Karakterkártya. Hárs Virág 80 éves. Tóth Annamária 23 éves. Dr. Kovácsné Dr. Keszeg Ágnes 42 éves. Sebők Józsefné 51 éves. Varga Péter 18 éves

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Karakterkártya. Hárs Virág 80 éves. Tóth Annamária 23 éves. Dr. Kovácsné Dr. Keszeg Ágnes 42 éves. Sebők Józsefné 51 éves. Varga Péter 18 éves"

Átírás

1 1. melléklet Karakterkártya Tóth Annamária 23 éves Sebők Józsefné 51 éves Pál Béla 21 éves JOKER Végh Aladár 12 éves Jámbor Etelka 66 éves Téli Péter 56 éves JOKER Bodai Róbert 16 éves Jánosi József 16 éves Pécsi Nándor 23 éves JOKER Hárs Virág 80 éves Dr. Kovácsné Dr. Keszeg Ágnes 42 éves Varga Péter 18 éves Májfi Nóra 15 éves Péter Dóra 33 éves Jancsik Iván 11 éves Fóti Melinda 31 éves Kerekes Zsombor 39 éves Nádassy Zoltán 34 éves Hát Izsák 19 éves JOKER Gábor Gábor 59 éves

2 1. melléklet JOKER Kicsi Jancsi 29 éves Kárász Jolán 25 éves Haha Ernő 15 éves Jég János 69 éves Haraszti Júlianna 40 éves Halász Aranka 22 éves Jámbor Béla 15 éves JOKER Kiha Éva 24 éves Csizmadia László 21 éves Fa Ferenc 53 éves A Karakterkártyák használata A kártyákat úgy kell kivágni, hogy egy kártyán három mező szerepeljen (narancs-fehér-zöld). Egy kártya tehát 3 személyt jelöl. A feladatok kezdetén el kell dönteni (sorsolással, kockadobással, szavazással, stb.) melyik színt vegyük figyelembe. Ezután kell kiosztani véletlenszerűen a kártyákat. Mindenki azt a személyt alakítja, aki a megadott (lásd: fent) mezőben szerepel. Amennyiben valakinek a JOKER felirat jön ki, úgy ő Önmagát alakítja. Minden szituációs játéknál bevethető.

3 2. melléklet Időpontkártya Az Időpontkártya használata Egyesével kivágni. (Egy kártya egy időpontot tartalmaz.) Lefordítva, véletlen sorrendben kell húzni belőle.

4 3. melléklet Első jelenet A képen egy jelenetet látsz. Írd (1, 2, 3, stb.) a szövegbuborékba a köszönések sorrendjét! Üdvözlöm János! Csókolom Margitka! Jó napot kívánok, Béla bácsi! Jó napot kívánok, Margitka! Szervusz Petike!

5 4. melléklet Második jelenet A képen egy jelenetet látsz. Állapítsd meg a kézfogások sorrendjét! Mi a hiba a képben? A szereplők balról jobbra: az ügyvéd, a biztonsági őr, Klárika és végül Tibor papa

6 5. melléklet Harmadik jelenet Nézd meg a jelenetet! Milyen illemtani hibákat vélsz felfedezni a szereplőknél? Öööö Tessék sorba állni! Meddig kell várni? Legyen má valami! Amúgy jónapot! Hékás! Az a sapkás mögöttem állt az előbb! Csók, hölgyem! No de uram! Mit képzel?

7 6. melléklet Tituluskártya Igazgató Elnök Igazgatóhelyettes Igazgatóhelyettes Elnökhelyettes Tanár Tanár Szakács Tanuló Takarító Konyhai dolgozó Szülő Karbantartó Banki alkalmazott Szülő Tanuló Kollégium-vezető Kollégista Tanár Rendőr Nevelőtanár Vállalkozó Katona Polgármester A Tituluskártya használata A karakterek közül a 18 és 65 év közöttiek húzhatnak Tituluskártyát. A 18 év alattiak automatikusan tanulók, a 65 év felettiek automatikusan nyugdíjasok. Az össze nem illő személyek és titulusok esetében (19 éves igazgató nehezen elképzelhető) újra kell húzni.

8 7. melléklet Új felvételis A játék lényege, hogy el kell játszani azt, hogy valaki állásajánlatra avagy iskolai felvételire jelentkezik. Aki a jelentkezőt alakítja, ki kell, hogy menjen a teremből. Két ember játssza el a felvételiztetőt. A többiek körben ülnek és figyelnek (megjegyzik a hibákat). A játék kezdetén a felvételiző bemegy a terembe (kopog, benyit, stb.) ekkor elkezdődik a köszönés-bemutatkozás eljátszása. A jelenet addig tart, míg a felvételiztetők le nem ültetik a felvételist ezzel az előre betanított mondattal: - Tessék helyet foglalni! A megfigyelők közben nem szólhatnak bele. Miután a felvételis leült, a jelenet megáll, és megbeszélik csoportosan a tanárral, hogy mi volt benne a jó, és mik voltak a hibák. Ezt követően más személyek játsszák el a történetet. A jelenet alatt gyakoroltassuk a későbbi illemszabályokat (pl.: sapka levétele, stb.)

9 8. melléklet Negyedik jelenet Írj, vagy mesélj el egy történetet a képhez. Ügyelj arra, hogy a szereplők a megfelelő illemszabályokat betartsák cselekedeteik során!

10 3, 4, 5 és 8. melléklet megoldása Első jelenet megoldási lehetősége: Petike köszön először, majd Béla bácsi, aztán János, végül Margitka. Egyébként mindenmegoldás jó, ami a köszönési illemszabálynak megfelel. Második jelent megoldási lehetősége: Klárika kezdeményez, majd Tibor papa, az őr, majd az ügyvéd. Hibák: Az ügyvéd bal kézzel szeretne kezet fogni. Harmadik jelenet hibái: Nem illik idegenekkel dühösen kiabálni. Nem illik férfiaknak sapkát fennhagyni a fejükön, ha bemegy valahová, valamint a kezünket ki kell vennünk a zsebünkből, ha valakivel beszélünk. Nagyon sértő és neveletlen dolog letegezni egy ismeretlen idegent, főleg, ha nő az illető. Nem káromkodunk hangosan. Az illendőség megkívánja, hogy előbb köszönjünk, aztán beszéljünk. A tisztelet és a jólneveltség jeleként illik a köszönéshez a kívánok igét hozzámondani: Jó napot KÍVÁNOK!

