A dohánytermékek kiskereskedelmét érintő aktualitások május

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A dohánytermékek kiskereskedelmét érintő aktualitások 2015. május"

Átírás

1 A dohánytermékek kiskereskedelmét érintő aktualitások május Szabó József pénzügyőr százados osztályvezető Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatala Jövedéki Főosztály

2 Az előadás felépítés 1. Dohánybolt engedélyezése, engedély módosítása, 2. Elhelyezkedéssel kapcsolatos rendelkezések bemutatása 3. Szüneteltetés 4. Jövedéki termékek értékesítési szabályai 5. Szankciórendszer (bírságok, intézkedések) 6. Jogszabályi környezet változásai (értékesíthető termékek körében változás, mozgóbolt útján folytatott dohánytermékkiskereskedelmi tevékenység lehetősége, öröklés, jogsértések esetén alkalmazott szankciókban változás, rendes jogorvoslati rendszer bevezetése, dohánytermékkiskereskedelmi ellátó, kiskereskedelmi árrés változása) 7. Feketepiac, ellenőrzési irányok, prioritások 8. Vámhatósági felderítések, eredmények

3 Emlékeztető a dohánybolt engedélyezéséről, engedély módosításáról Engedély kérelem a NAV internetes oldalán ( DK01 ) érhető el. Kitöltése csak számítógépen, az Általános Nyomtatványkitöltő keretprogram használatával. Benyújtása: Ügyfélkapun keresztül elektronikus úton, illetve kinyomtatható és benyújtható postai úton vagy személyesen is ( ben nem!) a dohánybolt/elkülönített hely fekvése szerint megyei (fővárosi) vám- és pénzügyőri igazgatósághoz. Igazgatási-szolgáltatási díj! Engedélyezés: ft., engedély módosítása: ft. Engedély iránti kérelem benyújtásának előfeltétele az Ügyfélkapu és Egységes Ügyfél Címtár regisztráció, valamint a VPID igénylés, Engedély iránti kérelem kötelezően csatolandó mellékletei: koncessziós szerződés egyszerű másolati példánya, a telephely használati jogcímének megállapítására alkalmas okirat, esetleg használati jogcímét igazoló dokumentumok (pl. bérleti szerződés), saját tulajdonú ingatlan esetén tulajdoni lapot nem kell csatolni, elég a tulajdont a kérelem nyomtatványon jelölni, helyszínrajz (legfeljebb A4 nagyságban). az igazgatási-szolgáltatási díj megfizetését igazoló bizonylat a gazdasági társaság társasági szerződése (alapító okirat, alapszabály) Minden ami a kérelemben megadott, valamint az engedélyben foglalt adatokat érinti, módosításnak minősül. Változást követő 15 napon belül. Igazgatási-szolgáltatási díj! Elhelyezkedésre vonatkozó szabályok (pl. 200 méter) alkalmazandó.

4 Emlékeztető a dohánybolt elhelyezkedésével kapcsolatos rendelkezésekről november 29-től Dohánybolt nem létesíthető olyan építményben, illetve nem választható le olyan építményből, amelyben 2500 m2-nél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzlet, illetve üzemanyagtöltő állomás, azt kiszolgáló kereskedelmi egység működik. A vámhatóság dohánybolt elhelyezkedésével kapcsolatos eljárása: Amennyiben közérdekű bejelentések, saját tapasztalatok alapján megállapítható, hogy május 30-át követően a dohánybolt elhelyezkedésével (üzemanyagtöltő állomás, 2500 nm) kapcsolatos szabályokat megszegik. A vámhatóság határidő tűzésével (Ket. min 20 nap) a jogsértő állapot megszüntetésére hívja fel a dohánytermék kiskereskedőt. Amennyiben a felhívás ellenére a jogsértő állapotot nem szünteti meg. A vámhatóság az engedélyt visszavonhatja, ebben az esetben a dohánytermék kiskereskedelmi jogosultság is megszűnik.

5 Emlékeztető a dohánybolt szüneteltetésével kapcsolatos rendelkezésekről november 30-ától a kiadott engedély érvényességi ideje alatt legfeljebb két alkalommal, összesen legfeljebb hat hónapos időtartamra kérhető amennyiben a településen legalább még egy dohánybolt üzemel. A kérelem formátuma nincs meghatározva, ajánlott tartalma: o engedélyes neve, engedélyének száma, dohánybolt címe o szüneteltetés időtartama (kezdete, vége) A kérelmet célszerű olyan időpontban előterjeszteni, hogy a vámhatóság döntésére elegendő idő jusson. A szüneteltetésre a vámhatóság határozatának kézhezvételétől jogosítja fel a kérelmezőt. Szüneteltetés annak időtartama alatt módosítható. A határozatban megjelölt időtartam elteltével a dohánytermék-kiskereskedő köteles a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységét folytatni. A szüneteltetést engedély nélküli végzik az engedély visszavonható

6 Dohányboltban forgalmazható jövedéki termékek értékesítési szabályai Dohánygyártmány kizárólag bontatlan fogyasztói csomagolásban, magyar adójeggyel ellátva szerezhető be, tartható birtokban, forgalmazható; Az adójegyen feltüntetett kiskereskedelmi eladási áron értékesíthető; Cigaretta darabonkénti értékesítése tilos; Valamennyi forgalmazott dohánytermékből típusonként, márkajelzésenként, illetve ha ilyen van a márkajelzések minden alfajtája után legalább egyetegyet a dohányboltban a pultvonal felett, illetve az elkülönített helyen belül a fogyasztók számára jól láthatóan, a csomagolás előlapjával kell megjeleníteni; A dohányboltra vonatkozó vámhatósági engedélyt a dohányboltban kell tartani, a hatóság kérésére azt be kell tudni mutatni; A jövedéki termékek eredetét számlával vagy szállítólevéllel az értékesítés helyén hitelt érdemlően kell tudni igazolni! Alkoholtermékek kizárólag bontatlan fogyasztói palackban, magyar zárjeggyel ellátva forgalmazható, szerezhető be, tartható birtokban. Bort értékesíteni, a jövedéki szabályok értelmében bontatlan palackban, vagy bontatlan, hivatalos zárral ellátott kannában, hordóban lehetséges.

7 Jogsértések vámhatósági szankcionálása I. Dohánytörvény szerinti bírság: 30 ezer forint 10 millió forintig terjed, ha az engedélyben foglaltaktól eltér vagy a dohánytermékek kiskereskedelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megsérti, az állammal szembeni kötelezettségét nem teljesíti a számára előírt nyilvántartási, könyvvezetési előírásoknak nem tesz eleget vagy hamis adatot tüntet fel. 5 milliótól 500 millió forintig terjed, ha valaki az e törvényben foglaltak ellenére dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság, vagy engedély nélkül folytat dohányáru üzletszerű értékesítésére vonatkozó tevékenységet. Ha a dohánytermék-nagykereskedő, illetve más személy közvetve vagy közvetlenül a Dohánytörvény által tiltott ajándékot, árengedményt vagy juttatást nyújt a dohánytermék-kiskereskedőnek vagy reá tekintettel másnak, akkor az ajándékot, árengedményt, illetve juttatást nyújtót, továbbá azt, akinek érdekében ezen előnyök bármelyikét nyújtják, a vámhatóság a fogyasztóvédelemről szóló törvényben meghatározott mértékű bírsággal sújthatja.

8 Jogsértések vámhatósági szankcionálása II. A vámhatóság a dohányboltra vonatkozó engedélyt visszavonhatja, ha az engedély kiadása után merül fel olyan tény, adat vagy körülmény, amely miatt az engedélykérelem elutasításának lett volna helye; a dohánytermék-kiskereskedő 1 éven belül legalább három különböző alkalommal a dohánytermék-kereskedelmi tevékenységgel összefüggő szabályokat megsértette, mely jogsértés tényéről a vámhatóság vagy a fogyasztóvédelmi hatóság jogerős határozatot hozott; az engedélyes a vámhatóság hatósági intézkedése ellenére a jogszabálysértő állapotot nem szünteti meg; a dohánytermék-kiskereskedő a vámhatóság felhívása ellenére sem közli a tevékenységével összefüggő adatokat; a dohánytermék-kiskereskedő a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet az engedély kézhezvételétől számított 90 napon belül nem kezdi meg, továbbá ha a tevékenységet engedély nélkül szünetelteti; a dohánytermék-kiskereskedő az e törvényben meghatározott, a tisztességes piaci verseny körülményeit biztosító értékesítési követelményeket megszegi; a dohánytermék-kiskereskedő tevékenységét az engedélyben foglalt telephelytől eltérő helyen is folytatja ide nem értve a mozgóbolt útján folytatott kiskereskedelmet foglaltakat.

9 Trafik rendszer A jogszabályi környezet változásai A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló évi CXXVII. törvény 1. Cigaretta töltésével kapcsolatos eszközök január 1. Cigarettapapír-lapot, cigarettapapír-hüvelyt, illetve kézi dohánylevél-töltőt kizárólag dohányboltban lehet értékesíteni. Elektromos dohánytöltőt kizárólag adóraktári engedéllyel rendelkező dohányüzem vagy dohánygyár tarthat birtokban, csak részére lehet értékesíteni, importálni db cigarettapapír-hüvely db cigarettapapír-lap 140 db dohánylevél-töltő Vámhatósági ellenőrzések Lefoglalások 6 db dohányvágó gép 2014-ben 400 db cigaretta filter 2 db cigaretta sodró 3 db iratmegsemmisítő 2. Dohánygyártmányok adómértékének változása - Cigaretta, fogyasztási dohány április 1. - Szivar, szivarka július Dohánygyártmányok értékesítési korlátozásának változás december 24.

10 Trafik rendszer A jogszabályi környezet változásai A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló évi CXXXIV. törvény 1. Értékesíthető termékek körében változás december Mozgóbolt útján folytatott dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenység lehetősége január Öröklés január Jogsértések esetén alkalmazott szankciókban változás január 7. és február Rendes jogorvoslati rendszer bevezetése január Dohánytermék-kiskereskedelmi ellátó szeptember Kiskereskedelmi árrés változása szeptember 1.

11 Értékesíthető termékek körében változás Dohányterméket kiegészítő termék fogalmának változása Egyéb kiegészítő termék (pl. öngyújtó) kiskereskedelmére továbbra is az általános kereskedelmi előírások vonatkoznak, értékesítésük dohánybolton kívül is lehetséges. Értékesíthető termékek körének bővülése: Rágógumi, mentolos cukorka és lapocska, Tömegközlekedési jegyek árusítása, Mobiltelefon egyenleg feltöltése Csomagolóeszköz, hordtasak, hordtáska (fogyasztók részére történő ellenérték nélküli átadására szeptember 1-jét követően már nincs lehetőség), Dohánybolt termékkörének bővítése vámhatósághoz bejelentést követően (DK02-es nyomtatvány) A dohánytermék-kiskereskedő tevékenysége során a fogyasztó részére semmilyen terméket nem adhat ellenérték nélkül. Dohányboltban kizárólag a Dohánytörvény pontjában felsorolt termékek forgalmazhatók, így ellenérték fejében a fogyasztók részére kizárólag azok adhatók át.

12 Mozgóbolt útján folytatott dohánytermékkiskereskedelmi tevékenység lehetősége Feltétele: adott településen a dohánytermék kiskereskedelmi tevékenységét az állam maga gyakorolja és az állandó lakosok száma a háromezer főt ne haladja meg. Állammal kötött szerződés + Jövedéki szabályok szerinti bejelentés

13 Öröklés A módosítás megteremti annak lehetőségét, hogy az egyéni vállalkozó dohánytermék-kiskereskedelmi jogosult halála esetén a családi vállalkozás fennmaradhasson, a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultságot az örökös gyakorolhassa. Bejelentés az illetékes vámhatóság felé! Egyéni vállalkozó halálát követő 30 napon belül. Feltétele: az örökös maga is egyéni vállalkozói tevékenységet folytasson, illetve megfeleljen a Dohánytörvényben meghatározott egyéb feltételeknek, Vámhatósági engedély módosítása További, nem a NAV felé teljesítendő bejelentési kötelezettség! Örökösi jogosultág és a hagyaték átszállásának igazolása az ND Nonprofit Zrt. felé!

14 Jogsértések esetén alkalmazott szankciókban változás Bírság kiszabása a Dohánytörvény végrehajtási rendeleteiben előírtak (pl. a dohánybolt elhelyezkedésére meghatározott kritériumok) megsértése esetén is. A kiszabható bírság összege: 30 ezer forinttól 10 millió forintig terjedhet. (Jogsértés súlya, fokozatosság, méltányosság) A dohánytermék-kiskereskedelmi engedély visszavonására okot adó esetek köre is bővül: a dohánytermék-kiskereskedő a Dohánytörvényben meghatározott, a tisztességes piaci verseny körülményeit biztosító értékesítési követelményeket megszegi; a dohánytermék-kiskereskedő tevékenységét az engedélyben foglalt telephelytől eltérő helyen is folytatja ide nem értve a mozgóbolt útján történő értékesítést. A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság megszűnik, és új koncessziós pályázatot kell kiírni a korábbi eseteken túl akkor is, ha a dohánytermék-kiskereskedő a Dohánytörvényben foglalt adatszolgáltatási kötelezettségének egy hónapban összesen legalább 5 napon keresztül alapos ok nélkül nem tesz eleget, amelyet az NDN Zrt. vizsgál.

15 Rendes jogorvoslati rendszer bevezetése A Dohánytörvény 18. (2) bekezdésének hatályon kívül helyezésével a rendes jogorvoslati rendszer Ket. szerinti szabályainak megfelelően kell eljárni, azaz a határozatot hozó vám- és pénzügyőri igazgatóságok döntései kapcsán a felügyeletüket ellátó regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságok járnak el másodfokon. Az elsőfokon eljáró hatóság határozata ellen kereset helyett fellebbezés nyújtható be. A fellebbezést a döntés közlésétől számított 15 napon belül lehet előterjeszteni annál a hatóságnál, amely a megtámadott döntést hozta.

16 Dohánytermék-kiskereskedelmi ellátó A dohánypiaci ellátási láncban új szereplő: a dohánytermék-kiskereskedelmi ellátó. A dohányterméket a dohány-kiskereskedelmi ellátó beszerzi a dohánytermék-nagykereskedőtől, készleten tartja, raktározza, továbbértékesíti kiszállítja ki a dohánytermék-kiskereskedők részére. Ezt a tevékenységet az állam, vagy az általa koncessziós szerződéssel erre feljogosított társaság gyakorolhatja. A módosítás alapján szeptember 1-jétől a dohánytermék-kiskereskedők kizárólag a dohánytermék-kiskereskedelmi ellátótól szerezhetnek be dohányterméket (másik dohánybolttól nem)! Ennek megsértése esetén a dohányboltot 5 milliótól 500 millió forintig terjedő bírsággal sújthatja a vámhatóság.

17 Kiskereskedelmi árrés változása CIGARETTA: Dohánytermék nagykereskedő 1,5-3% Dohánytermékkiskereskedelmi ellátó 10-11,5% Trafikos CIGARETTÁN KÍVÜLI DOHÁNYGYÁRTMÁNY: Dohánytermék nagykereskedő 2-5% Dohánytermék-kiskereskedelmi ellátó 10-13% Trafikos

18

19 Feketepiaci arány (%) Feketepiac, ellenőrzési irányok, prioritások GFK/PROJEKT STAR KPMG kutatásai alapján 2005-ben 27,4 %! (EU átlag: 2006-ban 8,3%) 2011-ben 4,2 %! (EU átlag: 2011-ben 10,4 %) I. félévében 5,8-7,7 %! (EU átlag: 2012-ben 11,1 %) II. félévében 11,8 % (EU átlag: 2013-ban 10,5 %) 2014-ben 12,1 % (stagnáló) 30,00 A cigaretta feketepiac részarányának alakulása között (%) 25,00 20,00 15,00 10,00 5,00 0, Időszak Magyarország EU átlag A kutatások kizárólag a cigaretta feketepiacának mértékét vizsgálják, a fogyasztási dohányt figyelmen kívül hagyva.

20 Prioritások: Feketepiac, ellenőrzési irányok, prioritások A évre meghatározott ellenőrzési irányoknak megfelelően a vámhatóság fő célja a dohánytermékekkel kapcsolatos illegális tevékenység visszaszorítása. harmadik országos határszakaszok ellenőrzése koncesszióval le nem fedett területek ellenőrzése; a területi sajátosságok figyelembe vételével a jellemzően érzékeny területek (pl.: forgalmas közterületek; vásárok, piacok; pályaudvarok, állomások) Egy csomag cigaretta átlagára 2012-ben: 208 Ft; [28,7%] 2013-ban: 187 Ft, [22,1%] Egy csomag cigaretta átlagára 2012-ben: 251 Ft; [34,7%] 2013-ban: 257 Ft; [30,4%] Egy csomag cigaretta átlagára 2012-ben: 724 Ft; 2013-ban: 845 Ft; Egy csomag cigaretta átlagára 2012-ben: 478 Ft; [66,0%] 2013-ban: 522 Ft; [61,7%]

21 A vámhatóság ellenőrzései, felderítései A ellenőrzési prioritások áthelyezését jól mutatják a vámhatóság által 2014-ben végzett ellenőrzések adatai: Dohányboltokban több, mint darab ellenőrzést végeztünk 341 darab eljárás indult a Dohánytörvény szerint 204,6 millió Ft. a várható Dohánytörvény szerinti bírság. Határszakaszon, határátkelőhelyen 972 ezret meghaladó ellenőrzés jogsértés vs Egyéb helyszínen végzett ellenőrzések száma több, mint 79 ezer cca.3,3 milliárd Ft. bírság Közérdekű bejelentések alapján több, mint ellenőrzést (Jöt. és Dohánytv.) Internetes kereskedelem, hirdetések alapján 122 ellenőrzés Lefoglalások alakulása NAV szinten: Cigaretta: +13,61%-os növekedés ( ,2 ezer szál / 3,9 mrd Ft érték). Egyéb fogyasztási dohány: +26,65%-os növekedés [6,34 tonna] / Finomra vágott fogyasztási dohány: +703,79%-os növekedés [20,5 tonna]) NAV szinten, naponta közel 280 ezer szál cigaretta lefoglalás (43 cigaretta lefoglalási eset/nap)

22 Nyíregyháza 22

23 Zöldhatár

24 Zöldhatár

25 Zöldhatár

26 Tiszaszentmárton

27 néhány csomag liszt egy gépjármű csomagtartójából 2013-ban

28 Mándok

29 valahol Beregdaróc mellett

30

31 Illegális dohánytermék kereskedelem elleni küzdelem Információgyűjtés Közvetett > Nemzeti Dohányboltok adatszolgáltatása Közvetlen > Információ helyi szinten (Trafikos jelentősége) Közérdekű bejelentések Névtelen: információnak jó intézkedési lehetőség korlátozott Névvel vállalt: ellenőrzött forrásból származó információ > ellenőrzési lehetőség bárhol, bárkinek a tulajdonában lévő ingatlanban, épületben (Jöt. szerint) A bejelentés: Pécsen teherautóból cigit árulnak Tisztázandó: pontosan hol; mikor/gyakoriság/rendszeresség; milyen teherautó (szín, típus, jellegzetesség)

32 Köszönöm a figyelmet!

A pályázat kiírása és annak feltételei:

A pályázat kiírása és annak feltételei: Az Országgyűlés a 2012. szeptember 11-i ülésnapján fogadta el a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvényt A törvény célja: -

Részletesebben

Tisztelt Koncesszió Jogosult és Gyakorló!

Tisztelt Koncesszió Jogosult és Gyakorló! Tisztelt Koncesszió Jogosult és Gyakorló! Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: ND Nonprofit Zrt.) mindig is kiemelt figyelmet fordított a Nemzeti

Részletesebben

A szárított, valamint fermentált dohányt érintő jövedéki aktualitások

A szárított, valamint fermentált dohányt érintő jövedéki aktualitások A szárított, valamint fermentált dohányt érintő jövedéki aktualitások Ágoston Krisztián pénzügyőr őrnagy Szabó József pénzügyőr százados osztályvezető NAV KH Jövedéki Főosztály I. A termékkört érintő jövedéki

Részletesebben

A dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenység folytatásának vámhatósági szempontú feltételei

A dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenység folytatásának vámhatósági szempontú feltételei A dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenység folytatásának vámhatósági szempontú feltételei 1. Irányadó jogszabályok: - A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről

Részletesebben

T/2080. számú. törvényjavaslat

T/2080. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/2080. számú törvényjavaslat a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény módosításáról Előadó: Dr. Seszták

Részletesebben

2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről**

2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről** 2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről** Az Országgyűlés elsősorban annak érdekében, hogy Magyarországon minél kevesebb fiatalkorú

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A DOHÁNYTERMÉK-KISKERESKEDELEMI TEVÉKENYSÉGET KIJELÖLÉS ÚTJÁN FOLYTATÓK RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ A DOHÁNYTERMÉK-KISKERESKEDELEMI TEVÉKENYSÉGET KIJELÖLÉS ÚTJÁN FOLYTATÓK RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ A DOHÁNYTERMÉK-KISKERESKEDELEMI TEVÉKENYSÉGET KIJELÖLÉS ÚTJÁN FOLYTATÓK RÉSZÉRE 2014. január 23. Tisztelt Kijelöltek! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy jelen általános tájékoztató célja a

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya A jogszabály 2016.05.18. napon hatályos állapota. 244/2013. (VI. 30.) Korm. rendelet a dohánytermék-kiskereskedők által vezetendő nyilvántartásokról, valamint a dohányboltban forgalmazott egyes termékekre

Részletesebben

Ll.~.,Je~r. Tisztelt Elnök Úr!

Ll.~.,Je~r. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Ll.~.,Je~r 12 es C) 4 4 L~ ~k E2vséges javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi rendelkezésekr ől szóló

Részletesebben

A JÖVEDÉKI KISKERESKEDELMI

A JÖVEDÉKI KISKERESKEDELMI A JÖVEDÉKI KISKERESKEDELMI TEVÉKENYSÉGET ÉRINTŐ JÖVEDÉKI SZABÁLYOK 2018 Dr. Türgyei Róbert alezredes osztályvezető Lampert László őrnagy osztályvezető Hatályos jogszabályok 2016. évi LXVIII. törvény a

Részletesebben

2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről 1

2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről 1 2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről 1 Az Országgyűlés elsősorban annak érdekében, hogy Magyarországon minél kevesebb fiatalkorú

Részletesebben

2012. évi CXXXIV. törvény. a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről

2012. évi CXXXIV. törvény. a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről A jogszabály (2014.I.13.) napon hatályos állapota 2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről Az Országgyűlés - elsősorban annak érdekében,

Részletesebben

Vámhatóság jogkörébe tartozó vám és adó jogszabályok változásai. Blahó Péter igazgató NAV Nógrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága

Vámhatóság jogkörébe tartozó vám és adó jogszabályok változásai. Blahó Péter igazgató NAV Nógrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága Vámhatóság jogkörébe tartozó vám és adó jogszabályok változásai 2014 Blahó Péter igazgató NAV Nógrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága Az előadás témakörei Jövedéki adó Dohány kiskereskedelem Vám

Részletesebben

EGYSÉGES JAVASLA T. zárószavazásáho z

EGYSÉGES JAVASLA T. zárószavazásáho z air Ellenjegyezte :7) ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ OF t 1d1.éi Hivalala Tp(odcr.( ((fi 2013 51M 1 ó. EGYSÉGES JAVASLA T a dohányzással összefügg ő egyes törvények módosításáról szól ó T/10881. sz. törvényjavaslat

Részletesebben

I. A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló évi CXXXIV. (a továbbiakban: Fdvtv.

I. A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló évi CXXXIV. (a továbbiakban: Fdvtv. I. A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. (a továbbiakban: Fdvtv. ) A jogszabály mai napon (2012.XII.16.) hatályos állapota Az Országgyűlés

Részletesebben

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye CompLex (http://www.complex.hu/) Jogtár (http://www.jogtar.hu/) Céginfo (http://www.complex.hu/ceginfo.php) Termékeink (http://www.complex.hu/termekek.php) Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Jelen szövegállapot hatálya: 2017. január 5. - 2017. március 31. 406/2016. (XII. 10.) Korm. rendelet a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatók nyilvántartás-vezetési és adatszolgáltatási kötelezettségéről,

Részletesebben

Tájékoztatás a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény változásáról

Tájékoztatás a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény változásáról Tájékoztatás a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény változásáról Tisztelt Koncesszió Jogosult, Koncessziót Gyakorló! Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi

Részletesebben

A Gazdasági bizottság jelentés e

A Gazdasági bizottság jelentés e Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Érkezett: 2c 14 ; Q 2. Kijelölt bizottság A Gazdasági bizottság jelentés e a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló

Részletesebben

T/9863. számú. törvényjavaslat

T/9863. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/9863. számú törvényjavaslat a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény, valamint a jövedéki adóról és

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ KIJELÖLÉS ÚTJÁN FOLYTATOTT DOHÁNY-KISKEREKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁHOZ JANUÁR 1.

TÁJÉKOZTATÓ KIJELÖLÉS ÚTJÁN FOLYTATOTT DOHÁNY-KISKEREKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁHOZ JANUÁR 1. TÁJÉKOZTATÓ KIJELÖLÉS ÚTJÁN FOLYTATOTT DOHÁNY-KISKEREKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁHOZ 2017. JANUÁR 1. Köszöntő Tisztelt Kijelöltek! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy jelen általános tájékoztató célja

Részletesebben

T/ számú. törvényjavaslat. a dohányzás visszaszorításával összefüggő egyes törvények módosításáról

T/ számú. törvényjavaslat. a dohányzás visszaszorításával összefüggő egyes törvények módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/12371. számú törvényjavaslat a dohányzás visszaszorításával összefüggő egyes törvények módosításáról Előadó: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapest, 2016. október

Részletesebben

T/2081. számú. törvényjavaslat. a dohánytermék-kiskereskedelem integrált ellátásához szükséges egyes törvények módosításáról

T/2081. számú. törvényjavaslat. a dohánytermék-kiskereskedelem integrált ellátásához szükséges egyes törvények módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/2081. számú törvényjavaslat a dohánytermék-kiskereskedelem integrált ellátásához szükséges egyes törvények módosításáról Előadó: Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter

Részletesebben

181/2013. (VI. 7.) Korm. rendelet a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás egyes szabályairól

181/2013. (VI. 7.) Korm. rendelet a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás egyes szabályairól 181/2013. (VI. 7.) Korm. rendelet a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás egyes szabályairól A Kormány a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek

Részletesebben

Nyilvántartás a évben beérkező és elutasított közérdekű adatigénylésre vonatkozó kérelmekről

Nyilvántartás a évben beérkező és elutasított közérdekű adatigénylésre vonatkozó kérelmekről Nyilvántartás a 2014. évben beérkező és elutasított közérdekű adatigénylésre vonatkozó kérelmekről Sorszám 1. 2. 3. Közérdekű adatigénylésre vonatkozó kérelem tárgya A 025085 egyedi azonosítójú pályázattal

Részletesebben

2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről 1

2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről 1 Jelen szövegállapot hatálya: 2017. január 1. - 2017. március 31. 2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről 1 Az Országgyűlés - elsősorban

Részletesebben

DOHÁNY-KISKEREKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁHOZ JANUÁR 1.

DOHÁNY-KISKEREKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁHOZ JANUÁR 1. TÁJÉKOZTATÓ KIJELÖLÉS ÚTJÁN FOLYTATOTT DOHÁNY-KISKEREKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁHOZ 2017. JANUÁR 1. Köszöntő Tisztelt Kijelöltek! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy jelen általános tájékoztató célja

Részletesebben

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 BEJELENTÉS ADATVÁLTOZÁSRÓL

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 BEJELENTÉS ADATVÁLTOZÁSRÓL Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 TISZTELT ÜGYFELÜNK! KITÖLTÉS ELŐTT KÉRJÜK, OLVASSA EL A TÁJÉKOZTATÓT ( 4. OLDAL)! Tisztelt

Részletesebben

2. cím Értelmező rendelkezések

2. cím Értelmező rendelkezések A jogszabály 2017.07.06. napon hatályos állapota 2012. évi CXXXIV. törvény a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről Az Országgyűlés - elsősorban annak érdekében,

Részletesebben

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma:

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma: Kérelem benyújtásának időpontja: Kérelmet átvevő vámszerv megnevezése, aláírása: KÉRELEM vámhatósági nyilvántartásba vételhez a kereskedelmi gázolaj utáni adó-visszaigénylés érvényesítéséhez Új kérelem

Részletesebben

Az ellátatlan települések átlagos lakosságszáma: 265 fő/település. lakosság (Millió fő) településszám Ellátott. 9, Ellátatlan

Az ellátatlan települések átlagos lakosságszáma: 265 fő/település. lakosság (Millió fő) településszám Ellátott. 9, Ellátatlan 2016.11.29. Az ellátatlan települések átlagos lakosságszáma: 265 fő/település lakosság (Millió fő) településszám Ellátott 9,7 2 633 Ellátatlan Összesen 0,1 9,9 544 3 177 Megyénkénti dohánytermék-ellátottság

Részletesebben

Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásának kérelme

Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásának kérelme Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásának kérelme Eljáró hatóság: Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője Ügyintézés helye: Igazgatási Osztály földszint 7-8 számú iroda Ügyintéző: Gál

Részletesebben

Iromány száma: T/6576. Benyújtás dátuma: :14. Parlex azonosító: ZWZBNM0L0001

Iromány száma: T/6576. Benyújtás dátuma: :14. Parlex azonosító: ZWZBNM0L0001 Iromány száma: T/6576. Benyújtás dátuma: 2019-06-20 17:14 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: ZWZBNM0L0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1. Kitöltési útmutató Szállítási nyilvántartás havi zárás (csomagküldő kereskedő adóügyi képviselője) című J13 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. október

Részletesebben

a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelmér ől

a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelmér ől 2015. évi....törvény 2015 JAN. 1 6 a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelmér ől Az Országgyűlés - annak érdekében, hogy Magyarországon minél kevesebb fiatalkorú

Részletesebben

Tisztelt Dohánytermék-kiskereskedő!

Tisztelt Dohánytermék-kiskereskedő! Tisztelt Dohánytermék-kiskereskedő! Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: ND Nonprofit Zrt.) 2012. évi CXXXIV. (a továbbiakban: Fdvtv. ) 4. (2)

Részletesebben

1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások. Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység

1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások. Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység 2. 3. Az ügytípus 1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység A kereskedőnek a bejelentés-köteles termék forgalmazását kötelező adattartamú nyomtatványon

Részletesebben

I 1' 2 11 '1. Tisztelt Elnök Úr!

I 1' 2 11 '1. Tisztelt Elnök Úr! I 1' 2 11 '1 2.08 1 Az Országgyűlés 1. 1 Törvényalkotási bizottsága Egységes javaslat Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi rendelkezésekr ől szóló 10/2014.

Részletesebben

Budapest, november 3. Tisztelettel :

Budapest, november 3. Tisztelettel : Benyújtás dátuma: 2016. november 1 Az Országgy űlé s Törvényalkotási bizottsága Országgy űlés Hivatala Irományszám : 42.344 Érkezett : 2016 NOV O 7. Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Tárgy

Részletesebben

Működési engedély. A kérelemhez eredetben, vagy hitelesítésre alkalmas másolatban /az eredeti bemutatása mellett / csatolni kell:

Működési engedély. A kérelemhez eredetben, vagy hitelesítésre alkalmas másolatban /az eredeti bemutatása mellett / csatolni kell: Működési engedély Eljáró hatóság: Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője Ügyintézés helye: Igazgatási Osztály földszint 7-8 számú iroda Ügyintéző: Gál Judit Elérhetősége: 56/470-017; 9/1-es mellék

Részletesebben

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal. szellemi tulajdonjog védelmi feladatai. Előadó: Szabó Károly pénzügyőr dandártábornok, szakfőigazgató

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal. szellemi tulajdonjog védelmi feladatai. Előadó: Szabó Károly pénzügyőr dandártábornok, szakfőigazgató A Nemzeti Adó-és Vámhivatal szellemi tulajdonjog védelmi feladatai Előadó: Szabó Károly pénzügyőr dandártábornok, szakfőigazgató Szellemi tulajdonjog védelem a NAV feladatkörében (I.) Feldolgozza a vámhatósági

Részletesebben

A nemzeti dohányboltokra vonatkozó, fogyasztóvédelmi hatáskörbe tartozó szabályok, és azok betartásának ellenőrzése

A nemzeti dohányboltokra vonatkozó, fogyasztóvédelmi hatáskörbe tartozó szabályok, és azok betartásának ellenőrzése A nemzeti dohányboltokra vonatkozó, fogyasztóvédelmi hatáskörbe tartozó szabályok, és azok betartásának ellenőrzése dr. Kassai Barbara 2015. Szeptember 16-17. Áttekintés Bevezetés, jogszabályi háttér A

Részletesebben

NEMZETI DOHÁNYKERESKEDELMI

NEMZETI DOHÁNYKERESKEDELMI NEMZETI DOHÁNYKERESKEDELMI NONPROFIT ZRT. TÁJÉKOZTATÓ NEMZETI DOHÁNYBOLT NYITÁSÁHOZ ÉS ÜZEMELTETÉSÉHEZ 2013. május 14. Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy jelen általános tájékoztató

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A J verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához a hagyományos Abev2006 keretprogrammal Érvényesség kezdete: október 1. Kitöltési útmutató szállítási nyilvántartás havi zárás (bejegyzett kereskedő/adóképviselő) című J12 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. október 01-től.

Részletesebben

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE MAGYARORSZÁG NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁSA DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELEMI JOGOSULTSÁG

Részletesebben

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételei

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételei A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételei A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételei 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet A rendelet a kereskedelmi tevékenység bejelentésének és az üzletek

Részletesebben

5. Kapcsolattartás, információáramlás. 1. Mozgásnemek használata 2. Működési problémák elkerülése 3. Dohánybolt Portál bemutatása

5. Kapcsolattartás, információáramlás. 1. Mozgásnemek használata 2. Működési problémák elkerülése 3. Dohánybolt Portál bemutatása 2015.09.15. 1. Pályázati rendszert érintő főbb változások a törvénymódosítás által 2. A szerződésben vállalt kötelezettségek 3. A koncessziós szerződés megszűnése 4. A dohányforgalmi Adatgyűjtő Rendszer

Részletesebben

Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt

Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt Ózdi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-141 Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt

Részletesebben

Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-től

Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-től Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. január 1-től - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) államigazgatási és fegyveres rendvédelmi feladatokat is ellátó kormányhivatal. A NAV felügyeletét a miniszterelnök

Részletesebben

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 8654 Ságvár, Fő u. 16. Tel: 84/ Fax: 84/

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 8654 Ságvár, Fő u. 16. Tel: 84/ Fax: 84/ Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 8654 Ságvár, Fő u. 16. Tel: 84/580-022 Fax: 84/380-011 E-mail: jegyzo@sagvar.hu TISZTELT ÜGYFELÜNK! KITÖLTÉS ELŐTT KÉRJÜK, OLVASSA EL A TÁJÉKOZTATÓT ( 5. OLDAL)!

Részletesebben

Dohánytermék forgalmazás fogyasztóvédelemi szemszögből

Dohánytermék forgalmazás fogyasztóvédelemi szemszögből Dohánytermék forgalmazás fogyasztóvédelemi szemszögből (A fiatalkorúak különös védelmére vonatkozó szabályok, a rendelkezések betartásának ellenőrzése) Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 2015. Május

Részletesebben

A kereskedelmi tevékenység folytatásának feltételei

A kereskedelmi tevékenység folytatásának feltételei Ket képzés ÁROP-2009/2.2.7. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A kereskedelmi tevékenység folytatásának feltételei 210/2009(IX.29.) Korm.

Részletesebben

52 344 05 0010 52 03 Termékdíj ügyintéző Vám- és jövedéki ügyintéző

52 344 05 0010 52 03 Termékdíj ügyintéző Vám- és jövedéki ügyintéző Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

TSZVSZ ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA

TSZVSZ ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA AZ ÁKR. GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TŰZMEGELŐZÉS TERÜLETÉN TSZVSZ ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA DR. FIRNIGEL EDIT TŰ. SZÁZADOS TŰZMEGELŐZÉSI FŐOSZTÁLY BALATONKENESE, 2018. ÁPRILIS 26. Jogszabályváltozások

Részletesebben

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. 1./ A kereskedő neve (cégneve) :... A kereskedő székhelye: Ir.szám:... Település:...

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. 1./ A kereskedő neve (cégneve) :... A kereskedő székhelye: Ir.szám:... Település:... Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 3.000,-Ft illetékköteles Bejelentés Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról ( A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló

Részletesebben

Tiszasziget Község Önkormányzat Jegyzőjétől 6756 Tiszasziget, Szent Antal tér 10. Tel: 62-254-022, FAX: 62/254-166 E-mail: tiszasziget@vnet.

Tiszasziget Község Önkormányzat Jegyzőjétől 6756 Tiszasziget, Szent Antal tér 10. Tel: 62-254-022, FAX: 62/254-166 E-mail: tiszasziget@vnet. Tiszasziget Község Önkormányzat Jegyzőjétől 6756 Tiszasziget, Szent Antal tér 10. Tel: 62-254-022, FAX: 62/254-166 E-mail: tiszasziget@vnet.hu Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról

Részletesebben

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Okmányiroda Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-140 Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és

Részletesebben

Jövedéki adó. Ki végezhet pálinka főzést:

Jövedéki adó. Ki végezhet pálinka főzést: A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Jöt.): 2010. szeptember 27. kezdettel lehetővé teszi minden 18. életévét betöltött

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a Magyar Köztársaság

Részletesebben

2013. évi... törvény

2013. évi... törvény ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Ce13 APR 2 5, Képviselői önálló indítvány 2013. évi... törvény a dohányzással összefügg ő egyes törvények módosításáró l 1. A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a

Részletesebben

Tisztelt Ügyfeleink! A kísérőokmánynak formanyomtatványa nincs, adattartalmának az e-tko adatelemekkel kell megegyeznie.

Tisztelt Ügyfeleink! A kísérőokmánynak formanyomtatványa nincs, adattartalmának az e-tko adatelemekkel kell megegyeznie. FELHÍVÁS a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elrendelet, 2014. április 11-én 14.00 órától előreláthatólag 2014. április 14-én 8.00 óráig tartó teljes üzemszüneti eljárás idejére az EMCS-t érintő vámhatósági

Részletesebben

HATÁROZAT. Továbbá a vállalkozó által az 5622 Köröstarcsa, Széchenyi utca 67. szám alatt

HATÁROZAT. Továbbá a vállalkozó által az 5622 Köröstarcsa, Széchenyi utca 67. szám alatt Iktatószám: Tárgy: BE/13/00580-0006/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat Békés Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály 5600

Részletesebben

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője.

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője. V. Kereskedelmi igazgatás 1.1. Bejelentés köteles kereskedelmi tevékenység bejelentése A kereskedelmi hatóság és a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóság (a nemesfémből készült ékszekerek, díszműáruk

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Heves Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és

H A T Á R O Z A T. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Heves Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Iktatószám: Tárgy: HE/001/00105-0002/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Ügyszám: 1609k-00005 H A T Á R O Z A T A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Heves Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

BEJELENTÉS a bejelentés köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról

BEJELENTÉS a bejelentés köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról 3.000,- Ft illetékbélyeg BEJELENTÉS a bejelentés köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról (A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet alapján) I.

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Ócsa Város Önkormányzatának 26/2010. (XII.24.) számú rendelete 1 A járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának

Részletesebben

Kitöltési útmutató. a(z) Szállítási nyilvántartás havi zárás (bejegyzett kereskedı/adóképviselı) címő

Kitöltési útmutató. a(z) Szállítási nyilvántartás havi zárás (bejegyzett kereskedı/adóképviselı) címő Kitöltési útmutató a(z) Szállítási nyilvántartás havi zárás (bejegyzett kereskedı/adóképviselı) címő (J12 elektronikus nyomtatvány 1.2 verzió számú) elektronikus nyomtatványhoz 2009 - verzió 1.2 Érvényes:

Részletesebben

Új bejelentés. vagy. Adatváltozás 1

Új bejelentés. vagy. Adatváltozás 1 Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal Tolmácsi Kirendeltsége 2657 Tolmács, Sport utca 1. Ügyiratszám: /20../.. Érkeztető és iktató bélyegző helye Illetékbélyeg helye BEJELENTÉS a bejelentés-köteles

Részletesebben

MŰSZAKI IRODA. Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása

MŰSZAKI IRODA. Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása Fúrt kút engedélyezés iránti kérelem Maximum 20 méter talpmélységű, 500m 3 /év maximális vízigény (locsolási, háztartási)

Részletesebben

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Ózdi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-141 Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és a kereskedelmi

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú, behajtási tilalommal érintett közterületekre gépjárművel történő behajtás engedélyezésének

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4007/2013. tájékoztatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4007/2013. tájékoztatás A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4007/2013. tájékoztatás a jövedéki vevőnyilvántartásokból teljesítendő adatszolgáltatás műszaki követelményeiről A jövedéki ek forgalmazásának különös szabályairól

Részletesebben

Jövedéki törvény aktualitások. Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Jövedéki Főosztály

Jövedéki törvény aktualitások. Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Jövedéki Főosztály Jövedéki törvény aktualitások Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Jövedéki Főosztály Jövedéki szabályozás változása A 2016. évi XLVIII. törvény a jövedéki adóról - módosította a 2017. évi XXI.

Részletesebben

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG 3089/2015. (V. 19.) AB HATÁROZATA

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG 3089/2015. (V. 19.) AB HATÁROZATA 3089/2015. (V. 19.) AB határozat 1765 AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG 3089/2015. (V. 19.) AB HATÁROZATA bírói kezdeményezés elutasításáról Az Alkotmánybíróság tanácsa jogszabály alaptörvény-ellenességének megállapítása

Részletesebben

ÜGYMENETLEÍRÁS KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG BEJELENTÉSÉHEZ ÉS MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY KIADÁSÁHOZ, MÓDOSÍTÁSÁHOZ

ÜGYMENETLEÍRÁS KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG BEJELENTÉSÉHEZ ÉS MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY KIADÁSÁHOZ, MÓDOSÍTÁSÁHOZ ÜGYMENETLEÍRÁS KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG BEJELENTÉSÉHEZ ÉS MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY KIADÁSÁHOZ, MÓDOSÍTÁSÁHOZ Vonatkozó jogszabályok: - a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény - a kereskedelmi tevékenységek

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(V.26.) sz. rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Budapest Főváros IX. kerület Ferencvárosi

Részletesebben

AZ EMBERI ERÕFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HIVATALOS LAPJA

AZ EMBERI ERÕFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HIVATALOS LAPJA LXII. ÉVFOLYAM 18. SZÁM 6129 6376. OLDAL 2012. október 25. AZ EMBERI ERÕFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HIVATALOS LAPJA TARTALOM ÁRA: 2310 FT I. RÉSZ Személyi rész II. RÉSZ Törvények, országgyûlési határozatok,

Részletesebben

2015. évi törvény a dohánytermék-kereskedelem állami monopóliumának megszüntetésér ő l

2015. évi törvény a dohánytermék-kereskedelem állami monopóliumának megszüntetésér ő l ()j'szaggy: ; 1 )rom á 6-7 4 Érkezcr : 2015 MÁJ rt O4. 2015. évi törvény a dohánytermék-kereskedelem állami monopóliumának megszüntetésér ő l 1. (1) A magyar államnak a dohánytermék-kiskereskedelmi, illetve

Részletesebben

Dr. Esküdt Gábor vezérigazgató

Dr. Esküdt Gábor vezérigazgató Dr. Esküdt Gábor vezérigazgató Az ND Nonprofit Zrt. a dohánypiac semleges szereplője, aki valamennyi dohánypiacon tevékenykedő gazdálkodói körrel és érintett hatósági-, felügyeleti szereplővel kapcsolatot

Részletesebben

Ügyféltájékoztató. pirotechnikai termék tárolásához szükséges engedélykérelem benyújtásához

Ügyféltájékoztató. pirotechnikai termék tárolásához szükséges engedélykérelem benyújtásához Ügyféltájékoztató pirotechnikai termék tárolásához szükséges engedélykérelem benyújtásához Tájékoztatóban szereplő ÁNYK űrlap Témacsoport: Pirotechnikai tevékenységgel összefüggő ügyintézés Azonosító RI-0111

Részletesebben

A nyomtatványok beküldéshez EGYKE regisztráció szükséges, amelyről a NAV honlapján vagy a letöltött ANYK nyomtatvány súgójából tudnak tájékozódni.

A nyomtatványok beküldéshez EGYKE regisztráció szükséges, amelyről a NAV honlapján vagy a letöltött ANYK nyomtatvány súgójából tudnak tájékozódni. Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: Eügyintézési tv.) 9. alapján az ügyfélként eljáró gazdálkodó szervezetek így

Részletesebben

1 / :41

1 / :41 1 / 5 2012.02.03. 10:41 Kereskedelmi tevékenységek végzése 2011. április 26. kedd, 06:39 Kereskedelmi tevékenységek végzése 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. A vonatkozó jogszabályok Kereskedelmi tevékenységek végzése,

Részletesebben

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE MAGYARORSZÁG NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁSA DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELEMI JOGOSULTSÁG

Részletesebben

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Bejelentés a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... 2. A kereskedő cégjegyzékszáma,

Részletesebben

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE MAGYARORSZÁG NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁSA DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELEMI JOGOSULTSÁG

Részletesebben

EGYSÉGES JAVASLA T. zárószavazásáho z

EGYSÉGES JAVASLA T. zárószavazásáho z ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISEL Ő Ellenjegyezte: cet : 2012 FESR ~ : 3 e EGYSÉGES JAVASLA T a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohányterméke k kiskereskedelmér ől szóló T/5281. számú törvényjavasla

Részletesebben

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE MAGYARORSZÁG NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁSA DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELEMI JOGOSULTSÁG

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 195. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 195. szám MAGYAR KÖZLÖNY 195. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2016. december 10., szombat Tartalomjegyzék 405/2016. (XII. 10.) Korm. rendelet A dohánykiskereskedelem-ellátási tevékenység elvégzése céljából megkötött

Részletesebben

A Jövedéki törvény szerinti engedélyezési eljárás. NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága

A Jövedéki törvény szerinti engedélyezési eljárás. NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága A Jövedéki törvény szerinti engedélyezési eljárás A 2003. évi CXXVII. törvény (Jöt.) A Jöt.-ben meghatározott tevékenység ( jövedéki termék előállítása, felhasználása, kereskedelme, tárolása, raktározása,

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL A határozat jogerős: 2016. december 13. Iktatószám: 14456-2/2016. Tárgy: Huszár Viktor Ikrény, Ószhely puszta Hulladékgazdálkodási kötelezés Ügyintéző: dr. Kuller

Részletesebben

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁS DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELMI JOGOSULTSÁG ÁTENGEDÉSÉRE MAGYARORSZÁG NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI KIÍRÁSA DOHÁNYTERMÉK KISKERESKEDELEMI JOGOSULTSÁG

Részletesebben

A BEJELENTÉS KÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁRÓL

A BEJELENTÉS KÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁRÓL Kitöltendő 2 példányban, nyomtatott nagy betűkkel! Illetékbélyeg helye (3.000 Ft) Ügyiratszám: /20. B E J E L E N T É S A BEJELENTÉS KÖTELES KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁRÓL (A kereskedelmi tevékenységek

Részletesebben

1 2 3 4 5 6 Megnyitás A Jogosult, illetve a Koncessziót gyakorló kizárólag a Területen (Budapest esetében a Kerületen) belül folytathatja a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet! 2000 fő alatti településen

Részletesebben

KÉRELEM KISAJÁTÍTÁSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA IRÁNT. (projekt megnevezése) Neve: Levelezési címe: címe: Telefonszáma:

KÉRELEM KISAJÁTÍTÁSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA IRÁNT. (projekt megnevezése) Neve: Levelezési címe:  címe: Telefonszáma: Kormányhivatal (település) (utca/tér)..(ir.sz.) KÉRELEM KISAJÁTÍTÁSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA IRÁNT (projekt megnevezése) I. KÉRELMEZŐ Neve: Címe / Székhelye: Bankszámlaszáma Képviselőjének Neve: Levelezési

Részletesebben

Dr. Solymossy Péter jogi szakértő NFH Nyíregyháza, A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény (Fgytv.

Dr. Solymossy Péter jogi szakértő NFH Nyíregyháza, A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény (Fgytv. Dr. Solymossy Péter jogi szakértő NFH Nyíregyháza, 2012.08.22. A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.) változásai A fogyasztói fogalom kiterjesztése Fgytv. 2. a) [E törvény alkalmazásában:]

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag és a növényvédő szer gyártója, az engedély tulajdonosa: Isagro SPA Via Caldera Milano, Olaszország

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag és a növényvédő szer gyártója, az engedély tulajdonosa: Isagro SPA Via Caldera Milano, Olaszország ELŐADÓ: Tót Erika ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/510/1/2008. OLDALAK SZÁMA: 2 MELLÉKLET: - TÁRGY: Domark 10 EC gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása A Mezőgazdasági Szakigazgatási

Részletesebben

Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról

Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról 1 Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói

Részletesebben

HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATALA

HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATALA HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATALA TÁRSASHÁZKEZELŐI TEVÉKENYSÉG BEJELENTÉSE 1. Az ügy rövid leírása A társasházkezelői tevékenység olyan, a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és

Részletesebben

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. ... utca, út, tér... sz.. lph.em.

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. ... utca, út, tér... sz.. lph.em. Bejelentés Bejelentés- és engedélyköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról ( A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerint

Részletesebben

1. А törvényjavaslat 2. (4) bekezdésének következő módosftásátjavaslom :

1. А törvényjavaslat 2. (4) bekezdésének következő módosftásátjavaslom : ~ 140 9.3~ив:чна п rюmиy~ ;\^^Х л Iз ORSZÁGGYŰLÉSI кёpyrselő &t.* 2014 ~av 2 7. Módosítójavaslat Kővér László az Országgyűlés elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök úr! Az egyes házszabályi rendelkezésekr

Részletesebben