FÉNYSUGÁR. A Szent József Iskolaközpont Újságja. Szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat, Dédiket, Keresztanyukákat!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FÉNYSUGÁR. A Szent József Iskolaközpont Újságja. Szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat, Dédiket, Keresztanyukákat!"

Átírás

1 FÉNYSUGÁR 2013/14 4. SZÁM MÁJUS A Szent József Iskolaközpont Újságja Szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat, Dédiket, Keresztanyukákat! Köszönöm, hogy elfogadtál, Pedig nem tudhattad, hogy Jó leszek-e vagy rossz, Szép-e vagy csúnya, Okos vagy butácska, Egészséges vagy beteg, Te mégis Akartad, hogy megszülessek. Már világra jövetelem előtt Tápláltál és szerettél engem, Beszéltél hozzám, amikor még szám se volt, amely Válaszszavakat formálhatott volna. Benned elrejtve növekedtem, Hordoztál és óvtál engem, Mígnem elérkezett a napja, Hogy megszülessek. Köszönöm, hogy türelmesen segítettél, Örültél nekem és gondoztál. Hogy megtanuljam mindazt, Sírni magától is tud a kisbaba, Amitől az embert embernek hívják: De mosolyogni és beszélni Legfőképpen azt köszönöm, Az édesanyja tanítja. Hogy megtanítottál szeretni. Programok: Május 22. Szent Rita napja, Gyereknap 23. Osztálykirándulások 24: Egyházközségi nap 28. Országos kompetenciamérés 30. Óvodai évzáró Június: óra bérmálkozási szentmise 2. Pedagógus napi iskolai mise 12. Sportnap óra ballagás óra tanévzáró, Te Deum, Úrnapi körmenet

2 Velünk történt versenyhét volt iskolánkban Ebben a tanévben az iskolánk versenyhetének első napján az irodalom jegyében zajlottak a megmérettetések. Délelőtt a szünetekben az alsó tagozatosoké volt a lehetőség, hogy rész vegyenek egy irodalmi ki nyer ma játékban. Néhány mondatos ismertetőt hallgattak meg a szerzőről, majd egy vers részletét, ebből kellett kitalálni a megfejtést. A leggyorsabb helyes megfejtő csokoládét, a többiek egy szem cukorkát kaphattak. (a megfejtést a tanító néni fülébe súgták). Délután városi irodalomvetélkedő volt, egy régebbi hagyományt élesztettünk újjá. A vegyes összetételű felsős csapatoknak előre meg kellett ismerkedni néhány anekdotával, ezekkel kapcsolatos játékos feladatokat kellett megoldani állomásról állomásra haladva. Keresztrejtvény, totó, mint klasszikus feladat nem maradhatott ki, de volt dramatizálás, tabu játék, memória staféta, kép-fogalom párosítás, és még néhány vidám feladat. Az állomásokon és a feladatok gyors kijavításában a vendég tanulók tanárai is segítettek, így fél négyre gyorsan meg is született az eredmény: 1: Szent József Iskolaközpont csapata: Szegedi Sebestyén (8.o.), Mácsik Dániel (7.o.), Vesztergombi András (6.o.), Petrits Norbert (5.o.) 2: Baka István Általános Iskola csapata 3: PTE Gyakorló Általános Iskola csapata A márciusban hirdetett versíró versenyünkre beérkezett verseket Rigó Béla költő zsűrizte, s mivel személyes jelenlétével is megtisztelte iskolánkat, az eredményhirdetést ő folytatta, abban a különleges élményben részesítve a gyerekeket, hogy meg is magyarázta a verseket elemezve, hogy mit tart jónak és figyelemre méltónak bennük. 1. díj Tüdő Cecília, 2. díj: Berta Anna Gyöngy, 3. díj: Szegedi Sebestyén, különdíjak: Berta Csaba Zsolt, Szanyó Júlia, Molnár József. A program a Szülők Akadémiája rendezvénysorozat soros előadásával zárult, melyet természetesen Rigó Béla tartott, aki arról beszélt, hogy napjainkban hogyan lehet közelvinni az irodalmat a gyerekekhez, hogyan tudják megtalálni az aktualitását, s ezáltal hogy formálja a személyiséget. Beszélt még a családi együttlét, a kultúra "közös fogyasztásának" szükségességéről, s nehéz helyzetekről, melyet a versek, mesék segítségével könnyebben fel lehet dolgozni. (Margaréta néni)