11 Telefonbeszélgetés Alul olvashatjátok egy telefonbeszélgetés leírt változatát. Jelöljétek, hogy hol van hiba a beszélgetésben. Ha ügyesek vagytok, azt is megjegyzitek, hogy mi a hiba. Alapeset: Péter 23 éves, felhívja az egyik álláshirdetésben szereplő telefonszámot, hogy érdeklődjön az állásról. A telefont Béla veszi fel, aki a cég alkalmazottja, diszpécser. kicseng, felveszik... PÉTER: Öööö... Jó napot! Tóth Péter vagyok. BÉLA: Itt a SokZs Kft, Kovács Béla vagyok. PÉTER: Olvastam az újságban, hogy van álláshelyük. Van valami információ erről? BÁLA: Sajnos nem tudok Önnek információval szolgálni, de kapcsolom az illetékest, Halász Zsolt igazgatóhelyettes urat. PÉTER: Jó. kicseng, felveszik ZSOLT: Halló? PÉTER: Az álláshirdetésről kérdeznék. ZSOLT: Jó napot kívánok, Zsiger Zsolt vagyok. Mi érdekli pontosan? PÉTER: Hát, az újságban olvastam, hogy keresnek karbantartót. ZSOLT: Valóban, hirdettünk ilyen álláshelyet. Ismeri a feltételeket? PÉTER: Nem, nem ismerem. De jó volna, ha elmondaná. ZSOLT: Be kell nyújtani a HR osztályra egy szakmai Önéletrajzot. Ebben különösen tüntesse fel az előző munkahelyeket és a szakmai munkakört, ami ott betöltött. PÉTER: Értem. És mennyit fizetnének? ZSOLT: Kedves Uram, az Önéletrajz beküldése után értesíteni fogjuk telefonon, mert egy személyes beszélgetésre is behívjuk azokat, akiket kiválasztunk. PÉTER: Értem. De akkor megmondják mennyit fizetnek? ZSOLT: Amennyiben kiválasztjuk a megfelelő személyeket a feladatra, és a munkaügyi papírokat intézzük, feltétlenül beszélünk a munkabérről. PÉTER: Jó, akkor majd találkozunk. Viszlát! ZSOLT: Viszont hallásra!

12 A feladat levezénylésének lehetséges módjai Mivel a feladat elsősorban a telefonálás illemtanáról szól, arra kell koncentrálni. A gyerekek sikerélményhez juttatható azáltal, hogy megdicsérjük őket minden egyéb észrevételükért. A másik lehetséges dolog, hogy mutassák be, ők hogyan beszéltek volna Péter helyében. Több jó megoldást is fogadjunk el!

13 10. melléklet Évszakok Kösd össze a képeket az évszakokkal! Egy ruhaneműt több fogalomhoz is odakapcsolhatsz! NYÁR ŐSZ TÉL TAVASZ

14 A feladat megoldása A feladatnak nincs kimondottan egy jó megoldása. Mindenkit a saját véleménye és érvrendszere alapján kell megítélni. Példa: ha valaki meg tudja indokolni, hogy a rövid ujjú inget a pulóver alá veszi fel télen, akkor jó a válasza. Természetesen a Nike topánkát nem lehet a télhez kapcsolni.

15 11. melléklet Sztárok?! Nézd meg a képeket, és mondd el, hogy a hétköznapokban miért nem hordható (miért nem passzol össze) így egy ruha! Első kép: öltöny és tornacipő nem passzol, a nyakkendő szín nem megy az öltöny színéhez. Második kép: attól, hogy még valaki felvesz egy farmert és egy zakót, nem lesz ünnepi öltözetben. A nyakkendő túl kicsi.

16 12. melléklet Kire - Mikor - Mit? Kösd össze a jobb oldalon látható két alakot a megfelelő ruházattal! A női alakra nyári, a férfi alakra téli öltözéket adj!

17 13. melléklet Közlekedési TOTÓ Totóztál már? Töltsd ki az alábbi kérdőívet! Az állítás mellé tegyél I-t, ha igaz, H-t ha hamis az állítás. Ha legalább 10 helyes válaszod van, akkor megérdemled, hogy legközelebb ülhess a buszon! A buszra/vonatra várva már a megállóban úgy kell 1 helyezkednünk, hogy felszálláskor senki ne előzzön meg. 2 A felszálláskor az első öt embert kell előre engedni. A felszálláskor csak akkor kell az első öt embert előre engedni, 3 ha van közöttük idősebb vagy nő. 4 A nőket és időseket mindig előre kell engedni. A tömegközlekedési eszközön annak jár az ülőhely, aki 5 bérletet vett. Az utazáskor a táskánkat nyugodtan letehetjük a mellettünk 6 lévő ülésre, mert a bérlet feljogosít erre is. 7 A tömegközlekedési eszközön az ülhet le, aki messzebb utazik. 8 Az idős embereknek át kell adni az ülőhelyet. A gyermekkel utazók csak akkor ülhetnek le, ha van náluk 9 táska is. Az iskolatáskát ildomos levenni a hátunkról, különösen, ha az 10 adott járaton sokan vannak. A buszra csak olyan szállhat fel, akinek a ruházata rendezett és 11 higiénikus. Ha az idős ember vagy nő le szeretne ülni, akkor csak akkor 12 adjuk át neki a helyet, ha erre megkér. Leszálláskor a férfiak szállnak le előbb, hogy az időseket és a 13 hölgyeket lesegíthessék a járműről. Nőknek csak akkor kell átadnunk a helyünket, ha idősebbek, +1 mint mi.

18 13. melléklet megoldókulcsa 1 H 2 H 3 H 4 I 5 H 6 H 7 H 8 I 9 H 10 I 11 I 12 H 13 I +1 H

Mi illik, mi nem illik?

Mi illik, mi nem illik? Mi illik, mi nem illik? Az illemszabályok minden emberre egyformán vonatkoznak. Nincsenek külön illemszabályok a felnőtteknek és külön gyerekeknek. Az illemszabályok szinte minden helyzetben meghatározzák

Részletesebben

Kombinatorika A A B C A C A C B

Kombinatorika A A B C A C A C B . Egy ló, egy tehén, egy cica, egy nyúl és egy kakas megkéri a révészt, hogy vigye át őket a túlsó partra. Hányféle sorrendben szállíthatja át őket a révész, ha egyszerre vagy egy nagy testű állatot, vagy

Részletesebben

Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira

Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy a temetőkben és környékükön meglopják

Részletesebben

7Km összetett eredmény:

7Km összetett eredmény: 7Km összetett eredmény: Helyezés Rajtszám Név: Idő eredmény: Tempó: Nem: 1 296 Zvekan zsombor 0:28:21 04:03 Férfi 2 166 Vörös Attila 0:28:51 04:07 Férfi 3 401 Kárpi Róbert 0:28:54 04:08 Férfi 4 664 Csorba

Részletesebben

szka102_10 É N É S A V I L Á G Készítette: Kovácsné Vojnovics Éva Solymos Éva SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2.

szka102_10 É N É S A V I L Á G Készítette: Kovácsné Vojnovics Éva Solymos Éva SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. szka102_10 É N É S A V I L Á G Iskolaorvosnál és iskolafogászaton Készítette: Kovácsné Vojnovics Éva Solymos Éva SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM 104 Szociális, életviteli

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató

Név Telefon Mellék Ajtó E-mail Keller Anikó. 74/505-672 224 kellera@lab.hu igazgató TOLNA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA 7100, Szekszárd, Szent István tér 11-13. Honlapcím: http://kozig.tolnamegye.hu Központi tel.szám:74/505-600 Fax:74/415-686 e-mail: tolnakh-mk@lab.hu Név

Részletesebben

Küldetés. 10. összejövetel

Küldetés. 10. összejövetel Küldetés 10. összejövetel 67 Előkészítés Rendezzünk el körben annyi széket, ahányan vagyunk! Középre tegyük a Szentírást és egy gyertyát! Készítsünk ki papírokat és íróeszközöket, hogy az egyéni és közös

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NEMESHANY TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám:...../2010. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. január 13-án 17 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

VITT-VETÉLKEDŐ MÁGOCS

VITT-VETÉLKEDŐ MÁGOCS VITT-VETÉLKEDŐ MÁGOCS Tisztelet Önfegyelem Biztonság BEcsület Kedvesség leszünk! De hogyan??????? A vetélkedő ötlete, célja A diákok a helyes magatartást pont úgy sajátítják el, mint ahogyan minden mást

Részletesebben

SZKA208_52 a rábeszélőgép

SZKA208_52 a rábeszélőgép A rábeszélőgép SZKA208_52 tanulói A RÁBESZÉLÕGÉP 8. évfolyam 499 A típus 52/1 IGAZ VAGY HAMIS? Feladatleírások Írj magaddal kapcsolatosan 3 igaz állítást! Olyat írj, amit még nem tudnak rólad a többiek!

Részletesebben

Érettségi feladatok: Halmazok, logika

Érettségi feladatok: Halmazok, logika Érettségi feladatok: Halmazok, logika 2005. május 10 18. Egy rejtvényújságban egymás mellett két, szinte azonos rajz található, amelyek között 23 apró eltérés van. Ezek megtalálása a feladat. Először Ádám

Részletesebben

9/2012. (V. 8.) OBH utasítás

9/2012. (V. 8.) OBH utasítás Egységes szerkezetben. Hatályos 2012. május 9-től. 9/2012. (V. 8.) OBH utasítás a talár viseléséről, valamint az ülnökök, a jegyzőkönyvvezetők és az eljárási cselekményt végző bírósági titkárok öltözködési

Részletesebben

Permutáció (ismétlés nélküli)

Permutáció (ismétlés nélküli) Permutáció (ismétlés nélküli) Mi az az ismétlés nélküli permutáció?... 1. Három tanuló, András, Gábor és Róbert együtt mennek az iskolába. Hányféle sorrendben léphetik át az iskola küszöbét? Írja fel a

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLlÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? 2 Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

17 saját rendezésű program 1500 résztvevő

17 saját rendezésű program 1500 résztvevő 2013. december 21. 17 saját rendezésű program 1500 résztvevő 10 futórendezvény 4 streetball-kupa és dobóverseny 2 kerékpáros teljesítménytúra 1 gyalogos teljesítménytúra 1 12+1 program DÖKE-tagok részvételével

Részletesebben

6. óra TANULÁSI STÍLUS

6. óra TANULÁSI STÍLUS 6. óra TANULÁSI STÍLUS CÉL: az egyén jellemzőinek megfelelő tanulási stílus kialakítása. Eszközök: A TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV kinyomtatva (a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban). A Kiértékelés kinyomtatva

Részletesebben

2 2 = 2 p. = 2 p. 2. Végezd el a kijelölt műveleteket! 3. Végezd el a kijelölt műveleteket! 4. Alakítsad szorzattá az összeget!

2 2 = 2 p. = 2 p. 2. Végezd el a kijelölt műveleteket! 3. Végezd el a kijelölt műveleteket! 4. Alakítsad szorzattá az összeget! Matematika vizsga 014. 9. osztály Név: Az 1-1. feladatok megoldását a feladatlapra írd! A 1-19. feladatokat a négyzetrácsos lapon oldd meg! 1. Számítsd ki az alábbi kifejezések pontos értékét! 0, = = p

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto Coloretto Tervezte: Michael Schacht Kiadja: ABACUSSPIELE Verlags GmbH & Co. KG, 63303 Dreieich info@abacusspiele.de www.abacusspiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő kb. 30 perc Összefoglaló

Részletesebben

Az osztályban kialakított tó (kuckó) benépesítése élőlényekkel

Az osztályban kialakított tó (kuckó) benépesítése élőlényekkel SZKb_102_05 A mi tavunk II. É N É S A M Á S I K Az osztályban kialakított tó (kuckó) benépesítése élőlényekkel Készítette: Nagy Erika SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 2. ÉVFOLYAM tanári

Részletesebben

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

II. Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton Nem/Kategória: Férfi 12-19 éves 1 420 SZENTPÉTERI Csaba 1998 00:27:26 00:26:54 Nagykőrös 4 4 3:49 min/km +00:00:00 2 225 SZILÁGYI Gergő 2000 00:31:18 00:30:40 Tiszakécske 10 9 4:21 min/km +00:03:45 3 310

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. február 9-én 15,20 órakor a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli képviselő-testület üléséről. Jelen vannak: jelenléti ív alapján Napirend: 1.

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

SZKC_105_05. A modul szerzõi: Kardos Ágnes, Korbai Katalin. a z é n d i m e n z i ó i SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 5.

SZKC_105_05. A modul szerzõi: Kardos Ágnes, Korbai Katalin. a z é n d i m e n z i ó i SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 5. EGY KIS JÓ CSELEKEDET SZKC_105_05 a z é n d i m e n z i ó i modul szerzõi: Kardos Ágnes, Korbai Katalin SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 5. ÉVFOLYM tanári egy kis jócselekedet 5. évfolyam

Részletesebben

ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN KÖRNYEZETEM

ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN KÖRNYEZETEM Tompáné Balogh Mária ÉLÔ ÉS ÉLETTELEN KÖRNYEZETEM A fák birodalma Környezetismeret TÉMAZÁRÓ FELADATLAPOK éves tanulók részére 0. kiadás Évfolyam 0... A tanuló neve pauz westermann kiadó ÔSZ A PARKBAN A.

Részletesebben

Közösségi oldalak használata a magyar munkahelyeken. Gateprotect-felmérés, 2012. szeptember

Közösségi oldalak használata a magyar munkahelyeken. Gateprotect-felmérés, 2012. szeptember Közösségi oldalak használata a magyar munkahelyeken Gateprotect-felmérés, 2012. szeptember Összefoglaló A felnőtt internetező lakosság csaknem 60 százaléka dolgozik teljes vagy részmunkaidőben. Munkahelyükön

Részletesebben

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 14 éves és ez alatti 1 5089 SZŐKE-KISS Jácint 2003 00:20:00 Nem Fóton Járok Iskolába 4:00 min/km +00:00:00 2 5091 TAKÁCS Levente Márton 2004 00:21:04 Garay János Általános Iskola, Fót 4:12 min/km

Részletesebben

Tegezés, magázás. Tegeződés: a beszélgetőpartnerünknek azt mondjuk, hogy te. Tegezünk: barátokat családtagokat gyerekeket és (legtöbbször) kollégákat

Tegezés, magázás. Tegeződés: a beszélgetőpartnerünknek azt mondjuk, hogy te. Tegezünk: barátokat családtagokat gyerekeket és (legtöbbször) kollégákat Tegezés, magázás 1 ) Alapszabályok Tegeződés: a beszélgetőpartnerünknek azt mondjuk, hogy te. Tegezünk: barátokat családtagokat gyerekeket és (legtöbbször) kollégákat Magázódás: a beszélgetőpartnerünknek

Részletesebben

Negyedik lecke Önállóan élni

Negyedik lecke Önállóan élni Negyedik lecke Önállóan élni Tanári útmutató A siker titka az, hogy ne próbáljuk elkerülni a problémákat, szabadulni tőlük, vagy elhúzódni előlük; inkább fejlesszük magunkat olyan szintre, hogy nagyobbak

Részletesebben

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL 2010. április BUDAPEST

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL 2010. április BUDAPEST 21. április Tisztelt Hölgyem / Uram! A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjeként egyik legfontosabb küldetésünknek tartom a bűnmegelőzést, éppen ezért amikor csak lehetőségünk adódik, komoly hangsúlyt

Részletesebben

490 Ft-tól. Érvényes: GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ. További termékeinket az /akcio oldalon találja. 100% pamut, méret: 3-14 éves korig

490 Ft-tól. Érvényes: GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ. További termékeinket az /akcio oldalon találja. 100% pamut, méret: 3-14 éves korig Érvényes: 2018.03.01-14. GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ méret: 3-14 éves korig 490 Ft-tól További termékeinket az /akcio oldalon találja. GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ méret: 3-14 éves korig 490 Ft-tól baba méret:

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

ETIKAI KÓDEX. Kispesti Deák Ferenc Gimnázium 1192 Budapest, Gutenberg krt.6.

ETIKAI KÓDEX. Kispesti Deák Ferenc Gimnázium 1192 Budapest, Gutenberg krt.6. ETIKAI KÓDEX Kispesti Deák Ferenc Gimnázium 1192 Budapest, Gutenberg krt.6. 2013 Etikai Kódex Az Etikai Kódex a mindennapi intézményi tevékenységhez szükséges erkölcsi felelősség kérdéseit tárgyalja. Normákat

Részletesebben

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő Oldal 1 Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb 2006.11.25. 98-99-ben születettek Nincs szintidő 1. Atyi Ádám 98 006 37.49 2. Ujlakán Kálmán 98 006 40.89 4. Nagy Balázs 98 006 43.91 3. Varga Márton

Részletesebben

Sün Simi. Iskolás Sün lettem Simi. 1. Hol lakhat Sün Simi? Színezd ki, és rajzold oda Simit! 2. Színezd ki Simi táplálékait!

Sün Simi. Iskolás Sün lettem Simi. 1. Hol lakhat Sün Simi? Színezd ki, és rajzold oda Simit! 2. Színezd ki Simi táplálékait! Iskolás Sün lettem Simi Sün Simi. Hol lakhat Sün Simi? Színezd ki, és rajzold oda Simit! 2. Színezd ki Simi táplálékait!. Rajzold le, mi jelenthet veszélyt Simi számára! Óvodából az iskolába. Rajzold le,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A bizottság 3 igen egyhangú szavazattal (3 fő bizottsági tag volt jelen a szavazáskor) az alábbi napirend tárgyalását fogadta el:

JEGYZŐKÖNYV. A bizottság 3 igen egyhangú szavazattal (3 fő bizottsági tag volt jelen a szavazáskor) az alábbi napirend tárgyalását fogadta el: V á r o s K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t E g é s z s é g ü g y i és S z o c i á l i s B i z o t t s á g 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/260, Fax: 06 23 310-135 E-mail:

Részletesebben

Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2)

Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2) Kommunikációs Főigazgatóság KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ OSZTÁLY Brüsszel, 2013. február 14. Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2) KÖZÉPPONTBAN A NEMEK SZERINTI VÉLEMÉNYKÜLÖNBSÉGEK A férfiak és

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 7

MagyarOK 1.: munkalapok 7 1. Dénes napirendje 6.30 6.35 Fél hétkor Dénes felkel. Hat óra harmincöt perckor már a fürdőszobában van. (Hideg vízzel zuhanyozik.) 7.00 Hét órakor Dénes kimegy a konyhába, és leül reggelizni. / Hét órakor

Részletesebben

VEDAC dobóverseny IV. Veszprém EREDMÉNYEK. Férfi Súlylökés Döntő. 19:00 1. nap / :46:33

VEDAC dobóverseny IV. Veszprém EREDMÉNYEK. Férfi Súlylökés Döntő. 19:00 1. nap / :46:33 EREDMÉNYEK Férfi Súlylökés Döntő 19:00 1. nap 1 Carek Matija 1996 Horvátország 1 17.46 2 Páli Viktor 1987 VEDAC 6 17.29 3 Kerekes László 1992 NYSC 4 17.20 4 Sólyom László 1994 PVSK 3 14.95 5 Mozsdényi

Részletesebben

ZA5912. Flash Eurobarometer 382 (Rail and Urban Transport Passenger Satisfaction) Country Questionnaire Hungary

ZA5912. Flash Eurobarometer 382 (Rail and Urban Transport Passenger Satisfaction) Country Questionnaire Hungary ZA9 Flash Eurobarometer 8 (Rail and Urban Transport Passger Satisfaction) Country Questionnaire Hungary FL 8 - Rail - HU D Hány éves Ön? (ÍRJA LE - HA "VISSZAUTASÍTJA", KÓDOLJON '99'-ET) D A kérdezett

Részletesebben

SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI IGAZGATÓSÁG Bűnmegelőzési Osztály

SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI IGAZGATÓSÁG Bűnmegelőzési Osztály SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI IGAZGATÓSÁG Bűnmegelőzési Osztály 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14/c. Pf.:121 TEL:82/502-700-2732, FAX:82/502-700-2772 E-mail:bunmeg@somogy.police.hu Trükkös tolvajok,

Részletesebben

SZKC 103_07. A modul szerzője: Andóné Nagy Katalin, Petik Ágota, SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYAM

SZKC 103_07. A modul szerzője: Andóné Nagy Katalin, Petik Ágota, SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYAM SZKC 103_07 a z é n d i m e n z i ó i ndris beszélget modul szerzője: ndóné Nagy Katalin, Petik Ágota, Ruzsa Ágnes SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYM 66 ndris beszélget Tanári

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 www.salgotarjan.hu jegyzo@salgotarjan.hu VEZETŐK Dóra Ottó polgármester

Részletesebben

Talán sokan meglepődnek rajta, de az etikett szabályai szerint nem mindig kell előre engedni a hölgyeket. Így például:

Talán sokan meglepődnek rajta, de az etikett szabályai szerint nem mindig kell előre engedni a hölgyeket. Így például: Az etikett egyszerű szabályai 1. Mikor első a férfi és mikor nem? Talán sokan meglepődnek rajta, de az etikett szabályai szerint nem mindig kell előre engedni a hölgyeket. Így például: Ha a lépcsőn nem

Részletesebben

A modul szerzője: págyor Henriett, Marsi Mónika. T o l e r a n c i á r a n e v e l é s SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 8.

A modul szerzője: págyor Henriett, Marsi Mónika. T o l e r a n c i á r a n e v e l é s SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 8. SZKC 208_07 T o l e r a n c i á r a n e v e l é s szubkultúrák a divatban modul szerzője: págyor Henriett, Marsi Mónika SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 8. ÉVFOLYM 78 szociális, életviteli

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Súlylökés Döntő 16:00 1. nap 1 Kovács Róbert 1986 Békéscsabai AC 2 13.96 SB 2 Szebegyinszki Richárd 1998 Békéscsabai AC 1 13.04 SB Rakovszky Tibor 1994 Maximus SE 3 DNS A győztes edzője

Részletesebben

szka102_27 É N É S A V I L Á G Készítette: Özvegy Judit SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM

szka102_27 É N É S A V I L Á G Készítette: Özvegy Judit SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM szka102_27 É N É S A V I L Á G Séta a vízparton Készítette: Özvegy Judit SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM 300 Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák Tanári MODULVÁZLAT

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2011. szeptember 15-én megtartott üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2011. szeptember 15-én megtartott üléséről Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 50-16/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2011. szeptember 15-én megtartott üléséről Jelen

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Diszkoszvetés Döntő 16:15 1. nap 1 Szikszai Róbert 1994 NYSC 10 55.07 SB 2 Halász Bence 1997 Dobó SE 8 53.56 SB 3 Káplár János 1994 NYSC 9 49.71 SB 4 Gulyás Norbert 1983 BSC 7 48.04 SB

Részletesebben

Érted? Érted! 10. ÉVFOLYAM FELKÉSZÍTÉS A FELNŐ TT SZEREPEKRE. A modul szerzői: Págyor Henriett és Marsi Mónika

Érted? Érted! 10. ÉVFOLYAM FELKÉSZÍTÉS A FELNŐ TT SZEREPEKRE. A modul szerzői: Págyor Henriett és Marsi Mónika SZKB 210_03 FELKÉSZÍTÉS FELNŐ TT SZEREPEKRE Érted? Érted! modul szerzői: Págyor Henriett és Marsi Mónika SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 10. ÉVFOLYM TNÁRI ÉRTED? ÉRTED! 27 MODULVÁZLT tevékenység

Részletesebben

Borsodi Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat

Borsodi Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat Borsodi Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat J E L N Y E L V I S S Z O L G Á L A T Á N A K T O L M Á C S Z O L G Á L T A T Á S I

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Programozói kategória 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Programozói kategória 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Programozói kategória 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras_prog mappa megfelelő

Részletesebben

ZA5886. Flash Eurobarometer 368 (The European Emergency Number 112, wave 6) Country Questionnaire Hungary

ZA5886. Flash Eurobarometer 368 (The European Emergency Number 112, wave 6) Country Questionnaire Hungary ZA886 Flash Eurobarometer 68 (The European Emergency Number, wave 6) Country Questionnaire Hungary European Emergency Number - HU D Hány éves Ön? (ÍRJA LE - HA "VISSZAUTASÍTJA", KÓDOLJON '99'-ET) D A kérdezett

Részletesebben

Szenior sprinter ranglista (2015) Férfi 100 m Abszolút*

Szenior sprinter ranglista (2015) Férfi 100 m Abszolút* Szenior sprinter ranglista (2015) Férfi 100 m * 10,40 Németh Roland Győri AC 10,90 1974.09.19 M40 0,9545 Szombathely 2015.05.09 10,55 Dr. Béres Sándor Egri VSI 11,2 1970.08.18 M45 0,9220 Szeged 2015.09.20

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2362-06 Tűz-, munka-, környezetvédelem követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2362-06 Tűz-, munka-, környezetvédelem követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Ismerőse gyógyászati segédeszköz forgalmazó üzletet fog nyitni. Az Ön segítségét kéri a kereskedelmi tevékenységet folytató üzletekre vonatkozó ismeretek megszerzéséhez és az üzlet kialakításának

Részletesebben

A Nyíregyházi Törvényszék Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának december 1-től hatályos ügyelosztási rendje

A Nyíregyházi Törvényszék Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának december 1-től hatályos ügyelosztási rendje 2013.El.III.A.29/5. 1 A Nyíregyházi Törvényszék Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának 2013. december 1-től hatályos ügyelosztási rendje Az ügyek kiosztása Krajcsovics Józsefné dr. Illés Ibolya

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 28-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyi járatú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001.(XII.31.)

Részletesebben

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon 2/3. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Veszprém megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Pápa, Várpalota, Zirc, Balatonfűzfő, Veszprém, Balatonfüred, Ajka) 1. A menetjegyek

Részletesebben

Mit tehet egy mikrovállalkozás az esélyegyenlőség előmozdításáért és megéri-e neki? Gyakorlati tapasztalatok. Teremts esélyt magadnak és másoknak!

Mit tehet egy mikrovállalkozás az esélyegyenlőség előmozdításáért és megéri-e neki? Gyakorlati tapasztalatok. Teremts esélyt magadnak és másoknak! Mit tehet egy mikrovállalkozás az esélyegyenlőség előmozdításáért és megéri-e neki? Gyakorlati tapasztalatok Horváth Anna, vállalkozó 2008. június 26., Budapest Teremts esélyt magadnak és másoknak! 2 Egy

Részletesebben

30. Orfűi Tó Show Futás 6.2 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

30. Orfűi Tó Show Futás 6.2 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 12 évesek és 12 év alatti 1 303 KÓRÓDY Ákos 2006 00:29:30.2 Kozármisleny 14 12 4:45 min/km +00:00:00.0 2 213 DÉNES Bálint 2008 00:37:16.0 Komló 42 31 6:00 min/km +00:07:45.8 3 436 NÉMETH Péter 2008

Részletesebben

Nyírmihálydi Helyi Választási Bizottság 51/2014 ( IX. 08) határozata

Nyírmihálydi Helyi Választási Bizottság 51/2014 ( IX. 08) határozata Üi:2170-8/2014 Tárgy:polgármester jelöltek sorrendjének meghatározása sorsolással 51/2014 ( IX. 08) a 2014. október 12-én megtartott ülésén a A polgármesteri szavazólapon a jelöltek az alábbi sorrendben

Részletesebben

Témaválasztás, anyaggyűjtés

Témaválasztás, anyaggyűjtés Témaválasztás, anyaggyűjtés Honnan gyűjtenél anyagot a következő témákhoz? Válaszd ki és írd le! Ha van saját ötleted, azt is írd oda! beszélgetés, lexikon, fényképek, családi beszélgetés, értelmező szótár,

Részletesebben

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés Élelmiszer- és vegyiáru eladó Tervezett létszám: 12 fő Süveges Attila 10. B 1 felvéve Földvári Beáta 10. B 2 felvéve Vadász Brigitta 10. B 3 felvéve Kun Ibolya 10. B 4 felvéve Baktai Vivien 10. B 5 felvéve

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 49/2010. /II. 15./ SZÁMÚ HATÁROZATA

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 49/2010. /II. 15./ SZÁMÚ HATÁROZATA Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. február 15-i ülésén 49/2010. /II. 15./ a következő határozatot hozta: PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 49/2010. /II. 15./ SZÁMÚ HATÁROZATA

Részletesebben

MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda. Kedves Ügyfelek és Barátok!

MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda. Kedves Ügyfelek és Barátok! MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Kedves Ügyfelek és Barátok! Szeretettel meghívunk minden érdeklödöt a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Summer Opening összejövetelére. Idöpont: 2015 június

Részletesebben

ballagóruha katalógus MRSALE 100% g a r a n c i a 1év

ballagóruha katalógus MRSALE 100% g a r a n c i a 1év ballagóruha katalógus 1év 100% g a r a n c i a MRSALE Kedves Tanárnő és Tanár úr! A ballagó, szalagavató ruha beszerzésével gondjai vannak? - Nem jó a ruha mindenkire? - Nem készül el időben? - Túl drága?

Részletesebben

E-PSZÜ 1-13 Hétköznap: 15:45-17:15 Szombat: 8:00-9:30 Hétköznap: 17:30-19 Szombat: 9:45-11:15 Szombat: 11:30-13:00 0 02 03 04 05 06 07 08 1-2.

E-PSZÜ 1-13 Hétköznap: 15:45-17:15 Szombat: 8:00-9:30 Hétköznap: 17:30-19 Szombat: 9:45-11:15 Szombat: 11:30-13:00 0 02 03 04 05 06 07 08 1-2. Hétköznap: 15:45-17:15 Szombat: 8:00-9:30 Hétköznap: 17:30-19 Szombat: 9:45-11:15 Szombat: 11:30-13:00 0 02 03 04 05 06 07 08 1-2. óra Tanár1 Terem13-4. óra Tanár2 Terem25-6. óra Tanár3 Terem3 szeptember

Részletesebben

BALATONKERESZTÚRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BALATONKERESZTÚRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK BALATONKERESZTÚRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12. számú JEGYZŐKÖNYVE 2011. április 19-i nyilvános üléséről 2 Jegyzőkönyv Készült a Balatonkeresztúri Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Gerelyhajítás Döntő 15:00 1. nap 1 Rivasz-Tóth Norbert 1996 Szolnoki MÁV-SE 10 74.32 2 Rab Attila 1994 Ikarus BSE 8 70.37 SB 3 Barton Ondrej 1993 SVK 7 65.72 4 Kovács Noel 1999 Ikarus

Részletesebben

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

É N É S A V I L Á G. Készítette: ádám Ferencné Szabó Anna Kornélia Zágon Bertalanné SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 5.

É N É S A V I L Á G. Készítette: ádám Ferencné Szabó Anna Kornélia Zágon Bertalanné SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 5. szka105_26 É N É S A V I L Á G Élet a Földön Készítette: ádám Ferencné Szabó Anna Kornélia Zágon Bertalanné SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 5. ÉVFOLYAM 356 Szociális, életviteli és környezeti

Részletesebben

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány 7km F1 férfi 1 140 Riczu Balázs UFC 00:33:01 00:00:00 Tempo Sport Kft 1/ 13 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány

Részletesebben

ÜZLETI PROTOKOLL ÉS MARKETING ISMERETEK SÚLYA, SZEREPE A KISVÁLLALKOZÁSOK PIACI EREDMÉNYESSÉGÉBEN. Görög Ibolya c.főiskolai docens www.gprotokoll.

ÜZLETI PROTOKOLL ÉS MARKETING ISMERETEK SÚLYA, SZEREPE A KISVÁLLALKOZÁSOK PIACI EREDMÉNYESSÉGÉBEN. Görög Ibolya c.főiskolai docens www.gprotokoll. ÜZLETI PROTOKOLL ÉS MARKETING ISMERETEK SÚLYA, SZEREPE A KISVÁLLALKOZÁSOK PIACI EREDMÉNYESSÉGÉBEN. Görög Ibolya c.főiskolai docens www.gprotokoll.hu MIÉRT KELL A PROTOKOLL?? A hitelesség feltétele: európaiság

Részletesebben

Előszó. Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek!

Előszó. Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek! Előszó Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek! A Varázslatos környezetismeret című gyakorlófüzet játékos feladatokon keresztül segíti a tanulókat az egészséges életmód és környezetünk védelmének kialakításában,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-én 17.00 órakor tartott ülésén. Jelen vannak:, Patyi

Részletesebben

Megújul Szigetszentmiklós közösségi közlekedése

Megújul Szigetszentmiklós közösségi közlekedése 38 38A 238 278 279 280 938 Megújul Szigetszentmiklós közösségi közlekedése Új, korszerű, égszínkék, alacsonypadlós buszok Új, közvetlen járatok Sűrűbb közlekedés éjjel-nappal 2014. augusztus 23-ától átalakul

Részletesebben

A SIKET EMBEREK NEM HALLANAK. A SIKET EMBEREK A KEZÜKKEL BESZÉLGETNEK. A KEZEKKEL JELEKET MUTATNAK. EZ A JELELÉS. EZ A JELNYELV.

A SIKET EMBEREK NEM HALLANAK. A SIKET EMBEREK A KEZÜKKEL BESZÉLGETNEK. A KEZEKKEL JELEKET MUTATNAK. EZ A JELELÉS. EZ A JELNYELV. HALLATLAN ALAPÍTVÁNY OKTATÁSI KÖZPONT ÉS JELNYELVI VIDEOTOLMÁCS-SZOLGÁLAT BUDAPEST Leírás, hogyan lehet videó jelnyelvi tolmácsolást kérni. 2013 Könnyen érthető Szolgáltatási rendet készítette az ÉFOÉSZ.

Részletesebben

This file contains translation of the following excursion form: Form 511C: Parent/Guardian Permission for Excursion. Language Hugarian...

This file contains translation of the following excursion form: Form 511C: Parent/Guardian Permission for Excursion. Language Hugarian... This file contains translation of the following excursion form: Form 511C: Parent/Guardian Permission for Excursion Language Hugarian... page 2 G02(R:\Secretariat\Staff\G02\03\OP\FORMS\511V.doc)sec.1530

Részletesebben

K O M B I N A T O R I K A P e r m u t á c i ó k, k o m b i n á c i ó k, v a r i á c i ó k

K O M B I N A T O R I K A P e r m u t á c i ó k, k o m b i n á c i ó k, v a r i á c i ó k K O M B I N A T O R I K A P e r m u t á c i ó k, k o m b i n á c i ó k, v a r i á c i ó k. Az 1,, 3,, elemeknek hány permutációja van, amelynek harmadik jegye 1- es? Írjuk fel őket! Annyi ahányféleképpen

Részletesebben

Eredménylisták Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály

Eredménylisták Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály Eredménylisták Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: Szatmár Körzet: Szatmárnémeti és környéke S. sz. A tanuló Felkészítő tanár 5. osztály 1. Szerény Eszter Tivadar Melinda 10-es számú Általános

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 422/2006. (II. 22.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a

Részletesebben

2. oldal Kormányzati szolgálati jogviszony megszűnése próbaidő alatt Tóth László, dr. Kereskényi Dávid, Szirbik Miklós, Csuták Máté; közös megegyezéss

2. oldal Kormányzati szolgálati jogviszony megszűnése próbaidő alatt Tóth László, dr. Kereskényi Dávid, Szirbik Miklós, Csuták Máté; közös megegyezéss 1. oldal Személyi rész a Hivatalos Értesítő 2016/40. számában A Miniszterelnökség 2016. júniusi személyügyi hírei Kormánytisztviselő kinevezése A Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára Esztergályos

Részletesebben

Ruházati- és Öltözködési szabályzat

Ruházati- és Öltözködési szabályzat Ruházati- és Öltözködési szabályzat Az egyenruha viselése az együvétartozás, az egy testvéri közösség kinyilvánítása. Minden nemzetőrnek törekednie kell arra, hogy öltözéke mindig kifogástalan legyen és

Részletesebben

Szegedi Közlekedési Kft. Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása

Szegedi Közlekedési Kft. Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő megnevezése: Szegedi Közlekedési Kft. igazgatója Iktatószám: 01/92448-1/2011. Tárgy: A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet:

Részletesebben

Biharkeresztes választási eredményei október 13.

Biharkeresztes választási eredményei október 13. Biharkeresztes választási eredményei DANI BÉLA PÉTER Független jelölt 998 57,22% SEMLYÉNYINÉ MIZÁK ÁGOTA NÉPPÁRT 499 28,61% HARSÁNYI CSABA Független jelölt 223 12,79% MAGYARI CSABA Független jelölt 24

Részletesebben

roberto pisonero trapote Életkor 10+ Játékosszám 2-10 Játékidő

roberto pisonero trapote Életkor 10+ Játékosszám 2-10 Játékidő roberto pisonero trapote Életkor 10+ Játékosszám 2-10 Játékidő 20 A DOBOZ TARTALMA: 24 jelölő homokóra 18 pontszám- kártya 56 témabetűkártya 56 témabetűkártya 16 pozíciókártya játékszabály 2 A dobozban

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Monopoly Gamer A Monopoly időtálló klasszikusa számtalan változatban látott már napvilágot. Egyik kedvencünk a Monopoly Junior

Monopoly Gamer A Monopoly időtálló klasszikusa számtalan változatban látott már napvilágot. Egyik kedvencünk a Monopoly Junior A Monopoly időtálló klasszikusa számtalan változatban látott már napvilágot. Egyik kedvencünk a Monopoly Junior, mellyel a család legkisebb tagjai is remekül elboldogulnak, és a Monopoly Empire, melyben

Részletesebben

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM 1. NAP PROGRAMJA Ezen a héten újabb, egymáshoz nagyon hasonló betűkkel játsszunk! Azonban ők már nem csak hárman vannak, hanem bizony nyolcan, így a dolgunk is nehezebb

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

1. Az ábrán a pontok a szabályos háromszögrács 10 pontját jelentik (tehát az ABC háromszög egyenlőoldalú, a BDE háromszög egyenlőoldalú, a CEF

1. Az ábrán a pontok a szabályos háromszögrács 10 pontját jelentik (tehát az ABC háromszög egyenlőoldalú, a BDE háromszög egyenlőoldalú, a CEF 1. Az ábrán a pontok a szabályos háromszögrács 10 pontját jelentik (tehát az ABC háromszög egyenlőoldalú, a BDE háromszög egyenlőoldalú, a CEF háromszög egyenlőoldalú, stb ). A 10 pont közül ki kell választani

Részletesebben

férfi helyért Juhász Zoltán 3 Juhász Zoltán 3 Bartek Bálint helyért Juhász Zoltán Kék Tamás 3 Kék Tamás 0 Márton Szilárd 0

férfi helyért Juhász Zoltán 3 Juhász Zoltán 3 Bartek Bálint helyért Juhász Zoltán Kék Tamás 3 Kék Tamás 0 Márton Szilárd 0 férfi 35+ Király Zsolt (1) 0 Király Zsolt (1) 3 Bye 3 Lázár Béla Király Zsolt (1) 0 Lázár Béla 0 3 Lázár Béla Juhász Zoltán 2 Juhász Zoltán (5/8) 3 0 Lázár Béla Buday Zoltán (5/8) 3 Buday Zoltán (5/8)

Részletesebben

Játékok 3-4 éveseknek

Játékok 3-4 éveseknek Játékok 3-4 éveseknek 1. oldal lekvár főzés Vágd ki az oldal alján található kis képeket, majd keressétek meg, melyik lekváros üveg mellé melyik kép illik! (Érdemes laminálni, mert így tartósabb lesz a

Részletesebben

SZKA_209_22. Maszkok tánca

SZKA_209_22. Maszkok tánca SZKA_209_22 Maszkok tánca diákmelléklet maszkok tánca 9. évfolyam 207 Diákmelléklet 22/1 AUSZTRÁLIA TOTÓ Jelöld X-szel azokat a válaszokat, amiket helyesnek tartasz! Hány millió négyzetkilométer Ausztrália

Részletesebben

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ 2008/2009. TANÉVI V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ Helyszín: DEBRECEN Időpont: 2008. szeptember 24. A Versenybíróság elnöke: Benéné Lipcsey Irén FIÚ V-VI. KORCSOPORT (1990-1991-1992-1993-ban /

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2015.

Használói elégedettségvizsgálat 2015. Használói elégedettségvizsgálat 2015. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és elégedettségét vizsgáltuk kérdőív segítségével.

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 14-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben