Imre Sándor. Dr. Horváth Sándor. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Imre Sándor. Dr. Horváth Sándor. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia"

Átírás

1

2 2. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Imre Sándor A Magyar Biztonsági Fórum elnöke Biztonsági vezető, Samsung Electronics Magyar Zrt. Dr. Horváth Sándor Fővédnök Dékán, Óbudai Egyetem Tisztelt Résztvevők, Kiállítók, Látogatók! Köszöntöm Önöket a Magyar Biztonsági Fórum V. konferenciáján! A márciusa óta rendszeresen megrendezésre kerülő szakmai találkozókon az Egyesület alapításakor megfogalmazott cél vezette a szervezőket a programok öszeállításában: a napi munkánk hatékonyabbá tétele érdekében fejlesszük közös tudásbázissá szakmai ismereteinket. A korábbi konferenciákon többségében olyan témákat vonultattunk fel, amik a már bevezetett biztonsági intézkedéseket mutatták be, a best practice követésére bíztatva Önöket. A mostani konferencián szeretnénk a hangsúlyt áthelyezni a megelőzés és a tervezés fontosságára, ezzel is biztatva Önöket arra, hogy a biztonság ne az események kezelésében legyen hangsúlyos, hanem a prevenció és a felkészültség jellemezze munkánkat. Remélem, hogy a beharangozóban meghirdetett előadások között mindenki megtalálja a munkájához számára fontos ismereteket. Kívánok Önöknek nagyon eredményes 2 napot a konferencián! Tisztelt Kollégák, Kedves Konferencia résztvevők! Rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy a Magyar Biztonsági Fórum V. Konferenciájának fővédnöke lehetek. Külön öröm a számomra, hogy az Óbudai Egyetem Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Karát is képviselhetjük, hiszen egy biztonságtechnikai mérnökképzést folytató intézmény számára elengedhetetlen fontosságú a szakma művelőivel való szoros kapcsolattartás. Meggyőződésem, hogy a konferencia keretében megszerezhető új ismeretek, a problémák kibeszélése, új kapcsolatok kiépítésének, vagy a meglévő kapcsolatok elmélyítésének lehetősége minden résztvevő számára hasznos lehet. Kívánok eredményes tanácskozást, tartalmas szakmai és emberi beszélgetéseket, kívánom, hogy erősödjön ez a szakmai közösség, és a konferencia zárását követően valamenynyien win-win érzéssel folytathassuk munkánkat.

3 Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia 3. Si vis pacem, para bellum! Ezzel a címmel rendezi a Magyar Biztonsági Fórum Egyesület (MBF) az V. Konferenciáját, melynek neves előadóiról és ígéretes programjáról e meghívóban tájékoztatjuk Önt! Bízunk benne, hogy Önt is a résztvevők között üdvözölhetjük március 12-én és 13-án! A Konferencia a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben (fourpointskecskemet.hu) kerül megrendezésre, mely központi elhelyezkedésének és kitűnő adottságainak köszönhetően kiváló helyszínnek ígérkezik. Pénteken délután egy drón bemutatóval és a Mercedes-Benz jóvoltából egy exkluzív gyárlátogatással zárjuk a konferenciát. A Konferenciáról és a jelentkezés módjáról a konferencia.mbf.hu honlapon talál bővebb információt. A Konferencia részvételi díja nettó ,-Ft / fő. (A díj tartalmazza a szállás, az étkezés és a konferencia költségeit, nem tartalmazza azonban az egyéni fogyasztás költségeit és a természetbeni juttatások után megfizetendő adókat)

4 4. Konferencia Program Március :00-tól 14:00-tól 08:00-tól 10:00-ig vendégek fogadása Imre Sándor, Dr. Horváth Sándor Megnyitó Dr. Péterfalvi Attila Iustitia est regnorum fundamentum Molnár Zsolt Non muri, sed viri sunt praesidum oppidorum Mezey Mariann Ultima ratio Díjátadás Jasenszky Nándor Mutua defensio tutissima Dr. Jamniczki Ádám Nulla salus bello: pacem te poscimus omnes Kaló-Ivicsics Erika Homines dum docent discunt Dr. Kovács Lajos Affirmanti incumbit probatio GÁLAVACSORA Március :00-tól 14:30-tól Dr. Zacher Gábor Dr. Holló Dóra Dr. Nógrádi György Ugrin Botond, Papp Róbert Szekér Péter Est modus in rebus Qudquid id est, timeo danaos et dona ferentes Sic transit gloria mundi Do ut des Si vis pacem para bellum (Mercedes gyár látogatás, drón bemutató) A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

5 MaBiFo Tanácsadó Kft. 5. Sosem volt egyszerűbb megtalálni az egyensúlyt! A MaBiFo Tanácsadó Kft. kiemelt célja, hogy a vagyonvédelmi tevékenység során alkalmazott eszközöket fejlessze, s elősegítse olyan új, innovatív technológiák és termékek alkalmazását, amelyek hasznosabbá és hatékonyabbá teszik az őrszolgálatok munkáját. Ennek egyik eleme az az elektromos meghajtású, környezetbarát jármű is, melyet most az Önök figyelmébe ajánlunk! Ha fontos Önnek a hatékony őrszolgálati munkavégzés, ha csökkenteni szeretné a járőrök reakcióidejét, ha ki akar tűnni a tömegből, akkor béreljen Scootert full service csomaggal, hosszú távú bérlet esetén akár havi nettó ,-Ft áron! A járőrök, területvezetők egy-egy nagyobb termelőüzem vagy logisztikai központ területén olykor kilométert is megtesznek egy műszakban. Ha mindezt a gyalogos vagy kerékpáros közlekedés helyett a Perfect Ballance eszközökkel oldják meg, akkor egy járőrkört sem hagynak majd ki! További információk a Konferencián a Perfect Ballance kiállítói standján, ahol nem csak kipróbálhatja, de akár egy próbahónapra meg is nyerheti az eszközt! MaBiFo Tanácsadó Kft Törökbálint, Tó Park u. 3.

6 6. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Péterfalvi Attila A NAIH elnöke ben született Budapesten ben végzett az ELTE Jogtudományi Karán ban a Jogi Továbbképző Intézetben tanult, külkereskedelmi szakjogász lett között igazgatási előadó volt a Veszprémi Tanácsnál, majd között osztályvezető-helyettes a Veszprémi Közúti Igazgatóságon ben NATO-ösztöndíjjal Torontóban és Washingtonban tanult adatvédelmet. Főiskolai docensként több, mint húsz éve oktat tól 2001 júniusáig az adatvédelmi biztos tanácsadója volt december 11-én az Országgyűlés hat évre megválasztotta adatvédelmi biztosnak tól 2011-ig az Országgyűlési Biztos Hivatalának hivatalvezetője, majd 2012 január 1-től a köztársasági elnök a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökévé nevezte ki. előadás Iustitia est regnorum fundamentum. A jog mindennek az alapja Biometria, drónok. Érdekes, jövőbe mutató technikák és szerkezetek, de a technikai újítások között sokszor elvesznek az adatvédelmi és adatbiztonsági megfontolások, ezzel sérül az érintettek alapjoga. Nagyobb biztonságú beléptető rendszer alakítható ki biometrikus adatok felhasználásával, de mindig figyelemmel kell lenni az arányosság kérdésére. Biometrikus adatok ugyanis csak akkor kezelhetők, ha megfelelőek, relevánsak és nem túlzott mértékűek. Mérlegelni kell, hogy a biometrikus rendszer üzemeltetése által elérni kívánt

7 Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia 7. Dr. Péterfalvi Attila előadás cél megvalósítható lenne-e egyéb, a magánszférát kevésbé érintő módon. Tehát a biometrikus jelleg szükséges-e a meghatározott cél eléréséhez, elengedhetetlen-e az adott igény kielégítéséhez, a magánszférának a rendszer működtetéséből eredő korlátozása arányban áll-e a várható előnyökkel, a kitűzött célt el lehet-e érni a magánéletet kevésbé korlátozó módon. Egy drónra szerelt kamerával könnyebben látványos felvételek készíthetőek, de vajon figyelünk-e a technika alkalmazása során megvalósuló atipikus adatkezelésre. Ezen új technológia segítségével ugyanis az adatkezelő képes rejtett megfigyelésre, hiszen a kamerával felszerelt drón egészen kis méretű is lehet, illetve egyáltalán nem észlelhető távolságból is figyelhet. A drón gyors helyváltoztatásra képes, így azonosítása, kikerülése szinte lehetetlen, viszont képes arra, hogy mozgó személyeket, tárgyakat kövessen. Az eszköz válogatás nélkül gyűjt adatokat mindenről, ami a látókörébe kerül, amely látókör az eddigi hasonló technológiák használati tapasztalataival összevetve szokatlanul széles. Bármely technikáról legyen is szó, az adatvédelmi alapelvekre mindig legyünk tekintettel, hiszen mindig a jognak kell annak az alapkőnek lennie, amelytől elindulunk egy új technikai megoldás gyakorlati alkalmazása során, tehát mindig az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapelveinek kell lennie azoknak az alapoknak, amelyek meghatározzák az új technikai újításokba beépített adatvédelmi és adatbiztonsági elvárásokat. Az adatvédelem nem az új technikák útjában áll, hanem az állampolgárokat védelmezi, az adatvédelmi alapelvek betartását az új technikák esetében is alkalmazni kell. Előadásában a biometrikus adatkezelés és a drónok használata során felmerülő adatvédelmi kockázatokat és az arra adható válaszokat veszi sorra.

8 8. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Molnár Zsolt A Rotors & Cams Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója ben született ben katonai főiskolán szerzett felderítő tiszt és mérnök-tanár végzettséget. A Magyar Honvédségnél kezdte hivatásos katonai pályafutását, majd a KFH-hoz került, ahol 14 évig különböző beosztásokban dolgozott biztonsági szakterületen. Eközben elvégezte a ZMNE biztonság- és védelempolitikai, valamint az RTF rendőrszervező szakát. Két alkalommal vett részt a MH békemissziós tevékenységében (Koszovó, Afganisztán). A távolról vezérelt repülőeszközök polgári célú alkalmazása iránt 2010-ben kezdődött az érdeklődése, az új technológia kínálta lehetőségek megragadására 2014-ben harmadmagával gazdasági társaságot alapított. Non muri, sed viri sunt praesidium oppidorum. Nem a falak, a harcosok védik a várost. előadás Életünk minden területére nagy hatással vannak a felgyorsult technológiai fejlődés legújabb vívmányai. Jelenleg a kisméretű, távolról vezérelt repülő robotok forradalmát éljük, amely volumenében sokak szerint a 70-es évek második felében kezdődött PC-forradalomhoz hasonlítható. A fegyveres erők és rendvédelmi szervek után a drónok használata megállíthatatlanul terjed a civil szférában is. A technológia nagy tömegek számára elérhetővé vált, legális és illegális célú alkalmazásuknak pedig csak a fantázia és a fizika szabhat határt. A drónok használatának betiltása lehetetlen, a fejlődést nem lehet megállítani. Ezért a biztonsági szektor szereplői számára elengedhetetlen a technológia lehetőségeinek és korlátainak megismerése, az új kihívások kezelésére történő felkészülés. Kezdjünk párbeszédet és gondolkodjunk közösen! Alakítsuk együtt a szabályokat!

9 Logipix Kft. 9. A LOGIPIX Kft ban alakult és azóta Közép-Kelet Európa leginnovatívabb biztonságtechnikai eszközöket fejlesztő és gyártó vállalkozásává vált, mely a világ számos országában sikeres projekteket bonyolított le. Cégünk fő profilját a professzionális IP alapú biztonságtechnikai videó megfigyelő rendszerek fejlesztése és gyártása alkotja. Célunk magas színvonalú termékek előállítása, felhasználva a legújabb mikroelektronikai és számítógépes technikákat. Videó megfigyelő rendszereink korszakalkotó megoldásai új minőséget hoznak a biztonságtechnika világába. Saját fejlesztésű kameráink, hálózati videó rögzítő eszközeink, valamint VMS szoftverünk megbízható egységet alkotnak. Rendszereink a különböző felhasználói igényeknek megfelelően méretezhetőek, vagy akár utólag könnyedén bővíthetőek. Kameraképeink a Full HD mérettől egészen a több száz megapixel felbontású panoráma képekig terjedhetnek, így eszközeink képesek az alkamazható legtökéletesebb minőséggel kiszolgálni bármely iparág igényeit. Logipix Kft Budapest, Késmárk u

10 10. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Mezey Mariann Közgazdász, biztonság- és védelempolitikai szakértő A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Hadiipari és Haditechnikai Külkereskedelmi Osztályának vezető-tanácsosaként felelősségi körébe tartozik többek között a haditechnikai eszközök külkereskedelmi ügyleteinek kockázatelemzése, a fegyverembargók nyomon követése, a Hatóság nemzetközi fórumokon való képviselete, valamint az ipar szereplőivel történő kapcsolattartás. Ultima ratio. Amikor a vállalat léte a tét. előadás Ki ne szeretné vállalkozását a hírekben látni? De annak apropóján, hogy a vállalkozása által fejlesztett technológiát rossz fiúk alkalmazták egy terrortámadásban, vagy fegyveres konfliktusban? Pedig ez könnyen megeshet, amennyiben az Ön vállalatának terméke illetéktelen kezekbe kerül, vagy nem a gyártás céljának megfelelően használták fel. Talán nem is sejti, hogy mi minden lehet katonai, vagy ún. kettős felhasználású technológia! Az előadás célja, hogy segítséget nyújtson a biztonsági kockázatok feltérképezésében a termék fejlesztési és gyártási fázisától kezdve egészen annak felhasználásáig, s hozzájáruljon a felelős és körültekintő vállalati magatartás fejlesztéséhez. Ez utóbbi hiánya nehezen helyrehozható károkat okozhat a vállalkozások számára: szabálysértési eljárások, hosszú távon renomé vesztés és szalonképtelenség a piacon, hogy csak néhányat említsünk a lehetséges következmények közül.

11 Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia 11. előadás Mutua defensio tutissima. A kölcsönös védelem a legbiztosabb. Jasenszky Nándor Biztonsági szakértő ban született ig a BRFK vagyonvédelmi egységének nyomozója, majd főnyomózója, 1987 és 1990 között a BRFK I. kerületi Rendőrkapitányság helyettes vezetője, Bűnügyi Osztályvezető től az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat osztályvezetője, majd az első gyors reagálású komplex műveleti egység, a Bevetési Osztály parancsnoka, rendőr alezredes től a Magyar Fejlesztési Bank és CA-IB Értékpapír Rt. biztonsági feladatit látja el, majd 2000-től 2004-ig a közlekedés biztonsági területeire evez, ahol a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettesi biztonsági referenseként, majd a MALÉV vállalkozásbiztonsági igazgatójaként tevékenykedik től független szakértő, tanácsadó. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Rendészettudományi kar, Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék felkérésére, Üzleti hírszerzés és elhárítási ismeretek tananyag társszerzője és egyik oktatója. A fegyveres pénzintézet támadások, illetve az esetlegesen kialakuló túszhelyzetek során tanúsítandó magatartások vonatkozásában A Túlélésért címmel szakjegyzetet készített, mely alapján 1995-től folyamatosan képzi a Volksbank, a Raiffeisen Bank és az Erste Bank front line területen dolgozó munkatársait. Hasonló témakörben oktatta a Magyar Posta kijelölt dolgozóit is. Amint az üzlet eléri a globális piaci verseny szintjét, a vállalatoknak csakúgy mint a kormányoknak szükségük lesz hírszerzésre. Azok, akik hírszerzést alkalmaznak, jobban felkészülnek a döntésekre és a cselekvésre. (Bob Galvin, a Motorola korábbi elnöke, a hetvenes években az amerikai elnök Hírszerzési Tanácsadó Testületének tagja volt.) A komplex biztonsági szolgáltatás szüksége és igénye, integrálása a magyarországi vállalatok vezetési kultúrájába.

12 12. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Jamniczki Ádám A Robert Bosch GmbH. üzletági biztonsági vezetője A jogász végzettségű fiatal szakember 1980-ban született, Különböző vállalatoknál és területeken végzett munka után váltott biztonsági területre től a Robert Bosch GmbH. két miskolci gyárának biztonsági vezetője, 2013-tól a Robert Bosch GmbH. Elektromos Hajtások Üzletág biztonsági vezetője. Ezen beosztásában 10 ország 12 telephelyének megközelítőleg 20 ezer munkavállalójának biztonságáért felelős. Nulla salus bello: pacem te poscimus omnes. Nincs öröm a háborúban, mindenki békét akar. előadás A bombafenyegetések hatása a termelőüzemekre. Ahogy a Bosch harcolt. A bombafenyegetések napjainkban nagyban megnehezíthetik egy vállalat mindennapi életét, hiszen az elkövetők minimális erőfeszítéssel óriási károkat okozhatnak. A termelés kiesése, az üzem megbénulása, a munkavállalók félelmének, megdöbbenésének kezelése a vállalatbiztonsági szakemberektől felkészültséget, higgadtságot, odafigyelést igényel. Hogyan kezeljünk egy-egy ilyen helyzetet? Mik a gyakorlati nehézségek egy bombafenyegetés esetén, és az utólagos nyomozás során? Gyakorlati tippek, tapasztalatok és példák a Bosch múltjából és jelenéből.

13 MEGA FORTRIS HU. Kft. 13. A MEGA FORTRIS 1996-ban alakult Malajziában biztonsági plombák fejlesztésére és gyártására, s hamar a világ egyik vezető konténerzár gyártója lett. A cégcsoport nagy hangsúlyt fektetett a műanyag plombák fejlesztésére is és mára élen jár a biztonságtechnikai eszközök tervezésében és fejlesztésében. Az egész világon számos ipari nagyvállalat beszállítója, ilyen partnerei pl. a MAERSK-Sealand, Tesco, Procter & Gamble, DHL, TNT, GLS. A MEGA FORTRIS az elmúlt évek során jelentősen kiterjesztette tevékenységét. Ennek eredményeképp a kínai és malajziai gyártási központtal rendelkező cégcsoport 19 országban rendelkezik képviselettel. A MEGA FORTRIS magyarországi irodáját és raktárbázisát 2005-ben Budapesten nyitottuk meg a hazai és a közép-európai piacok kiszolgálására ra már nyolc kelet-európai országban indítottuk el termékeink forgalmazását. Gyáraink ISO minősítések alapján dolgoznak és cégünk egyike azon öt plomba gyártónak, akik tagjai az ISMA (International Seal Manufacturers Association) szervezetnek. Cégünk számos terméke rendelkezik MABISZ minősítéssel is. Termékkínálatunkban megtalálhatók az egyszerű műanyag plombák, a magasabb biztonságú fémbetétes műanyag plombák, az ellenálló és fizikai védelmet is nyújtó fémplombák, biztonsági címkék, valamint az egyre népszerűbb biztonsági ragasztószalagok. Ezen termékeink mellett forgalmazunk térkitöltő párnazsákokat és különböző típusú közúti és vasúti rakományrögzítő rendszereket.

14 14. Si Díjak Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Ungi Ferenc Díj A Magyar Biztonsági Fórum Ungi Ferenc Díj néven díjat hozott létre, mellyel emléket kíván állítani a évben elhunyt Ungi Ferencnek, aki a rendszerváltás utáni magyar civil biztonsági szakma egyik meghatározó egyénisége volt. Céltudatosan következetes, precíz munkájával, az ifjú szakemberek oktatásával és képzésével maradandót alkotott. A díjjal az MBF azokat a kiemelkedő, közmegbecsülésnek örvendő biztonsági szakembereket kívánja jutalmazni, akik tevékenységükkel emelik a szakma társadalmi megbecsültségét. A díjat évente egy alakalommal, az éves konferenciáján adományozza a Magyar Biztonsági Fórum. Az eddigi díjazottak: 2013: Zboznovits Csaba - Magyar Telekom 2014: Kőhalmi Péter - Audi A 2015-ös év díjátadójára a Konferencia első napján, azaz március 12-én kerül sor! Borsos József Díj A Magyar Biztonsági Fórum Borsos József Díj néven díjat hozott létre, mellyel emléket kíván állítani a májusában, 40 évesen elhunyt Borsos József r. századosnak, aki a rendszerváltás utáni magyar rendvédelem emblematikus alakja. A halála után posztumusz r. alezredessé előléptetett Borsos Józsefet májusában a Budapest II. kerületi Bethlen Gábor utcában egy tűzharc közben érte halálos lövés. A századosnak még volt annyi ereje, hogy viszonozza a bűnöző lövéseit, ezzel ártalmatlanította az elkövetőt, megvédve társai életét. A díjjal az MBF azokat a törvényvégrehajtókat kívánja jutalmazni, akik a díj átadását megelőző évben olyan kiemelkedő, hősies cselekedetet vittek véghez, mely méltó a névadó emlékéhez, életéhez és munkásságához. A díjat évente egy alakalommal, az éves konferenciáján adományozza a Magyar Biztonsági Fórum. Az eddigi díjazottak: 2012: Kökönyei Péter r. tzls. - Székesfehérvári Rk. 2013: Oláh Péter r. őrm. - BRFK. XXI. Rkaps. A 2014-es év kiemelkedő törvényvégrehajtójának díjazására a Konferencia első napján, azaz március 12-én kerül sor!

15 Díjak és Tombola 15. Primus Inter Pares Díj A Magyar Biztonsági Fórum és alapító partnerei (G4S; OS Security; Safety Sector; Securimaster; Securitas és a SzVMSzK) Primus Inter Pares Díj néven 2014-ben díjat hozott létre. Az MBF a díjjal azokat a vagyonőröket kívánja évről évre jutalmazni, akik a díj átadását megelőző évben szolgálatuk teljesítése közben olyan kimagasló teljesítményt nyújtottak, vagy olyan hősies cselekedetet vittek véghez, amely példaként állítható a többi, vagyonvédelemben dolgozó kollega elé, s alkalmas arra, hogy a szakma társadalmi megbecsülését is növelje. Az eddigi díjazottak: 2014: Gajdics Miklós vagyonőr Pro-Test Consulting A 2015-ös év díjátadójára a Konferencia első napján, azaz március 12-én kerül sor! Jótékonysági tombola A Magyar Biztonsági Fórum immár hagyományosan arra ösztönzi a konferenciái résztvevőit, hogy jótékonykodjanak. Ennek érdekében minden gálavacsora fontos része a jótékonysági tombola, melynek során a résztvevők és a kiállítók által felajánlott tárgyakat sorsolják ki, s a keletkezett bevételt valamilyen nemes cél támogatására fordítják. Az eddigi rendezvények jótékony felajánlásainak köszönhetően két esetben a Girincsi Gyermekotthon, egy esetben pedig a Pető Intézet kapott jelentős támogatást. Hálásan köszönjük minden látogatónknak ez eddig megvásárolt tombolajegyeket és felajánlott nyereményeket, valamint kiegészítő támogatásokat! Őszintén reméljük, hogy az V. Konferencia közönsége elődök példáját követve folytatja ezt a nagyszerű kezdeményezést!

16 16. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Kaló-Ivicsics Erika Közgazdász, mérlegképes könyvelő, adószakértő ban született, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végzett közgazdászként, később tanulmányait folytatva adótanácsadói és adószakértői végzettséget szerzett. A főiskola befejezése után nagyvállalatoknál, multinacionális cégeknél dolgozott főkönyvelői, különböző pénzügyi és belső adótanácsadói pozíciókban ben alapította az ACC-Assist Kft.-t, amely mikro-, kis- és középválallkozásoknak nyújt főként könyvviteli szolgáltatást. Homines dum docent discunt. Az emberek tanítva tanulnak. előadás Vajon hol van a legális adótervezés és optimalizálás határa? S kell-e a határon táncolni? Felelős-e a megrendelő, ha nyilvánvalóan nem elég a feladatra az általa fizetett összeg? A könyvviteli szolgáltatások igénybevételekor nem csak a jogszabályi követelményeknek kell megfelelni, hanem egy komplex tanácsadói munkával a vállalkozásokat az üzleti döntéseikben segítheti a tanácsadó feltéve, ha beavatják a rejtett részletekbe is. Az adott tevékenység, az üzleti szektor sajátosságainak megismerése elengedhetetlen, hogy a pénzügyi szakember (legyen az könyvelő, adótancsadó) és az üzletember együttműködése mindkét fél számára hasznos legyen. Ebbe a kölcsönös tanulási folyamatba szeretné bevezetni partnereit az előadó.

17 Aspectis 17. Aspectis Kft. H-1158 Budapest, Késmárk u (+36) Az Aspectis Kft óta aktív szerepet vállal az IP alapú megfigyelő rendszerek magyarországi terjedésében. Az Axis Communications, a Samsung Techwin, a D-Link, a Milestone, a NETAVIS, a Paxton Access Ltd., a Planet és a QNAP termékeinek magyarországi disztribútoraként mára az Aspectis Kft. a vezető forgalmazó az IP videó és beléptető rendszerek piacán. Viszonteladói hálózatával az ország egész területén kínál professzionális IP-alapú videó megfigyelő rendszereket, hálózati kamerákat, videó szervereket, videó kezelési szoftvereket, valamint elektronikus beléptetőket. Különböző méretű, képzett és tapasztalt telepítők és integrátorok állnak az ügyfeleink rendelkezésére kisebb és nagyobb projektekben egyaránt. Rajtuk keresztül támogatást nyújtunk a beruházás teljes élettartamában, az első ötlettől, a tervezésen és kivitelezésen át, az üzemeltetésben és a rendszer végső leszerelésében, cseréjében, raktárkészletben és projektek kivitelezésének finanszírozásában. Portfóliónkat folyamatosan bővítjük globális vezető gyártókkal, hogy one-stop-shop megoldásként alternatívát tudjunk nyújtani a hálózati infrastruktúrától, a videó kezelő szoftveralkalmazáson át, a különböző videó eszközökig, így partnereink egy kézből tudnak megvalósítani komplex IP biztonságtechnikai projekteket. Stratégiánk fontos eleme a partnereink folyamatos képzése. Tanfolyamainkon bemutatjuk a legújabb technológiai vívmányokat és adjuk át a különböző rendszerek tervezéséhez és üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen tudást. Beszállítóink:

18 18. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Kovács Lajos Nyugállományú r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi docens Az ismert életvédelmi nyomozó 1949-ben született. A Magyar Folyami Flottillánál leszolgált 2 év után, 20 évesen szerelt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába, ahol először az Életvédelmi és Rablási Alosztály Gyanús Haláleseti és Eltűnési Csoportjánál dolgozott nyomozóként, majd 1 év múlva ugyanitt az Életbiztonsági Csoportnál véglegesítették. A gyilkosságiaknál lett kiemelt főnyomozó, majd az 1977-es Hungária körúti kettős gyilkosság nyomozása után került az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnüldözési Osztályára, ahol először az Életvédelmi Alosztályon dolgozott beosztott nyomozóként, majd alosztályvezetőként, végül osztályvezetőként. Az 1998-as nagy átszervezés során megalakult Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság Életvédelmi Osztályának, az ún. Döglött ügyek osztályának vezetőjeként töltötte el a 2006-ban esedékes nyugdíjazásig hátralévő utolsó nyolc évet. Aktív évei alatt elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, majd a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát, ahol jogi diplomát szerzett. Nyugdíjazása óta tanácsadóként, és oktatóként dolgozik, kriminalisztikai előadásokat tart rendőrségi, bűnügyi továbbképzéseken, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a jogi karokon, konferenciákon, tudományos diákkörökben, főállásban a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol egyik alapítója-szervezője volt a 2014-ben beindult Bűnügyi szakjogászképzésnek. Ugyanitt címzetes egyetemi docenssé nevezték ki. előadás Az MBF Konferenciák új előadássorozatának első vendégeként Kovács Lajos, a legendás életvédelmi nyomozó a szervezett bűnözés emberölési módszereiről tart előadást. Affirmanti incumbit probatio. Aki valamit állít, annak kell bizonyítania.

19 Igazi Hőseink 19. Mi az MBF-nél úgy gondoljuk, hogy valami baj van abban az országban, ahol Ambrus Attilának (alias viszkis rabló) több, mint 44 ezer fős rajongói tábora van a Facebook-on, ahol fiatalok olyan fogalmazásokat írnak, hogy példaképük Kulcsár Attila, mert ő 8 általánossal is milliárdokat csinált. Csakhogy mindketten bűnözők! Az előbbit 30 rendbeli fegyveres rablásért ítélték el, az utóbbi pedig sikkasztott. Ma már nem zenekarok vagy színészek poszterei vannak a falakon, hanem olyan valóságshow szereplőké, akik semmi hasznosat vagy értelmeset nem tettek, csupán ismertek. Gondoljon csak bele: Ön hány Mentős nevét ismeri? Tud mondani egy Tűzoltót, aki Kolontárnál és Devecsernél megsérült? S vajon hány embernek mond valamit a Reppman Károly név? Hányan tudják, hogy ki volt Borsos József? Kenéz Imre neve jelent valamit? Ne aggódjon, ha e nevek ismeretlennek tűnnek, a mai magyar társadalomban, a jelenlegi értékrendek mellett ez sajnos normális Ám szerintünk nem! Mi még úgy nőttünk fel, hogy az édesapák voltak a példaképek, a Tűzoltók, a Rendőrök, a Mentősök és Tűzszerészek a HŐSÖK! Reppman Károly egyike volt annak a 3 tűzoltónak, akik hősi halált haltak a Műegyetemnél tomboló tűzben, Borsos József rendőr századost több, mint 10 éve lőtte le egy bűnöző, Kenéz Imre pedig az a motoros rendőr, akit 2012-ben gázolt halálra egy Hummer. Mindannyian Igazi Hősök! Mindannyian értünk haltak, s alig van ember, aki ma tudná a nevüket! Mert sokan adnak valamit, de néhányan mindent odaadtak De az itt maradt anyáknak és apáknak, gyerekeknek és feleségeknek, testvéreknek és kollégáknak tudniuk kell: Szerettük tette nem volt hiábavaló, s ez az ország örökké hálás lesz az áldozatért, amit nem lehet elégszer megköszönni! Mi a konferenciánkon mégis megpróbáljuk, s jótékonysági tombola bevételét e projektre fordítjuk!

20 20. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Holló Dóra Ügyvéd Az 1994-ben megszerzett friss szakvizsgával rendelkező jogász egyből a Price Waterhouse-nál kezdi a pályafutását, majd dolgozik az Artisjus-nál is ban megnyitja saját irodáját, mely a magyar mellett angol, német és francia nyelven áll ügyfelei rendelkezésére olyan speciális jogterületeken is, mint az adatvédelem és a szellemi alkotások joga vagy a menedzsment és munkajog. előadás Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes. Bármi is ez, félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is. Tilt, tűr vagy támogat de kinek a baja a BYOD? Internet és IT-eszközök a munkahelyen hol a határ munka és magánélet között? Megoldások a trójai faló legyőzésére.

21 L Tender-Consulting Kft. 21. Kapcsolat: Molnár Gábor (ügyvezető) Bujáki Rózsa (irodavezető) Az L Tender-Consulting Kft. az adatvédelem, az adat- és információbiztonság, a termékdíj-szabályozás, a vállalati szabályzatok készítésének és a beszerzési-pályázati szolgáltatások eljárásainak területén nyújt támogatást és szállít megoldásokat ügyfelei számára. A cég szolgáltatása prémium, ám nem az áraival, hanem szolgáltatása minőségével vívta ki ezt a kategóriát: a piaci szereplők referencialistáit folyamatosan radarozva pedig kijelenthető, hogy 2014-re a terület honi piacvezetőjévé vált. A társaság teljes körű, személyre szabott megfeleltetést nyújt megrendelőinek: az első lépéstől az utolsóig végigvezeti partnereit a jogszabályoknak való teljes megfelelés útvesztőin. Szolgáltatásához teljes körű felelősségbiztosítást nyújt a Péterfalvi Attila vezette NAIH által kiszabható büntetések maximumáig! Szakembereik emellett oktatásokat és gyakorlati képzéseket is tartanak. Az L Tender-Consulting Kft. emellett a Magyar Adatvédelmi és Adatbiztonsági Egyesület alapító tagja. Molnár Gábor Ügyvezető, adatvédelmi szakértő dr. Pataki Gábor Projektvezető, adatvédelmi és egészségügyi szakjogász

22 22. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Zacher Gábor Toxikológus, igazságügyi szakértő ban született Budapesten ban végzett a SOTE Orvostudományi Karán tól a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai Toxikológiai Osztályán dolgozik mint osztályvezető főorvos. A Mentésügyi, Sürgősségi, Katasztrófaorvostani Szakmai Kollégiumnak tagja, ahol a Klinikai toxikológia munkacsoportot vezeti. A Sürgősségi Orvostani Társaságnak alelnöke, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság Toxikológiai Munkacsoport titkára. Klinikai toxikológiát oktat a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Centrumában, valamint Narkológia c. tantárgyat oktat a Rendőrtiszti Főiskolán ban a Szegedi Tudományegyetem, 2010-ben a Rendőrtiszti Főiskola címzetes egyetemi docensi címet adományozott részére óta orvosi toxikológus igazságügyi szakértő től a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának osztályvezető főorvosa. előadás Est modus in rebus. Van mérték a dolgokban. Az alkohol és a drog már rég nem csak a szórakozóhelyeken jelent gondot, hanem a munkahelyeken is. De mi a teendő?

Cseh Ottó. Menedzsment struktúra 13. oldal. Repülõterek itthon 25. oldal. Csiki-Bege sztori. szállítmányozás fuvarozás logisztika vám informatika

Cseh Ottó. Menedzsment struktúra 13. oldal. Repülõterek itthon 25. oldal. Csiki-Bege sztori. szállítmányozás fuvarozás logisztika vám informatika szállítmányozás fuvarozás logisztika vám informatika XIII.ÉVFOLYAM 7 8. SZÁM 2005. AUGUSZTUS Menedzsment struktúra 13. oldal Repülõterek itthon 25. oldal Csiki-Bege sztori 38. oldal Cseh Ottó 131. szám

Részletesebben

2010-12. Telenor Magyarország Zrt. fenntarthatósági jelentés

2010-12. Telenor Magyarország Zrt. fenntarthatósági jelentés 2010-12 Telenor Magyarország Zrt. fenntarthatósági jelentés tartalomjegyzék 1. Vezérigazgatói köszöntő 4 2. A jelentésről 6 3. Cégbemutatás 7 3.1. Telenor Magyarország 8 3.2. Irányító testületek 10 3.3.

Részletesebben

Van-e recept a sikerre? És

Van-e recept a sikerre? És Konkrétumok 80 70 60 50 40 30 20 10 0 27 Magyarországon minden századik embernek van patikakártyája, minden második gyógyszertárban és magán egészségügyi intézményben lehet fizetni patikakártyával, minden

Részletesebben

nagyító Kedvezmények, támogatások a hallgatóknak 7 Mang Béla, a hallgatóknak juttatott különbözõ támogatásokról és kedvezményekrõl.

nagyító Kedvezmények, támogatások a hallgatóknak 7 Mang Béla, a hallgatóknak juttatott különbözõ támogatásokról és kedvezményekrõl. tartalom impresszum országos felsõoktatási magazin Megjelenik havonta az egyetemi és fõiskolai lapok terjesztési pontjain, országosan. Online-megjelenés: www.edupress.hu Kiadja: az SSH Kft. Felelõs kiadó:

Részletesebben

Szakképzés német módra Összefogás az építőiparban Ismét közlekedési konferencia Párbeszéd a pénzügyőrökkel

Szakképzés német módra Összefogás az építőiparban Ismét közlekedési konferencia Párbeszéd a pénzügyőrökkel XVII. évfolyam 7. szám 2011 október Szakképzés német módra Összefogás az építőiparban Ismét közlekedési konferencia Párbeszéd a pénzügyőrökkel Egy sikeres pályázatnak köszönhetően kamaránk szakképzési

Részletesebben

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek

Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek Irodapiaci hírek Logisztikai hírek Retail hírek Gazdasági hírek 2010 42. hét Tartalomjegyzék Lakáspiaci hírek... 4 XII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat - interjú Gönczi Lászlóval... 5 Elkészültek a károsultaknak szánt házak tervei... 8 Rossz befektetés,

Részletesebben

Budapest Bank Törõdés Napja

Budapest Bank Törõdés Napja Budapest Bank Törõdés Napja Vállalat neve: Budapest Bank Zrt. Vállalat bemutatása: A Budapest Bank az egyik legelsõ hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A magyar bankpiac egyik meghatározó

Részletesebben

LEESETT AZ ELSŐ HÓ. 3Ajánló REGIO REGIA A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA

LEESETT AZ ELSŐ HÓ. 3Ajánló REGIO REGIA A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA REGIO REGIA A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA online: www.regioregia.hu/magazin Felelős kiadó: Cseh Teréz, a KEM-Bridge Net ügyvezetője Főszerkesztő: Veér Károly - veerkaroly@kembridge.hu Főmunkatárs:

Részletesebben

Lépések... (Részletek a 8. oldalon) Nagy sikere volt a KÖVET Vállalkozás 2020 című konferenciájának,

Lépések... (Részletek a 8. oldalon) Nagy sikere volt a KÖVET Vállalkozás 2020 című konferenciájának, Lépések... 17. évf. 4. szám (54) 2012. tél Tartalom A környezettudatos és társadalmilag felelős vállalatvezető szaklapja A fenntartható fogyasztás vállalati dimenziói Emberi tényező: Gyenes András, Unilever

Részletesebben

KÖSZÖNTO. Kedves Látogatónk! www.hvgallasborze.hu

KÖSZÖNTO. Kedves Látogatónk! www.hvgallasborze.hu KÖSZÖNTO Kedves Látogatónk! Számos állásbörze szervezôjeként többször szegezték már nekem a kérdést végzés elôtt álló diákok éppúgy, mint már dolgozó ismerôseim: "Miért menjek el az állásbörzére? Érdemes

Részletesebben

H A T Á R R E N D É S Z E T I T A N U L M Á N Y O K

H A T Á R R E N D É S Z E T I T A N U L M Á N Y O K I. évfolyam 2. szám H A T Á R R E N D É S Z E T I T A N U L M Á N Y O K 2004/2. SZÁM B U D A P E S T - 2004 - A HATÁRŐRSÉG TUDOMÁNYOS TANÁCSA TUDOMÁNYOS SZAKMAI KIADVÁNYA Felelős kiadó: SAMU ISTVÁN HATÁRŐR

Részletesebben

ormációs társadalmat az infor FELÜLNÉZET: INTERJÚ SÍK ZOLTÁN INFORMATIKAI KORMÁNYBIZTOSSAL MIÉRT IS MEGYÜNK HORVÁTORSZÁGBA?

ormációs társadalmat az infor FELÜLNÉZET: INTERJÚ SÍK ZOLTÁN INFORMATIKAI KORMÁNYBIZTOSSAL MIÉRT IS MEGYÜNK HORVÁTORSZÁGBA? www.magasyn.hu 2000. ÕSZ Együtt építjük az infor ormációs társadalmat FELÜLNÉZET: INTERJÚ SÍK ZOLTÁN INFORMATIKAI KORMÁNYBIZTOSSAL MIÉRT IS MEGYÜNK HORVÁTORSZÁGBA? SZÜLETÉSNAPOK Tartalom: Stratégia 4 Magasabb

Részletesebben

(TÁMOP-1.4.4.-08/1-2009-0037)

(TÁMOP-1.4.4.-08/1-2009-0037) Á L L Á S B Ö R Z E Igyekezz az lenni, ami vagy! Ez az egyetlen, amivel az életnek tartozol Gödöllő 2011. április 27. Kistérségi együttműködés a helyi gazdasági-, és foglalkoztatási potenciál erősítésére

Részletesebben

Polgárőr Magazin. 2013. Június XVIII. évf. 5. szám. Önkéntesek két keréken

Polgárőr Magazin. 2013. Június XVIII. évf. 5. szám. Önkéntesek két keréken Polgárőr XVIII. Magazin 2013. Június XVIII. évf. 5. szám Önkéntesek két keréken 2 Postaláda Esztergomi polgárőrök sikerei Köszönőlevél Erdő Péter bíboros prímástól Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület

Részletesebben

Atomerőmû. Díjak a Magyar Sajtó Napján. évindító sajtótájékoztatóját, MÁRCIUS 15. WANO partneri utóvizsgálat a Paksi Atomerőműben

Atomerőmû. Díjak a Magyar Sajtó Napján. évindító sajtótájékoztatóját, MÁRCIUS 15. WANO partneri utóvizsgálat a Paksi Atomerőműben Atomerőmû XXXVI. XXXVII. évfolyam, 4. 3. szám Díjak a Magyar Sajtó Napján Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az elmúlt évek hagyományai alapján idén is közösen rendezett ünnepséget

Részletesebben

online Együtt másokért Önkéntes felelősségvállalás az Élelmiszerbankkal MAGYARORSZÁG rovattal! Munkatársainkra építünk Megújultak a B.

online Együtt másokért Önkéntes felelősségvállalás az Élelmiszerbankkal MAGYARORSZÁG rovattal! Munkatársainkra építünk Megújultak a B. rovattal! online MAGYARORSZÁG A B. Braun csoport belső lapja 1. szám 2012. április Top story Együtt másokért Önkéntes felelősségvállalás az Élelmiszerbankkal 16-17. oldal Hírek Munkatársainkra építünk

Részletesebben

Tartalom. a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége hivatalos lapja. A Fõszerkesztõ Levele Tudomány az orvoslásban (Dr. Vécsei László)...

Tartalom. a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége hivatalos lapja. A Fõszerkesztõ Levele Tudomány az orvoslásban (Dr. Vécsei László)... a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége hivatalos lapja Tartalom A Fõszerkesztõ Levele Tudomány az orvoslásban (Dr. Vécsei László)............................................2 Szövetségi Tanácsülés

Részletesebben

ÁpolásÜgy. 2009. 23. évf. 1. szám Minden tagunkhoz eljutunk! Magyar Ápolási Egyesület 1431 Budapest, Pf: 190. Feladó:

ÁpolásÜgy. 2009. 23. évf. 1. szám Minden tagunkhoz eljutunk! Magyar Ápolási Egyesület 1431 Budapest, Pf: 190. Feladó: ÁpolásÜgy XII. OTDK MISKOLCON REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELYEN Feladó: Magyar Ápolási Egyesület 1431 Budapest, Pf: 190. TRANSZKULTURÁLIS ESEMÉNYEK Minden tagunkhoz eljutunk! Magnézium Tartalmú Természetes

Részletesebben

Konferencia kiadvány. Viselkedés vészhelyzetben kiemelt kutatási terület (TÁMOP-4.2.1.B-11/2/KMR)

Konferencia kiadvány. Viselkedés vészhelyzetben kiemelt kutatási terület (TÁMOP-4.2.1.B-11/2/KMR) Konferencia kiadvány Viselkedés vészhelyzetben kiemelt kutatási terület (TÁMOP-4.2.1.B-11/2/KMR) Viselkedés vészhelyzetben konferencia (előadások összefoglalói) 2013. október 29. NKE, 1101 Budapest, Hungária

Részletesebben

Rendőr Szakmabemutató információs mappa

Rendőr Szakmabemutató információs mappa Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: ALICE MARKETING MANUFAKTÚRA PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE SZAKMAI LEKTORÁLÁS: MIHÁLYINÉ BORNEMISSZA ELEONÓRA, RENDŐR

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat. EU-Üzleti szakirány

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat. EU-Üzleti szakirány Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat EU-Üzleti szakirány KATASZTRÓFATURIZMUS, VALAMINT A NEMZETKÖZI KATASZTRÓFA-SEGÍTSÉGNYÚJTÁS RENDSZERE

Részletesebben

Polgárőr Magazin. Polgárőr Akadémia2. Csongrádi tanyaprogram. Döntött az elnökség. 2015. Február XX. évf. 2. szám

Polgárőr Magazin. Polgárőr Akadémia2. Csongrádi tanyaprogram. Döntött az elnökség. 2015. Február XX. évf. 2. szám Polgárőr Magazin 2015. Február XX. évf. 2. szám Polgárőr Akadémia2 Döntött az elnökség Csongrádi tanyaprogram Összefogás a betörések megelőzése érdekében Az Aegon Országos Kármegelőzési Program középpontjában

Részletesebben

Tartalomjegyzék 2. 3.

Tartalomjegyzék 2. 3. Tartalomjegyzék Elnöki köszöntő 4 Főtitkári értékelő Major Gábor főtitkár 7 Az IVSZ szervezete 8 Az elnökség felépítése 8 Az IVSZ testületei 9 Az IVSZ tagsága taglétszám, tagság alakulása 10 Szakmai érdekvédelem,

Részletesebben

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések XVII. évfolyam 3. szám 2011 április Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések Angol üzletemberek jártak

Részletesebben

HITELES FORRÁS. Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu. 4 ÉLETMENTŐ VÁLLALKOZÁS Interjú a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetőjével, Varga Erikával

HITELES FORRÁS. Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu. 4 ÉLETMENTŐ VÁLLALKOZÁS Interjú a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetőjével, Varga Erikával HITELES FORRÁS Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu HIRDETÉSFELVÉTEL Fax: +36.707.017.689 E-mail: iroda@palyazatisajtokozlemenyek.hu FELELŐS KIADÓ Bannerpark Kft., Cím: 6000 Kecskemét, Katona József

Részletesebben

A kritikus információs infrastruktúrák meghatározásának módszertana ENO Avisory Kft., 2009

A kritikus információs infrastruktúrák meghatározásának módszertana ENO Avisory Kft., 2009 A kritikus információs infrastruktúrák meghatározásának módszertana ENO Avisory Kft., 2009 Szerzők: Dr. Haig Zsolt, Hajnal Béla, Dr. Kovács László, Dr. Muha Lajos, Sik Zoltán Nándor Copyright ENO Advisory

Részletesebben

Atomerőmû. Ha szeptember, akkor nyílt napok. Megalakult az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt.

Atomerőmû. Ha szeptember, akkor nyílt napok. Megalakult az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. Atomerőmû XXXV. évfolyam, 8 9. szám Ha szeptember, akkor nyílt napok Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hagyományaihoz híven idén is szeptember első hétvégéjén tartotta nyílt napjait. A települések számára szeptember

Részletesebben

Fiatal magyar tudósok esélyei

Fiatal magyar tudósok esélyei innoval 0802 08/02/17 16:21 Page 1 I N N O V Á C I Ó S M A G A Z I N 2008. február március 9. szám A Z É R T É K T E R E M T Ő K L A P J A Fiatal magyar tudósok esélyei ÁRA: 470 Ft Rátai Dániel feltaláló

Részletesebben

Ezerkétszáz új busz kellene A szervezeti átalakítás már lezárult, így elkezdődhet végre a járműpark fejlesztése

Ezerkétszáz új busz kellene A szervezeti átalakítás már lezárult, így elkezdődhet végre a járműpark fejlesztése III. évfolyam, 2015. március 1. szám (2) Ezerkétszáz új busz kellene A szervezeti átalakítás már lezárult, így elkezdődhet végre a járműpark fejlesztése A két éven belül rájuk köszöntő piacnyitás miatt

Részletesebben

Idősek is elkezdhetik

Idősek is elkezdhetik 4. oldal Jelentősen javult Győr közbiztonsága, köszönhetően az önkormányzat, a rendőrség és a társszervek összefogásának. Biztonságunkra ma már közel kilencven kamera figyel városszerte. 10 11. oldal Barabás

Részletesebben