Tárgy: Felkészülés a évi nyári szezonra

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tárgy: Felkészülés a 2012. évi nyári szezonra"

Átírás

1 Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Tel./Fax: 88/ Tárgy: Felkészülés a évi nyári szezonra Tisztelt Képviselő-testület! A nyári szezonra történő felkészülés a programok megszervezésén túl mindannak a személyi, anyagi és tárgyi, infrastrukturális feltételeknek a megteremtését jelenti, melyekkel a rendezvények biztosíthatók. A településkultúra fejlesztése örökös feladat, hiszen nagymértékben meghatározza egy- egy település élhetőségét, sikerességét, szellemiségét. Településünk adottságaiból adódóan tevékenységeinken keresztül a kulturális turizmus fejlesztését kívánjuk elérni, oly módon, hogy pozitív hatásait az itt élők is érzékeljék, kamatoztathassák. Célunk, hogy tevékenységeink turisztikai vonzerővel rendelkezzenek, biztosítsanak szórakozási, kulturálódási lehetőségeket. Minden egyes megvalósuló program településmarketing tevékenység is, hiszen a rendezvények hozzájárulnak a település hírnevéhez. A Balaton- parti idegenforgalom legfontosabb célja napjainkban a belföldi turizmus erősödésének elősegítése a rendelkezésünkre álló lehetőségek maximális kihasználásával. Rendezvényeink: A nyári rendezvényeink emblematikusak, ismertek. A tervezés időszakát át tudjuk hidalni azzal a megoldással, hogy a program nevét, időpontját népszerűsítjük már év elejétől kezdődően, később töltjük meg tartalommal, vagyis konkrétan az előadók nevével, a fellépőkkel, akkor, mikor a végleges költségvetés rendelkezésre áll. Így történik az idei évben is. Egyelőre konkrét hírünk nincs még rendezvénypályázatról, de bízunk a lehetőségekben. Szeretnénk elérni a rendezvények szervezése, lebonyolítása során idén is, ugyanúgy, ahogy a korábbi években a széles körű összefogást elsősorban a helyi civil szervezetekkel, vállalkozókkal. A programok célja nem pusztán a szórakoztatás. Kulturális élmények, színvonalas produkciók létrehozására törekszünk. A lehetőségeinkhez, az adott feltételekhez igazítjuk a kínálatot, remélve, hogy sokan elégedetten távoznak a rendezvények helyszíneiről.

2 Az elmúlt években az egy estés rendezvényeket felváltották az egész napos, vagy több napos színes kavalkádok, melyek a családok részére biztosítanak lehetőségeket a településünkön eltöltött időszakban. Ezt diktálják a racionális érvek is, hiszen a több napra érkező nyaralók, turisták jelenléte bevételt eredményezhet (idegenforgalmi adó, szálláshely, vendéglátóhely, stb.). Célunk, hogy jelentős vonzerővel bírjanak nagy rendezvényeink, tehát ne csak az itt élők és a már itt tartózkodók érezzék jól magukat, hanem ami ennél is fontosabb: olyan programok legyenek, melyek településünkre csábítják a nyaralókat, turistákat. Évek óta tapasztaljuk, hogy főszezonban a rendezvényeken többnyire jelen van a nagyszámú közönség, van közművelődési- kulturális- turisztikai igény is, és a feladat is adott: a Budapest felől elsőként megközelíthető település legyen turistacsalogató, fejlett idegenforgalmi jegyeket felmutató, élhető, mozgalmas! Tapasztalataink alapján a rendezvények mindehhez nagymértékben hozzájárulnak. Rendezvényhelyszínek: A programok különböző szabadtéri helyszíneken zajlanak. A Széchenyi parkban az áramvételezési hely adott, azonban továbbra is hiányoznak az egyéb infrastrukturális létesítmények. Elsősorban a vizesblokk nem megoldott, hiányzik a közvilágítás, a mobil wc-k sem nem higiénikusak, sem nem esztétikusak. A színpad kismértékben szorul felújításra. A színpadfedést eddig bérelni kellett, várhatóan a turisztikai egyesület pályázata révén tudja majd fejleszteni ezt a területet, mint ahogy egységes árusító pavilonokkal is rendezettebbé tehető a rendezvénytér. Szemetes edényekre is óriási szükség lenne a programok ideje alatt! A nehézségek ellenére a park megközelíthetősége, központi elhelyezkedése, a 71-es úthoz, vasúthoz való közelsége, panorámája miatt a legideálisabb helyszín. Szükséges lenne, hogy a 71-es út felől, valamint a strand felől táblák jelezzék a parkot. Szükséges lenne parkolási lehetőségeket kijelölni a nagyrendezvények idejére A Rákóczi park ideális helyszín a rendezvények lebonyolításához. Szükséges lenne, hogy a 71-es út felől táblák jelezzék a parkot, a színpadot, a rendezvényeket. (4-5 db-ra min. szükség lenne!) A Kultúra Háza előtti tér továbbra is a kora nyári, őszi rendezvények helyszíne. A színpadot ez esetben is bérelni kell.

