INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK ADATBÁZISA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK ADATBÁZISA"

Átírás

1 INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK ADATBÁZISA Készült: A Baross Gábor Program ND_INRG_06-PPE_FELM projekt keretében Frissítve: május 11.

2 TARTALOMJEGYZÉK INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOKAT NYÚJTÓ SZAKÉRTŐINK 3 SZAKÉRTŐINK BEMUTATÁSA 4 BÜKINÉ FOKI ARIEL 5 HORVÁTH ATTILA 6 TARSOLY PÉTER 7 DR. OBERMAYER-KOVÁCS NÓRA 8 BAKOS PÉTER 9

3 Innovációs szolgáltatásokat nyújtó szakértőink Ssz. Név Szakterület Rendelkezésre állás kezdete és vége 1. Bükiné Foki Ariel Minőség- és vállalatirányítás, projektmenedzselés Horváth Attila Projektmenedzselés, információtechnológia Tarsoly Péter Pályázatok, projektmenedzselés, marketing Dr. Obermayer-Kovács Nóra Tudásmenedzsment, marketing Bakos Péter Vállalati finanszírozás, vállalati gazdaságtan Szigethy Péter Pályázatok, projektmenedzselés, közbeszerzés Dabasi Tamás Non-profit szféra, biztosítás, pályázatok Károly Andrea Marketing, kommunikáció, pályázatok Ha szeretnél Szakértői csapatunkhoz csatlakozni, vagy csak szeretnéd igénybe venni innovációs szolgáltatásainkat, jelezd számunkra az alábbi elérhetőségen: Központi címünk: *Bár projektünk én lezárult, adatbázisunk továbbra is elérhető honlapunkon.

4 Szakértőink bemutatása A projekt megvalósításában elsősorban az Egyesület szakemberállományára kívánunk támaszkodni. Tagjaink az Egyesület jellegéből, céljaiból adódóan teljes mértékben birtokában vannak annak az ismeretanyagnak, amely egy innovációs ötletre alapuló vállalkozás megalapításához és működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges, és ezt a tudást képesek is átadni tanácsadás formájában, de természetesen szívesen várjuk új, vállalkozó kedvű szakértők jelentkezését.

5 Bükiné Foki Ariel (szakterülete: minőség- és vállalatirányítás, projektmenedzselés) Az Egyesület alelnöke, alapító tagja. Biológia-kémia szakos tanár (1990), német nyelvtanár (1998), minőségügyi szakmérnök (2002). Tanulmányait a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán és a Veszprémi Egyetemen végezte. Minőségügyi tanácsadó tevékenysége az autóipari beszállítók minőségfejlesztéséhez, továbbá az ISO 9001:2000 és az ISO/TS 16949:2002 szabványok szerinti minőségirányítási rendszerek kiépítéséhez és működtetéséhez kapcsolódik. A minőségfejlesztés területén számos referenciával rendelkezik, ezen belül termék-fejlesztéssel, technológiai- és gyártófolyamatok fejlesztésével foglalkozik. A projektmenedzselés területén a külföldről (Németországból) Magyarországra telepített gyártósorok gyártás újraindításában szerzett gyakorlatot. A DIGART International Ltd. által bejegyzett ISO 9001-es nemzetközi auditor. Több mint 15 éves gyakorlattal rendelkezik az oktatás, képzés területén, minőségirányítási és vállalatirányítási tréningeket vezet. Részt vett a Közlekedési és Gazdasági Minisztérium támogatásával szervezett pályázati multiplikátor képzési programban, GKM által regisztrált pályázati tanácsadó. Tevékenyen vesz részt az EOQ MNB-nek, Pannon Autóipari Klaszternek és a Projektmenedzserek Szövetségének munkájában.

6 Horváth Attila (szakterülete: projektmenedzselés, információtechnológia) A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (mai nevén: Budapesti Corvinus Egyetem) Gazdálkodási szakán szerzett közgazdász diplomát. A Vezetési és szervezési tanszéken készített szakdolgozatának tárgya: Vezetői döntéstámogatás információrendszerekkel. Elvégezte a Cisco Akadémia "Cisco Certified Network Associate" 4 féléves képzési programját. Az informatikai hálózatok tervezése, kiépítése és felügyelete terén szerzett elméleti tudását a gyakorlatban is kamatoztatta: három évig rendszergazdaként dolgozott az Egyetemen. A Management and Consulting Services Kft.-nél 2 évig dolgozott, államigazgatási és vesenyszférabeli vezetési tanácsadási, illetve informatikai projektekben szerzett tapasztalatot. Ezt követően megbízott független tanácsadóként kidolgozta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezetői információs rendszer koncepcióját, illetve projektvezetőként irányította az OEP intézményi stratégia kialakítását célzó projektet. Szakmai pályájának következő állomásaként - az OEP munkatársaként részt vett az Irányított Betegellátási Modell tapasztalatainak összegzésében, a tanulságok alapján a jövőbeni fejlesztési irányok kijelölésében ben felkérést kapott a szombathelyi Elender Üzleti Megoldások Kft. korszerűsítési programjának kidolgozására, majd pedig az átalakítás megvalósítására. Későbbiekben a cég vezetőjeként tevékenykedett, célja a vállalat sikeres piaci újrapozícionálása, új üzletágak kiépítése, valamint a háttértevékenységek modernizálása volt. Továbbra is ellát vezetési és informatikai tanácsadási tevékenységet közintézmények és vállalatok számára. Kiemelt szakmai témái: stratégiai menedzsment, szervezeti irányítási módszerek és eszközök koncepciójának kidolgozása és a megvalósítás menedzselése, információtechnológiai eszközök üzleti alkalmazása. Az Egyesület elnöke, alapító tagja.

7 Tarsoly Péter (szakterülete: pályázatok, projektmenedzselés, marketing) A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán szerzett mérnöki diplomát, majd több kis- és középvállalkozás ügyvezetője, cégvezetője volt ben megalakította első saját vállalkozást, korábbi tapasztalatait felhasználva üzletviteli tanácsadással, pályázatkészítéssel, projektmenedzseléssel kezdett foglalkozni. Folyamatosan képezte magát, részt vett a Közlekedési és Gazdasági Minisztérium támogatásával szervezett pályázati multiplikátor képzési programban, GKM által regisztrált pályázati tanácsadó lett, majd pedig közbeszerzési referens oklevelet is szerzett. Munkája eredményeként vállalkozása, a TARCON Kft. mára a régió elismert piaci szereplője, jelentős tapasztalattal rendelkezik pályázatkészítés, pályázatok utógondozása és a projektmenedzselés terén. Vezetése alatt a cég számos sikeres pályázatot készített elsősorban KKV-k részére, de vezetett már projektet a körmendi távhőszolgáltató vagy például Szombathely Város Önkormányzata által megrendelt munkák során is. A minőség elkötelezett híve, 2006-ban cége bevezette az ISO 9001:2001 minőségirányítási rendszert. Igazán kedvelt szakterülete a gyakorlati marketing, a tanácsadásokon, illetve a kisebb projekteken túl évek óta részt vesz a Béres Gyógyszergyár Zrt. marketingtevékenységében, a Béres Egészség Klub munkálataiban. Gyakorlott oktató, előadó, projektszerű képzési tevékenységeken túl heti két délután a Perfekt Zrt.-nél tanít marketinget, piackutatást, reklámot és kommunikációt ügyintézői illetve menedzseri szakon egyaránt. Az Egyesület alelnöke, alapító tagja.

8 Dr. Obermayer-Kovács Nóra (szakterülete: tudásmenedzsment, marketing) A Veszprémi Egyetem Mérnöki Karán műszaki menedzser szakon szerzett diplomát, vállalkozói szakirányon. Egyetemi tanulmányaival párhuzamosan a Veszprémi Egyetem Továbbképző és Távoktatási Központjában felsőfokú marketing- és reklámmenedzseri képesítést szerzett. A diploma megszerzését követően, a szombathelyi DOC Hungary Informatikai Kft-nél helyezkedett el, üzletágvezetői és marketingigazgatói beosztásba. Részvételével a kezdő kisvállalkozás 5 év alatt a régió meghatározó piaci szereplőjévé vált. Nevéhez fűződik a DOC Hungary arculatának, marketing stratégiájának kialakítása. Részt vett a cég kibővítésében, a vállalkozás zalaegerszegi kirendeltségének felállításában. Megbízást kapott a cég adathordozókkal foglalkozó üzletágának felépítésére, irányítására. Ő végezte a Kft sikeres GVOP pályázatának összeállítását és a pályázati projekt kidolgozásának irányítását. Társtulajdonos ügyvezetője a E-PM Hungary Kft.-nek, melynek szakterülete az e- projektmenedzsment rendszerek fejlesztése, értékesítése és támogatása ban vezetésével a cég kiemelkedő innovációjú projektre nyújtott be INNOCSEKK pályázatot. Munkája mellett 2002-től 2005-ig a Veszprémi Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola levelező szakos hallgatója volt, az egyetem Szervezés és Vezetés Tanszékén végzett országos kutatást a tudásmenedzsment témakörében. Kutatása során a vállalatok információ- és tudásmegosztását, annak elősegítését és hatékonyságát vizsgálta. Kutatása lebonyolításában együttműködött a KPMG-vel. Számos konferencián tartott előadást kutatási témájával kapcsolatosan, azóta doktori fokozatát már megszerezte. Az Egyesület alapító tagja.

9 Bakos Péter (szakterülete: vállalati finanszírozás, vállalati gazdaságtan) Szombathelyen a Kodolányi János Főiskolán gazdasági informatikus, majd a Berzsenyi Dániel Főiskola Európai Unió szakirányán közgazdász diplomát szerzett. Egyetemi tanulmányai mellett az ingatlanközvetítő, értékbecslő, a valutapénztáros, a mérlegképes könyvelő, és a számviteli szakellenőr végzettségeket is megszerezte óta foglalkozik kis- és középvállalatok finanszírozásával, eleinte mint a Raiffeisen Lízing Rt. területi vezetője, később pedig a CIB Lízing Rt. régióvezetőjeként. Mindkét lízingcégnek ő indította be a vas megyei gépjárműfinanszírozási üzletágát, jelentős tapasztalatokat szerzett a hitelbírálat, valamint a gép-, és berendezés-finanszírozás területén ben átvette családja cégének, a Háló Trade Kft.-nek az irányítását, és tulajdonos ügyvezetőként a korábbi, akkor már nehézségekkel küszködő kereskedelmi tevékenységet lassan felszámolva mára felépítette a régió egyik meghatározó hitelközvetítő cégét. Vállalkozása közvetlen üzleti kapcsolattal rendelkezik az összes számottevő magyarországi és több osztrák bankkal is. Irányítása alatt a Kft. jelentős piaci részesedést szerzett a hitelközvetítésen túl az ingatlanközvetítés valamint az ingatlanfejlesztésekhez kapcsolódó projektmenedzselés területén is. Oktatói, előadói tapasztalattal rendelkezik, heti két órában hitelbírálatot tanít a Perfekt ZRt.-nél. Az Egyesület alapító tagja.

Lean Quality 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával

Lean Quality 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával Helyszín: Dunaújvárosi Főiskola 2400 Dunaújváros, Táncsics M. u. 1. Időpont: 2011. október 19., 13:30 19:50

Részletesebben

NYITOK. Bemutatkozás. Nyugat-dunántúli Információ-technológiai és Oktatási Klaszter

NYITOK. Bemutatkozás. Nyugat-dunántúli Információ-technológiai és Oktatási Klaszter Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 DOKUMENTUMTÁR.HU... 5 DIALÓG 2000 Kft.... 6 DMQ Szervezetfejlesztő és Felnőttképző Kft... 7 Fény-Szoft Számítástechnikai Kft... 8 Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési

Részletesebben

2 Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar. sze-győr képzések

2 Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar. sze-győr képzések 2 Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar sze-győr képzések Az egyetemről A Széchenyi István Egyetem az alkalmazható tudás egyeteme, amelyet a legdinamikusabban fejlődő hazai felsőoktatási intézmények között

Részletesebben

É.V.I. City Hungary. Életminőség Jelentés 2012. május 30. Élhető város:

É.V.I. City Hungary. Életminőség Jelentés 2012. május 30. Élhető város: É.V.I. City Hungary Életminőség Jelentés 2012. május 30. Élhető város: a minél magasabb életminőség elérésének érdekében, a város egészének a jelenlegi és jövőbeli működéséhez szükséges fenntartható keretrendszer

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. www.edutus.hu. felvi@edutus.hu. zöld szám: (80) 911 688. 2800 Tatabánya Stúdium tér 1. (34) 520 400

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. www.edutus.hu. felvi@edutus.hu. zöld szám: (80) 911 688. 2800 Tatabánya Stúdium tér 1. (34) 520 400 TÁJÉKOZTATÓ FÜZET www.edutus.hu 2800 Tatabánya Stúdium tér 1. (34) 520 400 felvi@edutus.hu 1114 Budapest XI. kerület, Villányi út 11 13. (1) 450 24 20 zöld szám: (80) 911 688 1055 Budapest V. kerület,

Részletesebben

Az Észak-Magyarországi Régió Innovációs Stratégiája

Az Észak-Magyarországi Régió Innovációs Stratégiája Az Észak-Magyarországi Régió Innovációs Stratégiája 2013. - munkaanyag - Tartalomjegyzék 1. Helyzetelemzés... 3 1.1. A régió gazdasági jellemzői... 3 1.2. A régió kutatás-fejlesztési és innovációs számszerűsíthető

Részletesebben

Címlap. Munkaterv. A rurális térségek innovációs folyamatainak modellje. nyilvántartási szám: INNOTARS

Címlap. Munkaterv. A rurális térségek innovációs folyamatainak modellje. nyilvántartási szám: INNOTARS Címlap 0 9 0 9 2 0 0 8 A pályamű azonosítója A projektvezető vállalkozás/intézmény neve A projektvezető neve A projekt címe INNOTARS_08- Kapos Innovációs Tanácsadó és Kutatásfejlesztő Nonprofit Kft. névváltozás

Részletesebben

100% pénzvisszafizetési garancia a szakirányú továbbképzéseken

100% pénzvisszafizetési garancia a szakirányú továbbképzéseken 1 100% pénzvisszafizetési garancia a szakirányú továbbképzéseken http://bkf.hu/tovabb Tartalomjegyzék Impresszum Felelős kiadó: Dr. Kiss Pál István CSc., vezérigazgató, Budapesti Kommunikációs és Üzleti

Részletesebben

100% pénzvisszafizetési garancia a szakirányú továbbképzéseken

100% pénzvisszafizetési garancia a szakirányú továbbképzéseken 1 Tartalomjegyzék 100% pénzvisszafizetési garancia a szakirányú továbbképzéseken http://bkf.hu/tovabb Impresszum Felelős kiadó: Dr. Kiss Pál István CSc., vezérigazgató, Budapesti Kommunikációs és Üzleti

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. www.edutus.hu. felvi@edutus.hu. zöld szám: 80 / 911 688. 2800 Tatabánya Stúdium tér 1. (34) 520 400

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. www.edutus.hu. felvi@edutus.hu. zöld szám: 80 / 911 688. 2800 Tatabánya Stúdium tér 1. (34) 520 400 TÁJÉKOZTATÓ FÜZET 2800 Tatabánya Stúdium tér 1. (34) 520 400 1037 Budapest III. ker. Bécsi út 324. (1) 450 24 20 zöld szám: 80 / 911 688 1055 Budapest V. ker. Falk Miksa utca 1. (1) 789 85 78 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Tájékoztató a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont projekt menedzsmentjéről (tudaskp)*

Tájékoztató a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont projekt menedzsmentjéről (tudaskp)* Tájékoztató a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont projekt menedzsmentjéről (tudaskp)* Válaszok a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Költségvetési Bizottsága 2009. január 29-i, és Gazdasági

Részletesebben

BUDAPESTI KOMMUNIKÁCIÓS ÉS ÜZLETI FŐISKOLA

BUDAPESTI KOMMUNIKÁCIÓS ÉS ÜZLETI FŐISKOLA BUDAPESTI KOMMUNIKÁCIÓS ÉS ÜZLETI FŐISKOLA FELMÉRÉS A 2010-IG A BKF SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSÉN VÉGZETT HALLGATÓK KÖRÉBEN 2011. TÁMOP-4.1.1/A-10/2/KMR-2010-0004 1 Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS, MÓDSZERTAN...

Részletesebben

Háttértanulmány az "Oktatásügyi rendszer K+F+I rendszer elemzése és stratégai fejlesztése" c. kutatáshoz 2009.

Háttértanulmány az Oktatásügyi rendszer K+F+I rendszer elemzése és stratégai fejlesztése c. kutatáshoz 2009. AZ ÜZLETI TANÁCSADÁSI ÁGAZAT JELLEMZŐINEK ÉS INNOVÁCIÓS MODELLJÉNEK FELVÁZOLÁSA Háttértanulmány az "Oktatásügyi rendszer K+F+I rendszer elemzése és stratégai fejlesztése" c. kutatáshoz 2009. Szerzők: Dr.

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁJÉKOZTATÓ AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEINKRŐL

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁJÉKOZTATÓ AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEINKRŐL NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁJÉKOZTATÓ AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEINKRŐL Az Egészségturisztikai szakközgazdász és szakidegenvezető szak... 2 Az Egészségügyi menedzsment

Részletesebben

Előadók a konferencián:

Előadók a konferencián: Előadók a konferencián: Barta Tibor - az esemény házigazdája http://bartatibor.hu/ Információs vállalkozó, marketing tanácsadó. A Marketingtorta, a MarketingMAX, a Stratégia Nap, és a Tudásbázis.com ötletgazdája.

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MENEDZSMENT A FELSŐOKTATÁSBAN

INTÉZMÉNYI MENEDZSMENT A FELSŐOKTATÁSBAN 00-bme-jav-korr.qxd 2010.02.03. 16:14 Page 1 INTÉZMÉNYI MENEDZSMENT A FELSŐOKTATÁSBAN Szemelvények kiemelt témakörökben Szerkesztette: Hrubos Ildikó Török Imre Műegyetemi Kiadó, 2009 00-bme-jav-korr.qxd

Részletesebben

(Harmadik akkreditációs értékelés) TOMORI PÁL FŐISKOLA AKKREDITÁCIÓS JELENTÉSE A 2015/6/VIII. SZ. MAB HATÁROZAT MELLÉKLETE. 2015. július 10.

(Harmadik akkreditációs értékelés) TOMORI PÁL FŐISKOLA AKKREDITÁCIÓS JELENTÉSE A 2015/6/VIII. SZ. MAB HATÁROZAT MELLÉKLETE. 2015. július 10. INTÉZMÉNYAKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁS 2014/15 (Harmadik akkreditációs értékelés) TOMORI PÁL FŐISKOLA AKKREDITÁCIÓS JELENTÉSE A 2015/6/VIII. SZ. MAB HATÁROZAT MELLÉKLETE 2015. július 10. Előző intézményakkreditáció:

Részletesebben

Pályázatok szakmai elismerése az ISD Dunaferr Zrt. vállalatcsoportnál

Pályázatok szakmai elismerése az ISD Dunaferr Zrt. vállalatcsoportnál Jakab Sándor * Pályázatok szakmai elismerése az ISD Dunaferr Zrt. vállalatcsoportnál A szerzõ leírja, hogy a Dunaferr Alkotói Alapítvány Kuratóriuma pályázati rendszerében hogyan lehet elnyerni a Dunaferr

Részletesebben

2009. május 19. Hírlevél. www.innovacio.hu. 10. szám. XIX. évfolyam 2009. május 19.

2009. május 19. Hírlevél. www.innovacio.hu. 10. szám. XIX. évfolyam 2009. május 19. XIX. évf. 2009. május 19. 10. szám Hírlevél www.innovacio.hu 10. szám XIX. évfolyam 2009. május 19. 32 Elnökség, képviseletek Magyar Innovációs Szövetség Hírlevele A Magyar Innovációs Szövetség Elnöksége

Részletesebben

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI SZÁMÁRA ÚJ INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK BEVEZETÉSÉNEK ÉS FEJLESZTÉSÉNEK PROGRAMJA

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI SZÁMÁRA ÚJ INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK BEVEZETÉSÉNEK ÉS FEJLESZTÉSÉNEK PROGRAMJA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI SZÁMÁRA ÚJ INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK BEVEZETÉSÉNEK ÉS FEJLESZTÉSÉNEK PROGRAMJA Innovációs tevékenységet segítő szolgáltatásokat leíró tanulmány Összeállította:

Részletesebben

A versenyképes vállalkozói tudás KKC-2008-V támogatási konstrukció

A versenyképes vállalkozói tudás KKC-2008-V támogatási konstrukció A versenyképes vállalkozói tudás KKC-2008-V támogatási konstrukció Projektgazda: Régiófókusz Kht. Szombathely, Kisfaludy S. u. 57. Telefon: 94/500-354 www.regiofokusz.hu Projekt címe: A regionális versenyképesség

Részletesebben

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 1 Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 1. A KLASZTER BEMUTATÁSA... 4 1.1 A KLASZTER ÁTTEKINTŐ BEMUTATÁSA... 4 1.2 A KLASZTERTAGOK

Részletesebben

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK BUDAPEST, 2015. MÁJUS 06. KIEGÉSZÍTÉS 2014. év 1 A civil törvény 2012. január 1-től érvénybe lépve módosította Társaságunk

Részletesebben

SAJTÓINFORMÁCIÓ SZÉKESFEHÉRVÁRI REGIONÁLIS VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY

SAJTÓINFORMÁCIÓ SZÉKESFEHÉRVÁRI REGIONÁLIS VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY SAJTÓINFORMÁCIÓ SZÉKESFEHÉRVÁRI REGIONÁLIS VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY 20 ÉV A MAGYAR VÁLLALKOZÓKÉRT ALAPÍTÁS A Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványt (RVA ) 1991-ben húsz

Részletesebben

3 év 13 díjazott vállalkozás A Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj jelene és jövõje

3 év 13 díjazott vállalkozás A Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj jelene és jövõje 3 év 13 díjazott vállalkozás A Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj jelene és jövõje A Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium színháztermében megrendezett március 15-i ünnepség alkalmával idén 5

Részletesebben

MINISZTÉRIUM. (tervezet) 3. Verzió. 1998. július

MINISZTÉRIUM. (tervezet) 3. Verzió. 1998. július FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Földügyi és Térképészeti Főosztály A földügyi-térképészeti szakterület oktatás-továbbképzési stratégiája (tervezet) 3. Verzió 1998. július 2 Ez a tanulmány

Részletesebben

A FIATALOK FOGLALKOZTATÁSA ÉS BEFOGADÁSA. Útmutató a szakmában dolgozók számára

A FIATALOK FOGLALKOZTATÁSA ÉS BEFOGADÁSA. Útmutató a szakmában dolgozók számára A FIATALOK FOGLALKOZTATÁSA ÉS BEFOGADÁSA Útmutató a szakmában dolgozók számára Magyar nyelven szerkesztette a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete VAGOE Nemzetközi Szerkesztő Csapat Loreni Baciu,

Részletesebben

Budapest Bank Törõdés Napja

Budapest Bank Törõdés Napja Budapest Bank Törõdés Napja Vállalat neve: Budapest Bank Zrt. Vállalat bemutatása: A Budapest Bank az egyik legelsõ hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A magyar bankpiac egyik meghatározó

Részletesebben

A K K R E D I T Á C I Ó S É R T E S Í T Ő

A K K R E D I T Á C I Ó S É R T E S Í T Ő A K K R E D I T Á C I Ó S É R T E S Í T Ő A MAGYAR AKKREDITÁCIÓS BIZOTTSÁG HIVATALOS LAPJA 9. évfolyam 2. szám 2004. szeptember Kiadja a MAB Titkársága 2 AKKREDITÁCIÓS ÉRTESÍTŐ 2004. szeptember A Magyar

Részletesebben

Első Budapesti Nemzetközi Hidrogén Energetikai Fórum megrendezése a Magyar Energetikai Társasággal közösen (2006. október 9-10.)

Első Budapesti Nemzetközi Hidrogén Energetikai Fórum megrendezése a Magyar Energetikai Társasággal közösen (2006. október 9-10.) A referenciamunkák bővebb bemutatása Renewable Energy in Hungary tanulmányok készítése a Norvég Királyi Nagykövetség Kereskedelmi Képviselete részére (2005. augusztus és 2007. február) Átfogó piaci tanulmány

Részletesebben