Mutatószámok nincsenek, csak az iktatott ügyiratok száma.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mutatószámok nincsenek, csak az iktatott ügyiratok száma."

Átírás

1 I./J. A HIVATAL MŰKÖDÉSÉT, ILLETVE A NYÚJTOTT KÖZSZOLGÁLTATÁSOK EREDMÉNYESSÉGÉT MÉRŐ MUTATÓSZÁMOK BEVEZETÉSE -BEVEZETŐ-

2 Mutatószámok nincsenek, csak az iktatott ügyiratok száma. Ilyen még a költségvetés, é a közcélú és közhasznú foglalkoztatás, statisztikai adatok a beruházásokra vonatkozóan, vagyonnövekedés és csökkenés. Ügyfél-elégedettségmérés nincs, pályázatok összegekkel (nyertes, nem nyertes) szerepelnek.

3 Aj jegyző ő mire másra lehetne kíváncsi? Egy jól összeállított kérdőív kellene még, amely az ügyfelek elégedettségét méri, hatása jó lenne. Rá kellene világítani a köz véleményére, objektíven mérni a teljesítményt. Sok ember értelmesen közeledne a kérdéshez, és jó hatással lehetne ez a szervezeti működésre, mert képet adna arról, hogy hol tartanak.

4 Éd Érdemes munkatársak kfolyamatait mérni? Van ilyen, ez a teljesítményértékelési rendszer. Nem túl jól működik, mert nincs idő arra, hogy ezeket kitöltsék és kiértékeljék. Határozat születik erre minden év elején, és ez alapján kisebb változásokkal minden kollégára értékelhető (a saját szakterületén belül). Ez alapján lehetne változtatni a béreken ha lenne rá pénz.

5 Mérni lehetne a plusz órákat, a túlórákat, illetve a ki nem vett szabadságokat, mert még 2008-ból is vannak kkiki nem vett napok. Ehhez azonban valamilyen technikai eszköz beszerzésére is szükség lehet, mely képes hitelesen monitorozni az emberek munkavégzési idejét. Gyakran azonban azért van a többletmunka, mert nem jó teljesen a szervezés ha azt megoldanák, ez is megoldódna

6 Jelenléti ívet vezettek egy időben, de most már nem. Ezen a belépést/kilépést kellett vezetni. Ennek az eszköznek a hitelessége nem elégséges, hiszen többé-kevésbé bizalmi alapon működik. Ha túl szigorúan ellenőrzik, az ugyanúgy felesleges erőbefektetés, mintha az adott személy kihagyna a munkából Fontos, hogy mindenki a saját céljai alapján, szabad akaratából dolgozzon, ha ezt elérik, nem kell ellenőrizni az embereket

7 A hivatal nem méri az egyezőség és az eltérés árát a munkafolyamataiban, azaz tudatosan nem monitorozza tevékenységének költségeit. Az egyezőség ára: ha a megállapodásnak megfelelő a teljesítés, azaz rendben mennek a dolgok, a működés akkor is pénzbe kerül. Ez a háttérköltség é az egyezőség ő ára. Az eltérés ára a hiba okozta kárból és a javítási költségből áll össze.

8 Legtöbb helyen csupán esetleg az eltérések é árára á figyelnek, az egyezőség ára nem tudatosul. Pedig a tudatosan megelőző, takarékos és hatékony rendszer erre is figyel, hiszen nem mindegy, hogy a sikeres végrehajtás (elküldött fax) egy próbálkozásba vagy öt próbálkozásba került Az egyezőség árának transzparenciája csökkenti a pazarlást, sőt a hibák számára is pozitív hatással van.

9 Jll Jellemző ő nehézség é a mérőszámok ő kbevezetésével é kapcsolatban, hogy a hivatalban nehezen értelmezik ennek jelentését: elvont helyzetekben, illetve amikor az eredmény nem kézzelfoghatóan értékelhető, úgy hiszik nem is alkotható mérőszám a teljesítmény monitorozására. Tudatosítani kell, hogy legalább az egyezőség ára ilyenkor is mérhető és fontos szempont a hatékony működés érdekében

10 Az önmagát rendszeresen monitorozó hivatal nemcsak takarékosabb, célszerűbben működő lesz, hanem az ügyfeleknek k is nagyobb megelégedésére szolgál majd. Tudatosítani kell a tisztviselőkben, hogy az ügyfeleik ugyanolyan elbánást érdemelnek, mintha a hivatal a versenyszférában működne, és attól, hogy nem nyereségorientált, s az emberek nem cserélhetik le, még fontos, hogy jól működjön.

11 Akö közérdek éd kszámára á teljesítéshez, íéh mivel a központi források is végesek, szintén fontos a hatékonyságtudatú menedzsment Ezt szolgálja a mérőszámok széles skálájának bevezetése, illetve azt, hogy a döntéshelyzetben lévő ő vezető ztő ismerje imrj a saját szervezetét, zr ztétannak dimenzióit, képességeit, és a víziókat ehhez hangolhassa a jövőben. A realistább kép több megvalósult projektet eredményez.

12 I./J. A HIVATAL MŰKÖDÉSÉT, ILLETVE A NYÚJTOTT TT KÖZSZOLGÁLTATÁSOK EREDMÉNYESSÉGÉT MÉRŐ MUTATÓSZÁMOK BEVEZETÉSE

13 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elemző rész 1.1 Célok meghatározása 12Hlztlmzé 1.2 Helyzetelemzés 1.3 Következtetések 2. Tanácsadó rész 2.1. Stratégiai tanácsok Stratégiai célok 212Ak Akcióterv 2.2. Taktikai tanácsok Cselekvési terv Megvalósíthatóság 2.3 Informatikai megoldások

14 1. Elemző E rész 1.1 Célok meghatározása

15 1.1 A CÉLOK MEGHATÁROZÁSA 1) A folyamatok mérhetővé váljanak 2) A mutatók összehasonlíthatóvá váljanak 3) Tervezett és irányított mérést: kiküszöbölni az esetlegességet 4) A tervezési és a végrehajtási folyamatok támogatása 5) A mérési eredmények hasznosítása (inputként) a döntés előkészítésében 6) A szolgáltatások követése, minősítése, fejlesztése

16 1.1 A CÉLOK MEGHATÁROZÁSA Mérés, elemzés, következtetés a döntés előkészítésének három, egymásra következő lépcsőfoka. Pontos mérésekből származó adatok nélkül nem lehet helyes elemzést végezni, még kevésbé megfelelő következtetés; helytelen mérésekből rossz döntések születnek. Mivel a mérés az alapja a gondolkodásnak és a döntésnek is, kiemelt fontosságú, hogy a mérési rendszer hatékonyan működjön apolgármesteri hivatalokban. A cél arendszer adatainak rögzítése, összevetése és a szolgáltatási folyamatok hatékonyságnövelésére való felhasználása.

17 1.1 A CÉLOK MEGHATÁROZÁSA Az összes munkavállalónak mérni kell tudnia saját munkáját, ugyanis anélkül azt sem képes megállapítani, hogy elérte-e a kitűzött teljesítményszintet. Mindennek az a feltétele, hogy létezzen kitűzött célja, elvárt eredménye a munkafolyamatnak, amelynek elérése, illetve megvalósulása mutatószámok (pontosabban mérőszámok, hiszen a lényege mért, pontos adat) segítségével é követhető, tő valamint újrainduló folyamat esetén az új folyamat jobbítására inputként hasznosítható.

18 1.1 A CÉLOK MEGHATÁROZÁSA 1) Meghatározni az elvárt eredményeket, 2) Meghatározni a mérőszámokat, ) A k d k flll jd 3) A mérőszámok rendszerének felállítása, majd a folyamatokhoz történő hozzárendelése, műszerfal létrehozása (ld. Később),

19 1. Elemző E rész 1.2 Helyzetelemzés

20 1.2 HELYZETELEMZÉS A módszer Az adott helyzet feltérképezéséhez a trénerek a munkatársak véleményeinek, einek javaslatainakaslatainak rendszerezésével SWOT-analízist készítettek.

21 1.2 HELYZETELEMZÉS Erősségek Az ellenőrzés hatékonysága Jogszabályismeret s et Szakmai konstruktivitás Gyengeségek g Az elvárások esetenkénti előzetes pontatlansága Az elvárások változása a folyamat végrehajtása során A folyamatok értékelése esetleges, esetenként hiányzik Mérőszámok többnyire csak pénzügyi folyamatokban találhatók Irracionalitás (vagy információhiány a racionalitás logikájának belátásához)

22 Gyengeségek 1.2 HELYZETELEMZÉS Hiányzó transzparens mérőszámok A közszolgáltatások eredményessége, tehát az ügyfelek elégedettsége kérdéses, mivel nem rendelkezünk releváns és aktuális mérési eredményekkel.

23 1.2 HELYZETELEMZÉS Nem létezik jelenleg a közszolgáltatásokra átfogóan vonatkozó mérőrendszer, csupán a kiemelkedő projektek, beruházások és üzleti folyamatok esetében vannak mérőszámok

24 1.2 HELYZETELEMZÉS A mérőszám fogalmának értelmezése nehézségeket okozhat az egyes munkafolyamatokban (Például egy olyan folyamatban, amelyben nem megszámlálható a munka eredménye, esetenként úgy vélhetik, hogy az nem is mérhető). A szolgáltatási folyamatok eredményességére az ügyfelek esetleges visszajelzéseiből vagy aktuális benyomásokból következtetnek, k k azaz induktív módon, az egyedi esetekből vonnak le általános következtetéseket.

25 1.2 HELYZETELEMZÉS A mérőszám fogalmának értelmezése nehézségeket okozhat oo ataz egyes munkafolyamatokban oya ato (Például egy olyan oya folyamatban, amelyben nem megszámlálható a munka eredménye, esetenként úgy vélhetik, hogy az nem is mérhető). A szolgáltatási folyamatok eredményességére az ügyfelek esetleges visszajelzéseiből vagy aktuális benyomásokból következtetnek, azaz induktív módon, az egyedi esetekből vonnak le általános következtetéseket.

26 1.2 HELYZETELEMZÉS Konkrét elvárások, valamint egységes feladatkiadási kultúra nélkül a munkavállaló számára komoly kihívást jelenthet meghatározni az eredmény és a teljesítmény fogalmak jelentéseit a szolgáltatás egyes folyamataiban; de a fogalmi tisztázatlanság az egyes folyamatok, illetve szolgáltatások lál á javítására á iá irányuló javaslattételt l is megnehezíti, hiszen az adott szolgáltatás célja, illetve jelentősége szintén homályban marad.

27 1.2 HELYZETELEMZÉS Mind a szolgáltatás, mind az ügyfél fogalmának megadása nehézségeket okoz. (Megnyilatkozások:,Akinek az ügyét intézzük, az az ügyfél, Ha valaki nem tudja, mit akar, akkor nem nevezhető ügyfélnek Büdös, ittas embereket nem fogok ügyfélnek tekinteni Akárki ne szólhasson már bele a munkámba )

28 1.2 HELYZETELEMZÉS Több kollégában is félelmet kelthet a mérési rendszer bevezetése, mivel attól tarthatnak, hogy a rendszert számonkérésre használják majd ateljesítményértékelés és a szolgáltatások színvonalának emelése helyett; a kitűzött célok megvalósíthatóságába g vetett bizalom sem teljes.

29 1. Elemző E rész 1.3 Következtetések

30 1.3 KÖVETKEZTETÉS A kollégák az ellenőrzési rendszer egyszerű működésétől várják jkamegoldást, ezért nem fk fektetnekkll kellő hangsúlyt az állandó folyamatkövetésre és a mérőszámok meghatározására. Az ellenőrzés önmagában azonban nem nyújt yj lehetőséget a folyamatok uralására és fejlesztésére, ezért a hangsúlynak a kontrollra és a következetesen végzett mérésekre kell helyeződnie.

31 1.3 KÖVETKEZTETÉS 1) A munkafolyamatok kfl tknem megfelelően fllő végiggondoltak éi dltk és tagoltak. A tervezetlenség okán tendencia az ad hoc munkavégzés 2) Hogy a mérési rendszerrel szembeni ellenállás leküzdhetővé váljék, a rendszert fokozatos bevezetését szemléletformálással l kllö kell ötvözniö 3) Az ügyfél-elégedettségről impresszióik vannak és nem pontos adataik; a mérések esetlegesek, és az eredmények sem jutnak el hasznosítható formában a munkatársakhoz.

32 1.3 KÖVETKEZTETÉS 4) Megfelelő lő a kollégák szakmai ihozzáértése 5) Sem az Internet, sem a hálózat adta lehetőségek nincsenek kihasználva, a személyes kapcsolat mellett a hálózati csatornákat is szükséges volna kiépíteni mind a munkatársak, mind a lakosság irányába 6), A közösség csapatszellemű munkaszervezéssel megerősítendő, mert az egyéni megoldások, illetve felelősségvállalás túlsúlya miatt csökken az információáramlás és a másik munkakörére való rálátás lehetősége.

33 2. Tanácsadói rész 2.1 Stratégiai tanácsok

34 2.1.1 STRATÉGIAI CÉLOK A hosszútávon elérendő célok: 1) A kollégák kompetenciájába tartozzon a mérőszámok meghatározása 2) A szemléletmód meghonosítása, amelyben a mérés azon túl, hogy az állandó javítás alapját nyújtja, mindenekelőtt a megelőzést és a folyamatkontrollt szolgálja 3) Homogén feladatkiadási (megbízási) kultúra kialakítása

35 2.1.1 STRATÉGIAI CÉLOK 4) Tervezés és jelentősebb arányú folyamatértékelés 5) Műszerfalak frissítése 6) Áttekinthető műszerfal létrehozása a közszolgáltatási folyamatokra vonatkozóan

36 2.1.2 AKCIÓTERV Az akcióterv egymással összefüggő konkrét lépéseket foglal magában, amelyek a hosszú távú célok elérésére irányulnak. A terv valamennyi lépése nem csupán egy-egy munkatársat éi érint, hanem a szervezet egészét. é

37 2.1.2 AKCIÓTERV Akció megnevezése A mérőszámok konkretizálása Akció célja Adott szolgáltatáshoz, illetve folyamathoz összegyűjteni a mérőszámokat A szemlélet átalakítása Tájékoztatás a mérés okáról és céljáról

38 2.1.2 AKCIÓTERV Akció megnevezése Megadni az elvárt eredményeket Akció célja Megismerni az eredmény mutatószámait és az odavezető folyamatot Felépíteni a műszerfalat Szolgáltatásonként egységes rendszer létrehozása, ahol lehetséges

39 2.1.2 AKCIÓTERV Akció megnevezése Folyamatos értékelések Akció célja Követni a mérőszámokat, feltérképezni a folyamatokat, korrigálni

40 2. Tanácsadói rész 2.2 Taktikai tanácsok

41 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK 1. Mérőszámok meghatározása A mérőszámok 5 fajtája: Formai: a folyamat és a szolgáltatás fizikai megvalósulását írja le (Pl.: időben ütemezi egy dokumentum elkészülésének é k fázisait: vázlat, nyers szöveg, korrektúrázott szöveg, jóváhagyott szöveg, nyomtatott/ kiadott szöveg)

42 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK Tartalmi: a folyamat (vagy szolgáltatás) lálttá) lényegét: ét funkcionálását jellemzi - Mennyiségi: a szolgáltatás (vagy folyamat) mennyiségi változását írja le (Pl.: fogadott ügyfelek száma; előállított dokumentumok száma) Idő: a folyamat (vagy szolgáltatás) időbeni előrehaladását, linearitását írja le (Pl.: határidők, illetve határnapok vezetése)

43 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK Költség: leírja a folyamat pénzügyi hátterét (Pl.: A folyamat során felmerülő bevételek, illetve költségek vezetése) Amérőszámok meghatározásának és vezetésének lépései: A mérőszámok deklarálásának szempontjai a következők: - milyen jellemzők, mutatószámok vezetése lényeges az adott folyamatra tekintettel - milyen jellemzőkre vagyunk kíváncsiak hosszútávon: mit figyelnek annak érdekében,

44 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK hogy meghatározható legyen egy-egy tendencia, vagy a folyamatok egymáshoz áh viszonyíthatók tók legyenek Meghatározni a tervezett értékeket amérőszámokhoz Meghatározni a mérések rendjét (napi, heti, havi, vagy egyéb időközönként) Felépíteni a műszerfalat a mérőszámokból ésamérési időkből

45 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK Kiegészíthető a műszerfal tűréshatárokkal, azaz létezhet olyan sávja a tervezett szinttől való eltérésnek, amely problémátlan. A tűréshatár az ügyfél részéről még elfogadható eltérés a teljesítményszinttől. (Pl.: teljesítményszint, hogy ben érkező kérdésekre 2 munkanapon belül válaszolnak. Tűréshatár, hogy a 2 munkanap meghosszabbodhat. Ám nem tűréshatár, hogy a válasz egyszerűen később születik meg; az ügyfelet tájékoztatni kell a tűréshatárról [optimális esetben: arról illik megállapodni].)

46 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK 2. Szemléletformálás Mivel azok a klléák kollégák rendelkeznek dlk k a legteljesebblj rálátással az adott folyamatra, akik benne dolgoznak, a mérőszámok velük közösen határozandók meg; fontos, hogy a műszerfal vezetése minél rövidebb időt vegyen igénybe. Akkor funkcionál a műszerfal, ha ténylegesen a folyamat megvalósítása közben vezetik és kísérik. Ki kell emelni, hogy a mérés nem egy majdani büntetés előkészítését, ét hnm hanem a folyamatok kfjl fejlesztését ztéétcélozza.

47 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK 3. Elvárt eredmények meghatározása Akkor érdemes mérni, amikor már rendelkezünk viszonyítási alappal, azaz ismert az elvárt eredmény. Ezért szükséges meghatározni előbb az elvárt eredményt, majd azt követően rendelni hozzá a megfelelő paramétereket. Az eredmény megadásának ajánlott módszere a megállapodás-kötés, amelyről oktatásban is részesítették a kollégákat.

48 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK A megállapodás-kötés folyamatában legkevesebb az alábbi kérdéseket kell tisztázniuk a kollégáknak: Ki végzi a feladatokat? Kikkel? Kiknek (kik az ügyfelek)? Mi a célja és oka? Az eredménynek milyen tartalmi, formai, időbeli, költségbeni és mennyiségbeli kritériumoknak kell eleget tennie? A kérdések megválaszolása a mérőszámok elgondolásában, megadásában is hathatós segítséget nyújthat.

49 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK 4. Műszerfal kialakítása A műszerfal rendezett mérőszámok összessége, amelynek segítségével az értékek vezethetőek. Az értékek lehetnek számszerűsítve kifejezhetők (pl. darab, óraetc.), illetve megvalósult/nem lt/ m megvalósult lt értékpárral jellemezhetőek is.

50 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK A fent látható példán a műszerfal a település weboldalának forgalmát méri. Az értékeket havonta vezetik fel, majd összehasonlítják az indulási, illetve az előző havi értékekkel. A növekedést és a tűréshatáron inneni értékeket zölddel, a többit pirossal jelölték.

51 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK A műszerfal nem csupán tendenciák megállapításában, hanem az esetleges kampányok, lakossági tájékoztatások (az érdeklődés) változásának nyomon követésében is segítséget t nyújthat. t A műszerfalű prognózisra is alkalmas l például látható, hogy egy online híradás vagy tevékenység milyen forgalmi alappal rendelkezik majd kezdetben: tervezhetünk tehát a találgatás helyett.

52 2.2 TAKTIKAI TANÁCSOK 5. Értékelő megbeszélések A műszerfalak a folyamatban dolgozó kollégáknak készülnek azért, hogy képesek legyenek uralni a folyamatot, de a belső ügyfélnek is szólnak. Fontos visszajelezni (minél gyakrabban pozitívan, negatív előjellel csak különösen indokolt esetben!), hogy a mérés jelentősége tudatosuljon a munkatársakban.

53 2. Tanácsadó rész 2.3 Informatikai megoldások

54 2.3 INFORMATIKAI MEGOLDÁSOK Célkitűzések: 1. Az informatizálhatóság számos részcél elérését egyszerre szolgálja, ezért nem lehet, illetve nem érdemes specializálni egyes területre 2. A hivatal fejlődését általában szolgálja az informatizáltság, és a technikai feltételek megteremtése mellett a kollégák informatikai szemléletének és íráskészségének a fejlesztésére is figyelmet kell fordítani

55 2.3 INFORMATIKAI MEGOLDÁSOK A műszerfal vezetése mindig elektronikusan történik. Általábanláb az Excel-táblázat alkalmazása az optimális, mert egy-egy terület folyamatai egyetlen fájl különböző munkalapjain adminisztrálhatók. Mivel a műszerfal az adott folyamat résztvevői számára releváns és transzparens, azt közös felületen (hálózati meghajtón) érdemes létrehozni.

56 2.3 INFORMATIKAI MEGOLDÁSOK Vl Valamennyi kllé kolléga számára á hozzáférhető h elektronikus lkt Tudástár létrehozása, amely a bevált megoldásoknak: terveknek, használt dokumentumoknak etc. gyűjtőhelyeként működik, és segítségével egymás személyes, illetve telefonos megkeresését mellőzve lehet gyorsan releváns információhoz jutni Olyan szoftver bevezetése, amely biztosítja a folyamatok kontrollját, továbbá rögzíti és áttekinthetővé teszi a megállapodásokat, valamint segíti az egyéb dokumentumok kmegosztásában ááb

Nagykálló Város Önkormányzata

Nagykálló Város Önkormányzata HATÉKONYABB MŰKÖDÉSRE IRÁNYULÓ SZERVEZETI JAVASLATOK Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0 ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI

Részletesebben

Folyamatminőség-menedzsment A megbízási kereszt

Folyamatminőség-menedzsment A megbízási kereszt Folyamatminőség-menedzsment A megbízási kereszt A folyamatminőség-menedzsment - angol elnevezésben Process Quality Management, PQM - folyamat-orientált minőségmenedzsment forma. A PQM a munkafolyamatokat

Részletesebben

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai

Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Vezetői teljesítményértékelés értékelő és önértékelő kérdőív Készítették: a KISOSZ munkatársai Veszprém, 6. szeptember Vezetői értékelő lap Kérjük, a megfelelő oszlopban lévő szám aláhúzásával vagy bekarikázásával

Részletesebben

Szervezeti teljesítményértékelő mutatószámrendszer. Eredményességi mutatószámok. Mutatószám megnevezése Célérték Akció

Szervezeti teljesítményértékelő mutatószámrendszer. Eredményességi mutatószámok. Mutatószám megnevezése Célérték Akció Szervezeti teljesítményértékelő mutatószámrendszer Eredményességi mutatószámok Mutatószám megnevezése Célérték Akció A Képviselő Testület elvárásaihoz kötött célok mutatószámai Kintlévőségek aránya Ne

Részletesebben

hozzáállás és a költséghatékonyság megerősítésével, az ügyfél- és partnerkapcsolati folyamatok fejlesztésével.

hozzáállás és a költséghatékonyság megerősítésével, az ügyfél- és partnerkapcsolati folyamatok fejlesztésével. HONLAP tartalom Előzmények: Biharkeresztes Város Önkormányzata az Államreform Operatív Program (ÁROP) A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése tárgyú kiírás keretében benyújtotta Biharkeresztes Város

Részletesebben

Bevezető 1. Elemző rész 1.1 Célok meghatározása 1.2 Helyzetelemzés 1.3 Következtetések 2. Tanácsadó rész 2.1. Stratégiai tanácsok 2.

Bevezető 1. Elemző rész 1.1 Célok meghatározása 1.2 Helyzetelemzés 1.3 Következtetések 2. Tanácsadó rész 2.1. Stratégiai tanácsok 2. II./H. PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSI ELLENŐRZÉS JAVÍTÁSA TARTALOMJEGYZÉK Bevezető 1. Elemző rész 1.1 Célok meghatározása 1.2 Helyzetelemzés 1.3 Következtetések 2. Tanácsadó rész 2.1. Stratégiai

Részletesebben

Szabó Kálmán, ügyvezető igazgató Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület Mátics Katalin - intézményvezető helyettes Újbudai Szociális Szolgálat

Szabó Kálmán, ügyvezető igazgató Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület Mátics Katalin - intézményvezető helyettes Újbudai Szociális Szolgálat EEFQM Modell+Módszer (Új generáció, új vezetői szemlélet, elkötelezett munkatársak) Szabó Kálmán, ügyvezető igazgató Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület Mátics Katalin - intézményvezető helyettes

Részletesebben

pozitív hatással van az ügy kimenetelére.

pozitív hatással van az ügy kimenetelére. I./C. ÜGYFÉLSZOLGÁLATI TEVÉKENYSÉGEK ELLÁTÁSÁNAK JAVÍTÁSA -BEVEZETŐ- Cecén még nem elterjedt az a nézet, hogy nem csupán az számít ügyfélszolgálatnak, amikor az ügyintéző közvetlenül az ügyféllel foglalkozik,

Részletesebben

Ajánlat. Processmanagement Folyamatmenedzsment. Nyílt Képzés. A sort magunkon kell kezdenünk.

Ajánlat. Processmanagement Folyamatmenedzsment. Nyílt Képzés. A sort magunkon kell kezdenünk. Ajánlat Processmanagement Folyamatmenedzsment Nyílt Képzés A sort magunkon kell kezdenünk. Először is ránk kell, hogy igaz legyen minden, amit tanítunk, és amire tanácsot adunk. Magunknak szabjuk a mércét,

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

BEVEZETÉS AZ ELŐADÁS BETEKINTÉST AD A HATÓSÁG SZÉLESSÁV-MÉRŐ PROGRAMJÁBA. 2012.10.16. 2

BEVEZETÉS AZ ELŐADÁS BETEKINTÉST AD A HATÓSÁG SZÉLESSÁV-MÉRŐ PROGRAMJÁBA. 2012.10.16. 2 2 BEVEZETÉS AZ NEMZETI MÉDIA-ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG ELKÖTELEZETT A SZÉLESSÁVÚ SZOLGÁLTATÁSOK ELTERJEDÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSÉBEN, A FOGYASZTÓI TUDATOSSÁG NÖVELÉSÉBEN. A FOGYASZTÓ ÁLTALÁBAN GYAKRAN AZ ISMERETEK

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Kivonat a Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. Stratégiai műhelymunkáról szóló visszajelző

Részletesebben

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. május 26-i ülésére Saád Tamás, Dr. Peredi Katalin Szervezetfejlesztési

Részletesebben

1 óra Team vezető Intézményvezető. Intézményvezető Mentoráltak

1 óra Team vezető Intézményvezető. Intézményvezető Mentoráltak ADAPTÁCIÓS TERV: "Öröm a tanulás" Projektmunka a Kék Madár Programban 1. ELŐKÉSZÍTÉS, FELKÉSZÜLÉS Átadó Átvevő Dokumentumai 1.1. Kapcsolatfelvételkapcsolati adatok rögzítése 1.2.Igényfelmérés, bemutatás,

Részletesebben

Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens

Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens 1. Projektötlet, előkészítés 2. Megvalósítás Támogatás 3. Fenntartás Helyzetelemzés: igények, szükségletek, megoldandó probléma feltárása Célstruktúra:

Részletesebben

Tervek és tények. Hagyományok és kihívások IV

Tervek és tények. Hagyományok és kihívások IV Tervek és tények Az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat kulturális szakembereinek képzése a szolgáltatások fejlesztése érdekében című TÁMOP-3.2.12-12/1/KMR-2012-0007 pályázat eredményei Hagyományok és kihívások

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009.

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. Tamási Város Polgármesteri Hivatala SWOT analízis SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. SZEMPONTOK A kérdések megválaszolásához 1. VEZETÉS A vezetés szerepe a hivatali küldetés

Részletesebben

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS IRÁNYÍTÁS KÉZIRAT

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS IRÁNYÍTÁS KÉZIRAT InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Teljesítmény értékelési rendszer kialakítása

Teljesítmény értékelési rendszer kialakítása Teljesítmény értékelési rendszer kialakítása Larskol Tanácsadók A LARSKOL nemzetközi és hazai tanácsadó cégeknél szerzett évtizedes vezetői, tanácsadói és projektmenedzseri gyakorlattal rendelkező szakemberek

Részletesebben

A Szolgáltató Város Modell gyakorlata egy megyei jogú városban: Címszavakban a Szolgáltató Szolnok projektről

A Szolgáltató Város Modell gyakorlata egy megyei jogú városban: Címszavakban a Szolgáltató Szolnok projektről A Szolgáltató Város Modell gyakorlata egy megyei jogú városban: Címszavakban a Szolgáltató Szolnok projektről A projekt mottója: Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp

Részletesebben

A minőségirányítási program végrehajtásának értékelése az adott évben végzett tevékenység bemutatása

A minőségirányítási program végrehajtásának értékelése az adott évben végzett tevékenység bemutatása A minőségirányítási program végrehajtásának értékelése az adott évben végzett tevékenység bemutatása Bevezető Az intézmény figyelembe véve a Közoktatási törvényben meghatározottakat, valamint az intézmény

Részletesebben

ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE 10. ea.: Projektek végrehajtása II. A sikeres projekt ismérvei. Önellenőrzés

ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE 10. ea.: Projektek végrehajtása II. A sikeres projekt ismérvei. Önellenőrzés ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE 10. ea.: Projektek végrehajtása II. A sikeres projekt ismérvei Tipikusan megjelenő hibák Önellenőrzés A SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI TIPIKUSAN MEGJELENŐ HIBÁK (1) Relevancia: kapcsolódik

Részletesebben

CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése című pályázat benyújtásáról. Havas András alpolgármester

CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése című pályázat benyújtásáról. Havas András alpolgármester Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40938-10/2008. CÍM: Sürgősségi előterjesztés a Polgármesteri Hivatalok szervezetfejlesztése című pályázat benyújtásáról Előterjesztő:

Részletesebben

Hiánypótlás. Hiánypótlás HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. készített ZÁRÓ DOKUMENTÁCIÓHOZ 2011. FEBRUÁR 9. 1/11

Hiánypótlás. Hiánypótlás HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. készített ZÁRÓ DOKUMENTÁCIÓHOZ 2011. FEBRUÁR 9. 1/11 Hiánypótlás Hiánypótlás a HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL készített ZÁRÓ DOKUMENTÁCIÓHOZ 2011. FEBRUÁR 9. 1/11 Tartalom 1) Átalakított szervezeten belüli eljárások száma... 3 2) A hivatal szervezetfejlesztési

Részletesebben

KÉRDŐÍV. Az iskolarendszerű szakképzést folytató intézményekben történő minőségfejlesztési tevékenység felmérésére.

KÉRDŐÍV. Az iskolarendszerű szakképzést folytató intézményekben történő minőségfejlesztési tevékenység felmérésére. KÉRDŐÍV Az iskolarendszerű szakképzést folytató intézményekben történő minőségfejlesztési tevékenység felmérésére. Kedves Kollégák! Az NSZI az iskolarendszerű szakképzést folytató intézmények körében reprezentatív

Részletesebben

Belső ellenőri ütemterv 2014. évre Tervezet

Belső ellenőri ütemterv 2014. évre Tervezet Belső ellenőri ütemterv 014. évre Tervezet 013. november 04. Sába-000 Kft 4031 Debrecen Trombitás utca 11 Ellenőrzési stratégia 014 Az Áht. alapján a belső ellenőrzés a jogszabályoknak és belső szabályoknak

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Bugyi Nagyközség Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0033 számú pályázat alapján A közszolgáltatásokról végzett átfogó lakossági elégedettség és igényfelmérés eredményeinek összefoglalása

Részletesebben

A stratégiai tervezés módszertana. Koplányi Emil. elearning Igazgatóság Educatio KHT.

A stratégiai tervezés módszertana. Koplányi Emil. elearning Igazgatóság Educatio KHT. A stratégiai tervezés módszertana Koplányi Emil elearning Igazgatóság Educatio KHT. 1 Tartalom 1. A stratégiai tervezés szerepe a szaktanácsadói munkában 2. Stratégiai tervezés alapjai 3. Küldetés (misszió),

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TÁMOP 3.1.8.

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TÁMOP 3.1.8. INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS TÁMOP 3.1.8. ISO 9000 FÓRUM XXII. NEMZETI KONFERENCIA Balatonalmádi, 2015. szeptember 17. ISOFÓRUM XXII. NK A MEGÚJULÓ KÖZNEVELÉS ÉRTÉKELÉSI KERETRENDSZERE Minősítés Tanfelügyelet

Részletesebben

I./F. A HIVATALON BELÜLI KOORDINÁCIÓS FUNKCIÓ SZÍNVONALÁNAK NÖVELÉSE -BEVEZETŐ-

I./F. A HIVATALON BELÜLI KOORDINÁCIÓS FUNKCIÓ SZÍNVONALÁNAK NÖVELÉSE -BEVEZETŐ- I./F. A HIVATALON BELÜLI KOORDINÁCIÓS FUNKCIÓ SZÍNVONALÁNAK NÖVELÉSE -BEVEZETŐ- Koordináció lényeges szerve: munkamegbeszélés Kezdeményezésre jöhet létre (ha valakinek szüksége van valamilyen szakemberre,

Részletesebben

Csenger Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és folyamatvizsgálata

Csenger Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és folyamatvizsgálata Csenger Város Önkormányzatt Pollgármestterii Hiivattalla Csenger Város Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Államreform Operatív Program, keretén belül, A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése

Részletesebben

Fogalomtár Szakkifejezések és fogalom meghatározások

Fogalomtár Szakkifejezések és fogalom meghatározások Minőségirányítási Kézikönyv 4. sz. melléklete Fogalomtár Szakkifejezések és fogalom meghatározások Erőforrások: A könyvtár forrásai, beleértve a személyzetet, dokumentumokat, berendezéseket, könyvtári

Részletesebben

PROJEKTAUDIT JELENTÉS - - -

PROJEKTAUDIT JELENTÉS - - - Projektaudit jelentés Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 2007-2013 közötti időszak projektterveire vonatkozóan megacity - projektalapú városfejlesztési program wwwazentelepulesemhu PROJEKTAUDIT JELENTÉS

Részletesebben

1. A döntési mechanizmus korszerűsítése

1. A döntési mechanizmus korszerűsítése ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése A Várpalotai Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése Megbízó: Várpalota Város Önkormányzata 1. A döntési mechanizmus korszerűsítése 1b) a polgármesteri

Részletesebben

Munkakörtervezés és -értékelés

Munkakörtervezés és -értékelés Munkakörtervezés és Emberierőforrás-menedzsment Dr. Finna Henrietta egyetemi adjunktus Dr. Finna Henrietta: Atipikus foglalkoztatás Munkakör-áttervezés A munkakörtervezés egy olyan folyamat, amelyben egy

Részletesebben

szolgáltatás ismertető www.primerate.hu

szolgáltatás ismertető www.primerate.hu Szemkamera kutatás szolgáltatás ismertető Mi is az a szemkamera? A szemkamera egy vizuális eszköz, amely képes rögzíteni az emberi szem mozgását, miközben az hirdetéseket, prospektusokat, DM levelet, reklámújságot,

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS MOLNÁRNÉ DR. STADLER KATALIN SZAKMAI SZAKÉRTŐ TÁMOP-3.1.8. KIEMELT UNIÓS PROJEKT A MEGÚJULÓ KÖZNEVELÉS ÉRTÉKELÉSI KERETRENDSZERE Minősítés Tanfelügyelet Pedagógus, vezető, intézmény

Részletesebben

1. Elemző rész. 1.2 Helyzetelemzés 1.3 Következtetések 2. Tanácsadó rész 2.1 Stratégiai tanácsok 2.2 Taktikai tanácsok 2.3 Informatikai megoldások

1. Elemző rész. 1.2 Helyzetelemzés 1.3 Következtetések 2. Tanácsadó rész 2.1 Stratégiai tanácsok 2.2 Taktikai tanácsok 2.3 Informatikai megoldások II./B STRATÉGIAI TERVEZÉS ÉS ÉVES KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZEKAPCSOLÁSA TARTALOMJEGYZÉK 1. Elemző rész 1.11 Célok meghatározása 1.2 Helyzetelemzés 1.3 Következtetések 2. Tanácsadó rész 2.1 Stratégiai tanácsok 2.2

Részletesebben

a fejlődést biztosítani hivatott képzéseknek és

a fejlődést biztosítani hivatott képzéseknek és Utókövetés az ÁROP-1.A.2/A 1A2/A pályázati projekthez Rákóczifalva Önkormányzata 1. Bevezető Tartalomjegyzék 2. Elemzés-tanácsadás 3. A képzések hatásai, eredményessége 4. Informatikai megoldások 5. Összegzés

Részletesebben

Stratégia felülvizsgálat, szennyvíziszap hasznosítási és elhelyezési projektfejlesztési koncepció készítés című, KEOP- 7.9.

Stratégia felülvizsgálat, szennyvíziszap hasznosítási és elhelyezési projektfejlesztési koncepció készítés című, KEOP- 7.9. Stratégia felülvizsgálat, szennyvíziszap hasznosítási és elhelyezési projektfejlesztési koncepció készítés című, KEOP- 7.9.0/12-2013-0009 azonosítószámú projekt Előzmények A Nemzeti Települési Szennyvízelvezetési

Részletesebben

Dr. Topár József (BME)

Dr. Topár József (BME) (BME) Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem XXII. Magyar Minőség Hét 2013. november 6. 1 Projekt minőségbiztosítás?? minőségmenedzsment??? Projekt K+F+I Mit várunk e rendszerektől? Összehangolás-

Részletesebben

Teljesítményciklus. Éves teljesítménycélok. Egyéni fejlődési célok meghatározása. Beosztottak támogatása a kitűzött célok elérésében

Teljesítményciklus. Éves teljesítménycélok. Egyéni fejlődési célok meghatározása. Beosztottak támogatása a kitűzött célok elérésében TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT rendszer bevezetése Stratégia tisztázása Tervek, keretfeltételek tanulmányozása Fennálló problémák, okok számbavétele Racionalizálási lehetőségek feltárása Javasolt hatékonyságnövelő

Részletesebben

A Jó gyakorlat mentori és adaptációs terve. Az átadás folyamata

A Jó gyakorlat mentori és adaptációs terve. Az átadás folyamata Gyurkovics Tibor Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény SZÉKHELY: 1172 Budapest XVII., Naplás u. 60. SZÉKHELY: és FAX 257-0562, IGAZGATÓ: 253-6733 E-mail:

Részletesebben

Előzetes felmérésünk szerint Cecén eddig nem volt fontos szempont az eltérés árának. megmutatnák nekik az egyezőség árát is, ugyanis

Előzetes felmérésünk szerint Cecén eddig nem volt fontos szempont az eltérés árának. megmutatnák nekik az egyezőség árát is, ugyanis I./I. A KÖZINTÉZMÉNYEK É KÖLTSÉGHATÉKONYABB ÉS / VAGY EREDMÉNYESEBB MŰKÖDÉSÉRE IRÁNYULÓ SZERVEZET ÁTALAKÍTÁSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA -BEVEZETŐ- Előzetes felmérésünk szerint Cecén eddig nem volt fontos szempont

Részletesebben

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Rabi Ákos 2014.02.18. Tartalom 1. Problémafelvetés Informatikai projekteredmények elfogadottsága 2. Informatikai projektek sikertényezői 3. Szoftverek

Részletesebben

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A ÉVEKRE

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A ÉVEKRE SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A 2016 2019. ÉVEKRE Szentendre Város Önkormányzat egyik alapvető célja, hogy biztosítsa a település működőképességét a kötelező és az önként

Részletesebben

ELEMZŐ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE, MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA

ELEMZŐ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE, MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése ELEMZŐ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE, MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA Előadó: Szentesi Fekete

Részletesebben

Közszolgálati teljesítményértékelés - véleményfelmérés eredmények -

Közszolgálati teljesítményértékelés - véleményfelmérés eredmények - Közszolgálati teljesítményértékelés - véleményfelmérés eredmények - 203. 2 Bevezetés Kitöltési időszak: 203.08.2. 5:00 óra és 203.08.27. 2:30 között Az eredetileg tervezett határidőt (203.08.25. 24:00)

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. GAZDASÁGI INFORMATIKUS OKJ azonosító: 54 481 02. Szolnok

KÉPZÉSI PROGRAM. GAZDASÁGI INFORMATIKUS OKJ azonosító: 54 481 02. Szolnok KÉPZÉSI PROGRAM GAZDASÁGI INFORMATIKUS OKJ azonosító: 54 481 02 Szolnok 2015 KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program Megnevezése Gazdasági informatikus OKJ azonosító 54 481 02 A képzés során megszerezhető kompetenciák

Részletesebben

Néhány gondolat a projekt menedzsment kommunikációjához

Néhány gondolat a projekt menedzsment kommunikációjához Néhány gondolat a projekt menedzsment kommunikációjához avagy amiről a módszertanok nem írnak dr. Prónay Gábor 6. Távközlési és Informatikai Projekt Menedzsment Fórum 2003. április 10. AZ ELŐADÁS CÉLJA

Részletesebben

ÁROP-1.2.18 Szervezetfejlesztési Program

ÁROP-1.2.18 Szervezetfejlesztési Program Pályázói Tájékoztató Nap Önkormányzati szervezetfejlesztés ÁROP-1.A.5. és ÁROP-3.A.2 2014. március 21. és 25. Előadó: Fekete Letícia szakmai tanácsadó KIM Közigazgatás-fejlesztési és Stratégiai Tervezési

Részletesebben

Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál. Monitoring rendszer

Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál. Monitoring rendszer ÁROP-1.A.2/B - 2008-0020 - Monitoring rendszer Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál Monitoring rendszer Operatív Program azonosító: ÁROP-1.A.2/B-2008-0020

Részletesebben

A személyközlekedés minősítési rendszere

A személyközlekedés minősítési rendszere A személyközlekedés minősítési rendszere személyközlekedés tervezése és működtetése során alapvető jelentőségűek a i jellemzők bonus-malus rendszer működtetésére a megrendelési szerződések szerint Minőség:

Részletesebben

Vállalkozói szerződés

Vállalkozói szerződés amely létrejött egyrészről Megbízó Pásztó Város Önkormányzata Székhelye: 3060 Pásztó, Kölcsey Ferenc u. 35. Nyt.-i szám: 450823 Adószám: 15450827-2-12 Bankszámlaszám: 11741024-15450827 Képviseli: Sisák

Részletesebben

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A MUNKATÁRSAK BEVÁLÁSA? A BELSŐ ÉRTÉKELŐ KÖZPONT MÓDSZEREI ÉS S BEVÁLÁSVIZSG SVIZSGÁLATA Budapest, 2010.03.25. PSZE HR Szakmai nap Előadó: Besze Judit BÉK módszergazda. 1/28 BEVÁLÁS

Részletesebben

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje 1 DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP1.A.5201320130090 kódszámú Önkormányzati szervezetfejlesztés projektje Átfogó projekt előrehaladási jelentés Időszak: 2014.03.012014.03.31. Tartalomjegyzék

Részletesebben

A 2009-es év országos átlaga megegyezik, a fenntartói 4% csökkenést mutat, az iskolai eredmény viszont 2%-kal jobb a tavalyinál.

A 2009-es év országos átlaga megegyezik, a fenntartói 4% csökkenést mutat, az iskolai eredmény viszont 2%-kal jobb a tavalyinál. Iskolánkban, a 2009-2010-es tanévben 5 osztály vett részt a központi mérésben, összesen.. tanuló. Két telephelyen folyt a mérés: 1. telephely- székhelyiskola - 4. a 2. telephely- Pais Tagiskola- 4. b,

Részletesebben

Team vezető Intézményvezető. Intézményvezető Mentoráltak

Team vezető Intézményvezető. Intézményvezető Mentoráltak ADAPTÁCIÓS TERV: "Mesés hármas" Gyerek-szülő-pedagógus együttműködés gyakorlata a Kék Madár Programban 1. ELŐKÉSZÍTÉS, FELKÉSZÜLÉS Átadó Átvevő Indikátor Sikerkritérium dokumentumai 1.1. Kapcsolatfelvételkapcsolati

Részletesebben

Export húzza a gazdaságot

Export húzza a gazdaságot Export húzza a gazdaságot - vállalati elvárások Gödri István Bosch Rexroth Pneumatika kft 1 A nagy kép amit most látunk Elvárások vállalati szinten Globális kihívások rövid és közép távon 2 3 Export húzza

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző évi kiemelt köztisztviselői célok

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző évi kiemelt köztisztviselői célok A 2017. évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző 2017. évi kiemelt köztisztviselői célok Az előterjesztést

Részletesebben

STAKEHOLDER (ÉRINTETT) ELEMZÉS EGYSZERŰSÍTETT MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ

STAKEHOLDER (ÉRINTETT) ELEMZÉS EGYSZERŰSÍTETT MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ STAKEHOLDER (ÉRINTETT) ELEMZÉS EGYSZERŰSÍTETT MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ Dunaújváros MJV Önkormányzata Polgármesteri Hivatala részére ÁROP szervezetfejlesztési projekt 2010. 09.22. 2 / 11 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás értékelése alapján Intézmény neve: Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodája Intézmény OM azonosítója: 201 839 Intézményvezető neve: Béresné Dobránszky

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ 2016/22. SZÁM TARTALOM

ÉRTESÍTŐ 2016/22. SZÁM TARTALOM 2016/22. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 29/2016. (VI. 29. MÁV-START Ért. 22.) sz. vezérigazgatói utasítás a rendkívüli munkaidő tervezésének, kontrolljának folyamatszabályozása, és rendkívüli munkaórák

Részletesebben

A társadalmi hatás növelése. A NESsT megközelítése a társadalmi hatás mérésére. Társadalmi Vállalkozások Napja Budapest, június 8.

A társadalmi hatás növelése. A NESsT megközelítése a társadalmi hatás mérésére. Társadalmi Vállalkozások Napja Budapest, június 8. A társadalmi hatás növelése A NESsT megközelítése a társadalmi hatás mérésére Társadalmi Vállalkozások Napja Budapest, 2012. június 8. Varga Éva NESsT www.nesst.org Mit jelent nekünk a társadalmi hatás?

Részletesebben

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSŐ ELLENŐRZÉS KÉZIRAT

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSŐ ELLENŐRZÉS KÉZIRAT InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása Előadó: Vörös Szabolcs szakmai vezető Nemzeti Munkaügyi Hivatal TÁMOP 2.4.8-12 Projekt-végrehajtási Osztály E-mail cím: vorossz@lab.hu Telefonszám: +36 1 323

Részletesebben

Teljesítménymenedzsment modul

Teljesítménymenedzsment modul A nexonpm a szervezet valamennyi munkatársára kiterjedő vezetői eszköz, amely tudatosabbá és eredményesebbé teszi a teljesítmény menedzselését, és javítja a vezető-beosztott kommunikáció hatékonyságát.

Részletesebben

Egészségfejlesztés a színtereken CSELEKVÉSI TERV

Egészségfejlesztés a színtereken CSELEKVÉSI TERV Egészségfejlesztés a színtereken CSELEKVÉSI TERV Az egészségterv (irányított célzott változás) Egy dokumentum (öt fejezet) Egy ciklikus működési mód adott színtérben élők egészségét hivatott támogatni,

Részletesebben

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV Beszerzési és elosztási logisztika Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV 2. Előadás A beszerzési logisztika alapjai Beszerzési logisztika feladata/1 a termeléshez szükséges: alapanyagok

Részletesebben

A JC360 alkalmazás erre kínál megoldást.

A JC360 alkalmazás erre kínál megoldást. AZ IRODA OTTHON A JC360 alkalmas eszköz arra, hogy minden munkavállaló a munkavégzés helyétől és idejétől függetlenül kimutathassa és dokumentálhassa munkáját. A vezetők szerint a távmunka bevezetésének

Részletesebben

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék Összefoglaló Output menedzsment felmérés 2009.11.12. Alerant Zrt. Tartalomjegyzék 1. A kutatásról... 3 2. A célcsoport meghatározása... 3 2.1 Célszervezetek... 3 2.2 Célszemélyek... 3 3. Eredmények...

Részletesebben

A kockázatkezelés az államháztartási belső kontrollrendszer vonatkozásában

A kockázatkezelés az államháztartási belső kontrollrendszer vonatkozásában A kockázatkezelés az államháztartási belső kontrollrendszer vonatkozásában Előadó: Ivanyos János Trusted Business Partners Kft. ügyvezetője Magyar Közgazdasági Társaság Felelős Vállalatirányítás szakosztályának

Részletesebben

A GINOP KIEMELT PROJEKT A VÁLLALATI KÉPZÉSEK SZOLGÁLATÁBAN

A GINOP KIEMELT PROJEKT A VÁLLALATI KÉPZÉSEK SZOLGÁLATÁBAN A GINOP-6.1.7-17 - KIEMELT PROJEKT A VÁLLALATI KÉPZÉSEK SZOLGÁLATÁBAN Előadó: Vavró Márta projektmenedzser Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal GINOP-6.1.7-17-2018-00001 E-mail cím: ginop617@nive.hu

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján ÁROP 2007-3.A.1. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi régióban című

Részletesebben

Naprakész tudás. Munkavédelmi és munkaügyi szakterületi képzések

Naprakész tudás. Munkavédelmi és munkaügyi szakterületi képzések TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése Naprakész tudás Munkavédelmi és munkaügyi szakterületi képzések Előadó: Pató Ágnes Tevékenység

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. AQ ANTON Kft. részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A.

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi Régióban c. pályázatról 2010. április 30. 1 Előzmények:

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése 1. Helyzetelemzés Tét Város Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület, amely az önkormányzat működésével,

Részletesebben

Ehhez a kérdéshez Cecén elsősorban a döntési és döntésképesség vizsgálatára van szükség:

Ehhez a kérdéshez Cecén elsősorban a döntési és döntésképesség vizsgálatára van szükség: I./A I/A ÁLTALÁNOS DÖNTÉSI KOMPETENCIÁK, ELJÁRÁSOK KORSZERŰSÍTÉSE A STRATÉGIAI MENEDZSMENT ERŐSÍTÉSE ÉRDEKÉBEN -BEVEZETŐ BEVEZETŐ- Ehhez a kérdéshez Cecén elsősorban a döntési és döntésképesség vizsgálatára

Részletesebben

A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS

A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS Az Együttműködésről Mi is az az OGP? A Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership - OGP) egy önkéntes részvételen

Részletesebben

Hogyan valósítható meg mindez a közszférában?

Hogyan valósítható meg mindez a közszférában? Lifegarden Alkossunk egy olyan munkahelyi világot, amihez az emberek tartozni akarnak Hogyan valósítható meg mindez a közszférában? A XXI. Század: munkahelyi légkör Stressz, kiégés, teljesítményproblémák,

Részletesebben

Az adatszolgáltatás technológiájának/algoritmusának vizsgálata, minőségi ajánlások

Az adatszolgáltatás technológiájának/algoritmusának vizsgálata, minőségi ajánlások Az adatszolgáltatás technológiájának/algoritmusának vizsgálata, minőségi ajánlások A dokumentum a TÁMOP 5.4.1. számú kiemelt projekt keretében, a Magyar Addiktológiai Társaság megbízásából készült. Készítette:

Részletesebben

Az EDIMART Tolmács-és Fordításszolgáltató általános szerződési feltételei (a továbbiakban: ÁSZF)

Az EDIMART Tolmács-és Fordításszolgáltató általános szerződési feltételei (a továbbiakban: ÁSZF) Az EDIMART Tolmács-és Fordításszolgáltató általános szerződési feltételei (a továbbiakban: ÁSZF) Az EDIMART Tolmács- és Fordítóiroda Kft. Megrendelőinek garantált, áttekinthető feltételeket biztosít. A

Részletesebben

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz?

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Vezetői kompetenciafejlesztés lehetőségei az egészségügyben A KONETT Team komplex vezetőfejlesztési modelljének bemutatása Előadó: Salamon Hugó, KONETT Team vezető

Részletesebben

III. 3. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap)

III. 3. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap) A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 0. évi integritásjelentése III.. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap) Az integritás menedzsment táblázat

Részletesebben

Gáz mennyiségmérő és nyomásszabályozó állomások infokommunikációs rendszerének

Gáz mennyiségmérő és nyomásszabályozó állomások infokommunikációs rendszerének Gáz mennyiségmérő és nyomásszabályozó állomások infokommunikációs rendszerének korszerű üzemeltetése Kovács Richárd Informatikai vezető 2012-04-18 Új elvárások az elosztói engedélyestől Távadatleolvasás,

Részletesebben

A CMMI alapú szoftverfejlesztési folyamat

A CMMI alapú szoftverfejlesztési folyamat A CMMI alapú szoftverfejlesztési folyamat Készítette: Szmetankó Gábor G-5S8 Mi a CMMI? Capability Maturity Modell Integration Folyamat fejlesztési referencia modell Bevált gyakorlatok, praktikák halmaza,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL. MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

BESZÁMOLÓ A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL. MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. BESZÁMOLÓ A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓS SZAKMAI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁRÓL MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. Veszprém, Stromfeld Aurél utca 9/E V.l13. Veszprém, 2012.

Részletesebben

Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management

Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management Leitereg Miklós junior tanácsadó Budapest, 2011. október 4. A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A prezentáció célja A beszerzési folyamat áttekintése ELO technikák

Részletesebben

Tanácsadási terület:

Tanácsadási terület: Tanácsadási terület: Az önkormányzati feladatok átalakulásával kapcsolatban a támogató infrastruktúra és a szerződéses kapcsolatok felülvizsgálata, valamint a kiszervezett és kiszervezhető önkormányzati

Részletesebben

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG KIVÁLÓSÁG PROFIL 2011. június A kiváló szervezetek elérik és fenntartják azt a teljesítményt, mely megfelel a partnereik elvárásainak. Ennek a célnak sikeres elérése

Részletesebben

2.3 Informatikai megoldások

2.3 Informatikai megoldások I./K. SZERVEZETI SZINTŰ TELJESÍTMÉNYMÉRÉSI ÉS ÉRTÉKELÉSI ESZKÖZÖK BEVEZETÉSE 1. Elemző rész 1.1 Célok meghatározása 1.2 Helyzetelemzés 1.3 Következtetések 2. Tanácsadó rész 2.1 Stratégiai tanácsok 2.1.1

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Fino-Food Kft. részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Fémsajtoló Kft részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2018

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2018 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2018 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Duroset Kft. részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

Felmérési koncepció. DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A.5-2013-2013-0090 kódszámú Önkormányzati Szervezetfejlesztés projektje

Felmérési koncepció. DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A.5-2013-2013-0090 kódszámú Önkormányzati Szervezetfejlesztés projektje Felmérési koncepció 9. fejlesztési elem: A lakosság körében átfogó felmérés és elemzés készítése a közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségről és felmerülő igényekről DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS Less Myths more Practice A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata. A

Részletesebben