Üzleti terv. A Póta Rt. által létrehozandó Nagy PONTY Étterem és Horgászcentrumhoz. Készítették: Póta László. Kádas Szabolcs.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Üzleti terv. A Póta Rt. által létrehozandó Nagy PONTY Étterem és Horgászcentrumhoz. Készítették: Póta László. Kádas Szabolcs."

Átírás

1 Üzleti terv A Póta Rt. által létrehozandó Nagy PONTY Étterem és Horgászcentrumhoz Készítették: Póta László Kádas Szabolcs Sztrakon Bence február 28.

2 1. Azonosító adatok és alapinformációk 1.1. A vállalkozás azonosító adatai Teljes név: Póta Rt. Cím: Nyíregyháza, Süllő út 104. Adószám: Telefon: +36/ Számlavezető Bank: Unicredit Pénzügyi Zrt. Számlaszám: Az Rt.-nek 3 alapító tagja van, akik a következő tőkét viszik be a vállalkozásba. Név Készpénz Apport Összesen Póta László Sztrakon Bence Kádas Szabolcs Összesen Összesen Póta László tulajdonában van a helység, ahol az étterem fog üzemelni valamint a telek melyen a horgásztó is fellelhető, a többi szükséges beruházásokat a nem apport bevitelekből fogjuk elvégezni. Kádas Szabolcs saját kisteherautóját adja a vállalkozáshoz továbbá Sztakon Bence és Kádas Szabolcs készpénzzel (13 és 10millió forint) járulnak hozzá a cégalapításhoz apportjuk viszont nincs. Az Rt. törzstőkéje forint. A tulajdonosoknak semmilyen banki és közüzemi tartozásuk sincs.

3 2. ÖSSZEFOGLALÓ (Nagy PONTY ÉTTEREM ÉS HORGÁSZCENTRUM) 2.1. ÖSSZEFOGLALÁS (Étterem) Vállalkozásunk éttermi részében a magyar konyha specialitásai mind megtalálhatóak különös tekintettel halételeinkre valamint mediterrános jellegű halételekkel is szolgálunk. A konyhánk vállalja a horgászversenyeken részt vevők ebédeltetését valamint főzőversenyek lebonyolítását az étterem előtt kialakított kis parkban. Az étterem 60 fő befogadására alkalmas, mely kiválóan alkalmas kisebb volumenű rendezvények, díjátadó ünnepségek lebonyolítására is. Az étterem nyitva tartása a többnapos versenyekhez igazítható, ha szükséges. Kedvező árakkal várjuk vendégeinket. Éttermünk mellett higiénikusan, az előírásoknak és elvárásoknak megfelelően kialakított mosdó és WC is található, melyet vendégeink ingyen és bérmentve bármikor használhatnak ÖSSZEFOGLALÁS (Horgászcentrum) Vállalkozásunk a horgásziparban kíván jövedelmező üzleti tevékenységet folytatni. Egy olyan horgászparkot kíván létrehozni, ahol a pihenni és horgászni vágyóknak is egyaránt kedvezünk. Célunk rövidtávon mintegy 15% részesedést elérni, hogy a befektetés megtérülését biztosítsuk és a bevételünk is majd pozitív legyen. A vállalkozás négy tulajdonosa a működtetésben is részt vesz, felhasználva kapcsolataikat, tapasztalataikat. Praktikusan kialakított éttermi rész egyben egy tágas irodát is magába foglal, ahol a vezetők dolgozhatnak, valamint egy higiénia szempontból is megfelelő konyhát. A horgászcentrumunkba versenyeket is szervezni kívánunk melyhez támogatókra is szükségünk van a több napostól az egy délutáni elfoglaltságot is beleértve. A horgásztavon körbe 15 beállónak v. pihenőhelynek alkalmas rész található. Kis fapadok, asztalok és minden helyen esőbeálló.

4 Amint a mellékelt kép is mutatja a tó közepén van egy kis sziget rész, ahol külön beálló, parkoló rész valamint grillezésre kialakított rész is található (ez lenne az ún. VIP rész). Itt szponzoraink és törzsvendégeink vagy a tulajdonosok kapnának helyet. A tó vize folyamatosan ellenőrizve van. A halak telepítése egy meghatározott időpontban zajlik, melyről időben értesítünk mindenkit. A telepítések ideje alatt a tó zárva tartana egy ideig az előírásoknak megfelelően. A tónak rendelkezésére áll két kis facsónak, melyet ki lehet bérelni, azonban ezekkel nem lehet a beetetést végrehajtani mert horgásztavon az szigorúan tilos. Erre megoldás lehet az etetőhajó vagy a régi jól bevált dobálós módszer. A tavon horgászni kizárólag bojlival lehet pontymatrac, mérleg és fertőtlenítő használata pedig kötelező. Ezeket a feltételeket a tógazdák rendszeresen ellenőrzik majd. Mivel ez egy sporthorgász centrum a halakat a mérlegelés, fényképezés és fertőtlenítés után vissza kell engedni, nem lehet őket hazavinni, megtartani. Rendszeresen nyilván fogjuk tartani a fogásokat, így a rekordfogások jutalommal és címlapos megjelenéssel járnak majd a Ponty világ című havilapban. Versenyeinket körülbelül 2 hónapos határidővel hirdetjük meg, hogy kényelmesen lehessen rájuk jelentkezni. A nevezési díj minden versenyre Ft/csapat (a csapatok 2 max. 3 fő) ami magába foglalja a reggelit, ebédet, vacsorát, üdítőt valamint mindig valamilyen újdonságot. (etetőanyag, bojli.) Nagyobb volumenű versenyekre amit egy évben 2-szer rendeznénk meg a többi kisebb mellett a nevezési díj változó lenne, hiszen ezekhez a nagyobb versenyhez jó nevű szponzorok támogatása is nagyon fontos. Versenyeinkre várjuk 4-5 csapat erejéig a környező országok horgászait is.

5 A tó és környezete kiválóan alkalmas akár horgászkisfilmek forgatására is, sőt szponzorainknak külön helyet is biztosítunk, ennek megvalósításához. A horgászcentrum körül parkosított rész terül el, ami kiválóan alkalmas több helyen is akár bográcsozások, főzőversenyek lebonyolítására is. Parkolási lehetőség biztosított a bejáratnál körülbelül 20 férőhelyes parkolóval. Azonban lakókocsi beállására is alkalmas helyet biztosítunk valamint sátorhelyeink is vannak közvetlenül a beállók mellett. Az árubeszerzésünk mint már azt említettük saját tulajdonunkban levő autónkkal történne, azonban szponzoraink támogatására is számítunk. A centrum létrehozásánál, tervezésénél próbálunk minden apró részletre odafigyelni, hogy minél kényelmesebb és szerethetőbb legyen a nálunk eltöltött idő Kilátások 1. Ahol megjelenni kívánunk, az egy még szinte ilyen érintetlen terület ezen lehetőségeket és iparágat nézve. Alig 1 olyan hely kínál a környéken hasonló de mégis más szolgáltatásokat, ezért nagy részesedést kívánunk elérni. Megfelelő marketingeszközökkel azonban felkelthetjük ezeknek az embereknek az érdeklődését is Vállalkozás leírása A Póta Rt. egy szolgáltató vállalkozás, amelynek tevékenységének fő területe a vendéglátó és szórakoztató iparra terjed ki, ahol versenyelőnyeit kihasználva

6 jövedelmező üzleti tevékenységet kíván folytatni. Ehhez rendelkezésre áll a Póta László tulajdonában levő ingatlan és park rész valamint a kisteherautó az áruk beszerzésére. Az étterem rész szolgáltatásai: Ebéd: hétköznap óra között menüs rendszerben (magyaros, halas és vegetáriánus tálak) Ételeinket kiváló minőségű borokkal tálaljuk azonban megtalálhatóak nálunk rövid italok, üdítők, sörök valamint kávék is. Minta étlap: Fő ételek: harcsapaprikás, grillezett tintahal padlizsántoronnyal, vörös sügér fűszeres morzsával, paradicsomos cukkinis hal, lime-os hal avokádó salátával, citromos ponty gerezdek grillezett zöldségekkel, amur vörösboros mártással, halászlé (többféle). Desszertek: somlói galuska, Eszterházy-torta, olasz fagylaltok széles választékban. Üdítők, italok: sörök (világos és barna), kólák, pálinkák, borok, kávék többféle választékban.

7 Programok: Áprilistól kezdődően számos versenynek fogunk otthon adni, nagyon értékes nyereménnyekkel. - főzőverseny, - horgászverseny,(többnapos is) gyerek, felnőtt Tulajdonosok: Póta László elektronikai-műszerész szakmával rendelkezik gyakorlott halőr és profi horgász így ezen vállalkozási tevékenysége nem ismeretlenek számára, valamint vállalkozási ismeretekkel rendelkezik. Sztrakon Bence elektronikai-műszerész szakmával rendelkezik, valamint saját vállalkozói engedéllyel rendelkezik így ő vállalta az apportként behozott autóval való szállítást, árubeszerzést. Tárgyal a szponzorokkal szállítmányozási vezetőkkel. Kádas Szabolcs elektonikai műszerész boltvezetői tapasztalatokkal is rendelkezi így az éttermi részt ő vezeti.

8 3.4. Alkalmazottak: A vállalkozás sikere a vendégek megelégedettségében tükröződik ezért a hangsúly a vendégeken és a megfelelő színvonal biztosításán van. Az alkalmazottak kiválasztására is nagy hangsúlyt fektetünk, fő szempont a megfelelő képzettség is gyakorlat valamint a megjelenés és viselkedés is nagyon fontos. A vállalkozás működéséhez a következő alkalmazottak foglalkoztatása lesz szükséges: - 2 főszakács, - 4 főállású pincér, - 2 konyhai segéd, - 2 főállású horgászőr, - 2 részmunkaidős takarító, és tógazda, - 1 főállású könyvelő, - valamint egy megbízott ügyvéd. Tehát összesen 14 alkalmazott szükséges.

9 3.5. A létesítmény helye: A működés helyszínéül Nyíregyháza, Süllő út 104. szám alatti ingatlan és park rész szolgál, amely a vállalat tulajdonában van. Mivel a város központjában helyezkedik el, bármilyen közlekedési eszközzel jól megközelíthető valamint alkalmas több napos rendezvény esetén saját lakókocsi tárolására is. Forgalmas helyen található ami biztosítja a sok vendéget egyben Beszerzés A szolgáltatáshoz szükséges alapanyagok beszerzéséhez nem fogunk külső szállítókat alkalmazni, mivel a beszerzéseket Sztrakon Bence fogja végezni, a vállalkozás tulajdonában lévő kisteherautóval, ellenőrzi az áruk minőségét és tárgyal a szállítmányozási vetetőkkel. A későbbiek pedig a szponzorok is szállítanak majd, saját termékeink forgalmazása céljából MARETING TERV A vállalkozás rövid és hosszú távú céljai: piacra való bejutás (megismertetni a helyet jó reklámok), - igény, érdeklődés felkeltése, profit (bevétel szerzése), - piaci részesedés emelése, - az érdeklődés megtartása.

10 3.8. Reklámozás módja: SAJTÓ Horgász újságok (Ponty világ) Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország Rádió (Juventus, Class Fm) PLATKÁTOK, SZÓRÓLAPOK Nyíregyháza főbb közlekedési csomópontjain, interneten programok leírásával. GÉPKOCSI A kisteherautónk alkalmas reklámfelület így ország szerte amerre járunk bárhol hirdetni tudjuk saját magunkat is. Az ezekre szánt kezdő összeg Kb. 2,5 millió forint Akciós programok: - szórólap és kedvezménykupon felmutatása esetén az egyik fő 20% kedvezményt kap (horgászparkunkban és éttermünkben egyaránt) - gyerekeknek és segítőknek az első 3 hónapban kedvezményes belépést biztosítunk. - ajándék Haldorádós új ízesítésű etetőanyag (20 dkg).

11 3.10. Létesítmény nyitvatartása: HORGÁSZCENTRUM Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap Nyitvatartás Éjszakai horgászat Belépőjegy árak: felnőtt ft/2 bot gyerek ft /1 bot (első három hónapban kedvezményes) versenyek rendezésekor versenyfüggő az időtartam és a verseny kapacitása szempontjából. ÉTTEREM Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap Nyitvatartás Szervezeti felépítés: Vállalatunk annyi embert foglalkoztat amennyire éppen a zavartalan működéshez szüksége van. A különböző részfeladatok közül minél többet az alapítók fognak ellátni teljese munkaidőben.

12 Üzemeltetés költségei Költségek megnevezése Összeg (Forintban) Anyag- és anyagi jellegű költségek 2011 Működéshez szükséges árukészlet Alapanyagok Formaruha/munkaruha Energia Egyéb anyagköltség Anyagköltségek összesen Bér- és bérjellegű költségek Tulajdonosok bére Alkalmazottak bére Költségtérítések 0 Bér- és bérjellegű költségek összesen Egyéb költségek Telefon, posta Ügyvéd/ügyviteli egyéb költség Reklámköltségek Reprezentációs költségek Piackutatási tanulmányok 0 Bér- és bérjellegű költségek összesen KÖLTSÉGEK MINDÖSSZESEN

Üzleti terv a Party-Mester Kft. által létrehozandó Nosztalgia Klubhoz

Üzleti terv a Party-Mester Kft. által létrehozandó Nosztalgia Klubhoz Üzleti terv a Party-Mester Kft. által létrehozandó Nosztalgia Klubhoz 1.1. A vállalkozás azonosító adatai Teljes név: Rövid név: Party-Mester Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. Party-Mester Kft. Cím:

Részletesebben

II. MODUL. Üzleti terv készítési ismeretek. Fejlesztő: Pataki Ferenc D.A.R. DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ ÎN 3 REGIUNI

II. MODUL. Üzleti terv készítési ismeretek. Fejlesztő: Pataki Ferenc D.A.R. DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ ÎN 3 REGIUNI II. MODUL Üzleti terv készítési ismeretek Fejlesztő: Pataki Ferenc D.A.R. DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ ÎN 3 REGIUNI Tartalomjegyzék Üzleti tervezéssel kapcsolatos alapfogalmak... 21 Az üzleti terv bevezető,

Részletesebben

VÁLLALKOZÁS FINANSZÍROZÁS

VÁLLALKOZÁS FINANSZÍROZÁS a sikeres újbudai kisvállalkozásokért 4. füzet VÁLLALKOZÁS FINANSZÍROZÁS Vállalkozás finanszírozás 2 Tisztelt újbudai vállalkozók! Magyarország fejlődésének talán legfontosabb motorját a hazai tulajdonú

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt ESETTANULMÁNY A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt A lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitás szakmai támogatása

Részletesebben

A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a

A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a várható pénzügyi, pszichikai és társadalmi kockázatot,

Részletesebben

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Fővárosi Vízművek Sport Kör

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Fővárosi Vízművek Sport Kör 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Fővárosi Vízművek Sport Kör A kérelmező szervezet rövidített neve: Fővárosi Vízművek SK 2Gazdálkodási formakód: 521 3Tagsági azonosítószám

Részletesebben

VÁLLALKOZÁS ALAPÍTÁSA

VÁLLALKOZÁS ALAPÍTÁSA a sikeres újbudai kisvállalkozásokért 1. füzet VÁLLALKOZÁS ALAPÍTÁSA Vállalkozás alapítása 2 Tisztelt újbudai vállalkozók! Magyarország fejlődésének talán legfontosabb motorját a hazai tulajdonú kis- és

Részletesebben

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900 Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási

Részletesebben

ZV-2011 feladat 3. 1995-ben Budapesten, a Gyöngysor utcában 2000 m2-es raktár megvásárlása.

ZV-2011 feladat 3. 1995-ben Budapesten, a Gyöngysor utcában 2000 m2-es raktár megvásárlása. ZV-2011 feladat 3. I. A CBA története 1992-ben megalakult a CBA 1995-ben Budapesten, a Gyöngysor utcában 2000 m2-es raktár megvásárlása. 1996-ban a beszerzési társulásból dinamikus nyitás a kereskedelmi

Részletesebben

Gazdálkodási ismeretek

Gazdálkodási ismeretek Gazdálkodási ismeretek 1. A vállalkozás fogalma A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalja a felmerülő

Részletesebben

Lehetőségek a távmunkában: a távmunkaház

Lehetőségek a távmunkában: a távmunkaház Lehetőségek a távmunkában: a távmunkaház SZOLGALTATÁS TERV Készítette: Kypaword Kft 2012. szeptember 20. Vezetői összefoglaló Távmunkának azt a munkavégzési formát tekintjük, amikor a munkavégzés helye

Részletesebben

Az üzleti terv fejezetei

Az üzleti terv fejezetei Az üzleti terv alábbiakban bemutatott lehetséges felépítése a következő könyvből származik: Demeter László Fülöp Gábor Hollóné dr. Kacsó Erzsébet Dr. Kádek István Námor Anna Dr. Papanek Gábor DSc. Dr.

Részletesebben

Esély Győri Rehabilitációs és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. 9024 Győr, Lajta u. 38. 2012. évi üzleti terve

Esély Győri Rehabilitációs és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. 9024 Győr, Lajta u. 38. 2012. évi üzleti terve Esély Győri Rehabilitációs és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. 9024 Győr, Lajta u. 38. 2012. évi üzleti terve l. Az Esély Győri Rehabilitációs és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. 2012.

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülést tart 2014. április 29-én (kedd) 14,00 órakor, melyre ezúton tisztelettel meghívom.

MEGHÍVÓ. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülést tart 2014. április 29-én (kedd) 14,00 órakor, melyre ezúton tisztelettel meghívom. Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) 568-451 fax: (56) 568-462 MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülést tart 2014. április 29-én

Részletesebben

VOSZ FINANSZÍROZÁS. Tartalom

VOSZ FINANSZÍROZÁS. Tartalom Tartalom I. A mikro-, kis- és középvállalati (MKKV) szektor finanszírozásának alapkérdései 4 1. A forrásszerzés két megközelítése 4 2. Mi a szerencsés kisebbség titka? 4 II. Vállalkozás-finanszírozás és

Részletesebben

FINANSZÍROZÁS ÁLLAMI ÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL

FINANSZÍROZÁS ÁLLAMI ÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL a sikeres újbudai kisvállalkozásokért 5. füzet FINANSZÍROZÁS ÁLLAMI ÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL Finanszírozás állami és uniós segítséggel 2 Tisztelt újbudai vállalkozók! Magyarország fejlődésének talán legfontosabb

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Projekt: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Dokumentum neve: File: A belső szervezeti egységek közötti együttműködés javítása SZFV_AROP_intranet_0_06 Verzió:

Részletesebben

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához HEFOP -2.2.1.-06/1-2006-12-0020/4.0. BEFOGADÓ INTÉZMÉNYEK. A SZOCIÁLIS SZEKTOR FEJLESZTÉSE ÖNKÉNTES PROGRAMOK SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKBE TÖRTÉNÕ INTEGRÁLÁSÁN KERESZTÜL. Alcím: Szociális szakemberek és önkéntesek

Részletesebben

9. A hazai ipari parkok és a betelepült vállalkozások jellemzői (empirikus felmérés)

9. A hazai ipari parkok és a betelepült vállalkozások jellemzői (empirikus felmérés) Buzás N. Lengyel I. (szerk.) 2002: Ipari parkok fejlődési lehetőségei: regionális gazdaságfejlesztés, innovációs folyamatok és klaszterek. SZTE GTK, JATEPress, Szeged. 175-200. o. 9. A hazai ipari parkok

Részletesebben

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Budafoki Labdarúgó Club

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Budafoki Labdarúgó Club 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Budafoki Labdarúgó Club A kérelmező szervezet rövidített neve: BLC Gazdálkodási formakód: 51 3Tagsági azonosítószám 463 Áfa levonásra

Részletesebben

KSE Csesztreg. Bozsik program

KSE Csesztreg. Bozsik program 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Községi Sportegyesület Csesztreg A kérelmező szervezet rövidített neve: KSE Csesztreg 2 Gazdálkodási formakód: Áfa levonásra a pályázatban

Részletesebben

Vállalkozások működtetése üzleti tervezés-jogi alapfogalmak-számviteli alapfogalmak

Vállalkozások működtetése üzleti tervezés-jogi alapfogalmak-számviteli alapfogalmak Vállalkozások működtetése üzleti tervezés-jogi alapfogalmak-számviteli alapfogalmak TARTALOMJEGYZÉK I. ÖSSZEGZÉS... 4 II. ÜZLETI TERVEZÉS... 18 II.1. A TEREVZÉS FOGALMA ÉS FUNKCIÓI... 18 II.2. AZ ÜZLETI

Részletesebben

Esélyegyenlôségi kézikönyv mikrovállalkozások számára

Esélyegyenlôségi kézikönyv mikrovállalkozások számára Esélyegyenlôségi kézikönyv mikrovállalkozások számára (Segítség a foglalkoztatáshoz, segítség a növekedéshez) SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány 2008. Szerzôk: Gárdián Szilvia Horváth Anna Dr.

Részletesebben

KÉZIKÖNYV TELEKOM-MIDI

KÉZIKÖNYV TELEKOM-MIDI KÉZIKÖNYV TELEKOM-MIDI EcoSim Kft. Budapest No part of this edition may be multiplied and/or publicly notified by means of printing, photocopy, microfilm or in any other way, without preceding written

Részletesebben

Vállalati K+F Jelentés 2013

Vállalati K+F Jelentés 2013 Vállalati K+F Jelentés 2013 Magyarország, 2013. június 2 Eloszó Örömmel mutatom be a Deloitte Magyarország K+F és Állami Támogatások üzletágának Vállalati K+F Jelentését. A közép- és nagyvállalatok körében

Részletesebben

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. április 2. évfolyam 4. szám

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. április 2. évfolyam 4. szám heves megyei PÉNZVILÁG a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. április 2. évfolyam 4. szám Régi-új elnök Ismét Bodnár Pál lett a Vállalkozók Országos Szövetségének Heves Megyei Szervezetének

Részletesebben

Rubeola FC. Adószám: 1 8 0 6 3 1 3 6-1 - 1 3. Bankszámlaszám: 1 0 1 0 2 2 3 7-7 4 4 1 3 6 0 0-0 0 0 0 0 0 0 7. 2 1 4 1 Csömör.

Rubeola FC. Adószám: 1 8 0 6 3 1 3 6-1 - 1 3. Bankszámlaszám: 1 0 1 0 2 2 3 7-7 4 4 1 3 6 0 0-0 0 0 0 0 0 0 7. 2 1 4 1 Csömör. 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Rubeola Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve: Rubeola FC 2 Gazdálkodási formakód: Áfa levonásra a pályázatban 521 igényelt

Részletesebben

2010. [0874-06 Modul: Kisvállalkozások alapítása, működtetése, Kisosz Békés Megyei Szervezete Békéscsaba. megszüntetése]

2010. [0874-06 Modul: Kisvállalkozások alapítása, működtetése, Kisosz Békés Megyei Szervezete Békéscsaba. megszüntetése] 2010. Kisosz Békés Megyei Szervezete Békéscsaba CZIBULA ZOLTÁN közgazdásztanár [0874-06 Modul: Kisvállalkozások alapítása, működtetése, megszüntetése] Kidolgozott szóbeli vizsgatételek 1. Önnek vállalkozási

Részletesebben

AZ OK-TAT-60 KFT. FELNŐTTKÉPZÉSI SZERVEZET BEMUTATÁSA

AZ OK-TAT-60 KFT. FELNŐTTKÉPZÉSI SZERVEZET BEMUTATÁSA Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Andragógia Tanszék Felnőttoktatási rendszerek, munkaerő-piaci képzések módszerek és minőségbiztosítás Tanár: Kraiciné Szokoly Mária AZ OK-TAT-60

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2015. június 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2015. június 25-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. június 25-i ülésére Tárgy: A Magas-Bakony Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft. 2015. évi munkaterve és a 2015-2020-as

Részletesebben