március 4, 5, 7, 9, március

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "március 4, 5, 7, 9, 2011. március"

Átírás

1 március 4, 5, 7, 9, március

2 MÁRCIUS HAVI PROGRAMOK, ELŐADÁSOK március 1-én kedden délután 6 órakor GOMBAISMERETI TANFOLYAM vezeti: Lukács Zoltán (06/30/ ) március 5-én szombaton délután 5 órakor GYERMEKEK A NAGYVILÁGBAN sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor filmesztéta GOLYÓ spanyol film, 88perc, (belépőjegy: 750/650 Ft, Bérlet 8 alkalomra: 2500 Ft) március 7-én hétfőn este fél 7 órakor A MAGYAR LÉLEK ARCAI sorozat (DunaP Art Filmklub) Vezeti: Halmy György rendező A NOMÁD VEZEKLÉS A XXI.SZÁZADBAN 57perc Egy mai igazi Nomádról aki a Börzsöny hegyei között élt. Mert Nomádok mindig lesznek, amíg világ a világ! Vezeklés a XXI. században címmel egy olyan férfiról láthatnak dokumentumfilmet az érdeklődők, akinek kilencéves lánya bent égett a házukban, amíg a férfi nem volt otthon, a férfi a lelkiismeretfurdalás legelőször az erdőbe, az állatok közé vitte Egy különös, tehetséges, de a társadalom és a családi élet hagyományos kereteibe beilleszkedni képtelen ember kallódásának majd nyomtalan eltűnésének története, amely jó alkalom a vizsgálódásra, megfelelőek-e ezek a "hagyományos keretek"? (belépőjegy: 600 Ft, bérlet a 6 előadásra: 2000 Ft) március 8-án kedden este fél 7 órakor WOODY ALLEN sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor filmesztéta A HÉTALVÓ színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi vígjáték, 84 perc, 1973 (belépőjegy: 750 Ft, bérlet 11 alkalomra :3500 Ft) március 11-én pénteken este fél 7 órakor KORNIS MIHÁLY MESTERKURZUSA SZERETNI, AZ A LEGNAGYOBB 3.Megtanítlak remélni (Belépőjegy: 2500 Ft) március 16-án szerdán délután 6 órakor AYURVÉDA AZ ÖNGYÓGYÍTÁS TUDOMÁNYA 2. A test elemi energiáinak egyensúlyban tartása Vezeti: Krecz Ágnes (belépőjegy: 500 Ft) CINEMA NORD -északi filmek hete március ig Hideg észak, borzongunk össze önkéntelenül is a Cinema Nord hallatán, majd eszünkbe villan pár Bergman-film kemény másfél órája. De nem ilyen szimpla ott fent sem északon minden! Az idősebbeknek emlékezniük kell arra, hogy az 50-es években egy svéd filmre jártak fedetlen női keblet nézni (Egy nyáron át táncolt), a fiatalabbaknak pedig tudniuk kell, hogy évtizedek óta az egyetlen filmes irányzat, aminek hosszú ideig voltak követői szerte Európában, Dániából indult el, a neve: Dogma. Az egyik alapító, Lars von Trier ma már intézmény a filmvilágban (Főfőnök, Antikrisztus). És ne feledjük a világhíres finn, Aki Kaurismäkit, akik remek keser-édes szatírákkal szórakoztatja a közönségét (Szerelmek háza). Persze harsányabb vígjátékok is készülnek a távoli északi országokban (Zöld hentesek) éppúgy szül az el- (vagy össze)zártságról szóló komoly filmeket (Könyörtelenek, Engdj be!), mint a kis közösséget át- meg átszövő megmosolyogtató viszonyokról szóló vidám filmeket (Zsernyákok, 101 Reykjavik, Olasz nyelv kezdőknek, Főfőnök). A Cinema Nord programját úgy állítottuk össze, hogy a "Bergman utáni" északi filmkultúráról minél szélesebb képet kaphassanak a nézők. (Tanner Gábor) A részletes program a programfüzet hátsó borítóján található.

3 március 18-án pénteken délután 6 órakor MUZSIKUSPORTRÉK sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Halmos Béla népzenész Szent István szolgái(13 ), Népművészek - Máris György (22 ), Erdélyi Zsuzsanna (29 ) Rendező: Székely Orsolya (Belépőjegy: 600 Ft,bérlet 9 előadásra: 3200 Ft) március 19. szombat délelőtt 10 órakor BÁBSZÍNHÁZ KAKAÓVAL A TEKNŐS ÉS A NYÚL VERSENYFUTÁSA A téli álmából felzavart teknős rajtvonalhoz áll, és Lassan, de biztosan... legyőzi az öntelt, nagyképű nyuszit. A verseny alatt szinte észrevétlenül barátság szövődik kettejük között. Leckét kapunk egymásra figyelésből, sőt, azt is megtudjuk, milyen jó dolog a teázás beszélgetés közben. Előadás után a látottakhoz kapcsolódó játszóház lesz. A Trambulin Színház előadása (belépőjegy: 800 Ft,3 főre: 2000 ft) március 22-én kedden este fél 7 órakor WOODY ALLEN sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor filmesztéta FOGD A PÉNZT ÉS FUSS! színes, feliratos, amerikai vígjáték, 81 perc, 1969 (belépőjegy: 750 Ft, bérlet 11 alkalomra: 3500 Ft) március 26-án délután 5 órakor GYERMEKEK A NAGYVILÁGBAN sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor fi A ZÓNA színes, mexikói filmdráma, 97 perc, 2007 (belépőjegy: 750/650 Ft, Bérlet 8 alkalomra: 2500 Ft) március 26-án szombaton délután 5 órakor A NOVECENTO elbűvölő mese egy zongoristáról, aki egy óceánjáró hajón született és ott is halt meg. Soha nem lépett le a szárazföldre, egyetlen percre sem. Azon a hajón azonban ott volt az egész világ... Ebből a monológból készült Tornatore híres filmje, az Óceánjáró zongorista legendája. NOVECENTO - Alessandro Baricco nyomán (75 perc) Ilyés Lénárd önálló estje Zongorán kísér: Simon Attila Rendezte: Czene Zoltán (belépőjegy: 800 Ft, mely elővételben a helyszínen kapható) március 29-én kedden délután 5 órakor VALAMIKOR RÉGEN Szentendrei utcák, házak, emberek Török Katalin várostörténeti sorozata 13. A szentendrei szőlőkultúra virágzása és összeomlása. (belépőjegy: 500 Ft) március 29-én kedden este fél 7 órakor MŰVÉSZSORSOK sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor filmesztéta RAY színes, amerikai zenés dráma, 152 perc, 2004 (belépőjegy: 750 Ft, Bérlet 11 alkalomra: 3500 Ft)

4 április 2-án szombaton délután 5 órakor A Titanic óriás hajó elsüllyedését követő 99. esztendőben vagyunk. A Titanic Művészetelőre és Filozófikussági Iskola tagjai és barátai a Titanic szimbólum és jelenség máig ható üzenetével mutatkoznak be a szentendrei P'Art Moziban. Program: 1. Kiállítás: A Titanic jelenség Kiállító művészek: Bódis Barnabás, Csáji Koppány, Dömötör László, Ef Zámbó István, Grandpierre Károly, Fekete Balázs, Sapirico/Sebeő, Talán/Szathmári Botond, Somogyi Katalin, Szécsi András Megnyitja: Szemadám György képzőművész, író 2. Kalahári Nomád Jazz Band ( között) 3. Kerekasztal beszélgetés: Szathmári Botond, Szécsi András, Sapirico és a jelenlévők 4. Filmvetítés az elsüllyedt Titanicról ( rövid dokumentum film) (A belépés ingyenes) A DunaP Art Filmklub Művészsorsok, Gyermekek a nagy világban és a Woody Allen sorozatai előtt bevezetőt mond és a vetítést követően filmelemző beszélgetésre invitál: Tanner Gábor filmesztéta, a Filmkultúra szerkesztője. Krizbai Gergely kiállítása március 30-ig megtekinthető a kávézó, illetve a mozi nyitvatartási idejében. A moziban a pénztárnyitás minden nap az első előadás megkezdése előtt fél órával. A P Art Mozi a műsorváltoztatás jogát fenntartja. Jegyárak: Felnőtt : 750.-Ft, diák/nyugdíjas: 650.-Ft, Kedvezményes mozibérlet váltható! Parkolási információ: A parkolás 18 óra után a mozi előtt ingyenes, március 14-ig. A parkolás szentendrei lakosoknak - akik matricával rendelkeznek - napközben is ingyenes, a mozi háta mögötti területen.

