LIBRI KIADÓ BUDAPEST

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LIBRI KIADÓ BUDAPEST"

Átírás

1

2 LIBRI KIADÓ BUDAPEST

3 A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: A Girl Walks into a Bar Hachette, Little, Brown Book Group, London, 2013 Fordította Steiner Kristóf Copyright Sarah Lotz, Helen Moffett, Paige Nick 2013 Hachette, Little, Brown Book Group Hungarian translation Steiner Kristóf, 2014 Magyar kiadás Libri Kiadó, 2014 Második kiadás ISBN Felelős kiadó a Libri Kiadó ügyvezetője Felelős szerkesztő Angyalosy Eszter Szerkesztette Szabolcsi Eszter Olvasószerkesztő Györke Mária, Ligeti Szilvia Műszaki szerkesztő Kovács Balázs Sándor Az elektronikus verziót készítette az ekönyv Magyarország Kft.

4 Egy lány belép a bárba Minden nő tudja, hogy egy szimpla kis bugyitól nem remélhet sokat az ember lánya. Ha vadítóan szexi akarsz lenni, fel kell áldoznod a kényelemed. Persze ez nem csak a bugyikra vonatkozik ha a kényelem számodra az elsődleges szempont, csekély az esélye, hogy kimondottan csinos vagy elegáns ruhát viselj. Merthogy az igazán menő cuccok alá magas derekú alakformáló bugyi dukál. Oké, lélegezni nem könnyű benne, de hát ez van. A zuhany alól kilibbenve hagyod, hogy a törülköződ a padlóra csússzon, és meztelenül kutatni kezdesz a fehérneműs fiókban ki legyen a befutó? Barátnőddel, Melissával hetek óta tervezgetitek, hogy becsiccsentve a nyakatokba veszitek a várost, és aki az utatokba akad, annak nincs irgalom. Sanszos, hogy izgalmas éjszaka elébe nézel. Itt ez a méregdrága tanga, lila csipkéből, selyemszalaggal szegélyezve. Ahogy végigsiklik az ujjbegyed a bársonyos pánton, egészen elérzékenyülsz nem is emlékszel, mikor volt utoljára alkalmad szexi fehérneműbe bújni. Közvetlenül mellette hever a legnagyobb kedvenced: a tökéletesen kényelmes pamutbugyi. Már nem olyan feszes az anyaga, mint új korában, és a színe is megfakult a mosástól, de őszintén szólva éppen ezt szereted benne. Ahogy megpillantod a magas derekú alakformáló bugyit, ösztönösen behúzod a hasad. Pont olyan érzés viselni, mintha kolbászbélbe töltöttek volna, de legalább lelapítja a pocakot. Na de mi van, ha befigyel egy kis móka ma éjjel? Egyrészt a világ legkevésbé erotikus ruhadarabja, másrészt konzervnyitóval kell majd kihámozni belőle. Lehet, hogy bugyi nélkül kéne nekiindulni az éjszakának? Elmosolyodsz a gondolatra. Na, ezt még sosem próbáltad. Pedig milyen izgató lenne arra gondolni, hogy senki sem tudja a titkodat: a szoknyád alatt nem viselsz semmit! Ha a lila csipketanga mellett döntesz, lapozz ide! Ha a pamutbugyit választod, lapozz ide! Ha az alakformáló bugyira szavazol, lapozz ide! Ha bugyi nélkül veted bele magad a buliba, lapozz ide!

5 A lila csipketanga mellett döntöttél Elvégzed az utolsó simításokat a sminkeden, majd távolabb lépsz a tükörtől, hogy megcsodáld a végeredményt. Mostanában csak őrült iramban melóztál időtlen idők óta nem csípted ki így magad, szinte már el is felejtetted, milyen jó móka. A mélyen dekoltált kis fekete ruha pont a megfelelő helyeken emeli ki a domborulataidat, a kedvenc magas sarkúdban gyönyörű a lábad, a termeted pedig akár egy istennőé. Elégedetten konstatálod: a lila tanga volt az ideális választás. Ki tudja, ma éjjel talán végre véget ér az aszály! Talán végre szerencséd lesz Lapozz ide!

6 A pamutbugyit választottad A tükörbe pillantasz. Határozottan jól néz ki a kis fekete ruha a fekete, gigamagas sarkú cipővel. Nem is emlékszel, mikor érezted magad utoljára igazán szexinek de ma este végre megtört az átok. Megfordulsz, hogy megnézd magad hátulról is, és elszörnyedve pillantod meg, ahogy a bugyogó vaskos varrása otromba redőt rajzol a finom anyagú, testhez simuló ruhádra. Na, ez felejtős. Lekapod a nagyibugyit, és ismét eszedbe jut: mi lenne, ha bugyi nélkül nyomnád végig az éjszakát? Ha bugyi nélkül vágsz neki a bulinak, lapozz ide! De aztán meggondolod magad. Mi van, ha hűvösre fordul, vagy éppenséggel túl forróra? Inkább kihalászod a lila csipketangát a fiókból. Nagy nehezen beleevickélsz óvatosan, nehogy kiszakítsd a magas sarkakkal. Lapozz ide!

7 Az alakformáló bugyit választottad Akrobatikus mutatvány belepréselni magad ebbe a kínzóeszközbe. Ki találhatta fel?! Nyilván egy szadista, aki gyűlöli a női nemet. És mégis miből csinálták? Tuti ugyanabból az anyagból, amiből az űrruhákat varrják. Az ágyra fekszel, veszel egy mély levegőt, és átpasszírozod rajta a lábadat. Épp mielőtt fulladásközeli állapotba kerülnél, sikerül a hasadat is a bugyiba erőltetned. Letörlöd a homlokodon gyöngyöző izzadságot, és a tükör elé vánszorogsz, hogy csekkold a látványt. A jó hír, hogy a hasad lapos. Sőt már-már természetellenes módon befelé horpad. A rossz, hogy szédülés kerülget, az egyik bordád mintha megrepedt volna, leülni pedig valószínűleg nem fogsz ma éjjel. Persze mindenki tudja, hogy a szépségért szenvedni kell, de ez azért túlzás. Felkapod az ollót, és vesszen a hóhér! csatakiáltással levágod magadról a műszálas kényszerzubbonyt. Micsoda megkönnyebbülés! A lila tanga után nyúlsz, és felhúzod. A merev szövet után olyan érzés, mintha pehelytollakkal cirógatnának. Visszafojtott lélegzettel állsz a tükör elé. Semmivel sem nézel ki rosszabbul, mint az alakformálóban, ám végre semmi sem akadályoztatja a vérkeringésedet. Legfeljebb majd behúzom a hasam jegyzed meg magadban, és a táskád után nyúlsz. Lapozz ide!

8 Le a bugyival! A konyha felé veszed az irányt, hogy tölts magadnak egy kis bort. Finoman ringatod a csípődet, fura érzés, hogy nincs rajtad bugyi. Kellemes, ahogy a combjaid minden lépéskor lágyan összeérnek. Mintha minden egyes mozdulattól kicsit jobban beindulnál a tested deréktól lefelé átvette az uralmat az agyad felett. Szóval ezért pörög a pasik agya állandóan a szexen! Hiszen ők egy lépést se tehetnek anélkül, hogy ne éreznék: van valami a lábuk között. Borospohárral a kezedben visszalibegsz a hálószobába. Ez a rövid séta elég volt ahhoz, hogy tetőtől talpig átjárja a tested a forróság. Na jó, ez azért mégiscsak túlzás! Három orgazmusom lesz, míg eljutok a bárig. gondolod magadban. Mégis szükség lesz legalább egy falatnyi bugyira a ruhád és a bőröd közé, különben minden alkalommal pipacsvörös leszel, ha valaki rád pillant. A lila csipketanga után nyúlsz az is majdnem olyan, mintha nem is lenne! Lapozz ide!

9 Megérkezel a bárba Nem győzöl pislogni, hogy hozzászoktasd a szemed a bár tompa fényeihez. A háttérzene kellemesen lüktet a hangszórókból érzed, ahogy a ritmus átjárja a tested. Várakozással teli, kellemes borzongás. Az utóbbi időben semmi más nem létezett számodra, csak a munka a móka pedig rendre elmaradt. Ez az éjszaka azonban csakis a felhőtlen szórakozásé. Életedben nem jártál még itt, az elegáns, menő bár a barátnőd ötlete volt. Tényleg, hol van Melissa? Keringeni kezdesz a tömegben, reménykedve, hogy kiszúrod őt valahol. A terem egyik oldalán mahagónipult fut végig, a stílusos göncökbe bújt férfiak és nők nevetgélve flörtölnek egymással mellette. A bár hátsó része kordonnal van elkerítve, és egy akkora kidobóember őrzi, mint Conan, a barbár. Ez lehet a VIP-szekció. Esélyed sincs bejutni. Mostanra végigpásztáztad az egész helyet, de Melissának semmi nyoma, úgyhogy bekukkantasz a szeparékba is. A szemed sarkából észreveszel egy szívdöglesztően sármos férfit, aki épp nagy lelkizésben van a haverjával. Valamivel idősebb ugyan nálad, de tagadhatatlan, hogy piszkosul vonzó az a George Clooney-típus. Mikor felpillant, elkapja a tekintetedet, és mélyen a szemedbe néz. Micsoda igéző szempár! Fülig vörösödsz, majd gyorsan az órádra pillantasz így legalább nem kell tovább farkasszemet nézned vele. Öt perccel múlt nyolc, időben érkeztél. Hol a fenében lehet Melissa? Még egyszer alaposan körülnézel, majd kiszúrsz egy üres bárszéket a pult mellett. Mr. Igéző továbbra is téged bámul. Szinte érzed a tekintetét a hátadon, amitől lúdbőrös leszel. Helló, mit adhatok? szólít meg a pultos srác. Ahogy ránézel, leesik az állad. Hogy lehet egy pultos fiú ilyen cuki? És nem túl fiatal ahhoz, hogy alkoholt szolgálhasson fel? A bőre hamvas, kávébarna haja és szeme pedig tökéletes harmóniában ragyog. Fehér vászoninget és klasszikus kék farmert visel. Ahogy lepakol néhány üres poharat a pultról, félszegen, édesen rád mosolyog. Lazán áthajít a válla felett egy üres sörösdobozt, egyenesen a szemetesbe. A feltűrt ingujj láttatni engedi kidolgozott alkarját. Azon jár az agyad, hány éves is lehet. Talán huszonegy huszonkettő? Hm szívesen megtanítanád egy-két trükkre. Még mindig nem döntötted el, mit rendelj. Egy ilyen puccos helyen minimum pezsgőt illik szürcsölni. Vagy talán valami koktélt? Egy Martini, mondjuk, jólesne. Aztán eszedbe jut a megoldás, valami filmben hallottad: Kérhetnék egy proseccót? Szívből reméled, hogy helyesen ejtetted ki. A pultos srác félresimítja a haját a homlokából, és ismét megvillantja azt a cuki, félénk mosolyt. Másodszorra is letaglóz.

10 Egy prosecco rendel! mondja, és egy pezsgőspohárért nyúl. Ahogy az inge kissé felcsúszik, feltárul lapos, kockás hasa. A köldökétől sötét, selymes szőrcsík fut a farmerja gombjáig. Önkéntelenül megnedvesíted az ajkadat. Hol a fenében van már Melissa? Ezt neki is látnia kellene. És meg kell köszönnöd a kitűnő pár azaz bárválasztást. Keresztbe vetett lábbal ülsz a széken, és erősen összeszorítod a combodat. Ebben a pillanatban vibrálni kezd a mobilod, amire összerezzensz. SMS Melissától. Még mindig a melóban. Gonosz nagyfőnök rám zúdított egy csomó horrorhatáridős feladatot. Bocsi! Éreztem, hogy ez nem lesz az én estém :( Élvezd helyettem is :) Egy ütemet kihagyott a szíved. Mi van?! Meredten bámulod a telefonodat. Itt állsz kifenvekikenve, az estének pedig lőttek? Ha legalább előbb szólt volna! És különben is, mikor tanul már meg végre nemet mondani annak a dirigáló seggfejnek? Már nem is igazán kívánod a piát, de a pultos fiú már nagy szakértelemmel csurgatja a buborékoktól csillogó bort a poharadba. Kicsit megdönti, csurig tölti, majd eléd rakja, és ismét rád mosolyog. Milyen lenne végigsimítani a hüvelykujjaddal a telt, csókolni való ajkán? Visszamosolyogsz, és a táskád után nyúlsz, hogy előkeresd a tárcád. Nem, nem, hagyd csak! mondja. Csak nem rád mozdult? Már épp nyitnád a szád, hogy megköszönd, de szabadkozva hozzáteszi: Nem én Az a pasas, a pult végénél. Lássuk csak azt a hódolót! Rikító színű inge a mellkasa közepéig kigombolva. Mintha a teste szőrháztartása teljes egészében erre a kéttenyérnyi területre összpontosult volna legalábbis a fejéről biztosan minden hajat lespórolták. Vastag aranyláncának medálja a pocakján pihen. Ráharap egy fogpiszkálóra, és párducléptekkel elindul feléd. Mekkora klisé ez a pali! Talán ha nem nézel rá, veszi a lapot Nem, nincs ilyen mázlid. Helló, drága! morogja, miközben egyik szájzugából a másikba csúsztatgatja a fogpiszkálót. Szabad ez a hely? kérdezi, és mielőtt még válaszolhatnál, elterpeszkedik a melletted lévő széken. A nevem Stanley Gleen közli büszkén, mintha kutya kötelességed lenne tudni, ki ő. Decensen böffent egyet, és az arcodba csap a fokhagymaszag. Amennyire csak tudsz, hátrahőkölsz, de nincs menekvés. Bocsásson meg, kisasszony, de hát jobb kint, mint bent, ugyebár. Két kezéből pisztolyt formál, és rád kacsintva kettőt csettint a nyelvével, mintha elsütné alkalmi fegyverét. Legszívesebben, azonnal elküldenéd a pokolba ezt a bohócot a mellparókájával együtt, de nem akarod megbántani, és jelenetet rendezni is kínos lenne. Mindenesetre úgy fordítod a székedet, hogy ha közelebb merészkedik a nukleáris leheletével, a megfelelő pillanatban tökön rúghasd. Már épp azt fogalmazod magadban, hogyan lehetne udvariasan lekoptatni, amikor valaki a

11 válladra teszi a kezét. Megfordulsz, és döbbenten ismered fel a George Clooney-fazont, akire szemet vetettél Melissára vadászva. Szívem, bocsáss meg, hogy késtem mondja, majd csókot lehel az arcodra. Bár váratlanul ér a közelsége, a bűzbomba után kifejezetten jólesik ez a friss lehelet. Cédrus- és nemesbőr-illata van. Sötét hajába itt-ott ősz szálak vegyülnek, és ahogy elmosolyodik, megvillannak a nevetőráncok a szeme mellett. A legnagyobb természetességgel átöleli a válladat, a másik kezét pedig Stanley felé nyújtja. Köszönöm, hogy nem hagyta unatkozni a feleségemet. Állandóan késésben vagyok, tudja, az üzlet. Bár tisztában vagy vele, hogy arcátlanul kihasználod a helyzetet, egy kicsit hátradőlsz, hogy jobban belesimulj megmentőd karjában. Mellparóka motyog valamit, aztán lemászik a székről. Ahogy kezet fognak, megrándul az arca, és eltűnt a fogpiszkáló a szájából. Titkon reméled, hogy lenyelte. Mellparóka vöröseslila képpel kullog vissza a pult végébe. Helló, Miles vagyok mutatkozik be új ismerősöd, és leveszi a kezét a válladról. Én pedig hálás feleled. A bőröd még mindig bizsereg, ahol megérintett. Remélem, nem voltam túl szemtelen. Megoldottam volna magam is, de köszönöm a segítséget mosolyogsz rá. Kétségem sincs felőle, hogy egyetlen pillantásoddal képes lettél volna megsemmisíteni, de őszintén szólva úgyis szükségem volt valami ürügyre, hogy bemutatkozhassak. Ígéretesen hangzik. De mielőtt még megkérdeznéd, nem inna-e veled valamit, meghátrál. Sajnos most vissza kell mennem a kollégámhoz. Kicsit túlórázunk. Ó, hogyne nyögöd zavartan. Imádnád, ha veled maradna, de fogalmad sincs, hogyan add a tudtára. Még egyszer köszönöm. Nem, én köszönöm feleli ő, és egy hosszú pillanatig mélyen a szemedbe néz, mielőtt visszafordulna az asztalához. Révetegen bámulsz utána. Tökéletesen szabott szövetnadrágot visel, egészen halvány csíkokkal barázdált ingének gallérgombját nyitva hagyta. Elegáns szerelés és nyilvánvalóan nem olcsó. Váratlanul visszapillant rád lebuktál. Mosolyog és integet. Visszamosolyogsz, és a poharad után nyúlsz. Mintha kicsit kiszáradt volna a torkod. Adhatok még egyet? kérdi a pultos srác, miután egy hajtásra lehúzod a proseccót. Jólesnek a buborékok, de mivel szomjas vagy, inkább egy Perrier-t rendelsz. Prosecco, Perrier valaki nagyon mediterrán hangulatban van ma jegyzi meg a fiúcska. Nahát, ez nem a szokásos duma! Kicsit alaposabban is szemügyre veszed. Még ebben a mesterséges fényben is mintha ragyogna a bőre. Mit keres egy ilyen srác, mint te, ezen a helyen? kérdezed, majd rájössz, hogy ez már kőkemény flörtnek számít. De sebaj. Majd a bubikra fogod. Az unokatesómat helyettesítem mondja. És amúgy is jól jön a pénz, drágák a tankönyvek. Csak nem egyetemista vagy?

12 De igen, és könyörgök, ne kérdezd meg, mit tanulok! Nem terveztem, de most már felcsigáztál. Vallásfilozófiát. Keleti vallásokra szakosodtam feleli szerényen. Tényleg? Gondolom, ez nem jelenti karrierlehetőségek millióit, ha végzel Komolyan néz rád. Meglepődnél. Leginkább a nemzetközi békefenntartás érdekel, szívesen dolgoznék mondjuk az ENSZ-nek Bejárnám a világot, tudod. Ez egyre érdekesebb. Angyali arc, ördögi test, és még agya is van mellé? Ráadásul tényleg a világbékéért akar küzdeni! Lassan és csábítóan rámosolyogsz vállalva a kockázatot, hogy mindjárt csattan a bilincs a csuklódon fiatalkorú megrontása miatt. Igazából még többet is bevállalnál, mint egy mosolyt De előbb irány a női szakasz. Ha vad flörtbe bonyolódsz egy kétségbeejtően cuki huszonévessel, jobb, ha előtte lecsekkolod a sminkedet. A mosdóban puha, nyugtató fények oázisa fogad. A tükör előtt egy másik nő igazítja épp a sminkjét. Micsoda drámai külső ilyet nem mindennap lát az ember! Laza kontyba fésült, fényes hajfürtjeit korallfésű tartja össze. Két szemöldöke középen csaknem összeér, orcáján szépségpötty. Hosszú szoknyája lágyan simul a csípőjére, az anyaga meg-megcsillan a tompa fényben. Tuti, hogy valami vintage cucc, talán Valentino. Észreveszi a tükörből, hogy bámulod. Végigmér, majd mint akinek tetszik, amit lát rád mosolyog. Feszes csipkefelsőjében kirajzolódik tökéletes formájú melle, ami vagy immúnis a gravitációra, vagy a csaj a női nem történetének legdrágább, legaprólékosabban megtervezett melltartóját viseli. Mellette valahogy szürkének érzed magad a sima kis fekete ruciban mint egy galamb, aki életében először találkozik pávával. Bocsáss meg, hogy elfoglalom a tükröt mondja. Finoman, nőiesen rekedt a hangja, és az összhatást egy kis akcentus is színezi. Semmi gond, úgyis be kell ugranom még pisilni osztod meg vele a tervedet, majd rájössz, hogy egy ilyen elegáns nő számára ez talán kicsivel több infó volt a kelleténél. Ismét rád mosolyog, te pedig sietve a vécéfülkébe menekülsz. Majd kiugrik a helyéről a szíved. Nem tudod kiverni a fejedből azt a szépségpöttyöt. Miután végeztél, kezet mosol, és előkapod a neszesszeredet. Ahogy sejtetted: a szemfestéked elkenődött, és egy kis rúzs sem ártana. Imádom a hajadat! veti oda neked a titokzatos nő, miközben a fésűd után kotorászol a táskádban. Köszönöm feleled, és önkéntelenül a fejedhez kapsz, mondanom sem kell, hogy én pedig ölni tudnék a te hajadért. Mindig így van ez. Folyton azt akarjuk, ami nem lehet a miénk állapítja meg. Képtelen vagy levenni róla a szemed. Megdöbbenve tapasztalod, hogy egyértelműen

13 beindultál. Legszívesebben finoman végigfuttatnád a nyelved azon a szépségpöttyön Erre nem számítottál! Várj, van rajtad egy kis na, majd én mondja, azzal szembefordul veled, és határozottan a tenyerébe fogja az álladat, míg egy papír zsebkendővel letörli a szemedről az elkenődött festéket. Az arca olyan közel van a tiédhez, hogy alig kapsz levegőt. Teljesen elkábít az illata, az a balzsamos, egzotikus fűszerkeverék. A táskájába nyúl, majd előkap egy szemceruzát meg egy szemhéjpúdert, és meglengeti őket a szemed előtt. Ugye, nem bánod? Hunyd le a szemed! Bár nem tudod pontosan, mire készül, engedelmeskedsz. Kissé beleborzongsz, ahogy a ceruzával finoman csiklandozza a pilláid tövét, majd ujjbegyével gyengéden eldolgozza a festéket. Aztán megismétli a műveletet, ezúttal palaszürke szemhéjpúderrel, a kontrasztot pedig egy világos árnyalattal emeli ki. Gyengéden dolgozza rá a szemhéjadra a finom port, egészen a szemöldökcsontodig. Olyan puha az érintése és olyan nehéz higgadtnak maradni! Kissé csalódottan konstatálod, hogy alkalmi sminkmestered dolga végeztével hátralép. Kész jelenti be. Nem vagy semmi, chica teszi még hozzá, majd a tükörre mutat. Odapillantasz. Hála a füstös sminkednek, a szemed életében nem tűnt még ilyen hatalmasnak. Érdekes, amikor egyszer otthon megpróbálkoztál ezzel, úgy néztél ki, mint egy másnapos panda. Lehet, hogy a titokzatos nő valamiféle modell? Egyszer csak feléd nyújtja valószínűtlenül vékony karját, amelyen ezüst karkötők csörögnek, ujjaival finoman kinyitja a tenyeredet, és egy összehajtott cédulát tesz bele. Szerintem ezt értékelnéd Jó, hogy találkoztunk. Remélem, még látlak mondja, majd felkapja a táskáját és magabiztosan, ringó csípővel az ajtó felé indul. Köszi a szememet! kiáltasz utána pár másodpercnyi késéssel. Ahogy kilép az ajtón, azonnal kihajtogatod a cédulát. Egy szórólapot nyomott a kezedbe, egy közeli galéria kiállításának a megnyitójáról. A képről egy női arc tekint rád, egészen szűk kivágásban. Hiszen ez ő! Azonnal felismered azt az igéző szemet. Ujjaidat végighúzod a lap aljára írt szövegen: Immaculata. Vajon ez a neve? Vagy ez a kiállítás címe? Esetleg a művészt hívják így? A táskádba csúsztatod a szórólapot, és kilépsz az ajtón. Újra a bárban vagy ám a titokzatos nőnek már nyoma sincs. Talán már át is ment a megnyitóra. Újra a pultnál, újra kétségek között. Mit is keresel itt tök egyedül, puccparádéban? A szépséges bárpultos fiúcska épp el van foglalva egy csapat hangos vendéggel a pult másik végében, Mr. Igéző továbbra is elmélyülten diskurál a kollégájával. Maradhatnál még egy italra, vagy akár át is nézhetnél arra a kiállításra ott legalább tuti van büfé! Ha úgy döntesz, maradsz még egy italra, hátha történik valami, lapozz ide! Ha úgy döntesz, hogy benézel a kiállításra, lapozz ide!

14 Úgy döntöttél, maradsz még egy italra, hátha történik valami Az angyalarcú bárpultos elindul feléd a Perrier-vel. Már el is felejtetted, hogy rendeltél egyet. Megköszönöd, majd a mobilodért nyúlsz, hogy dobj egy szemrehányó SMS-t Melissának. Bocsásson meg szólít meg egy mély hang. Ahogy felpillantasz, belefájdul a nyakad. Egy mamutfenyő áll előtted, de tényleg, minimum két méter magas, és majd egy méter széles a válla. Fekete öltönyt visel, melynek zsebéből vékony kábel fut a füléig. Nem tudom, észrevette-e, de ma este itt van a Space Cowboys mutat hüvelykujjával a VIP-rész felé. Valóban? préseled ki magadból zavartan, miközben megpördülsz a széken, és a nyakadat nyújtogatod, hogy odaláss. Biztos akkor érkezett a csapat, amikor te a sminkedet igazgattad. A VIP-helyiség mostanra megtelt, épp két pincérnő siet be pezsgősvödrökkel a kezében, a vörös bársonykordon mellett pedig egy gorilla vigyáz rá, hogy csakis a legfontosabb és legszebb vendégek juthassanak be. A tömegben megpillantod a frontembert, Jerryt, amint két modellcica csimpaszkodik belé két oldalról. Úgy viseli a szösziket, mint te a blézeredet. Szóval, Charlie megkért, hogy kérdezzem meg, nem csatlakozna-e hozzá egy italra nyögi ki a pasas. Tényleg? hitetlenkedsz. Nyilván a frissen festett szemednek köszönheted a meghívást. Ha valaha az életben találkozol még egyszer azzal a titokzatos nővel a mosdóból, mindenképp meg kell köszönnöd neki. Ő a dobos, igaz? kérdezed, miközben a VIP felé nyújtogatod a nyakad, hátha kiszúrod a hódolódat. Igen, meg is van: egy bőrkanapén ül a gitárossal, akinek a neve valahogy épp nem akar az eszedbe jutni. Elkapja a tekintetedet, és feléd int. Gyorsan kihúzod magad, és a Perrier-d után nyúlsz, magadban azt kívánva, bárcsak valami erősebbet rendeltél volna. Igazán megtisztelő. De ha Charlie a Space Cowboysból azt akarja, hogy csatlakozzam hozzá, egész nyugodtan emelje fel a seggét, és szálljon alá a pórnéphez ide, a való világba feleled. Majd ha ő kérdez meg, és nem a testőrét küldi, hogy végezze el a piszkos munkát, átgondolom. Már ne vegye magára teszed egyértelművé az álláspontodat. Nem vettem feleli a kétajtós szekrény. Mintha egy aprócska mosolyt vélnél felfedezni a szája sarkában. De ugye tényleg tudja, ki ő? Az se érdekel, ha ő maga a méltóságos Vilmos herceg, ha akar tőlem valamit, tudja, hol talál azzal kikandikálsz a kilátást eltakaró testőrhegy mögül, a tekinteteddel megkeresed Charlie-t, megvillantod a legördögibb, legszexibb mosolyodat, és felé emeled poharad. Ahogy gondolja feleli a szekrény, és most már határozottan vigyorog. Visszafordulsz a bárpult felé, a kezed kissé remeg.

15 A bár mögötti tükörben tisztán látod, mi történik a VIP-ben. A gorilla Charlie-hoz hajol, és a fülébe súg valamit, aki erre kissé megemeli a szemöldökét, majd előredől a kanapén, és egyenesen rád néz. Igyekszel közönyösnek mutatkozni, de azért kínosan ügyelsz rá, hogy behúzott hassal ülj. Charlie hátradől, és felkacag. Egy pillanatra sem veszed le a szemed a tükörről, és már látod is, ahogy kilép a képből, és komótosan a bár felé veszi az irányt. A hasad liftezni kezd. Kétség sem fér hozzá, hogy feléd sétál. Van pár másodperced, hogy begyakorold a meglepett arckifejezést. A legtöbben általában a frontemberre vannak rágerjedve, de te nem tartozok közéjük: van valami a dobosokban, ami mindig is felcsigázott. Talán, hogy általában igazi rosszfiúk. Charlienak félhosszú haja van, egy tincs hanyagul a szemébe lóg. Magas és vékony, a karját minden négyzetcentiméteren tetoválások borítják. Az egyik, valami szöveg, a vállától egészen a kézfejéig fut. Ahogy elképzeled, milyen lenne végigfuttatni rajta az ujjaidat, a tarkódon hullámozni kezdenek a pihék, mint a közönség egy rockkoncerten. Helló szólít meg, mikor melléd ér, és a bárnak dőlve feléd nyújtja a kezét. Örülök a találkozásnak, a méltóságos Vilmos herceg vagyok. Bár előre eltervezted, hogy hűvös maradsz, nem tudsz uralkodni magadon: hangosan felnevetsz. Megrázod a kezét, pedig kissé izzadt a tenyered az izgalomtól. Az ujjai elnyelik a tiéd. Jesszus, mekkora kezed van! szalad ki a szádon, majd finoman bokán rúgod magad, amiért már megint hangosan gondolkodtál. Hát, ja válaszolja Charlie, és maga elé tartja a hatalmas kezeket, mintha életében először látná. Tudod, mit mondanak a nagy kezű pasikról Fülig vörösödsz. Nana, mire gondolsz, te rossz kislány? Azt szokták mondani, hogy a nagy kezű pasik az igazán jó dobosok! Valóban? kérdezed ártatlanul. Egy merész elhatározással elkapod a kezét, és a két tenyered közé fogod. Esküszöm, soha életemben nem láttam még ekkora kezet. Nem kerestek a Guinnessrekordok könyvétől? viccelődsz, majd felfelé fordítod a tenyerét. És ez az életvonal minimum száz évet jósolok neked! mondod mosolyogva, miközben végighúzod a kisujjad hegyét az életvonalán. Látnod kéne a lábamat, az sem semmi büszkélkedik, majd a bárpulthoz fordul, hogy rendeljen. Szóval így mulat a pórnép? Üdv a való világban! Tudod, nem gyakran esik meg velem, hogy egy férfi egy másikat küldjön oda, amikor akar tőlem valamit. Kicsit olyan érzésem volt, mintha visszacsöppentem volna az oviba. Igazad van, kicsit arrogáns voltam. Mit szólnál, ha meghívnálak egy italra, engesztelésképpen? Igaz, egy ponton lehet, hogy szükségem lesz a kezemre, legalább a fizetéshez... Ekkor veszed észre, hogy még mindig szorongatod a kezét gyorsan elereszted, mintha csak forró szenet tartottál volna a tenyeredben. A gondolatok úgy cikáznak a fejedben, mint a

16 buborékok a pezsgőben. Köszönöm, egy ital jólesne. Az ujjaival gyors ritmust ver a bárpulton. A pultos fiú közelebb lép, de egy pillanatra hátrahőköl, amikor felismeri. Mit hozhatok? érdeklődik. Charlie rád pillant, a szeme huncutul csillog. Két tequliát kérnénk. Naranccsal, nem citrommal. Már épp tiltakozni kezdenél, hogy te a magad részéről maradsz inkább a proseccónál, de Charlie felhúzza a szemöldökét, te pedig beletörődsz, hogy nincs más választásod: tequilázni fogsz egy Space Cowboyjal. Persze nincs is ezzel semmi gond: sanszos, hogy ő a legvonzóbb pasi a bárban, sőt talán az egész országban. És a keze ó, az a hatalmas, szexi keze! Ez egy soha vissza nem térő alkalom, naná, hogy jöhet az a tequila! Ma éjjel te vagy Alice, ez pedig itt Tükörország, ami azt jelenti, hogy nemcsak jogod, de kötelességed őrültségeket csinálni, különben egy életen át bánkódhatnál, hogy vajon mit hagytál ki. Vagy mégsem olyan jó ötlet? Pontosan tudod, mi történik veled, ha tequilát iszol, pláne arra a pezsgő cuccra. A gátlásaid az erényeddel együtt repülnek ki az ablakon! Egyetlen pohárka és nincs visszaút. Átpartizni az éjszakát egy rocksztárral? Egyszerre vagy izgatott és feszült a gondolattól. Charlie-ra mosolyogsz, és igyekszel eldönteni, hogy bólogass vagy inkább ingasd a fejed. Minden erőddel azon vagy, hogy higgadt maradj, pedig belül szikrázol, mint valami olcsó kínai tűzijáték. És mi lehet Mr. Igézővel, a sármos George Clooney-hasonmással? Ő és Charlie tűz és víz. Még mindig habozol, de a pultos srác már tölti is a tequilát, majd egy csinos narancsszeletet biggyeszt a pohárra. Charlie eléd csúsztatja a varázsitalt, és tósztra emeli a poharát. Komoly kísértés Ha úgy döntesz, hogy betequilázol a rocksztárral, lapozz ide! Ha úgy döntesz, hogy passzolod a tequliát és a rocksztárt, lapozz ide!

17 Úgy döntöttél, hogy betequilázol a rocksztárral Miért is ne? Elvégre nem arról van szó, hogy feleségül kért, szó sincs romantikus lovaglásról a naplementében meg fehér fakerítéses kertes házról pontosan tudod, milyen játékba mész bele. Ám ha ügyesen játszol, lehet még ebből örök boldogság legalábbis ma éjszakára. Igyunk a méltóságos Vilmos hercegre! mondja Charlie, és a poharát a tiédhez koccintja. Felhajtod a tequilát, és érzed, hogy az alkohol erős ízétől grimaszba rándul az arcod. Mohón kapod a szádba a narancsot, és szívni kezded, hogy enyhítsd az égető érzést. Charlie elneveti magát, majd a pultra csapja a saját üres poharát, és ő is a narancsba harap. Próbáltad már a body shot -ot? kérdezi. Megrázod a fejed. Érzed, hogy a tequila lassan eggyé válik a véreddel, és átjárja a tested a forróság. Charlie kicsit közelebb hajol. Hogyan lehetséges, hogy minden pórusából sugárzik a szexualitás? Szexillata van szex és tequila. Feléd nyújtja a kezét, és a füled mögé simít egy hajfürtöt. Megborzongsz az érintésétől, és képtelen vagy levenni a szemedet a karjáról mintha éreznéd a belőle áradó forróságot. Baromi egyszerűek a szabályok hajol közelebb hozzád. Ismét átjár az édes borzongás. Az ajka egészen közel van a tiédhez, akár meg is csókolhatnád. A számba veszem a narancsot, te pedig oda szórod a sót a testemen, ahová csak szeretnéd. Lenyalod a sót, lehúzod a tequilát, és kiharapod a számból a narancsot. Mehet? Talán jobb, ha nem próbálsz beszélni ebben az állapotban, ezért inkább csak finoman bólintasz. Lenyalni a testéről a sót már a gondolattól is nedves leszel! Még jó, hogy vettél fel bugyit. Hé, haver, jöhet még négy tequila, és ezúttal egy kis sót is kérnénk mellé! szól oda a pultos srácnak. Négy?! Úristen, mire vállalkoztál? A pultos fiú kitölti az italokat, és elétek rakja őket. Charlie a sószóróért nyúl, és a kezedbe nyomja. Te kezdesz közli, mintha valamiféle versenyre készülnétek. Hová akarod? Végigméred, de nem nehéz választani: a dobolástól izmos karját akarod! Add a kezed feleled számodra is meglepő magabiztossággal a hangodban. Érzed, hogy a mellbimbód nekifeszül a melltartód belsejének. Charlie mosolyogva bólint, majd fog egy szelet narancsot, és a fogai közé szorítja, úgy, hogy az édes gyümölcshús legyen feléd. Aztán kinyújtja a bal karját, amelyik nincs tele tetoválásokkal. Megragadod a bőre mintha égetné az ujjbegyeidet. Farkasszemet néztek, miközben az

18 alkarjára szórod a sót. Fölé hajolsz, és végig a szemébe nézve lenyalod a sócsíkot, a nyelvedet az alkarjának feszítve, hogy minél jobban érezd a bőre ízét és illatát. Majd úgy döntesz, jár neked még egy menet, nehogy véletlenül rajta maradjon egy kis só. A bőre csodás pézsma- és verejtékízű. Kitágult pupillával, mereven néz rád, miközben a nyelved végigszalad a karján. Felhajtod az italt, ő pedig közelebb hajol, hogy kiharaphasd a narancsot a szájából. Átkarolod a nyakát, magad felé húzod, és szorosan az ajkára tapasztod a tiedet, majd beleharapsz a narancsba. Elengeded a karját. Az öledbe ejti a tenyerét, és finoman megszorítja a combodat. Borzongat a tequila, a közelsége, a keze a combodon és a bőre íze. Kicsit hátradőlsz, a narancs savanykás ízétől fintorogva, ami még a tequiláét is elnyomta. Én jövök mondja Charlie mélyen a szemedbe nézve, és megnyalja a száját. Annyira kívánod, hogy ha megérintene odalent, valószínűleg másodpercek alatt elélveznél. Azt hiszem, a nyakadat választom jelenti be, miközben még mindig farkasszemet néztek. Nagyot nyelsz, ahogy feléd nyújtja a karját, a füled mögé simítja a hajadat a válladról, és finoman megérinti a nyakadat. Itt mondja. Tetőtől talpig libabőrös leszel, ahogy még közelebb hajol. Jobb, ha előbb megnyalom, másként nem tapadna meg rajta a só, nem igaz? kérdi. Bólintasz. A bőröd szomjazik az érintésére. Oldalra billented a fejed, hogy minél közelebb érezhesd magadhoz. Egyik kezével megtámasztja a nyakadat, majd a kulcscsontodtól egészen a füledig végignyalja a bőrödet. Ezután a narancsért nyúl, és az ajkaid közé teszi, hogy nemsokára kiharaphassa onnan. A sót a nyakadra szórja. Gyengéden szorítja a karodat, miközben forró nyelve végigsiklik a sócsíkon, a dekoltázsod vonalától a válladon keresztül egészen a füledig. Ha nem hagyja abba egy percen belül, könnyen lehet, hogy pusztán ennyitől elélvezel. Azt hiszem, kihagytam egy részt suttogja a füledbe, és visszatér a kulcscsontodhoz, majd finoman harapdálva a bőrödet, ismét végigsiklik a nyelve a nyakadon. Úgy érzed, elájulsz a gyönyörtől. Kaján mosollyal, mint aki jól végezte dolgát, felhajtja a tequilát, majd magához húz, hogy kiharapja a narancsot a szádból. Ahogy a szádhoz ér, érzed a só és a tequila ízét az ajkain. Még el tudtad volna viselni egy darabig a közelségét, de elenged, és a szemedbe néz. Mit szólnál, ha átmennénk a szállodámba? Van még pár testrészünk, amin kipróbálhatnánk a dolgot mondja, és a pultra csapja az üres poharat. Ha a rocksztárral tartasz a szállodájába, lapozz ide! Ha úgy döntesz, hogy inkább elbúcsúzol a rocksztártól, lapozz ide!

19 Úgy döntöttél, hogy a rocksztárral tartasz a szállodájába A kandalló mellett térdelsz a földön, egy puha, süppedős szőnyegen. Milyen közhelyes Vajon minden rocksztárnak van kandallója? gondolod magadban. Egy biztos: ilyen fényűző luxuslakosztályt csak egy igazi nagymenő engedhet meg magának. A hotel egy egész emeletét elfoglalja! Láthatatlan hangfalakból lüktet a zene, olyan, mintha a falakból és a plafonból szólna. A dal nem ismerős, de a mély, erőteljes basszus elvarázsol. Charlie eléd térdel, és egyetlen könnyed mozdulattal felhúzza a ruhádat, és segít kibújni belőle anélkül, hogy volna időd felfogni, mi is történik. Gyengéden hátradönt, a puha, bolyhos szőnyeg finoman csiklandozza a meztelen hátadat. Ne mozdulj! Nem fog fájni utasít rekedt hangon, te pedig beleborzongsz, ahogy a tequilát a köldöködbe tölti. A kérdés már csak az, hová szórjam a sót. Hová is súgja ráérősen, miközben végighúzza az ujját a köldököd vonalán, egészen a lila tanga csipkeszegélyéig. A body shot első szabálya kapja el az ujját, épp, amikor már élvezni kezdted az érintését. Kézzel tilos! Finoman ráharap a melltartód csipkéjére, és lassan lehúzza, fogai súrolják a mellbimbódat. Levegő után kapkodsz a bimbód olyan kemény és érzékeny, hogy legszívesebben vonaglanál a gyönyörtől, de nem moccansz, nehogy kilöttyenjen a tequila. Miután félrehúzta a melltartót a jobb melledről, vadul megnyalja a mellbimbódat. Egy szelet narancsot tart a szád, te pedig ráharapsz. Finoman a melledre fúj ott, ahol végignyalta. Még feszesebb lesz a bimbód, a tested tűzforró, és érzed, ahogy a pihék a tarkódon az égnek merednek. A mellbimbódra hinti a sót, te pedig sóvárogva várod, hogy lenyalja rólad. Amikor már épp úgy érzed, hogy egy másodpercig sem bírod tovább, a melledre hajol, és gyorsan lenyalja a sót kicsit túl gyorsan is, igazán elidőzhetett volna hosszabban. Az öledbe ejti a fejét, te pedig önkéntelenül is megfeszíted a hátad, ahogy mélyen a köldöködbe nyal, és kiszürcsöli belőle a tequilát, a nyelvével mohón gyűjti össze az utolsó cseppeket is. A testednek ideje sincs reagálni, a következő pillanatban már négykézláb áll feletted, két karja a fejed mellett, és vadul kiharapja a gyümölcsöt az ajkaid közül. A narancsszelet egy másodperc alatt eltűnik aztán hevesen megcsókol. Ahogy a testednek feszíti a csípőjét, a farmerján keresztül is érzed kemény farkát a lábad között. A bugyid teljesen átnedvesedett. Mohón csókolóztok, a nyelvetek egymásba fonódik még mindig érzed a tequila és a só ízét. Az ágyékának feszíted a csípődet, kétségbeesetten vágysz rá, hogy mélyebben érezd magadban. Meztelen lábadat a combja köré fonod, és magadra húzod, hogy egészen közel érezd a

20 keménységét. Elég ezekből a hülye ruhákból, érezni akarom a bőrét mondod magadban. Váratlanul hanyatt fordítod, letepered, és lovagló ülésben az ölébe helyezkedsz. Villámgyorsan nyúl a hátad mögé, hogy kikapcsolja a melltartódat, és kiszabadítsa a melledet. Ez nem fair! Szinte teljesen meztelen vagy, ő viszont gyakorlatilag tetőtől talpig fel van öltözve! Megragadod a csuklóját, és a tarkója mögé szorítod a karját. Megpróbál a mellbimbód után kapni, de húzni akarod egy kicsit. Most én jövök zihálod, a medencédet szorosan nekipréselve. Alig tudod visszafogni magad, ahogy megérzed a farka keménységét. Tudod, hogy elég, ha csak egy kicsit közelebb jön, vagy ha csak még egy percig érzed a nadrágján keresztül, és elélvezel. De még nem akarsz elmenni más terveid vannak. Felemeli a fejét, hogy megcsókoljon, de csak egy másodpercig engeded neki, aztán elkapod a fejed. Most te diktálsz. A puha szőnyegen térdelve a lábad közé fogod a csípőjét, majd elereszted a csuklóját, és egy mozdulattal lehúzod, szinte letéped róla a pólót. Aztán lassan, gyengéden végigcsókolod izmos mellkasát, közben egy-egy pillanatra finoman a fogaid közé szorítod a mellbimbóját, ő pedig mély, szinte morgó hangon nyög fel a kéjtől. Gyors mozdulattal gombolod ki a farmerját, és ahogy kezded lehúzni róla, előkerül hatalmas, kőkemény férfiassága valószínűleg a legnagyobb, amit valaha láttál. Kicsit még meg is ijeszt a gondolat, hogy nemsokára benned lesz. Felemeli a fejét a szőnyegről, és büszke mosoly ül ki az arcára. Ne mozdulj szólsz rá, és tequilát löttyintesz a köldökébe egy kicsit túl sokat is. Nézed, ahogy az ital végigcsorog a testén, minden irányba. Kis patakokban folyik le az ágyékán, végig a fekete szeméremszőrzeten. Mellé fekszel, és felemeled a sótartót. Sóvárgó pillantást vet rád, te pedig a kezedbe fogod a farkát és végignyalod, egészen a tövétől a csúcsáig, a másik kezeddel közben gyengéden masszírozva a golyóit. Majd megismétled a műveletet, ezúttal visszafelé, a makktól a farka tövéig. Ő lehunyt szemmel, kéjesen nyögdécselve tekergőzik, csaknem kilöttyentve a tequilát a köldökéből. Most a te kezedben van a gyeplő, és minden pillanatát élvezed. Elfojtva a lihegését, a szájába tömöd a narancsot. Egy vékony csík sót szórsz a férfiasságára, oda, ahol az előbb megnedvesítetted, és ahogy lassan végignyalod, közben a nyelveden érzed, hogy lüktet benne a vér. Kiiszod a tequilát a köldökéből, a nyelveddel összegyűjtesz minden egyes cseppet. Aztán újra fölé hajolsz, és kiharapod a narancsot az ajkai közül. Élvezed, ahogy a gyümölcs leve a torkodra érve megédesíti a tequila zamatát. Charlie képtelen türtőztetni magát. A hátadra fordít, a karodat a szőnyegnek szorítja, és körkörös mozdulatokkal döfködni kezd a farkával. Magamban akarlak érezni liheged. Nem bírsz tovább várni. Ahogy lehúzza rólad a lila tangát, átvillan az agyadon, mekkora mázli, hogy nem az alakformáló bugyit vagy a kinyúlt pamutalsót választottad! Érzed, ahogy a makkja a puncidhoz ér.

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam Szerelmes versfüzér 1. Nyolcvan sor a fáról, amire rádőlnél Ha most rádőlsz arra a fára, Ki fog dőlni és pont telibe talál- Na. Én állok a fa másik oldalán Pont

Részletesebben

Boldog új évet! (Happy New Year!)

Boldog új évet! (Happy New Year!) Boldog új évet! (Happy New Year!) KÜLSŐ - KÜLVÁROSI NÉPTELEN KISUTCA SZILVESZTER ÉJJEL Sötétség, nagy hideg. Az év utolsó napjának zaja ide már nem jut el. A házak fala kopott, részben lemállott róluk

Részletesebben

Petőcz András. Idegenek. Harminc perccel a háború előtt

Petőcz András. Idegenek. Harminc perccel a háború előtt Petőcz András Idegenek Harminc perccel a háború előtt Peut-être à cause des ombres sur son visage, il avait l air de rire. (Camus) Megyünk anyámmal haza, a plébániára. Szeretek az anyámmal kézen fogva

Részletesebben

Az élet napos oldala

Az élet napos oldala Az élet napos oldala írta Mercz Tamás E-mail: mercz_tomi@hotmail.com Első rész Minden kicsiben kezdődik el A fűnyíró idegesítő berregő motorhangja teljesen betölti szobám zegzugait. Zúg a rikítóan kék

Részletesebben

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés V i c z i á n Á k o s Halálos haszonszerzés Nem is emlékszem, hogy mikor aludtam ilyen jót, igaz nem volt több hat óránál, de ennyit ritkán alszom. Nyújtózkodtam egy hatalmasat, majd felkeltem az ágyból,

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

Legyen, BELÉPŐ ??? !!! JULIE FISON

Legyen, BELÉPŐ ??? !!! JULIE FISON Legyen, BELÉPŐ???!!! ahogy akarod! ÁLOM vagy VALÓSÁG JULIE FISON Elsô fejezet Ahogy leszálltam a buszról, már tudtam, hogy nagy hír vár rám. Nagyon nagy. Elindultam a folyosón a barátnôim felé, remegve

Részletesebben

Létezés a végtelenben. Pásztor Magdolna. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Létezés a végtelenben. Pásztor Magdolna. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Létezés a végtelenben Pásztor Magdolna 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! ÉJELI FOHÁSZ Üres, üres vagyok, a messzeségbe rohanok. Látok egy utat, ami arany, látom a fákat, ami ezüst. Látom a holdat,

Részletesebben

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj 14 tiszatáj TANDORI DEZSÕ Hitman Hitman nincs a szótárban, a szótárban nincs. De hát ember nem ad lónak olyan nevet, hogy Úgy Jól Ötvenen Túl. Nem ad, öreg, lónak ember olyan nevet, hogy... mondom. Mondja

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

Juhász Bence. A nagy litikamu

Juhász Bence. A nagy litikamu Juhász Bence A nagy P litikamu Parlamentből a Parlamentbe Viszontválaszra megadom a szót képviselő úrnak. Köszönöm Elnök úr, Tisztelt Országgyűlés, Tisztelt Ház. Amint az előző felszólalásomban is ismertettem

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Nagyon fontos, hogy szülés után erős legyen a váll és hátizmod, mert a gyereket sokat kell majd cipelned, a mellizom gyakorlatok pedig

Részletesebben

Helle Helle Rödby Puttgarden (regényrészlet)

Helle Helle Rödby Puttgarden (regényrészlet) Észak hírnökei 4023 Helle Helle Rödby Puttgarden (regényrészlet) Az Opera szálló Hamburg külterületén, egy építkezés mellett állt. Jóval éjfél után érkeztünk meg, útközben többször is megálltunk, hogy

Részletesebben

Hé, hát így kell bánni egy vendéggel? hallatszott egy rikácsoló férfihang.

Hé, hát így kell bánni egy vendéggel? hallatszott egy rikácsoló férfihang. Jackie megpróbálta felvenni a borítékot. Ez marha nehéz, gondolta. No, nem a boríték volt az, hanem a kidobó, aki a kezén állt, miközben ő a borítékot markolta. Az történt, hogy leejtette, egy két méter

Részletesebben

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Több éves gyakorlattal fejlesztették tökélyre kifinomult praktikáik egész arzenálját. Kódszavaik tárháza régi, legendássá vált esetekből épült fel, ám legtöbbször

Részletesebben

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest!

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Szia! A Faipari Tudományos Alapítvány saját profiljába vágó önkéntes programot indított ZuzmóKa néven. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat önkéntesek

Részletesebben

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... *****

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ezüst gyertyatartók fénye mellet egy fiatal férfi hajol íróasztala fölé. Az arca márványfehér,

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben

Lily Tiffin: A bűnjel

Lily Tiffin: A bűnjel Lily Tiffin: A bűnjel Lily Tiffin A bűnjel (Részlet) Regény (Részlet) Lomart Kiadó A digitális kiadás a 2008-ban meg jelent ISBN 978-963-9632-15-8 számú kiadás változtatás nélküli másolata. A digitális

Részletesebben

Isten hozta őrnagy úr!

Isten hozta őrnagy úr! Isten hozta őrnagy úr! Filmrészlet szöveges átirat Napsütéses idő van, a házak előtt egy négytagú tűzoltózenekar vidám indulót játszik. A zenészek barna egyenruhában vannak, fejükön tűzoltósisak. A zenekart

Részletesebben

www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go

www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go TRENDI STÍLUS RAGYO GÓ FORMÁK! Legyen szó hétköznapi viseletről, randi szerelésről vagy elegáns irodai meg jelenésről, öltözködésünket rendszerint

Részletesebben

NÁCIK A DÍNÓK ELLEN. Komor Zoltán és Tépő Donát. Publio Kiadó. Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán. Köszönet: Nemes Z.

NÁCIK A DÍNÓK ELLEN. Komor Zoltán és Tépő Donát. Publio Kiadó. Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán. Köszönet: Nemes Z. NÁCIK A DÍNÓK ELLEN Komor Zoltán és Tépő Donát Publio Kiadó 2015 Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán Köszönet: Nemes Z. Márió www.facebook.com/mutansfile www.katapult.tk www.tepodonat.hu

Részletesebben

Tudod, mi van ma? Várta, hogy a másik visszakérdezzen, hogy: Nem. Mi? Ma dolgozom utoljára a tűzszerészeknél. Jövő héten áthelyeznek.

Tudod, mi van ma? Várta, hogy a másik visszakérdezzen, hogy: Nem. Mi? Ma dolgozom utoljára a tűzszerészeknél. Jövő héten áthelyeznek. Elmore Leonard: Dinamit (részlet) Fordította: Totth Benedek Chris Mankowski utolsó munkanapja, délután kettő, még két óra van hátra a műszak végéig, amikor befut a riasztás, hogy hatástalanítania kell

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 3

MagyarOK 1.: munkalapok 3 1. Mi a tárgy neve? kártyák telefon lámpa számítógép / laptop kulcs pénz igazolvány toll nyomtató asztal szék szemüveg könyv kávéfőző bögre buszjegy papír zsebkendő mobiltelefon ceruza Szita Szilvia és

Részletesebben

Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám,

Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám, Ott vess ki! Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám, mi az, felrobban az idegek pályáin. Szépek a rózsák,

Részletesebben

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK 2013. márciusi kiadás MéTa kiadó 2013 Minden jog fenntartva! Fotók: Qaradah Szimonetta Nyomtatás: Nemzeti Védelmi Szolgálat Tartalomjegyzék: Szerintük mit jelent. Szerinted mit

Részletesebben

Bányai Tamás. A Jóság völgye

Bányai Tamás. A Jóság völgye Bányai Tamás A Jóság völgye - Nem sikerült - suttogta Ria alig hallhatóan. - Azt hiszem senkinek sem fog sikerülni. Gézu értetlenül és csodálkozva nézett rá. A kötés alatt mintha kikerekedett volna egy

Részletesebben

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb 1. fejezet Dorset, 2010 Egy évvel késõbb A napok egyre rövidebbek. A fûre hullott almákat megcsipkedték a varjak. Viszem be a fát, és rálépek az egyik puha gyümölcsre; szétnyomódik a lábam alatt. November

Részletesebben

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között Harmadik lecke - Hol a koffer? - A szekrény mellett. - Melyik szekrény mellett? - A nagy barna mellett. - Hol? - Ott, a tükör előtt. - Aha, tényleg. És az a nagy táska? - Kint, az ablak alatt. - Cipő.

Részletesebben

Szilánkok TÚL A VALÓSÁGON. Téboly

Szilánkok TÚL A VALÓSÁGON. Téboly Szilánkok TÚL A VALÓSÁGON Téboly Annának nem volt sok dolga, hiszen rajtam kívül egy teremtett lélek sem volt a presszóban, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen kinek jutna eszébe éppen vasárnap éjjel

Részletesebben

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Forrás: Gyurcsó István Alapítvány Füzetek 14., Dunaszerdahely, 1999

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Kutasi Heléna. Szerelmeskalandos. avagy a boldogságra várni kell. Borító: Ráth Márton www.facebook.com/rathmartonsalon

Kutasi Heléna. Szerelmeskalandos. avagy a boldogságra várni kell. Borító: Ráth Márton www.facebook.com/rathmartonsalon Kutasi Heléna Szerelmeskalandos avagy a boldogságra várni kell Borító: Ráth Márton www.facebook.com/rathmartonsalon Amikor először megláttam őt, azonnal tudtam, nem lesz mindennapi történet. Biztos többen

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

TARTALOM. Ügyintézés A hivatalban. Használt autó eladó. Birtesttás.

TARTALOM. Ügyintézés A hivatalban. Használt autó eladó. Birtesttás. TARTALOM 1. lecke Az emberi külső Neked ki tetszik?. Tanúvallomás. Körözés. Nem is tudom..... A magyarok és nyelvrokonaik Fél füllel hallottam Tükröm, tükröm... 2. lecke Öltözködés Divatbemutatón. Mit

Részletesebben

Tizennegyedik lecke. nálam

Tizennegyedik lecke. nálam Tizennegyedik lecke Vendégségben Péter: Szeretettel üdvözöllek benneteket nálam. A kabátokat itt hagyhatjátok az előszobában. Juszuf: Köszönjük szépen. Ezt a kis bort neked hoztuk. Le kell venni a cipőt?

Részletesebben

ÅSA LARSSON ÉS INGELA KORSELL. Illusztrálta Henrik Jonsson

ÅSA LARSSON ÉS INGELA KORSELL. Illusztrálta Henrik Jonsson ÅSA LARSSON ÉS INGELA KORSELL 4 Illusztrálta Henrik Jonsson Ki-Szab-Lak Tópart Vendéglo ' golfklub Mariefredi templom Estrid és Magnar háza Gripsholm-kastély Hé-Henry kunyhója 93. fejezet Hófehérke alrik

Részletesebben

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla!

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla! ÚJ LAKÁSBAN Kedves Csilla! Képzeld el! Új lakásban lakom! Ez a legszebb ház a környéken! Egy mesés társasházban, gyönyörű lakásban élek! Képzeld el! Van benne egy csendes hálószoba, világos nappali szoba,

Részletesebben

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 6. rész

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 6. rész Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 6. rész Copyright: Csábítás Akadémia 2009-2010 Alapító, vezetı: Nicholas Victor Szexrutin Jocky cikke Ha a szexrıl beszélgetsz egy nıvel, akkor már egészen jó úton jársz

Részletesebben

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! 10/2. Képzeld el ezt a szituációt: Megismerkedtél egy nagyon vonzó pasival. Úgy érezted magad vele, mintha már ezer éve ismernétek egymást.

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Anita Wekker KÖNNYEZŐ CIPRUS

Anita Wekker KÖNNYEZŐ CIPRUS Anita Wekker KÖNNYEZŐ CIPRUS Regény Felém lép, én hátrálok, és már a szikla szélén állok. A föld egyszer csak szétfolyik a talpam alatt, térdre rogyok. Próbálok megkapaszkodni egy bokorban, egy fűcsomóban,

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

TÁRSAS JÁTÉK 2. ÉVAD 1. EPIZÓD A BALESET. Írta: Vészits Andrea. Vezeto író: Vészits Andrea. Dalit Kahan karakterei alapján. 8.

TÁRSAS JÁTÉK 2. ÉVAD 1. EPIZÓD A BALESET. Írta: Vészits Andrea. Vezeto író: Vészits Andrea. Dalit Kahan karakterei alapján. 8. TÁRSAS JÁTÉK 2. ÉVAD 1. EPIZÓD A BALESET Írta: Vészits Andrea Vezeto író: Vészits Andrea Dalit Kahan karakterei alapján 8. változat 2013. április 18. Pre-clearance Shooting Draft HBO Holding Zrt. H: 1026

Részletesebben

Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti

Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti Cziczó Attila: ANDREA életjáték szereplők: Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti 1. JELENET - ANDREA SZOBÁJA Andrea ül elkeseredetten a tükör előtt. Néha közelebb hajol, vizsgálgatja arcának hibáit.

Részletesebben

Pár szóban a novella létrejöttéről:

Pár szóban a novella létrejöttéről: Pár szóban a novella létrejöttéről: A Heléné Cixous-pályázatot a Feldmár Intézet Nők Iskolája alapította. A pályázat feltételeit Feldmár András fogalmazta meg...a nyertes pályázatoktól őszinte, magas színvonalú,

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

Varga Patrícia. Csillagtenger. Levegő

Varga Patrícia. Csillagtenger. Levegő Varga Patrícia Csillagtenger Levegő Az idő nem állt meg Múlik rendesen Peregnek az órák Peregnek a percek. Üresség keletkezett bennem, mikor elmentél Egy szomorú éjjelen. Sötét felhők takarták el a napot,

Részletesebben

A HECSEDLI MEG A POSTÁS

A HECSEDLI MEG A POSTÁS SZEMLE 13 T. Ágoston László A HECSEDLI MEG A POSTÁS Hecsedli. Várjuk a postást mondta Bányai, az író, és letette a kagylót. Régi, jól bevált, mondhatni egyezményes szövegük volt ez Zsengellérrel, a költővel

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

Prológus. Hová rejtőzhetek? Találhatok menedéket? Visszafordulhatok? Van még vissza?

Prológus. Hová rejtőzhetek? Találhatok menedéket? Visszafordulhatok? Van még vissza? Prológus Újabb lövés dördült el a lombkorona fölött. A hajtók kiáltozása sokkal kivehetőbbé vált. A vére a fülében lüktetett, miközben a tüdeje égett a levegőtől, amely szaporán és jegesen járta át légzőszerveit.

Részletesebben

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Copyright: Csábítás Akadémia 2009-2010 Alapító, vezetı: Nicholas Victor Megnyitás és rutinátmenetek avagy: hogyan kerüld el a lefagyást? Jocky cikke Ez elég szar

Részletesebben

LEE CHILD 10 RÖGÖS ÚT

LEE CHILD 10 RÖGÖS ÚT 1. fejezet Jack Reacher egy dupla feketét rendelt, csokireszelék és cukor nélkül, nem porceláncsészében, hanem mûanyag pohárban, és még mielõtt kihozták volna a kávét az asztalához, végignézte, ahogy egy

Részletesebben

Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása

Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása Az úszó fekvő testhelyzetben, háton megközelíti a falat. Ne engedje le a csípőjét, megemelt állal hajtsa végre a fordulást. Fejjel is megközelíti

Részletesebben

útja a szabadság felé

útja a szabadság felé Szandra útja a szabadság felé Szandra útja a szabadság felé Szandra egy teljesen hétköznapi erdélyi kisvárosban nőtt fel. A családi házuk két kis szobából és egy nappali-konyhából állt. Két húga volt és

Részletesebben

Föléhajolt, melle előrelendült, illat szállt fel a hasa mentén, Darius fölemelte kissé a fejét, hogy lássa a köldökét: parányi kagyló, felül

Föléhajolt, melle előrelendült, illat szállt fel a hasa mentén, Darius fölemelte kissé a fejét, hogy lássa a köldökét: parányi kagyló, felül 1 Föléhajolt, melle előrelendült, illat szállt fel a hasa mentén, Darius fölemelte kissé a fejét, hogy lássa a köldökét: parányi kagyló, felül karimával; örült a látványnak, de ez csak az első fejezet,

Részletesebben

DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET

DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET 13. Ha megnyerte, nehogy vigye! Egyre kevésbé tudok a küldetésemre koncentrálni. Lehet, hogy az illuzionista megsejtette, hogy a nyomában vagyok, és mindenféle

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Itt van! Már megint nem hagy békén a reggel. Itt parancsolgat, és ébresztőt harsog a fülembe, pedig én nagyon álmos vagyok. Na, mindegy! Most kikukucskálok a takaróm alól, hátha mégis éjszaka van és lehet

Részletesebben

Bereményi Géza: Eldorádó Részletek egy készülő film forgatókönyvéből

Bereményi Géza: Eldorádó Részletek egy készülő film forgatókönyvéből Bereményi Géza: Eldorádó Részletek egy készülő film forgatókönyvéből HÁZ UDVARA, PIAC NAPPAL A Gyerek a földszintes ház udvarán megy rövidnadrágban, magasszárú cipőben. Köhög. Szomszédasszonyokkal találkozik,

Részletesebben

1. jelenet álom. zalanbel-nyomdaba_ af indd :02:36

1. jelenet álom. zalanbel-nyomdaba_ af indd :02:36 1. jelenet álom Ukrán Szása könnyed, de katonás léptekkel halad az utcán. Egyre erősödőbb szuszogást, majd csizmacsattogást hall, de nem lát még senkit. Érzi, valaki futni kezd mögötte, utol akarja érni.

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

Baróthy Borbála. Kártyák kiterítve. Cards on the table

Baróthy Borbála. Kártyák kiterítve. Cards on the table Baróthy Borbála Kártyák kiterítve Cards on the table 1. Fejezet A tükörből visszabámuló lányra meredtem. Szomorúnak tűnt és félt. Az arca fehérebb volt a szokásosnál és általában csillogó kék szeme most

Részletesebben

1 EXT., BÉRHÁZ ELŐTTI JÁRDA - NAPPAL 1 Meleg nyári délután, a Pozsonyi utca üres, csak (22) fekszik a ház elé lerakott nagy, kék kanapén. MP3 lejátszóján zenét hallgat. Lábai lelógnak a kanapéról, és ütemesen

Részletesebben

Gegus Ida: LILIOM KIRÁLYKISASSZONY

Gegus Ida: LILIOM KIRÁLYKISASSZONY Gegus Ida: LILIOM KIRÁLYKISASSZONY Volt egyszer a világon egy király, akit a népe nagyon szeretett. Csak egy búsította az ország népét. A király hallani sem akarta, amikor arról beszéltek neki, hogy ültessen

Részletesebben

CSOPORTKÉP CSONTVÁRYVAL ÉS BOJLERBELSŐVEL

CSOPORTKÉP CSONTVÁRYVAL ÉS BOJLERBELSŐVEL CSOPORTKÉP CSONTVÁRYVAL ÉS BOJLERBELSŐVEL JÓDAL RÓZSA Egy tízszer ötméteres helyiség. De lehet hússzor hatméteres is. Asztalok kétoldalt kockás terít ővel letakarva. Vagy fehérek az abroszok? Borpecsétes

Részletesebben

I. ének HEIDEGGER ELHIVATÁSA

I. ének HEIDEGGER ELHIVATÁSA VÖRÖS ISTVÁN I. ének HEIDEGGER ELHIVATÁSA 1 A lét mint küldetéses sors, ami igazságot küld, rejtett marad. A rejtett vakfolt a szabadság szívén. A szív olyan szó, amit a kimondhatatlan felvágott mellkasából

Részletesebben

Egy férfi otthon bemegy a zuhanyzóba, miután a felesége éppen végzett a tusolással, amikor valaki csenget.

Egy férfi otthon bemegy a zuhanyzóba, miután a felesége éppen végzett a tusolással, amikor valaki csenget. 5 PERCES MENEDZSMENT TANFOLYAM 1. lecke Egy férfi otthon bemegy a zuhanyzóba, miután a felesége éppen végzett a tusolással, amikor valaki csenget. A feleség gyorsan maga köré csavar egy törölközőt, és

Részletesebben

folyton felesel Furfangos Fruzsi Bé Megszeretteti az olvasást a gyerekekkel. Publishers Weekly

folyton felesel Furfangos Fruzsi Bé Megszeretteti az olvasást a gyerekekkel. Publishers Weekly Furfangos Fruzsi Bé folyton felesel OLVASNI JÓ! 6 Megszeretteti az olvasást a gyerekekkel. Publishers Weekly Furfangos Fruzsi Bé folyton felesel 1 Furfangos Fruzsi Bé folyton felesel Könyvmolyképző Kiadó

Részletesebben

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA A TARTALOMBÓL: OSZTÁLYUNK BEMUTATKOZÁSA KVÍZ KÉPEK MINDENNAPJAINKBÓL GONOSZKÓP PROGRAMJAINK 2016. ÉV I. ÉVFOLYAM, I. SZÁM RÓLUNK... Osztályunk a 11/G, szakma után itt

Részletesebben

T. Ágoston László A főnyeremény

T. Ágoston László A főnyeremény T. Ágoston László A főnyeremény Gondosan bezárta az ajtót, zsebre vágta a kulcsot és egy széllel bélelt, kopott nyári nadrágban, hasonlóképp elnyűtt pólóban, és mezítlábas papucsban lecsoszogott a földszintre

Részletesebben

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között. a vaku meg a film mellett

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között. a vaku meg a film mellett Harmadik lecke - Hol a koffer? -A szekrény mellett. - Melyik szekrény mellett? - A nagy barna mellett. -Hol? - Ott, a tükör előtt. - Aha, tényleg. És az a nagy táska? - Kint, az ablak alatt. - Cipő. Zokni,

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

CSAPAT NEVE: IRÁNYÍTÓ TANÁR: CSAPATTAGOK: BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 21.

CSAPAT NEVE: IRÁNYÍTÓ TANÁR: CSAPATTAGOK: BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 21. III. FELADATLAP CSAPAT NEVE: IRÁNYÍTÓ TANÁR: CSAPATTAGOK: 1. 2. 3. 4. BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 21. I. FELADATSOR Az öreg Gyerkó Anti bá fekszik itt, de az övé a kisebb eset, mert a tánc miatt

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS vállkörzés előre-hátra karkörzés szökdelés/ lépkedés Összesen 1 percig. 6 Gyakorlat 2 Körben - 15 perc 1. Tenyértámaszban evezés+ hegymászás (45 mp) Széles tenyértámaszban állj meg, hát egyenes

Részletesebben

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem Tizenötödik lecke Családi kép Te, Gergely, mindig meg akarom kérdezni, csak elfelejtem: kik vannak azon a nagy képen az ágyad fölött? Ja, azok, azon a régi képen? Az az apai nagyapám családja, még a háború

Részletesebben

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI?

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? Érdekesnek tűnik egy dolgozat címét kérdésként feltenni. Ez számomra azt jelenti, hogy nem egy szokványos házi dolgozatról beszélünk. Amióta Kocsis tanárnő feladta

Részletesebben

Sorozatos Orgazmus, Tökéletes Szeretővé válás lépései

Sorozatos Orgazmus, Tökéletes Szeretővé válás lépései Sorozatos Orgazmus, Tökéletes Szeretővé válás lépései - 5. rész - HOGYAN MELEGÍTSD A G PONTOT ÚGY, HOGY A NŐ SÍKÍTSON AZ ÖRÖMTŐL? Nicholas Victor HOGYAN MELEGÍTSD A G PONTOT ÚGY, HOGY A NŐ SÍKÍTSON AZ

Részletesebben

Grafomotoros fejlesztés

Grafomotoros fejlesztés Grafomotoros fejlesztés Nagyon sok szülőnek feltűnik az iskola megkezdése előtt, hogy gyermeke nem jól fogja a ceruzát, nem úgy rajzol, mint a többiek. Sőt, esetleg le sem lehet ültetni papír-ceruza feladatok

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

konyhába, beletörlöm a kezem abba a nedves törülközőbe, amelyik ott lóg a vízcsap fölött, a szegen. A kályhán már felforrt a víz a fazékban, előhúzom

konyhába, beletörlöm a kezem abba a nedves törülközőbe, amelyik ott lóg a vízcsap fölött, a szegen. A kályhán már felforrt a víz a fazékban, előhúzom NAGYTAKARÍTÁS Én csak egy szegény asszony vagyok. Asszonyiságom utolsó éveit számlálgatom már, a fejemen tincsekké duzzadtak a fehér hajszálak, az arcomon, a szám körül megszaporodtak a ráncok, lekúsznak

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

Szülői útmutató az első 10 napra

Szülői útmutató az első 10 napra Szülői útmutató az első 10 napra 1. Hogyan tartsuk a babát? Bármennyire is törékenynek és sebezhetőnek érezzük újszülöttünket, ne féljünk hozzáérni! Kutatások bizonyítják, hogy azok a babák, akiket naponta

Részletesebben

Tizennegyedik fejezet

Tizennegyedik fejezet Tizennegyedik fejezet Ma lesz az a nap, amikor felhívom Edet. Határozottan eldöntöttem. Már tegnap este elterveztem, és Jules-nek igaza van, mert nekem most arra van szükségem, hogy más férfiakkal menjek

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. Bolondos szerszámok MÓRA KÖNYVKIADÓ

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. Bolondos szerszámok MÓRA KÖNYVKIADÓ SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI Bolondos szerszámok MÓRA KÖNYVKIADÓ A Móra Könyvkiadó a Szepes Mária Alapítvány támogatója. Az alapítvány célja az író teljes életmûvének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése,

Részletesebben

A Dumort Hotel tündöklése

A Dumort Hotel tündöklése A Dumort Hotel tündöklése Bane krónikák 5. CASSANDRA CLARE MAUREEN JOHNSON B A N E K R Ó N I K Á K Ötödik könyv A Dumort Hotel tündöklése Könyvmolyképző Kiadó, 2014 3 A Dumort Hotel tündöklése Bane krónikák

Részletesebben

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre RACHEL ALLEN Ezt a könyvet férjemnek, Isaac-nak ajánlom akinek szere tete, támogatása

Részletesebben

Pokol Anett. Téli mesék. Lindának, ötödik születésnapjára

Pokol Anett. Téli mesék. Lindának, ötödik születésnapjára Pokol Anett Téli mesék Lindának, ötödik születésnapjára December 1. Az aranyszínű léggömb UTOLSÓ NAP, UTOLSÓ ÓRA, NEM FOG AZ AGY, NEM FOG A KRÉTA! üvöltötte kórusban az egész 2. B osztály. Téli szünet

Részletesebben

Ikon. bencsik orsolya. figyeltem anyámat ahogy figyeltem a fákat is télvíz idején mikor nagyon erősen fúj a szél 1

Ikon. bencsik orsolya. figyeltem anyámat ahogy figyeltem a fákat is télvíz idején mikor nagyon erősen fúj a szél 1 bencsik orsolya Ikon figyeltem anyámat. ha eljön az idő, bemegy a kamrába. a rossz lábú asztalról fölveszi a zöld tálat. a zsákból merít egy bögre kukoricát, két bögre búzát. összerázogatja. - - - - -

Részletesebben

Boldogságóra. munkafüzet. 6-10 éveseknek. Bagdi Bella - Petőné Honvári Jolán

Boldogságóra. munkafüzet. 6-10 éveseknek. Bagdi Bella - Petőné Honvári Jolán Bagdi Bella - Petőné Honvári Jolán Boldogságóra munkafüzet 6-10 éveseknek Boldogságóra munkafüzet 6-10 éveseknek Írta: Bagdi Bella, Petőné Honvári Jolán Szerkesztette: Feledi Eszter Illusztráció: Tarjányi

Részletesebben

Gyönyörű, bájos, okos és perverz.

Gyönyörű, bájos, okos és perverz. NICHOLAS SHEAR Kedves boszorkány Gyönyörű, bájos, okos és perverz. Történetem a sebészemmel. David Block vagyok. Negyvenkettedik évemben járok, és ahogy múlnak az évek, egyre tisztábban emlékszem egy kapcsolatomra.

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

Cecelia Ahern: Bennem élsz

Cecelia Ahern: Bennem élsz Cecelia Ahern: Bennem élsz Cecelia Ahern Bennem élsz (Részlet) Fordította Hussami Péter A fordítás alapjául szolgáló mű Cecelia Ahern: Thanks for the Memories (London: HarperCollins, 2008) (Részlet) Athenaeum

Részletesebben