3 A Tájházban az alkotóműhely kiváló foglalkozások szervezéséhez. A Könyvtár udvarára is tervezünk programokat, de elengedhetetlen a patak partjának biztonságossá tétele. Többször jeleztük már. Akarattyán tervezünk programot ismét a Kilátónál, hangulatos, ideális helyszín. Szükséges lenne, hogy táblák jelezzék a 71-es útról is a páratlan szépségű kilátás lehetőségét, valamint a sétány nevét is hangsúlyosabban kellene jelezni. A szombat esténkénti programokhoz a Napfény parkolóban adottak a lehetőségek a tavalyi évben elkészített kisszínpaddal. Marketing tevékenység: A Tourinform Iroda költségvetésében rendelkezésre álló keret lehetővé tette az éves információs kiadvány elkészítését, mely az Utazás kiállításon már népszerűsíti településünket, majd hamarosan következik a megyei kiállítás. Év közben ez az információhordozó, mely folyamatosan rendelkezésre áll. A nagy hirdetőtábláinkat (Széchenyi parkban, Akarattyán a tourinform faháznál) idén is frissítjük, lehetőség szerint három újat kellene készíttetnünk: Akarattyán a strand bejáratához, Kenesén pedig a 71-es mellett a Honvéd üdülői útkanyarulatban, valamint célszerű lenne az óvoda előtti liget sarkánál is.) Informatív szórólapokra, plakátokra, programfüzetekre továbbra is szükség van, az internet világában is. A Balatonkenesei Hírlap kínálta lehetőségeket maximálisan kihasználjuk a rendezvények hirdetésével kapcsolatban. A Napló is rendszeresen közzé teszi a programok meghívóit. Egyéb médiákban történő megjelenések rendkívül fontosak, hiszen a településmarketinget szolgálják. Maximálisan élünk az ingyenes lehetőségekkel. Különösen fontos a kistérségi televízió, az Öböl Tv szerepe a rendezvények hirdetése kapcsán, valamint meglehetősen véleményformáló, közönségcsalogató erővel bírnak a programokról készített tájékoztatások, híranyagok, esetleg magazinok is. Az információszolgáltatás központja a Tourinform Iroda. Az információs pontok (Akarattya- parkoló; Vak Bottyán strand bejárata) is hozzájárulnak a nyaralók tájékozódási igényeinek kielégítéséhez. Nem terveztünk idén béreket ehhez a szolgáltatáshoz, reméljük, hogy lesznek a jelenlegi munkanélküliek között, akik ezt a feladatot el tudják majd látni.

4 Együttműködés: Az idei évben is nagymértékben számítunk a feladataink végrehajtása érdekében- mely kifejezetten településérdek- valamennyi partnerünkkel a szoros és hatékony együttműködésre a sikeres megvalósításért: A hivatali apparátusra, a Városgondnokságra, az iskolára, óvodára, a Tátorján Kht-ra, a Polgárőrségre, a Rendőrségre, a honlap működtetőjére, Öböl Tv-re, civil szervezetekre, vállalkozókra. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az idei évre tervezett programok megvalósítását a Városgondnokság hathatós segítségével tudjuk csak megvalósítani. A pakolásokat, szállításokat, a rendezvények utáni rendrakást, szemétszállítást, egyéb felmerülő feladatokat nem áll módunkban más módon megoldani. Természetesen mindez jelentős anyagi és humán erőforrás megterhelést jelent a Városgondnokságnak, de a cél közös: a település lakói és a nyaralóközönség részére a kulturálódáshoz szükséges feltételeket biztosítani. Tisztelt Képviselő- testület! Meggyőződésünk, hogy minden évnek, minden szezonnak újat, fejlődést kell hoznia. Így tarthatjuk fenn az érdeklődést a nyári programokkal kapcsolatban. A programok tartalmával gondoskodunk erről. Az esti, hétvégi programok biztosítása azt is jelenti, hogy jelentős túlóra halmozódik fel az intézményi dolgozók munkarendjében. Kérem a tisztelt Képviselő- testület hozzájárulását, hogy költségvetésünkben túlórakeretet tervezhessünk, természetesen a költséghatékony megoldások alkalmazásával április 1-től szeptember 30-ig az alábbi nyitva tartásokat tervezzük, mellyel kapcsolatban kérem szíves állásfoglalásukat: Könyvtár: H: óra K- Sz- Cs- P: óra Tájház: H: előre bejelentett csoportokat várunk, egyébként szünnap K- Sz- Cs- P- Szo: 10-12; A Kultúra Háza nyitva tartásának módosítását mely jelenleg igényfüggő-, szeptember 1-től módosítanánk a Képviselő- testület hozzájárulásával költségmegtakarítás fűtés- céljával oly módon, hogy a hét meghatározott napjain tartana csak délutánonként nyitva.

5 A Tájház belépőjegy árainak meghatározását kérném az alábbi javaslat szerint: Diák, nyugdíjas, csoportos: 200 Ft/ fő Felnőtt: 400 Ft/ fő Az elmúlt években ezen összegek fele volt a belépőjegy ára. Az emelést indokolja a kitüntető cím, az elmúlt évek fejlesztései, az idei évre betervezett hangos tárlatvezetési rendszer, és természetesen a közüzemi díjak emelkedései is. Kérjük szíves állásfoglalásukat a leírtakkal kapcsolatban, és a nyári idegenforgalmi szezon sikeres lebonyolítása érdekében a feladatok meghatározását. Balatonkenese, február 13. Tisztelettel: Győrfi Károlyné intézményvezető

Tárgy: Felkészülés a 2011. évi nyári szezonra

Tárgy: Felkészülés a 2011. évi nyári szezonra Közmveldési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tárgy: Felkészülés a 2011. évi nyári szezonra Tisztelt

Részletesebben

A KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY ÉS KÖNYVTÁR MUNKATERVE

A KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY ÉS KÖNYVTÁR MUNKATERVE Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@pr.hu www.balatonkenese.hu A KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY ÉS KÖNYVTÁR MUNKATERVE Bevezetés:

Részletesebben

A KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY ÉS KÖNYVTÁR MUNKATERVE

A KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY ÉS KÖNYVTÁR MUNKATERVE Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@pr.hu www.balatonkenese.hu A KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY ÉS KÖNYVTÁR MUNKATERVE Bevezetés:

Részletesebben

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő- testület!

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő- testület! Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Pf.: 88. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról Tisztelt

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV- 2012.

RENDEZVÉNYTERV- 2012. RENDEZVÉNYTERV- 2012. Időpont Rendezvény megnevezése Helyszín Célok, várható eredmények Célcsoport Részt vevők várható száma Szakmai felelős Tervezett költség (nettó) JANUÁRTÓL - PÜNKÖSDIG Január 20. Magyar

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

TURISZTIKAI EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSAI 2014.

