Bevezetés. Aktuális események

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bevezetés. Aktuális események"

Átírás

1

2 Bevezetés Kedves Olvasóm! Kezedben a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola havonta megjelenő lapját tartod. A Pollák magazint ajánljuk az összes iskolai dolgozónak, diáknak, bízva abban, hogy munkánkat olyan örömmel fogadják, és várják annak folytatását, mint ahogy azt a szerkesztőség elkészítette. Reméljük, el fogja nyerni tetszésed az újság, kezdjünk bele az aktualitásokba! Jó szórakozást! A szerkesztőség (azaz a diákok) Aktuális események Gólyanap, azaz a beilleszkedés első lépése Idén is, mint már oly sok éve, sor került a 9. évfolyamon tanulók számára rendezett gólyanapi programsorozatra. Most is sok és érdekes feladattal várták az új diákokat, többek közt padokat, tablókat és lépcsőfokokat számoltak, indulót írtak, aerobikszerű tánclépéseket tettek az udvaron. A rendezvény jó hangulatban indult és úgy is záródott. Reméljük, ez a hangulat megmarad az elkövetkező évek folyamán is Gólyabál Péntek este 7-kor megkezdődött az új diákok és tanárok avatása. Bővebben a 8. oldalon Felújítottuk a tornatermet! E napon adtuk át hivatalosan is az évek óta problémákkal küzdő, újonnan felújított tornatermünket. A megnyitót egy focimeccs követte a Zsoldos és Pollák válogatottja között. Bővebben a 7. oldalon BODIES - A kiállítás 19 végzős diákunk csütörtökön vonattal ment Pestre, ahol a TESTEK című kiállítást nézték meg. Bővebben a 10. oldalon.

3 Általános iskolásoknak Alapinformációk iskolánkról: Az épület: Jelenleg összesen 26 tantermünk van, ebből 6 számítástechnikai és 4 műhelyterem. A műhelytermekben az elektronikai áramkörök tervezését, tesztelését, nyomtatott áramkörű panelek készítését, PLC programozást, kombinációs hálózatok tervezését tanítjuk. Ehhez rendelkezünk számítógépekkel, oktató berendezésekkel, CAD programokkal, áramkört tervező és szimuláló szoftverekkel. A számítástechnikai szaktantermekben termenként db számítógépünk van. Összesen 120 db számítógéppel rendelkezünk. Ezek mindegyike hálózatba van kötve, így az iskola minden tanára és tanulója bármelyik munkaállomásról programokat futtathat az iskolai szerverekről, munkáit ott eltárolhatja, a szervereken keresztül használhatja az Internet minden szolgáltatását. Továbbá 2 történelem, 2 magyar nyelv és irodalom, 2 természettudományi, 3 matematikai és 2 angol nyelvi szaktanteremmel rendelkezünk. Sportolási lehetőségeket kínál tornatermünk, sportpályánk és konditermünk. Étkezési lehetőségek: Jelenleg épp felújítás alatt, de 2009 elejétől ismét használatba vehető az iskola mellett lévő Gyermekélelmezési Konyha, ahol bárki kérhet ebédet, a kollégiumban lakó diákok pedig reggelit és vacsorát is kaphatnak. Bejárás / Kollégium Kollégium: Terney Béla Középiskolai Kollégium 6600 Szentes, Jövendő utca 6. Az iskolától kb. 5 perc gyalogútra található. Bejárás: Mind a busszal, mind a vonattal való bejárás kedvező a Pollákosoknak, hiszen egyik megállóhely sincs messzebb perc sétánál. Érettségi tantárgyak: magyar nyelv és irodalom történelem matematika idegen nyelv (angol vagy német) kötelezően választható tantárgy: fizika, informatika, szakmacsoportos alapozó tantárgy, stb.

4 Informatika és Elektronika Ez az iskola két fő szakiránya, melyeket emelt óraszámban tanulhatnak az ide jelentkezők. Nézzük meg ezt kicsit bővebben: Informatika szakmacsoport: 9. évfolyamon (összesen 7 óra) Hetente 2 közismereti informatika - csoportbontásban (infósoknak és elektronikásoknak ugyanaz a tananyag!) - Microsoft Office programcsalád: Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés, Grafika, Prezentációkészítés. Hetente 2 szakmai informatika elmélet (SZIE). Számrendszerek, anyagismeret, számítástechnika története, perifériák, gép alkotórészei stb. Hetente 3 szakmai gyakorlat - csoportbontásban (SZIGY) - 9.-ben hasonló a közismereti informatikához. 10. évfolyamon (összesen 7 óra) Hetente 2 közismereti informatika - csoportbontásban. Előző évek folytatása + Adatbázis-kezelés Hetente 2 szakmai informatika elmélet (SZIE). Számítógépes programozás elméleti háttere, algoritmusok. Hetente 3 szakmai informatika gyakorlat - csoportbontásban (SZIGY). Programkészítés gyakorlatban, számítógépen, forráskódok készítése. 11. évfolyamon (összesen 10 óra) Hetente 2 közismereti informatika. Az előző évek folytatása alapján. Hetente 3 szakmai informatika elmélet (SZIE). Számítógépes programozás elméleti háttere, algoritmusok II. Hetente 5 szakmai informatika gyakorlat - csoportbontásban (SZIGY). Programkészítés gyakorlatban, számítógépen, forráskódok készítése II. 12. évfolyamon (összesen 10 óra) Hetente 2 közismereti informatika - az előző évek folytatása alapján. Hetente 2 szakmai informatika elmélet (SZIE). Érettségire felkészítő órák, szóbeli tételek kidolgozása. Számítógépes grafika, az informatika története, számrendszerek, a számítógép felépítése, operációs rendszerek. Hetente 6 szakmai informatika gyakorlat - csoportbontásban (SZIGY). Assembly programozás, Adatbázis-kezelés elmélete és gyakorlata, digitális áramkörök tervezése.

5 Versenyek: Diákjaink elindulhatnak az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen informatikából. A verseny a közismereti informatikán használt programok használatán alapul. (Microsoft Office: szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-készítés, grafika, stb.). E vetélkedő 3 részből áll: helyi, regionális (megyei) és országos megmérettetés. Évente diákunk indul a helyi versenyen (amit az iskolánkban rendezünk), és szinte minden évben van továbbjutó a megyeire, ill. az országosra, ahol kiemelkedő eredményeket érnek el. A versenyben két kategória van: osztályos tanulók (Nemes Tihamér Alkalmazói Tanulmányi Verseny) osztályos tanulók (OKTV). Itt már az országos szintű feladatsorok vetekednek az emelt szintű informatika érettségi feladatokkal. A évfolyamon, országos versenyen (OKTV-n) kiemelkedő diákok továbbtanulási pontot kaphatnak e szerint: helyezésért 80 többletpont, helyezésért 50 többletpont, helyezésért 25 többletpont adható. A versenyekről többet olvashatsz: oldalon. Továbbá, itt megtalálhatod az összes eddigi feladatsort, megoldókulccsal. NYÍLT NAP Idén is lesz iskolánkban nyílt napi rendezvény, melyre szeretettel várunk minden diákot, szülőt és pedagógust! A rendezvény: november 19-én 15 órakor kezdődik az iskola tornatermében. A nyílt napon megtekinthetőek lesznek a multimédiás számítástechnika tantermek, az elektronikai laboratóriumok és az idegen nyelvi szaktantermek is. Mindezek mellett sor kerül egy számítógépes gyűjtemény kiállítására is, melynek darabjai minden évben újabb és újabb érdekességekkel bővülnek Szentes, Apponyi tér 1. : Tel/fax: 63/ ; : :

6 Iskolai élet Közeli események: (városi és iskolai szinten egyaránt) Őszi szünet: október 23-tól egészen november 2-ig őszi szünet! A 11 napos pihenés friss energiával tölti fel a diákokat a félév előtti utolsó pár hónapra. Nyílt nap: november 19-én, szerdán, 15:00-kor kinyitjuk kapuink az érdeklődők felé. Várunk szeretettel mindenkit! Téli szünet: december 21. vasárnap január 5. hétfő Első félév utolsó napja: január 16. péntek Mi történik iskolánkban? Karbantartási munkálatok A nyáron nagy karbantartási munkálatok kezdődtek az iskola területén, melyeknek összköltsége Ft volt. A nyáron többek közt sor került a bejárati ajtók, biztonsági rácsok és a beépített szekrények javítására, a mellékhelyiségek, a Rajzterem és a II. számítástechnika termek festésére. Ezek mellett lecserélték a Nyelvi labor burkolatát, és a Tornaterem teljes körű felújítása is a már kész munkák között szerepel. A karbantartási munkálatok mellett sor került a számítástechnika termek korszerűsítésére, ide LCD monitorok kerültek, és Windows Vista operációs rendszerek lettek telepítve.

7 Új tanárok iskolánkban Horváth Edit (Oktatott tantárgyak: informatika, matematika) 1979-ben születtem Kaposváron, majd ez idáig Velencén laktam a szüleimmel a Velencei-tó mellett. Idén májusban férjhez mentem, így kerültem erre a vidékre. Párommal Szegeden, az egyetemen ismerkedtem meg, most Békésszentandráson lakunk, onnan járok át minden nap Szentesre tanítani. Korábban Székesfehérváron tanítottam a Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szakközépiskolában, idén májusban ballagott az első osztályom. Átkerülve a PAMSZ-ba, az első benyomásaim nagyon kellemesek voltak, a kollégák nagyon kedvesek és segítőkészek. A nagyrészt fiúkból álló diákság sem okozott meglepetést a viselkedés terén, nem jobbak, de nem is rosszabbak az átlagnál. Azokban az osztályokban, ahol tanítok, gondolom nehéz az átállás, és nem könnyű megszokni az új tanár stílusát, de remélem, hamarosan egy hullámhosszra tudunk hangolódni, és a közös munka meghozza gyümölcsét. A gólyabál számomra nagy élmény volt, megtisztelő, hogy én is gólya lehettem. Reményeim szerint még sokáig állok majd a Pollák katedráján. Gólyabál Az idén is megrendezésre került a 9. osztályba felkerülő diákok gólyaavató ünnepsége. A diákok cicanadrágot vagy harisnyát, fehér pólót, gumicsizmát és fehérneműt viseltek. Az rendezvény most is a zsűritagok bemutatásával kezdődött. Ezután a személyre szóló, kültéri feladatok kiosztására került sor. Sokan indultak útnak a városközpontba kannával és jó hangulattal, hogy énekeljenek némi pénzkereset reményében, páran házhoz mentek tojást sütni, de volt olyan feladat is, melyben határozott stílusjegyekkel rendelkező fiatalt kellett keresni. Az épületben megrendezett feladatok közt volt bicikliszerelés, karaoke, madzagról etetés és még sok más, a régiektől eltérő, vicces, mégis kínos feladat. Az ünnepséget a gólyák kórusban szavalt Pollák himnusza zárta. Az avató süti fogyasztása után buli következett. Képek:

8 Tanárainkat kérdeztük: E havi számunkban a 9. évfolyamos informatikaoktatásról kérdeztük tanárainkat. Ma Szili Imre és Fái András István beszámolóját olvashatjátok: Szili Imre (informatikai munkaközösség-vezető) (Oktatott tantárgyak: informatika, testnevelés, ECDL) - Milyen élményei vannak az eddig tanított és a jelenlegi 9.-es diákokról? - Pozitív élményeim vannak a feljövő nyolcadikosokról, mert sok ismerettel jönnek, jó képességekkel rendelkeznek és motiváltak. Az első órán felmértem, hogy a csoportom csaknem 100%-a rendelkezik otthon számítógéppel, ami nagyban segíti az oktatást. - Mit tudna elmondani a 9.-es tanmenetről? - A tanterv lebontása után kész tanmenetünk van az egész évre. Én a tervezés híve vagyok, de vannak esetek, amikor nem lehet teljesen ragaszkodni a tervekhez. Igyekszem mindig felkészülten menni az órákra. Szeretem,ha igényesen vezetett füzetük van, így, ha visszatérünk valamihez, csak lapozniuk kell. A 9. osztályban a legfontosabb cél a Microsoft Office programcsomag használatának elsajátítása. - Milyen az ön általános oktatásfilozófiája? -A célom az, hogy diákjaink az informatika és elektronika területén korszerű, magas szintű ismereteket szerezzenek, komplex képzést kapjanak. Fái András István (Oktatott tantárgyak: informatika, ECDL, elektronika,) - Milyen élményei vannak az eddig tanított és a jelenlegi 9.-es diákokról? - Az egyes általános iskolákban különbözőek a követelmények, és így különbözőek a diákok is. Vannak, akik tetemes tudással rendelkeznek, vannak, akik viszont épphogy tudnak valamit az informatikáról. - Mit tudna elmondani a 9.-es tanmenetről? - Amikor a diákok középiskolába kerülnek, felmérem a tudásukat, majd ismertetem velük az egész évi anyagot, és igyekszem megismerni őket. Az oktatás a kettes számrendszer ismertetésével kezdődik, ami elég nehéz és hálátlan témakör, mert matematika alapja van, és nem minden általános iskolában tanítják meg a számrendszerek közti átváltásokat. Muszáj megtanulniuk, mert előkerül 10. osztályban programozás órákon és az érettségin is. A közismereti informatika tanmenet az elektronika és informatika szakon ugyanaz. Első évben az elméleti órákon megismerkednek az informatika alapjaival, szoftver- és hardverelemekkel. A gyakorlaton szöveget szerkesztenek, táblázatkezelést tanulnak, kicsit rajzolnak, és ismerkednek az internettel.

9 - Milyen az ön általános oktatásfilozófiája? - Az órák csoportbontásban zajlanak, így viszonylag kis csoportokban oktatunk. Próbálom színessé és érdekessé tenni az órákat. Nézünk videókat, ismerkedés gyanánt különböző hardverelemeket kapnak a kezükbe. Szerintem a legfontosabb, hogy megtaláljuk a közös hangot a diákokkal, a közös hang pedig abban rejlik, hogy megpróbáljuk kideríteni, ki miben van otthon. Találkoztam olyan gyerekekkel, akik már ide kerülve honlapot terveznek, készítenek, vannak, akiket a hardverelemek érdekelnek, és vannak, akik megragadtak a játékok világában. Az én dolgom az, hogy megpróbáljam egy szintre hozni őket, gyarapítsam tudásukat, hogy megszeressék a számítógépet és ezáltal az informatikát. THE BODIES - A kiállítás október 2-án, csütörtökön pár tanuló a 12./a és 12./b osztályból tanulmányi kirándulásra utazott Pestre, ahol a fenti neves, de nagy port kavaró kiállítást lehetett megtekinteni. Vonattal indultunk 6:30-kor, és pár óra alatt felértünk Budapestre. Egy kis gyaloglás után elértünk a VI. kerület, Király u. 26.-hoz, ahol megkezdtük biológiai utunkat a testbe. A legkisebb csonttól kezdve, különféle szöveteken át az embriófejlődésig mindent bemutatott ez a tárlat. Emberalakokat különböző testhelyzetekben (pl. teniszlabdadobás közben) láthattunk, bőrfelszín nélkül. Sokszor felkavaró volt a látvány, de igazi élmény volt! A nap folyamán még elbandukoltunk a Szépművészeti Múzeumba, ahol régi történelmi korokból fennmaradt tárgyi emlékeket láthattunk, többek közt szarkofágokat, kőtáblákat, melyekre hieroglifákkal írtak, különböző alakú szobrokat. (pl. macska, fáraó) Kísérő tanárok voltak: Kozma Edit és Banka Rita. A kiállításról bővebben: A Nyugat 100 busz Hétfőn, szeptember 29-én a Városi Könyvtár előtt állomásozott pár óra erejéig egy speciális kiállítás. A mozgó múzeum az 1908-ban elinduló Nyugat folyóirat 100 éves évfordulójára jött létre. E mozgó jármű járja az országot, és most a Pollákos diákok is megtekinthették. A 3 tizenkettedikes osztály körbe is járhatta, olvashatott Adyról, Babitsról, Ignotusról, Kosztolányiról és a többi neves íróról és szerkesztőről. Számítógépeken pedig az akkori Budapestről is láthattunk térképet, kronológiát a folyóiratról, illusztrációkat, és megannyi információt szerezhettünk. Továbbá a diákok kaptak egy buszjegyet, amit a régi rendszerhez hasonlóan kilyukaszthattak.

10 Statisztika, eredményeink 1. Iskolai és országos eredmények A gimnáziumokban és középiskolákban tanuló diákok ez év májusában és júniusában is érettségi vizsgát tettek. Az érettségi vizsga írásbeli részén mindenki ugyanazt a feladatsort kapta, és ugyanabban az időpontban kezdtek hozzá azok megoldásához is. A szóbeli vizsga is szigorú keretek közt zajlott, kijelölt vizsgabiztos felügyeletével. A következő diagramok a mi iskolánkban és más iskolákban érettségizett diákok eredményeit hasonlítják össze tantárgyanként. A diagramok világosabb oszlopai a Pollák eredményeit jelölik, a sötétebb oszlopok pedig diagramtól függően a többi iskola eredményeit. Pollák és országos összes vizsgázó Az első diagram a Pollák eredményeit és az összes országos vizsgázó eredményeit szemlélteti. Ahogy azt az ábra is mutatja, némelyik tantárgyban jónak, némelyik tantárgyban gyengébbnek tűnünk, de nem szabad elfelejteni, hogy ezen a diagramon a sötétebb oszlopok az 4,0 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 Angol nyelv Német nyelv Informatika Magyar nyelv és irodalom Matematika Történelem ország összes vizsgázóját szemléltetik, így a gimnáziumban érettségiző diákokét is. Ami viszont nagyon fontos, hogy fő tantárgyunknál, az informatikánál alig van eltérés, és ez vonatkozik a magyar nyelv és irodalom tantárgyra is. Ráadásul eredményeink évről-évre javuló tendenciát mutatnak. Pollák és összes országos szakközép A második diagramon iskolánk az ország 3,50 3,00 összes szakközépiskolájával került 2,50 összehasonlításra. Az ország többi 2,00 szakközépiskolájához képest jobb 1,50 eredményt hoztunk angol nyelv, 1,00 informatika, magyar nyelv és irodalom 0,50 tantárgyakból. Az informatika tantárgyból, mint ahogy az elvárható és bizonyítható is, kiemelkedő sikereket értünk el. Nagyon szép 4,00 3,50 3,00 0,00 Angol nyelv Német nyelv Informatika Magyar nyelv és irodalom Magyar nyelv és irodalom Matematika Történelem eredményként könyvelhetjük el, hogy annak ellenére, hogy a Pollák műszaki szakközépiskola, a magyar nyelv és irodalom átlageredménye szemmel láthatóan magasabb, mint az országos átlag. Pollák és szentesi nappalis 2,50 Ezen a diagramon iskolánkat 2,00 hasonlítottuk össze a szentesi nappali 1,50 tagozatos iskolákkal. 1,00 Itt is volt tantárgy, melynél lemaradást 0,50 0,00 mutattunk (ez természetes, hiszen az Angol nyelv Német nyelv Informatika összehasonlításban a gimnázium eredményei is szerepelnek), de ami a lényeg, hogy az informatika itt is megelőztük a többi iskolát, és a többi tantárgyból is alig van lemaradásunk. Matematika Történelem tantárgyból

11 Pollák és szentesi szakközép 3,50 3,00 2,50 2,00 1,50 1,00 0,50 0,00 A negyedik diagramon a szentesi szakközépiskolákhoz viszonyítjuk az iskolánkban érettségizett tanulók átlageredményeit. Mint ahogy azt a diagramon is látjuk, a szakközépiskolákat fölényesen magunk mögé utasítottuk angol nyelv, informatika, magyar Angol nyelv Német nyelv Informatika Magyar nyelv Matematika Történelem nyelv és irodalom, matematika és történelem tantárgyakból, és irodalom és a német nyelvből sem túl nagy a lemaradásunk. Ha megfigyeljük az érettségi vizsga eredményét, jól látható, hogy iskolánkban az oktatás igen magas színvonalon zajlik. Tanáraink megkövetelik a tananyag megfelelő szintű elsajátítását es kompetenciamérés 2007-ben is volt országos kompetenciamérés a 10. évfolyamon tanuló diákok körében. A kompetenciamérés matematika és szövegértés feladatsorokból állt. A következő diagramok a felmérés eredményeit ismertetik. Kompetenciamérés eredményei 10. évfoyamon matematikából Mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, az ország összes iskolája közül 553 iskolában gyengébb, 300-ban hasonló és 192 jobb eredményt értek el a matematika felmérésen, mint iskolánkban. Az országos szakközépiskolák viszonylatában 377 olyan iskola volt, ahol gyengébben, 179 iskola esetében hasonlóan és csak 25 iskola esetében teljesítettek jobban a diákok, mint nálunk. Iskolánk átlagpontszáma 530 pont volt, az országos pontszám 499, a gimnáziumok átlaga 557 és a szakközépiskolák átlaga 495 pont volt. Habár a gimnáziumok átlageredményétől elmaradtunk, a szakközépiskolákat 35 ponttal előztük meg, ami szép eredménynek tekinthető. Kompetenciamérés eredményei 10. évfolyamon szövegértésből Az ország összes iskolája közül 453 iskolában gyengébb, 223-ban hasonló és 371 iskolában értek el jobb eredményt a szövegértés felmérésen, mint iskolánkban. Az országos szakközépiskolák viszonylatában 283 olyan iskola volt, ahol gyengébben, 219 iskola estében hasonlóan és csak 79 iskola estében teljesítettek jobban a diákok, mint nálunk. A Pollákos diákok átlageredménye a szövegszerkesztés feladatsornál 512 pont volt, az országos átlag 506 pont. A gimnáziumok átlaga 570, a többi szakközépiskola átlageredménye 500 pont volt. A szakközépiskolákat 12 ponttal, az országos eredményt pedig 6 ponttal előztük meg.

12 Extrák Keresztrejtvény A fő megfejtést a címre várjuk! (Név+ Iskola + Osztály megnevezéssel!) A megfejtők között a nyílt napon tárgynyeremények kerülnek kisorsolásra! (általános iskolások versenyben!) Filmajánló Premierek A spanom csaja (Színes, feliratos amerikai vígjáték) 1. Az első igazgató vezetékneve 2. Az iskola rövidítése 3. Mássalhangzó 4. Tagiskolánk neve (a személy vezetékneve) 5. Kilencedikeseknek ennyi órája van hetente (betűkkel írva a szám) 6. A VII. tanterem ilyen szakterem 7. Mit jelent ez az órarendi rövidítés: Autm 8. Pollák Antal fő találmánya 10. Ez folyik az iskolában A történet elején megjelenik egy okos, szexi, önfejű nő (Alexis) és a barátja, Dustin. A nő igazi álom a pasik számára, így nem meglepő, hogy Dustin fülig szerelmes, csakhogy a tempó, amit a pasi diktál, nem tetszik Alexisnek, így lapátra teszi őt. A szerelmes Dustin viszont nem mond le álmai nőjéről, felkéri barátját, Tanket, aki mellesleg pénzért randizik csajokkal, akiket a volt párjuk bérel fel, hogy egy feledhetetlenül borzalmas randin vegyenek részt, s futva akarjanak visszamenni régi kedvesükhöz. Alexis esete azonban más. A dolgok jól indulnak, de Tank rájön, Alexis nem könnyű eset, és egy kis idő elteltével már nem tekinti munkának a randizgatást, kezdi jól érezni magát Alexis társaságában. Könyvajánló A coloradói kölyök Maine partjainál, egy szigeten halott férfit találnak. Nincs nála irat, testén nincs ismertetőjegy, így személyazonossága megállapíthatatlan. A rendőrség hamar lezárja az ügyet. Csupán a helyi lap két újságírójának és egy végzős diák szívós munkájának köszönhető, hogy több mint egy év után fény derül az áldozat kilétére. És itt kezdődik az igazi rejtély. Ugyanis minél többet tudnak meg az áldozatról, illetve halálának körülményeiről, annál kevésbé érthető az eset. Mi ez? Képtelen bűnügy? Vagy valami még ennél is furcsább? A kimeríthetetlen fantáziájú Stephen King ezúttal a krimi műfajban, ám a tőle megszokott módon, pillanatnyi lazítást sem engedélyezve kalauzolja az olvasót a lélek sötét mélyére.

13 Aranyköpések A 2001/2002-es tanév 9.-es évfolyamától Ki- Kicsoda? Szerintük: (diákok) Kossuth Lajos:- költő - a 13 aradi vértanú egyike Zrínyi Ilona:- Hunyadi Miklós felesége Petőfi Sándor édesanyja, mosásból tartotta el a családot Lenin:- Amerika első miniszterelnöke önkényuralmista - német hadvezér Kun Béla:- Árpád-házi fejedelem - árvízi hajós Dobó István:- az 1914-es parasztfelkelés vezetője, akit később levertek és máglyán megégettek Petőfi Sándor:- részt vett a II. vh.-ban Szerintünk: (tanárok) Kossuth Lajos: - államférfi - Magyarország kormányzója Zrínyi Ilona: - grófnő - I. Rákóczi Ferenc felesége - II. Rákóczi Ferenc édesanyja Lenin: - orosz nemzetiségű, szovjet államférfi, forradalmár Kun Béla:- újságíró - kommunista politikus Dobó István( ): - Eger várkapitánya Petőfi Sándor:- magyar költő, Az 1848-as forradalom szabadságharcosa Fogalmak Szerintük: (diákok) Szerintünk: (tanárok) bojkott: kis házak, amikben parasztok laknak városiasodás: gurbanizáció ugrásszerű emberi népességnövekedés: poligráphiai növekedés bojkott: valaminek a többek által összehangolt módon történő visszautasítása városiasodás: urbanizáció ugrásszerű emberi népességnövekedés: demográfiai robbanás Érdekességek Diákoktól több tantárgyban: - Mátyás király jele a holló. - A patkó miatt nem kopott az állat körme. - Koppányt négy részre osztották. - Böjt idején böjtölnek. - C++-ban a három alaptípus: char, float és getch(); - I break English very well. (~ én töröm az angolt nagyon jól )

14 Poén börze Az ajándék Egy fiatalember ajándékot szeretett volna vásárolni kedvese születésnapjára, s mivel még csak rövid ideje jártak együtt, hosszas fontolgatás után úgy döntött, hogy egy pár kesztyű lenne a legmegfelelőbb: romantikus, de nem túl személyes. Kedvese húga elkísérte őt az áruházba és segített kiválasztani a kesztyűt. A húg bugyit vett magának. Csomagolás közben az eladó összekeverte a ruhadarabokat, így a húgé lett a kesztyű, a kedvesé pedig a bugyi. A fiatalember ellenőrzés nélkül lezárta a csomagot, és elküldte kedvesének a következő kísérőlevéllel együtt: Azért választottam ezt, mert úgy vettem észre, hogy nem szoktál ilyet viselni, amikor esténként találkozunk. Ha a húgod nem lett volna velem, a hosszú gombosat választottam volna, de ő is rövidet visel, amit könnyebb levenni. Ez az árnyalat nagyon kényes, de az eladó hölgy megmutatta a sajátját, amit az elmúlt három hétben viselt, és alig volt még koszos. Felpróbáltattam vele a tiédet és igazán jól nézett ki benne. Bárcsak ott lennék Veled, hogy én adjam Rád elsőnek, mert nem kétséges, hogy más kezek is érinteni fogják, mielőtt még találkozhatnánk. Amikor leveszed, ne felejts el egy kicsit belefújni, mert a viseléstől természetszerűleg kicsit nedves lesz. Gondolj arra, hányszor fogom megcsókolni az elkövetkező években. Remélem, pénteken is rajtad lesz! UI.: A legutolsó divat szerint vissza kell hajtani, hogy kilátsszon kicsit a szőr. Cikk továbbtanulóknak: Pontrendszer a Főiskolákon Az új pontszámító rendszer a tavalyelőttitől eltérően, 480 pontos. A pontszámítás alapját a tanulmányi pontok (maximum 200 pont), az érettségi pontok (maximum 200 pont), valamint a többletpontok (maximum 80 pont) képezik. - Ha alapképzési szakra, illetve egységes, osztatlan képzésre jelentkezel, ezt a pontszámítást kell figyelembe venned: (2 féle variáció!) - 1) Középiskolai eredmények (maximum 100 pont) Az alábbi öt tantárgy utolsó két tanult év év végi érdemjegyeinek összege: - magyar nyelv és irodalom (évenként a 2 osztályzat átlaga), - történelem, - matematika, - legalább két évig tanult, választott idegen nyelv (vagy nemzetiségi nyelv és irodalom átlaga), - legalább két évig tanult választott tárgy (ez bármilyen 2 évig tanult tantárgy lehet, pl. testnevelés, ének-zene). Az így kapott eredmény kétszerese jelenti a tanulmányi pontok legfeljebb 100 pontot képező részét. - 2) Érettségi eredmények (maximum 100 pont)

15 4 kötelező + 1 választott érettségi tárgyak százalékainak átlaga. - 3) Érettségi pontok (200 pont) Érettségi pontok: 2 érettségi tárgy százalékos eredményeinek átlaga, amelyet a céliskola képzési területekre vonatkozóan ad meg. VAGY, - 1) Érettségi pontok kétszerese. (400 pont) Érettségi pontok: 2 érettségi tárgy százalékos eredményeinek százaléka, amelyet a céliskola képzési területekre vonatkozóan ad meg. Ebben az esetben ennek a dupláját számoljuk. A fenti két variáció közül (VAGY szóval elválasztva) csak az egyik kerül megvalósításra, attól függően, hogy a felvételizőnek melyik kedvezőbb! Ekkor már valamelyik variációból 400 pontot összeszedtünk. A következő 80 pontot az ún. többletpontokból lehet összehozni. Ezt lehet tanulmányi versenyből, emelt szintű érettségiből, nyelvvizsgából, szakképesítésből, sporteredményből szerezni. Tovább olvashatsz róla: Szerkesztőségünk tagjai: Főszerkesztő: Galambosi Diána Bánfi Csaba Felelős szerkesztő: Kovács Attila (tagintézmény vezető) Közreműködtek: Horváth Edit tanárnő Kozma Edit tanárnő Szvetnyik Melinda tanárnő Berényi Katalin tanárnő Szilágyi Anna tanárnő Szili Imre tanár úr Fái András tanár úr Szemerédi Endre tanár úr

16 Az elmúlt néhány hónap képekben (Pollák-nap)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

Képzési rend 2016-2017. tanév. Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban

Képzési rend 2016-2017. tanév. Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban Képzési rend 2016-2017. tanév Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban 9. A humán tantervű osztály magyar nyelv és irodalom csoport (17 fő) Tagozatkód: 001 1. : angol nyelv, német

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ABONY Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 2740 Abony, Kossuth tér 18. Tel.: 06 53/360-071 e-mail: kinizsi@kinizsi-abony.sulinet.hu http://www.kinizsi-abony.hu OM azonosító: 032618 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2010/11-es tanévre

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2010/11-es tanévre Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2010/11-es tanévre Iskolánk bejárata Karácsonyi hangverseny Szüreti nap, gólyaavató Görögországi kirándulás A felvételi eljárás Az iskolánkba

Részletesebben

A Neumann János Középiskola és Kollégium a 2014/2015. tanévet is sikerrel zárta

A Neumann János Középiskola és Kollégium a 2014/2015. tanévet is sikerrel zárta A János Középiskola és Kollégium a 2014/2015. tanévet is sikerrel zárta A fenntartói értékelés témái: Tanulmányi eredmények Érettségi vizsgákról János Középiskola és Kollégium nyelvvizsga eredményei Továbbtanulás

Részletesebben

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák A 2012/2013-as tanév helyi rendje 2012. augusztus augusztus 22-24. augusztus 27. augusztus 28. augusztus 29. Gólyatábor 9. évfolyam Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító-

Részletesebben

Felvételi eljárás rendje a 2015/2016-os tanévre

Felvételi eljárás rendje a 2015/2016-os tanévre Felvételi eljárás rendje a 2015/2016-os tanévre Indítandó osztályok, kódok: Magyar-angol két tanítási nyelvű osztály Kód: 01 5 évfolyamos képzés. (nyelvi előkészítő év angol nyelvből + 4 év ) A helyi tanterv

Részletesebben

Érettségi vizsga 2014/2015

Érettségi vizsga 2014/2015 Érettségi vizsga 2014/2015 1. Érettségi tantárgyai Öt tárgyból kell érettségi vizsgát tenni, és az öt közül négy kötelezően előírt: - Magyar nyelv és irodalom - Matematika - Történelem - Idegen nyelv Az

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Beiskolázási Tájékoztatója

Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Beiskolázási Tájékoztatója Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Beiskolázási Tájékoztatója 6060 Tiszakécske, Erkel fasor 10. Telefon: 76/441-255, Fax: 76/440-063 OM azonosító:

Részletesebben

Bemutatkozik a Béri Balogh Ádám Tagintézmény Zalaszentgrót www.bba.sulinet.hu

Bemutatkozik a Béri Balogh Ádám Tagintézmény Zalaszentgrót www.bba.sulinet.hu Bemutatkozik a Béri Balogh Ádám Tagintézmény Zalaszentgrót Képzési profilunk Általános gimnáziumi oktatás. Emelt nyelvi oktatás. Emelt informatika oktatás. Szakmai alapozó orientációs oktatás 9-10. évfolyamon.

Részletesebben

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre A Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium eseménynaptára a 2015-2016. tanévre Eseménynaptár 2015-2016. tanév Augusztus Aug. 17. 9 h Dátum Esemény Tantárgyfelosztás,

Részletesebben

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás)

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) 1. A felvételi vizsgák jelentkezési határideje: 2014. december 9. (kedd)-ig jelentkezés a hat és a négy, illetve öt évfolyamos képzésre jelentkezők

Részletesebben

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20 Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

OKTATOTT IDEGEN NYELV

OKTATOTT IDEGEN NYELV Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

Megnevezés (tanult idegen nyelv) Létszám (fő) Tagozatkód

Megnevezés (tanult idegen nyelv) Létszám (fő) Tagozatkód KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. u. út 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu OM azonosító: 030716

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

A 2014-2015-ös tanév iskolai feladatainak ütemezése a Magyar László Gimnázium és Szakiskolában

A 2014-2015-ös tanév iskolai feladatainak ütemezése a Magyar László Gimnázium és Szakiskolában Dunaföldvári-Bölcskei-Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola Magyar László Gimnáziuma és Szakiskolája 7020 Dunaföldvár, Templom u. 5. Telefon/Fax: 75/541-269 OM 201167

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája

Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája A történetünk 1950-ben alapították (Állami Vas-Fém-Gépipari Gimnázium) 1955-1991. Latinka Sándor Gépipari Technikum 1993-tól

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24.

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24. TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL 2014. április 24. Az kétszintű érettségi egyenértékű céljai: egységes és differenciált, továbbtanulási alapot ad, EU kompatibilis érettségi bizonyítványt ad.

Részletesebben

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója Az iskola neve: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Az iskola OM-azonosítója: 028300

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL április 23.

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL április 23. TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL 2015. április 23. A kétszintű érettségi egyenértékű céljai: egységes és differenciált, továbbtanulási alapot ad, EU kompatibilis érettségi bizonyítványt ad.

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu Beiskolázási tájékoztató a 2016/2017-es tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 Telephely kódja: 001 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail:

Részletesebben

Tisztelt Igazgató Úr /Asszony! Tisztelt Kollégák!

Tisztelt Igazgató Úr /Asszony! Tisztelt Kollégák! Kedves Szülők! Kedves Diákok! Tisztelt Igazgató Úr /Asszony! Tisztelt Kollégák! Kiadványunkkal tájékoztatni szeretnénk leendő diákjainkat, szüleiket, osztályfőnökeiket a 2015-2016. tanévben indítandó osztályainkról.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2009/2010. tanév

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2009/2010. tanév FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2009/2010. tanév VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM A DEBRECENI EGYETEM PARTNERISKOLÁJA 4400 NYÍREGYHÁZA, KISS ERNİ u. 8. Tel.: 42/311-920 e-mail: nyhvpg@freemail.hu

Részletesebben

A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE

A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE Szorgalmi időszak: Szakközépiskola nappali tagozat: 9-11. osztályok 2012. szeptember 3. - 2013. június 14. 12.B, G és a 13. A osztályok 2012. szeptember 3. - 2013.

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2012-2013-as tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

Pécsi Janus Pannonius Gimnázium

Pécsi Janus Pannonius Gimnázium F E LV É T E L I TÁ J É KOZTATÓ 103 É V E S A J A N U S 2016/2017 Az intézmény egyedi azonosító száma: 027407 7621 Pécs, Mária u. 2-4. www.janus-pecs.sulinet.hu isi@janus-pecs.sulinet.hu Tel.: 72/310-911,

Részletesebben

Jelentkezés emelt szintű képzésre. 2011. március 31.

Jelentkezés emelt szintű képzésre. 2011. március 31. Jelentkezés emelt szintű képzésre 2011. március 31. Érettségi vizsga 2013 Nem válik szét az érettségi és a felvételi. Kétszintű az érettségi Középszint: a hagyományos érettségi Emelt szint: részben a felvételit

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu Beiskolázási tájékoztató a 2015/2016-os tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

Részletesebben

MUNKARENDJE. 2014/2015-ös tanév

MUNKARENDJE. 2014/2015-ös tanév KT ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA Wattay Középiskola és Szakiskolája MUNKARENDJE 2014/2015-ös tanév Nevelőtestület által jóváhagyva: 2014. augusztus 28. Franczia László igazgató 2 I. félév 2014. szeptember

Részletesebben

Minden programra felvételi eljárásban választjuk ki a tanulókat.

Minden programra felvételi eljárásban választjuk ki a tanulókat. Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2015-2016-os tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2015-2016-os tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015-2016-os tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

BEISKOLÁZÁS 2014/2015

BEISKOLÁZÁS 2014/2015 BEISKOLÁZÁS 2014/2015 Az iskola jellege, célkitűzése: Gimnáziumunkban az általános műveltséget megalapozó, kétszintű érettségi vizsgára, felsőfokú iskolai tanulmányok megkezdésére, valamint a munkába állásra

Részletesebben

Bókay János Humán Szakközépiskola

Bókay János Humán Szakközépiskola Beiskolázási tájékoztató a 2015-16. tanévre A tájékoztató a 35/2014. EMMI rendelet és a 20/2012. EMMI rendelet alapján készült. I. Általános adatok Az iskola neve: Bókay János címe: 1086 Budapest, Csobánc

Részletesebben

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről alapján. 1. A TANÉV A tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. A tanítási év első féléve

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53)

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53) Beiskolázási tájékoztató a 2017/2018-as tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 Telephely kódja: 001 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 e-mail:

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola felvételi tájékoztató 2016/2017 BEMUTATKOZÁS Iskolánkban 60 év óta folyik kereskedelmi és vendéglátóipari szakemberek képzése.

Részletesebben

Déri Miksa Tagintézménye MUNKAREND 2013/2014.

Déri Miksa Tagintézménye MUNKAREND 2013/2014. Szegedi Ipari Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézménye MUNKAREND 2013/20 Az emberi erőforrások minisztere 47/20 (VII. 4.) EMMI rendelete alapján. augusztus 2 26. 27-28-29. 29. Orvosi vizsgálat

Részletesebben

Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra. a 2015/2016. tanévben

Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra. a 2015/2016. tanévben Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra a 2015/2016. tanévben A 11. (12-13.) évfolyamon a tanrend az érettségi - felsőoktatási felvételi igényekhez igazodik Tanulóink korábbi választásuktól

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2016/2017 OM azonosító: 203058 Iskolakód: 051402 Telephelykód: 03 Cím: 134 Budapest, Váci

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Bolyai János Gimnázium és Kereskedelmi Szakközépiskola 2364 ÓCSA, Falu Tamás u. 35. Telefon/Fax: 29/378-045 Honlap: www.bogim.hu E-mail: gimi@bogim.hu OM azonosító: 032552 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Középiskolánk

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

Az iskola nyitvatartási ideje a Vénkert u. 2.szám alatti telephelyen: A Sinay Miklós utcai telephely nyitvatartási ideje:

Az iskola nyitvatartási ideje a Vénkert u. 2.szám alatti telephelyen: A Sinay Miklós utcai telephely nyitvatartási ideje: Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyitvatartási rendje, a 2016/2017-es tanévre tervezett jelentősebb események Az iskola nyitvatartási ideje a Vénkert u.

Részletesebben

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2014. augusztus 21. csütörtök 9 00 ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Együttes alakuló értekezlet Tűz és balesetvédelmi oktatás 2014. augusztus 22. péntek 8 00-12 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) be. IDŐPONTOK ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2013. augusztus 21. szerda 9 00 Együttes alakuló értekezlet 2013. augusztus 23-24. péntek-szombat TÁMOP 3.1.7 képzés / Hajdúszoboszló 2013. augusztus 23. péntek 9 00

Részletesebben

AZ ISKOLA ADATAI NYÍLT FÓRUMAINK. FONTOS DÁTUMOK Jelentkezés az iskolánkban a felvételi eljárást megelőző írásbeli

AZ ISKOLA ADATAI NYÍLT FÓRUMAINK. FONTOS DÁTUMOK Jelentkezés az iskolánkban a felvételi eljárást megelőző írásbeli AZ ISKOLA ADATAI Postacímünk: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, 4029 Debrecen, Csengő u. 4. E-mail: titkarsag@kossuth-gimn.unideb.hu Web-oldal: www.kossuth-gimn.unideb.hu

Részletesebben

Osztályszám Tagozatkód Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (angol olasz)

Osztályszám Tagozatkód Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (angol olasz) GYŐRI KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. utca 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu OM azonosító:

Részletesebben

Kedves Érdeklődők, leendő Diákjaink!

Kedves Érdeklődők, leendő Diákjaink! OM azonosító: 029337 Cím: 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. Telefonszám: 46/365-912, 46/360-125 Faxszám: 46/562-239 Honlap: Email cím: Igazgató: www.szemere.miskolc.hu info@szemere.sulinet.hu Szabó András

Részletesebben

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ Kecskeméti Katona József Gimnázium Becsület és dicsőség az érdemesnek! 6000 Kecskemét, Dózsa György u. 3. Telefon: 76/481-583 www.kjg.hu OM azonosító: 027944 A 2016-2017. tanévben

Részletesebben

Felvételi eljárás 2011.

Felvételi eljárás 2011. Felvételi eljárás 2011. Előadó: Sergyán Szabolcs Dékáni hivatalvezető 2011. január 25. 2011. évi általános felvételi eljárás Jelentkezés a 2011. szeptemberében induló képzésre: 2011. február 15. A felvételi

Részletesebben

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója:

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: 035326 Iskolánk a 2015/2016-os tanévben a következő gimnáziumi

Részletesebben

2014/2015. tanév ütemterve

2014/2015. tanév ütemterve 2014/2015. tanév ütemterve Augusztus 21. 8,00 Alakuló értekezlet. Munkaközösség-vezetők megbeszélése 26. 8,00 Javítóvizsgák Szeptember 1. 8,00 Tanévnyitó ünnepély 3. Tanévnyitó értekezlet 5. 8,00 VENI

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013-es tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013-es tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013-es tanévre Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelemi, Közgazdasági Szakközépiskola OM azonosító: 035424 www.hunfalvy-szki.hu 2011.10.01. TANULMÁNYI

Részletesebben

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7.

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. KEDVES INTÉZMÉNYVEZETŐ! Egy ünnepi programfüzetet tart a kezében, amely a Váci Mihály Gimnázium fennállásának 50. évfordulója alkalmából színes, tartalmas,

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol)

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol) KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. u. út 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu, honlap: www.krudy.gyor.hu

Részletesebben

Fakultáció-kétszintű érettségitovábbtanulás. Szülői tájékoztató-2017

Fakultáció-kétszintű érettségitovábbtanulás. Szülői tájékoztató-2017 Fakultáció-kétszintű érettségitovábbtanulás Szülői tájékoztató-2017 Érettségi: Magyar nyelv és irodalom Történelem Matematika Egy idegen nyelv Választott tárgy: A választott egyetem elvárásaitól függhet!

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2011-2012-es tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2011-2012-es tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2011-2012-es tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2012. augusztus 21. kedd 9 00 Alakuló értekezlet 2012. augusztus 22-24. szerda-péntek Gólyatábor ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2012. augusztus 24. péntek 9 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

Kötelező közzétételi lista

Kötelező közzétételi lista Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskola 1095 Budapest, Mester u. 23. : 1450 Budapest, Postafiók 178. Tel/fax:06/1/215-9254 e-mail: teleki@teleki-bp.sulinet.hu Kötelező közzétételi lista 1.) Pedagógusok

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2011/2012-es tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2011/2012-es tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2011/2012-es tanévre Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelemi, Közgazdasági Szakközépiskola OM azonosító: 035424 www.hunfalvy-szki.hu 2010.10.01. TANULMÁNYI

Részletesebben

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája munkaterve 2016/2017-es tanévre

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája munkaterve 2016/2017-es tanévre Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája munkaterve 2016/2017-es tanévre munkanap áthelyezések október 31 pihenőnap, helyette október 15. munkanap A végzősök 156

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben induló osztályok:

A 2016/2017. tanévben induló osztályok: Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum BÉKÉSY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLÁJA 1174 Budapest, Széchenyi u. 9-11. Telefon: +36-1-256-16-73 +36-1-257-00-32 OM azonosító: 203061 Telephely kód: 002 Nyitott kapuk

Részletesebben

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14.

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14. TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT 2014. november 10 - november 14. A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT PROGRAMJA 2014. november 10 - november 14. November 10. hétfő 13 45 óra Megnyitó 14 00 óra Matematika verseny I. forduló

Részletesebben

csütörtök - megemlékezés az aradi vértanúkról 7 7 péntek - Salgóbánya - iskolai kirándulás 8 8 szombat - Salgóbánya - iskolai kir.

csütörtök - megemlékezés az aradi vértanúkról 7 7 péntek - Salgóbánya - iskolai kirándulás 8 8 szombat - Salgóbánya - iskolai kir. szeptember csütörtök - 8 óra: tanévnyitó ünnepség első 1 1 szombat tanítási nap 4 ofi óra, tűzvédelmi oktatás 2 2 vasárnap október 3 szombat 3 4 vasárnap 4 5 5 6 6 csütörtök - megemlékezés az aradi vértanúkról

Részletesebben

Oktatási kínálatunkról

Oktatási kínálatunkról Oktatási kínálatunkról Az általános iskolák honlapjaira elsõsorban ismerõsök (jelenlegi és volt diákok, szülõk) ugranak be" néhány futó pillanatra, hogy körülkémleljenek, történt-e valami érdemleges utolsó

Részletesebben

Puskás Tivadar Távközlési Technikum

Puskás Tivadar Távközlési Technikum 27 Puskás Tivadar Távközlési Technikum Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam szakközépiskola szövegértés Előállítás ideje: 28.3.6. 6:2:3 1 Az Önök telephelyének

Részletesebben

Gimnáziumi felvételi tájékoztató. 2017/2018. tanév

Gimnáziumi felvételi tájékoztató. 2017/2018. tanév Gimnáziumi felvételi tájékoztató 2017/2018. tanév Miért érdemes gimnáziumunkat választani? Jó hangulatú iskola. Értéket közvetítő hagyományok, rendezvények, sportolási lehetőségek (úszás, kézilabda, szertorna).

Részletesebben

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok:

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok: Információ a 2016-2017. évi Megyei Pályaválasztási Tájékoztatóhoz Intézmény neve: Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakközépiskola és Szakiskola Intézmény címe: 3300 Eger, Mátyás király

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tanított tárgyai egyetem közgazdász tanár gazdasági ismeretek

Részletesebben

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280 Kedves Tanuló! Bizonyára nehéz feladat előtt állsz, hiszen döntened kell arról, hogy milyen iskolában akarsz tanulni az elkövetkezendő néhány évben. Tájékoztatónkkal szeretnénk számodra segítséget nyújtani,

Részletesebben

2011/2012-es tanév rendje

2011/2012-es tanév rendje 2011/2012-es tanév rendje A tanév 2011. szeptember 1-jétől (csütörtök) 2012. június 15-ig (péntek) tart. Az első félév: 2012. január 13-ig (péntek) tart. 2012. január 20-ig (péntek) értesítés az I. félévben

Részletesebben

2016/2017-es tanév rendje (programok)

2016/2017-es tanév rendje (programok) Augusztus Szeptember Október 23. kedd 9.00 Alakuló értekezlet 24. szerda 9.00 Munkaközösségi értekezletek 25. csütörtök 9.00 Javítóvizsgák 29. hétfő 9.00 Szent Liturgia / Nyitó értekezlet Tanári lelki

Részletesebben

Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézménye MUNKAREND 2012/2013. augusztus. szeptember

Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézménye MUNKAREND 2012/2013. augusztus. szeptember Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézménye MUNKAREND 2012/20 Az emberi erőforrások minisztere 3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelete alapján. augusztus 28-29-30. 30. 31.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Iskolánk vendéglátó-ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi szakképző iskola, ahol szakközép- és szakiskolai képzés keretében a nyolc általános iskolai osztályt végzett, illetve az

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE

A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE FELADATOK A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE ISKOLAI RENDEZVÉNYEK - KIEMELT FELADATOK ELSŐ FÉLÉV HATÁRIDŐ Javító vizsgák szaktanári konzultációs lehetőség 2016. augusztus 24-26. konzultáció biztosítása augusztus

Részletesebben

F E L V É T E L I T Á J É K O Z T A T Ó 2016/2017. tanév

F E L V É T E L I T Á J É K O Z T A T Ó 2016/2017. tanév SZÉCHENYI ISTVÁN KATOLIKUS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 3600 Ózd, 48-as út 6. Telefon, fax: 48/569-371; 48/479-153 Honlap: www.szikszi-ozd.hu E-mail: szikszi@szikszi.sulinet.hu OM-azonosító: 029306 F E

Részletesebben

és vállalkozz nagy tettekre... attempt great things...

és vállalkozz nagy tettekre... attempt great things... EURO Szakiskola és Szakközépiskola, Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium EURO Vocational School and Secondary Technical School, Bilingual Baptist Secondary Grammar School és vállalkozz nagy tettekre...

Részletesebben

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában.

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. A 2016-2017. tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Időpont Esemény 2016. 08.31. Tanévnyitó értekezlet. (nevelőtestület) 2016. 09. 01. Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. 2016. 09. 05-ig Jelentkezés

Részletesebben

2013/2014. tanév ütemterve

2013/2014. tanév ütemterve 2013/2014. tanév ütemterve Augusztus 21. 8,00 Alakuló értekezlet Munkaközösség-vezetők megbeszélése 27. 8,00 Írásbeli javítóvizsga 28. 8,00 Szóbeli javítóvizsga 31. 10,00 Tanévnyitó ünnepély, az iskola

Részletesebben

IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI

IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI IV/1. Az általános iskolai oktatásban és a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásában a kerettanterv szerint oktatott

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2013/2014. TANÉV

SZÉKESFEHÉRVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2013/2014. TANÉV SZÉKESFEHÉRVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2013/2014. TANÉV igazgató Időpont Esemény Felelős SZEPTEMBER 1. 17.00 Tanévnyitó ünnepség a 9. évfolyam számára Poór Mária, Berczeliné

Részletesebben

Igazgató neve: Molnár György Pályaválasztási felelős neve: Gajdácsi Andrea igazgatóhelyettes Intézmény egyedi kódszáma:101496

Igazgató neve: Molnár György Pályaválasztási felelős neve: Gajdácsi Andrea igazgatóhelyettes Intézmény egyedi kódszáma:101496 Információ a 2017-2018. évi Megyei Pályaválasztási Tájékoztatóhoz Intézmény neve: Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Intézmény címe: 3300 Eger, Mátyás király

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2016-2017-es tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2016-2017-es tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016-2017-es tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés Képzési formák Hatosztályos gimnázium Négyosztályos gimnázium Szakközépiskolai képzés (kertész- és növényvédelmi technikus, bor és pezsgőgyártó technikus 4+1 év) A gimnáziumi képzés eredményei Célja, hogy

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre, iskolai végzettsége

Részletesebben

Karinthy Frigyes Gimnázium

Karinthy Frigyes Gimnázium 27 Karinthy Frigyes Gimnázium Az Önök telephelyére vonatkozó egyedi adatok táblázatokban és grafikonokon 1. évfolyam gimnázium szövegértés 1 Az Önök telephelyének átlageredménye szövegértésből a többi

Részletesebben

2017-ben is vár benneteket a fennállásának 67. évébe lépő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma

2017-ben is vár benneteket a fennállásának 67. évébe lépő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma 2017-ben is vár benneteket a fennállásának 67. évébe lépő Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma Cím: 8000, Székesfehérvár, Deák Ferenc u. 11. Tel/fax: 22/315-012 E-mail: titkarsag@jaky.hu

Részletesebben

A Soproni Széchenyi István Gimnázium felvételi tájékoztatója. Négy évfolyamos és öt évfolyamos képzés

A Soproni Széchenyi István Gimnázium felvételi tájékoztatója. Négy évfolyamos és öt évfolyamos képzés A Soproni Széchenyi István Gimnázium felvételi tájékoztatója Az iskola OM azonosítója: 030694 Cím: 9400 Sopron, Templom utca 26. Tel: 99/505-390 E-mail cím: iroda@szig.sopron.hu Honlapunk címe: soproniszig.hu

Részletesebben

Alapítás éve: 1997 Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Tel/Fax.: 36/

Alapítás éve: 1997 Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Tel/Fax.: 36/ Alapítás éve: 1997 Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola 3300 Eger, Mátyás király út 165. Tel/Fax.: 36/516-8 E-mail: igazgato@iqpont.hu Honlap: www.iqpont.hu

Részletesebben

Kedves Negyedik és Nyolcadik Osztályosok!

Kedves Negyedik és Nyolcadik Osztályosok! Az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium felvételi tájékoztatója Kedves Negyedik és Nyolcadik Osztályosok! Szeretnétek egy kiváló közösség tagjai lenni? Szeretnétek egy olyan gimnáziumba járni, ahol minden

Részletesebben

Különös Közzétételi Lista Középiskola. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Különös Közzétételi Lista Középiskola. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv Különös Közzétételi Lista Középiskola 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám Végzettsége Szakképzettsége 1. Egyetem Történelem

Részletesebben

SIOK Széchenyi István Általános Iskola FIT jelentés 2011 Kompetenciamérés

SIOK Széchenyi István Általános Iskola FIT jelentés 2011 Kompetenciamérés FIT jelentés 2011 Kompetenciamérés Készítette: Gáthy Péterné Siófok, 2012. április 9. minőségügyi vezető 1 1. Tanulási környezet A telephelyi kérdőív kérdéseire adott válaszok alapján az épületünk jó állagú.

Részletesebben

HELYI TANTERV VII. ÓRATERVEK

HELYI TANTERV VII. ÓRATERVEK HELYI TANTERV VII. ÓRATERVEK VII. 1. Szakiskolai óratervek VII. 2. Szakközépiskolai óratervek VII.1. SZAKISKOLAI ÓRATERVEK VII.1.1. Szakmai előkészítő évfolyam (9. évfolyam) I. Alapképzések II. Szocializáció

Részletesebben

Győri Szolgáltatási SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15.

Győri Szolgáltatási SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15. Intézményvezető: Némethné Fucsik Edit Pályaválasztási felelős: Bakos Bulcsú, Harangozóné Kovács Edina OM azonosító: 203038 TAGOZAKÓDOK: 7045 Turisztikai szervező, értékesítő 7040 Vendéglátó szervező vendéglős

Részletesebben