1/2012. (I.27.) sz. határozat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1/2012. (I.27.) sz. határozat"

Átírás

1 Német Kisebbségi Önkormányzat Kivonat a i Német Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 27-i ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2012. (I.27.) sz. határozat A i Német Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzetiségek jogairól szóló törvény szerint a kisebbségi önkormányzat nevét i Német Nemzetiségi Önkormányzat elnevezésre módosítja. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt a névváltozás átvezetésével kapcsolatos intézkedések megtételére. Határidő: azonnal Felelős:, január 27. Glaub Róbert sk.

2 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 2/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete az beszámolóját a Város Önkormányzatának képviselőivel folytatott költségvetési egyeztetésről elfogadja. A Képviselő-testület a Város Önkormányzata által a Kinizsi u. 37. szám alatti épületben felajánlott irodahelyiséget nem kívánja igénybe venni., február 8. Glaub Róbert sk.

3 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 3/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete évben a pünkösdi rendezvénysorozat keretében programokat Pünkösdi Focikupát és Pünkösdi Svábbált szervezett a helyi német nemzetiség hagyományainak megismertetése érdekében, és az ezekre vonatkozó kötelezettségvállalásokat jóváhagyja. Amennyiben Város Önkormányzata a Német Nemzetiségi Önkormányzat évi tevékenységét támogatja, akkor a Képviselő-testület kéri a rendezvénysorozatra fordított költségek elszámolását a támogatás terhére. A Képviselő-testület lehetőség szerint 2012-ben is színesíteni kívánja a város kulturális életét ezzel a rendezvénnyel., február 8. Glaub Róbert sk.

4 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 4/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete évben a Német Nemzetiségi Hét rendezvénysorozat keretében programokat Szent Márton napi lámpásolást, óvodásoknak és iskolásoknak szóló német nemzetiségi kulturális bemutatót, Szent Márton napi újborkóstolót és libavacsorát, fotókiállítást és a német nemzetiségi nyelvet tanuló diákok részére vetélkedőt szervezett a helyi német nemzetiség hagyományainak és nyelvének megismertetése érdekében, és az ezekre vonatkozó kötelezettségvállalásokat jóváhagyja. Amennyiben Város Önkormányzata a Német Nemzetiségi Önkormányzat évi tevékenységét támogatja, akkor a Képviselő-testület kéri a rendezvénysorozatra fordított költségek elszámolását a támogatás terhére. A Képviselő-testület lehetőség szerint 2012-ben is színesíteni kívánja a város kulturális életét ezzel a rendezvénnyel., február 8. Glaub Róbert sk.

5 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 5/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete évben a német nemzetiségi nevelésben és oktatásban résztvevő óvodások és iskolásoknak a szekszárdi német színházba a német nemzetiségi nyelv használatának elősegítése érdekében történő látogatására fordított kiadásokat és kötelezettségvállalásokat jóváhagyja. Amennyiben Város Önkormányzata a Német Nemzetiségi Önkormányzat évi tevékenységét támogatja, akkor a Képviselő-testület kéri a színházlátogatásra fordított költségek elszámolását a támogatás terhére. A Képviselő-testület lehetőség szerint 2012-ben is támogatni kívánja a szekszárdi német színházba történő látogatást., február 8. Glaub Róbert sk.

6 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 6/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete évben a hazai német kisebbség tevékenységét bemutató Neue Zeitung hetilap előfizetésére fordított kiadásokat és kötelezettségvállalásokat jóváhagyja. Amennyiben Város Önkormányzata a Német Nemzetiségi Önkormányzat évi tevékenységét támogatja, akkor a Képviselő-testület kéri az előfizetésre fordított költségek elszámolását a támogatás terhére. A Képviselő-testület vállalja, hogy 2012-ben is előfizet a folyóiratra, illetve segíteni kívánja a dombóvári Városi Könyvtárat a német nemzetiséghez kapcsolódó könyvek és folyóiratok vásárlásával., február 8. Glaub Róbert sk.

7 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 7/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete évben a használatába adott Német Közösségi Házhoz a nemzetiségi nyelv megismertetését, a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete civil szervezet működését, munkáját segítő eszközök beszerzésére fordított kiadásokat és kötelezettségvállalásokat jóváhagyja. Amennyiben Város Önkormányzata a Német Nemzetiségi Önkormányzat évi tevékenységét támogatja, akkor a Képviselő-testület kéri a beszerzésre fordított költségek elszámolását a támogatás terhére. A Képviselő-testület 2012-ben is eszközvásárlással, illetve konyhafelújítással kívánja fejleszteni a Német Közösségi Házat és támogatni a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete egyesületet., február 8. Glaub Róbert sk.

8 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 8/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete évben az Újdombóvári Őszi Fesztivál idején vendégül látott, Bad Mergetheim-ből érkezett vendégek on való tartózkodására fordított kiadásokat és kötelezettségvállalásokat jóváhagyja. Amennyiben Város Önkormányzata a Német Nemzetiségi Önkormányzat évi tevékenységét támogatja, akkor a Képviselő-testület kéri a vendégelésre fordított költségek elszámolását a támogatás terhére. A Képviselő-testület 2012-ben segíteni kívánja a kapcsolat ápolását a németországi Bad Mergetheim városával, illetve a dombóvári József Attila ÁMK és Bad Mergentheim-ben található Kopernikus Reáliskola között., február 8. Glaub Róbert sk.

9 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 9/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat évi költségvetését az alábbiak szerint módosítja: e Ft eredeti módosított előirányzat előirányzat Bevétel I. Működési bevétel IV. Támogatásértékű bevétel 1.1. Önkormányzati támogatás Állami támogatás Összesen: VII. Pénzmaradvány igénybevétele 250 Összesen: Kiadás I. Személyi juttatás 125 II. Munkaadói járulék III. Dologi kiadás V. Felhalmozási kiadás 200 IV. Működési célú pénzeszköz átadás 620 Összesen: , február 8. Glaub Róbert sk.

10 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 10/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 29. (3) bekezdése alapján a következőket állapítja meg: Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendeletben meghatározottak szerinti saját bevételeinek évet követő három évre várható összege: 353/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. (1) bekezdésének megfelelő pontja Várható összeg évente 1. a helyi adóból származó bevétel, 0,-Ft 2. az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó ,-Ft bevétel, 3. az osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel, ,-Ft 4. a tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből 0,-Ft vagy privatizációból származó bevétel, 5. bírság-, pótlék- és díjbevétel, valamint 0,-Ft 6. a kezességvállalással kapcsolatos megtérülés 0,-Ft Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV. törvény 3. (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a évet követő három évre várható összege: Adósságot keletkeztető ügylet és annak értéke: a) hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása, b) a számvitelről szóló törvény (a továbbiakban: Szt.) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke, egyéb értékpapír esetén annak vételára, c) váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig, és annak a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke, Várható összeg évente 0,-Ft 0,-Ft 0,-Ft

11 d) az Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt, és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege, e) a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése - ideértve az Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is - a visszavásárlásig, és a kikötött visszavásárlási ár, f) a szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték, g) külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél (a továbbiakban: ÁKK Zrt.) elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege. 0,-Ft 0,-Ft 0,-Ft 0,-Ft, február 8. Glaub Róbert sk.

12 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 11/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat évi költségvetését az alábbiak szerint fogadja el: eredeti előirányzat Bevétel eft I. Működési bevétel IV. Támogatásértékű bevétel 1.1. Önkormányzati támogatás 1.2. Állami támogatás 215 Összesen: 215 VII. Pénzmaradvány igénybevétele Összesen: 215 Kiadás I. Személyi juttatás II. Munkaadói járulék III. Dologi kiadás V. Felhalmozási kiadás IV. Működési célú pénzeszköz átadás IX. Általános tartalék 215 Összesen: 215, február 8. Glaub Róbert sk.

13 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 12/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete Város Önkormányzata évi költségvetési rendelettervezetében a német nemzetiségi nevelésben és oktatásban közreműködő nevelési-oktatási intézmények részére meghatározott költségvetéssel egyetért., február 8. Glaub Róbert sk.

14 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 13/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete kezdeményezi a Német és a Nemzetiségi Közösségi Ház használatáról és fenntartásáról szóló megállapodások módosítását arra vonatkozóan, hogy a Nemzetiségi Közösségi Ház hasznosításából származó tárgyévi bevételt amennyiben azok meghaladják a tárgyévi fenntartási kiadásokat a nemzetiségi önkormányzatok szabadon felhasználhassák, illetve a bevételt egymás közt feloszthassák. A Képviselő-testület felkéri az öt, hogy a i Horvát és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatok képviselőivel közösen a kezdeményezést nyújtsa be Város Önkormányzatához. A kezdeményezés elfogadása esetén a Képviselő-testület felhatalmazza az öt a megállapodások módosításainak aláírására., február 8. Glaub Róbert sk.

15 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 14/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy a i Német Nemzetiségi Önkormányzat a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásra pályázatot nyújtson be, és pozitív elbírálás esetén egy fő foglalkoztatását a Német és a Nemzetiségi Közösségi Ház gondnoki feladatainak ellátására vállalja, és kéri Város Önkormányzatát az önrész biztosítására. Amennyiben az önrészt Város Önkormányzata nem biztosítja, azt a Nemzetiségi Közösségi Ház hasznosításából származó bevételből kívánja fedezni, amennyiben ehhez a i Horvát és az Örmény Nemzetiségi Önkormányzat is hozzájárul. Amennyiben a pályázat nem részesül támogatásban, a gondnok teljesen saját költségen való foglalkoztatásának kérdését megvizsgálja. A Képviselő-testület felkéri az öt, hogy tájékoztassa a i Horvát és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatokat, a pályázat támogatása esetére pedig felhatalmazza a szükséges kötelezettségvállalásokra., február 8. Glaub Róbert sk.

16 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 15/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete együttműködési megállapodást köt az Apáczai Csere János Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégiummal, annak pedagógiai és szakmai programjában meghatározott célok megvalósításában való közreműködésre az alábbi tevékenységek tekintetében: - német nemzetiségi nyelvet tanuló diákok részére szervezett programok lebonyolítása, - a Belvárosi Általános Iskola Tagintézményben folyó német nemzetiségi oktatás támogatása, - a Belvárosi Általános Iskola Tagintézményben a német nemzetiségi nyelvet tanító pedagógusok szakmai továbbképzésének támogatása. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt az együttműködési megállapodás aláírására. Határidő: azonnal a megállapodás aláírására Felelős:, február 8. Glaub Róbert sk.

17 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 8-i ülésének jegyzőkönyvéből: 16/2012. (II. 8.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja, hogy a dombóvári települési nemzetiségi önkormányzatok hatékonyabban fogjanak össze a nemzetiségek érdekeinek védelmében és képviseletében, kulturális önazonosságuk megerősítésében, a nemzetiségek által beszélt nyelvek használatának fejlesztésében, ennek érdekében egymás nyelvének, kultúrájának megismerését és bemutatását közös programokon és rendezvényeken keresztül kívánják segíteni. A Képviselő-testület a dombóvári nemzetiségi önkormányzatok február 25-i közös rendezvényén részt vesz, melyen a nemzetiség által használt nyelvet be kívánja mutatni. A Képviselő-testület felkéri az öt, hogy a rendezvénnyel kapcsolatban egyeztetést folytasson a dombóvári nemzetiségi önkormányzatok képviselőivel és felhatalmazza a szükséges kötelezettségvállalásokra az általános tartalék terhére., február 8. Glaub Róbert sk. A határozatról értesül:

18 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 17/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzetiségek jogairól szóló évi CLXXIX. törvény 80. és az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 27. (2) bekezdése végrehajtására a Város Önkormányzatával kötendő együttműködési megállapodást a melléklet szerint elfogadja és felhatalmazza az öt a megállapodás aláírására. Határidő: március 31. megállapodás aláírására Felelős:, március 23.

19 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 18/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a Nemzetiségi Közösségi Ház és Német Közösségi Ház használatáról, valamint a használat és fenntartás részletes szabályairól szóló megállapodások módosítását elfogadja és felhatalmazza az öt a szerződésmódosítások aláírására. Határidő: március 31. szerződések aláírására Felelős:, március 23.

20 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 19/2012. (III.23.) sz. határozat 1. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a Város Önkormányzata által a dombóvári nemzetiségi önkormányzatok részére 2011-ben pályázati úton nyújtott támogatásból a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak a működésével közvetlenül összefüggő feltételek biztosítására, illetve a nemzetiségi közügyek, közfeladatok ellátásához közvetlenül kapcsolódó költségekre az Oktatási és Kulturális Bizottság 82/2011. (V.24.) sz. határozatában jóváhagyott ,- Ft vissza nem térítendő támogatás igénybevételére kötendő támogatási szerződést. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt a támogatási szerződés aláírására. 2. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a évben Város Önkormányzatától a Nemzetiségi Közösségi Ház és Német Közösségi Ház fenntartására kapott ,- Ft támogatás felhasználásáról szóló beszámolót elfogadja. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt a beszámoló benyújtására Város Önkormányzatához. Határidő: március 31. támogatási szerződés aláírására Felelős:, március 23.

21 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 20/2012. (III.23.) sz. határozat 1. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete visszavonja a 6/2012. (II.8.) sz. határozatát és a 8/2012. (II.8.) sz. határozatát. 2. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a évben a nemzetiségi önkormányzat feladatának ellátásával kapcsolatban utazási költségre fordított kiadásokat és kötelezettségvállalásokat jóváhagyja. A Képviselő-testület kéri az utazási költségek elszámolását a évi támogatás terhére. 3. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete vállalja, hogy 2012-ben segíteni kívánja a dombóvári Városi Könyvtárat a német nemzetiséghez kapcsolódó könyvek és folyóiratok vásárlásával., március 23.

22 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 21/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a szervezeti és működési szabályzatát a melléklet szerint elfogadja., március 23.

23 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 22/2012. (III.23.) sz. határozat 1. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért, hogy Város Önkormányzata hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás pályázat keretében március 1. november 30. közötti időtartamban a Nemzetiségi Közösségi Házban a gondnoki feladatok ellátására 1 főt foglalkoztasson. A Képviselőtestület vállalja, hogy a foglalkoztatás 15%-os önrészét biztosítja Város Önkormányzata részére a Nemzetiségi Közösségi Ház hasznosításából származó bevétel terhére, amennyiben ahhoz a i Horvát és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatok hozzájárulnak. 2. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete vállalja, hogy a gondok foglalkoztatásának önrészét saját költségvetése terhére biztosítja a i Horvát és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatokkal egyenlő arányban, amennyiben a Nemzetiségi Közösségi Ház hasznosításából származó bevétel nem fedezi a foglalkoztatás önrészét. A Képviselő-testület felkéri az öt, hogy tájékoztassa a i Horvát és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatot, hozzájárulásuk esetén pedig az önrész biztosításához szükséges kötelezettségvállalásra. Határidő: azonnal tájékoztatásra Felelős:, március 23.

24 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 23/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete megújítja tagságát a Tolna Megyei Német Kisebbségi Önkormányzatok Szövetségében, ahol az Önkormányzat képviseletével Glaub János ( ) képviselőt bízza meg. A Képviselő-testület vállalja a tagságból eredő mindenkori éves tagdíj megfizetését a költségvetés általános tartaléka terhére, amelynek összege évben ,- Ft. Határidő: április 30. a tagdíj átutalására Felelős:, március 23.

25 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 24/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete megújítja tagságát a Magyarországi Német Iskolaegyletek Szövetségében, ahol az Önkormányzat képviseletével Rochner Eckhartnét, a i Tagszervezet vezetőjét bízza meg. A Képviselő-testület vállalja a tagságból eredő mindenkori éves tagdíj megfizetését a költségvetés általános tartaléka terhére, amelynek összege évben ,- Ft. Határidő: április 30. a tagdíj átutalására Felelős:, március 23.

26 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 25/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzetiségi közügyek intézése, a kötelező és önként vállalt feladatainak ellátása érdekében pályázati úton támogatást kíván igénybe venni. A Képviselő-testület jóváhagyja az alábbi pályázatok benyújtását a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége évben meghirdetett kulturális pályázati felhívására: A pályázat megnevezése Igényelt támogatás összege A szekszárdi Holló Együttes A bor legendája című produkciójának bemutatása a Nemzetiségi Közösségi Házban a i Német Nemzetiségi Önkormányzat évi borminősítése alkalmából A i Kapos Táncegyüttes német nemzetiségi csoportja fellépésekre való utazásának segítése. A i Városi Fúvosegyüttes német nemzetiségi zenekara fellépésekre való utazásának segítése. Pünkösdi Svábbál a -gunarasi Camping Étteremben A pályázat célja ,- Ft A német nemzetiségű ősök szőlőművelési-borkészítési kultúrájának továbbvitele, borminősítések szervezése a helyi és környékbeli német nemzetiségű szőlősgazdáknak ,- Ft A német nemzetiségi hagyományok megismertetése és továbbvitele a i Táncegyüttes német nemzetiségi csoportjának fellépésein keresztül ,- Ft A német nemzetiségi hagyományok megismertetése és továbbvitele a i Fúvosegyüttes német nemzetiségi zenekara fellépésein keresztül ,- Ft A magyarországi németség egyik legjelentősebb ünnepének alkalmából hagyományőrző pünkösdi fesztivál és svábbál szervezése.

27 Amennyiben a pályázat támogatásban részesül, a Képviselő-testület szükség esetén az önrészt vállalja, és felhatalmazza az öt a támogatási szerződés aláírására., március 23.

28 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 26/2012. (III.23.) sz. határozat 1. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a József Attila Általános Művelődési Központ Általános Iskola részére évben a német nemzetiségi nyelvoktatás szakmai színvonalának emelésére nyújtott ,- Ft átadott pénzeszköz felhasználásáról szóló beszámolóját elfogadja. 2. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a József Attila Általános Művelődési Központ Százszorszép Óvoda részére évben a német nemzetiségi nyelvoktatás szakmai színvonalának emelésére nyújtott ,- Ft átadott pénzeszköz felhasználásáról szóló beszámolóját elfogadja. 3. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Illyés Gyula Gimnázium részére évben a német nemzetiségi nyelvoktatás szakmai színvonalának emelésére nyújtott ,- Ft átadott pénzeszköz felhasználásáról szóló beszámolóját elfogadja. 4. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Apáczai Csere János Bölcsőde, Óvoda, Általános és Középiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium Erzsébet Óvodai Tagintézménye részére évben a német nemzetiségi nyelvoktatás szakmai színvonalának emelésére nyújtott ,- Ft átadott pénzeszköz felhasználásáról szóló beszámolóját elfogadja. 5. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete Apáczai Csere János Bölcsőde, Óvoda, Általános és Középiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium Belvárosi Általános Iskola Tagintézménye részére évben a német nemzetiségi nyelvoktatás szakmai színvonalának emelésére nyújtott ,- Ft átadott pénzeszköz felhasználásáról szóló beszámolóját elfogadja. 6. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a Margaréta Református Óvoda részére évben a német nemzetiségi nyelvoktatás szakmai színvonalának emelésére nyújtott ,- Ft átadott pénzeszköz felhasználásáról szóló beszámolóját elfogadja. A Képviselő-testület évben is támogatni kívánja a dombóvári nevelési-oktatási intézményekben folyó német nemzetiségi nyelvoktatást és annak szakmai színvonalának emelését, részt kíván venni a német nemzetiségi nyelvet tanuló diákok

29 számára programok szervezésében, és segíteni kívánja a német nemzetiségi nyelvet tanító pedagógusok szakmai továbbképzését., március 23.

30 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 27/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete civil szervezet részére évben a működésének finanszírozására, valamint a német nemzetiségi nyelvápolást és hagyományőrzést szolgáló programjainak megvalósítására nyújtott ,- Ft átadott pénzeszköz felhasználásáról szóló beszámolóját elfogadja. A Képviselő-testület vállalja, hogy évben az Egyesület összejöveteleihez, programjaihoz a Német Közösségi Házban térítésmentesen helyet biztosít. A Képviselő-testület 2012 évben is támogatni kívánja a német nemzetiségi civil szervezeteknek a német nemzetiségi nyelv, kultúra és hagyomány ápolásával kapcsolatos munkáját, programjaik megvalósítását., március 23.

31 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 28/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja a német nemzetiségű közösség anyanyelvű hitéleti tevékenységét, szorgalmazza negyedévente egy alkalommal német nyelvű egyházi szertartások megtartását, ennek érdekében együttműködik a dombóvári Belvárosi és az Újdombóvári Katolikus Egyházközséggel, valamint a i Evangélikus Egyházközséggel. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt, hogy a fentiek érdekében egyeztetést folytasson és kötelezettséget vállaljon. Határidő: azonnal Felelős:, március 23.

32 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 29/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete évben is szeretné átadni az általa alapított Emlékgyűrű a dombóvári német nemzetiségért kitüntetést a dombóvári német nemzetiség érdekében hosszabb ideje kiemelkedő munkát végző személynek. A Képviselő-testület felkéri a szervezeti és működési szabályzat szerint javaslattételre jogosult személyeket, hogy november 30-ig nyújtsák be javaslatukat a Nemzetiségi Önkormányzat éhez. A Képviselő-testület a kitüntetést a évi utolsó ülésén adja át. Határidő: november 30. javaslat benyújtására Felelős:, március 23.

33 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 30/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete javaslatokat kíván benyújtani Város Önkormányzata Képviselő-testületének munkatervében szereplő Kisebbségi Koncepcióhoz, valamint részt vesz Város Önkormányzatának egyéb koncepcióinak és programjának, így különösen az esélyegyenlőségi program véleményezésében. A Képviselő-testület kezdeményezi, hogy a Kisebbségi Koncepcióhoz a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete, a Német Iskolaegylet, a Kapos Alapítvány, a i Zenész Egyesület és a német nemzetiségi nyelvoktatást folytató oktatási intézmények bevonásával közösen alakítsák ki a javaslatokat. A Képviselő-testület felkéri az öt a kezdeményezés továbbítására és arra, hogy a kidolgozott javaslatokat jóváhagyásra nyújtsa be a Képviselő-testület áprilisi rendes ülésére. Határidő: április javaslatok benyújtására Felelős:, március 23.

34 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 31/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete évben is együttműködik a dombóvári német nemzetiségi civil szervezetekkel a német nemzetiségi lakosság tevékenységének szervezésében, kulturális örökségének ápolásában, programjaikon évben is részt vesz, azok megszervezésében közreműködik és azokon a német nyelvet, mint a nemzetiség nyelvét is használja. A Képviselő-testület második negyedévére vonatkozó, a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete és a Német Iskolaegylet civil szervezetekkel közös programtervét a melléklet szerint elfogadja., március 23.

35 A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének II. negyedéves programterve Időpont Helyszín Rendezvény Felelős Április 4. 18,00 óra Német Közösségi Nyitva a klub Ház Április 6. 18,00 óra Német Közösségi Nyitva a klub Ház Április 7. 9,00- Nemzetiségi Húsvéti játszóház Német Iskolaegylet 12,00 óra Közösségi Ház Április ,00 Német Közösségi Nyitva a klub óra Ház Április ,00 óra Német Közösségi Ház taggyűlés Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Április ,00 Német Közösségi Nyitva a klub óra Április 20. május 1. Április ,00-21,00 óra Április ,00 óra Április ,00 óra Május 2. 18,00 óra Május 4. 18,00 óra Május 9. 18,00 óra Május ,00 óra Ház Német Közösségi Ház Német Közösségi Ház Német Közösségi Ház Német Nemzetiségi Ház Német Nemzetiségi Ház Német Közösségi Ház Német Közösségi Ház Nemzetiségi Közösségi Ház Miszler Tibor festményeinek kiállítása Borkóstoló a évi termésből Nyitva a klub Nyitva a klub Nyitva a klub Nyitva a klub Nyitva a klub Taggyűlés; Hársfaünnep i Német Nemzetiségi Önkormányzat Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete, i Német Nemzetiségi Önkormányzat Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete, i Német

36 Május ,00-23,00 Szekszárd Deutsche Bühne Május ,00 óra Német Közösségi Ház Május ,00 óra Német Közösségi Ház Május ,00 óra Német Közösségi Ház Május ,00 óra Gunaras Camping Étterem Május ,00 óra Német Közösségi Ház Június 1. 18,00 óra Német Közösségi Ház Június 2. 14,00 óra Nemzetiségi Közösségi Ház, Művelődési Ház Június 6. 18,00 óra Június 8. 19,00 óra Június 9. 18,00 Június ,00 óra Június ,00 óra Június ,00-24,00 óra Német Közösségi Ház Nemzetiségi Közösségi Ház - Szőlőhegy Német Közösségi Ház Német Közösségi Ház Nemzetiségi Közösségi Ház A Szekszárdi Német Színház előadása Nyitva a klub Nyitva a klub Nyitva a klub Pünkösdi bál Nyitva a klub Nyitva a klub Civil Fesztivál, kiállítás, főzés Nyitva a klub Taggyűlés Gyalogtúra; Nyitva a klub Nyitva a klub Múzeumok éjszakája Nemzetiségi Önkormányzat i Német Nemzetiségi Önkormányzat i Német Nemzetiségi Önkormányzat Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete, i Német Nemzetiségi Önkormányzat Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete, i Német Nemzetiségi

37 Június ,00 óra Június ,00 óra Június ,00 óra Június ,00 óra Német Közösségi Ház Német Közösségi Ház Német Közösségi Ház Német Közösségi Ház Nyitva a klub Nyitva a klub Nyitva a klub Nyitva a klub Önkormányzat, Német Iskolaegylet

38 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 32/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a évi munkatervét a melléklet szerint elfogadja., március 23.

39 A i Német Nemzetiségi Önkormányzat évi munkaterve április: évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadás 2. Együttműködési megállapodás a német nemzetiségi nyelvoktatást folytató dombóvári nevelési-oktatási intézményekkel 3. Javaslatok kidolgozása Város Kisebbségi Koncepciójához 4. Német Közösségi Ház konyhájának felújítására támogatási kérelem benyújtása Város Önkormányzatához június: 1. A Nemzetiségi Önkormányzat 2012/III. negyedéves rendezvényterve 2. A dombóvári nevelési-oktatási intézményekben folyó német nemzetiségi nyelvoktatás támogatásáról döntés 3. A Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete támogatásáról döntés 4. Közreműködés testvérvárosi kapcsolat kezdeményezésében Város Önkormányzata és Bad Mergentheim önkormányzata között szeptember: 1. I. félévi beszámoló a költségvetés végrehajtásáról 2. A Nemzetiségi Önkormányzat 2012/IV. negyedéves rendezvényterve 3. Német Nemzetiségi Hét rendezvénysorozat programjainak jóváhagyása november: 1. A Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetési koncepciója 2. Beszámoló a költségvetés háromnegyedéves helyzetéről 3. Város Önkormányzata évi költségvetési koncepciójának a dombóvári nevelési-oktatási intézményekben folyó német nemzetiségi nyelvoktatást érintő részének véleményezése december 1. A Nemzetiségi Önkormányzat évi munkaterve 2. Javaslatok Város Önkormányzata évi munkatervéhez 3. Emlékgyűrű a dombóvári német nemzetiségért kitüntetés adományozásáról döntés 4. Pályázatok benyújtása évben 5. Nemzetiségek Napja rendezvényen való részvétel 6. A Nemzetiségi Önkormányzat karácsonyi rendezvényeinek jóváhagyása 7. Beszámoló a Nemzetiségi Önkormányzat évi működéséről

40 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 33/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete feladatának tekinti a német nemzetiség kultúrájának és hagyományainak ápolását, a német nemzetiségi nyelv és zene oktatását és használatát, a német nemzetiségi civil szervezetek munkájában való részvételt. A Képviselő-testület kezdeményezi, hogy a Kapos Alapítvány (, Hunyadi tér 25.) hozzon létre on egy német nemzetiségi tánccsoportot. A Képviselőtestület vállalja, hogy lehetőségeihez mérten támogatást nyújt a tánccsoport alapításához fellépőruhák és egyéb szükséges eszközök vásárlásával. A Képviselő-testület felhatalmazza Glaub János képviselőt, hogy a kezdeményezésről tájékoztassa az Alapítványt és egyeztetést folytasson. A Képviselő-testület a kötelezettségvállalásról később dönt., március 23.

41 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 34/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete kinyilvánítja szándékát, hogy évben is támogatni kívánja egy hangszer vásárlásával a i Zenész Egyesületet (, Molnár György u. 11.). A Képviselő-testület felkéri az öt, hogy egyeztetést folytasson az egyesület ével. A Képviselő-testület a kötelezettségvállalásról később dönt., március 23.

42 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 35/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete kinyilvánítja szándékát, hogy az Egyesített Szociális Intézmény (, Arany János tér 2.) által működtetett idősek otthona német nemzetiségű lakói részére pályázati úton ételszállító járművet, orvosi műszereket és egészségügyi eszközöket kíván beszerezni az Országos Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával. A Képviselő-testület felkéri az öt a pályázati dokumentáció elkészítésére. A Képviselő-testület a kötelezettségvállalásról később dönt., március 23.

43 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 36/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete kinyilvánítja szándékát, hogy együtt kíván működni, illetve segítséget kíván nyújtani a - Kernen Baráti Kör civil szervezet kulturális és egyéb programjainak szervezésében, a testvérvárosi kapcsolat ápolásában Kernen im Remstal önkormányzata és Város Önkormányzata között. A Képviselő-testület felajánlja segítségét Város Önkormányzatának a németországi testvérvárosával való kapcsolattartás során született dokumentumok fordításában, szövegezésében A Képviselő-testület felkéri az öt, hogy az együttműködésre vonatkozó tárgyalásokat folytassa le a civil szervezet ével. Határidő: június együttműködés keretinek meghatározására Felelős:, március 23.

44 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 37/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete kezdeményezi testvérvárosi kapcsolat alapítását Weissbriach (Ausztria) önkormányzatával az alábbi indokra tekintettel: A két település között kialakult kulturális kapcsolat a nemzetiségi tánccsoport és fúvószenekaron keresztül, Weissbriach fürdőváros, számos síelési és kirándulási lehetőséget nyújt. A Képviselő-testület javasolja, hogy a testvérvárosi kapcsolat kezdeményezése szerepeljen Város Önkormányzatának évi munkatervében., március 23.

45 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 38/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete kezdeményezi az Apáczai Oktatási Központ és a környéki német nemzetiségi nyelvoktatást folytató nevelési-oktatási intézmények telephelyein működő települési német nemzetiségi önkormányzatok összefogását és együttműködését az oktatási intézményekben folyó német nemzetiségi nyelvoktatás szakmai színvonalának emelése, a német nemzetiségi tanulók részére programok szervezése, a német nemzetiségi nyelvet tanító pedagógusok szakmai továbbképzésének támogatása, az intézmény működésével kapcsolatban a nemzetiségi önkormányzatok véleményezési és együttdöntési jogának gyakorlása érdekében. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt, hogy egyeztetést folytasson az együttműködés kereteinek kialakítása érdekében és megállapodást kössön az azt elfogadó települési német nemzetiségi önkormányzatokkal. Határidő: azonnal a kezdeményezés továbbítására Felelős:, március 23.

46 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 39/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete kezdeményezi a települési német nemzetiségi önkormányzatok érdekeinek hatékonyabb képviselete, a német nemzetiségű lakosság anyanyelvének használata, történelmének, kultúrájának megismertetése, hagyományainak és hitéletének ápolása, a német nemzetiségi tudat és a közösség összetartásának erősítése érdekében a német nemzetiségi önkormányzatok összefogását és együttműködését. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt, hogy egyeztetést folytasson a környéki német nemzetiségi önkormányzatokkal az együttműködés kereteinek kialakítása érdekében. Határidő: azonnal Felelős:, március 23.

47 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 40/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja a dombóvári német nemzetiségű lakosság történelmi múltjának feltárását, kutatását és bemutatását. A Képviselő-testület felkéri dr. Szenyéri Zoltánt, hogy a és környékén élő német nemzetiségűek történelmi múltját feltáró kutatómunkáját, illetve az azt feldolgozó Német sorsok a Dél-dunántúlon című könyvét a Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett előadáson bemutassa az érdeklődőknek. A Képviselő-testület felkéri az öt a felkérés továbbítására. Határidő: azonnal Felelős:, március 23.

48 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 41/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete felajánlja, hogy a Város Önkormányzatának Képviselő-testülete évi munkatervében szereplő, Bad Mergentheim önkormányzatával testvérvárosi kapcsolat kezdeményezésében segítséget nyújt, vállalja a keletkező dokumentumok fordítását, a delegáció fogadása során a tolmácsi feladatokat, részt vesz a programok szervezésében. A Képviselő-testület 2012-ben segíteni kívánja a kapcsolat ápolását a dombóvári József Attila ÁMK és Bad Mergentheim-ben található Kopernikus Reáliskola között. Határidő: azonnal a határozat továbbítására Felelős:, március 23.

49 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 42/2012. (III.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a dombóvári nemzetiségi önkormányzatok február 25-i rendezvényével kapcsolatban felmerült kötelezettségvállalásokat jóváhagyja, a rendezvényről szóló beszámolót elfogadja. A Képviselő-testület a jövőben is részt kíván venni a dombóvári nemzetiségi önkormányzatok együttműködését és összefogását erősítő, hagyományteremtő programokon és rendezvényeken, melyeken a német nyelvet, mint a nemzetiség közös nyelvét is használni kívánja., március 23.

50 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének április 2-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 43/2012. (IV.2.). sz. határozat A i Német Nemzetségi Önkormányzat Képviselő-testülete a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 90. (4) bekezdésében foglalt egyetértési joga gyakorlása körében az alábbi döntést hozza: 1. A Képviselő-testület egyetért az Apáczai Oktatási Központ alapító okiratának alábbiak szerinti módosításával: - A kollégium felvehető létszáma 110 főre csökken. - A Belvárosi Általános Iskola felvehető tanulólétszáma 750 főre módosul. - A szakképző évfolyamok felvehető tanulólétszáma 250 fő. - A színművészet-bábművészet tanszak felvehető létszáma 60 főre bővül. - Az általános iskolában ellátható sajátos nevelési igényű tanulók köre az értelmi fogyatékkal élőkre is kiterjed. 2. A Képviselő-testület egyetért az Apáczai Oktatási Központ pedagógiai programjának, ezen belül a helyi tantervének módosításával., április 2.

51 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 44/2012. (IV.27.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást az alábbiak szerint elfogadja: i Német Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének teljesítése adatok ezer Ft-ban eredeti módosított teljesített előirányzat előirányzat adatok Bevétel I. 1. Intézményi működési bevétel IV. 1. Támogatásértékű bevétel 1.1 Önkormányzati támogatás Állami támogatás Működési célú támogatások összesen: VII. Pénzmaradvány igénybevétele összesen: Kiadás I. Személyi juttatások előir II. Munkaadót terhelő járulék előir. III. Dologi kiadások V. Felhalmozási kiadás VII. Átadott pénzeszköz összesen: , április 27.

52 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 45/2012. (IV.27.) sz. határozat 1. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete vállalja, hogy Város Önkormányzata által a közfoglalkoztatási program keretében a Nemzetiségi Közösségi Házban gondnoki feladatok ellátására foglalkoztatott személy részére cafetéria-juttatásként havonta 5000,- Ft Erzsébet utalvány és járulékainak összegét biztosítja március 1. november 30. közötti időtartamban a Nemzetiségi Közösségi Ház hasznosításából származó bevétel terhére, amennyiben ahhoz a i Horvát és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatok hozzájárulnak. 2. A Képviselő-testület vállalja, hogy amennyiben a Nemzetiségi Közösségi Ház hasznosításából származó bevétel nem fedezi a cafetéria-juttatás és járulékainak összegét, azt a i Horvát és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatokkal egyenlő arányban saját költségvetése terhére biztosítja. A Képviselő-testület felkéri az öt, hogy tájékoztassa a i Horvát és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatot, hozzájárulásuk esetén felhatalmazza a szükséges kötelezettségvállalásokra. Határidő: azonnal tájékoztatásra Felelős: április 27.

53 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 46/2012. (IV.27.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot nyújt be a Város Önkormányzata Oktatási és Kulturális Bizottsága által a dombóvári települési nemzetiségi önkormányzatok évi támogatására meghirdetett pályázati felhívásra. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt a pályázat tartalmának jóváhagyására és benyújtására. Határidő: május 7. pályázat benyújtására Felelős:, április 27.

54 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 47/2012. (IV.27.) sz. határozat A i Német Nemzetségi Önkormányzat Képviselő-testülete a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 90. (4) bekezdésében foglalt egyetértési joga gyakorlása körében az alábbi döntést hozza: A Képviselő-testület egyetért azzal, hogy a kapospulai óvodás gyermekek a 2012/2013. tanévtől a dombóvári Apáczai Oktatási Központ Erzsébet Óvodájában nyerjenek elhelyezést, és az óvoda működési körzetének módosítását támogatja., április 27.

55 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének május 23-i rendkívüli zárt ülésének jegyzőkönyvéből: 48/2012. (V.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a közoktatásról szóló évi LXXIX törvény 102. (12) bekezdésében foglalt egyetértési jogának gyakorlása körében az alábbi döntést hozza: A német nemzetiségi nyelvi oktatást folytató Illyés Gyula Gimnázium igazgatói állásának betöltésére benyújtott pályázatokat megismerte, és augusztus 1-től július 31-ig terjedő időszakra intézményvezetői megbízásával ért egyet., május 23.

56 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének május 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 49/2012. (V.23.) sz. határozat 1. A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a magyarországi német nemzetiség egyik legnagyobb ünnepéhez, a Pünkösdhöz kötődő hagyományok bemutatására évben is megrendezi hagyományos pünkösdi programsorozatát, melynek keretében focikupát és bált rendez. 2. A Képviselő-testület a i Roma Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére a dombóvári települési nemzetiségi önkormányzatokkal közösen az agydaganatból felépült dombóvári javára hagyományos pünkösdi programsorozata keretében Pünkösdi Jótékonysági Bált szervez. A Képviselő-testület a Pünkösdi Jótékonysági Bál költségeit a Horvát, Örmény és Roma Nemzetiségi Önkormányzatokkal egyenlő arányban biztosítja saját költségvetése terhére. 3. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt a szükséges kötelezettségvállalásokra. Határidő: május 27. Felelős:, május 23.

57 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének május 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 50/2012. (V.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a magyarországi német nemzetiség egyik hagyományos ünnepéhez, a Pünkösdhöz kötődő hagyományok megismerése és bemutatása érdekében részt vesz más német nemzetiségi önkormányzatok pünkösdi programjain is. A Képviselő-testület kirándulást szervez a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat által háromévente megrendezett szabadtéri rendezvénysorozat keretében bemutatandó Budaörsi Passió című német nyelvű előadás megtekintésére. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt a szükséges kötelezettségvállalásokra. Határidő: június 9. Felelős:, május 23.

58 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének május 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 51/2012. (V.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete rendezvényein, valamint néprajzi, népismereti, nyelvi tevékenységek révén be szeretné mutatni a német nemzetiség történelmét, kultúráját, hagyományait és nyelvét. A Képviselő-testület a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete német nemzetiségi civil szervezettel közösen a régió sváb építészetét és építészeti emlékeit bemutató Dél-Dunántúli Sváb Házak elnevezésű fotókiállítást szervez a Nemzetiségi Közösségi Házban június között. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt a szükséges kötelezettségvállalásokra. Határidő: június 1. Felelős:, május 23.

59 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének május 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 52/2012. (V.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete évben részt vesz a Civil Fesztivál elnevezésű városi rendezvényen, ahol az alábbi tevékenységeket vállalja: - hagyományos sváb nemzetiségi ételek készítésével bemutatja a nemzetiség gasztronómiáját, - használja a nemzetiség nyelvét, - a Dél-Dunántúli Sváb Házak kiállítás keretében bemutatja a régió német nemzetiségi építészetét, építészeti emlékeit, hagyományait és kultúráját. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt a szükséges kötelezettségvállalásokra. Határidő: június 2. Felelős:, május 23.

60 Kivonat a i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének május 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 53/2012. (V.23.) sz. határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete együttműködik, illetve segítséget nyújt Város Önkormányzata részére a testvérvárosi kapcsolat ápolásában Kernen im Remstal és között. A Képviselő-testület a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete, valamint a -Kernen im Remstal Baráti Kör német nemzetiségi civil szervezettel közösen a testvérvárosi kapcsolat 20 éves évfordulója alkalmából 20 éves a német-magyar barátság elnevezésű programsorozatot szervez. A Képviselő-testület felhatalmazza az öt a szükséges kötelezettségvállalásokra. Határidő: június 2. Felelős:, május 23.

Kivonat a Dombóvári Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 14-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Dombóvári Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 14-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat a i Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 14-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2014. (II. 14.) számú határozat A i Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Pénzügyi Bizottság! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29. /A -a az alábbiakról rendelkezik:

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Pénzügyi Bizottság! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29. /A -a az alábbiakról rendelkezik: A R N Ó T KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 3713. Arnót, Petőfi u. 120. Tel: + 36 46/ 500-740 fax: + 36 46/500-749 e-mail: arnot@arnot.hu Ikt. szám: /2014.. Előterjesztés a Pénzügyi Bizottság 2014.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Tárgy: Az önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségei a költségvetési évet követő három évben Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Tárgy: Az önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségei a költségvetési évet követő három évben Készítette: Vadászi Tibor,

Részletesebben

Melléklet: 2 db ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. január 31-i ülésére

Melléklet: 2 db ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. január 31-i ülésére Iktatószám: 3/8-1/1/2014. Tárgy: Középtávú tervezés, az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségek és a saját bevételek alakulása a következő három évben Melléklet:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Tárgy: Az önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségei a költségvetési évet követő három évben Készítette: Pappné Czilli Orsolya,

Részletesebben

Előterjesztés február 15-én tartandó ülésére

Előterjesztés február 15-én tartandó ülésére Kővágóörs és Kékkút községek óvodai nevelést biztosító Intézményfenntartó Társulás 8254 Kővágóörs, Petőfi u. 2. Előterjesztés Kővágóörs és Kékkút községek óvodai nevelést biztosító Intézményfenntartó Társulás

Részletesebben

K i v o n a t. Nyírmada Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 15-én délután órakor tartott ülése jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Nyírmada Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 15-én délután órakor tartott ülése jegyzőkönyvéből tartott ülése könyvéből NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 14/2016. (II.15.) a Képviselő-testület lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról A Képviselő-testület: a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Részletesebben

Kivonat a Dombóvári Német Kisebbségi Önkormányzat január 23-i ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2009. (I.23.) sz. határozat

Kivonat a Dombóvári Német Kisebbségi Önkormányzat január 23-i ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2009. (I.23.) sz. határozat Kivonat a i Német Kisebbségi Önkormányzat 2009. január 23-i ülésének 1/2009. (I.23.) sz. határozat A i Német Kisebbségi Önkormányzat a 2008. évi költségvetésének módosítását az alábbiak szerint elfogadja:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET február 14-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 42/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. február 14-i ülésére Tárgy: Javaslat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. február 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. február 16-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 50/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. február 16-i ülésére Tárgy: Javaslat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás évi tervezett mérlege. Módosítás I. Módosított I. Kiadások

Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás évi tervezett mérlege. Módosítás I. Módosított I. Kiadások Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás 215. évi tervezett mérlege I.mérleg Bevételek Eredeti előirányzat 215 Módosítás I. Módosított I. Kiadások Eredeti előirányzat 215 adatok eft-ban Módosítás I.

Részletesebben

MISKOLCI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS KÖLTSÉGVETÉS MÉRLEGE évi. előirányzat

MISKOLCI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS KÖLTSÉGVETÉS MÉRLEGE évi. előirányzat 2/2019. (I.30.) TT határozat 1. melléklete Bevétel 2017.évi MISKOLCI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS KÖLTSÉGVETÉS MÉRLEGE 2019. 2018.évi várható teljesítés 2019.évi 2017.évi 2018.évi

Részletesebben

1/2012. (I.27.) sz. határozat

1/2012. (I.27.) sz. határozat Horvát Kisebbségi Önkormányzat Kivonat a i Horvát Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 27-i ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2012. (I.27.) sz. határozat A i Horvát Kisebbségi Önkormányzat

Részletesebben

Kivonat a Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 2015. február 24-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2015. (II.24.) számú határozat a nemzetiségi önkormányzat 2014. évi költségvetésének módosításáról A i Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Javaslat az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek jóváhagyására

Javaslat az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek jóváhagyására Javaslat az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek jóváhagyására Előterjesztő:Polgármester Előkészítő: Pénzügyi Osztály Ózd, 2015. február

Részletesebben

Több éves kihatással járó döntések számszerűsítése

Több éves kihatással járó döntések számszerűsítése 19. melléklet Több éves kihatással járó döntések számszerűsítése Ezer Ft-ban Megnevezés 2016. év 2017. év 2018. év 2019. év 2020. év 2020. év után Összesen Hitel törlesztés Kötvénybeváltás kiadásai.. felújítás..

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 12-i ülése 8. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 12-i ülése 8. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. február 12-i ülése 8. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteinek

Részletesebben

I.mérleg Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás évi tervezett mérlege

I.mérleg Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás évi tervezett mérlege I.mérleg Szekszárd és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Szakosított Ellátási Társulás 217. évi tervezett mérlege Bevételek Eredeti előirányzat 217 Kiadások adatok eft-ban Eredeti előirányzat 217

Részletesebben

Javaslat az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből származó fizetési kötelezettségeinek jóváhagyására

Javaslat az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből származó fizetési kötelezettségeinek jóváhagyására Javaslat az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből származó fizetési kötelezettségeinek jóváhagyására Előterjesztő:Polgármester Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Osztály

Részletesebben

1/2013. (II.15.) számú határozat

1/2013. (II.15.) számú határozat 2013. február 15-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2013. (II.15.) számú határozat A i Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. évi költségvetését az alábbiak szerint módosítja: eredeti

Részletesebben

Javaslat az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek jóváhagyására

Javaslat az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek jóváhagyására Javaslat az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek jóváhagyására Előterjesztő:Polgármester Előkészítő: Pénzügyi Osztály Ózd, 2013. február

Részletesebben

1/2010. (I.20.) sz. határozat

1/2010. (I.20.) sz. határozat Kivonat a i Német Kisebbségi Önkormányzat 2010. január 20-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2010. (I.20.) sz. határozat A i Német Kisebbségi Önkormányzat Város Önkormányzatának 2010. évi közfoglalkoztatási

Részletesebben

1. melléklet Szekszárd Megyei Jogú Város normatív hozzájárulásai, támogatásai

1. melléklet Szekszárd Megyei Jogú Város normatív hozzájárulásai, támogatásai 1. melléklet Szekszárd Megyei Jogú Város normatív hozzájárulásai, támogatásai 213 214 MEGNEVEZÉS Összeg (eft) Összeg (eft) I. A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása 23 711 23 74 I.1.a)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. február 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. február 26-i ülésére 29/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. február 26-i ülésére Jegyzői törvényességi észrevétel: nincs Tárgy: Az Önkormányzat adósságot keletkeztető

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület február 15 én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület február 15 én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2018. február 15 én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek megállapítására Előterjesztő:

Részletesebben

Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás évi tervezett mérlege. Módosítás I. Módosított I. Kiadások 2014

Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás évi tervezett mérlege. Módosítás I. Módosított I. Kiadások 2014 Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás 214. évi tervezett mérlege I.mérleg Bevételek Eredeti elıirányzat 214 Módosítás I. Módosított I. Kiadások Eredeti elıirányzat 214 adatok eft-ban Módosítás I.

Részletesebben

Teljesítés

Teljesítés I.mérleg ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS A SIÓ-VÖLGYI NAGYTÉRSÉG TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉKAI KEZELÉSÉNEK KORSZERŰ MEGOLDÁSÁRA Bevételek Eredeti előirányzat 215 Módosított III. Teljesítés 215.12.31. Kiadások adatok

Részletesebben

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Városi Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Városi Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Feledi Jánosné osztályvezető Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Városi Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására

Részletesebben

1/2012. (I.27.) sz. határozat. Dombóvár, 2012. január 27. Orsós Antal sk. elnök

1/2012. (I.27.) sz. határozat. Dombóvár, 2012. január 27. Orsós Antal sk. elnök Cigány Kisebbségi Önkormányzat Kivonat a i Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 27-i ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2012. (I.27.) sz. határozat A i Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám:./2015. 13. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez Földes Nagyközség

Részletesebben

B E V É T E L E K K I A D Á S O K

B E V É T E L E K K I A D Á S O K 1. melléklet a.../218. (...) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat 218. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím 1. Önkormányzat működési

Részletesebben

1/2013. (II.12.) Tt. határozat

1/2013. (II.12.) Tt. határozat Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás Kivonat a Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás Társulási Tanácsának 2013. február 12-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből:

Részletesebben

A Nemzetiségek jogairól szóló CLXXIX tv.-ben biztosított jogkörömben eljárva Tiszaszentmárton Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületét

A Nemzetiségek jogairól szóló CLXXIX tv.-ben biztosított jogkörömben eljárva Tiszaszentmárton Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületét Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Elnökétől Tiszaszentmárton, Petőfi út 93/A. -------------------------------------------------- Meghívó A Nemzetiségek jogairól szóló CLXXIX tv.-ben biztosított

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2019. (II. 7.) számú határozata

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2019. (II. 7.) számú határozata rendkívüli ülésének könyvéből Tárgy: Napirend elfogadása 14/2019. (II. 7.) számú határozata A Képviselő-testület az alábbi napirendet fogadta el: 1. Az önkormányzat tulajdonában álló 11339/11 hrsz. alatti

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 19/2015. (II.25.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. február 25-i nyilvános ülés napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató a lejárt

Részletesebben

KOCSOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI CÍMRENDJE

KOCSOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI CÍMRENDJE KOCSOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI CÍMRENDJE BEVÉTELEK I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B1) II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2) III. Közhatalmi bevételek

Részletesebben

1/2014. (I. 23.) számú határozat. A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete

1/2014. (I. 23.) számú határozat. A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 23-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2014. (I. 23.) számú határozat A i Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 1. pályázatot nyújt be a Német Szövetségi Belügyminisztérium

Részletesebben

2018. ÉVI CÍMRENDJE DALMAND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

2018. ÉVI CÍMRENDJE DALMAND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT DALMAND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2018. ÉVI CÍMRENDJE BEVÉTELEK I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B1) II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2) III. Közhatalmi bevételek

Részletesebben

1/2010.(X.15.) sz. határozat

1/2010.(X.15.) sz. határozat október 15-i alakuló ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2010.(X.15.) sz. határozat A Dombóvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testülete Horváth Elemér képviselőnek a kisebbségi önkormányzat évé történő

Részletesebben

Készült: Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testület február 13-án órakor megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről

Készült: Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testület február 13-án órakor megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről CSEHBÁNYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8445 Csehbánya, Fő u. 39., Tel./fax: (88) 241-9 e-mail: csehbanya@invitel.hu, web: www.csehbanya.hu Szám: 5/213. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csehbánya

Részletesebben

B E V É T E L E K. Sorszám Bevételi jogcím 2014. évi előirányzat 2014. évi előirányzat

B E V É T E L E K. Sorszám Bevételi jogcím 2014. évi előirányzat 2014. évi előirányzat 1.1. melléklet a 8/2014.(VI.18.) önkormányzati rendelethez Sokorópátka Község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2014. évi előirányzat

Részletesebben

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/016. (II.4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 016. évi költségvetéséről Módosítva a 9/016.(XI.3.) önkormányzati rendelettel. (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vassurány Képviselőtestületének február 5-én tartott üléséről

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vassurány Képviselőtestületének február 5-én tartott üléséről Jegyzőkönyv Önkormányzat Vassurány Képviselőtestületének 2015. február 5-én tartott üléséről 3/2015. számú képviselőtestületi határozat: adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettségek

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3. oszlop 12. sor 1. sz.

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Román Területi Nemzetiségi Önkormányzat február 14-ei ülésén hozott határozataiból:

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Román Területi Nemzetiségi Önkormányzat február 14-ei ülésén hozott határozataiból: 217. február 14-ei ülésén hozott határozataiból: 1/217. (II. 14.) RTNÖ határozat A Hajdú-Bihar Megyei Román Területi Nemzetiségi Önkormányzat 217. február 14-ei ülése napirendjét a következők szerint fogadja

Részletesebben

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített Bakonyság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (V. 12) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből

Részletesebben

Kivonat a Dombóvár és Környéke Kistérségi ivóvízminőség-javító Társulás Társulási Tanácsának 2014. február 10-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Dombóvár és Környéke Kistérségi ivóvízminőség-javító Társulás Társulási Tanácsának 2014. február 10-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat a Dombóvár és Környéke Kistérségi ivóvízminőség-javító Társulás Társulási Tanácsának 214. február 1-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 1/214. (II. 1.) Tt. határozat A Dombóvár és Környéke Kistérségi

Részletesebben

Roma Nemzetiségi Önkormányzat Pápateszér 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K

Roma Nemzetiségi Önkormányzat Pápateszér 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1.1. melléklet az 1/2015. (II.11.) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat Pápateszér 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K Ezer forintban Sor-szám Bevételi jogcím

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Képviselő-testületének

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Képviselő-testületének KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám B E V É T E L E K 1. melléklet a 2/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelethez 1.1. sz. táblázat Csatka község Önkormányzat Ezer forintban 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Bevételi jogcím 1 2

Részletesebben

7/2017. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója.

7/2017. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a. 7/2017 A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. április 27-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak mutatója.

Részletesebben

Csernely Községi Önkormányzat évi költségvetésének összevont mérlege

Csernely Községi Önkormányzat évi költségvetésének összevont mérlege 1.1. melléklet a 2/2014.(II.04.) önkormányzati rendelethez 1 Csernely Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összevont mérlege B E V É T E L E K 1.. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím

Részletesebben

Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás február 2-i ülésére

Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás február 2-i ülésére AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 2. MELLÉKLET: 1 db Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás 215. február 2-i ülésére Tárgy: Javaslat a Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás 215. évi költségvetésének

Részletesebben

5 / 2. n a p i r e n d i p o n t

5 / 2. n a p i r e n d i p o n t 5 / 2. n a p i r e n d i p o n t E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 26-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Alcsútdoboz Település Önkormányzat

Részletesebben

B E V É T E L E K Ezer forintban

B E V É T E L E K Ezer forintban 1.1. melléklet a 2/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelethez Lovászpatona Község Önkormányzata 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím Ezer

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a.../2014. (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K Tiszacsécse község Önkormányzat 1.melléklet a 4/2014. (III. 11.) önkormányzati rendelethez 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben

12/2014.NII1.28.1 számú. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról

12/2014.NII1.28.1 számú. az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról Szendrő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2014.NII1.28.1 számú önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014.1111.6./szárnú rendeletének módosításáról Szendrő

Részletesebben

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2013. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2014. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

Győrújbarát Község Önkormányzat2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 1.1. ÖSSZEVONT melléklet a.../2015. MÉRLEGE (...) önkormányzati rendelethez

Győrújbarát Község Önkormányzat2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 1.1. ÖSSZEVONT melléklet a.../2015. MÉRLEGE (...) önkormányzati rendelethez Győrújbarát Község Önkormányzat2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 1.1. ÖSSZEVONT melléklet a.../2015. MÉRLEGE (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2015. évi Ezer forintban 2015.

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XVI. évfolyam 2. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2015. FEBRUÁR 5. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 1/2015. (II.05.) sz. ÖR. A 2014. évi költségvetésről szóló 2/2014. (II.07.)

Részletesebben

Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének. 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének. 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

3/2016. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója.

3/2016. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a. 3/2016 A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 11-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak mutatója.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi zárszámadásának jóváhagyása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi zárszámadásának jóváhagyása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.április 23-án 13 30 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Csontos Máté polgármester Zöldág János alpolgármester

Részletesebben

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat Ezer forintban. 2014. évi. Sorszám Bevételi jogcím Eredeti előirányzat. Módosított előirányzat.

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat Ezer forintban. 2014. évi. Sorszám Bevételi jogcím Eredeti előirányzat. Módosított előirányzat. 1.1. melléklet a 15/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelethez Kazincbarcika Városi Önkormányzat 2014. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím Eredeti

Részletesebben

53/2018. (II. 22.) Kt. határozat melléklete

53/2018. (II. 22.) Kt. határozat melléklete 1. sz. melléklet 53/2018. (II. 22.) Kt. határozat melléklete Rákosmente Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek bemutatása Adatok E Ft-ban MEGNEVEZÉS Sorszám Saját

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS Rövid lejáratú támogatást megelőlegező kölcsön felvétele

ELŐ TERJESZTÉS Rövid lejáratú támogatást megelőlegező kölcsön felvétele 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Rövid lejáratú támogatást megelőlegező kölcsön felvétele Tisztelt Képviselő-testület! Tolmács Község Önkormányzata 7.990.000 Ft támogatást nyert az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési

Részletesebben

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Módosított előirányzat. Sorszám Bevételi jogcím. 2014. évi előirányzat

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Módosított előirányzat. Sorszám Bevételi jogcím. 2014. évi előirányzat 1.1. melléklet a 18/2014 (XI.27.) számú önkormányzati rendelethez Szendrő Város Önkormányzata 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben

Az alaprendelet (a továbbiakban: R ) mellékletei az alábbiak szerint módosulnak: 1. számú melléklet. Önállóan működő intézmény Óvoda

Az alaprendelet (a továbbiakban: R ) mellékletei az alábbiak szerint módosulnak: 1. számú melléklet. Önállóan működő intézmény Óvoda Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (X.09.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013. (II.15.) rendelet módosításáról Tahitótfalu Község

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1.1. sz. melléklet Bevételek táblázat C. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet C. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület május 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. HATE Kft. TAGGYŰLÉS

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület május 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. HATE Kft. TAGGYŰLÉS H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2015. május 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. HATE Kft. TAGGYŰLÉS A HATE KFT 2014. évi közhasznúsági jelentése,

Részletesebben

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.29.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület február 14 én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület február 14 én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2019. február 14 én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettségek meghatározására Előterjesztő:

Részletesebben

1. sz. melléklet az 2/2012. (II.14.) rendelethez Gölle Községi Önkormányzat 2012. évi címrendje. kötelező feladat. Igazgatás. Város- és községgazdálk.

1. sz. melléklet az 2/2012. (II.14.) rendelethez Gölle Községi Önkormányzat 2012. évi címrendje. kötelező feladat. Igazgatás. Város- és községgazdálk. 1. sz. melléklet Gölle Községi Önkormányzat 212. évi címrendje 1. 2. 3. CÍM Községi Önkormányzat és a költségvetésében szereplő kiadások Göllei Napköziotthonos Óvoda Roma Nemzetiségi Önkormányzat Gölle

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-2 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 5/213. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.18.) önkormányzati

Részletesebben

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat évi határozatok

A Veszprém Megyei Német Önkormányzat évi határozatok A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2008. évi határozatok 1/2008. (II. 1.) MNÖ határozat: Napirend elfogadásáról 2/2008. (II. 1.) MNÖ határozat: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2008. évi költségvetésének

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 29/2014. (II.26.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. február 26-i nyilvános ülés napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: a. Tét Város Önkormányzat 2014. évi költségvetésének

Részletesebben

1. melléklet a.../2014 (II.05.) önkormányzati rendelethez Felcsút Községi Önkormányzat 2013. évi összevont költségvetési mérlege

1. melléklet a.../2014 (II.05.) önkormányzati rendelethez Felcsút Községi Önkormányzat 2013. évi összevont költségvetési mérlege 1. melléklet a.../2014 (II.05.) önkormányzati rendelethez Felcsút Községi Önkormányzat 2013. évi összevont költségvetési mérlege e Ft-ban BEVÉTEL E M T Költségvetési bevételi kiemelt előirányzatok 580

Részletesebben

2015. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT ÁLLAMI TÁMOGATÁS 2015.02.12. (adatok forintban) Zöldterület-gazdálkodással kapcs. fel. ellátása 8 770 494

2015. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT ÁLLAMI TÁMOGATÁS 2015.02.12. (adatok forintban) Zöldterület-gazdálkodással kapcs. fel. ellátása 8 770 494 KUNMADARAS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 215. ÉVI ÁLLAMI TÁMOGATÁS 215.2.12. (adatok forintban) 1. sz. melléklet Jogcím Összesen (Ft) I.1.a Önkormányzati hivatal működésének 78 547 I.1b. Település-üzemeltetéshez

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2014. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2014. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2014. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Orfalu Községi Önkormányzat 2016. február 12-én tartandó képviselő-testületi ülésére. Tárgy: Javaslat Orfalu Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetésnek módosítására. Tisztelt

Részletesebben

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.21.) önkormányzati

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

Vonatkozó jogszabályok:

Vonatkozó jogszabályok: AZ ÖNKORMÁNYZATOK ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEINEK KORMÁNYZATI ENGEDÉLYEZÉSE Vonatkozó jogszabályok: Alaptörvény a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény az államháztartásról

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 20/2015.(VIII.17.) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A képviselő-testület ezt a javaslatot egyhangú, 4 igen szavazattal elfogadta.

JEGYZŐKÖNYV. A képviselő-testület ezt a javaslatot egyhangú, 4 igen szavazattal elfogadta. JEGYZŐKÖNYV Készült Jákó Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. január 30-án az önkormányzat tanácskozó termében megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív alapján Kovács

Részletesebben

Indokolás. Előirányzat felhasználása Forrás megnevezése (ezer Ftban) A pénzeszközök forrása. Felhasználás megnevezése Összeg

Indokolás. Előirányzat felhasználása Forrás megnevezése (ezer Ftban) A pénzeszközök forrása. Felhasználás megnevezése Összeg E L Ő T E R J E S Z T É S Felsőszölnök Község Önkormányzata 2016. február 11-én tartandó képviselő-testületi ülésére. Tárgy: Javaslat Felsőszölnök Község Önkormányzata 2015. évi költségvetésnek módosítására.

Részletesebben

3. melléklet a 3/2014.(V.16.) önkormányzati rendelethez Lócs Község Önkormányzatának 2013. év kiadásai és bevételei (ezer Ft-ban) közhatalmi bevételek intézményi működési bevételek 1171 1171 működési célú

Részletesebben

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai 1/2015. (II.25.) SZKT határozat 3 igen, 0 nem és 0 fő tartózkodott A Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének jegyzőkönyv

Részletesebben

Tiszasziget Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Tiszasziget Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Tiszasziget Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Tiszasziget Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta.

Jegyzőkönyv. Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata a módosított napirendet elfogadta. Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat Kaposvár, Szent Imre u. 14. II/12. sz. alatti székhelyén 2013. február 19-én 10.00-kor megtartott üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 4/2013. J E G Y Z Ő

Részletesebben

83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat

83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat 83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya (4024 Debrecen, Piac u. 54. szám) által

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben