Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN"

Átírás

1 Big Investment Group augusztus.04. BIG HÍRLEVÉL Bombahír: mi vagyunk az abszolút favoritok 2010-ben indulhat meg a középkelet-európai régióban a növekedés, a tıkekivonással és keresletvisszaeséssel járó válságot követıen pedig gyors emelkedésre van kilátás a régiós részvénypiacokon - véli Mark Möbius, a Templeton feltörekvı piaci guruja. A favoritok között Möbius Ausztriát, Lengyelországot, és Magyarországot emeli ki, ahol leginkább a bankszektor és a gyógyszer gyártók papírjaiban lehet fantázia. A guru szerint a forint jelenleg a fair árfolyamán mozog, azonban a balti régióból elinduló devizaleértékelési hullám dominó effektusként még okozhat bonyodalmakat. Közép-Kelet-Európában jövıre lehet végérvényesen kijelenteni, hogy vége a recessziónak, hiszen ekkor tud majd magára találni a fogyasztás és a beruházás - véli Mark Möbius, a Templeton feltörekvı piaci guruja, aki a régióban három országot emelt ki: Ausztriát, Magyarországot és Lengyelországot - írja a Reuters. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN A válság csúcspontja 2009 végére tehetı majd, késıbbre, mint például azt most a fejlett piacokon látni lehet, azonban a kedvezı kilátások miatt a következı két évben a régióban 50 százalékos részvénypiaci emelkedés sem kizárt. Az optimista hangulatot nem lesz nehéz észrevenni, hiszen jövıre sokkal alacsonyabb bázisról indulunk majd, a korábban a válság miatt kivont tıke pedig gyorsan visszatalálhat a régióba - mondta el Möbius. Komment Mark Möbius újabb optimista kijelentése már nem borzolja a kedélyeket, mert látszik a világgazdasági jelekbıl. Érdemes figyelni a Templeton-ra mert nem egy kis apró lángos sütı a piacon. Globálisan 451 milliárd USD értékő vagyont kezel.

2 HÍREK feketén-fehéren A pénz megfiatalítja az öregeket Egy Egyesült Államokban készült felmérés szerint azok, akik többet keresnek, fiatalabbnak érzik magukat, mint a szerényebb jövedelemmel rendelkezık. Minél idısebbeket kérdeztek meg a Pew Research felmérése során, annál nyilvánvalóbb lett a különbség. A pénz mégis boldogít, még ha nem is direkt módon, ez látszik a Pew Research legújabb felmérésébıl, amiben különbözı korú és jövedelmő embereket kérdezték meg, hány évesnek érzik magukat. Az eredmény szignifikáns különbségeket mutat az anyagiak szerint elkülönülı osztályok között. 24 évesen még mindenki nagyjából annyinak érzi magát, amennyi valójában. Ahogy haladunk azonban a 80 év felé, úgy nyílik szét egyre jobban az "olló", a 82 évesek átlagosan 71 évesnek vallották magukat. Ugyanilyen mintát mutat a gazdagabbak és a szegényebbek válaszainak összesítése, de mégis van különbség. A csaknem 3000 megkérdezett közül azok, akik évi 50 ezer dollár (10 millió forint) felett keresnek, sokkal kisebb számokat mondtak, amikor a hogylétük felıl érdeklıdtek. A 65 év feletti válaszadóknál már nagyon eltér a két csoport válasza. Az évi 50 ezer dollár feletti keresetőek háromnegyede, míg a szerényebb jövedelmőeknek csupán valamivel több mint fele válaszolta azt, hogy fiatalabbnak érzi magát a koránál. A tehetısebbek 21, az 50 ezer dolláros határ alattiak 34 százaléka vallotta azt, hogy pontosan olyan idısnek érzi magát, mint amit az igazolványából ki lehet olvasni. Az amerikai válaszadók azonban más kérdésekre is meglepıen eltérı válaszokkal szolgáltak. Kiderült, hogy a szegényebbek (20 ezer dolláros kereset alatti 65 évesek és idısebbek) sokkal nagyobb százaléka (36) számol be memóriazavarokról, mint például az 50 ezer dolláros kereset felettiek (18 százalék). A húszezer dollár (4 millió forint) alatti keresetőek minden egészségre vonatkozó kérdésre hasonlóan válaszoltak: súlyos betegség, depresszió, autóvezetésre alkalmatlanság is nagyobb százalékban fordul elı itt. Nagyon örülök ennek a cikknek, mert így kezembe ad egy indoklást azokkal a véleményekkel szemben, akik azt hangoztatják, hogy a pénz nem minden, nem boldogít stb. Megfigyeléseim szerint, ami azért nem egy reprezentatív mintavételes felmérés, azt mutatja, hogy a pénz nem fontos! eszme futtatásokat azok mondják akiknek kevés van belıle. Én szeretnék olyan gazdag lenni, hogy húszon évesnek érezzem magam! (49) És Önök? 265 forint alatt az euró Már kora délután tesztelte a 265-ös szintet a piac, a forint erısödése kettı óra körül azonban még nem volt elég lendületes. Másfél órával késıbb viszont határozott forinterısödéssel 265 egység alá került az euró ára. A következı napokban még jöhet további erısödés, de hoszszabb távon ne várjunk ennyire erıs forintot, ami egyébként nem is könnyíti meg a recesszióból való kilábalást. Ez már-már idegtépı! Szép, szép, hogy nincs pesszimizmus a piacokon és ettıl erıs a forint, de az exportot meg, veri szét. Kellene egy kis gyengülés.

3 A kínai ipar lerohanja az amerikait Kína feldolgozóipara a korábban vártnál hamarabb megelızheti az Egyesült Államokét, ami idegesítheti is, meg nem is az amerikai döntéshozókat. A kérdés az, hogy az ágazat nagysága egyenes arányban van-e annak egészséges voltával vagy a kettınek nincs köze egymáshoz. Bár a kínai gazdaság rohamos fejlıdése azt a látszatot kelti, hogy a világ legnépesebb országának ipari termelése régen lehagyta az USA-ét, ám a valóság az, hogy 2007-ben az Egyesült államok feldolgozóipara állította elı a világ feldolgozóipari termelésének 20 százalékát, míg a kínai csak 12 százalékot ért el. A különbség ugyanakkor gyorsan csökken, az IHS/Global Insight gazdasági elırejelzı cég szerint Kína a feldolgozóiparban elıállított hozzáadott érték alapján 2015-ben lehagyja az USA-t. Az IHS korábban 2020-ra, majd tavaly, a világgazdasági válság hatásait is figyelembe véve re tette a helycserét. Az USA GDP-jének egyébként valamivel több 13 százalékát adja a feldolgozóipar, míg Kínában 34 százalék ez az arány. Kínai szakértık szerint az ágazat egészséges voltára utal, hogy a világgazdasági recesszió ellenére bıvül, míg sok amerikai elemzı úgy véli, hogy a feldolgozóipar súlyának csökkenése normális gazdasági folyamat, mivel az ágazatnak nem kell kiterjedtnek lennie ahhoz, hogy termelékeny legyen. Mások szerint viszont az USA visszaszorulása a feldolgozóiparban nem törvényszerő folyamat, hanem az olcsó exportot támogató tudatos kínai gazdaságpolitika eredménye, ami tehát elkerülhetı kárt okoz az USA-nak. BIG Hírlevél Komment. A múlt heti bigújságban jelent meg, hogy Obama barátkozik Kínával. A mostani cikk alátámasztja az amerikai félelmeket. Nem lesz egyszerő elfogadnia az amerikai öntudatnak azt a tényt, hogy éveken belül, nem ık lesznek a bolygó legnagyobb gazdasági hatalma. A két országban ellentétes irányban mozognak a folyamatok. Az ázsiai országban számított beszerzési menedzserindexek (PMI) 53 pont körüli értéket mutattak júliusban, azaz érezhetıen a növekedést a csökkenéstıl elválasztó 50 pont felett álltak, míg az USA-ban az ISM feldolgozóipari indexe a tegnap megjelent adat szerint 48,9 pontra nıtt júliusban a júniusi 44,8-ról, ami - bár a várakozásokat meghaladó javulást takar - még mindig visszaesést jelez.