TURISZTIKAI EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSAI 2014. TURISZTIKAI EGYESÜLET AI 2014. Gyenesdiási Turisztikai Egyesület H-8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2. Tel.: +36 83/511-790 gyenesdias@tourinform.hu www.gyenesdias.info.hu Tisztelt Partnerünk! Gyenesdiás mára

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 19. NAPIREND Ügyiratszám: 1/374/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. április 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tourinform Iroda

Részletesebben

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról 1 Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Pf.: 88. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/OKTÓBER Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi tizedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

10,10% 24,56% 45,07% 3,97% 26,40%

10,10% 24,56% 45,07% 3,97% 26,40% Balatonkenese Város Önkormányzatának 2010. évi beruházási kiadásainak a feladatonként 2. sz. melléklet Beruházás megnevezése Teljes ktg önrész Kivitelezés tervezett kezdési éve Kivitelezés tervezett befejezési

Részletesebben

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 1. napján tartandó soron következő nyílt ülésére

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 1. napján tartandó soron következő nyílt ülésére BALATONKENESE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8174 Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1. Telefon: +36(88)481-741 Fax: +36(88)481-741 email: hivatal@balatonkenese.hu Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

Desztináció menedzsment. A Tourinform rendszer Magyarországon

Desztináció menedzsment. A Tourinform rendszer Magyarországon Desztináció menedzsment A Tourinform rendszer Magyarországon A Tourinform irodák szerepe A turizmus non-profit szervezeti rendszerének részét képező Tourinformirodák területi illetékességű információs

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének ÉVI MUNKATERVE, ÜLÉSTERVE

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének ÉVI MUNKATERVE, ÜLÉSTERVE Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. ÉVI MUNKATERVE, ÜLÉSTERVE 2019. január 31. Polgármesteri Hivatal Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1. 1. Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2013. ÉV 2013. január 30. (szerda) 1.1. Az önkormányzat 2013. évi költségvetése (első olvasat) 1.2. Önkormányzat intézményeinél biztosított gyermekétkeztetés

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. február 01. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KINCSESBÁNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK TELJES FELÜLVIZSGÁLATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ MEGBÍZÓ: Kincsesbánya Község Önkormányzata 8044 Kincsesbánya, Kincsesi út 39. FELELŐS TERVEZŐ: Fehér Vártervező

Részletesebben

R_. számú előterjesztés

R_. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere R_. számú előterjesztés Előterjesztés a Népjóléti Bizottság részére a kőbányai idősek 2014. évi üdültetéséről szóló pályázati felhívásról

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. február 21. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

45t. számú előterjesztés

45t. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 45t. számú előterjesztés Előterjesztés a Népjóléti Bizottság részére az idősek üdültetéséről szóló pályázati kiírásról I. Tartalmi összefoglaló

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Képviselő Testület! Tisztelt Képviselő Testület! 2015.04.16.-i találkozásunkkor megállapodtunk, hogy a megbeszélésünk pontjaiban felmerült problémáinkra visszatérünk az Önkormányzat és az Egyesület 2016. évi költségvetésének

Részletesebben

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és. 2014. május 29. napján tartandó soron következő ülésére.

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és. 2014. május 29. napján tartandó soron következő ülésére. BALATONKENESE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8174 Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1. Telefon: +36(88)481-741 Fax: +36(88)481-741 email: hivatal@balatonkenese.hu Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 340 /2009. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: TOURINFORM Iroda

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a képviselő-testület a jegyzőkönyv-hitelesítőre tett javaslatot egyhangúlag (4fővel) elfogadja.

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a képviselő-testület a jegyzőkönyv-hitelesítőre tett javaslatot egyhangúlag (4fővel) elfogadja. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. I. 19-én, Szarvas Város Szlovák Önkormányzatának képviselő-testületi ülésén, a Szlovák Önkormányzat székházában. (Szarvas, Eötvös u. 44/1.) Jelen vannak: Mótyán Tibor- Elnök

Részletesebben

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata TERVEZET Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata Lombár Gábor polgármester 8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Generál Tervező: Altervező: ARKER Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. 7400 Kaposvár,

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat

Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat Dévaványa Város Önkormányzat Strandfürdő és Gyógyászat Beszámoló az intézmény 2014. évi működéséről 2015. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. A Strandfürdő és Gyógyászat jelenlegi működési rendje... 3

Részletesebben

9.000.000 9.000.000 Célterületre allokált forrás (HUF) nem LHH települések 9.000.000 9.000.000

9.000.000 9.000.000 Célterületre allokált forrás (HUF) nem LHH települések 9.000.000 9.000.000 Célterület azonosítója: 1 019 230 HACS Neve: Tisza-menti LEADER Helyi Akciócsoport Jogcím: 1. Közösségi célú 2. Vállalkozási alapú fejlesztés 3. Rendezvény 4. Képzés 5. Térségen belüli együttműködés 6.

Részletesebben

Határidő: folyamatos Felelős: Balogh Ferenc polgármester

Határidő: folyamatos Felelős: Balogh Ferenc polgármester Gosztola Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Gosztola Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően az Önkormányzat

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (V.29.) önkormányzati rendelete a közterületi térfigyelő kamerarendszerről

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (V.29.) önkormányzati rendelete a közterületi térfigyelő kamerarendszerről Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (V.29.) önkormányzati rendelete a közterületi térfigyelő kamerarendszerről Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

2015. AUGUSZTUS 17. HÉTFŐ AUGUSZTUS 18. KEDD AUGUSZTUS 19. SZERDA

2015. AUGUSZTUS 17. HÉTFŐ AUGUSZTUS 18. KEDD AUGUSZTUS 19. SZERDA Tisztelt karneváli önkéntes, iskolai közösségi szolgálatot vállaló diák! A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. fontosnak tartja a karneváli önkéntes tevékenységeket. A karnevált szervezők szándéka, hogy 2015-ben,

Részletesebben

Felhívások Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület

Felhívások Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület Felhívások 2017 Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület 2 1. Felhívás A vidéki turizmus erősödését szolgáló minőségi szálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakítása és fejlesztése VP6-19.2.1.-75-1-17

Részletesebben

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévíz Az élet forrása A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévízi turizmusa számokban Magánszállás 812 ház 2240 szoba 4692 ágy Kereskedelmi szállás 20 Hotel (3-5 * ) 2078 szoba 5814 ágy Összesen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért!

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért! Sió-Kanál Fesztivál A Balaton Régió és a Siócsatorna fenntartható és versenyképes turizmusáért! A Balaton Turisztikai Régió, a Siócsatorna településeinek kulturális bemutatkozási lehetősége, turisztikai

Részletesebben

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27. napján tartandó soron következő ülésére

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27. napján tartandó soron következő ülésére BALATONKENESE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8174 Balatonkenese, Béri Balogh Ádám tér 1. Telefon: +36(88)481-741 Fax: +36(88)481-741 email: hivatal@balatonkenese.hu Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY

PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY 1. PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ a.) Térségi összefogás résztvevőinek bemutatása (pályázó és partnerei): Szervezet neve Szervezet célkitűzése, tevékenységei, konkrét eredményei (pályázat

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2015. február

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete A helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban önkormányzat)

Részletesebben

A terület- és településmarketing (place marketing)

A terület- és településmarketing (place marketing) A terület- és településmarketing (place marketing) A., Bevezető gondolatok I. A fogalom jelentkezése II. A tudományos élet érdeklődése 1990 1993 1998 2007 III. A place marketing jelentése 1. területi egység

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 23-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 23-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 2013. július 23-án megtartott rendkívüli ülésének könyvéből 314/2013. (VII. 23.) határozata Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2013. július 23. napján megtartott rendkívüli ülése

Részletesebben

Előterjesztés Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28-án tartandó ülésére

Előterjesztés Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28-án tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 5846/2013 Előterjesztés Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28-án tartandó

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. november 26-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár pótelőirányzat iránti kérelmére Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019

GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 BALATONSZÁRSZÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 Balatonszárszó, 2015.március 23. A gazdasági programot a Képviselő-testület 80/2015.(III.23.) számú határozatával

Részletesebben

A terület- és településmarketing (place marketing)

A terület- és településmarketing (place marketing) A terület- és településmarketing (place marketing) A., Bevezető gondolatok I. A fogalom jelentkezése II. A tudományos élet érdeklődése 1990 1993 1998 2007 III. A place marketing jelentése 1. területi egység

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. évi MUNKATERVE

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. évi MUNKATERVE Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi MUNKATERVE Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi MUNKATERVE A képviselő-testület 2015. évben 9 ülést tart.

