Alacsony forgalmú vasútvonalak felülvizsgálata 2007.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Alacsony forgalmú vasútvonalak felülvizsgálata 2007."

Átírás

1 Alacsony forgalmú vasútvonalak felülvizsgálata 2007.

2 Tartalom I. Közlekedési reform II. MÁV hálózatracionalizálás III. Továbblépés

3 I. Közlekedési reform célkitűzések, eredmények

4 Közösségi közlekedés középtávú koncepciója december december 2-án levertük a cölöpöket a közösségi közlekedés átalakításához.

5 Az utasok számára érezhető változások Intézkedések A szolgáltatási színvonal javulása Optimalizált hálózat A vasúti és az autóbusz menetrendek összehangolása Ütemes menetrend bevezetése Korszerű járművek beszerzése Infrastruktúra-fejlesztés Piaci liberalizáció a személyszállításban A helyi igényeknek megfelelő közösségi közlekedési rendszer kialakulása Az átszállásoknál a várakozási idő csökken Az eljutási idő csökken Kiszámítható menetrend A közúti forgalom terheltségének csökkenése A járatok zsúfoltságának csökkenése Tisztább, megbízhatóbb járművek

6 Mi kell(ett) az eredményekhez? Állami szerepvállalás határainak újragondolása Közszolgáltatási szerződések rendszerének kiterjesztése Alágazati munkamegosztás újragondolása: Hol van a mellékvonalnak hozzáadott értéke? (hálózat-optimalizáció) 100+ projekt: vasúti kompetenciák erősítése (nagytávolság, előváros) Az elemzések módszertani hátterének kidolgozása és kialakítása (pl. strukturált adatbázisok) Menetrendi elvek, verziók, alternatívák kidolgozása (MÁV) Egységes, közös érdekeken alapuló utasforgalmi felmérések Egységes menetrendi egyeztetés intézményi feltételek (RKI) Egységes menetrend-jóváhagyási kritériumok Regionális jelenlét nélkül nem lehet érdemi változást, javulást elérni.

7 Menetrend optimalizáció két vetülete Operatív optimalizáció: Közszolgáltatások Szervezése Főosztály 7300 menetrend-módosítás szeptembere óta KTI Regionális Közlekedésszervező Irodák Regionális jelenlét 7 irodában 35 szakemberrel Egységes társadalmi egyeztetés konkrét menetrendi kínálatról augusztus, szeptember 3200 településsel egyeztetés, 819 oldal emlékeztető, 1414 konkrét ügy kezelése Stratégiai optimalizáció: Részletes utasforgalmi felméréseken és adatbázis támogatáson alapul április május: Nyugat-Dunántúli és Dél-Alföldi Régió járat, 5800 kérdezőbiztos: október november. 4 további régió kérdezőbiztos Speciális módszertani elemek (pl. párhuzamosság vizsgálat, optimalizációs algoritmus stb.) Teljesen új, mobilitási igényekből levezetett járatstruktúrát és elvi menetrendet eredményez A megrendelői állam meg tudja mondani, hogy milyen hálózaton, mekkora volument és milyen összetételben akar megrendelni.

8 II. MÁV hálózatracionalizálás 2007.

9 Ez a dokumentum 64 alacsonyforgalmú vasúti viszonylatot vizsgál Bemutatja az alacsony forgalmú vasútvonalak problémáját és annak jelentőségét. Bemutatja azt a logikát és folyamatot, amely alapján döntés hozható arról, hogy fenntartani vagy megszüntetni érdemes egy adott vasútvonalat, illetve a rajta történő személy- és áruszállítást. Bemutatja, hogy a vasúti személyszállítás fenntartása vagy szüneteltetése hogyan illeszkedik a közlekedési közszolgáltatás új rendszerének új modelljébe. Bemutatja a vizsgált vonalak javasolt strukturális változások előtti és utáni személyés áruforgalmi, illetve egyéb jellemzőit. Bemutatja a javasolt változások hatását a szolgáltatás minőségére és a természeti környezetre.

10 Magyarország a vizsgált tíz európai ország közül a harmadik a 100 km 2 -re eső vasútvonalak hosszában km 2 -re jutó vasútvonalak hossza (km) Ausztria Belgium Franciaország Németország Magyarország Spanyolország Szlovákia Svájc Bulgária Horvátország

11 és az első a lakosra jutó vasútvonalak hosszában, lakosra jutó vasútvonalak hossza (km) Ausztria Belgium Franciaország Németország Magyarország Spanyolország Szlovákia Svájc Bulgária Horvátország

12 az 1 km vasúti vonalra jutó utasok éves számában viszont csupán a hetedik km vasúti vonalra jutó utasok száma évente (fő/km/év) Átlag: fő/év/km Ausztria Belgium Franciaország Németország Magyarország Spanyolország Szlovákia Svájc Bulgária Horvátország Magyarország az 1 km vasúti vonalra jutó utasok számában fajlagos kihasználtság nem éri el az összehasonlító csoport átlagának a felét.

13 Az alacsony kihasználtságának következménye a gazdaságtalan működés: a legkihasználatlanabbnak számító mellékvonali hálózaton a költségeknek csak 15%-át fedezik az utasoktól befolyó bevételek A mellékvonalakon a nullás eredmény eléréséhez a fogyasztói árkiegészítést nem számítva jelenleg a költségek 69%-át elérő állami támogatásra lenne szükség. Ez az arány a mellékvonalak rossz állapota miatt várhatóan tovább nő.

14 Ez a dokumentum 64 alacsony forgalmú vasúti viszonylatot, illetve a rajtuk lévő szolgáltatásokat vizsgálja, és tesz javaslatot ezek fenntartására vagy megszüntetésére A vizsgálat tárgyának meghatározása Vasúti törvény szerinti mellékvonalak (85 db) - Azok a vonalak, amelyeken már elején sem volt személyszállítás (34 db) - 7-es Széchenyi-hegy - Hűvösvölgy vasútvonal (1 db) + Néhány kirívóan alacsony forgalmú fővonal (8 db) Vizsgált vasútvonalak (szám és viszonylat megnevezése es vasúti menetrend alapján) (57 db)** Vizsgált vonal megbontása, ha eltérő jelleg indokolja (+7 db) Sűrűbb forgalmú, a közeli fővonalra való ráhordásban résztvevő szakasz elhagyása (64 db) 64* vizsgált viszonylat * A 64 vizsgált viszonylat tartalmazza azt a 14 vonalat is, amelyeken már márciusban megtörtént a szolgáltató váltás. **A jelenlegi menetrendi számozás két, a törvényben még külön kezelt vonalat összevon.

15 A 64 vizsgált viszonylaton a vasúti utasforgalom 7,2%-a zajlik Közösségi közlekedés utasforgalmának megoszlása járműtípusonként Magyarországon Vasúti utasforgalom megoszlása a vizsgálat szempontjából villamos + metró 3% autóbusz Nem vizsgált vonalak 24% 60% 13% 92,8% Indokolt országos közforgalmú személyszállítás Személygépkocsi vasút Indokolatlan országos közforgalmú személyszállítás 3,6% 3,6%

16 A döntési folyamat a vonal, illetve a rajta történő szolgáltatások társadalmi hozzáadott értékét vizsgálja A döntési folyamat az 59 normál nyomtávú vonallal foglalkozik, mivel az 5 keskenynyomközű vonal várhatóan kikerül a MÁV üzemeltetési köréből és koncessziós modellben üzemel tovább.! A döntési folyamat nem arra a kérdésre keresi a választ, hogy melyik vasútvonalat lehet megszüntetni, hanem arra, hogy melyiket érdemes megtartani. Megtartani azt a vasútvonalat érdemes, amelynek jelentős társadalmi hozzáadott értéke van. A társadalmi hozzáadott értéket külön, de egymástól nem függetlenül kell vizsgálni a személyszállítás fenntartása, a teherszállítás fenntartása és a vonal fenntartása esetén.

17 A döntési folyamat első lépéseként öt, az egyes vonalak, illetve azok szolgáltatásainak társadalmi hozzáadott értékét mérő elv került meghatározásra Személyforgalom fenntartásával kapcsolatos elvek Amennyiben a napi utasszám meghaladja az 1000 főt, a vonalon a személyszállítás megmarad. Amennyiben a vonalnak van agglomerációs szerepe és a napi utasforgalom meghaladja az 500 főt, a vonalon a személyszállítás megmarad. Áruforgalom fenntartásával kapcsolatos elvek Amennyiben a vonalon a személyforgalom fennmarad, az áruszállítás is fennmarad. Amennyiben a vonalon az áruszállítás meghaladja az évi árutonnát, a vonalon az áruszállítás fennmarad. Amennyiben a vonalnak hálózatstratégiai jelentősége van, a vonal és rajta az áruszállítás fennmarad.

18 A fentiek alapján kialakult javaslat a közlekedési közszolgáltatási rendszer új modelljének egyetlen elemére, az állami vasúti személyszállításra vonatkozik Közlekedési közszolgáltatás Nem közszolgáltatásként végzett személyszállítás Autóbuszos személyszállítás Vasúti személyszállítás Turisztikai célú vonalak Integrált autóbusz menetrend Állami (MÁV által végzett) vasúti személyszállítás Térségi vasutak által végzett személyszállítás Nem hatósági áras tevékenység + Vasúti személyszállítás nem kerül megrendelésre Javított vasúti menetrend Helyi igényekhez igazodó menetrendi javaslat Jog önálló menetrendkészítésre + Autóbuszos személyszállítás nem kerül megrendelésre Autóbuszos személyszállítás nem kerül megrendelésre Nem igényelhető fogyasztói árkiegészítés

19 Közszolgáltatási kötelezettség EU-s irányelvei A Tanács szeptember 18-án elfogadta a PSO rendelet Parlament által módosított szövegét (kihirdetés IV. negyedévben várható) 1. cikk Cél és hatály (2) Ezt a rendeletet a vasúti, valamint az egyéb kötöttpályás és a közúti személyszállítási közszolgáltatások belföldi és nemzetközi üzemeltetésére kell alkalmazni, kivéve azokat a szolgáltatásokat, amelyeket főként történelmi érdekességük vagy idegenforgalmi értékük miatt üzemeltetnek.

20 Lehetőség lesz azon vonalak térségi üzemeltetésére, amelyekre vasúti személyszállításra állami megrendelés nem lesz A GKM a hatályos vasúti törvény (2005. évi CLXXXIII. tv.) keretei között lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy a vasúti mellékvonalak üzemeltetését más vasúti társaság üzemeltesse. A mellékvonalak más vasúti társaság által történő hasznosítása nem járhat a központi költségvetési finanszírozási igény növekedésével, ugyanakkor lehetőség nyílik egyéb források bevonására (magán, önkormányzati, pályázati források). A mellékvonalak további hasznosításának formája: vasúti társaság alapítása és a szükséges engedélyek megszerzése (működési engedély, vasútbiztonsági tanúsítvány); a Magyar Állam, valamint a MÁV és a vasúti társaságok közötti szerződések.

21 Térségi vasútvonal üzemeltetéséhez 3+1 szerződést kell megkötni Vagyonkezelési szerződés a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a vasúti társaság között a kincstári tulajdonban lévő eszközök hasznosítására. Bérleti szerződés a MÁV Zrt. és a vasúti társaság között a MÁV tulajdonában lévő, a pályahálózat működtetéséhez szükséges eszközök bérlésére. Pályahálózat-működtetési szerződés a GKM és a vasúti társaság között a kincstári tulajdonban lévő vasúi pálya működtetésére. Opcionális közszolgáltatási szerződés a GKM és a vasúti társaság között, amennyiben az érintett önkormányzatok a közszolgáltatást nem autóbusszal akarják ellátni. (Alternatíva: nem hatósági ár ellenében végzett (pl.: turisztikai célú) vasúti személyszállítás, állami költségtérítés nélkül).

22 és a következő feltételeknek kell eleget tenni A vasúti társaságnak meg kell felelnie az üzleti jó hírnévre, a pénzügyi teljesítőképességre, a szakmai alkalmasságra, a balesetben okozott károk megtérítésére való képességre, valamint a műszaki-biztonsági alkalmasságra vonatkozó jogszabályi követelményeknek. A Magyar Vasúti Hivatal a vasúti pályahálózatot (jelen esetben mellékvonalat) térségi vasúti pályahálózattá minősíti, amelynek feltételei: a vasútvonal legfeljebb három megyét érint vagy a hossza nem haladja meg a 400 km-t; a vasútvonalnak az országos közforgalmú közlekedésben betöltött szerepe csekély, elsősorban a térségi forgalom lebonyolítására szolgál; az érintett önkormányzatok önként vállalt feladataik keretében kötelezettséget vállalnak a helyi igényekhez jobban illeszkedő, térségi jelentőségű szolgáltatások fejlesztésére, melyről az üzemeltetésre vállalkozónak nyilatkoznia kell.

23 A döntési javaslat a jelenlegi helyzethez képest 38 viszonylaton nem tartja indokoltnak az országos közforgalmú vasúti személyszállítás megrendelését Vizsgált viszonylatok megoszlása a személyforgalom változása szerint Országos közforgalmú vasúti személyszállítás indokolt 12 db 14 db március óta szünetelő személyforgalom 38 db Országos közforgalmú vasúti személyszállítás nem indokolt

24 Ez a változás a jelenlegi vonalhossz 21%-kára redukálja a elején fennálló országos közforgalmú személyszállításra fenntartott vasúti hálózatot* Vonalhossz változása a javasolt strukturális átalakítások hatására az országos közforgalmú személyszállítás esetén (km) Teljes vizsgált vonalhossz Országos közforgalmú vasúti személyszállítás nem indokolt Országos közforgalmú vasúti személyszállítás indokolt *Vizsgált vonalak hosszának azt a részt tekintve, ahol történt a vonalon vasúti személyszállítás (36 km-rel kevesebb a teljes vizsgált vonal hosszánál). A márciusi szolgáltató váltás során létrejövő hálózatra vetítve az országos közforgalmú személyszállításra fennmaradó rész aránya 26%.

25 Az utasforgalom 50%-a ezen a fennmaradó 21%-on történik Utasforgalom változása a javasolt strukturális átalakítások hatására (fő/nap) Napi utasforgalom a vizsgált vonalakon Napi utasforgalom az országos közforgalmú személyszállításra fenn nem tartott vonalakon Napi utasforgalom az országos közforgalmú személyszállításra fenntartott vonalakon

26 Az alacsony forgalmú vonalak kikerülésével másfélkétszeresére nő az átlagos utasforgalom a fennmaradó hálózaton Strukturális átalakítás hatása a napi utasforgalomra (fő/nap) Átlagos* napi utasforgalom Átalakítás előtt Strukturális átalakítás hatása az átlagos utasforgalomra Egy járatra eső átlagos* utasszám (fő/járat) Átalakítás után Egy kilométerre eső átlagos* utaskilométer** (utaskm/km) *Az átlag az öt legmagasabb érték nélküli átlagot jelenti. **Az egy kilométerre eső átlagos utaskilométer (utazási távolsággal súlyozott átlagos utasforgalom) az utaskilométer/járathossz járatonkénti hányadosok egy járatra vett átlaga. Például: egy 20 km-es útvonalú járaton egy 10 km-t utazó utas 1/2 utaskilométer/kilométerrel növeli a járatra eső utazási távolsággal súlyozott átlagos utasforgalmat.

27 Az átlagos fajlagos kihasználtság átlaga is jelentősen javul, bár még így is alatta marad a hazai átlagnak Fajlagos kihasználtság változása a strukturális átalakítás hatására (fő/km/év) Átalakítás előtt Átalakítás után Hazai átlag 10 európai ország átlaga 0 Átlag növekedése a strukturális átalakítás hatására Tisztított átlag* növekedése a strukturális átalakítás hatására Hazai átlag 10 európai ország átlaga * A tisztított átlag a hat legmagasabb érték nélküli átlagot jelenti.

28 Javul a vasútvonalak kihasználtság szerinti eloszlása: míg az átalakítás előtt a vizsgált vonalak csaknem 2/3- án nem haladta meg a napi utasforgalom az 500 főt, Napi utasszám szerinti megoszlás nagy utasforgalom 28% kiemelkedő utasforgalom 8% csekély utasforgalom 48% Csekély utasforgalom: legfeljebb 300 utas naponta Közepes utasforgalom: legalább 301, legfeljebb 500 utas naponta Nagy utasforgalom: legalább 501, legfeljebb 1000 utas naponta közepes utasforgalom 16% Kiemelkedő utasforgalom: legalább 1001 utas naponta

29 addig az átalakítás után 500 fő alatti napi utasforgalmú vonal egyáltalán nincs Személyszállításra fenntartott vonalak napi utasszám szerinti megoszlása kiemelkedő nagy utasforgalom utasforgalom 42% 58% Csekély utasforgalom: legfeljebb 300 utas naponta Közepes utasforgalom: legalább 301, legfeljebb 500 utas naponta Nagy utasforgalom: legalább 501, legfeljebb 1000 utas naponta Kiemelkedő utasforgalom: legalább 1001 utas naponta

30 Az átalakítás után megmaradó mellékvonali hálózat tipikusan az agglomerációs központok vasúti elérhetőségét biztosítja Agglomerációs kapcsolat szerinti megoszlás az átalakítás előtt Agglomerációs kapcsolat szerinti megoszlás az átalakítás után 70% 30% van nincs 8% 92% nincs van A vasútvonal agglomerációs kapcsolata kiemelt fontosságú, mert támogatja a prioritásként kezelt hivatásforgalmat és megnöveli a valószínűségét az utasforgalom erőteljes növekedésének, az agglomerációs központ fejlődésével párhuzamosan.

31 A döntési javaslat a jelenlegi helyzethez képest 12 viszonylaton szünteti meg a vasúti áruszállítást Vizsgált viszonylatok megoszlása az áruforgalom változása szerint 11 db Áruforgalommal nem rendelkező* 41 db 12 db Legalább részlegesen fennmaradó áruforgalom Megszűnő áruforgalom *Az áruforgalommal nem rendelkező vonalak közül csak azok kerültek figyelembe vételre, amelyeken a strukturális átalakítással megszűnik az áruforgalom lehetősége.

32 Ezzel a teljes vizsgált vonalhossz mintegy 61%-án fennmarad a teherforgalom Vonalhossz változása a javasolt strukturális átalakítások hatására teherforgalom esetén (km) Teljes vizsgált vonalhossz Megszűnő teherforgalom Fennmaradó teherforgalom 0 Amennyiben figyelembe vesszük, hogy mintegy 11, összesen 333 km hosszú vonalon eddig sem történt áruszállítás, akkor kimondható, hogy az eddig teherszállításra (is) fenntartott vonalhossz csupán 70%-ra csökken.

33 A teherforgalomra fenntartott vonalhossz csökkenése az árutonnában szállított áruforgalmat árutonnával, 1%-kal csökkenti Teherforgalom változása a javasolt strukturális átalakítások hatására (ezer árutonna) Teherforgalom strukturális változás nélkül Teherforgalom a teherszállításra fenn nem tartott vonalakon Teherforgalom a teherszállításra fenntartott vonalakon

34 Az alacsony forgalmú vonalak kikerülésével az átlagos éves áruforgalom csaknem másfélszeresére, árutonnára nő Teherforgalom tisztított átlagának változása (árutonna) Átlagos* teherforgalom a változások előtt Átlagos* teherforgalom a változások után * Az átlag a hét legmagasabb érték nélküli átlagot jelenti.

35 Javul a vonalak kihasználtság szerinti eloszlása: míg az átalakítás előtt a vizsgált vonalak 39%-ban nem haladja meg a teherforgalom az évi árutonnát, Teherforgalom jelentősége szerinti megoszlás a vizsgált vonalakon jelentős teherszállítás 23% nem jelentős teherszállítás 38% nincs teherszállítás 20% marginális teherszállítás 19% Jelentős teherszállítás: a vonalon elszállított áru mennyisége egy év alatt árutonnánál több Nem jelentős teherszállítás: a vonalon elszállított áru mennyisége egy év alatt árutonnánál több, de legfeljebb árutonna Marginális teherszállítás: a vonalon elszállított áru mennyisége egy év alatt 0 árutonnánál több, de legfeljebb árutonna Nincs teherszállítás: a vonalon egyáltalán nem történik áruszállítás (évi 0 árutonna)

36 addig az átalakítás után már csak 12% a 6000 árutonna alatti áruforgalmú vonalak aránya Teherforgalom jelentősége szerinti megoszlás a teherforgalomra fenntartott vonalakon jelentős teherszállítás 34% nincs teherszállítás 5% marginális teherszállítás 7% nem jelentős teherszállítás 54% Jelentős teherszállítás: a vonalon elszállított áru mennyisége egy év alatt árutonnánál több Nem jelentős teherszállítás: a vonalon elszállított áru mennyisége egy év alatt árutonnánál több, de legfeljebb árutonna Marginális teherszállítás: a vonalon elszállított áru mennyisége egy év alatt 0 árutonnánál több, de legfeljebb árutonna Nincs teherszállítás: a vonalon egyáltalán nem történik áruszállítás (évi 0 árutonna)

37 Valamennyi fontos nemzetközi kapcsolattal, hálózatstratégiai vagy nemzetgazdasági jelentőséggel rendelkező vonalon fennmarad legalább a teherforgalom Nemzetközi kapcsolattal vagy hálózatstratégiai jelentőséggel rendelkező vonalak (átalakítás előtt) nincs 50 db 14 db van Hálózatstratégiai jelentőségről akkor beszélünk, ha a vonal a hazai vagy a nemzetközi vasúthálózatban kritikus szerepet tölt be. Erre példa egy tiszai vasúti hidat magában foglaló vonal, vagy két fontos fővonalat összekötő mellékvonal.* Nemzetközi kapcsolatról akkor beszélünk, ha a vasútvonalnak jelenleg is van élő kapcsolata külföldi vasútvonallal. Valamennyi hálózatstratégiai jelentőséggel vagy nemzetközi kapcsolattal rendelkező vonalon egy kivételével a teljes szakaszon fennmarad legalább a teherszállítás. Az egy kivétel a nemzetközi kapcsolattal rendelkező 22 Körmend Zalalövő vonal, ahol a fizikailag ugyan létező nemzetközi kapcsolatnak nincs stratégiai jelentősége: a vonalon teherforgalom nincs, és a nemzetközi személyforgalom sem kimutatható nagyságú. * Mivel nemzetgazdasági stratégiai jelentősége egyetlen vonalnak van (42-es Mezőfalva elágazás Paks: az atomerőmű ellátása miatt), ez az egy vonal is a hálózatstratégiai szereppel rendelkező vonalak között került feltüntetésre.

38 A döntési javaslat a közösségi közlekedési szolgáltatók együttes eredményét megközelítőleg évi 5,2 milliárd Fttal javítja, feltéve, hogy valóban megszűnnek a megszüntetésre javasolt szolgáltatások Közösségi közlekedési szolgáltatók éves eredménye MÁV éves eredménye Autóbuszos szolgáltatók éves eredménye Körülbelül 5,8 Mrd Ft növekedés Maximum 0,6 Mrd Ft csökkenés Az érték nem veszi figyelembe a menetrendi integrációból fakadó járatszám így költségcsökkentési lehetőségeket. A várható érték ennek töredéke. Ez az eredményjavulás csak akkor realizálható, ha a megszüntetésre javasolt vonalak valóban bezárásra kerülnek, illetve ha a megmaradó, de csökkenő forgalmú vonalakon a MÁV csökkenti a forgalommal arányos erőforrások felhasználását!

39 A döntési javaslat megfelelő végrehajtása növeli a közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalát Autóbuszos helyettesítés Utazási idő figyelembevétele helyettesítésnél Utazási igényékhez jobban igazodó menetrend Rágyaloglási idő csökkenése Megmaradó vasúti személyforgalom Források koncentrációja Megmaradó vonalak szintentartása, fejlesztése Közösségi közlekedés színvonalának növekedése és közlekedésen belüli arányának EU átlag feletti megőrzése

40 Ha az átalakításból következő szolgáltatási színvonal növekedés hatására nő vagy kevésbé csökken az utasszám a közösségi közlekedés járatain, a projekt hatása a természeti környezetre kedvező lesz Átalakítás környezeti hatása Közúti áruforgalom növekedése Mozdonyok helyettesítése környezetszennyezőbb buszokkal Buszok kisebb befogadóképessége miatti együttes járatszám növekedés Szolgáltatási színvonal változása miatt közösségi közlekedés pozíciójának változása Egy teherautó által szállított árumennyiséget 7,5 tonnának véve országos szinten átlag napi 15, átlagosan 36 km-t megtevő teherautóval nő meg a közúti forgalom. Csak egy villamosított vonalon szűnik meg személyszállítás, a többi vonal esetén egy autóbusz környezetszennyezése kisebb egy mozdony környezetszennyezésénél. Az együttes járatszám nem számolva a menetrend integráció járatszám csökkentő hatásával országos szinten átlag napi 92, átlagosan 46 km-t megtevő járművel nő meg. Az átalakítás legjelentősebb, de számszakilag nem becsülhető hatása

41 Továbblépés, ütemterv Transzparencia A GKM honlapján elérhető a prezentáció A GKM honlapjára folyamatosan felkerülnek vonali szintű adatok, elemzések A GKM Civil Fórumára november 7-ig érkezhetnek észrevételek, javaslatok a regisztrált civil szervezetektől Önkormányzati nyilatkozatok szeptember óta várjuk az önkormányzatok nyilatkozatait a térségi és elővárosi vasút működtetésére Önkormányzati nyilatkozat szükséges: Térségi vasút működtetésének kezdeményezésére (közszolgáltatás vagy egyéb célú) Kötelezettségvállalás a szolgáltatás fejlesztésére /Vtv. 15. (2) b) pont/ Autóbuszos és vasúti személyszállítás közötti indokolatlan párhuzamosság megszüntetéséről A 2007/2008. évi vasúti menetrend kialakításánál figyelembe vehető határidő: november 7. A regionális vasút melletti elkötelezettség helyi felelősségvállalást és kezdeményezést igényel.

