GSM PAGER v1.3. A készülék funkciója: Felépítés: Rendszer csatlakozó lábkiosztása:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GSM PAGER v1.3. A készülék funkciója: Felépítés: Rendszer csatlakozó lábkiosztása:"

Átírás

1 GSM PAGER v1.3 A készülék funkciója: A készülék a GSM hálózaton keresztül képes átjelzést biztosítani, a bemeneteire érkező fizikai kontaktusok hatására. A jelzés kétféleképpen, riasztási hívás és SMS üzenet formájában történhet a felhasználó vagy az üzembentartó telefonjaira. Így ők azonnal értesülhetnek a rendszeren bekövetkezett és beavatkozást igénylő jelenségekről (pl.: áramszünet, géphiba, hőmérséklet túllépés). A modul emellett a fellépett jelenségek megszűnéséről (ún. visszaállásról) is képes információt küldeni. A modul egyszerű kezelhetősége, és programozhatósága univerzális felhasználást tesz lehetővé bármely területen. Akár ott is megerősített biztonságot nyújthat, ahol teljesen automatizált rendszer végzi a felügyeletet. Felépítés: GSM antenna csatlakozó MMCX SIM kártya tartó Rendszer csatlakozó Rendszer csatlakozó lábkiosztása: piros tápfeszültség 12-15V DC fekete GND fehér Bemenet1 (negatív kontaktus) rózsaszín Bemenet2 (negatív kontaktus) narancs Bemenet3 (negatív kontaktus) zöld Bemenet4 (negatív kontaktus) barna Program (pozitív kontaktus) szürke Relé (N.O.) szürke Relé (N.O.) lila Kontroll LED (anód +)

2 Az modul paramétereinek beállítása Az adapter különböző funkcióinak eléréséhez szükség van bizonyos paraméterek beállítására. (pl. telefonszámok, időzítések, küldendő SMS üzenetek szövege stb.) Ezek a paraméterek a modulba helyezett SIM kártyán adhatóak meg telefonkönyv bejegyzés (telefonszám) és tárolt SMS üzenetek formájában. Ehhez a SIM kártyát tegye egy kézi mobiltelefon készülékbe, majd azzal vegye fel a telefonkönyvbe a szükséges paramétereket, mint telefonszámokat. A szükséges SMS üzeneteket is írja meg, de küldés helyett a tárolás menüponttal tárolja a SIM kártyára. (Ekkor a megírt üzenet a küldendő üzenetek közé kerül, mintha azt a későbbiekben szeretné elküldeni.) Ha felvette a SIM kártyára a szükséges paramétereket, akkor ellenőrizze, hogy a modul nincs tápfeszültség alatt, majd tegye a kártyát az adapteren levő SIM tartóba. Csak ezután adjon tápfeszültséget a panelra, majd miután a modul telefonja feljelentkezett a hálózatra (a LED lassú villogásra váltott), a PROGRAM nevű csatlakozót zárja a modul tápfeszültségéhez (12V) és tartsa rajta addig amíg a LED gyorsan villogni nem kezd (kb. 8 sec). Ekkor bontsa a rövidzárat. Az adatok áttöltése elindult és mindaddig tart amíg a LED gyorsan villog. (kb. 3-5 perc) A telefonkártyán beállított telefonszámokat, SMS üzeneteket minden változtatás után át kell tölteni a modulba. Ha a letöltés nem sikerült, pl. letöltés alatt a tápfeszültség kimaradt stb. a LED villogása (ciklikusan három gyors villanással és rövid szünet) jelzi hogy a letöltött adatok hibásak. Ekkor újra el kell indítani a letöltést. Fontos! A SIM kártyáról a PIN kód kérését tiltsa le egy mobiltelefon segítségével. Telefonkönyv bejegyzések Az alábbi paraméterek közül a szükségeseket a telefonkönyv bejegyzések közé kell beírni. #SMS1 Az első telefonszám SMS üzenetet küldéséhez #SMS2 A második telefonszám SMS üzenetet küldéséhez #SMS3 #SMS4 #CALL1 Az első telefonszám szirénázó hangjelzéshez #CALL2 A második telefonszám szirénázó hangjelzéshez #CALL3 #CALL4 Ha valamelyik #CALL paraméter után X betűt írunk (pl.#call1x ), akkor arról a telefonszámról riasztás esetén nyugtázást vár (azaz addig hívogatja újra amíg nem nyugtázzák). Ezt a funkciót később tárgyaljuk a Jelszó megadása relé vezérléshez és nyugtázáshoz című részben. A következő paraméterek számértékeket jelentenek, de ugyanúgy telefonszámként vehetők fel a telefonkönyvbe mint az eddigi paraméterek. #DELAY1A Az első bemenet aktiválásának késleltetése ( sec) #DELAY1R Az első bemenet visszaállásának késleltetése ( sec) #DELAY2A A második bemenet aktiválásának késleltetése ( sec) #DELAY2R A második bemenet visszaállásának késleltetése ( sec) #DELAY3A A harmadik bemenet aktiválásának késleltetése ( sec) #DELAY3R A harmadik bemenet visszaállásának késleltetése ( sec) #DELAY4A A negyedik bemenet aktiválásának késleltetése ( sec) #DELAY4R A negyedik bemenet visszaállásának késleltetése ( sec)

3 #SELECT1A Az első bemenet aktiválásakor szükséges értesítések beállítása. Nyolc darab 0,1 számjegyből álló szám, jelentése: 1. számjegy : 1 érték esetén a bemenet aktiválásakor #SMS1 telefonszámra 2. számjegy : 1 érték esetén a bemenet aktiválásakor #SMS2 telefonszámra 3. számjegy : 1 érték esetén a bemenet aktiválásakor #SMS3 telefonszámra 4. számjegy : 1 érték esetén a bemenet aktiválásakor #SMS4 telefonszámra 5. számjegy : 1 érték esetén a bemenet aktiválásakor #CALL1 telefonszámra 6. számjegy : 1 érték esetén a bemenet aktiválásakor #CALL2 telefonszámra 7. számjegy : 1 érték esetén a bemenet aktiválásakor #CALL3 telefonszámra 8. számjegy : 1 érték esetén a bemenet aktiválásakor #CALL4 telefonszámra pl a bemenet aktiválásának hatására az #SMS1, #SMS2, #SMS3 számokra SMS üzenetet küld és a #CALL1, #CALL2 számokat felhívja. #SELECT2A A második bemenet aktiválásakor szükséges értesítések beállítása. Ugyanúgy épül fel, mint a #SELECT1A #SELECT3A #SELECT4A #SELECT1R Az első bemenet visszaállásakor szükséges értesítések beállítása. Ugyanúgy épül fel, mint a #SELECT1A #SELECT2R A második bemenet visszaállásakor szükséges értesítések beállítása. #SELECT3R #SELECT4R Ha a #SELECT1A paramétert nem adjuk meg, akkor a modul az alapértelmezésként az sorozatot veszi, azaz aktiváláskor minden értesítést végrehajt. (Ugyanez igaz #SELECT2A, #SELECT3A, #SELECT4A param;terekre is.) Ha a #SELECT1R paramétert nem adjuk meg, akkor a modul az alapértelmezésként az sorozatot veszi, azaz visszaálláskor nem hajt végre értesítést. (Ugyanez igaz #SELECT2R, #SELECT3R, #SELECT4R paraméterekre is.) SMS üzenet beállítások Az egyes bemenetek aktiválása és visszaállása esetén küldendő SMS üzenetek szövegét a SIM kártyára egy mobiltelefonnal megírt és elmentett (nem elküldött) üzenetekként adhatjuk meg. Az üzenet szövegének az alábbi három karakterrel kell kezdődnie: 1A#utána folytatólagosan írhatjuk a tényleges szöveget - az első bemenet aktiválásakor küldendő üzenet. 1R# - az első bemenet visszaállásakor küldendő üzenet. 2A# - a második bemenet aktiválásakor küldendő üzenet. 2R# - a második bemenet visszaállásakor küldendő üzenet. 3A# - a harmadik bemenet aktiválásakor küldendő üzenet. 3R# - a harmadik bemenet visszaállásakor küldendő üzenet. 4A# - a negyedik bemenet aktiválásakor küldendő üzenet. 4R# - a negyedik bemenet visszaállásakor küldendő üzenet. Amely eseményhez nem adunk meg SMS üzenetet, ott egy alapértelmezett üzenetet fog küldeni a modul pl. INPUT 1 : ACTIVATED,illetve INPUT 1 : RESTORED

4 A GSM térerő lekérdezése A GSM térerőt telepítéskor minden esetben ellenőrizni kell. Ehhez PROGRAM nevű sorkapcsot zárjuk a modul tápfeszültségéhez (12V) egy-két másodpercig tartsuk rajta, majd bontsuk a sorkapcsot. Ekkor a LED rövid időre elalszik, majd rövid felvillanásokkal (a felvillanások számával) jelzi a GSM modul által érzett térerőt. Rövid szünet után a LED az eredeti villogáshoz tér vissza. A LED villogási módjainak jelentése - Három gyors villogás után rövid szünet, ciklikusan: A letöltött adatok hibásak, a letöltés sikertelen volt. (Ekkor újra el kell indítani az adatok letöltését) - Lassú egyenletes villogás kb. 1 sec világítás, 1 sec szünet: Alaphelyzet, a modul üzemképes - Egy rövid felvillanás, hosszabb szünettel: Alacsony térerőt jelez. Bekapcsolás után is ez a jelzés látható amíg a telefon rá nem kapcsolódik a GSM hálózatra (Ha ez a jelzés nem szűnik meg, ellenőrizzük az antenna csatlakozást és a SIM kártya beillesztését.) - Gyors, egyenletes villogás : Letöltés folyamatban - Két gyors villogás után rövid szünet, ciklikusan: Riasztás folyamatban Tesztjelentés gyakoriságának beállítása A készülékkel beállítható időközönként tesztjelentés küldethetünk SMS formájában. Ehhez az alábbi módon meg kell adnunk a tesztjelentés kívánt gyakoriságát órákban kifejezve. Telefonszámként adjuk meg az órák számát a telefonkönyv bejegyzésként #ALIVE néven. Beérkező SMS üzenetek továbbítása A modul képes a SIM kártyájára érkező SMS üzeneteket továbbítani az ügyfél telefonjára. Hasznos lehet például praktikum, vagy dominó kártya esetén a csökkenő egyenlegről érkező SMS üzenetek továbbítása. #SMSFW két darab 0,1 számjegyből álló szám, jelentése: 10 : csak az #SMS1 számra továbbítja a beérkező üzeneteket (ez az alapbeállítás) 01 : csak az #SMS2 számra továbbítja a beérkező üzeneteket 11 : az #SMS1 és #SMS2 számra is továbbítja a beérkező üzeneteket 00 : az üzeneteket nem továbbítja A relé vezérlése A modulon levő relé kimenet távolról telefonról vezérelhető bistabil vagy monostabil módban. Megadható monostabil vezérléshez, hogy a távolról bekapcsolt relé meddig maradjon meghúzva, az időzítés letelte után a relé automatikusan elenged. #RELETIME A relé kikapcsolás időzítése monostabil működéshez ( sec) Ha a modul telefonszámát felhíjuk egy hosszú sípolás után három rövid sípszó jelzi, hogy a modul vezérlésre készenáll. Ekkor a telefonon az 1 számjegy majd a # lenyomásával a relé bekapcsol és a kikapcsolási időzítés elindul. (Az időzítés független attól, hogy vonalban maradunk vagy sem.) Ha a #RELETIME paraméternek 9999 számot adunk meg ez a bistabil üzemmódot jelent, azaz a modult felhívva az 1# beütésekor meghúzott relé mindaddig úgy marad amíg azt a 2# beütésével ki nem kapcsoljuk. (A bekapcsolást és kikapcsolást természetesen külön-külön hívásokkal is megtehetjük, azaz pl. egy szellőztetőt egy hívással bekapcsolhatunk, majd pl. pár óra múlva egy másik hívással kikapcsolhatunk.)

5 Jelszó megadása relé vezérléshez és nyugtázáshoz A távoli relé vezérlést biztonságossá tehetjük, ha beállítjuk, hogy a relét csak egy jelszó (számsorozat) ismeretében lehessen kapcsolgatni. #PWD néven vegyünk fel egy telefonkönyv bejegyzést a SIM kártyára, telefonszámként pedig állítsuk be a kívánt jelszót. (max.14 számjegy) Az ilyen paraméterrel letöltött modul, híváskor csak egy hosszú sípolást ad, ekkor várja a jelszó megadását. A jelszót a * jel után kell megadnunk, azaz pl az 123 jelszó esetén üssük be a telefonba a *123 sorozatot. Ha helyesen adtuk meg a jelszót, akkor azt három rövid sípolással jelzi a modul. Ekkor a relé vezérelhető lesz. Ha a #CALL1, #CALL2, #CALL3, #CALL4 paraméterek valamelyike után X betűt írva, riasztáskor arról a telefonszámról nyugtázást fog várni a modul, azaz a szirénázó hangjelzéskor adjuk meg egy * jel után a jelszót pl. *123 (Ha riasztáskor nem adjuk meg a nyugtát, akkor a modul addig újra fogja hívni ezt a telefonszámot, míg nem nyugtázzuk, de legfeljebb 20 percig.) Ha nem állítunk be jelszót a #PWD paraméterrel, akkor riasztáskor nyugtázásként a * jelet fogadja el a modul. Bontó kontaktus beállítása A modul alapbeállításokkal záró kontaktus hatására aktiválódik. Ha a bemenetre kapcsolt érzékelő úgy kívánja, beállítható, hogy az adott bemenet bontó kontaktus hatására aktiválódjon. Ehhez #INVERT néven vegyünk fel a telefonkönyv bejegyzésekbe egy négyjegyű 0,1 számjegyekből álló számot. 1. számjegy: 0 esetén záró kontaktusra, 1 esetén bontó kontaktusra aktív az 1. bemenet. 2. számjegy: 0 esetén záró kontaktusra, 1 esetén bontó kontaktusra aktív a 2. bemenet. 3. számjegy: 0 esetén záró kontaktusra, 1 esetén bontó kontaktusra aktív a 3. bemenet. 4. számjegy: 0 esetén záró kontaktusra, 1 esetén bontó kontaktusra aktív a 4. bemenet. A relé működtetése a bemenetek hatására Bizonyos feladatoknál szükség lehet a bemenetek hatására helyi riasztást (pl.kürtöt) indítani. A következő paraméter segítségével meghatározhatjuk, hogy mely bemenetek rövidre zárt állapota esetén húzzon meg a relé. #DIRECTREL négy darab 0,1 számjegyből álló szám, jelentése: első számjegy : 1 érték esetén az első bemenet rövidrezárása esetén meghúz a relé 0 érték esetén az első bemenet állapota nem befolyásolja a relét második számjegy : 1 érték esetén a második bemenet rövidrezárása esetén (is) meghúz a relé harmadik számjegy : negyedik számjegy : A relé működtetésekor a modul figyelembe veszi az adott bemenetekhez beállított időzítéseket is, azaz azoknak megfelelően késleltetve fogja a relét meghúzni, illetve elengedni. A bemenetek hatására működtetett relé és a telefonos relé vezérlés párhuzamosan működik (vagy kapcsolattal), azaz bármelyik okból meghúzott relé a másik funkcióval nem kapcsolható ki. Akkumulátor feszültség figyelése Ha a modul tápfeszültsége két percnél hosszabb időre 11V alá csökken automatikusan SMS üzenetet küld az #SMS1 számra ( GSM PAGER ACCU LOW! ) Ha ezután a tápfeszültség tartósan visszaáll (két perc), szintén automatikus SMS üzenetet küld az #SMS1 számra ( GSM PAGER ACCU OK. )

6 A mikrofon bekapcsolása: A modul felhívása és jelszó megadása (ugyanúgy mint relé vezérlésnél) után a mikrofont bekapcsolhatjuk a 7# megadásával. Ekkor a telefonon keresztül belehallgathatunk a környező zajokba. Kikapcsolni a 8# megadásával lehet a mikrofont. Riasztás közben a modul nem hívható, ezért belehallgatáshoz előbb le kell állítanunk a riasztást, azaz szirénázó híváskor nyugtázás után a # megnyomásával. Ekkor a modul nem indít több hívást és fogadni tudja a beérkező hívásokat. Technikai adatok: Tápfeszültség: Átlagos áramfelvétel: Maximális áramfelvétel: Működési hőmérséklet: Átviteli frekvencia: Relé kimenet terhelhetősége: 12-15V DC 60mA 500mA -20ºC +60ºC GSM 900MHz /1800MHz 12V / 0,5A (Induktív fogyasztó esetén, pl.külső relé, védődióda szükséges.) Javasolt beállítás pl. hűtőkonténer felügyelethez #DELAY1A = 1800 (30 perc -> 1800 sec) 30 percig tartó hőmérséklet túllépés esetén jelezzen. #DELAY1R = 600 (10 perc) 10 perc tartós visszahűlés esetén jelezze a visszaállást #DELAY2R = 60 (1 perc ) Áramszünetkor azonnal jelez, de a visszaállást csak 1 perc tartós visszaállás esetén jelezze. ( A 2.bemenetre az áramkimaradás relé kontaktusa van kötve) #SELECT1R = Hőmérséklet túllépés esetén SMS és hívás (alapbeállítás), visszaálláskor csak SMS #SELECT2R = Áramszünet esetén visszaálláskor csak SMS #ALIVE = 24 Naponta küldjön tesztjelentést SMS üzenetként. #CALL1X, #SMS1 Telefonszámok beállítása Az SMS üzenetek közé megírhatjuk azokat a szövegeket melyeket az események hatására küldetni szeretnénk. 1A# Hőmérséklet túllépés, hűtőház azonosító, cím, 1R# Hőmérséklet visszaállás, hűtőház azonosító, cím, 2A# Áramszünet, hűtőház azonosító, cím, 2R# Áramszünet visszaállás, hűtőház azonosító, cím,

GSM-LINE ADAPTER PRO 5 GSM 900MHz / 1800MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

GSM-LINE ADAPTER PRO 5 GSM 900MHz / 1800MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GSM-LINE ADAPTER PRO 5 GSM 900MHz / 1800MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék funkciói A GSM-LINE ADAPTER PRO célja, hogy a GSM hálózatra illessze azokat a riasztórendszereket, melyek vezetékes telefonvonalon

Részletesebben

GSM-ALARM 5 modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Siemens C35, M35, C45, ME45, MT50, M50, S45i telefonokhoz. Modul v5.0

GSM-ALARM 5 modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Siemens C35, M35, C45, ME45, MT50, M50, S45i telefonokhoz. Modul v5.0 GSM-ALARM 5 modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Siemens C35, M35, C45, ME45, MT50, M50, S45i telefonokhoz Modul v5.0 Tartalomjegyzék 1. Műszaki információ 2. A készülék funkcióinak rövid leírása 3. A mobiltelefon

Részletesebben

GSM-LINE ADAPTER PRO GSM 900MHz /1800MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

GSM-LINE ADAPTER PRO GSM 900MHz /1800MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GSM-LINE ADAPTER PRO GSM 900MHz /1800MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék funkciói A GSM-LINE ADAPTER PRO célja, hogy a GSM hálózatra illessze azokat a riasztórendszereket, melyek vezetékes telefonvonalon

Részletesebben

COMPACT-ALARM modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Siemens C55, M55, C60, A60 telefonokhoz. Modul v1.0

COMPACT-ALARM modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Siemens C55, M55, C60, A60 telefonokhoz. Modul v1.0 COMPACT-ALARM modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Siemens C55, M55, C60, A60 telefonokhoz Modul v1.0 Tartalomjegyzék 1. Műszaki információ 2. A készülék funkcióinak rövid leírása 3. A mobiltelefon előkészítése 4.

Részletesebben

GSM-LINE ADAPTER PRO 3 GSM 900MHz /1800MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

GSM-LINE ADAPTER PRO 3 GSM 900MHz /1800MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GSM-LINE ADAPTER PRO 3 GSM 900MHz /1800MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék funkciói A GSM-LINE ADAPTER PRO célja, hogy a GSM hálózatra illessze azokat a riasztórendszereket, melyek vezetékes telefonvonalon

Részletesebben

GSM-LINE ADAPTER PRO 2 GSM 900MHz /1800MHz

GSM-LINE ADAPTER PRO 2 GSM 900MHz /1800MHz Technikai adatok: Tápfeszültség: 9-24V DC Maximális áramfelvétel: 500mA Működési hőmérséklet: -10ºC +60ºC Átviteli frekvencia: GSM 900MHz /1800MHz Méretek: 150x101x27 mm Nettó súly: 70g Bruttó súly (csomagolva):

Részletesebben

GSM-ALARM modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Siemens C35, M35, C45, MT50 telefonhoz. Modul v4.3. Kommunikációs kábel a mobiltelefonhoz

GSM-ALARM modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Siemens C35, M35, C45, MT50 telefonhoz. Modul v4.3. Kommunikációs kábel a mobiltelefonhoz GSM-ALARM modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Siemens C35, M35, C45, MT50 telefonhoz Modul v4.3 Műszaki információ Tápfeszültség: Maximális áramfelvétel: Működési hőmérséklet: Méret: Tartozék: 12V DC (11-14V DC)

Részletesebben

GSM-Pager Telepítői és kezelői útmutató v1.2

GSM-Pager Telepítői és kezelői útmutató v1.2 GSM-Pager Telepítői és kezelői útmutató v1.2 1045 Budapest Madridi u. 2. Tel.: (+36) 390 4170 Fax: (+36) 390 4173 masco@masco.hu www.masco.hu Tartalomjegyzék 1. Műszaki információ 2. A készülék főbb tulajdonságai

Részletesebben

GSM-LINE ADAPTER PRO 5 GSM 900MHz / 1800MHz / 850MHz / 1900MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

GSM-LINE ADAPTER PRO 5 GSM 900MHz / 1800MHz / 850MHz / 1900MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GSM-LINE ADAPTER PRO 5 GSM 900MHz / 1800MHz / 850MHz / 1900MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék funkciói A GSM-LINE ADAPTER PRO célja, hogy a GSM hálózatra illessze azokat a riasztórendszereket, melyek vezetékes

Részletesebben

GSM Pager 3 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ

GSM Pager 3 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ GSM Pager 3 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ 1 Tartalomjegyzék 1 GSM Pager 3 alapvető funkciója... 3 2 Telepítői beállítások... 3 2.1 Beállítások USB soros kapcsolaton keresztül... 3 2.2 Beállítások

Részletesebben

GSM ULTIMATE Telepítői és kezelői útmutató. a modul 1.47 verziójához Rev. 1.1 2009.11.18

GSM ULTIMATE Telepítői és kezelői útmutató. a modul 1.47 verziójához Rev. 1.1 2009.11.18 GSM ULTIMATE Telepítői és kezelői útmutató a modul 1.47 verziójához Rev. 1.1 2009.11.18 2 Tartalomjegyzék 1. Műszaki információ 4 2. A készülék főbb tulajdonságai 5 3. A központ bekötése 5 3.1. Az érzékelők

Részletesebben

GSM Pager3 Z6 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v2.16 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.0 2010.04.15

GSM Pager3 Z6 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v2.16 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.0 2010.04.15 GSM Pager3 Z6 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v2.16 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.0 2010.04.15 Tartalomjegyzék 1 GSM Pager3 Z6 alapvető funkciója...3 2 Telepítői beállítások...3 2.1 Beállítás USB

Részletesebben

Compact-GSM TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.11 és újabb modul verziókhoz

Compact-GSM TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.11 és újabb modul verziókhoz Compact-GSM TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.11 és újabb modul verziókhoz Tartalomjegyzék 1 A modul működése...3 1.1 Funkciók...3 1.2 Jellemzők...3 1.3 Események...3 1.4 Funkciók és paraméterek...4

Részletesebben

GPRS Pager3 / F TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V2.07 és újabb modul verziókhoz Rev 1.0 2010.05.28.

GPRS Pager3 / F TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V2.07 és újabb modul verziókhoz Rev 1.0 2010.05.28. GPRS Pager3 / F TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ V2.07 és újabb modul verziókhoz Rev 1.0 2010.05.28. Tartalomjegyzék 1 GPRS Pager3 alapvető funkciója...3 2 A rendszer működése...3 2.1 GPRS bejelzés...3

Részletesebben

Wilarm 2 és 3 távjelző GSM modulok felhasználói leírása

Wilarm 2 és 3 távjelző GSM modulok felhasználói leírása Wilarm 2 és 3 távjelző GSM modulok felhasználói leírása Általános leírás: A készülék általános célú GSM alapú távjelző modul, amely bemeneti indítójel (pl. infravörös mozgásérzékelő) hatására képes SMS

Részletesebben

LiftCom GSM. Felhasználói útmutató V 8

LiftCom GSM. Felhasználói útmutató V 8 LiftCom GSM Felhasználói útmutató V 8 Tartalomjegyzék Előszó 2 1. Általános áttekintés 3 1. 1. Technikai jellemzők 3 1. 2. Üzemállapotok 4 1. 2. 1. Alapállapot 4 1. 2. 2. Vészjelzések továbbítása 4 1.

Részletesebben

ProCOM GSM ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.3 2011.03.02

ProCOM GSM ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.3 2011.03.02 ProCOM GSM ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.0 és újabb modul verziókhoz Dokumentumverzió: 1.3 2011.03.02 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GSM Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók és szolgáltatások...

Részletesebben

GPRS Pager 3 / F TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.21 és újabb modul verziókhoz

GPRS Pager 3 / F TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.21 és újabb modul verziókhoz GPRS Pager 3 / F TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.21 és újabb modul verziókhoz Tartalomjegyzék 1 GPRS Pager 3 alapvet funkciója... 3 2 A rendszer mködése... 3 2.1 GPRS bejelzés... 4 2.1.1 Router beállítások...

Részletesebben

Diamond. Telepítési útmutató. alarm shop

Diamond. Telepítési útmutató. alarm shop Telepítési útmutató Tartalomjegyzék Az eszköz leírása, funkciói...3. oldal Vonalszimulátor funkció...3. oldal Sorkapcsok leírása...4. oldal Telepítési útmutató...4. oldal LED jelzések...5. oldal Reset

Részletesebben

Sorkapcsok leírása: Leírás:

Sorkapcsok leírása: Leírás: Sorkapcsok leírása: IN1 IN4 COM pontokhoz képest rövidzárral, vagy szakadással vezérelhető bemenet C NC NO Modul kimenete C=közös NC=normál rövidzár NO=normál szakadás +U COM Tápfeszültség csatlakozás

Részletesebben

GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V3.10 és újabb modul verziókhoz Rev 1.2 2010.05.31

GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V3.10 és újabb modul verziókhoz Rev 1.2 2010.05.31 GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ V3.10 és újabb modul verziókhoz Rev 1.2 2010.05.31 Tartalomjegyzék 1 A GPRS Adapter alapvető funkciója... 3 2 A rendszer működése... 3 2.1 GPRS bejelzés...

Részletesebben

GSM ADAPTER Mini TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. Jellemzők. Alkalmazások

GSM ADAPTER Mini TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. Jellemzők. Alkalmazások GSM ADAPTER Mini TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.20 és újabb modul verziókhoz Jellemzők Analóg telefonvonal szimuláció a Contact ID jelzések és beszédhang átvitelére Vezetékes telefonvonal (PSTN)

Részletesebben

EasyCon GSM. Telepítési útmutató

EasyCon GSM. Telepítési útmutató Telepítési útmutató Tartalomjegyzék Az eszköz leírása, funkciói...3. oldal Sorkapcsok leírása...3. oldal Telepítési útmutató...3. oldal LED jelzések...3. oldal Vezérlés hívószám-azonosítás funkcióval...4.

Részletesebben

GSM termosztát működési leírás

GSM termosztát működési leírás GSM távkapcsoló bemenetekkel, hőmérséklet méréssel Ezt a leírást olvassa végig, mielőtt a készüléket üzembe helyezi. GSM termosztát működési leírás FAGYVESZÉLY esetén, ha a fűtőkészülék ezt nem kezeli,

Részletesebben

JA-60GSM távhívó modul Telepítési utasítás

JA-60GSM távhívó modul Telepítési utasítás JA-60GSM távhívó modul Telepítési utasítás A JA-60GSM távhívót a JA-60, 63 és 65 riasztó központhoz tervezték. A távhívót GSM hálózat révén használjuk kommunikációra. A megfelelő GSM szolgáltatót egy SIM

Részletesebben

GSM ADAPTER Mini TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V2.02 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.06.01

GSM ADAPTER Mini TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V2.02 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.06.01 GSM ADAPTER Mini TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ V2.02 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.06.01 Alkalmazások Riasztóközpontok távfelügyeletre kapcsolása GSM hálózaton keresztül Contact-ID formátumban

Részletesebben

ProLine GSM PROFESSZIONÁLIS GSM/GPRS ÁTJELZŐ ÉS VONALSZIMULÁTOR

ProLine GSM PROFESSZIONÁLIS GSM/GPRS ÁTJELZŐ ÉS VONALSZIMULÁTOR PROFESSZIONÁLIS GSM/GPRS ÁTJELZŐ ÉS VONALSZIMULÁTOR TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék Az eszköz leírása, működése...3 1. ábra: az eszköz működése...4 A modul felépítése...4 2. ábra: a modul

Részletesebben

AS2-GSM. Mobiltelefon hálózaton működő kaputelefon és beléptető egység BEVEZETÉS JELLEMZŐK ALKALMAZÁSI TERÜLETEK FUNKCIÓK ELŐNYÖK

AS2-GSM. Mobiltelefon hálózaton működő kaputelefon és beléptető egység BEVEZETÉS JELLEMZŐK ALKALMAZÁSI TERÜLETEK FUNKCIÓK ELŐNYÖK AS2-GSM Mobiltelefon hálózaton működő kaputelefon és beléptető egység BEVEZETÉS Az AS2-GSM egy olyan kaputelefon, ami mobil telefonként képes hívni a tulajdonos mobil vagy vezetékes telefonját. A kaputelefon

Részletesebben

1. Wmax-800 modul rendeltetése. 2. Az Wmax-800 modul felépítése

1. Wmax-800 modul rendeltetése. 2. Az Wmax-800 modul felépítése 1. modul rendeltetése A GPRS modul egy DTMF CiD alapú, telefonvonali kommunikációra alkalmas riasztóközpontokhoz illeszthető, vagy önállóan is használható GPRS, Voice és SMS kapcsolaton alapuló GSM modul.

Részletesebben

GC-61 GSM kommunikátor

GC-61 GSM kommunikátor A GC-61 kommunikátor célja, hogy a riasztóközpont kommunikációját a Riasztás Fogadó Központtal a GSM hálózaton keresztül biztosítsa. A kommunikátor az adatokat Contact ID formátumban a riasztóközponttól

Részletesebben