5 Alice színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 102 perc, 1990 rendező: Woody Allen szereplő(k): Mia Farrow (Alice Tate) Alec Baldwin (Ed) William Hurt (Doug Tate) Joe Mantegna (Joe) Alice életének abba a szakaszába érkezett, amelyben a nők (és a férfiak is) meg szokták kérdőjelezni addigi életük értelmét, és új impulzusokra, sőt, új kapcsolatokra vágynak. Csakhogy mindezt megnehezíti katolikus neveltetése, a családja iránt érzett felelőssége. Nem tudja eldönteni, vajon a jóképű szaxofonos képes lenne-e felvenni a versenyt a sikeres, ámde munkamániás férjjel. A kínai természetgyógyász receptjének köszönhetően Alice bizonyos helyzetekben láthatatlanná válik, így meglesheti a férjét, a szeretőjét és a barátait, amikor azok nem is sejtik. Cézár-díj (1992) - Legjobb idegennyelvű film jelölés: Woody Allen Golden Globe díj (1991) - Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Mia Farrow Oscar-díj (1991) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Woody Allen Antikrisztus (Antichrist) színes, fekete-fehér, feliratos, dán-német-francia-svéd-olasz-lengyel filmdráma, 108 perc, 2009 rendező: Lars von Trier szereplő(k): Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg Lars von Trier rendezésében és forgatókönyvével készülő horror-dráma, főszerepében egy megkeseredett házaspárral, akik visszavonulnak elszigetelt erdei kuckójukba, hogy megpróbáljanak gyógyírt találni összetört szívükre és tönkrement házasságukra. A dolgok azonban egyre rosszabbra fordulnak. Cannes (2009) - Legjobb női alakítás: Charlotte Gainsbourg Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb operatőr: Anthony Dod Mantle Cannes (2009) - Arany Pálma jelölés: Lars von Trier Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb rendező jelölés: Lars von Trier Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb női alakítás jelölés: Charlotte Gainsbourg Aranyhaj és a nagy gubanc (Tangled) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 91 perc, 2010 rendező: Byron Howard, Nathan Greno A királyság legkeresettebb és egyben legsármosabb körözött banditája, Flynn Rider egy titokzatos toronyban próbál menedéket találni üldözői elől, ahol fogságba ejti 21 méteres mágikus aranyhajával a torony lakója, a gyönyörű és bátor Aranyhaj. Flynn felettébb kíváncsi fogvatartója eddig csak a megfelelő alkalomra várt, hogy az éveken át tartó rabságból szabadulhasson, és ez az alkalom, úgy tűnik, eljött. Alkut köt hát a jóképű tolvajjal, így kezdetét veszi egy kalandokkal teli utazás, melyen a furcsa párost elkíséri egy minden bajtól óva intő, túlságosan aggodalmaskodó kaméleon, egy szuperzsaru ló, és a mogorva-goromba kocsmagengszeterek bandája.

6 Babák - Az első év (Bébé(s)/Babies) színes, szöveg nélküli, francia dokumentumfilm, 79 perc, 2010 rendező: Thomas Balmes szereplő: Bayar (Önmaga) Hattie (Önmaga) Mari (Önmaga) Ponijao (Önmaga) Thomas Balmes rendező négy kisbaba életének első évét mutatja be. A világ egymástól távoli részein járunk, Namíbia, Mongólia, Tokyo és San Francisco a helyszín, ahol nyomon követhetjük a csöppségek mindennapjait. Fejlett országok állnak szemben fejlődő országokkal. Felvetődik a kérdés - hol jobb felnevelni egy gyereket? Nyüzsgő nagyvárosban, a legnagyobb luxus közepette, babajógával és csoportterápiával, vagy a vadonban, ahol a gyerkőc porban csúszkál és a birkaitatóban fürdik? A meglepetés, hogy mind a négy gyerek hasonlóan kreatív és figyelmes, ugyanúgy fejlődik és tanul, a család anyagi helyzetétől és a társadalmi háttértől függetlenül. Bob Dylan életei (I'm Not There) színes, fekete-fehér, feliratos, amerikai-német filmdráma, 135 perc, 2007 rendező: Todd Haynes szereplő(k): Cate Blanchett (Jude) Ben Whishaw (Arthur) Christian Bale (Jack) Richard Gere (Billy) Marcus Carl Franklin (Woody) Heath Ledger (Robbie) Kris Kristofferson (Narrátor) A film Bob Dylan életéről szól és rendhagyó módon, többszörös szereposztással dolgozik: mind a hét színész Dylan életének és zenei pályafutásának más-más oldalát testesíti meg. Betekintést nyerhetünk Bob Dylan korai karrierjébe, a népdalénekesként töltött küzdelmes napokba; majd abba az időszakba, mikor a '60-as évek elején a népzene legismertebb egyéniségévé vált; aztán sorra kerül az ellentmondásos arculatváltás is, mikor hősünkből rocker lett. Később az alkotók felidézik a hírhedt motorbalesetet, ahogy az azt követő visszavonulást is; hogy végül eljussunk a közelmúlthoz, amit a stúdióból való fokozatos elmaradozás és a "Végtelen Turné" elnevezésű koncertsorozatra való teljes koncentráció fémjelez. Golden Globe díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő: Cate Blanchett Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (2007) - Legjobb női mellékszereplő: Cate Blanchett Velencei Filmfesztivál (2007) - Legjobb női alakítás: Cate Blanchett Velencei Filmfesztivál (2007) - Zsűri Nagydíja: Todd Haynes BAFTA-díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Cate Blanchett Oscar-díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Cate Blanchett Velencei Filmfesztivál (2007) - Arany Oroszlán jelölés: Todd Haynes Bogyó és Babóca - 13 mese színes, magyar animációs film, 70 perc, 2010 korhatárra tekintet nélkül megtekinthető rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics író: Bartos Erika mesélő: Pogány Judit Bogyó és Babóca neve ismerősen csenghet minden óvodás és kisiskolás számára. Bartos Erika nagysikerű könyvsorozatának hősei most életre kelnek a Bogyó és Babóca - 13 mese című animációs filmen. Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány elválaszthatatlan barátok. A 13 rövid mesében sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek, valamint megismerik az őket körülvevő világot.

7 Bonbon, a kutya (El Perro) argentin-spanyol film rendező: Carlos Sorin szereplő(k): Juan Villegas (Juan "Coco" Villegas) Walter Donado (Walter Donado) Miután bezárt a benzinkút, ahol évekig dolgozott, Juan Villegas átmenetileg lányának és annak családjának lakásában húzza meg magát. Kilátástalan helyzetét csak bonyolítja, mennyire nehéz megélhetést biztosít számára a kézzel faragott markolatú kések engedély nélküli árusítása, hisz oly sokan próbálnak hasonló fekete munkákból eltengődni. Egy szerencsés véletlen folytán Juant összehozza a sors Lechiennel, a pompás argentin doggal - a gazda özvegye pedig egy szívességért cserébe a férfinak ajándékozza a gyönyörű állatot. Szerencsétlenségére, mikor Juan lánya felfedezi a kutyát a lakásban, mérgében mindkettőjüket kipenderíti. Leichen azonban nem érdemel ilyen kegyetlen bánásmódot, hisz nem egy mindennapi jószág: díjnyertes fajtatiszta eb, ezáltal pedig lehetséges kereseti forrás. Juan és Leichen egyetlen esélye, hogy útra keljen és éljen az elébe kerülő lehetőségekkel. Alkalmi munkákat vállalnak biztonsági őrként, míg végül kikötnek Walter Donado kutyaszakértőnél, aki nem sokat teketóriázik: nekifog felkészíteni Leichent egy kutyakiállításra, sőt fedeztetni akarja az állatot, de a szégyellős négylábúnak nincs ínyére a közreműködés. Egy igazi egyéniség, aki nem állhatja, ha rá akarják kényszeríteni valamire, amihez a legkevésbé sem fűlik a foga, ráadásul átlát a képmutatókon még akkor is, ha kedves gazdája - aki láthatólag semmi hasznát sem veszi - többnyire naivan belesétál a csapdájukba. Csak szexre kellesz (No Strings Attached) színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 108 perc, 2011 rendező: Ivan Reitman szereplő(k): Natalie Portman (Emma Franklin) Ashton Kutcher (Adam Kurtzman) Ebben a vígjátékban Emma (Natalie Portman) és Adam (Ashton Kutcher) ősrégi barátok, akik egy reggel majdnem mindent elrontanak azzal, hogy lefekszenek egymással. A barátságuk megóvása érdekében egyezséget kötnek, mely szerint a kapcsolatuk kötöttségek nélküli. A kötöttségek nélküliség azt jelenti, hogy nincs féltékenység, nincsenek elvárások, nincs veszekedés, nincs virág, nincs gyereksírás. Azt jelenti, hogy azt tesznek, amit csak akarnak, amikor csak akarják, olyan nyilvános helyen, ahol csak akarják, de egymásba szeretniük nem szabad. És jönnek a kérdések. Lehet úgy szexelni, hogy nem szól közbe a szerelem? És vajon nem megy erre rá a barátságuk? A dilemma (The Dilemma) színes, magyarul beszélő, amerikai film, 112 perc, 2011 rendező: Ron Howard szereplő(k): Vince Vaughn (Ronny Valentine) Kevin James (Nick Brannen) Winona Ryder (Geneva Brannen) Jennifer Connelly (Beth) Ronny, a megrögzött agglegény, és Nick, a boldog házasember főiskola óta tűzön-vízen át kitartottak egymás mellett. Most társak egy autótervező cégnél, és egy álomprojecten dolgoznak, ami befuttatná a cégüket. Ronny barátnőjével, Beth-szel és Nick feleségével, Genevával az oldalukon egyszerűen verhetetlenek. Ám Ronny világa a feje tetejére áll, amikor véletlenül meglátja Genevát egy másik férfival, és a fejébe veszi, hogy kideríti, hányadán állnak a dolgok. Magánnyomozása komikus káoszba torkollik, és megtudja, hogy Nicknek is megvannak a maga kis titkai. Az óra ketyeg, a feszültség nő, ahogy közeledik karrierjük legfontosabb prezentációja, és Ronnynak mérlegelnie kell, hogy mi történik, ha feltárja az igazságot a barátjának.

8 Dogora - Ázsia arcai (Dogora - Ouvrons les yeux) színes, szöveg nélküli, francia dokumentumfilm, 80 perc, 2004 rendező: Patrice Leconte Se nem fikció, se nem dokumentumfilm, a Dogora egy impresszionista és humanista vízió, zenében elbeszélve. Egy nap Patrice Leconte felfedez egy hihetetlen szimfonikus szvitet, melyet száz éneklő gyermek ad elő. Soha nem tapasztalt érzések fogják el. Valamivel később Kambodzsában jár. Ország még soha nem hatott rá ilyen felkavaróan. Ezekből a kivételes érzelmekből születik meg egy nagy kaland, egy egyetemes odisszea, éppoly meglepő, mint amilyen megindító, éppoly könnyed, mint amilyen komoly. Akárcsak az élet. Egy komoly ember (A Serious Man) színes, feliratos, amerikai vígjáték, 106 perc, 2009 rendező: Joel Coen, Ethan Coen szereplő(k): Michael Stuhlbarg (Larry Gopnik) USA. Középosztálybeli jólét. Tarka-barka ruhák. Jefferson Airplane. És egyebek. Larry Gopnik élete egyik napról a másikra a feje tetejére áll. A csendes, közép-nyugati egyetem, nem kevésbé csendes fizika professzorával neje közli, hogy elhagyja őt egy nagyképű kollégájáért. Judith szerint Sy Ableman sokkal életrevalóbb, mint a visszahúzódó Larry. Bonyolítja a válást és költözést a családdal élő Arthur, Larry testvére, aki szintén egy örök vesztes. Larry és Judith két kamasz gyereke sem a könnyen kezelhető kategóriába tartozik. Larry fia, a fegyelmezetlen Danny, folyamatos magatartási problémái miatt egyre nagyobb pácban van az iskolában, ahova jár. Larry lánya, Sarah, rendszeresen apja pénztárcáját dézsmálja, mert plasztikai műtétre gyűjt. Mindezek tetejébe egy ismeretlen levélíró próbálja megfúrni Larry állását az egyetemen. És ha ez még mind nem lenne elég, egy bukásra álló végzős hallgató először megvesztegetni, majd miután nem jár sikerrel, rágalmazásért perelni akarja az egyre kétségbeesett professzort. (Ráadásul Larry gyönyörű szomszédasszonya kiveti a hálóját a teljesen összezavarodott férfira.) Larry három rabbitól is tanácsot kér, de úgy tűnik minden hiába. Egyre groteszkebb (és roppant mulatságos) szituációkba sodródik, miközben megpróbálja helyrehozni életét. Szegény Larry lába alól lassan, de biztosan kicsúszik a talaj, és már csak a csoda segíthet. Vagy még az sem. BAFTA-díj (2010) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Ethan Coen, Joel Coen Golden Globe díj (2010) - Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Michael Stuhlbarg Oscar-díj (2010) - Legjobb film jelölés: Joel Coen, Ethan Coen Oscar-díj (2010) - Legjobb forgatókönyv jelölés: Joel Coen, Ethan Coen

9 Egy nyáron át táncolt (Hon dansade en sommar) fekete-fehér, feliratos, svéd romantikus dráma, 100 perc, 1951 rendező: Arne Mattsson szereplő(k): Ulla Jacobsson (Kerstin) Folke Sundquist (Göran Stendahl) Érettségi vizsgája után a stockholmi Göran falun gazdálkodó nagybátyjánál tölti a nyarat. Megismerkedik a szomszéd major tulajdonosának lányával, Kerstinnel, aki nagybátyjának segít a gazdaságban. A két fiatal között kibontakozik, majd beteljesül az első szerelem, minden szépségével és szenvedélyével. Találkozásaikat megnehezíti a lány félelme prűd szüleitől, akik a falu papjának befolyása alatt állnak. Ősszel Göran Stockholmban folytatja tanulmányait, de Kerstin szerelmes levelei hatására otthagyja az egyetemet, és visszatér a lányhoz. Boldogságuknak azonban borzalmas tragédia vet véget. A svéd filmgyártás első nagy nemzetközi sikere: emlékezetes és sokat idézett jelenete a fiatalok meztelen fürdése a tóban. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (1952) - Arany Medve: Arne Mattsson Együtt (Tillsammans) színes, feliratos, svéd-dán-olasz vígjáték, 106 perc, 2000 rendező: Lukas Moodysson szereplő(k): Lisa Lindgren (Elisabeth) Gustav Hammarsten (Göran) Elisabeth megelégeli férje faragatlanságát és összecsomagol, fogja a gyerekeit és a fivéréhez, Göranhoz költözik öt írunk. Elisabeth átlagos, kertvárosi háziasszony, Göran pedig egy kicsit más: kommunában él. Elisabeth ide érkezik meg a gyerekeivel - egy kaotikus házba, tele hosszú hajú hippikkel, akik a politikáról vitatkoznak, a szabad szerelem hívei, zöldséget termesztenek és rengeteg vörösbort isznak. E két külön világ találkozása olyan kalamajkába torkollik, amely mindannyiuk életét megváltoztatja. Európai Filmakadémia (2000) - Az év felfedezettje jelölés: Lukas Moodysson Eladó a szerelem (Combien tu m'aimes?) színes, olasz-francia vígjáték, 95 perc, 2005 rendező: Bertrand Blier szereplő(k): Monica Bellucci (Daniela) Minden azzal kezdődött, hogy megnyertem a lottót. Milliókat. Ezt követően vettem észre a lányt, akit hosszú ideje nem láttam. Árulta magát a Napoli Clubnál a Pigalle-ban. Esténként, munka után mindig megnéztem őt a club előtt. Ahogy lelassítottam a kocsival az őrült forgalomban, a szívem erősebben vert. A lány olasz volt és elképesztően gyönyörű. Egy este bementem és leültem mellé. A szokásos balekok egyikeként kezelt. Bársonyos tekintete feltüzelt, arra ingerelt, hogy megérintsem. Feltettem az egymillió dolláros kérdést: Mennyibe kerülsz? Csak félig sikerült elmondanom neki váratlan szerencsémet, és hogy mennyit kereshetett volna, ha igent mond az ajánlatomra."

10 Engedj be! (Lat den rätte komma in/let the Right One in) színes, feliratos, svéd dráma, 115 perc, 2008 rendező: Tomas Alfredson szereplő(k): Kare Hedebrant (Oskar) Lina Leandersson (Eli) Stockholm fagyos és meglehetősen nyomorúságos külvárosában járunk, valamikor a nyolcvanas évek elején. Hősünk, Oskar Eriksson teljesen átlagos, ám magányos 12 éves kisfiú. Próbálja ép bőrrel megúszni, hogy osztálytársai állandó jelleggel terrorizálják. Otthon - ahol édesanyjával kettesben élnek - titkon sorozatgyilkosokról szóló újságkivágásokat és más hasonló dolgokat gyűjt. Egy nap egy fán, nem messze Oskarék házától egy rituálisan meggyilkolt fiú holttestére bukkannak. Oskar eközben megismerkedik Elivel, aki a szomszéd lakásba költözött egy idősebb férfival - akiről a néző hamarosan azt feltételezheti, hogy az apja. A kis Eli ugyanolyan magányos, mint Oskar, így hamar barátságot kötnek. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (2008) - Legjobb idegennyelvű film BAFTA-díj (2010) - Legjobb idegennyelvű film jelölés: Carl Molinder, John Nordling, Tomas Alfredson Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb film jelölés Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb filmzene jelölés: Johan Söderqvist Este (Evening) színes, amerikai játékfilm, 112 perc, 2007 rendező: Koltai Lajos szereplő(k): Claire Danes (a fiatal Ann) Vanessa Redgrave (Ann Grant Lord) Meryl Streep (Lila Wittenborn) Glenn Close (Mrs. Wittenborn) Az Este a mély érzelmek filmje: az anyák és lányaik közötti szeretet erejéről mesél, mindezt egy olyan anya szemszögéből, aki életének alkonyán olyan titkot fed fel, amely mindenkire óriási hatással lesz a környezetében. Az érzelmek valódiságát igazolja, hogy a filmben két olyan színésznő-páros - Vanessa Redgrave és Natascha Richardson, valamint Meryl Streep és Mamie Gummer - is játszik, akik anya és lánya kapcsolatban vannak egymással. A rátörő emlékeknek engedve Ann Lord (Redgrave) megoszt egy régóta őrzött titkot a lányaival, Constance-szal (Richardson), aki boldog házasságban él, és Ninával (Toni Collette), a nyughatatlan egyedülálló nővel. Mindketten ágya mellett állnak, mikor Ann kijelenti, hogy látni szeretné élete szerelmét. De vajon ki lehet ez a titokzatos "Harris", s mit jelenthetett az anyjuknak? Miközben Constance és Nina megpróbálja megfejteni édesanyjuk életét, és egyúttal rendbe szedni sajátjukat, Ann felidéz magában egy jó 50 évvel ezelőtti hétvégét, amikor még Ann Grantnek (Claire Danes) hívták... és csak egy fiatal lány volt, aki azért jött New Yorkból, hogy legjobb barátnője, Lila Wittenborn (Mamie Gummer) esküvőjén legyen nyoszolyólány. A menyasszony izgatott, de édesanyja (Glenn Close) helyett legjobb barátnőjéhez fordul segítségért. Ann Lila közelében marad, de még közelebb kerül a menyasszony forrófejű öccséhez, Buddy-hoz (Hugh Dancy). Ám amikor az esküvőn feltűnik Harris Arden (Patrick Wilson), a Wittenborn-család régi barátja, Annben új érzések ébredeznek. Olyanok, melyek örökre megváltoztatják az ő és lányai életét is. Az Este bámulatos szereposztással életre hívott nagyhatású dráma, melyet Susan Minot saját bestselleréből adaptált filmre a Pulitzer-díjas Michael Cunninghammel (Az órák) közösen, a rendezői székben pedig az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos ült, akinek legutóbbi filmje minden idők legnagyobb szabású magyar produkciója, a Sorstalanság volt.

11 Fényes csillag (Bright Star) színes, feliratos, angol-ausztrál-francia életrajzi dráma, 119 perc, 2009 rendező: Jane Campion szereplő(k): Ben Whishaw (John Keats) Abbie Cornish (Frances 'Fanny' Brawne) Az angol romantikus költő, John Keats életéről szóló film, a Fényes csillag már befejeződött, de a néző nem mozdul. Végignézi a stáblistát, csak azért, hogy közben a főszereplő, Ben Whishaw előadásában meghallgathassa a halhatatlan remekművet, az Óda a csalogányhoz című verset, és azon kapja magát, hogy az akció- és katasztrófafilm, illetve a perverzitást és torz kapcsolatokat előtérbe helyező művészfilm korában mennyire vágyik az igényes, szép, kosztümös alkotásokra, a nemes lelkű hősökre, a tiszta érzelmekre. BAFTA-díj (2010) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Janet Patterson Cannes (2009) - Arany Pálma jelölés: Jane Campion Oscar-díj (2010) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Janet Patterson Fogd a pénzt és fuss! (Take the Money and Run) színes, feliratos, amerikai vígjáték, 81 perc, 1969 rendező: Woody Allen szereplő(k): Woody Allen (Virgil Starkwell) Janet Margolin (Louise) A háromszoros Oscar-díjas filmíró-rendező (további tizenhét Oscar-jelölését csak futólag említve), Woody Allen legendásan kacagtató első filmje hosszú idő után újra látható! "Csak semmi cicó, nálam van a stukker!" - teszi le névjegyét elfuserált bankrablása nyitányaként a törékeny, félszeg baltimore-i srác, Virgil Starkwell, aki 25 éves korára azzal teszi magát hírhedtté, hogy öt álnév alatt tartja nyilván a rendőrség. Tanulmányai helyett kényszerűségből adta bűnözésre a fejét, hogy magát és kis családját is eltarthassa, hamar bebizonyosodik azonban a bűnelkövetésre való tökéletes alkalmatlansága, így a kétbalkezes bankrabló gyakorta börtönbe, s még gyakrabban - főleg a nézők számára! - humoros helyzetekbe kerül... Főfőnök (Direktoren for det hele) színes, magyarul beszélő, dán-svéd-izlandi-olasz-francia-norvég-finn-német vígjáték, 99 perc, 2006 rendező: Lars von Trier szereplő(k): Peter Gantzler (Ravn) Benedikt Erlingsson (Tolk) Iben Hjejle (Lise) Ravn el akarja adni a számítógépes vállalkozását. Ezzel nem is lenne gond, ha az alapításkor ki nem talált volna egy Amerikában élő, képzeletbeli főnököt, akire az évek folyamán mindig ráfoghatta a népszerűtlen intézkedéseket. A céget felvásárló üzletember viszont ragaszkodik ahhoz, hogy személyesen tárgyaljon a nagyfőnökkel. Ezért Ravn felbérel egy színészt, hogy játssza el a főnököt a szerződés aláírásakor. Ám az események irányítása kicsúszik a kezéből, amikor a beosztottjai véletlenül összetalálkoznak a folyosón a sosem látott főnökkel, minden bajuk okozójával. San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál (2006) - Legjobb film jelölés: Lars von Trier

12 Gagyi mami - Mint két tojás (Big Mommas: Like Father, Like Son) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 107 perc, 2011 rendező: John Whitesell szereplő(k): Martin Lawrence (Malcolm Turner) Brandon T. Jackson (Trent / Charmaine Pierce) Az FBI különleges álruhás bevetésekre szakosodott szuperügynöke, Malcolm Turner (Martin Lawrence) minden bajból kivágja magát. A fia viszont minden bajba belekeveredik. Így aztán, amikor egy orosz maffia-leszámolás véletlen szemtanújává válik, apja mindenáron meg akarja védeni. Úgy, ahogy ő tudja: álruhában. Ezúttal tehát nemcsak ő öltözik nőnek, hanem a fiára is szoknyát húz, és együtt költözik be vele egy leánykollégiumba, ahol - azt reméli - biztosan nem keresik majd őket. De vannak bajok, amelyek a vérszomjas maffiánál is veszélyesebbek. Például egy csak lányokból álló pizsama parti vagy egy balett óra, egy tornatermi öltöző vagy a festőszakkör. Golyó (El Bola) spanyol, 2000, magyar felirattal, 88 perc rendezte :Achero Mañas, szereplők: Juan José Ballesta, Carmen del Valle, Nieve de Medina Egy spanyol külvárosban játszanak a gyerekek: ki tud a legtovább kivárni, hogy az érkező vonat előtt átszaladva felkapja a sínpálya közepére kitett üveget. Erre a környékre költöznek Boláék. A fiú ugyan vagány és bátor is, ám a tornaöltözőben mindig félrehúzódik a többiektől. Az egyik haverja meglesi, és súlyos sérüléseket lát a fiú testén.. Gulliver utazásai (Gulliver's Travels) színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 85 perc, 2010 rendező: Rob Letterman szereplő(k): Jack Black (Lemuel Gulliver) Billy Connolly (Theodore király) Catherine Tate (Isabelle királynő) Emily Blunt (Mary hercegnő) Lemuel Gulliver (Jack Black) igazi kisember. Legfőbb ellensége a vekkere, a munkahelye, és irodai kollégái. Pedig egy nagy New York-i újságnál dolgozik - igaz, csak a postázóban. Végül valahogy mégis ráveszi elérhetetlennek tűnő szerelmét (Amanda Peet), az utazási rovat szerkesztőjét, hogy adjon neki egy komolyabb munkát, méghozzá hogy a Bermuda-háromszögből tudósítsa lapját. Gulliver utazása közben hajótörést szenved egy különös törpekirályságban, ahol a miniatűr uralkodónak azt hazudja, hogy ő az Egyesült Államok Elnöke. Aztán részt vesz a helyiek háborújában és békéjében, szerelmi és stratégiai tanácsokat ad nekik - egészen addig míg megjelennek az óriások. A klasszikus történet feldolgozásának főszerepében a mindig vicces Jack Black-et láthatjuk, a Spancserek, és a Felkoppintva vígjátékokból már ismert Jason Segel, a bájos Emily Blunt, Amanda Peet, és Billy Conolly oldalán. Swift fantáziavilága most egy igazán látványos, és humorral teli filmen kel életre.

13 Hétalvó (Sleeper) színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi vígjáték, 84 perc, 1973 rendező: Woody Allen szereplő(k): Woody Allen (Miles Monroe) Diane Keaton (Luna Schlosser) A két évszázadnyi kómából a messzi jövőben felébredő szaxofonista a túlszervezett társadalom ellen lázadó csoport tagja lesz. Miles Monroe-t még 1973-ban hibernálták egy balul sikerült operáció után, s kétszáz évvel később egy tudóscsoport a legnagyobb titokban feléleszti. Miles kezdetben döbbenten szemléli a szép új világot, ahol egy tolószékes diktátor az úr, egy fehér kutya dönt mindenről, és az Orgazmatron nevű gép szimulálja a szexet, s egyúttal gyóntatószékként is szolgál. A földalatti mozgalom azonnal fontos feladatot bíz rá, de a rendőrség elől menekülve kénytelen egy háztartási robot bádogburkában megbújni, mígnem egy szépségverseny favoritjai között találja magát... Holdhercegnő (The Secret of Moonacre) színes, magyarul beszélő, magyar-angol-francia film, 103 perc, 2008 rendező: Csupó Gábor szereplő(k): Dakota Blue Richards (Maria Merryweather) Natascha McElhone (Loveday) Tim Curry (Coeur De Noir) Juliet Stevenson (Miss Heliotrope) A 13 éves Maria (Dakota Blue Richards) kénytelen hátrahagyni addigi fényűző életét, hiszen örökségül csupán adósságot, és egy réges-régi könyvet kapott édesapjától. A könyv azonban nem mindennapi. Egy titokzatos, ősrégi történetet mesél el, amelyből Maria előtt két család viszálykodása elevenedik meg: a Merryweather és a De Noir családok között folyik a harc a Hold varázsgyöngyeiért. A kislány, ahogy egyre jobban belemélyed a történetbe, úgy döbben rá, hogy Holdfölde veszélyben van. Honnan tudod? (How Do You Know) színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 121 perc, 2010 rendező: James L. Brooks szereplő(k): Reese Witherspoon (Lisa Jorgenson) Paul Rudd (George) Owen Wilson (Manny) Jack Nicholson (Charles) A szerelem bonyolult. Van úgy, hogy egy nő beleszeret egy férfiba, azután esetleg egy másikba, azután újra az egyikbe. De honnan tudja, ha rátalált az igazira? Lisa (Reese Witherspoon) élete tele van bonyodalmakkal és egy kis szünetre, kikapcsolódásra lenne szüksége. Ekkor jön a képbe Matty (Owen Wilson), a nagydumájú sztársportoló, akivel kapcsolata épp kezd komolyabbra fordulni, mikor bemutatják George-nak (Paul Rudd). George nem túl szerencsés passzban van: a barátnője épp elhagyta, anyagilag a csőd szélén áll, és még egy szövetségi nyomozás célpontjává is válik, amit apja (Jack Nicholson) cége ellen indítottak. A bajok ellenére neki mégis folyton Lisa jár a fejében, csak rá tud gondolni, és arra amire már az első randijukon rájöttek: annak ellenére, hogy úgy tűnik minden kezd körülöttük széthullani mégis tudják, valami igazán jó történhet velük.

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal!

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal! Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2015. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a felhasználható irodalmak jegyzéke Apanélküliség témakör irodalma Hajléktalan témakör irodalma Halál témakör irodalma Hűség és barátság témakör irodalma Kamasz

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

APOLLÓ MOZI Miklós u. 1., Tel.: 52/417-847

APOLLÓ MOZI Miklós u. 1., Tel.: 52/417-847 Mozi APOLLÓ MOZI Miklós u. 1., Tel.: 52/417-847 NAGYTEREM szeptember 3-9. 13.45, 18.30, 20.30 (16) G. I. Joe A kobra árnyéka (G.I. Joe: The Rise of Cobra) színes magyarul beszélı amerikai akciófilm, 107

Részletesebben

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a és a címen

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a  és a  címen Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2016. szeptember havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (15.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

január Eseménynaptár Magyarkanizsa / 2014 MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia

január Eseménynaptár Magyarkanizsa / 2014 MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia Eseménynaptár HOGY AZ ESEMÉNYNAPTÁR AZ ÖN RENDEZVÉNYÉT IS TARTALMAZZA, ILLETVE AMENNYIBEN REKLÁMOZNI SZERETNE KIADVÁNYUNKBAN, KERESSE ÖNKORMÁNYZATUNKAT: I ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12 2016-04-25 Hétfő U2 Innocence + Experience Tour 20? A Return to Paris 08:30 Üdv a világomban! 09:55 Kamuzsaruk 11:40 Schmidt története Szerelem a végzetem Versenyben az elnökségért Felvétel indul! XIII/17.

Részletesebben

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 Szerda Szerzõ Administrator 2008.04.30. Frissítve 2008.04.27. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 07:00 Adidas

Részletesebben

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból!

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból! A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. június Norvég erdő Szeged, Sóhordó utca 18. (30) 998 3342 Rendezvények (25 50 fő) Kitelepülés 5 féle menü 110 fős kerthelyiség grillezéssel Zárt parkoló Hétfőnként

Részletesebben

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT Szeptemberi ajánló Premierek 2013.09.01 12:05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. 2013.09.01 13:35 CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT 2013.09.01 21:00 EGY KIS MENNYORSZÁG 2013.09.08 21:00 ELVESZTEGETETT IDŐ 2013.09.15

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

Szex és New York 1-5 évad AKCIÓ Megjelenés: június 02.

Szex és New York 1-5 évad AKCIÓ Megjelenés: június 02. Szex és New York 1-5 évad AKCIÓ Megjelenés: június 02. Szex és New York 1.évad (Sex and the City 1.season) Bruttó fogyasztói ár: 2990 Ft. SZEXELHETNEK A NŐK IS ÚGY, MINT A FÉRFIAK? Ennek a kérdésnek akar

Részletesebben

NONSTOP. 2011. február. TelSol Kft. 2011. február 3-tól március 2-ig. Gulliver utazásai 3D. A szegedi Belvárosi mozi műsora. www.bocitejivo.

NONSTOP. 2011. február. TelSol Kft. 2011. február 3-tól március 2-ig. Gulliver utazásai 3D. A szegedi Belvárosi mozi műsora. www.bocitejivo. A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. február 2011. február 3-tól március 2-ig Gulliver utazásai 3D NONSTOP www.bocitejivo.hu TelSol Kft. MOBILTELEFON SZAKÜZLET ÉS SZAKSZERVIZ használt mobilok adásvétele

Részletesebben

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA Luca Di Fulvio ALMO ANDA A Cetta és fia, Christmas Olaszországból menekült az erőszak és a viszontagságok elől Amerikába, a remények országába. A nő egyetlen vágya, hogy a kisfia igazi amerikai legyen:

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Máglya (50x40 cm, vászon, olaj zsűrizett) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA SZERETET és SZEX Szex nélkül lehet élni, de szeretet nélkül nem. (Dobrosi

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

Ez történt Hollywoodban...LXIV.

Ez történt Hollywoodban...LXIV. 2011 január 23. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Egy Oscar kategória jelöltjeit ismerhetitek meg, beszélünk kicsit az Irishman-ről,

Részletesebben

Francia kártya. A lapok jelentése. Kőr (Coeur) Érzelmek, előnyös helyzetek, család

Francia kártya. A lapok jelentése. Kőr (Coeur) Érzelmek, előnyös helyzetek, család Francia kártya Ez az 52 lapos kártya, nevével ellentétben valószínűleg nem francia, hanem keleti eredetű. Szimbólumai a kőr, a pikk, a káró és a treff. A kőr (piros szív) a bátorság, a pikk (fekete lándzsahegy)

Részletesebben

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel!

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel! Art Mozi Zalaegerszeg, Stúdió terem 2014. március havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 46. Iroda: (9.0017.00) tel/fax: 92/314575, Pénztár: (14.00) tel: 20/2602794 Jegyek vásárolhatók a mozi pénztárában

Részletesebben

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló Színház VR kiállítás 3D mozi Kiajánló 1 Magyarországon először idén NYÁRON indul útjára és járja be az országot a Közép- Kelet Európában egyedülálló film-színház Szervezetünk az Esztrád Színház, Magyarországon

Részletesebben

Szerző: Horváth-Lukács Judit

Szerző: Horváth-Lukács Judit Örömteli családi ünnepségre készülünk! Bendegúz, legidősebb unokám, 6. születésnapja lesz a vasárnap. A szülinapi torta kapcsán jutottak eszembe a következő gondolatok. Kedves Olvasóm! Hadd meséljek el

Részletesebben

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate)

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) SELECT VIDEO 2011. márciusi megjelenések A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgáltak az Öböl-háborúban. Egy támadás alkalmával Shaw

Részletesebben

SELECT VIDEO. Otthon, édes pokol (Home Sweet Hell) (16) Lakossági megjelenés: 2015.05.18 Ajánlott fogyasztói ár: 1.990 Ft

SELECT VIDEO. Otthon, édes pokol (Home Sweet Hell) (16) Lakossági megjelenés: 2015.05.18 Ajánlott fogyasztói ár: 1.990 Ft SELECT VIDEO Otthon, édes pokol (Home Sweet Hell) (16) Don Champagne-nak látszólag mindene megvan: sikeres vállalkozása, rendezett háza, jól nevelt gyerekei és tökéletes felesége. Ám amikor neje, Mona

Részletesebben

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017 A mozi előadásaira az alábbi helyárak érvényesek:helyár: 1200 Ft, Kedvezményes helyár: 1000 Ft. A "kedvezményes helyár" belépőjegyekre a diákok és a nyugdíjasok jogosultak. Kedvezményes: egységesen 1000

Részletesebben

Soha nem fogom elfelejtni a mai estét Eric Idle a Madáchban!

Soha nem fogom elfelejtni a mai estét Eric Idle a Madáchban! Soha nem fogom elfelejtni a mai estét Eric Idle a Madáchban! 2015. június 3. szerda, 08:00 Hétfőn este a Madách Színházba látogatott a Spamalot című musical két szerzője: Eric Idle és John Du Prez. Az

Részletesebben

Elhunyt Patrick Swayze

Elhunyt Patrick Swayze 2009 szeptember 16. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Patrick Swayze, aki olyan romantikus filmekkel lopta milliók szívébe

Részletesebben

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk Címünk: 9500 Celldömölk, Dr. Géfin tér 1. Telefon: +36 (95) 779301; +36 (95) 779302 Email: artmozi@cellkabel.hu WEB: http://artmozi.celldomolk.hu

Részletesebben

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától Június 24-én, 17 órától SZENT IVÁN NAPJA 1 Június 3. szerda, 15 óra a Faluház nagytermében PEDAGÓGUSOK KÖSZÖNTÉSE Köszöntõt mond dr. Lelkes Péter alpolgármester Június 3. szerda, 19 óra a Közösségi Házban

Részletesebben

Házasság Hete SZEGEDEN

Házasság Hete SZEGEDEN Házasság Hete SZEGEDEN 2012. február 12 19. Fotók: Gémes Sándor, Erhardt Gyula ill. a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Gyűjteményéből Vágyni arra, amink van! Szeretettel várjuk azokat akik előtte

Részletesebben

Régi értékek, új technika A mi mozink!

Régi értékek, új technika A mi mozink! Régi értékek, új technika A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2014. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA GYULAI PÁL Adj Isten egészségére! ÉS MÁS MESÉK mesék 5 éves kortól ajánljuk! Pancimanci Babszem Jankó János királyfi és Szélike Adj' Isten egészségére!

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

January 2019 Birthdays and Anniversaries - 1 of 2 STUBBERFIELD FAMILY. Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday

January 2019 Birthdays and Anniversaries - 1 of 2 STUBBERFIELD FAMILY. Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January 2019 Birthdays and Anniversaries - 1 of 2 1 2 3 4 5 Natasha and Dennis Richardson - 13 Janet Baker - 75 David Stubberfield - 75 Tanya Stubberfield - 53 Victoria Topleyl - 47 6 7 8 9 10 11 12 Joan

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből Mary Jo Putney: Egy hamis hölgy Budapest, General Press 2012. Lady Kiri Lawford mindent megtesz, hogy tökéletes úrinőként tagja lehessen az előkelő angol társaságnak, indiai gyökereit

Részletesebben

Van egy. Géber László

Van egy. Géber László Géber László Van egy Van egy különleges jógagyakorlat, a beszédszünet. Néhány órától egykét napig tarthat, és jelentős idegenergia felhalmozódásával jár. Az utóbbi időben gyakran próbálom alkalmazni, illetve

Részletesebben

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE 2. szám - 2014. december Kik az Új Családok? Sokan kérdezik tőlünk mostanában, hogy kik az Új Családok, mi jellemző rájuk, mit tesznek, hogyan élnek? Összegyűjtöttünk néhány

Részletesebben

Tüskevár nap. Szacsvay László. Az érdeklődő diákok jelentkezhetnek a Tüskevár országos pályázataira:

Tüskevár nap. Szacsvay László. Az érdeklődő diákok jelentkezhetnek a Tüskevár országos pályázataira: Tüskevár nap Hamarosan vetítik a mozikban Fekete István örökbecsű történetét, a Tüskevárt. Újjáéledt nemzeti kincsünk hiánypótló alkotás. Az új feldolgozás friss képekben mesél a természet szeretetéről

Részletesebben

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról A verseny megrendezésének időpontja: 2019. 03. 05. rendező intézményének neve: szervezőjének neve, beosztása: Kerekes Gábor Imre, Művész

Részletesebben

Annus szobalányként dolgozott,

Annus szobalányként dolgozott, Annus döntése Annus szobalányként dolgozott, akkor már majdnem 10 éve, amikor az asszonya váratlan ajánlattal állt elő. Kedves Annuskám, tudja mennyire szeretjük magát, a férjem és én is. Családtagnak

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből David Angsten: Sötét arany Budapest, I.P.C. Könyvek Kft. 2010. Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja.

Részletesebben

Futó viszonyok, tartós kapcsolatok - a fiatalok párkapcsolatai napjainkban. Tóth Olga MTA Szociológiai Intézet PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar

Futó viszonyok, tartós kapcsolatok - a fiatalok párkapcsolatai napjainkban. Tóth Olga MTA Szociológiai Intézet PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar Futó viszonyok, tartós kapcsolatok - a fiatalok párkapcsolatai napjainkban Tóth Olga MTA Szociológiai Intézet PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar Megváltozott házasságkötési szokások Magyarországon (Ezer hajadonra

Részletesebben

A melléknevek képzése

A melléknevek képzése A melléknevek képzése 1 ) Helyezkedjen el kényelmesen, először mesélni fogunk... Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a magyar nyelv, benne sok szóval, kifejezéssel és szabállyal, amelyeket persze

Részletesebben

Generációk közötti együttműködés. Tehetséggondozó foglalkozások

Generációk közötti együttműködés. Tehetséggondozó foglalkozások Generációk közötti együttműködés Tehetséggondozó foglalkozások (Drámajátékos improvizációk) Belinszky Bernadett Judit drámapedagógus 1. A család és a nagycsalád II. A csoportok improvizációs feladatainak

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

Somrak. Ethan Van Kirk b. 15 Oct 2004, Ashtabula, Ohio. Lilia Van Kirk b. 13 Jun 2007, Painesville, Ohio

Somrak. Ethan Van Kirk b. 15 Oct 2004, Ashtabula, Ohio. Lilia Van Kirk b. 13 Jun 2007, Painesville, Ohio Joseph Somrak & Josephine Mihalic Somrak Joseph J Somrak b. 28 Aug 1918 d. 24 Mar 2004 & Agnes Ruth Wilson b. 15 Apr 1920 d.? 1979 Joseph Somrak b. Jun 1942 d. 8 May 1989 & Janice Katherine Riddell b.

Részletesebben

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK A Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre szeretettel vár minden érdeklődőt márciusi programjaira, a Mit vétettem? Író-olvasó találkozóra és a GULÁG-GUPVI Emlékévben készült filmek Pécs-Baranyai

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 7

MagyarOK 1.: munkalapok 7 1. Dénes napirendje 6.30 6.35 Fél hétkor Dénes felkel. Hat óra harmincöt perckor már a fürdőszobában van. (Hideg vízzel zuhanyozik.) 7.00 Hét órakor Dénes kimegy a konyhába, és leül reggelizni. / Hét órakor

Részletesebben

1960.iebr. 2-től márc. 3-ig

1960.iebr. 2-től márc. 3-ig / wata HELYŐRSÉGI KLUB. MEZŐTÚR V MAGYAR NÉPHADSEREG MEZŐTÚRI HELYŐRSÉGI KLUBJÁNAK 1960.iebr. 2-től 1960. márc. 3-ig EjMDth Lajos u, 3. Tel.! 192 \ < # Február 2., kedd 15.00 órakor GYERMEK RAJZKIÁLLÍTÁS

Részletesebben

Angelina Jolie a legnépszerűbb(1) az Egyesült Államokban

Angelina Jolie a legnépszerűbb(1) az Egyesült Államokban 1. szint December Angelina Jolie a legnépszerűbb(1) az Egyesült Államokban Angelina Jolie-val szilveszterezne(2) a legtöbb(3) amerikai férfi. A 28 éves Angelina Jolie a Tomb Rider hősnőjét(4), Lara Croftot

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Élet - Halál (90x70 cm, vászon, olaj) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA ÉLET és HALÁL Az élet a halál kistestvére. (Dobrosi Andrea) Az életre

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám Kedves Olvasó! A nyár derekán közelegve az őszhöz már most szervezzük új tevékenységeinket. Már ebben a hírlevélben is meghirdetünk néhány őszi programot, és természetesen

Részletesebben

ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE. SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás

ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE. SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás 1. Uránia Nemzeti Filmszínház 1088 Budapest, Rákóczi út 21. 2 200 000

Részletesebben

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! 10 2010. December 34. Tunéziai es japán autójelzések. 35. Saját kezűleg.37. Tinédzserek tévéműsora. 38. Kennel része!40.ittrium,kén. 41. Zavart Ede. 43. Írógéppel kimásol. 45. Paul (1879-1940) svájci festőművész.

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

MADÁRKÁK. // RÚNAR RÚNARSSON filmje

MADÁRKÁK. // RÚNAR RÚNARSSON filmje MADÁRKÁK // RÚNAR RÚNARSSON filmje SZINOPSZIS A Madárkák főhőse a 16 éves Ari, akinek egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavikból egy isten háta

Részletesebben

A Hamvas Béla Városi Könyvtár 2015/első félévi programjai

A Hamvas Béla Városi Könyvtár 2015/első félévi programjai A Hamvas Béla Városi Könyvtár 2015/első félévi programjai JANUÁR január 20. kedd 18:00 Ünnepi est a Magyar Kultúra Napja alkalmából Árny az árnyban versszínházi előadás Radnóti Miklós életéről és költészetéről

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

Amerikai gengszter (American Gangster)

Amerikai gengszter (American Gangster) Select 86 Kft. 2009. júliusi BUDGET megjelenések UNIVERSAL PICTURES Amerikai gengszter (American Gangster) Ridley Scott (Gladiátor) rendező irányítása alatt két Oscar-díjas színész Denzel Washington és

Részletesebben

Budapesti Operettszínház

Budapesti Operettszínház Budapesti Operettszínház BÉRLETI TÁJÉKOZTATÓ 2 0 09/ 2 0 1 0 S Z Í N H Á Z I É VA D 1065 Budapest, Nagymező u. 17. www.berlet.operett.hu Kedves Közönségünk! A bérletvásárlás és bérletajánlás mindig nagyon

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

isteve Szerkesztette George Beahm Steve Jobs egy az egyben Kukkants bele egy zseni agyába!

isteve Szerkesztette George Beahm Steve Jobs egy az egyben Kukkants bele egy zseni agyába! isteve Szerkesztette George Beahm Steve Jobs egy az egyben Kukkants bele egy zseni agyába! Az Apple tehetségekre épül, olyan tehetségekre, akik, azt hiszem, képesek jó hardvert tervezni, erősek az ipari

Részletesebben

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15 20-08-31 Hétfő Tini ninja teknőcök Rém rom 11:30 Teknőchatalom: A Tini nindzsa teknőcök A holnap határa 09:20 13:20 A majmok bolygója Forradalom Noé 11:30 :35 Költői szerelem 13:10 17: Ennyi 14:50 19:00

Részletesebben

Már újra vágytam erre a csodár a

Már újra vágytam erre a csodár a Már újra vágytam erre a csodár a Szüleinktől kapjuk az utat, gyermekeinktől a célt olvasható az államfő feleségének hitvallása internetes bemutatkozó oldalán. Áder János köztársasági elnök felesége, négygyermekes

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE 3. szám, 2015. március 3. szám - 2015. március Apró lépések a családokért Néhány évvel ezelőtt egy kolléganőm felhívott, hogy nem tudja, mit csináljon, ugyanis abortuszra

Részletesebben

Szeretni kellett volna

Szeretni kellett volna Nézőpont Federico García Lorca: Yerma (Radnóti Színház) 7óra7 5 pont Közösség 7.11 pont Idő 1 óra 35 perc, szünet nélkül Szeretni kellett volna Fotó: Mészáros Csaba / Teátrumfotó Yerma - Wéber Kata Egy

Részletesebben

Group Name Time Ring Group Name Time Ring 9 Crompton, Britney Jackson, Phillipa Wiaczek, Zuzanna Wilson, Jamie 10.

Group Name Time Ring Group Name Time Ring 9 Crompton, Britney Jackson, Phillipa Wiaczek, Zuzanna Wilson, Jamie 10. Group Name Time Ring Group Name Time Ring 9 Crompton, Britney 10.45 1 10 Jackson, Phillipa 10.45 2 Wiaczek, Zuzanna 10.45 1 Wilson, Jamie 10.45 2 Wareing, Bradley 10.45 1 Randall, Keegan 10.45 2 Davies,

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

CSILLAGÁSZATI HÉT BEREKFÜRDŐN AZ EGRI VARÁZSTORONY SZERVEZÉSÉBEN JÚLIUS 7-13.

CSILLAGÁSZATI HÉT BEREKFÜRDŐN AZ EGRI VARÁZSTORONY SZERVEZÉSÉBEN JÚLIUS 7-13. 2014. 07. 7. Hétfő Kísérletek héliummal, Időpont:, Hely: Bod László Művelődési Ház, (ea: Dr. Vida József, Zoller Gábor). Történelmi nap-és holdfogyatkozások, A diaképes előadás során, megismerkedhetünk

Részletesebben

Sorozatrajongók figyelem, ez a hétvége nektek szól!

Sorozatrajongók figyelem, ez a hétvége nektek szól! Sorozatrajongók figyelem, ez a hétvége nektek szól! Az HBO3 most hétvégén, február 18-án szombat reggel 6 órától február 21. kedd reggel 6 óráig kódolatlanul elérhetővé válik a legtöbb tévészolgáltatónál*.

Részletesebben

Azonosító: ART20 2011 12 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék. Kedves Olvasó!

Azonosító: ART20 2011 12 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék. Kedves Olvasó! Azonosító: ART20 2011 12 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék Kedves Olvasó! Ha olvasod a levelem, akkor máris jól kezdődik a 2012-es év: - mert túlélted a tavalyit, - mert jól vagy és van időd levelemet

Részletesebben

Szeptemberi új könyveinkből

Szeptemberi új könyveinkből Szeptemberi új könyveinkből Raymond Chandler: A hugica Budapest, Európa, 2010. Orfamay Questnek hívják az ifjú hölgyet, a kontinens közepéről, egy isten háta mögötti kisvárosból jött a csillogó-villogó

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Embertárs (2005/1.) Tamásné Kollár Magdolna Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Esettanulmány. (a neveket és az adatokat természetesen megváltoztattuk) Klári 22 éves. Két kicsi gyermeke van:

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Diana Soto. Az ártatlan bűnös

Diana Soto. Az ártatlan bűnös Diana Soto Az ártatlan bűnös Előszó Diana Soto egy fiatal, tehetséges, szárnyait bontogató kreatív lélek. Első verseskötete után (Nézz fel a Holdra) egy komoly, tartalmas történelmi drámával jelentkezett

Részletesebben

A r t M o z i Z a l a e g e r s z e g Címünk: Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Telefon: +36 20 260 2794 E-mail: info@artmozizeg.hu 2017.12.05 20018.01.10. 2017.12.05 - kedd Mikulás karácsonyramagyarul

Részletesebben

K Á R Á S Z I független havilap. Önkormányzati hírek. A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott.

K Á R Á S Z I független havilap. Önkormányzati hírek. A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott. 2015. július 3. K Á R Á S Z I független havilap XVIII. évfolyam 7. szám Önkormányzati hírek A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott. A 20 éves testvérkapcsolat

Részletesebben

MOZIMŰSOR ( )

MOZIMŰSOR ( ) MOZIMŰSOR (08.10.-08.16.) Balaton Kongresszusi Központ és Színház - Mozi Cím 8360 Keszthely Fő tér 3. Augusztus 10. (csütörtök) Pierre (Perre Richard), mióta megözvegyült, elvonultan él. Miután 16:00 A

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Boldog, aki olvassa... (Jelenések könyve 1,3)

KÖSZÖNTŐ. Boldog, aki olvassa... (Jelenések könyve 1,3) fu zetjo.indd 1 8/18/08 10:27:49 AM KÖSZÖNTŐ Kedves Olvasó! Amint arról már talán értesült, a Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a történelmi egyházak a 2008. esztendőt a Biblia évének nyilvánították.

Részletesebben

Szarka Károly Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban

Szarka Károly Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban Szarka Károly 2013. 11. 20. Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban Lehetne ez akár egyszerű romantikus történet is. Egy férfi és egy nő telefonon ismerkednek meg, aztán a kettejük közötti

Részletesebben

A MŰVÉSZETI TELJESÍTMÉNYEK MÉRÉSE JÚNIUS 29. M. TÓTH GÉZA

A MŰVÉSZETI TELJESÍTMÉNYEK MÉRÉSE JÚNIUS 29. M. TÓTH GÉZA A MŰVÉSZETI TELJESÍTMÉNYEK MÉRÉSE 2016. JÚNIUS 29. M. TÓTH GÉZA 1 SZÍNHÁZI, ELŐADÓMŰVÉSZETI ÉS MOZGÓKÉPES ALKOTÁSOK KVANTITATÍV ÉRTÉKELÉSE 2 MOZGÓKÉPES ALKOTÁSOK SÚLYOZÁSA alkotások típusa alkotói részvétel

Részletesebben

MagyarOK B1+ munkalapok 6

MagyarOK B1+ munkalapok 6 1. Egyetértek. Nem értek egyet. munkalap Egyetért? Nem ért egyet? Írja le az érveit! Lassan az lesz a furcsa, ha az emberek egymással beszélgetnek, és nem a telefonjukat bámulják.... Soha nem fogok szótlanul

Részletesebben

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Channának.

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Channának. Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Channának. 1 2 Nagyon régen, mielőtt megszülettél, 'Abdu'lBahá ellátogatott Amerikába. Az utazás alatt Amerikában

Részletesebben

A vetítések előtt ír zenével hangolódhatunk rá a filmekre, a filmek után pedig dj Infragandhi. British Shorts

A vetítések előtt ír zenével hangolódhatunk rá a filmekre, a filmek után pedig dj Infragandhi. British Shorts A British Shorts fesztivál elsődleges célja, hogy megismertesse a magyar közönséget (elsősorban a 17 és 30 év közötti korosztályt) angliai egyetemeken tanuló diákok filmjeivel. Láthatunk munkákat a University

Részletesebben

Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban

Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban James Fraser (1886-1938) Senki nem vette észre, milyen királyi küzdelem folyik a könyvtár sarkában ülő fiatalember szívében. Azon a délutánon már harmadszor

Részletesebben

LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL. Családszinódus után

LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL. Családszinódus után LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL XV. évfolyam 8. szám 2015. november Családszinódus után 2015. október 4-25. között tartották Rómában a XIV. Püspöki Szinódust, melynek témája a család

Részletesebben

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! 10/2. Képzeld el ezt a szituációt: Megismerkedtél egy nagyon vonzó pasival. Úgy érezted magad vele, mintha már ezer éve ismernétek egymást.

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok

Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok Majoros Mirella Legyetek nők, ha tudtok (Részlet) A szerelem misztérium a szex-szenvedély is az arról van szó mi férfiak, férfiak maradjunk, és nők a nők szabadok,

Részletesebben

Hittel élni. 11. tanulmány. március 7 13.

Hittel élni. 11. tanulmány. március 7 13. 11. tanulmány Hittel élni március 7 13. SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Példabeszédek 28:4-5, 7, 9; 29:13; Róma 1:16-17; Galata 3:24; 1János 2:15-17 Az emberektől való félelem csapdába ejt, de aki

Részletesebben

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7.

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7. PREVENT ART 2. Programok és Módszervásár a józanságért 2011. ÁPRILIS 7. ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMISMERTETŐ A XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. Iránytű Ifjúsági Információs

Részletesebben

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó A tárgyeset 1 ) Kezdjük egy gyakorlattal! Ha ismeri a novellát, válaszoljon a kérdésekre! Mit szeret Bariton János? Mit szeret Gizella? Mit szeretnek az ikrek? kávé macska kutya fagylalt hal könyvek hörcsög

Részletesebben

ÉLŐ ERDÉLY EGYESÜLET. CSíKRÁKOS

ÉLŐ ERDÉLY EGYESÜLET. CSíKRÁKOS ÉLŐ ERDÉLY EGYESÜLET CSíKRÁKOS HONISMERETI ESSZÉ SZÉKELY ANGYALKA MÁRIA GÖRÖCSFALVA MÁRTON ÁRON GIMNÁZIUM 2014 1 Csíkrákos a Csíkszeredától 10 km-re, az Olt mentén helyezkedik el. Csíkrákos községhez még

Részletesebben

2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM

2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Horváth István polgármester Pályzati felhívás BURSA HUNGARICA ösztöndíjra A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjprogram keretében új pályázati

Részletesebben

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b.

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b. A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. július Július 15-től augusztus 3-ig Napos út Lencsés-tó Napos út 5/b. Izabella híd 11 07 15 P Zsigmond Vi 15.00 17. 16 Sz 17 V 18 H 19 K 20 Sz 21 Cs 22 P 23 Sz 24

Részletesebben