Kövesd ezeket a lépéseket, és elkezdheted az online mérkőzések lejátszását. Már láthatod, ez könnyű, szórakoztató, izgalmas.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kövesd ezeket a lépéseket, és elkezdheted az online mérkőzések lejátszását. Már láthatod, ez könnyű, szórakoztató, izgalmas."

Átírás

1 HOGYAN TÖRTÉNIK AZ ONLINE JÁTÉK? Kövesd ezeket a lépéseket, és elkezdheted az online mérkőzések lejátszását. Már láthatod, ez könnyű, szórakoztató, izgalmas. 0. CÍMERED ÉS SZÍNEID SZEMÉLYRE SZABÁSA Valamennyi oldal elérhető a játék menüjéből: virtuális album, a kártyák kódjainak aktiválása, csapat létrehozása, ranglista, játéktér, tornák, valamint a címer és színeinek konfigurálása. Ebben az utolsó pontban személyre szabhatod a címert, kiválasztva alakját, formáját és mintázatát. Szentelj figyelmet ezek kiválasztásának, mivel ellenfeleid megremegnek, amikor meglátják diadalmas címeredet, még mielőtt a meccs elkezdődne! Továbbá, ha kiemelkedő ADRENALYN XL játékossá fejleszted ki magad (javítva ranglistahelyezésed), magasabb szintet érsz el (5 szint van: Kezdő, Amatőr, Haladó, Profi, Szupersztár), és minden egyes új szint új lehetőségeket nyit meg a több és szebb címeralakokat és -formákat tartalmazó választék tekintetében. 1. A KÁRTYA AKTIVÁLÁSA Ebben a fejezetben, amely a bevásárlóközpont épületében található, meg kell adnod a kódot, amely az igazi kártya hátoldalán jelenik meg, hogy hozzáadd azt a virtuális gyűjteményhez. Alkalmanként találkozhatsz beütemezett küldetésekkel, amelyek specifikus kártyák aktiválását igénylik bizonyos időszak alatt. Ha teljesíted a küldetést, valamennyi extra ELO-pontot fogsz kapni. 2. A FELÁLLÁS KIALAKÍTÁSA Ebben a fejezetben lehetőséged van arra, hogy létrehozd a legerősebb csapatot kártyáid felhasználásával. Adaptáld csapataidat és játékrendszereidet a kialakított stratégiához, amely ideálisnak tűnik ez ellenfeleid elleni győzelemhez. Ezen túlmenően, hogy megkönnyítsük a munkádat, és hogy lehetővé tegyük azon játékosok kiválasztását a lehető legkönnyebb módon, akiket csapatodban szeretnél látni, rendelhetsz kártyákat többek között a játéktéren elfoglalt poszt szerint, a klub szerint, ahová tartoznak, valamint a támadásban vagy a védekezésben érvényes pontszám szerint. Ugyancsak számíthatsz a Virtuális edző gombra, amely segítséget nyújt a felállás elkészítésében, ha nem sikerül azt kiválasztanod. - Értékek összege: egyes játékmódok megkövetelik, hogy támadó, középpályás és védő kártyákon - amelyek egy felállást alkotnak - elért különböző értékek összege nem haladhat meg egy maghatározott számot. Ilyen módon, miközben készíted a felállást, láthatod összes játékosod pontszámainak összegét is, valamint azt, meddig mehetnek el a pontjaid. Bizonyos Torna módozatokban (-1000, vagy -2000) pontszámaid nem

2 haladhatják meg ezeket a számokat, és a szokásos mérkőzések során minden egyes játékos eldöntheti, hogy a kártyáinál magasabb vagy alacsonyabb végső pontszámú ellenfél ellen játszik-e. 3. JÁTÉKTÉR A játéktér az összes online ADRENALYN XL játékos találkozási pontja. Itt lejátszhatsz meglévő mérkőzéseket, létrehozhatsz újakat, vagy közvetlenül kihívhatod a rendelkezésre álló ellenfeleket. A rendelkezésre álló felhasználók csatlakozhatnak az általad létrehozott mérkőzésekhez. Döntsd el, hogy barátságos vagy tétre menő keretek között játszol. Ha egy barátságos kihíváson veszel részt, se nem veszíthetsz, se nem nyerhetsz ranglistapontokat, és nincs korlátozás a kártyák felhasználásában. A mérkőzést kizárólag a játék és a szórakozás kedvéért játsszák le. Ebben az esetben játszhatsz a számítógép ellen, kiválasztva a nehézségi szintet, illetve egy ellenfél ellen. Eközben, ha úgy döntesz, hogy egy tétmérkőzésben veszel részt, a győztes pontokat szerez meg a vesztes ranglistapontjaiból. Ebben az évben 3 játékteret hoztunk létre, mindegyik sajátos játékjellemzőkkel rendelkezik. Például: - NINCSENEK KORLÁTOK, ahol az összes rendelkezésre álló kártyával játszhatsz; - 8 VÉLETLENSZERŰ, ahol a számítógépe véletlenszerűen kiválaszt 8 kártyát a gyűjteményedből; ellen, ami lehetővé teszi, hogy két felhasználó nézzen szembe két másik játékossal. Emellett minden egyes játéktéren a játékosok kiválaszthatják lehetséges ellenfeleiket a kártyák összesített pontszáma szerint (támadásban, középpályán és védekezésben), hogy kihívják az ellenfelek egy tényleges csoportját, figyelembe véve összértéküket. 4. RANGLISTA Létrehoztunk egy Általános ranglistát a végleges pontszámok számára az online Adrenalyn xl keretében. Először minden játékos kap 1000 pontot, és attól függően, hogy játszanak-e tétmérkőzéseket vagy sem, pontokat vesztenek, illetve pontokat nyernek el ellenfeleiktől. Emellett ezek a megszerzett vagy elvesztett pontszámok magasabbak vagy alacsonyabbak lehetnek annak megfelelően, hogy az ellenfél magasabb vagy alacsonyabb helyen van a saját specifikus rangsorában. Ha egy olyan vetélytársak ellen játszol, akiknek nálad kevesebb pontja van, talán könnyebbnek tűnik legyőzni őket, de a pontok száma, amelyet elnyerhetsz, ha nyersz, mindig kevesebb lesz, mint az, amit elveszítesz, ha végül kikapsz. Következésképpen, ha olyan vetélytársak ellen játszol, akiknek a ranglistán nálad több pontja van, bár lehetséges, hogy nehezebb lesz megnyerni a meccset, de pontok száma, amelyeket győzelem esetén elnyerhetsz, magasabb, mint amennyit azok elnyerhetnek tőled. Ha előkelő helyezéssel rendelkező játékosokat versz meg, gyorsan haladsz az első helyek felé! Ne feledkezz meg erről!

3 Továbbá van a Gyűjtők ranglistája, amelyet a kártyák kódjainak aktiválása révén realizált virtuális gyűjtemény határoz meg. Végül megtalálható a Tornák ranglistája, amely az online ADRENALYN XL játék keretében létrehozott különböző tornákon legjobb játékosokat határozza meg. Ebben a kategóriában a játék összes résztvevője közötti rangsor kerül megállapításra a mindegyikük által elért pontszámoknak megfelelően (tekintet nélkül a kategóriára). 5. JÁTÉKSZABÁLYOK 5.1. A CSAPAT LÉTREHOZÁSA Mielőtt elkezdenél egy meccset az ADRENALYN XL keretében, létre kell hoznod a csapatodat. 14 játékosra van szükséges; 11 kezdő játékosra és 3 cserére. Minden csapatban kell lennie egy kapusnak, és legfeljebb 5 játékosnak minden csapatrészben A JÁTÉKRENDSZER KIVÁLASZTÁSA Miután kiválasztottad a játékosokat, ki kell alakítanod a játékrendszert (például 4-4-2, 4-3-3, stb.). Próbáld meg a játékosaidnak leginkább megfelelő rendszert megvalósítani. Ha sok jó védővel rendelkezel, alkalmazz egy inkább védekező rendszert, míg ha számos jó csatárod van, akkor inkább egy támadóbb jellegű játékrendszer felvétele iránt érdeklődhetsz KEZDÉSRE KÉSZEN Helyezd a kártyákat a játéktáblán felvázolt helyre: a védőket a védelembe, a középpályásokat a középpályára, a csatárokat pedig előre. A kártyák hátlapján minden egyes játékos posztja ki van emelve, hogy segítsen csapatrészük azonosításában JÁTÉKMÓD Amikor úgy döntesz, hogy tétre menő módot követve játszol, 3 játéklehetőség áll a rendelkezésedre: a) KORLÁTOK NÉLKÜLI MÓD: amint a kifejezés is sugallja, nincsenek korlátozások abban, hogy milyen típusú kártyák használhatók fel a csapat felállításában. Azzal játszhatsz, amelyiket a legjobbnak gondolod a paklidban. b) 8 VÉLETLENSZERŰ MÓD: megvan a maga nehézsége a győzelem kivívásának a legjobb kártyákkal is, de mit gondolsz erről, ha a teljes összeállításodból és az ellenfeledéből is 8 kártya kiválasztása véletlenszerűen történik? Valójában ezek azok a helyzetek, amelyekben alkalmad van bebizonyítani edzői képességeidet, és bemutatni, hogy Te vagy az ADRENALYN XL egyik legjobb játékosa.

4 c) 2 2 ELLEN: ezeken a meccseken egy barátoddal együtt küzdesz egy időben két riválissal szemben. Az egyes csapatok kártyáinak összege fogja meghatározni, ki nyer pontokat az egyes tornákon BARÁTSÁGOS VAGY TÉTMÉRKŐZÉS? Mielőtt a játék elkezdődne, a két ellenfélnek el kell döntenie, hogy a játék ranglistapontokért folyik (tétmérkőzés) vagy csak szórakozásból (barátságos). Az előbbi esetben a minden egyes torna győztese megtartja ellenfelének ranglistapontjait. Barátságos mérkőzés esetében, akár a számítógép, akár egy ellenfél ellen folyik, nem nyerhetők ranglistapontok KORLÁTOKKAL VAGY ANÉLKÜL? Mielőtt kiválasztanád az ellenféltípust, aki ellen harcolni akarsz, keresést végezhetsz a lehetséges ellenfelekre, és kiválaszthatod azokat az egyes felhasználók érdeklődésének megfelelően. Ilyen módon lehetőség van arra, hogy a ranglistapontokkal, a kártyák értékének összegével (védekezésben, középpályán és támadásban) összhangban keress ellenfeleket. Ennek a funkciónak köszönhetően minden egyes felhasználó képes arra, hogy behatárolja ellenfelei kapacitását és erejét, valamint hogy kit hív ki EDZÉS A SZÁMÍTÓGÉP ELLEN Ha szeretnél egy kicsit edzeni, és ellenfélre van szükséged barátságos mérkőzések lebonyolításához, lehetőség van arra, hogy játssz a számítógép ellen öt különböző nehézségi szint mellett. Tartsd jól észben, hogy az utolsó két szint annyira kemény, hogy ha nyersz, nem csak az az érzés lesz a jutalmad, hogy megcsináltad, egy izgalmas szórakozásban vettél részt, és biztos lehetsz abban, kis esély van arra, hogy veszítesz a valódi ellenfelekkel szemben A JÁTÉK INDÍTÁSA A számítógép által a játék megkezdésére kijelölt játékos kiválaszt egyet kártyái közül, és eldönti, hogy védekezik vagy támad, illetve kártyájának középpályás értékét választja. Válaszul az ellenfél választ egyet a kártyái közül, és védekezésként, középpályán vagy támadásként használja fel. Ha az első játékos támad, az ellenfélnek védekeznie kell, és viszont. Ha egy középpályás értéket választasz, az ellenfélnek is középpályás értéket kell választania. A játékosoknak össze kell hasonlítaniuk a kiválasztott kártyák értékeit. Az a kártya, amelyik a legmagasabb értékkel rendelkezik, gólt lő, és kezdődik a következő összecsapás. Az ehhez a fordulóhoz kiválasztott kártyák a mérkőzés során ismét nem választhatók ki, és kikerülnek a játéktérről. Ha a két pontszám megegyezik, a nyertes a speciális érték alapján állapítható meg, amely valamennyi kártyán megjelenik a támadási, középpályás és védekezési érték mellett. Ha a speciális érték is döntetlent eredményez, a két kártya figyelmen kívül lesz hagyva, és nincs győztes.

5 5.9. CSERE VÉGREHAJTÁSA Ne feledd el, hogy amint az igazi meccseken is, a cserék hozhatják meg a győzelmet az utolsó pillanatokban is, csak hatékonyan kell felhasználnod őket! A cseréket a mérkőzés kezdetekor kell elvégezni, mielőtt kiválasztaná a csatár, a középpályás vagy a védő kártyáját. A lecserélt kártyát a játékból el kell távolítani SEMMILYEN CSALÁS NEM MEGENGEDETT Ebben az évben egy új szabályt vezettünk be, amely kizárja annak lehetőségét, hogy valaki egy héten belül háromnál többször játsszon ugyanazon játékos ellen. Ilyen módon szeretnénk elkerülni az olyanokat, akik kísérletet tettek arra, hogy több játékost hozzanak létre különböző neveken, hogy azokkal veszítsenek, vagy más tisztességtelen trükkökkel próbálkoztak. Hasonlóképpen ellenőrizni fogjuk az összes játékos mérkőzéseit, és ha az gyanítjuk, hogy valamelyikük csalárd magatartást tanúsít, automatikusan eltávolítjuk a játékból, vagy ranglistapontjait visszaállítjuk 1000 pontra MyPanini Adrenalyn XL kártya Létrehozhatod saját személyre szabott Adrenalyn XL kártyáidat a oldalon A valódi MyPanini Adrenalyn XL létrehozásával és megrendelésével egy egyedi kódot fogsz kapni, amelyet megadhatsz az online kihívási alkalmazás megfelelő szekciójában. A személyre szabott kártya hozzáadásra kerül a Profil szerkesztése szekcióhoz, és egyfajta edzőként használhatod az Online kihívás mérkőzésein, hogy növelje kártyáid erejét. A MyPanini Adrenalyn XL kártya révén az összes játékoskártyád extra értékeket szerez a következő sémának megfelelően: Ha összegyűjtötted a védők 20%-át, azok pontszáma +1 értékhez jut Ha összegyűjtötted a védők 40%-át, azok pontszáma +2 értékhez jut Ha összegyűjtötted a védők 60%-át, azok pontszáma +3 értékhez jut Ha összegyűjtötted a védők 80%-át, azok pontszáma +4 értékhez jut Ha összegyűjtötted a védők 100%-át, azok pontszáma +5 értékhez jut Ha összegyűjtötted a középpályások 20%-át, azok pontszáma +1 értékhez jut Ha összegyűjtötted a középpályások 40%-át, azok pontszáma +2 értékhez jut Ha összegyűjtötted a középpályások 60%-át, azok pontszáma +3 értékhez jut

6 Ha összegyűjtötted a középpályások 80%-át, azok pontszáma +4 értékhez jut Ha összegyűjtötted a középpályások 100%-át, azok pontszáma +5 értékhez jut Ha összegyűjtötted a csatárok 20%-át, azok pontszáma +1 értékhez jut Ha összegyűjtötted a csatárok 40%-át, azok pontszáma +2 értékhez jut Ha összegyűjtötted a csatárok 60%-át, azok pontszáma +3 értékhez jut Ha összegyűjtötted a csatárok 80%-át, azok pontszáma +4 értékhez jut Ha összegyűjtötted a csatárok 100%-át, azok pontszáma +5 értékhez jut

JÁTÉKSZABÁLYOK B33 2015

JÁTÉKSZABÁLYOK B33 2015 JÁTÉKSZABÁLYOK B33 2015 A Torna mérkőzéseit az MKOSZ által meghatározott 3 3 kosárlabda mérkőzések az alábbi szabályai szerint kell játszani. A Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok előírásai érvényesek

Részletesebben

Kris Burm játéka. Tartozékok

Kris Burm játéka. Tartozékok Kris Burm játéka Én legyek erősebb, vagy az ellenfelemet gyengítsem? Ezt a húzós kérdést kell feltenni magadnak minden egyes körödben. Tartozékok - 1 játéktábla - 30 fehér korong: 6 Tzaar, 9 Tzarnő és

Részletesebben

GYŐRI DARTS CLUB SPORTEGYESÜLET PDP Series CLUB ARÉNA STEEL DARTS CLUB. Pénteki Darts Party Amatőr Versenysorozat.

GYŐRI DARTS CLUB SPORTEGYESÜLET PDP Series CLUB ARÉNA STEEL DARTS CLUB. Pénteki Darts Party Amatőr Versenysorozat. Pénteki Darts Party Amatőr Versenysorozat Versenykiírás 7 / 1. oldal I. A versenysorozat célja A Győri Darts Club Sportegyesület és a Club Aréna Steel Darts Club, későbbiekben szervező, lehetőséget kíván

Részletesebben

Hogyan működik a CG? Három fontos Divizió van, amelynek 8 szezonja van. CGinvite CGmain CGamateur

Hogyan működik a CG? Három fontos Divizió van, amelynek 8 szezonja van. CGinvite CGmain CGamateur A Cybergamer a legjobb hely arra, hogy a Profi és Nem Profi csapatok egyaránt megméretessék magukat Call of Duty 4-ben. Az alábbiakban egy leírást olvashattok a honlap kezelését illetően. Hogyan működik

Részletesebben

Játékrendszerek

Játékrendszerek Játékrendszerek 2. 1-4-2-2 Alapfogalmak: Felállási forma: játékosok alapvető elhelyezkedése a pályán Játékrendszer: játékmagatartás ami a felállási formából indul ki Játékstratégia: játékstílus, játékelképzelés,

Részletesebben

Csapatjáték. felépítés

Csapatjáték. felépítés Csapatjáték felépítés Fontos pontok a labdarúgás oktatásában Mi játékhelyzetekkel futballozunk! Alapelvek - támadásban gólt elérni áttörni az ellenfél védelmén: mozdulattal mélységben széleken területet

Részletesebben

I. JFC Kupa Jászberény, 2015. augusztus 16. VERSENYKIÍRÁS. I. JFC Kupa. utánpótlás labdarúgótorna

I. JFC Kupa Jászberény, 2015. augusztus 16. VERSENYKIÍRÁS. I. JFC Kupa. utánpótlás labdarúgótorna VERSENYKIÍRÁS I. JFC Kupa utánpótlás labdarúgótorna A TORNA CÉLJA A bajnokságok megkezdése előtt felkészülési lehetőséget biztosítani a meghívott csapatok számára. Célunk az, hogy ezt a tornát évről-évre

Részletesebben

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különbüző szimbólum

Részletesebben

Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek. Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató

Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek. Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató A BARCELONA KÉPZÉS FILOZÓFIA ALAPJAI Nevelés Értékek Tanulás Tisztelet A BARCELONA FILOZÓFIA

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA Marsha J. Falco JÁTÉKSZABÁLY A játék célja hogy 3 kártyából álló SET-eket találjunk meg az asztalra lehelyezett 12 kártyából. Minden kártyának 4 tulajdonsága van, amik a következők: FORMA: ovális, hullámos,

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP LABDARÚGÓ HÁZI KUPA április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP LABDARÚGÓ HÁZI KUPA április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: Az egyetemi hallgatók játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

2. EliteSport Nemzetközi Tavaszi Kézilabda Torna Balatonfüred 2019

2. EliteSport Nemzetközi Tavaszi Kézilabda Torna Balatonfüred 2019 2. EliteSport Nemzetközi Tavaszi Kézilabda Torna Balatonfüred 2019 A verseny időpontja: 2019. április 19-22. (4 játéknap) A verseny helyszíne: Balatonfüred és Alsóőrs sportcsarnokai (4 sportcsarnok) A

Részletesebben

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf Donald X. Vaccarino játéka 2-4 játékos részére, 8 éves kortól A játék elemei 8 különböző játéktábla rész (A továbbiakban negyed) A játékosok célja Minden játékos települések ügyes megépítésével saját birodalmát

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLYOK. DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB)

JÁTÉKSZABÁLYOK. DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) JÁTÉKSZABÁLYOK DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) 2016 A Torna mérkőzéseit az MKOSZ által meghatározott 3 3 kosárlabda mérkőzések az alábbi szabályai szerint kell

Részletesebben

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

Football Factor Dalnoki Bajnokság

Football Factor Dalnoki Bajnokság Football Factor Dalnoki Bajnokság VERSENYKIÍRÁS Helyszín : 1157 Bp. Bánkút u.71 ( Dalnoki pálya) Nevezési Feltételek: 39.000 Ft/Csapat ( minimum 9 meccs garantált) 15 fős Csapatok. (Egyszerre 5+1 játékos

Részletesebben

Az oktatási intézmények I., II., III., IV., V. és VI. korcsoportos csapatai, ahol fiúk és leányok vegyes csapatot alkotnak.

Az oktatási intézmények I., II., III., IV., V. és VI. korcsoportos csapatai, ahol fiúk és leányok vegyes csapatot alkotnak. KORFBALL 2013/2014-es tanévre vonakozó Diákolimpia Versenykiírása 1. A verseny célja: a korfball népszerűsítése, verseny- és játéklehetőség biztosítása, az egészséges életmódra nevelés, a tehetséges fiatalok

Részletesebben

SZEZONNYITÓ KUPA 2018

SZEZONNYITÓ KUPA 2018 SZEZONNYITÓ KUPA 2018 Az Első Magyar Curling Kft. nyílt nemzetközi curling ranglista versenyt szervez a Kamaraerdei Curling Klubban. A VERSENY CÉLJA : a curling sport fejlesztése, szervezett versenyzési

Részletesebben

2012. ÉVI NŐI STRANDLABDARÚGÓ TORNA LEBONYOLÍTÁSI REND

2012. ÉVI NŐI STRANDLABDARÚGÓ TORNA LEBONYOLÍTÁSI REND 2012. ÉVI NŐI STRANDLABDARÚGÓ TORNA LEBONYOLÍTÁSI REND 1. NEVEZETT CSAPATOK A női strandlabdarúgó tornára 10 csapat nevezését fogadtuk el, név szerint: 1. United 2. Univerzum NFC 3. Kormányőr SE 4. Siófok

Részletesebben

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100)

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) Tartozékok 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) 5 nagy alattvaló (1-1 minden színben) 5 kis alattvaló (1-1 minden színben) 5 láda 5 100/200-as lapka hátlap Fontos:

Részletesebben

A HOSSZABBÍTÁS ÉS A BÜNTETŐPÁRBAJ SZABÁLYAI

A HOSSZABBÍTÁS ÉS A BÜNTETŐPÁRBAJ SZABÁLYAI 11. számú melléklet A HOSSZABBÍTÁS ÉS A BÜNTETŐPÁRBAJ SZABÁLYAI Hosszabbítás 5 perc Amennyiben egy mérkőzés 3. harmadát követően döntetlenre állnak a csapatok, úgy a korosztályos versenykiírásnak megfelelően

Részletesebben

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól.

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Arany! Arany! Semmi más, csak arany, ameddig a szem ellát. Az arany szamaraknak sok esetben hasznukat vesszük. De légy óvatos: a makacs vadállatok

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Szabályismertetés röviden (miben más ) Bonifert Ferenc 2014. május Miben más? Játéktér Játékosok száma Speciális körülmények Sorsolás Játékidő Kezdés

Részletesebben

figyelés és A gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves k

figyelés és A gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves k A megfigyelés és a gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves kortól Játékszabály Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több

Részletesebben

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II.

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II. A játék tartozékai 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: Katonaság Vallás Gazdaság Tudomány Kultúra Utópia A CIVilizációs játék CIV kártyával 8 8

Részletesebben

Nyerni jó. 7.-8. évfolyam

Nyerni jó. 7.-8. évfolyam Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium 2600 Vác, Németh László u. 4-6. : 27-317 - 077 /fax: 27-315 - 093 WEB: http://boronkay.vac.hu e-mail: boronkay@vac.hu Levelező Matematika Szakkör Nyerni

Részletesebben

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum kártyajáték 2 játékos részére 12 éves kortól játékidő 30-45 perc Tartalom 52 akciókártya ( A hátlappal) 30 kerületkártya (5-5 Cannaregio, Santa Croce,

Részletesebben

A billentyűzet használata. Bevezetés 2. Multiplayer (TöBBszemélyes mód) 7. Vezérlés. Főmenü 6. W/S/A/D (QWERTY billentyűzet) bal SHIFT egér

A billentyűzet használata. Bevezetés 2. Multiplayer (TöBBszemélyes mód) 7. Vezérlés. Főmenü 6. W/S/A/D (QWERTY billentyűzet) bal SHIFT egér Tartalom Bevezetés 2 Vezérlés 2 Főmenü 6 Multiplayer (TöBBszemélyes mód) 7 Bevezetés A Titanfall 2 a Respawn Entertainment 2014-es átütő sikerének, a Titanfall című játéknak a folytatása. A Titanfall 2

Részletesebben

Módszer a tanítás művészete

Módszer a tanítás művészete Módszer a tanítás művészete Oktatási - képzési célok: Életkor: 5-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-17 18-19 20-21 Játék megszerettetése Játékérettség kialakítása. Mérkőzés érettség kialakítása. Bajnokság érettség

Részletesebben

SZILVESZTERI TEREMLABDARÚGÓ TORNA 2017 VERSENYKIÍRÁS

SZILVESZTERI TEREMLABDARÚGÓ TORNA 2017 VERSENYKIÍRÁS SZILVESZTERI TEREMLABDARÚGÓ TORNA 2017 VERSENYKIÍRÁS A torna célja: Az évtizedes múltra visszatekintő hagyomány folytatása, sportolási, kikapcsolódási lehetőség biztosítása mind az amatőr, mind az igazolt

Részletesebben

A 2010/2011. évi felnőtt férfi Szenior Országos Bajnokság I. osztályának versenykiírása

A 2010/2011. évi felnőtt férfi Szenior Országos Bajnokság I. osztályának versenykiírása Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetsége 1097 Budapest, Könyves K. krt. 28. E-mail: mhlsz.vb@gmail.com A 2010/2011. évi felnőtt férfi Szenior Országos Bajnokság I. osztályának versenykiírása Az MHLSZ

Részletesebben

1. A Honfoglaló játék célja. 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák

1. A Honfoglaló játék célja. 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák Tartalom 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák 3.1 Tudnivalók a kérdéskártyákról 3.2 Feleletválasztós kérdéskártyák 3.3 Tippelős kérdéskártyák 4. A játék menete - Hosszú

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2016. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI EGYETEMI VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az Egyetemi Vízilabda Bajnokság mérkőzéssorozat

Részletesebben

Lovagok (Knatsch) Áttekintés

Lovagok (Knatsch) Áttekintés Lovagok (Knatsch) Áttekintés A játékosok lovagi tornákon vesznek részét és várakat foglalnak el azon célból, hogy ők legyenek a legbefolyásosabb lovagok. A játékosok kockát vetnek, és azon igyekeznek,

Részletesebben

Vadak Ura Kártyajáték. Pakliteszt. Lombhullató erdők

Vadak Ura Kártyajáték. Pakliteszt. Lombhullató erdők Vadak Ura Kártyajáték Pakliteszt Lombhullató erdők Bevezető: A paklit harminc körös teszttel tesszük próbára, ami azt jelenti, hogy max. ennyi fordulón át támadjuk a virtuális ellenfelet és ő is minket.

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Zingo játékszabály és használati útmutató FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5+ 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Játssz a kedvenc Zingo

Részletesebben

A felnőtt futball követelményei. Ifi után a felnőttek között. Szombathely, 2011.12.15. Róth Antal

A felnőtt futball követelményei. Ifi után a felnőttek között. Szombathely, 2011.12.15. Róth Antal A felnőtt futball követelményei Ifi után a felnőttek között Szombathely, 2011.12.15. Róth Antal 208 tagállam MÚLT JELEN JÖVŐ Barcs Sándor (1912 2010) 1950-63 MLSZ elnök 1962-78 UEFA alelnök 1980 UEFA tiszteletbeli

Részletesebben

II. PSE Futball Fesztivál versenykiírása

II. PSE Futball Fesztivál versenykiírása II. PSE Futball Fesztivál versenykiírása 1. A torna rendezője: A PAKSI SE Labdarúgó Szakosztálya Levelezési cím: 7030 Paks, Fehérvári u. 29. 2. A torna helye: Paksi SE Sporttelepe Paks, Fehérvári u. 29.

Részletesebben

Bevezető. Játékosok: képességek. Általános teendők. Az új csapatod. Régió és időjárás. Jótanácsaink. Mennyire jó az adott játékos?

Bevezető. Játékosok: képességek. Általános teendők. Az új csapatod. Régió és időjárás. Jótanácsaink. Mennyire jó az adott játékos? Bevezető A Hattrick egy játék, ahol egy virtuális klubot vezethetsz, és a világ minden részéről származó játékosokkal versenyezhetsz a dicsőségért. A Hattrick egyszerű játék, amelynek könnyű megérteni

Részletesebben

IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA

IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA Halásztelek Futball Club IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA 2016.szeptember 03. (szombat) 2007-es korosztály Versenykiírás 2007-es korosztály Torna ideje: 2016. Szeptember 03. (szombat) Torna helyszíne: 2314

Részletesebben

Opensuse automatikus telepítése

Opensuse automatikus telepítése Leírás www.npsh.hu Opensuse automatikus telepítése Tartalomjegyzék I. Automatikus telepítés indokai... 3 II. Automatikus telepítés lehetőségei opensuse rendszerrel...3 III. Automatikus telepítés előkészítése...

Részletesebben

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól.

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A JÁTÉK CÉLJA A játékosok megpróbálnak minél gyorsabban megszabadulni a kártyáiktól. A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE A totemet a kör közepére

Részletesebben

Ranglista és Minősítési Szabályzat

Ranglista és Minősítési Szabályzat MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG Hatályos: 2013.január 1-től Az MTLSZ Elnöksége által elfogadva 2013.január 7-én Készítette: Bakó László és Borka György 1 1 Egyéni ranglista 1.1 Az MTLSZ minden Ranglista verseny

Részletesebben

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI 2008.09.27. Szombathely Popovics Sándor A Spanyol válogatott, jogosan lett a torna győztese.ez egy jónak mondható torna volt, és a spanyol csapat nyújtotta

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG EDZŐKÉPZŐ KÖZPONT UEFA Elite Youth A

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG EDZŐKÉPZŐ KÖZPONT UEFA Elite Youth A MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG EDZŐKÉPZŐ KÖZPONT UEFA Elite Youth A A játék szervezése és a védekezés megszervezése a középső harmadban 4-3-3-as játékrendszerben Készítette: Németh Károly Németh Antal Varga

Részletesebben

VI. Rábaköz MKSZ Kupa Lány Kézilabda Torna

VI. Rábaköz MKSZ Kupa Lány Kézilabda Torna 2017. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

EuroFIFA Online Bajnokságok Hivatalos Versenyszabályzat

EuroFIFA Online Bajnokságok Hivatalos Versenyszabályzat EuroFIFA Online Bajnokságok Hivatalos Versenyszabályzat Jelen szabályzat érvényességi ideje az adott bajnokság megkezdésétől a végéig vagy a VII. pontban meghatározott ideig érvényes. A szervezők nem változtatnak

Részletesebben

3. SZABÁLY: A JÁTÉKOSOK

3. SZABÁLY: A JÁTÉKOSOK Kép: FIFA Interpretaition of the Laws of the game ALAPFOKÚ JÁTÉKVEZETŐI TANFOLYAM A JÁTÉKOSOK SZÁMA A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb 11-11 játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem

Részletesebben

A nemzeti válogatott fejlesztése 1994 es korosztály

A nemzeti válogatott fejlesztése 1994 es korosztály A nemzeti válogatott fejlesztése 1994 es korosztály 94 es korosztályú válogatott csapat GÓLOK Nemzetközi mérkőzések 2009.08.12 17. Liechtensteini Négy Nemzet Torna 2009.08.14.: Liechtenstein Ausztria

Részletesebben

EMELJÜK A SZINTET 3 Felkészülés, tervezés a 2.osztályban. Mihalecz István FC Ajka UEFA Pro

EMELJÜK A SZINTET 3 Felkészülés, tervezés a 2.osztályban. Mihalecz István FC Ajka UEFA Pro EMELJÜK A SZINTET 3 Felkészülés, tervezés a 2.osztályban Mihalecz István FC Ajka UEFA Pro Mit akarsz játszatni!? Minél többet birtokolni a labdát Oda korcsolyázom ahol a korong lesz és nem oda ahol éppen

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Milyen játék a Dobble Kids? A Dobble Kids egy 30 lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 6 állat látható. A lapokon összesen 30

Részletesebben

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa III. évfolyam. 3. szám A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink, játékosaink Teremtornák 2018 U11 A torna

Részletesebben

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer VIII. CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA Segédlet a felület használatához Online adatnyilvántartó rendszer Tartalomjegyzék 1. Belépés www.hunvolley.info 2 2. 11-es felület/ Összeállítás megadás jegyzőkönyvhöz

Részletesebben

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2015. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

Magyarország 2014/2015. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása

Magyarország 2014/2015. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása Magyarország 2014/2015. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása 1 Az 2013/2014. évi kiíráshoz képest történő változásokat vastag betűvel szedtük, kérjük azokra fordítsanak

Részletesebben

A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/

A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/ A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/ Készült: Jacques Crevoisier előadása alapján (UEFA, Nyon, 2013) A labdarúgás környezete megváltozott Európában Új befektetők Új tulajdonosok A költségvetés

Részletesebben

U /2020 VERZIÓSZÁM 1.2 CSAPATNEVEZÉS (PÓTHATÁRIDŐ ELJÁRÁSI DÍJ ELLENÉBEN) RAJTLISTA LEADÁSI HATÁRIDŐ

U /2020 VERZIÓSZÁM 1.2 CSAPATNEVEZÉS (PÓTHATÁRIDŐ ELJÁRÁSI DÍJ ELLENÉBEN) RAJTLISTA LEADÁSI HATÁRIDŐ U14 2019/2020 VERZIÓSZÁM 1.2 CSAPATNEVEZÉS (PÓTHATÁRIDŐ ELJÁRÁSI DÍJ ELLENÉBEN) 2019.06.14. (2019.06.21.) RAJTLISTA LEADÁSI HATÁRIDŐ 2019.08.15. KORHATÁR 2006.01.01. 2007.12.31. MINIMÁLIS LÉTSZÁM A RAJTLISTÁN

Részletesebben

U13 lány Badó László régió Felsőház

U13 lány Badó László régió Felsőház 2017. május 2-7. között számos mérkőzést játszottak a Kesis kézilabdacsapatok. Az U13 leány csapat biztosra vehette volna a bajnoki győzelmet, ám így is nagy eséllyel indulnak a döntő mérkőzéseken. U13

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A MUSIC DÍJCSOMAG ÉS A MUSIC OPCIÓ MEGRENDELÉSÉHEZ, ILLETVE AKTIVÁLÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A MUSIC DÍJCSOMAG ÉS A MUSIC OPCIÓ MEGRENDELÉSÉHEZ, ILLETVE AKTIVÁLÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A MUSIC DÍJCSOMAG ÉS A MUSIC OPCIÓ MEGRENDELÉSÉHEZ, ILLETVE AKTIVÁLÁSÁHOZ A Magyar Telekom által kínált Music díjcsomagok és Music opció hozzáférést biztosítanak a Spotify Premium zeneszolgáltatáshoz,

Részletesebben

roberto pisonero trapote Életkor 10+ Játékosszám 2-10 Játékidő

roberto pisonero trapote Életkor 10+ Játékosszám 2-10 Játékidő roberto pisonero trapote Életkor 10+ Játékosszám 2-10 Játékidő 20 A DOBOZ TARTALMA: 24 jelölő homokóra 18 pontszám- kártya 56 témabetűkártya 56 témabetűkártya 16 pozíciókártya játékszabály 2 A dobozban

Részletesebben

GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS

GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS GEOMATECH TANULMÁNYI VERSENYEK 2015. ÁPRILIS Eddig nehezebb típusú feladatokkal dolgoztunk. Most, hogy közeledik a tavaszi szünet, játékra hívunk benneteket! Kétszemélyes játékokat fogunk játszani és elemezni.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. (korosztályos edző)

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. (korosztályos edző) SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Tápiószecső, 2011.01.28. Készítette: Tábori Zoltán (korosztályos edző) 1 A Tápiószecső FC legfiatalabb játékosaiból

Részletesebben

Backgammon. A következő ábrán látható a tábla helyes bábuk felrakása, illetve a területek elnevezései.

Backgammon. A következő ábrán látható a tábla helyes bábuk felrakása, illetve a területek elnevezései. Backgammon Kellékek: 1 db Backgammon tábla 4 db hagyományos hatoldalú dobókocka (de 2 db is elég) 1 db duplázó kocka (oldalain: 2, 4, 8, 16, 32, 64 számok szerepelnek) 15-15 db világos és sötét korong

Részletesebben

II. MŰFÜVES KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA Kazincbarcika

II. MŰFÜVES KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA Kazincbarcika II. MŰFÜVES KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA Kazincbarcika A torna célja: 2011-ben Kazincbarcikán első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre az I. Műfüves Kispályás Labdarúgó Torna. Az

Részletesebben

V. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

V. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2016. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele. Filou Zsákbamacska Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő 20 perc A játék

Részletesebben

Bár minden koncert ilyen lenne...!

Bár minden koncert ilyen lenne...! Bár minden koncert ilyen lenne...! Bevezetés A Ready To Rock egy kártyajáték, ami egy rock koncerten zajlik. A játékosok, vagyis a rockerek fő célja, hogy a keverőpulttól kezdve eljussanak a színpadig.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

U õszi értékelés Készítette: Palotai Nándor, vezetõedzõ

U õszi értékelés Készítette: Palotai Nándor, vezetõedzõ U15 2015-2016. õszi értékelés Készítette: Palotai Nándor, vezetõedzõ Helyezés: 2. Lejátszott mérkõzés: 13 Gyõzelem: 12 Döntetlen: 0 Vereség: 1 Szerzett pont: 36 Gólarány: 81:17 A nyáron olyan csapatot

Részletesebben

S A M U R A I. by Reiner Knizia

S A M U R A I. by Reiner Knizia S A M U R A I 2-4 játékos számára 10 év felett by Reiner Knizia Tartozékok: 3 x 13 db figura - Sisak, Buddha, Rizsmező 80 db jelzőlapka 20 db mind a négy színben 4 db japán karakteres paraván Játéktábla

Részletesebben

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Mönks tehetségmodellje Kreativitás ISKOLA TÁRSAK Feladat iránti elkötelezettség Átlagon felüli képességek CSALÁD Játékossá válás GENETIKA EDZŐ KÉPZÉS CSALÁD

Részletesebben

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

Játékszabály. 30min

Játékszabály. 30min 3-6 10+ 30min Játékszabály 1 Vedd meg a legjobb házakat olcsón, vedd rá az ellenfeleidet, hogy túl sokat költsenek, majd add el a házaidat minél nagyobb profitot termelve! Tartalma 30 zkártya 1-től 30-ig

Részletesebben

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke?

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke? Szerzô: Wolfgang Kramer Ki lesz az ökörkör elnöke? Játékosok száma: 2-10 fô Ajánlott: 10 éves kor felett Tartalom:104 db játékkártya, 1 db játékismertetô A JÁTÉK CÉLJA: A játékos célja az, hogy a játékos

Részletesebben

Rögbi. - 60 m fejlesztése 7.3 mp alatt - 45 mp 2 perc közötti erőkifejtés

Rögbi. - 60 m fejlesztése 7.3 mp alatt - 45 mp 2 perc közötti erőkifejtés Rögbi Évfolyam: 9-10. osztályosok Korosztály: junior II. Cél 1. A versenysport és élsporthoz szükséges testalkati tényezők, élettani összetevők optimális fejlesztésére való törekvés. 2. Terhelési összetevők

Részletesebben

A kapusnélküli támadójáték a kézilabdázásban. Dr. Ökrös Csaba Testnevelési Egyetem

A kapusnélküli támadójáték a kézilabdázásban. Dr. Ökrös Csaba Testnevelési Egyetem MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA Innovációs lehetőségek a versenyeztetésben 2018.04.12. Budapest A kapusnélküli támadójáték a kézilabdázásban Dr. Ökrös Csaba Testnevelési Egyetem Történeti előzmények 1944-től: Állandó

Részletesebben

CSAKK Open. Versenykiírása a 2017-es versenyévadra

CSAKK Open. Versenykiírása a 2017-es versenyévadra CSAKK Open Versenykiírása a 2017-es versenyévadra I. A verseny célja A Békéscsabai Darts Sportegyesület (a továbbiakban: BDSE) lehetőséget kíván biztosítani a darts sport kedvelőinek, hogy egy éves versenysorozatban,

Részletesebben

PSV AKADÉMIA 2007/2008

PSV AKADÉMIA 2007/2008 PSV AKADÉMIA 2007/2008 ISKOLA ÉS LABDARÚGÁS 1. Főállású tanulási koordinátor 2. LOOT PROJECT 3. GRADES A tanulás és a foci kéz a kézben megy! CÉLOK AZ AKADÉMIÁN Elsődleges cél A PSV számára profi játékosokat

Részletesebben

TECHNIKAI ÉS TAKTIKAI ANALÍZIS FIFA KLUB VILÁGBAJNOKSÁG JAPÁN 2006 DECEMBER 10-17

TECHNIKAI ÉS TAKTIKAI ANALÍZIS FIFA KLUB VILÁGBAJNOKSÁG JAPÁN 2006 DECEMBER 10-17 TECHNIKAI ÉS TAKTIKAI ANALÍZIS FIFA KLUB VILÁGBAJNOKSÁG JAPÁN 2006 DECEMBER 10-17 FIFA Technikai Stáb jelentése Fordította és kijegyzetelte: Bicskei Bertalan MLSZ Edzőképző vezető -1- A TORNA RÉSZTVEVŐI

Részletesebben

A foglalkozás feladatai:

A foglalkozás feladatai: Adminisztráció A foglalkozás feladatai: a játék érthetővé tétele a technikai kivitelezés és pontosságának tanítása figyelem és koncentráció fejlesztés csapat, csapatrészek feladatainak oktatása a játék

Részletesebben

II. Schönherz Csocsó Kupa versenyszabályzat

II. Schönherz Csocsó Kupa versenyszabályzat II. Schönherz Csocsó Kupa versenyszabályzat A verseny lebonyolítása A verseny folyamán a csapatokat az egyes fordulókban a "dupla kiesés" típusú versenyek szabályai alapján sorsoljuk össze. Ez a típusú

Részletesebben

Információk a Khan Wars 4.5 verzióról

Információk a Khan Wars 4.5 verzióról Információk a Khan Wars 4.5 verzióról I. Új nép hozzáadva Perzsák A perzsa nép bónuszai: - +10% fémtermelés - 10% olcsóbb Íjászok - 10% gyorsabb Ostromgép készítés - 20% több hadjárat - 20% nagyobb Fal

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL. A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről.

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL. A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről. Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2018/19. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

V E S Z P R É M M E G Y E I T E N I S Z C S A P A T B A J N O K I V E R S E N Y K I Í R Á S Megyei I., II. és Senior osztály

V E S Z P R É M M E G Y E I T E N I S Z C S A P A T B A J N O K I V E R S E N Y K I Í R Á S Megyei I., II. és Senior osztály 1 V E S Z P R É M M E G Y E I T E N I S Z C S A P A T B A J N O K I V E R S E N Y K I Í R Á S 2018. Megyei I., II. és Senior osztály 1. A csapatbajnokság (továbbiakban CSB) rendezője, célja, indulás feltételei

Részletesebben

Gyakorló szabályismereti felmérő (2016-7)

Gyakorló szabályismereti felmérő (2016-7) Gyakorló szabályismereti felmérő () 1. A mérkőzés félidei szünetében egy játékos helyet cserél a kapussal a játékvezető tájékoztatása nélkül. Az új kapus kezével megakadályoz egy gólt és a labda szögletre

Részletesebben

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2)

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2) Wie Hund und Katz! Chris Baylis játéka 2-6 játékosnak 10 éves kortól Játékötlet A játékosoknak kutyákat és macskákat kell etetniük úgy, hogy élelem-kártyákat tesznek az állatok mellé. Amíg a kutyák a csontokat

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség NB III-AS AMATŐR VÁLOGATOTTAK TORNÁJA VERSENYKIÍRÁSA

Magyar Labdarúgó Szövetség NB III-AS AMATŐR VÁLOGATOTTAK TORNÁJA VERSENYKIÍRÁSA Magyar Labdarúgó Szövetség NB III-AS AMATŐR VÁLOGATOTTAK TORNÁJA VERSENYKIÍRÁSA 2011 2012 1/2011 Tartalom 1. A torna célja... 2 2. A torna rendezője... 2 3. A torna helye és ideje... 2 4. A torna résztvevői,

Részletesebben

A bármi áron való győzelem gondolkodásmódjától határolódj el!

A bármi áron való győzelem gondolkodásmódjától határolódj el! UEFA Etikai kódex A labdarúgás etikájának kialakításában az edző személye kulcsfontosságú. Az etikával kapcsolatos felfogásuk és beállítottságuk közvetlenül hat ki játékosaik magatartására. Viselkedésüknek

Részletesebben

KENGURU ÉS S GYERMEK KUPA VERSENYKIÍRÁS 2012/2013

KENGURU ÉS S GYERMEK KUPA VERSENYKIÍRÁS 2012/2013 KENGURU ÉS GYERMEK KUPA VERSENYKIÍRÁS 2012/2013 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI

Részletesebben

Keressük a Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Kutatóközpontot

Keressük a Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Kutatóközpontot Kedves Felhasználók! Az előző körlevél óta felhalmozódott tapasztalatok alapján a következő kéréseket, illetve ajánlásokat fogalmazzuk meg a rendszer használatával kapcsolatban. Keresés % (százalék) jel

Részletesebben

I. ELTE Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Foci és Kosárlabda Kupája /versenyszabályzat/

I. ELTE Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Foci és Kosárlabda Kupája /versenyszabályzat/ I. ELTE Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Foci és Kosárlabda Kupája /versenyszabályzat/ Szakmai együttműködő partnereink: Magyar Olimpiai Bizottság Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Budapesti - Egyetemi

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség FUTSAL SZUPERKUPA Férfi felnőtt Futsal Szuperkupa versenykiírása 2015. Tartalom 1. A kupa szervezője és rendezője, a kupa típusa... 3 2. A kupa célja... 3 3. A kupa résztvevői...

Részletesebben

2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság

2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság MMS 2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság MMS Ligabajnokságot azzal a céllal hoztuk létre,hogy a Keleti régió csapatait magas színvonalon versenyeztessük! Tavalyi évben 8 csapat vesz részt a versenyeken.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS 3. SNAKE- ÉS PIN-SHOT MENTES NAPOK

VERSENYKIÍRÁS 3. SNAKE- ÉS PIN-SHOT MENTES NAPOK VERSENYKIÍRÁS 3. SNAKE- ÉS PIN-SHOT MENTES NAPOK a Budapest Csocsó Sportegyesület szervezésében SIEMAC 3. Snake-és Pin-shot Mentes Napok 2005. Február 18-19-20. Budapest PROGRAM Február 18. Péntek Február

Részletesebben

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK 2008. OKTÓBER 23-24. DEBRECEN PROGRAM A SPORTNAPOK RÉSZVEVŐI: - DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA - KECSKEMÉTI FŐISKOLA - PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM - BUDAPESTI MÜSZAKI FŐISKOLA

Részletesebben

A Magyar Kupa Csapatbajnokság versenyszabályzata

A Magyar Kupa Csapatbajnokság versenyszabályzata A Magyar Kupa Csapatbajnokság versenyszabályzata 2017-2018. I. A csapatnevezés 1. A Magyar Kupára nevezni 2017. november 10-ig lehet. A nevezést írásban kell a squash irodába eljuttatni, a nevezési díjat

Részletesebben