A 2013-as HONDA SH150i és SH125i

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 2013-as HONDA SH150i és SH125i"

Átírás

1 A 2013-as HONDA SH150i és SH125i A sajtóközlemény megjelenésének dátuma: Modellfrissítések: Tetőtől talpig teljesen új külső, Start-Stop rendszer, 17%-kal (SH150i) valamint 25%-kal (SH125i) hatékonyabb üzemanyag-fogyasztású motor és az első olyan Honda robogó, amely, lábtartóval és az ülés alatt zárt bukósisak részére kialakított tárolóval rendelkezik. A 16"-os kerekek ABS fékrendszerrel szereltek. Tartalom: 1. Bevezetés 2. A modell áttekintése 3. Főbb jellemzők 4. Választható színek 5. Kiegészítők 6. Műszaki adatok 1. Bevezetés A Honda SH típusú robogócsaládja, amely az egyszerű felépítésű SH50-es modellel indult 1984-ben, mára Európa legnépszerűbb modelljévé vált, a több mint 1 millió darabos értékesítési darabszámot elérve. A 2001-ben bemutatott eredeti négyütemű SH150-es modellt, a Honda kezdettől fogva globális értékesítésre szánta, és köszönhetően a takarékos, de komoly teljesítményű motorjának, fürgeségének és biztos kezelhetőségének valamint a nagy, 16-colos átmérőjű kerekeiből adódó stabilitásának azonnali sikert aratott Európában. Miután az elmúlt évtized során folyamatos fejlődésen ment keresztül már 2005 óta az SH150i modell PGM-FI üzemanyag-befecskendező rendszerrel volt felszerelve az SH típus több százezer ember számára a tökéletes városi közlekedés eszközévé vált. Az SH125-ös modell 2011-ben eladott motorkerékpárral az egyik legkelendőbb kétkerekű gépjármű volt Európában. A Honda az évtizedes gépjármű gyártás során megszerzett tudásával egy olyan robogót hozott létre, amelyben tökéletes egyensúlyban van minden, ami szükséges: stílus, megbízhatóság, gazdaságosság és a vitathatatlan praktikum. Naponta szállítja az embereket munkába, egyetemre, vásárolni, vagy egyszerűen ahova csak menniük kell, így a mindennapi élet nélkülözhetetlen eszközévé vált. 2. A modell áttekintése A következő generációs SH150i és SH125i modellek tervezésének meghatározásakor a Honda mérnökei egy érdekes problémával szembesültek. Az előző széria felépítése annyira jól bevált és olyan sikeres volt, hogy annak tényleges fejlesztése komoly kihívásnak bizonyult. Ezúttal egy teljesen új modell kerül a piacra, amelynek gyártása továbbra is a Honda olaszországi Atessa létesítményében történik, és a fejlesztő csapat a kezdetektől fogva három kulcsfontosságú célt tűzött maga elé:

2 1) Legjobb legyen kategóriájában, leginkább üzemanyag-takarékos és környezetbarát. 2) Kialakítása legyen olyan magas színvonalú, amely egyszerre stílusos, funkcionális, és határozott egyedi arculatával nagy büszkeséggel tölti el tulajdonosát. 3) Fejlettebb felszereltséggel és műszaki paraméterekkel rendelkezzen, mindezt megfizethető áron. Az új SH150i&SH125i szíve a benne lévő, esp (Enhanced Smart Power) néven ismert vadonat új motor, amelyet teljes egészében alacsony súrlódású technológiai megoldással építettek és motorleállítási funkcióval Start-Stop rendszerrel láttak el, valamint az előző szériával összehasonlítva már-már hihetetlen, 17%-kal (SH150i), valamint 25%- kal (SH125i) jobb üzemanyag-hatékonyságot értek el. Az újból programozott PGM-FI üzemanyag-befecskendezés és a hatékonyabb égés is bőségesen biztosítja a valós teljesítményt és nyomatékot a városi motorozás küzdőterén leginkább használt fordulatszám-tartományban. A teljesen átdolgozott váz a védjegyként szolgáló 16"-os kerekeivel még jobb kezelhetőséget és nagyobb stabilitást biztosít, míg a Magyarországon forgalmazott modellekhez az ABS rendszer alap felszereltségként kapható a megszokott CBS (kombinált fékrendszer) fékek helyett. Erős és meglehetősen egyéni vonásokkal rendelkezik ugyanakkor továbbra is elég karcsú ahhoz, hogy átférkőzzön a legsűrűbb forgalmon is, és most már egy zárt bukósisak ülés alatti tárolására is alkalmas. Összességében, jelenleg 20 szabadalom bejegyzése van folyamatban az SH150i és SH125i motorjával és vázával kapcsolatban, ami bizonyítja, hogy mennyi új elgondolás került a tervezésbe, ezzel is hangsúlyozva a modell kulcsfontosságú szerepét mind a gyártó és az ügyfélkör számára. Az európai ingázók királya: az SH150i és SH125i 3. Főbb jellemzők 3.1. Forma Az SH150i és SH125i áramvonalas kialakítása finom, mégis jelentős fejlődést mutat. A Honda tervezőmérnökei által követett elgondolás a funkcionális szépség = emberbarát, kényelmes kialakítás. Más szóval, jól kell kinéznie, és ugyanakkor működnie kell, miközben megőrzi jellegzetes SH megjelenését. A motoros kényelmét a nagyon természetes robogós testtartás, és a kiváló időjárással szembeni védelem biztosítja, a sík lábtér pedig nagyfokú szabadságot ad a lábnak. Az SH150i és SH125i robogón bőven van hely két ember számára is, amennyiben a városi közlekedés során utast kell szállítani. A behajtható alumínium lábtartó, stabil támaszt biztosít különösen fékezéskor, mikor az utasnak szüksége van rá. A lapos ülés megbízható tartást és rengeteg mozgásteret ad, valamint a gondosan kialakított vonalvezetésű forma és a vékony lábtér miatt könnyen elérhető a talaj is. Az ülésmagasság mindkét modell esetében 800 mm. A forma egyszerű, mégis elegáns, egyedi megjelenést kölcsönöz az SH150i és SH125i modellnek. Kifejező, új arca a jellegzetes és kompakt, négylencsés lámpatestek segítségével lett kialakítva; a tervező csapat nagyobb szabadsággal dolgozhatott rajta,

3 mivel a hűtőrendszer már a motor szerves részét képezi (és nem a jármű elejére van felszerelve). Az oldalnézetet dinamikus vonalvezetés jellemzi, amely a gerincvonalon fokozatosan épül ki hátrafelé. Az SH150i és SH125i minőségét és rendeltetését egy fényes, domború gravírozott logó hangsúlyozza ki. A hátsó középső féklámpa és a kettősrétegű osztott hátsó lámpa csak fokozza egyéni jellegét, és még jobb láthatóságot kölcsönöz neki. Amint azt a tervezőmérnökök előre meghatározták, a formának szerves egységet kell alkotnia a funkcióval, és ennek érdekében az apró részletek éppoly fontosak. A baloldalra felszerelt, elülső kesztyűtartó praktikus, könnyen hozzáférhető tárolót biztosít, míg a kiegészítő kampó biztonságosan rögzíti a táskákat. A sebességmérő egy nagy, jól látható számlap, amelynek mutatója a motor indításakor teljesen végigfut a számlap ívén. Analóg mérőműszerek szolgálnak továbbá az üzemanyag és a hőmérséklet mérésére is, amelyek egy pillantással könnyen leolvashatók. A vezetőülés alatti tároló terület elején, mindkét oldalon egy-egy bukósisak-tartó kampót helyeztek el, amelyre szükség szerint a bukósisak kívülről biztonságosan rögzíthető. Ezen kívül az ülés alatti tároló egy zárt bukósisak befogadására is alkalmas. Az üzemanyag-tartály 7,5 literes, és ezzel az új motor jobb üzemanyag-hatékonyságával együtt a kategóriáján belüli legjobb tartományba tartozik.

4 3.2. Váz Egy zárt bukósisak tárolására is elegendő, nagyobb szállítási kapacitás elérése érdekében a karosszéria térfogatának megnövelése nélkül az SH150i és SH125i nagy szakítószilárdságú acélcső vázszerkezete egy központi rácsos szakasszal rendelkezik, amely szépen összekapcsolja a váz alsó részét a hátsó részével. Ez a korábbi tervezésű modelleken használt megerősített merevítő lemezt váltja ki, és ezáltal az előző szériához képest 1 kg-mal csökken a váz súlya. A merevség és a tartósság optimalizálása érdekében a váz szilárdságát könnyű, öntött alumínium kerekek egészítik ki, amelyek 10 igen vékony küllővel és tömlő nélküli gumiabroncsokkal vannak felszerelve. A különféle útfelületeken mindig nagy jelentőséggel bír az SH150i és SH125i modell megbízható kezelhetősége és stabilitása szempontjából, hogy a kerékátmérő továbbra is 16"-os; a tengelytávolság pedig mindössze 1340 mm. A hátsó lengéscsillapító előfeszítésének beállítási tartománya három állásról ötre nőtt, nagyobb lehetőséget biztosítva ezzel a motorosnak a finom beállításokra, különösen, amikor utast is szállít. A teleszkópos első villa 100 mm-es rugóúttal kiváló úttartást biztosít, és úgy van beállítva, hogy kényelmes mégis jól kezelhető motoros élményt nyújtson. Az új gép egyik legfontosabb jellemzője az ABS rendszer (blokkolásgátló fékrendszer), amely a nedves vagy csúszós útviszonyok között csökkenti a balesetveszélyt azzal, hogy a lehető legrövidebb fékutat garantálja, ezzel növelve a vezető magabiztosságát minden helyzetben.

5 3.3. Motor A Honda következő generációs négyütemű, folyadékhűtéses, kétszelepes motorjának, az esp -nek (ugyanezt találjuk a legújabb PCX125i-ben is) fejlesztése egy olyan nagy tartósságú hajtómű létrehozására irányult, amely méreteiben kisebb, gazdaságosabban gyártható, és amelyet mégis jobb teljesítmény jellemez, valamint jelentősen jobb üzemanyag-felhasználási hatékonysága révén környezetvédelmi szempontból is figyelemre méltó. Arra is szükség volt, hogy a robogósok által leginkább szükségesnek tartott azaz az alacsony és közepes fordulatszám tartományban érjenek el jó teljesítményt, és a robogó működése csendesebb legyen. A robogó tervezésekor jelentős szerepet játszott a tömegközpontosítás. A hűtőrendszert ahelyett, hogy a gép elejére szerelték volna fel magába a motorba építették be egy sokkal egyszerűbb, könnyebb (közel 1 kg-os súlymegtakarítást jelentő), és hatékonyabb elrendezés érdekében. Az elektronikusan vezérelt ACG indítómotor nemcsak beindítja a motort, hanem áramot is fejleszt, és így felváltja a hagyományos indítómotor és áttétel rendszert. A motoron belül végzett további finomítás az alkatrészek súlyának nettó 20%-os csökkenését eredményezte, így a blokk nem csak könnyebb lett, de az előállítási költségekben is jelentős megtakarítást értek el. Kulcsfontosságú üzemanyag-takarékos technológiát képvisel az alapjárati leállítás (Idling Stop vagy Start-Stop rendszer). Ez a jobb oldali kormánymarkolaton lévő kapcsoló segítségével működtethető, és amint azt aktiválják, három másodperc után automatikusan leállítja az alapjáraton működő motort, ami a gázkar elfordításakor azonnal újraindul. Ez zökkenőmentesen működik, köszönhetően a forgattyústengelyt a szívóütemet megelőző pozíciójába visszaállító swing-back rendszernek és a nyomáscsökkentő eljárásnak, amely a sűrítés miatt fellépő indítási ellenállást képes csökkenteni.

6 A motor kompakt, a PGM-FI üzemanyag-befecskendező rendszer által levegő/üzemanyag keverékkel pontosan feltöltött égéstere megfelelő égési sebességet és hűtőteljesítményt biztosít, és tökéletesen a városi vezetési feltételekhez igazítja a forgatónyomaték leadását. A szívócsatorna rendkívül precízen kidolgozott, így a gázok áramlása akadálymentes, az optimalizált gyújtásvezérlés mellett a vízhűtő köpenynek és a hűtőrendszernek köszönhetően az égéstér hűtése is hatékony, így a motor még csendesebb járású. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzák ki a tömegközpontosításból, az egyes alkatrészek csökkentéséből és az alapjárati leállításból, számos alacsony súrlódást eredményező technológiai megoldást alkalmaztak a motor belsejében. A dugattyú és a henger érintkezése közben fellépő súrlódást az eltolt tengelyű henger kialakítás csökkenti. A dugattyú súlyát a számítógéppel történő tervezés (CAE) segítségével csökkentették. A hengerhüvely külső felületének kialakítása nagyban hozzájárul az olajfogyasztás csökkentéséhez és a hűtés hatékonyságának növeléshez. A szelephimba-tengelyhez tűgörgős csapágyat alkalmaztak, amely csökkenti a súrlódást, míg kisebb, könnyebb görgők segítik az optimalizált bütyökprofilt és szeleprugó-terhelést. A hűtőtömb hatékonyabb, így a hűtőrendszer hátulján kisebb, könnyebb hűtőventilátort igényel, csökkentve ezzel a súrlódási veszteségeket. A sebességváltó házában tett belső módosításoknak köszönhetően csökkent az olajveszteség, az olaj mennyiségét pedig 36%-kal csökkentették a jelenlegi 150 köbcentiméteres modellhez képest. A sebességváltón belüli gördülési ellenállás három fő csapágy alkalmazásával csökkent, amelyeket kifejezetten arra szántak, hogy az egyedileg kapott terhelést elbírják. 4. Választható színek Pearl Nightstar Black Pearl Cool White Moondust Silver Metallic Pearl Siena Red 5. Kiegészítők Az SH150i és SH125i modell tervezésekor a kiegészítőket a kezdetektől fogva szem előtt tartották az egységes megjelenés érdekében. A nagy hátsó csomagtartóra rögzíthető hátsódoboz széria felszerelés a Magyarországon forgalmazott modelleken, azonban az előző szériához tartozó doboz is kompatibilis az új modellel. Extraként szélterelő és kézvédő választható, amelyekkel együtt válik teljessé a karosszéria áramvonalas sziluettje.

7 6. Műszaki adatok: SH150i MOTOR Típus Folyadékhűtéses, négyütemű, egy felső vezérműtengelyes Hengerűrtartalom 153 cm3 Furat löket 58 57,9 mm Sűrítési arány 11:01 Max. leadott teljesítmény 11,0 kw/8250 ford./perc (95/1/EK) Max. forgatónyomaték 14 Nm/6500 ford./perc (95/1/EK) Alapjárati fordulatszám 1700 ford./perc Olajtérfogat 0,9 liter ÜZEMANYAG- ELLÁTÓ RENDSZER Befecskendezés PGM-FI elektronikus üzemanyag-befecskendezés Üzemanyagtartály térfogata 7,5 liter Üzemanyag-fogyasztás 42,0 km/l (motorleállító funkció nélkül, WMTC üzemmódban) 43,8 km/l (motorleállító funkcióval, WMTC üzemmódban) ELEKTROMOS RENDSZER Gyújtásrendszer Digitális tranzisztoros, elektronikus rásegítéssel Gyújtásidőzítés 12 BTDC (alapjárat) ~ 65 BTDC (8500 ford./perc) Gyújtógyertya típusa CPR7EA-9 (NGK) Indítómotor Elektromos Akkumulátor kapacitása 12 V/5 AH ACG-kimenet 343 W HAJTÁSLÁNC VÁZ Tengelykapcsoló típusa Automatikus, centrifugális Sebességváltó típusa V-Matic Áttétel 2.68 ~ 0.82 Meghajtás Ékszíj Típus Bölcsőváz; acélcső Méretek 2030 x 740 x 1150 mm Tengelytáv 1340 mm Utánfutási szög 26 Utánfutás 85 mm Ülésmagasság 799 mm Szabad magasság 145 mm Menetkész tömeg ABS változat 135 kg (F: 52 kg; H: 83 kg) FELFÜGGESZTÉS KEREKEK 33 mm-es teleszkóp, 89 mm-es rugóút dupla lengéscsillapító egység lengőkarral, 83 mm-es rugóút U-keresztmetszetű, 10 küllős öntött alumínium U-keresztmetszetű, 10 küllős öntött alumínium 16 MT MT2.75

8 GUMIABRONCS NYOMÁSA 175 kpa 200 kpa (utassal együtt: 225 kpa) GUMIABRONCS MÉRETE 100/80 16 (50P) 120/80 16 (60P) FÉK 240 mm x 4 mm tárcsa Kétdugattyús féknyereg (ABS) 240 mm x 5 mm tárcsa egydugattyús féknyereg

9 Műszaki adatok: SH125i MOTOR Típus Folyadékhűtéses, négyütemű, egy felső vezérműtengelyes Hengerűrtartalom 125 cm3 Furat löket ,9 mm Sűrítési arány 11:01 Max. leadott teljesítmény 8,7 kw/8500 ford./perc (95/1/EK) Max. forgatónyomaték 11 Nm/6500 ford./perc (95/1/EK) Alapjárati fordulatszám 1700 ford./perc Olajtérfogat 0,9 liter ÜZEMANYAG- ELLÁTÓ RENDSZER Befecskendezés PGM-FI elektronikus üzemanyag-befecskendezés Üzemanyagtartály térfogata 7,5 liter Üzemanyag-fogyasztás 45,5 km/l (motorleállító funkció nélkül, WMTC üzemmódban) 47,4 km/l (motorleállító funkcióval, WMTC üzemmódban) ELEKTROMOS RENDSZER Gyújtásrendszer Digitális tranzisztoros, elektronikus rásegítéssel Gyújtásidőzítés 12 BTDC (alapjárat) ~ 65 BTDC (7500 ford./perc) Gyújtógyertya típusa CPR7EA-9 (NGK) Indítómotor Elektromos Akkumulátor kapacitása 12 V/6 AH ACG-kimenet 266 W HAJTÁSLÁNC VÁZ Tengelykapcsoló típusa Automatikus, centrifugális Sebességváltó típusa V-Matic Áttétel 2.68 ~ 0.82 Meghajtás Ékszíj Típus Bölcsőváz; acélcső Méretek 2030 x 740 x 1150 mm Tengelytáv 1340 mm Utánfutási szög 26 Utánfutás 85 mm Ülésmagasság 799 mm Szabad magasság 145 mm Menetkész tömeg ABS változat 135 kg (F: 52 kg; H: 83 kg) Maximális teherbírás 180 kg FELFÜGGESZTÉS KEREKEK 33 mm-es teleszkóp, 89 mm-es rugóút dupla lengéscsillapító egység lengőkarral, 83 mm-es rugóút U-keresztmetszetű, 10 küllős öntött alumínium U-keresztmetszetű, 10 küllős öntött alumínium

10 16 MT MT2.75 GUMIABRONCS 100/80 16 (50P) 120/80 16 (60P) GUMIABRONCS NYOMÁSA 175 kpa 200 kpa (utassal együtt: 225 kpa) FÉK 240 mm x 4 mm tárcsa Kétdugattyús féknyereg (ABS) 240 mm x 5 mm tárcsa egydugattyús féknyereg

11 Minden adat előzetes, és külön értesítés nélkül módosítható. # Vegye figyelembe, hogy a közölt számadatok a Honda által a WMTC előírásai alapján végzett szabványosított tesztfeltételek között végzett vizsgálatok eredményei. A teszteket görgőpadon, a jármű szériaváltozatával végezzük el, vezetővel és kiegészítő felszerelések nélkül. A tényleges üzemanyag-fogyasztás a vezetési stílustól, a karbantartástól, az időjárástól, az útviszonyoktól, a gumiabroncs nyomásától, a felszerelt tartozékoktól, a rakománytól, a vezető és az utas súlyától és más tényezőktől függően változhat.

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Az új, sportos Yamaha NMAX vezetésével a mindennapi ingázásaid elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a sportos városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

Alacsony üzemanyagfogyasztás,

Alacsony üzemanyagfogyasztás, Alacsony üzemanyagfogyasztás, számtalan lehetőség A stílusos D'elight robogót úgy terveztük, hogy minden utat könnyebbé, gyorsabbá és jóval gazdaságosabbá tegyen. Ezt a gazdaságos városi robogót a kompakt

Részletesebben

NMAX. Mindennapi élet mellékelve

NMAX. Mindennapi élet mellékelve NMAX. Mindennapi élet mellékelve Az NMAX 155 azt az élvezetes vezetést és mozgékonyságot nyújtja, ami egy könnyű robogótól elvárható ezek mellett extra előny a jobb gyorsulás és a magasabb végsebesség,

Részletesebben

HONDA PCX125-2017. Sajtóközlemény kiadásának dátuma: 2016. május 18.

HONDA PCX125-2017. Sajtóközlemény kiadásának dátuma: 2016. május 18. HONDA PCX125-2017 Sajtóközlemény kiadásának dátuma: 2016. május 18. A modellfrissítés főbb elemei: Európa kedvenc robogója immáron az EURO4-es környezetvédelmi előírásoknak is megfelel, így a 2016-os évtől

Részletesebben

MARADJON MINDIG MOZGÁSBAN!

MARADJON MINDIG MOZGÁSBAN! sh125i / SH150i A VÁROS SZEBBIK ARCA Barcelona, Berlin, London, Párizs, Róma - bármely európai nagyvárosban jár, ugyanazt látja majd. SH-k tízezreit. A típus mára mindenhol az utcakép szerves részévé vált,

Részletesebben

Honda Hungary Kft Budaörs, Törökbálinti u. 25/B.

Honda Hungary Kft Budaörs, Törökbálinti u. 25/B. A Magyarországra érkező járművek műszaki jellemzői több részletben is eltérhetnek a tájékoztató anyagban szereplő modellek paramétereitől. A gyártók fenntartják maguknak a jogot, hogy a járművek paramétereit

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve.

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve. Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve. Az NMAX 155 azt az élvezetes vezetést és mozgékonyságot nyújtja, ami egy könnyű robogótól elvárható ezek mellett extra előny a jobb gyorsulás és a magasabb végsebesség,

Részletesebben

Hozd ki a maximumot minden útból

Hozd ki a maximumot minden útból Hozd ki a maximumot minden útból Dinamikus karosszériájával, könnyű vázával és tiszta X- MAX génjeivel ez a nagy teljesítményű, sokoldalú robogó arra készült, hogy izgalmat és élvezetet nyújtson! A nagy

Részletesebben

lehetőség D'elight

lehetőség D'elight Alacsony üzemanyagfogyasztás, számtalan lehetőség A stílusos új robogót úgy tervezték, hogy minden utat könnyebbé, gyorsabbá és jóval gazdaságosabbá tegyen. Ennek a gazdaságos városi robogónak a vezetését

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha az új, sportos stílusú Yamaha NMAX robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten

Részletesebben

Szeretem, ahogyan közlekedek

Szeretem, ahogyan közlekedek Szeretem, ahogyan közlekedek Eljön egy pillanat az ember életében, amikor meg akarja változtatni azt, ahogyan közlekedik és él a városban. Dönts úgy, hogy te irányítod az idődet, hogy kiélvezhesd a jó

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha a sportos stílusú Yamaha NMAX 125 robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

Az élet egy verseny. Aerox 4

Az élet egy verseny. Aerox 4 Az élet egy verseny Fiatal vagy és tudod, mit akarsz. Vagy tetszik valami, vagy nem. És kizárt dolog, hogy beérd a második legjobbal. Az első robogód csak egy Aerox lehet. Semmi mással nem éred be. Radikális,

Részletesebben

Az élet egy verseny. Aerox 4

Az élet egy verseny. Aerox 4 Az élet egy verseny A perceket visszaszámolva vártál erre a pillanatra. Végre itt az idő, hogy kigurulj az utcára, és oda menj, ahová csak akarsz. Az Aerox 4 készen áll, hogy megnyissa egy teljesen új

Részletesebben

Vágyj arra, amire szükséged van

Vágyj arra, amire szükséged van Vágyj arra, amire szükséged van Mindannyian próbáljuk egyensúlyban tartani a munkánkat és a szabadidőnket. A X-MAX 300 pedig képes könnyebbé, egyszerűbbé és élvezetesebbé tenni minden napot. A motorkerékpár

Részletesebben

Fordítsuk komolyra a szót

Fordítsuk komolyra a szót Fordítsuk komolyra a szót Ez az a motorkerékpár, amely szabványt teremt a középsúlyú kategóriában. Az új karosszériával és továbbfejlesztett jellemzkkel rendelkez 2013-as XJ6 az egyik legnépszerbb motorkerékpárunk,

Részletesebben

Minden nap különlegesen érezheti magát

Minden nap különlegesen érezheti magát Minden nap különlegesen érezheti magát Egyre több motoros akar olyan motorkerékpárt, amely mindent tud. Olyan motorkerékpárt, amellyel munkába lehet járni, kirándulni lehet menni a hegyekbe a hétvégén,

Részletesebben

Az élet egy verseny. Aerox 4

Az élet egy verseny. Aerox 4 Az élet egy verseny Fiatal vagy és tudod, mit akarsz. Vagy tetszik valami, vagy nem. És kizárt dolog, hogy beérd a második legjobbal. Az első robogód csak egy Aerox lehet. Semmi mással nem éred be. Radikális,

Részletesebben

2016-os modellévű HONDA SH300i

2016-os modellévű HONDA SH300i 2016-os modellévű HONDA SH300i Sajtóközlemény kiadásának dátuma: 2016. június 08. A modellt érintő változások: az SH300i jelentősen megújult az idei esztendőre. A módosítások eredményeként dinamikusabban

Részletesebben

Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén.

Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén. Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén. Már több mint 60 éve építünk megbízható városi motorokat. Minden nap hozzád hasonló emberek százezrei bízzák magukat Yamahájukra a városi forgatagban. Most pedig

Részletesebben

125 cm³-es hengerűrtartalom, MAXimális élmény

125 cm³-es hengerűrtartalom, MAXimális élmény 125 cm³-es hengerűrtartalom, MAXimális élmény A Yamahánál hisszük, hogy az ingázás egyben szórakozás is lehet. Éppen ezért az X-MAX 125 robogót úgy terveztük, hogy minden utazást élvezetessé tegyen, a

Részletesebben

Szeretem, ahogyan közlekedek

Szeretem, ahogyan közlekedek Szeretem, ahogyan közlekedek Íme a választási lehetőségek: Eltöltheted az idődet a buszmegállóban, a metróban, keresgélhetsz parkolóhelyet vagy rengeteg időt szabadíthatsz fel, és eldöntheted, hogy mire

Részletesebben

Hozza ki a legtöbbet az utakból

Hozza ki a legtöbbet az utakból Hozza ki a legtöbbet az utakból Dinamikus karosszériájával, pehelykönny vázával és a kiváló minség Yamaha X-MAX kialakítással ez a nagy teljesítmény ezermester arra készült, hogy izgalmat és élvezetet

Részletesebben

A MAX-ból soha nem elég

A MAX-ból soha nem elég A MAX-ból soha nem elég Egy páratlan maxi sportrobogó. Aerodinamikus karosszériája, kettős LED-fényszórói és tekintélyt parancsoló utcai megjelenése révén az ikonikus TMAX messze versenytársai előtt jár.

Részletesebben

A MAX-ból soha nem elég

A MAX-ból soha nem elég A MAX-ból soha nem elég A TMAX piacra kerülése óta Európában a legnagyobb darabszámban eladott nagy teljesítményű sportrobogó. Semmi nem közelíti meg a kiemelkedő teljesítményét, ikonikus kinézetét és

Részletesebben

Öleld át a sötét oldalt

Öleld át a sötét oldalt Öleld át a sötét oldalt Japán sötét oldala napról napra egyre több embert állít maga mellé. Egyre több motoros fordít hátat a hagyományos típusoknak, és áll be a motorkerékpárok világának egyik legizgalmasabb

Részletesebben

CB125F. Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe H-2040 Budaörs, Törökbálinti u. 25/B.

CB125F. Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe H-2040 Budaörs, Törökbálinti u. 25/B. CB125F A Magyarországra érkező járművek műszaki jellemzői eltérhetnek a tájékoztató anyagban szereplő modellek paramétereitől. A gyártó fenntartja a jogot, hogy a motorkerékpárok tulajdonságait (a színeket

Részletesebben

Öleld át a sötét oldalt

Öleld át a sötét oldalt Öleld át a sötét oldalt Japán sötét oldala napról napra egyre több embert állít maga mellé. Egyre több motoros fordít hátat a hagyományos típusoknak, és áll be a motorkerékpárok világának egyik legizgalmasabb

Részletesebben

Írd át a MAX szabályait

Írd át a MAX szabályait Írd át a MAX szabályait A legkeresettebb több, mint 233 000 motoros életét tette jobbá 2001 óta. Most az új készen áll arra, hogy még sportosabb teljesítményt nyújtson kitűnő funkcionalitás mellett. Dinamikus

Részletesebben

Ragadd meg a sötét oldalt

Ragadd meg a sötét oldalt Ragadd meg a sötét oldalt Japán sötét oldala napról napra egyre több embert állít maga mellé. Egyre több motoros fordít hátat a hagyományos típusoknak, és áll be a motorkerékpárok világának egyik legizgalmasabb

Részletesebben

TMAX SX. Írd át a MAX szabályait

TMAX SX. Írd át a MAX szabályait . Írd át a MAX szabályait A TMAX jellemzőinek listáján túl, amelyek az alapváltozatban megtalálhatók, a sportos számos dedikált funkcióval van ellátva. D-MODE funkciója lehetővé teszi, hogy sportosabb

Részletesebben

2012 Integra Motorkerékpárhoz méltó teljesítmény egy robogó kihasználhatóságával

2012 Integra Motorkerékpárhoz méltó teljesítmény egy robogó kihasználhatóságával 2012 Integra Motorkerékpárhoz méltó teljesítmény egy robogó kihasználhatóságával A sajtóközlemény dátuma: 2011. október 24. Modellfrissítések: Teljesen új modell; új motor és sebességváltó; új váz és felfüggesztés

Részletesebben

A városi dzsungel királya

A városi dzsungel királya A városi dzsungel királya A nagyvárosi élet szívós, erős motorkerékpárt kíván. A Párizs-Dakar versenyekről elhíresült, legendás XT-sorozat városi változata kifejezetten a nagyváros utcáira készült. Masszív

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2013. február Jumper általános műszaki jellemzők Motor HDi 110 HDi 130 HDi 150 HDi 180 hengerek száma 4 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 2198 2198 2198 2998

Részletesebben

A kaland a sarok mögött vár

A kaland a sarok mögött vár A kaland a sarok mögött vár Ha kalandra indul, az XT660R-ben megbízható társra lel. Ezzel a masszív motorkerékpárral könnyedén áttérhet a betondzsungelbl a földútra és az erdei ösvényekre. Az új grafika

Részletesebben

Az eredeti MAX. TMAX

Az eredeti MAX. TMAX Az eredeti MAX A motorkerékpáros génekkel tervezett a legjobb választás a sportrobogók világában, és teljesítményével minden egyes utat emlékezetessé tesz. Már több mint 250 000 elégedett vásárló döntött

Részletesebben

Rosszaság. WR450F

Rosszaság. WR450F Rosszaság A Yamaha krosszmotorok számára valaha kifejlesztett legjobb motor- és alváz-technológiával felszerelve a készen áll, hogy felrázza a terepezők világát. A komoly enduróversenyzők, a hosszú távú

Részletesebben

Nagyobb teljesítményre van szükséged?

Nagyobb teljesítményre van szükséged? Nagyobb teljesítményre van szükséged? Ezzel a sportrobogóval megváltoztathatod az életed. Legyen szó nagy távolságú ingázásról vagy hétvégi kirándulásokról, nincs még egy olyan robogó, mely olyan dinamizmust

Részletesebben

ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2014 új Jumper általános műszaki jellemzők Motor HDi 110 HDi 130 HDi 150 HDi 180 hengerek száma 4 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 2198 2198 2198 2998 max.

Részletesebben

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Szenzációs dizájn Olyan mint a csodálatos olasz temperamentum, agresszív és barátságos egyben. EXE JS 50 JYL.indd 3 Premium kivitelben Modern fényszórók,

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2017 Motor BlueHDi 110 BlueHDi 130 BlueHDi 160 hengerek száma 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 1997 1997 1997 max. teljesítmény KW / LE (ford./perc) 81 / 110

Részletesebben

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000 TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ OOAlakítsd a stílusod szerint! Válassz az egyéniségedhez illő színt és akár felnit is! FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift***

Részletesebben

A sötét oldal két lelke

A sötét oldal két lelke A sötét oldal két lelke Az MT-09 Tracer egy kompromisszumok nélküli, agresszív túramotor, mely ugyanakkor hosszabb távú utazásokra is alkalmas. Az áramvonalas burkolat, a nagy kapacitású és az állítható

Részletesebben

HONDA SH150i Sajtóközlemény kiadásának dátuma:

HONDA SH150i Sajtóközlemény kiadásának dátuma: HONDA SH150i - 2017 Sajtóközlemény kiadásának dátuma: 2016.11.07 Összegzés: Új, frissített idomzattal, megnövelt méretű, 12 voltos elektromos aljzattal ellátott kesztyűtartóval, fénydiódás lámpákkal és

Részletesebben

A Városi Atléta. Karcsú, áramvonalas megjelenés, amely szinte hívogat,

A Városi Atléta. Karcsú, áramvonalas megjelenés, amely szinte hívogat, A Városi Atléta Karcsú, áramvonalas megjelenés, amely szinte hívogat, hogy meghódítsd vele a várost. A Suzuki GSX-R sportos stílusával lett ellátva, amely valódi izgalmakat garantál a számodra. Tökéletes

Részletesebben

Ne félj a sötéttől! MT-125

Ne félj a sötéttől! MT-125 Ne félj a sötéttől! A Yamaha Hyper Naked modelljei felrázták a motorkerékpározás világát. Radikális stílusukkal, lenyűgözően nagy nyomatékukkal és menő megjelenésükkel az MT modellek a vezetés hamisítatlan

Részletesebben

Az off-road kalandok itt kezdődnek.

Az off-road kalandok itt kezdődnek. Az off-road kalandok itt kezdődnek. Ha gyermekeknek való mini motorkerékpárokról van szó, a Yamaha egyértelműen a legjobb minőséget nyújtja. A felhasználóbarát funkcióival és 50 ccm-es, 2 ütemű motorjával

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2016 Motor BlueHDi 110 BlueHDi 130 BlueHDi 160 hengerek száma 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 1997 1997 1997 max. teljesítmény KW / LE (ford./perc) 81 / 110

Részletesebben

Speed of Darkness. MT-10 SP

Speed of Darkness. MT-10 SP Speed of Darkness Új sötétség közeledik és amikor megtapasztalod az MT- 10 SP maximális teljesítményét, rögtön tudni fogod, hogy valóban elérted Japán sötét oldalát. Ezt a speciális MT-10 verziót a lehető

Részletesebben

Nehéz terepre, terjedelmes rakományokhoz. Ezek a gépek készen állnak az akadályok leküzdésére.

Nehéz terepre, terjedelmes rakományokhoz. Ezek a gépek készen állnak az akadályok leküzdésére. Nehéz terepre, terjedelmes rakományokhoz. Ezek a gépek készen állnak az akadályok leküzdésére. 183 Ezek a gépek, különlegesen erős és teherbíró felépítésüknek köszönhetően ideális gépek építőipari és mezőgazdasági

Részletesebben

Rossz, a jó értelemben

Rossz, a jó értelemben Rossz, a jó értelemben A Yamaha mindig is híres volt arról, hogy saját elképzelésekkel rendelkezik. Motorkerékpárjaink eltérnek a többitől, ezért olyan különlegesek. Ha vetsz egy pillantást a modern fordított

Részletesebben

A munka szépsége. Grizzly 700 EPS / SE

A munka szépsége. Grizzly 700 EPS / SE A munka szépsége. A Yamaha masszív Grizzly 700 modellje komoly hírnevet szervezett magának, mint a világ legstrapabíróbb munkaquadja. Ez a masszív jármű leegyszerűsíti a nehéz feladatokat, így jobban elmerülhetsz

Részletesebben

Az ügyes városi robogó

Az ügyes városi robogó Az ügyes városi robogó A városi életnek sok előnye van. Ha azonban van olyan része, amire senki nem vágyik, akkor az a közlekedéssel járó idő és költségek. Itt jön a képbe a Neo s 4. Visszafogott külső

Részletesebben

Végtelen út. FJR1300AE

Végtelen út. FJR1300AE Végtelen út Az elektronikusan állítható felfüggesztésnek és a fordított első teleszkópoknak köszönhetően az kiváló motorozási élményt kínál. A 6 fokozatú sebességváltó dinamikus gyorsítást és kényelmes,

Részletesebben

Mûszaki adatok áttekintése.

Mûszaki adatok áttekintése. Mûszaki adatok áttekintése. Dízelmotorok 2,5 l TDI motor (65 kw) 1 2,5 l TDI motor (80 kw) 1 Keverékképzés/Befecskendezés Common-rail közvetlen befecskendezés Common-rail közvetlen befecskendezés Hengerek

Részletesebben

Ébreszd fel a benned lévő sötétséget

Ébreszd fel a benned lévő sötétséget Ébreszd fel a benned lévő sötétséget Az motorkerékpárt arra tervezték, hogy visszahozza a szórakozást, a megfizethetőséget és az élvezetet az utakra. Ezen a sokoldalú, új, lecsupaszított motoron található

Részletesebben

Fedezd fel éned sötét oldalát

Fedezd fel éned sötét oldalát Fedezd fel éned sötét oldalát A Yamaha MT-09 teljesen új értelmezést ad a sportmotor fogalmának. Új kompakt vázával, nyomatékos 3-hengeres blokkjával, ez az új generációs élménygép azoknak készül, akik

Részletesebben

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm A Volverini gépgyár több mint 20 éve kezdte meg működését. A családi vállalkozásként működő gyár mára a világ számos pontjára szállít mezőgazdasági

Részletesebben

Fedezd fel éned sötét oldalát

Fedezd fel éned sötét oldalát Fedezd fel éned sötét oldalát A Yamaha MT-09 teljesen új értelmezést ad a sportmotor fogalmának. Új kompakt vázával, nyomatékos 3-hengeres blokkjával, ez az új generációs élménygép azoknak készül, akik

Részletesebben

Kérlelhetetlen, a jó értelemben

Kérlelhetetlen, a jó értelemben Kérlelhetetlen, a jó értelemben Mi a Yamahánál vezetők vagyunk, nem követők mert mindig a saját utunkat szeretjük járni. Ha vetsz egy pillantást a WR250F modern fordított motorjára, látni fogod, hogy ami

Részletesebben

Hengerenkénti üzemanyagbefecskendezés. Hengerenkénti. Üzemanyagellátó rendszer. Keréktárcsa mérete (coll/mm) / Gumiabroncs mérete:

Hengerenkénti üzemanyagbefecskendezés. Hengerenkénti. Üzemanyagellátó rendszer. Keréktárcsa mérete (coll/mm) / Gumiabroncs mérete: Epica LS Motor és sebességváltó 2.0 24V 2.0D 2.0D AT Löket (mm) 75,2 75,2 75,2 Sebességváltó 5 fokozatú, kézi 5 fokozatú, kézi 5 fokozatú, automata Végáttétel 3.974 3.974 3.974 Furat (mm) 75.0 75.0 75.0

Részletesebben

Ne félj a sötéttől! MT-125 / ABS www.yamaha-motor.hu

Ne félj a sötéttől! MT-125 / ABS www.yamaha-motor.hu Ne félj a sötéttől! A Yamaha új generációs MT-modelljei alapjaiban rengették meg a motorkerékpározás világát. A motorok radikális stílusának és rendkívül laza külsejének köszönheten az MT család a vezetés

Részletesebben

Stílusos, praktikus és szórakoztató

Stílusos, praktikus és szórakoztató Stílusos, praktikus és szórakoztató Végre megérkezett a városi robogó, amire várt! A vadonatúj Majesty S a praktikum, teljesítmény és gazdaságosság tökéletes kombinációja élmény minden egyes út. A lapos

Részletesebben

Legyünk extrémek! MT-09 Street Rally www.yamaha-motor.hu

Legyünk extrémek! MT-09 Street Rally www.yamaha-motor.hu Legyünk extrémek! Az exkluzív, új karosszériája és vázelemei még radikálisabbá teszik a nagy nyomatékú, háromhengeres, nagy teljesítmény motorkerékpár megjelenését. Az új üzemanyagtartály-burkolatok, az

Részletesebben

TARTALOM STREET & TOURING

TARTALOM STREET & TOURING MODELLEK 2017 TARTALOM 04-06 ADVENTURE 10 06-07 SUPERSPORT 12-13 07-09 STREET & TOURING OFFROAD ROBOGÓ 4 5 ADVENTURE VFR1200X CROSSTOURER CRF1000L AFRICA TWIN VFR800X CROSSRUNNER ÚJ X-ADV NC750X CB500X

Részletesebben

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit.

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. 155 Professzionális, nagy teljesítményű gépek, olíva és más gyümölcsök szedésére fejlesztve,

Részletesebben

Engedd szabadjára az érzéseidet

Engedd szabadjára az érzéseidet Engedd szabadjára az érzéseidet A legkelendőbb Tracer 900 teljes átalakításon esett át, többek között kifinomultabb külsőt és jobb ergonómiai jellemzőket kapott, hogy még vonzóbb és még funkcionálisabb

Részletesebben

Nagyobb teljesítmény. Több élvezet. Több győzelem.

Nagyobb teljesítmény. Több élvezet. Több győzelem. Nagyobb teljesítmény. Több élvezet. Több győzelem. Ha ültél már valaha YFM700R quadon, többé nincs visszaút. Lenyűgöző teljesítménye és precíz vezethetősége bármilyen típusú területen adrenalinnal átitatott

Részletesebben

MAXimális adrenalin. TMAX SX

MAXimális adrenalin. TMAX SX MAXimális adrenalin Az élet úgy az igazi, ha kihozod belőle a MAXimumot. Minden nap egy új út vár arra, hogy felfedezd. És hogy utazásaid még izgalmasabbak legyenek, a Yamaha megalkotta a dinamikus maxi

Részletesebben

A z új CB500F CBR500R. Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe H-2040 Budaörs, Törökbálinti u. 25/B. www.honda.hu

A z új CB500F CBR500R. Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe H-2040 Budaörs, Törökbálinti u. 25/B. www.honda.hu CB500F A Magyarországra érkező járművek műszaki jellemzői eltérhetnek a tájékoztató anyagban szereplő modellek paramétereitől. A gyártó fenntartja a jogot, hogy a motorkerékpárok tulajdonságait (a színeket

Részletesebben

A sötét oldal két lelke

A sötét oldal két lelke A sötét oldal két lelke Az eredeti MT-09 merész újítás volt. Az agresszív stílusú, ugyanakkor a komolyabb, hosszútávú túrákra is alkalmas motorral ezúttal még ennél is tovább merészkedünk. Bemutatjuk a

Részletesebben

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8 Urban Cruiser Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY 6 M/T Stop & Start rendszerrel Fogyasztás (utoljára a 2004/3 rendelettel módosított 80/1268 EU direktíva alapján) Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9

Részletesebben

Az élet egy verseny. Aerox R

Az élet egy verseny. Aerox R Az élet egy verseny Az a Yamaha valaha megépített legmenőbb 2 ütemű sportrobogója. R sorozatú kialakításának köszönhetően úgy szeli a levegőt, mint kés a vajat, az azonnali gyorsulás érdekében pedig rendkívül

Részletesebben

Az új Yamaha YZF-R1. We/R1 - egyek vagyunk

Az új Yamaha YZF-R1. We/R1 - egyek vagyunk Az új Yamaha YZF-R1. We/R1 - egyek vagyunk Íme, a MotoGP YZR-M1 technológiával felszerelt új generációs R1 modell. A keresztsíkú motorblokknak, a rövid tengelytávnak és a modern elektronikának köszönheten

Részletesebben

Nincs több félmegoldás: a gondozatlan területek, és a magas fű többé nem jelentenek gondot.

Nincs több félmegoldás: a gondozatlan területek, és a magas fű többé nem jelentenek gondot. Nincs több félmegoldás: a gondozatlan területek, és a magas fű többé nem jelentenek gondot. 115 Professzionális magas gazvágók, sűrű, vad bozót, gaz nyírásához, árkok és egyéb gondozatlan területek tisztításához.

Részletesebben

Útra fel! FJR1300A www.yamaha-motor.hu

Útra fel! FJR1300A www.yamaha-motor.hu Útra fel! Az elmúlt évtizedben ez a kiváló motorkerékpár motorosok ezreinek kínált lehetséget arra, hogy megtapasztalják a szupersport-teljesítményt, ugyanakkor a vezet és az utas kiemelked kényelmet élvezhessen.

Részletesebben

Az ügyes városi robogó

Az ügyes városi robogó Az ügyes városi robogó A nap nagyon zsúfolttá válhat, amikor sok helyen kell megjelenni, és különböző emberekkel kell találkozni. A Neo's 4 segíthet: ügyesebben lehet vele közlekedni a városban. Válassza

Részletesebben

Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó.

Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó. Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó. Az valódi legenda az utcán három Szupersport világbajnoki címével pedig a versenypályán is igazi győztes. Amint felülsz a MotoGP technológiás versenygépre,

Részletesebben

HONDA Forza 125-2015

HONDA Forza 125-2015 HONDA Forza 125-2015 2014.október 1. Egy vadonatúj, kiemelkedő teljesítményű, 125 köbcentis robogó, amely jelentősen többet tud riválisainál. Négyszelepes, fejlett erőforrása a kategória legerősebbje,

Részletesebben

A legjobb társ a városban.

A legjobb társ a városban. A legjobb társ a városban. A gyors és men furikázáshoz válassza a Neo's robogót. A praktikus és megbízható Neo s robogó leveszi a válláról az utazás minden nygjét, így teljesen átadhatja magát a szórakozás

Részletesebben

F l e x C o m. Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció

F l e x C o m. Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció Kombinációs egység F l e x C o m Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció Setting the standard 7,5 tonna össztömeg GVW jármű A hidraulikusan mozgatható válaszfal Nagyon felhasználóbarát Hidraulikus

Részletesebben

Könnyed motorozás, aminek nehéz ellenállni

Könnyed motorozás, aminek nehéz ellenállni Könnyed motorozás, aminek nehéz ellenállni Végy egy egyedi stílusú megjelenést és helyezd rá egy masszívan felépített YBR125 motorkerékpárra - és már el is állt az eredeti amerikai chopper életérzés. Az

Részletesebben

A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik.

A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik. A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik. Lehet, hogy az mérete kicsi, de a Yamaha nagyobb típusaiban megtalálható számos funkcióval rendelkezik, így például dupla A-karos, független első felfüggesztéssel,

Részletesebben

BMW G650 Xmoto. Hosszúság. Szélesség/tükrökkel. Szélesség/ tükrök nélkül. Tengelytáv. Ülésmagasság. Szerzõ Majer Viktor. F650.hu

BMW G650 Xmoto. Hosszúság. Szélesség/tükrökkel. Szélesség/ tükrök nélkül. Tengelytáv. Ülésmagasság. Szerzõ Majer Viktor. F650.hu BMW G650 Xmoto Szerzõ Majer Viktor Kanyarmámor az országúton. G 650 XmotoMár álló helyzetében is látszik a streetmoto-változaton, hogy élvezetes kanyarvadászatra született. Kis átmérõjû, 17 colos kerekei,

Részletesebben

BC 240 D ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ

BC 240 D ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ BC 240 D ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ BC 240 D Az új BC 240 D bozótvágót mind a saját kertet gondozó magán felhasználók mind a városi zöldterületek - mint társasházak, lakóparkok,

Részletesebben

Szabadonálló gázüzemű főzőüst

Szabadonálló gázüzemű főzőüst A 700XP sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban

Részletesebben

Nem csak túrázáshoz. FJR1300AE

Nem csak túrázáshoz. FJR1300AE Nem csak túrázáshoz Az elektronikusan állítható felfüggesztésnek és a fordított első teleszkópoknak köszönhetően az kiváló motorozási élményt kínál. Az új 6 fokozatú sebességváltó dinamikusabb gyorsítást,

Részletesebben

Nem csak túrázáshoz. FJR1300A

Nem csak túrázáshoz. FJR1300A Végtelen út Az elmúlt évtizedben ez a kiváló motorkerékpár motorosok ezreinek kínált lehetőséget arra, hogy megtapasztalják a kiemelkedő kényelemmel párosuló szupersport-teljesítményt. Ennél a sport- és

Részletesebben

Foglalkozási napló. Motorkerékpár-szerelő 11. évfolyam

Foglalkozási napló. Motorkerékpár-szerelő 11. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Motorkerékpár-szerelő 11. évfolyam (OKJ száma: 34 525 0) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

N E W A DV E N T U R E

N E W A DV E N T U R E NEW ADVENTURE Lételemünk a folyamatos haladás. De néha megállunk, és visszanézünk. Aztán megyünk is tovább. Mert újabb és újabb kalandok várnak, és csak akkor élhetjük át őket, ha nem állunk le. Éld meg

Részletesebben

Az új Yamaha YZF-R1M. We R1

Az új Yamaha YZF-R1M. We R1 Az új Yamaha YZF-R1M. We R1 Az YZF-R1M versenymotor az új R1 különleges változata, amely gyárilag még ersebb, hogy minden versenyz és pályamotoros a legtöbbet hozhassa ki magából. A hattengelyes Inerciális

Részletesebben

műhelyből sem hiányozhat.

műhelyből sem hiányozhat. Egyetlen műhelyből sem hiányozhat. A Bosch PBD 40 asztali fúrógép. ÚJ! A Bosch PBD 40 asztali fúrógép a legnagyobb fokú pontossághoz és kezelési komforthoz. További információkat a www.bosch-do-it.hu honlapon

Részletesebben

Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT. Váltóáttétel

Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT. Váltóáttétel Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT Motor adatok Motor, elhelyezkedés elöl, keresztben beépítve elöl, keresztben beépítve Hűtőrendszer zárt rendszerű, folyadékhűtés zárt rendszerű,

Részletesebben

Nyugodt cirkáló nagy szívvel.

Nyugodt cirkáló nagy szívvel. Nyugodt cirkáló nagy szívvel. Ha felpattan egy XVS1300A Midnight Star-ra, azonnal érezheti, hogy a hátradls, cirkálós stílus nem feltétlenül jelenti a motorteljesítmény visszafogottságát is. A motor kovácsolt

Részletesebben

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE MÉGANE EXPRESSION KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE O OÚj Energy 1,2 TCe 115 LE motor Stop&Start rendszerrel OOFlottakedvezmény már egy autó vásárlásakor is O OGazdag felszereltség: Kétzónás

Részletesebben

KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK

KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK KÉPVISELET EMELŐ BERENDEZÉSEK KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK Elmas kétfõtartós futódaru Demag rendszer Elektromos emelõmûvel és Demag vonszolókábeles áramellátással felszerelve Teherbírás 3,2 t Fesztáv 28,8 m Emelési

Részletesebben

A MAX-ból soha nem elég

A MAX-ból soha nem elég A MAX-ból soha nem elég Megjelenése óta a Yamaha TMAX mindig is vezet szerepet töltött be a nagy teljesítmény maxi sport robogók piacán. Az újratervezett, aerodinamikus burkolatnak, a LED-fényszóróknak

Részletesebben

TECHNIKAI SZABÁLYZAT A PQC KUPA VERSENYEKHEZ

TECHNIKAI SZABÁLYZAT A PQC KUPA VERSENYEKHEZ TECHNIKAI SZABÁLYZAT A PQC KUPA VERSENYEKHEZ 2015 1. Definíció: Quad: Négykerekű, kormánnyal direkt módon irányított, kettő vagy több kerék meghajtású, maximum 2 személy szállítására alkalmas olyan jármű

Részletesebben

Az ügyes városi robogó

Az ügyes városi robogó Az ügyes városi robogó A nap nagyon zsúfolttá válhat, amikor sok helyen kell megjelenni, és különböz emberekkel kell találkozni. A Neo's 4 segíthet: ügyesebben lehet vele közlekedni a városban. Válassza

Részletesebben

MTZ 320 MTZ 320 MÛSZAKI ADATOK MÉRETEK ÉS TÖMEGADATOK MOTOR ERÕÁTVITEL KORMÁNYMÛ HAJTOTT ELSÕ TENGELY ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK FÉKBERENDEZÉS

MTZ 320 MTZ 320 MÛSZAKI ADATOK MÉRETEK ÉS TÖMEGADATOK MOTOR ERÕÁTVITEL KORMÁNYMÛ HAJTOTT ELSÕ TENGELY ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK FÉKBERENDEZÉS MTZ 320 vízhûtéses dízelmotor. LDW1503CHD Teljesítmény, kw (LE): 22 (30) Névleges fordulatszám, ford/min: 3 000 Hengerek száma: 3 Furat löket, mm: 88 85 Hengerûrtartalom, cm 3 : 1 551 Maximális nyomaték,

Részletesebben