3 Díjnyertes versek: Én Istenem, jó Istenem, szép nap van, mert sok ötöst kaphattam. Én Istenem, jó Istenem,mit tegyek? Hogy háláljam meg neked? TÜDŐ CECÍLIA: Örömdal Hadd mondjak most köszönetet, végtelent Szívem tele van Veled. Segíts, hogy a bab kikeljen gyorsabban, két sziklevél bioszra. Ha majd egyszer találkozunk Istenem, emlékezz, hogy örültem. BERTA ANNA GYÖNGY: A SZÍV BŐSÉGE A szív bő. A szív hű. A szív szép, csak így ép. A szív úr. A szív szúr. A szív bánt, csak így árt. Ha úr, nem bő. Ha szúr, nem hű. Ha bánt, nem szép. Ha árt, nem ép. Ha bő, nem úr. Ha hű, nem szúr. Ha szép, nem bánt. Ha ép, nem árt. SZEGEDI SEBESTYÉN: Ajándék Istennek Istenem, köszönök mindent! Annyiszor megsegítettél, Kérésemet végbe vitted, De viszonozni szeretném! Valamit Istennek, de mit? Olyat ami tetszik Neked. Valami tárgyat? Az semmi, De ha jó leszek az tetszhet! Születésedkor előtted Álltak a királyok, és már Minden szépet, s jót lelőttek. Mit is adjak Néked én hát? Hogy a kereszten haltál meg, Remélem, hogy ez tetszik majd Emlékül adom e verset Mely keresztrímmel zengő dal!

4 Velünk történt versenyhét volt iskolánkban Idén immár hatodik alkalommal rendeztük meg az országos szintű Nagy Szent Albert Kémiaversenyt. A versenyen a katolikus általános iskolák hetedik osztályos tanulóinak háromfős csapatai vesznek részt. Mint azt Dezső bácsitól, a verseny szervezőjétől megtudtuk, az ország öt településéről kilenc csapat érkezett a megmérettetésre. A Nagy Szent Albert Kémiaverseny sajátossága, hogy a tanulók főként gyakorlati fordulókban mérik össze tudásukat, ahol a feladatok egy-egy elvégzendő kísérlet köré szerveződnek. A versenyt a csapatok által összeállított kísérleti bemutató zárja. Izgalmas és színvonalas vetélkedés után az idei versenyben az első helyet a bajai Szent László ÁMK Kis professzorok csapata nyerte, mellettük a dobogóra állhatott a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma Fejes saláta, a budakeszi Prohászka Ottokár Gimnázium Öntsük le savval és a szentendrei Szent András Katolikus Iskola Tüccsök formációja. A zsűri különdíját a mi triónk, a Lombikbébik (Mácsik Dániel, Rizner Dávid, Fülöp Roland) érdemelte ki. (Szegedi Dezső)

5 Velünk történt versenyhét volt iskolánkban Az idén a hetedik alkalommal rendeztük meg a Szent Kristóf természetismereti versenyt. Az utóbbi években már nem csak a városból, hanem az egyházmegye más katolikus iskoláiból is érkeztek versenyünkre csapatok. Az idei volt az első, hogy nem volt dobogós csapata iskolánknak. A tanulóknak ezúttal a csillagászat témaköréből válogatott feladatok tetszettek leginkább. A javításban segítő pedagógusok is örömmel térnek vissza hozzánk, s az idei évben is biztattak bennünket a folytatásra. Ebben az évben különlegességként hüllőkiállítás is volt az emeleten, ami szintén nagy érdeklődésnek örvendett a saját és a vendég diákok körében is. (Klaudia néni) Velünk történt ez meg az Április 25-én iskolánk első osztályos tanulói Dombóváron részt vettek a Weöres Sándor Színjátszó Találkozón. Fellépésükkel arany minősítést kaptak. A regionális találkozót Szekszárdon rendezték meg, melynek helyszíne a Babits Mihály Kulturális Központ volt. A rendezvényen az arany minősítést kapott csoportok mutatták be játékukat. A zsűri megdicsérte a Csipet-csapatot, majd a programok végén díszoklevelet kaptunk. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, és jókedvvel tértek vissza az iskolába. (Erika néni és Eszter néni)

6 Több mint 50 iskola legjobb szavalói kaptak meghívást illetve nyertek fellépési lehetőséget a Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon által meghirdetett szavalóverseny amatőr kategóriájában, s állhattak színpadra a budapesti Játékszínben. Ágoston Csenge (1.o.) az iskolánk által szervezett Dsida Jenő szavalóversenyen érdemelte ki a fellépési lehetőséget, Berta Zsolti (6.o) a várdombi Weöres Sándor Emlékverseny kategória-győztese volt. Felkészítőik: Vadóc Eszter és Bertáné Hargitai Margaréta. Két tanulónkat a zsűri megdicsérte, s az egész nap során rengeteg nagyszerű élményben volt részük: a szervezők gondoskodtak arról, hogy a három korcsoport színpadra lépései közötti szünetek is tartalmasan teljenek, zenés előadások, vetélkedők tarkították a programot. A sok gyönyörű vers meghallgatása, átélése, végiggondolása bizony kellemesen elfárasztotta a két szavalót, ám mindenképp megajándékozottnak érezhették magukat a rendkívüli lehetőség és a társaik közreműködésével varázsolt hangulat által. (Margaréta néni)

7 Velünk történt kirándult a kiscsoport A Sünik titkos útja Életünk egyik legszebb nevelési évét töltöttük a Szent Rita Katolikus Óvodában, mint az óvoda kiscsoportja: a Süni csoport. A kezdeti nehézségeken (szülőktől való leválás, egymás elfogadása) ének-zene, mese, játék segítségével hamar túljutottunk. Bátran, felszabadultan, jókedvűen éljük mindennapjainkat. Ennek köszönhetően összeszokott közösségként tudtunk részt venni óvodánk rendezvényein, ahol megmutattuk mennyit ügyesedtünk, fejlődtünk az év során. Az anyák napi ünnepségen már bizonyítani tudtuk, hogy mennyire fegyelmezettek és ügyesek vagyunk. Ezért mertünk vállalkozni arra, hogy egy szülői meghívásra útra keljünk Ivánvölgybe. Kalandos délelőttöt töltöttünk együtt, melyben volt: gyaloglás, buszozás, kecske- és nyuszi simogatás, trambulinozás, és még sok gyerekjáték (hinta, csúszda, bicikli, roller ). Nagyon jól éreztük magunkat, sok élménnyel lettünk gazdagabbak. A gyerekek azóta is emlegetik, ahogy egyik kis sünink is mondta: Mikor megyünk újra titkos útra? (Anna és Melinda óvó néni)

8 Bagoly JÁTSSZUNK EGYÜTT! Közeledik a gyereknap remélhetőleg lesz idő otthon is néhány közös játékra. Ehhez adunk most ötleteket: A játékvezető kiválaszt egy játékost, ő lesz a bagoly: beáll a szoba egyik sarkába, arccal a fal felé. A többi játékos mind madár a szobában. Amikor a bagoly megfordul és elkiáltja magát: éjszaka, akkor az összes többi madárnak mozdulatlanná kell válnia. Az a játékos, amelyik megmozdul, helyet cserél a bagollyal. Majd a bagoly újra befordul a sarok felé és közben kiáltja: nappal - ekkor a madarak újra röpködhetnek. Ezt a játékot főleg kisebb gyerekekkel játsszuk! Kapitány úr mondja A játékosok vonalban sorakoznak, Szemben velük néhány lépésnyire helyezkedik el a vezető, aki különböző mozdulatokat vezényel. Például: kezeket csípőre. térd-hajlítás stb. Közben ő is teszi, amit mond. Azonban a játékosoknak csak akkor kell a vezényszóra csípőre tenniük a kezüket, ha a vezető előzőleg hozzáteszi: Kapitány úr mondja...kezeket csípőre. Ha csak azt vezényli: kezeket csípőre - nem szabad megmozdulniuk, hanem előbbi testtartásukat megtartva maradnak. Aki mégis engedelmeskedik a vezényszóra, az zálogot ad vagy valami más feladatot vagy gyakorlatot kap. Ha a gyerekek már jól tudják a játékot és nem hibáznak, akkor a vezető mást mutathat, mint amit mond. Ez rendszerint megzavarja őket. Tilos betű A játékosok tilos betűnek nyilvánítanak egy betűt, amit a játékvezető kérdéseire adott válaszokban nem szabad használni. Pl,: tilos betű az e. A játékvezető megkérdezi az egyik játékost, hogy hol született Jézus. A játékos nem mondhatja, hogy Betlehemben, mert e van benne. Ezért körül kell írnia: Júdában, jászolban stb. Aki válaszában kiejti a tilos betűt, kiesik. Fekete-fehér, igen-nem! Egy gyerek kimegy a többiek megállapodnak egy szóban (tárgy, fogalom stb.). A behívott gyerek a játékosok mindegyikéhez tetszés szerinti kérdéseket tesz fel, amire bármit lehet válaszolni, csak a fekete, fehér, igen, nem szavakat nem szabad kimondani. Az ügyes kérdező a célszerűen feltett kérdésekkel nemcsak a feltett szót igyekszik kitalálni, hanem arra is törekszik, hogy a játékosokat a tiltott négy szó kimondására beugrassa.

9 KÉRJÜK A MEGFEJTÉSEKET JÚNIUS 11-IG A GYŰJTŐLÁDÁBA DOBNI!! Fejtörő, színező elsősöknek Végezd el a műveleteket, és színezz az eredmény színével! Név:..

10 Fejtörő 2. és 3. osztályosoknak Név:..

11 Fejtörő 4. és 5. osztályosoknak Név:.. Képrejtvények Kedvelőinek:

12 Fejtörő 6. és 7. osztályosoknak Név:.. Becsapós kérdések 1.Ha egy éjjeliőr nappal hal meg, kaphat-e nyugdíjat? 2.Az özvegyasszony férje megnősülhet-e? 3. Két egér áll egy esernyő alatt. Az egyiknek a háta másiknak a lába lóg ki. Melyik ázik el jobban? 4. Egy sötét szobában egy petróleumlámpa és egy kályha van. a szobában egy férfi áll gyufával a kezében! Mit fog először meggyújtani? 5. Pisti este 8 órakor aludt el. Reggel 9-ig akart aludni, ezért beállította a vekkerét 9-re. Hány órát aludt? 6. Hogy kell ejteni az Amerikai Egyesült Államok fővárosát New Yorkot, /nú jork/ vagy /nyú jork/? 7. Van egy kád tele vízzel. Van egy vödröd, csészéd és egy kanalad. Hogyan távolítod el a legegyszerűbben a vizet? 8. Hányadik vagy a futóversenyen, ha megelőzöd a másodikat? 9. 7 szénarakás meg 5 szénarakás együtt hány szénarakás? 10. Hány állatot vitt magával Mózes a bárkájában? 11.a. Hogy teszel be egy elefántot a hűtőbe? 11.b. Az állatok királya, az oroszlán egy konferenciát szervez az állatok számára. Minden állat elmegy, egy kivételével. Melyik ez az állat? 11.c. Keresztül kell menned egy folyón, amiben krokodilok élnek. Hogy teszed meg ezt? 12. Ha kilencszer egymás után feldobsz egy pénzérmét és mind a kilencszer írás lesz, akkor hány százalék az esélye, hogy tizedikre fej lesz? Megjelenik példányban. Kereskedelmi forgalomba nem hozható. szerkesztők: Bertáné Hargitai Margaréta Bakonyi Marika

A Hunyadi János Középiskolai Kollégiumi Napok Lapja

A Hunyadi János Középiskolai Kollégiumi Napok Lapja A Hunyadi János Középiskolai Kollégiumi Napok Lapja Kiadja: a Hunyadi János Középiskolai Kollégium, Kalocsa 2007. április IX. év 9. szám Nem szavak teszik vitézzé az embert, a csatasorban ismerszik meg,

Részletesebben

Kányádi Sándor: Napsugár-hívogató

Kányádi Sándor: Napsugár-hívogató Kányádi Sándor: Napsugár-hívogató Tavaszutó, nyárelõ, meggyet érlelõ, mézillatú napsugár, bújj elõ! Tavaszutó, nyárelõ, búzát érlelõ, barna bõrû napsugár, bújj elõ! Tavaszutó, nyárelõ, mézet pergetõ, búzasárga

Részletesebben

Kedves Édesanyák, Nagymamák!

Kedves Édesanyák, Nagymamák! 2015. április xxiv. évf. IV. szám Kedves Édesanyák, Nagymamák! Minden évben van egy kedves nap, amiről sohasem feledkezhetünk meg. Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Az édesanyákat, akik

Részletesebben

Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház

Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház Az 1989-es rendszerváltás után úgy mint más csángóföldi faluban, Pusztinán is erős igény mutatkozott arra, hogy a magyar nyelv használata iskolában is, templomban is

Részletesebben

isaszeg önkormányzati tájékoztató Dsida Jenő: Hálaadás

isaszeg önkormányzati tájékoztató Dsida Jenő: Hálaadás isaszeg önkormányzati tájékoztató XIV. évfolyam, 5. szám 2015. május Köszönöm Istenem az édesanyámat! Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat. Körülvesz virrasztó áldó szeretettel, Értem éjjel-nappal dolgozni

Részletesebben

beköszöntő Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus. (Efézus 5,14)

beköszöntő Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus. (Efézus 5,14) 2015. április. Életképek A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja. Aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre

Részletesebben

Rövid iskolatörténet

Rövid iskolatörténet 55. szám Jubileumi ünnepség December 17-én fél tizenkettőkor a zsúfolásig megtelt aulában Révay Lili köszöntötte a Bolyai János Gimnázium alapításának 20. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepség vendégeit,

Részletesebben

A Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium havilapja

A Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium havilapja 2013. január A Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium havilapja 2012/2013: A TUDÁS ÉVE IX. évfolyam 1. szám Áldott, boldog új esztendőt kívánunk minden tanítványunknak, családjaiknak,

Részletesebben

A 2011/2012-es tanévben is ingyen kapják a tankönyvet a Fábiánsebestyénre járó diákok!

A 2011/2012-es tanévben is ingyen kapják a tankönyvet a Fábiánsebestyénre járó diákok! Fábiáni Fábiánsebestyéni Önkormányzat tájékoztató kiadványa 2011. január - június A 2011/2012-es tanévben is ingyen kapják a tankönyvet a Fábiánsebestyénre járó diákok! Tartalom: Polgármesteri beszámoló

Részletesebben

FÉNYSUGÁR 2008.december. Megjelenik havonta sztjozsef-rita@freemail.hu. 2008. december. Szent József Iskolaközpont Újságja.

FÉNYSUGÁR 2008.december. Megjelenik havonta sztjozsef-rita@freemail.hu. 2008. december. Szent József Iskolaközpont Újságja. 1 Megjelenik havonta sztjozsef-rita@freemail.hu Szent József Iskolaközpont Újságja 2008. december Adventi csendben Advent! Csend van. Nincs hang, csak lélek-beszéd. Adventi csendben Lehullok Uram eléd.

Részletesebben

2014. október Ára: 195 Ft XX. évfolyam 10. szám

2014. október Ára: 195 Ft XX. évfolyam 10. szám 2014. október Ára: 195 Ft XX. évfolyam 10. szám 2 2014. október Szeptember utolsó péntekén 2014-ben is megrendezésre került a Kutatók éjszakája, idén kilencedik alkalommal. Ebben az évben ez a nem mindennapi

Részletesebben

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében.

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. XVI. évfolyam 2009. december 10. 200. szám 200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. Reméljük, hogy minden számban talált valami olyat, ami érdekelte. A Hírmondó

Részletesebben

SZABOLCS HÍRADÓ. Ballagás. Fásítási program Pusztaszabolcson. "Ember lenni mindig, minden körülményben."

SZABOLCS HÍRADÓ. Ballagás. Fásítási program Pusztaszabolcson. Ember lenni mindig, minden körülményben. SZABOLCS HÍRADÓ ÁRA:120Ft PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉLETI ÉS KULTÚRÁLIS LAPJA XXI. ÉVFOLYAM 2011. ÁPRILIS Fásítási program Pusztaszabolcson Folytatódik a nagyszabású fásítási program, amelyet

Részletesebben

Répcelaki. Hírmondó. Ismerem a városom? Kétfordulós helytörténeti vetélkedô. Tartalom:

Répcelaki. Hírmondó. Ismerem a városom? Kétfordulós helytörténeti vetélkedô. Tartalom: Répcelaki Répcelak Város Önkormányzatának lapja Hírmondó Megjelenik negyedévente 20. évfolyam 1. 2. szám 2014. március június Ismerem a városom? Kétfordulós helytörténeti vetélkedô A Répcelak története

Részletesebben

MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROK SZÖVETSÉGE KERESZTSZÜLÕK A MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROKÉRT EGYESÜLET A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY.

MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROK SZÖVETSÉGE KERESZTSZÜLÕK A MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROKÉRT EGYESÜLET A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY. MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROK SZÖVETSÉGE KERESZTSZÜLÕK A MOLDVAI CSÁNGÓMAGYAROKÉRT EGYESÜLET A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY Naputánjáró A moldvai magyar oktatási program hírlevele ///. évfolyam 2. szám

Részletesebben

2012/2. ÁPRILIS 30 éves

2012/2. ÁPRILIS 30 éves GYŐRSZENTIVÁNI 2012/2. ÁPRILIS 30 éves a Kis Pipa Vendéglő Győr Megyei Jogú Város Szentiváni Részönkormányzat...M j e y Ki P p b hangzott el számtalanszor a Szentiváni Tsz. üzemi konyhájában, ahol Szerencsés

Részletesebben

Bevezető. Iskolánk az 50. évforduló alkalmából jubileumi évkönyvet adott ki.

Bevezető. Iskolánk az 50. évforduló alkalmából jubileumi évkönyvet adott ki. Iskolánk az 50. évforduló alkalmából jubileumi évkönyvet adott ki. Bevezető Fogadják szeretettel a 2009/2010-es iskolai évkönyvünket! Iskolánk ebben a tanévben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.

Részletesebben

Az ígéret szép szó. strandon szintén.) A régi, szűk kabinokat háromszorosára nagyobbítottuk, berendezésüket komfortosabbá tettük.

Az ígéret szép szó. strandon szintén.) A régi, szűk kabinokat háromszorosára nagyobbítottuk, berendezésüket komfortosabbá tettük. Az ígéret szép szó Épül a várva - várt járda a Káli úton Örömmel számolhatunk be róla, hogy ígéretünkhöz híven a következő, sokak által régóta vágyott beruházásaink a befejezéshez közelegnek, néhány e

Részletesebben

LÁZI DOMBI TAVASZ A LÁZI DOMBI KULTURÁLIS EGYESÜLET KIADVÁNYA 2013. MÁJUS 30.

LÁZI DOMBI TAVASZ A LÁZI DOMBI KULTURÁLIS EGYESÜLET KIADVÁNYA 2013. MÁJUS 30. LÁZI DOMBI TAVASZ A LÁZI DOMBI KULTURÁLIS EGYESÜLET KIADVÁNYA 2013. MÁJUS 30. Kedves Olvasó! Reméljük elnézi nekünk, hogy mindjárt itt a nyár és mi a tavaszról írunk. Úgy gondoljuk, hogy így össze tudjuk

Részletesebben

II/1. A Párizsi Magyar Nagykövetségen dr. Nikicser László nagykövet társaságában

II/1. A Párizsi Magyar Nagykövetségen dr. Nikicser László nagykövet társaságában II/1 2 0 1 0 TÁMOGATJA AZ NCA NEMZETKÖZI KOLLÉGIUMA ÉS A KOPPÁNMONOSTORI RÉSZÖNKORMÁNYZAT A Párizsi Magyar Nagykövetségen dr. Nikicser László nagykövet társaságában 2 Programajánló Filmajánló hideg téli

Részletesebben

Bölcsőde Bölcsődénk szerepel az Iránytű szakmai folyóiratban. Farsangi vigassággal búcsúztattuk a telet, pirosba öltöztünk a Dóri Ház lakóiért.

Bölcsőde Bölcsődénk szerepel az Iránytű szakmai folyóiratban. Farsangi vigassággal búcsúztattuk a telet, pirosba öltöztünk a Dóri Ház lakóiért. ANK H Í R L E V É L 2013/ 2. szám Tartalom: Intézményi egységek rövid hírei: Intézményvezetés Beszámolunk a II. SNI Szépíró verseny megyei döntőjéről. Megtartottuk a Szak alkalmazotti értekezletet. Mi

Részletesebben

A Rózsakerti Általános Iskola lapja. V. évfolyam 2. szám 2012. május

A Rózsakerti Általános Iskola lapja. V. évfolyam 2. szám 2012. május A Rózsakerti Általános Iskola lapja V. évfolyam 2. szám 2012. május 2 TISZTELT OLVASÓ! A tanév vége felé érkezve rövid összefoglalást adunk gyerekeink, pedagógusaink munkájáról, eredményeiről. Ezt nem

Részletesebben

MINT UTÓDOKNAK, KÖTELESSÉGÜNK A KÓRHÁZKÁPOLNA MEGMENTÉSE

MINT UTÓDOKNAK, KÖTELESSÉGÜNK A KÓRHÁZKÁPOLNA MEGMENTÉSE 16. évfolyam 1. szám Ötvennyolcadik szám 2009. március A SZEKSZÁRDI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG TÁJÉKOZTATÓJA MINT UTÓDOKNAK, KÖTELESSÉGÜNK A KÓRHÁZKÁPOLNA MEGMENTÉSE Az utóbbi évtizedekben szinte feledésbe

Részletesebben

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom Információs és közéleti havilap Az én falum MEZŐFALVA 2013. december Tartalom Csatornázásról 3. oldal Döntéseink 3. oldal Csúsztatások 3. oldal Térfigyelők 3. oldal Madár voltam álmomban 4. oldal Adventi

Részletesebben

A tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola és Könyvtár diáklapja

A tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola és Könyvtár diáklapja A tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola és Könyvtár diáklapja 2010/2011. tanév szeptember-október Iskolánk tanulói adták a vacsorát megelőző műsort. Elsőként a báli nyitó táncot tekintettük meg

Részletesebben

LIONS. We serve! HUNGARY. Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014

LIONS. We serve! HUNGARY. Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014 Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2014 LIONS HUNGARY We serve! 2 Lions Klubok Magyarországi Szövetsége Közhasznú Egyesület 2014 Barnabás békéje Egy emberöltő, szoktuk mondani, éppen annyi idő, amennyi

Részletesebben

GALGA. Köszönti az olvasót a képviselõ-testület nevében is Vanó András polgármester. Anyák napja

GALGA. Köszönti az olvasót a képviselõ-testület nevében is Vanó András polgármester. Anyák napja Ára: 100 Ft Elõfizetés 1 évre: 1000 Ft GALGA Havonta megjelenô olvasnivaló 05. szám 2011. MÁJUS HÉVÍZ Köszönti az olvasót a képviselõ-testület nevében is Vanó András polgármester Anyák napja Devecsery

Részletesebben

Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja

Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Új Gyáli 2008. július Újság Gyál Város Önkormányzatának közéleti és információs lapja Arany fokozat a Gyál Városi Népdalkörnek Ráckevén, az Ács Károly Művelődési Központban került sor a népdalkörök, népzenei

Részletesebben

MEZŐFALVA. Csodás ünnep volt. Az én falum. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok településünk valamennyi lakójának! Húsvét a téren

MEZŐFALVA. Csodás ünnep volt. Az én falum. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok településünk valamennyi lakójának! Húsvét a téren Az én falum MEZŐFALVA Információs és közéleti havilap 2011. április Tartalom Eredményes közbeszerzés Szervezzük a vízi közműtársulatot Ültessünk közösen virágot Lomtalanítás Iskolai hírek Óvodai hírek

Részletesebben

Batsányi János: Lehelletem elfogy, napjaim megrövidültek, és csak a koporsóm vagyon hátra.

Batsányi János: Lehelletem elfogy, napjaim megrövidültek, és csak a koporsóm vagyon hátra. K e d v e s Olvasó! Illyés Gyula magyar költõ az idén emlékezünk meg halálának 25. évfordulójáról néhány sorával fordulok most Hozzád: Nélküled, mint az olló egy fele - van árvább ennél? Suta a sorsom:

Részletesebben