március 4, 5, 7, 9, március

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "március 4, 5, 7, 9, 2011. március"

Átírás

1 március 4, 5, 7, 9, március

2 MÁRCIUS HAVI PROGRAMOK, ELŐADÁSOK március 1-én kedden délután 6 órakor GOMBAISMERETI TANFOLYAM vezeti: Lukács Zoltán (06/30/ ) március 5-én szombaton délután 5 órakor GYERMEKEK A NAGYVILÁGBAN sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor filmesztéta GOLYÓ spanyol film, 88perc, (belépőjegy: 750/650 Ft, Bérlet 8 alkalomra: 2500 Ft) március 7-én hétfőn este fél 7 órakor A MAGYAR LÉLEK ARCAI sorozat (DunaP Art Filmklub) Vezeti: Halmy György rendező A NOMÁD VEZEKLÉS A XXI.SZÁZADBAN 57perc Egy mai igazi Nomádról aki a Börzsöny hegyei között élt. Mert Nomádok mindig lesznek, amíg világ a világ! Vezeklés a XXI. században címmel egy olyan férfiról láthatnak dokumentumfilmet az érdeklődők, akinek kilencéves lánya bent égett a házukban, amíg a férfi nem volt otthon, a férfi a lelkiismeretfurdalás legelőször az erdőbe, az állatok közé vitte Egy különös, tehetséges, de a társadalom és a családi élet hagyományos kereteibe beilleszkedni képtelen ember kallódásának majd nyomtalan eltűnésének története, amely jó alkalom a vizsgálódásra, megfelelőek-e ezek a "hagyományos keretek"? (belépőjegy: 600 Ft, bérlet a 6 előadásra: 2000 Ft) március 8-án kedden este fél 7 órakor WOODY ALLEN sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor filmesztéta A HÉTALVÓ színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi vígjáték, 84 perc, 1973 (belépőjegy: 750 Ft, bérlet 11 alkalomra :3500 Ft) március 11-én pénteken este fél 7 órakor KORNIS MIHÁLY MESTERKURZUSA SZERETNI, AZ A LEGNAGYOBB 3.Megtanítlak remélni (Belépőjegy: 2500 Ft) március 16-án szerdán délután 6 órakor AYURVÉDA AZ ÖNGYÓGYÍTÁS TUDOMÁNYA 2. A test elemi energiáinak egyensúlyban tartása Vezeti: Krecz Ágnes (belépőjegy: 500 Ft) CINEMA NORD -északi filmek hete március ig Hideg észak, borzongunk össze önkéntelenül is a Cinema Nord hallatán, majd eszünkbe villan pár Bergman-film kemény másfél órája. De nem ilyen szimpla ott fent sem északon minden! Az idősebbeknek emlékezniük kell arra, hogy az 50-es években egy svéd filmre jártak fedetlen női keblet nézni (Egy nyáron át táncolt), a fiatalabbaknak pedig tudniuk kell, hogy évtizedek óta az egyetlen filmes irányzat, aminek hosszú ideig voltak követői szerte Európában, Dániából indult el, a neve: Dogma. Az egyik alapító, Lars von Trier ma már intézmény a filmvilágban (Főfőnök, Antikrisztus). És ne feledjük a világhíres finn, Aki Kaurismäkit, akik remek keser-édes szatírákkal szórakoztatja a közönségét (Szerelmek háza). Persze harsányabb vígjátékok is készülnek a távoli északi országokban (Zöld hentesek) éppúgy szül az el- (vagy össze)zártságról szóló komoly filmeket (Könyörtelenek, Engdj be!), mint a kis közösséget át- meg átszövő megmosolyogtató viszonyokról szóló vidám filmeket (Zsernyákok, 101 Reykjavik, Olasz nyelv kezdőknek, Főfőnök). A Cinema Nord programját úgy állítottuk össze, hogy a "Bergman utáni" északi filmkultúráról minél szélesebb képet kaphassanak a nézők. (Tanner Gábor) A részletes program a programfüzet hátsó borítóján található.

3 március 18-án pénteken délután 6 órakor MUZSIKUSPORTRÉK sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Halmos Béla népzenész Szent István szolgái(13 ), Népművészek - Máris György (22 ), Erdélyi Zsuzsanna (29 ) Rendező: Székely Orsolya (Belépőjegy: 600 Ft,bérlet 9 előadásra: 3200 Ft) március 19. szombat délelőtt 10 órakor BÁBSZÍNHÁZ KAKAÓVAL A TEKNŐS ÉS A NYÚL VERSENYFUTÁSA A téli álmából felzavart teknős rajtvonalhoz áll, és Lassan, de biztosan... legyőzi az öntelt, nagyképű nyuszit. A verseny alatt szinte észrevétlenül barátság szövődik kettejük között. Leckét kapunk egymásra figyelésből, sőt, azt is megtudjuk, milyen jó dolog a teázás beszélgetés közben. Előadás után a látottakhoz kapcsolódó játszóház lesz. A Trambulin Színház előadása (belépőjegy: 800 Ft,3 főre: 2000 ft) március 22-én kedden este fél 7 órakor WOODY ALLEN sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor filmesztéta FOGD A PÉNZT ÉS FUSS! színes, feliratos, amerikai vígjáték, 81 perc, 1969 (belépőjegy: 750 Ft, bérlet 11 alkalomra: 3500 Ft) március 26-án délután 5 órakor GYERMEKEK A NAGYVILÁGBAN sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor fi A ZÓNA színes, mexikói filmdráma, 97 perc, 2007 (belépőjegy: 750/650 Ft, Bérlet 8 alkalomra: 2500 Ft) március 26-án szombaton délután 5 órakor A NOVECENTO elbűvölő mese egy zongoristáról, aki egy óceánjáró hajón született és ott is halt meg. Soha nem lépett le a szárazföldre, egyetlen percre sem. Azon a hajón azonban ott volt az egész világ... Ebből a monológból készült Tornatore híres filmje, az Óceánjáró zongorista legendája. NOVECENTO - Alessandro Baricco nyomán (75 perc) Ilyés Lénárd önálló estje Zongorán kísér: Simon Attila Rendezte: Czene Zoltán (belépőjegy: 800 Ft, mely elővételben a helyszínen kapható) március 29-én kedden délután 5 órakor VALAMIKOR RÉGEN Szentendrei utcák, házak, emberek Török Katalin várostörténeti sorozata 13. A szentendrei szőlőkultúra virágzása és összeomlása. (belépőjegy: 500 Ft) március 29-én kedden este fél 7 órakor MŰVÉSZSORSOK sorozat (DunaP Art Filmklub) vezeti: Tanner Gábor filmesztéta RAY színes, amerikai zenés dráma, 152 perc, 2004 (belépőjegy: 750 Ft, Bérlet 11 alkalomra: 3500 Ft)

4 április 2-án szombaton délután 5 órakor A Titanic óriás hajó elsüllyedését követő 99. esztendőben vagyunk. A Titanic Művészetelőre és Filozófikussági Iskola tagjai és barátai a Titanic szimbólum és jelenség máig ható üzenetével mutatkoznak be a szentendrei P'Art Moziban. Program: 1. Kiállítás: A Titanic jelenség Kiállító művészek: Bódis Barnabás, Csáji Koppány, Dömötör László, Ef Zámbó István, Grandpierre Károly, Fekete Balázs, Sapirico/Sebeő, Talán/Szathmári Botond, Somogyi Katalin, Szécsi András Megnyitja: Szemadám György képzőművész, író 2. Kalahári Nomád Jazz Band ( között) 3. Kerekasztal beszélgetés: Szathmári Botond, Szécsi András, Sapirico és a jelenlévők 4. Filmvetítés az elsüllyedt Titanicról ( rövid dokumentum film) (A belépés ingyenes) A DunaP Art Filmklub Művészsorsok, Gyermekek a nagy világban és a Woody Allen sorozatai előtt bevezetőt mond és a vetítést követően filmelemző beszélgetésre invitál: Tanner Gábor filmesztéta, a Filmkultúra szerkesztője. Krizbai Gergely kiállítása március 30-ig megtekinthető a kávézó, illetve a mozi nyitvatartási idejében. A moziban a pénztárnyitás minden nap az első előadás megkezdése előtt fél órával. A P Art Mozi a műsorváltoztatás jogát fenntartja. Jegyárak: Felnőtt : 750.-Ft, diák/nyugdíjas: 650.-Ft, Kedvezményes mozibérlet váltható! Parkolási információ: A parkolás 18 óra után a mozi előtt ingyenes, március 14-ig. A parkolás szentendrei lakosoknak - akik matricával rendelkeznek - napközben is ingyenes, a mozi háta mögötti területen.

5 Alice színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 102 perc, 1990 rendező: Woody Allen szereplő(k): Mia Farrow (Alice Tate) Alec Baldwin (Ed) William Hurt (Doug Tate) Joe Mantegna (Joe) Alice életének abba a szakaszába érkezett, amelyben a nők (és a férfiak is) meg szokták kérdőjelezni addigi életük értelmét, és új impulzusokra, sőt, új kapcsolatokra vágynak. Csakhogy mindezt megnehezíti katolikus neveltetése, a családja iránt érzett felelőssége. Nem tudja eldönteni, vajon a jóképű szaxofonos képes lenne-e felvenni a versenyt a sikeres, ámde munkamániás férjjel. A kínai természetgyógyász receptjének köszönhetően Alice bizonyos helyzetekben láthatatlanná válik, így meglesheti a férjét, a szeretőjét és a barátait, amikor azok nem is sejtik. Cézár-díj (1992) - Legjobb idegennyelvű film jelölés: Woody Allen Golden Globe díj (1991) - Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Mia Farrow Oscar-díj (1991) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Woody Allen Antikrisztus (Antichrist) színes, fekete-fehér, feliratos, dán-német-francia-svéd-olasz-lengyel filmdráma, 108 perc, 2009 rendező: Lars von Trier szereplő(k): Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg Lars von Trier rendezésében és forgatókönyvével készülő horror-dráma, főszerepében egy megkeseredett házaspárral, akik visszavonulnak elszigetelt erdei kuckójukba, hogy megpróbáljanak gyógyírt találni összetört szívükre és tönkrement házasságukra. A dolgok azonban egyre rosszabbra fordulnak. Cannes (2009) - Legjobb női alakítás: Charlotte Gainsbourg Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb operatőr: Anthony Dod Mantle Cannes (2009) - Arany Pálma jelölés: Lars von Trier Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb rendező jelölés: Lars von Trier Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb női alakítás jelölés: Charlotte Gainsbourg Aranyhaj és a nagy gubanc (Tangled) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 91 perc, 2010 rendező: Byron Howard, Nathan Greno A királyság legkeresettebb és egyben legsármosabb körözött banditája, Flynn Rider egy titokzatos toronyban próbál menedéket találni üldözői elől, ahol fogságba ejti 21 méteres mágikus aranyhajával a torony lakója, a gyönyörű és bátor Aranyhaj. Flynn felettébb kíváncsi fogvatartója eddig csak a megfelelő alkalomra várt, hogy az éveken át tartó rabságból szabadulhasson, és ez az alkalom, úgy tűnik, eljött. Alkut köt hát a jóképű tolvajjal, így kezdetét veszi egy kalandokkal teli utazás, melyen a furcsa párost elkíséri egy minden bajtól óva intő, túlságosan aggodalmaskodó kaméleon, egy szuperzsaru ló, és a mogorva-goromba kocsmagengszeterek bandája.

6 Babák - Az első év (Bébé(s)/Babies) színes, szöveg nélküli, francia dokumentumfilm, 79 perc, 2010 rendező: Thomas Balmes szereplő: Bayar (Önmaga) Hattie (Önmaga) Mari (Önmaga) Ponijao (Önmaga) Thomas Balmes rendező négy kisbaba életének első évét mutatja be. A világ egymástól távoli részein járunk, Namíbia, Mongólia, Tokyo és San Francisco a helyszín, ahol nyomon követhetjük a csöppségek mindennapjait. Fejlett országok állnak szemben fejlődő országokkal. Felvetődik a kérdés - hol jobb felnevelni egy gyereket? Nyüzsgő nagyvárosban, a legnagyobb luxus közepette, babajógával és csoportterápiával, vagy a vadonban, ahol a gyerkőc porban csúszkál és a birkaitatóban fürdik? A meglepetés, hogy mind a négy gyerek hasonlóan kreatív és figyelmes, ugyanúgy fejlődik és tanul, a család anyagi helyzetétől és a társadalmi háttértől függetlenül. Bob Dylan életei (I'm Not There) színes, fekete-fehér, feliratos, amerikai-német filmdráma, 135 perc, 2007 rendező: Todd Haynes szereplő(k): Cate Blanchett (Jude) Ben Whishaw (Arthur) Christian Bale (Jack) Richard Gere (Billy) Marcus Carl Franklin (Woody) Heath Ledger (Robbie) Kris Kristofferson (Narrátor) A film Bob Dylan életéről szól és rendhagyó módon, többszörös szereposztással dolgozik: mind a hét színész Dylan életének és zenei pályafutásának más-más oldalát testesíti meg. Betekintést nyerhetünk Bob Dylan korai karrierjébe, a népdalénekesként töltött küzdelmes napokba; majd abba az időszakba, mikor a '60-as évek elején a népzene legismertebb egyéniségévé vált; aztán sorra kerül az ellentmondásos arculatváltás is, mikor hősünkből rocker lett. Később az alkotók felidézik a hírhedt motorbalesetet, ahogy az azt követő visszavonulást is; hogy végül eljussunk a közelmúlthoz, amit a stúdióból való fokozatos elmaradozás és a "Végtelen Turné" elnevezésű koncertsorozatra való teljes koncentráció fémjelez. Golden Globe díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő: Cate Blanchett Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (2007) - Legjobb női mellékszereplő: Cate Blanchett Velencei Filmfesztivál (2007) - Legjobb női alakítás: Cate Blanchett Velencei Filmfesztivál (2007) - Zsűri Nagydíja: Todd Haynes BAFTA-díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Cate Blanchett Oscar-díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Cate Blanchett Velencei Filmfesztivál (2007) - Arany Oroszlán jelölés: Todd Haynes Bogyó és Babóca - 13 mese színes, magyar animációs film, 70 perc, 2010 korhatárra tekintet nélkül megtekinthető rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics író: Bartos Erika mesélő: Pogány Judit Bogyó és Babóca neve ismerősen csenghet minden óvodás és kisiskolás számára. Bartos Erika nagysikerű könyvsorozatának hősei most életre kelnek a Bogyó és Babóca - 13 mese című animációs filmen. Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány elválaszthatatlan barátok. A 13 rövid mesében sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek, valamint megismerik az őket körülvevő világot.

7 Bonbon, a kutya (El Perro) argentin-spanyol film rendező: Carlos Sorin szereplő(k): Juan Villegas (Juan "Coco" Villegas) Walter Donado (Walter Donado) Miután bezárt a benzinkút, ahol évekig dolgozott, Juan Villegas átmenetileg lányának és annak családjának lakásában húzza meg magát. Kilátástalan helyzetét csak bonyolítja, mennyire nehéz megélhetést biztosít számára a kézzel faragott markolatú kések engedély nélküli árusítása, hisz oly sokan próbálnak hasonló fekete munkákból eltengődni. Egy szerencsés véletlen folytán Juant összehozza a sors Lechiennel, a pompás argentin doggal - a gazda özvegye pedig egy szívességért cserébe a férfinak ajándékozza a gyönyörű állatot. Szerencsétlenségére, mikor Juan lánya felfedezi a kutyát a lakásban, mérgében mindkettőjüket kipenderíti. Leichen azonban nem érdemel ilyen kegyetlen bánásmódot, hisz nem egy mindennapi jószág: díjnyertes fajtatiszta eb, ezáltal pedig lehetséges kereseti forrás. Juan és Leichen egyetlen esélye, hogy útra keljen és éljen az elébe kerülő lehetőségekkel. Alkalmi munkákat vállalnak biztonsági őrként, míg végül kikötnek Walter Donado kutyaszakértőnél, aki nem sokat teketóriázik: nekifog felkészíteni Leichent egy kutyakiállításra, sőt fedeztetni akarja az állatot, de a szégyellős négylábúnak nincs ínyére a közreműködés. Egy igazi egyéniség, aki nem állhatja, ha rá akarják kényszeríteni valamire, amihez a legkevésbé sem fűlik a foga, ráadásul átlát a képmutatókon még akkor is, ha kedves gazdája - aki láthatólag semmi hasznát sem veszi - többnyire naivan belesétál a csapdájukba. Csak szexre kellesz (No Strings Attached) színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 108 perc, 2011 rendező: Ivan Reitman szereplő(k): Natalie Portman (Emma Franklin) Ashton Kutcher (Adam Kurtzman) Ebben a vígjátékban Emma (Natalie Portman) és Adam (Ashton Kutcher) ősrégi barátok, akik egy reggel majdnem mindent elrontanak azzal, hogy lefekszenek egymással. A barátságuk megóvása érdekében egyezséget kötnek, mely szerint a kapcsolatuk kötöttségek nélküli. A kötöttségek nélküliség azt jelenti, hogy nincs féltékenység, nincsenek elvárások, nincs veszekedés, nincs virág, nincs gyereksírás. Azt jelenti, hogy azt tesznek, amit csak akarnak, amikor csak akarják, olyan nyilvános helyen, ahol csak akarják, de egymásba szeretniük nem szabad. És jönnek a kérdések. Lehet úgy szexelni, hogy nem szól közbe a szerelem? És vajon nem megy erre rá a barátságuk? A dilemma (The Dilemma) színes, magyarul beszélő, amerikai film, 112 perc, 2011 rendező: Ron Howard szereplő(k): Vince Vaughn (Ronny Valentine) Kevin James (Nick Brannen) Winona Ryder (Geneva Brannen) Jennifer Connelly (Beth) Ronny, a megrögzött agglegény, és Nick, a boldog házasember főiskola óta tűzön-vízen át kitartottak egymás mellett. Most társak egy autótervező cégnél, és egy álomprojecten dolgoznak, ami befuttatná a cégüket. Ronny barátnőjével, Beth-szel és Nick feleségével, Genevával az oldalukon egyszerűen verhetetlenek. Ám Ronny világa a feje tetejére áll, amikor véletlenül meglátja Genevát egy másik férfival, és a fejébe veszi, hogy kideríti, hányadán állnak a dolgok. Magánnyomozása komikus káoszba torkollik, és megtudja, hogy Nicknek is megvannak a maga kis titkai. Az óra ketyeg, a feszültség nő, ahogy közeledik karrierjük legfontosabb prezentációja, és Ronnynak mérlegelnie kell, hogy mi történik, ha feltárja az igazságot a barátjának.

8 Dogora - Ázsia arcai (Dogora - Ouvrons les yeux) színes, szöveg nélküli, francia dokumentumfilm, 80 perc, 2004 rendező: Patrice Leconte Se nem fikció, se nem dokumentumfilm, a Dogora egy impresszionista és humanista vízió, zenében elbeszélve. Egy nap Patrice Leconte felfedez egy hihetetlen szimfonikus szvitet, melyet száz éneklő gyermek ad elő. Soha nem tapasztalt érzések fogják el. Valamivel később Kambodzsában jár. Ország még soha nem hatott rá ilyen felkavaróan. Ezekből a kivételes érzelmekből születik meg egy nagy kaland, egy egyetemes odisszea, éppoly meglepő, mint amilyen megindító, éppoly könnyed, mint amilyen komoly. Akárcsak az élet. Egy komoly ember (A Serious Man) színes, feliratos, amerikai vígjáték, 106 perc, 2009 rendező: Joel Coen, Ethan Coen szereplő(k): Michael Stuhlbarg (Larry Gopnik) USA. Középosztálybeli jólét. Tarka-barka ruhák. Jefferson Airplane. És egyebek. Larry Gopnik élete egyik napról a másikra a feje tetejére áll. A csendes, közép-nyugati egyetem, nem kevésbé csendes fizika professzorával neje közli, hogy elhagyja őt egy nagyképű kollégájáért. Judith szerint Sy Ableman sokkal életrevalóbb, mint a visszahúzódó Larry. Bonyolítja a válást és költözést a családdal élő Arthur, Larry testvére, aki szintén egy örök vesztes. Larry és Judith két kamasz gyereke sem a könnyen kezelhető kategóriába tartozik. Larry fia, a fegyelmezetlen Danny, folyamatos magatartási problémái miatt egyre nagyobb pácban van az iskolában, ahova jár. Larry lánya, Sarah, rendszeresen apja pénztárcáját dézsmálja, mert plasztikai műtétre gyűjt. Mindezek tetejébe egy ismeretlen levélíró próbálja megfúrni Larry állását az egyetemen. És ha ez még mind nem lenne elég, egy bukásra álló végzős hallgató először megvesztegetni, majd miután nem jár sikerrel, rágalmazásért perelni akarja az egyre kétségbeesett professzort. (Ráadásul Larry gyönyörű szomszédasszonya kiveti a hálóját a teljesen összezavarodott férfira.) Larry három rabbitól is tanácsot kér, de úgy tűnik minden hiába. Egyre groteszkebb (és roppant mulatságos) szituációkba sodródik, miközben megpróbálja helyrehozni életét. Szegény Larry lába alól lassan, de biztosan kicsúszik a talaj, és már csak a csoda segíthet. Vagy még az sem. BAFTA-díj (2010) - Legjobb eredeti forgatókönyv jelölés: Ethan Coen, Joel Coen Golden Globe díj (2010) - Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Michael Stuhlbarg Oscar-díj (2010) - Legjobb film jelölés: Joel Coen, Ethan Coen Oscar-díj (2010) - Legjobb forgatókönyv jelölés: Joel Coen, Ethan Coen

9 Egy nyáron át táncolt (Hon dansade en sommar) fekete-fehér, feliratos, svéd romantikus dráma, 100 perc, 1951 rendező: Arne Mattsson szereplő(k): Ulla Jacobsson (Kerstin) Folke Sundquist (Göran Stendahl) Érettségi vizsgája után a stockholmi Göran falun gazdálkodó nagybátyjánál tölti a nyarat. Megismerkedik a szomszéd major tulajdonosának lányával, Kerstinnel, aki nagybátyjának segít a gazdaságban. A két fiatal között kibontakozik, majd beteljesül az első szerelem, minden szépségével és szenvedélyével. Találkozásaikat megnehezíti a lány félelme prűd szüleitől, akik a falu papjának befolyása alatt állnak. Ősszel Göran Stockholmban folytatja tanulmányait, de Kerstin szerelmes levelei hatására otthagyja az egyetemet, és visszatér a lányhoz. Boldogságuknak azonban borzalmas tragédia vet véget. A svéd filmgyártás első nagy nemzetközi sikere: emlékezetes és sokat idézett jelenete a fiatalok meztelen fürdése a tóban. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (1952) - Arany Medve: Arne Mattsson Együtt (Tillsammans) színes, feliratos, svéd-dán-olasz vígjáték, 106 perc, 2000 rendező: Lukas Moodysson szereplő(k): Lisa Lindgren (Elisabeth) Gustav Hammarsten (Göran) Elisabeth megelégeli férje faragatlanságát és összecsomagol, fogja a gyerekeit és a fivéréhez, Göranhoz költözik öt írunk. Elisabeth átlagos, kertvárosi háziasszony, Göran pedig egy kicsit más: kommunában él. Elisabeth ide érkezik meg a gyerekeivel - egy kaotikus házba, tele hosszú hajú hippikkel, akik a politikáról vitatkoznak, a szabad szerelem hívei, zöldséget termesztenek és rengeteg vörösbort isznak. E két külön világ találkozása olyan kalamajkába torkollik, amely mindannyiuk életét megváltoztatja. Európai Filmakadémia (2000) - Az év felfedezettje jelölés: Lukas Moodysson Eladó a szerelem (Combien tu m'aimes?) színes, olasz-francia vígjáték, 95 perc, 2005 rendező: Bertrand Blier szereplő(k): Monica Bellucci (Daniela) Minden azzal kezdődött, hogy megnyertem a lottót. Milliókat. Ezt követően vettem észre a lányt, akit hosszú ideje nem láttam. Árulta magát a Napoli Clubnál a Pigalle-ban. Esténként, munka után mindig megnéztem őt a club előtt. Ahogy lelassítottam a kocsival az őrült forgalomban, a szívem erősebben vert. A lány olasz volt és elképesztően gyönyörű. Egy este bementem és leültem mellé. A szokásos balekok egyikeként kezelt. Bársonyos tekintete feltüzelt, arra ingerelt, hogy megérintsem. Feltettem az egymillió dolláros kérdést: Mennyibe kerülsz? Csak félig sikerült elmondanom neki váratlan szerencsémet, és hogy mennyit kereshetett volna, ha igent mond az ajánlatomra."

10 Engedj be! (Lat den rätte komma in/let the Right One in) színes, feliratos, svéd dráma, 115 perc, 2008 rendező: Tomas Alfredson szereplő(k): Kare Hedebrant (Oskar) Lina Leandersson (Eli) Stockholm fagyos és meglehetősen nyomorúságos külvárosában járunk, valamikor a nyolcvanas évek elején. Hősünk, Oskar Eriksson teljesen átlagos, ám magányos 12 éves kisfiú. Próbálja ép bőrrel megúszni, hogy osztálytársai állandó jelleggel terrorizálják. Otthon - ahol édesanyjával kettesben élnek - titkon sorozatgyilkosokról szóló újságkivágásokat és más hasonló dolgokat gyűjt. Egy nap egy fán, nem messze Oskarék házától egy rituálisan meggyilkolt fiú holttestére bukkannak. Oskar eközben megismerkedik Elivel, aki a szomszéd lakásba költözött egy idősebb férfival - akiről a néző hamarosan azt feltételezheti, hogy az apja. A kis Eli ugyanolyan magányos, mint Oskar, így hamar barátságot kötnek. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (2008) - Legjobb idegennyelvű film BAFTA-díj (2010) - Legjobb idegennyelvű film jelölés: Carl Molinder, John Nordling, Tomas Alfredson Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb film jelölés Európai Filmakadémia (2009) - Legjobb filmzene jelölés: Johan Söderqvist Este (Evening) színes, amerikai játékfilm, 112 perc, 2007 rendező: Koltai Lajos szereplő(k): Claire Danes (a fiatal Ann) Vanessa Redgrave (Ann Grant Lord) Meryl Streep (Lila Wittenborn) Glenn Close (Mrs. Wittenborn) Az Este a mély érzelmek filmje: az anyák és lányaik közötti szeretet erejéről mesél, mindezt egy olyan anya szemszögéből, aki életének alkonyán olyan titkot fed fel, amely mindenkire óriási hatással lesz a környezetében. Az érzelmek valódiságát igazolja, hogy a filmben két olyan színésznő-páros - Vanessa Redgrave és Natascha Richardson, valamint Meryl Streep és Mamie Gummer - is játszik, akik anya és lánya kapcsolatban vannak egymással. A rátörő emlékeknek engedve Ann Lord (Redgrave) megoszt egy régóta őrzött titkot a lányaival, Constance-szal (Richardson), aki boldog házasságban él, és Ninával (Toni Collette), a nyughatatlan egyedülálló nővel. Mindketten ágya mellett állnak, mikor Ann kijelenti, hogy látni szeretné élete szerelmét. De vajon ki lehet ez a titokzatos "Harris", s mit jelenthetett az anyjuknak? Miközben Constance és Nina megpróbálja megfejteni édesanyjuk életét, és egyúttal rendbe szedni sajátjukat, Ann felidéz magában egy jó 50 évvel ezelőtti hétvégét, amikor még Ann Grantnek (Claire Danes) hívták... és csak egy fiatal lány volt, aki azért jött New Yorkból, hogy legjobb barátnője, Lila Wittenborn (Mamie Gummer) esküvőjén legyen nyoszolyólány. A menyasszony izgatott, de édesanyja (Glenn Close) helyett legjobb barátnőjéhez fordul segítségért. Ann Lila közelében marad, de még közelebb kerül a menyasszony forrófejű öccséhez, Buddy-hoz (Hugh Dancy). Ám amikor az esküvőn feltűnik Harris Arden (Patrick Wilson), a Wittenborn-család régi barátja, Annben új érzések ébredeznek. Olyanok, melyek örökre megváltoztatják az ő és lányai életét is. Az Este bámulatos szereposztással életre hívott nagyhatású dráma, melyet Susan Minot saját bestselleréből adaptált filmre a Pulitzer-díjas Michael Cunninghammel (Az órák) közösen, a rendezői székben pedig az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos ült, akinek legutóbbi filmje minden idők legnagyobb szabású magyar produkciója, a Sorstalanság volt.

11 Fényes csillag (Bright Star) színes, feliratos, angol-ausztrál-francia életrajzi dráma, 119 perc, 2009 rendező: Jane Campion szereplő(k): Ben Whishaw (John Keats) Abbie Cornish (Frances 'Fanny' Brawne) Az angol romantikus költő, John Keats életéről szóló film, a Fényes csillag már befejeződött, de a néző nem mozdul. Végignézi a stáblistát, csak azért, hogy közben a főszereplő, Ben Whishaw előadásában meghallgathassa a halhatatlan remekművet, az Óda a csalogányhoz című verset, és azon kapja magát, hogy az akció- és katasztrófafilm, illetve a perverzitást és torz kapcsolatokat előtérbe helyező művészfilm korában mennyire vágyik az igényes, szép, kosztümös alkotásokra, a nemes lelkű hősökre, a tiszta érzelmekre. BAFTA-díj (2010) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Janet Patterson Cannes (2009) - Arany Pálma jelölés: Jane Campion Oscar-díj (2010) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Janet Patterson Fogd a pénzt és fuss! (Take the Money and Run) színes, feliratos, amerikai vígjáték, 81 perc, 1969 rendező: Woody Allen szereplő(k): Woody Allen (Virgil Starkwell) Janet Margolin (Louise) A háromszoros Oscar-díjas filmíró-rendező (további tizenhét Oscar-jelölését csak futólag említve), Woody Allen legendásan kacagtató első filmje hosszú idő után újra látható! "Csak semmi cicó, nálam van a stukker!" - teszi le névjegyét elfuserált bankrablása nyitányaként a törékeny, félszeg baltimore-i srác, Virgil Starkwell, aki 25 éves korára azzal teszi magát hírhedtté, hogy öt álnév alatt tartja nyilván a rendőrség. Tanulmányai helyett kényszerűségből adta bűnözésre a fejét, hogy magát és kis családját is eltarthassa, hamar bebizonyosodik azonban a bűnelkövetésre való tökéletes alkalmatlansága, így a kétbalkezes bankrabló gyakorta börtönbe, s még gyakrabban - főleg a nézők számára! - humoros helyzetekbe kerül... Főfőnök (Direktoren for det hele) színes, magyarul beszélő, dán-svéd-izlandi-olasz-francia-norvég-finn-német vígjáték, 99 perc, 2006 rendező: Lars von Trier szereplő(k): Peter Gantzler (Ravn) Benedikt Erlingsson (Tolk) Iben Hjejle (Lise) Ravn el akarja adni a számítógépes vállalkozását. Ezzel nem is lenne gond, ha az alapításkor ki nem talált volna egy Amerikában élő, képzeletbeli főnököt, akire az évek folyamán mindig ráfoghatta a népszerűtlen intézkedéseket. A céget felvásárló üzletember viszont ragaszkodik ahhoz, hogy személyesen tárgyaljon a nagyfőnökkel. Ezért Ravn felbérel egy színészt, hogy játssza el a főnököt a szerződés aláírásakor. Ám az események irányítása kicsúszik a kezéből, amikor a beosztottjai véletlenül összetalálkoznak a folyosón a sosem látott főnökkel, minden bajuk okozójával. San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál (2006) - Legjobb film jelölés: Lars von Trier

12 Gagyi mami - Mint két tojás (Big Mommas: Like Father, Like Son) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 107 perc, 2011 rendező: John Whitesell szereplő(k): Martin Lawrence (Malcolm Turner) Brandon T. Jackson (Trent / Charmaine Pierce) Az FBI különleges álruhás bevetésekre szakosodott szuperügynöke, Malcolm Turner (Martin Lawrence) minden bajból kivágja magát. A fia viszont minden bajba belekeveredik. Így aztán, amikor egy orosz maffia-leszámolás véletlen szemtanújává válik, apja mindenáron meg akarja védeni. Úgy, ahogy ő tudja: álruhában. Ezúttal tehát nemcsak ő öltözik nőnek, hanem a fiára is szoknyát húz, és együtt költözik be vele egy leánykollégiumba, ahol - azt reméli - biztosan nem keresik majd őket. De vannak bajok, amelyek a vérszomjas maffiánál is veszélyesebbek. Például egy csak lányokból álló pizsama parti vagy egy balett óra, egy tornatermi öltöző vagy a festőszakkör. Golyó (El Bola) spanyol, 2000, magyar felirattal, 88 perc rendezte :Achero Mañas, szereplők: Juan José Ballesta, Carmen del Valle, Nieve de Medina Egy spanyol külvárosban játszanak a gyerekek: ki tud a legtovább kivárni, hogy az érkező vonat előtt átszaladva felkapja a sínpálya közepére kitett üveget. Erre a környékre költöznek Boláék. A fiú ugyan vagány és bátor is, ám a tornaöltözőben mindig félrehúzódik a többiektől. Az egyik haverja meglesi, és súlyos sérüléseket lát a fiú testén.. Gulliver utazásai (Gulliver's Travels) színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 85 perc, 2010 rendező: Rob Letterman szereplő(k): Jack Black (Lemuel Gulliver) Billy Connolly (Theodore király) Catherine Tate (Isabelle királynő) Emily Blunt (Mary hercegnő) Lemuel Gulliver (Jack Black) igazi kisember. Legfőbb ellensége a vekkere, a munkahelye, és irodai kollégái. Pedig egy nagy New York-i újságnál dolgozik - igaz, csak a postázóban. Végül valahogy mégis ráveszi elérhetetlennek tűnő szerelmét (Amanda Peet), az utazási rovat szerkesztőjét, hogy adjon neki egy komolyabb munkát, méghozzá hogy a Bermuda-háromszögből tudósítsa lapját. Gulliver utazása közben hajótörést szenved egy különös törpekirályságban, ahol a miniatűr uralkodónak azt hazudja, hogy ő az Egyesült Államok Elnöke. Aztán részt vesz a helyiek háborújában és békéjében, szerelmi és stratégiai tanácsokat ad nekik - egészen addig míg megjelennek az óriások. A klasszikus történet feldolgozásának főszerepében a mindig vicces Jack Black-et láthatjuk, a Spancserek, és a Felkoppintva vígjátékokból már ismert Jason Segel, a bájos Emily Blunt, Amanda Peet, és Billy Conolly oldalán. Swift fantáziavilága most egy igazán látványos, és humorral teli filmen kel életre.

13 Hétalvó (Sleeper) színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi vígjáték, 84 perc, 1973 rendező: Woody Allen szereplő(k): Woody Allen (Miles Monroe) Diane Keaton (Luna Schlosser) A két évszázadnyi kómából a messzi jövőben felébredő szaxofonista a túlszervezett társadalom ellen lázadó csoport tagja lesz. Miles Monroe-t még 1973-ban hibernálták egy balul sikerült operáció után, s kétszáz évvel később egy tudóscsoport a legnagyobb titokban feléleszti. Miles kezdetben döbbenten szemléli a szép új világot, ahol egy tolószékes diktátor az úr, egy fehér kutya dönt mindenről, és az Orgazmatron nevű gép szimulálja a szexet, s egyúttal gyóntatószékként is szolgál. A földalatti mozgalom azonnal fontos feladatot bíz rá, de a rendőrség elől menekülve kénytelen egy háztartási robot bádogburkában megbújni, mígnem egy szépségverseny favoritjai között találja magát... Holdhercegnő (The Secret of Moonacre) színes, magyarul beszélő, magyar-angol-francia film, 103 perc, 2008 rendező: Csupó Gábor szereplő(k): Dakota Blue Richards (Maria Merryweather) Natascha McElhone (Loveday) Tim Curry (Coeur De Noir) Juliet Stevenson (Miss Heliotrope) A 13 éves Maria (Dakota Blue Richards) kénytelen hátrahagyni addigi fényűző életét, hiszen örökségül csupán adósságot, és egy réges-régi könyvet kapott édesapjától. A könyv azonban nem mindennapi. Egy titokzatos, ősrégi történetet mesél el, amelyből Maria előtt két család viszálykodása elevenedik meg: a Merryweather és a De Noir családok között folyik a harc a Hold varázsgyöngyeiért. A kislány, ahogy egyre jobban belemélyed a történetbe, úgy döbben rá, hogy Holdfölde veszélyben van. Honnan tudod? (How Do You Know) színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 121 perc, 2010 rendező: James L. Brooks szereplő(k): Reese Witherspoon (Lisa Jorgenson) Paul Rudd (George) Owen Wilson (Manny) Jack Nicholson (Charles) A szerelem bonyolult. Van úgy, hogy egy nő beleszeret egy férfiba, azután esetleg egy másikba, azután újra az egyikbe. De honnan tudja, ha rátalált az igazira? Lisa (Reese Witherspoon) élete tele van bonyodalmakkal és egy kis szünetre, kikapcsolódásra lenne szüksége. Ekkor jön a képbe Matty (Owen Wilson), a nagydumájú sztársportoló, akivel kapcsolata épp kezd komolyabbra fordulni, mikor bemutatják George-nak (Paul Rudd). George nem túl szerencsés passzban van: a barátnője épp elhagyta, anyagilag a csőd szélén áll, és még egy szövetségi nyomozás célpontjává is válik, amit apja (Jack Nicholson) cége ellen indítottak. A bajok ellenére neki mégis folyton Lisa jár a fejében, csak rá tud gondolni, és arra amire már az első randijukon rájöttek: annak ellenére, hogy úgy tűnik minden kezd körülöttük széthullani mégis tudják, valami igazán jó történhet velük.

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK SULI-MOZI 2013 2014 A Budapest Film Zrt. iskolai programja FEDEZD FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek A-F Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban III. Richárd (1973) DVD 735 Rend.: Fehér György Szereplők: Haumann Péter, Latinovits Zoltán, Major Tamás. Időtartam: 90

Részletesebben

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja SULI-MOZI A Budapest Film Zrt. iskolai programja 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő generáció lényegesen kreatívabb, nyitottabb a korábbiaknál, megszokta, hogy nap

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek G-M Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Glamour (2000) DVD 398 Rend.: Gödrös Frigyes Szereplők: Eperjes Károly, Ónodi Eszter, Barkó György. Időtartam: 115 perc

Részletesebben

A magyarság parlamentje határozott. Beiktatták a kormányt. Szilágyság/52.

A magyarság parlamentje határozott. Beiktatták a kormányt. Szilágyság/52. Szilágyság/52. www.hhrf.org/szilagysag/ 1. 52. Ára: 1,1 lej TÁMOGATÁSÁVAL A magyarság parlamentje határozott Kormányzati szerepet vállalt az RMDSZ: a Szövetségi Képviselõk Tanácsa (SZKT) jelentõs többséggel,

Részletesebben

h í r l e v é l T A R T A L O M Sikerfilmjeink Honlapunkról www.filmunio.hu Los Angeles-i Magyar Filmbizottság A Hukkle-körkérdés Sajtóvisszhangok

h í r l e v é l T A R T A L O M Sikerfilmjeink Honlapunkról www.filmunio.hu Los Angeles-i Magyar Filmbizottság A Hukkle-körkérdés Sajtóvisszhangok h í r l e v é l T A R T A L O M A Magyar Filmunió hírlevele 2003. december 1 évfolyam, 1. szám 3 Sikerfilmjeink 6 Honlapunkról www.filmunio.hu 6 Los Angeles-i Magyar Filmbizottság 7 A Hukkle-körkérdés

Részletesebben

A MAGYAR NEMZETI FILMARCHÍVUM LAPJA >>> www.filmkultura.hu. Ízek, imák, szerelmek

A MAGYAR NEMZETI FILMARCHÍVUM LAPJA >>> www.filmkultura.hu. Ízek, imák, szerelmek 2010. november A MAGYAR NEMZETI FILMARCHÍVUM LAPJA >>> www.filmkultura.hu Ízek, imák, szerelmek Magyar filmek DVD-n az MNFA gondozásában / Beszélgetés Deli Évával, Fazekas Eszterrel, Balogh Gyöngyivel

Részletesebben

AZ EGÉSZ VILÁG. Az Általános Vállalkozási Fõiskola lapja. XI. évfolyam, 4. szám (2007. március)

AZ EGÉSZ VILÁG. Az Általános Vállalkozási Fõiskola lapja. XI. évfolyam, 4. szám (2007. március) Gondolom abból, hogy a decemberi szám címlaplevelében Ignácz Szilvi alias Sziszkó elköszönt Tõletek, a szemfülesebb ÁVF-es rájött, hogy változások várhatóak az Ikszikszí háza táján. Nos ezt megerõsíti

Részletesebben

Hegyi Barbara: Többet kaptam mint amire vágyhattam volna

Hegyi Barbara: Többet kaptam mint amire vágyhattam volna Vegye a lapot! Segítse a gyermekhospice-t! 250 FORINT Czeizel Endre 77 évesen is védi a magzatokat Az álmain keresztül rabolták meg A hideg nyalat forró évszaka Hegyi Barbara: Többet kaptam mint amire

Részletesebben

Sebastian Melmoth emlékezete Az Oscar Wildeperek *

Sebastian Melmoth emlékezete Az Oscar Wildeperek * Talabos Dávidné Lukács Nikolett Sebastian Melmoth emlékezete Az Oscar Wildeperek * I. BEVEZETÉS Oscar Wilde idézete [1] a lehető legrövidebben foglalta össze azt a bűnt, amely miatt két év fegyházbüntetést

Részletesebben

Interjú Zelinka Ildikóval. 2008. o k t ó b e r. ISSN 1785-0789 Magyar Nemzeti Filmarchívum 6. évfolyam 10. szám megjelenik havonta

Interjú Zelinka Ildikóval. 2008. o k t ó b e r. ISSN 1785-0789 Magyar Nemzeti Filmarchívum 6. évfolyam 10. szám megjelenik havonta 2008. o k t ó b e r Tabló Minden, ami egy nyomozás mögött van! Interjú Zelinka Ildikóval ISSN 1785-0789 Magyar Nemzeti Filmarchívum 6. évfolyam 10. szám megjelenik havonta melléklet: a filmmúzeum havi

Részletesebben

Lélekemelô pszichiáterek egymás között Gyerünk, menjünk vendégségbe...

Lélekemelô pszichiáterek egymás között Gyerünk, menjünk vendégségbe... Lélekemelô pszichiáterek egymás között Nobel-díjas vörös buggyos nadrágban Gyerünk, menjünk vendégségbe... Svédországba szakadt lélek Egy bûn anatómiája, avagy miért tûnt el az OPNI? képek hangulatok könyvek

Részletesebben

II. évfolyam, 1. szám 2008. január. ingyenes kulturális havilap GOGOL BORDELLO BARTÓK A MAGA KORÁBAN SZÉLSÔSÉG VOLT

II. évfolyam, 1. szám 2008. január. ingyenes kulturális havilap GOGOL BORDELLO BARTÓK A MAGA KORÁBAN SZÉLSÔSÉG VOLT II. évfolyam, 1. szám 2008. január ingyenes kulturális havilap I N G Y E N E S GOGOL BORDELLO BARTÓK A MAGA KORÁBAN SZÉLSÔSÉG VOLT TARTALOM T A 2008/1 HA BELEKEZDTÉL, FEJEZD IS BE 4 Tarr Béla filmrendezô,

Részletesebben

Bíró Bence: Bódy Gábor színházi alkotásai. I. A filmrendező és a teatralitás

Bíró Bence: Bódy Gábor színházi alkotásai. I. A filmrendező és a teatralitás Bíró Bence: Bódy Gábor színházi alkotásai I. A filmrendező és a teatralitás Bódy Gábor 1 életművének központi témája egyfajta személyes szabadságkeresés egy társadalmilag és történelmileg egyaránt zárkózott

Részletesebben

2011. jan. AKG-s ma ga zin. 100 Ft. Mi is.

2011. jan. AKG-s ma ga zin. 100 Ft. Mi is. 2011. jan. AKG-s ma ga zin 100 Ft 67 Mi is. Szubjektívmagazin Kiadja az Al ter na tív Köz gaz da sá gi Gim ná zi um Szub jek tív Alkotóköre Felelős szerkesztő Ba ra nyai Ist ván Olvasószerkesztő Szalontai

Részletesebben

Big Ben Club Étterem A PÁLFFY ÉTTEREM. Álom a belváros szívében

Big Ben Club Étterem A PÁLFFY ÉTTEREM. Álom a belváros szívében Presztízs BIV Cyan Magenta Yellow Black Presztízs BI Cyan Magenta Yellow Black KISALFÖLDI PRESZTÍZS MAGAZIN 2008. MÁRCIUS PRESZTÍZS ESKÜVÔ A SIKERES EMBER MAGAZINJA 2008. MÁRCIUS Big Ben Club Étterem Álom

Részletesebben

A hónap témája Októberi premierre készül a színház

A hónap témája Októberi premierre készül a színház borító I. gerinc KAPCSOLÓDJON HOZZÁNK MEGúJULT FACEBOOK OLDALUNKON, HOGY EGYÜTT NAPRAKÉSZEK LEGYÜNK! kisterseg.veresegyhazi ahol a legfrissebb híreket, programokat találja, és ahol Ön is elmondhatja a

Részletesebben

Simonyi Károly (balról) és két űrhajós társa, akikkel együtt utazott fel a nemzetközi űrállomásra

Simonyi Károly (balról) és két űrhajós társa, akikkel együtt utazott fel a nemzetközi űrállomásra 2 A jövő heti címoldala és posztere Téged is érdekel valaki, valami? Írj a nak! Mi utána nézünk, ki kicsoda, mi micsoda, és minderről a 3. oldalon olvashatsz majd. 3 Nem tudom, hallottad-e a hírt, mely

Részletesebben

Dzsudzsák Balázs: Ne felejtsd el, honnan jöttél!

Dzsudzsák Balázs: Ne felejtsd el, honnan jöttél! Vegye a lapot! Segítse a gyermekhospice-t! 150 FORINT Kárász Róbert begyùjtötte a jótékony macikat Az evés gyakran vigaszt, gyakran átkot hoz Egy babaarcú nô nyugvó ösztönöket képes ébreszteni Dzsudzsák

Részletesebben

Idegenek a kertemben Bevándorlás és integráció Európában

Idegenek a kertemben Bevándorlás és integráció Európában Idegenek a kertemben Bevándorlás és integráció Európában Mert az egy nyelvû és egy szokású ország gyenge és esendô. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és

Részletesebben

A SIKER TITKA A SZTÁR A HOLLYWOOD-GALAXIS ÁLLÓCSILLAGAI

A SIKER TITKA A SZTÁR A HOLLYWOOD-GALAXIS ÁLLÓCSILLAGAI A SIKER TITKA A SZTÁR A HOLLYWOOD-GALAXIS ÁLLÓCSILLAGAI 1 2 Bokor Pál A HOLLYWOOD-GALAXIS ÁLLÓCSILLAGAI Atlantic Press Kiadó Budapest, 2009 3 A SIKER TITKA A SZTÁR A Hollywood-galaxis állócsillagai Bokor

Részletesebben

NOVEMBERI KARÁCSONY IMPRESSZUM KÖSZÖNTŐ. FIGARO 2011. december

NOVEMBERI KARÁCSONY IMPRESSZUM KÖSZÖNTŐ. FIGARO 2011. december 02 KÖSZÖNTŐ NOVEMBERI KARÁCSONY Rettentő furcsa érzés már november közepén azzal leülni a gép elé, hogy jön a decemberi szám, köszöntőt kéne bele fogalmazni, és ráadásul: ha december, akkor karácsony,

Részletesebben

DÉLUTÁN. Sztárinterjú: Svédasztal. Húsvét. www.delutan.com. VIII. évfolya m 2010. április

DÉLUTÁN. Sztárinterjú: Svédasztal. Húsvét. www.delutan.com. VIII. évfolya m 2010. április magazin DÉLUTÁN VIII. évfolya m 2010. április Ára: 325 Ft Svédasztal Húsvét Hollókőn Körpanoráma www.delutan.com Sztárinterjú: Peller Mariann Leila (az arab démon) Ha az ember egy ilyen publicisztikai

Részletesebben

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diáklapja

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diáklapja 2014. HÚSVÉT 21. évfolyam 79. szám A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diáklapja xx-xx. oldal Tartalom Kiss Péter O.Cist.: Húsvét 1 Páprádi Bíborka (10.E): Akik még mindíg randiznak... 2-3 Csontos

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. I. évfolyam, 2. szám 2009. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. I. évfolyam, 2. szám 2009. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro GOGOL 200 I. évfolyam, 2. szám 2009. október A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Ukrán vagy orosz író? Két ország

Részletesebben

Tartalom. Ha április, akkor Kari napok! Impresszum

Tartalom. Ha április, akkor Kari napok! Impresszum Ha április, akkor Kari napok! Tartalom Nem szaporítom feleslegesen a szót, mert remélem, hogy ti is legalább olyan izgatottak vagytok, mint én: végre eljött az idei Kari rendezvények hete! Hétfőtől csütörtökig

Részletesebben

KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXII. évfolyam 6. szám március 28.

KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXII. évfolyam 6. szám március 28. ÁRPÁDFÖLD CINKOTA MÁTYÁSFÖLD RÁKOSSZENTMIHÁLY SASHALOM KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXII. évfolyam 6. szám március 28. www.budapest16.hu 3 Bölcsődei Felvételi Tájékoztató 6-7 Ünnepi

Részletesebben

Nyári színházak színházak nyara. 268 Ft, határon túl: 1 uro. A Magyar Teátrumi Társaság havilapja. V. évfolyam, 6. szám 2013.

Nyári színházak színházak nyara. 268 Ft, határon túl: 1 uro. A Magyar Teátrumi Társaság havilapja. V. évfolyam, 6. szám 2013. 268 Ft, határon túl: 1 uro V. évfolyam, 6. szám 2013. június A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Gulyás Attila 7. oldal XIII. POSZT 3.

Részletesebben