J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Rédai János polgármester, Ács Gyuláné, Bana Lajosné, Gelléné Tokai Erzsébet képviselık

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Rédai János polgármester, Ács Gyuláné, Bana Lajosné, Gelléné Tokai Erzsébet képviselık"

Átírás

1 1 J e g y z ı k ö n y v Készült: Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testületének április 19-i rendes ülésén Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme Jelen vannak: Rédai János polgármester, Ács Gyuláné, Bana Lajosné, Gelléné Tokai Erzsébet képviselık Dr. Ondok László aljegyzı Szıkéné Szabó Erika gazdasági referens Gál István szociális és gyámügyi osztály vezetıje Ambrus Dénes iskolaigazgató Balainé Fekete Éva az óvoda gazdasági vezetıje Simon Imre r. ırnagy a Fegyverneki Rendırırs parancsnoka Rédai János: köszönti a megjelent képviselıket, Dr. Ondok László aljegyzıt és a szakelıadókat. Megállapítja, hogy az 5 fı képviselıbıl 4 fı jelen van, így az ülés határozatképes, s azt megnyitja. Szeremi Krisztián képviselı jelezte, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud az ülésen részt venni. A napirendi pontokat a kiküldött meghívó szerint javasolja megtárgyalni. Megkérdezi van-e más napirendi pontra javaslat. Megállapítja, hogy a képviselı-testület egyhangúan elfogadta a napirendi pontokat. I n t e r p e l l á c i ó k: Nem érkezett interpelláció. Polgármesteri tájékoztató: Két ülés között az alábbi fontosabb események történtek. - Február 17-én részt vett a Törökszentmiklós és Térsége Ivóvízminıség-javító Önkormányzati Társulás ülésén. - Február 21-én Szolnok és Térsége Hulladékgazdálkodási Társulás ülésén vett részt. - Február 22-én Szolnokon a Megyeházán Védelmi Bizottsági ülésen vett részt. - Február 23-án Törökszentmiklóson részt vett a Törökszentmiklós és Térsége Víz- Csatornamő Kft. Felügyelı bizottsági ülésén. - Február 27-én Gelléné Tokai Erzsébet alpolgármester asszonnyal részt vettünk a Törökszentmiklós és Térsége Víz- Csatornamő Kft. taggyőlésén. - Március 1-én az óvodások farsangi ünnepségén vett részt. - Március 2-án Törökszentmiklóson Kistérségi ülésen vett részt. - Március 14-én Kuncsorbán koszorúzási ünnepséget tartottunk Március 15-e alkalmából - Március 16-án Örményesen az általános iskola alapítványi bálján vett részt. - Március 19-én Dr. Ondok László aljegyzı úrral Szolnokon bírósági tárgyaláson vettünk részt a Kétpó-Kuncsorba ÁMK per kapcsán. Egyéb bejelentések között Aljegyzı Úr részletes tájékoztatást ad.

2 2 - Március 26-án Tiszatenyın megbeszélést folytatott Kazinczi István és Török Csaba polgármesterekkel a január l-én megalakítandó járási hivatalok és az önkormányzati hivatalok kialakításával kapcsolatban. - Április 4-én Törökszentmiklóson Kistérségi ülésen vett részt. Szavazásra bocsátja a tájékoztatót, melyet a jelenlévı 4 képviselı 4 igen szavazattal elfogadott. I. Napirend: Elıterjesztés a Kuncsorba Község Önkormányzata évi költségvetésének és kötelezı elıirányzatainak megállapításáról szóló 1/2011.(II.18.) önkormányzati rendelet 3. számú módosítására. Ács Gyuláné: a Pénzügyi, Ügyrendi és Szociális Bizottság egyhangúan elfogadásra ajánlja az elıterjesztést a képviselı-testület részére. Rédai János: bizonyos idıszakonként és a zárszámadás elıtt a pénzmozgások miatt költségvetés elıirányzat módosítását el kell végezni. Ebben a módosításban már nincs mőködési hiány. Dr. Ondok László: technikai kiegészítést javasol, rendeletnél lenni kell bevezetı résznek, mely egyrészt utal arra, hogy a Pénzügyi, Ügyrendi és Szociális Bizottság az elıterjesztést megtárgyalta és ennek birtokában fogadja el a képviselı-testület, valamint az önkormányzati törvény megfelelı hivatkozását is tartalmaznia kell. Kérdés, hozzászólás nincs. Rédai János: a módosítással együtt szavazásra bocsátja a rendelet-tervezetet, melyrıl a jelenlévı 4 képviselı 4 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja: Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2/2012.(IV.20.) sz. rendelete Kuncsorba Község Önkormányzata évi költségvetésének és kötelezı elıirányzatainak megállapításáról szóló 1/2011. (II.18) Ök. sz. rendelet 3. sz. módosításáról Kuncsorba Község Önkormányzat Képviselı-testülete az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 23 -ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 91. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a Képviselı-testület Pénzügyi, Ügyrendi és Szociális Bizottsága véleményének kikérésével a következıket rendeli el.

3 3 1. Kuncsorba Község Önkormányzata évi költségvetésének és kötelezı elıirányzatainak megállapításáról szóló 1/2011. (II.18) Ök. Sz. rendelet (továbbiakban: Költségvetési Rendelet) 3. -ának (1) bekezdésben megállapított - bevételi fıösszegét eft-ban - kiadási fıösszegét eft-ban - mőködési hiány összegét 0 eft-ban - felhalmozási hiány összegét 0 eft-ban állapítja meg. 2. Az Önkormányzat következı bevételi elıirányzatai változnak eft nagyságrendben: - Önkormányzatok sajátos mőködési bev. 822 eft - Intézményi mőködési bevételek eft - Mőködési célú pénzeszközátvétel - 83 eft - Rövid lej.mőködési célú hitelfelv eft - Mők.c. tám.ért. bevétel helyi önk-tól 730 eft - Költségvetési támogatás 631 eft 3. Az Önkormányzat következı kiadási elıirányzatai változnak eft nagyságrendben: - Beruházási kiadások 124 eft - Mők.c. pénzesz. átadás áht-n kívülre 17 eft - Szociális ellátások és egyéb juttatások eft - Dologi kiadások eft - Személyi juttatások eft - Járulékok 295 eft - Mőködési célú támogatás ért.pénzeszk.átad eft - Beruházási c. támogatás ért. pénzeszk.átad eft E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. Kuncsorba, április /: Rédai János :/ /: Dr. Tombácz Ferenc :/ polgármester jegyzı

4 4 II. Napirend: Elıterjesztés a Kuncsorba Község évi költségvetésének végrehajtására és a pénzmaradvány jóváhagyására Ács Gyuláné: a Pénzügyi, Ügyrendi és Szociális Bizottság egyhangúan elfogadásra ajánlja az elıterjesztést a képviselı-testület részére. Rédai János: olyan anyag van elıttünk, amely részletes és tükrözi azokat a folyamatokat, amelyeket egész évben az önkormányzat és a hivatal végzett. Megköszöni az apparátus lelkiismeretes munkáját. A 2011-es évet úgy zártuk, hogy ilyen még nem volt az elmúlt 10 évben. Ha csak a pénzmaradványunkat emeljük ki, évben eft, és a évi módosított pénzmaradvány eft ami a fegyverneki társulásokból származott. A kiadásokat a módosított elıirányzathoz képest 21,8%-kal csökkentettük a dologi kiadást, ez számunkra is hihetetlen, hogy így tudtunk gazdálkodni. Takarékos gazdálkodást folytattunk a tavalyi évben úgy, hogy az intézményeket folyamatosan tudtuk mőködtetni, számlákat folyamatosan tudtuk fizetni. A 7,5 millió forint folyószámla hitelünkbıl egy-két alkalommal kellett igénybe venni, de évvégére a teljes keret rendelkezésünkre állt. Ehhez az kellett, hogy mindenki a tervet szem elıtt tartva gazdálkodott. Összességében el lehet mondani, hogy a év gazdálkodása kiegyensúlyozott, takarékos volt. Megköszöni mindenkinek a hozzájárulását, közremőködését, ha ezt az munkát így folytatjuk, akkor ebben az évben is hasonló eredményt tudunk elérni. A pénzmaradványról a késıbbi napirendben döntünk, de ehhez még hozzá kell venni a szociálpolitikai támogatásból (iskola, óvoda, szociális intézmény) keletkezett pénzmaradványt, mely ,-Ft, így összességében ,-Ft az önkormányzat pénzmaradványa. Az adók beszedésével mindig voltak gondok, most el lehet mondani, hogy többet be tudtunk szedni, mely a behajtás eredményének tudható be. A kommunális adónál az elıirányzat eft volt és a teljesítés eft, a iparőzési adónál az elıirányzat eft, a teljesítés eft, a gépjármőadónál is 200 eft-tal több a teljesítés. Megköszöni az adós munkatárs lelkiismeretes munkáját. Mindenkinek megköszöni a évben végett munkáját. Dr. Ondok László: az elızı napirendnek megfelelıen itt is azt kéri, hogy a bizottság véleménye szerepeljen a rendelet bevezetı részében. Rédai János: a módosítással együtt szavazásra bocsátja a rendelet-tervezetet, melyrıl a jelenlévı 4 képviselı 4 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja: Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testületének 3/2012.(IV.20.) sz. rendelete A Kuncsorba Község évi költségvetésének végrehajtásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Kuncsorba Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV tv. 10. a.) és d.) pontja, az államháztartásról szóló évi CXCV törvény 91. -a alapján, a Képviselı-testület Pénzügyi, Ügyrendi és Szociális Bizottsága véleményének kikérésével a évi zárszámadásról az alábbi rendeletet alkotja.

5 5 (1) Kuncsorba Község Önkormányzata évi zárszámadását ezer Ft költségvetési bevétellel és ezer Ft költségvetési kiadással ezer Ft módosított pénzmaradvánnyal hagyja jóvá (2) Az Önkormányzat kiemelt kiadási elıirányzatainak teljesítését Személyi juttatások ezerft Munkaadókat terhelı járulékok ezerft Dologi és egyéb folyó kiadások ezerft Szociálpolitikai ell.és egyéb juttatás ezerft Pénzeszközátadás és tám.ért.kiadás ezerft Beruházási kiadások 274 ezerft Finanszírozási célú kiadások ezerft összegekben a mellékletek szerinti részletezésben elfogadja. 2. (1) Az Önkormányzat évi mőködési célú bevételeinek - kiadásainak mérlegét a 2.1. sz. melléklet, a felhalmozási célú bevételeinek kiadásainak mérlegét a 2.2. sz. melléklet szerint fogadja el. (2) Az Önkormányzat évi zárszámadásának pénzügyi mérlegét a 3. sz. melléklet szerint fogadja el. (3) A beruházási kiadásokat feladatonként, a felújítási kiadásokat célonkénti részletezéssel a 4. és a 5. számú melléklet szerint elfogadja. 3. (1) Az Önkormányzat vagyonmérlegét az 6. számú melléklet szerint jóváhagyja eft állományi eszköz forrás értékkel, mely tételes vagyonleltárral van alátámasztva.. 4. A évi egyszerősített mérleget, pénzforgalmi jelentést, pénzmaradvány kimutatást a 7-9. számú mellékletek szerint jóváhagyja. 5. A 2011 évi módosított pénzmaradvány összege eft.

6 6 6. (1) A Képviselı-testület az Önkormányzat évet érintı közvetett támogatásait a 10. sz. melléklet szerint tudomásul veszi. (2) A Képviselı-testület az Önkormányzat által felvett hitelállomány alakulását a 11. sz. melléklet szerint jóváhagyja. (3) A Képviselı-testület több éves kihatással járó döntéseket évenkénti bontásban a 12. sz. melléklet szerint veszi tudomásul. (4) A Képviselı-testület a pénzeszközök változásának levezetését a 13. sz. melléklet szerint veszi tudomásul. (5) A Képviselı-testület az adósságállomány alakulásának bemutatását a 14. sz melléklet szerint hagyja jóvá. E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. 7. Kuncsorba, április 19. /: Rédai János :/ /: Dr. Tombácz Ferenc :/ Polgármester jegyzı

7 7 Sorszám Bevételi jogcím 1. sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez Kuncsorba Község Önkormányzata ÉVI BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Ezer Ft-ban évi tény EREDETI évi ELİIRÁNYZAT MÓDOSÍTOTT TELJESÍTÉS 1. I. Önkormányzat mőködési bevételei (2+3+4) I/1. Önkormányzat sajátos mőködési bevételei ( ) Helyi adók vállalkozók kommunális adója magánszemélyek kommunális adója építményadó iparőzési adó Illetékek 2.3. Átengedett központi adók gépjármőadó szja helyben maradó része szja jövedelemkülönbség mérséklése Bírságok, díjak, pótlékok Egyéb sajátos bevételek Egyéb fizetési kötelezettségbıl származó bevételek 3. I/2. Intézményi mőködési bevételek ( ) Áru- és készletértékesítés 3.2. Nyújtott szolgáltatások ellenértéke 3.3. Bérleti díj Intézményi ellátási díjak Alkalmazottak térítése 3.6. Általános forgalmi adó bevétel Mőködési célú hozam- és kamatbevételek Egyéb mőködési célú bevétel Továbbszámlázott szolgáltatás II. Közhatalmi bevételek 5. III. Támogatások, kiegészítések ( ) Normatív hozzájárulások Felhasználási kötöttséggel járó normatív támogatás 5.3. Központosított elıirányzatok Kiegészítı támogatás (szociális feladatokhoz) Fenntartott, illetve támogatott elıadó-mővészeti szervezetek támogatása 5.6. Címzett és céltámogatások 5.7. Megyei önkormányzatok mőködésének támogatása 5.8. Egyéb támogatás IV. Támogatásértékő bevételek ( ) Mőködési célú támogatásértékő bevétel ( ) Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz Többcélú kistérségi társulástól, jogi személyiségő társulástól átvett pénzeszköz EU támogatás Egyéb mőködési célú támogatásértékő bevétel Felhalmozási célú támogatásértékő bevétel ( ) Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz Többcélú kistérségi társulástól, jogi személyiségő társulástól átvett pénzeszköz EU támogatás

8 Egyéb felhalmozási célú támogatásértékő bevétel V. Felhalmozási célú bevételek ( ) 7.1. Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás) 7.2. Önkormányzat sajátos felhalmozási és tıkebevételei 7.3. Pénzügyi befektetésekbıl származó bevétel 8. VI. Átvett pénzeszközök ( ) Mőködési célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülrıl Felhalmozási célú pénzeszk. átvétel államháztartáson kívülrıl 9. VII. Kölcsön visszatérülése KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+ +9) VIII. Pénzmaradvány, vállalkozási tevékenység maradványa ( ) Elızı évek mőködési célú pénzmaradványa, vállalkozási maradványa Elızı évek felhalmozási célú pénzmaradványa, vállalkozási maradványa 12. IX. Finanszírozási célú pénzügyi mőveletek bevételei ( ) Mőködési célú pénzügyi mőveletek bevételei ( ) Értékpapír kibocsátása, értékesítése Hitelek felvétele Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatérülése Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok kibocsátása, értékesítése Betét visszavonásából származó bevétel Egyéb mőködési, finanszírozási célú bevétel Felhalmozási célú pénzügyi mőveletek bevételei ( ) Értékpapír kibocsátása, értékesítése Rövid lejáratú hitelek felvétele Hosszú lejáratú hitelek felvétele Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatérülése Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok kibocsátása, értékesítése Betét visszavonásából származó bevétel Egyéb felhalmozási finanszírozási célú bevétel 13. BEVÉTELEK ÖSSZESEN: ( )

9 9 K I A D Á S O K 2. sz. táblázat 1. sz. melléklet Sorszám 1. Kiadási jogcímek I. Mőködési költségvetés kiadásai ( ) évi tény évi EREDETI MÓDOSÍTOTT TELJESÍTÉS ELİIRÁNYZAT Személyi juttatások Munkaadókat terhelı járulékok és szociális hozzájárulási adó Dologi kiadások Ellátottak pénzbeli juttatásai 1.5 Egyéb mőködési célú kiadások az 1.5-bıl: - Lakosságnak juttatott támogatások Szociális, rászorultság jellegő ellátások Mőködési célú pénzmaradvány átadás Mőködési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre Mőködési célú támogatásértékő kiadás Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés Kamatkiadások Pénzforgalom nélküli kiadások 2. II. Felhalmozási költségvetés kiadásai ( ) Beruházási kiadások Felújítások Lakástámogatás 2.4. Lakásépítés EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek önkormányzati hozzájárulásának kiadásai 2.7. Egyéb felhalmozási célú kiadások a 2.7-bıl: - Felhalmozási célú pénzmaradvány átadás - Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre Felhalmozási célú kamatkiadás Felhalmozási célú támogatásértékő kiadás Pénzügyi befektetések kiadásai III. Kölcsön IV. Tartalékok ( ) 4.1. Általános tartalék 4.2. Céltartalék

10 KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN ( ) VI. Finanszírozási célú pénzügyi mőveletek kiadásai ( ) Mőködési célú pénzügyi mőveletek kiadásai 6.1. ( ) Értékpapír vásárlása, visszavásárlása Likviditási hitelek törlesztése Rövid lejáratú hitelek törlesztése Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kölcsön törlesztése, adott kölcsön Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása Betét elhelyezése Egyéb Felhalmozási célú pénzügyi mőveletek kiadásai 6.2. ( ) Értékpapír vásárlása, visszavásárlása Hitelek törlesztése Rövid lejáratú hitelek törlesztése Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kölcsön törlesztése, adott kölcsön Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása Betét elhelyezése Egyéb hitel, kölcsön kiadásai 7. KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6) KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE 3. sz. táblázat 1 Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-) FINANSZÍROZÁSI CÉLÚ PÉNZÜGYI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE 4. sz. táblázat Finanszírozási célú pénzügyi mőveletek egyenlege ( ) +/- Finanszírozási célú pénzügyi mőveletek bevételei (1. sz. mell. 1. sz. táblázat 12. sor) 1.1-bıl: Mőködési célú pénzügyi mőveletek bevételei (1. mell. 1. sz. tábl sor) Felhalmozási célú pénzügyi mőveletek bevételei (1. mell. 1. sz. tábl sor) Finanszírozási célú pénzügyi mőv. kiadásai ( sz. mell.2. sz. táblázat 6. sor) 1.2-bıl: Mőködési célú pénzügyi mőveletek kiadásai (1. mell 2. sz. táblázat 6.1. sor) Felhalmozási célú pénzügyi mőveletek kiadásai (1. mell. 2. sz. tábl sor)

11 Bevételek I. Mőködési célú bevételek és kiadások mérlege 2.1. sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez Ezer forintban! Kiadások Megnevezés évi tény évi Eredeti ei évi Mód. ei évi tény Megnevezés Elızı évi tény évi Eredeti ei évi Mód. ei évi tény Önkormányzatok sajátos mőködési bevételei Személyi juttatások Intézményi mőködési bevételek Munkaadókat terhelı járulék Közhatalmi bevételek Dologi kiadások Támogatások, kiegészítések Ellátottak pénzbeli juttatása Támogatásértékő bevételek Egyéb mőködési célú kiadások EU támogatás Tartalékok Mőködési célú pénzeszközátvétel Kölcsön 237 Mőködési célú kölcsön visszatérítése, igénybevétele 237 Költségvetési bevételek összesen: Költségvetési kiadások összesen: Elızı évi mők. célú pénzm. igénybev Értékpapír vásárlása, visszavásárlása Elızı évi váll. maradv. igénybev. Likviditási hitelek törlesztése Értékpapír kibocsátása, értékesítése Rövid lejáratú hitelek tölresztése Hitelek felvétele Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatér. Kölcsön törlesztése, adott kölcsön Forgatási célú belf., külf. értékpapírok kibocsátása, értékesítése Befektetési célú belf., külf. értékpapírok vásárlása Betét visszavonásából származó bevétel Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása Egyéb mőködési finanszírozási célú bevétel Betét elhelyezése Egyéb Finanszírozási célú bevételek ( ) Finanszírozási célú kiadások ( ) BEVÉTELEK ÖSSZESEN ( ) KIADÁSOK ÖSSZESEN (13+25) Költségvetési hiány: Költségvetési többlet:

12 12 Sorszám Megnevezés Bevételek évi tény évi Eredeti ei. II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege évi Mód. ei évi tény Megnevezés Kiadások évi tény 2.2 sz. melléklet Ezer forintban! évi Eredeti ei évi Mód. ei Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése Beruházási kiadások Önkormányzat sajátos felhalmozási és tıkebevételei Felújítások Önkormányzatok sajátos mők.bev.(magánszemélyek komm.adó) Lakástámogatás 4. Intézményi mőködési bevételek Lakásépítés 5. Támogatások, kiegészítések EU-s forrásból finansz. támogatással megv. projektek kiadásai 7. Központosított elıirányzatokból támogatás Egyéb felhalmozási célú kiadások Támogatásértékő bevételek Kölcsön (munkavállalónak adott kölcsön) 9. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülrıl Tartalék 10. Kölcsön (munkavállalónak adott kölcsön) visszatérülése Pénzügyi befektetésekbıl származó bevétel 12. EU-s támogatásból származó forrás 11. Költségvetési bevételek összesen: Költségvetési kiadások összesen: Elızı évi felh. célú pénzm. igénybev. Értékpapír vásárlása, visszavásárlása 13. Értékpapír kibocsátása, értékesítése Hitelek törlesztése 14. Rövid lejáratú hitelek felvétele Rövid lejáratú hitelek törlesztése 15. Hosszú lejáratú hitelek felvétele Hosszú lejáratú hitelek törlesztése Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatérülése Kölcsön törlesztése, adott kölcsön 17. Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok kibocsátása, érték. 18. Betét visszavonásából származó bevétel Betét elhelyezése Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása 19. Egyéb felhalmozási finanszírozási célú bevétel Egyéb hitel, kölcsön kiadásai Finansírozási célú bev. ( ) Finansírozási célú kiad. ( ) BEVÉTELEK ÖSSZESEN ( ) KIADÁSOK ÖSSZESEN (11+22) Költségvetési hiány: Költségvetési többlet: évi tény

13 3. sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez Kuncsorba Községi Önkormányzat évi zárszámadásának pénzügyi mérlege 3. sz. mell. Ezer Ft-ban Ei.cso-port száma Elıirányzat-csoport megnevézése év Eredeti Módosított Teljesítés elıirányzat BEVÉTELEK Intézményi mőködési bevétel Mők.c.átvett p.eszk. ÁH-on kívülrıl Felhalmozási bevétel 4. Felh. c. p.eszk. átv. ÁH-on kívülrıl 5. Költségvetési támogatás Támogatásért. bevételek Mőködésre Felhalmozásra Elızı évi kv-kieg. visszatér. 8. Támogatási kölcsönök megtérülése Rövid lejáratú 8.2. Hosszú lejáratú 9. Hitelfelvétel Rövid lejáratú Hosszú lejáratú 10. Elızı évi pénmaradv. igénybevétele Finanszírozási bevételek Önk. sajátos bevételei Felhalmozásra Mőködésre 13. Felhalm. és tıke jell. bevételek KIADÁSOK Személyi juttatások Munkaadót terhelı járulékok Dologi és egyéb folyó kiadások Támogatásért. kiadások Mőködésre Felhalmozásra Pénzeszk. átadás ÁH-on kívülre Mőködésre Felhalmozásra Szoc.pol. ellátások és egyéb jutt Beruházás, felújítás Pénzügyi befektetések 9. Támogatási kölcsönök nyújtása 9.1. Hosszú lejáratú 9.2. Rövid lejáratú 10. Hiteltörlesztés Hosszú lejáratú Rövid lejáratú 11. Finanszírozási kiadások -790 Létszámkeret (átl. áll. létszám) fı 2 2 6

14 14 BERUHÁZÁSI KIADÁSOK 4. sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez évi elıirányzatának és felhasználásának alakulása kiemelt feladatonként Ezer forintban Sorszám Feladat megnevezése Eredeti ei. Módosított ei. Teljesítés 1. Főkasza vásárlás (Parlakfőmentesítési pályáza) Konica Minolta nyomatató+netbok vásárlás Beruházási kiadások összesen melléklet a 3/2012.(IV.20.) önkormányzati rendelethez FELÚJÍTÁSI KIADÁSOK évi elıirányzatának és felhasználásának alakulása kiemelt feladatonként (ezer Ft-ban) Sorszám Feladat megnevezése Eredeti ei. Módosított ei. Teljesítés 1. FELÚJÍTÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN 0 0 0

15 15 6. sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez Kuncsorba Község Önkormányzatának vagyonmérlege év december 31-én Eszközök Állományi érték elızı év tárgyév 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2. Kísérl. fejl. aktivált értéke 3. Vagyoni értékő jogok Szellemi termékek 5. Immateriális javakra adott elılegek 6. Immat.javak értékhelyesbítése I. Immateriális javak összesen Ingatlanok és kapcs.vagyoni értékő jogok forgalomképes forgalomképtelen korlátozottan forgalomképes Gépek, berend.felszerel Jármővek 4. Tenyészállatok 5. Beruházások, felújítások Beruh-ra adott elılegek Tárgyi eszközök értékhelyesbítése II. Tárgyi eszközök összesen Egyéb tartós részesedés Tartós hitelviszonyt megtestesítı értékpapír Tartósan adott kölcsön Hosszú lej.bankbetétek 5. Egyéb hosszú lej.követelések 6. Bef.. pénzeszk. értékhelyesbítése III. Bef.pü-i eszközök összesen IV. Üzemelt-re átadott, vagyonk. átadott eszközök IV/a. Üz-re átadott, vagyonk. átadott eszk. értékh. A. BEFEKTETETT ESZK.ÖSSZ Anyagok 2. Befejezetlen termék, félkész termékek 3. Növend.hízó és egyéb állat 4. Késztermékek 5/a. Áruk, közvetített szolgáltatások 5/b. Köv.fejében átvett eszközök, készletek I. Készletek összeen Követelés áruszáll. (vevı) Adósok Rövid lejáratú kölcsönök 4. Egyéb követelések Ebbıl a mérlegford.napot köv.évbeni részl. II. Követelések összesen Egyéb részesedés 2. Forg.célú hitelviszonyt megtest. értékp. III. Értékpapírok összesen Pénzt., csekkek, betétkönyvek Ktgvetési bankszámlák

16 16 3. Deviza számla 4. Elszámolási számlák 5. Idegen pénzeszközök IV. Pénzeszközök összesen Ktgv-i aktív függı elszámolások Ktgv-i aktív átfutó elszámolások 3. Ktgv-i aktív kiegy. elszámolások 4. Ktgv-en kív. akt.kiegy.elszámolások V. Egyéb akt. pü-i elsz.össz B. FORGÓESZK. ÖSSZ ESZKÖZÖK ÖSSZESEN (ezer Ft-ban) Források Állományi érték elızı év tárgyév 1. Tartós tıke Tıkeváltozások Értekesítési tartalék D. SAJÁT TİKE ÖSSZESEN Ktgv-i tartalék elszámolás tárgyévi ktgv-i tartlék elızı évi ktgv-i tartlék Költségv-i pénzmaradvány I. Ktgv-i tartalékok összesen E. TARTALÉKOK ÖSSZ Hosszú lejár.kölcsönök 2. Beruh.fejl.hitelek Egyéb hosszú lej.köt. I. Hosszú lejár. kötelezettségek Rövid lejár.kölcsönök 2. Rövid lejár. hitelek 3. Kötelezettség (szállító) tárgyévi szállítói köt tárgyévet köv. év száll. köt. 4. Egyéb rövid lej. kötelezetts beruh.fejl.hitel köv évi törlesztése Hosszú lej.köt. köv.évi törlesztése tárgyévi terh. rövidlej. kötelezettsége II. Rövid lejáratú köt Ktgv-i passzív függı elszámolások 2. Ktgv-i passzív átfutó elszámolások Ktgv-i passzív kiegy.elszámolások Ktgv-en kív.passz. pénzügyi elszámolások ktgvet.kívüli letéti elszámolások nemzetk. tám. program dev.elszám. III. Egyéb passzív pénzügyi elszám F. KÖTELEZETTSÉGEK ÖSSZ FORRÁSOK ÖSSZESEN

17 E S Z K Ö Z Ö K Elızı évi költségvetési beszámoló záró adatai KUNCSORBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7.sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez EGYSZERŐSÍTETT MÉRLEG ÉV Ezer forintban Auditálási eltérések ( ± ) Elızı év auditált egyszerősített beszámoló záró adatai Tárgyévi költségvetési beszámoló záró adatai Auditálási eltérések ( ± ) Tárgyév auditált egyszerősített beszámoló záró adatai 1. l. Immateriális javak ll. Tárgyi eszközök lll. Befektetett pénzügyi eszközök lv.üzemeltetésre, kezelésre átadott, koncessz.adott eszk. A) BEFEKTETETT ESZKÖZÖK ÖSSZESEN 6. l. Készletek ll. Követelések lll. Értékpapírok 9. IV.Pénzeszközök V. Egyéb aktív pénzügyi elszámolások B) FORGÓESZKÖZÖK ÖSSZESEN ESZKÖZÖK ÖSSZESEN F O R R Á S O K Elızı évi költségvetési beszámoló záró adatai Auditálási eltérések ( ± ) Elızı év auditált egyszerősített beszámoló záró adatai Tárgyévi költségvetési beszámoló záró adatai Auditálási eltérések ( ± ) Tárgyév auditált egyszerősített beszámoló záró adatai Tartós tıke Tıkeváltozások Értékelési tartalék 16. D) SAJÁT TİKE ÖSSZESEN l. Költségvetési tartalékok ll. Vállalkozási tartalékok 19. E) TARTALÉKOK ÖSSZESEN l. Hosszú lejáratú kötelezettségek ll. Rövid lejáratú kötelezettségek lll. Egyéb passzív pénzügyi elszámolások F) KÖTELEZETTSÉGEK ÖSSZESEN FORRÁSOK ÖSSZESEN

18 Sorszám KUNCSORBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8.sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez EGYSZERŐSÍTETT PÉNZFORGALMI JELENTÉS ÉV Ezer forintban Megnevezés Eredeti elıirányzat Módosított Teljesítés 01 Személyi juttatások Munkaadókat terhelı járulék Dologi és egyéb folyó kiadások Végleges pénzeszközátadás, egyéb támogatás Szociális jellegő ellátások Beruházási, felújítási kiadások Felhalmozási kiadások Költségvetési pénzforgalmi kiadások össz.( ) Hitelek, kölcsönök kiadásai Értékpapírok kiadásai 11 Finanszírozási kiadások összesen (09+10) Pénzforgalmi kiadások (08+11) Pénzforgalom nélküli kiadások 14 Kiegyenlítı, függı, átfutó kiadások Kiadások összesen ( ) Intézményi mőködési bevételek Önkormányzatok sajátos mőködési bevétele Felhalmozási és tıke jellegő bevételek ból önkormányzatok sajátos felhalm. és tıkebev. 20 Támogatások, kiegészítések és végl.átvett pénzeszközök ból önkormányzatok költségvetési támogatása Költségvetési pénzforgalmi bev. össz.( ) Hitelek, kölcsönök bevételei Értékpapírok bevételei 25 Finanszírozási bevételek összesen (23+24) Pénzforgalmi bevételek ( ) Pénzforgalom nélküli bevételek Kiegyenlítı, függı, átfutó bevételek Bevételek összesen ( ) Költségvetési bevételek és kiadások különbsége ( ) [költségvetési hiány (-), költségvetési többlet (+)] Finanszírozási mőveletek eredménye (25-11) Aktív és passzív pü-i mőveletek egyenlege (28-14) 1 286

19 Sorszám Megnevezés Elızı évi költségvetési beszámoló záró adatai KUNCSORBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9. sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez EGYSZERŐSÍTETT PÉNZMARADVÁNY-KIMUTATÁS ÉV Ezer forintban Auditálási eltérések ( ± ) Elızı év auditált egyszerősített beszámoló záró adatai Tárgyévi költségvetési beszámoló záró adatai Auditálási eltérések ( ± ) Tárgyév auditált egyszerősített beszámoló záró adatai 01 Záró pénzkészlet Forgatási célú pénzügyi mőv. egyenlege Egyéb aktív és passzív pénzügyi elszámolások összevont záróegyenlege (±) Elızı év(ek)ben képzett tartalékok maradványa ( - ) Vállalkozási tevékenység pénzforgalmi eredménye ( - ) Tárgyévi helyesb. pénzmaradvány ( 1 ± ) 07 Finanszírozásból származó korrekciók ( ± ) 08 Pénzmaradványt terhelı elvonások ( ± ) A vállalkozási tevékenység eredményébıl alaptevékenység ellátására felhasznált összeg Költségvetési pénzmaradványt külön jogszabály alapján módosító tétel ( ± ) Módosított pénzmaradvány ( 5 ± 6 ± ± 9 ) A 11. sorból Az egészségbiztosítási alapból folyósított pénzeszköz maradványa 11. sorból Kötelezettséggel terhelt pénzmaradvány sorból Szabad pénzmaradvány

20 sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez Kuncsorba Község Önkormányzatának évet érintı közvetett támogatásai Ezer forintban! Sorszám Bevételi jogcím Kedvezmények összege Ellátottak térítési díjának méltányosságból történı elengedése 2. Ellátottak kártérítésének méltányosságból történı elengedése 3. Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése 4. Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése 5. Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen 6. -ebbıl: Építményadó 7. Telekadó 8. Vállalkozók kommunális adója 9. Magánszemélyek kommunális adója Idegenforgalmi adó tartózkodás után 11. Idegenforgalmi adó épület után 12. Iparőzési adó állandó jelleggel végzett iparőzési tevékenység után 13. Gépjármőadóból biztosított kedvezmény, mentesség Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, menteség 15. Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, menteség 16. Egyéb kedvezmény 17. Egyéb kölcsön elengedése Összesen: 528

21 sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez Az Önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása,lejárat és eszközök szerinti bontásban (eft-ban) Sor-szám Megnevezés Felvétel éve Összege Lejárat éve Összesen Tıke Beruházási hitel Kamat Összesen

22 22 12.sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez Több éves kihatással járó döntések évenkénti bontásban (ezer Ft-ban) Megnevezés (feladatonkénti bontásban) Összes kiadás Elızı években felmerült kiadás év év év Saját erı Saját erı Sorszám Támogatás Támogatás Támogatás Saját erı 1. Belsı világítótestek bérleti díja (CAMINUS) Összesen

23 13. melléklet a /2012. ( ) önkormányzati rendelethez PÉNZESZKÖZÖK VÁLTOZÁSÁNAK LEVEZETÉSE Sor-szám Megnevezés Összeg ( E Ft ) 1. Pénzkészlet január 1-jén ebbıl: Bankszámlák egyenlege Pénztárak és betétkönyvek egyenlege Bevételek ( + ) Kiadások ( - ) Záró pénzkészlet december 31-én ebbıl: Bankszámlák egyenlege Pénztárak és betétkönyvek egyenlege 8

24 14. sz. melléklet a 3/2012.(IV.20.) sz. önkormányzati rendelethez Sorszám Adósságállomány eszközök szerint Adósság állomány alakulása lejárat, eszközök, bel- és külföldi hitelezık szerinti bontásban december 31-én ezer forintban Nem lejárt 1-90 nap közötti nap közötti Lejárt nap közötti 360 napon túli Összes lejárt tartozás Nem lejárt, lejárt összes tartozás =(4+ +7) 9=(3+8) I. Belföldi hitelezık 1. Adóhatósággal szembeni tartozások Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás 4. TB alapokkal szembeni tartozás 5. Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé 6. Szállítói tartozás Egyéb adósság Belföldi összesen: II. Külföldi hitelezık 1. Külföldi szállítók 2. Egyéb adósság Külföldi összesen: Adósságállomány mindösszesen:

25 III. Napirend: Elıterjesztés az önkormányzati rendeletekben szabálysértési tényállást megállapító rendelkezések hatályon kívül helyezésérıl Ács Gyuláné: a bizottság megtárgyalta az elıterjesztést és elfogadásra javasolja a testületnek. Dr. Ondok László: az országgyőlés új alapokra helyezte a szabálysértés rendszerét. Az új szabálysértési törvény alapján megszőnik az önkormányzatok szabálysértési tényállást megállapító hatásköre és ezzel párhuzamosan május 31-ig az önkormányzatoknak hatályon kívül kell helyezni a szabálysértési tényállást tartalmazó rendelkezéseit. Az elıterjesztés ennek a törvényi kötelezettségnek tesz eleget. A bizottsági ülésen is utalt rá, hogy van és lesz lehetısége a települési önkormányzatok képviselı-testületeinek az ún. kirívóan közösségellenes magatartások esetén magát a tényállás és a szabálysértési törvényben szereplı ,-Ft összeg határig kiszabható pénzbírság meghatározására. Kérdés, hozzászólás nincs. Rédai János: szavazásra bocsátja a rendelet-tervezetet, melyrıl a jelenlévı 4 képviselı 4 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja: Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012.(IV.20.) sz. rendelete önkormányzati rendeletekben szabálysértési tényállást megállapító rendelkezések hatályon kívül helyezésérıl Kuncsorba Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a szabálysértésekrıl, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerrıl szóló évi II. törvény 254. (2) bekezdésében meghatározottak szerint a Képviselıtestület Pénzügyi, Ügyrendi és Szociális Bizottsága véleményének kikérésével a következı rendeletet alkotja: 1. Hatályát veszti a) Kuncsorba Községi Önkormányzat Képviselı-testületének a közterület használatáról és annak díjáról szóló 16/1998. (XII.10.) sz. rendelet 15. (1)-(2) bekezdése b) Kuncsorba Községi Önkormányzat Képviselı-testületének a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjérıl szóló 5/2001. (IV.10.) sz. rendelet 9. -a c) Kuncsorba Községi Önkormányzat Képviselı-testületének a temetıkrıl és temetkezésrıl szóló 17/2001. (XI.30.) sz. rendelet 11. (2) bekezdése d) Kuncsorba Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az állattartásról szóló 7/2004. (IV.20.) rendelet 11. (1) bekezdés a)-c) pontja, valamint a 11. (2) bekezdése

26 26 e) Kuncsorba Községi Önkormányzat Képviselı-testületének a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásokról szóló 19/2002. (XII.31.) sz. rendelet 12. (1) bekezdés a)-c) pontja, valamint a 12. (2) bekezdése 2. Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, és hatályba lépését követı napon hatályát veszti. Kuncsorba, április 19. /: Rédai János :/ /: Dr. Tombácz Ferenc :/ polgármester jegyzı IV. Napirend: Elıterjesztés a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 8/2009.(IX.17.) sz. rendelet módosításáról Ács Gyuláné: a bizottság megtárgyalta az elıterjesztést és a következı módosítással javasolja elfogadni a képviselı-testületnek. Az átmeneti segély összege ,-Ft-ig legyen adható. Minden ülésen ugyanazon személyek jönnek segélyért, van olyan család, aki ezer forint segélyt kap egy-egy alkalommal, mivel minden tagja beadja a kérelmet. Gál István: a szociális törvény módosításra került és ebbıl kifolyólag a rendeletünket is módosítani kell. Elmúlt év ıszén a Kormányhivatal megvizsgálta a települések szociális rendeleteit és a hiányosságokat megküldte és e miatt is módosítani szükséges a rendeletet. Az elıterjesztés egy része jogszabályváltozásból fakadt, más része pedig a Kormányhivatal észrevételeibıl. A lakásfenntartási támogatás kikerült az önkormányzati hatáskörbıl és átkerült jegyzıi hatáskörbe, továbbá a helyi lakásfenntartási támogatás megszüntetésre került. Rédai János: a bizottság elnökének javaslatához még hozzáteszi, hogy a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás gyermekenként 2.850,-Ft, a felnıtt átmeneti segély legkisebb összege eddig 4.000,-Ft. A javasolt összeg esetében is van lehetıség differenciálni a bizottságnak, ez önként vállalt feladat. A rendelet 12. (3) bekezdése az alábbira módosulna A felnıtt korúak átmeneti segélyének összege esetenként Ft-nál kevesebb és Ft-nál több nem lehet. Gelléné Tokai Erzsébet: a rendelet 2. (1) bekezdése is hatályát veszti, mely így szól: A jogosult részére pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátás nyújtható. Ezt szükséges kivenni a rendeletbıl? Gál István: ez a Kormányhivatal álláspontja, mivel szabályozva vannak ezek az ellátások a szociális törvényben, illetve a helyi rendeletben, ezt a mondatot, hogy nyújtható ki kell venni.

27 27 Gelléné Tokai Erzsébet: a módosító javaslattal kapcsolatban elmondja, hogy egyetért vele, hogy mindig ugyanazok a személyek adnak be kérelmet. Szerencsésebbnek tartotta volna, ha az igényelhetı esetek számát csökkentettük volna, mert 2.000,-Ft-tal túl sokra nem mennek. Most négyszer lehet igényelni egy évben, kettıre csökkentette volna. Bana Lajosné: a kétszeri igénylést drasztikusnak tartja. Gelléné Tokai Erzsébet: ha már módosítjuk az átmeneti segélyt, van egy olyan paragrafusa a rendeletnek, amely elıírja a hivatalnak, hogy vizsgálni kell mindent meg tett-e az igénylı azért, hogy a saját és családja létfenntartását biztosítsa. Nem tudja, hogy ragaszkodjunk-e ehhez, mert tud-e érvényt szerezni a hivatal ennek a paragrafusnak? Javasolja, hogy ezt a rendelkezést vegyük ki. Nem hiszi, hogy valaha is ezt vizsgálni tudná a hivatal, hogyan járjon ennek utána? Gál István: az Alpolgármester Asszony által említett szakasza a rendeletnek az Egyéb rendelkezések fejezet 22. (1) bekezdése, több olyan jogi álláspont van, ami szerint ez is ellentétes azzal a jogrenddel, amit a szociális törvény sugall. Nem lehet különbséget tenni érdemes és érdemtelen személy között, csak azt lehet mondani, hogy valaki rászorult vagy nem. A hivatalnak arra van lehetısége a szociális törvény alapján, hogy a jövedelmek valódiságát vizsgálja, illetve vélelmezze a lakásfenntartással kapcsolatos költségeit. A döntés nem egyszemélyi döntés alapján születik meg, hanem egy bizottság együttesen hozza meg a támogatás mértékét. Gelléné Tokai Erzsébet: továbbra is javasolja ennek a paragrafusnak a kivételét. Rédai János: elsıként a Pénzügyi, Ügyrendi és Szociális Bizottság módosító indítványát teszi szavazásra, mely szerint a felnıtt korúak átmeneti segélyének összege esetenként Ft-nál kevesebb és Ft-nál több nem lehet. A jelenlévı 4 képviselı 4 igen szavazattal elfogadta a módosító javaslatot. Szavazásra bocsátja Gelléné Tokai Erzsébet alpolgármester javaslatát, mely szerint a rendelet 22. (1) bekezdését vegyük ki a rendeletbıl. A szavazás eredménye 4 igen szavazat. Végül szavazásra bocsátja a rendelet-tervezetet a módosításokkal együtt, melyrıl a jelenlévı 4 képviselı 4 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotja: Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2012.(IV.20.) sz. rendelete A pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 8/2009. (IX.17.) önkormányzati rendelet módosításáról Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 32. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Képviselı-testület Pénzügyi, Ügyrendi és Szociális Bizottsága véleményének kikérésével a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 8/2009. (IX.6.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Ör.) az alábbiak szerint módosítja.

28 28 1. (1) Az Ör. 5. (1) bekezdés helyébe a következı rendelkezés lép: Az aktívkorúak ellátására jogosult személy, köteles a támogatás felvétele céljából amennyiben annak folyósítása nem folyószámlára történik az elıírt helyen és idıben megjelenni, kivéve, ha ezen kötelezettségét indokolt esetben (betegség, munkaviszony létesítése) nem képes teljesíteni. (2) Az Ör. 5.. (2) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: Amennyiben az aktívkorúak ellátására jogosult a foglalkoztatása befejezése után 15 napon belül bejelenti foglalkoztatása megszőnését, az egyéb feltételek fennállása esetén, a foglalkoztatás befejezését követı napig visszamenılegesen kerül az aktívkorúak ellátásának folyósítása megállapításra. A határidı elmulasztása esetén az ellátás folyósításának kezdı napja a bejelentés napja. 2. Az Ör. 26. (3) bekezdése az következı francia bekezdéssel egészül ki: - lakásfenntartási támogatás 3. Az Ör. 12. (3) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: A felnıtt korúak átmeneti segélyének összege esetenként 2.000,-Ft-nál kevesebb és 8.000,-Ft-nál több nem lehet. 4. Hatályát veszti az Ör. 2. (1) bekezdése, az Ör. 7. -a, 8. -a, 9., 10. -a, az Ör. 22. (1) bekezdése, az Ör. 26. (1) bekezdésének elsı francia bekezdése (lakásfenntartási támogatás) szövegrész. 5. E rendelet kihirdetését követı napon lép hatályba, és április 30-án hatályát veszti. Kuncsorba, április 19. /: Rédai János :/ /: Dr.Tombácz Ferenc :/ polgármester jegyzı Rédai János: köszönti Simon Imre r. ırnagyot a fegyverneki Rendırırs parancsnokát.

29 29 V. Napirend: Elıterjesztés a Csorba Mikro-térségi Szociális Alapszolgáltatási Központ kuncsorbai telephely évi költségvetésének végrehajtására Ács Gyuláné: az elıterjesztést megtárgyalta a bizottság és elfogadásra javasolja a testületnek. Rédai János: az anyag részletes, közérthetı, egész évben takarékosan gazdálkodtak. Szociális intézményünk egész évi munkájával meg lehetünk elégedve és a lakosság is meg van elégedve, lelkiismeretesen végzik munkájukat. Az étkezésrıl nem lehet elmondani, hogy egész évben meg voltunk elégedve. Nagyon hullámzó a minıség a mai napig, látszik abban is, hogy sajnos egyre többen mondják le az ebédet. Többször felhívta a figyelmét a konyhának, sok a panasz az étkezésre. Az új dolgozók is beilleszkedtek, nem mindegy az idıseknek, hogy kik foglalkoznak velük. Megköszöni az ottani vezetık és dolgozók munkáját, s kéri, hogy továbbra is hasonlóan végezzék a munkájukat. A konyhának pedig jelezzük, ha valami probléma van az étkezéssel. Szavazásra bocsátja az elıterjesztést, melyrıl a jelenlévı 4 képviselı 4 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 13/2012.(IV.19.) sz. önkormányzati határozat Csorba Mikro-térségi Szociális Alapszolgáltatási Központ kuncsorbai telephely évi költségvetésének végrehajtása Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Társulási Megállapodás III. fejezet 5.) pontja alapján a Csorba Mikro-térségi Szociális Alapszolgáltatási Központ kuncsorbai telephely évi költségvetésének végrehajtását a melléklet szerint elfogadja. Errıl értesül: 1. Képviselı-testület tagjai 2. Rédai János polgármester 3. Dr. Tombácz Ferenc jegyzı 4. Dr. Ondok László aljegyzı 5. Tatár László polgármester Fegyvernek 6. Barta Józsefné igazgató Fegyvernek 7. I r a t t á r VI. Napirend: Elıterjesztés az Orczy Anna Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat kuncsorbai tagintézmény évi költségvetésének végrehajtására Ács Gyuláné: a bizottság az elıterjesztést elfogadásra ajánlja a testület részére. Ambrus Dénes: megítélése szerint évben rendelkezésre bocsátott pénzügyi eszközöket hatékonyan használta fel az intézmény. A betervezett feladatokat megvalósítottuk, jelen van az ülése Tóth Attiláné a kuncsorbai tagintézmény vezetıje, aki ezt alá tudja támasztani. A kapcsolat az önkormányzattal, a Polgármester úrral, a szülıkkel megfelelı. Elsısorban az iskola jövıbeni léte foglalkoztat bennünket, erre a tegnapi bizottsági ülésen is próbált utalni,

30 30 hogy vizsgáljuk meg annak a lehetıségét, hogy a késıbbiekben ha megfelelı feltételek lesznek lehetséges e az, hogy valamilyen szervezeti formában továbbra is együtt maradjon az intézmény, még akkor ha a fenntartó az állam lesz. Rédai János: igyekeztünk takarékoskodni és csak a kuncsorbai tagintézményre vonatkozó részt küldtük ki az átküldött anyagból. Nagyon részletes beszámolót kaptunk, végig tudjuk követni az intézmény egész éves munkáját. A kapcsolatunk korrekt, napi kapcsolatban vagyunk. Továbbra is azt szeretnénk, ha az alsó tagozat Kuncsorbán maradna. Azt tervezzük, hogy a régi iskolába vinnénk át, attól függ hogyan lesz a finanszírozás, mőködtetés. Mindent el fogunk követni, hogy az együttmőködés továbbra is fennmaradjon legalább szakmailag. Nagyon jól mőködı társulás a jelenlegi, mindig a kölcsönös elınyökön alapult. Gelléné Tokai Erzsébet: ı is arról tud beszámolni, hogy a társulás nagyon jól mőködik, szeretnénk, ha megmaradna valamilyen formában. A szülık, a pedagógusok megelégedésére is jól mőködik a társulás, a gyerekek helyben vannak, megfelelı szintő oktatást kapnak. Ezt kimeri jelenteni, hiszen napi kapcsolatban vannak a pedagógusokkal, minden rendezvényeket megtartanak, ami a nagyobb iskolákban megtartásra kerül és nagyon jó kis közösség. Rédai János: szavazásra bocsátja az elıterjesztést, melyrıl a jelenlévı 4 képviselı 4 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 14/2012.(IV.19.) sz. önkormányzati határozat Orczy Anna Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat kuncsorbai tagintézmény évi költségvetésének végrehajtása Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Társulási Megállapodás III. fejezet 5.) pontja alapján az Orczy Anna Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat kuncsorbai tagintézmény évi költségvetésének végrehajtását a melléklet szerint elfogadja. Errıl értesül: 1. Képviselı-testület tagjai 2. Rédai János polgármester 3. Dr. Tombácz Ferenc jegyzı 4. Dr. Ondok László aljegyzı 5. Tatár László polgármester Fegyvernek 6. Ambrus Dénes igazgató Fegyvernek 7. I r a t t á r VII. Napirend: Elıterjesztés a Tiszavirág Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsıde kuncsorbai tagintézmény évi költségvetésének végrehajtására Ács Gyuláné: bizottság az elıterjesztést megtárgyalta és elfogadásra ajánlja. Rédai János: a tegnapi bizottsági ülésen csak Gelléné Tokai Erzsébet alpolgármester asszony nem volt jelen, de az egyik közremőködıje az óvodai életnek. Nagyon jól mőködik az intézményt, ugyanazt lehet elmondani, mint az iskolánál. Jövıre visszakerül az önkormányzatok fenntartásába az óvoda, meglátjuk milyen formában tudunk tovább

B E V É T E L E K K I A D Á S O K

B E V É T E L E K K I A D Á S O K 1. melléklet a 2/2013. /II.07./számú önkormányzati rendelethez Szendrő Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének mérlege 1. sz. táblázat Bevételi jogcím B E V É T E L E K Önkormányzat Önkormányzati

Részletesebben

...Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

...Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K ...Önkormányzat melléklet a.../2013. (...) önkormányzati rendelethez 201 ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím Eredeti 201 évi Módosított 1 2 4 5 I. Önkormányzat

Részletesebben

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. számú tájékoztató tábla B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2012. évi 2013.évi 1 2 5 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

1/2013. (II.15.) rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról

1/2013. (II.15.) rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról 1/2013. (II.15.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról Pusztaottlaka Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI B E V É T E L E K

Tiszacsécse község Önkormányzat ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI B E V É T E L E K Tiszacsécse község Önkormányzat 1. melléklet az 5/2014. (V. 20.) önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Bevételi jogcím

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Bakonynána Községi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. melléklet a 8/2013. (VI.28.) rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím i mód.elői. 1 2 3 3 1. I. Önkormányzat működési

Részletesebben

3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1..

3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1.. Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat Ezer forintban. 2013. évi. Sorszám Eredeti előirányzat. Bevételi jogcím. Módosított előirányzat.

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat Ezer forintban. 2013. évi. Sorszám Eredeti előirányzat. Bevételi jogcím. Módosított előirányzat. 1.1. melléklet a 6/2014. (V. 12.) önkormányzati rendelethez LOVÁSZPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat Ezer forintban Eredeti Módosított 1 2 3 4 5 Teljesítés

Részletesebben

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Bakonynána Községi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. melléklet a 5/2013. (V.7.) rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Sorszám Bevételi jogcím Eredeti Módosított Teljesítés 1 2

Részletesebben

2.. 3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1..

2.. 3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1.. Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014.(V.5) önkormányzati rendelete az önkormányzat zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2014.(II.21.) önkormányzati rendelet módosításáról Maglóca Község Önkormányzatának

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént. Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012.(X.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 2/2012.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 212. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 1 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 5/2014.(III.11.) önkormányzati rendelet módosításáról Bősárkány

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2014.(II.21.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti Község

Részletesebben

1. melléklet a.../2013. (IX...) önkormányzati rendelethez B E V É T E L E K

1. melléklet a.../2013. (IX...) önkormányzati rendelethez B E V É T E L E K 1. melléklet a.../2013. (IX....) önkormányzati rendelethez B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím Módosítás 1 2 3 4 4 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) 63 420 63 413 905

Részletesebben

Kimutatás az önkormányzati vagyon 2006-2009. közötti változásáról

Kimutatás az önkormányzati vagyon 2006-2009. közötti változásáról 1. számú melléklet Kimutatás a költségvetés teljesítésének alakulásáról 2006-2009. Sorszám Megnevezés ezer Ft Tény Tény Változás 2 006 2 009 %-a 1 2 01. Személyi juttatások 549 306 537 139-2,2% 02. Munkaadókat

Részletesebben

Rendelet Kivonat. Tiszaszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (IV.26.) önkormányzati rendelete

Rendelet Kivonat. Tiszaszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (IV.26.) önkormányzati rendelete Rendelet Kivonat Tiszaszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (IV.26.) önkormányzati rendelete a 2012. évi pénzügyi terv végrehajtásáról A Képviselő-testület: Az önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént. Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013.(IX.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013.(III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti

Részletesebben

Zárszámadási rendelet űrlapjainak összefüggései:

Zárszámadási rendelet űrlapjainak összefüggései: Zárszámadási rendelet űrlapjainak összefüggései: 2011. évi tényadatok BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének. 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete Hangony Községi Önkormányzat Képviselő - Testületének 7/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról Hangony

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14/2013. (VII. 04.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14/2013. (VII. 04.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/2013. (VII. 04.) önkormányzati rendelete Sárospatak Város Önkormányzatának költségvetésérıl szóló 3/2013. (II. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) Hatályát veszti a R. 6.2. melléklete. Kihirdetési záradék

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) Hatályát veszti a R. 6.2. melléklete. Kihirdetési záradék Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 4/2013.(III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról Bősárkány Nagyközség

Részletesebben

HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete. a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete. a évi pénzügyi terv végrehajtásáról HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2013. (V. 02.) önkormányzati rendelete a 2012. évi pénzügyi terv végrehajtásáról 1 Hangony Község Önkormányzat Képviselő-testület a Magyarország helyi

Részletesebben

Költségvetési rendelet őrlapjainak összefüggései:

Költségvetési rendelet őrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet őrlapjainak összefüggései: 2013. évi eredeti elıirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet

Részletesebben

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzatának Képviselı-testülete az államháztartásról

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént. Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013.(III.4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 2/2012.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti

Részletesebben

(1) Az 1. melléklet A oszloptól, F oszlop 7 sorától 124 soráig, meghatározott részletességgel hagyja jóvá. 2.

(1) Az 1. melléklet A oszloptól, F oszlop 7 sorától 124 soráig, meghatározott részletességgel hagyja jóvá. 2. Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 9/2014. (IV.30.) számú önkormányzati rendelete Kétegyháza Nagyközség a zárszámadásáról 1 Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testülete a Kétegyháza Nagyközség költségvetésének

Részletesebben

3.. (1) Az önkormányzat december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg:

3.. (1) Az önkormányzat december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013.(V.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(1) Az önkormányzat december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg:

(1) Az önkormányzat december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (IV.29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Sorszám

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Sorszám 1.1. melléklet a.../2013. (...) önkormányzati rendelethez ÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2013. évi előirányzat 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

Részletesebben

MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11 óra 30 perc 1.Lap Központi költségvetési szervek 2004. évi beszámolója (2004.2. idıszak)

MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11 óra 30 perc 1.Lap Központi költségvetési szervek 2004. évi beszámolója (2004.2. idıszak) MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11 óra 30 perc 1.Lap Szükített lista elölapja 2014.09.09-án 11:29:57-kor készített szőkítés szempontjai Őrlap 01, 38, 98 MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11

Részletesebben

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 4/2014. (V.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Rábcakapi Község Önkormányzata év költségvetésének teljesítése

Rábcakapi Község Önkormányzata év költségvetésének teljesítése 1.1. melléklet a 3/2016.(V.23.) önkormányzati rendelethez Rábcakapi Község Önkormányzata 2015. év költségvetésének teljesítése 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Bevételi jogcímek 1 2 3 4

Részletesebben

Rábcakapi Község Önkormányzata év költségvetésének mérlege

Rábcakapi Község Önkormányzata év költségvetésének mérlege 1.1. melléklet az 5/2015.(V.22.) önkormányzati rendelethez Rábcakapi Község Önkormányzata 2014. év költségvetésének mérlege B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Bevételi jogcímek 1 2 3 4 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat évi. Sorszám Bevételi jogcím. Módosított előirányzat. Eredeti előirányzat

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat évi. Sorszám Bevételi jogcím. Módosított előirányzat. Eredeti előirányzat 1.1. melléklet az 5/2014. (V. 12.) önkormányzati rendelethez LOVÁSZPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Bevételi jogcím B E V É T E L E K Eredeti Módosított

Részletesebben

Sajóhídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Sajóhídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Sajóhídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Sajóhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

3.. (1) Az önkormányzat évi létszámának címenkénti alakulását a következők szerint állapítja meg (fő): Engedélyezett létszám

3.. (1) Az önkormányzat évi létszámának címenkénti alakulását a következők szerint állapítja meg (fő): Engedélyezett létszám Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IV.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Bősárkány Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

(1) Az önkormányzat 2013. évi létszámának címenkénti alakulását a következők szerint állapítja meg (fő):

(1) Az önkormányzat 2013. évi létszámának címenkénti alakulását a következők szerint állapítja meg (fő): Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014.(IV.3.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Bősárkány Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K évi előirányzat. I. sz. módosítás

Borsodnádasd Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K évi előirányzat. I. sz. módosítás Borsodnádasd Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. melléklet a.../2012. (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím B E V É T E L E K I. sz. I 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Részletesebben

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( )

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( ) 1 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím B E V É T E L E K Eredeti Módosított 1.1.sz. melléklet Ezer forintban Teljesítés 1 2 3 4 5 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) 138 186 138 186 174 575

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 15/2012. (VII. 6.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 15/2012. (VII. 6.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 15/2012. (VII. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésérıl szóló 5/2012. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról Sárospatak

Részletesebben

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3. oszlop 12. sor 1. sz.

Részletesebben

Mány Község Önkormányzata 5/2009. (IV.22.) számú rendelete a 2008. évi zárszámadásáról

Mány Község Önkormányzata 5/2009. (IV.22.) számú rendelete a 2008. évi zárszámadásáról 5/2009. (IV.22.) számú rendelete a 2008. évi zárszámadásáról Mány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló, többször módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 82. -a alapján a 2008.

