Imre Sándor. Dr. Horváth Sándor. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Imre Sándor. Dr. Horváth Sándor. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia"

Átírás

1

2 2. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Imre Sándor A Magyar Biztonsági Fórum elnöke Biztonsági vezető, Samsung Electronics Magyar Zrt. Dr. Horváth Sándor Fővédnök Dékán, Óbudai Egyetem Tisztelt Résztvevők, Kiállítók, Látogatók! Köszöntöm Önöket a Magyar Biztonsági Fórum V. konferenciáján! A márciusa óta rendszeresen megrendezésre kerülő szakmai találkozókon az Egyesület alapításakor megfogalmazott cél vezette a szervezőket a programok öszeállításában: a napi munkánk hatékonyabbá tétele érdekében fejlesszük közös tudásbázissá szakmai ismereteinket. A korábbi konferenciákon többségében olyan témákat vonultattunk fel, amik a már bevezetett biztonsági intézkedéseket mutatták be, a best practice követésére bíztatva Önöket. A mostani konferencián szeretnénk a hangsúlyt áthelyezni a megelőzés és a tervezés fontosságára, ezzel is biztatva Önöket arra, hogy a biztonság ne az események kezelésében legyen hangsúlyos, hanem a prevenció és a felkészültség jellemezze munkánkat. Remélem, hogy a beharangozóban meghirdetett előadások között mindenki megtalálja a munkájához számára fontos ismereteket. Kívánok Önöknek nagyon eredményes 2 napot a konferencián! Tisztelt Kollégák, Kedves Konferencia résztvevők! Rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy a Magyar Biztonsági Fórum V. Konferenciájának fővédnöke lehetek. Külön öröm a számomra, hogy az Óbudai Egyetem Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Karát is képviselhetjük, hiszen egy biztonságtechnikai mérnökképzést folytató intézmény számára elengedhetetlen fontosságú a szakma művelőivel való szoros kapcsolattartás. Meggyőződésem, hogy a konferencia keretében megszerezhető új ismeretek, a problémák kibeszélése, új kapcsolatok kiépítésének, vagy a meglévő kapcsolatok elmélyítésének lehetősége minden résztvevő számára hasznos lehet. Kívánok eredményes tanácskozást, tartalmas szakmai és emberi beszélgetéseket, kívánom, hogy erősödjön ez a szakmai közösség, és a konferencia zárását követően valamenynyien win-win érzéssel folytathassuk munkánkat.

3 Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia 3. Si vis pacem, para bellum! Ezzel a címmel rendezi a Magyar Biztonsági Fórum Egyesület (MBF) az V. Konferenciáját, melynek neves előadóiról és ígéretes programjáról e meghívóban tájékoztatjuk Önt! Bízunk benne, hogy Önt is a résztvevők között üdvözölhetjük március 12-én és 13-án! A Konferencia a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben (fourpointskecskemet.hu) kerül megrendezésre, mely központi elhelyezkedésének és kitűnő adottságainak köszönhetően kiváló helyszínnek ígérkezik. Pénteken délután egy drón bemutatóval és a Mercedes-Benz jóvoltából egy exkluzív gyárlátogatással zárjuk a konferenciát. A Konferenciáról és a jelentkezés módjáról a konferencia.mbf.hu honlapon talál bővebb információt. A Konferencia részvételi díja nettó ,-Ft / fő. (A díj tartalmazza a szállás, az étkezés és a konferencia költségeit, nem tartalmazza azonban az egyéni fogyasztás költségeit és a természetbeni juttatások után megfizetendő adókat)

4 4. Konferencia Program Március :00-tól 14:00-tól 08:00-tól 10:00-ig vendégek fogadása Imre Sándor, Dr. Horváth Sándor Megnyitó Dr. Péterfalvi Attila Iustitia est regnorum fundamentum Molnár Zsolt Non muri, sed viri sunt praesidum oppidorum Mezey Mariann Ultima ratio Díjátadás Jasenszky Nándor Mutua defensio tutissima Dr. Jamniczki Ádám Nulla salus bello: pacem te poscimus omnes Kaló-Ivicsics Erika Homines dum docent discunt Dr. Kovács Lajos Affirmanti incumbit probatio GÁLAVACSORA Március :00-tól 14:30-tól Dr. Zacher Gábor Dr. Holló Dóra Dr. Nógrádi György Ugrin Botond, Papp Róbert Szekér Péter Est modus in rebus Qudquid id est, timeo danaos et dona ferentes Sic transit gloria mundi Do ut des Si vis pacem para bellum (Mercedes gyár látogatás, drón bemutató) A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

5 MaBiFo Tanácsadó Kft. 5. Sosem volt egyszerűbb megtalálni az egyensúlyt! A MaBiFo Tanácsadó Kft. kiemelt célja, hogy a vagyonvédelmi tevékenység során alkalmazott eszközöket fejlessze, s elősegítse olyan új, innovatív technológiák és termékek alkalmazását, amelyek hasznosabbá és hatékonyabbá teszik az őrszolgálatok munkáját. Ennek egyik eleme az az elektromos meghajtású, környezetbarát jármű is, melyet most az Önök figyelmébe ajánlunk! Ha fontos Önnek a hatékony őrszolgálati munkavégzés, ha csökkenteni szeretné a járőrök reakcióidejét, ha ki akar tűnni a tömegből, akkor béreljen Scootert full service csomaggal, hosszú távú bérlet esetén akár havi nettó ,-Ft áron! A járőrök, területvezetők egy-egy nagyobb termelőüzem vagy logisztikai központ területén olykor kilométert is megtesznek egy műszakban. Ha mindezt a gyalogos vagy kerékpáros közlekedés helyett a Perfect Ballance eszközökkel oldják meg, akkor egy járőrkört sem hagynak majd ki! További információk a Konferencián a Perfect Ballance kiállítói standján, ahol nem csak kipróbálhatja, de akár egy próbahónapra meg is nyerheti az eszközt! MaBiFo Tanácsadó Kft Törökbálint, Tó Park u. 3.

6 6. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Péterfalvi Attila A NAIH elnöke ben született Budapesten ben végzett az ELTE Jogtudományi Karán ban a Jogi Továbbképző Intézetben tanult, külkereskedelmi szakjogász lett között igazgatási előadó volt a Veszprémi Tanácsnál, majd között osztályvezető-helyettes a Veszprémi Közúti Igazgatóságon ben NATO-ösztöndíjjal Torontóban és Washingtonban tanult adatvédelmet. Főiskolai docensként több, mint húsz éve oktat tól 2001 júniusáig az adatvédelmi biztos tanácsadója volt december 11-én az Országgyűlés hat évre megválasztotta adatvédelmi biztosnak tól 2011-ig az Országgyűlési Biztos Hivatalának hivatalvezetője, majd 2012 január 1-től a köztársasági elnök a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökévé nevezte ki. előadás Iustitia est regnorum fundamentum. A jog mindennek az alapja Biometria, drónok. Érdekes, jövőbe mutató technikák és szerkezetek, de a technikai újítások között sokszor elvesznek az adatvédelmi és adatbiztonsági megfontolások, ezzel sérül az érintettek alapjoga. Nagyobb biztonságú beléptető rendszer alakítható ki biometrikus adatok felhasználásával, de mindig figyelemmel kell lenni az arányosság kérdésére. Biometrikus adatok ugyanis csak akkor kezelhetők, ha megfelelőek, relevánsak és nem túlzott mértékűek. Mérlegelni kell, hogy a biometrikus rendszer üzemeltetése által elérni kívánt

7 Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia 7. Dr. Péterfalvi Attila előadás cél megvalósítható lenne-e egyéb, a magánszférát kevésbé érintő módon. Tehát a biometrikus jelleg szükséges-e a meghatározott cél eléréséhez, elengedhetetlen-e az adott igény kielégítéséhez, a magánszférának a rendszer működtetéséből eredő korlátozása arányban áll-e a várható előnyökkel, a kitűzött célt el lehet-e érni a magánéletet kevésbé korlátozó módon. Egy drónra szerelt kamerával könnyebben látványos felvételek készíthetőek, de vajon figyelünk-e a technika alkalmazása során megvalósuló atipikus adatkezelésre. Ezen új technológia segítségével ugyanis az adatkezelő képes rejtett megfigyelésre, hiszen a kamerával felszerelt drón egészen kis méretű is lehet, illetve egyáltalán nem észlelhető távolságból is figyelhet. A drón gyors helyváltoztatásra képes, így azonosítása, kikerülése szinte lehetetlen, viszont képes arra, hogy mozgó személyeket, tárgyakat kövessen. Az eszköz válogatás nélkül gyűjt adatokat mindenről, ami a látókörébe kerül, amely látókör az eddigi hasonló technológiák használati tapasztalataival összevetve szokatlanul széles. Bármely technikáról legyen is szó, az adatvédelmi alapelvekre mindig legyünk tekintettel, hiszen mindig a jognak kell annak az alapkőnek lennie, amelytől elindulunk egy új technikai megoldás gyakorlati alkalmazása során, tehát mindig az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapelveinek kell lennie azoknak az alapoknak, amelyek meghatározzák az új technikai újításokba beépített adatvédelmi és adatbiztonsági elvárásokat. Az adatvédelem nem az új technikák útjában áll, hanem az állampolgárokat védelmezi, az adatvédelmi alapelvek betartását az új technikák esetében is alkalmazni kell. Előadásában a biometrikus adatkezelés és a drónok használata során felmerülő adatvédelmi kockázatokat és az arra adható válaszokat veszi sorra.

8 8. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Molnár Zsolt A Rotors & Cams Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója ben született ben katonai főiskolán szerzett felderítő tiszt és mérnök-tanár végzettséget. A Magyar Honvédségnél kezdte hivatásos katonai pályafutását, majd a KFH-hoz került, ahol 14 évig különböző beosztásokban dolgozott biztonsági szakterületen. Eközben elvégezte a ZMNE biztonság- és védelempolitikai, valamint az RTF rendőrszervező szakát. Két alkalommal vett részt a MH békemissziós tevékenységében (Koszovó, Afganisztán). A távolról vezérelt repülőeszközök polgári célú alkalmazása iránt 2010-ben kezdődött az érdeklődése, az új technológia kínálta lehetőségek megragadására 2014-ben harmadmagával gazdasági társaságot alapított. Non muri, sed viri sunt praesidium oppidorum. Nem a falak, a harcosok védik a várost. előadás Életünk minden területére nagy hatással vannak a felgyorsult technológiai fejlődés legújabb vívmányai. Jelenleg a kisméretű, távolról vezérelt repülő robotok forradalmát éljük, amely volumenében sokak szerint a 70-es évek második felében kezdődött PC-forradalomhoz hasonlítható. A fegyveres erők és rendvédelmi szervek után a drónok használata megállíthatatlanul terjed a civil szférában is. A technológia nagy tömegek számára elérhetővé vált, legális és illegális célú alkalmazásuknak pedig csak a fantázia és a fizika szabhat határt. A drónok használatának betiltása lehetetlen, a fejlődést nem lehet megállítani. Ezért a biztonsági szektor szereplői számára elengedhetetlen a technológia lehetőségeinek és korlátainak megismerése, az új kihívások kezelésére történő felkészülés. Kezdjünk párbeszédet és gondolkodjunk közösen! Alakítsuk együtt a szabályokat!

9 Logipix Kft. 9. A LOGIPIX Kft ban alakult és azóta Közép-Kelet Európa leginnovatívabb biztonságtechnikai eszközöket fejlesztő és gyártó vállalkozásává vált, mely a világ számos országában sikeres projekteket bonyolított le. Cégünk fő profilját a professzionális IP alapú biztonságtechnikai videó megfigyelő rendszerek fejlesztése és gyártása alkotja. Célunk magas színvonalú termékek előállítása, felhasználva a legújabb mikroelektronikai és számítógépes technikákat. Videó megfigyelő rendszereink korszakalkotó megoldásai új minőséget hoznak a biztonságtechnika világába. Saját fejlesztésű kameráink, hálózati videó rögzítő eszközeink, valamint VMS szoftverünk megbízható egységet alkotnak. Rendszereink a különböző felhasználói igényeknek megfelelően méretezhetőek, vagy akár utólag könnyedén bővíthetőek. Kameraképeink a Full HD mérettől egészen a több száz megapixel felbontású panoráma képekig terjedhetnek, így eszközeink képesek az alkamazható legtökéletesebb minőséggel kiszolgálni bármely iparág igényeit. Logipix Kft Budapest, Késmárk u

10 10. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Mezey Mariann Közgazdász, biztonság- és védelempolitikai szakértő A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Hadiipari és Haditechnikai Külkereskedelmi Osztályának vezető-tanácsosaként felelősségi körébe tartozik többek között a haditechnikai eszközök külkereskedelmi ügyleteinek kockázatelemzése, a fegyverembargók nyomon követése, a Hatóság nemzetközi fórumokon való képviselete, valamint az ipar szereplőivel történő kapcsolattartás. Ultima ratio. Amikor a vállalat léte a tét. előadás Ki ne szeretné vállalkozását a hírekben látni? De annak apropóján, hogy a vállalkozása által fejlesztett technológiát rossz fiúk alkalmazták egy terrortámadásban, vagy fegyveres konfliktusban? Pedig ez könnyen megeshet, amennyiben az Ön vállalatának terméke illetéktelen kezekbe kerül, vagy nem a gyártás céljának megfelelően használták fel. Talán nem is sejti, hogy mi minden lehet katonai, vagy ún. kettős felhasználású technológia! Az előadás célja, hogy segítséget nyújtson a biztonsági kockázatok feltérképezésében a termék fejlesztési és gyártási fázisától kezdve egészen annak felhasználásáig, s hozzájáruljon a felelős és körültekintő vállalati magatartás fejlesztéséhez. Ez utóbbi hiánya nehezen helyrehozható károkat okozhat a vállalkozások számára: szabálysértési eljárások, hosszú távon renomé vesztés és szalonképtelenség a piacon, hogy csak néhányat említsünk a lehetséges következmények közül.

11 Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia 11. előadás Mutua defensio tutissima. A kölcsönös védelem a legbiztosabb. Jasenszky Nándor Biztonsági szakértő ban született ig a BRFK vagyonvédelmi egységének nyomozója, majd főnyomózója, 1987 és 1990 között a BRFK I. kerületi Rendőrkapitányság helyettes vezetője, Bűnügyi Osztályvezető től az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat osztályvezetője, majd az első gyors reagálású komplex műveleti egység, a Bevetési Osztály parancsnoka, rendőr alezredes től a Magyar Fejlesztési Bank és CA-IB Értékpapír Rt. biztonsági feladatit látja el, majd 2000-től 2004-ig a közlekedés biztonsági területeire evez, ahol a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettesi biztonsági referenseként, majd a MALÉV vállalkozásbiztonsági igazgatójaként tevékenykedik től független szakértő, tanácsadó. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Rendészettudományi kar, Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék felkérésére, Üzleti hírszerzés és elhárítási ismeretek tananyag társszerzője és egyik oktatója. A fegyveres pénzintézet támadások, illetve az esetlegesen kialakuló túszhelyzetek során tanúsítandó magatartások vonatkozásában A Túlélésért címmel szakjegyzetet készített, mely alapján 1995-től folyamatosan képzi a Volksbank, a Raiffeisen Bank és az Erste Bank front line területen dolgozó munkatársait. Hasonló témakörben oktatta a Magyar Posta kijelölt dolgozóit is. Amint az üzlet eléri a globális piaci verseny szintjét, a vállalatoknak csakúgy mint a kormányoknak szükségük lesz hírszerzésre. Azok, akik hírszerzést alkalmaznak, jobban felkészülnek a döntésekre és a cselekvésre. (Bob Galvin, a Motorola korábbi elnöke, a hetvenes években az amerikai elnök Hírszerzési Tanácsadó Testületének tagja volt.) A komplex biztonsági szolgáltatás szüksége és igénye, integrálása a magyarországi vállalatok vezetési kultúrájába.

12 12. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Jamniczki Ádám A Robert Bosch GmbH. üzletági biztonsági vezetője A jogász végzettségű fiatal szakember 1980-ban született, Különböző vállalatoknál és területeken végzett munka után váltott biztonsági területre től a Robert Bosch GmbH. két miskolci gyárának biztonsági vezetője, 2013-tól a Robert Bosch GmbH. Elektromos Hajtások Üzletág biztonsági vezetője. Ezen beosztásában 10 ország 12 telephelyének megközelítőleg 20 ezer munkavállalójának biztonságáért felelős. Nulla salus bello: pacem te poscimus omnes. Nincs öröm a háborúban, mindenki békét akar. előadás A bombafenyegetések hatása a termelőüzemekre. Ahogy a Bosch harcolt. A bombafenyegetések napjainkban nagyban megnehezíthetik egy vállalat mindennapi életét, hiszen az elkövetők minimális erőfeszítéssel óriási károkat okozhatnak. A termelés kiesése, az üzem megbénulása, a munkavállalók félelmének, megdöbbenésének kezelése a vállalatbiztonsági szakemberektől felkészültséget, higgadtságot, odafigyelést igényel. Hogyan kezeljünk egy-egy ilyen helyzetet? Mik a gyakorlati nehézségek egy bombafenyegetés esetén, és az utólagos nyomozás során? Gyakorlati tippek, tapasztalatok és példák a Bosch múltjából és jelenéből.

13 MEGA FORTRIS HU. Kft. 13. A MEGA FORTRIS 1996-ban alakult Malajziában biztonsági plombák fejlesztésére és gyártására, s hamar a világ egyik vezető konténerzár gyártója lett. A cégcsoport nagy hangsúlyt fektetett a műanyag plombák fejlesztésére is és mára élen jár a biztonságtechnikai eszközök tervezésében és fejlesztésében. Az egész világon számos ipari nagyvállalat beszállítója, ilyen partnerei pl. a MAERSK-Sealand, Tesco, Procter & Gamble, DHL, TNT, GLS. A MEGA FORTRIS az elmúlt évek során jelentősen kiterjesztette tevékenységét. Ennek eredményeképp a kínai és malajziai gyártási központtal rendelkező cégcsoport 19 országban rendelkezik képviselettel. A MEGA FORTRIS magyarországi irodáját és raktárbázisát 2005-ben Budapesten nyitottuk meg a hazai és a közép-európai piacok kiszolgálására ra már nyolc kelet-európai országban indítottuk el termékeink forgalmazását. Gyáraink ISO minősítések alapján dolgoznak és cégünk egyike azon öt plomba gyártónak, akik tagjai az ISMA (International Seal Manufacturers Association) szervezetnek. Cégünk számos terméke rendelkezik MABISZ minősítéssel is. Termékkínálatunkban megtalálhatók az egyszerű műanyag plombák, a magasabb biztonságú fémbetétes műanyag plombák, az ellenálló és fizikai védelmet is nyújtó fémplombák, biztonsági címkék, valamint az egyre népszerűbb biztonsági ragasztószalagok. Ezen termékeink mellett forgalmazunk térkitöltő párnazsákokat és különböző típusú közúti és vasúti rakományrögzítő rendszereket.

14 14. Si Díjak Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Ungi Ferenc Díj A Magyar Biztonsági Fórum Ungi Ferenc Díj néven díjat hozott létre, mellyel emléket kíván állítani a évben elhunyt Ungi Ferencnek, aki a rendszerváltás utáni magyar civil biztonsági szakma egyik meghatározó egyénisége volt. Céltudatosan következetes, precíz munkájával, az ifjú szakemberek oktatásával és képzésével maradandót alkotott. A díjjal az MBF azokat a kiemelkedő, közmegbecsülésnek örvendő biztonsági szakembereket kívánja jutalmazni, akik tevékenységükkel emelik a szakma társadalmi megbecsültségét. A díjat évente egy alakalommal, az éves konferenciáján adományozza a Magyar Biztonsági Fórum. Az eddigi díjazottak: 2013: Zboznovits Csaba - Magyar Telekom 2014: Kőhalmi Péter - Audi A 2015-ös év díjátadójára a Konferencia első napján, azaz március 12-én kerül sor! Borsos József Díj A Magyar Biztonsági Fórum Borsos József Díj néven díjat hozott létre, mellyel emléket kíván állítani a májusában, 40 évesen elhunyt Borsos József r. századosnak, aki a rendszerváltás utáni magyar rendvédelem emblematikus alakja. A halála után posztumusz r. alezredessé előléptetett Borsos Józsefet májusában a Budapest II. kerületi Bethlen Gábor utcában egy tűzharc közben érte halálos lövés. A századosnak még volt annyi ereje, hogy viszonozza a bűnöző lövéseit, ezzel ártalmatlanította az elkövetőt, megvédve társai életét. A díjjal az MBF azokat a törvényvégrehajtókat kívánja jutalmazni, akik a díj átadását megelőző évben olyan kiemelkedő, hősies cselekedetet vittek véghez, mely méltó a névadó emlékéhez, életéhez és munkásságához. A díjat évente egy alakalommal, az éves konferenciáján adományozza a Magyar Biztonsági Fórum. Az eddigi díjazottak: 2012: Kökönyei Péter r. tzls. - Székesfehérvári Rk. 2013: Oláh Péter r. őrm. - BRFK. XXI. Rkaps. A 2014-es év kiemelkedő törvényvégrehajtójának díjazására a Konferencia első napján, azaz március 12-én kerül sor!

15 Díjak és Tombola 15. Primus Inter Pares Díj A Magyar Biztonsági Fórum és alapító partnerei (G4S; OS Security; Safety Sector; Securimaster; Securitas és a SzVMSzK) Primus Inter Pares Díj néven 2014-ben díjat hozott létre. Az MBF a díjjal azokat a vagyonőröket kívánja évről évre jutalmazni, akik a díj átadását megelőző évben szolgálatuk teljesítése közben olyan kimagasló teljesítményt nyújtottak, vagy olyan hősies cselekedetet vittek véghez, amely példaként állítható a többi, vagyonvédelemben dolgozó kollega elé, s alkalmas arra, hogy a szakma társadalmi megbecsülését is növelje. Az eddigi díjazottak: 2014: Gajdics Miklós vagyonőr Pro-Test Consulting A 2015-ös év díjátadójára a Konferencia első napján, azaz március 12-én kerül sor! Jótékonysági tombola A Magyar Biztonsági Fórum immár hagyományosan arra ösztönzi a konferenciái résztvevőit, hogy jótékonykodjanak. Ennek érdekében minden gálavacsora fontos része a jótékonysági tombola, melynek során a résztvevők és a kiállítók által felajánlott tárgyakat sorsolják ki, s a keletkezett bevételt valamilyen nemes cél támogatására fordítják. Az eddigi rendezvények jótékony felajánlásainak köszönhetően két esetben a Girincsi Gyermekotthon, egy esetben pedig a Pető Intézet kapott jelentős támogatást. Hálásan köszönjük minden látogatónknak ez eddig megvásárolt tombolajegyeket és felajánlott nyereményeket, valamint kiegészítő támogatásokat! Őszintén reméljük, hogy az V. Konferencia közönsége elődök példáját követve folytatja ezt a nagyszerű kezdeményezést!

16 16. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Kaló-Ivicsics Erika Közgazdász, mérlegképes könyvelő, adószakértő ban született, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végzett közgazdászként, később tanulmányait folytatva adótanácsadói és adószakértői végzettséget szerzett. A főiskola befejezése után nagyvállalatoknál, multinacionális cégeknél dolgozott főkönyvelői, különböző pénzügyi és belső adótanácsadói pozíciókban ben alapította az ACC-Assist Kft.-t, amely mikro-, kis- és középválallkozásoknak nyújt főként könyvviteli szolgáltatást. Homines dum docent discunt. Az emberek tanítva tanulnak. előadás Vajon hol van a legális adótervezés és optimalizálás határa? S kell-e a határon táncolni? Felelős-e a megrendelő, ha nyilvánvalóan nem elég a feladatra az általa fizetett összeg? A könyvviteli szolgáltatások igénybevételekor nem csak a jogszabályi követelményeknek kell megfelelni, hanem egy komplex tanácsadói munkával a vállalkozásokat az üzleti döntéseikben segítheti a tanácsadó feltéve, ha beavatják a rejtett részletekbe is. Az adott tevékenység, az üzleti szektor sajátosságainak megismerése elengedhetetlen, hogy a pénzügyi szakember (legyen az könyvelő, adótancsadó) és az üzletember együttműködése mindkét fél számára hasznos legyen. Ebbe a kölcsönös tanulási folyamatba szeretné bevezetni partnereit az előadó.

17 Aspectis 17. Aspectis Kft. H-1158 Budapest, Késmárk u (+36) Az Aspectis Kft óta aktív szerepet vállal az IP alapú megfigyelő rendszerek magyarországi terjedésében. Az Axis Communications, a Samsung Techwin, a D-Link, a Milestone, a NETAVIS, a Paxton Access Ltd., a Planet és a QNAP termékeinek magyarországi disztribútoraként mára az Aspectis Kft. a vezető forgalmazó az IP videó és beléptető rendszerek piacán. Viszonteladói hálózatával az ország egész területén kínál professzionális IP-alapú videó megfigyelő rendszereket, hálózati kamerákat, videó szervereket, videó kezelési szoftvereket, valamint elektronikus beléptetőket. Különböző méretű, képzett és tapasztalt telepítők és integrátorok állnak az ügyfeleink rendelkezésére kisebb és nagyobb projektekben egyaránt. Rajtuk keresztül támogatást nyújtunk a beruházás teljes élettartamában, az első ötlettől, a tervezésen és kivitelezésen át, az üzemeltetésben és a rendszer végső leszerelésében, cseréjében, raktárkészletben és projektek kivitelezésének finanszírozásában. Portfóliónkat folyamatosan bővítjük globális vezető gyártókkal, hogy one-stop-shop megoldásként alternatívát tudjunk nyújtani a hálózati infrastruktúrától, a videó kezelő szoftveralkalmazáson át, a különböző videó eszközökig, így partnereink egy kézből tudnak megvalósítani komplex IP biztonságtechnikai projekteket. Stratégiánk fontos eleme a partnereink folyamatos képzése. Tanfolyamainkon bemutatjuk a legújabb technológiai vívmányokat és adjuk át a különböző rendszerek tervezéséhez és üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen tudást. Beszállítóink:

18 18. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Kovács Lajos Nyugállományú r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi docens Az ismert életvédelmi nyomozó 1949-ben született. A Magyar Folyami Flottillánál leszolgált 2 év után, 20 évesen szerelt fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába, ahol először az Életvédelmi és Rablási Alosztály Gyanús Haláleseti és Eltűnési Csoportjánál dolgozott nyomozóként, majd 1 év múlva ugyanitt az Életbiztonsági Csoportnál véglegesítették. A gyilkosságiaknál lett kiemelt főnyomozó, majd az 1977-es Hungária körúti kettős gyilkosság nyomozása után került az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnüldözési Osztályára, ahol először az Életvédelmi Alosztályon dolgozott beosztott nyomozóként, majd alosztályvezetőként, végül osztályvezetőként. Az 1998-as nagy átszervezés során megalakult Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság Életvédelmi Osztályának, az ún. Döglött ügyek osztályának vezetőjeként töltötte el a 2006-ban esedékes nyugdíjazásig hátralévő utolsó nyolc évet. Aktív évei alatt elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, majd a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát, ahol jogi diplomát szerzett. Nyugdíjazása óta tanácsadóként, és oktatóként dolgozik, kriminalisztikai előadásokat tart rendőrségi, bűnügyi továbbképzéseken, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a jogi karokon, konferenciákon, tudományos diákkörökben, főállásban a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol egyik alapítója-szervezője volt a 2014-ben beindult Bűnügyi szakjogászképzésnek. Ugyanitt címzetes egyetemi docenssé nevezték ki. előadás Az MBF Konferenciák új előadássorozatának első vendégeként Kovács Lajos, a legendás életvédelmi nyomozó a szervezett bűnözés emberölési módszereiről tart előadást. Affirmanti incumbit probatio. Aki valamit állít, annak kell bizonyítania.

19 Igazi Hőseink 19. Mi az MBF-nél úgy gondoljuk, hogy valami baj van abban az országban, ahol Ambrus Attilának (alias viszkis rabló) több, mint 44 ezer fős rajongói tábora van a Facebook-on, ahol fiatalok olyan fogalmazásokat írnak, hogy példaképük Kulcsár Attila, mert ő 8 általánossal is milliárdokat csinált. Csakhogy mindketten bűnözők! Az előbbit 30 rendbeli fegyveres rablásért ítélték el, az utóbbi pedig sikkasztott. Ma már nem zenekarok vagy színészek poszterei vannak a falakon, hanem olyan valóságshow szereplőké, akik semmi hasznosat vagy értelmeset nem tettek, csupán ismertek. Gondoljon csak bele: Ön hány Mentős nevét ismeri? Tud mondani egy Tűzoltót, aki Kolontárnál és Devecsernél megsérült? S vajon hány embernek mond valamit a Reppman Károly név? Hányan tudják, hogy ki volt Borsos József? Kenéz Imre neve jelent valamit? Ne aggódjon, ha e nevek ismeretlennek tűnnek, a mai magyar társadalomban, a jelenlegi értékrendek mellett ez sajnos normális Ám szerintünk nem! Mi még úgy nőttünk fel, hogy az édesapák voltak a példaképek, a Tűzoltók, a Rendőrök, a Mentősök és Tűzszerészek a HŐSÖK! Reppman Károly egyike volt annak a 3 tűzoltónak, akik hősi halált haltak a Műegyetemnél tomboló tűzben, Borsos József rendőr századost több, mint 10 éve lőtte le egy bűnöző, Kenéz Imre pedig az a motoros rendőr, akit 2012-ben gázolt halálra egy Hummer. Mindannyian Igazi Hősök! Mindannyian értünk haltak, s alig van ember, aki ma tudná a nevüket! Mert sokan adnak valamit, de néhányan mindent odaadtak De az itt maradt anyáknak és apáknak, gyerekeknek és feleségeknek, testvéreknek és kollégáknak tudniuk kell: Szerettük tette nem volt hiábavaló, s ez az ország örökké hálás lesz az áldozatért, amit nem lehet elégszer megköszönni! Mi a konferenciánkon mégis megpróbáljuk, s jótékonysági tombola bevételét e projektre fordítjuk!

20 20. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Holló Dóra Ügyvéd Az 1994-ben megszerzett friss szakvizsgával rendelkező jogász egyből a Price Waterhouse-nál kezdi a pályafutását, majd dolgozik az Artisjus-nál is ban megnyitja saját irodáját, mely a magyar mellett angol, német és francia nyelven áll ügyfelei rendelkezésére olyan speciális jogterületeken is, mint az adatvédelem és a szellemi alkotások joga vagy a menedzsment és munkajog. előadás Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes. Bármi is ez, félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is. Tilt, tűr vagy támogat de kinek a baja a BYOD? Internet és IT-eszközök a munkahelyen hol a határ munka és magánélet között? Megoldások a trójai faló legyőzésére.

21 L Tender-Consulting Kft. 21. Kapcsolat: Molnár Gábor (ügyvezető) Bujáki Rózsa (irodavezető) Az L Tender-Consulting Kft. az adatvédelem, az adat- és információbiztonság, a termékdíj-szabályozás, a vállalati szabályzatok készítésének és a beszerzési-pályázati szolgáltatások eljárásainak területén nyújt támogatást és szállít megoldásokat ügyfelei számára. A cég szolgáltatása prémium, ám nem az áraival, hanem szolgáltatása minőségével vívta ki ezt a kategóriát: a piaci szereplők referencialistáit folyamatosan radarozva pedig kijelenthető, hogy 2014-re a terület honi piacvezetőjévé vált. A társaság teljes körű, személyre szabott megfeleltetést nyújt megrendelőinek: az első lépéstől az utolsóig végigvezeti partnereit a jogszabályoknak való teljes megfelelés útvesztőin. Szolgáltatásához teljes körű felelősségbiztosítást nyújt a Péterfalvi Attila vezette NAIH által kiszabható büntetések maximumáig! Szakembereik emellett oktatásokat és gyakorlati képzéseket is tartanak. Az L Tender-Consulting Kft. emellett a Magyar Adatvédelmi és Adatbiztonsági Egyesület alapító tagja. Molnár Gábor Ügyvezető, adatvédelmi szakértő dr. Pataki Gábor Projektvezető, adatvédelmi és egészségügyi szakjogász

22 22. Si Vis Pacem, Para Bellum - V. MBF Konferencia Dr. Zacher Gábor Toxikológus, igazságügyi szakértő ban született Budapesten ban végzett a SOTE Orvostudományi Karán tól a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai Toxikológiai Osztályán dolgozik mint osztályvezető főorvos. A Mentésügyi, Sürgősségi, Katasztrófaorvostani Szakmai Kollégiumnak tagja, ahol a Klinikai toxikológia munkacsoportot vezeti. A Sürgősségi Orvostani Társaságnak alelnöke, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság Toxikológiai Munkacsoport titkára. Klinikai toxikológiát oktat a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Centrumában, valamint Narkológia c. tantárgyat oktat a Rendőrtiszti Főiskolán ban a Szegedi Tudományegyetem, 2010-ben a Rendőrtiszti Főiskola címzetes egyetemi docensi címet adományozott részére óta orvosi toxikológus igazságügyi szakértő től a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának osztályvezető főorvosa. előadás Est modus in rebus. Van mérték a dolgokban. Az alkohol és a drog már rég nem csak a szórakozóhelyeken jelent gondot, hanem a munkahelyeken is. De mi a teendő?

Szakmai önéletrajz. Dr. Németh József PhD. rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos

Szakmai önéletrajz. Dr. Németh József PhD. rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos Szakmai önéletrajz Dr. Németh József PhD. rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos Munkahelyek: - 2013. Rendőrség Tudományos Tanácsa elnök - 2012-2013. Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, rendelkezési állomány,

Részletesebben

A MEGBÍZHATÓ GÉPJÁRMŰVEZETŐK ADATBÁZISA DRIVER IDENTIFICATION DATABASE

A MEGBÍZHATÓ GÉPJÁRMŰVEZETŐK ADATBÁZISA DRIVER IDENTIFICATION DATABASE A MEGBÍZHATÓ GÉPJÁRMŰVEZETŐK ADATBÁZISA DRIVER IDENTIFICATION DATABASE A DIDb rendszer lényege - A DIDb rendszer alapja egy 2008 óta folyamatosan és dinamikusan bővülő online adatbázis, mely a regisztráción

Részletesebben

ü g y v é d i i r o d a

ü g y v é d i i r o d a ügyvédi iroda Az iroda Dr. Bittera Csaba és dr. Tóth Péter partnerek különféle profilú ügyfélkörnek nyújtott jogi szolgáltatással több, mint egy évtizedes széleskörű tapasztalatra tettek szert számos különböző

Részletesebben

Készítette: Herwerth Miklós BEMUTATKOZIK A SECUTEX KFT.

Készítette: Herwerth Miklós BEMUTATKOZIK A SECUTEX KFT. BEMUTATKOZUNK Készítette: Herwerth Miklós BEMUTATKOZIK A SECUTEX KFT. A vagyonvédelmi rendszerek létesítése iránt meg növekedet igények rugalmasabb és színvonalasabb kielégítésére alakult l989. tavaszán

Részletesebben

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Honvédelmi tárgyi emlékek, harcjárművek, fegyverek és megannyi érdekes program várta a családokat június 10-12. között a Nyilastáblán. Az V. Rákosmenti

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány:

SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány: NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány: I, Létesítményvédelem és biztonságvédelem tantárgyak körében: 1, Magánbiztonság

Részletesebben

Az új technológiák adatvédelmi kihívásai

Az új technológiák adatvédelmi kihívásai Az új technológiák adatvédelmi kihívásai Ide kerülhet Budapest, az előadás 2015. szeptember címe 28. A Hatóság által védett jog természetéről Védelem tárgya: az egyénre vonatkozó információ feltétel nélkül

Részletesebben

LEAN DUO EST. 2012. október 18. 13:00 19:30 Kecskeméti Főiskola, GAMF. Lean konferencia páros előadókkal

LEAN DUO EST. 2012. október 18. 13:00 19:30 Kecskeméti Főiskola, GAMF. Lean konferencia páros előadókkal LEAN DUO EST 2012. október 18. 13:00 19:30 Kecskeméti Főiskola, GAMF Lean konferencia páros előadókkal Helyszín: Kecskeméti Automatizálási Műszaki Főiskolai kar Eötvös Időpont: 2012. október 18, 13:00

Részletesebben

innovációra és nemzetközi együttműködések

innovációra és nemzetközi együttműködések Tények és adatok Alapítás 1993 Tulajdonosok 100%-ban magyar tulajdonosi kör Éves forgalom 300 millió Forint C é g p r o fi l A 1993-ban alapított vállalkozás, fő profilja üzleti informatikai megoldások

Részletesebben

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Dr. Fekete István Budapesti Corvinus Egyetem tudományos munkatárs SzigmaSzervíz Kft. ügyvezető XXIII. Magyar

Részletesebben

Az, hogy olyan innovatív technológiai megoldásokkal szolgáljuk partnereinket, amelyek biztosítják a jogszabályokban előírt követelmények betartása

Az, hogy olyan innovatív technológiai megoldásokkal szolgáljuk partnereinket, amelyek biztosítják a jogszabályokban előírt követelmények betartása Az, hogy olyan innovatív technológiai megoldásokkal szolgáljuk partnereinket, amelyek biztosítják a jogszabályokban előírt követelmények betartása mellett, a hatékony és költségtakarékos megoldások megtalálását.

Részletesebben

Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár (2008. február)

Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár (2008. február) Dr. Für Gáspár egyetemi docens Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Kar Összhaderőnemi Műveleti Intézet Geoinformációs Tanszék mb. tanszékvezető Tudományos életrajz Dr. Für Gáspár

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött, a ORSZÁGOS valamint, a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között 2011 B u d a p e s t 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben,

Részletesebben

Véndiák Találkozó 2016

Véndiák Találkozó 2016 Véndiák Találkozó 2016 A Kar 2016. szeptember 23-án rendezte meg éves Véndiák Találkozóját, immár hatodik alkalommal. Az esemény hivatalosan 18.00 órakor, egy eseménydús programmal várta a regisztrált

Részletesebben

Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai

Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Több mint húsz éve foglalkozik kommunikációval hazai és nemzetközi

Részletesebben

Meghívó. A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban című konferenciára

Meghívó. A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban című konferenciára Meghívó A személyügyi tevékenység kihívásai a közszolgálatban című konferenciára A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége együttműködése keretében ezúton tisztelettel

Részletesebben

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon)

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) A konferencia programja: A cél a teljes energiahatékony beruházások összeállításánál alkalmazott komplex gondolkodás előtérbe helyezése, nemcsak a technológia, hanem a munkavédelem és a munkaügy oldaláról

Részletesebben

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Stengl Kereskedelmi és Székhely: 7632 Pécs, Júlia u. 13. IV. em. 13. Tel: 06 30 758 75 16 Fax: 06 72 520 263 Tisztelt leendő Partnerünk! Kérem, engedje meg, hogy röviden bemutassuk cégünket. A Stengl Kereskedelmi

Részletesebben

A belügyminiszter. BM rendelete

A belügyminiszter. BM rendelete A belügyminiszter./2015. ( ) BM rendelete az Országgyűlési Őrség hivatásos állományát érintő humánigazgatási tárgyú szabályokról szóló 56/2012. (XI. 22.) BM rendelet módosításáról A rendvédelmi feladatokat

Részletesebben

Nevelést-oktatást végző pedagógusok végzettsége

Nevelést-oktatást végző pedagógusok végzettsége tanító 19 fő Nevelést-oktatást végző pedagógusok végzettsége Munkakör Iskolai végzettség Intézmény neve általános iskolai tanító angol nyelv társadalomtudományi és gazdasági szakfordító Diploma szerzési

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

NAGYVÁLLALATOK LOGISZTIKAI VEZETŐINEK 9. ORSZÁGOS ÉS 4. NEMZETKÖZI KONFERENCIÁJA. Key stories from the logistics playground

NAGYVÁLLALATOK LOGISZTIKAI VEZETŐINEK 9. ORSZÁGOS ÉS 4. NEMZETKÖZI KONFERENCIÁJA. Key stories from the logistics playground NAGYVÁLLALATOK LOGISZTIKAI VEZETŐINEK 9. ORSZÁGOS ÉS 4. NEMZETKÖZI KONFERENCIÁJA Key stories from the logistics playground 2015. május 14-15. Eger, Hotel Eger & Park**** Meghívó Ezúton tisztelettel meghívjuk

Részletesebben

RENDÉSZETI KUTATÁSOK A RENDVÉDELEM FEJLESZTÉSE című nemzetközi tudományos konferencia Pécs, 2011. június 23. PROGRAMJA

RENDÉSZETI KUTATÁSOK A RENDVÉDELEM FEJLESZTÉSE című nemzetközi tudományos konferencia Pécs, 2011. június 23. PROGRAMJA RENDÉSZETI KUTATÁSOK A RENDVÉDELEM FEJLESZTÉSE című nemzetközi tudományos konferencia Pécs, 2011. június 23. PROGRAMJA A konferencia célja: A rendészeti kutatások fogalmi és tevékenységi körének feltárásával

Részletesebben

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött az ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG valamint a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között. 2007. Budapest A katasztrófák elleni védekezés

Részletesebben

Küldöttgyűlés

Küldöttgyűlés SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI KAMARA FEJÉR MEGYEI SZERVEZETE Küldöttgyűlés 2016.05.12. Kárpáti Zoltán megyei elnök A napirendi pontok: 1./ Elnöki beszámoló az elnökség 2015.04.29 i küldöttgyűlés

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKBAN CSÁTI RÉKA & RÁCZ TAMÁS JÁRMŰ KONTROLL MAGYARORSZÁG KFT. BESZERZÉS 2016 KONFERENCIA Jármű Kontroll Magyarország Kft. Műholdas nyomkövetésen alapuló rendszerek fejlesztése

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22.

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. A Közép-európai Rendőrakadémia résztvevő minisztériumai tekintettel a Közép- Európában lezajlott társadalmi, politikai és társadalmi fejleményekre, amelyek Európa államainak

Részletesebben

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Ügyfelünk a Grundfos Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Összefoglalás A Grundfos globális viszonylatban vezető szerepet tölt be a szivattyúágazatban. A dán vállalat jelenléte Magyarországon

Részletesebben

Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára

Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára A program célja Szeretnénk ismételten felhívni a figyelmét az Európai Bizottság által

Részletesebben

Családi állapota: Nős, 2 gyermekes Gyermekeinek keresztnevei (zárójelben születési évszámuk): Attila (1982) Alexandra (1987)

Családi állapota: Nős, 2 gyermekes Gyermekeinek keresztnevei (zárójelben születési évszámuk): Attila (1982) Alexandra (1987) Dr. Für Gáspár alezredes Elérhetőség: Mobiltelefon: +36 70 3341440 HM vezetékes: 02 2 29548 Vezetékes fax: +36 1 432900 HM fax: 29910 e-mail: fur.gaspar@uni-nke.hu Személyes adatok: Születési idő: 1958.

Részletesebben

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9.

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. A Blochamps Capital Kft. megalakulása óta igyekszik kiemelkedő szakértelmével és hozzáértésével támogatni, működésében segíteni a magyar privátbanki

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem The Leader for Exceptional Client Service Pénzügyi tanácsadás Bizalom Diszkréció Szakértelem A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata.

Részletesebben

A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program bemutatása

A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program bemutatása A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program bemutatása Dr. Bakonyi Péter és Dr. Sallai Gyula Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Budapest, 2013. június

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR FELHÍVÁS Válság a pénzügyekben pénzügyek a válságban konferencia SOPRON 2009. szeptember 29-30. A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi

Részletesebben

Kedves Kollégák! A VEZETŐ ÉS A SZERVEZET FEJLŐDÉSÉNEK ÉPÍTŐKÖVEI A XXI. SZÁZAD KÜSZÖBÉN

Kedves Kollégák! A VEZETŐ ÉS A SZERVEZET FEJLŐDÉSÉNEK ÉPÍTŐKÖVEI A XXI. SZÁZAD KÜSZÖBÉN Kedves Kollégák! A Misszió szervezésében 2012 őszén második alkalommal kerül sor az Országos Egészségügyi Középvezetői Konferencia megrendezésére. A színvonalas előadásaival fémjelzett tudományos Rendezvény

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A MAGYAR HONVÉDSÉG ÁLLOMÁNYÁBAN TÉNYLEGESEN ELTÖLTÖTT SZOLGÁLATI IDEJE, VALAMINT EDDIG VÉGZETT EREDMÉNYES MUNKÁJA ELISMERÉSÉÜL ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, 2016. AUGUSZTUS 20-A ALKALMÁBÓL

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka BEMUTATKOZUNK Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás Egységesség Erős csapatmunka 1 KIK VAGYUNK? Az Expertise Team 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy adattárházi

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE rínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE felvehető összlétszáma: 2217 fő. Képzési terület Felvehető (fő) Esti, TelepülésNyelv Nappali képzés levelező munkarend Képzési Távoktatásterület/Szakmacsoport

Részletesebben

Kossuth Lajos Hadtudományi Kar

Kossuth Lajos Hadtudományi Kar Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. Telefon: 432-9000/29-357 Telefax: 432-9027 Szakok, képzési idő, vizsgatárgyak Képz. Választható szak, szakpár A N Biztonság-és védelempolitikai

Részletesebben

Bemutatkozó anyag, referenciák

Bemutatkozó anyag, referenciák Sales Database Kft. Bemutatkozó anyag, referenciák A cégről A Vállalkozás 2007 óta foglalkozik webes alkalmazás fejlesztéssel, kezdetben egyéni vállalkozásként, majd 2010 óta Sales Database Kft. néven.

Részletesebben

SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLYVEZETŐK KIBŐVÍTETT BARÁTI TALÁLKOZÓJA

SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLYVEZETŐK KIBŐVÍTETT BARÁTI TALÁLKOZÓJA SZÉKESFEHÉRVÁR 2011. JÚNIUS 2-3 SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLYVEZETŐK KIBŐVÍTETT BARÁTI TALÁLKOZÓJA SZÉKESFEHÉRVÁR HOTEL MAGYAR KIRÁLY TÁMOGATÓK ASTELLAS PHARMA KFT. BAYER HUNGÁRIA KFT. ELISSO KFT.

Részletesebben

NKE Katasztrófavédelmi Intézet Iparbiztonsági Tanszék

NKE Katasztrófavédelmi Intézet Iparbiztonsági Tanszék NKE Katasztrófavédelmi Intézet Iparbiztonsági Tanszék A VESZÉLYES KATONAI OBJEKTUM ÜGYINTÉZŐK KÉPZÉSI LEHETŐSÉGEI Dr. Kátai-Urbán Lajos PhD. tűzoltó alezredes I. Katonai Hatósági Konferencia ÜZEMELTETÉSI

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar. Szakokleveles magánnyomozó szakirányú továbbképzési szak TANTERV

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar. Szakokleveles magánnyomozó szakirányú továbbképzési szak TANTERV Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Szakokleveles magánnyomozó szakirányú továbbképzési szak TANTERV Szakfelelős: Dr. Christián László - 2015 - I. A Szakokleveles magánnyomozó szakirányú

Részletesebben

ZALA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT PEDAGÓGIAI INTÉZETE

ZALA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT PEDAGÓGIAI INTÉZETE SZAKMAI ÖNÉLETRJAZ SZEMÉLYES ADATOK Név Kern Zoltán Cím 8700 Marcali, Lengyelkert 11/b Telefon 06/30/3392530 E-mail Kernzoltan56@t-online.hu Születési hely Lad Születési idő 1956.10.11. MUNKAHELY MUNKAKÖR

Részletesebben

A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal 2001-ben, a millennium évében

A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal 2001-ben, a millennium évében A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal 2001-ben, a millennium évében A rendszerváltozás során a helyi önkormányzati rendszer kiépülésével párhuzamosan megtörtént az új államigazgatási szervezet kialakítása.

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem HR kapcsolódások az ÁROP projektekben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem HR kapcsolódások az ÁROP projektekben Teljes munkaidős határozott idejű kjt A projekt célja Projekt feladat/munkakör megnevezése Létszám (fő) Projekt feladat rövid leírása Elvárt kompetenciák (végzettség, szakmai tapasztalat, szakterület stb)

Részletesebben

A vállalkozás vezérelvei

A vállalkozás vezérelvei A vállalkozás vezérelvei Developing the future. Magunkról: Raiffeisen evolution project development Cégünk egy Ausztriában, Közép- és Kelet-Európában működő, bécsi székhelyű ingatlanvállalkozás. Sikerünk

Részletesebben

A logisztika kihívásai a 21. században

A logisztika kihívásai a 21. században A logisztika kihívásai a 21. században fókuszban a forradalmian új, innovatív technológiák megjelenése és alkalmazása a logisztikai megoldásokban Dr. Karmazin György, Ph.D. Szolnoki Főiskola, főiskolai

Részletesebben

PÉCSI HATÁRİR TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK IX.

PÉCSI HATÁRİR TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK IX. TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK IX. Pécs 2008 TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK IX. TANULMÁNYOK A RENDÉSZET ÉS RENDVÉDELEM KIHÍVÁSOK A XXI. SZÁZADBAN CÍMŐ TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁRÓL Szerkesztette: Gaál Gyula Hautzinger Zoltán

Részletesebben

Szakmai önéletrajz Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Pénzintézet szakirány

Szakmai önéletrajz Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Pénzintézet szakirány Szakmai önéletrajz Egyetemi/főiskolai tanulmányok: 1998-2003 Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Pénzintézet szakirány záróvizsga 1999-2000 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Jogi Továbbképző Intézet európai

Részletesebben

2015. október 15. Residence Balaton**** Conference és Wellness Hotel, Siófok

2015. október 15. Residence Balaton**** Conference és Wellness Hotel, Siófok 2015. október 15. Residence Balaton**** Conference és Wellness Hotel, Siófok PROGRAM 08:15-09:15 REGISZTRÁCIÓ, BELÉPTETÉS 09:15-09:25 Tömpe László, Aurum Oktatási Központ Kft./LeanCenter üzletág vezető

Részletesebben

MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET NYITOTT NAPOK EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI IDŐRENDI ÖSSZEÁLLÍTÁSA. 2008/2009-es tanév

MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET NYITOTT NAPOK EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI IDŐRENDI ÖSSZEÁLLÍTÁSA. 2008/2009-es tanév MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI NYITOTT NAPOK IDŐRENDI ÖSSZEÁLLÍTÁSA 2008/2009-es tanév 2 MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatok beérkezési határideje: 2012. augusztus 25.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatok beérkezési határideje: 2012. augusztus 25. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár (MH 25. KGYLDD) parancsnoka pályázatot hirdet a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár, Vezető Szervek, Gazdálkodás Támogató

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI SZERVEZETEKRŐL A korábbi leírásokban, köszöntőben, a gólyatábori meghívóban olvashattátok, hogy az egyetemen életre szóló élményekre és barátságokra

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Szakmai távlatok a láthatáron

Szakmai távlatok a láthatáron Szakmai távlatok a láthatáron Lehetőségek egyetemi hallgatók számára a Schaeffler csoporton belül az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél FAG Magyarország Ipari Kft. 4031 DEBRECEN Határ út 1/D. A Schaeffler

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Complex education system on disaster management at the Zrínyi Miklós National Defence University

Complex education system on disaster management at the Zrínyi Miklós National Defence University Complex education system on disaster management at the Zrínyi Miklós National Defence University A katasztrófavédelmi oktatás komplex rendszere a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen Dr. Hornyacsek Júlia

Részletesebben

A csoportot képviselő, illetve kiskorú látogatókat kísérő személy nyilatkozata. Anyja neve:... Születési hely és idő:...

A csoportot képviselő, illetve kiskorú látogatókat kísérő személy nyilatkozata. Anyja neve:... Születési hely és idő:... A csoportot képviselő, illetve kiskorú látogatókat kísérő személy nyilatkozata a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (6000 Kecskemét, Mercedes út 1.) kecskeméti gyárában történő gyárlátogatáson önkéntes

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közlekedésrendészeti Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r.

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

I. Országgyűlés Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság I. Országgyűlés Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság I. A célok meghatározása, felsorolása Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. évi törvény

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR NYME KTK Pénzügyi és Számviteli Intézet Finanszírozás kockázatkezelés csaláskutatás pénzügyi, adózási és számviteli szakmai konferencia SOPRON 2012.

Részletesebben

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27.

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27. ÖKOINDUSTRIA 2013 ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás 2013. Szeptember 25-27. SYMA Rendezvényközpont 1146 Budapest, Dózsa György

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR PROGRAM Pénzügyi mágiák pénzügyi kiutak controlling, számviteli és adózási konferencia SOPRON 2010. szeptember 30 október 1. A Nyugat-magyarországi

Részletesebben

Tábornok és Tiszt urak! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Pro Patria ad Mortem A hazáért mindhalálig!

Tábornok és Tiszt urak! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Pro Patria ad Mortem A hazáért mindhalálig! 1 Vezérőrnagy Úr! Tábornok és Tiszt urak! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Pro Patria ad Mortem A hazáért mindhalálig! Több, mint tíz hónappal ezelőtt ezzel a jelmondattal fogadott bennünket a vezérkari tanfolyam,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Kutasi Gábor

Oktatói önéletrajz Kutasi Gábor egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Világgazdasági Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 2002-2008 Budapesti Corvinus Egyetem, PhD, Közgazdaságtudományok doktora, Budapesti

Részletesebben

KONFERENCIA SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉG

KONFERENCIA SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉG Időpont: 2015. október 15. KONFERENCIA SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉG Helyszín: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (5000 Szolnok, Hild János tér 1.) A konferencia témája, célja A világgazdasági tendenciák, a

Részletesebben

ZRÍNYI MIKLÓS 28. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. . sz. példány

ZRÍNYI MIKLÓS 28. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. . sz. példány ZRÍNYI MIKLÓS 28. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. sz. példány A SZAK- ÉS SZAKIRÁNYFELELŐS FELADAT- ÉS HATÁSKÖREINEK SZABÁLYZATA - 2007 - 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET Általános

Részletesebben

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14.

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14. 8.30-tól regisztráció 2015. május 12. (kedd, délelőtt) 9.30-10.00 A közlekedésfejlesztés aktuális kérdései, feladatai Előadó: Dr. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár, NFM 1. témakör:

Részletesebben

AZ ÚJ EURÓPAI ADATVÉDELMI SZABÁLYOZÁS

AZ ÚJ EURÓPAI ADATVÉDELMI SZABÁLYOZÁS Előadóink: Információ Érték... Minőség w w w. s y s t e m m e d i a. h u Dr. Farkas Tamás adatvédelmi szakjogász, ISO 27001 vezető auditor Dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakértő Dr. Dósa Imre jogi informatikus

Részletesebben

SSC specialista szakirányú továbbképzés

SSC specialista szakirányú továbbképzés SSC specialista szakirányú továbbképzés (Shared Service Center - SSC) Edutus Főiskola 2016 Az SSC (Shared Service Center/szolgáltató központ) szektor jelenleg a leggyorsabban fejlődő iparág Magyarországon.

Részletesebben

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik Géniusz Országos Tehetségnap Budapest, 2010. március 27. Sarka Ferenc a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke A tehetségsegítés nemzeti

Részletesebben

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16.

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16. MEGHÍVÓ LEAN Office Konferencia Agilis vezető, eredményes csapat 2015. április 16. MEGHÍVÓ Vezetőként az a legfőbb dolgom, hogy a csapatban mindenkit jobbá tegyek. (Kemény Dénes) A vállalat, akár az emberi

Részletesebben

A kezdeményezés célkitűzése

A kezdeményezés célkitűzése A kezdeményezés célkitűzése Oktatás Összefogni az oktatók tevékenységét Minőségi tananyagok, az oktatók továbbképzése Folyamatosan bővülő tananyagbázis, bárki számára elérhető Kutatás Támogatni a Java

Részletesebben

MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA DIGITÁLIS VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS U N I Ó S F O R R Á S B Ó L

MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA DIGITÁLIS VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS U N I Ó S F O R R Á S B Ó L MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA DIGITÁLIS VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS U N I Ó S F O R R Á S B Ó L A MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA ÉS AZ ARRA ÉPÜLŐ INFOKOMMUNIKÁCIÓS PÁLYÁZATOK Készült: Modern Vállalkozások Programja

Részletesebben

elearning TAPASZTALATOK ÉS TERVEK A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEMEN

elearning TAPASZTALATOK ÉS TERVEK A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEMEN elearning TAPASZTALATOK ÉS TERVEK A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEMEN Vörös Miklós Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Távoktatási Koordinációs Központ AKI MA HOMOKBA DUGJA A FEJÉT, HOLNAP CSIKORGATJA

Részletesebben

Integrált Video Kommunikációs Rendszer

Integrált Video Kommunikációs Rendszer SZEMFÜLESONLINE Integrált Video Kommunikációs Rendszer A rendszer működése, Technikai áttekintés A Szemfüles Integrált Video Kommunikációs Rendszer (IVKR) egyidejűleg ötvözi a jelenleg ismert információs

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben

Legyen a hallgatónk! Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet

Legyen a hallgatónk! Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet Legyen a hallgatónk! Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet Nemzeti Közszolgálati Egyetem 1. Jogelőd intézmények - Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző

Részletesebben

MODERNKORI VESZÉLYEK RENDÉSZETI ASPEKTUSAI

MODERNKORI VESZÉLYEK RENDÉSZETI ASPEKTUSAI MODERNKORI VESZÉLYEK RENDÉSZETI ASPEKTUSAI Pécs 2015 PÉCSI HATÁRŐR TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEK XVI. MODERNKORI VESZÉLYEK RENDÉSZETI ASPEKTUSAI Szerkesztette: Gaál Gyula Hautzinger Zoltán Pécs 2015 PÉCSI HATÁRŐR

Részletesebben

Meghívó A KONFERENCIA CÉLJA:

Meghívó A KONFERENCIA CÉLJA: Meghívó Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Intézetén belül működő Kriminál- és börtönpedagógiai Szakmai Műhely és a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási

Részletesebben

A magánbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó személyek képzésének helyzete a magyarországi felsőoktatásban

A magánbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó személyek képzésének helyzete a magyarországi felsőoktatásban A magánbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó személyek képzésének helyzete a magyarországi felsőoktatásban Dr. Christián László tanszékvezető egy. docens NKE RTK Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti

Részletesebben

Szakmai önéletrajz Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Budapest Jogász

Szakmai önéletrajz Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Budapest Jogász Szakmai önéletrajz Név: Dr. Tóth Nikolett Ágnes r. őrnagy PhD Munkahely: Testnevelési Egyetem Sportjogi Csoport vezetője, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, Rendészetelméleti és Történeti

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

Bemutatkozás. Ügyvezető igazgató és tulajdonos: Keszthelyi Erik, aki több mint 10 éves biztosítás szakmai tapasztalattal rendelkezik

Bemutatkozás. Ügyvezető igazgató és tulajdonos: Keszthelyi Erik, aki több mint 10 éves biztosítás szakmai tapasztalattal rendelkezik Bemutatkozó anyag Bemutatkozás 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoport Ügyvezető igazgató és tulajdonos: Keszthelyi Erik, aki több mint 10 éves biztosítás szakmai tapasztalattal rendelkezik Több mint 20 Mrd

Részletesebben

Biztosítási Fórum 2015

Biztosítási Fórum 2015 Biztosítási Fórum 2015 Budapest, 2015. december 8 9. 1. nap Szabályozási változások a biztosítási szektorban 8:30 tól Regisztráció 9:00 9:15 Az IIR Magyarország és a nap elnökének köszöntője A nap elnöke:

Részletesebben

Képek a megemlékezésről

Képek a megemlékezésről 2012 Közgyűlések Felderítő Napi megemlékezés 2012. november 11.: az immár hagyományosan a családtagok részvételével tartott ünnepi megemlékezésünkre rendkívül kulturált környezetben, a Művészetek Palotájában

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

Szakmai távlatok a láthatáron

Szakmai távlatok a láthatáron Szakmai távlatok a láthatáron Lehetőségek egyetemi hallgatók számára a Schaeffler csoporton belül az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél FAG Magyarország Ipari Kft. 4031 DEBRECEN Határ út 1/D. Egy vonzó jövőkép

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

SZEGEDI SÜRGŐSSÉGI NAPOK

SZEGEDI SÜRGŐSSÉGI NAPOK A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete SZHB Elsősegélynyújtó Csatári Péter: Csoportja 06/70-949-2215 és a Szegedi Tudományegyetem Boros István: Általános 06/20 Orvostudományi 522-0053 Kara közösen bemutatja:

Részletesebben

Dr. Kovács Sándor rendőr ezredes

Dr. Kovács Sándor rendőr ezredes Dr. Kovács Sándor rendőr ezredes Személyi adatok Elérhetőség Szül. hely, év: Anyja neve: Lakcím: Telefon: e-mail: Debrecen, 1963. 09. 30. Szabó Éva 2120 Dunakeszi, Barátság u. 36/c. 06-20/9890-407 dr.kovacs.sandor1@gmail.com

Részletesebben

Számjel. Megye. Éves beszámoló Éves beszámoló ... a beszámoló elkészítéséért kijelölt felelős személy. ... (név)... (név)

Számjel. Megye. Éves beszámoló Éves beszámoló ... a beszámoló elkészítéséért kijelölt felelős személy. ... (név)... (név) A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv: Számjel 490012 1251 01 9100 841105 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 1052 Budapest Városház utca 9-11

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Szám:./2016. Emü. amely létrejött EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Vilonya Község Önkormányzata (cím: 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., képviseli: Fésüs Sándor, polgármester),

Részletesebben

Átláthatósági jelentés

Átláthatósági jelentés Átláthatósági jelentés a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben