Az üzlet külső képe. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az üzlet külső képe. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde"

Átírás

1 Az üzlet külső képe Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

2 Épület A hely kiválasztása után következik az arculat, az üzlet külső képének megtervezése.

3 Az arculat segítségével az üzletünk, a márkánk a külső felismerhető jegyek alapján (pl.színek, formák, képek, hangok, stb.) azonosítható, összetéveszthetetlen jegyeket mutat szervezeten belül és a kifelé irányuló kommunikációban, segíti a szervezet egységes megjelenését (az a kép, amelyet a vállalat ügyfelei, munkavállalói és a piaci szereplők felé sugározni kíván). Az arculat sokkal több választott színek, formák és megjelenési módok összességénél: filozófia, döntések összessége

4 Külső kép, színvilág

5 Belsőépítészet

6 Cég neve, emblémája

7 Vállalati kommunikáció

8 Logó, színvilág

9

10

11

12 A McDonald'snál a hosszú hajat összefogva kell viselni, nem takarhatja az arcot. A kézápolás fontos része a megjelenésnek: a dolgozóknak oda kell figyelniük, hogy rövid körmük mindig ápolt legyen. Nem lehetnek lakkozottak, nem viselhető műköröm.

13 Egyenruha

14 Megjelenés

15 Az üzleti világban a névjegykártya elengedhetetlen ahhoz, hogy az első benyomás jó legyen. A bemutatkozáskor átnyújtott névjegy minősége pedig minősíti tulajdonosát

16 része a cég arculatának, az első benyomásnak egy találkozás megerősítése, amely gyengítheti is azt a képet, amelyet sugallni szeretnénk magunkról akár éveken keresztül ott lehet partnerünk, vásárlónk, ügyfelünk irodájában, tárcájában, elengedhetetlen adatokat közöl rólunk

17 Fejléces levélpapír

18 Szállító járművek

19 Újat építsünk?

20 Régit vegyünk?

21 Béreljünk?

22 Újat építsünk, régit vegyünk vagy béreljünk? Az új mellett szól, hogy teljesen a tervezett tevékenységnek megfelelően alakíthatjuk az épületet, de egy új építése hosszadalmas, költséges. Ha viszont egy már meglévő épület vagy épületrész mellett döntünk, akkor a már kész adottságokkal kell gazdálkodni, de egyszerűbb, gyorsabb lehet az előkészítés. Természetesen ekkor is szükség lehet átalakításra, felújításra, festésre, amit be kell kalkulálnunk az indulás költségeibe. A boltnak alkalmazkodnia kell az épület adottságaihoz, kevesebb lehetőség van a saját megoldások megvalósítására. A legkisebb indulótőkét a bérlet jelenti. Előnye, hogy nem kell megvenni az épületet, vagy annak egy részét, és bármikor felmondható. A bérelt üzlet költségkímélő, de nem is növeli a vállalkozás vagyonát. Mivel nem a mienk, ezért nem alakíthatjuk kedvünk szerint.

23 Az üzlethelyiség kialakítható önálló épületben vagy nagyobb épület részeként.

24 Egyre elterjedtebb, hogy egy bevásárlóközpontban vagy hipermarkettel egy épületben legyen az üzlet.

25 Az önálló épület előnye, hogy az üzlet jellegét teljes egészében tükrözheti, az egyedi arculat már messziről látható. Ha viszont több üzlet található egy épületben, akkor az üzemeltetés költségei fajlagosan (egy üzletre vetítve) alacsonyabbak. Az önálló épületben történő kialakítás elsősorban nagy alapterületű üzleteknél előnyös, mint a szuper- és hipermarketek, áruházak.

26 Bevásárlóközpontnak tekintjük az olyan építészetileg egységes, kereskedelmi célra tervezett komplexumot, amely egy adott vonzáskörzet ellátására szolgál, és szerves egységet képeznek a bennük működő különböző típusú és méretű üzletek, szolgáltató (pl. vendéglátó) és a szabadidő eltöltésére szolgáló szórakoztató létesítmények (pl. mozi, sportolásra szolgáló hely). A hipermarket olyan önkiszolgáló kiskereskedelmi létesítmény, amely az élelmiszerek és iparcikkek széles választékát kínálja, alapterülete legalább 3000 m 2, és rendszerint parkolóhellyel is rendelkezik. A szupermarket olyan önkiszolgáló bolt, mely sokféle élelmiszert és háztartási árucikket kínál. Nagyobbak és gazdagabb választékkal rendelkeznek, mint a hagyományos élelmiszerboltok. Eladótere m² között van.

27 Szuper- és hipermarketek általában földszintes, önálló épületek. Legtöbbször a város szélén épülnek, ahol nagy a tér és nagyszámú parkolót lehet kialakítani.

28 Szakáruházak nagy többsége földszintes. Barkács, építőipari, bútor, műszaki.

29 Klasszikus áruházak általában többszintesek. Általában frekventált helyen találhatók, ezért kisebb a vízszintes terjeszkedés lehetősége, kevesebb parkoló kapcsolható hozzá. Marad a felfelé (esetleg lefelé) terjeszkedés, az egy vagy több emelet.

30

31 Az üzlet nagyságát aszerint kell meghatározni, hogy milyen tevékenységet kívánunk folytatni. A kis- és nagykereskedelem eltérő helyigényű. A nagykereskedelemben nagyobb terek szükségesek az árutároláshoz, szállításhoz, mozgatáshoz, kevesebb a vevőfogadáshoz, a kiskereskedelemben az eladótéren van a hangsúly.

32 A szükséges alapterület meghatározásához jó, ha ismerjük, milyen alapterület-kihasználási mutatókkal dolgozik egy hasonló profilú és értékesítési módú üzlet. Az alapterület-kihasználtság egyfajta hatékonysági mutató, ami megmutatja, hogy egy négyzetméter alapterületre mekkora árbevétel jut. Ft/nm

33 árbevétel Alapterület kihasználtság = alapterület Ezt számíthatjuk az üzlet teljes alapterületére, a hasznos alapterületre (eladótér + raktár), vagy kizárólag az eladótérre vetítve. Minél hatékonyabbak vagyunk, annál kisebb alapterületen tudjuk elérni ugyanazt a forgalmat. A kihasználtság szintje függ az üzlet profiljától.

34 Rácsszerkezetű eladótér

35 Rácsszerkezetű eladótér

36 Versenypálya-alakú és szabad elrendezésű eladótér: Hurkokból álló eladótér-típus, amelyeket folyosók kötnek össze és körbevezetik a vásárlót az eladótérben. Az árubemutató polcok és folyosók aszimmetrikusak. A szaküzletek, illetve kisebb méretű egységek eladótér típusa

37

38 Fontos az áruszállító járművek közlekedése, az áru eljuttatása az üzletbe. Ehhez ideális esetben kialakítunk egy külön áruátvételi bejáratot, esetleg zsilipet. Az áruátvevő bejárata a főbejárattal ellentétes oldalon található, éppen azért, hogy a vevőket ne zavarja. Kisebb üzleteknél jellemző, hogy a főbejáraton történik az áru bevitele is.

39 Figyelni kell az áruszálló járművek közlekedésére is. Fontos az:

40 Az áruátvétel technikai feltételei

41

42

43 Ha megvan az épület és a mérete, akkor döntünk az építési stílusról, formáról, színről. Egy modern épület, feltűnő színekkel, vidám stílussal a lendületet, innovációt jelzi, és általában több fiatalt vonz. A különleges megoldások alkalmazása megint csak az újítókat vonzhatja.

44 A hagyományosabb építési stílus, a nyugodtabb színek bizalmat, megbízhatóságot sugallnak, ezzel a megfontolt vevőket célozhatják meg. Az egyedi és luxustermékek értékesítéséhez a termék jellegétől függően a nem túl hivalkodó modern, vagy éppen hagyományos stílus is jól illeszthető.

45 Külső portál Az üzlet külső képének elengedhetetlen része a homlokzat a cégfelirattal, a be- és kijárat, valamint a kirakat. Ezek együttesen alkotják a portált.

46 Cégfelirat Az üzlet neve figyelemfelkeltő helyen legyen. Önálló épületnél, és ott, ahol az üzlet közvetlenül az utcára nyílik, az üzlet nevét úgy kell elhelyezni, hogy az figyelemfelkeltő legyen mind a gyalogosok, mind a járművel közlekedők számára. A szín, a forma, a méret az üzlet jellegéhez igazodjon. A szöveg mellett megjelenhet ábra, logó vagy más kiegészítés is.

47 Megvilágított tábla, 3D-s betűk, neon, LED

48 Ahol az üzlet egy belső tér része, már jóval kisebb méretekben kell gondolkodni, mert kisebb a tér és a vásárlók csak a nyitvatartási időben látják a feliratot.

49 A cégnév feltüntetése nem helyettesíti a cégtáblát Az egyéni vállalkozó nyílt árusítású üzletét, termelő-, szolgáltató egységét az ott folytatott alapvető tevékenységre utaló cégtáblával köteles megjelölni. A cégtáblán, illetve az üzleten fel kell tüntetni az egyéni vállalkozó nevét, székhelyét (jellemző egy figyelemfelkeltő cégtábla, és a kirakatban, vagy a bejárathoz közel elhelyezett kisebb kiegészítő felirat).

50 Bejárat és kijárat Megfelelő áteresztőképességével segíti a gyors vásárlást, de esztétikai és tájékoztatási jelentősége is van. Kisebb üzleteknél a be- és kijárat azonos, a kis forgalom miatt nem zavaró. Üzletközpontokban is előfordul, hogy a be- és kijárat azonos, de általában szélesebb és nem közvetlenül az eladótérbe jut a vásárló. Nagyobb üzletekben külön van a bejárat és külön a kijárat.

51 Bevásárlóközpontokban gyakori, hogy nincs ajtó, csak biztonsági rács

52 Télen a felesleges hőkiáramlást az automata ajtók kisebb nyílási méretével, hőfüggönnyel, dupla ajtók alkalmazásával akadályozzák meg.

53 Vásárlásösztönző eszköz, amely a benne elhelyezett árukon, az ott közölt információkon és a kialakított hangulaton keresztül hat. Reklámhatása az értékesítési helyen érvényesül. Kirakat

54 Előnyei akkor is hat, amikor az üzlet zárva tart (a vásárló éjszaka is megtekintheti, tájékozódhat az áruválasztékról, az árakról)

55 elősegíti az impulzusvásárlást (a vevő úgy is kedvet kaphat a vásárláshoz, hogy előtte nem is akart vásárolni) Ez a hatás az utcai portálos boltoknál pl. sétálóutcákban, ruházati termékeknél, divatárunál a legerősebb.

56 olcsó és gyakran változtatható (Közvetlenül a kirakatrendezés után a forgalom jelentősen megnő a rendezés előtti napokhoz képest.) forgalomnövekedés a kihelyezett áruknál a legerősebb, de az új kirakat hat a többi termékre is.

57 Kirakat közvetlen funkciói figyelemfelkeltés (árura és az üzletre felhívja a figyelmet, megállítsa és betérésre késztesse a járókelőket) információ forrás akciók / idénycikkek (segít az akciók, termékek népszerűsítésében konkrét termék megjelenítéssel, akcióra utaló eszközökkel / kiemelt szerepe van az idénycikkek reklámozásában, érdemes hangsúlyozni a vásárlás alkalmi jellegét, az alkalom különlegességét) vásárlóösztönző, ezáltal forgalomnövelő hatású

58 Közvetett hatás üzleti imázs része (az esztétikus kirakat pozitívan befolyásolja az üzletről kialakított képet) városkép funkció(t is betölt, illeszkednie kell a házak portáljához, a település arculatához) esztétikai és társadalmi érték(ek hordozói) országimázs (a turisták által látogatott területeken a kirakatok az országimázshoz is hozzájárulnak)

59 Kirakatok csoportosítása elrendezését tekintve: betekintő zárt (hátfalas, leragasztott) témája szerint: általános, tematikus alkalmi

60 Elrendezése szerint: betekintő betekintést ad az üzlet belsejébe, így a kirakat és a belső tér kiegészítik egymást. A kirakatban úgy kell elhelyezni az árukat, hogy megragadja az arra járók tekintetét, felkeltse érdeklődését, de ne takarja el a belső teret

61 Elrendezése szerint: zárt (hátfalas, leragasztott) Hátfalas: teljesen leválasztja a kirakatot az üzlettől, ezért különösen fontos a kirakat figyelemfelkeltő, reklám- és információközlő funkciója. Leragasztott: nagy formák, betűk már messziről láthatók, illetve kisebb üzletekben teret nyernek az árubemutatásra

62 reprezentálja a teljes választékot) Témája szerint: általános

63 Témája szerint: tematikus egy kiválasztott téma szerint rendezzük

64 Témája szerint: alkalmi egy aktuális eseményhez kapcsolódik, mint például 1-1 akció

65 Kirakatoknál fontos még: Kirakat rendezési alapelvek Alkalmazkodjon a bolt jellegéhez, tükrözze annak sajátosságait.) A termék legyen hangsúlyos Az áru, illetve a kívánt téma legyen hangsúlyos, ne pedig a felhasznált eszközök. A termék legelőnyösebb tulajdonságait kell, hogy kiemelje. Tükrözi a bolt sajátosságait (Pl.: Mango) Kemény áru: cipő, ékszer formája nem változik Puha áru: méteráru, fehérnemű alakja formálható, alakítható

66 Tükrözi a bolt sajátosságait (?)

67 Termék legyen hangsúlyos

68 Kirakati segédeszközök

69

70 Digitális képkeret, digitális display

71 Interaktív érintőfóliás kirakat

72 Attrap Megkülönböztetünk mennyezetről lelógó "függesztett vagy belógó" illetve a földön vagy pulton álló "standyt".

73 Az üzlet külső képe Összefoglalás Épület A hely kiválasztása után következik az arculat, az üzlet külső képének megtervezése. Újat építsünk, régit vegyünk vagy béreljünk. Az üzlethelyiség kialakítható önálló épületben vagy nagyobb épület részeként. Egyre elterjedtebb, hogy egy bevásárlóközpontban vagy hipermarkettel egy épületben legyen az üzlet. Szuper- és hipermarketek általában földszintes, önálló épületek. Szakáruházak nagy többsége földszintes. Klasszikus áruházak általában többszintesek. A kiskereskedelmi egységeket eladótér nagysága alapján csoportosítjuk. árbevétel Alapterület kihasználtság = alapterület Megmutatja, hogy egy négyzetméter alapterületre mekkora árbevétel jut. Minél hatékonyabbak vagyunk, annál kisebb alapterületen tudjuk elérni ugyanazt a forgalmat. A kihasználtság szintje függ az üzlet profiljától. Figyelni kell az áruszálló járművek közlekedésére is. Ha megvan az épület és a mérete, akkor döntünk az építési stílusról, formáról, színről.

74 Külső portál Cégfelirat Az üzlet neve figyelemfelkeltő helyen legyen. A cégnév feltüntetése nem helyettesíti a cégtáblát Bejárat és kijárat Kirakat Vásárlásösztönző eszköz, amely a benne elhelyezett árukon, az ott közölt információkon és a kialakított hangulaton keresztül hat. Reklámhatása az értékesítési helyen érvényesül. Előnyei: akkor is hat, amikor az üzlet zárva tart elősegíti az impulzusvásárlást olcsó és gyakran változtatható forgalomnövekedés a kihelyezett áruknál a legerősebb Kirakat közvetlen funkciói: figyelemfelkeltés információ forrás akciók / idénycikkek vásárlóösztönző, ezáltal forgalomnövelő hatású

75 Közvetett hatás üzleti imázs része városkép funkció esztétikai és társadalmi érték országimázs Kirakatok csoportosítása elrendezését tekintve: betekintő vagy zárt (hátfalas, leragasztott) témája szerint: általános tematikus alkalmi Kirakatoknál fontos még: kirakat rendezési alapelvek termék legyen hangsúlyos kirakati segédeszközök: dobogó, állvány (műszaki cikkeknél), polc (könyv, illatszer) bábuk, torzók felirat, reklámszöveg, árcédula (információ és dekoráció) multimédiás eszközök tekintetfogó (blickfang) grafika, fotó attrap (áruhelyettesítő) színkompozíció világítás célzottan spotlámpával vagy szórt fényt adó lámpával milyen gyakran rendezzük át az ott lévő áruk védelme

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők Az értékesítési rendszer szereplői Készítette: Tóth Éva Tanársegéd Pannon Egyetem, Georgikon Kar Tóth É. - Kereskedelmi ismeretek 2 Az értékesítési rendszer

Részletesebben

A cég telephelye. A vállalkozás alapításakor meg kell jelölni a cég székhelyét (és a telephelyeket ha vannak).

A cég telephelye. A vállalkozás alapításakor meg kell jelölni a cég székhelyét (és a telephelyeket ha vannak). A cég telephelye 1. Székhely és telephely közötti különbség A vállalkozás alapításakor meg kell jelölni a cég székhelyét (és a telephelyeket ha vannak). A székhely az a földrajzi hely, ahol a cég, vagy

Részletesebben

6. Eladásösztönzés. Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde

6. Eladásösztönzés. Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde 6. Eladásösztönzés Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde Az eladásösztönzés (Sales Promotion - SP) olyan piacbefolyásoló módszerek összessége,

Részletesebben

8. Az image és az egyedi vállalati arculat (CI) Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde

8. Az image és az egyedi vállalati arculat (CI) Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde 8. Az image és az egyedi vállalati arculat (CI) Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde A vállalati image az a kép, a benyomásoknak és véleményeknek

Részletesebben

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Bejelentés a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... 2. A kereskedő cégjegyzékszáma,

Részletesebben

Torma Dorisz 2012. május 29. Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék

Torma Dorisz 2012. május 29. Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék Torma Dorisz 2012. május 29. Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Tanszék Konzulens: Dr. Szente Viktória Egyetemi docens Dr. Szakály Zoltán Egyetemi docens In-store minden

Részletesebben

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP Marketing kommunikációs megjelenési lehetőségek TISZTELT PARTNERÜNK, Szakáruházunkban online és offline hirdetési felületek illetve számos marketing eszköz áll rendelkezésükre

Részletesebben

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. 1./ A kereskedő neve (cégneve) :... A kereskedő székhelye: Ir.szám:... Település:...

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. 1./ A kereskedő neve (cégneve) :... A kereskedő székhelye: Ir.szám:... Település:... Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 3.000,-Ft illetékköteles Bejelentés Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról ( A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló

Részletesebben

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. ... utca, út, tér... sz.. lph.em.

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. ... utca, út, tér... sz.. lph.em. Bejelentés Bejelentés- és engedélyköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról ( A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerint

Részletesebben

Az üzlet külső-, belső képe, berendezési tárgyak,

Az üzlet külső-, belső képe, berendezési tárgyak, Bognár Zsoltné Az üzlet külső-, belső képe, berendezési tárgyak, A követelménymodul megnevezése: A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése A követelménymodul száma: 0001-06 A

Részletesebben

Árnyékolás gördülékenyen. biztonsági. redőnyrács Katalógus. www.umbroll.hu

Árnyékolás gördülékenyen. biztonsági. redőnyrács Katalógus. www.umbroll.hu Árnyékolás gördülékenyen biztonsági redőnyrács Katalógus www.umbroll.hu Umbroll - Árnyékolás gördülékenyen Az Umbroll mára Magyarország egyik legismertebb árnyékolástechnikai márkaneve. A fejlesztési kihívások

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bognár Zsoltné. Az üzlet külső, belső képe, berendezési tárgyak. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Bognár Zsoltné. Az üzlet külső, belső képe, berendezési tárgyak. A követelménymodul megnevezése: Bognár Zsoltné Az üzlet külső, belső képe, berendezési tárgyak A követelménymodul megnevezése: A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése A követelménymodul száma: 0001-06 A tartalomelem

Részletesebben

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Ózdi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-141 Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és a kereskedelmi

Részletesebben

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP Marketing kommunikációs megjelenési lehetőségek TISZTELT PARTNERÜNK, Szakáruházunkban online és offline hirdetési felületek illetve számos marketing eszköz áll rendelkezésükre

Részletesebben

A kereskedelem helye, szerepe

A kereskedelem helye, szerepe A kereskedelem helye, szerepe Kereskedelem: Egyrészt tevékenység, melynek során a termékek előállítójuktól eljutnak a felhasználóhoz. Másrészt szervezet, amelyhez azok a vállalatok tartoznak, amelyek fő

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bognár Zsoltné. Az üzlet külső, belső képe, berendezési tárgyak. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Bognár Zsoltné. Az üzlet külső, belső képe, berendezési tárgyak. A követelménymodul megnevezése: Bognár Zsoltné Az üzlet külső, belső képe, berendezési tárgyak A követelménymodul megnevezése: A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése A követelménymodul száma: 0001-06 A tartalomelem

Részletesebben

1. A mellékelt újságcikk (szemelvény, esettanulmány) alapján mutassa be a marketing fejlődési szakaszait, a marketing jellemzői tendenciáit

1. A mellékelt újságcikk (szemelvény, esettanulmány) alapján mutassa be a marketing fejlődési szakaszait, a marketing jellemzői tendenciáit 1. A mellékelt újságcikk (szemelvény, esettanulmány) alapján mutassa be a marketing fejlődési szakaszait, a marketing jellemzői tendenciáit napjainkban, a marketing sajátosságait a kereskedelemben! 7.

Részletesebben

OFFLINE REKLÁMESZKÖZÖK

OFFLINE REKLÁMESZKÖZÖK 5 2011 BEMUTATÓ ÉS TERVEZÉSI SEGÉDLET BEVEZETŐ 1 2 KÉRDEZZ BÁTRAN! KAPCSOLAT 3 1BEVEZETŐ BEVEZETŐ Bevezető Cégünk fő tevékenysége az offline reklámeszközök tervezése és gyártása. Amellett, hogy a hagyományos

Részletesebben

Értékesítési módok. Összeállította: Friedrichné Irmai Tünde

Értékesítési módok. Összeállította: Friedrichné Irmai Tünde Értékesítési módok Összeállította: Friedrichné Irmai Tünde 1 Az alapján, hogy a vevő és az eladó, valamint a vevő és az áru milyen kapcsolatba kerülnek egymással az értékesítés során, különböző eladási

Részletesebben

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. ... utca, út, tér... sz.. lph.em.

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. ... utca, út, tér... sz.. lph.em. Bejelentés Bejelentés- és engedélyköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról ( A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerint

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. D feladat

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. D feladat MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján D feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 31 341 01 0010 31 03 Műszakicikk

Részletesebben

Az üzlet külső-, belső képe, berendezési tárgyak

Az üzlet külső-, belső képe, berendezési tárgyak Bognár Zsoltné Az üzlet külső-, belső képe, berendezési tárgyak A követelménymodul megnevezése: A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése A követelménymodul száma: 0001-06 A tartalomelem

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Marketing. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Marketing. tanulmányokhoz II. évfolyam szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Marketing tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Marketing Tanszék: Vállalkozás és Emberi Erőforrások

Részletesebben

Írja le, hogy műszakicikk-eladóként hogyan mutatná be a mosógépek választékát, hogyan ajánlaná az egyes termékeket!

Írja le, hogy műszakicikk-eladóként hogyan mutatná be a mosógépek választékát, hogyan ajánlaná az egyes termékeket! Írja le, hogy műszakicikk-eladóként hogyan mutatná be a mosógépek választékát, hogyan ajánlaná az egyes termékeket! Az eladás folyamata szakaszokra tagolódik, melyek a következők: A vásárló elégedett a

Részletesebben

Délnyugat - Magyarország legnagyobb kínálatával várjuk mindazon nõket és már a férfiakat

Délnyugat - Magyarország legnagyobb kínálatával várjuk mindazon nõket és már a férfiakat A z Elizabeth N. Divatházban elkészítettük a 2006-os év újmodelljeit. A jövõ év slágere lesz a gyûrt orgonából és gyûrt szaténból készült ruhák és ugyan ebbõl az anyagból készült férfiöltönyök. A Divatház

Részletesebben

Médiaajánlat. BENNOVUM Kft. 1087 Budapest, Százados út 18. Telefon: +36 1 323 3210 Fax: +36 1 323 3029 www.herbahaz.hu

Médiaajánlat. BENNOVUM Kft. 1087 Budapest, Százados út 18. Telefon: +36 1 323 3210 Fax: +36 1 323 3029 www.herbahaz.hu BENNOVUM Kft. 1087 Budapest, Százados út 18. Telefon: +36 1 323 3210 Fax: +36 1 323 3029 www.herbahaz.hu PLAKÁTHELYEK A BEJÁRATNÁL Budapesti áruházunk bejáratánál elhelyezett médiafelületek előnye, hogy

Részletesebben

Bevezető. A Borbála borpincészet egy családi vállalkozás, amely 2003 óta működik. Édesanyám. volt az ötletgazda, így az ő nevét viseli a

Bevezető. A Borbála borpincészet egy családi vállalkozás, amely 2003 óta működik. Édesanyám. volt az ötletgazda, így az ő nevét viseli a Arculati kézikönyv Bevezető A Borbála borpincészet egy családi vállalkozás, amely 2003 óta működik. Édesanyám volt az ötletgazda, így az ő nevét viseli a vállalkozásunk. A család birtokában voltak a szőlősök,

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2012/42

STATISZTIKAI TÜKÖR 2012/42 215. december A kiskereskedelem 214. évi teljesítménye Tartalom STATISZTIKAI TÜKÖR 212/42 Összefoglaló...2 VI. évfolyam 42. szám 1. Nemzetközi kitekintés...2 2. A kiskereskedelem helye a nemzetgazdaságban...4

Részletesebben

A Maxinery Kft. arculati kézikönyve

A Maxinery Kft. arculati kézikönyve A Maxinery Kft. arculati kézikönyve Készült: 2016. A Maxinery Kft. arculati kézikönyve tartalmazza a Maxinery Kft.-nek készült logót, a logónak a helyes használatát és egyéb reklámeszközökön való megjelenítését.

Részletesebben

BENNOVUM KFT. 1087 Budapest Százados út 18. Telefon: +36 1 323 3210 Fax: +36 1 323 3029 Web: www.herbahaz.hu

BENNOVUM KFT. 1087 Budapest Százados út 18. Telefon: +36 1 323 3210 Fax: +36 1 323 3029 Web: www.herbahaz.hu BENNOVUM KFT. 1087 Budapest Százados út 18. Telefon: +36 1 323 3210 Fax: +36 1 323 3029 Web: www.herbahaz.hu PLAKÁTHELYEK A BEJÁRATNÁL Budapesti áruházunk bejáratánál elhelyezett médiafelületek előnye,

Részletesebben

Baldaszti's belsőépítészeti koncepció. "mert ennél jobb külföldön sincsen"

Baldaszti's belsőépítészeti koncepció. mert ennél jobb külföldön sincsen Baldaszti's belsőépítészeti koncepció "mert ennél jobb külföldön sincsen" Baldaszti's belsőépítészeti koncepció Miért nem a Culinarisba megyek fűszerért? Baldaszti's brand > kóstolva tanulás > tasting

Részletesebben

1.) A beszerzés és az áruátvétel helye, szerepe az áruforgalomban

1.) A beszerzés és az áruátvétel helye, szerepe az áruforgalomban Tartalom 1.) A beszerzés és az áruátvétel helye, szerepe az áruforgalomban... 2 2.) Az áruátvétel lebonyolítása, a hibás teljesítés korrigálása.... 6 3.) Az árukhoz előírás szerint csatolandó dokumentumok...

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Tiszajenõi Közös Önkormányzati Hivatal Vezsenyi Kirendeltsége... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1)

Részletesebben

eredményeinek összesítése

eredményeinek összesítése Burgenland és Nyugat-Magyarország kiskereskedelmi tevékenységet végző vállalkozásai körében végzett rejtett értékelési tesztek eredményeinek összesítése 2012. július A viszgálat CÉLKITŰZÉSE Az infrastruktúra,

Részletesebben

N Y I L V Á N T A R T Á S Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenységről K U N C S O R B A t e l e p ü l é s e n m ű k ö d ő ü z l e t e k r ő l

N Y I L V Á N T A R T Á S Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenységről K U N C S O R B A t e l e p ü l é s e n m ű k ö d ő ü z l e t e k r ő l N Y I L V Á N T A R T Á S Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenységről K U N C S O R B A t e l e p ü l é s e n m ű k ö d ő ü z l e t e k r ő l A nyilvántartásba vétel száma: 2/1997 neve: Molnár Emília

Részletesebben

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP

BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP BIJÓ SZAKÁRUHÁZ ÉS WEBSHOP Marketing kommunikációs megjelenési lehetőségek TISZTELT PARTNERÜNK, Szakáruházunkban online és offline hirdetési felületek illetve számos marketing eszköz áll rendelkezésükre

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Tiszajenõi Közös Önkormányzati Hivatal Vezsenyi Kirendeltsége... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1)

Részletesebben

VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél

VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése,

Részletesebben

1.) A beszerzés és az áruátvétel helye, szerepe az áruforgalomban

1.) A beszerzés és az áruátvétel helye, szerepe az áruforgalomban 1.) A beszerzés és az áruátvétel helye, szerepe az áruforgalomban Határozza meg a beszerzés fogalmát, folyamatát! Sorolja fel az áruátvétel személyi és tárgyi feltételeit! Mutassa be az árubeszerzés és

Részletesebben

1.1 a kereskedő címe illetve székhelye: irányítószám,..település. ..utca..házszám. 3. A kereskedő statisztikai száma:...

1.1 a kereskedő címe illetve székhelye: irányítószám,..település. ..utca..házszám. 3. A kereskedő statisztikai száma:... SZENTESI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.: 58. Telefon: 63/510-300 A BEJELENTÉSKÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁRÓL SZÓLÓ B E J E L E N T É S a kereskedelmi

Részletesebben

7. Személyes eladás. Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde

7. Személyes eladás. Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde 7. Személyes eladás Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde A személyes eladás és meggyőzés Personal Selling (PS) során az értékesítés közvetlenül,

Részletesebben

5.1. a kereskedelmi tevékenység címe (több helyszín esetében a címek),

5.1. a kereskedelmi tevékenység címe (több helyszín esetében a címek), 1. a nyilvántartásba vétel száma 2. a kereskedő neve, címe, illetve székhelye 3. a kereskedő cégjegyzékszáma, 4. a kereskedő statisztikai száma vállalkozói nyilvántartási száma, illetve a kistermelő regisztrációs

Részletesebben

Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Üzlet A kereskedelemről szóló törvény meghatározza az üzlet fogalmát: Szilárd térelemekkel körülhatárolt, talajjal egybeépített vagy ahhoz rögzített, tartós használatra

Részletesebben

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 8654 Ságvár, Fő u. 16. Tel: 84/ Fax: 84/

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 8654 Ságvár, Fő u. 16. Tel: 84/ Fax: 84/ Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 8654 Ságvár, Fő u. 16. Tel: 84/580-022 Fax: 84/380-011 E-mail: jegyzo@sagvar.hu TISZTELT ÜGYFELÜNK! KITÖLTÉS ELŐTT KÉRJÜK, OLVASSA EL A TÁJÉKOZTATÓT ( 5. OLDAL)!

Részletesebben

A BEJELENTÉS KÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁRÓL

A BEJELENTÉS KÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁRÓL Kitöltendő 2 példányban, nyomtatott nagy betűkkel! Illetékbélyeg helye (3.000 Ft) Ügyiratszám: /20. B E J E L E N T É S A BEJELENTÉS KÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁRÓL (A kereskedelmi tevékenységek

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Lókút Község... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás vezetésére

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Eladó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 341 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

Új bejelentés. vagy. Adatváltozás 1

Új bejelentés. vagy. Adatváltozás 1 Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal Tolmácsi Kirendeltsége 2657 Tolmács, Sport utca 1. Ügyiratszám: /20../.. Érkeztető és iktató bélyegző helye Illetékbélyeg helye BEJELENTÉS a bejelentés-köteles

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

BESZÁMOLÓ. a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Agro - Bódi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Pályázó címe: 3060 Pásztó, Vasút út 18. Ügyfél-azonosító: 1009697300

Részletesebben

Bólyi Közös Önkormányzati Hivatal. NYILVÁNTARTÁS a 210/2009. (IX. 29.) Kormányrendelet alapján a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységről

Bólyi Közös Önkormányzati Hivatal. NYILVÁNTARTÁS a 210/2009. (IX. 29.) Kormányrendelet alapján a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységről Bólyi Közös Önkormányzati Hivatal NYILVÁNTARTÁS a 210/2009. (IX. 29.) Kormányrendelet alapján a bejelentéshez kötött ről 1. Nyilvántartásba vétel száma: B-1/2009 2. A kereskedő neve, címe illetve Bólyi

Részletesebben

Értékesítési csatornák

Értékesítési csatornák 9. A marketingcsatorna definíciója Értékesítési csatornák A marketingcsatornák önálló szervezetek olyan csoportjai, amelyek abban a folyamatban vesznek részt, amelynek eredményeképpen a termék vagy a szolgáltatás

Részletesebben

1. A kereskedő neve:.. A kereskedő címe:. A kereskedő székhelye:.

1. A kereskedő neve:.. A kereskedő címe:. A kereskedő székhelye:. Bejelentés nyilvántartásba vett kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos adatváltozásról (a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm.rendelet 6. (5) bekezdése alapján)

Részletesebben

BÉRLÕI TÁJÉKOZTATÓ. Pécs elsõ bevásárlóközpontja. PLZ Asset Kft. pecsplaza. Pécs elsõ bevásárlóközpontja

BÉRLÕI TÁJÉKOZTATÓ. Pécs elsõ bevásárlóközpontja. PLZ Asset Kft. pecsplaza. Pécs elsõ bevásárlóközpontja BÉRLÕI TÁJÉKOZTATÓ PLZ Asset Kft. Pécs elsõ bevásárlóközpontja elhelyezkedésének, megközelíthetõségének, szórakozási lehetõségeinek és látogatóinak köszönhetõen meghatározó szerepet tölt be Pécs és tágabb

Részletesebben

LOKÁLIS KAPCSOLATOK

LOKÁLIS KAPCSOLATOK LOKÁLIS KAPCSOLATOK 2018.02.28. JÖVŐKÉPÜNK: megváltoztatja a [vásárlókét] [kollégákét] [partnerekét] életet ÉRTÉKEINK BIZALOM KIVÁLÓSÁG NYITOTTSÁG 2 meggyőződésünk Az Auchannál azt gondoljuk, hogy A kereskedő

Részletesebben

1. A kereskedő neve:... Székhelye:...irányítószám... település,...utca...házszám Telefonszáma:...

1. A kereskedő neve:... Székhelye:...irányítószám... település,...utca...házszám Telefonszáma:... B E J E L E N T É S Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység adataiban történt változásról (A kereskedelmi tevékenységek végzéséről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 6. (5) bekezdése alapján)

Részletesebben

NEM ELÉG MEGBÍZHATÓNAK LENNI, MEG IS KELL MUTATNI! MIÉRT JELENT ÜZLETI ELŐNYT CÉGE SZÁMÁRA A BISNODE TANÚSÍTVÁNY?

NEM ELÉG MEGBÍZHATÓNAK LENNI, MEG IS KELL MUTATNI! MIÉRT JELENT ÜZLETI ELŐNYT CÉGE SZÁMÁRA A BISNODE TANÚSÍTVÁNY? NEM ELÉG MEGBÍZHATÓNAK LENNI, MEG IS KELL MUTATNI! MIÉRT JELENT ÜZLETI ELŐNYT CÉGE SZÁMÁRA A BISNODE TANÚSÍTVÁNY? LEHETŐVÉ TESSZÜK AZ OKOS DÖNTÉSEKET. Vevő Munkáltató Jelen Múlt Tapasztalatok (nálam/mások

Részletesebben

ARCULATI KÉZIKÖNYV 2013 2014

ARCULATI KÉZIKÖNYV 2013 2014 2013 2014 01 A LOGÓ A SZIMBÓLUM A logó szimbóluma háromféle jelentéstartalommal bír. Egyrészt a zenei műszavakból eredeztethető, amely a zene hangulatát, erejét jelzi: forte, fortissimo, fortepiano. Másrészt

Részletesebben

Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásának kérelme

Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásának kérelme Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásának kérelme Eljáró hatóság: Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője Ügyintézés helye: Igazgatási Osztály földszint 7-8 számú iroda Ügyintéző: Gál

Részletesebben

Bérelhetô irodaterület nagysága: szintenként 21 m 2 -tôl 1000 m 2 -ig. Bérelhetô üzlethelyiségek: 16 m 2 -tôl 400 m 2 -ig

Bérelhetô irodaterület nagysága: szintenként 21 m 2 -tôl 1000 m 2 -ig. Bérelhetô üzlethelyiségek: 16 m 2 -tôl 400 m 2 -ig Bérelhetô irodák és üzlethelyiségek Bérelhetô irodaterület nagysága: szintenként 21 m 2 -tôl 1000 m 2 -ig Bérelhetô üzlethelyiségek: 16 m 2 -tôl 400 m 2 -ig A Panorama Offices Székesfehérvár egyetlen A

Részletesebben

Bevásárlóközpont-őrület

Bevásárlóközpont-őrület Bevásárlóközpont-őrület A fogyasztói társadalom szentötsége reklám fogyasztás autó előváros bevásárlóközpont Fogalmak shopping mall, plaza, megaszatócsok szupermarket: kisméretű önkiszolgáló élelmiszer

Részletesebben

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Okmányiroda Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-140 Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és

Részletesebben

Nagy Miklós Csaba egyéni vállalkozó Nagy Miklós egyéni vállalkozásának fejlesztése

Nagy Miklós Csaba egyéni vállalkozó Nagy Miklós egyéni vállalkozásának fejlesztése Nagy Miklós Csaba egyéni vállalkozó Nagy Miklós egyéni vállalkozásának fejlesztése Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi vállalkozások

Részletesebben

KSZC Gróf Károlyi Sándor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 6000 Kecskemét, Bibó István u. 1. Tel: 76/ Képzés megnevezése

KSZC Gróf Károlyi Sándor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 6000 Kecskemét, Bibó István u. 1. Tel: 76/ Képzés megnevezése Kereskedő nappali képzés OKJ szám 54 341 01 Mi a kereskedő feladata? 1 év ágazati érettségivel rendelkezők számára 2 év érettségivel rendelkezők számára - élelmiszer- és vegyi áruismeret - műszaki cikk

Részletesebben

A gazdálkodás és részei

A gazdálkodás és részei A gazdálkodás és részei A gazdálkodás a szükségletek kielégítésének a folyamata, amely az erőforrások céltudatos felhasználására irányul. céltudatos tervszerű tudatos szükségletre, igényre összpontosít

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatal - Csánig... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Az eladó szakképesítés adatai. A szakképesítés OKJ azonosító száma 34 341 01 A szakképesítés megnevezése

Az eladó szakképesítés adatai. A szakképesítés OKJ azonosító száma 34 341 01 A szakképesítés megnevezése Az eladó szakképesítés adatai A szakképesítés OKJ azonosító száma 34 341 01 A szakképesítés megnevezése Eladó 17. Kereskedelem-marketing, üzleti A szakmacsoport száma és megnevezése adminisztráció Szakképzési

Részletesebben

1. (1) E rendeletet kell alkalmazni a (2) bekezdésben foglaltak kivételével Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő üzletekre.

1. (1) E rendeletet kell alkalmazni a (2) bekezdésben foglaltak kivételével Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő üzletekre. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének /2011. (X.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a kereskedelemről

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Eladó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 341 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése Tanuló

Részletesebben

KERESKEDELMI GAZDASÁGTAN. Kiskereskedelmi választékpolitika február

KERESKEDELMI GAZDASÁGTAN. Kiskereskedelmi választékpolitika február KERESKEDELMI GAZDASÁGTAN Kiskereskedelmi választékpolitika 2019. február 18-19. 1. ÁRUVÁLASZTÉK SZEREPE A KISKERESKEDELEMBEN Kiskereskedelmi árpolitika MIT? MENNYIT? Telephelyválasztás Választékpolitika

Részletesebben

Versenyző kódja: 25 32/2011. (VIII. 25.) NGM rendelet 31 341 01 0010 31 03-2013 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Versenyző kódja: 25 32/2011. (VIII. 25.) NGM rendelet 31 341 01 0010 31 03-2013 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny 31 341 01 0010 31 03-2013 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakma Kiváló Tanulója Verseny Elődöntő ÍRÁSBELI FELADAT Szakképesítés: 31 341 01 0010 31 03 SZVK rendelet száma: 32/2011. (VIII. 25.) NGM rendelet

Részletesebben

BRAND BOOK 2017 Rólunk A Sham Lee bútor outlet 1995-ben nyitotta meg első üzletét Sopronban és azóta Magyarországon már 10 városban van jelen bútoráruházaival. 2017-ben első alkalommal nyílt bútorház

Részletesebben

Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt

Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt Ózdi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-141 Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt

Részletesebben

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 BEJELENTÉS ADATVÁLTOZÁSRÓL

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 BEJELENTÉS ADATVÁLTOZÁSRÓL Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 TISZTELT ÜGYFELÜNK! KITÖLTÉS ELŐTT KÉRJÜK, OLVASSA EL A TÁJÉKOZTATÓT ( 4. OLDAL)! Tisztelt

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Velem községi... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás vezetésére

Részletesebben

RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS AZ AGRÁRMARKETING CENTRUM NONPROFIT KFT. (AMC) NEMZETI STANDJÁRA

RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS AZ AGRÁRMARKETING CENTRUM NONPROFIT KFT. (AMC) NEMZETI STANDJÁRA RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS AZ AGRÁRMARKETING CENTRUM NONPROFIT KFT. (AMC) NEMZETI STANDJÁRA A SIAL CHINA, SANGHAJ NEMZETKÖZI ÉLELMISZER SZAKKIÁLLÍTÁSON SHANGHAI NEW INTERNATIONAL EXPO CENTRE, 2018. MÁJUS 16-18

Részletesebben

A könyv segítségével megismerhetitek

A könyv segítségével megismerhetitek A könyv segítségével megismerhetitek az egyes vállalkozási formákat, a működés kereteit, a vállalatok különösen a kereskedelmi vállalatok tevékenységéhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket Az első

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Györgytarló Községi Önkormányzat... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ.

Részletesebben

Kérdőív A kiskereskedelmi vállalkozások üzletpolitikája

Kérdőív A kiskereskedelmi vállalkozások üzletpolitikája Kérdőív A kiskereskedelmi vállalkozások üzletpolitikája Tisztelt Kiskereskedő! A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Marketing Tanszéke egy olyan nagyszabású, az egyetem által finanszírozott kutatáshoz

Részletesebben

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi

Részletesebben

GKIeNET T-Mobile. Egyre több webkosarat tol a magyar. Jelentés az internetgazdaságról Gyorsjelentés. 2012. május

GKIeNET T-Mobile. Egyre több webkosarat tol a magyar. Jelentés az internetgazdaságról Gyorsjelentés. 2012. május GKIeNET T-Mobile Egyre több webkosarat tol a magyar Jelentés az internetgazdaságról Gyorsjelentés GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. Postacím: 1092 Budapest,

Részletesebben

Összeállította: Friedrichné Irmai Tünde

Összeállította: Friedrichné Irmai Tünde Összeállította: Friedrichné Irmai Tünde 1 Az eladás folyamata különbözőképpen bonyolódik le az áru jellegétől, az értékesítési módtól függően. Vannak azonban olyan részek, melyek minden értékesítésnél

Részletesebben

AZ IRÁNYÍTÁS FOLYAMATA AZ IRÁNYÍTÁS FOLYAMATA

AZ IRÁNYÍTÁS FOLYAMATA AZ IRÁNYÍTÁS FOLYAMATA AZ IRÁNYÍTÁS FOLYAMATA AZ IRÁNYÍTÁS FOLYAMATA A vállalat céljai elérése érdekében folytatott koordináció, azaz az erőforrások koordinálásának folyamata. AZ IRÁNYÍTÁS FOLYAMATA AZ IRÁNYÍTÁS FOLYAMATA A

Részletesebben

Völgyvidék Helyi Termék Védjegy Arculati Kézikönyv

Völgyvidék Helyi Termék Védjegy Arculati Kézikönyv TARTALOM A Völgyvidék Helyi Termék Védjegy bemutatása 2 I. Arculati ALAPELEMEK Logo Betűtípus II. VÉDJEGY HASZNÁLATA Szerkesztési alapok Elhelyezés termékcsomagoláson Elhelyezés saját arculatban 3 3 12

Részletesebben

VÁROS- ÉS INGATLANGAZDASÁGTAN

VÁROS- ÉS INGATLANGAZDASÁGTAN VÁROS- ÉS INGATLANGAZDASÁGTAN Készült a TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-2009-0041pályázati projekt keretében Tartalomfejlesztés az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszékén az ELTE Közgazdaságtudományi Tanszék az

Részletesebben

Városligeti Fasor Irodaház KIADÓ

Városligeti Fasor Irodaház KIADÓ Városligeti Fasor Irodaház KIADÓ 2011 Február Megközelíthetőség: M1-es metró Hősök tere megállótól 300 méter gyalogosan; 30-as BKV busz, 75 trolibusz, 70 trolibusz, 79 trolibusz KIADÓ IRODÁK KEDVEZMÉNYES

Részletesebben

A LESKO 777 Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. 2002. április 2-án alakult iváncsai székhelyű vállalkozás. A foglalkoztatotti létszám: 18 fő.

A LESKO 777 Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. 2002. április 2-án alakult iváncsai székhelyű vállalkozás. A foglalkoztatotti létszám: 18 fő. Helyi adottságokhoz, erőforrásokhoz illeszkedő térségi gazdaságfejlesztés keretében Helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése célterületre benyújtott

Részletesebben

T/2086. számú. törvényjavaslat

T/2086. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ORSZÁGGYtiL L Érkezett : 2014 NOV 1 T/2086. számú törvényjavaslat a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvénynek a tisztességes piaci magatartás megvalósulása érdekében a vállalkozások

Részletesebben

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖvoJÉNEK!

LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖvoJÉNEK! LEGYEN ÖN IS RÉSZESE A FRADI JÖvoJÉNEK! ISTEN HOZTA A GROUPAMA ARÉNÁBAN! GROUPAMA ARÉNA AZ FTC ÚJ SZIMBÓLUMA Hatékonyság és minőség Új remények és álmok 1 milliónál több Fradi szimpatizáns A sport és az

Részletesebben

Sajtóközlemény április 3.

Sajtóközlemény április 3. Új Allianz márka - az élet kaland, fedezzük fel együtt! 2017-ben az Allianz anyavállalat vezetősége a korábbi Lépj bátran! márkapozícionálást továbbgondolva egy új helyet határozott meg az Allianz márka

Részletesebben

AZ ÁRUK ELADÁSRA TÖRTÉNŐ ELŐKÉSZÍTÉSE. 5. tétel

AZ ÁRUK ELADÁSRA TÖRTÉNŐ ELŐKÉSZÍTÉSE. 5. tétel AZ ÁRUK ELADÁSRA TÖRTÉNŐ ELŐKÉSZÍTÉSE 5. tétel 1 Az áruk eladásra történő előkészítése A termékeket szükséges felkészítenünk az eladásra, ami azt jelenti, hogy alkalmassá tesszük őket az értékesítésre.

Részletesebben

Kiadó irodák és raktárak m 2 -en. PÉCS, Siklósi út 3. Kiadó raktárak és irodák

Kiadó irodák és raktárak m 2 -en. PÉCS, Siklósi út 3. Kiadó raktárak és irodák PÉCS, Siklósi út 3. Kiadó raktárak és irodák 1 Terület bemutatása Célunk egy virágzó kereskedelmi és raktár logisztikai központ kialakítása Pécs szívében, a 7622 Pécs, Siklósi út 3. szám alatt. Az ingatlan

Részletesebben

12. tétel Kereskedelem helye, szerepe

12. tétel Kereskedelem helye, szerepe 12. tétel Kereskedelem helye, szerepe Kereskedelem: egyrészt tevékenység, melynek során a termékek előállítójuktól eljutnak a felhasználóhoz, másrészt szervezet, amelyhez azok a vállalatok tartoznak, amelyek

Részletesebben

A 12. sorszámú Eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 12. sorszámú Eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 12. sorszámú Eladó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 341 01 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

KERESKEDELEMI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK FELADATLAP

KERESKEDELEMI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK FELADATLAP KERESKEDELEMI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK FELADATLAP Jövedelmezőség 1. Jövedelmezőség tervezése 21 pont Egy kereskedő vállalkozó 2018-ban 308 600 ezer Ft forgalmat ért el 28%-os

Részletesebben

Adatszolgáltatás alapadatbázis felállításához bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenységről és üzlet működési engedélyről Megye:Győr-Moson-Sopron

Adatszolgáltatás alapadatbázis felállításához bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenységről és üzlet működési engedélyről Megye:Győr-Moson-Sopron Adatszolgáltatás alapadatbázis felállításához bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenységről és üzlet működési engedélyről Megye:Győr-Moson-Sopron Kereskedelmi hatóság A közhiteles nyilvántartás elérhetősége

Részletesebben

Nyilvántartás a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységről

Nyilvántartás a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységről nyilvántartásba vétel száma: B.1/2009 z üzlet(ek) elnevezése: Borcsi sportpanzió Nyilvántartás a bejelentéshez kötött ről Neve: Boros és Társa Vendéglátó és Kereskedelmi Bt. Címe: Székhelye: 8248 Veszprémfajsz,

Részletesebben

ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA

ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA 31 341 01 0010 31 03-2012 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakma Kiváló Tanulója Verseny Elődöntő ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA Szakképesítés: 31 341 01 0010 31 03 Modulok: 0004-06 Az áruforgalom lebonyolítása

Részletesebben

SZENTESI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.: 58. Telefon: 63/510-300

SZENTESI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.: 58. Telefon: 63/510-300 SZENTESI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.: 58. Telefon: 63/510-300 A BEJELENTÉSKÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁRÓL SZÓLÓ ADATVÁLTOZÁSI BEJELENTÉS a kereskedelmi

Részletesebben

Akadálymentesítési tervdokumentáció

Akadálymentesítési tervdokumentáció Akadálymentesítési tervdokumentáció Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde 6050 Lajosmizse, Attila utca 6. 6050 Lajosmizse, Rákóczi utca 30. 6050 Lajosmizse, Szent Lajos utca 19-21. Hrsz:

Részletesebben