42 Köszönöm a figyelmet!

Javaslat a térségi vasúti társaságok megalakításával kapcsolatos tárgyalásokra

Javaslat a térségi vasúti társaságok megalakításával kapcsolatos tárgyalásokra Javaslat a térségi vasúti társaságok megalakításával kapcsolatos tárgyalásokra Alapvetés: a tárgyalások célja, hogy hosszú távon fenntartható, sőt fejleszthető térségi vasúti szolgáltatás jöjjön létre.

Részletesebben

TAPASZTALATOK ÉS TERVEK BUDAPEST ELŐVÁROSÁBAN. 2011. December 15.

TAPASZTALATOK ÉS TERVEK BUDAPEST ELŐVÁROSÁBAN. 2011. December 15. TAPASZTALATOK ÉS TERVEK BUDAPEST ELŐVÁROSÁBAN 2011. December 15. 1 VOLÁNBUSZ Zrt. FŐ ADATAI 2010. RÉGIÓS MŰKÖDÉSI TERÜLET Közlekedési teljesítmény: 69,3 M km Közlekedési bevétel: Éves járatszám: Éves utasszám:

Részletesebben

A közösségi közlekedés időszerű kérdései 2010.

A közösségi közlekedés időszerű kérdései 2010. A közösségi közlekedés időszerű kérdései 2010. Saslics Elemér vezérigazgató VOLÁN Egyesülés BKIK - Budapest, 2010.09.14. Mi kell ahhoz, hogy az utas elégedett legyen? A megrendelő részéről: Világos közlekedéspolitika

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS MAGYARORSZÁGON Konferencia Balatonföldvár, május A közlekedésfejlesztés aktuális kérdései, feladatai

KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS MAGYARORSZÁGON Konferencia Balatonföldvár, május A közlekedésfejlesztés aktuális kérdései, feladatai KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS MAGYARORSZÁGON Konferencia Balatonföldvár, 2015. május 12-14. A közlekedésfejlesztés aktuális kérdései, feladatai Dr. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár Nemzeti

Részletesebben

Országos közforgalmú közlekedésfejlesztési koncepció. Tasó László Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár

Országos közforgalmú közlekedésfejlesztési koncepció. Tasó László Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár Országos közforgalmú közlekedésfejlesztési koncepció Tasó László Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár 2 3 Szolgáltatási struktúra 2015.évi adatok alapján Menetrendi teljesítmény *Km/év+ Helyközi Szolgáltatók

Részletesebben

A MÁV-START Zrt. nemzetközi kapcsolatai, innovatív infrastruktúra fejlesztés Lóczi Csaba MÁV-START Zrt.

A MÁV-START Zrt. nemzetközi kapcsolatai, innovatív infrastruktúra fejlesztés Lóczi Csaba MÁV-START Zrt. A MÁV-START Zrt. nemzetközi kapcsolatai, innovatív infrastruktúra fejlesztés Lóczi Csaba MÁV-START Zrt. Előadó: KTE Határok Kozák nélküli Tamás partnerség konferencia, 2016. október 6-7. A MÁV-START stratégiája

Részletesebben

A TransHUSK Plus projekt

A TransHUSK Plus projekt A TransHUSK Plus projekt dr. Siska Miklós KTI Zárókonferencia Győr, 2015. június 17. A projekt keretében vizsgált térségek A két projekt néhány jellemző adata 680 km közös határ; 22 (TransHUSK) + 18 (TransHUSK

Részletesebben

Közösségi közlekedés

Közösségi közlekedés Közösségi közlekedés Magas költségek alacsony hatásfok Fókusz A közösségi közlekedés hatékony szervezése kulcsfontosságú eleme az életminőség alakulásának. Magyarország előnye, hogy európai viszonylatban

Részletesebben

A MÁV ZRT. CSOPORT HELYZETE,

A MÁV ZRT. CSOPORT HELYZETE, PÁL LÁSZLÓ PÁLYAMŰKÖDTETÉSI ÉS ÜZLETFEJLESZTÉSI ÁLTALÁNOS VEZÉRIGAZGATÓ-HELYETTES MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. A MÁV ZRT. CSOPORT HELYZETE, ÁTALAKULÁS 1 A VASÚTI SZEKTOR MAGYARORSZÁGON ÁLLAMI SZERVEZETEK

Részletesebben

Integrált Ütemes Menetrend. A jövő vasútja most

Integrált Ütemes Menetrend. A jövő vasútja most Integrált Ütemes Menetrend A jövő vasútja most Integrált Ütemes Menetrend A jó befektetés 7%-3%-2% utasszám-növekedést feltételezve (1.-2.-3. év): 3 év alatt megtérülő beruházás; nemzetgazdaságossági eredményt

Részletesebben

A GYSEV és a GYSEV CARGO szerepe és tervei a közép-európai vasúti áruszállításban

A GYSEV és a GYSEV CARGO szerepe és tervei a közép-európai vasúti áruszállításban A GYSEV és a GYSEV CARGO szerepe és tervei a közép-európai vasúti áruszállításban Kövesdi Szilárd vezérigazgató GYSEV Zrt. 2012.11.08. Kőrös Norbert vezérigazgató GYSEV CARGO Zrt. 1. GYSEV általános bemutatása

Részletesebben

A közösségi közlekedés helyzete országos szinten

A közösségi közlekedés helyzete országos szinten A közösségi közlekedés helyzete országos szinten Aba Botond személyközlekedési igazgató KTI nonprofit KFT Balatonföldvár 28. május 15. Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Személyközlekedési Igazgatóság

Részletesebben

Stockholm Public Transport (SL) Lars Romney Team Manager, Autóbusz- és Speciális közlekedés

Stockholm Public Transport (SL) Lars Romney Team Manager, Autóbusz- és Speciális közlekedés Stockholm Public Transport (SL) Lars Romney Team Manager, Autóbusz- és Speciális közlekedés 2011-05-26 1 Az SL mottója: Az SL a közösségi közlekedésen keresztül hozzájárul ahhoz, hogy Stockholmot Európa

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, március 26.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, március 26. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. (jelenleg: Északmagyarországi Közlekedési Központ Zrt.) között 2013. július 1-től 2016. december 31-ig érvényben lévő közszolgáltatási

Részletesebben

Amit a Ferihegyi gyorsvasútról tudni érdemes. XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései Budapest, szeptember 8.

Amit a Ferihegyi gyorsvasútról tudni érdemes. XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései Budapest, szeptember 8. Amit a Ferihegyi gyorsvasútról tudni érdemes XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései Budapest, 2017. szeptember 8. Vasúti ingajárat (FEREX) 9 km új vonal, 1 új mh., 4 motorvonat (többlet) Menetidő (Reptér->Belváros):

Részletesebben

A közlekedés ágazati szerkezete és nemzetgazdasági súlya

A közlekedés ágazati szerkezete és nemzetgazdasági súlya A közlekedés ágazati szerkezete és nemzetgazdasági súlya Dr. Horváth Balázs tanszékvezető, egyetemi docens Széchenyi István Egyetem Közlekedési Tanszék 1 Nemzetgazdasági ágak besorolása Primerszektor kitermelő

Részletesebben

A közlekedés helyzete és az állami költségvetés

A közlekedés helyzete és az állami költségvetés KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS MAGYARORSZÁGON AKTUALITÁSOK Balatonföldvár, 2012. május 15-17. A közlekedés helyzete és az állami költségvetés Dr. Kovács Árpád Elnök Költségvetési Tanács Múltidézés A rendszerváltozás

Részletesebben

TURISZTIKAI KONFERENCIA Radács Edit Radiant Zrt. Veszprém, 2006. április 7. TURISZTIKAI KONFERENCIA TARTALOM REGIONÁLIS REPÜLŐTEREK JELENTŐSÉGE HAZAI SAJÁTOSSÁGOK REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓK REPÜLŐTÉRHEZ

Részletesebben

Civil érdekérvényesítés

Civil érdekérvényesítés Civil érdekérvényesítés a fenntartható vidéki közlekedésért Főpályázó: Magyar Közlekedési Klub Projektidőszak: 2014. júl. 31-2016. ápr. 30. Támogató: Norvég Civil Támogatási Alap www.norvegcivilalap.hu

Részletesebben

A szállítás, mint növekedési barométer

A szállítás, mint növekedési barométer GKI Gazdaságkutató Zrt. / Üzleti Konferencia TÍZ ÉVE AZ EU-BAN FELZÁRKÓZÁS NÉLKÜL A szállítás, mint növekedési barométer Vásárhelyi Árpád, Schenker Kft., Budapest, 2014. január 21. 1 TEMATIKA 2 A világban

Részletesebben

Környezettudatos közlekedési módok hálózata Komárom-Esztergom megyében

Környezettudatos közlekedési módok hálózata Komárom-Esztergom megyében Környezettudatos közlekedési módok hálózata Komárom-Esztergom megyében Fogalmak: Környezettudatosság: a bioszféra állapotával és az emberi populáció környezetével kapcsolatos tájékozottság érzékenység

Részletesebben

TransHUSK és TransHUSK Plus

TransHUSK és TransHUSK Plus TransHUSK és TransHUSK Plus Közforgalmú és egyéb természetkímélő közlekedési kapcsolatok a magyar szlovák határ térségében dr. Siska Miklós KTI NAT-NET-DUNA/DUNAJ Mosonmagyaróvár, 2014. augusztus 26. Néhány

Részletesebben

A közúti közösségi közlekedés kérdései tulajdonosi szcenáriók

A közúti közösségi közlekedés kérdései tulajdonosi szcenáriók A közúti közösségi közlekedés kérdései tulajdonosi szcenáriók Fülöp Attila igazgató-helyettes MNV Zrt. Társaságokért Felelős Igazgatóság Harkány, 2016. november 10-11. A Volán Közlekedési Központok régiók

Részletesebben

HATÁLYOS VASÚTI TÖRVÉNNYEL KAPCSOLATOS

HATÁLYOS VASÚTI TÖRVÉNNYEL KAPCSOLATOS Észrevételeket megfogalmazó szervezet neve: SafeTrain Tanácsadó és Szolgáltató Kft. A vasúti közlekedési tevékenység definíciója nem fedi le teljes körűen a vasúti pályán közlekedés céljait. A vasúti társaság

Részletesebben

CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL

CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL Dr. Kazinczy László PhD. egyetemi docens Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Út és Vasútépítési Tanszék IX. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYANAP 2016. május 25. Debrecen

Részletesebben

2011. 9. KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT!

2011. 9. KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT! 2011. február 9. KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT! Önök Dr. Horváth Balázs: Személy / autó / busz / megálló A közforgalmú közlekedés szerepe a városok életében előadását hallhatják! 2 Dr. Horváth Balázs: Személy

Részletesebben

Autóbuszos szolgáltatások szervezése Helsinkiben A közlekedési hatóság szerepe

Autóbuszos szolgáltatások szervezése Helsinkiben A közlekedési hatóság szerepe Autóbuszos szolgáltatások szervezése Helsinkiben A közlekedési hatóság szerepe Kimmo Sinisalo Helsinki Region Transport Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä A Helsinki régió buszközlekedésének szervezése

Részletesebben

Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014-2020

Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014-2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014-2020 Gecse Gergely Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály 2013. november 14. Integrált Közlekedésfejlesztés

Részletesebben

Az infrastruktúra hozzájárulása a közösségi közlekedéshez

Az infrastruktúra hozzájárulása a közösségi közlekedéshez Az infrastruktúra hozzájárulása a közösségi közlekedéshez Borbélyné dr. Szabó Ágnes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Szolgáltatási Főosztály főosztályvezető-helyettes Új megoldások a közösségi

Részletesebben

Galovicz Mihály, IH vezető

Galovicz Mihály, IH vezető ÚMFT KÖZLEKEDÉSI OPERATÍV PROGRAMOK NFÜ Közlekedési Operatív Programok Irányító Hatósága Galovicz Mihály, IH vezető KÖZOP A közlekedési fejlesztések átfogó célja Az elérhetőség javítása a versenyképesség

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) 1.1 Közlekedési alapfogalmak 1.2 Közúti közlekedés technikai elemei KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK

Részletesebben

Vasúti Erősáramú Konferencia

Vasúti Erősáramú Konferencia Vasúti Erősáramú Konferencia 2015. NOVEMBER 17-19. Pál László általános vezérigazgatóhelyettes MÁV Zrt. Pályaműködtetési szerződés a Magyar Állam és a MÁV Zrt. között 2016-2025 A MÁV Zrt. 2016-ra tervezett

Részletesebben

Zöld Nyíl Miskolci Villamos Projekt. Szeged 2013. január 23.

Zöld Nyíl Miskolci Villamos Projekt. Szeged 2013. január 23. Zöld Nyíl Miskolci Villamos Projekt Szeged 2013. január 23. A közösségi villamos közlekedés története 1/3 A kezdetek 1897. július 10-én indult az első villamos, a forgalmat 9 darab motor és 4 darab pótkocsival

Részletesebben

Miért fejlesszük a vasutat?

Miért fejlesszük a vasutat? Miért fejlesszük a vasutat? Csíksomlyó, 2011. június 2 4 Csárádi János okleveles közlekedés mérnök okleveles gazdasági mérnök MÁV nyugalmazott vezérigazgató (1990-1994) HungaRail Kft. ügyvezető Környezetünk

Részletesebben

HajózásVilág konferencia

HajózásVilág konferencia HajózásVilág konferencia Vasúti és folyami árufuvarozás: együttműködési lehetőség vagy konkurenciaharc? Vernes András ügyvezető igazgató Budapest, 2017. 03. 30. 1 Fejlesztéspolitikai célkitűzések Cél:

Részletesebben

Személyszállítási törvény hatósági feladatai végrehajtásának tapasztalatai és a jövőbeni elképzelések

Személyszállítási törvény hatósági feladatai végrehajtásának tapasztalatai és a jövőbeni elképzelések Személyszállítási törvény hatósági feladatai végrehajtásának tapasztalatai és a jövőbeni elképzelések Előadó: Bíró József elnökhelyettes Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal vezető A személyszállítási törvény

Részletesebben

Határon átnyúló logisztikai kapcsolatok, különös tekintettel Miskolc térségére

Határon átnyúló logisztikai kapcsolatok, különös tekintettel Miskolc térségére Magyar Közgazdasági Társaság 53. Közgazdász-vándorgyűlése XII. Szekció: Logisztika Miskolc, 2015. szeptember 3-5. Határon átnyúló logisztikai kapcsolatok, különös tekintettel Miskolc térségére Berényi

Részletesebben

A vasúti közlekedés jogi szabályozásának jelenlegi és tervezett rendelkezései KTE XIX. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban, február 26.

A vasúti közlekedés jogi szabályozásának jelenlegi és tervezett rendelkezései KTE XIX. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban, február 26. A vasúti közlekedés jogi szabályozásának jelenlegi és tervezett rendelkezései KTE XIX. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban, 2015. február 26. Dr. Rácz Gábor, NFM Az előkészületben lévő jogszabályok

Részletesebben

A magyar közúti árufuvarozás helyzete, kihívásai. Budapest, október 4. Kovács Kornél osztályvezető

A magyar közúti árufuvarozás helyzete, kihívásai. Budapest, október 4. Kovács Kornél osztályvezető A magyar közúti árufuvarozás helyzete, kihívásai Budapest, 2017. október 4. Kovács Kornél osztályvezető 1 Magyarország közúti áruszállítási teljesítményének és volumenének alakulása 2001-2016 45000 40000

Részletesebben

A közlekedési beavatkozások forrásháttere, finanszírozási kérdései

A közlekedési beavatkozások forrásháttere, finanszírozási kérdései A közlekedési beavatkozások forrásháttere, finanszírozási kérdései NFÜ Közlekedési Programok Irányító Hatósága Galovicz Mihály, IH vezető KÖZOP A közlekedési fejlesztések átfogó célja Az elérhetőség javítása

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2015/36. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, I. negyedév

STATISZTIKAI TÜKÖR 2015/36. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, I. negyedév / STATISZTIKAI TÜKÖR VIII. évfolyam. szám. február.. május. www.ksh.hu Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek,. I. A tartalomból Bevezető... A szállítási ágazat árbevétel- és létszámadatai...

Részletesebben

Igényvezérelt közlekedés a BKK hálózatán. Dr. Denke Zsolt kiemelt munkatárs Budapesti Közlekedési Központ

Igényvezérelt közlekedés a BKK hálózatán. Dr. Denke Zsolt kiemelt munkatárs Budapesti Közlekedési Központ Igényvezérelt közlekedés a BKK hálózatán Dr. Denke Zsolt kiemelt munkatárs Budapesti Közlekedési Központ gyalog kerékpár mkp szgk taxi autóbusz trolibusz közúti vasút hév nagyvasút metró Különleges vasutak

Részletesebben

Közlekedésbiztonság, mint a tömegközlekedés legfontosabb minőségi eleme

Közlekedésbiztonság, mint a tömegközlekedés legfontosabb minőségi eleme Közlekedésbiztonság, mint a tömegközlekedés legfontosabb minőségi eleme Balesetek és következményeik Prevenciós eszközök, módszerek a BKV Zrt-nél Előadó: Berhidi Zsolt BKV Zrt., Forgalombiztonsági és Üzemeltetési

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK A EU KÖLTSÉGVETÉSI IDŐSZAKBAN. XII. Regionális Közlekedési Konferencia Debrecen március

KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK A EU KÖLTSÉGVETÉSI IDŐSZAKBAN. XII. Regionális Közlekedési Konferencia Debrecen március KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK A 2014-2020 EU KÖLTSÉGVETÉSI IDŐSZAKBAN XII. Regionális Közlekedési Konferencia Debrecen 2017. március 22-23. 2014-20 IDŐSZAKRA VONATKOZÓ LEGFONTOSABB EURÓPAI UNIÓS ÉS HAZAI

Részletesebben

Integrált közösségi közlekedési rendszer létrehozása a Szabadka-Szeged régióban

Integrált közösségi közlekedési rendszer létrehozása a Szabadka-Szeged régióban Integrált közösségi közlekedési rendszer létrehozása a Szabadka-Szeged régióban Közösségi közlekedés Szeged térségben Szeged, 2012. február 24. Káity Károly Tisza Volán Zrt. - forgalomfejlesztési és koordinációs

Részletesebben

Sopron és Ebenfurth közötti kétvágányúsítás területfejlesztési hatásai (különös kitekintéssel a Sopron-Győr vasútvonal fejlesztésére)

Sopron és Ebenfurth közötti kétvágányúsítás területfejlesztési hatásai (különös kitekintéssel a Sopron-Győr vasútvonal fejlesztésére) Sopron és Ebenfurth közötti kétvágányúsítás területfejlesztési hatásai (különös kitekintéssel a Sopron-Győr vasútvonal fejlesztésére) 2015. 02. 05. Szombathely Készítette: Deák Máté A tanulmányról Vezetői

Részletesebben

Kárpát-medencei Kisvasutak XX. Találkozója 2014. Február 5. Az új vasúti törvény koncepciója. Huszka Péter

Kárpát-medencei Kisvasutak XX. Találkozója 2014. Február 5. Az új vasúti törvény koncepciója. Huszka Péter Kárpát-medencei Kisvasutak XX. Találkozója 2014. Február 5. Az új vasúti törvény koncepciója Huszka Péter A keretek 2014. évi.. törvény A vasúti közlekedésről Kötelezően át kell ültetni: az egységes európai

Részletesebben

Infrastruktúra tárgy Közlekedéspolitika Vasúti közlekedés

Infrastruktúra tárgy Közlekedéspolitika Vasúti közlekedés Infrastruktúra tárgy Közlekedéspolitika Vasúti közlekedés Kálnoki Kis Sándor okl. mérnök, okl. városrendezı szakmérnök 2007. március 28. Az EU közlekedéspolitikájának prioritásai Cél: gazdasági, társadalmi

Részletesebben

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70.

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70. Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70. Beszámoló az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Hajdúszoboszló város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével

Részletesebben

Vasútbiztonsági Tanúsítvány

Vasútbiztonsági Tanúsítvány Vasútbiztonsági Tanúsítvány 1 Tartalom Tanúsítvány, Engedély, és ECM tanúsítvány Vasútbiztonsági Tanúsítvány szükségessége Vasútbiztonsági Tanúsítvány tartalma Vasútbiztonsági Rendszer Út a biztonsági

Részletesebben

A magyar vasúti árufuvarozás aktuális kérdései

A magyar vasúti árufuvarozás aktuális kérdései A magyar vasúti árufuvarozás aktuális kérdései Dr. Kovács Imre Az Igazgatóság elnöke, CEO Zrt. A magyarországi szállítási piac stagnál 2008 = 100% 103,2% 104,9% 100% 100,0% 93,9% 94,5% 95,3% 94,2% 97,9%

Részletesebben

2008. évi LXXVI. Törvény a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény módosításáról1

2008. évi LXXVI. Törvény a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény módosításáról1 1 2008. évi LXXVI. Törvény a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény módosításáról1 1. (1) A vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény (a továbbiakban: Vtv.) 2. -ának (3) bekezdése

Részletesebben

Dr. Bói Loránd közlekedéstudományi üzletágvezető, ügyvezető általános helyettes, KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

Dr. Bói Loránd közlekedéstudományi üzletágvezető, ügyvezető általános helyettes, KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Dr. Bói Loránd közlekedéstudományi üzletágvezető, ügyvezető általános helyettes, KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Uniós finanszírozású ITS projektek a közösségi közlekedésben Új megoldások

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚL ÉS VAJDASÁG AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS TERÜLETI SAJÁTOSSÁGAI

DÉL-DUNÁNTÚL ÉS VAJDASÁG AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS TERÜLETI SAJÁTOSSÁGAI MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG XII. VÁNDORGYŰLÉSE DÉL-DUNÁNTÚL ÉS VAJDASÁG AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS TERÜLETI SAJÁTOSSÁGAI KOVÁCS ÁRON Pécsi Tudományegyetem Regionális Gazdaságtan és Politika Doktori Iskola

Részletesebben

A Duna Stratégia közlekedési

A Duna Stratégia közlekedési Dr. Pál Ernő A Duna Stratégia közlekedési vonatkozásai Közlekedéstudományi Konferencia Széchenyi Egyetem, Győr 2011 március 24-25 Tartalom Bevezetés Kiemelt témakörök A Duna, mint vízi út jelentősége Európában

Részletesebben

DAKK Zrt. beszámolója a társaság 2014. évi Szatymaz településen végzett szolgáltatási tevékenységéről

DAKK Zrt. beszámolója a társaság 2014. évi Szatymaz településen végzett szolgáltatási tevékenységéről DAKK Zrt. (jogelődjének) beszámolója a társaság 2014. évi Szatymaz településen végzett szolgáltatási tevékenységéről Szeged, 2015. június 2. Tartalomjegyzék 1. DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. február 27. Felhasznált források UN WORLD TOURISM ORGANIZATION OECD, CIA FACTBOOK INTERNET WORLD STATS EUROPEAN TRAVEL

Részletesebben

ATTAC: A"rac&ve Urban Public Transport for Accessible Ci&es Vonzó közösségi közlekedés az elérhető városokért

ATTAC: Arac&ve Urban Public Transport for Accessible Ci&es Vonzó közösségi közlekedés az elérhető városokért ATTAC: A"rac&ve Urban Public Transport for Accessible Ci&es Vonzó közösségi közlekedés az elérhető városokért 2011. Január 2013. december Az Európai Unió Délkelet- Európai Transznacionális EgyüMműködési

Részletesebben

Csupán átmeneti romlás, vagy trendváltozás?

Csupán átmeneti romlás, vagy trendváltozás? Csupán átmeneti romlás, vagy trendváltozás? Prof. Dr. habil Holló Péter Az MTA doktora KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kutató professzora Széchenyi István Egyetem egyetemi tanára Új módszerek,

Részletesebben

Mobilitás-utazási módok

Mobilitás-utazási módok Mobilitás-utazási módok Utazási igények oka. Területi munkamegosztás Fajlagos utazási igény Utazásra fordított idő-megtett távolság Mobilitás alakulása Utazási módok Egyéni közlekedés Időpont és útvonal

Részletesebben

Andó János Hálózatfejlesztés vezető MÁV Zrt. Fejlesztési és Beruházási Főigazgatóság. VAMAV Kft. Évnyitó rendezvény Budapest 2014.01.23.

Andó János Hálózatfejlesztés vezető MÁV Zrt. Fejlesztési és Beruházási Főigazgatóság. VAMAV Kft. Évnyitó rendezvény Budapest 2014.01.23. Andó János Hálózatfejlesztés vezető MÁV Zrt. Fejlesztési és Beruházási Főigazgatóság VAMAV Kft. Évnyitó rendezvény Budapest 2014.01.23. Állandó és ideiglenes sebességkorlátozások alakulása A pályafelügyeleti

Részletesebben

A közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon

A közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon A közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon Prof. Dr. Holló Péter KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kutató professzor Széchenyi István Egyetem egyetemi tanár A közlekedésbiztonság aktuális

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2015/58. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, 2015. II. negyedév

STATISZTIKAI TÜKÖR 2015/58. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, 2015. II. negyedév 15/5 STATISZTIKAI TÜKÖR VIII. évfolyam 17. szám 1. február. 15. augusztus. www.ksh.hu Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, 15. II. A tartalomból Bevezető...1 A szállítási ágazat árbevétel-

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2013. május 30-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2013. május 30-i rendes ülésére 22. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató a személyszállítási közszolgáltatás saját gazdasági

Részletesebben

A GYSEV Zrt. küldetése megvalósult és tervezett fejlesztései. Előadó: Kövesdi Szilárd vezérigazgató

A GYSEV Zrt. küldetése megvalósult és tervezett fejlesztései. Előadó: Kövesdi Szilárd vezérigazgató A GYSEV Zrt. küldetése megvalósult és tervezett fejlesztései Előadó: Kövesdi Szilárd vezérigazgató Az előadás témakörei A GYSEV Zrt. Stratégiájának alapjai, jelenünk és céljaink Az elmúlt évben lezárt,

Részletesebben

Közúti közlekedési politika. Gaál Bertalan

Közúti közlekedési politika. Gaál Bertalan Közúti közlekedési politika Gaál Bertalan A közúti alágazat jellemzői Motorizációs fejlődés Járműállomány növekedése Infrastruktúra-kapacitás elégtelensége Társadalmi-környezeti hatások Mobilitás növekedése

Részletesebben

A közösségi közlekedési közszolgáltatások legnagyobb kihívásai

A közösségi közlekedési közszolgáltatások legnagyobb kihívásai A közösségi közlekedési közszolgáltatások legnagyobb kihívásai Borbélyné dr. Szabó Ágnes a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Szolgáltatási Főosztály Főosztályvezető-helyettes 2017. április

Részletesebben

Összefoglaló A térségi vasutak szerepe Pro-Schiene dr.szili Katalin az Országgyűlés elnöke Mészáros Péter MKK elnök Andreas Geissler a Pro-Schiene

Összefoglaló A térségi vasutak szerepe Pro-Schiene dr.szili Katalin az Országgyűlés elnöke Mészáros Péter MKK elnök Andreas Geissler a Pro-Schiene Összefoglaló A térségi vasutak szerepe A mellék és szárnyvonalak jelene, jövője hazánkban és az Európai Unióban c. konferenciáról Magyar Közlekedési Klub 2007. június 22. Parlament Kongresszusi terme A

Részletesebben

Az EU kohéziós politikájának 25 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi docens, dékánhelyettes SZIE GTK RGVI

Az EU kohéziós politikájának 25 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi docens, dékánhelyettes SZIE GTK RGVI Az EU kohéziós politikájának 25 éve (1988-2013) Dr. Nagy Henrietta egyetemi docens, dékánhelyettes SZIE GTK RGVI A kohéziós politika jelentősége Olyan európai közjavakat nyújt, amit a piac nem képes megadni

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Fonyód város helyi autóbusz-közlekedési közszolgáltatási feladatainak 2010. évi ellátásáról

BESZÁMOLÓ Fonyód város helyi autóbusz-közlekedési közszolgáltatási feladatainak 2010. évi ellátásáról Autóbusz-közlekedési Zrt. BESZÁMOLÓ Fonyód város helyi autóbusz-közlekedési közszolgáltatási feladatainak 2010. évi ellátásáról Készítette: Bebics János személyszállítási igazgató, vezérigazgató-helyettes

Részletesebben

A közösségi közlekedés átszervezésének tapasztalatai a Tisza-tó környezetében

A közösségi közlekedés átszervezésének tapasztalatai a Tisza-tó környezetében A közösségi közlekedés átszervezésének tapasztalatai a Tisza-tó környezetében Piros András KTI Nonprofit Kft Észak Alföldi Regionális Közlekedésszervezési Iroda Kisköre, 2010. április 21. A Tisza tó Tiszai

Részletesebben

Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as számú vasútvonalon

Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as számú vasútvonalon Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as KÖZOP-2.5.0-09-11-2015-0004 1 Előzmények 2007-2013 közötti programozási időszakban teljes felújítások Komplex korszerűsítés; Magas beruházási költség; A rendelkezésre

Részletesebben

Új megoldások a közösségi közlekedésben

Új megoldások a közösségi közlekedésben Integráció az autóbuszos helyi és regionális személyszállításban KTE konferencia Harkány 2015. november 12-13 Új megoldások a közösségi közlekedésben Dr. Szeri István Személyközlekedési igazgató A közforgalmú

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, I. negyedév

STATISZTIKAI TÜKÖR. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, I. negyedév STATISZTIKAI TÜKÖR VIII. évfolyam 17. szám 214. február 28. 216. május 27. www.ksh.hu Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, 216. A tartalomból Bevezető...1 A szállítási ágazat árbevétel-

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, II. negyedév

STATISZTIKAI TÜKÖR. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, II. negyedév STATISZTIKAI TÜKÖR VIII. évfolyam 17. szám 1. február. 1. augusztus. www.ksh.hu Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, 1. A tartalomból Bevezető...1 A szállítási ágazat árbevétel- és

Részletesebben

A közúti közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon

A közúti közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon A közúti közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon Prof. Dr. Holló Péter KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kutató professzor Széchenyi István Egyetem egyetemi tanár Tartalom 1. A hazai közúti

Részletesebben

A Tisza tó környékének közlekedése

A Tisza tó környékének közlekedése A Tisza tó környékének közlekedése Piros András KTI Nonprofit Kft, Észak Alföldi Regionális Közlekedésszervezési Iroda Kunhegyes, 2008. szeptember 19. A Tisza tó Tiszai átkelési lehetőségek a Tisza tó

Részletesebben

VIII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAP

VIII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAP VIII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAP Elek István: A közelmúlt és közeljövő szegedi pályás fejlesztései Közelmúlt 2008-2012 Közelmúlt és jelen 2014-2015 1. Füves felületű vágányok ügye 3.820 m ilyen vágány

Részletesebben

AZ INTERMODALITÁS ÖSSZKÖZLEKEDÉSI SZEMPONTRENDSZEREK

AZ INTERMODALITÁS ÖSSZKÖZLEKEDÉSI SZEMPONTRENDSZEREK AZ INTERMODALITÁS ÖSSZKÖZLEKEDÉSI SZEMPONTRENDSZEREK Előadó: Molnár László Egyensúly Városok Kontrasztok Kontrasztok Azonosságok Azonosságok Azonosságok Melbourne Rotterdam Szingapúr Szingapúr Melbourne

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2015/83. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, 2015. III. negyedév

STATISZTIKAI TÜKÖR 2015/83. Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek, 2015. III. negyedév / STATISZTIKAI TÜKÖR VIII. évfolyam. szám. február.. november. www.ksh.hu Szállítási teljesítmények, közúti közlekedési balesetek,. III. A tartalomból Bevezető... A szállítási ágazat árbevétel- és létszámadatai...

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.11.29. COM(2016) 745 final 2016/0368 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE az 1101/89/EGK rendelet, a 2888/2000/EK rendelet és a 685/2001/EK rendelet

Részletesebben

MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság VONTATÁSSZOLGÁLTATÁS

MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság VONTATÁSSZOLGÁLTATÁS MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság VONTATÁSSZOLGÁLTATÁS Budapest, 2014. január 27. Kalmár István vezérigazgató 1 Bevezetés Az MTMG Logisztikai Zrt. (továbbiakban: MTMG Zrt.) Vontatásszolgáltatás

Részletesebben

HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN

HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN DR. CZOMBA SÁNDOR államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 76,3 74,1 72,9 71,4 71,0 Forrás: Eurostat TARTÓS LEMARADÁS

Részletesebben

A közlekedésfejlesztés országos céljai. Fónagy János parlamenti államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Balatonfenyves, szeptember 10.

A közlekedésfejlesztés országos céljai. Fónagy János parlamenti államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Balatonfenyves, szeptember 10. A közlekedésfejlesztés országos céljai Fónagy János parlamenti államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Balatonfenyves, 2015. szeptember 10. A hazai közlekedésfejlesztés három pillére Nemzeti Közlekedési

Részletesebben

Pénzügyi lehetőségek az infrastruktúrafejlesztésben a 2014-2020-as programozási időszakban

Pénzügyi lehetőségek az infrastruktúrafejlesztésben a 2014-2020-as programozási időszakban Pénzügyi lehetőségek az infrastruktúrafejlesztésben a 2014-2020-as programozási időszakban Gecse Gergely, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapest, 2014. október 29. Nemzeti Közlekedési Napok 2014, Siófok

Részletesebben

A személyközlekedés minősítési rendszere

A személyközlekedés minősítési rendszere A személyközlekedés minősítési rendszere személyközlekedés tervezése és működtetése során alapvető jelentőségűek a i jellemzők bonus-malus rendszer működtetésére a megrendelési szerződések szerint Minőség:

Részletesebben

A közforgalmú közlekedés piaci pozíciója Magyarországon

A közforgalmú közlekedés piaci pozíciója Magyarországon A közforgalmú közlekedés piaci pozíciója Magyarországon Fáskerty Péter Gaál Bertalan Kiss Diána Sarolta Széchenyi István Egyetem Közlekedési Tanszék 1 Tartalom 1. Közforgalmú közlekedés, mint piaci szereplő

Részletesebben

Jegyzet A vasútmodellezés és a nagyvasút szakkifejezéseinek megismeréséhez és megértéséhez. 2. rész.

Jegyzet A vasútmodellezés és a nagyvasút szakkifejezéseinek megismeréséhez és megértéséhez. 2. rész. 1 Jegyzet A vasútmodellezés és a nagyvasút szakkifejezéseinek megismeréséhez és megértéséhez. 2. rész. Milyen vasutak vannak? Miért, többfajta van? Igen. A mintául szolgáló nagyvasutak nagyon sokfélék

Részletesebben

Varsói Közlekedési Hatóság (ZTM)

Varsói Közlekedési Hatóság (ZTM) Varsói Közlekedési Hatóság (ZTM) Részleges versenyeztetéses buszüzemeltetés Marcin Kozoń Bevezetés Varsó helye Lengyelországban A ZTM rövid története A rendszerváltás után a korábban állami közlekedési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. február 22-i ülésére Tárgy: Gemenc Volán Zrt. beszámolója a személyszállítás költségének, bevételének alakulásáról,

Részletesebben

GYSEV tapasztalatok az infrastruktúrafejlesztések és a közlekedési szövetségek területén

GYSEV tapasztalatok az infrastruktúrafejlesztések és a közlekedési szövetségek területén GYSEV tapasztalatok az infrastruktúrafejlesztések és a közlekedési szövetségek területén 2014.06.05_RailHuc_GYSEV Liska Szilárd Személyszállítási koordinátor 1 GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZRT. Múlt: 1872,

Részletesebben

Veszélyes áruk szállítási trendjei, fontosabb statisztikai adatok

Veszélyes áruk szállítási trendjei, fontosabb statisztikai adatok dr Sárosi György Veszélyes áruk szállítási trendjei, fontosabb statisztikai adatok A veszélyes áruk szállítására megbízható hazai statisztikai adatok csak korlátozottan állnak rendelkezésre. Az Eurostat

Részletesebben

TERÜLETRENDEZÉSI TERVEK ÉS A KÖZLEKEDÉSTERVEZÉS, ÖSSZEHANGOLÁS, KÖLCSÖNHATÁSOK

TERÜLETRENDEZÉSI TERVEK ÉS A KÖZLEKEDÉSTERVEZÉS, ÖSSZEHANGOLÁS, KÖLCSÖNHATÁSOK Balatonföldvár, 2012. február 1. Úttervezés mesteriskola 1 TERÜLETRENDEZÉSI TERVEK ÉS A KÖZLEKEDÉSTERVEZÉS, ÖSSZEHANGOLÁS, KÖLCSÖNHATÁSOK Előadó: Kovácsházy Frigyes vezérigazgató helyettes, UVATERV Zrt.

Részletesebben

KMKK Középkelet- magyarországi Közlekedési Központ Zrt. kapcsolata az Önkormányzatokkal. Helyi és helyközi menetrend kialakítása

KMKK Középkelet- magyarországi Közlekedési Központ Zrt. kapcsolata az Önkormányzatokkal. Helyi és helyközi menetrend kialakítása KMKK Középkelet- magyarországi Közlekedési Központ Zrt. kapcsolata az Önkormányzatokkal. Helyi és helyközi menetrend kialakítása 2016. október 6-7. Salgótarján- Szécsény Határok nélküli partnerség, című

Részletesebben

A MÁV-START utasbarát szolgáltatásfejlesztései. Kazai Katalin, MÁV-START értékesítési igazgató

A MÁV-START utasbarát szolgáltatásfejlesztései. Kazai Katalin, MÁV-START értékesítési igazgató A MÁV-START utasbarát szolgáltatásfejlesztései Kazai Katalin, MÁV-START értékesítési igazgató A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. számokban Több, mint 7200 km-es hálózaton szolgáltatunk Több, mint

Részletesebben

2011. évi törvény a személyszállítási szolgáltatásokról

2011. évi törvény a személyszállítási szolgáltatásokról 2011. évi törvény a személyszállítási szolgáltatásokról A Magyar Köztársaság gazdasági fejlődésének és az állampolgárok életminőségének meghatározó eleme a közlekedési rendszer, ezen belül a közösségi

Részletesebben

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Helyben Tisztelt Közgyűlés! Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy a Szegedi Közlekedési

Részletesebben

Tulik Károly fejlesztési és beruházási főigazgató. A MÁV FBF fontosabb fejlesztései az aktuális, ill. az előttünk álló időszakban

Tulik Károly fejlesztési és beruházási főigazgató. A MÁV FBF fontosabb fejlesztései az aktuális, ill. az előttünk álló időszakban Tulik Károly fejlesztési és beruházási főigazgató A MÁV FBF fontosabb fejlesztései az aktuális, ill. az előttünk álló időszakban Stratégiai háttér Projektkiválasztás szempontjai Elsődleges szempontok:

Részletesebben

MUNKÁBA JÁRÁS KÖLTSÉGTÉRÍTÉSÉNEK SZABÁLYAZATA. Érvényes: 2014. január 1-jétől

MUNKÁBA JÁRÁS KÖLTSÉGTÉRÍTÉSÉNEK SZABÁLYAZATA. Érvényes: 2014. január 1-jétől MUNKÁBA JÁRÁS KÖLTSÉGTÉRÍTÉSÉNEK SZABÁLYAZATA Érvényes: 2014. január 1-jétől 1 A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítés szabályait a 39/2010. (II. 26.) Kormányrendelet tartalmazza. A rendelet

Részletesebben

egy átfogó országos vasútfejlesztési koncepció keretében - Országos vasútfejlesztési koncepció ELŐKÉSZÍTÉS Dr. Tóth János BME Közlekedésüzemi Tanszék

egy átfogó országos vasútfejlesztési koncepció keretében - Országos vasútfejlesztési koncepció ELŐKÉSZÍTÉS Dr. Tóth János BME Közlekedésüzemi Tanszék A 2014 2020 közötti EU-s költségvetési ciklusban megvalósítandó és a 2021 2027 közötti ciklusra előkészítendő vasútfejlesztési projektek meghatározása és elő-megvalósíthatósági tanulmányaik elkészítése.

Részletesebben