3/2010. számú február 10.-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "3/2010. számú 2010. február 10.-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E"

Átírás

1 Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.: / /2010. számú február 10.-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 22-30/2010. (II.10.) sz. Kth.) 3-4/2010. (II.11.) sz. rendelet

2 Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: február 10-én Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Igazoltan távol: Dr. Kelemen Márk polgármester Csertő Attila Csőszi Sándor Domján István Hallai Tibor Kaldenekker Zoltán Rozsnyói Zoltán Szabó Sándor Székely Klára Vörösmartiné Tőzsér Emma (10 fő képviselő) Dr. Berényi Antal Bódi Györgyné dr. Mánya Irén Pinczel Sándor Dr. Zöldi Gábor (4 fő képviselő) Tanácskozási joggal megjelent: Vincze Miklós jegyző, Verosztáné Csorba Mónika aljegyző, Halcsikné Szabó Ágnes pénzügyi irodavezető, Bartha Erika igazgatási irodavezető, Strobl Alajos műszaki irodavezető, Ferencz Péter beruházási és közbeszerzési referens Meghívottak: Sánta Tibor a Kerekegyházi Tűzoltó Köztestület parancsnoka, Nagy Lászlóné az Egészségügyi, Szociális Bizottság tagja, Szabó Marianna a Humán Szolgáltató Központ vezetője, Csörgő Lászlóné Humán Szolgálta Központ nyugdíjasklub vezetője Jegyzőkönyvvezető: Kutiné Kalmár Borbála Dr. Kelemen Márk polgármester a Képviselő-testület ülését 15 órakor megnyitotta. Köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy az ülés az SZMSZ-ben foglalt szabályoknak megfelelően került összehívásra és határozatképes, mivel a képviselők több mint fele, 10 fő jelen van. A polgármester javasolta a kiküldött meghívóban szereplő 6. napirendet a Természeti katasztrófák kárenyhítésének támogatása 1-es napirendként tárgyalni, mivel a támogatás összege a költségvetési rendeletbe beépítésre kerül. Javasolta továbbá a 8. napirendet A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése (TIOP-1.1.1/07/1) c. pályázat benyújtását a napirendről levenni, ezt a február 24.-i ülésen tárgyalja a testület. Mivel a napirendek módosításához további javaslat nem hangzott el, ezért a polgármester az általa ismertetett módosítással a napirendet szavazásra bocsátotta.

3 A szavazás eredményeként megállapította, hogy Kerekegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangú döntésével az alábbi napirendet fogadta el: N a p i r e n d 1. Természeti katasztrófák kárenyhítésének támogatása Előadó: Dr. Kelemen Márk polgármester 2. Kerekegyháza Város Önkormányzata évi költségvetésének tárgyalása Előadó: Dr. Kelemen Márk polgármester 3. Az egyes személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről és az alkalmazandó személyi térítési díjakról szóló 4/1998. (III.13.) sz. rendelet felülvizsgálata Előadó: Dr. Kelemen Márk polgármester 4. Döntés a rendszeres szociális segélyre jogosultak körének bővítési lehetőségéről Előadó: Dr. Kelemen Márk polgármester 5. A Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány alapító okiratának módosítása Előadó: Dr. Kelemen Márk polgármester 6. Kerekegyházi Városgazdasági Kft évi üzleti terve Előadó: Ferencz Péter ügyvezető 7. Kerekegyháza Város Önkormányzat Stratégiai Ellenőrzési Tervének és belső ellenőrzési kapacitás megállapításának tárgyalása Előadó: Dr. Kelemen Márk polgármester 8. 1/2010. ÖM pályázat benyújtása a sportcsarnok felújítása érdekében Előadó: Dr. Kelemen Márk polgármester 9. Bíráló Bizottságok felállítása közbeszerzési eljárások lebonyolításához Előadó: Ferencz Péter beruházási- és közbeszerzési referens 1. Napirend tárgyalása Tárgy: Természeti katasztrófák kárenyhítésének támogatása Előadó: Dr. Kelemen Márk polgármester (Írásos előterjesztés a jegyzőkönyv 1. sz. melléklete) Dr. Kelemen Márk polgármester megkérdezte, hogy a napirendhez van-e hozzászólás, észrevétel. Kaldenekker Zoltán képviselő megkérdezte, hogy az Ft támogatással az adakozók között hol helyezkedünk el. Dr. Kelemen Márk polgármester válaszában elmondta, hogy ezzel az összeggel a lista közepén vagyunk. Mivel a napirendhez további hozzászólás, észrevétel nem volt, ezért dr. Kelemen Márk polgármester az előterjesztést változatlan tartalommal szavazásra bocsátotta.

4 A szavazás eredményeként megállapította, hogy Kerekegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangú döntésével az alábbi határozatot hozta. 22/2010. (II.10.) sz. Kth. Természeti katasztrófák kárenyhítésének támogatása Határozat 1./ Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés által létrehozott Természeti Katasztrófák Kárenyhítési Bizottsága elnevezésű állandó bizottság munkáját 2010 évben Ft összeggel támogatja, amely a támogatási összeget a napirenden szereplő évi költségvetési rendelet-tervezet tartalmaz. Egyben felhatalmazza a polgármestert a vonatkozó támogatási szerződés aláírására, valamint a szerződés aláírását követően intézkedjen a támogatás utalása érdekében. Felelős: Dr. Kelemen Márk polgármester Határidő: azonnal 2. Napirend tárgyalása Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata évi költségvetésének tárgyalása Előadó: Dr. Kelemen Márk polgármester (Írásos előterjesztés a jegyzőkönyv 2. sz. melléklete) Vincze Miklós jegyző elmondta, hogy az anyag elkészítésekor a könyvvizsgáló asszony folyamatos egyeztetést folytatott a pénzügyi irodavezetővel. A könyvvizsgálói vélemény alapján az európai uniós forrásból megvalósuló projektek bevételeit, kiadásait táblázatban mutatják be, valamint további egyéb melléktáblákat csatoltak a rendelet-tervezethez. Az elmúlt napokban mind a három bizottság tárgyalta a költségvetést, azt elfogadásra javasolták. A tegnapi napon az érdekegyeztető tanács is megtárgyalta a költségvetést és jóváhagyta. Dr. Kelemen Márk polgármester elmondta, hogy az érdekegyeztető tanács ülésén az összes intézmény és azok szervezetei jelen voltak. A költségvetés tartalmáról tárgyaltak, elmondták észrevételeiket, hozzászólásaikat. A megnyilvánulás lényege az volt, hogy minden intézmény részéről bár nem örültek annak, hogy az intézkedések során megszorításokat kellett hozni de a költségvetés fenntartása érdekében, ebben a formában el tudták azt fogadni. Elmondta, ahhoz, hogy a költségvetési hiányt a megfelelő szintre tudják csökkenteni, ezek a szigorítások elengedhetetlenek. Az önként vállalt, nem kötelező feladatokat a jövőben is szeretnék megtartani és működtetni. Példának említette a létszámkérdést, ami a szolgáltatásokat veszélyeztetné. Tudja, hogy a feladatokhoz emberek százai kötődnek, ezért a feladatelhagyás súlyosan érintené őket. Elmondta, hogy megköszönte az intézmények dolgozóinak az áldozatvállalást, továbbá ígéretet tett arra, mindent el fognak követni annak érdekében, hogy a jelenlegi helyzeten javítsanak. Megköszönte, hogy hozzáállásukkal, elsősorban a város érdekeit nézték. Felkérte a pénzügyi irodavezető asszonyt, hogy adjon tájékoztatást a költségvetésről.

5 Halcsikné Szabó Ágnes pénzügyi irodavezető elmondta, hogy a könyvvizsgálói vélemény felhívta a figyelmet a felhalmozási célú hitelek bevételének és kiadásának megjelenítésére. Az európai uniós pályázatokkal kapcsolatban az Ámr. új szabályozást ír elő az önkormányzatoknak, ezért azokat át kell nézni, Benne van a bölcsödének a teljes önrésze, valamint az ipari park és a Bem utcai telekvásárlások esetében a teljes kiadás be van tervezve. Elképzelhető, hogy abban a formában, ahogy beállították nem fog teljesülni, kevesebb lesz felhalmozási hitel igény a tervezethez képest. Csőszi Sándor a Pénzügyi Bizottság elnöke javasolta, - mivel más alternatíva nincs, ezért fogadja el a testület. Megjegyezte, hogy az anyag a legszűkösebb keretek között van tervezve, amennyiben évközben szükséges lesz, úgy módosítanak rajta. Ezért elfogadásra javasolja. Vincze Miklós jegyző a Pénzügyi Bizottság elnökének bizottsági ülésen tett felvetésére válaszolva elmondta, hogy a rendelet-tervezet 2.. 1/ bekezdésében behivatkozásra került, hogy az ott felsorolt összes intézmény a továbbiakban intézmények címszó alatt kerül nevesítésre. Így az intézmények címszó együttesen a továbbiakban minden intézményre vonatkozik. Domján István a Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, bizottsági ülésen felvetette az iparűzési adóval kapcsolatban, hogy az első féléves befizetés még az önkormányzatnál marad, de a második félév bevételei mikorra várhatóak. Kérdésére a pénzügyi irodavezetőtől választ kapott, miszerint az APEH-nek szeptember 14-ig kell előleget utalni. Megjegyezte, attól félnek, ha ez időben nem így történik, akkor költségvetés felborulhat. Elmondta, hogy a költségvetés tervezetét elfogadásra javasolja. Dr. Kelemen Márk polgármester elmondta, hogy az iparűzési adó tényleges megjelenése az önkormányzat számláján, ez még sok kérdőjelet vet fel. Ugyanis a mostani költségvetés nem rendelkezik tartalékokkal ahhoz, hogy át tudják hidalni azt az időszakot, amikor nem megfelelően érkeznek a pénzek. Megjegyezte, hogy a normatív támogatások is késve érkeznek meg, ezért az APEH részéről is történhetnek csúszások. Arra fel kell készülni, hogy esetleges néhány napos likviditási problémák előfordulhatnak. Mivel a napirendhez további hozzászólás, észrevétel nem volt, ezért dr. Kelemen Márk polgármester a költségvetés rendelet-tervezetét szavazásra bocsátotta. A szavazás eredményeként megállapította, hogy Kerekegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 10 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangú döntésével az alábbi rendeletet alkotta. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 2010 (II.11.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló többször módosított évi XXXVIII. törvény (továbbiakban: Áht.) 65..és 71. -ai valamint a Magyar Köztársaság 2010.évi költségvetéséről szóló 2009.évi CXXX. törvény alapján, az államháztartás működési rendjéről szóló, 292/2009.(XII.19.) Korm. rendeletben (továbbiakban: Ámr.)meghatározott szerkezetben, Kerekegyháza Városi Önkormányzat évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja. 2..

6 /1/ A rendelet hatálya a képviselőtestületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervekre terjed ki. A költségvetés címrendje és fő összegei 3. /1/ Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete /továbbiakban: Képviselőtestület/ a költségvetési címrendet évre a következők szerint határozza meg : 1. Kerekegyháza Város Önkormányzata 1.1.Polgármesteri Hivatal költségvetési szerv - önállóan működő, és gazdálkodó Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény - önállóan működő költségvetési szerv Napköziotthonos Óvoda Humán Szolgáltató Központ - önállóan működő költségvetési szerv - önállóan működő költségvetési szerv Katona József Művelődési Ház - önállóan működő költségvetési szerv és Könyvtár /továbbiakban intézmények/ /2/ A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal működési kiadási előirányzatait a következők szerint határozza meg: Személyi Juttatások Munkaadókat terhelő járulékok Dologi kiadások ezer Ft ezer Ft ezer Ft 3.. /1/ A Képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésének összesített bevételi és kiadási főösszegét ezer Ft ban Ezen belül a Költségvetési bevételek összegét ezer Ft Költségvetési kiadások összegét ezer Ft Költségvetési hiány összegét ezer Ft Finanszírozási célú kiadások összegét ezer Ft Költségvetés összesített hiányát ezer Ft-ban állapítja meg. A hiány finanszírozásának módját az alábbiak szerint hagyja jóvá: Belső finanszírozás 0 Ft - pénzmaradvány 0 Ft Külső finanszírozás ezer Ft. - működési célú hitel felvétel ezer Ft - fejlesztési célú hitel felvétel ezer Ft

7 Az önkormányzat tartaléka Működési céltartalék ezer Ft Felhalmozási céltartalék ezer Ft /2/ A Képviselő-testület által meghatározott összesített bevételeket forrásonként az 1.sz. melléklet, részletezését annak kiegészítő mellékletei tartalmazzák. /3/ A Képviselő-testület által meghatározott összesített kiadásokat jogcímenként a 2.sz. melléklet, részletezését annak kiegészítő mellékletei tartalmazzák. /4/ Az önkormányzat előirányzat felhasználási ütemtervét a 3. sz. melléklet tartalmazza. /5/ Az ön kormányzat összevont költségvetési mérlegét a 4.sz. 4/a. és a 4/b. sz. melléklet tartalmazza. /6/ Az önkormányzat többéves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve az 5.sz. és az 5/a sz. melléklet tartalmazza. /7/ A közvetett támogatások kimutatását a 6. sz. melléklet tartalmazza. /8/ Az önkormányzat intézményeinek létszám előirányzatait a 11. sz. melléklet tartalmazza. /9/ Az önkormányzat 3 éves pénzügyi tervét az 12.sz. melléklet tartalmazza. /10/ Az önkormányzat évi hitelképességi vizsgálatának adatait a 13.sz.melléklet tartalmazza. /11/ A belsőellenőrzésről és szociális feladatok ellátásáról szóló társulásaink költségvetését a 14. sz. melléklet tartalmazza. /12/ Az EU-s támogatással kapcsolatos bevételi, kiadási előirányzatokat a /a sz. melléklet tartalmazza Kerekegyháza Város Önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendeleteiben bemutatandó mérlegek és kimutatások tartalmának meghatározása 4.. /1/ Kerekegyháza Város Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) költségvetésének előterjesztésekor Kerekegyháza Város Önkormányzatnak költségvetése és zárszámadása mérlegrendszerének tartalmi követelményeiről szóló 27/2008. (XII. 18.) sz. rendeletét kell alkalmazni. Intézményi gazdálkodás 5.. /1/ A Képviselő-testület a bevételek tervezettet meghaladó teljesülése esetén növelheti a saját bevételi előirányzatait. A Képviselő-testület a feladat elmaradása esetén a bevételek és kiadások előirányzatait egyidejű változtatással csökkenti.

8 /2/ Az intézmények a jóváhagyott bevételi előirányzatokon felüli többletbevételüket a kizárólag a Képviselő-testület jóváhagyásával használhatják fel. /3/ Az intézmények pénzmaradványukat kizárólag a Képviselő-testület jóváhagyásával használhatják fel. /4/ Az intézmények a részükre jóváhagyott, illetve év közben módosított kiemelt előirányzataikat nem léphetik túl. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után. /5/ Az intézmények indokolt esetben - kérhetik a kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítást. Az előirányzat módosítás következő évekre szóló kötelezettség-vállalással nem járhat. Az előirányzat átcsoportosítás nem veszélyeztetheti az intézmény működő képességét, ezen belül a gáz -, villany -, vízdíjakra meghatározott előirányzatok terhére átcsoportosítani nem lehet. /6/ A munkaadókat terhelő járulékok előirányzata kizárólag a személyi juttatások előirányzat járulékköteles részével összefüggésben módosítható. /7/ Működési célú előirányzatok felhalmozási célra történő átcsoportosítása csak rendkívül indokolt esetben, a Pénzügyi Irodával előzetes egyeztetés után kérhető abban az esetben, ha az intézmény nyilatkozik, hogy az év folyamán működési többletigénye nem lesz és a csökkentésre kerülő előirányzattal kapcsolatban a jogszabályi kötelezettségeinek eleget tett. /8/ Az intézmények kizárólag Kerekegyháza Város Önkormányzata a pályázati forrásokkal és Európai Uniós forrásokkal kapcsolatos pályázatfigyelésre, pályázatkészítésre, lebonyolításra vonatkozó szabályzatában foglaltak szerint nyújthatnak be pályázatot. /9/ Az intézmények a személyi juttatások előirányzat megtakarítása terhére jutalmat csak előzetes felülvizsgálat után fizethetnek az Áht ban foglaltakra tekintettel. /10/ A költségvetési intézmények ingatlan karbantartási feladatait a Városgazdasági Kft szolgáltatásainak igénybevételével kötelesek szervezni. /11/ Az intézményi gazdálkodás során jelentkező többlet feladat illetve elmaradást a létszámgazdálkodásban is kísérje megfelelő változás. /12/ Az intézmények forintot meghaladó kötelezettségvállalás esetén kötelesek legalább 3 db árajánlatot beszerezni, azt a szerződéskötés esetén az ellenjegyzőnek bemutatni /13/ Az intézmények a minőségi munkavégzés esetében. adható jövedelem kiegészítéssel kapcsolatban a hatályos jogszabályok szerint meghatározott bérszámfejtési és kifizetési rend szerint kötelesek eljárni. A évi költségvetés végrehajtásának szabályai 6.. /1/ A Képviselő-testület az egységes költségvetést / bevételek beszedését, kiadások teljesítését / a évi költségvetési törvény, Áht., Ámr., valamint e rendelet előírásainak megfelelően hajtja végre az önállóan működő és gazdálkodó polgármesteri hivatal és a hozzá csatolt önállóan működő intézményei útján.

9 /2/ A hatékonyabb gazdálkodás érdekében az Önkormányzat intézményeinek finanszírozása Kiskincstári finanszírozási rendszerben történik, melynek keretében az önállóan működő intézmények a dologi kiadások felett önállóan rendelkeznek. A Kiskincstári rendszerbe a következő intézmények tartoznak: - Polgármesteri Hivatal - Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény - Napközi Otthonos Óvoda - Katona József Művelődési Ház és Könyvtár - Humán Szolgáltató Központ /3/ A Kiskincstári működés elvei a évi CV. tv.-ben, és a vonatkozó Alapító okiratokban foglaltak alapján Megállapodásban rögzítettek, amelyet a Képviselő-testület hagy jóvá. A költségvetési rendelet jóváhagyását követően 15 munkanapon belül az intézményi finanszírozási, likviditási tervet el kell készíteni. /4/ Központi intézkedés illetve az intézmény által kezdeményezett előirányzat átcsoportosítások miatt a Képviselő-testület negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési beszámoló megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidejéig, december 31 i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról. /5/ Ha évközben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja. A Képviselő-testület negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési beszámoló megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidejéig, december 31 i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról. /6/ Az általános tartalék felhasználásáról csak a Képviselő-testület dönthet. Igénybe vételére csak a döntések függvényében kerülhet sor. /7/ A 2/4.sz.és 2/6.sz.mellékletekben meghatározott szervezetek a részükre juttatott támogatatási összegek felhasználásáról tárgyévet követő január 15 ig kötelesek beszámolni. Az ettől eltérő évközi időpontokat a vonatkozó támogatási szerződés tartalmazza. Amennyiben valamelyik támogatott szervezet a számadási kötelezettségének határidőre nem tesz eleget, e kötelezettség teljesítéséig a további támogatás folyósítását fel kell függeszteni. Az Áht.15/A. -ának megfelelően a Ft feletti támogatási előirányzatok adatairól április 15 ig biztosítani kell a közzétételt a Polgármesteri Hírlevél elnevezésű helyi kiadványban. A Ft. alatti támogatásokról szóló tájékoztatást mellőzi a Képviselőtestület. /8/ Az Áht.15/B. -ának megfelelően a nettó Ft-ot elérő szerződések esetében a szükséges adatszolgáltatást a honlapon biztosítja. A nettó Ft. alatti szerződésekről szóló tájékoztatást mellőzi a Képviselő-testület. /9/ A hitel felvételéről módjáról, összegéről csak a Képviselő-testület dönthet. Jelen rendelet 1. sz. mellékletében meghatározott összegű működési célú hitel a július 14. napjáig érvényben lévő folyószámla hitelszerződés alapján finanszírozható, amelynek hitelkeret összege Ft. A működés további biztosítása érdekében a fenti időpontig a Képviselő-testület dönt az új szerződés megkötéséről.

10 /10/ A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek hozambevétel elérése érdekében történő befektetésére a vonatkozó jogszabályi keretek között a lehető legkedvezőbb és legbiztonságosabb megtakarítási forma kiválasztásával. /11/ Az önkormányzat által vállalkozásoknak nyújtott támogatásokat az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. cikkének (1) bekezdése szerinti állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 85/2004. (IV. 19.) Korm. rendelet szerint be kell jelenteni előzetes állásfoglalás céljából a Pénzügyminisztérium Támogatásokat Vizsgáló Irodájához. A jelentések elküldését, a Pénzügyi, Adó és Költségvetési Iroda adatszolgáltatása alapján a Jegyző végzi. /12/ A Pénzügyi, Adó és Költségvetési Iroda a Kormányrendelet alapján nyilvántartást vezet az önkormányzat által a vállalkozásoknak nyújtott támogatásokról. Gazdasági program tárgyévi célkitűzései 7.. A Képviselő-testület figyelemmel a folyamatban lévő, ill. a tárgyévben megvalósítandó beruházásokra - a tárgyévi fejlesztési célkitűzéseit az alábbi sorrendben hagyja jóvá: 1. DAOP városi örökség pályázat 2. Bölcsőde beruházás 3. Úthálózat felújítás, bővítés 4. Ipari park kialakítása 5. Lakótelkek kialakítása 6. Sportcsarnok felújítása, korszerűsítése 7. Támogató szolgálat fejlesztése, új épület kialakítása 8. Játszótér fejlesztés, építés Vegyes és záró rendelkezések 8.. /1/ A költségvetés teljesítéséről az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 249/2000.(XII.24.) Korm.rendelet 11.. (1), (2) bekezdések alapján, az Áht.18..és 82. -nak megfelelően a polgármester tájékoztatja a Képviselő-testületet. /2/ Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit január 1. napjától kell alkalmazni. Dr. Kelemen Márk Vincze Miklós polgármester jegyző

11 Kerekegyháza Városi Önkormányzat bevételei 2010.évben 1.sz.melléklet ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés I. Működési bevételek 1. Intézményi működési bevételek Feladatonkénti bevételek (1/1.sz.melléklet) Kamatbevételek 2.Önkormányzatok sajátos működési bevételei Helyi adók (1/2.sz.melléklet) Átengedett központi adók - SZJA (1/3.sz.melléklet) Gépjárműadó Termőföld bérbeadása (SZJA bevétel) Bírságok,pótlékok,egyéb sajátos bevételek Egyéb sajátos bevételek II. Támogatások 1. Önkormányzatok költségvetési támogatása Normatív támogatások (1/4.sz.melléklet) Központosított előirányzatok (1/5.sz.melléklet) Normatív kötött felhasználású támogatások (1/6.sz.melléklet) Fejlesztési célú támogatások(1/7.sz.melléklet) III. Felhalmozási és tőke jellegű bevételek Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése (1/8.sz.melléklet) IV. Támogatás értékű bevételek Működési célú támogatás értékű bevételek (1/9.sz.melléklet) Államháztartáson kívülről kapott műk.c.pe.1/10.sz.melléklet Felhalmozási cálú támogatás értékű bevételek (1/11.sz.melléklet) Államháztartáson kívülről kapott felh.c.pe.(1/12.sz.melléklet) V. Támogatási kölcsönök visszatérülése, értékpapírok értékesítése 1. Támogatási kölcsönök visszatérülés VI. Pénzforgalom nélküli bevételek Előző évi pénzmaradvány Bevétel összesen VI. Hitelek 1. Felhalmozási célú hitelek Felhalmozási célú hitel Rövidlejáratú likvíd hitel 4. Működési célú hitel Hitelek összesen Bevétel+Hitel összesen

12 1/A.sz.melléklet KEREKEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉVI B E V É T E L E I JOGCÍMCSOPORTONKÉNTI RÉSZLETEZETTSÉGBEN B E V É T E L E K e.ft-ban 2010.évi előirányzat I. Működési bevételek ,0 1.Intézményi működési bevételek ,0 ~Hatósági jogkörhöz köthető működési bevétel 1 860,0 ~Egyéb saját bevétel ,0 -Int.működéssel kapcsolatos egyéb bevétel ,0 -Intézmények egyéb sajátos bevétel ,0 -Továbbszámlázott szolgáltatások értéke ,0 ~ÁFA bevételek, visszatérülések ,0 ~Hozam és kamatbevétel 361,0 2.Önkormányzatok sajátos működési bevételei ,0 ~Helyi adók ,0 ~Átengedett központi adók ,0 ~Bírság, pótlék és egyéb sajátos bevétel ,0 II.Támogatások ,0 1.Önkormányzatok költségvetési támogatása ,0 ~Normatív állami hozzájárulások ,0 ~Központosított támogatás 0,0 ~Normatív kötött felhasználású támogatások 113,0 ~Fejlesztési célú támogatások 0,0 III.Felhalmozási és tőkejellegű bevételek 0,0 1.Tárgyi eszközök, immat.javak értékesítése 0,0 2.Önkormányzatok sajátos felhalm.és tőkejell.bevételei 0,0 3. Pénzügyi befektetések 0,0 IV.Támogatásértékű bevétel ,0 1.Támogatásértékű működési bevétel ,0 ~ ebből EU-tól átvett ,0 2. Támogatásértékű felhalmozási bevételek ,0 ~ ebből EU-tól ,0

13 1/A.sz.melléklet KEREKEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉVI B E V É T E L E I JOGCÍMCSOPORTONKÉNTI RÉSZLETEZETTSÉGBEN e.ft-ban V. Véglegesen átvett pénzeszköz ,0 1. Működési célú pénzeszköz átvétel 2 044,0 ~ ebből EU-tól 1 900,0 2. Felhalmozás célú pénzeszköz átvétel ,0 ~ ebből EU-tól 0,0 VI. Kölcsönök visszatérülése,igénybev. 0,0 ~ Működési célú 0,0 ~ Felhalmozási célú kölcsön visszatérülés 0,0 KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: ,0 VII. Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek 0,0 1. Előző évek előirányzat-maradványának, igénybevétele 0,0 ~ működési célra 0,0 ~ felhalmozási célra 0,0 2. Előző évek vállalkozási maradvány igénybevétele 0,0 ~ működési célra 0,0 ~ felhalmozási célra 0,0 VIII. Értékpapírok értékesítésének bevételei 0,0 1. Működési célra 0,0 ~ forgatási célú 0,0 ~ befektetési célú 0,0 2. Felhalmozási célú 0,0 ~ forgatási célú 0,0 ~ befektetési célú 0,0 IX. Kötvények kibocsátásank bevételei 0,0 1. Működési célú 0,0 2. Fejlesztési célú 0,0 X. Hitelek ,0 1. Működési célú 0,0 ~ rövidlejáratú ,0 ~ hosszúlejáratú 0,0 2. Felhalmozási célú 0,0 ~ rövidlejáratú 0,0 ~ hosszúlejáratú ,0 BEVÉTELEK ÖSSZESEN: ,0

14 Szöveges indoklás Az 1. számú melléklethez A melléklet Kerekegyháza Város Önkormányzatának évi költségvetési bevételeit tartalmazza, összehasonlítva a évi eredeti, módosított előirányzattal, valamint a évi várható teljesítési adatokkal. A évi eredeti előirányzatot a Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2009. (II.12.) sz. rendelete alapján mutatja be. A évi módosított előirányzatot Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2009. (II. 12.) sz. rendeletének módosításáról szóló 30/2009. (XII.17.) sz. rendelete alapján mutatja be. A évi várható teljesítés a költségvetési tervezet elkészítéséig elkészített pénzforgalmi információ adataival egyezik meg. A évi terv bevételi főösszege ezer Ft. Az intézményi működési bevételek ezer Ft-ban az intézmények saját bevételeit tartalmazza. Az önkormányzat sajátos működési bevételei a helyi adó rendeletek alapján várható bevételeket, a évi költségvetési törvény 4. számú melléklete szerinti SZJA átengedett bevételeket, a gépjárműadót, mint átengedett központi adót mutatja be. Bírságok és pótlékok mellett, itt szerepel a bérlakások és szolgálati lakások lakbér és garázs bérleti díj bevételei. Önkormányzat költségvetési támogatása a költségvetési törvény 3. számú, illetve 8. számú melléklete szerint önkormányzatunkat megillető támogatások kerülnek bemutatásra. Támogatás értékű bevételek között működési célú támogatásértékű bevételek, államháztartáson kívülről kapott működési célú pénzeszközök, felhalmozási célú, támogatásértékű bevételek és a államháztartáson kívülről kapott felhalmozási célú pénzeszközök szerepelnek 1/9, 1/10, 1/11, valamint az 1/12 számú mellékletben részletezett szerint. Előző évi pénzmaradványt a várható adatok alapján nem terveztünk. A költségvetési egyensúly érdekében ezer Ft fejlesztési célú és ezer Ft működési célú hitel felvételt tartalmaz a tábla.

15 Kerekegyháza Városi Önkormányzat működési bevételei feladatonként 2010.évben 1/1 sz.mell. Fe- Cím Al- Feladat Intézményi je- Cím bevételek zet ezer Ft 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. mód. teljesítés 1. Kerekegyháza Város Önk Polgármesteri Hivatal Kisegítő mg.szolg Közutak üzemeltetése Lakásgazdálkodás Igazgatás ÁROP szervezetfejlesztés EU Parlamenti választás Önkormányzati Választás Község gazdálkodás Közmunka Közcélú munka VKG Piac VG Kft Vízgazdálkodás Köztemető Közvilágítás Önk.elszámolásai Háziorvosi szolgálat Háziorvos I.körzet Háziorvos II.körzet Háziorvos III.körzet Gyermekorvos Ügyelet Labor Kisegítő alapellátás Védőnői szolgálat Eü.ellátás egyéb feladatai Tanyagondnoki szolgálat Rendszeres pénbeli ell Szennyvízkezelés Köztisztaság Sportépület fenntartás Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Óvodai intézményi étk Iskolai Int.étk Munkahelyi vendéglátás Intézményi vagyon műk Iskolai oktatás TÁMOP Kompetencia COMENIUS Fogyatékos tan.okt. 0 0

16 Alapfokú műv.okt Napközi ellátás Sportlétesítmémy működtetése Napközi Otthonos Óvoda Óvodai nevelés Humán Ellátó Szolgálat Házi segítségnyújtás Jelzőrendszeres szolgálat Családsegítés Gyermekjóléti szolgálat Szoc.étkeztetés Nappali Szoc.Ellátás HSZK Helyettes szülői szolgálat Támogató szolgálat Katona József Művelődési Ház Művelődési Ház TÁMOP Ifiklub Könyvtár 6 6 1/2.sz.melléklet

17 Kerekegyháza Városi Önkormányzat helyi adóbevételei 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Lakossági kommunális adóbevétel Idegenforgalmi adóbevétel Iparűzési adóbevétel Pótlékok Helyi adóbevétel /3.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat SZJA bevételei 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés SZJA átengedett rész SZJA kiegészítés SZJA bevétel összesen Kerekegyháza Városi Önkormányzat 1/4.sz.melléklet

18 normatív állami hozzájárulás bevételei 2010.évben Jogcím várható várható Település üzemeltetési, igazgatási és sportfeladatok Közösségi közlekedési feladatok Körzeti igazgatási feladatok Okmányiroda Gyámügy ig.feladatok Építésügyi igazgatási feladatok Lakott külterület Üdülőhelyi feladatok Közművelődési és közgyűjteményi feladatok Pénbeni és term.beni szoc.és gyerm.ell Családsegítés Gyermekjóléti szolgálat Szociális étkeztetés Házi Segítségnyújtás Szociális étkeztetés és házi segítségnyújtás Szociális étkeztetés és nappali ellátás Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás Tanyagondnoki szolgálat Időskorúak nappali intézményi ellátás Óvodai nevelés Iskolai okt Alapfokú művészet okt.(zeneművészet, minősített) Alapfokú művészet okt.(ped.módszer támog.) Napközis/tanulószobai, iskolaotthonos foglalkoztatás Sajátos neveléi igényű gyerekek nevelése, oktatása Kedvezményes óvodai, iskolai, kollégiumi étkeztetés Nappali tanulók tankönyvellátásának támogatása Összesen

19 1/5.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat központosított állami támogatása 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Nyári Gyermekétkeztetés Lakossági közműfejlesztési támogatás Könyvtári érdekeltségnövelő támogatás /2009 OKM rend. Minőségbizt.támog Szakmai és informatikai fel. Isk. Óvoda /2009 OKM rend. Mérés értékelés.támog Alapfokú művészetoktatás Óvodáztatási támogatás Helyi szervezési intézkedésekhez tám Összesen /6.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat Normatív, kötött felhasználású támogatása és normatív SZJA részesedés 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Ped.és szoc.szakvizsga és továbbképzési tám Diáksport támogatása Működőképesség megőrzését szolg.támogatás Közcélú foglalkoztatás Időskorúak járadéka Rendszeres szoc.segély Ápolási díj Egyszeri gyermekvédelmi támogatás Lakásfenntartásit ámogatás Keresetkiegészítés Összesen

20 1/7.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat fejlesztési cálú állami támogatása 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Céljellegű decentralizált támogatás Általános iskola födémszerkezet helyreállítása Vis mayor (Tűzoltó) Kun utca felújítására kapott támogatás (TEUT) Összesen /8.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Szőlőtelepítési jog értékesítés Nissan értékesítés 360 Felhalmozási bevételek összesen

21 1/9.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat működési célú támogatás értékű bevételek 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Szoc.Minisztérium (szoc.étkezés témogatása) TÁMOP Ifjusági klub Gyermektartási díj megelőlegezése Rendezvény támogatás BKKM-i Önk.-tól TÁMOP Kompetencia alapú oktatás Tanyagondnoki szolgálat támogatása 3993 Könyvtár átvett pe Előző évi egyéb kiegészítések Parlagfű gyűjtési akció támogatása 50 0 Egészségfejlesztés, drogmegelőzés(iskola) Jelzőrendszeres szolgálat támogatása Kistérségi feladatokra átvett(belső ellenőr) Kistérségi feladatokra átvett(belső ellenőr, Ballószögtől átvett) Kistérségi feladatokra átvett(szocális) Támogató szolgálat Közlekedési támogatás visszatérítés Munkaügyi Hivataltól átvett pe.(közhasznú,pályakezd) ÁROP Hivatal fejlesztés BKKM Közok.Közal. (Óvoda) 60 Mezőőri szolgálatra Egészségbiztosítási Önkormányzattól átvett pe Szociálpolitikai feladatok ellátására Házi segítségnyújtás szakértői biz. Támogatás EU Parlamenti választások Működésre átvett bevételek összesen

22 1/10.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat Államháztartáson kívülről kapott működési célú pénzeszköz 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Jóindulat Kft. RendezvényTámog.(Majális,szüret) Általános Iskola sportszer pályázat RÉV működtetésére kapott támogatás évi díszkivilágítás támogatása Kozokt. Közalapítvány Sport és Tábor szervezés Kiskunsági Nők Egyesülete tábor támogatás 50 Comenius pályázat Ivóvíz minőség javító program 0 0 Működésre átvett bevételek összesen /11.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat felhalmozási célú támogatás értékű bevételek 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Kistérségi gépjármű beszerzés támogatása Városi Örökség megőrzése "TEUT 2009" Bajcsy Zs. Utca DAOP 2008 Kölcsey Dózsa felújítás támog Kun utca TEUT Tűzoltó szertár felújítás vis maior támogatása 429 Összesen

23 1/12.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat Államháztartáson kívülről kapott felhalmozási célú pénzeszköz 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Közbiztonságért Közalapítvány DAOP Egészségház akadálymentesítés DAOP INO akadálymentesítés Nyár és Árokszállási utca közműhozzájárulás Szennyvíz hozzájárulás Összesen

24 2.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat kiadásai 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat Működési célú kiadások Intézmény működtetési kiadások(2/1.sz.melléklet) eredeti ei. módosított teljesítés - Személyi Juttatások Munkaadót terhelő járulékok Dologi kiadások Társadalom és szociálpolitikai juttatások(2/2.sz.melléklet) Működési célú támogatás értékű kiadások(2/3.sz.melléklet) Államháztartáson kívülre adott műk.c.pe.(2/4.sz.melléklet) Működési célú kiadások összesen Felhalmozási célú kiadások - Támogatások,átadott pénzeszközök(2/5.sz.melléklet) Államháztartáson kívülre adott felh.c.pe.(2/6.sz.melléklet) Felhalmozási, beruházási kiadások(2/7.sz.melléklet) Felújítási kiadások Felhalmozási célú kiadások összesen Hitelvisszafizetési kötelezettség Rövidlejáratú likvíd hitel visszafizetése Rövidlejáratú felhalmozási hitel visszafizetése Általános tartalék 1500 Működési céltartalék I Felhalmozási céltartalék Kiadások összesen Kiadások mindösszesen

25 Szöveges indoklás Az 2. számú melléklethez A melléklet Kerekegyháza Város Önkormányzatának évi költségvetési kiadásait tartalmazza, összehasonlítva a évi eredeti, módosított előirányzattal, valamint a évi várható teljesítési adatokkal. A évi eredeti előirányzatot a Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2009. (II.12.) sz. rendelete alapján mutatja be. A évi módosított előirányzatot Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (II. 12.) sz. rendeletének módosításáról szóló 30/2009. (XII.17.) sz. rendelete alapján mutatja be. A évi várható teljesítés a költségvetési tervezet elkészítéséig elkészített pénzforgalmi információ adataival egyezik meg. A évi terv kiadási főösszege ezer Ft. A működési célú kiadások az intézményi működési kiadásokat személyi juttatás, a hozzákapcsolódó munkaadót terhelő járulékok, valamint a dologi kiadások összegét tartalmazza, amit feladatonként a 2/1. számú mellékletben is bemutatunk. A társadalom és szociálpolitikai juttatások között a rászorultság alapon az ellátottak juttatásait tartalmazza évre. A működési célú támogatás értékű kiadások az államháztartáson belülre adott támogatásokat tartalmazza. Az államháztartáson kívülre adott támogatások az önkormányzat nem kötelező feladatait szolgáló civil szervezetek, illetve társaságoknak juttatott támogatások szerepelnek. A felhalmozási célú kiadások az ISPA, a ceglédi hulladéklerakó, a Tűzoltó köztestület fejlesztési hitel törlesztése, fogorvosi szolgálat eszközbeszerzésre adott támogatásokat tartalmazza. Az intézmények felújításra tervezett kiadásokat, illetve a tervezett felújításokat, és beruházásokat szerepeltetjük. Hitel vissza fizetési kötelezettségünk keletkezett a fejlesztési célú hitel felvételből ezer Ft értékben, a folyószámla hitel visszafizetési kötelezettségünk ezer Ft-ban. Működési és felhalmozási céltartalékot külön a 4/b táblában részletezzük.

26 2/1.sz.melléklet Kerekegyháza Városi Önkormányzat működési kiadásai kiemelt előirányzatonként 2010.évben ezer Ft Fe- Cím Al- Feladat Személyi Munkaadót Dologi Összesen je- cím Juttatás terhelő kiadás zet járulékok 2009.évi 2009.évi Várható I.változat 2009.évi 2009.évi Várható I.változat 2009.évi 2009.évi Várható I.változat 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. mód. teljesítés eredeti ei. mód. teljesítés eredeti ei. mód. teljesítés eredeti ei. mód. teljesítés 1. Kerekegyháza Város Önk Polgármesteri Hivatal Kisegítő mg.szolg Közutak üzemeltetése Lakásgazdálkodás Igazgatás ÁROP szervezetfejlesztés EU Parlamenti választás Népszavazás Község gazdálkodás Közmunka Közcélú munka VKG Piac VG Kft Vízgazdálkodás Köztemető Közvilágítás Önk.elszámolásai Háziorvosi szolgálat Háziorvos I.körzet Háziorvos II.körzet Háziorvos III.körzet Gyermekorvos Ügyelet Labor Kisegítő alapellátás

27 Védőnői szolgálat Eü.ellátás egyéb feladatai Tanyagondnoki szolgálat Rendszeres pénbeli ell Szennyvízkezelés Köztisztaság Sportépület fenntartás Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Óvodai intézményi étk Iskolai Int.étk Munkahelyi vendéglátás Intézményi vagyon műk Iskolai oktatás TÁMOP Kompetencia COMENIUS Fogyatékos tan.okt Alapfokú műv.okt Napközi ellátás Sportlétesítmémy működtetése Napközi Otthonos Óvoda Óvodai nevelés Humán Ellátó Szolgálat Házi segítségnyújtás Jelzőrendszeres szolgálat Családsegítés Gyermekjóléti szolgálat Szoc.étkeztetés Nappali Szoc.Ellátás HSZK Helyettes szülői szolgálat Támogató szolgálat Katona József Művelődési Ház Művelődési Ház TÁMOP Ifiklub Könyvtár

28 2/2.sz.melléklet Kerekegyháza Város Önkormányzat társadalom - és szociálpolitikai juttatásai 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Közgyógyellátás Átmeneti segély Temetési segély Köztemetés Ápolási díj Közlekedési támogatás Rendszeres szoc.segély Aktív korúak rendszeres szoc.segélye Lakásfenntartási támogatás Rendszeres gyermekvédelmi támogatás Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Idősek járadéka Krízissegélyezés Tankönyvtámogatás Köztisztviselői szociális, kegyleti támogatás Kedvezményes étkeztetés (természetben nyújtott) Egyszeri gyermekvédelmi támogatás(nyári étkeztetés) Tartásdíj megelőlegzés Óvodáztatási támogatás 40 Segélyezési kiadások összesen /3.sz.melléklet

29 Kerekegyháza Városi Önkormányzat működési célú támogatás értékű kiadások 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Működési célú pénzeszköz átadás TÖT támogatás Diákönkormányzat Önkormányzatnak átadott pe.(jelzőrendszer) Kecskemét és Térsége Többcélú T. "Téli Közmunka 5 fő" Kecskemét és Térsége TT. RÉV-nek Drogp.pályázat 49 Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás RÉV Lajosmizsei Rendőrőrs Iskola pszihológus hálózat kiép.támog Belső Ellenőri Társulás BKKM-i Önkormányzat TÁMOP(tábor,tanfolyam szerv.) 120 BKKM-i Önkormányzat kárenyhítés, vis maior alap Működési célú pénzeszköz átadás összesen /4.sz.melléklet

30 Kerekegyháza Városi Önkormányzat Államháztartáson kívülre adott működési célú pénzeszköz 2010.évben ezer Ft Megnevezés 2009.évi 2009.évi Várható I.változat eredeti ei. módosított teljesítés Sport Egyesület Tűzoltó Köztestület Tűzoltó Köztestület/önkorm. Köt.váll.a gépj.besz.hitel kamata Polgárőrség Nyugdíjas Klub Mozgáskorlátozottak egyesülete Európa Jövője Egyesület Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat Tavaszi Szél Népdalkör támogatása Katolikus Egyház Református Egyház Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete Háziorvosi szolgálatok támogatása Varga Tanya Kft Komondor Kft Kerekegyházi Kisállattartók Egyesülete Kiskunsági Nők Egyesülete Gyermek és Felnőttvédelmi Alapítvány BKKM. Lelki Kincsei 0 40 Kerekegyházi Ifjúsági Információs és Közösségi Pont Saubermacher Kft-nek átadott pe Honvédkórház támogatás(labor) EU Parlamenti választások 9 9 Működési célú pénzeszköz átadás összesen Kerekegyháza Városi Önkormányzat 2/5.sz.melléklet

(3) Az irányító szerv a Polgármesteri Hivatal működési kiadási előirányzatait a következők szerint határozza meg:

(3) Az irányító szerv a Polgármesteri Hivatal működési kiadási előirányzatait a következők szerint határozza meg: Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011.(V.26.) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 1/2011. (II.10.) évi rendeletének módosításáról Kerekegyháza

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének. 23/2010.(XI.25.) számú önkormányzati rendelete

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének. 23/2010.(XI.25.) számú önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 23/2010.(XI.25.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 3/2010. (II.11.). évi rendeletének módosításáról Kerekegyháza Város

Részletesebben

RENDELET - TERVEZET 1..

RENDELET - TERVEZET 1.. RENDELET - TERVEZET Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének../ 2010 (. ) sz. rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

- működési célú hitel felvétel 21 215 ezer Ft - fejlesztési célú hitel felvétel 278 601 ezer Ft

- működési célú hitel felvétel 21 215 ezer Ft - fejlesztési célú hitel felvétel 278 601 ezer Ft Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011.(II.24.) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 3/2010. (II.11.) évi rendeletének módosításáról Kerekegyháza

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/ 2009. (II.12.) sz. rendelete. az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/ 2009. (II.12.) sz. rendelete. az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/ 2009. (II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (II.12.)

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

8/2011. számú. 2011. április 27.-i rendes ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. 63-82/2011. (IV.27.sz. Kth.) 5-9/2011. (IV.28.) sz.

8/2011. számú. 2011. április 27.-i rendes ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. 63-82/2011. (IV.27.sz. Kth.) 5-9/2011. (IV.28.) sz. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.: 3607-2/2011. 8/2011. számú 2011. április 27.-i rendes ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 63-82/2011. (IV.27.sz. Kth.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére 873-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.13.)

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet tervezete. Az előterjesztést készítette: Halcsikné Szabó Ágnes pü.

Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet tervezete. Az előterjesztést készítette: Halcsikné Szabó Ágnes pü. 1105-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 25/2009. (X. 22.) sz. rendelete

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 25/2009. (X. 22.) sz. rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2009. (X. 22.) sz. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (II. 12.) sz. rendeletének módosításáról Kerekegyháza Város

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2008. (XII. 18.) sz. rendelete

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2008. (XII. 18.) sz. rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2008. (XII. 18.) sz. rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatnak költségvetése és zárszámadása mérlegrendszerének tartalmi követelményeiről Kerekegyháza

Részletesebben

1105-2/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S

1105-2/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S 1105-2/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30 - i ülésére Tárgy: Az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 3/2010. (II.11.) sz. rendelet

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (II.13.) rendelete az önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről (A 9/2009. (IX.16.); 11/2009. (XI.24.); 5/2010. (III. 31.) rendeletekkel

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 17 - i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 17 - i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 17 - i ülésére Tárgy: Rendelet-tervezet Kerekegyháza Város Önkormányzatnak költségvetése és zárszámadása

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 26-i ülésére 7415-2/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2016. október 26-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete Bekecs Községi Önkormányzat 13/2009 (VII 27) számú rendelete az önkormányzat 2009 évi költségvetéséről szóló 4/2009 (III2) rendelet módosításáról 1 (1) A pótelőirányzatként biztosított központosított,

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/007.(VIII.9.) Ör az önkormányzat 007. évi költségvetéséről szóló 1/007. (I.1.) Ör módosításáról 1. A.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/ (IV.12.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat. évi költségvetéséről szóló 3/. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyírpazony Község

Részletesebben

III. számú előterjesztés

III. számú előterjesztés A rendelet elfogadásához minősített többség szükséges! III. számú előterjesztés Őcsény község képviselőtestületének 2009. december 16.án, 17órakor megtartandó ülésére A 2009. évi költségvetésről szóló

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014.(II.20.) sz. önkormányzati rendeletének módosítására

Részletesebben

Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/(II.7.) önkormányzati rendelethez Önkormányzat és Közös Hivatal összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 52 463 2.Intézményi működési bevétel 18 624 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző F Ü L E S D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 1 1 / 2 0 1 1. ( V I I I. 2 3. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t A Z Ö N K O R M Á N Y Z A T 2 0

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 22-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 22-i ülésére 1937-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017. február 22-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

2. Az irányító szerv az átmeneti gazdálkodási időszakban teljesített bevételek és kiadások figyelembe vételével az önkormányzat

2. Az irányító szerv az átmeneti gazdálkodási időszakban teljesített bevételek és kiadások figyelembe vételével az önkormányzat Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése 2013. évi TERV Személyi juttatások EI 10 886 - rendszeres sz.j. 4 339 - nem rendszeres sz.j. 2 870 - külső

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről 1 Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről Homokmégy Községi Önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Csárdaszállás Község Önkormányzata 5621 Csárdaszállás, Petőfi utca 17. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Harsány Község Önkormányzat 1/211.(V. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 20-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 20-i ülésére 7415/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének június 22-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének június 22-i ülésére 7415-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2016. június 22-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2008. (III.31.) számú Önkormányzati rendelete a 2007. évi költségvetés módosításáról az 1/2007. (II.1.) rendelettel egységes szerkezetben Nagyrév Község

Részletesebben

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a 2011. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Pogány község Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban ÁHT) 65. (1) bekezdésében

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek 2. sz. melléklet Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához Előirányzat Bevételi jogcímek Összesből Eredeti Működési Felhalmozási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 17 - i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 17 - i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 17 - i ülésére Tárgy: Az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 2/2008. (II.27.) sz. rendelet módosítása

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2007. (II.15.) rendelete az önkormányzatának 2007. évi költségvetéséről (A 3/2008. (IV.4.) rendelettel módosított szöveg.) Marcalgergelyi Község

Részletesebben

1. A Címrend az 1. melléklet szerinti tartalommal módosul. 2. Az Önkormányzat pénzügyi mérlege a 2. melléklet szerint módosul.

1. A Címrend az 1. melléklet szerinti tartalommal módosul. 2. Az Önkormányzat pénzügyi mérlege a 2. melléklet szerint módosul. Petneháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelete a Petneháza Község Önkormányzatának költségvetéséről szóló 4/2012. (II.27.) rendelet módosításáról Petneháza

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 14 - i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 14 - i ülésére 920-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. szeptember 14 - i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2011. I. félévi költségvetési gazdálkodásáról

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

1. melléklet a 19 /2012. (X.31.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítás összesen

1. melléklet a 19 /2012. (X.31.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítás összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 19 /2012. (X.31.) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés módosítás összesen előirányzat (b) előirányzat (c) 1. Működési bevételek 143 068 143 757 2.Intézményi működési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2014. február 26- i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2014. február 26- i ülésére 785-1/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2014. február 26- i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II.18.)

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 5/2006. (II. 27.) rendelete az Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 5/2006. (II. 27.) rendelete az önkormányzat költségvetésének megállapításakor, illetőleg a zárszámadáskor a képviselő-testület részére tájékoztatásul

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2019. (II.14.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról 9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások 1..

Költségvetési bevételek és kiadások 1.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013.(II.25.) önkormányzati rendelete a 9/2012.(III.26.) rendelettel. a 12/2012.(IV.25) rendelettel, a 17/2012.(V.14.) 22/2012 (VIII.23.) önkormányzati

Részletesebben

1.. Az önkormányzat működési bevételei forrásonként 5..

1.. Az önkormányzat működési bevételei forrásonként 5.. Ladánybene Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16 /2009. ( XI.26. ) rendelete a 2009. évi költségvetésről szóló 3/2009. (II. 16.) rendeletének módosításáról Ladánybene Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. melléklet a 7/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítása összesen

1. melléklet a 7/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítása összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 7/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez a összesen előirányzat (b) előirányzat (c) 1. Működési bevételek 143 068 143 099 2.Intézményi működési bevétel 26 871 26 895 3.

Részletesebben

b) működési finanszírozási bevételét (2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

b) működési finanszírozási bevételét (2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2018. (VI. 07.) önkormányzati rendelet Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2017. (II.0.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016. (I.28.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város Önkormányzatának

Részletesebben

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K

Milota Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K Milota Önkormányzat 1. melléklet a 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím 2013.

Részletesebben

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2012. (IV.06.)

Részletesebben

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete Magyarcsanád Község Önkormányzat költségvetéséről, módosításáról és végrehajtásának rendjéről szóló 1/2014.

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2..

Az önkormányzat és költségvetési szervei évi költségvetése 1.. II. A költségvetési kiadások 2.. 1 Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009. (II.12.) számú rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 2/2008 (II.15.) számú rendeletének módosításáról Lepsény Nagyközség

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

1. sz.melléklet. Imrehegy Község Önkormányzat 2010. I. félévi költségvetési mérlege. Adatok eft-ban. Bevételek

1. sz.melléklet. Imrehegy Község Önkormányzat 2010. I. félévi költségvetési mérlege. Adatok eft-ban. Bevételek 1. sz.melléklet Imrehegy Község Önkormányzat 2010. I. félévi költségvetési mérlege Bevételek Intézményi működési bevételek 10 854 10 854 5 791 53,35% Helyi adók 21 750 21 750 7 041 32,37% Egyéb sajátos

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások ezer forint ezer forint forráshiánnyal 2..

Költségvetési bevételek és kiadások ezer forint ezer forint forráshiánnyal 2.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/010.(VI.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 010. évi költségvetéséről szóló 1/010.(II.10.) KT. sz. rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzati Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. Tv. 65. -a

Részletesebben

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( )

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( ) 1 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím B E V É T E L E K Eredeti Módosított 1.1.sz. melléklet Ezer forintban Teljesítés 1 2 3 4 5 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) 138 186 138 186 174 575

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások 1..

Költségvetési bevételek és kiadások 1.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/201(VIII.2) önkormányzati rendelete a 9/201(III.26.) rendelettel. a 12/201(IV.25) rendelettel, a 17/201(V.14.) önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Tájékoztató kimutatások, mérlegek Nyékládházi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. számú tájékoztató tábla B E V É T E L E K Bevételi jogcím 2012. évi 2013.évi 1 2 5 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, előirányzatcsoport száma,

1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, előirányzatcsoport száma, 1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, csoport száma, megnevezése 2. 3. 4. 5. 6. 1. Közoktatási és Közművelődési Intézmények

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben ek forrásonkénti alakulása 2011. évben I. Működési bevételek 2011. eredeti 2011 Módosított 1. sz. melléklet 2011. teljesítés Saját bevételek összesen: 145 480 189 405 209 696 1. Intézményi működési bevételek

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2009. február 27. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 2/2009. (II. 27.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről 2 szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosítása 3/2009.

Részletesebben

(2) A Rendelet 1.. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) A Rendelet 1.. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat 18/211.(X.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 28/2018. (IX.27.) önkormányzati rendelet Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e az önkormányzat költségvetéséhez és a zárszámadáshoz csatolandó mérlegek, kimutatások tartalmi követelményeinek meghatározásáról

Részletesebben

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l Csanytelek Község Önkormányzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l 121-3/2011. * 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz.( 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

A. Költségvetési KIADÁSOK

A. Költségvetési KIADÁSOK 2. sz. melléklet az 1/2011. (II.10.) sz. önkormányzati képviselő-testületi rendelethez Sajókeresztúr Községi Önkormányzat 2011.évi kiadásai és bevételei összesítve és címenként (adatok eft-ban) A. Költségvetési

Részletesebben

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről GYŐRTELEK Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (II. 24.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Győrtelek Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

IKLÓDBÖRDŐCE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK

IKLÓDBÖRDŐCE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK IKLÓDBÖRDŐCE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 15/2013. (XII.31.) önkormányzati R E N D E L E T E az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról Iklódbördőce Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2018. (II.08.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.03.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/211.(IV.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról 1.. (1) Tárnokréti Község Önkormányzata

Részletesebben

JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2014 (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2014 (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2014 (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014 (II.20.) önkormányzati rendelet módosításáról. Jászszentandrás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 24 - i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 24 - i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 24 - i ülésére Tárgy: Az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (II.12.) sz. rendelet módosítása

Részletesebben

2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez. A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben

2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez. A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben 2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben Bevételek Kiadások Fejezetek I. Működési bevételek II. Felhalmozási bevételek III. Finanszírozási

Részletesebben

2017. évi bevételi többletigények és javaslat kiemelt előirányzatonként (EFt-ban) 3. Felhalmozási és tőkejellegű bevételek

2017. évi bevételi többletigények és javaslat kiemelt előirányzatonként (EFt-ban) 3. Felhalmozási és tőkejellegű bevételek 2017. évi bevételi többletigények és javaslat kiemelt onként (EFt-ban) 1.sz. melléklet Kiemelt száma, megnevezése Cím, csoport száma, megnevezése 1. Működési bevételek 1.1. Közhatalmi bevételek 1.2. Intézményi

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének:

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 2-8/2013 d.) melléletei N A P I R E N

Részletesebben

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként FELSŐPÁHOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓ Megnevezés 2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként 1. számú melléklet ezer Ft-ban Előirányzat Intézményi működési bevételek 1120 Önkormányzatok

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete Csanádpalota Nagyközség Önkormányzatának 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008. (I. 30.) ÖR. rendeletének

Részletesebben

B E V É T E L E K K I A D Á S O K

B E V É T E L E K K I A D Á S O K 1. melléklet a 2/2013. /II.07./számú önkormányzati rendelethez Szendrő Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének mérlege 1. sz. táblázat Bevételi jogcím B E V É T E L E K Önkormányzat Önkormányzati

Részletesebben

Beleg Község bevételi és kiadási főösszegének forrásonkénti megbontása

Beleg Község bevételi és kiadási főösszegének forrásonkénti megbontása Beleg Község bevételi és kiadási főösszegének forrásonkénti megbontása 2. számú melléklet működési bevétel e Ft támogatás 29882 központi költségvetésből 29882 normatív állami hozzájárulás 8778 központosított

Részletesebben