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. március 23-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. március 23-i ülésére 5. E L İ T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. március 23-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Borsodnádasd Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Borsodnádasd Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Bevételi jogcím 10/2012. (XI.16.) önkormányzati rendelet 1.sz.melléklete 1 2 3 7 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE

BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK TELJESÍTÉSE HETES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014. (IV.30.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL ÉS PÉNZMARADVÁNYÁRÓL Hetes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének Csákberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010.(III.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetési zárszámadásáról Csákberény Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

11. számú függelék KÁLLÓSEMJÉN ÖNKORMÁNYZATÁNAK

11. számú függelék KÁLLÓSEMJÉN ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11. számú függelék KÁLLÓSEMJÉN ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2009. (IV.16.) számú rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetési zárszámadásáról Az önkormányzat képviselı-testülete az államháztartásról szóló,

Részletesebben

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám B E V É T E L E K 1. melléklet a 2/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelethez 1.1. sz. táblázat Csatka község Önkormányzat Ezer forintban 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Bevételi jogcím 1 2

Részletesebben

2014. évi elıirányzat KIADÁSOK

2014. évi elıirányzat KIADÁSOK Költségvetési rendelet őrlapjainak összefüggései: 2014. évi elıirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

Pénzügyi előirányzatok mérlege

Pénzügyi előirányzatok mérlege Remeteszőlős Község Önkormányzat 1.1. melléklet a.../2015. (...) önkormányzati rendelethez Pénzügyi előirányzatok mérlege 1. sz. táblázat Bevételek Ezer forintban Bevételi jogcím Eredeti előirányzat Módosított

Részletesebben

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző F Ü L E S D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 1 1 / 2 0 1 1. ( V I I I. 2 3. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t A Z Ö N K O R M Á N Y Z A T 2 0

Részletesebben

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2013. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban)

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban) ... évi költségvetéséről Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban) 5. sz. melléklet Sorszám Felvétel Lejárat Hitel állomány december 31-én

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács évi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámoló elfogadásáról

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács évi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámoló elfogadásáról KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2012. április 19-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

1. Az adósság és az önkormányzat által nyújtott hitelek állományának kimutatása

1. Az adósság és az önkormányzat által nyújtott hitelek állományának kimutatása BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2006.(II. 17.) KT számú rendelete az önkormányzat költségvetésének elıterjesztésekor, illetıleg a zárszámadáskor a képviselı-testület részére tájékoztatásul bemutatandó

Részletesebben

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K Milota Önkormányzat 1. melléklet a 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím 2013.

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

1 1. 2 2. 3 2.1. 4 2.2. 5 2.3. Önkormányzatok sajátos működési bevételei (2.1.+ +.2.6.) 13 980 Helyi adók 10 800 önként vállalt, önkormányzati Illetékek Átengedett központi adók 2 400 kötelező, önkormányzati

Részletesebben

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl szóló 1/2009. (II. 12.) számú rendelet módosításáról Lócs Községi Önkormányzat

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K

PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K 28/2015. számú előterjesztés 1. melléklete PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K Sorszám Bevételi jogcím 2013. évi tény 2014. évi várható 2015.

Részletesebben

Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi zárszámadásának pénzügyi mérlege B E V É T E L E K

Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi zárszámadásának pénzügyi mérlege B E V É T E L E K 1. melléklet a 5/2013. (IV.29.) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat zárszámadásának pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Bevételi jogcím Eredeti Módosított Teljesítés 1 2 3 4 5 6 1.

Részletesebben

Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2014. évi eredeti BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat C. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet C. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet C. oszlop

Részletesebben

HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETE. 3/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelete

HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETE. 3/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelete HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETE 3/2013. (II. 28.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról Hangony Község

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K

Borsodnádasd Önkormányzat 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K Borsodnádasd Önkormányzat 2013. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1.1 melléklet a 8/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Eredeti 1 2 3 4 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

df) számítógépek (1) Az önkormányzat évi létszámának címenkénti alakulását a következők szerint állapítja meg (fő):

df) számítógépek (1) Az önkormányzat évi létszámának címenkénti alakulását a következők szerint állapítja meg (fő): Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/03.(V.5.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Bősárkány Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Sajószöged Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2012. (II.23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésérıl

Sajószöged Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2012. (II.23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésérıl Sajószöged Község Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2012. (II.23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésérıl Sajószöged Község Önkormányzata Képviselı-testülete Magyarország

Részletesebben

A költségvetés bevételei és kiadásai

A költségvetés bevételei és kiadásai Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő testületének 12/2012. (VIII.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetését megállapító 2/2012. (II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Rábapatona

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete Kadarkút Város Önkormányzatának 3/2006.(II. 13.) rendelete az önkormányzat költségvetésének elıterjesztésekor, illetıleg a zárszámadáskor a képviselı-testület részére tájékoztatásul bemutatandó mérlegek

Részletesebben

A R 3-13. -aiban foglalt 1-11 mellékletei helyébe ezen rendelet 1-11. melléklete lép. 2..

A R 3-13. -aiban foglalt 1-11 mellékletei helyébe ezen rendelet 1-11. melléklete lép. 2.. Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2009.(IX.17.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetését megállapító 3/2009.(II.02.) rendelet módosításáról Rábakecöl Község Önkormányzat

Részletesebben

Borsodnádasdi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE. B E V É T E L E K Ezer forintban

Borsodnádasdi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE. B E V É T E L E K Ezer forintban Borsodnádasdi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a 7/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

B E V É T E L E K melléklet az 5/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelethez Szakoly Község Önkormányzat ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE

B E V É T E L E K melléklet az 5/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelethez Szakoly Község Önkormányzat ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1.1. melléklet az 5/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelethez Szakoly Község Önkormányzat 2014. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat Ezer forintban Bevételi jogcím Eredeti Módosított Teljesítés

Részletesebben

BEKECS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

BEKECS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BEKECS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2009. (IV. 30.) számú rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetési zárszámadásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló, többször módosított 1992.

Részletesebben

Bakonyság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (V. 12.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról

Bakonyság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (V. 12.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról Bakonyság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (V. 12.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról Bakonyság Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e az önkormányzat költségvetéséhez és a zárszámadáshoz csatolandó mérlegek, kimutatások tartalmi követelményeinek meghatározásáról

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 5/2006. (II. 27.) rendelete az önkormányzat költségvetésének megállapításakor, illetőleg a zárszámadáskor a képviselő-testület részére tájékoztatásul

Részletesebben

B E V É T E L E K. Bevételi jogcím

B E V É T E L E K. Bevételi jogcím 17/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelet 1. mell.,,1.1 mell. az 1/2014. (II.28.) önkorm. rendelethez Szakoly Község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1.1. sz. melléklet Bevételek táblázat C. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet C. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet

Részletesebben

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2009. (IX. 15.) számú rendelete

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2009. (IX. 15.) számú rendelete Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2009. (IX. 15.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl szóló 2/2009. (II. 12.) számú rendelet módosításáról Sajtoskál Községi

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.9.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.9.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.9.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 1 Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények)

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények) Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények) 10. sz. melléklet Sorszám Bevételi jogcím Tervezett Tényleges 1 2 3 4 1. Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

Részletesebben

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2010.(IV.29.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2010.(IV.29.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2010.(IV.29.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról Újhartyán Község Önkormányzati Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

B E V É T E L E K. Bevételi jogcím

B E V É T E L E K. Bevételi jogcím 1. sz. táblázat Sorszám 1.1. melléklet a 7/2014 (V.8.) önkormányzati rendelethez Szendrő Város Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Bevételi jogcím módosított 1 2 3 4 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2016. évi eredeti BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat C. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet C. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet C. oszlop

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat Ezer forintban. 2014. évi. Sorszám Bevételi jogcím Eredeti előirányzat. Módosított előirányzat.

B E V É T E L E K. 1. sz. táblázat Ezer forintban. 2014. évi. Sorszám Bevételi jogcím Eredeti előirányzat. Módosított előirányzat. 1.1. melléklet a 15/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelethez Kazincbarcika Városi Önkormányzat 2014. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁNAK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím Eredeti

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások 1..

Költségvetési bevételek és kiadások 1.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013.(II.25.) önkormányzati rendelete a 9/2012.(III.26.) rendelettel. a 12/2012.(IV.25) rendelettel, a 17/2012.(V.14.) 22/2012 (VIII.23.) önkormányzati

Részletesebben

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített Bakonyság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (V. 12) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

Marcaltő Község Önkormányzati Képviselőtestületének. 1/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Marcaltő Község Önkormányzati Képviselőtestületének. 1/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Marcaltő Község Önkormányzati Képviselőtestületének 1/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Marcaltő Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1.1. számú melléklet a 14/2014 ( XI.27. ) önkormányzati rendelethez Nagycserkesz Község Önkormányzata 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sorszám

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K

Tiszacsécse község Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K Tiszacsécse község Önkormányzat 1.melléklet a 4/2014. (III. 11.) önkormányzati rendelethez 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELE ÉS KIADÁSA B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben