Fürdőélet a Balatonon

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fürdőélet a Balatonon"

Átírás

1 Fürdőélet a Balatonon Középiskolások feladatai 1. csoport Iskola:. Név: feladat: Résztéma feldolgozása 8.terem: A Balaton felfedezése Füred és Hévíz Emléktárgyak a 19. században Felhasználandó: szövegek, képek, tárló. Mi vonzotta kezdetben az embereket a Balaton vidékére? A 19. századi vendég mit láthatott Balatonfüreden? A Hévízre érkező vendég az 1930-as években milyen fajta szállásokból választhatott? Milyen tárgyakat árusítottak fürdőhelyi emlékként a 19. században?

2 2. Melyik fürdőhelyről szól az idézet? Az alábbi idézeteket egészítsétek ki a megadott szavakkal. Írjatok betűjelet ahhoz a településhez (idézetek alatt), amelyről az idézet szól! Felhasználandó: 8.terem hangzópontja, 9.terem végén a digitális lapozó. A)..van egy igen erös vizü... forrás, de kár, hogy a... mint egy két ölnyire! Ha tisztán, az az: Balaton vize nélkül meríttethetik, erösebb a..., melly tsak úgy történhetik meg, ha az edény... béfogatván a víz méllyére üresen lenyomatik, s lenyomatván szája kinyittatik. E forrás, midőn én láttam, egy fa... volt körülvéve. szája, bodonnal, Balatonban, savanyú, Füredinél F) A telep előtti... tisztasága még elfogadható, bár a berekből a Balatonba folyó víz néha barnás elszíneződést okoz, de azért ez nem kelti a piszkosság benyomását. A part közelében olyan alacsony a..., hogy a... gyerekek is nyugodtan fürödhetnek benne. A tó... itt kitűnő. Az utóbbi években... mértéket öltő hínárosodás azonban nagy fokban rontja a fürdés örömeit. talaja, ijesztő, víz,vízterület, kisebb Balatonboglár-Szabadság üdülőtelep Balatonfüred Balatonkeresztúr Pálköve Siófok Zamárdi 3. Kérdések egyes résztémákból 9. terem: Népművészet mint idegenforgalmi árucikk Soroljatok fel híres iparágakat a Balaton környéki népművészetből!..

3 9. terem: A Balaton mindenkié Hogyan alakult a turizmus virágkorában a déli part és hogyan a Balaton-felvidék sorsa? Mi lett a tömegturizmus következménye? 4. Gyűjtsetek frappáns, hatásos rövid reklámfeliratokat, hirdetésrészleteket! Felhasználandó: plakátok, kisebb szöveges hirdetések, hirdetőoszlop Találjátok meg a képeket! Felhasználandó: képek, plakátok, elhúzható ajtajú leporellók. Milyen vendéglátóhely van a képen?..

4 Hol volt ez a penzió?. Melyik település strandja, fürdőháza van a képen?.

5 Kik voltak ezek a balatoni fürdővendégek? Párosítsátok össze a képeket a megfelelő név és a foglalkozás jelével!.. 1. Habsburg József 5. Vámbéry Ármin 6. Krúdy Gyula 8. Jászai Mari 9. Széll Kálmán A) író C) Kelet-kutató, utazó D) Magyarország nádora F) politikus, miniszterelnök G) színésznő

6 6. Melyik jelenethez tartoznak a képeken látható tárgyak? Írjátok a sorszámukat a megfelelő helyre! Cserkésztábor az 1930-as években: Úttörőtábor az 1970-es években:. Falatozó az 1970-es években:.

7 Fürdőélet a Balatonon Középiskolások feladatai 2. csoport Iskola:. Név: feladat: Résztéma feldolgozása 8. terem: Sport Felhasználandó: szövegek, képek, plakátok, tárló, fiók, monitor. Milyen sportokat lehetett régen űzni vagy megnézni - Keszthelyen?... Siófokon?. Balatonszemesen?... Melyik korszakra jellemző sportág a Balatonnál a - vízisí?... kugli?... vízilabda?... Miért lehetett és lehet sportszereket kölcsönözni a Balatonnál?... Melyek voltak a Balatoni Sporthetek (Nemzetközi Sporthetek) jellemző sportágai? Hányadikat rendezték meg 1942-ben?

8 2. Melyik fürdőhelyről szól az idézet? Az alábbi idézeteket egészítsétek ki a megadott szavakkal. Írjatok betűjelet ahhoz a településhez (idézetek alatt), amelyről az idézet szól!! Felhasználandó: 8.terem hangzópontja, 9.terem végén a digitális lapozó. D) A... mellett szaladt a nagy berek levezető csatornája. Leginkább ennek hídján szerettem ülni, mert onnan a Balatont és a... is láthattam. Az a nyugalom, mellyel a víz mellett el tudok..., már itt kezdődött. Innen alakult ki bennem a... szeretete, a nádé, a kákáé, a sásé, s a part sok apró folyondárjáé, mely a csatorna szélén... álldogál, vízinövények, csatornát, Bélavár, üldögélni E)... hely igen kevés van, komfort a vendéglőkben nincs.... hely volna egy-kettő, de ezekhez jutni nagyon nehéz.... hajó csak úgy megy, ha nagy társaság verődik össze;..., Csobánc messze vannak, s... nincs megkönnyítve az oda való menetel. kirándulási,tátika, Tihanyba, árnyékos, hasonlóan, Balatonboglár-Szabadság üdülőtelep Balatonfüred Balatonkeresztúr Pálköve 3. Kérdések egyes résztémákból Siófok Zamárdi 9. terem: Emléktárgyak Nézzétek meg a szuvenírbódé kirakatát! Milyen használati tárgyakat árusítanak?

9 9. terem: Fizetővendéglátás Mi a szobakiadás előnye a szállodával, kempinggel szemben? Gyűjtsetek frappáns, hatásos rövid reklámfeliratokat, hirdetésrészleteket! Felhasználandó: plakátok, kisebb szöveges hirdetések, hirdetőoszlop Találjátok meg a képeket! Felhasználandó: képek, plakátok, elhúzható ajtajú leporellók. Milyen vendéglátóhely van a képen?

10 Hol van ez a történelmi emlék?. Melyik település strandja, fürdőháza van a képen?.

11 Kik voltak ezek a balatoni fürdővendégek? Párosítsátok össze a képeket a megfelelő név és a foglalkozás jelével! Habsburg József 2. Sarah Bernhardt 3. Sebastian Kneipp 5. Vámbéry Ármin 6. Krúdy Gyula A) író C) Kelet-kutató, utazó D) Magyarország nádora E) pap, a természetes vízgyógyászat kifejlesztője G) színésznő

12 6. Melyik jelenethez tartoznak a képeken látható tárgyak? Írjátok a sorszámukat a megfelelő helyre! Emléktárgyak a 19. századból:. Fürdőház Korok és divatok:.. Strand az 1970-es években:..

13 Fürdőélet a Balatonon Középiskolások feladatai 3. csoport Iskola:. Név: feladat: Résztéma feldolgozása 9. terem: Vendéglátás, falatozó Felhasználandó: szövegek, képek, plakátok, elhúzható ajtajú leporellók, monitor, falatozó-kirakat. Nevezzetek meg néhány - szállodát, amelyek nevével találkoztatok a kiállításban! borozót.. - csárdát.... Nézzétek meg a falatozó kirakatát! Melyik italokat nem lehet ma már kapni? Miért nyílt olyan sok étterem, falatozó a 20. század 2. felében? Mi tudja rontani a vendéglátás színvonalát?

14 2. Melyik fürdőhelyről szól az idézet? Az alábbi idézeteket egészítsétek ki a megadott szavakkal. Írjatok betűjelet ahhoz a településhez (idézetek alatt), amelyről az idézet szól!! Felhasználandó: 8.terem hangzópontja, 9.terem végén a digitális lapozó. B) A tóhoz legközelebbi, s legszebb épülete a gyógyhelynek: az új... két emeletre, 46 szobával,..., s kielégítőleg: sőt némellyek fényüzésig..., a 9 fürdő szobán kívül, ebben találtatik a... orvos lakása, a felügyelői hivatal iróterme. Ezen épület legtöbb szobáiból..., a tóra, az általellenben fekvő partra, a tihanyi apátságra, a dombok szép koszorújára, szántóföldekre, s rétekre nagyszerű a kilátás messzeterjedő, bútorozvák, czélirányosan, fürdőház, fürdő G) A főszezonban nem fért el a.az üdülővendégek áradata, a nagykörútihoz hasonló gyalogosforgalom lecsorgott az, még bizonytalanabbá téve a az amúgy is keskeny átmenő szakaszon. A. meg úgy préselődtek össze a fürdőzők, akárcsak vasárnap a Palatinuson. járműközlekedést, úttestre, strandon, kánikulai, járdákon Balatonboglár-Szabadság üdülőtelep Balatonfüred Balatonkeresztúr Pálköve Siófok Zamárdi 3. Kérdések egyes résztémákból 8. terem: A Balaton felfedezése Az üdülőtelepek kialakulása Mikor fedezték fel a Balatont mint nyaralóhelyet? Mi volt a vonzereje?

15 9. terem: A Balaton mindenkié Mikor lett a Balaton mindenkié? 4. Gyűjtsetek frappáns, hatásos rövid reklámfeliratokat, hirdetésrészleteket! Felhasználandó: plakátok, kisebb szöveges hirdetések, hirdetőoszlop Találjátok meg a képeket! Felhasználandó: képek, plakátok, elhúzható ajtajú leporellók, Emléktárgyak (19.század) tárló Milyen vendéglátóhely van a képen?..

16 Hol volt ez a penzió? Melyik település strandja, fürdőháza van a képen?..

17 Kik voltak ezek a balatoni fürdővendégek? Párosítsátok össze a képeket a megfelelő név és a foglalkozás jelével!.. 1. Habsburg József 2. Sarah Bernhardt 3. Sebastian Kneipp 4. Gustav Mahler 7. Eötvös József B) író, politikus D) Magyarország nádora E) pap, a természetes vízgyógyászat kifejlesztője G) színésznő H) zeneszerző, karmester

18 6. Melyik jelenethez tartoznak a képeken látható tárgyak? Írjátok a sorszámukat a megfelelő helyre! Emléktárgyak a 19. századból: Fürdőház Korok és divatok:. Emléktárgyak a 20. századból:

19 Fürdőélet a Balatonon Középiskolások feladatai 4. csoport Iskola:. Név: feladat: Résztéma feldolgozása 9. terem: Fürdőház - fövenyfürdő, strandjelenet Felhasználandó: szövegek, képek, tárlók, enteriőrök. Miért építettek fürdőházakat? Milyen jellegzetességeik, tartozékaik voltak? A balatoni falvak lakói mire használták régen a vízpartot és a vizet? Mik voltak a fürdőző nő ruhadarabjai, felszerelési tárgyai - a sz.fordulóján?... - az 1950-es években? az 1970-es évek strandján?... Milyen hajó áll a fürdőház mellett? Mikor használták a Balatonon?..

20 2. Melyik fürdőhelyről szól az idézet? Az alábbi idézeteket egészítsétek ki a megadott szavakkal. Írjatok betűjelet ahhoz a településhez (idézetek alatt), amelyről az idézet szól! Felhasználandó: 8.terem hangzópontja, 9.terem végén a digitális lapozó. C) A fürdővendégek csak... év óta keresik fel ezt a helyet, s azoknak száma ezideig még csekély, ami annak tulajdonítható, hogy... állomása Siófok, avagy..., s magában a községben a vendégek kényelmére vagy szórakozására még semmi nincs, sőt... is alig kaphatók A víz a parton igen sekély és nagy távolságra kell bemenni, hogy az... megfürödhessen. vasuti, néhány, ember, Szántód, fürdőbódék E)... hely igen kevés van, komfort a vendéglőkben nincs.... hely volna egy-kettő, de ezekhez jutni nagyon nehéz.... hajó csak úgy megy, ha nagy társaság verődik össze;..., Csobánc messze vannak, s... nincs megkönnyítve az oda való menetel. kirándulási,tátika, Tihanyba, árnyékos, hasonlóan Balatonboglár-Szabadság üdülőtelep Siófok Balatonfüred Zamárdi Balatonkeresztúr Pálköve 3. Kérdések egyes résztémákból 8. terem: A Balaton felfedezése Az üdülőtelepek kialakulása Milyen szervezetek tettek sokat a balatoni fürdőélet felvirágzásáért?

21 9. terem: Szüreti felvonulások Mi volt a szüreti felvonulások jellemző tárgya? 4. Gyűjtsetek frappáns, hatásos rövid reklámfeliratokat, hirdetésrészleteket! Felhasználandó: plakátok, kisebb szöveges hirdetések, hirdetőoszlop Találjátok meg a képeket! Felhasználandó: képek, plakátok, elhúzható ajtajú leporellók. Milyen vendéglátóhely van a képen?...

22 Hol volt ez a sétatér?.. Melyik település strandja, fürdőháza van a képen?.....

23 Kik voltak ezek a balatoni fürdővendégek? Párosítsátok össze a képeket a megfelelő név és a foglalkozás jelével!.. 3. Sebastian Kneipp 4. Gustav Mahler 8. Jászai Mari 9. Széll Kálmán 10. Móricz Zsigmond A) író E) pap, a természetes vízgyógyászat kifejlesztője F) politikus, miniszterelnök G) színésznő H) zeneszerző, karmester

24 6. Melyik jelenethez tartoznak a képeken látható tárgyak? Írjátok a sorszámukat a megfelelő helyre! Cserkésztábor az 1930-as években:.. Falatozó az 1970-es években: Fizetővendéglátás Nyaralóház terasza:...

25 Fürdőélet a Balatonon Középiskolások feladatai 5. csoport Iskola:. Név: feladat: Résztéma feldolgozása 8. terem: Gyermekek a Balatonnál Felhasználandó: szövegek, monitor, falitabló, képek, enteriőrök Mik voltak a különbségek és a hasonlóságok a cserkész és az úttörő napirendje között? Milyen fajta szervezett üdülési lehetőségeik voltak az iskolás gyerekeknek a 20. század 2. felében?... Miért mérték a Lellén nyaraló gyerekek súlyát?.. Milyen játék- és sportprogramok voltak a gyermektáborokban?

26 2. Melyik fürdőhelyről szól az idézet? Az alábbi idézeteket egészítsétek ki a megadott szavakkal. Írjatok betűjelet ahhoz a településhez (idézetek alatt), amelyről az idézet szól! Felhasználandó: 8.terem hangzópontja, 9.terem végén a digitális lapozó. D) A... mellett szaladt a nagy berek levezető csatornája. Leginkább ennek hídján szerettem ülni, mert onnan a Balatont és a... is láthattam. Az a nyugalom, mellyel a víz mellett el tudok..., már itt kezdődött. Innen alakult ki bennem a... szeretete, a nádé, a kákáé, a sásé, s a part sok apró folyondárjáé, mely a csatorna szélén... álldogál, vízinövények, csatornát, Bélavár, üldögélni F) A telep előtti... tisztasága még elfogadható, bár a berekből a Balatonba folyó víz néha barnás elszíneződést okoz, de azért ez nem kelti a piszkosság benyomását. A part közelében olyan alacsony a..., hogy a... gyerekek is nyugodtan fürödhetnek benne. A tó... itt kitűnő. Az utóbbi években... mértéket öltő hínárosodás azonban nagy fokban rontja a fürdés örömeit. talaja, ijesztő, víz,vízterület, kisebb Balatonboglár-Szabadság üdülőtelep Balatonfüred Balatonkeresztúr Pálköve Siófok Zamárdi 3. Kérdések egyes résztémákból 9. terem: Emléktárgyak Mik a leggyakoribb ábrázolások a balatoni emléktárgyakon?

27 9. terem: Fizetővendéglátás Mi a szobakiadás előnye a szállodával, kempinggel szemben? 4. Gyűjtsetek frappáns, hatásos rövid reklámfeliratokat, hirdetésrészleteket! Felhasználandó: plakátok, kisebb szöveges hirdetések, hirdetőoszlop Találjátok meg a képeket! Felhasználandó: képek, plakátok, elhúzható ajtajú leporellók. Milyen vendéglátóhely van a képen?...

28 Hol volt ez a lóverseny?. Melyik település strandja, fürdőháza van a képen?.

29 Kik voltak ezek a balatoni fürdővendégek? Párosítsátok össze a képeket a megfelelő név és a foglalkozás jelével! Sebastian Kneipp 4. Gustav Mahler 5. Vámbéry Ármin 7. Eötvös József 8. Jászai Mari B) író, politikus C) Kelet-kutató, utazó E) pap, a természetes vízgyógyászat kifejlesztője G) színésznő H) zeneszerző, karmester

30 6. Melyik jelenethez tartoznak a képeken látható tárgyak? Írjátok a sorszámukat a megfelelő helyre! Szüreti felvonulások, szőlőhegy: Népművészet mint idegenforgalmi árucikk:. Strand az 1970-es években:

Fürdőélet a Balatonon

Fürdőélet a Balatonon Fürdőélet a Balatonon Általános iskolások feladatai 1. csoport Iskola:. Név:....... 1. Általános kérdések, az egyes témákból A Balaton felfedezése: Ki az a híres festő, akinek képe a kiállításban látható?

Részletesebben

Fürdőélet a Balatonnál

Fürdőélet a Balatonnál Fürdőélet a Balatonnál Iskolai forduló Középiskolák FONTOS! A mellékelten elküldött irodalmi szemelvények a 3-7. feladatok megoldásához szükségesek. A kiállítás anyaga, az ott látottak, olvasottak felidézése

Részletesebben

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu Balatontourist Platán Panzió Balaton 2013 H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. H Balatontourist Platán Panzió H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. Foglalás: Tel.: (36) 84/314-388, (36) 30/758-4575 (36) 30/742-2107

Részletesebben

Somogy megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége 2011. Balaton déli partján kijelölt fürdőhelyek (strandok) Balatonberénytől Siófokig

Somogy megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége 2011. Balaton déli partján kijelölt fürdőhelyek (strandok) Balatonberénytől Siófokig Somogy megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége 2011. A természetes fürdővizekben való fürdés feltételeit és az engedélyezés rendjét a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint

Részletesebben

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás Balaton Fejlesztési Tanács Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht. Siófok, 2008. június 10. Fejlesztési Térkép céljai Mire irányul? A Balaton

Részletesebben

Szakmai besza molo. a Balatoni Múzeum Aranyhíd- Fejezetek a Balaton történetéből című állandó kiállítás megvalósításának III.

Szakmai besza molo. a Balatoni Múzeum Aranyhíd- Fejezetek a Balaton történetéből című állandó kiállítás megvalósításának III. Szakmai besza molo a Balatoni Múzeum Aranyhíd- Fejezetek a Balaton történetéből című állandó kiállítás megvalósításának III. üteméről Készítette: Haász Gabriella történész 2011. szeptember 30. Cím: 8360

Részletesebben

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek A /00 (IV..) Korm. rendelet szerint kijelölt fürdőhelyek listája,,

Részletesebben

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA EFOP-3.6.2-16-2017-00017 Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA ÉLMÉNYPONTOK HARGITAI DÁVID MÁTÉ A SZABADIDŐS

Részletesebben

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program Balaton-felvidék Balatonakali Balatonszepezd Révfülöp Badacsonyörs Badacsony 3 Szőlőskert Hotel és Borászda Szőlőskert Hotel és Borászda BADACSONY Terület nagysága: Fejlesztés jellege: Szálláshely kapacitása:

Részletesebben

A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA

A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA VITORLÁSKIKÖTŐK A BALATON KÖRÜL 2016 BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. Ha Balaton, akkor Hajózás! BAHART KIKÖTŐ LÁNCA, ILLETVE TÚRAHELYEI BAHART vitorláskikötők Balatonalmádi

Részletesebben

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI DR. MADARÁSZ ESZTER Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Intézeti Tanszék A SZABADIDŐS CÉLLAL UTAZÓK KÖRÉBEN

Részletesebben

Turizmusgazdaság a Balaton kiemelt üdülőkörzetben. Szántó Balázs KSH Veszprémi főosztály

Turizmusgazdaság a Balaton kiemelt üdülőkörzetben. Szántó Balázs KSH Veszprémi főosztály Turizmusgazdaság a Balaton kiemelt üdülőkörzetben Szántó Balázs KSH Veszprémi főosztály Kérdések Nemzetgazdasági értelemben mit értünk turizmus alatt? Kik alkotják a turizmus gazdaságát? Balaton kiemelt

Részletesebben

A KOMPTENECIAFEJLESZTÉS HELYSZÍNEINEK BEMUTATÁSA

A KOMPTENECIAFEJLESZTÉS HELYSZÍNEINEK BEMUTATÁSA A KOMPTENECIAFEJLESZTÉS HELYSZÍNEINEK BEMUTATÁSA KÖZIGAZGATÁSI SZERVEK MUNKATÁRSAINAK KOMPETENCIAFEJLESZTÉSE ÁROP 2.2.23 Készítette: Szántó Krisztina, Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit

Részletesebben

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Varga-Dani Barbara Regionális marketing igazgató Országos TDM Konferencia

Részletesebben

Feladatlap. Osszátok fel a szervezési feladatokat egymás között! Ha valaki végzett a saját feladatával, az segítsen a többieknek!

Feladatlap. Osszátok fel a szervezési feladatokat egymás között! Ha valaki végzett a saját feladatával, az segítsen a többieknek! Feladatlap Szervezzetek egy kirándulást a megadott helyre! Állítsatok össze egy hétvégi programot! A megadott árak alapján számoljátok ki, hogy körülbelül mennyibe kerül a kirándulás? Indulási pont: Horváth

Részletesebben

Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére

Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére Örömünkre szolgált, hogy az elmúlt évek során sok szakszervezeti tag és családja részére biztosítottuk szálláshelyünkön a

Részletesebben

1. Melyik olimpián nyert aranyérmet Kaposvár világhírű szülötte, Csík Ferenc( (100 m-es gyorsúszás)

1. Melyik olimpián nyert aranyérmet Kaposvár világhírű szülötte, Csík Ferenc( (100 m-es gyorsúszás) 5. forduló 1. Melyik olimpián nyert aranyérmet Kaposvár világhírű szülötte, Csík Ferenc( (100 m-es gyorsúszás) A. Berlin B. Helsinki C. Melbourne 2. Hogy hívják a Kaposszentjakabon évek óta rendszeresen

Részletesebben

A BALATON ÉS KÖRNYÉKE

A BALATON ÉS KÖRNYÉKE A BALATON ÉS KÖRNYÉKE A TÓ ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSE A Balaton elhelyezkedése A Balaton az őrbıl Lóczy Lajos, a magyar tenger legodaadóbb kutatója A Balaton általános jellemzıi A Balaton a múltban, a legnagyobb

Részletesebben

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A kivitelezés ideje: 2013. 03. 07. 2013. 06. 28. Az építtető neve és elérhetősége: Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Kivitelező neve

Részletesebben

Virágos Balatonért 2008. Versenyfelhívás

Virágos Balatonért 2008. Versenyfelhívás Virágos Balatonért 2008. A Virágos Balatonért 2008. évi közforgalmú és vitorlás kikötő, közforgalmú strand, kereskedelmi szálláshely és magánszálláshely-szépítő versenyt a Szervező Bizottság meghirdeti.

Részletesebben

GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK

GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK Kollégiumi szálláslehetőség Cím: 5400 Mezőtúr, Petőfi tér 1. (volt főiskola kollégiuma) tel: 06-56-551-000 Szobák és árak: Földszint: 2 db 4 fős szoba (külön

Részletesebben

Négy napra megy nyaralni a magyar

Négy napra megy nyaralni a magyar Négy napra megy nyaralni a magyar Még mindig a magyar tenger a legnépszerűbb belföldi úti cél ez derült ki a Szállásvadász.hu friss turisztikai felméréséből, amelyben több mint 18 ezer hazai utazót kérdeztek

Részletesebben

Vízminőség rekreáció marketing média összefüggések és hatások rövid bemutatása. Pókos Katalin

Vízminőség rekreáció marketing média összefüggések és hatások rövid bemutatása. Pókos Katalin Vízminőség rekreáció marketing média összefüggések és hatások rövid bemutatása Pókos Katalin Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság Tihany, 2007. október 19. Balaton turizmusa számokban 2007. I-VII.

Részletesebben

Teljessé vált a Balaton története

Teljessé vált a Balaton története 2011 június 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Az egykori fürdőruhadivattal, egy lángosos bódé és egy tipikus hétvégi ház kialakításával a balatoni fürdőkultúra,

Részletesebben

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra szombat, 8:00 Nyomtatványok Ez a file az alábbi nyomtatványokat tartalmazza: - pecsétkönyv - ellenőrzőlapok - rajttábla (A4 és 2xA5) - plakát - matricák Név:

Részletesebben

Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly.

Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly. Siófok bemutatása Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly. A Magyar Turizmus Zrt. nemrégiben tette közzé a leglátogatottabb magyar városok előzetes top 10-es listáját, ahol

Részletesebben

RENDEZVÉNYAJÁNLATOK VÁRJUK A BALATONNÁL, VÁRJUK A FEDÉLZETEN! BALATONI HAJÓZÁSI ZRT.

RENDEZVÉNYAJÁNLATOK VÁRJUK A BALATONNÁL, VÁRJUK A FEDÉLZETEN! BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. 2015 RENDEZVÉNYAJÁNLATOK VÁRJUK A BALATONNÁL, VÁRJUK A FEDÉLZETEN! BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. Különleges helyszín különleges rendezvényre! Egyedülálló élmény, gyönyörű környezet a balatoni táj, mely feledhetetlen

Részletesebben

A JAVASLATTEVŐ ADATAI:

A JAVASLATTEVŐ ADATAI: I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI: 1. A javaslatot benyújtó (személy/intézmény /szervezet/vállalkozás) neve: Alsóörs Helyi Értéktár Bizottság 2. A javaslatot benyújtó személy vagy kapcsolattartó személy adatai:

Részletesebben

Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly.

Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly. Siófok bemutatása Siófok az ország ötödik legnépszerűbb turisztikai célpontja volt tavaly. A Magyar Turizmus Zrt. nemrégiben tette közzé a leglátogatottabb magyar városok előzetes top 10-es listáját, ahol

Részletesebben

Távolsági vonatainkon is biztosítunk kerékpárszállítási lehetőséget a Tisza-tóhoz, a Dunántúlidombsághoz, a Balatonhoz.

Távolsági vonatainkon is biztosítunk kerékpárszállítási lehetőséget a Tisza-tóhoz, a Dunántúlidombsághoz, a Balatonhoz. Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját! Távolsági vonatainkon is biztosítunk kerékpárszállítási lehetőséget a Tisza-tóhoz, a Dunántúlidombsághoz, a Balatonhoz. BALATON-PART

Részletesebben

A nagy Balaton-felmérés - a pihenni vágyók csaknem fele már nem kizárólag nyáron érkezik

A nagy Balaton-felmérés - a pihenni vágyók csaknem fele már nem kizárólag nyáron érkezik A nagy Balaton-felmérés - a pihenni vágyók csaknem fele már nem kizárólag nyáron érkezik Budapest, 2018. augusztus 16. - Strandolás és lángos ez a két dolog jut eszébe a legtöbb embernek a Balatonról.

Részletesebben

A tihanyi Panoráma Hotel konferencia / rendezvény szolgáltatási csomagajánlata

A tihanyi Panoráma Hotel konferencia / rendezvény szolgáltatási csomagajánlata A tihanyi Panoráma Hotel konferencia / rendezvény szolgáltatási csomagajánlata Ajánlattevő neve: H + H Lakópark Korlátolt Felelősségű Társaság Ajánlattevő székhelye: 8200 Veszprém, Stadion út 11/B Ajánlattevő

Részletesebben

Michalovce - a zempléni turizmus kapuja VÍZ MELLETTI RELAX

Michalovce - a zempléni turizmus kapuja VÍZ MELLETTI RELAX VÍZ MELLETTI RELAX Michalovce - a zempléni turizmus kapuja VÍZ MELLETTI RELAX VíZ MELLETTI relax Zemplínska šírava A Zemplínska šírava az Oravska priehrada után a második legnagyobb vízfelület Szlovákiában,

Részletesebben

Sarti. 4 férőhelyű. 3 férőhelyű

Sarti. 4 férőhelyű. 3 férőhelyű Sarti Napjainkban Sarti a Sithonia-félsziget egyik legkedveltebb települése, ahol a tenger kékje egyesül a kristálytiszta vizű, homokos tengerparttal. Ez a kép teszi feledhetetlenné az itt eltöltött vakációt.

Részletesebben

A turizmus fejlődésének következményei

A turizmus fejlődésének következményei A turizmus fejlődésének következményei 2018. 10. 04 http://itthon.hu/site/upload/mtrt/turizmus_bulletin/00_06/r-21.htm a turizmus leginkább kedvező és leginkább kedvezőtlen hatásai Siófokon http://itthon.hu/site/upload/mtrt/turizmus_bulletin/00_06/r-21.htm

Részletesebben

Egy csodás Balaton-parti esküvő forgatókönyve

Egy csodás Balaton-parti esküvő forgatókönyve Egy csodás Balaton-parti esküvő forgatókönyve Romantikus Balaton-parti esküvőről álmodik? Szívesen mondaná ki a boldogító igent szíve választottjának egy varázslatos balatoni szigeten? Válassza a tihanyi

Részletesebben

Üdülési lehetőség 2016

Üdülési lehetőség 2016 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. 2. 3. 4. 5. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók

Részletesebben

Legkedveltebb programtervünk:

Legkedveltebb programtervünk: Egy csodás Balaton-parti esküvő forgatókönyve Romantikus Balaton-parti esküvőről álmodik? Szívesen mondaná ki a boldogító igent szíve választottjának egy varázslatos balatoni szigeten? Válassza a tihanyi

Részletesebben

ELADÓ/FOR SALE Az ingatlan eladási ára 2 millió Euro. Virág Endre endre.virag@alfila.hu +36 30/931 05 48

ELADÓ/FOR SALE Az ingatlan eladási ára 2 millió Euro. Virág Endre endre.virag@alfila.hu +36 30/931 05 48 ELADÓ/FOR SALE Az ingatlan eladási ára 2 millió Euro. Lehetôség van közvetlenül csak az ingatlan megvásárlására, illetve az ingatlant birtokló projekt társaság megvásárlására is. Egyeztetés céljából kérjük,

Részletesebben

A tihanyi Aquilo Hotel Panoráma konferencia / rendezvény szolgáltatási csomagajánlata

A tihanyi Aquilo Hotel Panoráma konferencia / rendezvény szolgáltatási csomagajánlata A tihanyi Aquilo Hotel Panoráma konferencia / rendezvény szolgáltatási csomagajánlata Ajánlattevő neve: H + H Lakópark Korlátolt Felelősségű Társaság Ajánlattevő székhelye: H-8237 Tihany, Diós és Gödrös

Részletesebben

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03-

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03- Rendezvény neve Település Helyszín időpont információ V. Balatoni Filmfesztivál Keszthely Balaton Színház Repülő Hollandi Országos Bajnokság Balatonföldvár Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.-

Részletesebben

Balatonszepezdi Népfőiskola és Közép Európai Képzési Központ turisztikai célú használata

Balatonszepezdi Népfőiskola és Közép Európai Képzési Központ turisztikai célú használata Balatonszepezdi Népfőiskola és Közép Európai Képzési Központ turisztikai célú használata Áraink bruttó árak! A feltüntetett csoportkedvezmény egyszerre minimum 10 fő elszállásolását jelenti, akik egy csoportként

Részletesebben

2013. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK

2013. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK BÁNYA-, ENERGIA- ÉS IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE 1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48. 2013. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK BALATONFÖLDVÁRI ÜDÜLŐ, Spúr István u. 31. Az üdülő Balatonföldvár központjában, a

Részletesebben

Vetélkedő. Keresztury Dezső születésének 110. évfordulója alkalmából. 12 18 évesek számára

Vetélkedő. Keresztury Dezső születésének 110. évfordulója alkalmából. 12 18 évesek számára Vetélkedő Keresztury Dezső születésének 110. évfordulója alkalmából 12 18 évesek számára A pályázó csapat neve: (egyéni pályázó esetén a pályázó neve) A csapattagok nevei: Elérhetőség (postacím, e mail):

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2013. Tisztelt Kolléganők / Kollégák! Az Óbudai Egyetem meghirdeti 2012. nyári üdülésre Balatonszepezd és Zamárdi üdülőket. Az üdültetésben valamennyi dolgozónk

Részletesebben

A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI CÉLKITŰZÉSEI

A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI CÉLKITŰZÉSEI A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI CÉLKITŰZÉSEI Balaton számokban I. A Balaton Régió szálláshely forgalmának alakulása 1998 és 2004 között vendégéjszakák száma 1998. 2004. változás% Kereskedelmi szálláshelyek:

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2015. Tisztelt Kolléganők / Kollégák! Az Óbudai Egyetem meghirdeti 2015. nyári üdülésre Balatonszepezd és Zamárdi üdülőket. Az üdültetésben valamennyi dolgozónk

Részletesebben

A MAGYAR LAKOSSÁG ÉVI NYÁRI UTAZÁSI TERVEI

A MAGYAR LAKOSSÁG ÉVI NYÁRI UTAZÁSI TERVEI A MAGYAR LAKOSSÁG 2006. ÉVI NYÁRI UTAZÁSI TERVEI dr. Galla Gábor, vezérigazgató Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2006. június 7. STABILAN NÖVEKVŐ BELFÖLDI KERESLET 2005-BEN MINDEN KORÁBBINÁL TÖBB BELFÖLDI

Részletesebben

a m Látnivalók a környéken Zalakaros Sümegi vár Zalaegerszeg Kehidakustány Zala Springs 1 óra / 1h Royal Balaton Golf & Yacht Club Szigligeti vár

a m Látnivalók a környéken Zalakaros Sümegi vár Zalaegerszeg Kehidakustány Zala Springs 1 óra / 1h Royal Balaton Golf & Yacht Club Szigligeti vár Sümegi vár Zalaegerszeg Kehidakustány 15 Zala Springs 10 c per c per c Hévíz er 5p Zal Keszthely min in m 15 a m eg ye Royal Balaton Golf & Yacht Club Szigligeti vár in 5m 10 1 óra / 1h Balaton Golfclub

Részletesebben

Gyenesdiási Turisztikai

Gyenesdiási Turisztikai Gyenesdiási Turisztikai Egyesület Gyenesdiásról Nyugat-Magyarországon a határtól 100 km-re Nyugat-Balaton régióban, Keszthelyi-hegység lábánál, Keszthely és Hévíz szomszédságában, 3.400 fős település Szállásférőhelyek

Részletesebben

Siófok és környéke Nyaralók, apartmanok, magánházak Nyár 2013

Siófok és környéke Nyaralók, apartmanok, magánházak Nyár 2013 Siófok és környéke Nyaralók, apartmanok, magánházak Nyár Megrendelhető: HÍRÖS GUIDE Utazási Iroda, 6000 Kecskemét, Lórántffy u. 2. Tel./Fax: 76/499-814, Mobil: +36/30/265-1970 E-mail: hirosguide@freemail.hu

Részletesebben

XXIII. 214b. Keszthelyi Járási Tanács V. B. Tervdokumentációk 1954-1971

XXIII. 214b. Keszthelyi Járási Tanács V. B. Tervdokumentációk 1954-1971 dú ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK XXIII. 214b. Keszthelyi Járási Tanács V. B. Tervdokumentációk 1954-1971 Terjedelme: 37 doboz = 4,07 ifm Helyrajzi jelzete: iktatott

Részletesebben

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek. Ez a lista az érettségi

Részletesebben

Tájékoztatjuk Kedves vendégeinket, hogy a minibárból történő fogyasztást a konferencia minden kedves vendége egyénileg rendezi a szálloda portáján.

Tájékoztatjuk Kedves vendégeinket, hogy a minibárból történő fogyasztást a konferencia minden kedves vendége egyénileg rendezi a szálloda portáján. II. Számviteli konferencia Helyszín ismertető A Szálloda a Budapest Székesfehérvár vasútvonalon Velence állomástól 150 méterre található. A szálláshely szolgáltatás megrendelése feljogosítja a megrendelőt

Részletesebben

tszo_id targyszo 341 v 372 ajándék 269 államosítás 347 alternatív megoldás 265 Balaton az irodalomban 285 Balaton mint menedék 71 Balatonba torkolló folyóvizek 34 Balatonkultusz 288 bazaltbánya 390 berek

Részletesebben

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények A balatoni TDM modell - kutatási eredmények Szakály Szabolcs Heller Farkas Fıiskola MATUR 2007 január A Települési szintő TDM szerv A települési TDM szerv tagjai Az adott település vállalkozói, önkormányzata,

Részletesebben

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2 0 1 6 VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ VONYARCVASHEGY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: 1 Tartalom 1.JÖVŐKÉP... 3 1.1. Vonyarcvashegy

Részletesebben

Bodrog: A Bodrogról röviden

Bodrog: A Bodrogról röviden Bodrog: A Bodrogról röviden A Bodrog Kelet-Szlovákia és a Szovjet-Kárpátalja területén eredd Latorca. Ung, Laborca Ondava és Tapoly folyókból keletkezik. A szlovákiai Zemplén (Zemplin)-tól már Bodrog-ként

Részletesebben

TIHANY VÍZPART-REHABILITÁCIÓS TANULMÁNYTERV MÓDOSÍTÁSÁT MEGALAPOZÓ TERV 1 EGYEZTETÉSI ANYAG KOMPKIKÖTŐ ÉS KÖRNYÉKE

TIHANY VÍZPART-REHABILITÁCIÓS TANULMÁNYTERV MÓDOSÍTÁSÁT MEGALAPOZÓ TERV 1 EGYEZTETÉSI ANYAG KOMPKIKÖTŐ ÉS KÖRNYÉKE TIHANY VÍZPART-REHABILITÁCIÓS TANULMÁNYTERV MÓDOSÍTÁSÁT MEGALAPOZÓ TERV 1 1. BEVEZETŐ Jelen dokumentáció Tihany község Önkormányzat kezdeményezésével készülő, a település területére jelenleg hatályos Tihany

Részletesebben

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület Balatonfüredi Turisztikai Egyesület Bevezetés Egyesület megalakulása: 2006.február 22. Alapító tagok száma: 37 Jelenlegi tagok száma: 91 Tagok: Balatonfüredi turisztikai vállalkozások, azok a kompetens

Részletesebben

Somogy megye fürdésre használt felszíni vizei 2019

Somogy megye fürdésre használt felszíni vizei 2019 Somogy megye fürdésre használt felszíni vizei 2019 Somogy megyében jelenleg 62 db természetes fürdőhely üzemel, melyből a Balaton déli partján Balatonberénytől Balatonvilágosig 59 található, ezen kívül

Részletesebben

Fürdőélet a Balatonnál

Fürdőélet a Balatonnál Fürdőélet a Balatonnál Iskolai forduló Általános iskolák FONTOS! A mellékelten elküldött irodalmi szemelvények a 3-7. feladatok megoldásához szükségesek. A kitöltéshez nyomtassátok ki a feladatlapot és

Részletesebben

Gyermekkedvezmény: 6 éves korig ingyen 6 12 évig 50 % kedvezmény ( szülőkkel 1 szobában)

Gyermekkedvezmény: 6 éves korig ingyen 6 12 évig 50 % kedvezmény ( szülőkkel 1 szobában) VAKÁCIÓS ÖTLETEK Tervezze meg velünk nyári pihenését (vízparti szállás- és árajánlatok 2012. május 20. augusztus 20-ig) ALMÁDI NEREUS PARK HOTEL*** Balatonalmádiban a 71-es műútról jól megközelíthető helyen,

Részletesebben

Kérdőív. Adatgyűjtés a táborhely minősítéshez és hazai vízi turizmus fejlesztéséhez

Kérdőív. Adatgyűjtés a táborhely minősítéshez és hazai vízi turizmus fejlesztéséhez Kérdőív Adatgyűjtés a táborhely minősítéshez és hazai vízi turizmus fejlesztéséhez A kérdőív kitöltése maximum 15 percet vesz igénybe, kérem, hogy segítse a munkámat! A VÁLASZOKAT BÁRMILYEN MÓDOD JELÖLHETI,

Részletesebben

Konferencia szállás ajánlataink*

Konferencia szállás ajánlataink* Corso Hotel**** Pécs, Koller u. 8, 7626 (Térkép) Konferencia szállás ajánlataink* Egyike azon belvárosi hoteleknek melyek magukénak tudhatják Pécsett a legtöbb, azaz 4 csillagot. A 2010-ben épült Corso

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Szép jelen, szép csillag

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Szép jelen, szép csillag SZAKMAI BESZÁMOLÓ Szép jelen, szép csillag Karácsonyi ünnepkör a Balaton környékén c. időszaki kiállítás NKA 3506/183 Készítette: Gyanó Szilvia etnográfus, a kiállítás kurátora A Szép jelen, szép csillag

Részletesebben

BALATONUDVARI KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

BALATONUDVARI KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ BALATONUDVARI KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ MEGRENDELŐ: BALATONUDVARI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8242 BALATONUDVARI ADY ENDRE U. 16. A MEGRENDELŐ KÉPVISELŐJE:

Részletesebben

*CSALÁDI NYARALÁS AHOL A GYEREKEK INGYEN VAKÁCIÓZHATNAK* ***2 felnőtt + 2 gyerek (14 éves korig) 2 fő fizet 2 gyermek GRATIS***

*CSALÁDI NYARALÁS AHOL A GYEREKEK INGYEN VAKÁCIÓZHATNAK* ***2 felnőtt + 2 gyerek (14 éves korig) 2 fő fizet 2 gyermek GRATIS*** 2015 *CSALÁDI NYARALÁS AHOL A GYEREKEK INGYEN VAKÁCIÓZHATNAK* ***2 felnőtt + 2 gyerek (14 éves korig) 2 fő fizet 2 gyermek GRATIS*** CAMPING FIORI*** RABAC - Isztriai félsziget Horvátország 560 km-re Bp-től

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 25-i ülésére Tárgy: A kárpátaljai Dercenből érkező gyermekek vendéglátásáról szóló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

Belföldi szállásajánlatok

Belföldi szállásajánlatok Belföldi szállásajánlatok Érvényes: 2016. január 1-től 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Kiegészítő információk... 4 Abádszalók - Postás üdülő... 5 Aggtelek - Posta vendégszoba... 5 Badacsonytomaj

Részletesebben

Feladatlap az 5-6. osztályosok részére

Feladatlap az 5-6. osztályosok részére K I S T É RSÉGI SZAKTÁRGYI TÖRTÉNELEMVERSENY Feladatlap az 5-6. osztályosok részére Az Emlékpont a magyar történelem 1945 és 1990 közötti időszakát mutatja be Hódmezővásárhely lakóinak élettörténetein

Részletesebben

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020)

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS... 5 1.1 A feladat meghatározása... 6 1.2 SZAKMAI ÉS MÓDSZERTANI KERETEK... 7 1.2.2. A környezeti problémákkal

Részletesebben

1. Hol rendezik meg immár évek óta az Országos Latinovits Zoltán vers-és prózamondó versenyt?

1. Hol rendezik meg immár évek óta az Országos Latinovits Zoltán vers-és prózamondó versenyt? Honismereti vetélkedő V. forduló 1. Hol rendezik meg immár évek óta az Országos Latinovits Zoltán vers-és prózamondó versenyt? a. Siófok b. Balatonszárszó c. Balatonszemes 2. Hol volt 2010-ben a Csík Ferenc

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0955 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Livorno Livornói luxushotel eladó LEIRÁS Livornoban,

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Adjunk többet, mint amibe kerül! A Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card), mint béren kívüli juttatás

Adjunk többet, mint amibe kerül! A Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card), mint béren kívüli juttatás Adjunk többet, mint amibe kerül! A Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card), mint béren kívüli juttatás Amiről szó lesz: Mit tud a Hungary Card? Hogyan lehet hozzájutni és mennyibe kerül? Miért kedvező a

Részletesebben

1. A Magyarországra látogató külföldiek száma motivációnként, negyedévente. Turisztikai motiváció együtt. Egy napra látogatók

1. A Magyarországra látogató külföldiek száma motivációnként, negyedévente. Turisztikai motiváció együtt. Egy napra látogatók Időszak 1. A Magyarországra látogató külföldiek száma nként, negyedévente Szabadidős Üzleti Tanulás Vásárlás (ezer fő) Átutazás Egyéb Összesen Egy napra látogatók 2006. I. negyedév 760 96 857 42 1 165

Részletesebben

a turisztikai szakma iránt érdeklődőknek 5

a turisztikai szakma iránt érdeklődőknek 5 a turisztikai szakma iránt érdeklődőknek 5 BEVEZETŐ ÉS KÖSZÖNÖM Ezen könyvet a HungarHotels és a Béke Szálloda valamikori dolgozói állították össze, hogy a közös munkának és az együtt megélt napok emlékének

Részletesebben

A BALATON TÉRSÉGE MINT ÉLETTÉR

A BALATON TÉRSÉGE MINT ÉLETTÉR BATUKI (BALATONI TURISZTIKAI KUTATÓINTÉZET) SZAKMAI KONFERENCIA VESZPRÉM, 2018. NOV. 13. Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi A BALATON TÉRSÉGE MINT ÉLETTÉR BANÁSZ ZSUZSANNA FEHÉR

Részletesebben

Sajnos vagy szerencsére? SAJNOS SZERENCSÉRE

Sajnos vagy szerencsére? SAJNOS SZERENCSÉRE 1. Sajnos vagy szerencsére? SAJNOS SZERENCSÉRE Szita Szilvia és Pelcz Katalin, www.magyar-ok.hu 1 1. Sajnos vagy szerencsére? A belvárosban lakom. A földszinten lakom. Elég messze lakom a belvárostól.

Részletesebben

2012. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK

2012. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK BÁNYA-, ENERGIA- ÉS IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE 1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48. 2012. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK I G A L Hegyi u.1. Önellátó üdülési lehetőség júniustól-szeptemberig A üdülő a gyógyfürdő

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

SZÁLLODAI VENDÉGÉJSZAKÁK SZÁMA: 18.4 MILLIÓ BELFÖLD: 8.1 MILLIÓ KÜLFÖLD: 10.3 MILLIÓ

SZÁLLODAI VENDÉGÉJSZAKÁK SZÁMA: 18.4 MILLIÓ BELFÖLD: 8.1 MILLIÓ KÜLFÖLD: 10.3 MILLIÓ 1 GDP-HEZ HOZZÁJÁRULÁS: 9% MUNKAHELYEK SZÁMA: 318 EZER TURIZMUS DEVIZA BEVÉTELEI: 4 MRD EUR 1.031 SZÁLLODÁBAN 59.287 SZOBA SZÁLLODAI VENDÉGÉJSZAKÁK SZÁMA: 18.4 MILLIÓ BELFÖLD: 8.1 MILLIÓ KÜLFÖLD: 10.3

Részletesebben

Eladó családi ház, Szántód Ft. Kasza Viktor. Hivatkozási szám: Keresse szakértőnket!

Eladó családi ház, Szántód Ft. Kasza Viktor. Hivatkozási szám: Keresse szakértőnket! Keresse szakértőnket! Kasza Viktor Vezető ingatlan-képviselő +36707038450 viktor.kasza@lidohome.hu Ingatlan jellemzői Ingatlan leírása A LIDO HOME SIÓFOK eladásra kínálja a 01479-es számú, kiváló tulajdonságokkal

Részletesebben

Felhívás a Kálvária Vendégház és Étterem belsőépítészeti tervezésére

Felhívás a Kálvária Vendégház és Étterem belsőépítészeti tervezésére Felhívás a Kálvária Vendégház és Étterem belsőépítészeti tervezésére 1. A pályázat kiírója, lebonyolítója Lichtenstein Adél magánszemély, tulajdonos. 2. A pályázat tárgya A Kálvária Vendégház és Étterem

Részletesebben

2013. május 6. - 12. Madárgyűrűzési bemutató-májusban a Hortobágyihalastónál

2013. május 6. - 12. Madárgyűrűzési bemutató-májusban a Hortobágyihalastónál Madárgyűrűzési bemutató-májusban a Hortobágyihalastónál Ízek fesztiválja Erős emberek versenye II. Kenyér- és Péksütemény-fesztivál 2013 Vitorlabontó ünnepség Gyógynövényekkel az egészség megőrzéséért

Részletesebben

KÍNÁLATUNK: SZÁLLODA ELADÓ TELKEK BALATONSZÁRSZÓ. ÉPÍTÉSI TELEK 20.4 M Ft ÁRON ELADÓ m 2 ÉPÍTÉSI TELEK 5.3 M Ft ÁRON ELADÓ.

KÍNÁLATUNK: SZÁLLODA ELADÓ TELKEK BALATONSZÁRSZÓ. ÉPÍTÉSI TELEK 20.4 M Ft ÁRON ELADÓ m 2 ÉPÍTÉSI TELEK 5.3 M Ft ÁRON ELADÓ. KÍNÁLATUNK: SZÁLLODA BALATONLELLE Vízpart közelében, 1352 m2 telken, 1113 m2 szálloda és 116 m2 apartmanház, étteremmel, mélygarázzsal, szaunával, teljes berendezéssel 219 millió Ft. 151 ELADÓ TELKEK BALATONSZÁRSZÓ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Balatoni Szövetség 2015. november 3-án Tihanyban megtartott Közgyűléséről

JEGYZŐKÖNYV a Balatoni Szövetség 2015. november 3-án Tihanyban megtartott Közgyűléséről JEGYZŐKÖNYV a Balatoni Szövetség 2015. november 3-án Tihanyban megtartott Közgyűléséről Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív szerint Napirend: A mellékelt meghívó szerint Balassa Balázs elnök: Bejelenti,

Részletesebben

Tisztelt Érdeklődő! FRANKFURT GÁBOR és ÉVA Balatonkenese Mókus utca 10. számú ingatlanra vonatkozó eladási ajánlata

Tisztelt Érdeklődő! FRANKFURT GÁBOR és ÉVA Balatonkenese Mókus utca 10. számú ingatlanra vonatkozó eladási ajánlata 1 FRANKFURT GÁBOR és ÉVA Balatonkenese Mókus utca 10. számú ingatlanra vonatkozó eladási ajánlata Tisztelt Érdeklődő! Eladásra kínáljuk a Budapesttől mintegy 95 km-re, Balatonakarattya és Balatonkenese

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1059 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Venezia Luxusvilla eladó az olasz Velencében LEIRÁS

Részletesebben

Wasserstart Sportkör. Működési terv és kérelem 2013-2015

Wasserstart Sportkör. Működési terv és kérelem 2013-2015 Wasserstart Sportkör Működési terv és kérelem 2013-2015 Tisztelt Polgármester úr, tisztelt Képviselő Testület, tisztelt Érintettek! A Sportkör vezetőjeként ezúton szeretném kérvényezni a balatonföldvári

Részletesebben

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek - 2017 Ságvár Község Önkormányzata Jaba római kori bemutató- és közpark kialakítása Ságváron, I. ütem Ságvár 14 900 053 50,00% 2. Lesenceistvánd

Részletesebben

Horvátország HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI

Horvátország HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI A hotel közvetlen tengerparton található, közelében postahivatal, bank és benzinkút, a városközpont kb. 10 perc. A kétágyas szobák mindegyikben zuhany/wc, SAT TV, telefon.

Részletesebben

Kedvező ajánlat a béren kívüli juttatások között: HUNGARY CARD. Kedvezmények belföldi üdüléshez egy éven át!

Kedvező ajánlat a béren kívüli juttatások között: HUNGARY CARD. Kedvezmények belföldi üdüléshez egy éven át! Kedvező ajánlat a béren kívüli juttatások között: HUNGARY CARD Kedvezmények belföldi üdüléshez egy éven át! Hungary Card 2011 1 x ingyenes 4 napos autópálya-matrica 2012. január 31-ig korlátlan alkalommal

Részletesebben

Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat évi megvalósításáról

Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat évi megvalósításáról Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat 2018. évi megvalósításáról A Balaton Fejlesztési Tanács (továbbiakban: BFT) 2017. december 8-i ülésén tárgyalta a programsorozat

Részletesebben

Barangoló. magazin BORUTAK TÁBOROK KALANDPARKOK ZALAKAROS. TÉL TAVASZ NYÁR ŐSZ www.barangolomagazin.hu. V. évfolyam, 2012 nyári szám.

Barangoló. magazin BORUTAK TÁBOROK KALANDPARKOK ZALAKAROS. TÉL TAVASZ NYÁR ŐSZ www.barangolomagazin.hu. V. évfolyam, 2012 nyári szám. V. évfolyam, 2012 nyári szám Barangoló magazin TÉL TAVASZ NYÁR ŐSZ www.barangolomagazin.hu Ára: 193 Ft BORUTAK TÁBOROK KALANDPARKOK ZALAKAROS Tartalom: 4...,,,...Nádudvari Fazekasház 5.......... Beköszöntő

Részletesebben

ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2004.

ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2004. ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2004. Tisztelt Kolléganők / Kollégák! A Budapesti Műszaki Főiskola meghirdeti 2004. nyári üdülésre Balatonszepezd és Zamárdi üdülőket, valamint 1 db lakókocsi igénybevételét.

Részletesebben

FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO

FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO AGRÁRIPARI KIÁLLÍTÁS 2018.08.24 09.01. (9 NAP / 7 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (augusztus 24.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai szobák elfoglalása. 2.

Részletesebben

Natura 2000 területek fenntartási terveinek készítése Falu- és gazdafórum Ádándi Felső-hegy Ádánd, 2014. július 29.

Natura 2000 területek fenntartási terveinek készítése Falu- és gazdafórum Ádándi Felső-hegy Ádánd, 2014. július 29. Natura 2000 területek fenntartási terveinek készítése Falu- és gazdafórum Ádándi Felső-hegy Ádánd, 2014. július 29. Magyarfalvi Attila Balatoni Integrációs Kft. Rozner György, Kenéz István Balaton-felvidéki

Részletesebben

Siófok, június 9-10.

Siófok, június 9-10. Szponzori kiajánló Siófok, 2018. június 9-10. Az esemény több mint egy vitorlásverseny! Balatoni Hajózási Zrt. 1.000.000 komputas 750.000 személyhajó utas 2.000 vitorláshely bérlő 22 személyhajó kikötő

Részletesebben