Részletesebben

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló

VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló VESZPRÉM ISMERTSÉGE ÉS IMÁZSA MAGYARORSZÁGON 2006. Vezetői összefoglaló Előzmények A Touirnform Veszprém megbízásából 2006. májusában és novemberében országos szintű reprezentatív kutatás készült Veszprém

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

A Csongrádi Információs Központ stratégiai terve a 2015-2020-as időszakra

A Csongrádi Információs Központ stratégiai terve a 2015-2020-as időszakra C s o n g r á d i I n f o r m á c i ó s K ö z p o n t Csemegi Károly Könyvtár és Tari László Múzeum 6640 Csongrád, Szentháromság tér 12. Tel.: +36 63/483-764 +36 20/ 2089-522 Fax: +36 63/483-764 e-mail:

Részletesebben

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ FELHÍVÁS A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁLON VALÓ RÉSZVÉTELRE CIVIL SZERVEZETEK számára és MŰVÉSZETI PRODUKCIÓKAT bemutató csoportok, zenekarok, együttesek, egyéni előadók számára SAVARIA

Részletesebben

Határidő: folyamatos Felelős: Lóránt Beáta polgármester

Határidő: folyamatos Felelős: Lóránt Beáta polgármester Baglad Község Önkormányzata képviselő-testületének 20/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Baglad Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően az Önkormányzat

Részletesebben

Települési jövőkép. Sárosd

Települési jövőkép. Sárosd Települési jövőkép Sárosd Problémák Szociális struktúra Kisebbség (10%) Bölcsőde hiánya Gyógyszertár szolgáltatása Hagyományőrzés, nem óvjuk történelmi értékeinket. Képzetlen munkaerő Helyi járatos busz

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 292/2013. (VI. 27.) határozata Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2013. június 27. napján megtartott rendkívüli ülése könyvének hitelesítésére Sörédi Györgyné és Kurucz Henrietta

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Szám: 14/2011. Ö.ü. Készült: 5 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2016. ÉV 2016. január 27. (szerda) 1. Az önkormányzat 2016. évi költségvetése (első olvasat) 2. A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám: Előkészítő: Szabó Lajos/ Krámli Franciska / Kosler Zoltán E l ő t e r j e s z

Részletesebben

A vidékfejlesztési program komplex fejlesztési hatásai Mikóházán

A vidékfejlesztési program komplex fejlesztési hatásai Mikóházán A vidékfejlesztési program komplex fejlesztési hatásai Mikóházán A településről Mikóházát egy 1273-ból való rendelet tanúsága szerint Kun Erzsébet királyné adta birtokul élete fogytáig egyik hű emberének,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 25. napján tartandó nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 25. napján tartandó nyílt ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 25. napján tartandó nyílt ülésére Tárgy: Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az Alsóréti Üdülő Egyesület közgyűléséről és a megismételt közgyűléséről

Jegyzőkönyv. Az Alsóréti Üdülő Egyesület közgyűléséről és a megismételt közgyűléséről Jegyzőkönyv Az Alsóréti Üdülő Egyesület közgyűléséről és a megismételt közgyűléséről Készült: 2017. június 25. 10,00 és 10,30 órakor Helyszín: Balatonkenese, Telekom Hotel- Konferenciaterem, Parti sétány

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület december 12. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület december 12. napján tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Alsózsolca Város Önkormányzatának tulajdonában álló Alsózsolca, Széchenyi út 46 szám alatti bérlakás

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2003.(IV.29.) Kt. számú RENDELETE

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2003.(IV.29.) Kt. számú RENDELETE Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2003.(IV.29.) Kt. számú RENDELETE Ercsi Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló többször módosított 10/1999. (IV.28) Kt. számú rendelet

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2019. január 1-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. Rendezvény helyszíneink. Érvényes: július 1-től

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. Rendezvény helyszíneink. Érvényes: július 1-től Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2019. július 1-től PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok Rendezvény helyszíneink A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként LEADER-szerűség az intézkedések, projektjavaslatok vonatkozásában A LEADER program a társadalmi-gazdasági

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Balatoni Szövetség 2015. november 3-án Tihanyban megtartott Közgyűléséről

JEGYZŐKÖNYV a Balatoni Szövetség 2015. november 3-án Tihanyban megtartott Közgyűléséről JEGYZŐKÖNYV a Balatoni Szövetség 2015. november 3-án Tihanyban megtartott Közgyűléséről Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív szerint Napirend: A mellékelt meghívó szerint Balassa Balázs elnök: Bejelenti,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY

PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY 1. PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ a.) Térségi összefogás résztvevőinek bemutatása (pályázó és partnerei): Szervezet neve Szervezet célkitűzése, tevékenységei, konkrét eredményei (pályázat

Részletesebben

Tourinform - Balatonkenese Szezonösszegző 2012

Tourinform - Balatonkenese Szezonösszegző 2012 Tourinform - Balatonkenese Szezonösszegző 2012 A balatonkenesei Tourinform iroda, mely egy közel 150 fős országos hálózat tagjaként információs és területi marketingfeladatokat lát el a Balatonkenese,

Részletesebben

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék A vendég Otthon: rokon, barát Üzleti életben: partner, munkatárs

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV 2015. január 28. (szerda) 1. Az önkormányzat 2015. évi költségvetése (első olvasat) 2. A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

Kiadási jogcímek. Ellátottak pénzbeli juttatásai 0 0 0 0 0 0 0 Egyéb működési célú kiadások 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 470020 487318 487318 0 487318

Kiadási jogcímek. Ellátottak pénzbeli juttatásai 0 0 0 0 0 0 0 Egyéb működési célú kiadások 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 470020 487318 487318 0 487318 1. melléklet a.../1. (VIII..) önkormányzati rendelethez A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z AA Balatonkenese Város Önkormányzatának 1. évi kiadásai Kiadási jogcímek mód.e. 1... mód. E.

Részletesebben

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2016. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Javaslat a 2016. évi fejlesztési forrás felhasználására A Balaton Fejlesztési Tanács hatékony

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2014. ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2014. ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2014. ÉV 2014. január 29. (szerda) 1.) Az önkormányzat 2014. évi költségvetése (első olvasat) 2.) A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/358/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. április 5-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tourinform Iroda tájékoztatója

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 12. NAPIREND Ügyiratszám: 1/383/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. május 30-i nyilvános ülésére Tárgy: Tourinform Iroda tájékoztatója a 2013. évi működésről és a 2014. évi tervekről

Részletesebben

aktív helyzetjelentés Mártonné Máthé Kinga Aktív- és Kulturális Turizmusért Felelős Igazgató Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.

aktív helyzetjelentés Mártonné Máthé Kinga Aktív- és Kulturális Turizmusért Felelős Igazgató Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. aktív helyzetjelentés Mártonné Máthé Kinga Aktív- és Kulturális Turizmusért Felelős Igazgató Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 Feladata és célja: turisztikai

Részletesebben

á ö é Ö á á é ö é é ő ő é é ö é Á á ö á á ö ú á á á ü é é éö á ó ö é é á í á é ö ő á á ö á á á á é á ö é é á á á ő é í ő á á ü é é ö á á á é ö á é ö á é á ü é á á ü é é ö á ő ő é í ő á é é ö é á ü é é

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! A Magyar Epilepszia Liga vezetősége nevében szeretettel várunk érdeklődésüket! Prof. Fogarasi András.

Tisztelt Partnerünk! A Magyar Epilepszia Liga vezetősége nevében szeretettel várunk érdeklődésüket! Prof. Fogarasi András. Tisztelt Partnerünk! 2018. tavaszán 14. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Epilepszia Liga országos kongresszusa. A korábbi évekhez hasonlóan most is az a célunk, hogy az epileptológiát és az epilepsziás

Részletesebben

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007.

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. Kiss Kornélia kutatási csoportvezető Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. március m 13. A kampányévet megalapozó kutatások A magyar lakosság utazási szokásai, 2000-től évente A KVVM

Részletesebben

Sárospatak, 2009. június

Sárospatak, 2009. június Javaslatok a turisztikai desztináció menedzsment (TDM) létrehozásához szükséges döntésekre és változásokra, a TDM-szervezet létrehozására kiírt pályázat feltételeinek megfelelıen Javaslattevı: Marcziné

Részletesebben

Külsősárd Község Önkormányzata képviselő-testületének 18/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Külsősárd Község Önkormányzata képviselő-testületének 18/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Külsősárd Község Önkormányzata képviselő-testületének 18/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Külsősárd Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOKI FÜRDŐEGYLET TURISZTIKAI EGYESÜLET E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptemberi ülésére Tárgy: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület pénzügyi

Részletesebben

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Varga-Dani Barbara Regionális marketing igazgató Országos TDM Konferencia

Részletesebben

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület Balatonfüredi Turisztikai Egyesület Bevezetés Egyesület megalakulása: 2006.február 22. Alapító tagok száma: 37 Jelenlegi tagok száma: 91 Tagok: Balatonfüredi turisztikai vállalkozások, azok a kompetens

Részletesebben

13. 2011. december 15. napján tartandó. Tourinform Iroda további működése. Előadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyző. Mészáros Miklós polgármester

13. 2011. december 15. napján tartandó. Tourinform Iroda további működése. Előadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyző. Mészáros Miklós polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-12/2011. Sorszám: 13. E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15.

Részletesebben

1.. Az Áfa törvény hatálya alá tartozó önkormányzati helyiségek bérleti dija:

1.. Az Áfa törvény hatálya alá tartozó önkormányzati helyiségek bérleti dija: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 20/2010.(XI.18.)sz.rendelettel módosított Szolgáltatási dijak megállapításáról szóló 11/2010/V.14./sz.rendelete. A Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről.

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről. SÁROSPATAK VÁROS TERMÁLFÜRDŐ ÉS CAMPING VEZETŐJÉTŐL Sárospatak, Határ u. 2/b. Tel.: 20/989-3919 H-3950 ------------------------------------------------------- ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testületnek -

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2018. január 1-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA

ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA ÚJ KONCEPCIÓ A BELFÖLDI TURISZTIKAI KÍNÁLAT BEMUTATÁSÁRA A Hungexpo Zrt., Magyarország első számú kiállításszervezője, kiállítóival, partnereivel folyamatosan konzultálva fejleszti kiállításait, annak

Részletesebben

Beszámoló 2011 - Tourinform Fonyód

Beszámoló 2011 - Tourinform Fonyód Beszámoló 2011 - Tourinform Fonyód Már negyedik éve a Fonyódi Turisztikai Egyesület működteti a helyi szezonálisan nyitva tartó (június 15. augusztus 31.) Tourinform irodát, mely 2011 nyarán idén a megszokottól

Részletesebben

Natúrparkok és turizmus. Mártonné Máthé Kinga Aktív és kulturális turizmusért felelős igazgató Magyar Turisztikai Ügynökség

Natúrparkok és turizmus. Mártonné Máthé Kinga Aktív és kulturális turizmusért felelős igazgató Magyar Turisztikai Ügynökség Natúrparkok és turizmus Mártonné Máthé Kinga Aktív és kulturális turizmusért felelős igazgató Magyar Turisztikai Ügynökség A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 A TURIZMUS SZEREPE

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2018. január 1-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Szijártóháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018.

Részletesebben

Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd Selyem út 124. Toldi Balázs Polgármester. Tárgy: Költségvetési koncepció 2015.

Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd Selyem út 124. Toldi Balázs Polgármester. Tárgy: Költségvetési koncepció 2015. Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd Selyem út 124. Toldi Balázs Polgármester Tárgy: Költségvetési koncepció 2015. évre Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Polgármester Úr! A Gyomaendrődi

Részletesebben

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően az Önkormányzat

Részletesebben