyvet az «Olvasás» üzemmódban. A könyv megnyitásához lépjen a «Könyvtár» menüpontba és a «Fel», «Le», «Balra», «Jobbra» és «ОK» gombok segítségével válassza ki a megfelelő könyvet. Ha ez az egyike az utoljára megnyitott könyveknek, akkor a főmenüből is meg tudja nyitni. Ha Ön már olvasta a könyvet, azon az oldalon nyílik meg, ahol utoljára bezárta.

38 A képernyő alsó részében, a készülék megmutatja a megnyitott oldal számát,az összes oldal számát, az időt és az akkumulátor töltetsége szintjét. Néhány formátum megnyitása után az oldalak számlálása történik. A számlálás végéig a képernyő alsó részén a jelenlegi oldalszám és összes oldalszám helyett jelet fogja látni, és néhány funkció ideiglenesen nem lesz elérhető.

39 ZENEHALLGATÁS A zenehallhatáshoz az alábbi teendőket tegye meg. 1. Töltse fel audió fájlt МР3 formátumban: Kapcsolja össze a készüléket számítógéppel Micro- USB kábel segítségével. Összekapcsolás után a rendszer felajánlja a kapcsolat választást «Akku töltés» vagy «Kapcsolat PC-vel». Válassza ki a «Kapcsolat PC-vel»-t. A készülék belső memóriája és MicroSD kártya (Ha jelen van) megjelenik a Windows intézőben mint új lemez. Másolja a fájlokat a «Zene» mappába. 2. Nyissa meg a «Zene» menüpontot a Főmenüben. 3. Válassza ki a zenét a listáról, amelyet elsőként akarja meghallgatni, és nyomja meg az «ОК» gombot. 4. Válassza ki a lejátszási üzemmódot egy dal; minden dal sorrendben; minden dal véletlen sorrendben.

40 Internetkapcsolat beállítása Az internethez való kapcsolódáshoz végezze el az alábbiakat: 1. A főmenüben lépjen be a «Beállítások», «Kapcsolat» pontba; 2. Adja meg a Készülék nevét: 1) Nyomja meg az «ОК» gombot a megfelelő soron; 2) Megjelenik a képernyő billentyűzet; 3) írja be a nevet, amit használni fog a PocketBook Pro 602 és más készülékek kapcsolatánál; 4) Nyomja meg az «ОК» gombot, hogy elmentse az elvégzett változtatást, és «Mégse», hogy elrejtse a képernyő billentyűzetet. 3. Válassza a Hálózathoz kacsolódás üzemmódot Nyomja meg az «ОК» gombot a soron és válassza ki az alábbi üzemmódok egyikét: 1) kikapcsolva; 2) bekapcsolva; 3) rákérdezés. 4. Válassza ki a Preferált kapcsolatot. A megjelenő listán minden elérhető kapcsolat lesz feltüntetve. Válassza ki a megfelelőt. Vezeték nélküli Bluetooth kapcsolat: 1) Nyomja meg az «ОК» gombot «Bluetooth» ponton és válassza ki a beállítandó kapcsolatot. Alapértelmezett nem beállított kapcsolatot <kapcsolat >-nak nevezik.

41 2) Nyomja meg a «Kapcsolat Neve» pontot, megjelenik a billentyűzet; írja be a nevet, amit használni fog. A PocketBook Pro 602 kapcsolódása a Bluetooth-on keresztül. 3) Adja meg a kapcsolat típusát: külső modem (írja be a 4 jegyű PIN- kódot a Bluetooth-n keresztüli kapcsolathoz.); 4) Adja meg az elérési pontot, írja be a nevét; 5) Adja meg a felhasználó nevét; 6) Adja meg a jelszót; 7) Nyissa meg a «Kikapcsolás, ha nem aktív (perc) és válassza ki az alábbiakból: 5; 10; 20; 30; 60. 8) Állítsa be a Proxy Szervert. Ehhez lépjen be a «Proxy beállítása» menüpontba és a megjelenő billentyűzet segítségével adja meg a megfelelő paramétereket: Proxy-Szerver; Proxy Port; Proxy felhasználó neve; Proxy jelszó. 9) Ellenőrizze a kapcsolat helyes beállítását. ehhez nyomja meg a «Kapcsolat ellenőrzése» gombot. Megjelenik egy üzenet: «Kapcsolódás». Sikertelen kapcsolódás esetén megtekintheti az előzményeket. Vezeték nélküli Wi-Fi kapcsolat beállítása 1) Nyissa meg a vezeték nélküli kapcsolatok listáját és válasszon.

42 Alapértelmezett a nem beállított kapcsolatok <Vezeték nélküli kapcsolat > néven jelennek meg. Nyomja meg a «Kapcsolat neve», megjelenik a billentyűzet. billentyűzet; adja meg a nevet, amit használni fogja a PocketBook Pro 602-nél Wi-Fi segítségével. Ezután nyomja meg az «ОК» gombot, ahhoz hogy elmentse a változtatásokat, és «Mégse» gombot, hogy elrejtse a billentyűzetet. 2) Adja meg a hálózat nevét (SSID) hasonlóképpen,lásd a fentit. 3) Adja meg a védelem típusát, kiválasztva a megjelenő listából egyet: nincs; egyszerű (WEP); WPA-Enterprise; WPA-PSK. 4) Nyissa meg a «Hálózati beállítások» pontot, nyomja meg az «ОК» gombot a «IP cím konfigurálása» pontnál, és a felgördülő listából válassza a: DHCP; kézi. 5) Állítsa be a proxy szervert. Ehhez lépjen be a «Proxy Beállításai» pontba, és a képernyő billentyűzet segítségével adja meg a proxy kapcsolat minden paramétereit: Proxy szerver; Proxy port; Proxy felhasználó neve; Proxy jelszó. 6) Ellenőrizze a kapcsolat helyes beállítását. ehhez nyomja meg a «Kapcsolat ellenőrzése» gombot. Megjelenik egy üzenet: «Kapcsolódás». Sikertelen kapcsolódás esetén megtekintheti az előzményeket.

43 BILLENTYÜZET HASZNÁLATA A billentyűzettel való munkához használja a «Fel», «Le», «Balra», «Jobbra» és «OK» gombot. Gyorsabb munkához a billentyűzeten a jelek 5 zónára vannak osztva. Az első lenyomás a kiválasztott zóna közepébe való gyors jutást eredményezi, ezután kiválaszthatjuk a zóna szükséges jelét. A billentyűzet átkapcsolását orosz, ukrán vagy angol nyelvre a «РУС», «УКР» és «ENG», gombokkal érheti el, amely a panel alsó részén vannak vagy a nyelvkapcsoló gombbal érheti el, amely az alsó panel jobb oldalán van. A «Bal» gomb hosszan lenyomása törli, az utoljára beírt jelet, A «Fel»gomb minden bevitt szöveg törlését eredményez.

44 Gyors menü A gyors menü az «ОК» gomb hosszan történő lenyomásával érhető el a könyvolvasás üzemmódban. Benne az alábbi pontok érhetőek el: Keresés Lehetősséget add a könyvben való gyors keresését egy szónak vagy annak egy részét. A kívánt elem kiválasztása után, a gyorsmenüben,a képernyőn megjelenik egy billentyűzet, amellyel beírhatja a kívánt szót (lásd a «Billentyűzet használata» pontot). A kívánt szó beírása után bekapcsolódik a

45 «Keresés» üzemmód, a képernyő jobb alsó részén megjelenik egy nagyító. A megtalált szavak között a «Balra» és «Jobbra» gombokkal mozoghatunk, a megtalált szavak ki lesznek jelölve. Kilépés a «Keresés» üzemmódból az «OK» gombbal történik. A keresés üzemmód nem elérhető a DJVU formátumú könyveknél. Tartalom Ugrás a könyv tartamálmához. Ez a funkció az FB2, PDF, CHM formátumú könyveknél érhető el és csak abban az esetben, ha a könyvben van strukturált tartalom. Hang A gyorsmenü ezen eleme a TTS (Text To Speech) funkciót, biztosit, hogy Ön meg tudja hallgatni a szöveget. A szöveg azon része, amelyet a szövegmondó olvas, ki lesz jelölve. A hangerő megváltoztatását, megállítani/folytatni, lejátszani vagy kikapcsolni ezt a funkciót, az «ОК» gomb lenyomásával érheti el a szöveghallgatás üzemmódban. Visszatérni a főmenübe a «Menü» gombbal lehet vagy «Vissza» gomb sorozatos lenyomásával érheti el. Megjegyzés: Ahhoz hogy megváltoztathassuk a «Nyelv/Hang» paramétereket, «Beszéd gyorsasága» és «Szöveg hangneme», lépjen be a «Beállítások» «Szöveg felolvasása» és állítsa be a megfelelő paramétereket.

46 Jegyzetek Új jegyzet létrehozásához olvasás üzemmódban végezze el az alábbiakat: Nyomja meg a gyors menü «Jegyzetek» gombját. 1. A képernyő felső részén megjelenik egy sáv a szöveg kijelöléséhez. A «Fel» és «Le» gombok segítségével menjen a jegyzet elejére és nyomja meg az «ОК» gombot, hogy kijelölje a felső határt. 2. Hasonlóképpen jelölje ki a jegyzet végét. 3. Válasszon noteszt az új jegyzet elmentéséhez. Megjelenik a választás menü: hozzáadni a jegyzetet a már meglévő noteszbe vagy létrehozni egy újat. 4. Ha ön új noteszt hoz létre, a képernyőn megjelenik a billentyűzet. Írja be az új notesz/jegyzet nevét. Az elkészített jegyzeteket a «Főmenü»-ben («Jegyzetek» pont alatt) lehet átnézni. Az «ОК» gomb lenyomása a nézett jegyzetben, átviszi a könyvben arra a helyre, ahol létre lett hozva. Ezen kívül, a jegyzeteket át lehet nézni a könyv tartalomjegyzékében. Könyvjelzők Minden könyvben 30 könyvjelzőt lehet létrehozni. Válassza a gyorsmenüben a «Könyvjelzők»-et. Az oldal jobb felső részén, megjelenik a könyvjelző jele. Átnézni és törölni a könyvjelzőket a könyv tartalomjegyzékében lehet, ahol megjelenik a tartalom, jegyzetek és a könyvjelzők.

47 Az oldalra A gyorsmenü e pontja az oldalválasztás párbeszédablakot nyitja meg. Írja be a kívánt oldalszámot és nyomja meg az «ОК» gombot. Az «Előre» vagy «Hátra» gombokkal gyorsan áttérhetünk a könyv első és az utolsó lapjára. Beállítások Az FB2, TXT, RTF, HTML, PRC, CHM, PDF formátumú könyvekhez a «Reflow» üzemmódban ki lehet választani a legkényelmesebb olvasási paramétereket nézetet és betűtípust, sorközi távolságot, oldalszélességet, és a fájlkódolást TXT и HTML formátumú könyvekhez. Szótár Ez a funkció lehetősséget ad az olvasás közben lefordítani a kiválasztott szót. A «Fel», «Le», «Jobbra», «Balra» gombokat a szavak kiválasztására használják az oldalon. Az «ОК» gomb - átkapcsolás a szövegablak és a szótár ablak között. Ezen kívül, a fordításhoz használhatja a virtuális billentyűzetet. A készülékben a N. Korolev angol-orosz féle szótár van. A kiegészítő egyéb szótárok elérhetőek a: weboldalon. Ezenkívül, elérhető a

48 konvertáló, amely lehetősséget ad a felhasználói szótár létrehozását az interneten található számos ingyen szótárakból. Elforgatás A gyorsmenü ezen eleme lehetősséget ad a képernyő helyzetének megváltoztatását. A forgatás a kiválasztott piktogram alapján történik. A kiválasztás a «Fel», «Jobbra», «Le», «Balra» gombokkal történik. Az «ОК» gomb az automatikus helyzet meghatározást kapcsolja be. Méretarány A PDF és DJVU formátumú könyvekben megváltoztathatja az oldal megjelenítésének méretarányát a gyorsmenüben. A «Balra», «Jobbra» gombokkal válassza ki a kívánt megjelenítést, a «Fel», «Le» gombokkal állítsa be a méretarányt. 1. «4 oldal», «9 oldal» előzetes megtekintés üzemmód; 2. «általános üzemmód» egy oldal a képernyőn a méretarányosság változtatásának lehetősségével; 3. «oszlopok» lehetőséget ad az oszlopos elrendezésű könyv olvasáshoz. Az oldalon történő lépéshez az «Oszlopok» üzemmódban használja a «Fel», «Le» gombokat, az oldal alsó részénél átléphetünk a következő oszlophoz; 4. «elrendezés» (Reflow) a nagy formátumú dokumentumok kényelmesebb olvasást teszi lehetővé. Ebben az üzemmódban a szöveg a képernyő

49 szélességében formálódik. A betűméretet a «Fel», «Le» gombokkal változtathatja. Az «Elrendezés» üzemmódban a táblázatok és néhány rajz nem lesz megjeleníthető. AKTÍV TARTALOM Az aktív tartalom bekapcsolja a könyv azon részeit, amelyekben olvasás közben létrehozták a jegyzeteket és könyvjelzőt (a tartalomban, abban a fejezetben helyezkedik el, ahol létrehozták). A «Fel», «Le» gombok segítségével az aktív tartalom pontjai között átmenetet valósítjuk meg. A «Balra», «Jobbra» gombokkal az aktív tartalom előző/következő oldalára léphetünk. A «Menü» gomb lenyomásával az aktív tartalom pontjában megjelenik a kontextus menü az alábbi funkciókkal: mégse; megnyitás; átnevezés; szövegszerkesztés; törlés; beállítás pont bezárása/megnyitása Az aktív tartalomban alapértelmezettként minden pont (fejezet) össze vannak csukva (mellettük van a «+» jel). A pont megnyitásához vagy bezárásához tartsa lenyomva az «ОК» vagy «Menü» gombot és a megjelenő menüben válassza: pont megnyitása pont bezárása

50 Ugrás a strukturált tartalomhoz (FB2, PDF, CHM) A könyv tartalmához való ugráshoz nyomja meg a «Tartalom» pontot a gyorsmenüben. Megjegyzés: ez a lehetőség csak az FB2, PDF, CHM formátumú könyvekre jellemző strukturált tartalommal.

51 LEHETSÉGES HIBÁK ÉS AZ ELHÁRÍTÁSUK HIBA: A KÉSZÜLÉK NEM KAPCSOL BE, VAGY BEKAPCSOL, DE CSAK A KÉPERNYŐVÉDŐ JELENIK MEG. LEHETSÉGES OK: Az Akkumulátor lemerült. ELHÁRÍTÁS: Töltse fel az akkumulátort. HIBA: A KÖNYV NEM NYÍLIK MEG, HELYETTE EGY ÜZENET OLVASHATÓ: LEHET, HOGY A KÖNYV VÉDETT VAGY SÉRÜLT. ESETLEG SEMMI SEM TÖRTÉNIK. LEHETSÉGES OK: Sérült a könyvfájl. ELHÁRÍTÁS: Ha a könyvet az Internetről töltötte le, ismételje meg a letöltést. Ha a fájl számítógépen megnyitható, de a készüléken nem, mentse el más formátumban. HIBA: A HTML FORMÁTUMÚ KÖNYV MEGNYILIK DE HELYTELENÜL JELENIK MEG. Például, üres oldalak jelennek meg, a szöveg egy része hiányzik stb. Lehetséges ok: HTML-fájlok nem szöveg elemeket tartalmaznak (JAV A-JavaScripteket, flash elemeket). Elhárítás: mentse el oldalt a TXT formátumban. НIBA: A KÖNYV MEGNYILIK DE AZ ÉKEZETES BETŰK HELYETT KÜLÖNBÖZŐ SZIMBÓLUMOK, KÉRDŐJELEK JELENNEK MEG. Lehetséges ok: rossz kódolás. Elhárítás: az olvasás közben hívja elő a menüben a «Beállítások» és változtassa meg a dokumentum kódolását.

52 HIBA: A készülék nem reagál a gombnyomásra. LEHETSÉGES OK: Néhány esetben (pl. sérült, vagy túl nagy fájl esetén) előfordulhat, hogy lefagy a készülék. ELHÁRÍTÁS: Zárja be a lefagyott alkalmazást 1-2 másodpercig lenyomva tartva a Vissza gombot. Ha ez nem segít, indítsa újra a készüléket a hátlapon található Reset gombbal. PROBLÉMA: A készülék számítógéphez való csatlakoztatásakor annak lemezei nem jelennek meg. Lehetséges ok: a készülék töltés üzemmódban van. Elhárítás: ellenőrizze az USB üzemmódot a «Beállítások» menüben. Válassza a következőt «PC kapcsolat» vagy «Rákérdez kapcsolódáskor» üzemmódot. LEHETSÉGES OK: Nem érkezik jel a csatlakozó kábelen. ELHÁRÍTÁS: Ellenőrizze, hogy az USB kábel jól van-e csatlakoztatva, esetleg nem sérült-e. Próbálja a kábelt a számítógép egy másik bemenethez csatlakoztatni. PROBLÉMA: Nem tárlódnak a könyvjelzők, a beállítások, a fájl jelenlegi tulajdonságai. ELSŐ LEHETSÉGES OK: Sérült a fájl-rendszer. ELHÁRÍTÁS: Kapcsolja a készüléket a számítógéphez, majd ellenőrizze a készülék lemezeit: nyissa meg a Sajátgép pontot, majd jobb egérgombbal kattintson az ellenőrizendő lemezre, a menüben válassza ki a Tulajdonságok- Szerviz- Lemez ellenőrzése pontot. MÁSODIK LEHETSÉGES OK: A beépített memória megtelt. ELHÁRÍTÁS: Távolítsa el a nem szükséges könyveket, ábrákat és/vagy zenét.

53 PROBLÉMA: Az akkumulátor gyorsan lemerül. ELSŐ LEHETSÉGES OK: Az automatikus kikapcsolás funkció inaktív. ELHÁRÍTÁS: A főmenüben nyissa meg a Beállítás fejezetet, azon belül a Hang és kép pontot, majd a Képernyő kikapcsolási ideje pontot és válassza az automatikus kikapcsolási időt. MÁSODIK LEHETSÉGES OK: A zenelejátszó a háttérben fut. Ez a leg energiaigényesebb funkciója a készüléknek. Az aktivitását a jobb alsó sarokban látható hangjegy mutatja. ELHÁRÍTÁS: Kapcsolja ki a zenelejátszót.

54 SZERVIZ SZOLGÁLAT Bővebb információt a szerviz szolgálatról a PocketBook International hivatalos honlapján olvashat. Hivatkozás:

55 SZOFTVERFRISSÍTÉS A szoftverfrissítéshez végezze el az alábbiakat: 1. A hivatalos honlapon nyissa meg a «Termékek» menüt; 2. Válassza ki a PocketBook Pro 602; 3. Kattintson a «Szoftveres támogatás és dokumentáció» hivatkozásra, mely a képernyő jobb felén található; 4. A «Frissítések» listából válassza ki a Pro 602 legfrissebb verzióját és töltse le (ehhez a jobb egérgombbal kattintson a kiválasztott fájlra «Mentés másként» válassza ki a mentés helyét «Mentés»); «Ezen az oldalon megismerkedhet az Ön készülékének új alkalmazásaival, új játékokat, szótárakat telepíthet és megtalálhatja a használati utasítást». 5. Másolja át a «SWUPDATE.BIN» frissítési fájlt a MicroSD kártyára; 6. Vegye ki a számítógépből a MicroSD - kártyát a frissítéssel és tegye a PocketBook Pro 602-be; 7. Indítsa újra a PocketBook Pro 602 a behelyezett MicroSD - kártyával a «Reset» gomb megnyomásával a készülék alsó részén;

56 8. A betöltés pillanatában nyomja meg és tartsa lenyomva egyszerre «Hátra» és «Előre» gombokat, amíg megjelenik a «Firmware update» felírat; 9. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat; 10. Minden beállítás után várja meg a készülék újraindulását; 11. A frissítés verziót a «Beállítások» «Készülék információ» menüpontban láthatja.

57 NEMZETKÖZI SZABVÁNYOK 1. The EUT should be supplied by USB port from complied Limited Power Source of personal computer or notebook; 2. The EUT should be supplied by Adapter from complied Limited Power Source. AC Power: Manufacturer FLEET Model FCC050100U Rated output voltage DC 5V 1A This equipment is marked with the 0984 symbol and can be used throughout the European community. This indicates compliance with the R&TTE Directive 1999/5/EC and meets the relevant parts of following technical specifications: EN Electromagnetic compatibility and Radio spectrum Matters (ERM); Wideband Transmission Systems; Data transmission equipment operating in the 2,4GHz ISM band and using spread spectrum modulation techniques; Harmonized EN covering essential requirements under article 3.2 of the R&TTE directive. EN Electromagnetic Compatibility and Radio Spectrum Matters (ERM); Electromagnetic Compatibility (EMC) standard for radio equipment and services; Part 17 Specific Conditions for Wideband Data and HIPERLAN Equipment. EN Safety of Information Technology Equipment. EN 62311: 2008 Assessment of electronic and electrical equipment related to human exposure restrictions for electromagnetic fields (0 Hz GHz). Marking by the symbol indicates that usage restrictions apply. France - 2.4GHz for Metropolitan France : In all Metropolitan departments, wireless LAN frequencies can be used under the following conditions, either for public or private use: Indoor use: maximum power (EIRP*) of 100 mw for the entire MHz frequency band Outdoor use: maximum power (EIRP*) of 100 mw for the MHz band and with maximum power (EIRP*) of 10 mw for the MHz band. Contains Reader Mobile technology by Adobe Systems Incorporated

Használati útmutató. Gyors start

Használati útmutató. Gyors start 1 Használati útmutató Gyors start Minden jog fenntartva! Az alábbi biztonsági előírások betartása meghosszabbítja az Ön készülékének szolgálati idejét. Biztonsági előírások!!! Ne tegyük ki a készüléket

Részletesebben

Használati utasítás PocketBook Pro 902

Használati utasítás PocketBook Pro 902 Használati utasítás PocketBook Pro 902 Használati utasítás PocketBook Pro 902 2 TARTALOM TARTALOM... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... Hiba! A könyvjelző nem létezik. A POCKETBOOK PRO 902 külseje és irányítási

Részletesebben

Használati utasítás. PocketBook Pro 603

Használati utasítás. PocketBook Pro 603 Használati utasítás PocketBook Pro 603 Használati utasítás PocketBook Pro 603 2 TARTALOM TARTALOM... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 6 A PB 603 KÉSZÜLÉK KÜLSEJE ÉS IRÁNYÍTÁSI ELEMEK... 10 Irányító elemek és

Részletesebben

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek Használati utasítás Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a Power gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenü

Részletesebben

Használati utasítás. PocketBook IQ 701

Használati utasítás. PocketBook IQ 701 Használati utasítás PocketBook IQ 701 TARTALOM TARTALOM... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 7 A POCKETBOOK IQ KÉSZÜLÉK KÜLSEJE ÉS IRÁNYÍTÁSI ELEMEK... 11 Elől nézet:... 11 Hátulnézet:... 12 A PocketBook IQ 701

Részletesebben

Biztonsági szabályok 3 Készülék leírása 5 Készülék üzembehelyezése 7

Biztonsági szabályok 3 Készülék leírása 5 Készülék üzembehelyezése 7 TARTALOM ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Biztonsági szabályok 3 Készülék leírása 5 Készülék üzembehelyezése 7 A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA Főmenü 8 Utoljára megnyitott könyvek 8 Könyvek 9 Újdonságok 9 Kedvencek 9 Fotó 9

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

A készülék 16 féle fájlformátumot támogat. Ezek a következők: PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI és TCR.

A készülék 16 féle fájlformátumot támogat. Ezek a következők: PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI és TCR. Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenüben a következők

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg Felhasználói kézikönyv Itt nyissa meg Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 5 MEGJELENÉS... 10 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 12 KEZDETI LÉPÉSEK... 13 Az akkumulátor töltése 13 Energiagazdálkodás 14 Fájlok betöltése

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-BOOK OLVASÓ KÉSZÜLÉK

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-BOOK OLVASÓ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-BOOK OLVASÓ KÉSZÜLÉK TARTALOM 1 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Biztonsági előírások A készülék leírása A készülék üzembehelyezése 2 A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA 2.1 Főmenü Utoljára megnyitott könyvek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Prestigio Nobile PER3162BN. Kezdő lépések. 1. A készülék áttekintése

Felhasználói kézikönyv Prestigio Nobile PER3162BN. Kezdő lépések. 1. A készülék áttekintése Kezdő lépések 1. A készülék áttekintése HU-1 1 2 5 3 6 4 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Felhasználói kézikönyv Bekapcsoló gomb Be/kikapcsolja a készüléket Enter gomb Jóváhagyja a beállítást Irányváltó

Részletesebben

1. A főbb funkciók bemutatása

1. A főbb funkciók bemutatása Kézikönyv SMO10QC3G FIGYELMEZTETÉSEK A készülék és annak tartozékai gyermekektől elzárva tartandó. A készüléket ne tartsa nedves helyeken vagy nedves tárgyak közelében és ne fogja meg nedves kézzel. A

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL Tartalom 1. Megjegyzések...2 2. Doboz tartalma...2 3. Termék áttekintése...3 4. Indítás és leállítás...4 5. Asztal...5 6. Gombok...5 7. Az App Drawer...6 8. Rendszerbeállítások...6 9. HDMI...8 10. Telepítés,

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

xbook-60fl Használati utasítás

xbook-60fl Használati utasítás xbook-60fl Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés...3 A doboz tartalma...4 Biztonsági figyelmeztetések...4 Bemutatás...6 Főképernyő...9 Könyvek... 11 Képnézés... 24 Alkalmazás... 26 Beállítás...

Részletesebben

xbook-60 Használati utasítás

xbook-60 Használati utasítás xbook-60 Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A doboz tartalma... 4 Biztonsági figyelmeztetések... 4 Bemutatás... 6 Asztal... 9 Előzmények...11 Könyv... 12 Kép... 21 Zene... 23 Fájlkezelő...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg Felhasználói kézikönyv Itt nyissa meg Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...4 MEGJELENÉS...9 Elölnézet 9 Oldalnézet 10 MŰSZAKI JELLEMZŐK...11 KEZDETI LÉPÉSEK...12 Az akkumulátor töltése 12 Energiagazdálkodás

Részletesebben

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) AZ ELŐADÁS TELJES ANYAGA MEGTALÁLHATÓ AZ OTH HONLAPJÁN! ACER Aspire E 15 15,6

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1. A készülék ismertetése 2. Üzembe helyezés 3. Főmenü 4. COMPUTER 5. OPEN FILE 6. PLAY 7. LEVEL 8. SOUND 9. REMOTE 10. SAVE A Z80TAPE készülék 1. A készülék

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el.

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. 1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. (2) Kérjük, hogy a készüléken tárolt fontos adatairól rendszeresen

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

Tartalom ALAPVETŐ MŰVELETEK... 3 A BILLENTYŰZET HASZNÁLATA... 4 ELŐZMÉNYEK... 5 KÖNYVEK... 8 ZENE... 10 KÉPEK... 12 MEMÓRIA... 14 JEGYZETTÖMB...

Tartalom ALAPVETŐ MŰVELETEK... 3 A BILLENTYŰZET HASZNÁLATA... 4 ELŐZMÉNYEK... 5 KÖNYVEK... 8 ZENE... 10 KÉPEK... 12 MEMÓRIA... 14 JEGYZETTÖMB... Tartalom FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ALAPVETŐ MŰVELETEK... 3 A BILLENTYŰZET HASZNÁLATA... 4 ELŐZMÉNYEK... 5 ELŐZMÉNYEK MENÜ... 5 KÖNYVEK OLVASÁSA... 6 KÖNYVEK... 8 KÖNYVEK MENÜ... 9 KÖNYV OLVASÁSA... 9 ZENE...

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység:

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység: GGMM M4 Használati útmutató M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma M4 hangszóró + PU bőr vállpánt + AC táp adapter + AUX audió kábel + + használati útmutató + garanciajegy Kezelő egység: POWER

Részletesebben

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847 DOUBLEPHONE Two phones in one MT847 Használati útmutató Elölnézet Alulnézet Mikrofon Hangszóró OK gomb. Zseblámpa be/ kif (3mp.) Navigációs gombok: bal/ jobb/fel/le/ok Töltő aljzat Felülnézet USB aljzat

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

MAGYAR. Android 4.0 vagy újabb, vagy ios 5.0 vagy újabb operációs rendszerű készülék. WiFi útválasztó.

MAGYAR. Android 4.0 vagy újabb, vagy ios 5.0 vagy újabb operációs rendszerű készülék. WiFi útválasztó. IP kamera Bevezetés: MAGYAR Szem előtt tarthatja tulajdonát és értékeit ezzel a ténylegesen Plug & Play IP kamerával. Könnyen és egyszerűen használatba vehető, nem kell konfigurálni. Az ingyenes ucare

Részletesebben

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK 0. Gyors telepítés...3 1. Bevezetés...4 1.1 Áttekintés...4 1.2 Fő jellemzők...4 1.3 Alkalmazási

Részletesebben

Csomag tartalma. csomag nem tartalmazza) Visszalépés az előző menüpontba vagy megszakítás. Megjeleníti a hangerő-szabályozót

Csomag tartalma. csomag nem tartalmazza) Visszalépés az előző menüpontba vagy megszakítás. Megjeleníti a hangerő-szabályozót HU Rövid használati útmutató Csomag tartalma 1 E-könyv olvasó készülék 2 Bőrtok 3 Fülhallgató 4 USB-kábel 5 Rövid használati útmutató 6 Garancialevél A készülék bemutatása 1 2 3 4 14 8 5 6 7 9 10 12 11

Részletesebben

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése...

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... Használati Útmutató Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI mAh

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI mAh HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI 1014 10000mAh Utasítások: Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Az első használat előtt, kérjük olvassa el ezt a kézikönyvet, a termék megfelelő használata

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

Vasco Mini HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR

Vasco Mini HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Vasco Mini HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Tartalomjegyzék 1. Eszközkezelés 4 1.1 Funkciógombok 5 1.2 Az akkumulátor töltése 6 1.3 Gyári SIM-kártya

Részletesebben

Működési útmutató a H.264 HD 1082 P Távirányítóhoz

Működési útmutató a H.264 HD 1082 P Távirányítóhoz Működési útmutató a H.264 HD 1082 P Távirányítóhoz A. Bekapcsolás gomb B. Funkció gomb C. Módkapcsoló gomb D. Világítás (piros, zöld és kék) E. Újraindítás gomb F. Mini USB G. Port TF kártyának H. MIC

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék Készülék jellemzők A vezérlőegységben egy 5000mAh akkumulátor van, melynek köszönhetően 8-10 órán keresztül működik egy töltéssel. Amikor kezd lemerülni

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató Alcor Zest Q813IS Táblagép Kezelési útmutató BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS FIGYELMEZTETÉSEK Ez az útmutató fontos információkat tartalmaz a készülék kényelmes és biztonságos használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK Saját biztonsága érdekében ne használja a készülék gombjait vezetés közben. Használja

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

F: Csatlakoztatás gomb G: Elemtartó H: Töltőcsatlakozó I: Mozgásérzékelő/-jelző 12 O

F: Csatlakoztatás gomb G: Elemtartó H: Töltőcsatlakozó I: Mozgásérzékelő/-jelző 12 O TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Termékismertető Egér Töltő F A B D G I E C H J A: Jobb egérgomb B: Intelligörgő/ akkutöltés- és töltöttség-jelző C: Bal egérgomb D: Böngésző vissza gombja E: Böngésző

Részletesebben

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kocka kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1273A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv 1 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a hordozható MP4 lejátszót. Kérjük, hogy a lejátszó használata előtt a kézikönyvet figyelmesen olvassa el, és

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

HU Használati útmutató

HU Használati útmutató HU Használati útmutató Köszönjük, hogy a Hama termékét választotta. Kérjük, hogy figyelmesen és az elejétől a végéig olvassa el a használati útmutatót. A dokumentumot gondosan őrizze meg, mert még szüksége

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

Felhasználói Segédlet. A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés

Felhasználói Segédlet. A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés Felhasználói Segédlet A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés v2 Set Top Box A Set Top Box az alábbi csatlakozókkal rendelkezik: USB LAN HDMI SPDIF AV (PAL) Tápegység Távirányító A

Részletesebben

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100 BLUETOOTH HANGFAL Felhasználói kézikönyv E-Boda Beat 100 Bevezető Köszönjük, hogy az E-boda Beat 100 Bluetooth hangfalat választotta. Használhatja ezt a készüléket okos telefonjával vagy tabletjével zenehallgatásra,

Részletesebben

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni

Részletesebben

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével Foscam FosBaby és C1 light beállítási segédlet Okostelefon segítségével 1. Csatlakoztassuk a csomagolásban található microusb kábel egyik végét az adapterhez, másik végét a hőmérséklet érzékelőhöz majd

Részletesebben

Koobe Junior használati utasítás

Koobe Junior használati utasítás Koobe Junior használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Töltés... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék Be/Kikapcsolása...

Részletesebben

Ezek képernyő kapcsolatok az Android -ban (Webböngésző, zene, stb.). Érintsen meg egy ikont a megfelelő alkalmazás megnyitásához

Ezek képernyő kapcsolatok az Android -ban (Webböngésző, zene, stb.). Érintsen meg egy ikont a megfelelő alkalmazás megnyitásához Regisztrálja a termékét! Az interneten: www.archos.com/register Köszönjük, hogy a ARCHOS értékes termékét választotta. Reméljük, sok örömöt lel benne és hosszú évekig megbízható szolgálatot tesz. Miután

Részletesebben

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása lizengo használati utasítás A Windows egy USB A Windows egy USB lizengo használati utasítás Kattintson a Windows verziókra, amelyet egy USB stick-re szeretne másolni, így elér a megfelelő útmutatóhoz.

Részletesebben

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

xbook-60w Használati utasítás

xbook-60w Használati utasítás xbook-60w Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés...3 A doboz tartalma...4 Biztonsági figyelmeztetések...4 Bemutatás...6 Asztal... 10 Előzmények... 12 Könyv... 13 Kép... 22 Zene... 24 Hálózat...

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Első lépések Tartalomjegyzék Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Könyvespolc A könyvespolc elemei A könyvespolc funkciói Egy kiadvány letöltése Egy kiadvány megnyitása Olvasó modul Olvasás

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni a kívánt

Részletesebben

HU Használati útmutató

HU Használati útmutató HU Használati útmutató Kezelők és kijelző 1. Bekapcsoló gomb 2. USB csatlakozó (Quick Charge 3.0) 3. Micro-USB csatlakozó 4. USB csatlakozó 5. Kapacitásjelző LED 6. Zseblámpa funkció LED-je 7. Kábel: Micro-USB

Részletesebben

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás

Egészségterv és edzésprogram használati utasítás TELEPÍTÉS (1) Üdvözli a Bi-LINK. Az alkalmazás használatával követheti, megértheti és irányíthatja legfontosabb egészségügyi paramétereit. Az első lépés készüléke adatainak megtekintéséhez, hogy letölti,

Részletesebben

Operációs rendszerek. Tanmenet

Operációs rendszerek. Tanmenet Tanmenet TANMENET- Operációs rendszerek Témakörök Javasolt óraszám 1. Operációs rendszerek alapjai 2. Windows 2000 ismeretek- Munka a képernyőn 3. Windows 2000 ismeretek- A Start menü elemei 4. Windows

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: EXALT. (Hordozható Bluetooth hangszóró)

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: EXALT. (Hordozható Bluetooth hangszóró) HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modell: EXALT (Hordozható Bluetooth hangszóró) Köszönjük, hogy WELL terméket választott. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat, és tartsa meg. Rendelési azonosító:

Részletesebben

DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás

DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás Biztonsági előírások Mindig tartsa be az alábbi előírásokat. Ezzel elkerülhető, hogy a képkeret használata során tűz, áramütés, vagy egyéb sérülés érje.

Részletesebben

HU Használati útmutató

HU Használati útmutató HU HU Használati útmutató Kezelők és kijelző Tipp Ha ezt a jelet látja, akkor a vonatkozó rész a használat szempontjából fontos információt tartalmaz. 2. A csomagolás tartalma Bluetooth Audio Adapter 2-in-1

Részletesebben

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Az EV3 csatlakoztatása Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Csatlakoztassuk az EV3 Brick-et a számítógépünkhöz USB kábellel, vagy vezeték nélküli módon Bluetooth vagy Wi-Fi segítségével.

Részletesebben

Használati utasítás. PocketBook Pro 903

Használati utasítás. PocketBook Pro 903 Használati utasítás PocketBook Pro 903 Használati utasítás PocketBook Pro 903 2 TARTALOM TARTALOM... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 6 A PB 903 KÉSZÜLÉK KÜLSEJE ÉS IRÁNYÍTÁSI ELEMEK... 10 Előlnézet:... 10 Hátulnézet:...

Részletesebben

Figyelmeztetés. A gyártó fenntartja a jogot a készülék fejlesztésére, megváltoztatásá- ra, minden külön értesítés nélkül. (A Tablet nem vízálló!

Figyelmeztetés. A gyártó fenntartja a jogot a készülék fejlesztésére, megváltoztatásá- ra, minden külön értesítés nélkül. (A Tablet nem vízálló! Tartalomjegyzék Figyelmeztetés... 1. Gombok és megjelenés... 1.1 Érintőképernyő... 1.2 Bekapcsolás... 1.3 ESC... 1.4 Menü... 1.5 Hangerőszabályozás... 1.6 Fülhallgató kimenet... 1.7 Video kimenet csatlakozó...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv ConCorde readman 6 Felhasználói kézikönyv www.concorde.hu Fontos tudnivalók: A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért,

Részletesebben