Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete március 28-án (csütörtök) órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. március 28-án (csütörtök) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről."

Átírás

1 Szám: 1/1-61/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete március 28-án (csütörtök) órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza Díszterme (Keszthely, Fő tér 1.) Jelen vannak: Pálinkás Róbert alpolgármester Csótár András, Dr. Ifi Ferenc, Kocsis Miklós, Mohácsi József, Rigó Ferenc, Selmeczy Zsuzsanna, Szabó György és Vozár Péterné képviselő. Tanácskozási joggal jelen vannak: Dr. Gábor Hajnalka aljegyző Dr. Ihász Lajosné igazgatási osztályvezető Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető Pálinkás Róbert alpolgármester köszöntötte a képviselő-testület tagjait, a meghívott vendégeket, a sajtó képviselőit, valamint a Polgármesteri Hivatal munkatársait. Megállapította, hogy az ülés szabályszerű módon került összehívásra, a képviselő-testület tagjai közül 9 fő a teremben tartózkodik Ruzsics Ferenc polgármester és Borosné Eitner Kinga képviselő igazoltan van távol -, ily módon a testület határozatképes, ezáltal a soros testületi ülést megnyitotta. A napirendi javaslatot azzal egészítette ki, hogy egy sürgősségi indítvány érkezett. Az S1. Pályázat benyújtása sportlétesítmény korszerűsítésére c. előterjesztés tárgyalását az indokolja, hogy a pályázat hamarosan kiírásra kerül, viszont a beadási határidő várhatóan nagyon rövid lesz, így a képviselő-testület felhatalmazása mellett nem kell emiatt rendkívüli ülést összehívni. A sürgősségi indítványt a nyílt ülés végén javasolta megtárgyalásra. Módosította továbbá a napirendi javaslatot annyiban, hogy a 24. napirendnél, az Életfa Óvoda óvodavezetői megbízatásánál az érintett Szabóné Lancz Anna a bizottsági ülésen visszavonta a zárt ülés elrendelését kérő nyilatkozatát, így az előterjesztést ez alapján nyílt ülésen javasolta megtárgyalni. Jelezte még azt is, hogy a gazdasági társaságok üzleti terveinek mindegyiknél megérkezett a felügyelőbizottsági ülésről készült jegyzőkönyv, így az előterjesztések jogszerűen tárgyalhatók, az aljegyző a jegyzői ellenjegyzés felfüggesztését visszavonta. A sorrendiség tekintetében a napirendre tett javaslatát úgy módosította, hogy mivel Göncz Attila VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatónak a Magyar Energia Hivatalnál kell még ezen a napon tárgyalás céljából megjelennie, ezért a társaságot érintő napirendi pontokat a 7. és 18. napirendi pontot az ülés elején javasolta megtárgyalni.

2 2 Végezetül arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy egy interpelláció érkezett, Selmeczy Zsuzsanna képviselő részéről az alpolgármesterhez Miért nem hallja meg a városvezetés a keszthelyi sportélet segélykiáltását? címmel. Az interpellációra a fő napirend után kerül sor. Ezek után felkérte képviselőtársait a napirendi javaslattal kapcsolatos javaslataik, észrevételeik megtételére. Hozzászólás nem volt, így elsőként szavazásra bocsátotta az S1. Pályázat benyújtása sportlétesítmény korszerűsítésére c. előterjesztés sürgősséggel történő tárgyalására tett javaslatot. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal elfogadta a sürgősségi indítványt. Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a módosításokkal kiegészített napirendi javaslatot. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal elfogadta a következő napirendet. Napirend: 7. A VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft évi üzleti terve 18. Beszámoló a 245/2012 (XII.16.) számú képviselő-testületi határozat alapján a VÜZ Nonprofit Kft. strandi zajterhelés csökkentésére tett intézkedéseiről 1. A helyi természeti értékek védetté nyilvánításáról szóló 11/1999. (IV. 29.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) 2. A települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 10/2002. (IV. 12.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) 3. A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 38/2006. (XII.01.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata (rendelettervezet) 4. A házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről, valamint a fizetendő díjakról szóló 4/2011. (I. 28.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) 5. A Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása (rendelettervezet) 6. Éves összesített közbeszerzési terv jóváhagyása 8. A Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft évi üzleti terve 9. A KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft évi üzleti terve 10. A Keszthelyi Televízió Szolgáltató Nonprofit Kft évi üzleti terve 11. A Keszthelyi Jachtkikötő Üzemeltető Egyszemélyes Kft évi üzleti terve 12. Beszámoló a év turisztikai tapasztalatairól 13. Beszámoló az Életfa Óvoda év közötti tevékenységéről 14. Beszámoló a Polgármesteri Hivatal évi tevékenységéről Interpelláció Egyéb ügyek 15. Tájékoztató a Keszthelyi Turisztikai Egyesület évi tevékenységéről és évi terveiről

3 3 16. A Mentor Ifjúsági Szolgáltató Iroda és Közösségi Központ pályázatban vállalt tevékenységének összefoglalása 17. A gyermekétkeztetéssel összefüggő átadás-átvételi megállapodás jóváhagyása 19. Az Észak-Zalai TISZK Kft. európai uniós projektjeinek továbbműködtetése 20. Pályázat kiírása Keszthely Város Önkormányzata Alapellátási Intézete intézetvezetői munkakörére 21. BAHART részvények értékesítése 22. Batsányi János emléktábla áthelyezése 23. Támogatási kérelmek elbírálása 24. Az Életfa Óvoda óvodavezetői megbízatása S1. Pályázat benyújtása sportlétesítmény korszerűsítésére 25. Egyedi lakásügy I. (zárt) 26. Egyedi lakásügy II. (zárt) 27. Egyedi lakásügy III. (zárt) Zárt ülés Pálinkás Róbert alpolgármester rátért a napirend előtt a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatók megtárgyalására, melyek kiegészültek a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Nonprofit Kft. gazdasági helyzetéről szóló beszámolóval. Felkérte képviselőtársait az ezzel kapcsolatos esetleges hozzászólásaik megtételére. Szabó György képviselő a 7/2013. (I. 31.) sz. határozatra utalt, mely szerint a képviselő-testület támogatta a Vajda János Gimnázium pályázatát, ennek ellenére a tájékoztató szerint a pályázat nem került benyújtásra. Pálinkás Róbert alpolgármester arra emlékeztetett, hogy a képviselő-testület tulajdonosi hozzájárulását adta meg a pályázathoz, a benyújtásról az intézményt működtető szervezet döntött, az elmaradás okáról nem volt információja, azonban a válasz megérkezését követően e- mailben fogja tájékoztatni a képviselőket tett ígéretet. Dr. Ifi Ferenc képviselő az Országos Alapellátási Intézettől kért állásfoglalással kapcsolatban kért tájékoztatást, hogy megérkezett-e már és miért húzódott eddig a válasz. Pálinkás Róbert alpolgármester arról számolt be a határozat végrehajtása tekintetében, hogy mindkét állásfoglalás-kérés elment, melyek közül az illetékes minisztériumtól megérkezett a válasz, ami azonban a kérdéses ügyben nem nyújtott segítséget, a másik állásfoglalás pedig még a mai napig nem érkezett meg. További hozzászólást nem látva áttért a polgármester két ülés között hozott fontosabb intézkedéseiről és a fontosabb eseményekről szóló tájékoztató megtárgyalására. Hozzászólás itt sem volt, így rátért a polgármester és a bizottságok átruházott hatáskörben hozott határozatairól szóló tájékoztató megtárgyalására. Miután itt sem volt hozzászólás, így a három tájékoztató együttes elfogadására tett javaslatát szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal tudomásul vette a polgármester két ülés között tett intézkedéseiről szóló beszámolót, a polgármester és a bizottságok átruházott hatáskörében hozott döntéseiről szóló tájékoztatót, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatót.

4 4 (A lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztató, a két ülés közötti időszakban tett polgármesteri intézkedésekről szóló tájékoztató, valamint a polgármester és a bizottságok átruházott hatáskörben hozott határozatairól szóló tájékoztató a jegyzőkönyv mellékletét képezik.) 7. A VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft évi üzleti terve Előterjesztő: Göncz Attila VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, s felkérte a bizottsági elnököket azok esetleges kiegészítésére, majd képviselőtársait hozzászólásuk megtételére. Szabó György pénzügyi, jogi és ügyrendi bizottsági elnök a bizottsági javaslatot kiegészítve elmondta, arra tekintettel tették a módosító javaslatot, mivel a terv az előző év veszteségei után nyereséget mutat. Az 5. pontra tett javaslatot az előző évi üzemi nyereség indokolta, s az előzetes számítások alapján ez a bevétel várható. A fejlesztést a város úthálózatának állapota indokolja, várhatóan költségcsökkenést eredményez, a környező településekről pedig árbevétel is elérhető. Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök azzal egészítette ki az elmondottakat, hogy elsődlegesen a teljes strand terület albérletbe adását javasolták, összehasonlítva a Libás és a Helikon strand eredményeit, mely utóbbi 2 MFt feletti ágazati veszteséggel zárt, holott hasonló jellegűek, ezért is támogatták a bérbeadást. Selmeczy Zsuzsanna képviselő három témakört kívánt megemlíteni az üzleti tervből. Az üzleti terv az uszodát egy mondattal említi, nem fejti ki az azzal kapcsolatos terveket, elképzeléseket. E területen a kihasználtság növelését a teljes napi nyitva tartással látta megvalósíthatónak, mert pl. Ajka város kérését elutasította az intézmény. A kihelyezett táblát felháborítónak tartották, mert véleményük szerint pellengérre állítja azokat, akik használják az uszodát azzal, hogy kiírják, ki hány %-ban járul hozzá a működéshez. A belvárosi parkolási díj emelését változatlanul indokolatlannak tartotta a társaság által tett javaslatok közül. A strandok albérletbe adását nem támogatta, hiszen az önkormányzat azért hozta létre a gazdasági társaságot, hogy a vagyonát üzemeltesse, nem kell tehát büszkének lenni arra, hogy a vállalkozó eredményt tudott elérni a Libás területén. A vagyonrendelet szerint csak nyilvános versenytárgyalás útján lehet önkormányzati vagyont hasznosítani, ezért nem tudja támogatni az üzleti terv elfogadását. Pálinkás Róbert alpolgármester az uszodán elhelyezett tájékoztató táblát indokoltnak tartotta azért, mert igenis tudja meg mindenki, hogy a közpénzeket mire költi az önkormányzat és annak cégei. A Libás strand bérbeadása jó üzleti döntés volt a véleménye szerint, mindenki megelégedésére tevékenykedett az üzemeltető, a feltételeket és a díjakat pedig az önkormányzat határozza meg. A sétálóutcán sem az önkormányzat működteti az üzleteket, itt is bérbeadással hasznosítja az önkormányzati ingatlanokat, ezért is támogatták a javaslatot az előterjesztést tárgyaló bizottságok. Szabó György pénzügyi, jogi és ügyrendi bizottsági elnök elmondása szerint Selmeczy Zsuzsanna képviselő részt vett az ülésükön, s talán elkerülte a figyelmét a bizottság módosító javaslata, melyet ismertetve felhívta képviselőtársa figyelmét arra, hogy abban nincs megjelölve a bérlő személye, hanem a bizottság arra javasolta felkérni a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy többektől kérjen ajánlatot az üzemeltetésre, és a kiválasztott bérlővel kössön szerződést.

5 5 Göncz Attila VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató arra hívta fel elöljáróban a figyelmet, hogy az uszoda 8-12 óra közötti időszakban tanuszoda, ez idő alatt a diákok az elsők a használatban, s csak ez után lehet mások számára megnyitni. Tavaly tettek lépéseket a kihasználtság növelése érdekében, így pl. a nyugdíjas és 10 alkalmas bérlet is ezt szolgálta, emellett sportkörökkel is folytatnak tárgyalásokat, valamint más városokkal is, de azt mindenkinek el kell fogadnia, hogy nem bármely időszakban tudják a létesítményt rendelkezésre bocsátani. A hétvégi nyitva tartás során látott még további lehetőséget a kihasználtság javítására. A Libás strandon egyes feladatok ellátására kötöttek üzemeltetési szerződést, nem pedig a teljes strandfenntartásra, mivel az érdekük az, hogy amivel nagyobb eredményt tudnak elérni, azt a megoldást válasszák. Selmeczy Zsuzsanna képviselő az uszodára kitett tábla adatait falsnak találta, hiszen az építés és üzemeltetés önkormányzati ráfordítása is részben az adófizetők pénzéből történik. A Libás strandon elfogadta azt, hogy a megkérdezettek elégedettek voltak a kapott szolgáltatással, de a lényeg az, hogy az önkormányzat gazdasági társaságának is meg kell, hogy érje ez a vállalkozás, a bizottsági ülésen pedig úgy emlékezett, hogy Göncz Attila VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató kérte a bérlő személyének rögzítését a módosító javaslatban, ez a tevékenység pedig nem ingatlan-bérbeadás, hanem szolgáltatás, így nem ugyanazok a szabályok érvényesek rá. A tanuszodában a délelőttöket sem látta teljesen kihasználtnak reagált Göncz Attila VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató hozzászólására -, ezekre az időszakokra vidéki diákokat is fogadhatna az intézmény. Végezetül összefoglalta mondandóját oly módon, hogy az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság végezzen önkormányzati vagyon-működtetést. Pálinkás Róbert alpolgármester ellentmondást érzékelt Selmeczy Zsuzsanna képviselő felszólalásaiban, de véleményét a demokrácia jegyében meghallgatják. Módosító javaslat a testületi ülésen nem hangzott el, így a bizottsági módosító javaslattal kiegészítve a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 8 igen, 1 nem szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 92/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a "VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft évi üzleti terve " című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza. 1.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft évi üzleti tervét eft árbevétellel és eft mérleg szerinti eredménnyel elfogadja. 2.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 38/2006. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján felkéri a polgármestert, hogy a városi strandok üzemeltetéséről, működtetéséről szóló 36/2004. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó javaslatát terjessze a képviselő-testület ülése elé. 3.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete hozzájárul a VÜZ Nonprofit Kft évi út- és járdakarbantartás, kátyúzás területén tervezett fejlesztéssel, így a mobil aszfalt-újrahasznosító gép, valamint a hozzá kapcsolódó tehergépjármű beszerzésével eft összegben, és felhatalmazza a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját a szükséges szerződések aláírására.

6 6 4.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete egyetért a VÜZ Nonprofit Kft. által tervezett, Keszthely város parkolási, valamint a kft. központi informatikai rendszerének fejlesztésével. A képviselő-testület felhatalmazza a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját a GOP pályázat benyújtására és a szükséges saját erő ( e Ft) biztosítására. 5.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a évi strandszezonra kezdjen tárgyalásokat a bérbeadással kapcsolatban, és a kiválasztott bérlővel a Libás strand üzemeltetési feladatainak ellátására az üzemeltetői alvállalkozói szerződést kösse meg. Az elvárt minimális üzemeltetési díj ,-Ft + ÁFA. Határidő: 1. pontnál határozat megküldésére április pontra április pontra - folyamatos Göncz Attila VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató 18. Beszámoló a 245/2012 (XII.16.) számú képviselő-testületi határozat alapján a VÜZ Nonprofit Kft. strandi zajterhelés csökkentésére tett intézkedéseiről Előterjesztő: Göncz Attila VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, felkérve azok elnökeit a javaslatok kiegészítésére, képviselőtársait pedig javaslattételre, illetve hozzászólásra. Dr. Ifi Ferenc képviselőt nem nyugtatta meg igazán a kapott tájékoztatás, azonban a város lakossága számára engedményt látott benne. A zene hangerejét tartotta lényegesnek, melynek csökkentésére ígéretet kaptak, s ő reménykedett a megvalósulásban. Végleges megoldásnak a hangvédőfal-rendszert tartotta, amire csak utalás van az anyagban, de talán megoldódik a kérdés az eddig tett intézkedések hatására is. Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök összefoglalta az előterjesztés előzményeit. Megkérdőjelezte a tett intézkedések hatékonyságát, de azt elmondhatónak tartotta, hogy a VÜZ Nonprofit Kft. mindent megtesz a zajhatás csökkentése érdekében, s a szezon végén értékelhetik majd ez alapján a szerzett tapasztalatokat. Pálinkás Róbert alpolgármester további hozzászólás nem lévén a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 93/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Beszámoló a 245/2012 (XII.16.) számú képviselő-testületi határozat alapján a VÜZ Nonprofit Kft strandi zajterhelés csökkentésére tett intézkedéseiről című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a tárgyi beszámolót tudomásul veszi, és felkéri a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját az abban foglaltak végrehajtására a Kft. saját költségvetésének terhére önkormányzati forrás biztosítása nélkül.

7 7 Határidő: a határozat megküldésére április 5. e (Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető) Göncz Attila VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató 1. A helyi természeti értékek védetté nyilvánításáról szóló 11/1999. (IV. 29.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) Előterjesztő: Ruzsics Ferenc polgármester Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottságok javaslatait, majd az elnököket a javaslatok esetleges kiegészítésére, képviselőtársait pedig véleménynyilvánításra kérte fel. Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök tájékoztatójában elmondta, két alkalommal is tárgyalták az előterjesztést, melynek tartalmát és előzményeit összefoglalta. A módosító javaslatot azzal indokolta, hogy a védelem alá helyezés későbbi eljárási problémákat eredményezne, ezért bár a védelmet biztosítani akarták, de nem rendeleti szabályozás útján, ezért született ez a változat. Dr. Szabó István a Keszthelyi Környezetvédelmi Egyesület képviseletében elsőként arról adott tájékoztatást, hogy örömmel fogadták az előrelépést ezen a területen. Jelezte, hogy a Varsás Bt. javaslata a kezelési tervet illetően finomításra szorul a későbbiek során. A konkrét javaslatokból a B./ változattal értettek egyet, de fenntartják azon javaslatukat, mely a Szendrey utcai volt indóház előtti platánok védelem alá helyezésére vonatkozott. A táborhely fejlesztési elképzelései miatt egyetértett a bizottsági módosító javaslattal, de a Halászcsárdához közeli rész védelmét szorgalmazta, ajánlatot tett faegyedenként történő vizsgálatra és javaslattételre. Jövőre szóló javaslatként elmondta, vigyázni kell a meglévő fákra és a fiatal egyedekre, emellett ültetni kell, mert nem lesz öreg fa a jövőben, ha most nem ültetünk újakat. A védelem eszközei között számos van, a kezelési terv is tartalmazza azokat, melyek többségével egyetértenek a szakemberek. Végezetül a táborhely és az indóház területének további vizsgálatát javasolta. Pálinkás Róbert alpolgármester felkérte az egyesületet a javaslataik kidolgozására, ezt látta járható útnak. Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a kérdéses platánsor egyik változatban sem szerepel, így most nem kezelhető a javaslat a rendeletben. Az elhangzottakra reagálva elmondta, minden kivágott fáért vérzik a szíve, így a városban minden kivágott egyed helyett kettőt ültet a GESZ. Fokozott figyelemmel kíséri emellett a maga részéről pl. a Deák Ferenc utcai platánsor sorsát, és csak rendkívül indokolt esetben járulnak hozzá fakivágáshoz. Dr. Ifi Ferenc képviselő minden elhangzott gondolattal egyetértett, azonban szükségesnek tartotta elmondani azt is, hogy meg kellene kérdezni a kérdéses területen élő lakosokat is, mert az ő érdekeiket esetleg sértheti a fasor, mivel pl. gátolhatja az ingatlanaik benapozhatóságát, ezért a fasor felújítása talán nagyobb megelégedést eredményezne. Pálinkás Róbert alpolgármester felkérte ennek tisztázásra a környezetvédelmi egyesület képviselőit, majd a rendelettervezet módosított B./ változatát szavazásra bocsátotta.

8 8 A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a helyi természeti értékek védetté nyilvánításáról szóló 11/1999. (IV. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról (A rendelet aláírt, kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 2. A települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 10/2002. (IV. 12.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) Előterjesztő: Ruzsics Ferenc polgármester Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, s felkérte a bizottsági elnököket azok esetleges kiegészítésére, majd képviselőtársait hozzászólásuk megtételére. Szabó György pénzügyi, jogi és ügyrendi bizottsági elnök a rendelettervezet bizottságuk által történő tárgyalását azzal indokolta, hogy a szakhatósági hozzájárulás még nem volt a birtokukban, ezért a képviselő-testületnek I. fordulós anyaként történő elfogadását javasolta azzal, hogy az áprilisi soros ülésen kerüljön a végleges rendelettervezet a testület elé. Pálinkás Róbert alpolgármester összefoglalta az erről szóló határozati javaslatot, majd szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 94/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 10/2002. (IV. 12.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta: 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 10/2002. (IV. 12.) önkormányzati rendelet módosítására tett javaslatot I. fordulós anyagnak tekinti. 2. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a rendelet módosítására tett javaslatát terjessze a képviselő-testület áprilisi soros ülése elé. Határidő: április 25. (Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető)

9 9 3. A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 38/2006. (XII.01.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata (rendelettervezet) Előterjesztő: Ruzsics Ferenc polgármester Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, felkérve azok elnökeit a javaslatok kiegészítésére, képviselőtársait pedig javaslattételre, illetve hozzászólásra. Selmeczy Zsuzsanna képviselő hozzászólását azzal kezdte, hogy több felvetést is megfogalmazott a rendelettervezettel kapcsolatban, mivel az Mötv. január 1-jén lépett életbe, most 90 napnál tartanak a hatályba lépést követően, ennek ellenére nincsenek átvezetve a törvényi változások az eléjük került tervezetben. Az ülés napját megelőzően módosító javaslattal élt, melyet ismertetett és kérte azok figyelembevételét. Emellett az I. határozati javaslatnál módosítást javasolt, mivel 2010-ben a bizottsági helyekről fogytatott egyeztetés során a JOBBIK nem kapott külsős bizottsági helyet, ezért a lemondott tag helyett Tóth Gábor László megválasztását javasolta, a Turisztikai, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság létszámát 8 főben megállapítva. Dr. Gábor Hajnalka aljegyző tájékoztatta a testületet, hogy a képviselői javaslatot megkapták, de mivel az előterjesztés nem tartalmaz rendelettervezet, így a későbbiek során lesz módjukban figyelembe venni, mivel a III. határozati javaslat tartalmazza a rendelet módosítására vonatkozó kezdeményezés elfogadására vonatkozó javaslatot. A képviselői felvetésre válaszolva tájékoztatást adott arról, hogy a hatályban lépett Mötv. szabályai felülírják a Szervezeti és Működési Szabályzat vonatkozó rendelkezésit, ezek alkalmazására kerül sor jelenleg is, de a kezdeményezés elfogadása alapján várhatóan a következő ülésen új Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadására tesznek javaslatot. Pálinkás Róbert alpolgármester páratlan taglétszámot javasolt a bizottságoknál, mert a páros létszám a szavazások során nem szerencsés, e téren pedig nem kívánt politizálni, hiszen a bizottság külső szakértő tagjainak megválasztásánál elsősorban a szakértelem számít. Selmeczy Zsuzsanna képviselő arra emlékeztetett, hogy az Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság korábban az egyik tag lemondását követően ugyancsak páros számú taggal működött egy évig, az általuk javasolt személy pedig környezetvédelmi szakember, így szakértelme nem lehet kérdéses. Pálinkás Róbert alpolgármester úgy érzékelte, hogy képviselőtársa hozzászólásai a televízió nyilvánosságának szólnak. Ha olvassa az előterjesztést, abban minden felvetésére megkapja a választ. Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök nem tartotta ugyanolyan körülménynek azt, ha a bizottság egyik tagjának lemondása miatt válik páros létszámúvá a bizottság, mint ha a képviselő-testület eleve ilyen létszámot állapít meg. Arról is szükségesnek tartott tájékoztatást adni, hogy Selmeczy Zsuzsanna képviselő kérte, tolmácsolja a polgármesternek az ő bizottsági részvételére tett javaslatát, melyet azonban a polgármester nem tett magáévá, ezért nem került az előterjesztésbe. Selmeczy Zsuzsanna képviselő két és fél év után indokoltnak tartotta a választást követő helytelen testületi döntés megváltoztatását, ezért tette meg javaslatát, azonban meglepve tapasztalta a polgármester elutasítását. Dr. Ifi Ferenc képviselő a korrektséghez tartozónak vélte elmondani, hogy Somlyai Szilárd lemondott bizottsági tag a JOBBIK képviselőjeként került a bizottságba, így elvárható az újabb

10 10 jelölés elfogadása. A páros taglétszámot a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításával kezelhetőnek tartotta, ennek megfelelően az I. határozati javaslat levételét javasolta a napirendről. Pálinkás Róbert alpolgármester a határozati javaslatot megfelelőnek tartotta, Selmeczy Zsuzsanna képviselőnek pedig miután SZMSZ-ben foglalt hozzászólási lehetőségeit már kimerítette nem adta meg a szót további hozzászólásra és a vitát lezárva elsőként Dr. Ifi Ferenc képviselő módosító javaslatát bocsátotta szavazásra. A képviselő-testület részéről 3 igen, 4 nem szavazattal 2 tartózkodás mellett a javaslatról nem született érvényes döntés. Pálinkás Róbert alpolgármester az eredeti határozati javaslatot bocsátotta szavazásra. A képviselő-testület 7 igen, 1 nem szavazattal 1 tartózkodás mellett meghozta az alábbi határozatot. 95/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 38/2006.(XII.01.) önkormányzati rendelet módosítása című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Önkormányzata Képviselő-testülete tudomásul veszi Somlyai Szilárd (8315 Gyenesdiás, Széchenyi u. 36.) és Dancs Géza (8360 Keszthely, Balogh F. u. 3/A. II/8.) lemondását a Turisztikai, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagságáról és a bizottság létszámát április 1-jei hatállyal 9 főről 7 főre csökkenti. Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a II. határozati javaslatot. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 96/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 38/2006.(XII.01.) önkormányzati rendelet módosítása című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság tagjainak számát 7 főben állapítja meg április 1. napjától és egyúttal a bizottság tagjának megválasztja Szekeres Elekné (szül.: Karmacs, , anyja neve: Kiss Bognár Ilona) 8360 Keszthely, Szent Miklós u. 16/B. IV/15. szám alatti lakost. Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a III. határozati javaslatot. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 97/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 38/2006.(XII.01.) önkormányzati rendelet módosítása című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. 1. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény, továbbá Keszthely Város Önkormányzata és Vállus Község Önkormányzata által megkötött, a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére vonatkozó megállapodásban

11 11 foglaltak alapján Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete egyetért az új szervezeti és működési szabályzatról szóló önkormányzati rendelet megalkotásával. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 38/2006.(XII.01.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján felkéri a polgármestert, hogy a rendelettervezetet terjessze a képviselő-testület soron következő ülése elé. 2. A képviselő-testület továbbá felkéri a polgármestert, hogy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény hatályba lépéséhez kapcsolódó, az önkormányzat többi hatályban lévő helyi rendeleteinek esetlegesen szükséges módosításaira vonatkozó előterjesztést terjessze a képviselő-testület soron következő ülése elé. Határidő: április 30. (Dr. Gábor Hajnalka jogi és szervezési osztályvezető) 4. A házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről, valamint a fizetendő díjakról szóló 4/2011. (I. 28.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) Előterjesztő: Ruzsics Ferenc polgármester Selmeczy Zsuzsanna képviselő órakor távozott az ülésteremből, így a képviselő-testület létszáma 8 főre változott. Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottságok javaslatait, majd az elnököket a javaslatok esetleges kiegészítésére, képviselőtársait pedig véleménynyilvánításra kérte fel. Hozzászólás nem lévén elsőként a kezdeményezést tartalmazó határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 98/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről, valamint a fizetendő díjakról szóló 4/2011.(I.28.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről, valamint a fizetendő díjakról szóló 4/2011.(I.28.) önkormányzati rendelet módosításának kezdeményezésével egyetért és Keszthely Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 38/2006.(XII.1.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján felkéri a polgármestert, hogy a rendelettervezetet terjessze a képviselő-testület ülése elé. Határidő: március 28. (Dr. Ihász Lajosné igazgatási osztályvezető)

12 12 Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a rendelettervezetet. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2013.(III.29.) önkormányzati rendelete a házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről, valamint a fizetendő díjakról szóló 4/2011.(I.28.) önkormányzati rendelet módosításáról (A rendelet aláírt, kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 5. A Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása (rendelettervezet) Előterjesztő: Ruzsics Ferenc polgármester Selmeczy Zsuzsanna képviselő órakor visszatért az ülésterembe, ezáltal a képviselő-testület létszáma 9 főre emelkedett. Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, s felkérte a bizottsági elnököket azok esetleges kiegészítésére, majd képviselőtársait hozzászólásuk megtételére. Miután hozzászólás nem volt, elsőként a kezdeményezést tartalmazó határozati javaslatot bocsátotta szavazásra. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal (1 képviselő nem szavazott) meghozta az alábbi határozatot. 99/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása (rendelettervezet) című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta: 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 38/2006. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására vonatkozó kezdeményezést elfogadja. 2. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a rendelettervezetet terjessze a képviselő-testület elé. 3. A képviselő-testület felkéri a jegyzőt az elrendelt igazgatási szünet kapcsán a zavartalan feladatellátás érdekében a szükséges munkaszervezési intézkedések megtételére, valamint, hogy az elrendelt igazgatási szünetről a lakosságot és a társhatóságokat előzetesen tájékoztassa. Határidő: 1. és 2. pont: március pont: május 31., ill október 31. (Dr. Gábor Hajnalka jogi és szervezési osztályvezető) Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a rendelettervezetet.

13 13 A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal (1 képviselő nem szavazott) megalkotta a következő önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 12/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről (A rendelet aláírt, kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 6. Éves összesített közbeszerzési terv jóváhagyása Előterjesztő: Ruzsics Ferenc polgármester Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, felkérve azok elnökeit a javaslatok kiegészítésére, képviselőtársait pedig javaslattételre, illetve hozzászólásra. Selmeczy Zsuzsanna képviselő a bizottság módosító javaslatát azzal indokolta, hogy 2012-ben tárgyalták a szabályzatot, melyről jegyzőkönyv készült, azonban nem kerültek átvezetésre a módosítások, éppen ezért indokolatlannak tartotta erről újra szavazni, emellett pedig a módosító javaslatnak megfelelően a mellékletben szereplő táblázat is módosul az 1. pontban. A szabályzatot az elfogadása óta lefolytatott eljárásoknál is alkalmazni kellett volna, mely véleményét kérte külön jegyzőkönyvbe venni. Felolvasta a közbeszerzésekről szóló törvény egyes rendelkezéseit, melyekkel kapcsolatban véleményt fogalmazott meg: - a 22. (3) bekezdésénél a megfelelő szakértelemmel véleménye szerint kizárólag Pálinkás Róbert alpolgármester rendelkezik; - ugyanezen szakasz (4) bekezdésében foglaltak végrehajtása megítélése szerint megtörtént; - az (5) bekezdésben leírtakat az eltelt egy évben nem valósították meg; - a 24 (1)-(2) bekezdésében leírt összeférhetetlenségre tekintettel tartotta jogosnak a módosító javaslatukat és emiatt kellene újra felülvizsgálni a közbeszerzési szabályzatot. Emellett a tervben kifogásolta, hogy mindegyik eljárás formája hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás, amit felháborítónak tartott, mert ennél a formánál a kiíró pl. azt hív meg, akit akar. Összefoglalva: nem megerősíteni, hanem átdolgozni javasolta a szabályzatot. Pálinkás Róbert alpolgármester a korábbi határozat megerősítésében nem látott hibát, a melléklet 1. pontjában pedig annak megfelelően az eljáró személyét képviselő-testület megjelölésére módosította. Az előző módosítás óta eltelt időszakban nem volt olyan közbeszerzés, ami a vonatkozó rendelkezés hatálya alá tartozott volna, így nem jártak el a szabályzattal ellentétesen. Az ügyek mindegyikénél külső közbeszerzési szakértőt bíznak meg pontosan azért, hogy a jogszabályi háttérnek minden tekintetben megfeleljenek. Az összeférhetetlenség tekintetében kérte Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető állásfoglalását, ettől függetlenül minden eljárás során mindenkor az eljárásban résztvevők minden alkalommal nyilatkoznak, összeférhetetlenség megállapítására eddig még nem került sor. A hirdetmény közzététele nélküli eljárást a Kbt. írja elő, illetve az ad rá lehetőséget, mely által gyorsabb és költségtakarékosabb eljárást tudnak lefolytatni. Természetesen a törvény által előírt összeghatárt meghaladó beruházás esetén az előírt nyílt, költségesebb eljárást alkalmazzák. Megítélése az volt, hogy a képviselő-testület az elmúlt időszakban egy jól megkonstruált szabályzat alapján, a törvény előírásainak megfelelően járt el. Dr. Gábor Hajnalka aljegyző a Pálinkás Róbert alpolgármester által elmondottakat azzal egészítette ki, amit már a bizottsági ülésen is elmondtak, nincs semmi kivetnivaló abban, ha a képviselő-testület korábbi döntését határozati formában megerősíti.

14 14 A szabályzat lehetőséget ad arra, hogy a polgármester vagy a bizottság külső szakértőket kérjen fel, de az elhangzottaktól függetlenül mindenkor figyeltek a Kbt. szabályaira. Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető megerősítette azt, hogy amennyiben az előző időszakban lett volna olyan közbeszerzési eljárás, melyre vonatkozott volna a módosítás, úgy annak ténye nem kerülte volna el a figyelmüket. A Selmeczy Zsuzsanna képviselő által idézett törvényi rendelkezéseket természetesen mindenkor betartva járnak el, ezeket bemutatta az érvényes szabályzat vonatkozó rendelkezéseinek idézésével. Az esetben, ha a képviselő-testület tagjai részt venni kívánnak az értékelő bizottság munkájában, azt döntéshozóként csak tanácskozási joggal tehetik meg, de amennyiben a döntésre jogosult a polgármester, akkor összeférhetetlenség nem áll fenn. Javasolta a szabályzat III.1.5. pontjában a Kbt. 22. (4) bekezdését irányadónak tekinteni, továbbá a határozat mellékletében az 1. pontnál a képviselő-testület megjelölését kiíróként, míg a 8. pontnál a beruházás megnevezéseként a seprőgép és tartozékai beszerzése megjelölést alkalmazni. A Kbt. előírásai szerint legalább háromtagú bizottságot kell delegálni az Értékelő Bizottságba, és mindenkinek nyilatkoznia kell az összeférhetetlenségéről, így az ülések előtt időben elő kell készíteniük a szükséges dokumentumokat minden résztvevő vonatkozásában. Selmeczy Zsuzsanna képviselő örült a törvényi rendelkezések átvezetésének, ezért a képviselők tanácskozási joggal történő részvételére vonatkozó módosítás megerősítését is kérte. Pálinkás Róbert alpolgármester ez utóbbi módosítást befogadta annak ellenére, hogy ez a hivatalnak többletmunkát és költséget fog eredményezni. Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök értelmezte a képviselőkre vonatkozó szabályokat a gyakorlatban, ezért a felesleges munka elkerülése érdekében a részvétel jelzését kezelni javasolta. Pálinkás Róbert alpolgármester azért tartotta volna jobbnak az ilyen kérdéseket felvetni a bizottság ülésén, mert most nincs elegendő információ a döntéshez. Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető ismételten felolvasta a Kbt. összeférhetetlenségre vonatkozó szabályait. Pálinkás Róbert alpolgármester összefoglalta a határozati javaslat egyes módosításait, így elsőként a melléklet 1. és 8. pontjára vonatkozót, a határozati javaslatban a Turisztikai, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság módosító javaslatát, a képviselő-testület tagjainak tanácskozási joggal történő részvételét, valamint Kbt. 22. (4) bekezdésre történő hivatkozást azzal a kéréssel, hogy a képviselő-testület tagjai a bizottság ülését megelőzően egy nappal jelezzenek vissza részvételüket illetően. A határozati javaslatot ezekkel a módosításokkal szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 8 igen, 1 nem szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 100/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Éves összesített közbeszerzési terv jóváhagyása című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozta: 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 196/2012.(VI.28.) számú határozat 1. pontjával elfogadott közbeszerzési szabályzatot az alábbiak szerint módosítja:

15 15 - A közbeszerzési szabályzat III.1.6. pontjában meghatározott építési beruházásra vonatkozó értékhatár 100 millió forintról 50 millió forintra, az árubeszerzésre és szolgáltatásra vonatkozó értékhatár 25 millió forintról 15 millió forintra csökken; - A szabályzat III.1.5 pontjánál törvényi hivatkozás a Kbt. 22. (4) bekezdésére, a III.1.6 pontnál a döntési hatáskörökre vonatkozó hivatkozás pedig a Kbt. 94. (2) bekezdés d) pontjára módosul; - A képviselő-testület tagjai tanácskozási joggal vesznek részt az Értékelő Bizottság ülésén. 2. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 33. (1) bekezdése, valamint Keszthely Város Önkormányzata Képviselőtestülete 196/2012. (VI. 28.) számú határozatával jóváhagyott Keszthely Város Önkormányzata Közbeszerzési Szabályzata II.1.2. pontjában biztosított jogkörben Keszthely Város Önkormányzata évi összesített közbeszerzési tervét az előterjesztés 1. számú melléklete szerint jóváhagyja. Határidő: december 31. (érintett osztályvezetők) 8. A Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft évi üzleti terve Előterjesztő: Rudolf Wiedner ügyvezető igazgató Pálinkás Róbert alpolgármester elsőként köszöntötte a kft. körükben elsőként megjelent cégvezetőjét, Simon Juditot, majd ismertette a bizottságok javaslatait, majd az elnököket a javaslatok esetleges kiegészítésére, képviselőtársait pedig véleménynyilvánításra kérte fel. Selmeczy Zsuzsanna képviselő az előterjesztésben olvasott megszüntetett illegális hulladéklerakókkal kapcsolatban megjegyezte, hogy azok sajnálatos módon újra töltődnek. A hó- és síkosságmentesítés kapcsán a jelenlegi felállást alkalmatlannak tartotta a feladatellátásra, mert pl. a második nagy havazáskor azt a tájékoztatást kapta, hogy a HUSZ Kft. elküldte a dolgozóit szabadságra. Nem volt számára világos, miért két önkormányzati cég végzi el ezeket a feladatokat. Pálinkás Róbert alpolgármester válaszában elmondta, azért kellett ezt a megoldást alkalmazniuk, mert a különféle pályázati konstrukcióknak ilyen módon tudtak csak megfelelni. Örömmel venné a jövőben mondta -, ha a szakmai bizottság ülésén tenné fel ezeket a kérdéseket képviselőtársa, mert így hatékonyabban tudnának dolgozni. Valóban két önkormányzati gazdasági társaság között járnak át a járművek, de erre a már elmondott indokok alapján van szükség. A hóeltakarítást a maga részéről másként ítélte meg, mint Selmeczy Zsuzsanna képviselő, mert ma már látható, mennyi dolomitot kevertek az utakra szórt sóba. Valóban nincs akkora hó, amit egy órán belül ne lehetne eltakarítani, ehhez azonban megfelelő gépparknak kell rendelkezésre állnia, azonban nem ez a költséghatékony megoldás, ily módon viszont nem lehetnek mindenhol egyszerre jelen. A lakosság türelmét és lojalitását kérte, mert szűkös önkormányzati forrást kell biztosítani erre a feladatra is. Az interpellációban elhangzik majd a kérdés, miért vontak el a sporttól pénzt, de el kell dönteni, milyen forrásból vonjanak el és milyen célra.

16 16 Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök javasolta a tárgyra visszakanyarodni, melyhez megjegyezni kívánta, hogy a társaság tevékenységét kedvezőtlenül befolyásolták a törvényi változások, melyek nincsenek tekintettel a szelektív hulladékgyűjtést alkalmazó településekre, ahol felesleges költséget eredményez pl. a heti két alkalommal történő hulladékszállítás. A hulladéklerakási díj megtöbbszöröződött az elmúlt években, ami folyamatos terheket rótt a szolgáltatóra. Selmeczy Zsuzsanna képviselő véleménye szerint a VÜZ Nonprofit Kft. korában nem hallottak panaszt a gépparkra, ettől függetlenül a konkrét kérdésre választ kért. Dallos Csaba GESZ vezető az ismertetett információt nem tartotta valósnak, azt azonban elismerte, hogy a hóesés többnyire hétvégére esett, de mindig tudtak annyi embert biztosítani, hogy megkezdhessék a hóeltakarítást. A legutóbbi hóeséskor hajnali három órakor kezdték meg a munkát, ennél többet nem látott lehetségesnek megtenni. Szabó György képviselő arra emlékeztetett, hogy Selmeczy Zsuzsanna képviselő minden bizottsági ülésen jelen volt, ahol megjelentek a cégvezetők is, ezért érthetetlennek tartotta, miért nem ott tette fel ezeket a kérdéseket, amit felháborítónak tartott, hiszen a bizottsági ülések a megfelelő helyszín ezen ügyek megvitatására, ráadásul képviselőtársa sorra ugyanazokat a kérdéseket teszi fel a testületi ülésen, mint amit a bizottsági üléseken. Mindezt a televízió jelenlétének tudta be, melynek megszüntetése talán megoldaná ezt a problémát. Selmeczy Zsuzsanna képviselő nem tartotta megtilthatónak, hogy kérdéseit feltegye az üléseken, egyébként pedig egyedül nem várható el tőle, hogy minden előterjesztésre felkészüljön a bizottsági ülésekre. Pálinkás Róbert alpolgármester arra kívánt rávilágítani, hogy képviselőtársa mindegyik ülésen ugyanazokat a kérdéseket teszi fel. Dr. Molnár András Keszthelyi Televízió Kft. ügyvezető igazgató elszólásnak vélte Szabó György képviselő részéről a televízió részvétele megszüntetésének gondolatát, mert az ellentétes lenne a Médiatörvény rendelkezéseivel. Pálinkás Róbert alpolgármester visszatérve az előterjesztés tárgyára, a határozati javaslattal kapcsolatban nem látva módosító javaslatot, az eredeti határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 8 igen, 1 nem szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 101/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft évi üzleti terve című előterjesztést, és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft évi üzleti tervét ,- Ft árbevétellel, ,- Ft kiadással és ,- Ft eredménnyel elfogadja.

17 17 9. A KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft évi üzleti terve Előterjesztő: Rudolf Wiedner ügyvezető igazgató Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, s felkérte a bizottsági elnököket azok esetleges kiegészítésére, majd képviselőtársait hozzászólásuk megtételére. Miután hozzászólás nem volt, a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 8 igen, 1 nem szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 102/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft évi üzleti terve című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft évi üzleti tervét ,- Ft bevétellel, ,- Ft kiadással és ,- Ft eredménnyel javasolja a kft. taggyűlésének elfogadásra. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy Keszthely Város Önkormányzatát a KETÉH Kft. taggyűlésén a határozatban foglaltak szerint képviselje. 10. A Keszthelyi Televízió Szolgáltató Nonprofit Kft évi üzleti terve Előterjesztő: Dr. Molnár András Keszthelyi Televízió Kft. ügyvezető igazgató Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, felkérve azok elnökeit a javaslatok kiegészítésére, képviselőtársait pedig javaslattételre, illetve hozzászólásra. Vozár Péterné képviselő gratulált Dr. Molnár András Keszthelyi Televízió Kft. ügyvezető igazgatónak, hogy az üzleti tervet kényszerű dolgok hatására módosítva így tudta megoldani, mert a maga részéről csak pozitív visszajelzéseket kap a társaság tevékenységéről. Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 103/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A Keszthelyi Televízió Nonprofit Kft évi üzleti terve című előterjesztést, és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Keszthelyi Televízió Nonprofit Kft évi üzleti tervét ,- Ft árbevétellel, ,- Ft kiadással és ,- Ft eredménnyel elfogadja.

18 A Keszthelyi Jachtkikötő Üzemeltető Egyszemélyes Kft évi üzleti terve Előterjesztő: Bódis Károly ügyvezető igazgató Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottságok javaslatait, majd az elnököket a javaslatok esetleges kiegészítésére, képviselőtársait pedig véleménynyilvánításra kérte fel. Szabó György pénzügyi, jogi és ügyrendi bizottsági elnök az elírásból eredő hibát kérte a bizottsági összesítőben javítani, mert tévesen a módosító javaslatban a Keszthelyi Televízió Kftre vonatkozó adatok szerepelnek. Pálinkás Róbert alpolgármester a pontosított bizottsági módosító javaslatot bocsátotta elsőként szavazásra. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal elfogadta a Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi Bizottság módosító javaslatát. Pálinkás Róbert alpolgármester a módosítással kiegészített határozati javaslatot bocsátotta szavazásra. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 104/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A Keszthelyi Jachtkikötő Kft évi üzleti terve című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Keszthelyi Jachtkikötő Kft évi üzleti tervét eft árbevétellel, eft kiadással és eft eredménnyel (veszteség) elfogadja azzal, hogy április 30-ig kerüljön előterjesztésre az a pénzügyi és üzleti konstrukció, amely biztosítja a Balatoni Hajózási Zrt-vel megkötött opciós szerződésben megfogalmazottak szerinti opciós jog gyakorlását és az üzleti évre vonatkozó veszteség kezelését. Határidő: folyamatos, illetve december 31. Bódis Károly a Keszthelyi Jachtkikötő Kft. ügyvezetője Pálinkás Róbert alpolgármester szüntetet rendelt el és a képviselő-testület nyílt ülését ennek időtartamára órakor berekesztette. Pálinkás Róbert alpolgármester órakor megállapította, hogy az ülésteremben 9 képviselő van jelen, a testület határozatképes, így elrendelte az ülés folytatását. 12. Beszámoló a év turisztikai tapasztalatairól Előterjesztő: Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, s felkérte a bizottsági elnököket azok esetleges kiegészítésére, majd képviselőtársait hozzászólásuk megtételére.

19 19 Selmeczy Zsuzsanna képviselő jelezte, a vendégéjszakák száma a KSH adatai alapján 18 %-os csökkentést mutat, ezért Vozár Péterné képviselőnek adott igazat abban, hogy nem a vendégéjszakák száma, hanem a bejelentési morál javult az új bejelentő tömb bevezetésével. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Non-profit Kft. minden évben helyesen jelzi a vendégek részéről megfogalmazott kritikákat, meglátása szerint mégsem változik semmi, emellett pedig a Május 1-jei és augusztus 20-i rendezvények kiadása vállalkozónak nem szerencsés, ezt a házon vagy városon belül kellene megoldani. A kastéllyal kapcsolatos kimutatásban a látogatottságot és a bevételt tekintve úgy vélte, hogy a kastélyigazgatás nagy vehemenciával történő átvételekor meghirdetett javulás nem érzékelhető. Pálinkás Róbert alpolgármester az előterjesztésben választ talált minden ilyen jellegű felvetésre, amiből kiemelte, hogy 2011-ben a kastélyban Munkácsy kiállítás volt, melyre egyedül látogató érkezett, így ennek figyelmen kívül hagyásával enyhe növekedés tapasztalható. Egy új számot emelt ki: a pálmaház megnyitása óta e célból érkezett látogatót. Ez évben is számos programmal és a pálmaház körüli beruházással kívánják megduplázni a látogatók számát, emellett pedig szkíta kiállítás is nyílik, aranytárgyak bemutatásával. A kastély gazdálkodása nincs túl jó helyzetben, de remélhetőleg ez évben is fenn tudják tartani azt a működési modellt, amit előző évben elkezdtek. Vozár Péterné képviselő úgy ítélte meg, hogy ilyen teljes körű beszámolót néhány év óta nem kaptak, amiért minden közreműködő munkáját megköszönte. A szálláshelyek létesítésére nincs ráhatásuk, de a komfortérzet növelése terén látott lehetőségeket, ezért pl. dézsás növények nevelésével és a főtéren a kézi hulladékgyűjtők számának növelésével ezt javíthatónak érezte. Dr. Ifi Ferenc képviselő valóban alaposnak tartotta a beszámolót, amiből egy szót hiányolt, az iszap -ot. Remélte, hogy nem ismétlődik meg az, ami tavaly nyáron volt, mert az tarthatatlan állapot volt, hiszen a beszámoló is említi a nyárvégi kagylósérüléseket. Sajnálatos, hogy elmulasztották a szárazon kotrás lehetőségét. Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök a Szigetfürdő körüli területen a vékony iszapréteg eltávolítását lehetetlennek tartotta, a délebbre lévő területen pedig azt állapították meg, hogy nincs akkora iszapréteg, amit kotrással kellene eltávolítani. A kagylósérülések a kagylópusztulásnak és a szél által történő idesodrásnak voltak köszönhetőek, amit folyamatos tisztítással próbáltak megoldani. Az iszap folyamatosan sodródik az áramlásokkal a Balatonban, évtizedekig nem volt gond a keszthelyi strandokon, csak amióta az iszapcsapda feltöltődött. Dr. Ifi Ferenc képviselő a Helikon strandon vastag iszapréteg meglétére emlékeztetett, amit ki lehetett volna szárazon kotorni, az elpusztult kagylók gyűjtését pedig a gyerekek bevonásával, kagylógyűjtők kihelyezésével lehetett volna megoldani. Rigó Ferenc képviselő a Helikon strand iszaprétegének kikotrási költségét túlságosan nagy összegűnek becsülte. Pálinkás Róbert alpolgármester a május 1-jei programok szervezésével kapcsolatban érdekesnek és jónak tartotta pl. az ez évi ünnepi műsort, melynek keretében Demjén Ferenc ad koncertet, s pl. a kastélyt is átfestik színes megvilágítással. Kérte az ez évi tapasztalatok ismeretében tárgyalni erről a kérdésről. További hozzászólás nem volt, így a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta.

20 20 A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal meghozta az alábbi határozatot. 105/2013. (III. 28.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Beszámoló a év turisztikai tapasztalatairól című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a évi turisztikai szezon tapasztalatairól szóló beszámolót tudomásul veszi. 13. Beszámoló az Életfa Óvoda év közötti tevékenységéről Előterjesztő: Ruzsics Ferenc polgármester Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette a bizottsági javaslatokat, felkérve azok elnökeit a javaslatok kiegészítésére, képviselőtársait pedig javaslattételre, illetve hozzászólásra. Csótár András oktatási, kulturális és ifjúsági bizottsági elnök ismertette a módosító javaslatot, melyet egyhangú döntéssel hoztak, mert a beszámolóból látszik, hogy az intézményben dolgozók száma is jelentős, a gyerekek létszáma sem alacsony, az óvoda közel 100 %-os kihasználtsággal működik évek óta változatlanul. A város továbbra is fenntartója az óvodának, ellentétben a közoktatási intézményekkel, ezért tartotta fontosnak a fenntartói támogatás szinten tartását. Az óvoda dolgozói a lehetőségeket, pályázatokat úgy használják ki, hogy az elégedettségi mutatók kiemelkedően jók, amire büszkék lehetnek, panasz szinte egyáltalán nem érkezik. Az óvoda tehát jogszerűen, nagy odaadással működik, amiért szükségesnek tartotta köszönetüket kifejezni. Vozár Péterné képviselő tolmácsolta a civil szervezetek és más együttműködők köszönetét az együtt végzett munkáért. Selmeczy Zsuzsanna képviselő megköszönte az intézmény dolgozóinak munkáját, s egyetlen kritikai észrevételt tett, mely szerint nem minden teljesül mindig abból, amit az anyagban leírtak. Sajnálatosak a megszorítások mind a dologi, mind a személyi kiadások terén, melyek ellenére kiválóan végzik a munkájukat. Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök felhívta a figyelmet a 4. oldalra, melyben a következő időszak változásaira utal a köznevelési törvényváltozásból eredően, a csoportszámok és létszámok változására utal. Csótár András oktatási, kulturális és ifjúsági bizottsági elnök a hozzászólásokra reagálva elmondta, természetesen odafigyelnek erre, de ezt az óvoda kezelni tudja, hiszen eddig is ez volt a jellemző. Az óvodaasszisztensek foglalkoztatása kérdésében is keresik a megoldást, így Selmeczy Zsuzsanna képviselő véleményét nem látta indokoltnak, mert a költségvetési adatok nem azt támasztják alá, hogy a megszorítások elérték az óvodát, így komoly problémák nem merültek fel. Selmeczy Zsuzsanna képviselő nem tudta csak megszorításként értékelni a dologi és létszámcsökkentést. Pálinkás Róbert alpolgármester a határozati javaslatot a bizottsági módosító javaslattal kiegészítve bocsátotta szavazásra. A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal meghozta az alábbi határozatot.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-173/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. I. FÉLÉVI MUNKATERVE KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. I. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET 2013. január 31. (csütörtök) 1. Pályázat kiírása a Goldmark Károly Művelődési Központ intézményvezetői munkakörére

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. december 4-én (szerda) 15.07 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. december 4-én (szerda) 15.07 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-234/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. december 4-én (szerda) 15.07 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. január 29-én (csütörtök) 10.04 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. január 29-én (csütörtök) 10.04 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Szám: 1/1-13/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. január 29-én (csütörtök) 10.04 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 1/1-93/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. május 14-én (csütörtök) 10.10 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Szám: 1/1-145/2014. Az ülés helye: Városháza Udvari tárgyaló (Keszthely, Fő tér 1.)

Szám: 1/1-145/2014. Az ülés helye: Városháza Udvari tárgyaló (Keszthely, Fő tér 1.) Szám: 1/1-145/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. szeptember 11- én (csütörtök) 12.30 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az

Részletesebben

A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal elfogadta az alábbi napirendet.

A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal elfogadta az alábbi napirendet. Szám: 1/1-145/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 29- én (csütörtök) 14.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. I. FÉLÉVI MUNKATERVE

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. I. FÉLÉVI MUNKATERVE KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2014. január 30. (csütörtök) 1. Javaslat a 2014. évi sportolói kitüntetések adományozására (zárt) Sportügyekért Felelős Tanácsnok

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 14-én (péntek) 13.20 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 14-én (péntek) 13.20 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-30/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 14-én (péntek) 13.20 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

K I V O N A T Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete december 14-ei soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete december 14-ei soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. december 14-ei soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 340/2017. (XII. 14.) számú Képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

K I V O N A T. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete december 18-i soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete december 18-i soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. december 18-i soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 318/2014. (XII. 18.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete október 22-én (szerda) órai kezdettel megtartott alakuló üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete október 22-én (szerda) órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Szám: 1/1-187/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 22-én (szerda) 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Az ülés helye: Balatoni

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: dr. Kormányos László polgármester Dékányné dr. Balogh Andrea alpolgármester Barna

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 7/2014. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve Napirend: A polgármester beszámolója a két

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Csabdi Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal ülésterme

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án 17 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 3-án megtartott soron következő üléséről. Az ülés helye: Mártírok u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről Ikt.szám: 262 /2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Szám: V/74-19/2016. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajtai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 22-én 16,30 órai kezdettel tartott rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajtai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 22-én 16,30 órai kezdettel tartott rendes üléséről Ikt.szám:..-1/2015. JEGYZŐKÖNYV Vajtai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 22-én 16,30 órai kezdettel tartott rendes üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 2. napján délután 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2014. október 21-én 14 30 órai kezdettel megtartott a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. Ülés helye: Móricgát Faluház

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. június 28-án (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésérıl.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. június 28-án (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésérıl. Szám: 1/1-132/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. június 28-án (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 27.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 27.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének 13/2015. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. november 27.-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének Jegyzőkönyve 1.) Kéményseprő-ipari közszolgáltatás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. október 29-i együttes üléséről Helye: Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 17-én 15 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 875-3/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 12-én 14 00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 1-jén 8,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 1-jén 8,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 1949-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 1-jén 8,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 15-én (csütörtök) 10.09 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 15-én (csütörtök) 10.09 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-93/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 15-én (csütörtök) 10.09 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 8-án megtartott üléséről. Határozat száma: 1/2015.(I.08.) 2/2015.(I.08.) 3/2015.(I.08.) Tárgya: Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási

Részletesebben

24. számú. Jegyzőkönyv. Mátraverebély Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének

24. számú. Jegyzőkönyv. Mátraverebély Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének 24. számú Jegyzőkönyv ének 2014. december 10-én megtartott rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: ének a Polgármesteri Hivatalban 2014. december 10-én megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak:

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 14/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 28-án 19 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 14-én. megtartott rendkívüli nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 14-én. megtartott rendkívüli nyílt üléséről Határozat:1-3. Rendelet: 1-4. Jegyzőkönyv Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről 1 Jegyzőkönyv Készült Zalamerenye Község Önkormányzata

Részletesebben

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről.

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/10/2015. 10. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 16 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Ikt.szám:169 /2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 05-én 17,00 órai kezdettel tartott üléséről

Ikt.szám:169 /2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 05-én 17,00 órai kezdettel tartott üléséről Ikt.szám:169 /2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 05-én 17,00 órai kezdettel tartott üléséről 1 A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya:

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 8-án (csütörtök) 14.04 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 8-án (csütörtök) 14.04 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-141/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 8-án (csütörtök) 14.04 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 26-án 9,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 26-án 9,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendkívüli üléséről Ikt.szám: 795-2/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 26-án 9,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:20/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14-én Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében tartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cecei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án 14,30 órai kezdettel tartott rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cecei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án 14,30 órai kezdettel tartott rendes üléséről Ikt.szám:..-1/2015. JEGYZŐKÖNYV Cecei Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 28-án 14,30 órai kezdettel tartott rendes üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

Ikt.szám: 946-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 17-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről

Ikt.szám: 946-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 17-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről Ikt.szám: 946-1/2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 17-én 16 30 órai kezdettel tartott alakuló üléséről A testületi ülésen meghozott száma, tárgya: HATÁROZAT

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2016. június 20-án a Balatonújlaki Községi Önkormányzat tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános üléséről. Jelen vannak: Virág László alpolgármester Muszti Csaba képviselő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 1062-3/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatalban, a polgármesteri tárgyalóban, a Gazdasági Bizottság 2011. április 13-án 8 00 órai kezdettel

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 14. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. november 13.) Napirend:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 05-én 15,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 05-én 15,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 05-én 15,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Jegyzőkönyv Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Testületi ülés helye: Felsőegerszeg. Faluház 7370 Felsőegerszeg. Fő utca 7. Jelen

Részletesebben

ALSÓNEMESAPÁTI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. április 29-ei nyilvános ülésének. j e g y z ő k ö n y v e HATÁROZATOK

ALSÓNEMESAPÁTI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. április 29-ei nyilvános ülésének. j e g y z ő k ö n y v e HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. április 29-ei nyilvános ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 152-3/2013. HATÁROZATOK Tartalom: KÓD 8/2013.(IV.29.) határozat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 692-1/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 2-án 18,30 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 2-án 18,30 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-915, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 179-9/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 338/7/2013. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült e 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem Az ülés kezdési időpontja: 17 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 8/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2018. augusztus 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 27. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 23-án megtartott rendkívüli üléséről J e g y z ő k ö n y v

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2018. január 25-én a Kéthelyi Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános üléséről. Jelen vannak: Németh Lajos al Bartis László Imre képviselő

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 1/2013. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. január 30-án 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Sándor Edit bizottsági tagok

JEGYZŐKÖNYV. Sándor Edit bizottsági tagok 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szociális, Oktatási és Kulturális Bizottságának 2017. április 27.-én 8.00. órai kezdettel a Nyíracsádi Polgármesteri Hivatal tanácstermében

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 2/2013. J E G Y Z Ő

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Szám: 1/1-197/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 27-én (szerda) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 27-én (szerda) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Szám: 1/1-43/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 27-én (szerda) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2. Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 2/201 5.(II. 12.) önkormányzati rendelet megtárgyalása.

Jegyzőkönyv. 2. Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 2/201 5.(II. 12.) önkormányzati rendelet megtárgyalása. Jegyzőkönyv Készült: Kisköre Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 2-i rendkívüli üléséről a Kiskörei Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Jelen vannak: Takács Attila alpolgármester

Részletesebben

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. szeptember 25.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 19.00

Részletesebben

/ sz. példány

/ sz. példány Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. Pf. 92. Készült: 2 példányban 9395-28/2018. 2 sz. példány JEGYZŐKÖNYV ESZTERGOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2018. szeptember

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfő) 17.00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfő) 17.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. J e g y z ő k ö n y v KERKABARABÁS község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-én (hétfő) 17.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Paál István polgármester Berki Zoltán alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Helyszín: Polgármesteri Hivatal 2135 Csörög, Kisfaludy u. 40. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zádori János polgármester. Fűri Ferenc Gászné Bősz Bernadett Dr. Hutvágner Rozália László Miklós Tóth Györgyi

JEGYZŐKÖNYV. Zádori János polgármester. Fűri Ferenc Gászné Bősz Bernadett Dr. Hutvágner Rozália László Miklós Tóth Györgyi JEGYZŐKÖNYV Készült: Pécsvárad Város Képviselő-testületének 2015. május 11-én tartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak: Meghívottak: Benkő László Fűri Ferenc Gászné Bősz Bernadett

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 18-i rendkívüli

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK január 05-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK január 05-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 59-3/2017/KVÖ KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 05-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 1. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat száma

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:10/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 84/2014. (IX. 23.) Kt. Határozat. Gamás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a napirendi pontokat elfogadta.

Jegyzőkönyv. 84/2014. (IX. 23.) Kt. Határozat. Gamás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a napirendi pontokat elfogadta. Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 23-án, 14:00 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX.

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX. KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) 552-003, 485-388, 485-040 FAX.: (96) 552-056 Sz.: III/1-16/2017. Jegyzőkönyv mely készült 2017. augusztus

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 12-i rendkívüli üléséről 81-84/2013. (07. 12.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1/2013/JT. 2/2013. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somogyzsitfa Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2011. október 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 6-án 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 6-án 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 314-33/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről JEGYZŐKÖNYV 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Az ülés helye: Az ülés vezetője: A Képviselő-testületből jelen vannak: A Képviselő-testületből távol vannak: Hivatalból jelen

Részletesebben