Vitorlás oktatók I. konferenciája Előadó: Brencsán Ábel. Kezdő vitorlástáborok szervezése, feltételei, tematikája.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Vitorlás oktatók I. konferenciája Előadó: Brencsán Ábel. Kezdő vitorlástáborok szervezése, feltételei, tematikája."

Átírás

1 Kezdő vitorlástáborok szervezése, feltételei, tematikája.

2 Koncepció kidolgozása Célcsoport meghatározása 8 16 éves, úszni tudó, a vitorlázás iránt érdeklődő egészséges gyermek. Cél Intenzív, valóban aktív sporttábor lebonyolítása A sportág megismertetése, megkedveltetése Önálló vitorlázás megtanítása Sportos életmód bemutatása a fizikai és sporttevékenység révén Hazai utánpótlás versenyzők létszámának növelése Találékonyság fejlesztése Kíváncsiság, érdeklődés felkeltése Kommunikációs képességek fejlesztése Iskolai eredmények javítása Közösségi létre nevelés A természet megismertetése A célok meghatározásba vonjuk be Klub vezetését, szakembereket Gyerekeket Szülőket

3 Erőforrások, igények és lehetőségek felmérése Belső erőforrások Személyi feltétel Edző, oktató Szabadidő szervező Segítő Technikai szakember Technikai feltétel Hajópark Motorosok Oktatási eszközök Kivetítő, TV, Kamera Bóják Külső erőforrások Szolgáltatók (infrastruktúra, szállás, étkezés) Civil szervezetek bevonása Szponzorok, támogatók Pályázati lehetőségek Táborba jelentkezők Várható létszáma Várható igények Szociális helyzetük Életkoruk Fiú lány arány Vitorlás előképzettségük (kezdő haladó)

4 Javasolt személyi feltételek az akkreditált iskola vezetéséhez Az iskola vezetéséhez alapfokú, vagy magasabb vitorlás edzői képesítés szükséges, aki folyamatosan jelen van az oktatásokon. Kereseti vagy szolgálati célú hajóvezetői engedély, minden motoros vezetőjének, ahol ezt a hatóságok előírják. Minden megkezdett 10 fő résztvevő esetén egy edző és egy aktív segítő szükséges. A segítő lehetőség szerint pedagógus, vagy animátor végzettségű/beállítottságú személy. Éjszakai felügyelet min. 1 fő 157/2004. (V. 18.) Korm. rendelet a sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítések jegyzékéről

5 A sportról szóló évi I. törvény (a továbbiakban: Stv.) 79. -a (1) bekezdésének f) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a következőket rendeli el: 2. A szabadidősport területén azok a gazdasági társaságok, amelyeknek a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló évi V. törvény alapján bejegyzett fő tevékenysége Egyéb sporttevékenység, Máshová nem sorolható egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység vagy Fizikai közérzetet javító szolgáltatás, egészségmegőrző és sportszakmai tanfolyamok vezetésére munkaszerződést, megbízási szerződést csak olyan személyekkel köthetnek, akik sportoktató, sportedző, rekreációs mozgásprogram-vezető animátor, aqua tréner, fitness instruktor, gyermekkori mozgásprogram-vezető, orientális táncoktató, személyi edző, szenior tréner és wellness tanácsadó szakirányokban, szakedző, okleveles szakedző, testnevelő tanár, okleveles testnevelő tanár, okleveles gyógytestnevelő tanár vagy gyógytornász képesítéssel rendelkeznek. 4. A sportszövetség - szabályzatában meghatározottak szerint - köteles sportszervezet tagjai tekintetében az e rendeletben foglalt előírásokat érvényesíteni. A sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítések Jegyzékéről (képesítések.docx)

6 Javasolt technikai feltételek Minden gyereknek lehetőség szerint külön hajó biztosítása, amely a jelenleg elfogadott ifjúsági versenyosztályoknak megfelelő, vagy arra alkalmas előkészítő oktató hajó, elsősorban OP, Laser, Sikló, Cadet, Pille, vagy egyéb méretben alkalmas oktatóhajó Szabályoknak megfelelő mentőmellényt minden résztvevő számára az iskolának kell biztosítani. Minden megkezdett 10 hajó mellé egy kísérőmotoros, mely feleljen meg a Hajózási előírások által meghatározott feltételeknek. Könnyen kezelhető, eltérő színű bóják. min 4 db. Kiegészítő sport eszközök: labdák, egyensúly pad, egyensúly szalag (slack line), swiss ball, TRX, Javasolt a gyerekek saját sport eszközei Honlapon meghirdetni, megjelentetni a vitorlástáborokat és feltüntetni az MVSZ akkreditációt.

7 Ellátási feltételek Az ide vonatkozó rendeleteknek megfelelő, érvényes szakhatósági engedélyekkel rendelkező szállás és kiszolgáló létesítmények biztosítása, bentlakás esetén. Öltöző és kiszolgáló létesítmények biztosítása bejáró táborosok esetén. Folyamatos felügyelet biztosítása. Szervezett min. 3 x étkezés biztosítása, bentlakásos táborosok esetén. Szervezett ebéd biztosítása bejáró táborosok esetén. Megfelelő oktatási helység biztosítása, tábla, kivetítő, vagy egyéb az oktatáshoz szükséges berendezésekkel. Kiegészítő sport foglalkozásokhoz használható sportpálya vagy szabad terület.

8 Népegészségügyi feltételek A tábort szervezőjének írásban kell bejelenteni, a nyitása előtt legalább 6 héttel a Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervénél. A táboroztatás közegészségügyi követelményeit a 12/1991. (V. 18.) NM, valamint a 37/2007. (VII. 23.) EüM-SzMM rendeletek és mellékleteik tartalmazzák. A bejelentő részére Igazolást állítanak ki, a bejelentett tábor pedig nyilvántartásba kerül. Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság értesítésére akkor kerül sor, ha az adott táborban étkeztetést is nyújtanak. Szülői nyilatkozat egészségügyi alkalmasságáról A szervezőknek a táborvezetőket tájékoztatni kell arról, hogy szükség esetén a nap bármely szakában hol biztosítható a táborozók orvosi ellátása. A táborokban biztosítani kell a létszámnak megfelelő elsősegélynyújtó felszerelést és kiképzett elsősegélynyújtó jelenlétét a táborozás teljes időtartama alatt. A betegek elkülönítésére betegszobát (elkülönített helyiséget) kell kialakítani. A szülői felügyelet átadása és a táboroztató felelőssége, nyilatkozat. Vízi közlekedés általános tudnivalói a mellékletben (Vízi közlekedés fontosabb tudnivalói_ab.pdf)

9 Bevételek költségvetés készítése Kiadások Szülői befizetés (részvételi díj) Szponzor Pályázat Támogatás A meghirdetett tábor díja az áfa összegét is tartalmazza! A költségvetést a táborszervező hagyja jóvá. Bérek, juttatások, tiszteletdíj, munkadíj, egyesületi társadalmi munka Hajók, motorosok, technikai eszközök biztosítása, karbantartása, amortizáció Oktatás, edzés, éjszakai felügyelet költségei Ellátás, szállás, étkezés, mosatás, terület - kikötőhasználat, egészségügyi ellátás, Adók, közterhek Szabadidős programok szervezése A költségvetést és a tényleges teljesítést a táborszervező és az általa megbízott gazdasági apparátus, valamint globálisan a jogszabályokban erre felhatalmazott hatóságok ellenőrzik.

10 Programterv készítése Rendezvényterv Részletes programterv Feladatok szétosztása Felelősök megnevezése Helyszín feltételei Kikötő, épület és környezete Szobák, ágyak, szekrények száma és elhelyezkedése, fiú lány arány figyelembevételével Étkezés lehetőleg helyben, időpontok pontos betartása, fontos a minőség, étlap, speciális igények, vegetáriánus, liszt érzékeny, tejallergia Zuhanyzók, illemhely és egyéb higiéniás szempontok Közösségi helységek (foglalkozások, esti programok) Hajók elhelyezésének lehetősége a parton Megfelelő sólya Sportolással összefüggő lehetőségek (sportpályák, úszás-fürdési, kirándulás lehetőség) Igénybe vehető egyéb eszközök

11 A szülői felügyelet átadása és a táboroztató felelőssége Amikor a szülő jelentkezik a táborba nemcsak azt kezdeményezi, hogy gyermeke számára biztosítsák a szükséges szolgáltatásokat, hanem azt is, hogy ellássák a felügyeletét. A tábor szervezőjének a feladata a 18 éves koráig kiskorú gyermek, testi épségének megóvásáról és erkölcsi védelméről történő gondoskodás, a tábor területére történő belépéstől a tábor jogszerű elhagyásáig terjedő időben, továbbá a táboron kívül tartott foglalkozások, programok ideje alatt. A szülő tulajdonképpen átadja felügyeleti jogát a tábor felelős vezetőjének, amit ajánlott egy kétoldalú szerződésben rögzíteni. (VITORLÁS TÁBOR MEGÁLLAPODÁS MINTA_AB.pdf) Javasolt felsorolni a gyermekek tulajdonságait és szokásait, pl.: Nagyon fontos, annak rögzítése, hogy a gyermek tud-e úszni és mennyire; Írásban kell rögzíteni, hogy szed-e állandó jelleggel valamilyen gyógyszert; Allergiás- e valamire; Vannak-e olyan élelmiszerek, ételek-italok, amelyek egészségügyileg tiltva vannak szánára; Nehezen illeszkedik be a közösségbe; Fizikailag gyenge, lassúbb az átlagnál; Egyéb betegség (nagyot hall, rosszabbul lát); Vegetáriánus;

12 Tájékoztatás Értesítés, tájékoztatás a szervező honlapján Felhívások, szóróanyagok Megjelenés elektronikus és írott sajtóban Kör A táborlakók (szülők) előzetes informálása A tábor célja, tervezett programja A tábor helye, időpontja Táborvezető edző adatai, elérhetősége Az elhelyezés körülményei, az ellátás rendje A részvételi költség befizetésének határideje és módja Utaztatási lehetőségek Feltétlenül elhozandó és a javasolt tárgyak, eszközök, ruházat Úszástudás, minimum 50 m Táborrend, táborelhagyás, veszélyforrások Különféle dokumentumok és igazolások Nyilvántartás, adminisztráció Résztvevőkről Szobabeosztásról Hajóbeosztásról Mentőmellény kiosztásról

13 Jelentkezési lap, regisztráció Tábor adatai, elérhetősége A tábor szervezőjének adatai elérhetősége Felelős táborvezető adatai és elérhetősége Résztvevő, táborozó adatai, szokásai, esetleges érzékenysége Szülői (törvényes képviselő hozzájáruló nyilatkozata) Szülő / képviselő egészségügyi nyilatkozata Szülő / képviselő elérhetősége TAJ kártya száma vagy másolata Táborvezető további feladata, intézkedési kötelezettsége Betegség, rosszullét, baleset esetén Táborozó eltűnése, megbeszélt időre és helyre való vissza nem érkezés A táborrend megsértése Alkohol- drogfogyasztás Korábbi eltávozás a táborból (szülői kérésre, úszni nem tudás, betegség vagy fegyelmi ügyben) Károkozás, lopás Különböző dokumentumok hiánya (egészségügyi nyilatkozat, részvételi díj befizetés igazolása)

14 Ellenőrzés, értékelés Megvalósultak a célok? Mit lehetett volna jobban csinálni? Mi sikerült nagyon jól? Mire kell legközelebb jobban figyelni? Hogyan lehetett volna takarékoskodni a minőség megtartásával? Hol végeztünk felesleges munkát? A táborzárás után Beszámoló a szervezők felé (szóban, vagy írásban) Közös értékelés a táborvezetőkkel Dokumentáció: o összefoglaló jelentés készítése o tanulságok, eredmények, o költségvetési beszámoló és kimutatás készítése

15 Vitorlás táborok tematikája Ez a leirat tartalmazza a min. 6-7 napos vitorlás kezdő és haladó táborokkal szemben támasztott általános követelményeket. Az alábbi elvárások átlagos időjárási körülmények mellett a vitorlázásban teljesen kezdő, egészséges, sportos, úszni tudó gyerekeket feltételezve készült. Korosztály 8-16 év, létszám max. 30 fő. Elméleti oktatás elvárásai Naponta két elméleti oktatás Reggel és délben vízre menet előtt általános elmélet, majd a következő gyakorlati foglalkozás teendőit átbeszélni. A vacsora után, az esti foglakozásokon rövid vitorlás filmek vetítése o olimpiai és a táborban használt hajóosztályok versenyeiről, versenyzőiről, o napi edzéseken rögzített filmek visszajátszása, elemzése. Javasolt minden elméleti előadást villámkérdésekkel kezdeni és visszakérdezni a tanulókat az addig tanultakból. Lényegesen hatékonyabb módszer, mint a dolgozatok, vagy egyéb tesztfeladatok alapján történő számonkérés.

16 1. A hajónak és tartozékainak ismerete. 2. A szélrózsa ismerete. 3. Alapvető haladási irányok 4. Vitorlás versenyszabályok alapvető ismertetése a kornak megfelelően 5. A Hajózási Szabályzat, a VMSZ és a Vízirendőrség szerepe 6. A vitorlássporttal kapcsolatos viselkedési normák 7. Alapvető meteorológiai ismeretek 8. A viharjelzés és az azzal kapcsolatos szabályok ismerete 9. Vitorlás ruházat 10. Biztonsági ismeretek 11. Az olimpiai hajóosztályok és hazánk eredményes vitorlázóinak bemutatása filmvetítéseken.

17 Gyakorlati oktatás elvárásai 1. A hajó előkészítése, felszerelése a vitorlázáshoz. (segítséggel) 2. A hajókezelés szárazföldi gyakorlatai 3. Be és kiszállás partról 4. Szabályos evezés 5. Félszeles hosszú menetek és bóják kerülése fordulással, perdüléssel. 6. Leejtés, élesedés, haladási irányok 7. Szélbeállás 8. Kikötés motoroshoz, parthoz 9. Borulási gyakorlat mentőmellénnyel 10. Minimum három csomó önálló megkötése és kötél felszedés, eldobás 11. Kreutz, éles menet, félszél, háromnegyed, hátszél bóják kerülése önállóan a tábor végére Vitorlás iskolák tematikája részletesen (Iskaola_tematikája_2014_AB.pdf)

18 Séma a fenti feladatok megvalósításához (tájékoztató jellegű) Általános napirend: ébresztő reggeli torna reggeli elméleti oktatás gyakorlati foglalkozás ebéd pihenő elméleti foglalkozás gyakorlati foglalkozás vacsora filmvetítés takarodó Első nap elméleti oktatás úszáspróba hajók bemutatása, kiosztása ebéd elméleti oktatás hajók felszerelése be és kiszállás evezés gyakorlása, bóják kerülése 1 csomó megkötése

19 Második nap elméleti oktatás félszelezés bóják között különböző kerülési módon szélbeállás, csoportos hosszú menetek ebéd elméleti oktatás félszelezés bóják között különböző kerülési módon szélbeállás, csoportos hosszú menetek 2. csomó megkötése Harmadik nap elméleti oktatás szélbeállás, csoportos hosszú menetek félszélhez egy rövid kreutz bója (kreutzraum-félszél) ebéd félszélhez egy rövid kreutz bója (kreutzraum-félszél) csoportos hosszú menetek borulási gyakorlat 3. csomó megkötése

20 Negyedik nap elméleti oktatás háromszög pálya csoportos hosszú menetek ebéd elméleti oktatás háromszög pálya csoportos hosszú menetek (közben egyesével kikötés a motoroshoz) borulási gyakorlat Kötéldobás és felszedés Ötödik nap elméleti oktatás háromszög pálya, hátszelezéssel ebéd csoportos túra vontára kötés, vontázás gyakorlása Hatodik nap elméleti oktatás háromszög pálya csoportos hosszú menetek ebéd háromszög pálya csoportos hosszú menetek hajók leszerelése, elpakolása

21 Köszönöm a figyelmeteket.

MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik I. szintű tematikája

MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik I. szintű tematikája MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik I. szintű tematikája Vitor lás Magyar Vitorlás Szövetség Cél: az utánpótlás versenyzők és tehetségek felkutatása a vitorlássport széleskörű megismertetése,

Részletesebben

MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik II. szintű tematikája

MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik II. szintű tematikája Vitor lás Magyar Vitorlás Szövetség MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik II. szintű tematikája Cél: az utánpótlás versenyzők és tehetségek felkutatása a vitorlássport széleskörű megismertetése,

Részletesebben

Kezdő vitorlástáborok szervezése, feltételei

Kezdő vitorlástáborok szervezése, feltételei Kezdő vitorlástáborok szervezése, feltételei Ellátáshoz kapcsolódó jogi szabályozás 173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300173.kor

Részletesebben

MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik I. szintű tematikája

MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik I. szintű tematikája Vitor lás Magyar Vitorlás Szövetség melléklet 6-A (2016. 04.10.) Cél: MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik I. szintű tematikája az utánpótlás versenyzők és tehetségek felkutatása a vitorlássport

Részletesebben

MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik I. szintű tematikája

MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik I. szintű tematikája MVSZ által szakmailag elismert Vitorlás sulik I. szintű tematikája Cél: az utánpótlás versenyzők és tehetségek felkutatása a vitorlássport széleskörű megismertetése, megkedveltetése a fiatalokkal az amatőr

Részletesebben

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Szabályzata a kajak-kenu sport területén a sportszakemberek képesítési előírásáról

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Szabályzata a kajak-kenu sport területén a sportszakemberek képesítési előírásáról A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Szabályzata a kajak-kenu sport területén a sportszakemberek képesítési előírásáról A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (a továbbiakban: MKKSZ) Elnöksége az Alapszabály 25. (2) bekezdés

Részletesebben

Magyar joganyagok - 157/2004. (V. 18.) Korm. rendelet - a sport területén képesítésh 2. oldal b) a főiskolai szintű testnevelés-sportszervezés szak a

Magyar joganyagok - 157/2004. (V. 18.) Korm. rendelet - a sport területén képesítésh 2. oldal b) a főiskolai szintű testnevelés-sportszervezés szak a Magyar joganyagok - 157/2004. (V. 18.) Korm. rendelet - a sport területén képesítésh 1. oldal 157/2004. (V. 18.) Korm. rendelet a sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges

Részletesebben

A Magyar Birkózó Szövetség Szabályzata a birkózó sport területén a sportszakemberek képesítési előírásáról

A Magyar Birkózó Szövetség Szabályzata a birkózó sport területén a sportszakemberek képesítési előírásáról A Magyar Birkózó Szövetség Szabályzata a birkózó sport területén a sportszakemberek képesítési előírásáról A Magyar Birkózó Szövetség (a továbbiakban: MBSZ) Elnöksége az Alapszabály 12. (2) bekezdés d)

Részletesebben

Tájékoztató. ISKOLAI SPORTKÖR TARTÁSÁRA KÉPZETT SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak résztvevői számára

Tájékoztató. ISKOLAI SPORTKÖR TARTÁSÁRA KÉPZETT SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak résztvevői számára Tájékoztató ISKOLAI SPORTKÖR TARTÁSÁRA KÉPZETT SZAKEMBER szakirányú továbbképzési szak résztvevői számára Szakirányú továbbképzési program megnevezése: Iskolai sportkör tartására képzett szakember szakirányú

Részletesebben

A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG SZABÁLYZATA a korcsolya sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges

A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG SZABÁLYZATA a korcsolya sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG SZABÁLYZATA a korcsolya sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről 0 A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (a továbbiakban:

Részletesebben

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT 2014 A Magyar Triatlon Szövetség KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA 1 A Magyar Triatlon Szövetség (a továbbiakban: MTSZ) elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvény a továbbiakban Stv.- 23.

Részletesebben

MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG SZAKEMBER KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA

MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG SZAKEMBER KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG SZAKEMBER KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA Készült: Előterjesztve: Elfogadva: 2010. június 7-én 2010. június 17-i elnökségi ülésre 2010. június 17-i elnökségi ülésén 2 A Magyar Curling

Részletesebben

ISAF Technikai Tanfolyam edzők számára 1. szint

ISAF Technikai Tanfolyam edzők számára 1. szint ISAF Technikai Tanfolyam edzők számára 1. szint Jelenlegi helyzet Magyarországon Magyarországon a vitorlás edzői képesítéshez szükséges egy állami intézményben eredményesen vizsgázni az alábbi szintek

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben

Pomucz Tamás edző, oktató Vitorlás oktatók I. szakmai konferenciája Tihany, 2014. Június 5-6

Pomucz Tamás edző, oktató Vitorlás oktatók I. szakmai konferenciája Tihany, 2014. Június 5-6 Pomucz Tamás edző, oktató Vitorlás oktatók I. szakmai konferenciája Tihany, 2014. Június 5-6 1. Csoportok kialakítása, mozgatása, biztonság 2. Motorossal manőverezés, helyezkedés, mentés, vontatás 3. Meteorológiai

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség. Képesítési Szabályzat

Magyar Úszó Szövetség. Képesítési Szabályzat Magyar Úszó Szövetség Képesítési Szabályzat A Magyar Úszó Szövetség (a továbbiakban: Szakszövetség) elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvény 79. (1) bekezdésének f) pontja, a 77. p) pontja, a sport

Részletesebben

WASSERSTART SPORTKÖR, BALATONFÖLDVÁR. Szörfözz velünk! Vitorlázz velünk!

WASSERSTART SPORTKÖR, BALATONFÖLDVÁR. Szörfözz velünk! Vitorlázz velünk! WASSERSTART SPORTKÖR, BALATONFÖLDVÁR Szörfözz velünk! Vitorlázz velünk! Szörf-, vitorlás, katamarán és SUP nyári táborok 2017 Szörf-, vitorlás, katamarán és SUP táborok Balatonföldváron 2017. június-július

Részletesebben

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2010. szeptember 15-től Kelt: Budapest, 2010. szeptember 15-én Lázár Vilmos elnök A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG (a továbbiakban: Szövetség) elnöksége a sportról szóló 2004.

Részletesebben

AZ ISKOLAI SPORTKÖR TARTÁSÁRA KÉPZETT SZAKEMBER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI

AZ ISKOLAI SPORTKÖR TARTÁSÁRA KÉPZETT SZAKEMBER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI AZ ISKOLAI SPORTKÖR TARTÁSÁRA KÉPZETT SZAKEMBER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEI Iskolai sportkör tartására képzett szakember szakirányú továbbképzési szak 1. A szakirányú

Részletesebben

Magyar joganyagok - 12/1991. (V. 18.) NM rendelet - a tanuló ifjúság üdülésének és t 2. oldal 3. 1 A táborozás közegészségügyi feltételeit az 1. mellé

Magyar joganyagok - 12/1991. (V. 18.) NM rendelet - a tanuló ifjúság üdülésének és t 2. oldal 3. 1 A táborozás közegészségügyi feltételeit az 1. mellé Magyar joganyagok - 12/1991. (V. 18.) NM rendelet - a tanuló ifjúság üdülésének és t 1. oldal 12/1991. (V. 18.) NM rendelet a tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről A népjóléti

Részletesebben

A 12/1991. (V. 18.) NM rendelet a tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről

A 12/1991. (V. 18.) NM rendelet a tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről 12/1991. (V. 18.) NM rendelet Hatályos: 2013.02.08 - A 12/1991. (V. 18.) NM rendelet a tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről A népjóléti miniszter 1 feladat- és hatásköréről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Kedvtelési célú kishajó-vezetői tanfolyam

Kedvtelési célú kishajó-vezetői tanfolyam Hajózási hatóság által akkreditált Kedvtelési célú kishajó-vezetői tanfolyam Engedélyszám: ND/KA/A/NS/2329/1/2009. 2010. április Képesítés Legfeljebb 20 méter hosszú, korlátlan gépteljesítményű kedvtelési

Részletesebben

Vitorlásiskolák akkreditációja A versenysport legfontosabb szegmense az utánpótlás felkutatása, - képzése, - nevelése

Vitorlásiskolák akkreditációja A versenysport legfontosabb szegmense az utánpótlás felkutatása, - képzése, - nevelése Vitorlásiskolák akkreditációja A versenysport legfontosabb szegmense az utánpótlás felkutatása, - képzése, - nevelése A folyamat célja: A magyarországi képző helyek klaszterének összeállítása A képző helyek

Részletesebben

SPORTSZAKEMBEREK KÉPESÍTÉSI KÖVETELMÉNYEIT ÉS FELADATAIT TARTALMAZÓ SZABÁLYZAT

SPORTSZAKEMBEREK KÉPESÍTÉSI KÖVETELMÉNYEIT ÉS FELADATAIT TARTALMAZÓ SZABÁLYZAT MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG SPORTSZAKEMBEREK KÉPESÍTÉSI KÖVETELMÉNYEIT ÉS FELADATAIT TARTALMAZÓ SZABÁLYZAT Hatályos: 2017. július 5. napjától PREAMBULUM Magyar Asztalitenisz Szövetség (a továbbiakban:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLLAMI SPORT CÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSA SORÁN IRÁNYADÓ BENCHMARK-RENDSZERRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLLAMI SPORT CÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSA SORÁN IRÁNYADÓ BENCHMARK-RENDSZERRŐL TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLLAMI SPORT CÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSA SORÁN IRÁNYADÓ BENCHMARK-RENDSZERRŐL Tájékoztatjuk, hogy a lenti felsorolás nem teljes körű. Az összefoglalóban, illetve a táblázatban nem szerepeltetett,

Részletesebben

MOKSZ SPORT XXI évi program pályázata

MOKSZ SPORT XXI évi program pályázata MOKSZ SPORT XXI 2018-2019. évi program pályázata I. A SPORT XXI PROGRAM PÁLYÁZATI KIÍRÁSA Pályázat célja Tehetségkutatás a MOKSZ sportágai részére. Pályázat formai követelménye A leadott pályázat max.

Részletesebben

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA 2011. A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA 1. A sportról szóló 2004. évi I. törvény 77. p) pontjának, valamint a sport területén képesítéshez

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2015. (IV. 28.) önkormányzati rendelete a Zuglói gyermektáborok igénybevételének módjáról, feltételeiről, a fizetendő térítési

Részletesebben

A MOTORSPORT TERÜLETÉN KÉPESÍTÉSHEZ KÖTÖTT TEVÉKENYSÉGEK GYAKORLÁSÁNAK FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT

A MOTORSPORT TERÜLETÉN KÉPESÍTÉSHEZ KÖTÖTT TEVÉKENYSÉGEK GYAKORLÁSÁNAK FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT A MOTORSPORT TERÜLETÉN KÉPESÍTÉSHEZ KÖTÖTT TEVÉKENYSÉGEK GYAKORLÁSÁNAK FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT 2019. A Magyar Motorsport Szövetség Elnöksége az Alapszabály 24. (2) bek. d) pontjában meghatározott

Részletesebben

OPTIMIST OSZTÁLYSZÖVETSÉG Stratégiai akcióterv

OPTIMIST OSZTÁLYSZÖVETSÉG Stratégiai akcióterv OPTIMIST OSZTÁLYSZÖVETSÉG Stratégiai akcióterv 2018-2020 Stratégiaalkotás menete Milyen Optimist közösséget szeretnénk? Versenyzők Csapat és közösség # Szülők Vitorlázó életmódra nevelés Fejlődés, sikerélmény

Részletesebben

Sport szakember sportszakember

Sport szakember sportszakember Sport szakember sportszakember Tájékoztató előadás 2018. március 9. dr. Reinhardt Ákos EMMI Sportért Felelős Államtitkárság, Sportirányítási Főosztály, főosztályvezető Irányadó jogszabályok a sportról

Részletesebben

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal és a Mozaik Gazdasági Szervezet Budapest Főváros Önkormányzata által támogatott táborozási lehetőséget hirdet VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA sport, szabadidős

Részletesebben

II. 1. 1972. 16/1972. (IV. 29.) MT

II. 1. 1972. 16/1972. (IV. 29.) MT 46/2014. (II. 26.) Korm. rendelet egyes egészségügyi és sport tárgyú kormányrendeleteknek az új Polgári Törvénykönyv hatálybalépésével összefüggő módosításáról 1 Tartalom: 1. Az egészségügyről szóló 1972.

Részletesebben

www.szinergiaszakiskola.hu

www.szinergiaszakiskola.hu www.szinergiaszakiskola.hu H 1073 Budapest,Erzsébet krt. 39. I/5., Tel: 479-00-37 H 6721 Szeged, Berlini Krt. 16-18., Tel: 06-62/421-260 e-mail: szinergia.szakiskola@szofisztika.hu H- 3527 Miskolc, Bajcsy

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend II. Tisza-tavi Horgász Tábor Házirend 1. A HÁZIREND MEGHATÁROZÁSA, CÉLJA, HATÁLYA, MEGISMERÉSE 1.1 A házirend a poroszlói Horgász Tábor, továbbiakban: tábor, működésének és igénybevételének rendjét tartalmazza

Részletesebben

A pályázaton nem vehetnek részt:

A pályázaton nem vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS T Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

Mi az a BringaAkadémia? És mire tanítják ott a bringásokat?

Mi az a BringaAkadémia? És mire tanítják ott a bringásokat? Mi az a BringaAkadémia? És mire tanítják ott a bringásokat? Nem! Sajnos a BringaAkadémia épülete nem hasonlít a Lomonoszov Egyetemre. És a londoni olimpia kerékpáros stadionjára sem. Bár, azért az jó lenne

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 61. (1) és

Részletesebben

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS KALÓZ OPTIMIST EDZŐTÁBOROZÁSRA A tábort a vízi élettel, vitorlázással alaposabban megismerkedni kívánó az első tábor 14 évesnél idősebb és a második táborban pedig 10-14 éves gyermekek

Részletesebben

Úszó tábor április 23. kedd, 09:10. Kedves Szülők!

Úszó tábor április 23. kedd, 09:10. Kedves Szülők! Kedves Szülők! Kérjük a jelentkezés előtt a táborról szóló információt alaposan olvassák át. A tájékoztató alatt található a jelentkezési felület, ahova kattintva tud a táborokra jelentkezni május elsejétől.

Részletesebben

Sportágfejlesztési Program ismertetése. Budapest, 2013. október 31.

Sportágfejlesztési Program ismertetése. Budapest, 2013. október 31. Magyar Birkózó Szövetség Sportágfejlesztési Program ismertetése Budapest, 2013. október 31. A sportágfejlesztési program céljai Igazolt versenyzői létszám növelése Egyesületi rendszer megerősítése, minőségi

Részletesebben

B a n d a t a b o r 2 0 1 2

B a n d a t a b o r 2 0 1 2 Szeretettel várjuk gyermekét a Bandatáborba! A jelentkezés lépései: 1. A honlapunkon található jelentkezési lap online kitöltése. 2. A tábor díjának átutalása az e-mailben kapott bankszámlaszámra. 3. E-mailben

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

Iskola-egészségügyi munkaterv 2009/2010. tanév

Iskola-egészségügyi munkaterv 2009/2010. tanév Iskola-egészségügyi munkaterv 2009/2010. tanév Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Marcali Darvas Adrienn Iskola- és ifjúsági védőnő Marcali Szeptember: Október: November: December:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Tájékoztató. Értékelés. 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 40%.

Tájékoztató. Értékelés. 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 40%. A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Ezt követően június 16 án pénteken igény szerint tartunk ügyeletet, azonban arra a napra étkezést befizetni nem lehet.

Tisztelt Szülők! Ezt követően június 16 án pénteken igény szerint tartunk ügyeletet, azonban arra a napra étkezést befizetni nem lehet. Tisztelt Szülők! Közeledik a nyári szünet! A tanévet 2017. június 15-én csütörtökön bezárjuk. Ezt követően 2017. június 16 án pénteken igény szerint tartunk ügyeletet, azonban arra a napra étkezést befizetni

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmánya 44/A. (2) bekezdésének

Részletesebben

Rendezvényszervezési forgatókönyv

Rendezvényszervezési forgatókönyv 5.sz. melléklet: Rendezvényszervezési forgatókönyv Tervezés Szakmai nap esetén: A rendezvény célja, témája A meghívottak köre: célcsoport, létszám Időpont kijelölése A helyszín kiválasztása Szervezők kiválasztása

Részletesebben

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására Ó z d, 2012. február 16. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására Ó z d, 2014. február 13. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Komárom Városi Sportegyesület 2922 Komárom, Stadion út 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2009. április 24. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza az egyesület szerveinek,

Részletesebben

MAGYAR RÖGBI SZÖVETSÉG

MAGYAR RÖGBI SZÖVETSÉG 1 A MAGYAR RÖGBI SZÖVETSÉG KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA 2005. 2 A MAGYAR RÖGBI SZÖVETSÉG KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZATA 1. A sportról szóló 2004. évi I. törvény 77. p) pontjának, valamint a sport területén képesítéshez

Részletesebben

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK 1 2014/2015. TANÉVI GYEPLABDA DIÁKOLIMPIA TEREM és MŰFÜVES VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A gyeplabdázás népszerűsítése az általános

Részletesebben

RENOVABIS PÁLYÁZAT. Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta

RENOVABIS PÁLYÁZAT. Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta RENOVABIS 2018. PÁLYÁZAT Budapest, 2018. február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta A roma és hátrányos helyzetű tanulók integrációjának segítése a katolikus köznevelési intézményekben RENOVABIS A NÉMET KATOLIKUSOK

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2015. (IV. 28.) önkormányzati rendelete a Zuglói gyermektáborok igénybevételének módjáról, feltételeiről, a fizetendő térítési

Részletesebben

Preambulum:

Preambulum: ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI ÖKÖLVÍVÓ RÉGIÓ POFONPARTI SOROZAT 2018./3 AVAS - KUPA VERSENYKIÍRÁSA Preambulum: A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával mint Támogatóval és a

Részletesebben

Sítábori házirend - SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola. Sítábori házirend

Sítábori házirend - SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola. Sítábori házirend Sítábori házirend A Sítábori házirend a Házirendhez illeszkedve, annak mellékleteként írja le és szabályozza a sítábori életet. A táborban való részvétel előfeltétele a Sítábori házirend megismerése és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére Iktató szám: Sz-249/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. május 30-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

1. Képzési szükségletek felmérése. 2. Éves képzési terv Saját akkreditált képzési programok Egyéb tanfolyamok. 3. Programok meghirdetése

1. Képzési szükségletek felmérése. 2. Éves képzési terv Saját akkreditált képzési programok Egyéb tanfolyamok. 3. Programok meghirdetése 12. 1. Képzési szükségletek felmérése Igényfelmérés alapján Oktatási trendek figyelembe vételével Munkaerőpiaci igények figyelembe vételével Pályázatokhoz kapcsolódó szükségletek alapján 2. Éves képzési

Részletesebben

Tisztelt Sportvezető!

Tisztelt Sportvezető! Tisztelt Sportvezető! Bizonyára Ön is jól ismeri a sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítések jegyzékéről szóló 157/2004. (V. 18.) Korm. rendeletet, mely alapján

Részletesebben

A sportrendezvények biztosításának gyakorlati tapasztalatai

A sportrendezvények biztosításának gyakorlati tapasztalatai A sportrendezvények biztosításának gyakorlati tapasztalatai Előadó : BUBÁN LÁSZLÓ Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Jogszabályi háttér 2004. évi I. törvény a sportról a sportrendezvények biztonságáról

Részletesebben

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai csere János tér 5.

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai csere János tér 5. Szakmai program: Nyári napközbeni ellátás tematika 2017. Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai csere János tér 5. Időpont: 2017. június 26. augusztus 18. naponta 8.00

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság április 25-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-132/2018. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2018. április 25-i ülésére Tárgy: Javaslat a 2018-2021 évre

Részletesebben

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK MEGÁLLAPODÁS A megállapodás létrejött egyrészt a Kockajáték Kft., cím: 1024 Budapest, Káplár utca 11-13. (Adószám: 23142374-2-41), tel.: (1) 789 88 19) továbbiakban mint Szervező,

Részletesebben

A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE (2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30.) SZAKMAI MEGVALÓSULÁS

A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE (2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30.) SZAKMAI MEGVALÓSULÁS INTÉZMÉNYI SPORTSZAKMAI FEJLESZTÉSI PROGRAM A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE (2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30.) SZAKMAI MEGVALÓSULÁS ELŐADÓ: H. SZŰCS LÁSZLÓ PROJEKTMENEDZSER 2015.

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

VÉDŐNŐ SZEREPE A BALESETEK MEGELŐZÉSÉBEN

VÉDŐNŐ SZEREPE A BALESETEK MEGELŐZÉSÉBEN VÉDŐNŐ SZEREPE A BALESETEK MEGELŐZÉSÉBEN Szabó Noémi Ifjúsági védőnő Egészségtan tanár 2009.08.06. "Fiatalok baleseteinek megelőzése" 1 Egészségi állapot Meghatározó tényezők: Életmód Genetika Környezet

Részletesebben

Fehér Ferenc. Utánpótlás edzőtábor szervezésének módszertana

Fehér Ferenc. Utánpótlás edzőtábor szervezésének módszertana Fehér Ferenc Utánpótlás edzőtábor szervezésének módszertana Edzőtábor: Az adott sportágban felkészülési céllal szervezett tábor, ahol a szakmai fejlődés a legfőbb feladat. Amit egy edzőtábor nyújthat:

Részletesebben

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2019

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2019 SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2019 XIX. Kapkodd a lábad! JÁTÉKOS SOR- ÉS VÁLTÓVERSENY ORSZÁGOS DIÁKOLIMPIAI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS Verseny rendezője és szakmai lebonyolítója Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny-

Részletesebben

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 A tevékenységi formák kialakításakor, megválasztásakor meghatározó a tanulók érdeklődése. A foglalkozások szervezését igényelheti

Részletesebben

Életjel Alapítvány 2006. évi

Életjel Alapítvány 2006. évi Életjel Alapítvány 2006. évi közhasznúsági jelentése I. Szervezet alapadatai: Név: Életjel Alapítvány Adószám: 18230745-1-43 Bankszámlaszám: Budapest Bank RT. XVIII.ker. fiók 10103881-55275644-00000004

Részletesebben

KOLOZSVÁRI UTCAI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE

KOLOZSVÁRI UTCAI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE KOLOZSVÁRI UTCAI SPORTCENTRUM HASZNÁLATI RENDJE Biatorbágy Város Önkormányzata által, a Viadukt Sport Egyesület jóvoltából és támogatásával, a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS OPTIMIST, KADET ÉS SIKLÓ EDZŐTÁBOROZÁSRA A tábort a vízi élettel, vitorlázással megismerkedni kívánó 9-12 éves, a részvétel előfeltételeit teljesítő gyermekek számára, a csoportlétszám

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Gazdasági Szolgáltató Igazgatóság Nyári napközis tábor

JELENTKEZÉSI LAP. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Gazdasági Szolgáltató Igazgatóság Nyári napközis tábor JELENTKEZÉSI LAP Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Gazdasági Szolgáltató Igazgatóság Nyári napközis tábor - 2019.07.01 08.16. Gyermek neve: Általános Iskolája: Osztálya: Születési helye, ideje:

Részletesebben

A foglalkozás feladatai:

A foglalkozás feladatai: Adminisztráció A foglalkozás feladatai: a játék érthetővé tétele a technikai kivitelezés és pontosságának tanítása figyelem és koncentráció fejlesztés csapat, csapatrészek feladatainak oktatása a játék

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában,

Részletesebben

Youth Volleyball Festival

Youth Volleyball Festival 2016 Youth Volleyball Festival 17 23 July 2016 Kaposvár, Hungary Youth Volleyball Festival HUNGARY KAPOSVÁR 2016 17-23 JULY www.youthvolleyballfestival.org 2016 ÜDVÖZLÜNK minden sportbarátot az INTERSPORT

Részletesebben

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE

KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE KOLOZSVÁRI SPORTCENTRUM LAKOSSÁGI HASZNÁLATI RENDJE ELŐTERJESZTÉS 2016. MÁJUS 10. VIADUKT SPORT NONPROFIT KFT. BEVEZETŐ Az alábbi használati rend a Kolozsvári utcai sportcentrumban megvalósult nagy műfüves

Részletesebben

A rendszer üzembe helyezése és üzemeltetése rendezési tapasztalatok és megoldások A biztonsági rendszer bevezetése, a biztonsági rendszer működtetése

A rendszer üzembe helyezése és üzemeltetése rendezési tapasztalatok és megoldások A biztonsági rendszer bevezetése, a biztonsági rendszer működtetése A rendszer üzembe helyezése és üzemeltetése rendezési tapasztalatok és megoldások A biztonsági rendszer bevezetése, a biztonsági rendszer működtetése 1 Alapvetések - A sportszövetségek a nemzetközi szövetségek

Részletesebben

Tanulóifjúság (3-18 éves korosztály) táboroztatásának bejelentése

Tanulóifjúság (3-18 éves korosztály) táboroztatásának bejelentése Tanulóifjúság (3-18 éves korosztály) táboroztatásának bejelentése A bejelentést-, illetve értesítést a táborozást szervező, illetve szervezők nyújthatják be. Egyéb tudnivalók: A táborozás üzleti és nem

Részletesebben

Youth Handball Festival

Youth Handball Festival 2013 14 20 July 2013 Kaposvár, Hungary HUNGARY 2 0 1 3 14 20 JULY www.youthhandballfestival.org 2013 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT (YHF) Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Kézilabda Fesztivál

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított 20/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által ellátott sporttal kapcsolatos

Részletesebben

Család és Gyermekjóléti Szolgálat-észlelő és jelzőrendszer. Szekszárd

Család és Gyermekjóléti Szolgálat-észlelő és jelzőrendszer. Szekszárd Család és Gyermekjóléti Szolgálat-észlelő és jelzőrendszer Szekszárd 2018.02.22. A 2016. Január 1-től jogszabályi változások Családsegítő- Gyermekjóléti Központok/Szolgálatok 2016. január 1 előtt külön

Részletesebben

Szabályok a pályán és azon kívül - a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Labdarúgó Akadémia gyakorlatában

Szabályok a pályán és azon kívül - a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Labdarúgó Akadémia gyakorlatában Szabályok a pályán és azon kívül - a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Labdarúgó Akadémia gyakorlatában KECSKEMÉTI LC KTE SI KIK VAGYUNK? MEGALAKULÁS ÉVE: 1992, IDÉN 25 ÉVES EGYESÜLET AZ ORSZÁG SZÍVÉBEN, KECSKEMÉTEN

Részletesebben

A sportszövetségek bevételi szerkezetének változása a TAO sportágak körében

A sportszövetségek bevételi szerkezetének változása a TAO sportágak körében A sportszövetségek bevételi szerkezetének változása a TAO sportágak körében A TAO; tapasztalatok, elemzések, értékelések, perspektívák a látványsportok támogatási rendszerében Testnevelési Egyetem 2017.09.28

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés sportág népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok készségeinek,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2/2004. (I. 30.) számú rendelete a sportról (egységes szerkezetben a módosításra kiadott 13/2009. (IX. 18.) számú rendelettel) Öreglak Község Önkormányzata

Részletesebben

Kisgyermekgondozó, -nevelő Gyermekgondozó-nevelő

Kisgyermekgondozó, -nevelő Gyermekgondozó-nevelő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes. Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék. jogtanácsos c. főiskolai docens

Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes. Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék. jogtanácsos c. főiskolai docens Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes Zenés, táncos 23/2011 (III.8.) Kormány rendelet, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről (2011. június

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS City College Üzleti Szakképző Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2300 Ráckeve, Kossuth u. 73. Telefon: 06/66/640 304, Fax.: 66/640 305 www.citycollege.hu E mail: citycoll@gmail.com Adószám:

Részletesebben

Youth Basketball Festival

Youth Basketball Festival 2014 20 26 July 2014 Kaposvár, Hungary HUNGARY 2 0 1 4 20 26 JULY www.youthbasketballfestival.org 2014 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT (YBF) Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Kosárlabda Fesztivál

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLLAMI SPORT CÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSA SORÁN IRÁNYADÓ BENCHMARK-RENDSZERRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLLAMI SPORT CÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSA SORÁN IRÁNYADÓ BENCHMARK-RENDSZERRŐL 2. SZÁMÚ MELLÉKLET TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLLAMI SPORT CÉLÚ TÁMOGATÁSOK FELHASZNÁLÁSA SORÁN IRÁNYADÓ BENCHMARK-RENDSZERRŐL Felhívjuk a Kedvezményezett figyelmét arra, hogy a lenti táblázatban megjelenített maximális

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben