Tőzsdeliga Cikkek Részvények Technikai Elemzés - Japángyertyák segítségével

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tőzsdeliga Cikkek Részvények Technikai Elemzés - Japángyertyák segítségével"

Átírás

1 Tőzsdeliga Cikkek Részvények Technikai Elemzés - Japángyertyák segítségével Kereskedés japán gyertyák segítségével I A technikai elemzés jónéhány eszköztárát kiveséztük már, azonban az indikátorok mellett érdemes nagyobb figyelmet szentelni a napon belüli kulcs információkból levonható következtetések jelentőségére is. Elemzéseinkben gyakorta hivatkozunk különböző formációkra a japán-gyertya típusú grafikonokon. Mivel a magyar nyelvű információs anyag meglehetősen hiányos, legalábbis nem mondható széleskörben elterjedtnek, mai nappal induló több részből álló cikksorozatunkban a főbb formációk jelentőségéről és előfordulásáról lesz szó, később ezek gyakorlati felhasználását is megmutatjuk. A japán-gyertya grafikon, ahogy már többször volt róla szó a nap legfontosabb árfolyam információit hordozza, hiszen róluk a nyitó és záró értékeken kívül a maximum és minimum értékek is könnyedén leolvashatók, sőt a napon belüli mozgás és annak intenzitása is megfigyelhető. Mindezeken túl azonban, egy vagy több egymást követő gyertya formája és kombinációja különleges jelentéssel bírhat a szakavatott szemek számára. A candlestick jelentését vizsgálhatjuk önmagában, vagy több napot összevonva. Önálló gyertyák jelentősége Az önálló gyertyák formájából helyes következtetést csak az előző napok irányadó trendjének ismeretében vonhatunk le, de megbízható döntést csak a formáció megerősítése után hozhatunk. Ehhez a következő nap információira van szükségünk, vagy egyéb technikai eszközök használhatával kell a jelzés pontosságáról meggyőződnünk, hiszen önmagukban nagy ezek az eszközök nagy hibaszázalékkal működnek és olyakor ellentétesen reakciókat váltanak ki.

2 Az első és talán legfontosabb információ, amely egyben a legszembeötlőbb is, a gyertya mérete. Minél nagyobb egy gyertya, iránytól függően annál erőteljesebb vételi/eladási nyomásról tanuskodik az adott napról, minél közelebb van egymáshoz a két szélsőérték, annál eseménytelenebb kereskedésről beszélhetünk, jellemzően a bizonytalanság, egy rövid korrekció, vagy egyszerűen az érdeklődés hiánya vált ki szűk sávban teljesedő napokat. A legerőteljesebb árfolyam változást a Marubozu képviseli, ahol a nyitó és záró értékek a minimum és maximumot is jelzik egyben. A Marubozu tanuskodik arról, hogy emelkedő napon a vevők, míg csökkenő napon az eladók szinte nyitástól a zárásig uralták a kereskedést. Az alábbi képen a Borsodchem November 2-i grafikonján láthatunk egy Emelkedő Marubozu-t.

3 Erőteljes vételi, vagy eladási nyomást azonban nemcsak telített testek, hanem hosszú árnyékok is kifejezhetnek. Ezek végső színe kevésbé jelentős, inkább a nagy napon belüli hullámzás az érdekes, ahol a visszaerősödés, vagy a visszagyengülés az érvényben lévő trendben bekövetkező változás lehetőségére utal. Faluvégi Balázs Bridge Wealth Management További díjmentes befektetési cikkekért, tanácsokért iratkozzon fel hírlevelünkre: regisztráljon ide kattintva! A hírlevél bármikor egyetlen kattintással lemondható.

4 Kereskedés Japángyertyák segítségével II Az alábbi grafikonon, Október 28-án az előző napi minimum alatt nyitó MOL árfolyamán figyelhetjük, amint a kereskedés kezdetben további mélységekbe húzta az árakat, azonban zárásra a vevők újra felülkerekedtek az eladókon, így ledolgozva egész napos hátrányát a papír napi maximumon tudott zárni. A vételi oldal olyan erős volt, hogy a napi maximum érték a záró érték lett, így a következő napokon is emelkedés volt a legvalószínűbb. Láthatjuk, hogy a kalapács alakzat egy rövidtávú medve hangulatnak vetett véget és a MOL árfolyama emelkedni kezdett. A hosszú árnyék megbízható jele a hangulat változásának, több napra kiterjedő hatása azonban a trend erejétől függ. Az alakzat elnevezése változó, az uralkodó trend irányától és az árnyékok hosszától függ, csökkenő trend esetén, a hosszú alsó árnyékú alakzat a kalapács, emelkedő trend után, nagy alsó árnyékkal akasztott ember, a formáció neve, míg nagy felső árnyékkel a hullócsillag alakzatról beszélünk.

5 Talán ez az egyik legismertebb japánygyertya alakzat mégis a doji, amelynek számos megjelenési formája van, általában nagy fokú bizonytalanságot, így gyakran fordulót jelez. A nyitó és záró árfolyamok egyező árfolyamon, vagy egymáshoz nagyon közel helyezkednek el, azonban mind az árnyék, mind a forgalom doji-nként eltérő lehet. Két vagy több doji egymás mellett fokozza a jelzés jelentőségét, általában közelgő nagyobb elmozdulást vetítenek előre, mint az a Synergon grafikonján is látható, ahol az erőtlen emelkedés végét az együttes doji-k megjelenése jelezte, amelyet követően beszakadt az árfolyam.

6 A doji formája és a vetett árnyékai alapján több elnevezést használunk. A szitakötő doji jelzi, hogy a nap elején feltehetőleg az eladók kerültek jelentős többségbe és az árfolyamot a mélybe nyomták, azonban zárásra megjelentek az eladók és a nyitó szintre tudott erősödni az árfolyam, azonban azt meghaladni egyszer sem tudta. A sírkő doji éppen ellenkező jelentésű, tehát a kezdeti bika hangulatot zárásra elfolytotta az eladási oldal felülkerekedése. A hosszú árnyékú doji általában hatalmas forgalommal párosul és nagyon mozgalmas napról tanuskodik. A kereskedés nagy intenzitással kezdődik és napon belül több erős ingadozási hullám is kialakulhat, zárásra azonban a nyitó érték közelébe kerül vissza az árfolyam, így a bizonytalanság teljes korábbi trend folytatását illetően. A bika és a medve is tombolt egy azon nap, így az előző napok mozgásának függvényében rövid távon eldönthető a kereskedés későbbi iránya.

7 Akámilyen formációról is legyen szó egyetlen napnak önmagában nincs döntő jelentősége. A jelzéseket és az alakzatokat mindig az előző időszak környezetében érdemes vizsgálni és a megbízható döntés meghozatalához az elképzelésünk megerősítése szükséges. Erről bővebben következő cikkünkben lesz szó, ahol a több gyertyás alakzatokat mutatjuk be. Saionara. Nosztrai Ádám Bridge Wealth Management További díjmentes befektetési cikkekért, tanácsokért iratkozzon fel hírlevelünkre: regisztráljon ide kattintva! A hírlevél bármikor egyetlen kattintással lemondható.

8 Elnyelő alakzat Az elmúlt héten megismert kalapács és az akasztott ember, vagy Marubozu önálló jelként is megállja helyét, de mint minden technikai jelzést, ezeket is érdemes más gyertyák környezetében vizsgálni, amelyekből így megbízhatóbb következtetésekre juthatunk. Ezen a héten az egyik leggyakoribb összetett gyertya alakzatről, az elnyelő formációról lesz szó. Míg a gyertya méretéből, színéből, az árnyékok hosszából fontos információhoz jutunk, több gyertya kombinációjából döntő bizonyítékot szerezhetünk a bika, vagy a medve erejére, vagy éppen erejének kifulladására. Az egyik legegyszerűbb formáció, az elnyelő, angolul engulfing alakzat.az elnevezés abból ered, hogy az előző nap kereskedésének meghatározó részét, teljesen elfedi, elnyeli a következő nap mozgása. Nagyon erős jelzésről beszélhetünk, amely általában magas forgalommal párosul. Csökkenő trendben az elnyelő alakzat a vevők felülkerekedését vetíti előre, míg emelkedő napok után megjelenő elnyelő alakzat a medve piac elérkezésének intő jele. Elnyelő formációról beszélünk, ha 1. A piacon tisztán kialakult emelkedő, vagy eső trend uralkodik, akár rövid távon is 2. Az első gyertya az uralkodó trend irányában zár 3. A második gyertya az uralkodó trend irányában nyit, csökkenő trend esetén alacsonyabban, mint a megelőző záró, emelkedő esetén magasabban, mint az előző záró és az uralkodó trenddel ellentétesen zár, azaz csökkenő trend esetén az előző nyitó felett, emelkedő trend esetén az előző nyitó alatt. Egyszerűbben fogalmazva a második gyertya teste elnyeli az előző gyertya testét. A japángyertyák tradícionális elemzésénél az árnyékok bár fontosak, a szignifikáns információt a gyertyák teste hordozza. Ennek következtében az elnyelő formációnál nem létfontosságú, hogy magának az elnyelő gyertyának a kereskedési sávja tökéletesen fedje az előző nap kereskedési sávját, de minél inkább így van, annál megbízhatóbb a jelzés. Az alábbi grafikonon látható,hogy MOL árfolyama augusztus 10-én egy hosszan tartó emelkedés után rövid ideig esni kezdett. Az esést megelőzte, hogy a 9-i szűk sávú kereskedés és még néhány korábbi nap kereskedésének jó részét bekebelezte a medve, azaz magas forgalom mellett a papír egy nap alatt visszaadta az előző egy hét összes emelkedését.

9 Az elnyelő alakzat megbízhatóságát növeli minél kisebb a megelőző nap teste, vagy minél nagyobb bizonytalanságot vélünk felfedezni benne. Ez lehet egy hosszú árnyékú alakzat, doji, kalapács, vagy egy közönséges gyertya is. Általában minél több gyertyát tud legyűrni az elnyelő gyertya és minél több jele van a trend gyengülésének, annál valószínűbb a trendforduló. Az alábbi Fotex grafikonon október 13-án a kialakult medve hangulat kimerülésének első jeleként egy hosszú árnyék keletkezett, amelyet felfalt a következő gyertya. Láthatjuk, hogy a jelzés mennyivel előre jelezte a csökkenő trend végét.. Az elnyelő formáció gyakran felfedezhető egy gyors rövid távú emelkedést, vagy esést követően, ahol a hirtelen árfolyamváltozás gyors profit realizálásba fordult át. Azonban akármelyik irányban is mutatkozik a formáció, érdemes az instrumentum átlagos forgalmához viszonyítani az alakzat forgalmát, amely további bizonyossághoz vezethet. Minél magasabb a fordulós nap forgalma, annál megbízhatóbb a jelzés. Az elnyelő-t elsődlegesen mégsem az elkövetkező trend irányának meghatározásához használjuk. Sokkal jelentősebb hasznosságuk

10 az ellenállás és támasz szintek meghatározásánál. Ez a két szint a technikai elemzés legfontosabb fogalma, ezek jelentik azt az pszichológiai árszintet, amely a részvény árfolyama nem tudott meghaladni, vagy nem tudott az aláesni, így várható, hogy a jövőben ezek a szintek később is meghatározóak lesznek az ármozgásra. Az előbbi MOL grafikonon a formáció megszületésekor következtethettünk az emelkedés végére, azonban a kialakult ellenállás a későbbiekben is meghatározó volt. A zölddel bekarikázott napon láthatjuk, hogy bár magas forgalom mellett zajlott, relatív kis mozgást járt be a kereskedés és nem tudott az ellenállás szint felett zárni a papír. Másnap azonban, már megfelelő tartalék volt a bikában, hogy kiugró forgalommal eltávolodjon az immár támasszá avanzsált szinttől. Az emelkedés talán túl sok energiát emésztett fel, így az árfolyam megtorpant. Két doji jelezte, hogy a bika éppen pihen, nem csoda, hisz az előző két hétben folyamatosan emelkedett. A forgalom lecsökkent, az pedig árfolyam kétszer is megközelítette a támasz szintet, azonban zárásra eltávolodott tőle felette tudott zárni, így a támasz megbízhatóan működött.

11 A bullish engulfing jelzi a vételi erő felülkerekedését, míg a bearish engulfing az eladási oldal győzelmét fejezi ki, fordulós jelzés. Bármelyik irányban is jelentkezik, az elnyelő formáció megbízható jelzést nyújt az elemzőnek arról, hogy az uralkodó piaci hangulat megváltozott, előnye az indikátorokkal szemben, hogy azonnal felismerhető és alacsony hibaszázalék jellemzi. Mindezek ellenére, mint azt többször jeleztük, minél több különböző forrásból érdemes alátámasztani a technikai elemzés különböző jelzéseit, így csökkenthető a hibás döntésekből eredő kockázat és a rossz befektetési döntés. Nosztrai Ádám Bridge Wealth Management További díjmentes befektetési cikkekért, tanácsokért iratkozzon fel hírlevelünkre: regisztráljon ide kattintva! A hírlevél bármikor egyetlen kattintással lemondható.

12 Kereskedés japángyertyák segítségével Mikor van itt az emelkedés vége? Előző cikkeinkben megelmítettünk néhány fordulós alakzatot a japángyertya grafikonokon. Számtalan formációból következtethetünk a trend gyengülésére, vagy a hangulat változására, azonban mint többször említettük maga az alakzat kevés. Szükség van néhány feltétel teljesülésére, az alakzatot a következő napok mozgásainak igazolnia kell a gyertya formációt. Ebben a cikkünkben erről lesz szó. A gyertya alakja, a test mérete, az árnyékok hosszúsága és a gyertyák egymáshoz viszonyított elhelyezkedése fontos része a candlestick grafikonok értelmezésének. Az elgondolás alapja, hogy hasonló szituációk várhatóan hasonló reakciókat váltanak ki a piac szereplőiből, így várhatóan hasonlóan is viselkednek az adott helyzetben. A kulcs azonban a hasonlóságon van, két esemény ritkán egyezik meg teljes mértékben, így számottevő az eltérés lehetősége. A helyes döntéshez tehát több tényezőt érdemes megvizsgálni és a befektetési döntést ez alapján meghozni. Ha csak önmagukban vizsgálunk egy-egy alakzatot, a környező gyertyák ismerete nélkül könnyen jutunk hibás következtetésre, így megerősítést kell keresnünk a technikai elemzés eszköztárában. Az első támpont, amely segíthet a döntésben, hogyha a fordulós jelzést egyértelműen meghatározható trendben keressük. Ehhez segítségünkre lehetnek a trendvonalak és különböző indikátorok is. Érdemes az indikátorok közül elsősorban a forgalom mérésére alkalmas tanulmányokat használnunk, többek között az Accumulation/Distribution, az OnBalanceVolume indikátorok lehetnek segítségünkre. Mint a fenti képen látható, a General Motors emelkedő trendjében valószínűsíthető változást az OBV indikátor csökkenő képe már előre vetítette augusztusban. Ezt a Dark Cloud Cover, azaz a Sötét Felhő formáció erősítette meg. A nagy testű emelkedő gyertyát követően az árfolyam új csúcson nyitott, a nap végére azonban visszatért az előző nap kereskedés sávjának alsó végébe. Az indikátor rajzán látható, hogy az augusztusig emelkedő árfolyamok mellett az indikátor egy szűk sávban mozgott. Ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az emelkedésnek nem volt megfelelő lendülete, a fordulópont után viszont egyértelmű pénzkiáramlás történt.

13 A MOL részvényre többször fogok hivatkozni, hiszen az elmúlt fél évben a tomboló bika mellett megtapasztalhattuk milyen a bizonytalanság és egy kifejezetten medve momentum a papír piacán augusztusában több jel utalt arra, hogy a két hónapja tartó töretlen emelkedés lendülete változhat. Ha megvizsgáljuk a grafikont, láthatjuk, hogy május óta folyamatos akkumuláció zajlott a piacon. Az Accumulation/Distribution indikátor kiválóan mutatta a pénzbeáramlás irányát, de ha a kék nyílakkal jelölt átlag feletti forgalmú napok tömkelegét és az árfolyam alakulás irányát nézzük, nem kell nagy fantázia, hogy kijelentsük, valóban töretlen emelkedésről volt szó. Augsztus 3-án azonban olyasmi történt, amelyre hosszú ideje nem volt példa. A MOL új csúcson nyitott és átlag feletti forgalommal, hosszú árnyékot hagyva esett. Mindez persze megbocsátható egy olyan papírtól, amely 10 napja folyamatosan emelkedett, de érdemes megvizsgálni az ezt követő napok alakulását is.

14 Az átlag feletti esős napon ugyan lényegesen nem csökkent az árfolyam, de május óta először három egymást követő eső nap következett. A forgalom nem volt magas, így várható volt, hogy az árfolyam megindul felfelé. A következő nap lendülete megpróbálta visszaadni az előző napok veszteségét egy elnyelő gyertya formájában (bullish engulfing), de a gyertya testéhez viszonylag kevéske forgalom társult. A következő napon bár szintén új csúcsokat döntött a papír árfolyama, a nap végén egy hullócsillag (shooting star) alakzatot láthatunk, amelyet másnap egy lefelé irányú elnyelő alakzat (bearish engulfing) erősít meg. Másnap egy újabb bearish jelet láthatunk, egy harami formáció alakul ki, amely nem tudott kilépni az előző nap árnyékából. Az emelkedő trendvonal mellett az indikátor trendvonala is elesett, így várható volt, hogy az árfolyam esésnek indul, alacsonyabb maximumok, alacsonyabb mélypontok születtek, egy újabb nagy forgalmú, nagy méretű fekete gyertya mutatta az utat lefelé. A piac azonban még nem volt teljesen kész a hangulat változásra, az Ft környéki támasz szint, amely egybe esett az 50 napos mozgóátlaggal sikeresen fogta meg a papírt, ahonnan újra emelkedésbe kezdett. Ez az emelkedés azonban már nem volt ugyanaz, mint korábban, a forgalom visszafogott volt, az utolsó puskaport sütötték el szeptember elsején és a papír oldalazásba, majd lassú csordogálásba kezdett lefelé. Erőteljes disztribúciós napok, rések jelentek meg a charton. A as szint továbbra is működött megjelent egy kalapács alakzat, amelyet egy erősnek mondható néhány napos emelkedés követett.

15 A pozitív hangulatban az eső trend irányát mutató trendvonal elesett és egy emelkedő háromszög formáció alakult ki, azonban a november 7-i doji rést hagyott maga előtt és később Esthajnal doji csillag (Evening Doji Star) formációt alakított ki, amely rövidtávon kivégezte az emelkedést. A technikai elemzés lényege, hogy a múltbeli adatokból igyekszünk valószínűségek alapján meghatározni, hogy merre fog elindulni a piac, hol lesz az emelkedés vége, vagy az esés hol állhat meg. Minél több eltérő eszköz alkalmazásából tudjuk ugyanazt a következtetést levonni, annál valószínűbb, hogy az elképzeléseink helytállóak. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy a múltbeli adatokból következtetett stratégia nem garantálja a jövőbeli eredményeket, mindössze a befektetés sikerességének valószínűségét mutatja meg. Azt, hogy hol és mikor érdemes beszállni a pozícióba, nem számíthatjuk ki pontosan, de nem is szabad azt hinnünk, hogy az a legfontosabb, hogy mindig eltaláljuk a helyes irányt. Megfelelő kockázatkezeléssel, stoploss alkalmazásával kézben tarthatjuk a rossz döntésekből eredő kockázatainkat és maximalizálhatjuk a profitot. Nosztrai Ádám Bridge Wealth Management További díjmentes befektetési cikkekért, tanácsokért iratkozzon fel hírlevelünkre: regisztráljon ide kattintva! A hírlevél bármikor egyetlen kattintással lemondható.

16 Kereskedés Japángyertyák segítségével - három tagú alakzatok A múlt héten láthattuk, hogy a gyertya alakzatok gyakorisága és iránya nem határozza meg a az elsődleges vagy másodlagos trend teljesítményét, de jelentős szerepük van a harmadlagos, vagyis a rövidebb távú irányok kialakulásában. Az ilyen irányok esetén három gyertya már számottevő időt jelent (például napi grafikonon), hogy a rövidtávú mozgást kellően megalapozza. Három fehér katona (Three White Soldiers) Nem túl gyakori formáció, eső trend végén jelentkezik és fordulót jelez. A gyertyák egymás testében nyitnak és az előző zárónál magasabban zárnak. A három gyertya ritkán azonos alakú és méretű, azonban erőteljes vételi nyomásról árulkodnak. Kulcs fontosságú a harmadik nap. Ennek méretétől és az árnyékainak nagyságától, illetve a nap forgalmából következtethetünk a további mozgásokra. Az MTELEKOM rövidtávú esését a három fehér katona megtörte, azonban ha megfigyeljük a nagy gyertyák forgalmát, láthatjuk, hogy csekély érdeklődés mellett ment végbe a forduló, így nem csoda, hogy egy hónap oldalazás következett. A fenti alakzat párja a három fekete holló (Three Black Crows), amely emelkedő trend végén jelentkezik. A medve pszichológiája itt a profitrealizálásokban keresendő, amelyek átcsapnak erős eladási kényszerré.

17 A hosszú fekete gyertyák egymás testének megfelelő szinten nyitnak és előző zárójuknál mélyebben zárnak, erős fordulós jelzés. Mindkét alakzathoz hasonló formációkkal találkozhatunk trend közben is, azonban ezek eltérő jelentéssel bírhatnak, érdemes tehát jól megfigyelni a gyertyák állását. Ha egy emelkedő trendben három hosszú, azonos irányú gyertya jelentkezik, ott a gyertyák méretéből valószínűsíthető, hogy a trend folytatása, vagy egy kisebb-nagyobb korrekció következik. A három fehér katonához nagyon hasonló alakzat a Bearish Deliberation formáció. Ezt Medvék Tanácsának vagy Tanácskozásának kereszteltük el. Általában emelkedő trendben jelenik meg, a három fehér katonához hasonlóan két nagy fehér gyertya alkotja, azonban a harmadik nap réssel nyit, a nap végére egy doji-t, vagy búgócsigát, jellemzően kis méretű gyertyát formázva nagy árnyékokkal láthatóvá válik, hogy az emelkedés egyelőre kimeríteni látszik a bika tartalékait. A fentihez nagyon hasonló alakzat szintén a medvék térnyerését jelentik. A Bearish Advance Block a Lendületet Vesztett Emelkedés nevet kapta. A Medvék Tanácsától az különbözteti meg, hogy itt már a második fehér napon is gyengülés tapasztalható az emelkedésben.

18 A RICHTER grafikonján az alakzat jelentkezését egy doji követi, amely egy 4 napos korrekcióba kergeti a papír árfolyam görbéjét. A harmadik nap gyakran doji. Meglehetősen ritka jelzés, de ebből következően nagyon megbízható következtetéseket vonhatunk le belőle. Az alakzat vizsgálatánál tehát nemcsak magát a formációt, de az uralkodó rövidtávú és hosszabb távú trendet is vizsgálnunk kell, ha megbízható következtetéseket szeretnénk levonni. Hasonló alakzatok eltérő jelentéssel bírhatnak emelkedés, esés, vagy akár oldalazás közben, ezért ahogy szinte minden cikkünk végén elmondjuk elengedhetetlen a környező napok vizsgálata ahhoz, hogy minimalizálhassuk az elhamarkodott döntések esélyét. Nosztrai Ádám Bridge Wealth Management További díjmentes befektetési cikkekért, tanácsokért iratkozzon fel hírlevelünkre: regisztráljon ide kattintva! A hírlevél bármikor egyetlen kattintással lemondható.

A japán gyertyák művészete

A japán gyertyák művészete TheBetBulls.com 1 A japán gyertyák művészete Gyertyák eredete Árfolyamok megjelenítése Egyedi gyertyák Gyertyák csoportosítása Trendfordító alakzatok Csillagok Trenderősítő alakzatok A varázslatos Doji

Részletesebben

A japán gyertyák használata

A japán gyertyák használata A japán gyertyák használata www.elemzeskozpont.hu Mire használható ez az ebook? Az ebook-ban ismertetésre kerülő anyag szükséges az elemzeskozpont.hu weboldalon megjelenő technikai elemzések értelmezéséhez.

Részletesebben

A japán gyertyák művészete

A japán gyertyák művészete A japán gyertyák művészete Gyertyák eredete Árfolyamok megjelenítése Egyedi gyertyák Gyertyák csoportosítása Trendfordító alakzatok Csillagok Trenderősítő alakzatok A varázslatos Doji Egymást erősítő minták

Részletesebben

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok 7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok A Japán gyertya alakzatok 2 csoportra oszthatóak: 1. Trendfordulót előrejelző alakzatok 2. A meglévő trendet megerősítő alakzatok 1. Trendfordulót előrejelző

Részletesebben

TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE

TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE Japán gyertyák Mik is azok a japán gyertyák? A japán gyertyák a technikai elemzés alapját adják. Egy gyertya minden fontos információt tartalmaz

Részletesebben

A technikai elemzés alapjai

A technikai elemzés alapjai A technikai elemzés alapjai Mi a technikai elemzés? Grafikonok vizsgálata múltbéli árfolyammozgásokból következtetés a várható árfolyammozgásra Kiválóan tükröződik a piacon megjelenő tömeg gondolkodása/érzelmei

Részletesebben

25. Hét 2010. július 22. Kedd

25. Hét 2010. július 22. Kedd Napii Ellemzéss 25. Hét 2010. július 22. Kedd Összegzés Az európai részvények többsége immáron kilencedik napja emelkedik és hétfőn 7 hetes csúcsra ért fel. A fő optimizmust a kínai központi bank bejelentése

Részletesebben

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Napii Ellemzéss 48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Összegzés Nagyságrendileg az előző napi enyhe esést kompenzálták a piacok és számottevő mozgást a héten már nem is várunk a nagy indexektől, mivel a

Részletesebben

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Napii Ellemzéss 45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Összegzés Az előző napi enyhe pozitív teljesítmény után várakozásainknak megfelelően a főbb indexek emelkedéssel kezdték a kereskedést, több ázsiai

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1.1. MI AZ ÉRTÉKPAPÍR? 6 1.2. MI A TŐZSDE? 6 1.3. BEFEKTETÉSI ALAPOK 7 1.4. FUNDAMENTÁLIS ÉS TECHNIKAI ELEMZÉS 8 1.5. AZ ÉRTÉKTŐZSDE ÜGYLETEI 8 1.6. MEGBÍZÁSOK 10 1.7. TŐZSDEI

Részletesebben

A technikai elemzések értelmezése

A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése 1. Technikai Elemzés (Technical Analysis) 6. Gyakorlat Technikai elemzés értelmezése Mi az a technikai elemzés (TA)? A piaci mozgásokat

Részletesebben

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök Napii Ellemzéss 4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés Az előző napi amerikai hátraarc kedvezőtlen környezetet teremtet a befektetésre Európában, amelynek következtében

Részletesebben

Technikai indikátorok

Technikai indikátorok Technikai indikátorok Trendindikátorok Momentum indikátorok Forgalom alapú indikátorok Volatilitást mérő indikátorok Az Ichimoku indikátor TheBetBulls.com 1 Divergenciák Az a jelenség, amikor az ármozgás

Részletesebben

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Napii Ellemzéss 44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Összegzés Szinte nem tudunk olyan ismertebb instrumentumot felmutatni amely a tegnapi napon pozitív teljesítményt nyújtott volna. Az amerikai tőzsdeindexek

Részletesebben

21. Hét 2010. május 26. Szerda

21. Hét 2010. május 26. Szerda Napii Ellemzéss 21. Hét 2010. május 26. Szerda Összegzés A görög válság már a múlté, legalábbis ami a szalagcímeket illeti. Jelenleg a divatos kifejezés immár a déleurópai országok válsága. Ahogy azt már

Részletesebben

21. Hét 2010. május 28. Péntek

21. Hét 2010. május 28. Péntek Napii Ellemzéss 21. Hét 2010. május 28. Péntek Összegzés A felületes szemlélő azt is mondhatja, hogy a május 6-i mélypontról való felállás játszódik le a piacokon, azonban sok, igen fontos különbséget

Részletesebben

Swing Charting Játék az idővel (2.)

Swing Charting Játék az idővel (2.) Swing Charting Játék az idővel (2.) A megelőző cikkben olyan árfolyam ábrázolási és elemzési módszereket ismertettem, ahol az idő nem lineárisan, hanem az árfolyammozgás jelentősége alapján jelent meg.

Részletesebben

18. Hét 2010. május 04. Kedd

18. Hét 2010. május 04. Kedd ..Napii Ellemzéss 18. Hét 2010. május 04. Kedd Összegzés A pénteki esés után tegnap több pozitívan értékelt makrogazdasági adat is az amerikai piacok emelkedését támogatta. Elsősorban mindenki a görögök

Részletesebben

Egy felfelé irányuló rést pedig például az ANTENNA 2005 június 20. és június 21-e közötti grafikonján figyelhettünk meg.

Egy felfelé irányuló rést pedig például az ANTENNA 2005 június 20. és június 21-e közötti grafikonján figyelhettünk meg. Légy Résen I Légy Résen, avagy az Opening Gap-ek jelentősége Jelen írásunkban még nem a daytrade technikájával foglalkozunk, hanem annak statisztikai vizsgálatával, hogy a nyitóban lévő rések hogyan hatnak

Részletesebben

44. Hét 2009. Október 28. Szerda

44. Hét 2009. Október 28. Szerda Napii Ellemzéss 44. Hét 2009. Október 28. Szerda Összegzés Az összességében jó vállalati jelentések sem tudták meggyőzni a befektetőket a vásárlás mellett, a piac inkább a negatív hírekre és a fejlődés

Részletesebben

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző Technikai alakzatok 2015. december 8. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

46. Hét 2009. November 09. Hétfő

46. Hét 2009. November 09. Hétfő Hettii Ellemzéss 46. Hét 2009. November 09. Hétfő SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés A hét elején még hektikus, bizonytalan irányú kereskedést láthattunk a piacokon, ami a hét végére lecsendesedő, lassabb

Részletesebben

41. Hét 2009. Október 07. szerda

41. Hét 2009. Október 07. szerda Napii Ellemzéss 41. Hét 2009. Október 07. szerda Összegzés A keddi kereskedés során a befektetők pozitív híreket kaptak a nemzetközi piacokról, így további jelentős emelkedéseket könyvelhettünk el a nap

Részletesebben

Technikai alakzatok május :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Technikai alakzatok május :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. Technikai alakzatok 2016. május 17. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

6. Hét 2010. Február 10. Szerda

6. Hét 2010. Február 10. Szerda Napii Ellemzéss 6. Hét 2010. Február 10. Szerda Összegzés Leginkább a Görögország megmentése körül forgó hírek befolyásolták a tegnapi pozitív hangulat kialakulását. Úgy néz ki, hogy az eurozóna tagjai

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 6/2011

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 6/2011 Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. A S&P 500 index áttörte az elızı maximumokat, amelyek 1350 alatt voltak. Ez általában bika jelzés. A maximumok áttörése viszont hamis volt, és az index visszatért

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2015. június 9. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

34. Hét 2009. Augusztus19. Szerda

34. Hét 2009. Augusztus19. Szerda Napii Ellemzéss 34. Hét 2009. Augusztus19. Szerda Összegzés A tegnapi pánikot követően ma a legtöbb részvényindex emelkedni tudott, köszönhetően a vártnál jobb kiskereskedelmi vállalatok jelentésének és

Részletesebben

5. Hét 2010. Február 5 Péntek

5. Hét 2010. Február 5 Péntek Napii Ellemzéss 5. Hét 2010. Február 5 Péntek SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés A tőzsdei árfolyamokat hosszú hónapok óta a gazdasági növekedés, a recesszióból történő kilábalás iránti bizalom mozgatja.

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2016. Május 3. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Kass Zoltán www.xtb.hu Trendvonal Támasz és Ellenállás Ellenállás - Az a szint ahol a piac valószínűleg

Részletesebben

30. Hét 2009. július.21. Kedd

30. Hét 2009. július.21. Kedd Napii Ellemzéss 30. Hét 2009. július.21. Kedd Összegzés Az elmúlt hét alapján, különösen az emelkedés lassulásán korrekció tűnt legvalószínűbbnek e helyett a hétfői kereskedés egy jókora emelkedéssel ért

Részletesebben

31. Hét 2009. július.29. Szerda

31. Hét 2009. július.29. Szerda Napii Ellemzéss 31. Hét 2009. július.29. Szerda Összegzés Leginkább a vártnál rosszabb fogyasztói bizalmi indexértékkel magyarázták a tegnapi amerikai tızsdei kezdést, azonban az egy százalékot meghaladó

Részletesebben

Chart alakzatok. Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok. Chart Alakzatok

Chart alakzatok. Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok. Chart Alakzatok Chart alakzatok Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trendváltó alakzatok Grafikon alakzatok Az árfolyamok csúcsai és mélypontjai összekötésével kialakuló vonalakban meghatározott geometriai formák

Részletesebben

41. Hét Október 07. Csütörtök

41. Hét Október 07. Csütörtök Napii Ellemzéss 41. Hét 2009. Október 07. Csütörtök Összegzés Sok tényező csapott össze eddig a héten az amerikai piacokon, melyek végeredménye egyelőre egy kissé semleges, de továbbra is bika viselkedés.

Részletesebben

Hogyan ismerhető fel a támasz, ellenállás illetve a gyertya alakzatok?

Hogyan ismerhető fel a támasz, ellenállás illetve a gyertya alakzatok? Hogyan ismerhető fel a támasz, ellenállás illetve a gyertya alakzatok? X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Szűcs Tímea Mit árulnak nekünk el a gyertyák? A Japán gyertyákra nem csak úgy tekinthetünk,

Részletesebben

34. Hét 2010. augusztus 25. Szerda

34. Hét 2010. augusztus 25. Szerda Napii Ellemzéss 34. Hét 2010. augusztus 25. Szerda Összegzés Újra estek a főbb mutatók a világ tőzsde parkettjein, ráadásul a leértékelődés általánosan 1.5% közelében, vagy a felett zajlott, úgyhogy kiadós

Részletesebben

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Napii Ellemzéss 33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Összegzés Enyhén negatív nyitás, majd lassú egész napos csorgás jellemezte a tegnapi amerikai kereskedést, mely jelentısebb makrogazdasági és vállalati

Részletesebben

15. Hét 2010. április 13. Kedd

15. Hét 2010. április 13. Kedd Napii Ellemzéss 15. Hét 2010. április 13. Kedd Összegzés A hét első kereskedési napja meglehetősen nyögvenyelősre sikeredett. Az európai mutatók stagnáltak, vagy minimális emelkedéssel vették a napot.

Részletesebben

Technikai indikátorok

Technikai indikátorok Technikai indikátorok Trendindikátorok Momentum indikátorok Forgalom alapú indikátorok Volatilitást mérő indikátorok Az Ichimoku indikátor Divergenciák Az a jelenség, amikor az ármozgás és az indikátor

Részletesebben

Mint mindig, itt is az emelkedésben legjobban teljesítő részvényeket érdemes szemügyre venni.

Mint mindig, itt is az emelkedésben legjobban teljesítő részvényeket érdemes szemügyre venni. Beköszöntött az új korszak az online brókercégek tarolnak 1. Online Brókercégek A befektetési szolgáltatók forradalma még a kilencvenes években kezdődött. Honnan máshonnan indult volna el a hullám, mint

Részletesebben

2012.05.17.-2012.07.19.

2012.05.17.-2012.07.19. A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.05.17.-2012.07.19. EGYSÉG EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 2012. július 23. 1.

Részletesebben

Elliott hullám ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV. Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL.

Elliott hullám ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV. Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL. Elliott hullám Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL.HU 1 Elliot Hullámok Az 1930-as években Ralph Nelson Elliott arra a felfedezésre

Részletesebben

14. Hét 2010. április 5. Hétfő

14. Hét 2010. április 5. Hétfő Hettii Ellemzéss 14. Hét 2010. április 5. Hétfő Összegzés Nagypéntek miatt a tőzsdék zárva tartottak pénteken mind Európában, mind Amerikában bár a forgalom megelőző nap sem volt kimagasló. Annak ellenére,

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: , Fax: Advance Decline line

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: , Fax: Advance Decline line Piaci iindikátorok aggodalomra intő jelek? A piaci indikátorok nem egy-egy részvény, hanem a teljes tőzsde vagy átfogó index helyzetét igyekeznek megvizsgálni abból a szempontból, hogy a főbb benchmark-okban

Részletesebben

2012.06.01.-2012.08.02.

2012.06.01.-2012.08.02. A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.06.0.-202.08.02. EGYSÉG PRO EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 202. augusztus 06.

Részletesebben

2011.10.17.-2011.11.03.

2011.10.17.-2011.11.03. A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.0.7.-20..03. EGYSÉG PRO EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 20. november 7. . Használati

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2011.08.19.-2011.10.20. EGYSÉG EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 2011. október 24. 1.

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.01.19.-2012.03.22. EGYSÉG EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS : 2012. március 26. 1.

Részletesebben

Technikai indikátorok és egyéb eszközök

Technikai indikátorok és egyéb eszközök Technikai indikátorok és egyéb eszközök 2015. december 1. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 19. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11143.70 +0.73% S&P 500 1184.71 +0.72% Nasdaq 100 2104.15 +0.31% DAX 6516.63 +0.37% BUX 23407.53-0.03%

Részletesebben

A BUX-index alakulása a 29. héten ( )

A BUX-index alakulása a 29. héten ( ) A BUX-index alakulása a 29. héten (2010. 07. 19 2010. 07. 23.) 2010 július 24. Flag Szöveg méret Mentés 0 Még nincs értékelve Mérték A Budapesti Értékt?zsde hivatalos részvényindexének, a BUX-nak az alakulását

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2011.08.31.-2011.11.03. BESTENS - EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS :

Részletesebben

14. Hét 2010. április 7. Szerda

14. Hét 2010. április 7. Szerda Napii Ellemzéss 14. Hét 2010. április 7. Szerda Összegzés A keddi kereskedésben tovább meneteltek az indexek mind Európában, mind az Egyesült Államokban, bár az európai kereskedés kellős közepén komoly

Részletesebben

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Napii Ellemzéss 32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Összegzés Felesleges is vezetı makrogazdasági hírt keresni, hiszen a lényeg, hogy az amerikai piacok minden hírt pozitívan értékelve jutottak több havi

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.01.10.-2012.03.09. PANNÓNIA BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK (PANNÓNIA, PANNÓNIA EURÓ ALAPÚ,

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2011.08.19.-2011.10.20. PANNÓNIA BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁSOK (PANNÓNIA, PANNÓNIA EURÓ ALAPÚ,

Részletesebben

31. Hét 2009. július.31. Péntek

31. Hét 2009. július.31. Péntek Napii Ellemzéss 31. Hét 2009. július.31. Péntek Összegzés Kedvezı makrogazdasági adatok által támogatott optimista hangulatban telt a tegnapi amerikai kereskedés. Már a nyitásban jelentıs pluszok mutatkoztak

Részletesebben

1. A piacokat befolyásoló események, pletykák, sentiment

1. A piacokat befolyásoló események, pletykák, sentiment BPForex Piaci iránytű 28. hét Pozitív hangulat az EU találkozó után tartós lesz? 1. A piacokat befolyásoló események, pletykák, sentiment... 1 2. A hét fontosabb chartjai... 2 3. A trend modell alapján

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.09.5.-20..03. PANNÓNIA PRO BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ PANNÓNIA PRO BEFEKTETÉSI

Részletesebben

4. Hét 2010. Január 18. Hétfő

4. Hét 2010. Január 18. Hétfő Hettii Ellemzéss 4. Hét 2010. Január 18. Hétfő SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés Sem az Intel gyorsjelentése, sem a JP Morgan vártnál nyereségesebb szereplése nem volt a befektetők ínyére, akik a megelőző

Részletesebben

BetBulls Chartrajzoló

BetBulls Chartrajzoló BetBulls Chartrajzoló Ez a modul alkalmas a részvényadatok gyertyamintás megjelenítésére, az indikátorok ábrázolására, valamint statisztika készítésére. Két fő modulból áll: Chart rajzoló modul Statisztika

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.06.0.-202.08.02. PANNÓNIA PRO BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ PANNÓNIA PRO BEFEKTETÉSI

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.05.7.-202.07.9. PANNÓNIA PRO BEFEKTETÉSI ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ PANNÓNIA PRO BEFEKTETÉSI

Részletesebben

29. Hét 2010. július 21. Szerda

29. Hét 2010. július 21. Szerda Napii Ellemzéss 29. Hét 2010. július 21. Szerda Összegzés A pénteki esés után hétfőn még nem sok pozitívumot mutattak az amerikai piacok, azonban a tegnapi kereskedés elején már észre lehetett venni, hogy

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.02.16.-2012.04.20. SIGNUM BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.06.0.-202.08.02. (EURÓ ALAPÚ) SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.05.7.-202.07.9. (EURÓ ALAPÚ) SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.07.4.-20.09.3. SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.06.01.-2012.08.02. SIGNUM BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.09.4.-20..7. SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20..09.-202.0.2. SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2011.08.31.-2011.11.03. SIGNUM BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

38. Hét Szeptember 15. Kedd

38. Hét Szeptember 15. Kedd Napii Ellemzéss 38. Hét 2009. Szeptember 15. Kedd Összegzés Az energia és a pénzügyi szektor gyengesége miatt az európai és ázsiai indexek negatív tartományban zártak. A földgáz árának 12%-os megugrása

Részletesebben

47. Hét 2009. November 20. Péntek

47. Hét 2009. November 20. Péntek 1 Napii Ellemzéss 47. Hét 2009. November 20. Péntek Összegzés A nemzetközi piacok korrekciót látjuk világszerte, a távol keleti tőzsdék közül csak Shanghai zárt pluszban, (Nikkei -1,3%, Heng Seng 0,86%,

Részletesebben

16. Hét 2010. április 19. Hétfő

16. Hét 2010. április 19. Hétfő Hettii Ellemzéss 16. Hét 2010. április 19. Hétfő Összegzés Az elmúlt héten hosszú idő óta már nagyon vegyes, inkább negatív eredményeket értek el a részvények a világ tőzsdéin, de biztosan elindult korrekcióról

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 7/2011

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 7/2011 Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. Az S&P 500 index elpattant a trendcsatorna alsó határától. Sikerült az 1 300 pontos utolsó lokális maximumot is áttörni és az index mögött most már 5 emelkedı szeánsz

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 13. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11020.40 +0.09% S&P 500 1169.77 +0.38% Nasdaq 100 2041.55 +0.72% DAX 6304.57-0.08% BUX 23405.97-0.51%

Részletesebben

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai 2 A tőzsdézés tévhitei, misztériumai A közgondolkodásban a tőzsde világa misztikus és elérhetetlen dolognak tűnhet. Természetesen ez nem így van, a tőzsdézés ma már mindenki számára elérhető pénzkereseti

Részletesebben

3./2014. Terménypiaci előrejelzések 2014. február 2., Vasárnap. Összefoglaló

3./2014. Terménypiaci előrejelzések 2014. február 2., Vasárnap. Összefoglaló Zöldforrás Vidékfejlesztés Kft 8000 Székesfehérvár, Károly János Telefon: 22/503-123 Fax: 22/503-124 Mobil: 70/318-72-32 E-mail: gyulai@biogaz.t-online.hu 3./2014. Terménypiaci előrejelzések 2014. február

Részletesebben

1.4. 1.4.1. 1.4.2. 1.5. A

1.4. 1.4.1. 1.4.2. 1.5. A Tartalomjegyzék 1. Tıkepiaci alapismeretek 1.1. A pénzügyi piacok csoportosítása 1.2. A pénzpiac 1.3. A tıkepiac 1.4. Az értékpapírpiac 1.4.1. Az értékpapírok 1.4.2. Az értékpapírok típusa 1.5. A befektetési

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 8/2011

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Fio o.c.p., a.s. Forrás: Bloomberg 8/2011 Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. A S&P 500 index visszapattant a trendcsatorna alsó határától, ahogy azt legutóbb jeleztük. Nem emelkedett viszont új maximumokra és az ellenállás mőködött. Úgy

Részletesebben

16. Hét 2010. április 21. Szerda

16. Hét 2010. április 21. Szerda Napii Ellemzéss 16. Hét 2010. április 21. Szerda Összegzés Az előző napi gyengeséget követően az európai indexek jelentős emelkedéssel kezdték a napot és a 1.5% körüli nyereséget a nap végére is sikerült

Részletesebben

QUAESTOR. Szótár a technikai elemzéshez

QUAESTOR. Szótár a technikai elemzéshez QUAESTOR Szótár a technikai elemzéshez Szótár a technikai elemzéshez Abandoned Baby: Egy igen ritka fordulós alakzat, amikor az árfolyam grafikonon egy rés után egy Doji alakul ki, majd egy újabb rés után

Részletesebben

47. Hét 2009. November 18. Szerda

47. Hét 2009. November 18. Szerda 1 Napii Ellemzéss 47. Hét 2009. November 18. Szerda Összegzés A tegnapi zárás előtti kérdőjelek jelek miatt pesszimista hangulat uralkodott a távol keleti tőzsdéken, amely a japán jen erősödése és a kétséges

Részletesebben

Tőzsdei hírlevél szeptember 9.

Tőzsdei hírlevél szeptember 9. Tőzsdei hírlevél 2016. szeptember 9. Fontos makroadatok: Időpont Ország Esemény Várakozás Előző 03:30 Fogyasztói árindex 1,7% 1,8% Egész nap Euro-csoport megbeszélés A távol-keleti piacok fele ma sztrájkolt

Részletesebben

34. Hét 2009. augusztus 17. Hétfő

34. Hét 2009. augusztus 17. Hétfő Napii Ellemzéss 34. Hét 2009. augusztus 17. Hétfő Összegzés A főbb indexek nem tudtak emelkedni és enyhe csökkenéssel zárták a múlt hetet. A piac mégis attól hangos, hogy a fontosabb amerikai kiskereskedelmi

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló Napi Elemzés 2010. szeptember 13. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 10462.84 +0.46% S&P 500 1109.58 +0.49% Nasdaq 100 1892.34 +0.33% DAX 6214.77-0.11% BUX 23045.71-1.08% EURHUF 283.83-0.22%

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2015. November 24. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2015. március 3. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

29. Hét 2010. július 20. Kedd

29. Hét 2010. július 20. Kedd Napii Ellemzéss 29. Hét 2010. július 20. Kedd Összegzés Az európai indexek hanyatlásával indult a hétfői kereskedés, ami a pénteki amerikai zárás tükrében nem is volt annyira meglepő. A kezdeti gyengélkedés

Részletesebben

Technikai elemzés. matiou. Fio o.c.p., a.s.

Technikai elemzés. matiou. Fio o.c.p., a.s. Technikai elemzés matiou Fio o.c.p., a.s. A prágai PX index még mindig oldalazik (1080 1280). Jelenleg az index nem tudott áttörni az ellenálláson. Viszont az utolsó csökkenésnél sem törte át a 200 napos

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu Légy Résen, avagy az Opening Gap-ek jelentsége A cikk megjenelt a www.portfolio.hu tzsdei gazdasági oldalon 2005.10.13-án Jelen írásunkban még nem a daytrade technikájával foglalkozunk, hanem annak statisztikai

Részletesebben

QUAESTOR Pénzügyek február 19.

QUAESTOR Pénzügyek február 19. QUAESTOR Pénzügyek 2015. február 19. www.q25.hu Dow Jones Industrial Average index Egyesült Államok Támasz: 17 600, 17 678 (MA 50), 17 800 Ellenállás: 18 103 (ATH), 18 200 ATH: 18 103 (2014. december 26.)

Részletesebben

Chart alakzatok. Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok. TheBetBulls.com 1

Chart alakzatok. Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok. TheBetBulls.com 1 Chart alakzatok Elméleti háttér Alakzatok csoportosítása Trenderősítő alakzatok Trendváltó alakzatok TheBetBulls.com 1 Grafikon alakzatok Az árfolyamok csúcsai és mélypontjai összekötésével kialakuló vonalakban

Részletesebben

38. Hét 2009. Szeptember 16. Szerda

38. Hét 2009. Szeptember 16. Szerda Napii Ellemzéss 38. Hét 2009. Szeptember 16. Szerda Összegzés A recessziónak valószínűleg vége mondta Ben Bernanke, Federal Reserve elnöke keddi beszédében. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője

Részletesebben

Mikor vásároljak, vagy adjak el részvényeimből?

Mikor vásároljak, vagy adjak el részvényeimből? Mikor vásároljak, vagy adjak el részvényeimből? 2017. Szeptember 11. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk:

Részletesebben

A certifikátok mögöttes termékei

A certifikátok mögöttes termékei A certifikátok mögöttes termékei Erste Befektetési Zrt. Dr. Miró József Budapest, 2011 április 5. 2011.04.06. 1 S&P500 Emelkedő trend Áttörte a rövidtávú trendvonalat ha áttöri az 1 340-es szintet irány

Részletesebben

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s.

Technikai elemzés. c.člá. Fio o.c.p., a.s. Technikai elemzés c.člá Fio o.c.p., a.s. S&P 500: Az S&P 500 index a nem sokkal az 1 300 pontos szint fölött húzódó kisebb ellenállás fölött tartózkodik. A jelenlegi konszolidáció után a szélesebb trendcsatornán

Részletesebben

Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő...

Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő... 1/9.oldal Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő... Bevezető gondolatok: Szeretném bemutatni pár kép segítségével, hogy a tőzsdézésben igen nagy lehetőségek vannak. A grafikonokon bemutatott belépési

Részletesebben