JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ"

Átírás

1 Informatika középszint 0911 ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

2 Bevezetés A feladatok értékelése a javítási-értékelési útmutatóban megadott pontozás szerint történik. A javítási útmutatóban a nagyobb logikai egységek szerinti pontokat a keretezett részben találja. A keretezés nélküli sorokban egyrészt a pontok bontása található, másrészt utalásokat talál arra nézve, hogy milyen esetekben adható, illetve nem adható meg az aktuális pont. Az egységes értékelés érdekében kérjük, hogy ne térjen el az útmutató pontozásától! A pontok a javítási útmutatóban megadotthoz képest nem bonthatók tovább. Amennyiben egy feladatra több megoldás érkezik, a legtöbb pontot érő változatot értékelje! Többszörös jó megoldásokért nem adható többletpont. Az útmutató végén található az értékelőlap, amely csak az értékelési egységek pontszámát tartalmazza. Minden vizsgadolgozathoz ki kell tölteni egy-egy értékelőlapot, és mellékelni kell a vizsgadolgozathoz (a vizsgázó feladatlapjához). Ezt kapja kézbe a vizsgázó a dolgozat megtekintésekor. Az egyes feladatokra adott összpontszámot, a vizsgán elért pontot és az eredményt százalékban a vizsgadolgozat utolsó oldalára is a megfelelő helyekre be kell írni. gyakorlati vizsga / május 16.

3 1. Komédia A fájl mentése komedia néven a szövegszerkesztő program saját formátumában A szöveg 1os Times New Roman (Nimbus Roman) betűformátumú, ahol a feladat később más beállítást nem kér A pont akkor jár, ha a teljes szövegben jó a beállítás. A teljes dokumentumban a margók A bal és a jobb margó 3,5 cm A felső margó 3 cm Az alsó margót úgy állította be, hogy az első oldal a mintának megfelelően kifér egy oldalra A shakespeare.jpg kép elhelyezése és tulajdonságai A kép elhelyezése a cím mellett bal oldalt van a mintának megfelelően A kép magassága 5±0,01 cm, és méretének módosítása arányos A sortávolság a dokumentumban Az első oldalon 1,5-es a sortávolság, az első 4 bekezdést kivéve a bekezdések közötti térköz 0 A hátralevő szövegben 1-es a sortávolság Az első négy bekezdés tulajdonságai Az első négy sor félkövér stílusú (mind a 4 sorban jó) Betűméret első két sorban 18 és 26 pontos Betűméret második két sorban 14 és 1os Az első négy sor mindegyike után 6 pontos, és a 4. sor előtt 36 pontos térköz van Az első három sor középre zárt, és a 4. sor balra zárt A Szín: Messina középre helyezett A lábjegyzetek elkészítése Mészöly Dezső nevénél van a lábjegyzet A lábjegyzet szövege hibátlan és 8 pontos betűméretű A megfelelő szavakat nagybetűssé alakította SZEMÉLYEK, ELSŐ FELVONÁS szavak nagybetűsek Az első oldalon legalább 3 név nagybetűs A többi oldalon a megszólalók neve nagybetűs Az első oldalon minden név nagybetűs, ugyanakkor az Antonio fia kezdetű sort nem alakította át Az első három pont nem adható meg, ha az előbb említetteken kívül más szövegrészeket is nagybetűssé alakított. Az első oldalon a szereplők felsorolása a margótól 1 cm-rel behúzva A pont akkor jár, ha minden névnél jó a behúzás. Az ELSŐ FELVONÁS új oldalon kezdődik Felesleges, üres bekezdésekkel való tagolás esetén pont nem adható. A bekezdések formátuma a második oldaltól A bekezdéseket 6 pontos térköz választja el A függő behúzás a bekezdésekben 3 cm Az első sor behúzása 0 cm A párbeszéd szövege sorkizárt 5 pont 7 pont gyakorlati vizsga / május 16.

4 A második oldal első öt bekezdésének betűstílusa és igazítása Az ELSŐ FELVONÁS, valamint az 1. szín cím előtt 30 pontos és utána 18 pontos térköz A második oldal ötödik bekezdése után beállította a 18 pontos térközt Az első két bekezdés félkövér betűstílusú A következő 3 bekezdés dőlt betűstílusú Mind az öt bekezdés középre zárt Az oldalszámozás a dokumentumban jó A lapokon van oldalszámozás A páros és páratlan oldalakon eltérő a számozás igazítása A számozás igazítása a mintának megfelelő 7 pont 40 pont 2A Snooker A diák háttere egységesen zöld, a szöveg (240, 240, 130) és a cím (255, 255, 0) RGB kódú színűek A pontok akkor adhatók, ha a beállításokat legalább két dián (vagy a mintadián) elvégezte. A diák háttere zöld A szöveg (240, 240, 130) és a cím (255, 255, 0) RGB kódú színűek A bemutató minden felirata egységesen az alapértelmezettől eltérő, talpatlan betűtípusú Az 1. dia beállításai A cím 40 pontos betűméretű és félkövér betűstílusú A dián kétszintű felsorolás van A felsorolás 28 és 20 pontos betűméretű a mintának megfelelően A 2. dia tartalma és beállításai Bal oldalon az asztal.png, jobb oldalon a bajnok.jpg kép van A helyes képfelirat a bal kép felett és jobb kép alatt van A feliratok 36 pontos betűméretűek, és a képekhez képest középre vannak igazítva A 3. dia ábrája 6 pont A dián öt egyforma méretű kör van Az árnyék egy sötétzöld vonalú és kitöltésű, 30 fokkal elforgatott, a golyó mögé nyúló ellipszis A golyók közül egy fehér és a másik négy piros, a körvonaluk színe a kitöltő színnel azonos Egy fehér és egy piros golyó egymáshoz képest függőlegesen középre van igazítva, érintkeznek és a fehér golyó árnyéka ütközés után a piros golyó takarásában van A fehér golyó kattintásra balról, az alapértelmezettnél lassabban úszik be A piros golyó a fehér golyó érkezése után, kattintás nélkül, jobbra, hasonló sebességgel úszik ki 15 pont gyakorlati vizsga / május 16.

5 2B Alfa Bravo Charlie Teljes értékű megoldásnak számít, ha jó stílusok használatával formázta a weblapokat a vizsgázó a tag-ek esetleges paraméterezése helyett. Létezik index.html állomány és benne az alap.htm állomány tartalma A pont nem adható, ha az állománynév nem pontos. Az oldal háttérszíne jó LightSkyBlue (#87CEFA kódú szín), a szövegszín is jó DarkBlue (#00008B kódú szín) A linkek színe minden esetben FireBrick (#B22222 kódú szín) A pont csak akkor jár, ha a link, alink és vlink értéket is megfelelőre állította. A böngésző keretén megjelenő cím szövege Alfa Bravo Charlie Az index.html állományban az első bekezdés H1 stílusú és középre igazított A többi bekezdés sorkizárt Az ábécé szóra linket állított, amely az abc.html oldalra mutat Legalább egy ábécé szóra helyes linket állított be Az összes (4 darab) ábécé szóra helyesen állította be a linket, és ezen kívül semmilyen szövegrészletre nem alkalmazott linket A pont nem adható meg, ha az ábécé szavakon kívül bármi egyéb szövegrészletre is állított linket. Létezik abc.html állomány; a lapbeállítások és a cím tartalmában, illetve stílusában megegyeznek az index.html állományéval A pont csak akkor adható, ha az állománynév pontos, illetve a lapbeállítások az index.html-ben beállítottal azonosak, és legalább 4 beállítás helyes az alábbiak közül: title; bgcolor, text, link, alink, vlink. Létrehozott egy egysoros, két cellából álló keret nélküli táblázatot A táblázat 100% széles, a bal cellája jobbra, a jobb cellája balra igazított A táblázat bal oldali cellájában létrehozott egy 13 soros, 4 oszlopos táblázatot os szegéllyel A táblázat a mintának megfelelően tartalmazza az abc.txt fájl szövegét A jobb oldali cellába illesztett kép megjelenik, a relatív hivatkozás helyes A táblázatok alá beírta a Vissza a szöveghez szöveget, és az index.html oldalra mutató linkkel ellátta 15 pont 2A Snooker összesen 15 pont 2B Alfa Bravo Charlie összesen 15 pont 30 pont gyakorlati vizsga / május 16.

6 3. Lángos Adatok betöltése, mentés langos néven megfelelő formátumban Megnyitotta a rendeles.txt adatfájlt, majd elmentette a táblázatkezelő saját formátumában langos néven. A B után két oszlop beszúrása és C1, D1 cellák tartalmának begépelése Két oszlop beszúrása megfelelő helyre C1, D1 cellák tartalmának helyes begépelése A C oszlopban meghatározta, hogy a kedvezmény figyelembevételével hány lángost kell fizetni Legalább egy cellában helyesen számol, ha nincs kedvezmény A pont csak akkor jár, ha 1-től 5-ig minden értékre helyes eredményt ad a képlet. Legalább egy cellában helyesen számol, ha van kedvezmény A pont csak akkor jár, ha minden 5-nél nagyobb értékre helyes eredményt ad a képlet. Legalább egy tételnél minden esetben helyesen számol A C2:C71 tartomány összes cellájában helyesen számol C2-es cellában: =HA(B2>=5;0,9*(B2-5)+5;B2) vagy =MAX(0;B2-5)*0,9+MIN(5;B2) A D oszlopban jól számolja ki a rendelési tételekért fizetendő összegeket A kedvezménnyel korrigált darabszámból számol Kereséssel vagy =HA() függvények helyes szerkezetével számol Jó egységárat határoz meg A függvény helyesen másolható Az első három pont jár, ha valamely sorra vonatkozóan helyes a képlet. D2-es cellában: =C2*FKERES(A2;$G$2:$H$7;2) vagy =C2*HA(A2=G$2;H$2;HA(A2=G$3;H$3;HA(A2=G$4;H$4;HA(A2=G$5; H$5;HA(A2=G$6;H$6;HA(A2=G$7;H$7)))))) Az I1 cellában szerepel a Darab szó, és az I2:I7 tartományban az egyes lángos fajták eladási számát meghatározta =SZUMHA() vagy =HA() és =SZUM() függvények használata Az I2:I7 tartomány egy cellájában a Lángos kódja és a Rendelés oszlopból a kódok szerint ad össze Jó értéket határoz meg egy cellában Jó értékeket határoz meg az I2:I7 tartomány összes cellájában I2-es cellában: =SZUMHA(A$2:A$71;G2;B$2:B$71) vagy P2-es cellában: =HA(A2=$G$2;B2;0) és P2:P71 cellába másolva és I2-es cellában: =SZUM(P2:P71) gyakorlati vizsga / május 16.

7 A K1 cellában Összes lángos száma és a K2 cellában az összes eladást jól határozza meg A K1 cellában Összes lángos száma és a K2 cellában I2:I7 vagy B2:B71 tartományra összegez. K2-es cellában: =SZUM(I2:I7) Az L1 cellában szerepel a Bevétel szó, és az L2 cellában a kedvezmények figyelembevételével a teljes bevételt kiszámította D2:D71 tartományra összegez. L2-es cellában: =SZUM(D2:D71) A pénzösszeget tartalmazó cellák Ft mértékegységűek, és a számok 0 tizedes jegyűek Egy cellában jól állította be a mértékegységet és a tizedesjegyek számát A D2:D71, a H2:H7 és az L2 cellák Ft mértékegységűek, és a számok 0 tizedesjegyűek Az adatokat tartalmazó cellák vékony cellaszegélyezésűek, és a többi cella szegély nélkül jelenik meg Az első sorban az írásirány, az igazítás, a betűstílus jó, és az oszlopszélességeket állította Az írásirány jó minden cellában Az igazítás és a betűstílus jó minden cellában Az adatokat tartalmazó oszlopok szélességét úgy állította be, hogy minden adat olvasható, és a táblázat a mintának megfelelően jól átlátható A szöveges cellák balra, a pénzértékeket tartalmazók jobbra, és a többi számot tartalmazó cella középre igazítottan jelenik meg Ha a szöveges és a pénzértékeket tartalmazó cellák az igazítás elvégzése nélkül jól jelennek meg, akkor a pont a többi szám helyes igazítása esetén jár. A beágyazott oszlopdiagram 6 pont A diagram a munkalapon található Oszlop típusú A darabszámot a lángos fajtájának függvényében ábrázolja A diagramon nincs jelmagyarázat és oszlop felirat A cím, Napi eladás 20 pontos betűméretű, félkövér betűstílusú és Courier New (Courier) betűtípusú Az oszlopok világos narancssárga kitöltésűek és sötétkék szegélyűek 30 pont gyakorlati vizsga / május 16.

8 4. Repülőtér Az adatbázis létrehozása repter néven és az adatok importálása a táblába helyes Nem adható pont eltérő adatbázisnév esetén, illetve ha a táblanév nem jó vagy az importálás rossz. A tábla összes mezője megfelelő nevű, típusú és a sorszam mező kulcs Nem adható pont, ha nem vette fel a szükséges mezőt vagy a kulcsot nem állította be. 3beton lekérdezés Minden mező megjelenik A szűrési feltétel jó SELECT * WHERE anyag="beton"; 4hosszuak lekérdezés A nev és a hossz mezők megjelennek és más mező nem A szűrési feltétel jó (Ha a relációs jel pontatlan, akkor a szűrési feltételre pont nem adható.) SELECT nev, hossz WHERE hossz>=1500; 5tobb lekérdezés A nev mező megjelenik és csoportosítás nev mező szerint A szűrési feltétel jó A csoportszűrés jó SELECT nev WHERE anyag="beton" GROUP BY nev HAVING Count(*)>1; gyakorlati vizsga / május 16.

9 Források: 6maxterulet lekérdezés A rendezés és TOP 1 vagy segéd, illetve allekérdezéssel történő megoldás egyenértékű. Helyes repülőtérnév és hozzátartozó terület jelenik meg Rendezés csökkenően; vagy segéd-, illetve allekérdezésben a területmaximum meghatározása helyes Rendezés a számított érték szerint; vagy a segéd-, illetve allekérdezés helyes beépítése a lekérdezésbe Szűrés jó SELECT TOP 1 nev, hossz*szelesseg AS terulet WHERE anyag='fű' ORDER BY hossz*szelesseg DESC; vagy SELECT nev, hossz*szelesseg AS terulet WHERE anyag='fű' and hossz*szelesseg=(select MAX(hossz*szelesseg) ); 7fuves lekérdezés A segédlekérdezéssel vagy allekérdezéssel történő megoldás egyenértékű. A nev mező megjelenik és minden érték egyszer A szűrés az anyag mezőre jó Az allekérdezés vagy segédlekérdezés jó Helyesen zárja ki a nem füves pályákkal rendelkező repülőtereket SELECT DISTINCT nev WHERE anyag='fű' and nev not in (SELECT nev WHERE anyag='beton'); vagy SELECT DISTINCT palyak.nev LEFT JOIN 7fuves_seged ON palyak.nev=[7fuves_seged].nev WHERE [7fuves_seged].nev Is Null; és a 7fuves_seged lekérdezés: SELECT nev, anyag WHERE anyag="beton"; 8jel jelentésben Csoportosítás nev és anyag szerint A hossz és szelesseg megjelenik 2A Snooker 2B Alfa Bravo Charlie e0115d0ce91e&v=1&b=4&t=kep&newnav=true&cid=acd35a88-d c-90bb-023e7ac pont gyakorlati vizsga / május 16.

10 értékelőlap Név:... osztály: Komédia A fájl mentése komedia néven a szövegszerkesztő program saját formátumában A szöveg 1os Times New Roman (Nimbus Roman) betűformátumú, ahol a feladat később más beállítást nem kér A teljes dokumentumban a margók A shakespeare.jpg kép elhelyezése és tulajdonságai A sortávolság a dokumentumban Az első négy bekezdés tulajdonságai A Szín: Messina középre helyezett A lábjegyzetek elkészítése A megfelelő szavakat nagybetűssé alakította Az első oldalon a szereplők felsorolása a margótól 1 cm-rel behúzva Az ELSŐ FELVONÁS új oldalon kezdődik A bekezdések formátuma a második oldaltól A második oldal első öt bekezdésének betűstílusa és igazítása Az oldalszámozás a dokumentumban jó 2A Snooker A diák háttere egységesen zöld, a szöveg (240, 240, 130) és a cím (255, 255, 0) RGB kódú színűek A bemutató minden felirata egységesen az alapértelmezettől eltérő, talpatlan betűtípusú Az 1. dia beállításai A 2. dia tartalma és beállításai A 3. dia ábrája 5 pont 7 pont 7 pont 40 pont 6 pont 15 pont gyakorlati vizsga / május 16.

11 értékelőlap Név:... osztály:... 2B Alfa Bravo Charlie Létezik index.html állomány és benne az alap.htm állomány tartalma Az oldal háttérszíne jó LightSkyBlue (#87CEFA kódú szín), a szövegszín is jó DarkBlue (#00008B kódú szín) A linkek színe minden esetben FireBrick (#B22222 kódú szín) A böngésző keretén megjelenő cím szövege Alfa Bravo Charlie Az index.html állományban az első bekezdés H1 stílusú és középre igazított A többi bekezdés sorkizárt Az ábécé szóra linket állított, amely az abc.html oldalra mutat Létezik abc.html állomány; a lapbeállítások és a cím tartalmában, illetve stílusában megegyeznek az index.html állományéval Létrehozott egy egysoros, két cellából álló keret nélküli táblázatot A táblázat 100% széles, a bal cellája jobbra, a jobb cellája balra igazított A táblázat bal oldali cellájában létrehozott egy 13 soros, 4 oszlopos táblázatot os szegéllyel A táblázat a mintának megfelelően tartalmazza az abc.txt fájl szövegét A jobb oldali cellába illesztett kép megjelenik, a relatív hivatkozás helyes A táblázatok alá beírta a Vissza a szöveghez szöveget, és az index.html oldalra mutató linkkel ellátta 15 pont 2A Snooker összesen 15 pont 2B Alfa Bravo Charlie összesen 15 pont 30 pont gyakorlati vizsga / május 16.

12 értékelőlap Név:... osztály: Lángos Adatok betöltése, mentés langos néven megfelelő formátumban A B után két oszlop beszúrása és C1, D1 cellák tartalmának begépelése A C oszlopban meghatározta, hogy a kedvezmény figyelembevételével hány lángost kell fizetni A D oszlopban jól számolja ki a rendelési tételekért fizetendő összegeket Az I1 cellában szerepel a Darab szó, és az I2:I7 tartományban az egyes lángos fajták eladási számát meghatározta A K1 cellában Összes lángos száma és a K2 cellában az összes eladást jól határozza meg Az L1 cellában szerepel a Bevétel szó, és az L2 cellában a kedvezmények figyelembevételével a teljes bevételt kiszámította A pénzösszeget tartalmazó cellák Ft mértékegységűek, és a számok 0 tizedes jegyűek Az adatokat tartalmazó cellák vékony cellaszegélyezésűek, és a többi cella szegély nélkül jelenik meg Az első sorban az írásirány, az igazítás, a betűstílus jó, és az oszlopszélességeket állította A szöveges cellák balra, a pénzértékeket tartalmazók jobbra, és a többi számot tartalmazó cella középre igazítottan jelenik meg A beágyazott oszlopdiagram 4. Repülőtér Az adatbázis létrehozása repter néven és az adatok importálása a táblába helyes A tábla összes mezője megfelelő nevű, típusú és a sorszam mező kulcs 3beton lekérdezés 4hosszuak lekérdezés 5tobb lekérdezés 6maxterulet lekérdezés 7fuves lekérdezés 8jel jelentésben 6 pont 30 pont 20 pont gyakorlati vizsga / május 16.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0612 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése a javítási-értékelési

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1123 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 0 8. Informatika középszint 0803 INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 0 9. m á j u s 2 5. Informatika középszint 0912 INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0913 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 31. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1012 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1112 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0921 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 22. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ 0522 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. február 28. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése a javítási-értékelési útmutatóban

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0803 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 15. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1122 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 31. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 31. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 0913 INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1321 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM gyakorlati

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1821 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Komédia Prezentáció, grafika és weblapkészítés 2A Snooker 15 pont 2B Alfa Bravo Charlie 15 pont Táblázatkezelés 3. Lángos Adatbázis-kezelés 4. Repültér maximális pontszám 40 30 30

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1013 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. október 21. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1312 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0802 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 27. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0521 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. október 27. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM gyakorlati vizsga 0521 2 / 13 Bevezetés

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1311 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0522 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. február 28. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM gyakorlati vizsga 0522 2 / 15 2006.

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1011 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 22. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1122 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 14. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1519 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 14. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1211 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 17. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI MINISZTÉRIUM. 4.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 17. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI MINISZTÉRIUM. 4. Informatika emelt szint értékellap Azonosító jel: 4. Fehérje Létezik feherje néven forráskód Fájlbeolvasás 3 pont Relatív molekulatömeg meghatározása 3 pont Adatok kiírása (eredmeny.txt) 3 pont Rendezés

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0624 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 16. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 26. Összesen: 30 pont. 1 pont. A táblázat formázása 6 pont

KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 26. Összesen: 30 pont. 1 pont. A táblázat formázása 6 pont Informatika középszint értékellap Név:... osztály:... 4. Taxi Az adatok beolvasása helyes, és helyes a mentés taxi néven A fuvarok azonosítóinak kitöltése A Várakozási id oszlopban meghatározta az utas

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. Összesen 30 pont. Kiegészítések a táblázatban 2 pont

KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. Összesen 30 pont. Kiegészítések a táblázatban 2 pont Informatika középszint értékellap Név:... osztály:... 4. Távolugrás Az adatok beolvasása helyes, és helyes a mentés tavol néven Beszúrt egy új oszlopot a harmadik és negyedik közé és beírta a kívánt értékeket

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1121 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. október 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0921 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1812 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0804 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0804 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 26. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. 4. Internet szolgáltató havi forgalomlistája

KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. 4. Internet szolgáltató havi forgalomlistája A bal oldali cellában szerepel a logo.gif kép középen, vastagon keretezve Az alsó két cella összevonása jó Az alsó cellában a megfelel szöveg szerepel A tudós fényképe jó helyen van Oláh György neve vastagított

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1312 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1621 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 25. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0802 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0801 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1812 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 14. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1512 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA. É R E T T S É G I V I Z S G A 2014. október 17.

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA. É R E T T S É G I V I Z S G A 2014. október 17. Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1411 É R E T T S É G I V I Z S G A 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERFORRÁSOK

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 0804 INFORMATIKA EMELT SZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október

Részletesebben

Összetett feladatok. Föld és a Hold

Összetett feladatok. Föld és a Hold 1. feladat Összetett feladatok Föld és a Hold Készíts weblapot, ahol a Földet és a Holdat mutatod be! A weblaphoz tartozó nyers szöveg a fold.txt és a hold.txt tartalmazza. A forrásban megtalálod a fold.jpg

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1412 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 21. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA. É R E T T S É G I V I Z S G A 2015. május 15.

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA. É R E T T S É G I V I Z S G A 2015. május 15. Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1312 É R E T T S É G I V I Z S G A 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1011 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 11. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1211 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 21. MINISZTÉRIUMA EMBERI ERFORRÁSOK

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 21. MINISZTÉRIUMA EMBERI ERFORRÁSOK Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1221 INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21.

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1711 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1021 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 10. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 14. Összesen: 45 pont. Egy adott távhoz tartozó díjazás meghatározása 4 pont

ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 14. Összesen: 45 pont. Egy adott távhoz tartozó díjazás meghatározása 4 pont Informatika emelt szint értékellap Azonosító jel: 4. Futár Létezik a program futar néven, és az szintaktikailag helyes Üzenetek a képernyn 2 pont A bemeneti állomány feldolgozása 4 pont Kiírta a hét els

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA október 21. MINISZTÉRIUM NEMZETI ERFORRÁS

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA október 21. MINISZTÉRIUM NEMZETI ERFORRÁS Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1121 INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERFORRÁS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. október 21.

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 17. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése a

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 15. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0622 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. november 6. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1412 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA II. (regionális) forduló 2006. február 17... Helyszín fejbélyegzője Versenyző Pontszám Kódja Elérhető Elért Százalék. 100..

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 11. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0801 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 19. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1512 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 12. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

I/1. Pályázati adatlap

I/1. Pályázati adatlap I/1. Pályázati adatlap Készítsd el a mintán látható A4-es méretű adatlapot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást. Az adatlap teljes szövegét tartalmazó forrásfájl és a felhasznált kép a mellékelt

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1621 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 25. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1612 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 15. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1012 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 10. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1612 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 12. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1121 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1221 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0805 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1422 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 12. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Informatika középszint értékellap Név:... osztály:... 4. Vitorlás Az adatbázis létrehozása berles néven és az adatok importálása a táblákba helyes A táblák összes mezje megfelel típusú és a megfelel (regiszter

Részletesebben

Minta: nappali.html. ejjeli.html. A képek forrása: http://www.pwbelg.clara.net/aberrations/abs.html

Minta: nappali.html. ejjeli.html. A képek forrása: http://www.pwbelg.clara.net/aberrations/abs.html Az alábbi feladatok középszintű érettségi példák. A megoldáshoz szükséges fájlok a /mnt/tanulo/_info/forraások/html mappában találhatók. Megoldásodat e-mail-ben várom, melynek közönséges böngészővel megjeleníthetőnek

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0622 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat:

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat: SZÖVEGSZERKESZTÉS VISEGRÁDI ORSZÁGOK A következő országok alkotják a visegrádi országokat: ÉRETTSÉGI 2013 1 Magyarország, Szlovákia, Csehország, és Lengyelország. 1. Az alábbi dokumentum a szövetség történetét,

Részletesebben

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9.

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9. 1. Színház Készítse el a mintán látható színházi plakátot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást! A plakát A5-ös méretű lesz, ezért egy fekvő A4-es lapra két példányt helyezzen el. 1. A szöveg

Részletesebben

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Ügyvitel ismeretek középszint 1911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 19. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM gyakorlati

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI MINISZTÉRIUMA EMBERI ERFORRÁSOK

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI MINISZTÉRIUMA EMBERI ERFORRÁSOK Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 0802 INFORMATIKA EMELT SZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0912 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 26. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS Informatika emelt szint értékellap 4. Automata Létezik a program automata néven Üzenetek a képernyn 2 pont A bemeneti állományok feldolgozása 8 pont Az árukészlet értékének meghatározása 3 pont Választott

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek középszint 1511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. MINISZTÉRIUM NEMZETI ERFORRÁS

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. MINISZTÉRIUM NEMZETI ERFORRÁS Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1111 INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERFORRÁS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16.

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek középszint 1621 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 17. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 10. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. november 6. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok

A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok 1. feladat A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok A weblapok híres magyar tudósok fényképeit és rövid életrajzukat kell, hogy tartalmazzák. A tudosok könyvtárban találod a meg a képeket

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek középszint 1521 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben