SPLIT MODULÁRIS BIZTONSÁGI RENDSZER BESZERELÉSI UTASÍTÁS 88,88B,88N,86,86B,86N

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SPLIT MODULÁRIS BIZTONSÁGI RENDSZER BESZERELÉSI UTASÍTÁS 88,88B,88N,86,86B,86N"

Átírás

1 SPLIT 88,88B,88N,86,86B,86N MODULÁRIS BIZTONSÁGI RENDSZER BESZERELÉSI UTASÍTÁS

2

3 1. BEVEZETÉS A SPLIT-rendszer a legkorszerűbb technikai megoldásokat magában foglaló 12 Voltos akkumulátorról működtethető lopásgátló riasztóberendezés, amely megfelel a 95/54 és 95/56 európai direktíváknak. A gépkocsi eltulajdonítását a motorindítás egy ponton történő megszakításával biztosítja. A riasztórendszer vezérlése nagy biztonságú, véletlen kódolású távvezérlővel történik. A rendszer funkcióit két csoportba sorolhatjuk: 1. csoport: Nem programozható standard funkciók. 2. csoport: Programozható alap, kiemelt és lopásgátló funkciók. Beszereléskor az alapfunkciók beállítása a következő: 1 másodperces CDL (központizár) nyitás és zárás, közepes hangerejű hangjelzés. Valamennyi kiemelt és lopásgátló funkció kiiktatott állapotban van. A gyári beállítások a Használati utasítás 7. oldalon találhatók. A beszerelést végző szakember feladata, hogy abban a rendszeren elvégzett beállításmódosításokat feltüntesse. Valamennyi riasztóberendezés 4-számjegyű PIN kóddal rendelkezik, amelyre a vészkiiktatáshoz, illetve a programozáshoz van szükség. STANDARD BESZERELÉSI MÓD 2. STANDARD BESZERELÉSI MÓD 2.1. FUNKCIÓK Véletlenkódos távvezérlővel történő élesítés és kikapcsolás, hang- és fényjelzéssel (gépkocsi irányjelzők). Elektronikus motor indításgátlás. Az ajtók, a csomagtartó- és motorháztető kapcsolók perimetrikus védelme. Ultrahangos belsőtéri védelem (kiiktatható). Beállítható érzékenységű ütésérzékelő ( csak egyes modelleknél tartozék ) Külső érzékelők csatlakoztatási lehetősége (mikrohullámú védelem, emelésérzékelő). ( csak egyes modelleknél tartozék ) Saját áramellátású sziréna árammegszakítás elleni védelemmel ( csak egyes modelleknél ) Univerzális központi zár (6 vezetékes). ( csak egyes modelleknél tartozék ) Kiiktatható negatív kimeneti jel a külső rendszerelemek vezérléséhez. Negatív kimeneti jel riasztáskor. Kijelző LED az önellenőrző funkcióhoz. PIN kóddal indítható vészkiiktatás. A távvezérlő alacsony elemtöltés szintjének jelzése. Sziréna hangjelzés és a gépkocsi irányjelzőivel biztosított vizuális riasztás. Pánik funkció KÖZPONTI EGYSÉG A berendezés központi egységét hőforrástól távol, szilárdan rögzítsük a gépkocsi karosszériájához SZIRÉNA A szirénát hőforrástól távol, a motortérben helyezzük el a 6. sz. ábrán bemutatott módon LED KIJELZŐ A LED-et a műszerfaj jól látható részén helyezzük el ELEKTRONIKUS KULCS ALJZAT (VÁLASZTHATÓ) Az elektronikus kulcs aljzatát a műszerfal jól látható és könnyen elérhető részén helyezzük el MOTORHÁZTETŐ KAPCSOLÓ A motorháztető kapcsolóját a tető és a zárhíd találkozási pontján helyezzük el, azonban ne a vízelvezető vályuban BELSŐTÉRI ÉRZÉKELŐ (HA VAN) Az ultrahangos érzékelőket (piros=adó, fehér=vevő) a tartozék beszerelő készlet segítségével a szélvédő oldaloszlopainak felső részén rögzítsük úgy, hogy azok a hátsó szélvédő képzeletbeli középpontjára mutassanak.

4 Az érzékelők gyári beállítása a legtöbb esetben megfelelő, azonban egyes esetekben (az átlagosnál kisebb vagy nagyobb méretű gépkocsik) az érzékenység óramutató járásával megegyező irányú növelésével, vagy azzal ellentétes irányú csökkentésével a gépkocsihoz igazítható KÖZPONTI AJTÓZÁR A 6. sz. ábrán bemutatott módon végezzük el a berendezés csatlakoztatását RENDSZER ELLENŐRZÉS Az 1. Sz. ábrán bemutatott módon csatlakoztassuk a vezetékeket, majd ellenőrizzük a berendezés működését. (A teljes körű héjvédelem kialakításához szükséges érintkezők beszerzése és beépítése a beszerelő feladata.) PIROS-KÉK Negatív kimenet kiegészítő rendszerelemekhez (max. 100 ma). Ez az áramkör a sziréna megszólalásakor negatív kimenetet biztosít (Pager, kiegészítő sziréna, stb.). A kiemelt funkcióknál programozható, segítségével a belsőtéri világítás vagy a csomagtartó nyitása vezérelhető. LILA, SÁRGA-PIROS, SÁRGA-SZÜRKE, SÁRGA- KÉK, SÁRGA-FEKETE, SZÜRKE Ezen vezetékek a központi zár csatlakoztatásnál használatosak (L. a 2. sz. ábrán) CSATLAKOZTATÁS PIROS Pozitív tápellátás. Csatlakoztassuk egy állandó pozitív pontra (+30). FEKETE Negatív tápvezeték. Csatlakoztassuk egy jó testelő pontra (-31). SÁRGA (2) A két vezeték egyikét csatlakoztassuk az irányjelzők jobb, a másikat az irányjelzők bal felére. FEHÉR-ZÖLD Ez a vezeték gátolja meg az indításgátló élesedést vezetés közben. Csatlakoztassuk egy gyújtásvezérelt pozitív tápvezetékre (+15). ZÖLD-FEKETE (2) Motormegszakítás. Vágjuk el a az üzemanyag-szivattyút, az indítórelét vezérlő vezetéket. A zöld-fekete vezeték végeit az elvágott vezeték szabad végződéseire csatlakoztassuk (max. 10 A). SÁRGA-ZÖLD Ajtó- vagy csomagtartó áramkör. Ajtó vagy csomagtartó nyitásnál a kapcsoló által küldött negatív jelre érzékeny. KÉK Motorháztető kapcsolóbemenet. Nyitásnál a kapcsoló által küldött negatív jelre érzékeny. A kiemelt funkcióknál programozható odometrikus bemeneti jel. BARNA-FEHÉR Negatív kimenet a kiegészítő rendszerelemek vezérléséhez (max. 10 ma). A riasztórendszer élesített állapotában állandó negatív jelet biztosít. Valamennyi Kiegészítő Selca modul vezérlésére alkalmas, amelyek a riasztás élesítésénél kiiktathatók. A kiemelt funkciók esetében a ki NEM iktatható rendszerelemek vezérléséhez negatív vezérlőjelet biztosít. PIROS-ZÖLD Kiegészítő rendszerelemek bemenete. Az áramkör bármelyik érzékelőről érkező negatív jelet érzékel (ultrahangos, mikrohullámú stb.).

5

6 sz. ábra ALAPCSATLAKOZTATÁSI MINTA

7 WHITE - FEHÉR RED - PIROS LED OR ELECTRONIC KEY PROBE - LED, ILLETVE ELEKTRONIKUS KULCS ALJZAT BLUE - KÉK YELLOW - SÁRGA GREEN - ZÖLD BATTERY - AKKUMULÁTOR FUSES BOX - BIZTOSÍTÓ DOBOZ BLACK - FEKETE IGNITION KEY - GYÚJTÁSKULCS SHORT BLACK - RÖVID FEKETE ANTENNA - ANTENNA UNIVERSAL CENTARLISED DOORS - UNIVERZÁLIS KÖZPONTI AJTÓZÁR LOCKING (vedi Fig. 2) (lásd a 2. sz. ábrán) BROWN - BARNA EXCLUDIBLE NEGATIVE OUTPUT - KIIKTATHATÓ NEGATIV KIMENET NEGATIVE OUTPUT - NEGATIV KIMENET ENGINE CUT-OFF - MOTOR INDÍTÁSGÁTLÓ 2. sz. ábra KÖZPONTIZÁR RENDSZER CSATLAKOZTATÁSI MINTÁJA A. Negatív vezérlésű zárás * * Figyelem! A SPLIT 86 (N) típusnál kizárólag negatív vezérlés lehetséges. Nyitás: Piros-sárga Zárás : Fekete-sárga A zárás-nyitás idők programozhatóak. B. Pozitív vezérlésű zárás * *Figyelem! A SPLIT 86 (N) típusnál kizárólag negatív vezérlés lehetséges. Nyitás: Piros-sárga Zárás : Fekete-sárga A zárás-nyitás idők programozhatóak.

8 Yellow-Red - Sárga-piros Violet - Lila Yellow-black - Sárga-fekete Yellow-blue - Sárga-kék Negative opening - Negatív vezérlésű nyitás Negative closing - Negatív vezérlésű zárás Fuse 7.5 A - 7,5 A-es biztositó C. Pneumatikus zárás * *Figyelem! A SPLIT 86 (N)típusnál kizárólag negatív vezérlés lehetséges. Nyitás: Piros-sárga Zárás : Fekete-sárga A zárás-nyitás idők programozhatóak. Yellow-grey - Sárga-szürke Grey - Szürke Compressor unit - Kompresszor egység D. Eredeti központi ajtózár rendszerrel nem rendelkező gépkocsik zárása * *Figyelem! A SPLIT 86 (N) típusnál kizárólag negatív vezérlés lehetséges Nyitás: Piros-sárga Zárás : Fekete-sárga A zárás-nyitás idők programozhatóak. Additional actuators - Külső működtető egységek Fuse 7.5 A for 1 actuator - 7,5 A-es biztositó 1 működtető egységhez Fuse 15 A for 2 actuators - 15 A-es biztositó 2 működtető egységhez Fuse 25 A for 3 or 4 actuators - 25 A-es biztositó 3 vagy 4 működtető egységhez

9 3. sz. ábra A SZIRÉNA CSATLAKOZTATÁSI MINTÁJA A. SAJÁT ÁRAMELLÁTÁS NÉLKÜLI SZIRÉNA A sziréna vezetékét csatlakoztassuk a központi egység 18-as szabad aljzatába. A végleges csatlakoztatásra csak ezt követően kerítsünk sort. Permanent positive - Állandó pozitiv Siren - Sziréna B. SAJÁT ÁRAMELLÁTÁSSAL RENDELKEZŐ SZIRÉNA Ignition - Gyújtás Red-blue - Piros-kék White-green - Fehér-zöld Red - Piros Black - Fekete A sziréna PIROS-KÉK vezetékét csatlakoztassuk a központi egység 18-as szabad aljzatába. A végleges csatlakoztatásra csak ezt követően kerítsünk sort. A SZIRÉNA PIROS-KÉK VEZETÉKÉT NE KÖSSÜK ÖSSZE A FŐ KÁBELKÖTEG PIROS-KÉK VEZETÉKÉVEL.

10 ÖSSZETETT BESZERELÉSI MÓD 3. AZ ALAP-, KIEMELT ÉS LOPÁSGÁTLÓ FUNKCIÓK TELEPITÉSE 3.1. FUNKCIÓK ALAPFUNKCIÓK A központi ajtózár nyitási és zárási késleltetése 1 és 30 másodperces tartományban beállítható (komfort). A hangjelzés hangereje beállítható. KIEMELT FUNKCIÓK Passzív élesedés. Amennyiben a riasztóberendezés kikapcsolása után 25 másodpercen belül nem nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját, a rendszer újraélesedik (az ajtózárak nem záródnak). A riasztóberendezés kikapcsolásakor, illetve riasztás esetén a belsőtéri világítás 30 másodpercre bekapcsol. A csomagtartó távvezérlővel nyitható. Kiiktatható és nem kiiktatható negatív kimenet. Feszültségesés érzékelő működtetés. CDL (központizár) kettős jel nyitásnál és zárásnál. Programozható komfort zárás (az ablakok,tető zárása), illetve kettősjelű vezérlés (az ajtók zárásához két jelre van szükség: az első a vezetőoldali, a második a többi ajtó zárját vezérli). LOPÁSGÁTLÓ FUNKCIÓK Passzív indításgátlás. A rendszer a motor kikapcsolását, vagy a be nem kapcsolt gyújtás mellett kikapcsolt riasztást követően 30 másodperccel automatikusan aktiválja az indításgátlást. A lopásgátlás manuális aktiválása. A lopásgátlás automatikus aktiválása PST-vel (személyi biztonsági jeladó). Kétféle motor indításgátlás a lopásgátlás funkciójában (a motor kikapc solása után, illetve a gépkocsi megállásakor 0 km/h). Az ajtók automatikus zárása 10 másodperccel az elindulás után. ASKS funkció. A kulcslopás megelőzésére. Figyelem: egyidejűleg csak egy lopásgátló funkció aktiválható SEBESSÉGÉRZÉKELŐ (CSAK ELETRONIKUS ODOMETRIKUS JELLEL RENDELKEZŐ GÉPKOCSIKNÁL) A csatlakoztatásra abban az esetben van szükség, ha az alábbi funkciók valamelyikét aktiváljuk: Az ajtók automatikus zárása elindulás után. Az indításgátlás aktiválása lopásgátló üzemmódban a gépkocsi megállásakor. Az alapcsatlakoztatási mintán látható kék vezetéket (motorháztető kapcsoló) az odométerhez csatlakoztassuk. FIGYELEM! A vezetéket ne csatlakoztassuk az ABS rendszerhez! 3.3. BELSŐTÉRI VILÁGITÁS Ebben a funkcióban a riasztóberendezés kikapcsolásakor, illetve a riasztás ideje alatt a belsőtéri világítás bekapcsol (30 másodperc). Az alapcsatlakoztatási mintán negatív kimenetként (pl. pagerhez, vagy kiegészítő szirénához) feltüntetett piros-kék vezetéket a belső téri világítás áramköréhez csatlakoztassuk (l. 4. sz.ábra) CSOMAGTARTÓNYITÁS A funkciónak köszönhetően lehetőségünk van a csomagtartó távirányítással történő nyitására. A gyújtás és a riasztóberendezés kikapcsolt állapotában nyomjuk meg a távvezérlő A jelű gombját. A riasztóberendezés élesített helyzetében az A jelű gombjával a pánik riasztást kapcsoljuk be. Az alapcsatlakoztatási mintán negatív kimenetként (pl. pager-hez, vagy kiegészítő szirénához) feltüntetett piros-kék vezetéket a csomagtartónyitó vezetékre csatlakoztassuk. 4. TÁVVEZÉRLŐK, ELELKTRONIKUS KULCSOK ÉS PST- K PROGRAMOZÁSA (csak új tartozékoknál) Kérjük, keressen fel egy szakműhelyt, ahol a tanítást elvégzik! A távadók kitörlése komoly javítási díjakat vonhat maga után és nem minősül garanciális meghibásodásnak!

11

12 4. sz. ábra GÉPKOCSI SEBESSÉG ÉRZÉKELŐ CSATLAKOZTATÁSA Blue - Kék Yellow-green - Sárga-zöld 5. sz. ábra BELSŐ VILÁGITÁS CSATLAKOZTATÁSA A helyes kábelezésre vonatkozó információk a 2.7. és a 3.6. pontokban olvashatók (a 2. funkciót Belső világítás az ott leírtaknak megfelelően állítsuk be).. Interior light - Belső világitás Diode - Dióda Door switch - Ajtózár kapcsoló Red-blue - Piros-kék 6. sz. ábra CSOMAGTARTÓ ZÁRÁS VEZÉRLÉSE Boot command contact- A csomagtartó vezérlés csatlakozói

13 5. ELLENŐRZÉS Bevezetés Valamennyi érzékelő működését a riasztóberendezés élesítését követő 30 másodpercen belül kell ellenőrizni, mivel ezt követően az érzékelők riasztást váltanak ki. Az ellenőrzés megkezdése előtt győződjünk meg róla, hogy a gépkocsi ajtajai, csomagtartó- és motorházteteje be van-e csukva. Ultrahang beállítás Amennyiben a gépkocsi rendelkezik ütésérzékelővel, az ultrahangos érzékelők tesztelése előtt az ütésérzékelők érzékenységét a téves riasztás elkerülés érdekében állítsuk minimumra. A teszteléshez hagyjuk nyitva a gépkocsi hátsó ablakát. A résen nyújtsuk be a kezünket: az érzékelő helyes működését rövid hangjelzés jelzi. 60 másodperc elteltével a rendszer teljesen élesített állapotban kerül és a behatolási kísérlet riasztást indít el. Az ultrahangos érzékelők érzékenységének helyes beállításáról úgy győződhetünk meg, hogy a gépkocsi becsukott ablakaira kézzel ráütünk (ügyeljünk arra, hogy ne tegyünk kárt a gépkocsiban). A jól beállított érzékelők ilyen eset ben nem jeleznek. Amennyiben az érzékenység beállításán változtatni akarunk, a riasztóberendezés központi egységén található forgógombbal végezhetjük el (az óramutató járásával megegyező irányba tekerve növeljük, azzal ellentétes irányba mozgatva csökkentjük az érzékelő érzékenységét). Feszültségérzékelő (élesítve) A gépkocsiban ülve élesítsük a riasztóberendezést úgy, hogy az ultrahangos védelmet kiiktatjuk. Várjuk meg míg a LED villogni kezd. Ezt követően kapcsoljuk be a belsőtéri világítást és ellenőrizzük, hogy a riasztás megszólal-e. Gyújtásérzékelő és motor indításgátlás Indítsuk be majd kapcsoljuk ki a motort. Élesítsük a riasztóberendezést úgy, hogy az ultrahangos védelmet kiiktatjuk. Kapcsoljuk be a gyújtást. Az indításgátlás aktiválódását öt hangjelzés is kíséri. Ütésérzékelő érzékenységének beállítása (nem tartozék) Az ütésérzékelő érzékenységét (a riasztóberendezés központi egységében található) állítsuk középhelyzetbe. Élesítsük a riasztóberendezést. Mozgassuk meg a kerekeket (ügyeljünk arra, hogy ne tegyünk kárt bennük). Az érzékelő helyes működését ekkor nyolc hangjelzés kíséri. Amennyiben az érzékenység beállításán változtatni akarunk, a forgógombot az óramutató járásával megegyező irányba tekerve növeljük, azzal ellentétes irányba mozgatva csökkentjük az érzékelő érzékenységét. Végső ellenőrzés Kapcsoljuk be a riasztóberendezést, majd győződjünk meg róla, hogy a gépkocsi irányjelzői bekapcsolnak, a sziréna két hangjelzést ad, az ajtók (ha csatlakoztattuk) záródnak, a LED bekapcsol. Várjunk 30 másodpercig, amíg a LED villogni kezd. Ezalatt az idő alatt a riasztóberendezés nem adhat téves riasztást. Nyissuk ki az ajtókat, a csomagtartót és a motorházat. A riasztást a sziréna megszólalása és az irányjelzők bekapcsolása jelzi. Kapcsoljuk ki a riasztóberendezést, majd győződjünk meg róla, hogy a gépkocsi irányjelzői bekapcsolnak, a sziréna egy hangjelzést ad, az ajtózárak (ha csatlakoztattuk) nyílnak, a LED kikapcsol. 6. MŰSZAKI ADATOK Áramellátás Feszültség tartomány Áramfelvétel élesített állapotban Áramfelvétel kikapcsolt állapotban A motor indításgátló maximális értéke A központi egység üzemi hőmérséklet tartománya A sziréna üzemi hőmérséklet tartománya Érvényes direktívák 12 V 9 16 V 10 ma 10 ma 10 A -40 C-tól +85 C-ig -40 C-tól +105 C-ig 95/54/EC,95/56/EC,R&TTE

LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS FC 6.06,FC 6.21,FC 6.52U

LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS FC 6.06,FC 6.21,FC 6.52U BESZERELÉSI UTASÍTÁS LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS FC 6.06,FC 6.21,FC 6.52U A termék megfelel az EC 95/54 és 95/56-os direktíváknak. A feszültségesésérzékelő kizárólag a nem európai országokban aktiválható.

Részletesebben

BESZERELÉSI UTASÍTÁS FC6.78 LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS. A gépkocsi eredeti távkapcsolójával működtethető változat

BESZERELÉSI UTASÍTÁS FC6.78 LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS. A gépkocsi eredeti távkapcsolójával működtethető változat BESZERELÉSI UTASÍTÁS FC6.78 LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS A gépkocsi eredeti távkapcsolójával működtethető változat A berendezés beszerelését kizárólag szakember végezheti. FIGYELEM! A forgalmazó nem vállal

Részletesebben

SPLIT MODUL BIZTONSÁGI RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

SPLIT MODUL BIZTONSÁGI RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SPLIT MODUL BIZTONSÁGI RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Kedves Vásárlónk! Mindenek előtt szeretnénk köszönetet mondani azért, hogy vásárlásánál választása a SPLIT riasztóberendezésre esett. Az alábbi használati

Részletesebben

CMF 14+ Saját távirányítóval és a gépkocsi távirányítójával is működtethető riasztókészülék. Telepítési útmutató

CMF 14+ Saját távirányítóval és a gépkocsi távirányítójával is működtethető riasztókészülék. Telepítési útmutató CMF 14+ Saját távirányítóval és a gépkocsi távirányítójával is működtethető riasztókészülék Telepítési útmutató Tartalomjegyzék A készülék tulajdonságai 3 Műszaki specifikáció 3 A készlet tartalma 4 A

Részletesebben

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő kimenet (külső CPL relé nélkül) Állandó távirányított Zárás/Nyitás

Részletesebben

CAN 700 (H) HASZNÁLATI UTASÍTÁS

CAN 700 (H) HASZNÁLATI UTASÍTÁS CAN 700 (H) HASZNÁLATI UTASÍTÁS AUTÓRIASZTÓ Működés RIASZTÓ BEKAPCSOLÁSA Nyomja meg a gépkocsi gyári távirányítójának záró gombját. Az aktiválást a következők erősítik meg: Indexvillogás a gépkocsi zárási

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS H P S 8 4 0 N E W ( H ) C A N B U S A U T Ó R I A S Z T Ó

HASZNÁLATI UTASÍTÁS H P S 8 4 0 N E W ( H ) C A N B U S A U T Ó R I A S Z T Ó HASZNÁLATI UTASÍTÁS H P S 8 4 0 N E W ( H ) C A N B U S A U T Ó R I A S Z T Ó Működés RIASZTÓ BEKAPCSOLÁSA Nyomja meg a gépkocsi gyári távirányítójának záró gombját. Az aktiválást a következők erősítik

Részletesebben

GP 48. Használati útmutató MK 300

GP 48. Használati útmutató MK 300 GP 48 Használati útmutató MK 300 A készlet tartalma GP 48 riasztó készülék Riasztó kábelköteg Beltérvédelmi ultrahang szonda Motortér kapcsoló Rögzítő tappancs készlet Csúszósaru Biztosíték- és lengőaljzat

Részletesebben

S Z E R E L É S I Ú T M U T A T Ó C O B R A 3 1 9 6, 3 1 9 1, 3 1 9 3, 3 1 9 8. berendezésekhez

S Z E R E L É S I Ú T M U T A T Ó C O B R A 3 1 9 6, 3 1 9 1, 3 1 9 3, 3 1 9 8. berendezésekhez S Z E R E L É S I Ú T M U T A T Ó C O B R A 3 1 9 6, 3 1 9 1, 3 1 9 3, 3 1 9 8 berendezésekhez Szerelési útmutató 2 AZ EGYES CSOMAGOK TARTALMA 3198 3193 3196 3191 3192 3186 3136 3176 3126 Szerelési útmutató

Részletesebben

Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A

Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A C O B R A 4 6 0 0 p l a t f o r m a u t ó r i a s z t ó berendezésekhez Tisztelt vásárló! Gratulálunk, amiért megvásárolta e terméket, melynek tervezése

Részletesebben

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet Jellemzők - 500 kártya vagy kulcstartós kártya tanítható meg akár vegyesen is - 30 programozható, maximum 6 számjegyű

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS H P S P T L ( H ) C A N B U S A U T Ó R I A S Z T Ó augusztus 4.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS H P S P T L ( H ) C A N B U S A U T Ó R I A S Z T Ó augusztus 4. HASZNÁLATI UTASÍTÁS H P S 8 4 0 P T L ( H ) C A N B U S A U T Ó R I A S Z T Ó Működés RIASZTÓ BEKAPCSOLÁSA Nyomja meg a gépkocsi gyári távirányítójának záró gombját. Az aktiválást a következők erősítik

Részletesebben

Autó biztonsági rendszer MISTRAL MAX R1. Felhasználói és beszerelői kézikönyv

Autó biztonsági rendszer MISTRAL MAX R1. Felhasználói és beszerelői kézikönyv Autó biztonsági rendszer MISTRAL MAX R1 Felhasználói és beszerelői kézikönyv A RENDSZER TULAJDONSÁGAI: Ugrókódos távirányítók Választható csendes be és kikapcsolás Programozható passzív élesedés Automatikus

Részletesebben

H P S 8 4 1 P T L ( H )

H P S 8 4 1 P T L ( H ) H P S 8 4 1 P T L ( H ) H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S C ANB US A U T Ó R I A S Z T Ó + R A B L Á S G Á T L Ó R E N D S Z E R Működés RIASZTÓ BEKAPCSOLÁSA Nyomja meg a gépkocsi gyári távirányítójának

Részletesebben

MISTRAL MAX 2 R. Autóriasztó beszerelési útmutató. www.metroman.hu

MISTRAL MAX 2 R. Autóriasztó beszerelési útmutató. www.metroman.hu MISTRAL MAX 2 R Autóriasztó beszerelési útmutató www.metroman.hu RENDSZER TULAJDONSÁGOK: Ugrókódos rendszer Ki/be kapcsolás távirányítóval Néma ki/be kapcsolás Passzív élesítés Automatikus újraélesedés

Részletesebben

Használati útmutató a HPA 2.0 és HPA 2.5 riasztókhoz

Használati útmutató a HPA 2.0 és HPA 2.5 riasztókhoz Használati útmutató a HPA 2.0 és HPA 2.5 riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881 www.setech.hu - 2 - A HPA riasztók kétgombos távirányítóval,

Részletesebben

RHINO Z1M NN TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ. Szerelési útmutató

RHINO Z1M NN TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ. Szerelési útmutató RHINO Z1M NN TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ Szerelési útmutató RHINO Z1M NN típusú gépkocsiriasztó szerelési útmutatója Ez a készülék minden olyan autótípushoz használható, amely már gyárilag távirányítós központizárral

Részletesebben

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Az e120 egy központi zár vezérlő készülék, amely két db elektronikus kártyával kerül forgalomba. A készülék az elektronikus kártya

Részletesebben

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

Egyirányú motorkerékpár riasztó rendszer. Felhasználói Kézikönyv SK21

Egyirányú motorkerékpár riasztó rendszer. Felhasználói Kézikönyv SK21 Egyirányú motorkerékpár riasztó rendszer Felhasználói Kézikönyv SK21 Figyelmeztetések 1. A rendszer telepítését csak képzett szakember végezheti. 2. A telepítés elkezdése előtt ellenőrizze a motorkerékpár

Részletesebben

Használati útmutató a LEGOS motorkerékpár riasztókhoz

Használati útmutató a LEGOS motorkerékpár riasztókhoz Használati útmutató a LEGOS motorkerékpár riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881 www.setech.hu - 2 - A LEGOS riasztók kétgombos távirányítóval

Részletesebben

Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A C O B R A 3 8 6 1, 3 8 6 3, 3 8 6 8. berendezésekhez

Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A C O B R A 3 8 6 1, 3 8 6 3, 3 8 6 8. berendezésekhez Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A C O B R A 3 8 6 1, 3 8 6 3, 3 8 6 8 berendezésekhez Útmutató a használó számára 2 Tisztelt vásárló! Gratulálunk, amiért megvásárolta e terméket, melynek

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S 2 0 1 0. 0 7. 1 5 - I G

H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S 2 0 1 0. 0 7. 1 5 - I G H P S 8 4 1 G S M H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S 2 0 1 0. 0 7. 1 5 - I G Ú J G E N E R Á C I Ó S C A N B U S A u t ó r i a s z t ó - R a b l á s g á t l ó r e n d s z e r, i n t e g r á l t G S M

Részletesebben

Használati útmutató a Meta M8700 és M8700A riasztókhoz

Használati útmutató a Meta M8700 és M8700A riasztókhoz Használati útmutató a Meta M8700 és M8700A riasztókhoz Az M8700 riasztók kétgombos távirányítóval, valamint egy, a visszajelző LED tokozásában elhelyezkedő nyomógombbal működtethetőek. A távirányító kisebb

Részletesebben

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Vehicle Security System VSS 1 Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Tisztelt Vásárló, Ebben az útmutatóban a következőkhöz találja meg a szükséges információt és műveleteket : A riasztórendszer üzembeállításának

Részletesebben

ES-S6A Beltéri sziréna. www.etiger.com

ES-S6A Beltéri sziréna. www.etiger.com ES-S6A Beltéri sziréna www.etiger.com HU Jellemzők Az ES-S6A használható kiegészítő szirénaként a riasztó rendszerhez csatlakoztatva, vagy önálló szirénaként távirányítóhoz és / vagy vezeték nélküli érzékelőkhöz

Részletesebben

DEF COM 3. Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

DEF COM 3. Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DEF COM 3 Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ - 2 - A DEF COM 3 riasztók kétgombos távirányítóval működtethetőek. A távirányító kisebb méretű, recés gombját A, a nagyobb, sima gombot B betűvel jelöljük.

Részletesebben

RHINO TX-320W TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ. Szerelési útmutató

RHINO TX-320W TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ. Szerelési útmutató RHINO TX-320W TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ Szerelési útmutató RHINO TX-320W típusú ugrókódos gépkocsiriasztó szerelési útmutatója A RIASZTÓ FO FUNKCIÓI: - 2 db 2 gombos ugrókódos, öntanulós távvezérlo - ajtók,

Részletesebben

OKOS RFID KULCS Gomb#1 Gomb#2 Gomb#3 Gomb#4. Zárás Nyitás Motorindítás Járműkeresés

OKOS RFID KULCS Gomb#1 Gomb#2 Gomb#3 Gomb#4. Zárás Nyitás Motorindítás Járműkeresés 760 RFID MOTORKERÉKPÁR RIASZTÓ RENDSZER OKOS RFID KULCS... 2 A JELADÓ MŰKÖDÉSE... 3 RENDSZER FUNKCIÓK... 4 KIHANGOSÍTÓ OKOS RFID TECHNOLÓGIA... 4 ALACSONY AKKUMULÁTORFIGYELMEZTETŐ JELZÉSEK... 5 ENERGIATAKARÉKOS

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

M43. Közelítőkártyás indításgátló készülék rablásgátló funkció lehetőséggel. Telepítési útmutató

M43. Közelítőkártyás indításgátló készülék rablásgátló funkció lehetőséggel. Telepítési útmutató M43 Közelítőkártyás indításgátló készülék rablásgátló funkció lehetőséggel Telepítési útmutató - 2 - MŰKÖDÉSI LEÍRÁS Az M43 egy automatikus élesedésű indításgátló készülék, amely mind közelítőkártyával,

Részletesebben

MAGICAR M870AS Beszerelési útmutató

MAGICAR M870AS Beszerelési útmutató Kétirányú távvezérlő és távindító rendszerrel ellátott riasztó MAGICAR M870AS Beszerelési útmutató www.metroman.hu I. Bevezetés A MAGICAR M870AS egy korszerű, magas szintű biztonsági eszköz. Köszönhetően

Részletesebben

Használati útmutató a MOP3 ( ) MOP4 ( ) OPEL riasztókhoz

Használati útmutató a MOP3 ( ) MOP4 ( ) OPEL riasztókhoz Használati útmutató a MOP3 (93 183 386) MOP4 (93 183 390) OPEL riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881 www.setech.hu - 2 - A riasztó védelme

Részletesebben

888X. Egyirányú autóriasztó rendszer. Felhasználói Kézikönyv

888X. Egyirányú autóriasztó rendszer. Felhasználói Kézikönyv 888X Egyirányú autóriasztó rendszer Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék Felhasználói Kézikönyv Telepítői Kézikönyv Figyelmeztetések Főbb jellemzők Műszaki jellemzők 2 2 2 Bekötési ábra Központi zár

Részletesebben

Használati útmutató a HPA 3.5 és HPA 4.0 riasztókhoz

Használati útmutató a HPA 3.5 és HPA 4.0 riasztókhoz Használati útmutató a HPA 3.5 és HPA 4.0 riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881 www.setech.hu - 2 - A HPA riasztók kétgombos távirányítóval,

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Riasztás/bezárás/lopásgátló riasztás(2):

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Riasztás/bezárás/lopásgátló riasztás(2): HASZNÁLATI UTASÍTÁS Riasztás/bezárás/lopásgátló riasztás(2): A: Élesítés: az élesítés gomb megnyomásával a sziréna egyet csipog és fényszórók egy rövidet villannak. A központ zár automatikusan lezárja

Részletesebben

PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PC160 VEZÉRLŐEGYSÉG 24 VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK 1. PC160 VEZÉRLŐ EGYSÉG 2. ÁLLÍTÁSOK 2.1 SW1 DIP KAPCSOLÓ ÁLLÍTÁS 2.2 FUNKCIÓ KAPCSOLÓK ÉS LED FÉNYJELZÉSEK 2.3 TÁVIRÁNYÍTÓ

Részletesebben

WHEELS HC-777 (ACJ) TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ. Kezelési útmutató

WHEELS HC-777 (ACJ) TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ. Kezelési útmutató WHEELS HC-777 (ACJ) TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ Kezelési útmutató Köszönjük, hogy autójába Wheels autóriasztót szereltetett. Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a használati utasítást, hogy a készüléket sokáig

Részletesebben

DS500 CAN U CANBUS AUTÓRIASZTÓ TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. www.metroman.hu. Oldal: 1 / 7

DS500 CAN U CANBUS AUTÓRIASZTÓ TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. www.metroman.hu. Oldal: 1 / 7 DS500 CAN U CANBUS AUTÓRIASZTÓ TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ www.metroman.hu Oldal: 1 / 7 DS500 CAN készülék főbb jellemzői a DS500 CAN U verzió ultrahangos érzékelőket tartalmaz 2 különálló jelbemenet

Részletesebben

Rövidített használati útmutató fisotech GSM Gold

Rövidített használati útmutató fisotech GSM Gold Rövidített használati útmutató fisotech GSM Gold Kérem olvassa el figyelmesen a tájékoztatót a hatékony és gyors beüzemelés érdekében! Első lépések: Helyezze feszültség alá a riasztóközpontot, az egység

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4 PL500 Tartalomjegyzék 1 Figyelmeztetések 2 2 Telepítés 3 2.1 A rendszer standard telepítése 3 2.2 Eszköz leírása 3 2.3 Eszköz mérete 4 2.4 Hajtómotor és fogasléc telepítése 4 2.5 Telepítés ellenőrzése

Részletesebben

META MOP3, MOP4 riasztók TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

META MOP3, MOP4 riasztók TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ META MOP3, MOP4 riasztók TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 1 MŰSZAKI PARAMÉTEREK ÁLTALÁNOS Tápfeszültség 12 V (10 15 V) Áramfelvétel (bekapcsolt állapotban).6,5 ma Áramfelvétel (kikapcsolt állapotban)..1 ma Üzemi hőmérséklet.-

Részletesebben

Intégro CLIA. A klímavezérlő számítógép általános ismertetése

Intégro CLIA. A klímavezérlő számítógép általános ismertetése BRINKMAN HUNGARY KFT. Hódmezővásárhely 6800 Szántó K. J. u. 180. Tel.: (62) 533-260 Fax.: (62) 243-254 Intégro CLIA A klímavezérlő számítógép általános ismertetése Az Integro Clia növényházakban alkalmazható

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK ÁLTALÁNOS LEÍRÁS CAME alap vezérlés 230V-os egyfázisú szárnyaskapu meghajtásokhoz, AF frekvenciakártya kapcsolattal, max. 320W teljesítménnyel. A terméket teljes egészében a CAME Cancelli Automatici SPA.

Részletesebben

Telepítői tájékoztató és beszerelési utasítás. a META M8700 riasztóhoz

Telepítői tájékoztató és beszerelési utasítás. a META M8700 riasztóhoz Telepítői tájékoztató és beszerelési utasítás a META M8700 riasztóhoz - 2 - Az M8700 riasztó kétgombos távirányítóval, valamint egy, a visszajelző LED tokozásában elhelyezkedő nyomógombbal működtethetőek.

Részletesebben

H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S

H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S H P S 8 4 5 ( H ) H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S C A N B U S / A n a l ó g A u t ó r i a s z t ó é s R a b l á s g á t l ó r e n d s z e r, k i e g é s z í t h e t ő P A T R O L L I N E t á v v e

Részletesebben

e 525 e 526 Használati útmutató

e 525 e 526 Használati útmutató e 525 e 526 Használati útmutató Az e525 riasztó készlet tartalma e525 riasztó készülék Távirányító Riasztó kábelköteg LED Beszerelő készlet Motortér kapcsoló Tartókonzol Gyorsrögzítő Használati és kezelési

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

AUTÓRIASZTÓ SPY, PKE SYSTEM LA3

AUTÓRIASZTÓ SPY, PKE SYSTEM LA3 N09091 AUTÓRIASZTÓ SPY, PKE SYSTEM LA3 Használati útmutató A távirányító gombjainak funkciói Élesítés Hatástalanítás Néma riasztás Autókeresés Élesítés Nyomja meg az élesítés gombot egyszer. A sziréna

Részletesebben

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás

Részletesebben

M355/M357. Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

M355/M357. Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ M355/M357 Motorkerékpár riasztó TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ - 2 - A riasztó védelme az alábbiakra terjed ki: gyújtás bekapcsolása, akkumulátor kiszerelése (csak M357), motorkerékpár billentése, elmozdítása, oldaltámasz

Részletesebben

RHINO Z1M NN TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ. Szerelési útmutató

RHINO Z1M NN TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ. Szerelési útmutató RHINO Z1M NN TÍPUSÚ GÉPKOCSIRIASZTÓ Szerelési útmutató RHINO Z1M NN típusú gépkocsiriasztó szerelési útmutatója Ez a készülék minden olyan 12V-os negatív testelésű autótípushoz használható, amely már gyárilag

Részletesebben

GALAXY G-100. Távirányítós, ugrókódos autóriasztó. Használati utasítás. 1.6 v

GALAXY G-100. Távirányítós, ugrókódos autóriasztó. Használati utasítás. 1.6 v GALAXY G-100 Távirányítós, ugrókódos autóriasztó Használati utasítás 1.6 v 1 Használati utasítás A két gombos távirányító alapfunkciói: 1. gomb: a. Beélesítés/kioldás csipogással nagy gomb egyszeri megnyomása

Részletesebben

TARTALOM. BLINDER M-20 X-TREME készlet tartalma BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER

TARTALOM. BLINDER M-20 X-TREME készlet tartalma BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER TARTALOM A BLINDER M20-XTREME készlet tartalma szerelési folyamat Szerelési útmutató Elektromos szerelési utm. Lézeres sebességmérés BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER Köszönjük hogy megvásárolta a BLINDER

Részletesebben

H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S

H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S H P S 841 G S M H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S 2 0 1 0. 0 7. 1 5 - T Ő L ÚJ G E N E R Á C I Ó S C A N B U S A u t ó r i a s z t ó - R a b l á s g á t l ó r e n d s z e r, i n t e g r á l t G S M p

Részletesebben

YK-520L. Telepítési es programozási útmutató LEÍRÁS TULAJDONSÁGOK JELZÉSEK ÉS ELÖLAP KÜLTÉRI KÓDBILLENTYŰZET ÉS KÁRTYAOLVASÓ. YLI S IKMAGNESEK Kft

YK-520L. Telepítési es programozási útmutató LEÍRÁS TULAJDONSÁGOK JELZÉSEK ÉS ELÖLAP KÜLTÉRI KÓDBILLENTYŰZET ÉS KÁRTYAOLVASÓ. YLI S IKMAGNESEK Kft LEÍRÁS Vízálló kültéri stand alone kártyaolvasó TULAJDONSÁGOK Négy féle ajtónyitási mód: - számjegyű kóddal - Proximity kártyával - Proximity kártyával és számjegyű kóddal (8 szett számjegyű kód) - Proximity

Részletesebben

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére!

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére! A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA Leírás telepítő szakemberek részére! ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A Sun Power berendezés a 24 V-os Telcoma automatizációk mozgatására lett tervezve, szükségtelenné téve a 230

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 31712X3 Összecsukható elektromos kerékpár Devron X3 12

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 31712X3 Összecsukható elektromos kerékpár Devron X3 12 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 31712X3 Összecsukható elektromos kerékpár Devron X3 12 TARTALOM BEVEZETŐ.... 3 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 A TERMÉK LEÍRÁSA... 3 A TERMÉK PARAMÉTEREI... 4 KIJELZŐ LEÍRÁSA.... 6

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz Tartalomjegyzék Beépítés és bekötési rajz Vázlatos bekötési ábrák Szenzorok beépítése A kijelző elhelyezése Központi egység telepítése Funkciók Riasztás A rendszer működése

Részletesebben

Telepítési útmutató. SILIN SW200A SW200B automata ajtónyitó P U S H

Telepítési útmutató. SILIN SW200A SW200B automata ajtónyitó P U S H Telepítési útmutató SILIN SW200A SW200B automata ajtónyitó P U S H Tartalom 1 Technikai jellemzők 2 Szerkezeti elemek 3 A telepítés lépései 3.1 Az alaplap telepítése (SW200A) 3.2 Az alaplap telepítése

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás AC-MFP-X7 RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Telepítés... 3 2. Alkalmazás lehetőségek és funkciók... 3 3. Csatlakozás... 4 3.1 Elektromos zár csatlakoztatása...

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0 Verzió: 2.0 Tartalomjegyzék WiLARM-MICRO... 1... 1 A GSM modul működése, főbb funkciói... 3 A modul részei... 3 Mini USB csatlakozó... 3 Sorkapcsok... 3 Tápellátás... 3 Bemenetek... 3 LEDek... 4 LEDek

Részletesebben

A. Rendszerműködés A01. Rendszerélesítés A rendszer a következőképpen élesíthető:

A. Rendszerműködés A01. Rendszerélesítés A rendszer a következőképpen élesíthető: wwwmetromanhu A Rendszerműködés 2 A01 Rendszerélesítés 2 A02 Rendszerhatástalanítás 4 A03 Állapotjelző LED 5 A04 Ideiglenes érzékelő kikapcsolása 5 A05 Szerviz mód 6 A06 Rendszer kioldás és riasztás 6

Részletesebben

SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AUTÓRIASZTÓK SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ kompakt riasztó(7912,7918,7518) berendezésekhez 2 GÉPKOCSIJÁNAK TELJES VÉDELME Gratulálunk, amiért megvásárolta a járművek számára készült Cobra riasztóberendezést.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv AR-721KP. Version: 1.2

Felhasználói kézikönyv AR-721KP. Version: 1.2 Felhasználói kézikönyv AR-721KP Version: 1.2 Tartalomjegyzék Oldal 1 Fő jellemzők --------------------------------- 1 2 Megjegyzés --------------------------------- 1 3 Panel jelzései ---------------------------------

Részletesebben

alarm MICROALARM KFT Budapest, Kende u. 1. Tel.: ,

alarm MICROALARM KFT Budapest, Kende u. 1. Tel.: , TP 5 MIKROPROCESSZOROS KÖZPONT Felhasználói Leírás VERZIÓ 1.0-11/00 Az Ön telepítõje: Tecn alarm MICROALARM KFT. 1111 Budapest, Kende u. 1. Tel.: 385-33-37, 385-33-39 TP5 FELHASZNÁLÓI LEIRÁS - +! Gyorsan

Részletesebben

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK 36 150 065 A CLT1 kompresszor tesztelő a kuplung nélküli kompresszorok tesztelésére alkalmas. Ez a készülék a modern kompresszorok tesztelését végzi egyszerűen,

Részletesebben

Személyhívóval és motor távindítási funkcióval rendelkező autóriasztó. Használati és telepítési útmutató. www.metroman.hu

Személyhívóval és motor távindítási funkcióval rendelkező autóriasztó. Használati és telepítési útmutató. www.metroman.hu Személyhívóval és motor távindítási funkcióval rendelkező autóriasztó Használati és telepítési útmutató www.metroman.hu Tartalomjegyzék 1 Fontos megjegyzés 2 Bemutatás 3 Távirányító 3.1 Távirányító kijelzője

Részletesebben

PASSO KÓD TASZTATÚRA

PASSO KÓD TASZTATÚRA s PASSO KÓD TASZTATÚRA ADATOK A PASSO egy digitális kód tasztatúra ami aktiválja a reléket egy 1-8 számjegyű kóddal. Használata ideális olyan helyekre ahol fontos a biztonság, viszont nem kell távirányítót

Részletesebben

Telepítési útmutató a HPA 2.0 HPA 2.5 HPA 3.5 HPA 4.0 riasztókhoz

Telepítési útmutató a HPA 2.0 HPA 2.5 HPA 3.5 HPA 4.0 riasztókhoz Telepítési útmutató a HPA 2.0 HPA 2.5 HPA 3.5 HPA 4.0 riasztókhoz - 2 - A HPA riasztók kétgombos távirányítóval, valamint egy, a visszajelző LED tokozásában elhelyezkedő nyomógombbal működtethetőek. A

Részletesebben

CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS

CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS R/C SYSTEMS CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS PHONE OFFICE: +36.1.303-8109, FACTORY:+36.1.303-1056/17 FAX: +36.1.303-8109/18 Site: http://enforcer.hu E-mail: rcsys@rcsysline.com

Részletesebben

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető Sebury BC-2000 Önálló RF kártyás és kódos beléptető A BC-2000 önálló RF kártyás és kódos beléptető a legújabb mikroprocesszoros technológia segítségével képes zárak, kapuk vezérlésére. A programozás a

Részletesebben

TELEPÍTÉSI LEÍRÁS. 1. Ábra 2. Ábra. 3. Ábra. 4. Ábra

TELEPÍTÉSI LEÍRÁS. 1. Ábra 2. Ábra. 3. Ábra. 4. Ábra TELEPÍTÉSI LEÍRÁS 1. Ábra 2. Ábra 3. Ábra 4. Ábra 5. Ábra 6. Ábra 7. Ábra TULAJDONSÁGOK Az SRC egy rádió adó/vevő rendszer élvédelem alkalmazásához vagy más biztonsági rendszerhez, ahol a kábelezés nem

Részletesebben

HT36AL-4, HT36AL-4E(M) valamint HT38AL-4, HT38AL-4E(M) típusú gépkocsiriasztók kezelési utasítása és szerelési útmutatója

HT36AL-4, HT36AL-4E(M) valamint HT38AL-4, HT38AL-4E(M) típusú gépkocsiriasztók kezelési utasítása és szerelési útmutatója HT36AL-4, HT36AL-4E(M) valamint HT38AL-4, HT38AL-4E(M) típusú gépkocsiriasztók kezelési utasítása és szerelési útmutatója A RIASZTÓ FÕ FUNKCIÓI: - fixkódos rádiótávirányítás 531.441 kódkombinációval (HT36AL-4,

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. FM Kétirányú riasztóhoz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. FM Kétirányú riasztóhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FM Kétirányú riasztóhoz Tartalomjegyzék Funkciók Ikonok Távirányítóval kapcsolatos fontos megjegyzések Alapfunkciók Riasztás Néma riasztás Autókeresés Hatástalanítás A csomagtér kinyitása

Részletesebben

Használati útmutató a BKA (HPV) SKODA riasztókhoz

Használati útmutató a BKA (HPV) SKODA riasztókhoz Használati útmutató a BKA 609001 (HPV) SKODA riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881 www.setech.hu - 2 - A riasztók kétgombos távirányítóval,

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

CAESAR CT-220UR-24V autóriasztó + rablásgátló

CAESAR CT-220UR-24V autóriasztó + rablásgátló CAESAR CT-220UR-24V autóriasztó + rablásgátló Felhasználói útmutató Kedves Vásárló! Megtisztelve érezzük magunkat, hogy termékünket választotta. A CAESAR készülékcsalád már 1995 óta van forgalomban. Folyamatosan

Részletesebben

YK-520L kültéri kódbillentyûzet és kártyaolvasó

YK-520L kültéri kódbillentyûzet és kártyaolvasó YK-520L kültéri kódbillentyûzet és kártyaolvasó Jellemzõk Mutatós, vízálló kültéri stand alone kártyaolvasó Négy féle ajtónyitási mód: - 4 számjegyû kóddal - Proximity kártyával - Proximity kártyával és

Részletesebben

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság COBALT COBALT Plus COBALT Pro DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ cobalt_hu 07/15 A COBALT / COBALT Plus / COBALT Pro a védett területen történő mozgás érzékelését teszi lehetővé. Ez a kézikönyv

Részletesebben

AC-MFS. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MFS. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MFS RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás 1.Tulajdonságok 1.1 Műszaki adatok Kártyaolvasó típusa Mifare 13.56 MHz Olvasási távolság 1-15 cm Nyitási lehetőségek Kártya / Kulcstartós kártya

Részletesebben

JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel

JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel 1 JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel Felszerelési javaslat: JIM garázskapu mozgató szett 2 Technikai adatok: JM.3 JM.4 Tápfeszültség: 230Vac 230Vac Motor: 24Vdc 24Vdc Teljesítmény:

Részletesebben

JIM garázskapu mozgató szett JIM. JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel

JIM garázskapu mozgató szett JIM. JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel 1 JIM JM.3, JM.4 garázskapu mozgató szett CP.J3 vezérléssel Felszerelési javaslat: JIM garázskapu mozgató szett 2 Technikai adatok: JM.3 JM.4 Tápfeszültség: 230Vac 230Vac Motor: 24Vdc 24Vdc Teljesítmény:

Részletesebben

PC170 VEZÉRLŐEGYSÉG 24VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PC170 VEZÉRLŐEGYSÉG 24VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PC170 VEZÉRLŐEGYSÉG 24VDC HAJTÓ MOTOR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK 1. VEZÉRLŐ EGYSÉG 2. BEÁLLÍTÁSOK 2.1 SW1 DIP KAPCSOLÓ BEÁLLÍTÁSOK 2.1.1 KAPUMOZGÁS LASSULÁS 2.1.2 TÚLÁRAM VÉDELEM 2.1.3 KAPU

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP4, 8 és 16 kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik.

Részletesebben

GREY GREY Plus DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ

GREY GREY Plus DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ GREY GREY Plus DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ A GREY / GREY Plus érzékelők a védett területen történő mozgás érzékelését teszik lehetővé. grey_hu 02/13 1. Tulajdonságok Passzív infravörös (PIR)

Részletesebben

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 DIGITÁLIS PASSZÍV INFRAÉRZÉKELŐ BEÉPÍTETT VILÁGÍTÁSSAL 1. Tulajdonságok Duál-elemes pyroszenzor. Teljesen digitális mozgásérzékelési algoritmus. Kettős jelelemzés, érték és

Részletesebben

G-760 Használati utasítás

G-760 Használati utasítás G-760 Használati utasítás Használati utasítás Az LCD-s távirányító alapfunkciói: 1. gomb: a. Beélesítés/kioldás csipogással az 1-es gomb egyszeri megnyomása b. Csomagtartó nyitás funkció az 1-es gomb 2

Részletesebben

Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A C O B R A 3 9 9 1, 3 9 9 3, 3 9 9 8, berendezésekhez

Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A C O B R A 3 9 9 1, 3 9 9 3, 3 9 9 8, berendezésekhez Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A C O B R A 3 9 9 1, 3 9 9 3, 3 9 9 8, berendezésekhez Útmutató a használó számára 2 Tisztelt vásárló! Gratulálunk döntéséhez, hogy Ön vásárlásakor e

Részletesebben

Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató

Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató Forgalmazza: 6782, Mórahalom, Szegedi u. 108. 1. DPC-10 előlap bemutatása Modell száma LED lámpa LCD kijelző Nyomásegység Gombok

Részletesebben

FIREPLACE OS2 (RT-28G-OS2)

FIREPLACE OS2 (RT-28G-OS2) RT08GOS2/2012/v.2.0/HUN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V.2.0 (23.08.2012 PROGRAM VERSION FROM 2.0) FIREPLACE OS2 (RT-28G-OS2) TÜZELÉS OPTIMALIZÁLÓ HŐTÁROLÓS TŰZTEREKHEZ 1. Alap műszaki adatok Feszültség 230V/50Hz

Részletesebben