National Geographic DVD ajándék állatkerti belépőjeggyel. DVD ismertető

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "National Geographic DVD ajándék állatkerti belépőjeggyel. DVD ismertető"

Átírás

1 National Geographic DVD ajándék állatkerti belépőjeggyel DVD ismertető

2 TARTALOMJEGYZÉK NATIONAL GEOGRAPHIC - KALAND / FELFEDEZÉS 30 év válogatott filmjei 3 30 év válogatott filmjei 2. rész 4 Darwin titkos feljegyzései 5 Emberiség családfája (Az) 6 Grand Canyon (A).. 7 Gyűrűk ura (A): A király visszatér A mozi nyomában. 8 Háborúk, járványok, technikák I. Ki az édenkertből. 9 Háborúk, járványok, technikák II. Hódítások. 10 Háborúk, járványok, technikák III. Irány a trópusok! 11 Indiai birodalmak 12 Ismeretlen Dian Fossey (Az) 13 Nagy felfedezők 14 Nagy inka felkelés (A) 15 National Geographic fotósai (A).. 16 Nazca-vonalak megfejtése (A) 17 Titanic titka (A) 18 Wild Wonders of Europe Európa páratlan természeti kincsei 19 NATIONAL GEOGRAPHIC - ÓKORI CIVILIZÁCIÓK Fáraó átka (A) A Tutanhamon rejtély. 20 Föníciaiak nyomában (A). 21 Heródes elveszett sírja 22 Kincsvadászok: A selyemút. 23 Maja civilizáció születése (A). 24 Stonehenge A rejtély megoldódik. 25 NATIONAL GEOGRAPHIC - KULTÚRA / TÖRTÉNELEM Da Vinci-kód megfejtése (A). 26 Júdás evangéliuma 27 Vatikán belülről (A) 28 NATIONAL GEOGRAPHIC - TUDOMÁNY / TECHNOLÓGIA Bámulatos babatudás. 29 Élet az anyaméhben Állatvilág 30 Élet az anyaméhben Ikrek. 31 Kutyatudomány 32 Különleges bolygó 1. (A) A tűz gyermeke. 33 Különleges bolygó 2. (A) Óceánok birodalma 34 Különleges bolygó 3. (A) Romboló erők Lenyűgöző gépezet: A működő emberi test 36 Stressz (A) Egy gyilkos portréja 37 Szélsőséges világegyetem 1. Legyőzni a végső határokat 38 Szélsőséges világegyetem 2. Élet kerestetik. 39 Szélsőséges világegyetem 3. Időzített bombák 40 Természet erői (A). 41 NATIONAL GEOGRAPHIC - VADVILÁG / TERMÉSZETRAJZ Dinoszaurusz halálcsapda.. 42 Elefántkalandok 43 Gabon: A természet győzelme 44 Galápagos-szigetek A sárkányok földje. 45 Gepárdok: versenyfutás életre-halálra 46 Halálos tizenkettő Afrika/ India. 47 Hómezők tigrisei (A) 48 Kék bálna birodalma (A). 49 Leopárd szeme (A).. 50 Lovak.. 51 Mélység titka (A).. 52 Oroszlánkalandok. 53 Sarkvidéki birodalom. 54 Szépség és szörnyeteg. 55 NATIONAL GEOGRAPHIC GYEREKPROGRAM Igazi Vadon Élő Állatok Állati építőmesterek. 56 Igazi Vadon Élő Állatok Ausztrália csodái. 57 Igazi Vadon Élő Állatok Ázsiai kalandok. 58 Igazi Vadon Élő Állatok Csodálatos Észak-Amerika. 59 Igazi Vadon Élő Állatok Dinoszauruszok és más furcsa 60 Igazi Vadon Élő Állatok Forró ebek, hűvös cicák 61 Igazi Vadon Élő Állatok Kalandozás a tengerek mélyén 62 Igazi Vadon Élő Állatok Táncos szafari 63 Igazi Vadon Élő Állatok A trópusi esőerdő világa 64 Kölyökmesék CARL SAGAN KOZMOSZ SOROZAT I. A kozmikus óceán partjain. 66 II-III. Egy dallam a mindenség zenéjéből / Világok.. 67 IV-V. Menny és pokol / Dal a vörös bolygóért. 68 VI-VII. Utazók meséi / Ha leszáll az éj.. 69 VIII-IX. Utazások térben és időben / A csillagok életre 70 X-XI. Az öröklét peremén / Az emlékek bennünk élnek 71 XII-XIII. Encyclopedia Galactica / Ki szól a Földért? 72

3 30 év válogatott filmjei (Thirty Years of National Geographic) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producers: Gail Willumsen, Barry Nye Hang: Dolby Digital 5.1, német, héber, portugál Képarány: 4:3 Műsoridő: 52 perc Jelenetek közvetlen választása Fotógaléria Történelmi események interaktív időskálája Kvíz Három évtized alatt a National Geographic a minőségi televíziós dokumentumfilm-készítés irányadójává vált, alkotásai a tudományos kutatások és felfedezések lenyűgöző hatású interpretációi. Ebben az összeállításban most megismerheti az ismeretlenbe tett kalandozások mérföldkőnek számító epizódjait. Kísérje figyelemmel a National Geographic filmeseit, amint szerte a világban bemutatják a vadvilág titkait és csodáit. Csatlakozzon olyan tudósokhoz, mint Dian Fossey és Jane Goodall, akik a vadon élő állatok korábban soha nem látott viselkedési szokásait tárják elénk. A természet világának törékeny harmóniájától az emberi kultúra sokarcúságáig terjedő tudományos kutatásoknak A NATIONAL GEOGRAPHIC TELEVISION 30 ÉVE képi krónikása.

4 30 év válogatott filmjei 2. (Adventures in Time) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Nicholas Stein Hang: Dolby Digital 5.1 Képarány: 4:3 Műsoridő: 74 perc Bónuszprogram: A Neander-völgyiek rejtélye Fotógaléria Tekintsünk vissza az idő végtelen tengerébe, és vessünk egy futó pillantást a szeszélyes jövőbe! Kalandozzunk együtt korszakokon át, hogy szemtanúi lehessünk a földi élet fejlődésének a Big Bang-től és az élet legősibb formáitól a mesterséges intelligenciáig és az emberi klónozásig. Kísérjük el a tudósok csapatát azon az izgalmas expedíción, amelyen elénk tárják egy ragadozó dinoszaurusz, az oviraptor titkát. Derítsük ki, hogyan érkeztek számos veszélyeztetett növénnyel és állattal együtt a megsemmisülés határára. Bolygónk népességének legújabb kori demográfiai robbanása megváltoztathatja klímánkat, és ezzel korunk legpusztítóbb természeti katasztrófáját idézheti elő. Éljük át személyesen, hogyan válik a tegnap tudományos fantasztikuma napjaink valóságává. A National Geographic most egy lebilincselő utazás során bemutatja, hogy honnan jöttünk és mit tartogat számunkra az új évezred.

5 Darwin titkos feljegyzései (Darwin s Lost Voyage) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Geoffrey M. Luck Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 57 perc Kiadás éve: 2009 Megdöbbentő légi, víz alatti és vadvilági felvételeken keresztül az evolúcióbiológus Armand Leroi elvezet minket egy felejthetetlen utazásra Földünk egyik legvadabb tájára. Újra átélhetjük azokat a kalandokat, és megismerhetjük azokat a bizonyítékokat, amelyek Darwin forradalmi munkáját, A fajok eredetét ösztönözték. Darwin naplóját és jegyzeteit használva Armand megvizsgálja Galápagost, hogy felderítse a feledésbe merült tengerpartokat, és szemtanúja legyen olyan különleges teremtményeknek, kövületeknek és helyszíneknek, amelyek felülmúlták a fiatal természettudós képzeletét. És megváltoztatták a világot örökre.

6 Az emberiség családfája (The Human Family Tree) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Chad Cohen Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 59 perc Kiadás éve: 2010 Fotógaléria, Mi, emberek igazán változatosak vagyunk: bőrszínünk a fehértől a barnáig terjed, magasságunk, súlyunk, testalkatunk, hajtípusunk, szem- és arcformánk meglehetősen különbözik, hogy hiedelmeinkről, kulturális hátterünkről, nyelvünkről és szokásainkról már ne is beszéljünk! De ténylegesen milyen mértékű ez a változatosság? A National Geographic kutatói a világ legszínesebb etnikumú országa legváltozatosabb összetételű városának legsokszínűbb utcájában szájnyálkahártya-mintát vesznek 200, találomra kiválasztott New York-i járókelőtől, remélve, hogy így feltárhatják a világ benépesedésének részleteit, és bebizonyíthatják, hogy valamennyien unokatestvérek vagyunk az emberiség nagy családjában. Csatlakozzunk Spencer Wells genetikushoz, és kísérjük végig az őspopuláció kirajzását Afrika szívéből a világ legtávolabbi szegleteibe! A legmodernebb tudomány és a génjeikben egyedi mutációkat őrző New York-i lakosok jóvoltából megismerhetjük e vándorlás részleteit. Azon túl, hogy választ ad néhány izgalmas kérdésre (Kik vagyunk, és honnan jöttünk?), Az emberiség családfája a szomszédainkról, de még az önmagunkról kialakított képünket is alaposan átformálja.

7 A Grand Canyon (Grand Canyon) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Brian Armstrong Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 111 perc Kiadás éve: 2009 Bónuszprogram: A Grand Canyon felfedezése Az űrből is látható kevés természeti képződmény egyike, a világörökség része. Amerika legnépszerűbb nemzeti parkját évente ötmilliónál is többen keresik fel. Azonban a náluk egymilliószor nagyobb szakadék peremén állva a látogatók a Grand Canyon köveinek, vizeinek és állatvilágának csak a töredékét pillanthatják meg. Világunk egyik legeslegnagyobb csodájának alig 2 százalékán 12 hektáron jár több-kevesebb rendszerességgel ember, távolabban fekvő részei azonban szinte feltáratlanok. A tudomány igen kevéssé ismeri a kanyon állat- és növényvilágát vagy akár a kialakulásának körülményeit és idejét. Most különleges expedíció indul a nagy ismeretlenbe, hogy teljes 446 kilométeres hosszában bemutassa a Grand Canyont.

8 A gyűrűk ura A király visszatér A mozi nyomában (Beyond the Movie - The Lord of the Rings - The Return of the King) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Helen Fitzwilliam Hang: Dolby Digital 2.0 Képarány: 4:3 Műsoridő: 55 perc Fotógaléria Kvíz Nélkülözhetetlen kísérő a hollywoodi bombasikerhez! Csatlakozzunk a National Geographic-hoz, fedezzük fel világunk és A gyűrűk ura: A király visszatér című film eseményei és szereplői közötti párhuzamokat. Ismerjük meg a történelem kelletlen hőseinek örökségét és azt, milyen elképesztő módon hasonlítanak Aragornhoz. Vessük össze Gandalf és más bölcs tanácsadók szerepét, valamint Frodó és Samu meghitt barátságát történelmi megfelelőikkel. Izgalmas filmrészletek szemléltetik, hogy egyes történelemformáló események miként tükröződnek abban, ahogyan a filmben a bátorság és a bajtársiasság mindent legyőzve diadalt arat. Vezető történészek, szakértők és a stáb tagjainak kommentárjai teszik ezt a filmet kötelezővé minden A gyűrűk ura rajongó számára!

9 Háborúk, járványok, technikák I. Ki az Édenkertből (Guns, Germs and Steel Ep. 1 Out of Eden) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer és rendező: Tim Lambert Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 61 perc Kiadás éve: 2009 Jared Diamond-biográfia A Ki az Édenkertből Pápua Új-Guineatól a Közel-Keletig bizonyítékokkal támasztja alá Diamond elméletét, miszerint az egyes társadalmak fejlődése kevésbé az emberek képességeitől és leleményességétől függött, sokkal inkább attól, hogy mennyi magas proteintartalmú gabonához és háziállathoz jutottak hozzá. Diamond úgy véli, a sikeres gazdálkodás fejlett civilizációk robbanásszerű létrejöttére adott alkalmat a termékeny félholdtól az Újvilágig.

10 Háborúk, járványok, technikák II. Hódítások (Guns, Germs and Steel Ep. 2 - Conquest) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Tim Lambert Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 62 perc Kiadás éve: 2009 A második rész középpontjában a spanyol konkvisztádor, Pizarro és az inka sereg 16. századi összecsapása áll. Vajon fejlett fegyverzetük segítette győzelemhez a spanyolokat? Vagy ahogy Diamond állítja a fertőző betegségekkel szembeni veleszületett ellenállásuk is hozzájárult, amelyre a háziállatokkal való évszázados érintkezés révén tettek szert? Az Újvilág meghódításában talán olyasvalami segítette az európaiakat, aminek a létezéséről ők maguk sem tudtak, pedig minden emberi ellenségnél halálosabb.

11 Háborúk, járványok, technikák III. Irány a trópusok! (Guns, Germs and Steel Ep. 3 - Into the Tropics) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Cassian Harrison Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 61 perc Kiadás éve: 2010 A sorozat harmadik részében Diamond a fekete kontinensen folytatja a kutatást, melynek tárgya Afrika gyarmatosítása. Az európai hódítók kezdetben itt is sikert sikerre halmoztak: önműködő puskákkal és Maxim géppuskákkal törték meg a bennszülöttek ellenállását. Azonban a trópusi övben nem várt nehézségekkel találták szembe magukat. A váltóláz ugyanúgy, mint napjainkban az AIDS az összes számításukat keresztülhúzta.

12 Indiai birodalmak (Empires of India) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Graham Townsley Felirat: magyar Képarány: 4:3 Műsoridő: 61 perc Kiadás éve: 2009 Bábur, Dzsingisz kán leszármazottja képtelen volt ellenállni India pompájának és decentralizált hatalmi viszonyainak. A közép-ázsiai herceg egy egész sor véres ütközetet vívott a XVI. század közepén, mígnem 1526-ban elfoglalta Delhit. Győzelme hihetetlen kincsekkel gazdagította és a Mogul Birodalom urává tette Báburt. Ez a birodalom 300 éven át, Robert Clive évi megérkezéséig létezett. Az ő tevékenysége nyomán született meg Brit-India, és jutottak az ország kincsei közöttük a pompás Koh-i-Noor-gyémánt angol kézre.

13 Az ismeretlen Dian Fossey (Dian Fossey) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer és rendező: Jane-Marie Franklyn Felirat: magyar Képarány: 4:3 Műsoridő: 61 perc Kiadás éve: 2009 Dian Fossey-biográfia Dian élete a páratlan eltökéltség és bátorság meséje, melyet a "Gorillák a ködben" c. filmben vittek vászonra, és amelyet egy környezeti katasztrófa és tragikus meggyilkolása árnyékolt be. Dian a törékenység és a keménység különös egyvelege volt. Lángoló szenvedélye már-már beteges megszállottsággal párosult. A hegyi gorillák megmentéséért vívott küzdelme végül az életébe került, de olyan örökséget hagyott ránk, amely még a háború sújtotta Ruandában is tovább él.

14 Nagy felfedezők (Great Explorers) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Nicolas Noxon Hang: Dolby Digital 2.0 Képarány: 4:3 Műsoridő: film 52 perc * extrák: 72 perc Kiadás éve: 2010 Bónuszprogram: Sylvia Earle: egy akvanauta portréja Felfedezők, Kutatók, Kalandorok, Híres útvonalak, Mérföldkövek A National Geographic több mint egy évszázada részese a világ legnagyobb felfedező kalandjainak. Beszámolói felfedik az óceánok titkait, az űrbe repítik az embert, megrajzolják a föld, a víz és a levegő határait. Most Ön is újraélheti a történelem legjelentősebb expedícióit. Vakmerő asszonyok és férfiak történeteit ismerheti meg, akik sokat kockáztattak azért, hogy a világról alkotott képünk minél teljesebb legyen. Kövessük Robert E. Peary-t az Északi sarkra, vegyünk részt Jane Goodall úttörő csimpánzkutatásában, vagy hódítsuk meg a Mount Everestet az első amerikai hegymászócsapattal!

15 A nagy inka felkelés (Great Inca Rebellion) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Graham Townsley Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 103 perc Kiadás éve: 2010 Chavín és a perui civilizáció eredete - Huaca de la Luna (Holdpiramis) - Túcume a piramisok városa - Kutatás Vilcabamba, az inkák utolsó fővárosa után - Kerámia képeskönyv - Textilművesség az ősi Peruban - Fémművesség az ősi Peruban A nagy inka felkelés olyan bizonyítékokat tár elénk, amelyek megrengetik az Inka Birodalom végnapjairól alkotott elképzeléseinket. A hagyományos nézet szerint a hatalmas inkákat spanyol hódítók egy kis csapata törölte el a föld színéről. Az új bizonyítékok azonban egy egészen eltérő történetet sugallnak. A csatákban elpusztultak maradványai és a közelmúltban előkerült dokumentumok mind arra utalnak, hogy az indián zsoldosok ezreivel kötött katonai szövetség ellenére is sok-sok évbe tellett, mire a spanyolok meg tudták dönteni az Inka Birodalmat. A National Geographic számítógépes animáció és színészek segítségével kelti életre a gerilla hadviselés és a lázadás eddig ismeretlen időszakát, és rántja le a leplet a birodalom végnapjairól.

16 A National Geographic fotósai (The Photographers) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Jaime Bernanke Hang: Dolby Digital 5.1, görög, lengyel, héber, portugál Képarány: 4:3 Műsoridő: 53 perc Bónuszprogram: Eltűnő Afrika 26 perc Jelenetek közvetlen választása Fotógaléria, Fotósok életrajza A National Geographic magazin egész generációkat ismertet meg bolygónk szépségeivel, változatosságával és csodáival mondanivalóját többnyire nem csak szavakba, hanem beszédes képekbe is öntve. De kik állnak a fényképezőgép mögött, és milyen a National Geographic-nek dolgozni? Megtudja, ha velünk tart erre a világ körüli útra. Találkozni fogunk a világ legjobb fotósai közül néhánnyal, akik munkájukat és művészetüket is bemutatják nekünk. Ezek a figyelemre méltó férfiak és nők most beavatnak titkaikba: miként készítik káprázatos felvételeiket, milyen veszélyekkel szembesülnek, és milyen életet élnek imádott munkájuk érdekében. Lássuk tehát úgy a világot, ahogyan ezelőtt még sohasem: A National Geographic fotósai szemével!

17 A Nazca-vonalak megfejtése (Nasca Lines Decoded) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: David Winter Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 56 perc Kiadás éve: 2010 DVD-R Ókori térképek vagy földönkívülieknek szánt üzenetek? A perui Andok tövében található helyszín a világ legnagyobb rejtélyeinek egyike. Mintha óriások karcolták volna a sivatagos, szinte holdbéli tájba a kilométer hosszú vonalakat és csakis a levegőből felismerhető, különös alakzatokat. Az állatokat, növényeket és embereket formázó rajzokat elsőnek egy repülőgép pilótái pillantották meg az 1930-as években, és azóta is számos találgatásra adnak okot. Egy nemzetközi szakértőkből álló csapat most azért érkezett Peruba, hogy megvizsgálja a Nazca-vonalakat, és lerántsa a leplet a keletkezésükkel kapcsolatos titkokról.

18 A Titanic titka (Secrets of the Titanic) Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Nicolas Noxon Hang: Dolby Digital 5.1 Felirat: magyar Képarány: 4:3 Műsoridő: 56 perc Kiadás éve: 2009 A National Geographic Klasszikusok ezen epizódja a múlt évszázad legünnepeltebb búvárexpedícióját mutatja be. Dr. Robert Ballard és a Woods Hole Tengerkutató Intézet munkatársai sokévi keresés után rábukkantak a balsorsú Titanic luxushajó nyugvóhelyére, csaknem 4000 méter mélyen az Atlanti-óceán jeges vizében. Egy Alvin nevű tengeralattjáróval és egy sereg távirányítású videokamerával felszerelkezve Dr. Ballard és csapata elsőként pillanthatta meg és fényképezhette le a Titanicot több mint hetven évvel az elsüllyedése után. Most teljes egészében láthatjuk expedíciójuk lélegzetelállító pillanatait és megismerkedhetünk a hajó felfedezésének különös történetével.

19 Wild Wonders of Europe Európa páratlan természeti kincsei Kategória: KALAND / FELFEDEZÉS Producer: Wild Wonders of Europe Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 129 perc Kiadás éve: 2012 A világ legnagyobb szabású természetfotós projektje 69 neves természetfotós azért járta be Európa mind a 48 országát, hogy megörökítse az érintetlen vadon szépségeit. A WWE égisze alatt álló- és mozgóképet készítettek, hogy bemutathassák kontinensünk biológiai gazdagságát és sokféleségét. A projekt legbiztatóbb felfedezése, hogy a természet egyre újabb területeket hódít vissza a maga számára. Nem véletlen, hogy a WWE első szabadtéri tárlatára 1 millió látogató volt kíváncsi Hágában. Fotógyűjtemény gyöngyszem az európai vadonból A WWE projekt keretében készült felvételből a legjobb 384 került kiválasztásra a 48 európai országból egyenként 8 8 darab. A nagyfelbontású fotókat a DVD menü segítségével országonként külön-külön is megcsodálhatjuk. Wild Wonders of Europe A fotósok rész - Az érintetlen európai vadon felfedezése 2. rész - Az ismeretlenen túl: ember és természet izgalmas kapcsolata A két film az európai vadon bemutatására szerződött természetfotósok munkáját követi nyomon.

20 A fáraó átka A Tutanhamon rejtély (King Tut s Curse) Kategória: ÓKORI CIVILIZÁCIÓK Producer: Brando Quilici Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 57 perc Kiadás éve: 2008 Feltehetően ez minden idők egyik legrejtélyesebb története, mely az ősi Egyiptomból származik a híres ifjú uralkodó, Tutanhamon titka. Vajon miért halt meg olyan fiatalon? Talán meggyilkolták? Van e magyarázat arra a legendás átokra, amely állítólag mindazokat sújtja, akik évszázadok múlva felfedezték a sírját? Egy nemzetközi tudóscsapat most először alkalmazza a korszerű CT-szkenner technológiát, hogy feltárja az igazságot, igazából mi is történt 3000 évvel ezelőtt, és megfejtse Tutanhamon átkának rejtélyét.

21 A föníciaiak nyomában (Quest for the Phoenicians) Kategória: ÓKORI CIVILIZÁCIÓK Producer: Pam Caragaol Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 60 perc Kiadás éve: 2009 A National Geographic három igen eltérő kutatási módszert mutat be, amelyek a modern technika segítségével igyekeznek szétválasztani a tényeket a fantáziától, és megoldani a föníciaiak rejtélyét. Ezek a legendás tengerjáró harcosok hőskorukban kereskedelmük és haditengerészetük révén uralták az egész Földközi-tengert. Birodalmuk bukása után 2000 évvel mégis aligalig tudunk róluk valamit. Spencer Wells genetikus, Dr. Robert Ballard víz alatti felfedező és Paco Gilles archeológus különkülön indulnak útnak, hogy földön és vízen megpróbáljanak utánajárni a föníciai emberek valós kilétének és származásának. Kik voltak a föníciaiak? Hogyan érték el sikereiket? Mi lett velük végül? Ez csupán néhány azon kérdések közül, amelyekre A föníciaiak nyomában választ keres.

22 Heródes elveszett sírja (Herod s Lost Tomb) Kategória: ÓKORI CIVILIZÁCIÓK Producer: James Barrat Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 56 perc Kiadás éve: 2009 Mindössze tizenkét mérföldre Jeruzsálemtől az izraeli régész, Ehud Netzer felfedezte a Biblia történelmének egyik legjelentősebb leletét Nagy Heródes Király valószínűsíthető sírját. Az esemény képi bemutatására kizárólagosan jogosult National Geographic feltárja a régészeti rejtélyt, amely a sír felfedezéséhez vezetett, és bemutatja a Biblia egyik legelvetemültebb cselszövőjének mérnöki nagyságát.

23 Kincsvadászok: A selyemút (Treasure Seakers: The Silk Road) Kategória: ÓKORI CIVILIZÁCIÓK Producer: Neil Barrett Hang: Dolby Digital 5.1 Képarány: 4:3 Műsoridő: 79 perc Bónuszprogram: A Tsangpo-völgy titka A Nyugat egy hangzatos szólamokra és nagyszabású törekvésekre épülő földrészt jelentett. A Kelet pedig egy elképzelhetetlen kiterjedésű és pompájú birodalmat. E két civilizáció évezredeken át látszólagos elszigeteltségben járta a maga útját. Két ember azonban hidat épített közéjük. Marco Polo a páratlan gazdagságban reménykedett. Sven Hedin svéd felfedezőt pedig kalandvágya és a világhír utáni vágyakozása hajtotta. Legyünk részesei kalandjaiknak, kutassuk fel a Föld egyik legzordabb terepén a Keletet és Nyugatot összekötő hajdani SELYEMUTAT!

24 A maja civilizáció születése (Dawn of the Maya) Kategória: ÓKORI CIVILIZÁCIÓK Producer: Graham Townsley Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 104 perc Kiadás éve: 2008 Bónuszprogram: Királyi vérfürdő a majáknál Az ősi maja birodalom korai időszakát hosszú időn át a mitológia ködébe vesző primitív korszaknak gondolták. Most azonban az új, lélegzetelállító felfedezések elénk tárnak egy hatalmas uralkodók által irányított kultúrát, amely virágzó városokat és lenyűgöző piramisokat hozott létre. Megismerjük a kor kifinomult művészetét, az ősi írásbeliséget és annak történetét, hogyan emelkedett fel a világ egyik leghatalmasabb és legrejtélyesebb civilizációja! Királyi vérfürdő a majáknál: Tizenhat csontváz egy IX. századi maja királyi család tagjainak a maradványai felfedezése egy tömegsírban szenvedélyről, kapzsiságról és ellenségeskedésről szóló sötét történetet tár elénk.

25 Stonehenge A rejtély megoldódik (Stonehenge Decoded) Kategória: ÓKORI CIVILIZÁCIÓK Producer: Ben Goold Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 59 perc Kiadás éve: 2008 Tartson velünk a múltba, egy 4500 éves időutazásra, és fedezze fel a világ legmisztikusabb archeológiai rejtélyének titkait! A STONEHENGE - A REJTÉLY MEGOLDÓDIK bemutatja a világ legnevesebb archeológusainak forradalmian új elméletét, amely feltárja kik és miért építették Stonenege-et. A híres kőépítmény közelében frissen felfedezett ősi város teljesen újraírta eddigi elképzeléseinket. Látványos rekonstrukciók, megdöbbentő, új felfedezések, izgalmas interjúk! A STONEHENGE - A REJTÉLY MEGOLDÓDIK visszarepít bennünket az ősi korokba, és eddig soha nem látott módon helyezi új megvilágításba ezt a misztikus építményt.

26 A Da Vinci-kód megfejtése (The Da Vinci Code) Kategória: KULTÚRA / TÖRTÉNELEM Producer: Amy Doyle Hang: Dolby Digital 2.0, 5.1 Képarány: 16:9 Műsoridő: 67 perc Kiadás éve: 2009 Bónuszprogram: Dekódolt üzenetek Titkos társaságok, gyilkos összeesküvések és döbbenetes kinyilatkoztatások története. De történelmileg mennyire hiteles A Da Vinci-kód, ez a bombasztikus sikerű regény? Vajon összeházasodott-e Jézus és Mária Magdolna, lettek-e gyerekeik, és a leszármazottaik tényleg közöttünk járnak? Igazán megalakult egy titkos szekta Krisztus vérvonalának védelmére, és Leonardo da Vinci valóban finom utalásokat rejtett el legismertebb festményein? A National Geographic-kal körberepülünk a Földön, hogy egy szenzációhajhász világba nyerjünk betekintést. A valaha megjelent legnagyszerűbb és legellentmondásosabb bestsellerek egyikének igazságtartalmát keresve jeles szakértők, megrögzött szkeptikusok és elszánt hívek segítenek különválasztani a tényeket a fantázia szüleményeitől.

27 Júdás evangéliuma (Lost Gospel of Judas) Kategória: KULTÚRA / TÖRTÉNELEM Producer: James Barrat Hang: Dolby Digital 2.0 Képarány: 16:9 Műsoridő: 99 perc Kiadás éve: 2009 Bónuszprogram: A kódex eredetiség-vizsgálata Iskarióti Júdás az egyik leggyűlöltebb ember a történelemben. Az apostol, aki elárulta Jézust. Iskarióti Júdás neve évszázadokon keresztül egyet jelentett a hűtlenséggel és az álnoksággal. Egy ősi evangélium, miután csaknem kétezer esztendőn át pihent Egyiptom homokjában, most egészen eltérően számol be Jézus utolsó napjairól, és kérdésessé teszi, hogy Iskarióti Júdás gonosz apostol lett volna. Csatlakozzunk a National Geographic-hoz és a bibliadetektívek csapatához, akik e különleges irat keletkezésére és sorsára igyekeznek fényt deríteni, miközben vallási szerepével és jelentésével is birokra kell kelniük. A verseny azért folyik, hogy még azelőtt bizonyítani tudják az ősi dokumentum hitelességét, hogy törékeny lapjai egészen szétporladnának. Júdás elveszett evangéliuma játékfilmszerű jelenetek és a világ legkiválóbb szakértői segítségével új színben tünteti fel Jézus elárulásának történetét.

28 A Vatikán belülről (Inside the Vatican) Kategória: KULTÚRA / TÖRTÉNELEM Producer: John Bredar Hang: Dolby Digital 5.1 Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 60 perc Kiadás éve: 2009 Vatikán. E szóról legtöbbünknek II. János Pál pápa, a római katolikus egyház, a pompás műkincsek és építészeti csodák jutnak az eszébe. Pedig ennél jóval többet jelent. A Vatikán belülről a világ legjobban tisztelt helyszíneire és kívülállók számára csak ritkán látható egyházi szertartásokra kalauzolja el a nézőt. E szokatlan városnézés során olyan férfiakat és nőket ismerhetünk meg, akik a Vatikánban laknak és dolgoznak. A film az ő érdekfeszítő történeteiken keresztül mutatja be, mit jelent egy olyan intézmény festményeinek, faliszőnyegeinek, írásos dokumentumainak a gondozása, amelynek történelme egészen az I. évszázadig nyúlik vissza.

29 Science of Babies - Bámulatos babatudás Kategória: TUDOMÁNY / TECHNOLÓGIA Producer: Peter Yost Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 57 perc Kiadás éve: 2008 Az ember gyermeke tökéletesen gyámoltalanul érkezik erre a világra: nem képes járni, beszélni vagy táplálni önmagát. Ám amiként ezt bármely szülő tanúsíthatja óriási átalakulás következik be a babák első életéve során. De vajon mi minden zajlik ennek hátterében? Mi minden történik a csecsemővel az első lélegzetvételétől az első lépéséig? Ez a látványos és izgalmas film bemutatja az emberi élet első 12 hónapjában végbemenő fantasztikus fejlődés folyamatát, és a legújabb kutatások fényében rávilágít arra is, hogy ezek a növekedési képességek sokkal jobban alakíthatóak, mint azt korábban gondoltuk.

30 Élet az anyaméhben Állatvilág (In the Womb Animals) Kategória: TUDOMÁNY / TECHNOLÓGIA Producers: Pioneer Productions and Fox Television Studios in association with Channel 4 Hang: Dolby Digital 5.1 Képarány: 16:9 Műsoridő: 100 perc Kiadás éve: 2008 Delfinek, elefántok és kutyák életéről már számtalan lenyűgöző alkotás készült. A National Geographic ÉLET AZ ANYAMÉHBEN sorozatának ÁLLATVILÁG című filmje mégis különlegességszámba megy. Úgy mutatja be az állatok vemhességét, ahogyan az eddig nem volt lehetséges. Korszerű vizuális effektek, számítógépes grafika és négydimenziós ultrahang felvételek engednek betekintést a fejlődő állatembriók különleges világába. A páratlan képsorok lehetőséget nyújtanak, hogy már születésük előtt figyelemmel kísérhessük, miként növekszik egy delfin-, egy elefánt- és egy kutyaembrió az anyja méhében. A National Geographic először fedi fel előttünk az állatok embrionális fejlődésének titkait, és segít megfejteni a természet egyik legnagyszerűbb a fogantatástól a születésig tartó utazásának rejtélyeit.

31 Élet az anyaméhben Ikrek (In the Womb Twins) Kategória: TUDOMÁNY / TECHNOLÓGIA Producers: Pioneer Productions and Fox Television Studios in association with Channel 4 Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 98 perc Kiadás éve: 2009 Három különböző ikerterhesség történetét mutatja be ez a lenyűgözően izgalmas National Geographic film: csodálatos képeken kísérhetjük figyelemmel az ikerbabák fejlődését, a táplálékért és a helyért folytatott harcát és azt, ahogyan kialakul közöttük az életre szóló, szoros kapcsolat. A legmodernebb háromdimenziós képalkotó technikák segítségével betekinthetünk az ikerterhesség biológiai és lelki folyamataiba. A saját szemünkkel láthatjuk, miként fejlődnek és ismerkednek egymással az ikrek az anyaméhben. Vajon megfogják-e egymás kezét? És ha egyikük rúgkapál, a testvére visszaüt majd? Vajon a születés előtti játék a csecsemőkorra is kihat? Kövesse végig a három várandós anya történetét a fogantatás pillanatától a szülésig, és az anyaméhben tett csodálatos utazás során meglesheti, mi mindent művelnek kicsiny magzataik!

32 Kutyatudomány (Science of Dogs) Kategória: TUDOMÁNY / TECHNOLÓGIA Producer: Jackie Mow Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 57 perc Kiadás éve: 2008 A kutya végső soron az ember teremtménye, mely 400 különböző fajtájával bolygónk összes állatánál nagyobb változatosságot mutat mind formáját, mind viselkedését tekintve. Filmünk sorra veszi a kutya külleme, karaktere és képességei fejlesztése érdekében végzett evolúciós mesterkedéseinket, valamint egyre sokasodó erőfeszítéseinket, amelyeket a szükségleteinknek és igényeinknek leginkább megfelelő fajták létrehozása érdekében tettünk (a ma élő fajták több mint 80 százaléka 150 évvel ezelőtt még nem létezett). Az olyan vonzó tulajdonságok kialakításától kezdve, mint a hiperérzékeny hallás és szaglás egészen a genetikai betegségek nem kívánt következményeként fellépő jellegzetességekig, megtudhatjuk, hogy ember és természet miként működtek közre leghűségesebb társunk új, különleges fajtáinak létrejöttében.

33 A különleges bolygó 1. A tűz gyermeke (Amazing Planet I. Born of Fire) Kategória: TUDOMÁNY / TECHNOLÓGIA Producers: Arthur F. Binkowski, Ann Conanan, Sarah Meyer Felirat: magyar Képarány: 16:9 Műsoridő: 51 perc Kiadás éve: 2011 (2. kiadás) Miért olyan nyugtalan a bolygónk. Mitől rázkódik vadul a föld, robbanak fel túzhányók, és törnek elképesztő magasságokba hatalmas hegyvonulatok? A National Geographic élete nagy vizuális kalandjára invitálja a nézőt, nagy felbontású képsorokon mutatva be különleges bolygónkat! Kapaszkodjon időgépünkbe, ahogyan oda-vissza száguldunk vele az otthonunkat jelentő sziklácska a Föld történetében. Az első rész testközelbe hozza a felszín alatti és feletti lávaüzemú világot. A legelején kezdjük, az univerzum egy távoli csücskében, ahol egy átlagos galaxisban a planetáris fejlődés jelei mutatkoznak. Ezek a kezdeti, egyre hevesebb fájások csupán az előfutárai a magát meghatározni igyekvő Föld belső harcának. Tanúja lehet, milyen erők munkálkodnak azon, hogy újra és újra átalakítsák a bennünket körülvevő világot! Csatlakozzon hozzánk egy lebilincselő és meghökkentő kalandra a múltba, a jelenbe és a jövőbe a Föld nevezetű helyen, ezen A KÜLÖNLEGES BOLYGÓN!

FLAVIN7 termékek az egészség érdekében

FLAVIN7 termékek az egészség érdekében FLAVIN7 termékek az egészség érdekében FLAVIN7 Szervezetünk egészséges működéséhez szükséges anyagok, melyeket élelmiszerek, táplálék kiegészítők, vitamin készítmények révén kaphatja meg a testünk. Ha

Részletesebben

A magyar gazdaság fenntartható pályára állításának lehetőségei

A magyar gazdaság fenntartható pályára állításának lehetőségei A magyar gazdaság fenntartható pályára állításának lehetőségei 2010. szeptember 23., Budapest Bencsik János Energiastratégiáért és Otthonteremtésért felelős Államtitkár Korszakváltás küszöbén állunk A

Részletesebben

Csak most! akár 50% kedvezmény

Csak most! akár 50% kedvezmény Csak most! AKÁR 50% KEDVEZMÉNY Különleges téli ajánlat Fedezze fel az egyedülálló téli ajánlatot, mellyel a PANDORA kifejezetten Önnek szeretne kedveskedni! 2015. január 16-tól a készlet erejéig a kifutó

Részletesebben

STRUKTURÁLIS ÁTALAKÍTÁSOK A NEMZETI ÁLLAM-ÉS KÖZIGAZGATÁSBAN

STRUKTURÁLIS ÁTALAKÍTÁSOK A NEMZETI ÁLLAM-ÉS KÖZIGAZGATÁSBAN STRUKTURÁLIS ÁTALAKÍTÁSOK A NEMZETI ÁLLAM-ÉS KÖZIGAZGATÁSBAN Dr. Gál András Levente Jó Állam Fejlesztési Koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos 2012. február 3. Brüsszel A prezentáció

Részletesebben

Az emberré válás története

Az emberré válás története Az emberré válás története Mitől váltunk emberré? Korai emberszerű majmok Australopithecusok Előemberek Ősemberek A modern ember kialakulása és elterjedése Az öreglyuk helyzetének változása: a felegyenesedés

Részletesebben

Szegecselés. Szegecskötés Készítette: Kiss Péter

Szegecselés. Szegecskötés Készítette: Kiss Péter Szegecselés Szegecskötés Készítette: Kiss Péter Kötések Kötés jön létre, ha két (vagy több) elemet, alkatrészt ideiglenesen vagy véglegesen egymáshoz rögzítünk. A kötések változatai A szerelőiparban gyakori

Részletesebben

Szerkesztő: Benke Róbert

Szerkesztő: Benke Róbert 1) JELLEMZÉSE egyetlen remekmű halhatatlanságának titka: minden kor megtalálja benne saját problémáit nem tanít, kérdéseket tesz fel, felzaklató, sosem lesz idejemúlt a) szokatlan mű ez a mű az egyetlen

Részletesebben

Mérőeszköz webáruház : http://www.controlmax.hu/webshop. Érvényes : 2010.06.01-től 1 / 7

Mérőeszköz webáruház : http://www.controlmax.hu/webshop. Érvényes : 2010.06.01-től 1 / 7 KALIBRÁLÁSI ÁRLISTA Control-Max Szolgáltató És Kereskedelmi Kft H-2840, Oroszlány, Gábor Áron út 11. Telefon : +36 (20) 9840-694 Telefax: +36 (34) 364-575 E-mail : info@controlmax.hu Web : http://www.controlmax.hu

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK MÉRLEGE

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK MÉRLEGE 1 8 2 8 0 5 5 1 1 0 6 adószáma cégjegyzék száma ALAPÍTVÁNY/EGYESÜLET MEGNEVEZÉSE: Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület ALAPÍTVÁNY/EGYESÜLET CÍME: 6800 Hódmezővásárhely Kölcsey u 1 A KETTŐS KÖNYVVITELT

Részletesebben

Az NKA Igazgatósága számára. Tárgy: A Craft és Design kiállítás anyagából az Iparművészeti Múzeum kortárs gyűjteményének gyarapítása pályázat

Az NKA Igazgatósága számára. Tárgy: A Craft és Design kiállítás anyagából az Iparművészeti Múzeum kortárs gyűjteményének gyarapítása pályázat Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13. SZAKMAI BESZÁMOLÓ Az NKA Igazgatósága számára Tárgy: A Craft és Design kiállítás anyagából az Iparművészeti Múzeum kortárs gyűjteményének

Részletesebben

VÁGÓ JÁNOS, SERES ANNa, Hegedűs ANDRÁS, ALKaLMaZOTT TÉRINFORMaTIKa

VÁGÓ JÁNOS, SERES ANNa, Hegedűs ANDRÁS, ALKaLMaZOTT TÉRINFORMaTIKa VÁGÓ JÁNOS, SERES ANNa, Hegedűs ANDRÁS, ALKaLMaZOTT TÉRINFORMaTIKa 1 I. ALKaLMaZOTT TÉRINFORMaTIKa 1. Műholdfelvételek alkalmazásának lehetőségei a FÖLD- ÉS KÖRNYEZETTUDOMÁNYOKBaN A következőkben az űrtávérzékelés

Részletesebben

Timex QUARTZ TM TECHNOLÓGIA

Timex QUARTZ TM TECHNOLÓGIA Timex Használati útmutató INTELLIGENT QUARTZ TM TECHNOLÓGIA W273-eu W268-eu W162-eu W257-eu Timex karóra Gyártó neve és címe: Timex Group Ltd. Cebu, Fülöp-szigetek Forgalmazó és szervizpont: Timex Group

Részletesebben

FOGALMAK A VILÁGGAZDASÁGI FOLYAMATOK TÉMAKÖRBŐL

FOGALMAK A VILÁGGAZDASÁGI FOLYAMATOK TÉMAKÖRBŐL 1. TERMELÉS az anyagi javak előállításának folyamata 2. TERMELŐERŐ termelőeszköz + az ember a maga szaktudásával 3. HUMÁN (emberi) ERŐFORRÁS az ember a szaktudásával, képzettségével, tapasztalatával, alkalmazkodó-

Részletesebben

JORDES+ REPORT - HUNGARY

JORDES+ REPORT - HUNGARY JORDES+ REPORT - HUNGARY Dr. Mihály Lados MTA RKK NYUTI, Gyor Rust 21-22 November, 2002 JORDES+ MAGYARORSZÁG PROJEKT MENEDZSMENT JORDES+ HUNGARY PROJECT MANAGEMENT Projekt vezetés MTA RKK NYUTI Dr. Lados

Részletesebben

SAMINA-SAFETY KFT LED VILÁGÍTÁS BEMUTATKOZÓ ANYAG

SAMINA-SAFETY KFT LED VILÁGÍTÁS BEMUTATKOZÓ ANYAG SAMINA-SAFETY KFT LED VILÁGÍTÁS BEMUTATKOZÓ ANYAG Név: Samina-Safety Kft Cím: 1188 Budapest, Nagykőrösi út 121. Tel: 06/1-297-5950 Fax: 06/1-297-5949 E-mail: samina@samina.hu Web: http://www.samina.hu

Részletesebben

RÉGI MAGYAR ÉS MAGYAR VONATKOZÁSÚ KÖNYVEK A SZABADKAI VÁROSI KÖNYVTÁRBAN

RÉGI MAGYAR ÉS MAGYAR VONATKOZÁSÚ KÖNYVEK A SZABADKAI VÁROSI KÖNYVTÁRBAN RÉGI MAGYAR ÉS MAGYAR VONATKOZÁSÚ KÖNYVEK A SZABADKAI VÁROSI KÖNYVTÁRBAN KUNKIN ZSUZSANNA A száztíz éves és mintegy 270 000 könyvel rendelkez ő szabadkai Városi Könyvtár régi és ritka könyveinek gyűjteményével,

Részletesebben

A továbbított rádióműsorok az alábbiak: Kossuth rádió (98,2 MHz) Petőfi rádió (99,8 MHz) Bartók rádió (102,5 MHz)

A továbbított rádióműsorok az alábbiak: Kossuth rádió (98,2 MHz) Petőfi rádió (99,8 MHz) Bartók rádió (102,5 MHz) Területi megjelölés: Budapest, XXI. kerület, Szigetszentmiklós Érvényes: 2015. január 01.-től I. PROGRAMCSOMAG havi előfizetési díja: 2441 Ft/hó + 659 Ft/hó Áfa = 3100 Ft/hó Program Frekvencia Csatorna

Részletesebben

A túlnépesedés és globális biztonsági kihívásai II.

A túlnépesedés és globális biztonsági kihívásai II. 15 Kaiser Ferenc A túlnépesedés és globális biztonsági kihívásai II. Kétrészes tanulmányának a Nemzet és Biztonság októberi számában közölt elsõ részében a szerzõ a túlnépesedés problémáját vizsgálta.

Részletesebben

Európa szkizofréniája, vagy az 'európai' ember tragédiája

Európa szkizofréniája, vagy az 'európai' ember tragédiája National Press Building, #809 Washington, DC 20045 (202) 737-0127 tel / (202) 737-8406 fax www.americanhungarianfederation.org / www.hungary1956.com Európa szkizofréniája, vagy az 'európai' ember tragédiája

Részletesebben

A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS EGYES GONDOLATI ELŐZMÉNYEI ÉS KÖVETKEZMÉNYEI. Bevezetés

A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS EGYES GONDOLATI ELŐZMÉNYEI ÉS KÖVETKEZMÉNYEI. Bevezetés Földrajzi Közlemények 2013. 137. 1. pp. 28 39. A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS EGYES GONDOLATI ELŐZMÉNYEI ÉS KÖVETKEZMÉNYEI RAPKAY BENCE ILLÉS SÁNDOR STÁRICS ROLAND CONTEMPLATION ON LOCAL ECONOMIC DEVELOPMENT

Részletesebben

Szín játék költészet

Szín játék költészet Szín játék költészet Tanulmányok a nyolcvanéves Kilián István tiszteletére Szerkeszte e Czibula Katalin Demeter Júlia Pintér Márta Zsuzsanna Partium Kiadó Protea Egyesület r e c i t i Budapest Nagyvárad

Részletesebben

Recycling Esküvő. Készítette: Kovács Krisztina

Recycling Esküvő. Készítette: Kovács Krisztina Recycling Esküvő Készítette: Kovács Krisztina Elképzelésem szerint a házasulandó pár nagyvárosi lakosok, akik a biciklis életformát választották, tudatosan próbálják védeni a környezetüket és élik életük

Részletesebben

ANDRÉ BRAHIC A NAP GYERMEKEI

ANDRÉ BRAHIC A NAP GYERMEKEI A NAP GYERMEKEI ANDRÉ BRAHIC A NAP GYERMEKEI Eredetünk története Typotex Kiadó Budapest 2001 Drága szüleim emlékének Tartalom Előszó..................................... 1 Teremtés vagy örökkévalóság?

Részletesebben

AZ IDŐ: afrikai filozófia

AZ IDŐ: afrikai filozófia 12 9 3 afrikai filozófia 6 AZ IDŐ: egy afrikai filozófus szemszögéből Daniel Tchapda Piameu Fordította: Monostori zita Egyes nyugati filozófusok úgy gondolkodnak az időről, mint egy olyan dologról, amit

Részletesebben

A közösség egészsége a múlt és a hogyan tovább. Prof. BÍRÓ GYÖRGY

A közösség egészsége a múlt és a hogyan tovább. Prof. BÍRÓ GYÖRGY KÖZLEMÉNYEK A KÖZEGÉSZSÉGÜGY FOGALMÁRÓL JELEN ÉS MÚLT A közösség egészsége a múlt és a hogyan tovább PROF BÍRÓ GYÖRGY Összefoglalás:A szerző a higiéne magyarországi tankönyveinek anyagát felhasználva mutatja

Részletesebben

XXX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Harmadik-személy hatás értelmezések a televíziós helyszínelıs sorozatok megítélésében

XXX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Harmadik-személy hatás értelmezések a televíziós helyszínelıs sorozatok megítélésében XXX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Harmadik-személy hatás értelmezések a televíziós helyszínelıs sorozatok megítélésében JELIGE: Gibbs ügynök 2011 Tartalomjegyzék Helyszínelıs sorozatok... 3

Részletesebben

KÁBÍTÓSZEREK ÉS EGYÉB TOXIKUS ANYAGOK GYORS HELYSZÍNI KIMUTATÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI

KÁBÍTÓSZEREK ÉS EGYÉB TOXIKUS ANYAGOK GYORS HELYSZÍNI KIMUTATÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI Szipola Gyula 1 - Benkő András 2 - Huszár András 3 KÁBÍTÓSZEREK ÉS EGYÉB TOXIKUS ANYAGOK GYORS HELYSZÍNI KIMUTATÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI Absztrakt In the European Union [EU] is forbidden to use any kind of chemical

Részletesebben

UNIVERSUM UNIVERSITAS KÖNYVEK

UNIVERSUM UNIVERSITAS KÖNYVEK UNIVERSUM UNIVERSITAS KÖNYVEK Én vagyok Te, És Te vagy Én. G. R. Wave & T. Z. Marshal AZ ENERGIA TITKA PORTA SACRA Filozófiai beszélgetések a megnyilvánult jelenségek hullámvilágáról Munkánk nem a már

Részletesebben