AUGUSZTUSI MEGJELENÉS 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AUGUSZTUSI MEGJELENÉS 1."

Átírás

1 SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és DVD nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO Tisztelt Partnerünk! AUGUSZTUSI MEGJELENÉS 1. A Budapest Film által kiadott filmek: augusztus 2. Az állatvilág bajnokai Melyik állat a leggyorsabb a világon? Melyik a legjobb úszó vagy a legerősebb súlyemelő? Az állatvilág versenyzői megmutatják mire képesek az olimpia különféle atlétikai számaiban. A világ minden részéről érkeztek különféle állatfajok, hogy versenybe szálljanak az arany-, ezüst- vagy bronzérmekért. Az olimpiai stadionban a sportkommentátorok részletes háttér-információval szolgálnak minden versenyzőről, csakúgy mintha igazi atlétákról lenne szó. Láthatólag minden számban erős lesz a mezőny, éles lesz a verseny! A sportközvetítést nem akárkik kommentálják! Az ismert sportriporterek, Gundel Takács Gábor és Hajdú B. István közvetíti az Állati Olimpiát. Hangok: magyar, angol sztereo Felirat: magyar Kép: 4:3 Nettó DVD nagyker. ár: 2010,-Ft DVD vonalkód: Játékidő: 60 perc Főszerepben: az állatok Nettó VHS nagyker. ár: 1340,-Ft VHS vonalkód: A Mokép Rt által kiadott filmek: július 27. Oblomov néhány napja 2 lemezes DVD Oblomov naphosszat a sötét városi lakás pamlagán hever és ábrándozik. Gondolatban sokszor megváltoztatja birtokának gazdasági rendjét: reformokat vezetnek be, amelyek az ő érdekét ugyanúgy szolgálnák, mint a jobbágyok javát - de a valóságban ilyen óriási változás túl sok energiát, harcot igényelne. Lassan már amúgy sem érdemes semmin sem változtatni, hiszen az oblomovski birtok szép csendesen pusztul. Oblomov életébe csak Olga megismerése hoz rövid időre változást. Színes orosz játékfilm Szereplők: Andrej Popov, Oleg Tabakov Játékidő: 135 perc Hang: magyar 2.0, orosz 5.1 Kép: 4:3, orosz, francia

2 Extra: így készült, filmográfiák, fotóalbum, interjúk, ajánló Nettó DVD nagyker. ár: 3195,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4990,-Ft DVD vonalkód: július 27. Akire büszkék vagyunk?! A hónap dolgozója Színes amerikai filmszatíra Szereplők: Matt Dillon, Christina Applegate, Steve Zahn Játékidő: 94 perc Hang: magyar 5.1, angol 2.0 DVD David élete szépen halad előre: a bankban egyre jobb pozícióba kerül, új házat vesz, mennyasszonyával pedig az esküvőjüket tervezgetik. David nagy napra készül: ő és minden kollégája biztos benne, hogy a bank vezetése őt választja meg a Hónap dolgozója cím nyertesének. De ennek épp az ellenkezője történik! David, aki az egyik ügyfél szorult helyzete miatt annak előbb utalványozott pénzt, mint ahogy a hitel jóváhagyása megérkezik a másik osztálytól, szálka lesz az embertelen bankelnök szemében. Eddig építgetett élete egy pillanat alatt romba dől, s a lejtőn nincs megállás Felirat: magyar Nettó DVD nagyker. ár: 1920,-Ft DVD vonalkód: Az SPI által kiadott filmek: augusztus 4. Intim vallomások Anna házassági problémái miatt felkeres egy pszichiátert, de véletlenül rossz ajtón nyit be, és így problémáit egy William Faber nevű pénzügyi tanácsadónak tárja fel. Faber, akit meghat a nő gyötrődő fájdalma, nem tudja bevallani Annának, hogy ő valójában nem a pszichiáter. Így a rendelések folytatódnak: és ahogy egyik beszélgetés követi a másikat, furcsa rítus alakul ki a két ember között. William teljesen a fiatal nő hatása alá kerül, és elbűvöli a tény, hogy olyan titkokat tud meg, amelyeket soha még férfi nem hallhatott. Ahogy egyre jobban és jobban belebonyolódnak ebbe a furcsa kapcsolatba, Anna és William azon kapják magukat, hogy kérdések merülnek fel bennük addigi életükkel, szeretteikkel kapcsolatban. A másiknak köszönhetően, egyszerre csak mindketten friss szemmel látják az életet, anélkül, hogy a leghalványabb fogalmuk lenne arról, hogy mindez hová vezet Színes, szinkronizált francia vígjáték Főszereplők: Sandrine Bonnaire, Fabrice Luchini, Michel Ducchaussoy, Anne Brochet Játékidő: 104 perc Nettó DVD nagyker. ár: 2630,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft DVD vonalkód: Hang: magyar, francia 5.1, magyar 2.0 Felirat: magyar, francia VHS vonalkód:

3 2005. augusztus 11. Halál nyomában Ben Archer (Jean-Claude Van Damme) egy Marseille-i lokál tulajdonosa, de bedolgozik az alvilágnak is. Visszatér Los Angelesbe, hogy még egy munkát elvégezzen, de aztán tényleg csak a család Cynthia, a felesége eközben szociális munkásként zűrös ügybe keveredik, miközben a szervezett illegális bevándorlás ellen küzd. Megismer egy elveszettnek tűnő kislányt, akit kínai nevelőszülőkre bíz. Azt hiszi, ezzel vége is a történetnek, ám súlyosan téved. Kim ugyanis Szan Kuan, az egyik kínai Triád főnökének lánya, és szemtanúja volt, amint apja megölte anyját. A nagyhatalmú kábítószercsempész mindent bevet, hogy eltüntesse Kimet és bárkit, aki segít neki. De Szan Kuan emberére talál. Ben Archer haragja kegyetlen és pusztító Színes amerikai akciófilm Szereplők: Jean-Claude Van Damme, Simon Yam, Philip Tan Hang: magyar, angol 5.1 Nettó DVD nagyker. ár: 1970,-Ft DVD vonalkód: VHS vonalkód: augusztus 18. I Huckabees Bernard (Dustin Hoffmann) és Vivian (Lily Tomlin) egy magándetektív-páros, akiket egy érző szívű költő, Albert Markovski bérelt fel, hogy nyomozzanak három véletlen egybeesés jelentése után, ami talán az élet értelmének kulcsa. A nyomozásnak egyre több érintettje van, mint például a szenvedélyes, de mimózalelkű tűzoltó, Tom Corn (Mark Wahlberg), a dörzsölt értékesítési vezető, Brad Stand (Jude Law), vagy a dögös, de önértékelési zavarban szenvedő modell, Dawn Campbell (Naomi Watts). A vidám esetet tovább bonyolítja, hogy egy csábító, de végzetes francia nő, Caterine Vauban (Isabell Huppert) lépre csalja Albertet és Tomot Színes amerikai vígjáték Szereplők: Dustin Hoffman, Lily Tomlin, Naomi Watts, Isabelle Huppert, Jude Law, Mark Wahlberg Játékidő: 102 perc Nettó DVD nagyker. ár: 1970,-Ft DVD vonalkód: Hang: magyar, angol 5.1, magyar 2.0 VHS vonalkód:

4 2005. augusztus 25. Én, Pán Péter A sikeres skót színpadi szerző, J. M. Barrie (Johnny Depp) kutyájával tett sétája közben egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy apátlan árvával, és a négy fiú gyönyörű, nemrég megözvegyült édesanyjával (Kate Winslet). Barrie összebarátkozik a családdal, és a fiúkkal mindenféle huncutságot, tréfát, játékot eszel ki. Barrie képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az Elveszett Fiaivá, ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol maga az idő is megáll. A fiúkkal átélt csodálatos és izgalmas kalandok adják Barrie számára az ihletet, hogy megírja a gyermekirodalom immár százéves klasszikusa, az elveszett árnyékát kereső Pán Péter meséjének eredeti, színpadi művét. Ám épp a premier környékén a sors egy tragikus fintora arra készteti az írót, és mindazokat, akiket a legjobban szeret, hogy megértsék, mit is jelent valójában hinni valamiben. A 2004-es Velencei Filmfesztiválon a rendező, Marc Foster elnyerte a Laterna Magica Díjat. Színes, szinkronizált angol-amerikai filmdráma Rendezte: Marc Forster Szereplők: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell, Dustin Hoffman Eredeti cím: Finding Neverland Nettó DVD nagyker. ár: 2630,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990,-Ft DVD vonalkód: Játékidő: 111 perc Hang: magyar, angol, német, spanyol 5.1, német, spanyol, interjúk, törölt jelenetek, Sohaország keletkezése VHS vonalkód: A Universal által kiadott filmek: augusztus 2. Peacemaker DVD George Clonney és Nicole Kidman szikrázó alakítást nyújt ebben a kirobbanó akciófilmben, miközben egy nukleáris terrortámadást hárítanak el. Amikor egy nukleáris robbanótölteteket szállító vonat kisiklik, a ragyogó amerikai atomtudós rájön, hogy a szerencsétlenség valójában egy ördögi terv része. Szereplők: George Clonney, Nicole Kidman Játékidő: 149 perc Hang: angol 5.1 Extra: kimaradt jelenetek, előzetes, kaszkadőr trükkök Nettó DVD nagyker. ár: 2020,-Ft DVD vonalkód:

5 2005. augusztus 2. Nyakunkon az élet DVD Winona Ryder, Ethan Hawke és Ben Stiller főszereplésével ez a fergeteges romantikus vígjáték a szerelemről és a jövedelmező állások hajszolásáról szól. Lelaina végzős diplomás diáklányként fényes jövő előtt áll. A valóságban csupán egy reggeli tévéműsor ellenszenves műsorvezetőjének alantas munkáját végző asszisztense. Szabadidejében éles hangvételű dokumentumfilmet forgat kortársairól. Megismerkedik Michaellel, a filmszakma rámenős pénzemberével, aki leadná egy filmjét az egyik tévécsatornának. Lelaina hamarosan egy furcsa szerelmi háromszög közepén találja magát, a karrierista Michaellel az egyik és a borúsan merengő, életunt Tray-el a másik oldalán. Szereplők: Winona Ryder, Ethan Hawke, Ben Stiller Játékidő: 95 perc Hang: magyar 5.1, cseh Extra: előzetes Nettó DVD nagyker. ár: 2020,-Ft DVD vonalkód: augusztus 30. Péntek esti fények A Péntek esti fények egy bátor baráti társaság, a Pemiai Párducok 1988-as szezonjáról szól. Ők Texas történetének legsikeresebb középiskolai futballcsapata. A fiatal játékosok számára minden meccs lehetőség arra, hogy felülemelkedjenek kisvárosuk korlátain, és megvalósítsák tünékeny álmukat; azt, hogy 18 éves korukra futballsztárokká váljanak. A film élénk képet fest Odessaról és más hasonló amerikai kisvárosról, ahol az őszi szezon alatt hetente egyszer feltámadnak a város reményei, amikor kigyúlnak a stadionban a vakító Péntek esti fények. Főszereplő: Billy Bob Thornton Játékidő: 113 perc Hang: angol, magyar 5.1 Nettó DVD nagyker. ár: 3585,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4990,-Ft DVD vonalkód: Extra: kimaradt jelenetek, játékos-kamera, audiokommentár, az 1988 Permiani Párducok története Nettó VHS nagyker. ár: 2010,-Ft VHS vonalkód: augusztus 30. Egyenesbe jövünk Hogyan kezdjük újra, hogyan maradjunk tiszták, hogyan éljünk tisztes, hétköznapi életet; erről szól az Egyenesbe jövünk. Barry frissen szabadult a sittről, és eltökélten próbál jó útra térni, de saját kárán okulva ébred rá, hogy akad még pár elvarratlan szál, még néhány újabb törleszteni való, amitől nem is olyan könnyű egyenesbe jönni. Szereplők: Sam Worthington, David Wanham, Gray Sweet Játékidő: 100 perc

6 Hang: magyar, angol, francia 5.1 A film díjai: - Ausztrál Filmipari Díj(AFI) - Inside Film Magazin közönségdíja Nettó DVD nagyker. ár: 3585,-Ft Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4990,-Ft DVD vonalkód: , francia - Ausztrál Vígjátékdíj - Ausztrál Filmkritikusok díja Nettó VHS nagyker. ár: 2010,-Ft VHS vonalkód: Várjuk megrendeléseiket! Üdvözlettel: Ossik Edit Budapest, Budapest, Szent László u Tel: , , Fax:

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK SULI-MOZI 2013 2014 A Budapest Film Zrt. iskolai programja FEDEZD FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő

Részletesebben

március 4, 5, 7, 9, 2011. március

március 4, 5, 7, 9, 2011. március március 4, 5, 7, 9, 2011. március MÁRCIUS HAVI PROGRAMOK, ELŐADÁSOK március 1-én kedden délután 6 órakor GOMBAISMERETI TANFOLYAM vezeti: Lukács Zoltán (06/30/447-1235) március 5-én szombaton délután 5

Részletesebben

hírlevél MAGYAR FILMUNIÓ TARTALOM A Magyar Filmunió hírlevele 2007. május V. évfolyam, 2. szám Magyar Pavilon Cannes-ban Tarr Béla A londoni férfi

hírlevél MAGYAR FILMUNIÓ TARTALOM A Magyar Filmunió hírlevele 2007. május V. évfolyam, 2. szám Magyar Pavilon Cannes-ban Tarr Béla A londoni férfi hírlevél TARTALOM A Magyar Filmunió hírlevele 2007. május V. évfolyam, 2. szám 3 MAGYAR FILMUNIÓ Magyar Pavilon Cannes-ban 4 Tarr Béla A londoni férfi 5 Pusztai Ferenc 6 Producer on the Move A MEDIA Program

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek A-F Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban III. Richárd (1973) DVD 735 Rend.: Fehér György Szereplők: Haumann Péter, Latinovits Zoltán, Major Tamás. Időtartam: 90

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro III. évfolyam, 5. szám 2011. május A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Körtvélyessy Zsolt 15. oldal Legyőzte

Részletesebben

Életrevalók. Corvin, Puskin, Művész, Toldi. ingyenes mozihét gyereknappal rászoruló gyerekeknek

Életrevalók. Corvin, Puskin, Művész, Toldi. ingyenes mozihét gyereknappal rászoruló gyerekeknek Corvin, Puskin, Művész, Toldi ingyenes mozihét gyereknappal rászoruló gyerekeknek ingyenes mozihét gyereknappal rászoruló gyerekeknek A Budapest Film Zrt. címmel gyereknap előtti ingyenes mozihetet szervez

Részletesebben

h í r l e v é l T A R T A L O M Sikerfilmjeink Honlapunkról www.filmunio.hu Los Angeles-i Magyar Filmbizottság A Hukkle-körkérdés Sajtóvisszhangok

h í r l e v é l T A R T A L O M Sikerfilmjeink Honlapunkról www.filmunio.hu Los Angeles-i Magyar Filmbizottság A Hukkle-körkérdés Sajtóvisszhangok h í r l e v é l T A R T A L O M A Magyar Filmunió hírlevele 2003. december 1 évfolyam, 1. szám 3 Sikerfilmjeink 6 Honlapunkról www.filmunio.hu 6 Los Angeles-i Magyar Filmbizottság 7 A Hukkle-körkérdés

Részletesebben

ÖRÖKMOZGÓKÉPÚJSÁG 2008. Boldog új élet INTERJÚ. ISSN 1785-0789 Magyar Nemzeti Filmarchívum

ÖRÖKMOZGÓKÉPÚJSÁG 2008. Boldog új élet INTERJÚ. ISSN 1785-0789 Magyar Nemzeti Filmarchívum ÖRÖKMOZGÓKÉPÚJSÁG 2008. Boldog új élet INTERJÚ ISSN 1785-0789 Magyar Nemzeti Filmarchívum melléklet : a filmmúzeum havi műsora M. Kiss Csabával 1908 a várakozás éve Migráció a mozivásznon Magyar filmek

Részletesebben

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja SULI-MOZI A Budapest Film Zrt. iskolai programja 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő generáció lényegesen kreatívabb, nyitottabb a korábbiaknál, megszokta, hogy nap

Részletesebben

október Tartalom: Bevezetés 2006. október Jó ügyeleteket!

október Tartalom: Bevezetés 2006. október Jó ügyeleteket! "Segítőkéz" Lelkisegély Telefonszolgálat, Debrecen Tartalom: Bevezetés Rövid hírek, információk Programjaink Konferencia-előadás Klasszikus kínai tanmesék Filmajánló Bevezetés Kedves Ügyelőtársak! Kíváncsiságból

Részletesebben

Köszönjük őszinte, kritikus véleményeteket, elemző munkátokat és ajánlásaitokat!

Köszönjük őszinte, kritikus véleményeteket, elemző munkátokat és ajánlásaitokat! KEDVES KÖNYVSZERETŐ DIÁKOK! Ebben a kis füzetben a 2012/13-as tanévben meghirdetett Könyv és film esszéíró pályázat I. kategóriájának - 5-6. évfolyam - legjobb dolgozatait gyűjtöttük össze egy csokorba.

Részletesebben

Idegenek a kertemben Bevándorlás és integráció Európában

Idegenek a kertemben Bevándorlás és integráció Európában Idegenek a kertemben Bevándorlás és integráció Európában Mert az egy nyelvû és egy szokású ország gyenge és esendô. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és

Részletesebben

A magyarság parlamentje határozott. Beiktatták a kormányt. Szilágyság/52.

A magyarság parlamentje határozott. Beiktatták a kormányt. Szilágyság/52. Szilágyság/52. www.hhrf.org/szilagysag/ 1. 52. Ára: 1,1 lej TÁMOGATÁSÁVAL A magyarság parlamentje határozott Kormányzati szerepet vállalt az RMDSZ: a Szövetségi Képviselõk Tanácsa (SZKT) jelentõs többséggel,

Részletesebben

Di Archer - Caroline Puntis Peter S Williams. Komputeranimációs. filmek. Toy Story és Toy Story 2 Némó nyomában Szörny Rt.

Di Archer - Caroline Puntis Peter S Williams. Komputeranimációs. filmek. Toy Story és Toy Story 2 Némó nyomában Szörny Rt. Di Archer - Caroline Puntis Peter S Williams Komputeranimációs filmek Toy Story és Toy Story 2 Némó nyomában Szörny Rt. Shrek és Shrek 2 1. A mű eredeti címe: CONNECT BIBLE STUDIES: Computer Animated Films

Részletesebben

A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: INGYENES KÜLÖNSZÁM. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor.

A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: INGYENES KÜLÖNSZÁM. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor. INGYENES KÜLÖNSZÁM A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor.eu MVM OVIT ZRT. Schlanger András igazgató Hamvas István

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek G-M Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Glamour (2000) DVD 398 Rend.: Gödrös Frigyes Szereplők: Eperjes Károly, Ónodi Eszter, Barkó György. Időtartam: 115 perc

Részletesebben

II. évfolyam, 1. szám 2008. január. ingyenes kulturális havilap GOGOL BORDELLO BARTÓK A MAGA KORÁBAN SZÉLSÔSÉG VOLT

II. évfolyam, 1. szám 2008. január. ingyenes kulturális havilap GOGOL BORDELLO BARTÓK A MAGA KORÁBAN SZÉLSÔSÉG VOLT II. évfolyam, 1. szám 2008. január ingyenes kulturális havilap I N G Y E N E S GOGOL BORDELLO BARTÓK A MAGA KORÁBAN SZÉLSÔSÉG VOLT TARTALOM T A 2008/1 HA BELEKEZDTÉL, FEJEZD IS BE 4 Tarr Béla filmrendezô,

Részletesebben

2011. április. A Költészet Napja. Az Eljövetel. Elhunyt Liz Taylor. Interjú Gábeli Tamással. És még sok más

2011. április. A Költészet Napja. Az Eljövetel. Elhunyt Liz Taylor. Interjú Gábeli Tamással. És még sok más 2011. április A Költészet Napja Az Eljövetel Elhunyt Liz Taylor Interjú Gábeli Tamással És még sok más Április hónapunk nevének eredete latin, hiszen állítólag Vénusz második nevéből, az Aperire szóból

Részletesebben

h í r l e v é l T A R T A L O M Cannes 6 Filmszemle, Filmtörvény, Sajtóvisszhangok Magyar részvétel és díjak: 1947 2003 Magyar filmek 2004-ben

h í r l e v é l T A R T A L O M Cannes 6 Filmszemle, Filmtörvény, Sajtóvisszhangok Magyar részvétel és díjak: 1947 2003 Magyar filmek 2004-ben h í r l e v é l T A R T A L O M A Magyar Filmunió hírlevele 2004. május 1I évfolyam, 2. szám 4 Filmszemle, Filmtörvény, Sajtóvisszhangok Cannes 6 Magyar részvétel és díjak: 1947 2003 8 Magyar filmek 2004-ben

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. I. évfolyam, 2. szám 2009. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. I. évfolyam, 2. szám 2009. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro GOGOL 200 I. évfolyam, 2. szám 2009. október A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Ukrán vagy orosz író? Két ország

Részletesebben

Szóval... A Pasaréti Gimnázium iskolaújsága 2008. ősz Kedves Olvasó! Nagy örömünkre megjel e n t a 2008/2009-es tanév iskolaújságának első száma. A legutóbbi szám megjelenése óta sok élményben volt részünk:

Részletesebben

2005. december 6., V. évfolyam 2. szám. ol maradsz, ádzsó? - avagy az eltûnt költõ esete -

2005. december 6., V. évfolyam 2. szám. ol maradsz, ádzsó? - avagy az eltûnt költõ esete - 2005. december 6., V. évfolyam 2. szám. ol maradsz, ádzsó? - avagy az eltûnt költõ esete - 2. oldal Oktondi - aktuális 2005. december 6. Ugye mondtuk, hogy most idén sokkal jobbak leszünk! Hát jobbak vagyunk!!!

Részletesebben

Egy debreceni hölgy vakmerő húzása (4. oldal) Ide süss! Zserbógolyó, angol muffin. II. Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánáson

Egy debreceni hölgy vakmerő húzása (4. oldal) Ide süss! Zserbógolyó, angol muffin. II. Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánáson II. évfolyam 6. szám 2015. július SZÓRAKOZTATÓ MAGAZIN www.civiscafe.hu Egy debreceni hölgy vakmerő húzása (4. oldal) Ide süss! Zserbógolyó, angol muffin (8. oldal) II. Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánáson

Részletesebben

2014. május. Novák Péter. 100 százalék. Sallai Ervin. Városi majális. Kovács Katalin. Az Ön Szimpatikája: MÁJUSI AKCIÓ

2014. május. Novák Péter. 100 százalék. Sallai Ervin. Városi majális. Kovács Katalin. Az Ön Szimpatikája: MÁJUSI AKCIÓ 2014. május Novák Péter 100 százalék Sallai Ervin Városi majális Kovács Katalin Az Ön Szimpatikája: MÁJUSI AKCIÓ Kedves Olvasó! KERESSEN MINKET AZ INTERNETEN IS! WWW. www.facebook.com/szimpatika.hu honlap

Részletesebben

Tartalom. Ha április, akkor Kari napok! Impresszum

Tartalom. Ha április, akkor Kari napok! Impresszum Ha április, akkor Kari napok! Tartalom Nem szaporítom feleslegesen a szót, mert remélem, hogy ti is legalább olyan izgatottak vagytok, mint én: végre eljött az idei Kari rendezvények hete! Hétfőtől csütörtökig

Részletesebben

Élni /living. Orosz Filmnapok. V. ker, Kossuth Lajos u. 18. www.puskinmozi.hu

Élni /living. Orosz Filmnapok. V. ker, Kossuth Lajos u. 18. www.puskinmozi.hu Élni /living V. ker, Kossuth Lajos u. 18. www.puskinmozi.hu Orosz Filmnapok VÁLOGATÁS A KINOTAVR FESZTIVÁL FILMJEIBOL 2013. ÁPRILIS 25-28. PUSKIN MOZI Mi a mozi? 1895 december 28-án a Lumiere-fivérek nem

Részletesebben

Búcsúzó lányok II. OKVSZ A Marcóé a vándorkupa

Búcsúzó lányok II. OKVSZ A Marcóé a vándorkupa BALLAGÁS FILMSZEMLE EREDMÉNYHIRDETÉS Búcsúzó lányok II. OKVSZ A Marcóé a vándorkupa 2. J Á T É K KOLESZTERIN Na igen, ilyen a szerencse. Leslie barátunk először játszott, és rögtön nyert. (Szeretném hangsúlyozni,

Részletesebben

1997-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanársegédje, 1998-tól adjunktusa, 2004-től a cseh tanszékvezetője, 2005-től docens.

1997-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanársegédje, 1998-tól adjunktusa, 2004-től a cseh tanszékvezetője, 2005-től docens. Vörös István: Gagarin avagy jóslástan alapfokon Vörös István 2013-ban megjelent regénye, Gagarin avagy jóslástan alapfokon egy hiánypótló mű az irodalmi palettán, hiszen a 80-as évek, a rendszerváltás

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar DOKTORI DISSZERTÁCIÓ MARTOS GÁBOR

Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar DOKTORI DISSZERTÁCIÓ MARTOS GÁBOR Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar DOKTORI DISSZERTÁCIÓ MARTOS GÁBOR HOGYAN LEHET CSOMÓT KERESNI A CÁPÁN?, AVAGY A MŰKERESKEDELEM, MINT ÉRTÉKKÉPZŐ Filozófiatudományi Doktori Iskola A

Részletesebben