4 Csúcsra kúsznak a nyersanyagok árai A réz ára tíz hónapja nem látott magasságba emelkedett, az olajé és a szójababé pedig havi rekordot döntött tegnap több olyan jelzés hatására, amelyek a világgazdasági recesszió enyhülésére utalnak. A réz ára 4 százalékkal ugrott meg a londoni fémtızsdén, és megközelítette a 6000 dollár/tonnás szintet, amire tavaly október eleje óta nem volt példa. A színesfém idén eddig már 92 százalékkal drágult. A szójababért novemberi szállításra 10,3 dollárt kellett fizetni bushelenként a chicagói árutızsde zárás utáni kereskedésében, az észak-amerikai könnyőolaj ára pedig elıbb 70, majd a 71 dollár/hordós szintet is átlépte, Nem lesz kenyéráremelés pedig júliusban úgy látszott, hogy elfogyott a korábbi drágulás lendülete. A 19 nyersanyag tızsdei jegyzését követı Reuters/Jefferies CRB index 12 százalékkal nıtt idén, mivel a befektetık úgy vélik, hogy a gazdasági visszaesés eléri a mélypontját és az árupiaci termékek kereskedésének elszámolási valutája, a dollár gyenge marad, mivel a Fed nem emeli negyed százalékon álló alapkamatát. Idén rossz a hazai termés, de így is, akárcsak a világpiacon, túlkínálat lesz búzából, ezért exportlehetıségeink is beszőkültek. Az energiaárak is növekedtek, de még így sincs ok a kenyér árának emelésére. Ugyanakkor árcsökkentésre sem számíthatunk. A kenyér árát viszont elsısorban a hazai viszonyok, vagyis az alapanyagárak, a bérek és az energiaköltségek határozzák meg. A fı alapanyag, vagyis a liszt árcsökkenését prognosztizálja Varga László, a Magyar Pékszövetség elnöke is, aki azt is elmondta, hogy a másik fontos alapanyag, az élesztı ára viszont kétszer is nıtt a közlemúltban összesen több mint húsz százalékkal. Nincs indok áremelésre A liszt és a gabona árát a nemzetközi viszonyok alakítják. Nálunk a liszt nemzetközi viszonylatban Vancsura szerint nagyon olcsó. Ötven és kilencven forint között mozog a kilónkénti ár, minıségtıl függıen, vagyis ennyiért kapják meg a pékek. A kenyér árát viszont elsısorban a hazai viszonyok, vagyis az alapanyagárak, a bérek és az energiaköltségek határozzák meg. A fı alapanyag, vagyis a liszt árcsökkenését prognosztizálja Varga László, a Magyar Pékszövetség elnöke is, aki azt is elmondta, hogy a másik fontos alapanyag, az élesztı ára viszont kétszer is nıtt a közlemúltban összesen több mint húsz százalékkal. BIG Hírlevél Komment Megint a pszichológia mozgatja az árakat. A válság elıtti nyersanyag felhasználástól fényévnyire vagyunk, de a piac már beárazza a recesszió végét. A grafikonon a réz elmúlt két évét láthatjuk. Híresen kenyér evı nép vagyunk, ezért érzékenyek vagyunk az árra. Örüljünk, hogy nem emelik az árat, de abba a hibába ne essünk, hogy miért nem csökkentik ha már túlkínálat lesz a piacon búzából. A világpiaci ár nem lesz soha olyan alacsony, inkább a tengerbe öntik. Ennek okai messzire vezetnek, ezért nem megyek bele.

5 A cikkeket a portfolio.hu Index, MTI és a HVG írásaiból válogattuk A bejegyzések a szerzık személyes véleményét, nem a cégek álláspontját tükrözik, és semmilyen formában nem minısülnek befektetési ajánlatnak. És egy kis vidámság a végére: Egyszer egy számítógép megvert sakkban aztán alulmaradt kick-boxban. Emo Philips KZS Big Investment Group 1118 Budapest, Budaörsi út office@biginvest.eu

Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL Rekord magasságokban a hazai befektetési alapok Újabb csúcsra ért a magyar befektetési alapok vagyona áprilisban, köszönhetően a tavaly nyár óta tartó nettó

Részletesebben

BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. növekedési kilátások még roszszabbak. Megjött a benzináremelés

BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. növekedési kilátások még roszszabbak. Megjött a benzináremelés Big Investment Group 2009.04.21. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Súlyos veszteségek az olajpiacon A részvénypiacok esésével és a dollár erősödésével párhuzamosan mélyrepülésbe kezdett hétfőn az olaj

Részletesebben

Vezetői összefoglaló április 3.

Vezetői összefoglaló április 3. 2018. április 3. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült, míg a dollár ellenében erősödött. A BUX 8,9 milliárd forintos, átlag alatti forgalom

Részletesebben

Vezetői összefoglaló június 12.

Vezetői összefoglaló június 12. 2017. június 12. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróhoz képest kis mértékben gyengült, a svájci frankkal és a dollárral szemben pedig erősödött. A BUX 6,3 milliárd forintos,

Részletesebben

szerda, 2015. június 24. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. június 24. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. június 24. Vezetői összefoglaló Nyereséggel zártak az amerikai és a vezető nyugat-európai részvényindexek kedden. A 310-es szint alatt tartózkodott a forint az euróval szemben a 6 órás adatok

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 11. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11006.48 +0.53% S&P 500 1165.15 +0.61% Nasdaq 100 2027.03 +0.77% DAX 6291.67 +0.25% BUX 23416.53-0.51%

Részletesebben

Vezetői összefoglaló április 6.

Vezetői összefoglaló április 6. 2017. április 6. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült, a dollárhoz képest viszont erősödött. A BUX 17,9 milliárd forintos, átlag feletti

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 17.

Vezetői összefoglaló február 17. 2017. február 17. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama valamennyi vezető devizával szemben gyengült. A BUX 11,7 milliárd forintos, átlag feletti forgalom mellett 0,70 százalékos csökkenéssel

Részletesebben

szerda, 2014. július 2. Vezetői összefoglaló

szerda, 2014. július 2. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. július 2. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek emelkedéssel zárták a keddi kereskedési napot. Tovább gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, ma reggel az euró jegyzései

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 28.

Vezetői összefoglaló február 28. 2017. február 28. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróval, a svájci frankkal és a dollárral szemben egyaránt erősödött. A BUX 10,4 milliárd forintos, átlag feletti forgalom mellett

Részletesebben

Vezetői összefoglaló június 15.

Vezetői összefoglaló június 15. 2017. június 15. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euróval és a svájci frankkal szemben kismértékben gyengült, a dollár ellenében enyhén erősödött. A BUX 21,5 milliárd forintos,

Részletesebben

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. július 18. Vezetői összefoglaló Tegnap jelentős mínuszban zártak a vezető nemzetközi részvényindexek az ukrán-orosz határon lezuhant repülőgép hírének következtében, illetve az Oroszország

Részletesebben

kedd, 2015. november 3. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. november 3. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. november 3. Vezetői összefoglaló Hétfőn pluszban zártak a vezető nemzetközi tőzsdeindexek, különösen a New York-i tőzsdék teljesítettek jól, Európában pedig a frankfurti DAX könyvelhette el

Részletesebben

Vezetői összefoglaló március 24.

Vezetői összefoglaló március 24. 2017. március 24. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama valamennyi vezető devizával szemben gyengült. A BUX 26,8 milliárd forintos, jóval átlag feletti forgalom mellett 0,94 százalékos

Részletesebben

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. június 11. Vezetői összefoglaló Alacsony kereskedési hajlandóság mellett pozitív tartományban zárt a vezető nemzetközi tőzsdék többsége. A kedvező nemzetközi piaci hangulat nem ragadt át

Részletesebben

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY NAPI JELENTÉS 2019.06.24. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróval szemben nem változott, a svájci frank és a dollár viszonylatában

Részletesebben

Vezetői összefoglaló július 25.

Vezetői összefoglaló július 25. 2017. július 25. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euró és a dollár ellenében erősödött, a svájci frankhoz képest stagnált. A BUX 3,4 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett

Részletesebben

péntek, 2014. augusztus 22. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. augusztus 22. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. augusztus 22. Vezetői összefoglaló A tegnap közzétett makroadatok mellett az összes vezető nemzetközi részvényindex pluszban zárta a kereskedési napot. Csütörtök délután a hazai fizetőeszköz

Részletesebben

csütörtök, 2015. szeptember 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, 2015. szeptember 24. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. szeptember 24. Vezetői összefoglaló Szerdán az európai részvényindexek növekedéssel zártak a megjelent euró zónás pozitív adatok hatására, míg az amerikai tőzsdék kismértékű negatív eredménnyel

Részletesebben

Vezetői összefoglaló március 2.

Vezetői összefoglaló március 2. 2017. március 2. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euróval és a svájci frankkal szemben közel változatlan maradt, míg a dollárhoz képest gyengült. A BUX 11,9 milliárd forintos,

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2009. január. 27. KEDD, AKKOR.. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN A PÉLDA A LEGHATÉKONYABB TANÍTÓK EGYIKE, NOHA SZÓTLANUL TANÍT. SAMUEL SMILE Újabb súlyos élelmiszerválság kopogtat

Részletesebben

31. Hét 2009. július.29. Szerda

31. Hét 2009. július.29. Szerda Napii Ellemzéss 31. Hét 2009. július.29. Szerda Összegzés Leginkább a vártnál rosszabb fogyasztói bizalmi indexértékkel magyarázták a tegnapi amerikai tızsdei kezdést, azonban az egy százalékot meghaladó

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 10.

Vezetői összefoglaló október 10. 2016. október 10. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint mindhárom vezető devizával szemben gyengült. A BUX 6,7 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,14 százalékos emelkedéssel fejezte

Részletesebben

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. április 24. Vezetői összefoglaló Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai indexek, az Egyesült Államokban jó kereskedési hangulat uralkodott. A 300-as szint alá erősödött az euró/forint árfolyam

Részletesebben

Vezetői összefoglaló november 23.

Vezetői összefoglaló november 23. 2017. november 23. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euró, a svájci frank és a dollár viszonylatában egyaránt gyengült. A BUX 15,4 milliárd forintos, jóval átlag feletti forgalom

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 4.

Vezetői összefoglaló október 4. 2016. október 4. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróval és a svájci frankkal szemben erősödött, a dollár ellenében viszont gyengült. A BUX 3,9 milliárd forintos, átlag alatti

Részletesebben

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget.

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. KEDVES ÜGYFELEINK, A 2012-es év portfolió jelentése. Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. Ez így volt az utóbbi években mindig. Mindenki érezte a negatív gazdasági hatásokat, de

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 17.

Vezetői összefoglaló október 17. 2016. október 17. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült, a dollárral szemben kis mértékben erősödött. A BUX 4,7 milliárd forintos, átlag alatti forgalom

Részletesebben

Vezetői összefoglaló szeptember 18.

Vezetői összefoglaló szeptember 18. 2017. szeptember 18. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető devizával szemben gyengült. A BUX 15,5 milliárd forintos, átlag feletti forgalom mellett 0,22 százalékos emelkedéssel

Részletesebben

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. június 18. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek pozitív tartományban zárták a keddi kereskedési napot. A forint továbbra sem indult erősödésnek, az euró/forint árfolyam

Részletesebben

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Napii Ellemzéss 48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Összegzés Nagyságrendileg az előző napi enyhe esést kompenzálták a piacok és számottevő mozgást a héten már nem is várunk a nagy indexektől, mivel a

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 2.

Vezetői összefoglaló február 2. 2017. február 2. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euró és a svájci frank ellenében kis mértékben gyengült, a dollárral szemben pedig erősödött. A BUX 7,7 milliárd forintos,

Részletesebben

Vezetői összefoglaló november 30.

Vezetői összefoglaló november 30. 2017. november 30. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euróhoz képest gyengült, a svájci frankkal és a dollárral szemben erősödött. A BUX 10,2 milliárd forintos, jóval átlag feletti

Részletesebben

csütörtök, május 14. Vezetői összefoglaló

csütörtök, május 14. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. május 14. Vezetői összefoglaló Vegyesen zártak a nemzetközi részvényindexek szerdán. Tegnap a 304,9-308-es szintek között ingadozott az euró/forint árfolyam, ma reggel az euró jegyzései

Részletesebben

Vezetői összefoglaló július 14.

Vezetői összefoglaló július 14. 2017. július 14. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben erősödött, a svájci frankhoz képest minimális mértékben gyengült. A BUX 8,4 milliárd forintos,

Részletesebben

Vezetői összefoglaló június 13.

Vezetői összefoglaló június 13. 2017. június 13. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető devizával szemben gyengült. A BUX 7,6 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,22 százalékos csökkenéssel

Részletesebben

szerda, 2015. december 2. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. december 2. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. december 2. Vezetői összefoglaló Kedden az európai tőzsdék mínuszban zártak, az amerikai mutatók emelkedtek. Európában az EKB csütörtöki ülésére, az Egyesült Államokban a Fed decemberi tanácskozására

Részletesebben

kedd, 2015. december 1. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. december 1. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. december 1. Vezetői összefoglaló Hétfőn a tengerentúlon estek a tőzsdék, míg a vezető nyugat-európai börzék vegyes teljesítményt mutattak. Kedden reggel a hazai fizetőeszköz erősödött az euróval

Részletesebben

Vezetői összefoglaló szeptember 14.

Vezetői összefoglaló szeptember 14. 2017. szeptember 14. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euró ellenében erősödött, míg a svájci frankkal és a dollárral szemben gyengült. A BUX 7,9 milliárd forintos, átlag alatti

Részletesebben

kedd, 2015. október 13. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. október 13. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. október 13. Vezetői összefoglaló Hétfőn vegyesen zártak a vezető nemzetközi részvényindexek, de jelentős elmozdulást egyik sem mutatott. A hazai fizetőeszköz mindhárom vezető devizával szemben

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 27.

Vezetői összefoglaló október 27. 2017. október 27. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben gyengült, míg a svájci frankhoz képest nem változott. A BUX 10,2 milliárd forintos, átlag feletti

Részletesebben

Vezetői összefoglaló március 27.

Vezetői összefoglaló március 27. 2017. március 27. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróhoz és a svájci frankhoz képest gyengült, a dollárral szemben pedig erősödött. A BUX 5,8 milliárd forintos, átlag alatti

Részletesebben

péntek, 2015. június 5. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. június 5. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. június 5. Vezetői összefoglaló Csütörtökön veszteséggel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek. Erősödni tudott a hazai fizetőeszköz az euróval szemben. A BUX értéke 0,4 százalékkal csökkent.

Részletesebben

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. április 2. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék nyereséggel, az amerikai részvényindexek veszteséggel zártak tegnap. A forint erősödésének köszönhetően az EUR/HUF árfolyam

Részletesebben

Vezetői összefoglaló november 27.

Vezetői összefoglaló november 27. 2017. november 27. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróval szemben erősödött, a svájci frank és a dollár ellenében gyengült. A BUX 5,4 milliárd forintos, átlag feletti forgalom

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 24.

Vezetői összefoglaló október 24. 2017. október 24. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróhoz, a svájci frankhoz és a dollárhoz képest egyaránt gyengült. A BUX értéke 8,1 milliárd forintos átlag feletti forgalom

Részletesebben

péntek, 2014. április 11. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. április 11. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. április 11. Vezetői összefoglaló Jelentős esés következett be a vezető tengerentúli részvényindexekben, Nyugat- Európában kisebb volt a csökkenés. Tartani tudta a forint az euróval szembeni

Részletesebben

2010. május 18. CIB REGGELI FEJLETT PIACOK

2010. május 18.  CIB REGGELI FEJLETT PIACOK CIB REGGELI FEJLETT PIACOK FİBB HÍREINK USA: A nettó hosszútávú tıkeáramlás márciusban rekordszintre ugrott, jelentıs külföldi keresletet jelezve az amerikai kötvények és részvények iránt. Ma a termelıi

Részletesebben

hétfő, 2015. november 30. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2015. november 30. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. november 30. Vezetői összefoglaló A pénteki kereskedés során az európai tőzsdemutatók vörösben zártak, míg tengerentúlon egyedül a Dow Jones zárt csökkenéssel. Erősödött a forint az euróval

Részletesebben

Vezetői összefoglaló szeptember 15.

Vezetői összefoglaló szeptember 15. 2017. szeptember 15. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben gyengült, a svájci frank ellenében stagnált. A BUX 8,7 milliárd forintos, átlag alatti forgalom

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. szeptember 14. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 10544.13 +0.78% S&P 500 1121.90 +1.11% Nasdaq 100 1921.67 +1.55% DAX 6261.68 +0.75% BUX 23415.34

Részletesebben

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. március 2. Vezetői összefoglaló Amerikában negatív tartományban zártak a vezető részvényindexek, Európában a lassuló amerikai GDP-adat segítette a kereskedést. A forint kilenchavi csúcsa közelében,

Részletesebben

Vezetői összefoglaló június 9.

Vezetői összefoglaló június 9. 2017. június 9. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető devizával szemben gyengült. A BUX 9,4 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,71 százalékos emelkedéssel

Részletesebben

péntek, november 22. Vezetői összefoglaló

péntek, november 22. Vezetői összefoglaló péntek, 2013. november 22. Vezetői összefoglaló A tengerentúli részvényindexek a pozitív amerikai makroadatoknak köszönhetően emelkedtek, azonban az európai tőzsdék többsége eséssel zárta a tegnapi kereskedést.

Részletesebben

Vezetői összefoglaló április 17.

Vezetői összefoglaló április 17. 2018. április 17. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euró ellenében kismértékben gyengült, míg a svájci frank és a dollár viszonylatában erősödött. A BUX 4,5 milliárd forintos, jóval

Részletesebben

Vezetői összefoglaló december 18.

Vezetői összefoglaló december 18. 2017. december 18. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euró és a dollár ellenében erősödött, a svájci frankkal szemben pedig gyengült. A BUX 18,8 milliárd forintos, átlag feletti

Részletesebben

Vezetői összefoglaló december 21.

Vezetői összefoglaló december 21. 2017. december 21. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euróhoz, a svájci frankhoz és a dollárhoz képest egyaránt gyengült. A BUX 10,3 milliárd forintos, alig átlag alatti forgalom

Részletesebben

péntek, 2015. december 4. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. december 4. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. december 4. Vezetői összefoglaló Csütörtökön Amerikában és Európában is mínuszban zártak a tőzsdeindexek, az európai börzéken különösen nagy volt a visszaesés. Gyengült a forint az euróhoz

Részletesebben

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló hétfő, 2013. augusztus 5. Vezetői összefoglaló Vegyes amerikai makroadatok jelentek meg, a munkanélküliségi ráta ötéves mélypontján tartózkodik, ugyanakkor a foglalkoztatottság bővülése elmaradt az elemzői

Részletesebben

Vezetői összefoglaló január 20.

Vezetői összefoglaló január 20. 2017. január 20. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval szemben kis mértékben gyengült, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest erősödött. A BUX 7,0 milliárd forintos, átlag

Részletesebben

Vezetői összefoglaló július 21.

Vezetői összefoglaló július 21. 2017. július 21. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült, míg a dollár ellenében kis mértékben erősödött. A BUX 8,9 milliárd forintos, átlag

Részletesebben

Vezetői összefoglaló május 9.

Vezetői összefoglaló május 9. 2017. május 9. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben erősödött, a svájci frankhoz képest gyengült. A BUX 7,9 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett

Részletesebben

Vezetői összefoglaló december 14.

Vezetői összefoglaló december 14. 2017. december 14. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euró, a svájci frank és a dollár ellenében is gyengült. A BUX 9,5 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,55

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 6.

Vezetői összefoglaló október 6. 2017. október 6. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróhoz és a svájci frankhoz képest erősödött, a dollárral szemben pedig gyengült. A BUX 6,5 milliárd forintos, átlag alatti

Részletesebben

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY NAPI JELENTÉS 2018.07.10. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben gyengült, a svájci frank ellenében erősödött.

Részletesebben

péntek, március 6. Vezetői összefoglaló

péntek, március 6. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. március 6. Vezetői összefoglaló Pluszban zártak a vezető nyugat-európai és amerikai részvényindexek tegnap. Csütörtökön a 305-ös szint alját közelítette az euró/forint árfolyam. A BUX 0,4

Részletesebben

Vezetői összefoglaló május 2.

Vezetői összefoglaló május 2. 2017. május 2. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróhoz képest gyengült, míg a svájci frankkal és a dollárral szemben erősödött. A BUX 8,2 milliárd forintos, átlag alatti forgalom

Részletesebben

Vezetői összefoglaló május 15.

Vezetői összefoglaló május 15. 2017. május 15. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróhoz és a svájci frankhoz képest gyengült, a dollár viszonylatában erősödött. A BUX 17,7 milliárd forintos, átlag feletti forgalom

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 13.

Vezetői összefoglaló február 13. 2017. február 13. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróhoz és a dollárhoz képest gyengült, a svájci frankkal szemben pedig erősödött. A BUX 10,9 milliárd forintos, átlag feletti

Részletesebben

Mibe fektessünk 2018-ban?

Mibe fektessünk 2018-ban? Mibe fektessünk 2018-ban? Sándor Dávid Vezető elemző 2018.01.31 facebook.com/kbcequitas twitter.com/kbcequitas www.kbcequitas.hu Az S&P 500 havi grafikonja facebook.com/kbcequitas twitter.com/kbcequitas

Részletesebben

Vezetői összefoglaló január 2.

Vezetői összefoglaló január 2. 2018. január 2. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euró és a dollár ellenében erősödött, míg a svájci frank viszonylatában gyengült. A BUX 7,3 milliárd forintos, átlag alatti forgalom

Részletesebben

Vezetői összefoglaló június 2.

Vezetői összefoglaló június 2. 2017. június 2. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euró és a svájci frank ellenében kis mértékben gyengült, a dollárhoz képest pedig enyhén erősödött. A BUX 9,9 milliárd forintos,

Részletesebben

CODEX HÍRLEVÉL 2008. OKTÓBER 31, PÉNTEK

CODEX HÍRLEVÉL 2008. OKTÓBER 31, PÉNTEK PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX 13 684,2 ponton zárta a csütörtöki kereskedést, a forgalom megközelítette a 40 milliárd forintot, a részvények többsége drágult A reggel felfüggesztett OTP-részvényt leszámítva

Részletesebben

Vezetői összefoglaló szeptember 26.

Vezetői összefoglaló szeptember 26. 2016. szeptember 26. Vezetői összefoglaló Hétfő reggel a svájci frankhoz és a dollárhoz képest stagnált, az euróhoz viszonyítva minimálisan gyengült a forint. A BUX 5,9 milliárd forintos, átlag alatti

Részletesebben

Vezetői összefoglaló július 4.

Vezetői összefoglaló július 4. 2016. július 4. Vezetői összefoglaló Hétfő reggel vegyesen teljesített a forint a vezető devizákkal szemben. A BUX 9,08 milliárd forintos átlag alatti forgalom mellett minimális, 0,01 százalékos emelkedéssel

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 9.

Vezetői összefoglaló február 9. 2017. február 9. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama valamennyi vezető deviza ellenében gyengült. A BUX 7,5 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,17 százalékos emelkedéssel

Részletesebben

Vezetői összefoglaló december 4.

Vezetői összefoglaló december 4. 2017. december 4. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróhoz és a dollárhoz képest gyengült, míg a svájci frankkal szemben erősödött. A BUX 9,2 milliárd forintos, átlag feletti forgalom

Részletesebben

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY NAPI JELENTÉS 2018.11.26. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróval szemben gyengült, a svájci frank és a dollár viszonylatában erősödött.

Részletesebben

Vezetői összefoglaló március 19.

Vezetői összefoglaló március 19. 2018. március 19. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben gyengült, a svájci frank ellenében pedig erősödött. A BUX 25 milliárd forintos, jóval átlag feletti

Részletesebben

Vezetői összefoglaló július 18.

Vezetői összefoglaló július 18. 2017. július 18. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euró ellenében gyengült, a svájci frank viszonylatában stagnált, a dollárhoz képest pedig kis mértékben erősödött. A BUX 5,6 milliárd

Részletesebben

Vezetői összefoglaló november 6.

Vezetői összefoglaló november 6. 2017. november 6. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróval szemben gyengült, míg a svájci frank és a dollár ellenében erősödött. A BUX 15,9 milliárd forintos, jóval átlag feletti

Részletesebben

Vezetői összefoglaló január 19.

Vezetői összefoglaló január 19. 2018. január 19. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült, míg a dollár viszonylatában erősödött. A BUX 7,9 milliárd forintos, átlag alatti

Részletesebben

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló hétfő, 2014. május 26. Vezetői összefoglaló Pénteken vegyes makrogazdasági hírek jelentek meg, a vezető nemzetközi tőzsdék többsége erősödéssel reagált. Négyhavi csúcson a forint: az euró/forint árfolyam

Részletesebben

Vezetői összefoglaló május 12.

Vezetői összefoglaló május 12. 2017. május 12. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető devizával szemben kis mértékben erősödött. A BUX 12 milliárd forintos, átlag feletti forgalom mellett 0,57 százalékos

Részletesebben

szerda, 2015. július 15. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. július 15. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. július 15. Vezetői összefoglaló Pozitív tartományban zártak a vezető amerikai és nyugat-európai börzék. Ma reggel a 310-es szinten tartózkodott az euró/forint keresztárfolyam. A BUX 0,2 százalékot

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 27.

Vezetői összefoglaló október 27. 2016. október 27. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama valamennyi vezető devizával szemben gyengült. A BUX 8,9 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,46 százalékos erősödéssel

Részletesebben

Vezetői összefoglaló április 20.

Vezetői összefoglaló április 20. 2018. április 20. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben gyengült, míg a svájci frank ellenében erősödött. A BUX 6,6 milliárd forintos, átlag alatti forgalom

Részletesebben

Kollányi Bence: Miért nem használ internetet? A World Internet Project 2006-os felmérésének eredményei

Kollányi Bence: Miért nem használ internetet? A World Internet Project 2006-os felmérésének eredményei Kollányi Bence: Miért nem használ internetet? A World Internet Project 2006-os felmérésének eredményei A World Internet Project magyarországi kutatása országos reprezentatív minta segítségével készül.

Részletesebben

Vezetői összefoglaló április 10.

Vezetői összefoglaló április 10. 2018. április 10. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euró és a svájci frank ellenében erősödött, míg a dollárral szemben gyengült. A BUX 13 milliárd forintos, átlag feletti forgalom

Részletesebben

Vezetői összefoglaló április 27.

Vezetői összefoglaló április 27. 2018. április 27. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval, a svájci frankkal és a dollárral szemben egyaránt erősödött. A BUX 6,8 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett

Részletesebben

Vezetői összefoglaló március 10.

Vezetői összefoglaló március 10. 2017. március 10. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval szemben gyengült, a svájci frank és a dollár ellenében erősödött. A BUX 9,8 milliárd forintos, átlag feletti forgalom

Részletesebben

Vezetői összefoglaló január 4.

Vezetői összefoglaló január 4. 2018. január 4. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euró, a svájci frank és a dollár ellenében is erősödött. A BUX 5,7 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,41 százalékos

Részletesebben

Erre a 10 dologra figyelj 2015-ben! szombat, 09:10

Erre a 10 dologra figyelj 2015-ben! szombat, 09:10 Erre a 10 dologra figyelj 2015-ben! szombat, 09:10 Amikor elkezdődött az év, nem sokan merték felvállalni azt a jóslatot, hogy a részvénypiacok új csúcsokat fognak döntögetni idén. Most, hogy közeleg az

Részletesebben

Vezetői összefoglaló március 7.

Vezetői összefoglaló március 7. 2017. március 7. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróhoz, a svájci frankhoz és a dollárhoz képest egyaránt erősödött. A BUX 7,0 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 25.

Vezetői összefoglaló október 25. 2016. október 25. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euró és a dollár viszonylatában kis mértékben gyengült, a svájci frank ellenében enyhén erősödött. A BUX 9,9 milliárd forintos,

Részletesebben

Rövidtávú munkaerı-piaci prognózis 2010

Rövidtávú munkaerı-piaci prognózis 2010 Rövidtávú munkaerı-piaci prognózis 21 Fıbb következtetések 29. szeptember 14.-e és október 3.-a között ötödik alkalommal került sor az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) és az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató

Részletesebben

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY NAPI JELENTÉS 2019.05.23. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető devizával szemben egyaránt gyengült. A BUX 8,1 milliárd

Részletesebben

péntek, 2015. október 30. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. október 30. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. október 30. Vezetői összefoglaló Csütörtökön mind az európai, mind az amerikai vezető indexek negatív tartományban zártak, bár az elmozdulás nem érdemi egyik index esetében sem. A forint

Részletesebben

Vezetői összefoglaló augusztus 28.

Vezetői összefoglaló augusztus 28. 2017. augusztus 28. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euró, a svájci frank és a dollár ellenében egyaránt erősödött. A BUX 5,9 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,15

Részletesebben

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Napii Ellemzéss 45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Összegzés Az előző napi enyhe pozitív teljesítmény után várakozásainknak megfelelően a főbb indexek emelkedéssel kezdték a kereskedést, több ázsiai

Részletesebben