2014. Cégbemutató PANNON SAFE Kft. Pannon Safe Kft 7623 Pécs, Rét u. 49 adószám: cégjegyzék: Tel/fax: 72/

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2014. Cégbemutató PANNON SAFE Kft. Pannon Safe Kft 7623 Pécs, Rét u. 49 adószám:11868033-2-02 cégjegyzék:02-09-066534 Tel/fax: 72/222-010 2014.01.01."

Átírás

1 2014. Cégbemutató PANNON SAFE Kft Pannon Safe Kft 7623 Pécs, Rét u. 49 adószám: cégjegyzék: Tel/fax: 72/

2 FELHÍVÁS ÉS FIGYELMEZTETÉS A PANNON SAFE ÜZLETI TITKAINAK MEGÖRZÉSE ÉRDEKÉBEN! Jelen dokumentum minden információja üzleti titkot képez! Felhívjuk jelen dokumentum olvasójának figyelmét, hogy jelen dokumentációval kapcsolatban tudomására jutott minden információt üzleti (biztosítási és banki) titokként, bizalmasan kezeljen és őrizzen meg, azokat harmadik személynek nem adhatja ki, különös tekintettel a biztosítóintézetekről és biztosítási tevékenységről szóló évi LX. törvény ban foglalt adatvédelmi rendelkezésekre, valamint a Ptk üzleti titokra vonatkozó ide vágó szakaszai. E rendelkezés megsértésével kártérítési kötelezetté válik. Üzleti titok a Pannon Safe Kft gazdasági tevékenységhez kapcsolódó minden olyan tény, információ, megoldás vagy adat, amelynek nyilvánosságra hozatala, illetéktelenek által történő megszerzése vagy felhasználása a jogosult jogszerű pénzügyi, gazdasági vagy piaci érdekeit sértené vagy veszélyeztetné, és amelynek titokban tartása érdekében a jogosult a szükséges intézkedéseket megtette.

3 TARTALOMJEGYZÉK: BEMUTATKOZÁS Történet Innováció és Mérföldkövek ELKÖTELEZETTSÉG ÉS MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS Minőség politikánk ISO minősítések i2s ideas to suceed LEGNAGYOBB ÉRTÉKÜNK A HÁLÓZAT Lefedettség Jogi szabályozottság Cégen belüli divíziók és tevékenységek BIZTOSÍTÁSI PORTFOLIÓ Kezelt élő állomány és változása INFORMATIKA ÉS INNOVÁVIÓ OKOK.hu TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS Econventio Egyesület SZÉF magazin

4 BEMUTATKOZÁS A Pannon-Safe Kft egy dinamikusan növekvő közép-kelet Európai vállalatként határozza meg magát, és arra törekszik, hogy mind Magyarországon, mind a szomszédos országokban kialakítsa stabil működésének alapjait, és a biztosítási- és pénzügyi piac jelentős szereplőjévé váljék. Társaságunk 2014 nyarán ünnepeli megalakulásának 15 éves évfordulóját. A tizenöt év alatt cégünk egy irodából kiinduló mikro-vállalkozásból mára egy stabil és erős piaci szereplővé nőtte ki magát. Különösen értéket képvisel ez számunkra, hiszen cégünk kizárólag magyar tulajdonú, és a megtermelt üzemi eredményt a tulajdonosok tudatosan Magyarországon fektetik be! -Történetünk: A Pannon-Safe Kft évben alakult. Az Állami Biztosítás Felügyelet (ma Magyar Nemzeti Bank) tevékenységét 142/1999 számon engedélyezte. Cégünk 2000-ben megvásárolt egy gépjármű átírással is foglalkozó kisebb biztosításközvetítő céget. Ez volt az első akvizíciós lépés, melyet azóta több is követett. A cégvezetés kiemelt figyelmet fordít HR tevékenységére, a munkatársak képzésére, megtartására és lojalitásuk növelésére, - ezért már 2000-ben megrendezésre került az első Országos Csapatépítő tréning év végétől hitelügyintézéssel is foglakozik a kft évben öt állami pályázatot nyert el a vállalkozás, informatikai fejlesztés és távmunka területeken. A pályázatok segítségével jelentősen bővült az akkor még újdonságnak számító távmunkások száma és az ügyfélszolgálati irodahálózat ben két kisebb alkusz céget sikerült integrálni a szervezetbe fúzió révén évben jelentős informatikai beruházások segítségével az irodákat, és üzletkötő munkatársakat on-line rendszerbe kapcsoltuk a kort megelőzve. Elindult az új központi szerver amely bárhonnan elérhetővé tette a szükséges adatokat,információkat júliusában az Első Magyar Tanúsító Kft. az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány alapján auditálta az alkalmazott minőségirányítási rendszert, biztosítás és nyugdíjalapot kiegészítő tevékenység vonatkozásában. A minőség irányítási rendszert ezt követően minden évben felülvizsgálják, fejlesztjük és újra auditáltatja a vezetés, mely minőség iránti elkötelezettségének jelképe is egyben.

5 2005. október 1-ével a cég megbízást kapott Magyarország egyik legnagyobb állami vállalatától, a Magyar Közút Kht-tól, hogy biztosítási ügyeit és cafeteria elemeit kezeljük mind a 19 megyében, valamint Budapesten. A feladat a 20 szervezeti egység és 20 helyen kezelt biztosítási- és cafeteria rendszer átvilágítása és 1 központi szervezetbe szervezése volt európai uniós közbeszerzés keretében, melyet cégünk bonyolított le. Ennek keretében közel 3000 gépkocsi, 200 telephely és 5000 munkavállaló megfelelő biztosítási fedezetét optimalizáltuk évben folytatva a minőségirányítási rendszer fejlesztését, és a magyar biztosítási piacon elsőként auditálták a vállalatot a 17799:2002 Informatikai Biztonság és Adatvédelmi rendszer tekintetében tavaszán aktiválva a korábban megkezdett beruházást, megnyílt 800 m2-es saját tulajdonú központi irodaházunk Pécsett márciusban a Magyar Szabadalmi Hivatal M /2 számon a Pannon-Safe nevet mint védjegyet a védjegyek oltalmáról szóló 1997 évi XI. törvény 55 -ának értelmében bejegyezte végén újabb nemzetközi- és hazai közbeszerzéseket folytattunk le a (KVVM) Közlekedési-, Vidékfejlesztési és Vízügyi Minisztériumoz tartozó regionális vízművek részére ben felülvizsgálat és tovább fejlesztést követően a minőségirányítási- és adatbiztonsági rendszereket egy új cég auditálta sikeresen. A vállalat növekedése szükségessé tette az értékesítés irányítás- és támogatás decentralizálását. Létrehozásra került a régiós rendszer értékesítési- és vezetői szinten egyaránt, melyek élén régióvezetők álltak. Az oktatás megreformálásával bevezetésre került egy új belső képzési rendszert, ami segíti belépő munkatársaink beilleszkedését és hosszú távú sikeres szakmai munkájukat közepén engedélyt kapott a Pannon Safe Kft romániai határon átnyúló szolgáltatásra, és e mellett megalakult a Pannon Safe Broker de Assigurare S.R.L. leányvállalatként mely az óta is tevékenykedik a külföldi piacon elején került üzembe helyezésre egy új,az adatok védelmét szolgáló külső szerver is, ami része volt az újabb adatbiztonsági ISO auditra való felkészülésnek évben elindult az online casco-, lakás-, és kötelező biztosítás összehasonlító-, tarifáló- és szerződéskötő felület a webcímen. Az új internetes portál bevezető marketing kampány megjelent mind a Sláger rádió-, mind az RTL Klub televíziós műsoraiban, valamint az interneten.

6 Szintén 2008-ban egy informatikai pályázat elnyerését követően a bérelt szerverről átált a cég saját szerver használatra, valamint új online CRM és ügyfél- és adatkezelő informatikai rendszert került bevezetésre NETSERVICE néven. 2009: Mivel társaságunk több más vállalkozásban is tulajdonos, így arculatot és elnevezéseket a régivel összecsengő, de új P-Safe Group elnevezés köré újraszerveztük. A 9-ik csapatépítő tréningen került megünneplésre a cégünk megalapításának 10-ik évfordulója! 2010-ben az "OKOK"-t védjegyként bejegyzésre került az Európai Unióban. Romániában regisztráltuk a domain nevet, melyen megkezdődött az internetes biztosítás értékesítése. A P-Safe Ingatlanhasznosító Kft átadta Pécsett új, megközelítőleg 3000m2-es irodaházát, melyet egy régi műemlék épületből alakítatott ki, így város dísze lett. Mivel az elmúlt évek pénzügyi hullámvasútja megviselte mind a lakosság, mind a KKV, mind az állami szektor szereplőit, így szükségesnek éreztük egy új, nonprofit platform létrehozását, ahol a pénzügyi szektor és a pénzügyi termékeit fogyasztó ügyfelek egy asztalhoz ülnek, és érdekeiket, véleményeiket egyeztethetik. Ezért cégünk moderációjával megalapítottuk az ECONVENTIO egyesületet. Felismerve azt, hogy az ügyfél kapcsolat nem csak a minőségi szolgáltatáson múlik, hanem a partneri kapcsolat minőségén is, ezért elindítottuk kiemelt ügyfeleink részére az ingyenes "SZÉF - élet és stílus magazint", melyet partnereink 4 havonta ingyenesen vehetnek kézbe végén az OKOK.hu portál a google-adwords, regionális rádiók és a Rádió 1 segítségével került népszerűsítésre ben az Econventio alapítvány több mint 8000 diák megkérdezésével és válasszal elvégezte az ország első valóban reprezentatív pénzügyi kultúra felmérését a középiskolások körében. A felmérés szakmai támogatását a Szegedi Tudományegyetem biztosítja. Az értékelésre az Állami Számvevőszék (ÁSZ) székházában került sor. Mindkét szervezettel aláírtunk egy stratégiai együttműködési megállapodást. Együttműködés kezdődött a Carglass Kft-vel, aminek segítségével ügyfeleink autóik üvegkárait rendezhetik egyedi feltételekkel.

7 - Innováció és Mérföldkövek A versenypiacon való megfelelés és egyre eredményesebb működés alapja a teljes szervezet átható innovációs tudat és akarat. Ezért a Pannon Safe tudatosan számon tartja, okul és erőt merít a múltban végzett munkájából, elolvassa a mérföldköveket, amely mellett elhalad, és tudatos stratégia mentén alakítja a jövőt! 1999 Megalakulás 2000 Első cégtréning Átíró iroda hálózat megvásárlása Bróker adminisztrációs program létrehozása, fejlesztése 2008ig 2002 Hitel közvetítés megkezdése Második csapatépítő tréning 2003 Informatikai pályázat elnyerése (IHM-FMM 1/364) Első notebook-ok megvásárlása, távmunkahelyek létrehozása Távmunkahelyek létrehozása (IHM-FMM1/364) Főállású adminisztráció kiépítése az irodákban Harmadik csapatépítő tréning 2004 Egyesülés a Borostyán Kft-vel Egyesülés a Szilágyi Kft-vel Távmunkahelyek létrehozása pályázat elnyerése (FMM-TMP 2004) E-kereskedelem a versenyképes kkv-ért pályázat elnyerése (115602/D/SV/HU) ISO 9001:2000 szerinti minőségirányítási rendszer létrehozására pályázat elnyerése (GVOP /1) Negyedik csapatépítő tréning 2005 Első központi szerverszolgáltatások elindítása ISO/IEC 17799:2002 informatikai biztonsági bevezetését célzó pályázat elnyerése (GVOP ) ISO 9001:2001 Minőségirányítási rendszer bevezetése és auditálása Kreditpontos oktatás bevezetése Nagyvállalati üzletág életre keltése e -adminisztrációs rendszer kialakítása / Közbeszerzések elindítása Ötödik csapatépítő tréning

8 2006 Pannon Safe név védjegyként való regisztrációja a szabadalmi hivatalban (száma:m /2) Távmunkahelyek létrehozása pályázat elnyerése FMM-TAT 2006 ISO 17799:2002 Informatikai Biztonság és Adatvédelmi rsz tanúsítása Pécsi központi irodaház megvásárlása és rekonstrukciója Hatodik Csapatépítő tréning 2007 Románia cég megalapítása, első román nyugdíjpénztári kötések Régióvezetői rendszer létrehozása (régióvezetők kinevezése) ISO folyamatok tovább fejlesztése, felülvizsgálata és újbóli auditálása A céghez belépők számára az 2 napos központi alapoktatás bevezetése Arculati elemek sztenderdizálása, irodák megjelenésének egységesítése Első értékesítési verseny és utazás - Prága Hetedik csapatépítő tréning 2008 Új szerver üzembe helyezése és adatbiztonsági rendszerünk fejlesztése P-SAFE csoport logó és arculat kialakítása és bevezetése OKOK márkanév létrehozása, és online rendszerünk bevezetése mind technikailag, mind piaci szinten reklámkampánnyal Netservice adminisztrációs rendszer fejlesztésének megkezdése Első romániai biztosítási kötések és folyamatos értékesítés, iroda nyitása Második értékesítési verseny és utazás - Salzburg Szlovákiai cég megalapítása Nyolcadik csapatépítő tréning 2009 Netservice bevezetése, éles rendszerbe állítása GENERALI Az év Alkusza rendezvényen munkák elismerése Információs technológiai fejlesztés pályázat elnyerése (GOP /A) Harmadik értékesítési verseny és utazás - Egyiptom Negyedik értékesítési verseny és utazás - Barcelona Kilencedik csapatépítő tréning 2010 OKOK védjegyként való bejegyzése az Európai Unióban. OKOKAssigurari.ro bejegyzése P-Safe irodaház átadása Ecoventio egyesület megalapítása Újabb romániai irodák nyitása Netservice román mutációjának elindítása Bankkártyás fizetés elindítása Romániában online ügyfeleknek OKOK év végi Rádio-1 kampány SZÉF magazin 1-2 számának kiadás Tizedik csapatépítő tréning Ötödik értékesítési verseny és utazás San Marino

9 2011 Ecoventio teszt szervezése és lebonyolítása diákkal Econventio 1 hetes pénzügyi diák tábor Balatonbogláron SZÉF magazin 2 és 3 számának kiadása Carglass együttműködés kialakítása Tizenegyedik csapatépítő tréning

10 ELKÖTELEZETTSÉG ÉS MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS Célunk értéket teremteni, biztonságot és stabil pénzügyi alapokat nyújtani partnereink részére - cégünk innovatív gondolkodású, ügyfélközpontú, problémamegoldást kereső munkatársai és menedzsmentje segítségével. Ügyfélkapcsolatainkban kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a pontos, korrekt tájékoztatásnak, és a gyors ügyintézésnek. Meggyőződésünk, hogy a személyes jó kapcsolat ügyfél és üzletkötő között, meghatározó eleme a cégünk iránti bizalomnak. Célul tűztük ki, hogy olyan biztosítás közvetítői szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleink részére, hogy az mind földrajzi elérhetőségben, mind szakmai tartalmában, valamint legkedvezőbb díjával nem csak elnyerje, de hosszú távon fenn is tartsa partnereink megtisztelő bizalmát! -Minőség- és információbiztonsági politika A Pannon Safe Kft. felső vezetősége elkötelezettséget vállalt, a Megrendelők igényeinek és elvárásainak a legjobban megfeleljenek, az információ megfelelő kezelése mellett, ezáltal a tevékenységünkkel szembeni elégedettséget növeljék. A megrendelők egyre színvonalasabb kiszolgálása érdekében folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásainkat, technikai hátterünket. A Társaság felső vezetősége, a Társaság szolgáltatási minőségének, a Megrendelők igényeinek való megfelelés érdekében gondot fordít a munkatársak oktatására, a személyi képességek javítására. A Társaság felső vezetősége, a Megrendelők igényeinek való megfelelése érdekében gondot fordít a munkatársak oktatására, a személyi képességek javítására. Tekintve, hogy a szervezet szolgáltatása bizalmi jellegű kollégáinktól, alvállalkozóinktól elvárjuk a korrekt, udvarias, becsületes magatartást, és az információk, adatok, dokumentumok előírt kezelését. A Pannon Safe Kft. felső vezetősége elkötelezte magát az MSZ EN ISO 9001:2009, és az MSZ ISO/IEC 27001:2006 szabványok szerinti minőségirányítási és információbiztonsági rendszer eredményességének folyamatos fejlesztése mellett.

11 -ISO minősítések Tanúsító cégek időrendi sorrendben: -i2s ideas to suceed Cégünk tudja, hogy leggyakrabban ott jelentkeznek a problémák, ahol azt a menedzsment nem észleli, közvetlenül a munkatársak munkája során. Ezért ezen problémákat feltárni vagy azokra helyes választ adni sem lehet (vagy kell) egyedül a vezetésnek adnia. Ezért a Pannon Safe Kft-nél (a honlapon elhelyezett anonim linken keresztül) minden munkatárs vagy ügyfél ötleteket, javaslatokat, kritikákat fogalmazhat meg, hogy folyamatainkat javíthassuk mindenki megelégedésére. Ez cégünknél az i2s, azaz magyarul ötletek a sikerért program. Munkatársainktól elvárjuk, ügyfeleinket kérjük, hogy gondolkodásukkal, probléma feltárásukkal és jobbító szándékukkal szóljanak bele vállalat vezetésünk munkájába.

12 LEGNAGYOBB ÉRTÉKÜNK A HÁLÓZAT Cégünk legnagyobb értéke a képzett, lojális, munka- és szakmaszerető üzletkötői és munkatársi gárda. Létszámuk évek óta folyamatosan emelkedik kiszámítható módon. -Lefedettség Ügyfélszolgálati irodáinkban főállású ügyfélszolgálati munkatársak várják a lakossági- és vállalati ügyfeleket. A kiépített magas szintű informatika biztosítja, hogy a létrejött szerződésekkel kapcsolatban ügyfeleink folyamatos és naprakész tájékoztatást, segítséget, tanácsadást kapjanak. A fiókirodákban az üzletkötők meghatározott időpontban látják el a nyitva tartáshoz szükséges ügyeletet. Mind a fiókirodák, mind az üzletkötők, mint képviselők rendelkeznek hozzáféréshez az online rendszerekhez, hogy munkájukat önállóan és hatékonyan végezhessék.

13 -Jogi szabályozottság Társaságunk szinte minden munkafolyamata igazodva és megalapozva az ügyviteli ISO minősítést írásban szabályozott, dokumentált és teljes értékesítési rendszert lefedi. Így alvállalkozói szerződéseink sztenderdizáltak és a joggyakorlatban is sikerrel alkalmazhatóak mert eddig ezek alapján indított követeléseinket a bíróságok megalapozottnak ítélték. Alkalmazotti szerződéseink szintén szabványosítottak, mellékletükként pedig a munkaköri leírások és egyéb dokumentációk rendelkezésre állnak. Az értékesítési folyamatokat (mind az alvállalkozói szerződés részei), mind külön az ügyviteli utasítások tartalmazzák, így mind az alkalmazottak, mind az alvállalkozók tisztában vannak lehetőségeikkel, feladataikkal és kötelezettségeikkel. Rendelkezünk a számvitelhez szükséges összes szabályzattal és dokumentációval, mint például a Pénzügyi politika, a számviteli szabályzat a Gépjármű használati szabályzat, a Pénzkezelési szabályzat, a Munkaköri leírások, a Tűz-és munkavédelmi szabályzat és oktatási napló, cafeteria szabályzat,stb Az alkuszi munkához közvetlenül kapcsolódó dokumentumaink is sztenderdizált és nyomdailag formanyomtatványként előállított módon rendelkezésre állnak, mint például az Alkuszi megbízás, a Biztosítás évfordulóra történő felmondás, a Pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló szabályzat, az Örökítési nyomtatványok, az Alkuszi igényfelmérő lap, a Ügyfél tájékoztató és szabályzat a hitelközvetítői többes ügynöki tevékenységhez, stb.. Ezen dokumentációk elkészítése és karbantartása rendkívül fontos, nagy költséget igénylő, azonban a jogszerű tevékenység végzésének alapfeltétele! -Cégen belüli divíziók és tevékenységek A cégen belül formálisan és informálisan is több ágazatot különböztetünk meg. A hálózati értékesítés meghatározó szerepű, és biztosítja a kiegyensúlyozott árbevételt és állományt, valamint cash-flowt. A nagyvállalati üzletág kevés darabszámú, ugyan akkor sok adminisztratív munkát adó ügyfelével a kevésbé kiszámítható, ugyan akkor rendkívül profitabilis tevékenységével teremti meg az adózott eredményhez, vagy a fejlesztésekhez szükséges anyagi forrásokat. Ez az üzletág magában foglalja a biztosítási- és cafeteria auditot és közbeszerzéseket is amennyiben az ügyfél azt igényli. A cafeteria üzletág méretében elhanyagolható és szerepében az adó-törvények változása miatt csökken, de a nagyvállalati ügyfelek teljes körű kiszolgálása miatt fontos.

14 Az on-line értékesítés volumenét mérve nem meghatározó, de az arra alapuló innovatív technológiát a hálózat is sikerrel használja. A növekvő webes értékesítési piac mellett ezen ágazattól elszakadni nem kívánunk, szerepét tovább kívánjuk erősíteni. A hitelezési üzletág (első sorban lakossági) jelenleg alig mozog. korábban jelentős hitel-kihelyezések történtek a hálózatunkon keresztül, és azt gondoljuk, a hitelezési- és hitel felvevői kedv újraindulásával ismét eredményes üzletág lesz. Szerepe fontos a teljes pénzügyi tanácsadói státusz megszerzésében, megtartásában ügynökeinknek és cégünknek. Ingatlanforgalmazó üzletág: Az üzletág ingatlanok adás-vételével és bérbeadásával foglalkozik kihasználva a Pannon Safe csoport közel elégedett ügyfélkapcsolatát. A cég a barátságos Pannon Safe Otthonközvetítő név alatt tevékenykedik. BIZTOSÍTÁSI PORTFOLIÓ -Kezelt élő állomány Jelenleg több mint 5 milliárd forint éves folyamatos díjú biztosítási ügyfélállományt kezelünk. Kölcsönösen kiemelt és meghatározó kapcsolatot ápolunk a Generali- Providencia, az Allianz-Hungária, a Groupama-Garancia és az Aegon biztosítókkal. Ezen cégeket kiemelt és stratégia partnereinknek tekintjük évben db biztosítási szerződést kötöttünk. Tarifálások száma OKOK portálunkon kb db/év. - NYERESÉGESSÉG 12 ÉVE A Pannon Safe Kft megalakulásának éve óta nyereséges mind üzemei-, mind adózás előtti- mind adózott eredményét tekintve. Az eredmény mértéke az árbevételhez igazodva növekedett. Manapság egyre kevesebb cég mondhatja el magáról, hogy jó adófizető, és a Magyarországon megtermelt eredményét az országban meg is adózza. A Pannon Safe Kft ezek közé tartozik.

15 Az árbevétel alakulása fő üzletágankénti megosztásban: -BIZTOSÍTÁSI PORTFÓLIÓ Folyamatos díjú szerződések biztosítónkénti megoszlása 2014 Q1

16 -MÓDOZATI PORTFOLIÓ A Pannon Safe Kft módozati portfóliója egészséges! Az elmúlt évek kitartó munkájának eredménye képen sem nem kötelező (27%), sem nem gépjármű (41%) (gfb+casco) túlsúlyos! Büszkék vagyunk lakás- és kisvállalkozói vagyon állományunkra (több mint 20%), ami igen állékony.

17 -OKOK.hu Az OKOK.hu társaságunk webes értékesítési felülete. Designje egyedi, a cég fiatalos és lendületes mivoltát sugározza. Oldalai átláthatóak és rendszeresen kerülnek fel rá az ügyfelek és a szakemberek számára is érdekes anyagok hírként vagy az infotárba. A program hátterében a Webpiare szoftvere áll, akikkel kiemelkedően jó az együttműködésünk. Az oldalon kötelező-, casco-, kötelező+casco, lakás-, utasbiztosítás-, munkanélküliség biztosítás is tarifálható és köthető.

18 -KÖZÖSSÉGI MÉDIA JELENLÉT (Facebook és társai) A Pannon Safe vezetése hisz abban, hogy a jövő útján járva megfelelő súllyal kell kezelni a high-tec trendeket. Ennek megfelelően az internet generáció megcélzása és lojális ügyféllé tétele kiemelt feladatunk közé sorolódik! Lehetőségeinkhez képest ezért fektetünk jelentős erőforrásokat ezek fejlesztésébe és a közösségi médiákban való megjelenésre. A cég elérhető az MSN, a Skyp, a Facebook, a Twitter, az IWIW, Myspace, Identi,Blogger, MeMe,Tumblr közösségi felületeken és felhőkben érdekes és változó tartalommal.

19 TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS Az élet érted van, téged tanít és téged tükröz Sápi Ákos munkatársunk filozófiája áthatja mindennapokat is. Amikor a vállalatot kívülről szemlélik vagy megítélik, akkor nem kívánunk könnyűnek találtatni azon okból, mert csak egy profitorientált gyárat láthat a szemlélő. Ezért egy olyan vállalatot igyekszünk alkotni, amelynek tükröződő képében erőteljes körvonalakkal látszik a társadalmi szerep- és felelősségvállalás mely áttételesen jótékonyan hathat megítélésünkre is. A Pannon Safe Kft aktív szerepet vállalt az Econventio egyesület megalapításában, támogatásában amely önálló szervezetként éli életét. A Pannon Safe Kft az elmúlt években több sportegyesületet, labdarúgó egyesületet (pl Kaposvári Rákóczi FC, Kazincbarcikai FC), tornaklubot (kozármislenyi ritmikus sportgimnasztika szakosztály) támogatott. Az élettől csak az fog kapni aki adni is tud. -Econventio Egyesület (www.econventio.hu) Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület a pénzügyi intelligencia fejlesztése és a közérthető pénzügyi ismeretek népszerűsítése céljával alakult. Mottónk: PÉNZÜGYEKRŐL - JÓZANUL Hiszünk benne, hogy pénzügyi ismeretekre mindenkinek szüksége van, és azon dolgozunk, hogy ezek az ismeretek mindenkihez eljussanak, méghozzá minél érthetőbb formában. Fontosnak tartjuk, hogy a pénzügyi rendszer egyszerűen átlátható és megismerhető legyen, illetve hogy mi, a pénzügyi termékek használói egyre felkészültebbek és igényesebbek legyünk. Az Econventio egyesület évben karöltve a Szegedi Tudományegyetemmel Magyarországon egyedüli módon az internet segítségével pénzügyi kultúra felmérést végzett és végez. Több mint diák megkérdezésével több mint értékelhető válasz érkezett be. Ennek eredményéről az ÁSZ (Állami Számvevőszék) székházában minden év őszén szakmai értékelő sajtókonferenciát tartunk. Az egyesület minden év nyarán a legaktívabb iskolák diákjainak nyári tábort szervez pénzügyi kultúra fejlesztése témakörben Balatonbogláron mely jelentős sajtó visszhangot kap.

20 -SZÉF magazin A SZÉF élet + stílus magazint 2010-ben bocsátottuk útjára abból a célból, hogy partnereinkkel ne csak üzleti kapcsolatunk legyen. Hisszük, hogy a piacon szereplő jók versenyében a legjobb csak az lehet, aki valódi hozzáadott értéket tud adni ügyfeleinek és ez a hozzáadott érték lehet a megbecsülés, a törődés, az üzleti kapcsolat fontosságának tudatos kimutatása is! A SZÉF magazint top 1000 ügyfelünk részére juttatjuk el ingyenesen postán benne az ügyvezetők mindig aktuális előszavával. A magazin színvonalát jellemzi, hogy főszerkesztője Szily Nóra. első nagy riportjaink Geszti Péterrel, Bárdos Andrással és Nánási Pállal készítette a főszerkesztő.

2015. Tájékoztató : PANNON SAFE Kft. Pannon Safe Kft 7623 Pécs, Rét u. 49 adószám:11868033-2-02 cégjegyzék:02-09-066534 Tel/fax: 72/222-010 2015.

2015. Tájékoztató : PANNON SAFE Kft. Pannon Safe Kft 7623 Pécs, Rét u. 49 adószám:11868033-2-02 cégjegyzék:02-09-066534 Tel/fax: 72/222-010 2015. 1 2015. Tájékoztató : PANNON SAFE Kft Pannon Safe Kft 7623 Pécs, Rét u. 49 adószám:11868033-2-02 cégjegyzék:02-09-066534 Tel/fax: 72/222-010 2015. 2 FELHÍVÁS ÉS FIGYELMEZTETÉS A PANNON-SAFE ÜZLETI TITKAINAK

Részletesebben

Társadalmi felelősségvállalási jelentés Szerencsejáték Zrt.

Társadalmi felelősségvállalási jelentés Szerencsejáték Zrt. Tartalomjegyzék 1 FELELŐS JÁTÉKSZERVEZÉS, KÖZSZOLGÁLATI SZEREPVÁLLALÁS 2 BEVEZETŐ 4 JELENTÉSTÉTELI ELVEINK 5 1. TEVÉKENYSÉGÜNK 6 2. KÜLDETÉSÜNK ÉS ÉRTÉKEINK 8 3. VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI STRUKTÚRA 9 4. FELELŐS

Részletesebben

CSR JELENTÉS 2011-2012

CSR JELENTÉS 2011-2012 CSR JELENTÉS 2011-2012 1 TARTALOM 1. A BUDAPEST BANK-CSOPORT 4 2. INTERJÚ ZOLNAI GYÖRGY VEZÉRIGAZGATÓVAL 6 3. A TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS TERÉN ELÉRT FŐBB EREDMÉNYEK 8 4. FELELŐS MŰKÖDÉS ÉS ÉRINTETTJEINK

Részletesebben

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9

Tartalom. Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 Fenntarthatósági jelentés 2014 Tartalom Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az eni 9 A fenntarthatóság irányítási rendszere 12 Felelős vállalatirányítás: igazgatóság,

Részletesebben

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalása 2014. május 31. A pályázott kategória: Nemzetközi cég magyar nagyvállalata Pályázati anyag

Részletesebben

2010-12. Telenor Magyarország Zrt. fenntarthatósági jelentés

2010-12. Telenor Magyarország Zrt. fenntarthatósági jelentés 2010-12 Telenor Magyarország Zrt. fenntarthatósági jelentés tartalomjegyzék 1. Vezérigazgatói köszöntő 4 2. A jelentésről 6 3. Cégbemutatás 7 3.1. Telenor Magyarország 8 3.2. Irányító testületek 10 3.3.

Részletesebben

FENNTARTHATÓSÁGI JELENTÉS

FENNTARTHATÓSÁGI JELENTÉS FENNTARTHATÓSÁGI JELENTÉS 2011 CÉGBEMUTATÓ GAZDASÁGI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS KÖRNYEZETI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS FENNTARTHATÓSÁGI JELENTÉS 2011 ÁLLAMI AUTÓPÁLYA KEZELŐ ZRT. 2 TARTALOM

Részletesebben

Budapest Bank Törõdés Napja

Budapest Bank Törõdés Napja Budapest Bank Törõdés Napja Vállalat neve: Budapest Bank Zrt. Vállalat bemutatása: A Budapest Bank az egyik legelsõ hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A magyar bankpiac egyik meghatározó

Részletesebben

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 G S 1 M a g y a r o r s z á g ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 GS1 Hungary 2009 Tartalom Elnöki köszöntő A vezérigazgató összefoglalója Az operatív igazgató összefoglalója A GS1 MAGyArorSzáGról röviden

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. Nappali tagozat TŐZSDE- PÉNZINTÉZETEK SZAKIRÁNY

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. Nappali tagozat TŐZSDE- PÉNZINTÉZETEK SZAKIRÁNY Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat TŐZSDE- PÉNZINTÉZETEK SZAKIRÁNY A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK HELYZETE A HAZAI GAZDASÁGBAN, TÁMOGATÁSUK

Részletesebben

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 1 Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 1. A KLASZTER BEMUTATÁSA... 4 1.1 A KLASZTER ÁTTEKINTŐ BEMUTATÁSA... 4 1.2 A KLASZTERTAGOK

Részletesebben

PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. ÜZLETI ETIKAI DÍJ PÁLYÁZATA 2014. FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET

PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. ÜZLETI ETIKAI DÍJ PÁLYÁZATA 2014. FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. ÜZLETI ETIKAI DÍJ PÁLYÁZATA 2014. FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET BEVEZETÉS: FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET! 2014-et írunk, amikor is egy új korszak előtt állunk, mely

Részletesebben

AZ FGSZ ZRT. ÉVES JELENTÉSE EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS ELLÁTÁSBIZTONSÁG

AZ FGSZ ZRT. ÉVES JELENTÉSE EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS ELLÁTÁSBIZTONSÁG AZ FGSZ ZRT. ÉVES JELENTÉSE 2014 EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS ELLÁTÁSBIZTONSÁG TARTALOMJEGYZÉK Kiemelt pénzügyi és üzleti adatok 2014............................. 06 Vezérigazgatói levél...............................................

Részletesebben

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK BUDAPEST, 2015. MÁJUS 06. KIEGÉSZÍTÉS 2014. év 1 A civil törvény 2012. január 1-től érvénybe lépve módosította Társaságunk

Részletesebben

NYITOK. Bemutatkozás. Nyugat-dunántúli Információ-technológiai és Oktatási Klaszter

NYITOK. Bemutatkozás. Nyugat-dunántúli Információ-technológiai és Oktatási Klaszter Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 DOKUMENTUMTÁR.HU... 5 DIALÓG 2000 Kft.... 6 DMQ Szervezetfejlesztő és Felnőttképző Kft... 7 Fény-Szoft Számítástechnikai Kft... 8 Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési

Részletesebben

Posta. PostaNyugdíj Program Élethelyzethez igazodó nyugdíj-elôtakarékosság. Velünk jó lesz nyugdíjasnak lenni!

Posta. PostaNyugdíj Program Élethelyzethez igazodó nyugdíj-elôtakarékosság. Velünk jó lesz nyugdíjasnak lenni! PostaNyugdíj Program Élethelyzethez igazodó nyugdíj-elôtakarékosság Posta szakmai folyóirat XIII. évfolyam 1. szám 2011. március Kiadja a Magyar Posta Zrt. és a Postások Szakmai Egyesülete Velünk jó lesz

Részletesebben

AZ ÉLELMISZER AZ ÉLETÉRT

AZ ÉLELMISZER AZ ÉLETÉRT MAGYAR NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIAI PLATFORM AZ ÉLELMISZER AZ ÉLETÉRT A magyar élelmiszeripar egyeztetett innovációs stratégiai terve (2014 2029) A 2014. évi felülvizsgált változat 2014. augusztus

Részletesebben

2012 ÜZLETI ÉS TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI JELENTÉS

2012 ÜZLETI ÉS TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI JELENTÉS 2012 ÜZLETI ÉS TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI JELENTÉS 1 / 70 Elnök-vezérigazgatói köszöntő Kedves Olvasó! Társaságunknál a 2012-es év rekordok éve volt. Túlszárnyaltuk az üzleti tervekben kitűzött bevételi

Részletesebben

A Magyar Telekom Csoport Üzleti magatartási és Etikai kódexe

A Magyar Telekom Csoport Üzleti magatartási és Etikai kódexe Tartalomjegyzék Az elnök-vezérigazgató üzenete... 3 Bevezetés... 3 A Kódex személyi hatálya... 4 Felülről jövő megerősítés... 4 Útmutatás kérése és aggályok közlése... 4 A törvények és jogszabályok betartása...

Részletesebben

MENEDZSMENT TANÁCSADÁS HELYZETE MAGYARORSZÁGON 2014

MENEDZSMENT TANÁCSADÁS HELYZETE MAGYARORSZÁGON 2014 MENEDZSMENT TANÁCSADÁS HELYZETE MAGYARORSZÁGON 2014 Kutatási zárójelentés Budapest 2014. július 1. Ez a dokumentum kizárólag a kutatásban résztvevő szervezetek számára készült. Kiadja: Dr. Poór József

Részletesebben

9. A hazai ipari parkok és a betelepült vállalkozások jellemzői (empirikus felmérés)

9. A hazai ipari parkok és a betelepült vállalkozások jellemzői (empirikus felmérés) Buzás N. Lengyel I. (szerk.) 2002: Ipari parkok fejlődési lehetőségei: regionális gazdaságfejlesztés, innovációs folyamatok és klaszterek. SZTE GTK, JATEPress, Szeged. 175-200. o. 9. A hazai ipari parkok

Részletesebben

Fenntarthatósági jelentés 2009. Szilárd, megbízható alapokon

Fenntarthatósági jelentés 2009. Szilárd, megbízható alapokon Fenntarthatósági jelentés 2009 Szilárd, megbízható alapokon Bevezetô 2 Kedves Olvasó! Mennyire fenntarthatóak a fenntarthatósági törekvéseink a válság idején? Minden bizonnyal ez a leggyakrabban elhangzó

Részletesebben

társadalmi felelősségvállalási jelentés

társadalmi felelősségvállalási jelentés társadalmi felelősségvállalási jelentés 2007 1 társadalmi felelősségvállalási jelentés 2007 Tartalom 3 4 5 7 9 11 14 16 17 20 28 30 31 33 37 45 46 46 46 49 50 56 58 61 63 65 Elnöki köszöntô 1. Az OTP

Részletesebben

Europ Assistance Magyarország Kft. tevékenységének és piacának bemutatása, stratégiai elemzése

Europ Assistance Magyarország Kft. tevékenységének és piacának bemutatása, stratégiai elemzése BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Külgazdasági szak Nappali tagozat Nemzetközi marketing szakirány Europ Assistance Magyarország Kft. tevékenységének és piacának bemutatása, stratégiai

Részletesebben

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2013. évi beszámolója

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2013. évi beszámolója A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2013. évi beszámolója Bevezető... 2 Szolgáltatási területek... 3 I. Általános információs szolgáltatások... 3 II. Személyes információs-, tanácsadási

Részletesebben

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából PÁLYÁZATI MAGAZIN 2.évfolyam / 4. szám 1 HITELESFORRÁS Eva M Szabo Photography Nők a tudomány és gazdaság világából Adósságátvállalás Győrben Varga Mihály: A magyar gazdaság erősödik Széchenyi Kártya Program

Részletesebben

MAGYARORSZÁGI VOLKSBANK ZRT.

MAGYARORSZÁGI VOLKSBANK ZRT. Rákóczi út 7. H-1088 Budapest Tel.: 00361/328 6666 Fax: 00361/328 6660 MAGYARORSZÁGI VOLKSBANK ZRT. volksbank@volksbank.hu www.volksbank.hu 4 Ebben az Éves Jelentésben három magyar festõművész, Radák Eszter,

Részletesebben

VOSZ FINANSZÍROZÁS. Tartalom

VOSZ FINANSZÍROZÁS. Tartalom Tartalom I. A mikro-, kis- és középvállalati (MKKV) szektor finanszírozásának alapkérdései 4 1. A forrásszerzés két megközelítése 4 2. Mi a szerencsés kisebbség titka? 4 II. Vállalkozás-finanszírozás és

Részletesebben

BÁTONYTERENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015-2019. KÖZÖTTI CIKLUSRA SZÓLÓ

BÁTONYTERENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015-2019. KÖZÖTTI CIKLUSRA SZÓLÓ BÁTONYTERENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015-2019. KÖZÖTTI CIKLUSRA SZÓLÓ GAZDASÁGI PROGRAMJA Jóváhagyta Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 47/2015.(V.06.)Öh.sz. határozatával. Bevezető

Részletesebben

Magyarország. Éves Jelentés 2005

Magyarország. Éves Jelentés 2005 s Magyarország Éves Jelentés 2005 Tartalom Vállalati alapelvek 3 Elnöki köszöntő 4 Üzleti sikereink 7 A Siemens szervezeti felépítése 12 A Siemens Nemzeti Vállalat Cégtörténet 14 Üzleti jelentés 16 Ágazati

Részletesebben