A PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEMEN TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK KIBONTAKOZTATÁSA (TÁMOP /B- 11/2- KMR ) KOMMUNIKÁCIÓS TERVE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEMEN TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK KIBONTAKOZTATÁSA (TÁMOP- 4.2.1./B- 11/2- KMR- 2011-0002) KOMMUNIKÁCIÓS TERVE"

Átírás

1 A PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM KOMMUNIKÁCIÓS TERVE TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK KIBONTAKOZTATÁSA A PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEMEN TÁRGYÚ PROJEKT DISSZEMINÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉHEZ (TÁMOP /B- 11/2- KMR ) OKTÓBER

2 TARTALOM 1. Bevezetés Helyzetelemzés A célkitűzések meghatározása A célcsoportok azonosítása Célcsoportok, üzenetek Időzítési terv Költségterv Értékelés Válságkommunikációs terv... 18

3 1. BEVEZETÉS A Tehetségtámogatás a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen TÁMOP B10 elnyerése kiemelkedő jelentőségű. Egyfelől bizonyította, hogy Egyetemünk már a pályázat benyújtásakor rendelkezett azokkal a kondíciókkal, amelyek a 21. századi egyetemeket világ- viszonylatban kell, hogy jellemezzék. Másfelől, megadta azt a támogatást, amely a képzési és kutatási rendszerünkben rejlő szellemi tartalékokat szisztematikus módon tudja kamatoztatni és beilleszteni a nemzetközi szakmai műhelyek kimagasló tudományos eredményeket felmutató vérkeringésébe. Egyértelmű, hogy az egyetemeknek ahogy a PPKE- nek is ez a tevékenysége a doktori képzést, a posztdoktori munkát, és a mindezzel szoros kapcsolatban álló magas szintű tudományos kutatást kell, hogy jelentse (vö. alapkutatás, kutatói utánpótlásképzés). Ezt a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kilenc tudományágban, öt tudományterületen azaz a legszélesebb spektrumon folyó doktori képzés biztosítja, hat doktori iskolában. Jelen kommunikációs terv célja, hogy a projekt megvalósítását elősegítse, támogassa és a projekt előrehaladásáról, valamint a projekt keretein belül létrejött eredményekről az érintettek számára információt, tájékoztatást nyújtson a kommunikáció megfelelő eszközeivel.

4 2. HELYZETELEMZÉS A KSH Kutatás és fejlesztés, c szeptemberében megjelent kiadványa alapján elmondható, hogy a nemzetgazdaság kutatás- fejlesztési tevékenységében a három szektor - a vállalkozási, az államháztartási (amely a kutató- fejlesztő intézeteket és egyéb kutatóhelyeket foglalja magába), és a felsőoktatási - általában más- más szerepet tölt be. Ezen túlmenően az egyes szektorokhoz tartozó kutatóhelyek feladata, súlya is eltérő. Ebből adódik, hogy a gazdasági változások, tudományos kihívások nem azonosan érintik a különböző típusú K+F helyeket A felsőoktatási intézmények a kutatás- fejlesztési tevékenységet az oktatás mellett alaptevékenységként végzik ben a főiskolák, egyetemek 1394 szervezeti egysége működött kutatóhelyként is, ami az előző évhez képest 5%- kal kevesebb. A felsőoktatási szektor K+F tényleges létszáma közel 26 ezer fő volt, szintén csökkenést mutat, ugyanakkor annak következtében, hogy a kutatással foglalkozók munkaidejük nagyobb hányadát fordították erre a tevékenységre, a számított létszám 5%- kal (8,4 ezer főre) emelkedett. Ezen belül a kutatók száma ugyancsak 5%- kal emelkedett, 74%- os arányuk a évivel megegyezően alakult. Az egy kutatóhelyre jutó számított K+F létszám átlagosan 6 fő volt, ami 10%- os növekedés a as értékhez képest. Miközben a Magyarországon működő kutatóhelyek 48%- a a felsőoktatáshoz tartozott, a kutatóknak csak kevesebb mint harmada dolgozott ebben a szektorban. A felsőoktatási K+F ráfordítások összege 62,6 milliárd forintot tett ki ben, 6,7%- kal többet a évinél, de részesedése a nemzetgazdaság összes kutatásfejlesztésre fordított összegéből alig több mint egyötöd. A felsőoktatás kutatás- fejlesztési tevékenységének majdnem háromnegyedét az állami költségvetés sinanszírozza. A vállalkozások részesedése a források között ugyan emelkedő tendenciát mutat, de ben még így is 16% alatt maradt. A külföldről származó támogatások is egyre nagyobb szerepet játszanak, ám arányuk változatlanul nem érte el a 9%- ot. A PPKE pályázati társsinanszírozással megvalósítandó projektjének célja az egyetem versenyképességének megerősítése a nemzetközi oktatási- tudományos piacon azáltal, hogy nemzetközi színvonalú K+F+I tevékenységekre ad lehetőséget olyan kiemelt kutatási területeken, amelyek világszinten is az élvonalba tartoznak. A PPKE kutatóegyetemként arra törekszik, hogy jelentős K+F kapacitásokat építsen ki. Erre alapozva meghatározott, Magyarország és az Európai Unió számára kulcsfontosságú területeken magas szintű kutatási tevékenységgel kapcsolódhat be az innováció folyamatába. Az aktuális pályázati projekt három olyan kiemelt kutatási területen kínál fejlődési lehetőséget az oktatásban és kutatásban érintett személyek számára, amelyek együttes, multidiszciplináris hatása nem csak egy- egy szűk kutatási területet ölel fel, hanem segít megérteni a kutatók számára a tudományos munka társadalmi, gazdasági, jogi, műszaki vonatkozásait, aspektusait.

5 Erősségek erős intézményi háttér erős kultúra és a hagyományok biztonsága kiváló, egymást támogató és elhivatott szakmai vezetők projektvezetésben tapasztalt munkatársak tolerancia modern gondolkodású szakmai vezet!k korábbi pályázatok eredményeinek felhasználhatósága pozitív hozzáállás kiváló szervező- ill. kommunikációs készséggel rendelkező munkatársak egységes értékrend Gyengeségek az egyes projektelemek és a projekt átfogó céljai között nem mindig van egyetértés a projekt egyes elemeinek kommunikálhatósága változó a projekt egyes elemeinek projekteredménye nem feltétlenül tart számot megfelelő sajtóérdeklődésre Lehetőségek új oktatási technológiák megjelenése hozzáférés EU- s forrásokhoz privát források elérhetősége nemzetközi kapcsolatok bővülése üzleti szféra szakembereinek belépése intézményi határok kibővülnek nemzetközi példákhoz való hozzáférés hallgatók nemzetköziesednek - mobilitás internet és a közösségi médiumok által nyújtott lehetőségek - infokommunikációs csatornák Fenyegetettségek további fejlesztések és források megléte bizonytalan média esetleges érdektelensége erős versenyhelyzet az oktatásban erős verseny az EU- s forrásokért erős verseny a privát forrásokért változó oktatáspolitika kultúrsokk a siatalság körében nehezedő gazdaságpolitikai helyzet 3. A CÉLKITŰZÉSEK MEGHATÁROZÁSA A projekt átfogó, általános célja: A felsőoktatás vonzerejének növelése a minőség javulásán és a kiválóságon keresztül. A célkitűzés megvalósítását az alábbi részcélok szolgálják: A tehetséggondozás támogatása Az oktatói, tudományos utánpótlás biztosítása Az intézmények közötti kapcsolatrendszer erősítése Külön hangsúlyt kap az EU kiemelt tudományos és technológiai célterületeinek valamint az ÚSZT- ben megjelölt húzóágazatoknak a támogatása a fejlesztés által. A projekt konkrét, közvetlen célja: A Pázmány Péter Katolikus Egyetem versenyképességének erősítése a nemzetközi oktatási és tudományos piacon kutatási projektek támogatásával és kutatási szolgáltatások fejlesztésével. Ennek keretében cél:

6 Az egyetemi szellemi potenciál fejlesztése Három kiemelt, koncepcionális egységet alkotó kutatási terület (Bionika, Európa a nagyvilágban, Kormányzás és közjó) minőségi fejlesztése az EU tudományos és technológiai céljaihoz és az USZT- ben megjelölt húzóágazatokhoz kapcsolódóan A PPKE intézményi kapcsolatrendszerének fejlesztése A projektben hangsúlyozottan jelennek meg a műszaki és természettudományi területek fejlesztései, valamint a multidiszciplináris szemlélet, a tudományos, társadalmi, gazdasági, kulturális problémák komplex megközelítése. Eredmények: 1 db K+F stratégiai dokumentum, 231 db szakfolyóiratban megjelent cikk, 13 megjelent monográsia, 1 db K+F projekt, 233 megvalósításba bevont kutató, 44 fő a projektben közreműködő doktori képzésben résztvevő hallgató, 1 db szabadalmi kérelem; továbbá igen jelentős K+F+I multiplikatív hatások. A projekt fő (szakmai) tevékenységei a kiemelt kutatási területeken: K+F stratégia készítése, szellemi potenciálfejlesztés, a kutatások minőségi fejlesztésének, az intézményi kapcsolatrendszer fejlesztésének tevékenységei, valamint kutatási szervezeti jövőkép kidolgozás. A projekt közvetlen célcsoportját a fejlesztés által érintett oktatók- kutatók és hallgatók adják, kiterjedt közvetett célcsoportok és érdekeltek széles köre mellett. A fejlesztés indokoltsága az EU és Magyarország aktuális gazdasági, társadalmi problémáiból, az ebből adódó kihívásokból, valamint a célcsoportok igényeiből adódik. A projekt relevanciája egyértelmű; harmonizál mind az európai, mind a hazai, regionális és helyi fejlesztési elképzelésekkel, dokumentumokkal. A projekt eredményei hosszútávon fenntarthatók mind szakpolitikai, mind intézményi, humán- erőforrás, pénzügyi és környezeti szempontból. Az eredmények az esélyegyenlőségi csoportok számára is hozzáférhetők; a projekt közvetlen és közvetett módon több csoport helyzetének javítását is szolgálja. Tervezésében, végrehajtásában jelentős számban vannak jelen a nők; a generált kutatási eredmények különösen fontosak a fogyatékkal élő és betegségekkel küszködő emberek számára. A projekt kockázati tényezői nem számottevők, illetve megfelelően kezelhetők.

7 4. A CÉLCSOPORTOK AZONOSÍTÁSA A projekt közvetlen célcsoportját az egyetemi oktatók, kutatók, doktoranduszok és tudományos asszisztensek, illetve külföldi vendégelőadók (kb. 250 fő) adják, akik részéről elsődleges igényként jelenik meg az egyetem felé az, hogy anyagilag és szakmailag elismerten, olyan újszerű, multidiszciplináris kutatási területeken tevékenykedjenek, amely világviszonylatban is az élvonalba tartozó K+F+I tevékenységeket támogat. A közvetlen célcsoport ezen igényei egybevágnak az egyetem azon törekvésével, amely az oktatási és kutatási nemzetközi versenyképesség erősítését és az egyetem oktatói és kutatói vonzerejét növelje, lehetőséget teremtve a kutató karrier előre kiszámíthatóságára. A közvetlen célcsoporthoz tartoznak még a kiemelt kutatási területek kutatói munkájába bevont doktoranduszok (kb. 50 fő), akik számára az egyetem szakmai kibontakozási lehetőséget, kutatói karriert kínálhat. Ugyancsak a közvetlen célcsoporthoz tartozik az a mintegy 200 középiskola, akiket a jelen projekt tehetséggondozási programja céloz meg. Nem feledkezhetünk meg ugyanakkor arról a várhatóan több ezer szakmai felhasználóról, olvasóról, akik a projekt keretében megvalósuló konferenciákon, illetve az elkészülő publikációkon keresztül globális szinten prositálhatnak a projekt eredményeiből. Közvetlen belső célcsoport: Oktatók Kutatók Doktoranduszok Középiskolák Egyetemhez köthető közvetlen külső célcsoport: Az egyetemmel partnerségi kapcsolatban álló gazdasági társaságok Az egyetemmel kapcsolatban álló szakmai társaságok Az egyetemmel partnerségi kapcsolatban álló civil szervezetek A projekt megvalósításába bevont partnerek Középiskolák

8 A közvetett célcsoporton belül első helyen emelnénk ki az egyetem Technológia Transzfer Irodáját, amelynek működéséhez jó muníciót szolgáltathat a gyorsan alkalmazható, piacképes K+F tevékenységek eredményei. A közvetett célcsoportot bővítik azok az együttműködésekben érintett külföli és hazai felsőoktatási és kutató intézetek (kb. 18 intézmény), amelyek a projekt kapcsán részt vállalhatnak világviszonylatban is piacképes, magas színvonalú K+F tevékenységekben. Szintén a közvetett célcsoporthoz tartoznak az egyetem közeli spin- off cégek (7 cég) és az ipari partnerek (kb. 70 cég), amelyek regionális és országos szinten hasznosíthatják a projekt nyomán születő kutatási eredményeket. Közvetett célcsoport: Technológia Transzfer Iroda Külföldi és hazai felsőoktatási és kutató intézetek Egyetem közeli spin- off cégek Gazdasági élet és a munkaerőpiac szereplői Civil szervezetek Lakosság A projekt eredményeit felhasználó, illetve a projekt végrehajtását felügyelő szervek: Az ágazatban működő döntéshozó, felügyeleti szervek Támogatást biztosító és a végrehajtást felügyelő szervezetek

9 5. CÉLCSOPORTOK, ÜZENETEK célcsoport üzenet eszköz Projektmenedzsment, közbeszerzési szakértő, ajánlattevők, egyetem vezetése A média képviselői, az egyetem, vezetése, érintett munkatársak, az oktatásügy képviselői és a K+F területért felelős tisztviselők, egyéb egyetemi stakeholderek, egyházi személyiségek Érdeklődő, érintett helyi lakosság Az Egyetem a projekt révén hozzájárul az oktatási és szolgáltatási színvonal növekedéséhez, piacképes tudás átadásához. Az Egyetem az oktatás és kutatás legmodernebb eszközeit biztosítja, emberközeli és innovatív közeget teremt. Az Egyetem a projekt révén hozzájárul az oktatási és szolgáltatási színvonal növekedéséhez, innovációs törekvések elősegítéséhez. 1 db kommunikációs (cselekvési) terv, sajtómegjelenések elemzése, C és D típusú hirdetőtáblák, TÉRKÉPTÉR, pályázati honlap Fotódokumentáció, reklámajándékok, sajtóesemények, kiadványon, nyitóesemény, záróesemény, kisarculat, pályázati honlap Lakossági fórum

10 6. IDŐZÍTÉSI TERV Időzítés Feladat Cél Célcsoport A kommunikáció körülményeinek Kommunikációs tisztázása, rögzítése, Projektmenedzsment, (cselekvési) terv készítése, kommunikációs tevékenység közbeszerzési szakértő, október vonatkozó közbeszerzés részletes megtervezése, eszközök ajánlattevők szakmai támogatása pontos meghatározása, árazott és árazatlan költségvetés készítése Kommunikációs eszköz 1 db kommunikációs (cselekvési) terv január december Disszemináció internetes honlapon ÚSZT formai, arculati és tartalmi követelményeknek megfelelően: Internetes felületeken és a projekt keretében létrejövő felületeken utalás a támogatás tényére, főbb adataira, az elért eredmények bemutatása. Egyetemi honlapokat böngésző látogatók (főként: hallgatók, oktatók, kutatók, intézményi, szakmai partnerek) Multimédiás információ az egyetem honlapján (a karok honlapjain és 1db specisikus aloldalon) 1 db fotódokumentáció január december Fotódokumentáció készítése a projekt végrehajtásáról, eredményeiről Képes tájékoztatás a projekt eseményeiről, eredményeiről Média, egyetemi vezetés, karok vezetése, a projekt irányítói, közreműködő szervezet a projekt eseményeiről a fotók a kommunikációs eszközök tervezésekor, gyártásakor felhasználásra kerülnek április december Sajtómegjelenések összegyűjtése Kommunikáció hatékonyságának elemzése, további munka segítése Egyetemi vezetés, karok vezetése, a projekt irányítói, közreműködő szervezet 1 db elemzés az egyetem hozzáférhetővé teszi április december A projekt helyszínein 3 db (karonként egy)"c" típusú tábla elhelyezése ÚSZT formai, arculati és tartalmi követelményeknek megfelelően: a nyilvánosság tájékoztatása a projektről, annak megvalósításáról, a támogatás tényéről, alapvető adatairól Egyetem vezetése, karok vezetői, egyetemi hallgatók, oktatók, kutatók, egyetemi rendezvények vendégei, egyházi személyiségek 3 db C típusú hirdetőtábla április december TÉRKÉPTÉR feltöltése a projekthez kapcsolódó tartalommal A nyilvánosság tájékoztatása a projektről, célokról, folyamatokról, eredményekről, megközelíthetőségről stb, potenciális kedvezményezettek, a média képviselői, az EU projektek iránt érdeklődő nyilvánosság TÉRKÉPTÉR térinformatikai adatbázis

11 Időzítés Feladat Cél Célcsoport A projekt teljes tartalmát A kötelező ÚSZT arculati elemek átfogó kommunikációs elemek és kisarculat mellett a szerteágazó projektet Kedvezményezett, október tervezése a kommunikációs szinten összefogó, illetve valamennyi disszeminációhoz és kifejező és azonosító arculat és potenciális célcsoport kommunikációs sémák kialakítása egyéb kommunikációhoz Kommunikációs eszköz 1 db kisarculati rendszer A média képviselői, az egyetem, vezetése, érintett munkatársak, október Sajtóesemény szervezése sajtó- nyilvános nyitó rendezvény A nyilvánosság tájékoztatása a projektről, annak kezdetéről, céljairól, a támogatás tényéről, alapvető adatairól az oktatásügy képviselői és a K+F területért felelős tisztviselők, egyéb 1 db sajtóesemény (nyitó) egyetemi stakeholderek, egyházi személyiségek A média képviselői, egyetem vezetése, karok vezetői, egyetemi hallgatók, oktatók, május december Nyomtatott tájékoztatók (brossúrák, szórólapok stb.) elkészítése és terjesztése ÚSZT formai, arculati és tartalmi követelményeknek megfelelően: a nyilvánosság tájékoztatása a projektről, annak koncepcionális hátteréről, céljairól, megvalósításáról, a támogatás tényéről, a fejlesztés alapvető adatairól magyar és idegennyelven. kutatók, egyetemi rendezvények vendégei, egyházi személyiségek, az oktatásügy képviselői és a K+F területért felelős tisztviselők, hazai és külföldi partnerintézmények, K legalább példány magyar és idegennyelvű szóróanyag, legalább példány reprezentatív kiadvány magyar és idegennyelven. +F szervezetek, érintet iparágak képviselői, egyéb egyetemi stakeholderek. A nyilvánosság tájékoztatása a Első félév Lakossági fórum megszervezése projektről, annak kezdetéről, céljairól, társadalmi hasznosságáról, a támogatás Érdeklődő, érintett helyi lakosság 1 db lakossági fórum rendezvény tényéről, alapvető adatairól. 1 db sajtóközlemény A nyilvánosság tájékoztatása a kiadása nyomtatott és Sajtóközlemény kiküldése projektről, annak kezdetéről, Médiumok, médiumok elektronikus média október a projekt indításáról céljairól, a támogatás tényéről, fogyasztóközönsége. (meghatározott számú alapvető adatairól garantált megjelenéssel)

12 Időzítés Feladat Cél Célcsoport A média képviselői, egyetem vezetése, karok vezetői, egyetemi hallgatók, oktatók, ÚSZT formai, arculati és tartalmi kutatók, egyetemi követelményeknek megfelelően: a rendezvények nyilvánosság tájékoztatása a vendégei, egyházi aug.- Eredménykommunikációs projektről, annak személyiségek, az okt., információs anyagok, megvalósításáról, az elért oktatásügy képviselői febr.- ápr., kiadványok készíttetése eredményekről, a támogatás és a K+F területért okt.- dec. tényéről, a fejlesztés alapvető felelős tisztviselők, adatairól magyar és hazai és külföldi idegennyelven. partnerintézmények, K +F szervezetek, érintet iparágak képviselői, egyéb egyetemi stakeholderek. Kommunikációs eszköz Legalább példány magyar és idegennnyelvű szóróanyag, legalább példány reprezentatív kiadvány a projekt eredményeiről magyar és idegennyelven. Legalább példány elektronikus anyag magyar és idegennyelven. A média képviselői, az egyetem, vezetése, érintett munkatársak, október, december Sajtó- nyilvános események szervezése tájékoztatók a projekt különböző fázisaiban Tájékoztatás a projekt időközi eredményeiről a támogatásról tényéről alapvető adatairól sajtó- nyilvános rendezvény keretében. az oktatásügy képviselői és a K+F területért felelős tisztviselők, partnerintézmények, 2 db sajtó- nyilvános rendezvény egyéb egyetemi stakeholderek, egyházi személyiségek A média képviselői, az egyetem, vezetése, érintett munkatársak, Tájékoztatás a projekt az oktatásügy december Sajtó- nyilvános, ünnepélyes projektzáró rendezvény szervezése eredményeiről a támogatásról tényéről alapvető adatairól sajtó- nyilvános záró rendezvény képviselői és a K+F területért felelős tisztviselők, 1 db sajtó- nyilvános záró rendezvény keretében partnerintézmények, egyéb egyetemi stakeholderek, egyházi személyiségek

13 Időzítés Feladat Cél Célcsoport A nyilvánosság tájékoztatása a Sajtóközlemény kiküldése projektről, annak befejezéséről, Médiumok, médiumok december a projekt zárásáról céljairól, a támogatás tényéről, fogyasztóközönsége. alapvető adatairól, eredményeiről Kommunikációs eszköz 1 db sajtóközlemény kiadása nyomtatott és elektronikus média (meghatározott számú garantált megjelenéssel) december A projekt helyszínein 3 db (karonként egy)"d" típusú emlékeztetőtábla elhelyezése ÚSZT formai, arculati és tartalmi követelményeknek megfelelően: a nyilvánosság tájékoztatása a projektről, annak megvalósításáról, a támogatás tényéről, alapvető adatairól Egyetem vezetése, karok vezetői, egyetemi hallgatók, oktatók, kutatók, egyetemi rendezvények vendégei, egyházi személyiségek 3 db D típusú hirdetőtábla

14 7. KÖLTSÉGTERV Feladat megnevezése pályázat szerint M.e. Mennyiség Nettó egységár Nettó ár ÁFA Bruttó ár TÁMOP B- 11/2/KMR ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 1. Kommunikációs (cselekvési) terv készítése ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Kommunikációs (cselekvési) terv készítése a műszaki specisikáció szerint db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 2. Disszemináció Internetes honlapon - aloldal létrehozása részletes kidolgozása ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft folyamatos működtetése, frissítése Disszeminációs célú aloldal létrehozása a PPKE honlapjához kapcsolódóan; részletes lump sum kidolgozás folyamatos működtetés, frissítés a ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft műszaki specisikáció szerint 3. Fotódokumentáció készítése ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Fotódokumentáció készítése a projekt végrehajtásáról, eredményeiről a műszaki lump sum ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft specisikáció szerint 4. Sajtómegjelenések összegyűjtése ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Folyamatos sajtósigyelés, sajtómegjelenések összegyűjtése lump sum ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Írásos elemzés készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 5. A beruházás helyszínein (3 kar) C típusú tábla elkészítése és elhelyezése 9 000,00 Ft 2 430,00 Ft ,00 Ft C típusú táblák elkészítése és elhelyezése a beruházás helyszínein db ,00 Ft 9 000,00 Ft 2 430,00 Ft ,00 Ft 6. TÉRKÉPTÉR feltöltése a projekthez kapcsolódó tartalommal ,00 Ft 5 400,00 Ft ,00 Ft TÉRKÉPTÉR feltöltése a projekthez kapcsolódó tartalommal a műszaki lump sum ,00 Ft ,00 Ft 5 400,00 Ft ,00 Ft specisikáció szerint 7. A projekt teljes tartalmát átfogó kommunikációs elemek és kisarculat tervezése a disszeminációhoz és egyéb ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft kommunikációhoz Kisarculatt tervezése a műszaki specisikáció szerint lump sum ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 8. Sajtóesemények szervezése; sajtó- nyilvános nyitó rendezvény ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Meghívók elkészítése és kipostázása db ,00 Ft ,00 Ft 9 450,00 Ft ,00 Ft Sajtófal elkészítése, cserélhető kreatívval db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft PPT elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft 5 400,00 Ft ,00 Ft Sajtómappa készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtómappához - nyomtatott dokumentáció készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Zsinórfüles táskák készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Ajándéktollak beszerzése, dekorálása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Jegyzettömbök beszerzése, kivitelezése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Bögrék beszerzése, dekorálása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtómappák, zsinórfüles táska tartalmak összeállítása, összerakása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 50 fő részére állófogadás cateringgel, felszolgálással fő ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 9. Nyomtatott tájékoztatók (brosúrák, szórólapok, stb.) elkészítése ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Szóróanyag magyar nyelvű kivitelezése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Szóróanyag angol nyelvű kivitelezése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Reprezentatív kiadvány (brosúra) magyar nyelvű kivitelezése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Reprezentatív kiadvány (brosúra) angol nyelvű kivitelezése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 10. Lakossági fórum szervezése ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Plakátok készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft PPT elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft 5 400,00 Ft ,00 Ft

15 Mappa készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Mappához - nyomtatott dokumentáció készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Zsinórfüles táskák készítése db ,00 Ft ,00 Ft 8 910,00 Ft ,00 Ft Ajándéktollak beszerzése, dekorálása db ,00 Ft ,00 Ft 5 265,00 Ft ,00 Ft Jegyzettömbök beszerzése, kivitelezése db ,00 Ft ,00 Ft 8 910,00 Ft ,00 Ft mappák, zsinórfüles táska tartalmak összeállítása, összerakása db ,00 Ft ,00 Ft 8 100,00 Ft ,00 Ft 30 fő részére catering fő ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 11. Sajtóközlemény kiküldése a projekt indításáról ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtóközlemény elkészítése és kiküldése a projekt indításával kapcsolatban a műszaki db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft specisikáció szerint 12. Eredménykommunikációs információs anyagok, kiadványok készítése ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Eredménykommunikációs szóróanyag (magyar nyelvű) elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Eredménykommunikációs szóróanyag (angol nyelvű) elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Eredménykommunikációs reprezentatív brosúra (magyar nyelvű) elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Eredménykommunikációs reprezentatív brosúra (angol nyelvű) elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Elektronikus anyaghoz arculati munka, alkalmazás készítése és adatok feltöltése, lump sum ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft valamint egyéb menedzsment tevékenység Elektronikus anyag borítóinak elkészítése (magyar nyelvű) db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Elektronikus anyag sokszorosítása (magyar nyelvű) db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Elektronikus anyag borítóinak elkészítése (angol nyelvű) db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Elektronikus anyag sokszorosítása (angol nyelvű) db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 13/1. Sajtó nyilvános események szervezése - tájékoztatók a projekt különböző fázisaiban ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Meghívók elkészítése és kipostázása db ,00 Ft ,00 Ft 6 750,00 Ft ,00 Ft PPT elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft 5 400,00 Ft ,00 Ft Sajtómappa készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtómappához - nyomtatott dokumentáció készítése db ,00 Ft ,00 Ft 7 290,00 Ft ,00 Ft Zsinórfüles táskák készítése db ,00 Ft ,00 Ft 8 910,00 Ft ,00 Ft Ajándéktollak beszerzése, dekorálása db ,00 Ft ,00 Ft 5 265,00 Ft ,00 Ft Jegyzettömbök beszerzése, kivitelezése db ,00 Ft ,00 Ft 8 910,00 Ft ,00 Ft Bögrék beszerzése, dekorálása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtómappák, zsinórfüles táska tartalmak összeállítása, összerakása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 30 fő részére catering fő ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 13/2. Sajtó nyilvános események szervezése - tájékoztatók a projekt különböző fázisaiban ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Meghívók elkészítése és kipostázása db ,00 Ft ,00 Ft 6 750,00 Ft ,00 Ft PPT elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft 5 400,00 Ft ,00 Ft Sajtómappa készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtómappához - nyomtatott dokumentáció készítése db ,00 Ft ,00 Ft 7 290,00 Ft ,00 Ft Zsinórfüles táskák készítése db ,00 Ft ,00 Ft 8 910,00 Ft ,00 Ft Ajándéktollak beszerzése, dekorálása db ,00 Ft ,00 Ft 5 265,00 Ft ,00 Ft Jegyzettömbök beszerzése, kivitelezése db ,00 Ft ,00 Ft 8 910,00 Ft ,00 Ft Bögrék beszerzése, dekorálása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtómappák, zsinórfüles táska tartalmak összeállítása, összerakása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 30 fő részére catering fő ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 14. Sajtó- nyilvános ünnepélyes projektátadó rendezvény szervezése ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft

16 Meghívók elkészítése és kipostázása db ,00 Ft ,00 Ft 9 450,00 Ft ,00 Ft Sajtófal aktuális kreatívjának elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft PPT elkészítése db ,00 Ft ,00 Ft 5 400,00 Ft ,00 Ft Sajtómappa készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtómappához - nyomtatott dokumentáció készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Zsinórfüles táskák készítése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Ajándéktollak beszerzése, dekorálása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Jegyzettömbök beszerzése, kivitelezése db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Bögrék beszerzése, dekorálása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtómappák, zsinórfüles táska tartalmak összeállítása, összerakása db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 50 fő részére állófogadás cateringgel, felszolgálással fő ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft 15. Sajtóközlemény kiküldése a projekt zárásáról ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft Sajtóközlemény elkészítése és kiküldése a projekt indításával kapcsolatban a műszaki db ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft ,00 Ft specisikáció szerint 16. A beruházás helyszínein (3 kar) D típusú tábla elkészítése és elhelyezése 9 000,00 Ft 2 430,00 Ft ,00 Ft D típusú táblák elkészítése és elhelyezése a beruházás helyszínein db ,00 Ft 9 000,00 Ft 2 430,00 Ft ,00 Ft

17 8. ÉRTÉKELÉS A kommunikáció eredményességét a projekt időtartam során értékelni kell, nem elégséges eredményesség esetén annak valamely vagy több eleme (célcsoport, üzenet, eszköz) újragondolandó: Sajtósigyelés (megjelenések száma, cikkek tartalmának elemzése stb.) Újságírók személyes visszajelzései Rendezvények értékelése (várt és megjelent résztvevők száma, hozzászólások elemzése, előadások értékelése stb.) Honlap látogatottságának mérése A projekt visszhangja szakmai fórumokon, levelezőlistákon stb. A célcsoportok személyes visszajelzései Sajtó]igyelés és - elemzés: A megjelent sajtóanyagok gyűjtése és értékelése (pl. terjedelem, környezet, stílus, minősítés). Célja, hogy felmérjük a kommunikációs stratégiánk hatékonyságát, a használt kommunikációs eszközök megfelelőségét (azaz eljutott- e az adott hír, információ a célcsoporthoz), s a kommunikált információval kapcsolatos visszajelzéseket, mind a sajtó képviselőitől, mind a célcsoportoktól. Honlapok: Mivel a tervezett szolgáltatásról tájékoztatáshoz lehet jutni a már létező egyetemi honlapokról (központi egyetemi illetve kari), valamint a projekt honlapjáról is, így mindkét forrás kapcsán szükséges elemzéseket végezni: pl. látogatók száma, látogatás dinamikája, átkattintások a projektholnapra, a honlapon eltöltött idő, aktivitások (a projekt alaptevékenységéhez is kötődik).

18 9. VÁLSÁGKOMMUNIKÁCIÓS TERV Válságnak a hirtelen, váratlanul bekövetkező, a projekt megvalósítására negatív hatással járó eseményt nevezzük. Eredete lehet belső (szervezeti vagy működési okból eredő) vagy külső (baleset, tűz, kulcsvezetők távozása stb.). Gyakorlatilag nincs olyan projekt, ahol nem következhet be valamilyen krízis. A válság bekövetkezését és hatását sokszor alábecsülik. Ha bekövetkezik a krízis, azonnal kezelni kell: őszintén szembe nézni a helyzettel, elismerni a felelősséget, kijavítani a hibát, biztosítani a környezetet, hogy ez többé nem fordul elő. Megfelelő kommunikációval a válság hatását vagy átfutási idejét jelentősen csökkenteni lehet, ugyanakkor bekövetkezése esetén a vezetés hajlamos elsősorban a válság szakmai okaival foglalkozni és nem a szükséges kommunikációval. Ezért (is) érdemes előre felkészülni a lehetséges válsághelyzetekre és kezelésük módjára. A jó válságkommunikációs terv ezért mindig a válság bekövetkezése előtt készül és a projekt minden vezetője és munkatársa számára kötelező. A lehetséges válságok meghatározása: A szakmai támogatás hiánya A rendezvényeken résztvevők száma nagyon alacsony A mintaprogramok kidolgozásában a könyvtárostanárok nem kívánnak részt venni A mintaprogramok kipróbálásához nem találunk együttműködőt Késik az előleg utalása Eredménytelen közbeszerzés TÁMOP kedvezményezettek nem működnek közre a rendezvényi adatok gyűjtésében TÁMOP kedvezményezettek konkurenciája A projektmenedzser rövid (vagy hosszabb) idejű kiesése a döntéshozatalból Rongálás, lopás

19 A kommunikációs kezelés módja: Az esemény bekövetkezésekor az azt észlelő személynek azonnal értesítenie kell az illetékes vezetőt. A lehető legrövidebb időn belül ki kell alakítani a válságot kezelő kommunikációs stábot. Fokozott sigyelemmel kell kísérni a környezet reakcióit. A környezet reakcióit elemezni kell, és a lehető legrövidebb időn belül megfelelően reagálni. Ezen lépések után kerülhet sor a környezet és a közvélemény korrekt, valóságnak megfelelő tájékoztatására. Biztosítani kell a projekt kiválóan felkészült kommunikációs stábja révén a folyamatos, korrekt tájékoztatást, olyan időpontokban, amikor valóban hasznos információk állnak rendelkezésre. Érzékeltetni kell minden lehetséges módon és eszközzel, a projekt vezetősége és teljes személyzete ura a helyzetnek és készen áll a válság elhárítására. Össze kell gyűjteni a válsággal kapcsolatos lehető legtöbb információt (ezek a későbbiekben sigyelmeztető jelként szolgálhatnak). A válság kezelése után le kell vonni a tapasztalatokat, következtetéseket, és meg kell tenni az esetlegesen szükséges módosításokat. A válság lezárultával a válságkommunikációs munka teljes folyamatát értékelni kell: A tervben szereplő lépések megvalósultak- e (ha igen, hogyan; ha nem, miért nem)? Központilag irányított volt- e a kommunikáció? Eljutottak- e az üzenetek a célcsoportokhoz? Megfelelőek voltak- e az üzenetek? Milyen visszajelzéseket kaptunk? Elértük- e a várt eredményt az üzenetekkel? Felmerült- e váratlan fejlemény? Kezelésük sikeres volt- e (ha igen, mennyiben; ha nem, miért nem)?

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. RADNÓTI MIKLÓS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 7633Pécs, Esztergár Lajos út 6. OM 027423. Tartalma

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. RADNÓTI MIKLÓS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 7633Pécs, Esztergár Lajos út 6. OM 027423. Tartalma RADNÓTI MIKLÓS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 7633Pécs, Esztergár Lajos út 6. OM 027423 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tartalma 1. A kommunikációs terv célja 2. Hatókör 3. A kommunikáció felelősei 4. A kommunikáció

Részletesebben

A TÁMOP A-11/1/KONV projekt részletes kommunikációs terve

A TÁMOP A-11/1/KONV projekt részletes kommunikációs terve A projekt részletes s terve A Kommunikációs tevékenységek összefoglaló leírása A projekt előkészítési szakaszában Elkészítjük a http://www.mfk.uni-miskolc.hu/ honlapunkhoz a projekthez kapcsolódó tájékoztató

Részletesebben

I. kommunikációs csomag:

I. kommunikációs csomag: Az uniós pályázatok kedvezményezettjei eltérő tartalmú kommunikációs csomagokat kötelesek megvalósítani. Ezt minden esetben a pályázati útmutató rögzíti a projekt jellegének és mertének megfelelően.a szigorú

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tanulj tőlünk- Tanulunk tőled! TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-140 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3.1.7 projekt szakmai tervezésének. A szakmai feladatok alapján

Részletesebben

KEOP-1.3.0/ azonosítószámú Gyula-Elek Ivóvízminőség-javító Program megvalósításához kapcsolódó PR- és

KEOP-1.3.0/ azonosítószámú Gyula-Elek Ivóvízminőség-javító Program megvalósításához kapcsolódó PR- és 1 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Gyula-Elek

Részletesebben

A TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV -2012-0005 projekt részletes kommunikációs terve

A TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV -2012-0005 projekt részletes kommunikációs terve A projekt részletes s terve A Kommunikációs tevékenységek összefoglaló leírása A projekt előkészítési szakaszában Elkészítjük a http://www.mfk.uni-miskolc.hu/ honlapunkhoz a projekthez kapcsolódó tájékoztató

Részletesebben

Kommunikációs terv. <Kisfaludy Károly Általános Iskola>

Kommunikációs terv. <Kisfaludy Károly Általános Iskola> Kommunikációs terv TÁMOP 3..7-/2-20-0569 A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3..7 projekt szakmai tervezésének. A kommunikációs feladatokat a szakmai feladatok határozzák

Részletesebben

A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a

A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a Stratégiai K+F műhelyek kiválósága GINOP-2.3.2-15 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Projektgazda

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Projektgazda KOMMUNIKÁCIÓS TERV Projektgazda Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata KÖZOP-5.5.0-09-11-2014-0001 Pályázat címe TramTrain integrált villamos- és nagyvasúti rendszer bevezetése Hódmezővásárhely

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése 1. Helyzetelemzés Tét Város Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület, amely az önkormányzat működésével,

Részletesebben

A K+F+I forrásai között

A K+F+I forrásai között Joint Venture Szövetség EU 2014-2020 Konferencia 2014. január 30. A K+F+I forrásai 2014-2020 között Pecze Tibor Csongor elnök Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal EU tematikus célok Kötelező illeszkedés OP-k

Részletesebben

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA PÁLYÁZAT CÉLJA: A hazai, állami fenntartású tudásbázisok K+F kapacitásának erősítése, annak érdekében, hogy nemzetközileg jegyzett, magas színvonalú kutatási

Részletesebben

Tudománypolitikai kihívások a. 2014-2020-as többéves pénzügyi keret tervezése során

Tudománypolitikai kihívások a. 2014-2020-as többéves pénzügyi keret tervezése során Tudománypolitikai kihívások a 2014-2020-as többéves pénzügyi keret tervezése során Dr. Kardon Béla Főosztályvezető Tudománypolitikai Főosztály Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság A kormányzati K+F+I

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról - A HTMR projekthez kapcsoolódó kommunikációs feladatok ellátása

Tájékoztató a szerződés módosításáról - A HTMR projekthez kapcsoolódó kommunikációs feladatok ellátása Tájékoztató a szerződés módosításáról - A HTMR projekthez kapcsoolódó kommunikációs feladatok ellátása Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/116 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa:

Részletesebben

Háry László Általános Iskola 9124 Gyömöre, Rákóczi u

Háry László Általános Iskola 9124 Gyömöre, Rákóczi u 2013 Háry László Általános Iskola 9124 Gyömöre, Rákóczi u. 5. 2013.06.01. 0 TARTALOM 1. Célok 1.1. A konstrukció átfogó céljai 1.2. A Háry László Általános Iskola referencia-intézményi céljai 2. A kommunikációs

Részletesebben

Kommunikációs terv. Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

Kommunikációs terv. Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Kommunikációs terv Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium TARTALOM 1. Célok 1.1. A konstrukció átfogó céljai 1.2. A Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium referencia-intézményi

Részletesebben

MARCALI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NOSZLOPY GÁSPÁR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

MARCALI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NOSZLOPY GÁSPÁR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA MARCALI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NOSZLOPY GÁSPÁR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA KOMMUNIKÁCIÓS TERVE 2012. május TARTALOM 1. Célok 1.1. A konstrukció

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM KALOCSAI KORNÉL NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

TUDOMÁNY ÉS TUDOMÁNYFINANSZÍROZÁS A K+F+I RENDSZERBEN

TUDOMÁNY ÉS TUDOMÁNYFINANSZÍROZÁS A K+F+I RENDSZERBEN TUDOMÁNY ÉS TUDOMÁNYFINANSZÍROZÁS A K+F+I RENDSZERBEN Fonyó Attila Osztályvezető Nemzeti Erőforrás Minisztérium Felsőoktatásért és Tudománypolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság Tudománypolitikai

Részletesebben

Miért fontos, hogy lássanak engem? Hogyan mutassam meg magam?

Miért fontos, hogy lássanak engem? Hogyan mutassam meg magam? Miért fontos, hogy lássanak engem? Hogyan mutassam meg magam? Disszeminációs műhely Erasmus+ projekteknek Tempus Közalapítvány Dr. Kuráth Gabriella Pécsi Tudományegyetem Miért? Kötelező - vállaltuk Lehetőség,

Részletesebben

Kommunikációs terv. R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskola

Kommunikációs terv. R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskola OM: 201026-004 Kommunikációs terv R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskola OM: 201026-004 I. Célok 1.1. Átfogó célok: A referenciaintézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens,

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2.0 verzió

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2.0 verzió KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2.0 verzió PROJEKT: A képzés munkaerő-piaci relevanciájának erősítése komplex intézményi és hallgatói szolgáltatásfejlesztési programokkal a Szent István Egyetemen SZERZŐDÉS SZÁMOK:

Részletesebben

Kommunikációs terv 2012

Kommunikációs terv 2012 Kommunikációs terv 2012 Életfa Napközi Otthonos Székhely Óvoda Hálózati tanulás-referencia intézményi fejlesztés Az óvodai nevelés dimenziói a I. században (Saját fejlesztésű alternatív program szerint

Részletesebben

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk?

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? rövid összegzés a számok tükrében Madarász Tamás projektfelelős FAVA Konferencia, 2015. április 8-9. Siófok Tartalom KUTATÁS-FEJLESZTÉS FINANSZÍROZÁSA A FELSŐOKTATÁSBAN

Részletesebben

O-PMM Projekt és Marketing Menedzsment Kft.

O-PMM Projekt és Marketing Menedzsment Kft. A projekt ütemezése Feladat Szerződött cég Kezdési időpont Befejezési időpont Megvalósíthatósági Tanulmány, költség-haszon elemzés Az MT+CBA készítőjének feladata: megvalósíthatósági tanulmány készítése

Részletesebben

Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő. Szerződéses dátum a pályázati dokumentáció részét képező

Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő. Szerződéses dátum a pályázati dokumentáció részét képező Szerződő partner neve Immobi-Rat Kft. Zámbori Péter Kommunikációs és Stratégiai Tanácsadó Kft. Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő Szerződéses dátum a pályázati

Részletesebben

AZ NKFIH A JÖVŐ KUTATÓIÉRT

AZ NKFIH A JÖVŐ KUTATÓIÉRT AZ NKFIH A JÖVŐ KUTATÓIÉRT Dr. Szabó István a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal innovációs és általános elnökhelyettese Tehetséghíd a jövőbe V. Országos TDK-fórum 2018. október 18. A

Részletesebben

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Zala megye

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Zala megye Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Zala megye Az alábbi statisztikai profil a megye általános, a Smart Specialisation Strategy (S3)-hoz kapcsolódó stratégiaalkotás

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Iktatószám: 19906-1/2013. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda JAVASLAT a Salgótarjáni Városfejlesztő Kft. megbízásaira a Salgótarján Megyei Jogú

Részletesebben

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal Tematika Felkészülés a 2014-2020-as időszakra

Részletesebben

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati stratégiája Ötlettől a piacig

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati stratégiája Ötlettől a piacig A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati stratégiája Ötlettől a piacig Dr. Csopaki Gyula elnök 2009. május 27. Európai Minőségügyi Szervezet 1. K+F+I pozíciónk Európában EU27 - Egyesített innovációs

Részletesebben

Projekt címe: LIFE TreeCheck:

Projekt címe: LIFE TreeCheck: Projekt címe: LIFE TreeCheck: A városi hőszigetek hatásainak minimalizálása zöld területekkel PROJEKT HELYSZÍNEK: Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia, valamint: Ausztria, Belgium és Németország

Részletesebben

Innováció és stratégia Dr. Greiner István MISZ, általános elnökhelyettes

Innováció és stratégia Dr. Greiner István MISZ, általános elnökhelyettes Innováció és stratégia Dr. Greiner István MISZ, általános elnökhelyettes 2013. február 07. Magyar Innovációs Szövetség Tevékenység: műszaki, technológiai innováció érdekképviselete, érdekérvényesítés innováció

Részletesebben

Tájékoztatási és nyilvánossági előírások Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009 2014 es időszaka

Tájékoztatási és nyilvánossági előírások Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009 2014 es időszaka Tájékoztatási és nyilvánossági előírások Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009 2014 es időszaka 1. Cél A Nemzeti Kapcsolattartó, a Program Operátorok és a Projektgazdák valamennyi tájékoztatást

Részletesebben

A nyomonkövetési rendszer alapelvei

A nyomonkövetési rendszer alapelvei A NYOMONKÖVETÉSI RENDSZER ALAPELVEI Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0. ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében 1 KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI TANÁCSADÓ

Részletesebben

TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt

TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és

Részletesebben

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára Kutatási és Technológiai Innovációs Alap - 2012 Új innovációs pályázatok az ÚSZT keretében Kiemelt figyelem a K+F+I témájú pályázatokra. 5 pályázati konstrukció Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Részletesebben

H 2020 munkacsoport alakuló értekezlet

H 2020 munkacsoport alakuló értekezlet Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 H 2020 munkacsoport

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/139. Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/ KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/139. Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/ KÉ. Hirdetmény típusa: 2. sz. módosítás - KÖZOP-5.5.0-09-11-2012-0022 számú Kecskemét közösségi közlekedés fejlesztése, zéró emissziós zóna megteremtése soros hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszok beszerzésével c. projekt

Részletesebben

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan TÁMOP 4.2.1C-14/1/Konv-2015-0012 Völgyiné Nadabán Márta Miskolc MJV Önkormányzata, partner szintű

Részletesebben

Megbízott és Megbízó a Rendelet 9. szerint én egymással Közfeladatellátási Szerződést (továbbiakban Szerződés) kötöttek.

Megbízott és Megbízó a Rendelet 9. szerint én egymással Közfeladatellátási Szerződést (továbbiakban Szerződés) kötöttek. M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S a TOP-6.8.2-15-PC1-2016-00001 Pécs Paktum projekthez kapcsolódó kötelező nyilvánosság biztosítása feladatok ellátása tárgyában, utófinanszírozás keretében amely létrejött

Részletesebben

Projekt adatlap 1. számú melléklete. I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció

Projekt adatlap 1. számú melléklete. I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció Projekt adatlap 1. számú melléklete I. A költségvetés alátámasztása, technikai specifikáció Kérjük, hogy ebben a mellékletben ismertessék a projekt során beszerezni kívánt eszközök és szolgáltatások, valamint

Részletesebben

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Heves megye

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Heves megye Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Heves megye Az alábbi statisztikai profil a megye általános, a Smart Specialisation Strategy (S3)-hoz kapcsolódó stratégiaalkotás

Részletesebben

Felsőoktatás-politikai célok és elvárások. Veszprém, 2010.

Felsőoktatás-politikai célok és elvárások. Veszprém, 2010. Felsőoktatás-politikai célok és elvárások Veszprém, 2010. Fejlesztés irányai az utóbbi években Kihívások globális, de különösen Európát érintő változások társadalmi váltást követő hazai átalakulások Dokumentumok

Részletesebben

Pázmány Péter Katolikus Egyetem. A tudományos kutatások kibontakoztatása a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Pázmány Péter Katolikus Egyetem. A tudományos kutatások kibontakoztatása a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Pázmány Péter Katolikus Egyetem A tudományos kutatások kibontakoztatása a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2014. június 11. sajtómegjelenések gazdasagiradio.hu: Uniós pénzből kutathatott a magyar egyetem...

Részletesebben

TÁMOP C-12/1/KONV

TÁMOP C-12/1/KONV szolgáltatások, valamint képzések fejlesztése a (Versenyképes Debreceni Egyetem) című projekt 1 Projektirányítási kézikönyve Debrecen, 2013. május 12. Bevezető A projekt azonosítója: A projekt címe: szolgáltatások,

Részletesebben

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Az alábbi statisztikai profil a megye általános, a Smart Specialisation Strategy (S3)-hoz kapcsolódó

Részletesebben

Az információs társadalom európai jövőképe. Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár

Az információs társadalom európai jövőképe. Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár Az információs társadalom európai jövőképe Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár Tartalom Lisszaboni célok és az információs társadalom Az eeurope program félidős értékelése SWOT elemzés Az információs

Részletesebben

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Jász-Nagykun-Szolnok megye

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Jász-Nagykun-Szolnok megye Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Jász-Nagykun-Szolnok megye Az alábbi statisztikai profil a megye általános, a Smart Specialisation Strategy (S3)-hoz kapcsolódó

Részletesebben

Prof. Dr. Palotás Árpád Bence Projektvezető. 2. disszeminációs konferencia május 17.

Prof. Dr. Palotás Árpád Bence Projektvezető. 2. disszeminációs konferencia május 17. Prof. Dr. Palotás Árpád Bence Projektvezető 2. disszeminációs konferencia 2012. május 17. 1 Célkitűzés Átfogó cél: regionális tudáscentrum (koncepció) kiépítése 2013-ra. Jövőkép: nemzetközileg versenyképes

Részletesebben

KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG

KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG Központi Statisztikai Hivatal Miskolci Igazgatósága KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG Miskolc, 2006. május 23. Központi Statisztikai Hivatal Miskolci Igazgatóság, 2006 ISBN 963 215 973 X Igazgató: Dr. Kapros

Részletesebben

JNSZ TISZK TÁMOP-2.2.3 NYITÓKONFERENCIA 2008. 12. 05. Szolnok

JNSZ TISZK TÁMOP-2.2.3 NYITÓKONFERENCIA 2008. 12. 05. Szolnok JNSZ TISZK TÁMOP-2.2.3 NYITÓKONFERENCIA 2008. 12. 05. Szolnok Előadásvázlat Tények a JNSZ TISZK-ről Kiemelt céljaink a projektidőszakban A projektidőszak utáni fenntarthatóság feltételei Csak együtt sikerülhet

Részletesebben

Szakértelem Elkötelezettek

Szakértelem Elkötelezettek MINŐSÉGPOLITIKA ALAPVETŐ ÉRTÉKEINK Értékeink alapját az oktatás, a kutatás és a gyógyítás terén egyaránt az egyetem 650 éves hagyománya képezi, amely képes a folyamatos megújulásra. Szakértelem abban,

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS, FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ TÁMOGATÁS A GINOP-BAN Keller Péter főosztályvezető-helyettes Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SABLON AZ EL ZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SABLON AZ EL ZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ ÁLTALÁNOS SABLON AZ EL ZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26.

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Innovációs tevékenység célja Magasabb hozzáadott érték Versenyelőny Piacbővítés CSOMIÉP Kft. Legrand Zrt.

Részletesebben

RENDEZVÉNYSZERVEZÉS. Szabó Adrienn Tempus Közalapítvány

RENDEZVÉNYSZERVEZÉS. Szabó Adrienn Tempus Közalapítvány RENDEZVÉNYSZERVEZÉS Szabó Adrienn Tempus Közalapítvány Disszemináció projekteredmények terjesztése projekttermékek terjesztése (új képzések, tantervek, tananyagok, taneszközök, stb.) projektmegvalósítás

Részletesebben

Magyar Fejlesztési Központ október 12.

Magyar Fejlesztési Központ október 12. Magyar Fejlesztési Központ 2015. október 12. Létrehívás A magyar Kormány felismerte, hogy a 2014-2020-as programozási időszakban Magyarország számára rendelkezésre álló, az Európai Strukturális és Beruházási

Részletesebben

Jean Monnet tevékenységek

Jean Monnet tevékenységek Jean Monnet tevékenységek Nemzetközi pályázati lehetőségek a felsőoktatás fejlesztésében Európán belül és a világban 2014. november 3. Koós-Herold Zsuzsa A Jean Monnet tevékenységek fő célja az oktatás

Részletesebben

Felsőoktatás és K+F pályázati keretek, feltételek. Fonyó Attila OKM Felsőoktatás Fejlesztési és Tudományos Főosztály

Felsőoktatás és K+F pályázati keretek, feltételek. Fonyó Attila OKM Felsőoktatás Fejlesztési és Tudományos Főosztály Felsőoktatás és K+F pályázati keretek, feltételek Fonyó Attila OKM Felsőoktatás Fejlesztési és Tudományos Főosztály Kutatás és fejlesztés helyzete II. Alacsony K+F ráfordítás és kevés kutató Állami forrás

Részletesebben

STRATÉGIA ALKOTÁS A TÁMOP B-10/2/KONV PROJEKT KERETÉN BELÜL. Projekt koordinációs értekezlet október 4.

STRATÉGIA ALKOTÁS A TÁMOP B-10/2/KONV PROJEKT KERETÉN BELÜL. Projekt koordinációs értekezlet október 4. STRATÉGIA ALKOTÁS A TÁMOP- 4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0001 PROJEKT KERETÉN BELÜL Projekt koordinációs értekezlet 2011. október 4. A stratégia készítés - szerződéses kötelezettség A Pályázónak a kiemelt kutatási

Részletesebben

Az Ihász Gábor Általános Iskola KOMMUNIKÁCIÓS TERVE

Az Ihász Gábor Általános Iskola KOMMUNIKÁCIÓS TERVE T ÁMOP-3.1.7-11/2-2011- 0300 Felkészülés a referencia-intézményi szerepre a vaszari Ihász Gábor Általános Iskolában Az Ihász Gábor Általános Iskola KOMMUNIKÁCIÓS TERVE 1 TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0300 Felkészülés

Részletesebben

Felsőoktatás-fejlesztés a K+F

Felsőoktatás-fejlesztés a K+F Felsőoktatás-fejlesztés a K+F és az innováció tükrében ELTE Innovációs nap, 2012 Dr. KARDON Béla Főosztályvezető Nemzeti Erőforrás Minisztérium Felsőoktatásért és Tudománypolitikáért Felelős Helyettes

Részletesebben

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály

Részletesebben

A projekt megvalósítása változó szabályozási környezetben

A projekt megvalósítása változó szabályozási környezetben TÁMOP 4.2.1/B projekt bemutatása Dr. Heil Bálint, egyetemi docens projektmenedzser A projekt megvalósítása változó szabályozási környezetben Az ember és élettere A mező-és erdőgazdálkodás, az ipar és az

Részletesebben

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER A Széchenyi István Egyetem szerepe a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, valamint kutatás és fejlesztésben PROF. DR. FÖLDESI PÉTER MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 2014. JANUÁR 31. Nemzetközi kitekintés Globalizáció

Részletesebben

Tudástranszfer az agrárinformatikában. Dr. Kárpáti László Osztályvezető FVM-VKSZI

Tudástranszfer az agrárinformatikában. Dr. Kárpáti László Osztályvezető FVM-VKSZI Tudástranszfer az agrárinformatikában Dr. Kárpáti László Osztályvezető FVM-VKSZI Pedagógia - pszichológia Fő kérdés: A képzésben résztvevők milyen széles körben és milyen feltételek között hasznosíthatják

Részletesebben

Magyar joganyagok /2016. (XII. 13.) Korm. határozat - a Nemzeti Tehetség Prog 2. oldal 3. felkéri az érdekelt szervezeteket, hogy működjenek köz

Magyar joganyagok /2016. (XII. 13.) Korm. határozat - a Nemzeti Tehetség Prog 2. oldal 3. felkéri az érdekelt szervezeteket, hogy működjenek köz Magyar joganyagok - 1728/2016. (XII. 13.) Korm. határozat - a Nemzeti Tehetség Prog 1. oldal 1728/2016. (XII. 13.) Korm. határozat a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2017-2018. évi cselekvési programjáról

Részletesebben

A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek. Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19.

A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek. Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19. A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19. I. A Szilícium Mező program rövid bemutatása II. Az ÉAOP-1.1.2-2008-0013 pályázat eredményei

Részletesebben

Közzététel dátuma: Iktatószám: 16873/2014 CPV Kód: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Közzététel dátuma: Iktatószám: 16873/2014 CPV Kód: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság "Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő száraz és nedves gyepek, természetvédelmi céllal művelt szántók és vizes élőhelyek kezelésére szolgáló gépek beszerzése című pályázatban vállalt

Részletesebben

KUTATÓHELYEK LEHETŐSÉGTÁRA

KUTATÓHELYEK LEHETŐSÉGTÁRA KUTATÓHELYEK LEHETŐSÉGTÁRA 2014-2020 Forrás: Operatív Programok, palyazat.gov.hu Tartalomjegyzék Bevezető 2 Az Operatív Programok szerkezete 3 Kutatóhelyeknek szóló pályázatok az egyes Operatív Programokban

Részletesebben

A HORIZONT 2020 dióhéjban

A HORIZONT 2020 dióhéjban Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu) projekt TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0013 A HORIZONT 2020 dióhéjban Hálózatépítő stratégiai együttműködés kialakítását megalapozó konferencia

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK KIBONTAKOZTATÁSA (TÁMOP 4.2.1 B11) Sajtómegjelenések a 2013. november 29-ei sajtótájékoztató kapcsán HIRADO.HU http://www.hirado.hu/hirek/2013/11/30/06/nemzetkozi_kutatasok_a_pazmanyon.aspx?sou

Részletesebben

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Csongrád megye

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Csongrád megye Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Csongrád megye Az alábbi statisztikai profil a megye általános, a Smart Specialisation Strategy (S3)-hoz kapcsolódó stratégiaalkotás

Részletesebben

MEGBÍZÁSi SZERZŐDÉS 2. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA

MEGBÍZÁSi SZERZŐDÉS 2. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA SZERZŐDÉS SZÁMA: 134&/2013, MEGBÍZÁSi SZERZŐDÉS 2. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA KONDOROS TELEPÜLÉS SZENNYVÍZHÁLÓZATÁNAK BŐVÍTÉSE ÉS AZ EHHEZ SZÜKSÉGES KAPACITÁS ÉS HATÉKONYSÁG NÖVELÉ5 A MEGLÉVŐ SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPEN

Részletesebben

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL EFOP-1.3.5-16 TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL PÁLYÁZAT CÉLJA: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

Népszámlálás kommunikációs program

Népszámlálás kommunikációs program Népszámlálás kommunikációs program Sikeres kommunikáció=eredményes összeírás Népszámlálás az egyetlen teljeskörű összeírás. Legmélyebb területi szintű adatok megszerzése. (kistérség, városrész). Tetszőleges

Részletesebben

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP-1.3.5-16 Alapvető célok: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

Nagydobsza Község Önkormányzata Nagydobsza polgármesteri hivatalának szervezetfejlesztése - ÁROP-1.A.2/A-2008-0085 Kommunikációs terv

Nagydobsza Község Önkormányzata Nagydobsza polgármesteri hivatalának szervezetfejlesztése - ÁROP-1.A.2/A-2008-0085 Kommunikációs terv KOMMUNIKÁCIÓS TERV Nagydobsza polgármesteri hivatalának szervezetfejlesztése - ÁROP-1.A.2/A-2008-0085 - 1/9 - 1. Helyzetelemzés Nagydobsza Község Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület,

Részletesebben

A H2020 munkacsoport bemutatása

A H2020 munkacsoport bemutatása Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 A H2020 munkacsoport

Részletesebben

Vizsgálati szempontsor a január 5-ei műhelymunka alapján

Vizsgálati szempontsor a január 5-ei műhelymunka alapján TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002 Minőségfejlesztés a felsőoktatásban A fenntartható fejlődés szempontjai a felsőoktatási minőségirányítás intézményi gyakorlatában Vizsgálati szempontsor a 2012. január 5-ei műhelymunka

Részletesebben

Biztos alapok az innovációhoz. DR. PALKOVICS LÁSZLÓ felsőoktatásért felelős államtitkár

Biztos alapok az innovációhoz. DR. PALKOVICS LÁSZLÓ felsőoktatásért felelős államtitkár Biztos alapok az innovációhoz DR. PALKOVICS LÁSZLÓ felsőoktatásért felelős államtitkár EU Innovációs Eredménytábla (2013) Az innováció dimenziói Potenciálok Piaci tevékenység Eredmények Humánerőforrás

Részletesebben

Tájékoztató az elmúlt időszak eredményeiről ( ) Beliczky Miklós pénzügyi vezető. 5. Projekt Irányító Testületi Értekezlet

Tájékoztató az elmúlt időszak eredményeiről ( ) Beliczky Miklós pénzügyi vezető. 5. Projekt Irányító Testületi Értekezlet A felsőoktatás minőségének javítása kiválósági központok fejlesztésére alapozva a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0001 projekt Tájékoztató az elmúlt időszak

Részletesebben

K O M M U N I K Á C I Ó S T E R V

K O M M U N I K Á C I Ó S T E R V K O M M U N I K Á C I Ó S T E R V A Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Soltvadkert-Selymes-Pirtó-Kiskunhalas településeket összekötő közlekedésbiztonsági kerékpárút című KÖZOP-3.2.0/b-08-2008-0009 azonosító

Részletesebben

Az innováció menedzsment, és eredménynövelő hatása

Az innováció menedzsment, és eredménynövelő hatása 2016 1 www.glosz.hu www.innovacio-menedzsment.hu 2016 Az innováció menedzsment, MILYEN A SIKERES INNOVÁCIÓ ÜZLETI SZEMPONTBÓL? 2 2016 A MISZTIKUS 7-ES SZÁM 1. Valós piaci igényt szolgál ki 2. Igazodik

Részletesebben

Fejlesztéspolitika az egészségügyben

Fejlesztéspolitika az egészségügyben Fejlesztéspolitika az egészségügyben EUREGIO III PROJECT MASTER CLASS PROGRAM 2009. szeptember 2. Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) 2007-2013(15) - ~1,8 milliárd euró TÁMOP: 253 millió euró TIOP:

Részletesebben

EPALE. Európai elektronikus platform a felnőttkori tanulásért. Karvázy Eszter Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal december 9.

EPALE. Európai elektronikus platform a felnőttkori tanulásért. Karvázy Eszter Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal december 9. EPALE Európai elektronikus platform a felnőttkori tanulásért Karvázy Eszter Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 2016. december 9. Mi az EPALE? Nemzeti Támogató Szolgálat Központi Támogató Szolgálat

Részletesebben

Innovációs fordulat előtt

Innovációs fordulat előtt Innovációs fordulat előtt Dr. Nikodémus Antal, főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály 2012. március 22. Az előadás szerkezete: II.Az ipari közlegelők szerepe III.Uniós

Részletesebben

A KKV-K SZEREPE AZ INNOVÁCIÓS FOLYAMATOKBAN ÉS AZOK FONTOSSÁGA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉBEN

A KKV-K SZEREPE AZ INNOVÁCIÓS FOLYAMATOKBAN ÉS AZOK FONTOSSÁGA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉBEN A KKV-K SZEREPE AZ INNOVÁCIÓS FOLYAMATOKBAN ÉS AZOK FONTOSSÁGA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉBEN Pitó Enikő, KFI igazgató SZTE KKV-K SZEREPE AZ INNOVÁCIÓBAN REGIONÁLIS SZINTEN -FÓKUSZBAN

Részletesebben

TERVEZÉSI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Regionális felsőoktatási együttműködés támogatása c. kiemelt projekt támogatására

TERVEZÉSI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Regionális felsőoktatási együttműködés támogatása c. kiemelt projekt támogatására TERVEZÉSI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program Regionális felsőoktatási együttműködés támogatása c. kiemelt projekt támogatására Kódszám: TÁMOP-4.1.1.C-10/1 A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

NKFIH: Innováció a versenyképességért

NKFIH: Innováció a versenyképességért NKFIH: Innováció a versenyképességért Budapest, 2015. november 30. Tudomány- és innovációpolitikai alapvetések innovációpolitika tudomány- és gazdaságpolitikai összefüggésrendszerben növekvő mértékű részvétel

Részletesebben

A felsőoktatás és a megfelelősség-értékelés kapcsolata

A felsőoktatás és a megfelelősség-értékelés kapcsolata A felsőoktatás és a megfelelősség-értékelés kapcsolata Dr. Gáti József Intézményfejlesztési főigazgató Akkreditálási Világnap 2016. június 9. A megfelelőség-értékelés elemei Az értékelés tárgya Követelmények

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ SIMONTORNYA VÁROS, PÁLFA KÖZSÉG ÉS TOLNANÉMEDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATAI BIZTONSÁGOS IVÓVÍZELLÁTÁSI TÁRSULÁSA 7081 Simontornya, Szt. István k. u. 1. Tel., Fax: 74/585-929, 74/586-922 simontornya@t-online.hu

Részletesebben

Közzététel dátuma: Iktatószám: 27905/2015 CPV Kód: ; ; ;

Közzététel dátuma: Iktatószám: 27905/2015 CPV Kód: ; ; ; 2.SZM-Vállalkozási szerződés - Tájékoztatási és lakossági szemléletformálási feladatok ellátása Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel tárgyú KEOP-1.1.1/C/13-2013-0037

Részletesebben

Fejezeti indokolás LXIX. Kutatási és Technológiai Innovációs Alap

Fejezeti indokolás LXIX. Kutatási és Technológiai Innovációs Alap Fejezeti indokolás LXIX. Kutatási és Technológiai Innovációs Alap I. A célok meghatározása, felsorolása Az Alap a kutatás-fejlesztés és a technológiai innováció állami támogatását biztosító, az államháztartásról

Részletesebben

KÖZOP-5.2.0-07-2008-0001 52.

KÖZOP-5.2.0-07-2008-0001 52. KÖZOP-5.2.0-07-2008-0001 52. Projekt státuszjelentés (PSJ) A dokumentum a projekt műszaki és pénzügyi készültségét mutatja be, felsorolja a tárgyidőszakban elvégzett feladatokat, felmerült problémákat,

Részletesebben

Tudományos kutatások kibontakoztatása és tehetségtámogatás a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen... 2

Tudományos kutatások kibontakoztatása és tehetségtámogatás a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen... 2 Tartalom Tudományos kutatások kibontakoztatása és tehetségtámogatás a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen... 2 A kutató egyetemi missziója és ennek elősegítése a jelen TÁMOP támogatások segítségével... 4

Részletesebben

Az alkalmazott innovációk támogatása és az innovációs partnerségek

Az alkalmazott innovációk támogatása és az innovációs partnerségek Az alkalmazott innovációk támogatása és az innovációs partnerségek Dr. Feldman Zsolt Földművelésügyi Minisztérium 2016. február 26. Budapest Kutatás-fejlesztés és innováció Magyarországon K+F ráfordítások

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVEK ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTRENDSZERE

AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVEK ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTRENDSZERE AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVEK ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTRENDSZERE A megfelelőségi vizsgálat időtartama maximum 90 nap. Ez a határidő egy alkalommal, legfeljebb 30 nappal meghosszabbítható. Ha fenntartó az intézményfejlesztési

Részletesebben

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Veszprém megye

Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Veszprém megye Megyei statisztikai profil a Smart Specialisation Strategy (S3) megalapozásához Veszprém megye Az alábbi statisztikai profil a megye általános, a Smart Specialisation Strategy (S3)-hoz kapcsolódó stratégiaalkotás

Részletesebben