SMS adatbázis II. Vicces, pimasz és malac SMS-ek -

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SMS adatbázis II. Vicces, pimasz és malac SMS-ek -"

Átírás

1 SMS adatbázis II Vicces, pimasz és malac SMS-ek - 1. A telefonszámát egy véletlen szám-generátor kiválasztotta. Ön nyert egy gyalogtúrát Sydney-be! Gratulálunk! 2. Gyakoroljunk matekot! Összeadhatnánk téged +engem, ruháinkat levonhatnánk, és utána sokszorozódhatnánk! 3. Az emberi szervezet nyolcvanhét százaléka víz. Ezt én is hígnak találom, ezért most tölts hozzá egy kis pálinkát! 4. Hello, Te dögös nőcsábász, Te sexmániás izomkolosszus mindjárt odarohanok hozzád és leteperlek - na erről álmodsz, ugye? 5. Nem értem miért mondják, hogy nem lehet repülőn mobiltelefont használni. Nincs vele semmi problééémmmmmaaaaaaa Figyelem! A telefonja fel fog robbanni! A tűzoltók hívásához nyomja meg az 1-es gombot. Életbiztosítás kötése: 2-es gomb. 7. Unom már, hogy minden társaságban csak a nőkről, és a sexről lehet beszélni. Beszéljünk a zenéről! Dugtál már zongorán?

2 8. SIM-kártya végleges kisütése folyamatban! 9. Fiatal pár a moziban, első randi. Fiú a lányhoz: Megcsókolhatlak? Lány: Engem? Hiszen most szoptalak le! Fiú: Engem? 10. Vigyázz magadra! Belőled csak egy van. A többiek többen vannak, őket könnyű pótolni. 11. Egész délelőtt azon gondolkodtam, hogy lehetne 25 cm-es a farkam? Legegyszerűbb, ha félbehajtom! 12. Utálom a sört - ott pusztítom, ahol érem! 13. Akarsz engem? Már sokan akartak. Voltak, akik háromszor is megkaptak, de még senki nem panaszkodott. A szívinfarktusod 14. Ezt az sms-t kifejezetten csak azért írtam, hogy legyen egy ilyen sms-ed. 15. Épp amikor kezdtem megszokni a tegnapot, hát nem eljött a mai nap. 16. Sok káros szenvedély lehet kellemes, de a szex nem rontja a fogakat! 17. Élj úgy, hogy ha lepereg előtted életed filmje nehezen tudd eldönteni, hogy kaland vagy pornófilmet láttál. 18. Mi a nő 4 kedvenc állata? Egy Jaguár a garázsban, egy Bika az ágyban, egy Ezüstróka a nyakban, és egy Marha, aki mindezt megveszi! 19. Mi történik, ha két szőke nő összeütközik? Összetörik a tükör. 20. Ha nem lehet a miénk az, akit szeretünk, szeressük azt, aki a miénk. 21. Tisztelt Pszichológus Úr! A barátnőmnek Siemens C45-ös telefonja van, nekem pedig Nokia Van a kapcsolatunknak jövője? 22. SMS IQ teszt! Fogja a jobb kezébe a telefont. Adatfeldolgozás, várjon Az Ön IQja megegyezik a cipőméretével! 23. Kíváncsiak lennénk az Ön, mint kívülálló véleményére az intelligenciáról! 24. Hello! Hogy vagy? Ne nézz olyan bután, csak én vagyok... a telefonod. Csak ki akartam jönni egy kicsit a táskádból. 25. Jó reggelt! Ez egy korai ébresztő-sms. Csak azt akartam kérdezni, hogy Te sem tudsz már aludni? 26. Korábban azt mondták, ha valaki rád gondol, akkor csuklasz. Ma inkább kapsz egy SMSt.

3 27. A legutolsó SMS-ed olyan csodálatos volt... Ja, nem. Téves szám 28. A telefon, amit használ, lopott készülék. A rendőrség úton van, feltartott kezekkel jöjjön ki a házból. 29. Figyelem! A PIN kódja 20 másodpercen belül automatikusan megváltozik! 30. Figyelem! Ez egy vészhívás! A telefonját haladéktalanul adja le a következő benzinkútnál! 31. Lófarkas kislány, hasonló adottságokkal rendelkező fiút keres! 32. Mosolyogj! Ez a második legjobb dolog, amit a száddal csinálhatsz! 33. Ne dohányozzatok az ágyban! Mi sem dugunk a hamutartóban! 34. Egész életem a tiéd volt, soha nem mentél el nélkülem, de te kihasználtál, majd másikat kerestél. Tudod, ki vagyok?... Durex 35. Ha férfinek érzed magad, akkor most elakad a szavad! Farkadat már belepte a moha, de nőt még nem basztál soha! 36. Még nem árulhatom el a nevem. Meg kell várnom, míg észbontóan beleszeretsz a telefonszámomba! 37. Mi van a nőnek 2, ami a tehénnek 6? IQ. 38. Holnaptól pap leszek. A cölibátusi fogadalmam előtt, nem töltenéd velem az utolsó estét? 39. A szex olyan, mint a havazás. Soha nem lehet tudni, hogy hány centi lesz, és hogy meddig tart. 40. Mikor szelíd a kannibál? Ha a tenyeredből eszik! 41. A szex olyan bűn, amit nem lehet egyedül elkövetni! Ezért lehetek a tettestársad? 42. Bocs, elírtam a számot, ez az SMS nem neked szól. De ha már így alakult, nem akarsz velem szeretkezni? 43. Mosolyog a felhő, mosolyog az ég is! Ha lefeküdnénk... mosolyognék én is! 44. Tisztelt Ügyfelünk! Az Ön egyenlege 3649Ft. Ez az összeg túl magas, ezért kérjük, hívja fel a barátját/barátnőjét, amikor csak teheti. 45. Figyelem, ez egy SMS bomba. Amennyiben 30 mp-en belül nem küldi tovább, az Ön telefonja halkonzervvé változik!

4 46. Ez egy szerencse sms. Küld el az igazi barátaidnak, s ha visszaküldik, akkor biztosan tudod, hogy számíthatsz rájuk! 47. Engedj az ágyadba! Nem fenyegetőzöm, de ha nem felelsz baj lesz! A párkányon várom a választ! 48. Cukor ment a szemembe? Vagy tényleg ilyen édesen nézel ki? 49. Ezúton is értesítjük, hogy fizetésemelése, abban az esetben lesz esedékes, ha IQ-ja kétjegyűvé növekszik. 50. Nézem az anyósom, hogy várja a tavaszt, s a távcső alatt lassan meghúzom a ravaszt. 51. A csókot nem magyarázni, hanem megismételni kell! 52. Kívánlak, ágyba akarlak vinni, azt akarom, hogy izzadj, rázzon a görcs, azt akarom, hogy sokáig emlékezz rám: INFLUENZA 53. A világon 3 féle ember van: az első, aki tud számolni, a második, aki nem és... hmmm... várjunk csak. 54. A pénz nem boldogít ugye? Akkor ideadhatod a tiedet! 55. Mit ér a pénz, a ruha, ha az ember fasza puha. Inkább vagyok szegény, de a faszom KEMÉNY! 56. Ha elolvasta, kérem, tépje össze ezt az smst! 57. Olyan keményen dolgoztam, hogy felébredtem a zajára. 58. Legfőbb erényem a józanságom, amit minden este eliszom. 59. Az első ütést még védtem az arcommal Reinkarnáció: Ideje lenne észrevenned, hogy a jövődet te hagyományoztad magadra. 61. Mindenhez értek, csak vannak olyan dolgok, amiket még nem próbáltam. 62. "Üdvözlöm. Itt a tűzoltóság üzenetrögzítője beszél!" 63. Meghalt az anyósom. Eszébe jutott a balta! 64. A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet. 65. Dolgozni mentem - 10 perc múlva jövök.

5 66. Egy hely van, ahol a romantika megelőzi a szexet: a szótár! 67. Bárminek ellen tudok állni, kivéve a kísértésnek! 68. Küldtem hozzád egy angyalt, hogy vigyázzon Rád, de visszajött, mert az angyaloknak nem kell egymásra vigyázniuk! 69. Kértem Istent adjon tüzet, adott gyufát. Kértem fát, adott egy erdőt. Kértem mutasson egy nagy faszt, erre megadta a számodat! 70. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az e havi mobilszámlája átlépte az Forintot. Ügyfélszolgálat 71. Ez egy agyfelfrissítő program... Keresés... Keresés... Keresés... Hiba! Az agyat nem találom. Eljárás befejezve. 72. Az egyetlen dolog a világon, amiért a férfiak azon vitatkoznak, hogy kinek van kisebb... a mobiltelefon. 73. Az Ön telefonjának az akkumulátora túllépte a megengedett hőmérsékletet, ezért azonnal helyezze hideg víz alá! 74. Hogyan hizlalja a skót a malacát?... Dagadtra veri. 75. A pénz magában nem boldogít! A boldogsághoz szükség van házra, autóra, nőkre is! 76. Bocsi, elhagytam a telefonszámom. Nekem adod a Tied? 77. GSM operátor: a jobb térerő érdekében helyezze a telefonkészüléket a földre, álljon rá, és emelje magasra a kezeit! 78. Tegnap éjjel kétségbeesve kerestelek, a csupasz testemen akartalak érezni, hol voltál te hülye pizsama! 79. Miért igazoltatja a rendőr a kukoricát? Mert csöves. 80. Kotyogó klotyó felé totyog a lotyó, de már késő, mert a rotyogó gatyóból potyog a motyó. 81. Olyan büdös a szád, hogy a görény könyörög a receptért! 82. Itt állok előtted, combjaid lágy ölelésére szomjazom. Kérlek, ülj rám finoman és kapaszkodj belém!... A Te egyetlen mérleghintád. 83. Mi az: Sarkon áll és fehér? Kurvára esik a hó. 84. Neked is négy csillag a pin-kódod?

6 85. Kérlek, mostantól ne telefonálj, ne írj, ne keress! Énekelni tanulok, király kell az országnak. 86. Közművesítési telek, bontott téglával eladó, Manhattan központjában. Érdeklődni lehet: Oszama Bin Laden-nél. 87. Szia! Úgy gondoltam, szülinapodra veszek neked egy lovat. Persze csak részletre. Először egy...lófaszt! 88. A Guinnes Rekordok Könyve szerint, az Ön talpa a legkisebb sakktábla a világon! Mert azon csak 1 paraszt fér el! 89. Tisztelt Előfizető! Kötelességünknek érezzük tájékoztatni Önt, hogy már jó ideje figyeljük tevékenységét. Most épp SMS-t olvas. 90. Rájöttem, hogy én vagyok az Isten, mert amikor imádkozom, én hallom Kit keres a szőke nő a tenger fenekén? Leonardo di Caprio-t. 92. A horoszkópom azt írta, hogy Isten ujja ma rám fog mutatni. Ez így is lett, csak sajnos ez a középső ujja volt! 93. Mi az eszkimók elsőszámú törvénye: kunyhó mögül sárga hóból nem eszünk! 94. Ha szeretsz, nyomd meg a gombot. Tudtam én, hogy szeretsz! Én is téged! 95. A két szép szemed lett a vesztem, ezért most őket üvegpohárba tettem Drágám játszunk Big Brothert. Három percet kapsz, hogy elhagyd a házamat. 97. Az okos pilóta nem az alagútban katapultál! 98. Mit eszik a vegetáriánus kannibál? -Zöldségest. 99. Ki az abszolút sovány? Az, aki a hasát mossa, és a háta habzik Bombaszakértő vagyok. Ha futni lát, próbáljon lépést tartani velem! 101. Ne lopj, ne csalj, a kormány nem szereti a konkurenciát Miért tudnak a nők jobban spárgázni, mint a férfiak? Mert minden könyv ott nyílik, ahol a legtöbbet használják! 103. Ha az egyik lábad karácsony, a másik szilveszter, akkor szívesen meglátogatnálak a két ünnep között! 104. Torta recept: 1/2 csók, 5dkg simogatás, 5dkg szerelem, 1 banán, 2 tojás, 15 perc keverés,

7 1 sóhaj, 1 csepp tejszínhab. Na megcsináljuk? 105. Miért műtik a rendőrt felemás zoknival? Azért mert a másikkal altatják Gratulálunk! Ön nyert! A percdíja mostantól egyenesen arányos a farka méretével! Ezentúl INGYEN telefonálhat! 107. Mi a különbség a pesszimista és az optimista férfi közt? Csak annyi, hogy az első szerint minden nő romlott, a második csak reméli Utoljára láttalak akkor, mikor átment rajtad a traktor. Én lehajoltam hozzád akkor, és visszatolatott a traktor A feleségem nagyon csúnya. Ezen már az első nap összevesztünk: mindenképpen rajta szeretett volna lenni az esküvői fényképeken Ha a kocsid hülyeséggel menne, Te kézifékkel mennél a Himalájára! 111. Olyan büdös a szád, hogy megváltás lenne, ha finganál. Ne is hívj, inkább sms-t írj, azt legalább távol tarthatom a fejemtől! 112. Tudod, mit esznek a nagy farkú férfiak? Én például kakaós csigát! 113. Akkora paraszt vagy, hogy még a TV-is ostorral kapcsolod be! 114. Olyan gyorsan aludtam, hogy fel kellett kelnem piheni Mi a különbség a tanga és a bugyi között? A bugyi a puncit takarja el, a punci pedig a tangát! 116. Van egy eladó 600-as shell mercim Jimmy-01 rendszámmal, a jeligét dalban mondom el! 117. Már tizenkét éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Az idén újítunk. Beengedjük Mi az: Sárga, és ha a szemedbe megy, fáj? Villamos 119. Olyan csúnya vagy, hogy mikor kirakták a képedet a tejes dobozra, a gyerekek rászoktak a sörre!!!! 120. Úgy hiányzol nekem, mint léggömb árusnak a nyílzápor!!!!!!! 121. Miért húz a szőke nő maga után egy rongybabát? KIEGÉSZÍTŐ MEMÓRIA 122. Volt 1x1 ember, cigije volt kender! Meggyulladt a kender, beszívott az ember! 123. Ritka vagy, mint térdkalácsban a mazsola!

8 124. Mi az? Zöld, és ha mellbe vág, akkor fáj? Hát TANK! 125. Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz! 126. Szia! Én a telefonod vagyok Légy szíves vegyél ki a zsebedből, nagyon büdös van itt a tököd mellett. Szerintem megdöglött! 127. Szia! 5-re megyek szeretkezni. Ha késnék, kezdd el nélkülem! 128. Mit mond a szőke nő, amikor lefagy a számítógépe? Itt nincs is hideg Hogy élvez a filmrendező? -Ah, ah, ah... -Ennyi!!! 130. Lágy esőben, tömör ködben, holt részegen, mély gödörben, Szilveszternek nehéz napján, négykézláb az árok partján, átölelem a világot, boldog újévet kívánok Ha ezt az sms-t megkapod, vegyed úgy, hogy nem írtam, ha nem kapod, meg akkor meg úgyis mindegy Zölderdőben voltam, adjál pénzt, azt jól van! Ön a tenisztanár? -Lófaszt, én az illemtanár vagyok! 134. Miért jó a kocka fejű nő? Mert szopatás közben a fejére lehet tenni a sört! 135. Nagyon sajnálom, hogy elhagytalak, nem tartozom többé hozzád. Jó volt veled. Tudom, hiányozni fogok. Üdv: az AGYAD Akik látnak engem azoknak már világos, hogy az én párom nem lehet más, csakis a BORSODI VILÁGOS! 137. Mit mond a hívő, ha meggyullad a pap??? ATYA ÉG! 138. A szüleid minden évben elvisznek az állatkertbe, hogy ott kővel megdobálják a gólyát!! 139. Mi az? Szekrényben a csontváz? A tavalyi bújócska győztese! 140. Hogy hívják David Bechkem magyar barátnőjét? Mencs Eszter 141. Hogy hal meg a tűzoltó??? (Elég Egyszerűen) Hogy hívja magát a német terrorista? -Ich Bin Laden Kezdődjék a tánc! - szólt a papagáj, és belerepült a ventilátorba! 144. Pistike bemegy a szobába: Nagymama, mi ez a hullaszag? Nagymama, NAGYMAMAAA!!!

9 145. Múltkor bementem 1 ajtón, amire az volt írva: NŐK. De kiderült, hogy csak budi Zölderdőben jártam, részeg voltam, hánytam. El akartam dőlni, nesze b..meg, kölni Olyat kapsz, hogy a fogaid körmérkőzést játszanak a bentmaradásért! 148. Jó napot! Ön nyert egy román gyereket és ha nem veszi fel, az egész családot küldjük. Gratulálunk!!!! 149. Hogy hívják a kisméretű rókát? Apróka! 150. Mit mondanak a falusiak a faluban: Itt fekszik a mi jó orvosunk, és körülötte, akiket meggyógyított!!! 151. Tudod, miért nem lehet a Mikulásnak gyereke? Mert csak cukor van a zacskójában Ha teljesen le vagy pukkanva és úgy érzed jártányi erőd sincs. Semmi gond! Gondolj arra, te voltál a leggyorsabb sperma! 153. Olyan hülye vagy, ha tudnád, hogy forog a Föld, akkor kapaszkodnál! 154. Beteg az orvosnál: -Doktor úr, tegnap két helyen is eltörtem a lábam. Mit tanácsol? -Hát egyik helyre se menjen vissza Hogy hívják a kínai futónőt? SUHAN A PUNA 156. Tévedni emberi dolog, szólt a sündisznó, s leszállt a WC-keféről. A szerelem nem bűn - mondta, s visszamászott rá Nem élet az életem, ha nemi életem nem veled élhetem! 158. Mi az: Barna és lassú? - Kakaóscsiga Ki az abszulút vékony? Aki magába beszél és kihallatszik belőle! 160. Józsika! Te az utóbbi időkben egyre jobban kezdesz tanulni! Mondd meg őszintén: Segít valaki? Igen tanár úr. A televízió elromlott Hello, most nem tudok beszélni, mert bankot rabolok. Ha pénzre van szükséged, hívj fel. Ha rendőr vagy nyugi csak vicceltem Két buzi beszélget. Megszólal az egyik: Olyan kanos vagyok, hogy egy legyet is megbasznék. -A másik megszólal: ZZZZZZZZ! 163. Mikor van az egérnek magömlése? Amikor kirágja a kukorica zsákot

10 164. A mennyországban jobb a klíma, de a pokolban több az ismerős Mostanában megváltoztak a hasonulási szabályok. Régen úgy mondtuk: legény-nyel, lány-nyal; most pedig: legény-nyal, lány-nyel! 166. Honnan tudja a kurva, hogy kiöregedett a szakmából? Rácsúszik a bárszékre Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszom még egy pohárral Mit mond a sebész a betegnek? Válasz: kezit csonkolom! 169. Én egy orgazmust okozó sms vagyok, és azért kerültem a telefonodba, hogy valami jó is történjen ma veled! 170. Ma reggel megint melléültem a wc-nek, egyből felment bennem a pumpa Mi az abszolút lehetetlen? Hímvesszőből kosarat fonni OLYAN SÖTÉT VAGY HOGY MÉG A PIT BULL IS MELLÉD HARAPNA!!!! 173. Sokat gondolkodtam kettőnk kapcsolatáról, és arra jutottam, hogy ne legyen köztünk semmi...se ruha, se levegő! 174. Mi az? Kicsi sárga és mindenki fél tőle??? Naposcsibe gépfegyverrel MIÉRT JÁRNAK AZ ÖREGEK ANNYIT A TEMETŐBE? SZOKJÁK AZ ÚJ KÖRNYEZETET Mi az abszolút kényelmetlen???- Tömegsírban legalul feküdni Honnan lehet tudni, hogy a férfi mikor hazudik? - MOZOG A SZÁJA! 178. Miért jó a szőke nővel az orál szex? Mert vákuum van a fejében! 179. Ha neked az anális túl brutális, az orális immorális, a manuális túl banális, nekem megfelel egy sima dugás is!! Bravó! Holnap pedig az ABC-t gyakoroljuk! 181. Olyan büdös a szád, hogy a döglött macska megkínál egy tic-tac-kal Ki az abszolút impotens? Aki még a nyelvét is a kezével mozgatja A szerelem olyan, mint a fing, hamar elszáll de, az emléke megmarad Mi az? Éjjel alszik, nappal ugat?(az anyós fogsora)

11 185. -Pincér a maguk étterme a tisztaság mintaképe! -Igazán? Ennek nagyon örülök! -Még a levesnek is szappaníze van Miért nem építenek Hajdúszoboszló alá metrót? -??? -Mert ütközne a színvonallal 187. Mi az? Állandóan rezeg és a lányok kedvence? Mobiltelefon 188. Két szőke nő beszélget: Képzeld, a barátom a Műegyetemre jár. Mire a másik megszólal: Tényleg, az enyém az igazira! 189. Az a baj a semmittevéssel, hogy soha sem tudod, mikor végeztél Mért nem sír a kislány, aki elesett a bringával? Mert a kormány átszúrta a tüdejét! 191. Mi az? Barna és gőzölög? Izzad a mókus Olyan vagy, mint egy csésze: aljas és nagyfülű 193. Ha létezik Isten, akkor miért kell villámhárító a templomra? 194. A cigányt beviszik a börtönbe, s megkérdezi. Ez a Big Brother? Nem ez a Való Világ! 195. Hogyan halt meg a rendőr felesége? -Kiesett az ablakon függönyvasalás közben! Hogy nevezik a kannibálok Zámbó Jimit? -??? -Ronda és finom!!! 197. Jobb ma egy kecsesen ingó fecske, mint holnap egy recsegve fingó kecske Hogy hívják a szerelmes birkát? -Love juh! 199. Nem az a paraszt, aki traktorral jár discoba, hanem aki rajta hagyja az ekét! 200. A pina földrajzi helyzete: fekete mint Afrika, ketté van vágva mint Németország, és meg van baszva mint Jugoszlávia Addig üsd a buzit, amíg meleg! 202. Itt a tavasz, itt az AIDS. Vegyél gumit tovább élsz! 203. Mi a nő? Olyan elfekvő befektetés, amely a fennálló tőkéből kifolyó hasznot élvezi HOGY HÍVJÁK A KINAI CIGARETTA ÁRUST? -CSAK CSIK VAN Szerelem reggel... Szerelem délben... Szerelem este... Szerelem egész nap... Ezt az átkozott vízcsapot...

12 206. Melyik pózban lehet a legrondább gyereket csinálni??? Kérdezd meg anyádat!!! 207. Mi a hasonlóság a férfi és a Q betű között? Mindegyik egy nagy nulla kis farokkal! Hogy hívják a lengyel kurvát?? -Mitfizetszki Alukamér 209. Ha a hülyeség fájna, már rég morfiumfüggő lennél Olyan, vagy mint a lépcsőház: Sötét és korlátolt! 211. Olyan, vagy mint a sivatag: Homokos és műveletlen! 212. Olyan ronda vagy, hogy kiskorodban bottal piszkáltak, mert nem tudták mi vagy Olyan sötét vagy, hogy a néger fasza hozzád képest neoncső!!!!!!! 214. A szépség múlandó, a csúnyaság megmarad. Ennek fényében Ön már örök értéket képvisel Mindjárt itt a világvége! Nem baj, majd lelógatjuk a lábunkat! 216. Ha anális szexre vágysz, nyomd meg az 1-es gombot. Ha franciára, a 2-est, ha a hagyományost választod, a 3-ast, ha az egész programot akarod: HÍVJ ENGEM! 217. Az érvényesülésnek két titka van: 1. Nem kell mindig mindent elmondani Játszunk varázslósat, én megduglak utána eltűnsz!! 219. Miért teremtette isten először Ádámot utána Évát? Mert a tökéletességhez kellett egy piszkozat Csöpi fogja öcsi pöcsét, öcsi fogja csöpi csöcsét, kemény volt csöpi csöcse felállt tőle öcsi pöcse Az emberiséget ősidők óta 2 dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon? 222. Megfejellek, mint hableány a korralzátonyt!!! 223. Olyan béna vagy mint Kvazimódó hátúszásban!!! 224. Utolsó napján ennek az évnek, én leszek nagyon részeg, ezért írok előre, találkozunk jövőre. B.U.É.K Figyi! Ha a mókusnak ilyen feje lenne, már régen magára gyújtotta volna az erdőt!!! 226. Élj úgy, hogy halálod pillanatában, inkább azt bánd meg, amit megtettél, mint azt, amit

13 nem! 227. Három rózsaszín harapás zoknit köt a fán. Mi ebből a tanulság? Ha nem tudsz úszni, ne mássz fára, mert elüt a villamos! 228. Én úgy szeretem az anyósomat, mint a sört! Felbontva, hidegen, asztalon! 229. Olyan nagy paraszt, hogy még a vattacukrot is bicskával eszi! 230. Erdő mélyén jó a kedv, Ott lakik a barna medve Minden versben fő a rím Láttál-e már rotációs kapát? évesen a sex olyan, mint kötéllel biliárdozni Mivel lehet lemérni a trabi gyorsulását?? Naptárral 233. Hogy hívják a hülye pincért? Éttermi fogyatékos A tyúk fut a kakas elöl. Azt mondja a tyúk: ha megállok kurvának néz, ha nem, frigidnek, inkább elesem! 235. Turista utolsó szavai: melyik az a hülye, aki bundában eszi a málnát? 236. Melyik a jó indulatú daganat??? Amelyik elviszi az anyóst Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán fuss amerre látsz! 238. Egy sör nem sör, két sör fél sör, három sör egy sör, de egy sör nem sör! 239. Néha kedvem támad dolgozni, olyankor leülök egy sarokba és megvárom, amíg elmúlik Hogyan szeretkeznek a sünik? Óvatosan 241. Mit mond a nyuszika a hóembernek? Ide a répát vagy hozom a hajszárítót Már látom a fényt az alagút végén, de nem értem, miért dudál?! 243. Mi az? Három betűs falusi áruház. -Bót! 244. Tudod, sosem voltam képes befejezni semmit, de most Ritka vagy mint árvaházban a szülői értekezlet Ha nem írsz vissza, úgy megütlek, hogy leolvasod a Göncöl-szekér alvázszámát Most divat a kis Mobil, a kis Autó, de eljön az idő, amikor divat lesz a kis fasz is, és akkor te is menő leszel.

14 248. Miben van 3500 kalória? 7000 Tic-Tacban Nem nagy dolog halkan sírni, a WC-falra verset írni! Ha nagyot akarsz minden áron, próbálj dugni kerékpáron! 250. A tudat olyan, mint az ejtőernyő. Csak akkor működik, ha kinyitod Én mentes vagyok az előítéletektől, én mindenkit egyformán utálok 252. Hogy hívják a német ejtőernyőst? Zu Hans 253. MI AZ? 4 LÁBA VAN ÉS MÉGSEM JÁR? FÉLBEVÁGOTT PÓK! 254. Hogy hívják a Pál utcai focicsapatot? -Boka junior A szesz hatalmas Istene gyújtson világosságot elborult, torz agyunkban és az alkohol fényeskedjék tévútra futott alantas életünk sötétlő ösvényén! 256. Miért nem fingik a kismalac??? Mert fél, hogy kimegy a dauer a farkából!!! 257. Miért kell a szőke nőnek hétvégén is dolgoznia? Hogy hétfőn ne kelljen újra betanítani A NŐ miért maradt fent, az evolúció során?...mert sunyi módon odanőtt a pinához 259. Miért nem jön ki a medve tavasszal a barlangjából? Mert megdöglött! 260. Az Ön horoszkópja a mai napra: rengeteg virágot kap, ismerősei elhalmozzák minden jóval. Ne izguljon, minden temetés ilyen! 261. Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftshaustellungen még szebb! 262. A farkas odamegy a nyuszikához és kérdezi: -Megdughatlak, ígérem gyors leszek? A nyuszi: -Fájni fog? -Miért fájt? 263. Hogyan teremtette Isten a cigányokat? Hoppá ez odaégett! 264. Mi az? Fehér hókupacban, valami piros fetreng? Tökönrugott télapó Kevés vagy, mint lakatlan szigeten a tömegverekedés A pénisz definíciói: 0-14 korig: Vízmű, 14-30:Hajtómű, 30-50:Erőmű, 50-70:Bőrdíszmű, 70 felett: Emlékmű 267. Mi a disznók kedvenc itala? Coca-cola 268. Igaz, hogy a tanulás még nem ölt meg senkit, de azért miért kockáztasson az ember.

15 269. Hello! Ezt az sms-t űrlények indították, azzal a céllal, hogy megkeressék a leghülyébb embert. Küldetés teljesítve Hogy mondjuk angolul: Gyere Bodri kutyám, szedd a sátorfádat! "Kámon máj dog Bodri letsz go kempingszerkó!" 271. Mi az? Kicsi, zöld és 1000-rel megy hátra felé? Fikuci 272. Két rendőr közül melyik pisál távolabbra? Amelyik kinyitja a sliccét Hogy hívják a kínai dohányost? -Pack-Lee 274. Mi az intelligens és ehető? Okostojás 275. Mi az? Nagy zöld és nem tudod átdobni a kerítésen. KOMBÁJN! 276. Miért úszik a hal a vízbe? Mert nem ér le a lába Emlékszel? Mikor a vonaton utaztunk, te kinéztél az ablakon én, kidugtam a seggem, és azt hitték, hogy ikrek vagyunk Mi a neve a traumatológiai járóbeteg-rendelésnek? - Ficambulancia Mit mond a debil gyerek az anyjának? -Apúúú! 280. Mi az? Kicsi, sárga és kapar! Kínai nőgyógyász Olyan kövér vagy, hogy a légy kétszer tankol, mire körberepül Ki volt először a holdon? A cigányvajda. A bizonyíték, mert meg is égett Mit csinál a kannibál egy csontvázzal a hóna alatt? -Megy visszaváltani! 284. Rendes ember vagy, 3 apró hibával: 1.Nem úszkáltak cápák a magzatvizedben. 2.Nem aknamezőn tanítottak járni. 3. Nem a vonat tolta a babakocsidat Mi az feldobják anyós, és nem esik le semmi? Baromi nagy szerencse! 286. A nő olyan, mint az autó. Először sokba kerül, azután nehéz megszabadulni tőle Örömmel értesítjük, hogy megnyerte az "Aki nem dolgozik, annak nincs hiba a munkájában" címeres pályázatunkat. Munkáltató 288. Erdő szélén ezüstfenyő, aranyággal büszkélkedő. Őz és nyuszi körbe járja, tekintetük megcsodálja. Gondold el, hogy ott állok és boldog új évet kívánok.

16 289. Mi van a bárány fürdőszobájában? Barikád Gyerekek, tudjátok-e, kit nevezünk álszentnek? -Aki reggel mosolyogva jön iskolába Hogy köszön a nőgyógyász? - Majd holnap még benézek! 292. A szerelem első látásra nagy idő- és pénzmegtakarítás! 293. Mi az abszolút duma? Beszélni egy nőnek, hogy azért kicsi és puha, hogy ne fájjon! 294. Ha a hülyeség növesztene, akkor te már ülve nyalnád a Holdat! 295. Honnan tudja az indián, hogy kiszáradt a folyó? Hát porzik utána a kenu Olyan sötét vagy, hogy a szentjánosbogárnak pótelemet kell vinnie, hogy el tudjon menni melletted! 297. Ki volt a legperverzebb ógörög filozófus? - Diofanthosz Sajnálattal közöljük, hogy barátnője heves szexuális csatában két golyót kapott, ezért előbb az eszméletét vesztette, majd elment Hogy hívják az öregekről szóló tájékoztatót? Tatalógus Az ember addig nem részeg, amíg úgy tud feküdni a földön, hogy nem kapaszkodik semmibe Olyan vagy, mint a fehér elefánt: Ritka nagy állat Miért nem tudja felpumpálni a szőke nő a bicikligumit? Mert nem fér be a feje a küllők közé! Mi volt az apja? -Tüdőbeteg. -De mit csinált? -Köhögött. -De abból nem lehet megélni! - Meg is halt szegény Kedves barátom! Olyan jó barátom vagy, hogyha ketten lennénk egy süllyedő hajón és csak egy mentőöv lenne, hát bizony nagyon hiányoznál! 305. Mit csinál a szöszi a vakonddal? Élve eltemeti Miért ölték meg a tv macit? Mert köpött!!! 307. Az Élet olyan, mint a motor, ha nem megy, akkor be kell rúgni! 308. Melyik férfi nősül meg kétszer?...amelyiknek rossz a memóriája! 309. Az élet egy szexuális úton terjedő betegség, melynél a halálozási arány 100%!

17 310. Mi az? Szőke nő hajában barna tincs? -REMÉNY!!!!! 311. HOGY HÍVJÁK A JAPÁN PROSTIT? UGRIK A KUKIRA A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége gratulál Önnek, mert Ön az egyedüli, aki szájrátéttel tudja gyógyítani a fitymaszűkületet Mit jelent az, hogy Paff, a bűvös sárkány? -Mit? -Anyósom elesett a biciklivel "A gyászmenet hossza nem attól függ, hogy milyen ember voltál életed során, hanem, hogy esik-e az eső!!" (R. Clooney) 315. Értelmetlen az élete? Úgy érzi leírták, senkinek sincs Önre szüksége? Ez nem igaz! Jelentkezzen a Bp-i Állat és Növénykerbe takarmánynak Ki az abszolút feledékeny??? Aki azért szed kavintont, hogy el ne felejtse, miért szed viagrát Két szőke nő beszélget az előzőnapi áramszünetről. Egyik: -Képzeld, tegnap 1 órára beragadtam a liftbe! Másik: -Az semmi, én 8 órát vártam a mozgólépcsőn Két doki beszélget! -Mennyi ellenségünk van ezen a világon! -Mire a másik! -De még a másikon!! 319. Mit mond a szőke nő a vibrátornak? Ne remegj nekem is te vagy az első! 320. Mit írnak a jó pap fejfájára: "Tanulmányait befejezte!" 321. Ki az igazán ronda gyerek??? Akinek csontot kell akasztani a nyakába, hogy a kutya játsszon vele!! 322. Mi az? Hosszú, kemény és a férfiaknak van? Katonaság 323. Az anyós olyan, mint egy rossz motor. Ha azt akarod, hogy elinduljon, be kell rúgni Halál előtti utolsó mondat: -Ugye kék a fázis? 325. Halál előtti utolsó mondat: -Látjátok gyerekek ez itt a vízisikló! 326. Hogy hívják az arab focist? Kapd el Hamar. És a fiát? Kapd el Hamarabb Mindig tudtam, hogy nem kívánt gyerek vagyok, amikor a fürdőkádban a hajszárítóval kellett játszanom Miért zsíros a tej? Hogy fejés közbe ne nyikorogjon.

18 329. Ki az abszolút sovány? Aki befér a plakát, meg a fal közé! 330. Mi a különbség az üvegtál és a tévedés között? A tévedés lehet fatális!! 331. Mi a szél? A levegő azon része, amelyik siet! 332. Gratulálunk! Ön a melegek szövetségének teljes jogú tagja lett! Ne feledje, mi mindig Ön mögött állunk! 333. Én vagyok a télapó, úgy bebasztam, mint a ló. Van zsákomban minden jó: tampon, bugyi, műdákó! Ne várjatok, nem megyek, pornófilmet rendezek! Boldog karácsonyt! 334. Biciklivel érkeztem, bazi nagyot fékeztem. Okos vagyok, szép és laza. Locsoljak, vagy menjek haza? 335. Mikor kigyúlnak a fények, pajkos koboldok zenélnek. Huncut mosollyal egy rád kacsint, közben csillámport hint. Így adja át az üzenetet: kellemes ünnepeket! 336. Mi az, hosszú, kemény és csak a fiúknak van? -Katonaság! 337. Mi az? Ritka 4 betűs női név? -Béla 338. Sivatagba megy a teve, tele van a töke vele. Nálam van a töke leve, meglocsolhatlak-e vele? 339. Közöttünk annyi volt, mint lakatlan szigeten a tömegverekedés Itt vagyok én, mert Istennek van szépérzéke és itt vagy te, mert van humorérzéke is Öreg embernek a félrelépés már csak a tizedik emeleti ablakban izgalmas! 342. Olyan hülye vagy, hogy görbíted a teret 343. Hogy hívják a meg nem született kis rókát????? Hányinger Melyik a leggyorsabb állat a földön? A motoros rendőr Élni annyi, mint röhögni az életen és belehalni a röhögésbe! 346. Az értelmiség előtt két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan Hogy hívják Pinokkió szeretőjét? -Fabula cigány, 5 személyes Ladával a vízbe akar ugratni! Mi ebben a pazarlás? Az hogy a Lada 5 személyes Mi az abszolút kegyetlenség? Struccot betonon megijeszteni.

19 350. Mi az elöl piros hátul piros????? Boci, boci tarka, se füle se farka! 351. JÓ DOLOG EZ A TELEFON! -SZÓLT AZ INDIÁN, ÉS DOBOTT MÉG VAGY KETTŐT A TŰZRE, HOGY EL TUDJA KÜLDENI A FÜSTJELEKET Hogyan lehet felizgatni egy 70 éves nénit Elveszed a nyugdíját! 353. Olyan kosz van nálatok, hogy a csótányok is csak papucsba mászkálnak! 354. A villamos alatt fekvő ember mosolya sosem őszinte! 355. A tudás lohol utánad, de sajnos te vagy a gyorsabb Hogy kezdődnek a jövő meséi? -Klón és gén sétálnak az utcán Hogy hívják a finn síelőt?? - Porho Hessinnen 358. Mi a különbség a szúnyog és a nő között? A szúnyognak nem kell simogatni a fejét miközben szív Minél gyorsabban szállsz le a villamosról, annál biztosabbá válik, hogy vannak szárnyaid! 360. Hogy hívják a rühes macskát? - Viszket Miért van a farkadra írva, hogy TESCO? -Mert a legkisebb is számít Hogy hívják a karatézó zöldséget? KRUMP LEE 363. Hiszel a szerelem első látásban, vagy elsétáljak előtted még egyszer??? Mi az! Hurkapálcika csupaszon? -Vattacukor light! 365. Hajnalok hajnalán nagy bagoly ül a fán. Ferdén áll a farka, kérlek, ne menj arra. Hamisan fintorog, biztosan szarni fog Olyan pofont kapsz, hogy a takony menetet vág a nyakadon Diplomata az aki, úgy tud elküldeni a francba, hogy szinte már várod, hogy indulhass A kocogás azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez Mindenki jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának Mi a világ legrövidebb vicce? Két rendőr beszélget az akadémián A négyütemű SMS: Küld, vár, csörren, megkapod!

20 372. Mi az, zöld, kicsi és sétál? : SÉTAFIKA 373. Ha 3 percen belül nem küldöd tovább ezt az sms-t, zseblámpa lesz a telefonodból. Üdvözlettel a Technika Ördöge! 374. Az UFO-k valóságosak. A légierő nem létezik! 375. Az ön telefonja veszélyeztetett helyzetben van. A biztos védelem érdekében kérjük, adja át készülékét a legközelebbi járókelőnek Mikor van abszolút meleg?? Amikor a tyúk rántottát tojik A félkarú szőkenő lóg a faágon! Hogy lehet leszedni a fáról? Integetsz neki! Rövid leszek. Mondta a kígyó és felmászott a sínekre Mi a legragályosabb? A nő, mert mindenki megkapja! 380. Miért nem lehet a női lábakat privatizálni? Mert mindig közbecsúszik valami! 381. Miért vizes a szőke nő haja lefekvéskor? Mert jóéjtpuszit ad az aranyhalnak Mi az? Hosszú büdös és barna. Szivar 383. Miért eszi meg a szőke nő a lottó szelvényét? Mert az van ráírva, hogy eheti Hogy hívják a Lengyel kocsmárost? Mikornyitzki 385. SAJNÁLATTAL KÖZÖLJÜK, HOGY A GUMIBABÁNK ELFOGYOTT, DE KÜLDÜNK ÖNNEK EGY CSUKLÓSZORÍTÓT Min veszekedik 4 rendőr? Hogy ki üljön az ablak mellett Túladagolás esetén előfordulhat, az élet apró örömeinek észrevétele is! 388. Mi villan át a légy agyán, amikor nekicsapódik a szélvédődnek? A SEGGE! 389. Kevés vagy nekem, mint leánykollégiumban a fitymacsattogás Mi az? Öt lába van, és abból kettő szőrös?...kislány a zongoránál Hogy hívják az atomnyuszit? Paksifüles 392. Mit csinál a Terminátor éneklés előtt? Megköszörüli a torkát A tv-vel szemezek...a kanapéval flörtölök... Ha nem sietsz, hamarosan kikezdek a

SMS adatbázis II. Vicces, pimasz és malac SMS-ek -

SMS adatbázis II. Vicces, pimasz és malac SMS-ek - 1 SMS adatbázis II Vicces, pimasz és malac SMS-ek - 1. A telefonszámát egy véletlen szám-generátor kiválasztotta. Ön nyert egy gyalogtúrát Sydneybe! Gratulálunk! 2. Gyakoroljunk matekot! Összeadhatnánk

Részletesebben

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam Szerelmes versfüzér 1. Nyolcvan sor a fáról, amire rádőlnél Ha most rádőlsz arra a fára, Ki fog dőlni és pont telibe talál- Na. Én állok a fa másik oldalán Pont

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 ŐRZÖM AZ ÁLMODAT 5 AZ IGAZ SZERETET 5 MA EGY VERSEM KAPCSÁN 6 BIZONY! 7 A HÁRSFAILLATÚ ESTÉKEN 7 A MI VERSÜNK

Részletesebben

DALSZÖVEGEK 2. KyA, 2010. február 23.

DALSZÖVEGEK 2. KyA, 2010. február 23. DALSZÖVEGEK 2. KyA, 2010. február 23. Van olyan ember Tartalomjegyzék 67-es út (Republic)... 18 A széllel szemben járok (Fonográf)... 13 Az ünnep (Zorán)... 17 Élsz valahol (Fonográf)... 11 Elvonult a

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés V i c z i á n Á k o s Halálos haszonszerzés Nem is emlékszem, hogy mikor aludtam ilyen jót, igaz nem volt több hat óránál, de ennyit ritkán alszom. Nyújtózkodtam egy hatalmasat, majd felkeltem az ágyból,

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között Harmadik lecke - Hol a koffer? - A szekrény mellett. - Melyik szekrény mellett? - A nagy barna mellett. - Hol? - Ott, a tükör előtt. - Aha, tényleg. És az a nagy táska? - Kint, az ablak alatt. - Cipő.

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben

Tizennegyedik lecke. nálam

Tizennegyedik lecke. nálam Tizennegyedik lecke Vendégségben Péter: Szeretettel üdvözöllek benneteket nálam. A kabátokat itt hagyhatjátok az előszobában. Juszuf: Köszönjük szépen. Ezt a kis bort neked hoztuk. Le kell venni a cipőt?

Részletesebben

Ősi családi kör 2012

Ősi családi kör 2012 Ősi családi kör 2012 Egy ősember(őe) és egy ősasszony(őa) ülnek a tűz mellett és rágcsálnak egy-egy cupákot. ŐA: Jenő te nem fázol? Olyan huzatos ez a barlang. ŐE: Ne morogj! Örülj, hogy fedél van a fejed

Részletesebben

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem Tizenötödik lecke Családi kép Te, Gergely, mindig meg akarom kérdezni, csak elfelejtem: kik vannak azon a nagy képen az ágyad fölött? Ja, azok, azon a régi képen? Az az apai nagyapám családja, még a háború

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

hang Példamondatok: hang hang hang hang Feladatok: hang

hang Példamondatok: hang hang hang hang Feladatok: hang hang A hangokat a fülünkkel érzékeljük. Nyelvtanórán a hang szónak a beszédhang jelentését használjuk. Amikor kimondunk egy betűt, az a hang. A beszédhangokat mi hozzuk létre a szánkkal és a nyelvünkkel.

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

VIASZKVIRÁG. Bohózat egy felvonásban. Történik: egy magyar faluban valamikor a két háború között.

VIASZKVIRÁG. Bohózat egy felvonásban. Történik: egy magyar faluban valamikor a két háború között. Személyek: Péter, középkorú parasztgazda Mári, a felesége Bíró, idősebb parasztgazda Kisbíró, fiatalabb parasztgazda Török Rezső VIASZKVIRÁG Bohózat egy felvonásban Történik: egy magyar faluban valamikor

Részletesebben

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között. a vaku meg a film mellett

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között. a vaku meg a film mellett Harmadik lecke - Hol a koffer? -A szekrény mellett. - Melyik szekrény mellett? - A nagy barna mellett. -Hol? - Ott, a tükör előtt. - Aha, tényleg. És az a nagy táska? - Kint, az ablak alatt. - Cipő. Zokni,

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

A Cseppnyi Önbizalom kútja

A Cseppnyi Önbizalom kútja Bertóti Johanna A Cseppnyi Önbizalom kútja Szereplők: Fodor testvérek (kertészlegények) Bodor Magnólia, tündér Kuruzs Ló Utolsó Sárkány Kurta Farkú Malac Félénk Tigris 1 1. jelenet Kert. Csukott szirmú

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke Levelező Klub Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke A piros kiskocsi Tomi és Évi a domb tetejére húzták a piros kiskocsit. Beültek a -ba, és elindultak lefelé a lejtőn. Sebesen gurultak ám! Aztán reccs, bumm!

Részletesebben

- Jean, ma az utca túloldalán tálaljon! - Miért, uram??????? - Mert azt mondta a fogorvosom, hogy a másik oldalon egyek.

- Jean, ma az utca túloldalán tálaljon! - Miért, uram??????? - Mert azt mondta a fogorvosom, hogy a másik oldalon egyek. - Jean, ma az utca túloldalán tálaljon! - Miért, uram??????? - Mert azt mondta a fogorvosom, hogy a másik oldalon egyek. Ön egy fogorvos. Ma valahogy nincs kedve dolgozni. Mit tesz? 1. A rendelőbe lépve

Részletesebben

IV. Matematikai tehetségnap 2013. szeptember 28. IV. osztály

IV. Matematikai tehetségnap 2013. szeptember 28. IV. osztály IV. osztály 1. feladat. Ha leejtünk egy labdát, akkor az feleakkora magasságra pattan fel, mint ahonnan leejtettük. Milyen magasról ejtettük le a labdát, ha ötödször 10 cm magasra pattant fel? 2. feladat.

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1.

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1. FARKAS KATALIN Félvér Tigris Derna krónikák 1. 1. Meglepetés A mai napom is ugyanúgy kezdődött, mint minden hétköznapom. Kicsit morcosan keltem fel, unottan ettem meg a reggelit, lassan öltöztem fel és

Részletesebben

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait.

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait. Göncölszekér M ári szólt asszonyához Pista, te csak maradj az ágyban, próbálj meg aludni. Ez a szegény lánygyerek folyton köhög. Nem hagy téged aludni. Nem tudsz pihenni. Lehet, hogy a komámnak lesz igaza.

Részletesebben

2012. Május ANGYALKERTI HÍRMONDÓ

2012. Május ANGYALKERTI HÍRMONDÓ 2012. Május ANGYALKERTI HÍRMONDÓ KATICA Mennyi, mennyi minden. Annyi minden történt mostanában. Áprilist zártuk a kiállítással, utána készültünk az anyák-napjára nagyon ügyesek voltak, 11-én pénteken délelőt

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Egy férfi otthon bemegy a zuhanyzóba, miután a felesége éppen végzett a tusolással, amikor valaki csenget.

Egy férfi otthon bemegy a zuhanyzóba, miután a felesége éppen végzett a tusolással, amikor valaki csenget. 5 PERCES MENEDZSMENT TANFOLYAM 1. lecke Egy férfi otthon bemegy a zuhanyzóba, miután a felesége éppen végzett a tusolással, amikor valaki csenget. A feleség gyorsan maga köré csavar egy törölközőt, és

Részletesebben

A HECSEDLI MEG A POSTÁS

A HECSEDLI MEG A POSTÁS SZEMLE 13 T. Ágoston László A HECSEDLI MEG A POSTÁS Hecsedli. Várjuk a postást mondta Bányai, az író, és letette a kagylót. Régi, jól bevált, mondhatni egyezményes szövegük volt ez Zsengellérrel, a költővel

Részletesebben

T. Ágoston László A főnyeremény

T. Ágoston László A főnyeremény T. Ágoston László A főnyeremény Gondosan bezárta az ajtót, zsebre vágta a kulcsot és egy széllel bélelt, kopott nyári nadrágban, hasonlóképp elnyűtt pólóban, és mezítlábas papucsban lecsoszogott a földszintre

Részletesebben

Csöngettek az ajtón. Katus támolyogva

Csöngettek az ajtón. Katus támolyogva Olcsó krumpli Csöngettek az ajtón. Katus támolyogva ment ajtót nyitni. Nagy örömére, az édesanyja állt az ajtó előtt. Anyukám, de jó, hogy jössz. Alig állok a lábamon, olyan álmos vagyok. Kislányom! Csak

Részletesebben

Pataky Zsófia vagyok, 14 éves. A legnagyobb gyerek a családban. Két testvérem van.

Pataky Zsófia vagyok, 14 éves. A legnagyobb gyerek a családban. Két testvérem van. A gyermekek Pataky Zsófia vagyok, 14 éves. A legnagyobb gyerek a családban. Két testvérem van. Pontosan 6 évvel ezelőtt, karácsonykor (amikor én 8 éves voltam a húgom pedig 5) kaptam a világ legszebb ajándékát.

Részletesebben

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három...

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három... A SÓ (népmese) Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy öreg király s volt három szép lánya. Volt néki három dúsgazdag országa, mindhárom lányának jutott egy-egy ország. Hanem ahogy mondják: nincs három

Részletesebben

Itt van! Már megint nem hagy békén a reggel. Itt parancsolgat, és ébresztőt harsog a fülembe, pedig én nagyon álmos vagyok. Na, mindegy! Most kikukucskálok a takaróm alól, hátha mégis éjszaka van és lehet

Részletesebben

AKADÉMIAI KIADÓ KILIKI A FÖLDÖN OLDAL LECKE OLVASMÁNY HALLÁS UTÁNI GYAKORLAT. A pince A képek (Apu családja. Az unokatestvérek.

AKADÉMIAI KIADÓ KILIKI A FÖLDÖN OLDAL LECKE OLVASMÁNY HALLÁS UTÁNI GYAKORLAT. A pince A képek (Apu családja. Az unokatestvérek. OLDAL OLVASMÁNY HALLÁS UTÁNI GYAKORLAT 8 Sziasztok! 11 1. A furcsa idegen 32 2. Amia bajban van Meglepetés 56 3. A kincsesláda 76 4. Vásárolni megyünk 96 5. Kedves naplóm! A pince A képek (Apu családja.

Részletesebben

Duna utca. családvers

Duna utca. családvers Terék Anna Duna utca családvers és lehet, én mégiscsak a Duna utcában voltam egész életemben a legboldogabb. öten laktunk két szobában, s apám sosem tudta nyugodtan megcsókolni anyámat, mi néztük őket

Részletesebben

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA Student's name : E-mail: Test štampajte i skeniranog ga vratite na e-mail office@centarzaedukaciju.com U slučaju da nemate tehničke mogućnosti, prihvata se i da na datu e-mail adresu pošaljete odgovore

Részletesebben

Hogyan nevezik a motorbicikli oldalkocsiját, ha az asszonyt szállítják benne?

Hogyan nevezik a motorbicikli oldalkocsiját, ha az asszonyt szállítják benne? Mi az, se keze, se laba, megis felmegy a padlasra? -Ugyes nyomorek... :) Kevés vagy mint szarban a "C" vitamin Miért jó a falábú nőnek? - Mert mezítláb is tud diót törni. Mi az piros és árt a fogaknak?

Részletesebben

Juhász Bence. A nagy litikamu

Juhász Bence. A nagy litikamu Juhász Bence A nagy P litikamu Parlamentből a Parlamentbe Viszontválaszra megadom a szót képviselő úrnak. Köszönöm Elnök úr, Tisztelt Országgyűlés, Tisztelt Ház. Amint az előző felszólalásomban is ismertettem

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

Nyelvhasználat. - Legyen szíves! - Egészségedre! - Gyere be! - Mit tetszik kérni? - Jó éjszakát! Melyik a helyes válasz? Jelöld be!

Nyelvhasználat. - Legyen szíves! - Egészségedre! - Gyere be! - Mit tetszik kérni? - Jó éjszakát! Melyik a helyes válasz? Jelöld be! Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan felnıttnek, akivel nem tegezıdsz (nem Szia-t köszönsz neki), és X-et, ha mindkettınek! (5 pont) - Legyen szíves! -

Részletesebben

Kisiskolás az én nevem,

Kisiskolás az én nevem, 1. Hallgasd meg a verset! Mondd el, kirõl szól! Kisiskolás az én nevem Kisiskolás az én nevem, ki nem hiszi, jöjjön velem. Iskolába sietek én, nem ülök már anyám ölén. Iskolában jól figyelek, ha kérdeznek,

Részletesebben

Tegezés, magázás. Tegeződés: a beszélgetőpartnerünknek azt mondjuk, hogy te. Tegezünk: barátokat családtagokat gyerekeket és (legtöbbször) kollégákat

Tegezés, magázás. Tegeződés: a beszélgetőpartnerünknek azt mondjuk, hogy te. Tegezünk: barátokat családtagokat gyerekeket és (legtöbbször) kollégákat Tegezés, magázás 1 ) Alapszabályok Tegeződés: a beszélgetőpartnerünknek azt mondjuk, hogy te. Tegezünk: barátokat családtagokat gyerekeket és (legtöbbször) kollégákat Magázódás: a beszélgetőpartnerünknek

Részletesebben

Kiss Ottó. Csillagszedő Márió. Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival

Kiss Ottó. Csillagszedő Márió. Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival Kiss Ottó Csillagszedő Márió Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival Az ember jóból és rosszból van összegyúrva. Fehérből meg feketéből. Ezért van az, ha rajtakapsz valami rossz dolgon, mindig

Részletesebben

MAHLER. Lieder aus Des Knaben Wunderhorn. A fiú csodakürtje

MAHLER. Lieder aus Des Knaben Wunderhorn. A fiú csodakürtje MAHLER Lieder aus Des Knaben Wunderhorn A fiú csodakürtje GÁDOR ÁGNES nyersfordítása 2007 Lieder aus Des Knaben Wunderhorn Der Schildwache Nachtlied Az őrszem éji dala Nem tudok, nem szeretek vidám lenni;

Részletesebben

Petőcz András. Idegenek. Harminc perccel a háború előtt

Petőcz András. Idegenek. Harminc perccel a háború előtt Petőcz András Idegenek Harminc perccel a háború előtt Peut-être à cause des ombres sur son visage, il avait l air de rire. (Camus) Megyünk anyámmal haza, a plébániára. Szeretek az anyámmal kézen fogva

Részletesebben

Az élet napos oldala

Az élet napos oldala Az élet napos oldala írta Mercz Tamás E-mail: mercz_tomi@hotmail.com Első rész Minden kicsiben kezdődik el A fűnyíró idegesítő berregő motorhangja teljesen betölti szobám zegzugait. Zúg a rikítóan kék

Részletesebben

Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám,

Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám, Ott vess ki! Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám, mi az, felrobban az idegek pályáin. Szépek a rózsák,

Részletesebben

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Forrás: Gyurcsó István Alapítvány Füzetek 14., Dunaszerdahely, 1999

Részletesebben

Benedek Elek: JÉGORSZÁG KIRÁLYA

Benedek Elek: JÉGORSZÁG KIRÁLYA Benedek Elek: JÉGORSZÁG KIRÁLYA Volt egyszer egy szegény ember. Ennek a szegény embernek annyi fia volt, mint a rosta lika, még eggyel több. Éjjel-nappal búslakodott szegény, hogy mit csináljon ezzel a

Részletesebben

HangZavar. 1. szám Fábry Zoltán Alapiskola 2004. október

HangZavar. 1. szám Fábry Zoltán Alapiskola 2004. október HangZavar 1. szám Fábry Zoltán Alapiskola 2004. október j tagok kerültek a diákparlamentbe. Elképzeléseikről betekintést Ú nyerhetsz tőlünk a Hangzavar 1. számában. Az elmúlt iskolai évben a diákparlament

Részletesebben

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget Kovács Gabriella Hát ennyi volt... Hát ennyi volt érezte, hogy itt az út vége. Tehetetlenül, fáradtan feküdt a hideg kövön a fagyos szélben és nem akart többé engedelmeskedni a teste. Már nem érzett fájdalmat

Részletesebben

Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan feln ttnek, akivel nem tegez

Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan feln ttnek, akivel nem tegez Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan felnıttnek, akivel nem tegezıdsz (nem Szia-t köszönsz neki), és X-et, ha mindkettınek! (5 pont) - Legyen szíves! 2

Részletesebben

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára Mire megvirrad... Julis! Julis! Asszony! Csak nem hagy békén, s én áldozatként, hogy szabaduljak tőle, elvonulok, mint a nagyokosok, tollat veszek a kezembe, azzal ámítom őnagyságát, hogy úr lettem, ahogy

Részletesebben

Fordította: Szedő Dénes. Carmina Burana (részletek) Ó, FORTUNA (O Fortuna) A KIS PARASZTLEÁNYKA (Exiit diluculo)

Fordította: Szedő Dénes. Carmina Burana (részletek) Ó, FORTUNA (O Fortuna) A KIS PARASZTLEÁNYKA (Exiit diluculo) Carmina Burana (részletek) Ó, FORTUNA (O Fortuna) Ó, Fortuna, mint a Luna egyre-másra változol: majd nagyobbodsz, majd meg elfogysz; hej, az élet ronda sor: gabalyítja s igazítja játszva az ember fejét:

Részletesebben

ZIGÓTA MEGPRÓBÁLJA BEMUTATNI A CSALÁDJÁT. A nevem Vigóta. Befenyő Vigóta. Pöfe vagyok és nagyfogú, de ev a könyv nem rólam fól, hanem a faládomról.

ZIGÓTA MEGPRÓBÁLJA BEMUTATNI A CSALÁDJÁT. A nevem Vigóta. Befenyő Vigóta. Pöfe vagyok és nagyfogú, de ev a könyv nem rólam fól, hanem a faládomról. ZIGÓTA MEGPRÓBÁLJA BEMUTATNI A CSALÁDJÁT A nevem Vigóta. Befenyő Vigóta. Pöfe vagyok és nagyfogú, de ev a könyv nem rólam fól, hanem a faládomról. 3 ZIGÓTA MEGPRÓBÁLJA BEMUTATNI A CSALÁDJÁT Ő av apukám,

Részletesebben

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla!

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla! ÚJ LAKÁSBAN Kedves Csilla! Képzeld el! Új lakásban lakom! Ez a legszebb ház a környéken! Egy mesés társasházban, gyönyörű lakásban élek! Képzeld el! Van benne egy csendes hálószoba, világos nappali szoba,

Részletesebben

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj 14 tiszatáj TANDORI DEZSÕ Hitman Hitman nincs a szótárban, a szótárban nincs. De hát ember nem ad lónak olyan nevet, hogy Úgy Jól Ötvenen Túl. Nem ad, öreg, lónak ember olyan nevet, hogy... mondom. Mondja

Részletesebben

Baka Judit Makár Júlia 1+1. I. rész

Baka Judit Makár Júlia 1+1. I. rész Baka Judit Makár Júlia Egyszer volt 1+1 I. rész Kolozsvár, 2010 Támogatta a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma Írta: Baka Judit Illusztrálta: Makár Júlia Véleményezte: dr. P. Dombi

Részletesebben

Palotai Boris. Hetedik év

Palotai Boris. Hetedik év Palotai Boris Hetedik év Palotai Boris Hetedik év Regény 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Palotai Boris jogutódja Milyen sovány a mérnök úr! Most is mérnök urazta, hogy a két combja közt ringott, s melle szétlapult

Részletesebben

Pár szóban a novella létrejöttéről:

Pár szóban a novella létrejöttéről: Pár szóban a novella létrejöttéről: A Heléné Cixous-pályázatot a Feldmár Intézet Nők Iskolája alapította. A pályázat feltételeit Feldmár András fogalmazta meg...a nyertes pályázatoktól őszinte, magas színvonalú,

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 7

MagyarOK 1.: munkalapok 7 1. Dénes napirendje 6.30 6.35 Fél hétkor Dénes felkel. Hat óra harmincöt perckor már a fürdőszobában van. (Hideg vízzel zuhanyozik.) 7.00 Hét órakor Dénes kimegy a konyhába, és leül reggelizni. / Hét órakor

Részletesebben

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Az élet (és halál) játéka, szerzők Inka és Markus Brand 2-4 játékos részére 12 éves kortól Egy teljesen új fejezet nyílik

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

http://webovoda.blogspot.com/

http://webovoda.blogspot.com/ http://webovoda.blogspot.com/ B e t l e h e m e s j á t é k Szereplők: Király, szolga, Mária, József, egy paraszt család (akiknél a betlehemes játszódik), a betlehemet vivők, angyalok, pásztorok. Az egész

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó A tárgyeset 1 ) Kezdjük egy gyakorlattal! Ha ismeri a novellát, válaszoljon a kérdésekre! Mit szeret Bariton János? Mit szeret Gizella? Mit szeretnek az ikrek? kávé macska kutya fagylalt hal könyvek hörcsög

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

3. Olyan ráncos a homloka, hogy a kalapját úgy kell felcsavarozni a fejére... (maxx) 4. Olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádban! 5.

3. Olyan ráncos a homloka, hogy a kalapját úgy kell felcsavarozni a fejére... (maxx) 4. Olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádban! 5. OLYAN... 1 1. Olyan a tanga, mint a láncfűrész,megcsúszik a kezed és az újjad már megy is a picsába. 2. Olyan a szerelem, mint a szivárvány, ritkán mutatkozik meg könnyek nélkül. 3. Olyan szőke vagy, hogy

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában.

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. PPEK 879 Gyermekimák Gyermekimák mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért és a könyvtárral kapcsolatos legfrissebb

Részletesebben

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Több éves gyakorlattal fejlesztették tökélyre kifinomult praktikáik egész arzenálját. Kódszavaik tárháza régi, legendássá vált esetekből épült fel, ám legtöbbször

Részletesebben

Szilveszter az Adrián, 2015/2016

Szilveszter az Adrián, 2015/2016 Szilveszter az Adrián, 2015/2016 Nem mondhatnám, hogy a legtipikusabb szilveszteri program az Adrián vitorlázni, de a mi családunkban jobbára a megszokottól eltérően történnek a dolgok. A gyerekeink szerint

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL MAGYAR

EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL MAGYAR Centre Number Vizsgaközpont száma.... Candidate No. Vizsgázó száma EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL For Examiners'

Részletesebben

A fölkelő nap legendája

A fölkelő nap legendája Prof. Dr. Tapolyai Mihály A fölkelő nap legendája Máréfalvi barátaimnak mestereim egyikéről Dr. Szalay Károly pszichiáter emlékére Dr. Szalay Károly pszichiáter élete (1894-1973) Régen mesternek hívtuk

Részletesebben

A debrői kertek alatt (gyermekjáték / Heves vm.) A kazári piacon Bábi, Bábi, de beteg (gyermekjáték)... 2

A debrői kertek alatt (gyermekjáték / Heves vm.) A kazári piacon Bábi, Bábi, de beteg (gyermekjáték)... 2 Tartalom A debrői kertek alatt (gyermekjáték / Heves vm.)... 2 A kazári piacon... 2 Bábi, Bábi, de beteg (gyermekjáték)... 2 Búbb bújj zöld ág (magyar népdal)... 2 Elfogyott a krumplileves... 3 Elvesztettem

Részletesebben

Amikor a férj jobban tudja...

Amikor a férj jobban tudja... Antennás, kinyithatós, lecsúsztathatós, analóg, pixeles, kicsi, de inkább nagy. Az első telefonjaink annyira a szürkeállományunkba égtek, hogy könnyű volt feleleveníteni a velük töltött időt és emlékeket.

Részletesebben

NÁCIK A DÍNÓK ELLEN. Komor Zoltán és Tépő Donát. Publio Kiadó. Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán. Köszönet: Nemes Z.

NÁCIK A DÍNÓK ELLEN. Komor Zoltán és Tépő Donát. Publio Kiadó. Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán. Köszönet: Nemes Z. NÁCIK A DÍNÓK ELLEN Komor Zoltán és Tépő Donát Publio Kiadó 2015 Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán Köszönet: Nemes Z. Márió www.facebook.com/mutansfile www.katapult.tk www.tepodonat.hu

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

DALSZÖVEGEK. (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal)

DALSZÖVEGEK. (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal) DALSZÖVEGEK (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal) 14. Támaszd meg oldalad Két arany pálcával. Meg is simakodjál, Meg is mosakodjál, Beszélve: Töröld meg magad

Részletesebben

Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti

Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti Cziczó Attila: ANDREA életjáték szereplők: Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti 1. JELENET - ANDREA SZOBÁJA Andrea ül elkeseredetten a tükör előtt. Néha közelebb hajol, vizsgálgatja arcának hibáit.

Részletesebben

GÁL LÁSZLÓ VERSEI KÓRHÁZBAN. a fehér ágy fekete világ háromszor rab az öreg a beteg az ablak alatt tavasz születik nekik mondom irigyen nem neked

GÁL LÁSZLÓ VERSEI KÓRHÁZBAN. a fehér ágy fekete világ háromszor rab az öreg a beteg az ablak alatt tavasz születik nekik mondom irigyen nem neked GÁL LÁSZLÓ VERSEI KÓRHÁZBAN a fehér ágy fekete világ háromszor rab az öreg a beteg az ablak alatt tavasz születik nekik mondom irigyen nem neked és jól van így mondom magamnak és így is jól van így is

Részletesebben

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok.

A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. A héten vendégeket fogadunk. Egy idegen bolygóról érkeztek, de nagyon kedvesek, szeretnének megismerkedni velünk. Ők a robotok. Elsőként bemutatkozunk egymásnak. Ekkor derül ki, hogy értik a nyelvünket,

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

V. monológ (Variációk az utcalámpához) A szárazon hagyott csaj esetei A kitartó masszőr. Borda Réka. Vojakovič Cyntia S Z Ö V E G G Y Á R

V. monológ (Variációk az utcalámpához) A szárazon hagyott csaj esetei A kitartó masszőr. Borda Réka. Vojakovič Cyntia S Z Ö V E G G Y Á R Borda Réka V. monológ (Variációk az utcalámpához) És ha semmi nem úgy van, ahogy hisszük? Ha a Titánia csak meg akart csobbanni a vízben, mert kaparászták hátát a milliomosok, ha lehet fejjel lefelé szeretkezni,

Részletesebben

KOCSÁR MIKLÓS. Dalok magyar költ k verseire

KOCSÁR MIKLÓS. Dalok magyar költ k verseire KOCSÁR MIKLÓS Dalok magyar költk verseire Énekhangra és zongorára 2. Gyurkovics Tibor versei ÖLELJ MEG ENGEM, ISTEN 1. Fönn 2. Antifóna 3. Figura 4. Istenem LÁTJÁTOK FELEIM KÉRÉS EGYHELYBEN POR-DAL Kontrapunkt

Részletesebben

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár!

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Virágom, virágom Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Szép szál legény gyere át, Szívemben a bánat jár. Hozzál egy kis pálinkát, Hogy legyen egy

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Melyik testrész izgat fel a leginkább?

Melyik testrész izgat fel a leginkább? A játék szabályai 1. Hangosan olvasd fel a kérdést / próbát. 2. Ha az Őszintét választod, adj nyílt, őszinte választ. 3. Szólj hozzá, ha valami megérint vagy ha meg szeretnéd osztani a véleményedet a másik

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

A melléknevek képzése

A melléknevek képzése A melléknevek képzése 1 ) Helyezkedjen el kényelmesen, először mesélni fogunk... Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a magyar nyelv, benne sok szóval, kifejezéssel és szabállyal, amelyeket persze

Részletesebben

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala?

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? VŐLEGÉNY KVÍZ Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? Mi a kedvenc sportja? Mi a legfőbb hobbija? Mi a kedvenc évszaka?

Részletesebben

Kata. Megvagyok mondja. Kimegyünk? Á, jó itt.

Kata. Megvagyok mondja. Kimegyünk? Á, jó itt. Kata Az egyik budapesti aluljáró, metróbejárat előtt találkozunk, azt mondta, itt szokta napjainak nagy részét tölteni. Mocsok van, bűz és minden tele hajléktalanokkal. Alszanak dobozokon, koszos rongyokon,

Részletesebben

Tizenkettedik lecke. Az ajtóban

Tizenkettedik lecke. Az ajtóban Tizenkettedik lecke Az ajtóban Gulyás Szia, édes! Szia, kicsim! Egy picit korán jössz... Hát... én el is mehetek... Jaj, nem úgy értem! Bocsánat! Csak még nincs kész a vacsora. A vacsora a mai meglepetés.

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 3

MagyarOK 1.: munkalapok 3 1. Mi a tárgy neve? kártyák telefon lámpa számítógép / laptop kulcs pénz igazolvány toll nyomtató asztal szék szemüveg könyv kávéfőző bögre buszjegy papír zsebkendő mobiltelefon ceruza Szita Szilvia és

Részletesebben

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57.

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Tanítók Fekete István Egyesülete Feladási határidő: 2017. január 13. (péntek) HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Forduló: II. Évfolyam: 2. Az iskola kódja: H- A versenyző neve: Elérhető

Részletesebben

szerelmes éneke T E D D W A Y N

szerelmes éneke T E D D W A Y N szerelmes éneke T E D D Y W A Y N E A testvéreimnek és a szüleimnek Azt akarom, hogy az életem buli legyen. Se szülôk, se szabályok, se semmi. Hogy senki se állíthasson meg. Senki ne állíthasson meg. Justin

Részletesebben