MDA Pro Felhasználói útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MDA Pro Felhasználói útmutató"

Átírás

1 MDA Pro Felhasználói útmutató

2 2 Q.1 Mi van a dobozban? MDA Pro Hálózati adapter Akkumulátor USB kábel Információs CD Felhasználói kézikönyv és útmutató Sztereó fülhallgató/ mikrofon Hordtáska

3 3 Készülék elsô és hátsó része Elöl nézet Hátul nézet 1 Hangszóró Zenehallgatáshoz vagy telefonáláshoz. 2 Fényképezôgép gomb Nyomja meg a Kamera indításához. Nyomja meg még egyszer fénykép készítéséhez. 3 Hangrögzítô/ Hangvezérlés Nyomja meg a hangfelvételhez vagy indítsa el a hangfelismerô programot 4 Infravörös Port Vezeték nélkül cserélhet fájlokat vagy adatokat. 5 Háttérvilágítás Nyomja meg a háttérvilágítás bekapcsolásához 6 Hangerô Csúsztassa balra vagy jobbra a hangerô állításához. 7 Hivásinditás - fogadás/ Kihangosító Nyomja meg bejövô hívás fogadásakor, vagy egy szám tárcsázásához. Nyomja meg hosszan a kihangosító bekapcsolásához 8 Bontás Nyomja meg a hívás befejezéséhez. 9 Erintôceruza és tartója 10 WCDMA Gépkocsi antenna csatlakozó Csatlakoztathatja a WCDMA telefont egy gépkocsi antennához jobb térerô eléréséhez 11 GSM Gépkocsi antenna csatlakozó Csatlakoztathatja a GSM telefont egy gépkocsi antennához jobb térerô eléréséhez 12 Kommunikációs port Ez a csatlakozó adat szinkronizálásra vagy akkumulátortöltésre használható 13 Újraindítás Az érintôceruza végét nyomja az újraindító nyílásba a készülék újraindításához 14 Fülhallgató aljzat Zenehallgatáshoz vagy a telefon fülhallgató használatához.

4 4 Készülék teteje, alja és bal oldala Felülnézet Bal oldali nézet Alulnézet

5 5 15 Ki- és bekapcsoló/ háttérvilágítás Nyomja meg a készülék vagy a háttérvilágítás ki- vagy bekapcsolásához. 16 Mikrofon 17 MMC/SD kártya vagy SDIO tartozék aljzat Beszéljen a mikrofonba hívás kezdeményezésekor vagy fogadásakor, vagy ha hangfelvételt készít. Ide csatlakoztathat memória kártyát (MMC/SD) adattárolásra. 18 Érintôképernyô Használja írásra, rajzolásra vagy kijelölésre az érintôceruzával. 19 Navigációs gomb Ezzel a többirányú gombbal fel, le, balra vagy jobbra mozoghat a menükben vagy a programleírásokban, a középsô gombbal pedig kijelölést végezhet. 20 Kamera Lencse 21 Figyelmeztetô LED 22 Fényérzékelô Jobboldali kétszínû LED: Zöld és sárga a GSM készenlét, SMS üzenet, GSM hálózati állapot, figyelmeztetés, töltés állapot kijelzésére. Baloldali kétszínû LED: Kék és zöld a Bluetooth rendszer állapotáról: bekapcsolás, adási készenlét és WLAN állapot. Ha rossz megvilágítási viszonyok között használja a készüléket, akkor automatikusan bekapcsol a billentyûzet háttérvilágítás, amikor megnyom egy billentyût. 23 Kamera Lencse 24 Hátlapzár Tólja el a hátlap eltávolításához. 25 Vaku

6 6 2 A készülék üzembe helyezése A készülék használatba vételéhez helyezzen be egy SIM kártyát és egy feltöltött akkumulátort a készülékbe. SIM kártya behelyezése Kövesse az alábbi lépéseket a szolgáltató által biztosított SIM (Subscriber Identity Module Elôfizetô azonosító egység) kártya behelyezéséhez, amely tartalmazza az Ön telefonszámát, a szolgáltatás adatait és tárolóhelyet a telefonkönyv és az üzenetek számára A SIM kártya behelyezése elôtt gyôzôdjön meg róla, hogy a készülék készenléti állapotban van. 1. Távolítsa el a hátlapot a hátlap eltávolító gomb eltolásával. 2. Nyomja lefelé a piros akkumulátor biztosítót az akkumulátor kioldásához. 3. Nyomja meg a jobb oldali biztosítót az akkumulátor kivételéhez.

7 7 4. Helyezze be a SIM kártyát a tartóba az érintkezôkkel lefelé. A levágott saroknak illeszkednie kell a tartóhoz. Finoman nyomja le és csúsztassa a helyére. 5. Helyezze vissza az akkumulátort és finoman nyomja be a helyére. 6. Tólja vissza a piros akkumulátor biztosítót az akkumulátor rögzítéséhez. 7. Helyezze vissza a fedelet, csúsztassa, majd nyomja meg finoman az alján, hogy biztosan a helyére pattanjon. Akkumulátor töltése Az új akkumulátorok csak részben vannak feltöltve. Ajánlott, hogy töltse fel az akkumulátor teljesen vagy legalább 8 órán keresztül, mielôtt használni kezdi a készüléket. A készülék be- illetve kikapcsolt állapotában is töltheti az akkumulátort. Dugja be a hálózati adaptert a készülék hátsó oldalán található Sync csatlakozóba. Ha a készülék kikapcsolt állapotban van, a töltést a Figyelmeztetô LED folyamatosan világító sárga fénye jelzi. Ha a készülék bekapcsolt állapotban van, a töltést a Figyelmeztetô LED folyamatosan világító sárga fénye és a képernyôn megjelenô töltés ikon jelzi.

8 8 A Figyelmeztetô LED zöld fénye és a feltöltve ikon jelzi a töltés befejezését. Az akkumulátort a PC USB portján keresztül is töltheti a kommunikációs kábel segítségével. Amikor az akkumulátor töltöttsége lecsökken, a képernyôn figyelmeztetés jelenik meg. Amikor ezt látja, azonnal mentse el adatait PC-s szinkronizálással vagy rögzítse azokat egy memóriakártyára és kapcsolja ki a készüléket. Addig ne kapcsolja be a készüléket, amíg nem csatlakoztatta azt külsô áramforráshoz. Készülék bekapcsolása Nyomja meg a Ki- és bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. Amikor elôször kapcsolja be a készüléket, el kell végeznie a képernyô kalibrálását. A készülék kikapcsolásához nyomja meg ismét a Ki- és bekapcsoló gombot. Telefonhívás kezdeményezése elôtt gyôzôdjön meg róla, hogy a SIM kártya be van helyezve és az akkumulátor feltöltött állapotban van. A Phone képernyô megjelenítéséhez nyomja meg a Hivásindítás / fogadás gombot, vagy érintse meg a Phone ikont a Today képernyôn.

9 3 Hang vagy Videóhívás kezdeményezése 9 Hívás kezdeményezéséhez gyôzôdjön meg róla, hogy a SIM kártya be van helyezve és az akkumulátor megfelelôen fel van töltve. A Telefon képernyô megnyitásához nyomja meg a Hivásindítás / fogadás gombot vagy érintse meg a Telefon ikont a Today képernyôn. Hanghívás kezdeményezése A Telefon képernyôn adja meg a tárcsázandó számot, majd érintse meg a Talk gombot. A hívás befejezéséhez érintse meg a End gombot. Tárcsázás képernyô Megjegyzés A másik fél képe a térerôtôl függôen 3-5 másodperc múlva jelenik meg a képernyôn. A mozgókép minôsége is függ a jel erôsségétôl. Videó hívások csak 3G lefedettség esetén lehetségesek. Videó hívás folyamatban

10 10 4 Outlook adatok szinkronizálása Az ActiveSync segítségével a készüléken lévô adatok szinkronizálhatók a PC-vel, például az Outlookban tárolt információkkal. Az ActiveSync telepítve van a készülékre, a PC-re azonban Önnek kell telepíteni, ha még nem rendelkezik a programmal. Helyezze be az Információs CD-t a PC CD meghajtójába. Kövesse a telepítési lépéseket az ActiveSync telepítéséhez. Ha befejezôdött a telepítés, csatlakoztassa a kommunikációs kábelt a készülékhez és a PC USB portjához. ActiveSync szinkronizációs varázsló Társítás létrehozásához kapcsolja be a készüléket. Amikor a PC észleli az USB kapcsolatot, elindul az ActiveSync szinkronizációs varázsló (ActiveSync Synchronisation Setup Wizard). Kövesse a képernyôn megjelenô lépéseket és jelölje ki a szinkronizálandó Outlook elemeket. PC követelmények az ActiveSync 4.x futtatásához A készülék és a PC összekapcsolásához a PC-n telepíteni kell a Microsoft ActiveSync programot. Az ActiveSync 4.0 megtalálható a telepítõ CD-n és az alábbi operációs rendszerekkel és alkalmazásokkal kompatibilis: Microsoft Windows 2000 Service Pack 4 Microsoft Windows XP Professional x64 Edition Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 Microsoft Office 97, kivéve Outlook Microsoft Windows Server 2003 IA64 Edition Service Pack 1 Microsoft Office 2000 Microsoft Windows Server 2003 x64 Edition Service Pack 1 Microsoft Office XP Microsoft Windows XP Professional Service Packs 1 és 2 Microsoft Office 2003 Microsoft Windows XP Home Service Packs 1 and 2 Microsoft Internet Explorer 4.01 vagy késõbbi (szükséges) Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005 Microsoft Systems Management Server 2.0 Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Microsoft Outlook 98, Microsoft Outlook 2000 and Microsoft Outlook XP, and Microsoft Outlook 2003 üzenet és együttmûködõ kliens.

11 5 fiók beállítása 11 Az Ön Outlook fiókja néhány egyszerû lépéssel beállítható. Be kell állítani egy fiókot, amelyet az Internet szolgáltatója (ISP) biztosít vagy egy VPN kiszolgálón keresztül ér el (jellemzôen a munkahelyi fiókok) az küldéshez és fogadáshoz. fiók beállítása 1. Érintse meg Start > Messages > Messaging. 2. Érintse meg Menu > Tools > New Account. 3. Adja meg az címét és érintse meg Next. Az automatikus beállítás varázsló megpróbálja letölteni a szükséges kiszolgáló beállításokat, hogy ne kelljen kézzel megadnia. 4. Az automatikus beállítás befejezése után érintse meg Next. 5. Adja meg a nevét (a nevet ami megjelenik, ha t küld valakinek) és a jelszavát. fiók beállítása Megjegyzés Az Üzenetek program elérhetô a gyorsindítás panel Messages ikonjának megérintésével vagy a Today képernyôn az Messages fülrôl.

12 12 fiók beállításához az Wiz programot is használhatja. fiók létrehozása wiz segítségével 1. Érintse meg a Start > Messages > Wiz ikont. Figyelem Az Wiz a Today képernyô Messages ikonán, illetve a Today képernyô Messages fülén is közvetlenül elérhetô. 2. Megjelenik az üdvözlô képernyô. A Next megérintésével tovább léphet. 3. Megjelenik a Szerzôi jog és liszenszelés tájékoztatója. A Next megérintésével tovább léphet. 4. Adja meg címét, majd a Next megérintésével tovább léphet. Figyelem A Cancel megérintésével bármikor kiléphet a telepítés közben. 5. Adja meg az Internet-szolgáltatója nevét, bejövô címét, a felhasználói nevet és jelszót, és a kiszolgáló típusát a megfelelô mezôbe. A Next megérintésével tovább léphet. 6. Adja meg a kimenô címet és hitelesítési információkat a megfelelô mezôben. A Next megérintésével tovább léphet. 7. A Done megérintésével befejezi a beállítások létrehozását, és kilép az alkalmazásból. Már készen van az üzenetei fogadásához, amit el is kezdhet a Today képernyôn a Messages ikon megérintésével.

13 6 Üzenet küldése 13 A készülék képes , SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására, amíg csatlakozik a hálózatra. Szöveges üzenetek (SMS) csak mobiltelefonszámokra küldhetôek, MMS üzenetek pedig mobiltelefonszámokra és címekre is. Üzenet összeállítása és küldése 1 Az üzenet mappa listában érintse meg Menu > Switch Accounts és válasszon egy fiókot. 2. Érintse meg New. 3. Adja meg a címzettek címét vagy mobiltelefonszámát pontosvesszôvel elválasztva. A Contacts eléréséhez érintse meg a To gombot. 4. Írja meg az üzenetet. Általános üzenetszövegek gyors beszúrásához érintse meg Menu > My Text, majd válassza ki a megfelelô üzenetet. 5. Helyesírás ellenôrzéséhez érintse meg Menu > Spell Check. 6. Érintse meg Send. Megjegyzés: SMS és MMS üzenet kizárólag abban az esetben küldhetõ, ha a készülék kapcsolódik a GSM/WCDMA hálózathoz. üzenetek csak abban az esetben küldhetõk, ha a készülék képes kapcsolódni az Internethez. (pl.: GSM/WCDMA hálózaton, WLANon, USB/Bluetooth kapcsolattal a számítógépen keresztül, stb.) Üzenet mappák

14 14 7 Böngészés az Interneten A készülék olyan hatékony hálózati funkciókkal rendelkezik, melyek segítségével kapcsolódhat az Internetre. Internet Explorer használata 1. Érintse meg Start > Internet Explorer. 2. A kijelzô felsô részén megjelenô címsorba írja be a kívánt címet. Nyomja meg a lefelé nyíl billentyût az elôzôleg beírt címek megjelenítéséhez. 3. Nyomja meg az Go to gombot, hogy a megadott címre ugorjon. 4. Nyomja meg a Back gombot az elôzô oldalra ugráshoz. 5. Érintse meg Menu > Refresh az aktuális weboldal frissítéséhez. 6. Érintse meg Menu > Home a kezdôlapra való visszalépéshez 7. Érintse meg Menu > Favorites, és válassza ki a megjeleníteni kívánt kedvencet. Ha a böngészés közben szeretné kedvenceit bôvíteni, lépjen a megfelelô oldalra és érintse meg Menu > Add to Favorites, vagy hosszan érintse meg a kijelzôt majd válassza a Add to Favorites pontot a helyi menübôl. Megjegyzés Alapértelmezésben az Internet Explorer indításával a T-mobile Magyarország WAP oldala jelenik meg, ahol részletes információkat találhat a T-Mobile termékekrôl és szolgáltatásokról és egyéb érdekes T-mobile ajánlatokról. Mobil Internet Explorer

15 8 Fényképezô és videókamera használata 15 A készülék beépített fényképezôgépével és videókamerájával egyszerûen készíthet fényképet vagy hanggal kísért videófelvételt. A készülék két beépített kamerával rendelkezik, egy fô kamerával ( ) és egy másodlagos kamerával ( ) a képek és videók rögzítéséhez. A fô kamera teljes képernyôs felbontással rendelkezik, míg a másodlagos kamera felbontása méretre korlátozott. A kameramódok valamelyikének bekapcsolásához válasszon az alábbiak közül: Érintse meg Start > Camera. Nyomja meg a CAMERA billentyût a készüléken. Állókép rögzítése Nyomja meg a CAMERA billentyût vagy az ENTER billentyût a NAVIGÁCIÓS gombon. Videóklip rögzítése Nyomja meg a CAMERA billentyût vagy az ENTER billentyût a NAVIGÁCIÓS gombon a felvétel elindításához. A befejezéshez nyomja meg ismét az ENTER vagy a KAMERA billentyût. A Kamera képernyôbôl való kilépéshez érintse meg. Képek & Videók gyûjteményének használata Érintse meg Start > Programs > Pictures & Videos. A Képek & Videók gyûjteménye összegyûjti és rendbe szedi a készüléken található BMP, JPEG, AVI és MP4 formátumú képeket és videókat. Megtekintheti és lejátszhatja a készüléken lévô képeket és videókat. A képeket vetítésként is megtekintheti, elküldheti azokat infrán, en, szerkesztheti vagy beállíthatja a Today képernyô háttereként.

16 16 9 Információ bevitele A Beviteli panel automatikusan elérhetôvé válik, ha olyan mezôbe lép, ahol szöveget vagy számokat kell megadni. A Beviteli panelen számos beviteli módszer kínálkozik. Alapértelmezésben a Beviteli Panel ikonként látszik a Menü sávon. Az ikon jelzi, hogy melyik beviteli módszer az aktív. A nyíl megérintésével láthatóvá válik a beviteli lehetôségek listája. Beviteli panel megjelenítése/elrejtése Érintse meg a Beviteli panel ikont a menü sávon. Ikon Az aktív beviteli módszer az alábbi Virtuális billentyûzet Betû vagy szimbólum felismerô (Letter Recognizer vagy Block Recognizer.) Számbillentyûk Transcriber (ha elérhetô) Megjegyzés Természetesen használhatja a készülék beépített billentyûzetét is információbevitelre, ahogyan az asztali számítógépen már megszokta.

17 10 Állapot jelzô ikonok 17 Az alábbi állapotjelzô ikonok jelenhetnek meg a készüléken: Csengetés bekapcsolva Csengetés kikapcsolva Rezgéses hívásjelzés Akkumulátor töltöttség Akkumulátor töltöttsége alacsony Akkumulátor töltöttsége nagyon alacsony Akkumulátor kimerült Akkumulátortöltés Kapcsolat aktív Kapcsolat nem aktív Szinkronizálás folyamatban Szinkronizációs hiba Maximális térerô Alacsony térerô A rádió adóvevô ki van kapcsolva Roaming Új hangüzenet Hanghívás Hanghívás folyamatban Adathívás folyamatban Hívás átirányítva Hívás tartva Nem fogadott hívás SIM kártya nem található Bluetooth GPRS monitor aktív GPRS elérhetô GPRS használata

18 18 SIM kártya nem található WLAN bekapcsolva WLAN kikapcsolva WLAN adathívás Új vagy szöveges üzenet (SMS) A készülékben érvényes SIM kártya van, és második generációs hálózathoz (pl. GPRS) kapcsolódik A készülékben érvényes SIM kártya van, és harmadik generációs hálózathoz (pl. WCDMA vagy CDMA EVDO) kapcsolódik Nem látható további jelzések Érintse meg az ikonok megjelenítéséhez.

19 11 A készülék testreszabása 19 Testreszabhatja a készülékét a saját ízlése szerint és beállíthatja a dátumot és idôt az aktuális idôzónának megfelelôen. Today képernyô testreszabása 1. Érintse meg Start > Settings > Today. 2. Az Appearance fülön válassza ki a Today képernyô hátterének témáját. 3. Az Items fülön jelölje ki a Today képernyôn megjelenítendô elemeket. Megjegyzés Az elemek sorrendjének megváltoztatásához érintse meg az elemet és nyomja meg Move Up vagy Move Down.. Start menü testreszabása Kiválaszthatja, hogy mely elemek jelenjenek meg a Start menüben. 1. Érintse meg Start > Settings > Personal fül > Menus. 2. Jelölje be azokat az elemeket, amelyeket a Start menüben látni kíván. Legfeljebb 7 elemet jelölhet meg. Dátum és idô beállítása 1. Érintse meg Start > Settings > System fül > Clock & Alarms. 2. Válassza ki a megfelelô idôzónát és állítsa be a dátumot és az idôt.

20 20 12 Készülék biztonságának növelése A készülékben két fajta védelem található. A telefon PIN (personal identification number személyes azonosító kód) kóddal védhetô a jogosulatlan használattal szemben. Továbbá jelszavas védelemmel korlátozhatja a hozzáférést a készülék bármely részéhez. Az elôbbi PIN kódot a mobil szolgáltató biztosítja Önnek, a PIN kód a késôbbiekben megváltoztatható. A saját jelszavát pedig akkor hozza létre, amikor használatba veszi a készüléket. A Telefon védelme PIN kóddal 1. A Telefon képernyôn érintse meg Menu > Options > Phone fül. 2. Érintse meg Require PIN when phone is used. A PIN kód megváltoztatásához érintse meg, Change PIN. Megjegyzés Vészhívások bármikor kezdeményezhetôk PIN kód beírása nélkül is. A készülék jelszavas védelme Az adatainak hatékonyabb védelme érdekében beállítható, hogy a készülék minden bekapcsoláskor jelszót kérjen. 1. Érintse meg Start > Settings > Personal fül > Password. 2. Jelölje be a Prompt if device unused for mezôt, és a jobb oldali mezôben állítsa be, hogy mennyi ideig kell a készüléknek kikapcsolt állapotban lenni a jelszókéréshez. A Password type mezôben állítsa be a használandó jelszótípust. Adja meg a jelszót és amennyiben szükséges erôsítse meg.

21 Amennyiben a készülék hálózathoz csatlakozik, erôteljes jelszót használjon a hálózat védelmében. 3. Az Hint fülön írjon be egy kifejezést, amely emlékeztetni fogja a jelszóra, de mások számára nem segít a jelszó kitalálásában. Az utalás akkor jelenik meg, ha négyszer rossz jelszót ad meg egymás után. 4. Érintse meg OK. A készülék következô bekapcsolásakor meg kell adnia a jelszót. Jelszó beállítások 21 Megjegyzés Minden alkalommal, amikor rossz jelszót ad meg, a készülék egyre hosszabb idô múlva reagál, amíg már úgy tûnik, hogy nem válaszol. Ha elfelejtette a jelszavát, követnie kell a Felhasználói kézikönyvben található utasításokat a memória törlésére, hogy használni tudja a készüléket.

22 22 13 További információk További információkat a Felhasználói kézikönyvben talál vagy a készüléken érintse meg Start > Help.

Qtek 9100 Gyors Kezelési Útmutató

Qtek 9100 Gyors Kezelési Útmutató Qtek 9100 Gyors Kezelési Útmutató 1. oldal Q.1 Mi van a dobozban? Hálózati adapter Akkumulátor Getting Started CD USB Kábel Fejhallgató Pocket PC Telefon Felhasználói kézikönyv és Gyors kezelési útmutató

Részletesebben

Qtek 9000. Gyors Kezelési Útmutató

Qtek 9000. Gyors Kezelési Útmutató Qtek 9000 Gyors Kezelési Útmutató 2 Q.1 Mi van a dobozban? Hálózati adapter Akkumulátor Getting Started CD USB Kábel Pocket PC Telefon Fejhallgató Felhasználói kézikönyv és Gyors kezelési útmutató 3 Elöl

Részletesebben

A PDA telefon személyre szabása

A PDA telefon személyre szabása A PDA telefon személyre szabása A. A Today képernyő megváltoztatása Kattintson a Start > Settings > Personal fül > Today (Start > Beállítások > Személyre szabás fül > Today) menüpontra. B. Dátum és idő

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

Pocket PC telefon Használati útmutató

Pocket PC telefon Használati útmutató Pocket PC telefon Használati útmutató Copyright RRC Hungary Kft. 2006 RRC Hungary Kft. - 1135 Budapest Frangepán u. 28-32. Telefon: + 36 1 236 9000 Minden jog fenntartva. A jelen dokumentum tartalma sem

Részletesebben

Az eszköz személyre szabása. Az eszköz biztonsági beállításai

Az eszköz személyre szabása. Az eszköz biztonsági beállításai Az eszköz személyre szabása A. A Today képernyő hátterének megváltoztatása Kattintson a Start > Settings > Personal fül > Today (Start > Beállítások > Személyre szabás fül > Today) menüpontra. B. Dátum

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

Az eszköz személyre szabása. Az eszköz biztonsági beállításai

Az eszköz személyre szabása. Az eszköz biztonsági beállításai Az eszköz személyre szabása A. A Today képernyő hátterének megváltoztatása Kattintson a Start > Settings > Personal fül > Today (Start > Beállítások > Személyre szabás fül > Today) menüpontra. B. Dátum

Részletesebben

Ismerkedés a MyPal készülékkel. Kezelőszervek a hátlapon

Ismerkedés a MyPal készülékkel. Kezelőszervek a hátlapon Ismerkedés a MyPal készülékkel Kezelőszervek az előlapon Kezelőszervek az oldalon Kezelőszervek a hátlapon Kezelőszervek a készülék tetején Kezelőszervek a készülék alján A MyPal készülék beüzemelése Mielőtt

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv NannyCam V24 Felhasználói 1 Kézikönyv A csomag tartalma: Szülő egység (kijelzővel) + hálózati adapter Gyermek egység (kamerával) + hálózati adapter Felhasználói kézikönyv Gyermek egység felépítése: 1.

Részletesebben

Pocket PC telefon. Használati útmutató

Pocket PC telefon. Használati útmutató HTC TyTN Pocket PC telefon Használati útmutató 1 Tartalomjegyzék 1. A doboz tartalma...3 2. A telefonkészülék...4 3. Üzembe helyezés...8 4. Hívás kezdeményezése...11 5. Szinkronizáció az Outlook adataival...12

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) AZ ELŐADÁS TELJES ANYAGA MEGTALÁLHATÓ AZ OTH HONLAPJÁN! ACER Aspire E 15 15,6

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv 1 A csomag tartalma Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlót választotta! A kezdés egyszerű. Bázisállomás Bázisállomás tápadaptere 100%-ban vezeték nélküli kamerák UTP hálózati kábel

Részletesebben

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ Kamera áttekintése Lencse Mikrofon OLED képernyő Akkumulátorfedélkioldó LED jelzőfény Hangszóró Sztenderd 1/4"-os rögzítési pont Kioldó/Enter gomb Bekapcsolás/Mód váltása gomb Micro-USB

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1 Kezdõ lépések Nokia N93i-1 A készülék gombjai és részei összecsukott mód 2. kiadás HU, 9253949 Típusszám: Nokia N93i-1. A további hivatkozásokban Nokia N93i néven szerepel. 1 A fõ kamera és az objektív.

Részletesebben

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847 DOUBLEPHONE Two phones in one MT847 Használati útmutató Elölnézet Alulnézet Mikrofon Hangszóró OK gomb. Zseblámpa be/ kif (3mp.) Navigációs gombok: bal/ jobb/fel/le/ok Töltő aljzat Felülnézet USB aljzat

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Owner s Guide December 6, 2010 NSOG-1.0-100 Legal 2 2 Jogi nyilatkozat A szerzői jogok tulajdonosa: 2011 Google Inc. Minden jog fenntartva. Copyright 2010 Google Inc. All rights

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry Glover Electric kft. www.visiotech.hu Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian Windows mobile Android IPhone Blackberry 1.Symbian Operációs Rendszer 1. Először telepítenie kell a

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Készülék informácók Készülék hardverének bemutatása.

Készülék informácók Készülék hardverének bemutatása. Készülék informácók Készülék hardverének bemutatása. Szám Tétel Funkciók 1 Earphone jack 2 Power Használjon headset-et a kézmentes telefonbeszéletéshez és zenehallgatáshoz. Tartsa lenyomva néhány másodpercig

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját.

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját. A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, 2000, Me, and 98SE Kezdő lépések DSM-320 Vezeték nélküli Médialejátszó A következőkre lesz szüksége: Windows XP, 2000, Me vagy 98SE, 500MHz-es

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Üzembe helyezési útmutató Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211337, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei 8 Érintőképernyő 9 Másodlagos kamera 10 Hangerő/Nagyítás gomb 11 Média gomb 12 Képernyő-

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató www.concorde.hu Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD20 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma A hálózati (220V)

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ MD-300 USB ADSL MODEM Termékismertetõ A. Tápfeszültség kijelzõ (be: USB-hez csatlakoztatva és a PC be van kapcsolva / ki: nincs csatlakoztatva vagy a PC ki van kapcsolva. B. ADSL LINK jelzõfény (villog:

Részletesebben

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató CMP-WIFIFIND10 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató *A Wi-Fi Detektor feltöltése: 1. Vegye le a

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

Bluetooth. A Bluetooth kommunikációs adapter beállítása. Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre. Felhasználói kézikönyv

Bluetooth. A Bluetooth kommunikációs adapter beállítása. Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre. Felhasználói kézikönyv A kommunikációs adapter beállítása Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre Felhasználói kézikönyv Használat előtt kérjük, alaposan olvassa el ezt az útmutatót 2 Tartalomjegyzék 1. A kommunikációs

Részletesebben

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK 0. Gyors telepítés...3 1. Bevezetés...4 1.1 Áttekintés...4 1.2 Fő jellemzők...4 1.3 Alkalmazási

Részletesebben

myphone 2015. Minden jog fenntartva. myphone HaloX Használati útmutató

myphone 2015. Minden jog fenntartva. myphone HaloX Használati útmutató Használati útmutató 1 csomag tartalma: Használat előtt ellenőrizze a csomag tartalmát: készülék, akkumulátor, töltő, töltő állomás, microusb kábel, használati útmutató, Amennyiben valamely tartozék hiányzik,

Részletesebben

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása

A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása A Microsoft Outlook 2003 levelezés beállítása 1. Program megnyitása Nyissa meg a Microsoft Outlook 2003-at, mely általában a Start menü Minden program/programok menü Microsoft Office menü listájában megtalálható.

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

Sony Ericsson S312. Üzenet küldése Menü Üzenetek Új üzenet írása Szöveges üzen. Üzenet küldése Menü Üzenetek Új üzenet írása Képüzenet Lehető.

Sony Ericsson S312. Üzenet küldése Menü Üzenetek Új üzenet írása Szöveges üzen. Üzenet küldése Menü Üzenetek Új üzenet írása Képüzenet Lehető. Tisztelt Ügyfelünk! A Sony Ericsson S312 multimédiás készülékével a kommunikáció számos formáját választhatja és sok érdekes, illetve hasznos információhoz juthat, vagy akár játékokat tölthet le. A T-Mobilenál

Részletesebben

NINJA kezelői program letöltése és installálása

NINJA kezelői program letöltése és installálása NINJA kezelői program letöltése és installálása A regisztrálás, illetve feltöltés után Ön kapott egy e-mailt tőlünk, melyben leírtuk Önnek a szolgáltatás eléréséhez nélkülözhetetlen, fontos adatokat. A

Részletesebben

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU Kezdő lépések Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei (telefon mód) Típusszám: Nokia N95-1. A továbbiakban Nokia N95 néven szerepel. 1 Fõkapcsoló 2 és választógombok a parancsok

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

http://www.counterpath.com/x-lite-download.html

http://www.counterpath.com/x-lite-download.html Az RLAN Internet által biztosított VOIP telefonszolgáltatáshoz kapcsolódóan cégünk a CounterPath cég termékét az X-Lite program, ingyenesen letölthet verzióját ajánlja. z X-Lite program letölthet a következ

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv 1 Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlo Q Plust választotta! A kezdés egyszerű. 2 3 A csomag tartalma Az új kamera csatlakoztatásának 3 módja Arlo Q Plus kameráját három különböző

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

REM Trade Hungary Kft. Budapest III.1036 Lajos utca 129.

REM Trade Hungary Kft. Budapest III.1036 Lajos utca 129. Használati útmutató Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy a top5.hu által forgalmazott Meitrack MT90 típusszámú nyomkövető egységre esett a választása. Kérjük, hogy az első üzembe helyezést megelőzően figyelmesen

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

1. Gombok és funkciók

1. Gombok és funkciók Kezelési útmutató 1. Gombok és funkciók 1. Első kamera 2. Hangerő + gomb 3. Hangerő - gomb 4. Hátoldali kamera 5. Fülhallgatóaljzat 6. SIM-kártya nyílása 7. Főkapcsoló és zár gomb 8. Áramkábel (DC-bemenet)

Részletesebben

Motorola Phone Tools. Első lépések

Motorola Phone Tools. Első lépések Motorola Phone Tools Első lépések Tartalom Minimális követelmények... 2 Telepítés előtt Motorola Phone Tools... 3 A Motorola Phone Tools telepítése... 4 Mobileszköz telepítése és beállítása... 5 Online

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv A csomag tartalma Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlót választotta! A kezdés egyszerű. 100%-ban vezeték nélküli kamera Mágneses fali tartó 1, 2 vagy 3 lítiumelem Rögzítőcsavar

Részletesebben

MAGYAR. Android 4.0 vagy újabb, vagy ios 5.0 vagy újabb operációs rendszerű készülék. WiFi útválasztó.

MAGYAR. Android 4.0 vagy újabb, vagy ios 5.0 vagy újabb operációs rendszerű készülék. WiFi útválasztó. IP kamera Bevezetés: MAGYAR Szem előtt tarthatja tulajdonát és értékeit ezzel a ténylegesen Plug & Play IP kamerával. Könnyen és egyszerűen használatba vehető, nem kell konfigurálni. Az ingyenes ucare

Részletesebben

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység:

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység: GGMM M4 Használati útmutató M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma M4 hangszóró + PU bőr vállpánt + AC táp adapter + AUX audió kábel + + használati útmutató + garanciajegy Kezelő egység: POWER

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS VOYAGER 510-USB BLUETOOTH HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS VOYAGER 510-USB BLUETOOTH HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS VOYAGER 510-USB BLUETOOTH HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Csomag tartalma

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató. 1 Csatlakoztassa! 2 Bevezetés 3 Jó szórakozást! CD290 CD295

Rövid üzembe helyezési útmutató. 1 Csatlakoztassa! 2 Bevezetés 3 Jó szórakozást!   CD290 CD295 Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome CD290 CD295 Rövid üzembe helyezési útmutató 1 Csatlakoztassa! 2 Bevezetés 3 Jó szórakozást! A doboz tartalma

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 5x vagy Netscape Navigator 4x) beállítható. DI-604 Express EtherNetwork Szélessávú Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a routert

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení UMAX VisionBook 8Wi Használati útmutató ásti balení Csomag tartalma A csomag a következőket tartalmazza: Táblagép USB kábel Hálózati adapter Táblagép leírása Név Funkció 1. Audio port (3.5 mm) Fülhallgató,

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD485) Bázisállomás (CD480) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni a kívánt

Részletesebben

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése 5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és végezd el lépéseit! A laborgyakorlat során a Windows XP operációs rendszert fogjuk telepíteni. Szükséges eszközök

Részletesebben

http://www.counterpath.com/x-lite-download.html

http://www.counterpath.com/x-lite-download.html Az RLAN Internet által biztosított VOIP telefonszolgáltatáshoz kapcsolódóan cégünk a CounterPath cég termékét az X-Lite program, ingyenesen letölthet verzióját ajánlja. z X-Lite program letölthet a következ

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii i9. Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv. Rii i9. Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i9 Vezetéknélküli Billentyűzet TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Rendszerkövetelmények 3. A csomag tartalma 4. Készülék telepítés 5. Szoftver telepítés - Microsoft Windows Mobile

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát)

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát) A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G122 AirPlus G Nagysebességű 802.11g USB Vezeték nélküli Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Pocket PC telefon. Használati útmutató

Pocket PC telefon. Használati útmutató Pocket PC telefon Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. A doboz tartalma...3 2. A telefonkészülék...4 3. Üzembe helyezés...8 4. Hívás kezdeményezése...11 5. Szinkronizáció az Outlook adataival...12 6.

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF420 BDV-EF220 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF220 BDV-EF420 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása BDV-EF420 2 A tv-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

MDA Pro Felhasználói Kézikönyv

MDA Pro Felhasználói Kézikönyv MDA Pro Felhasználói Kézikönyv 2 Kérjük, a készülék üzembe helyezése elôtt olvassa el a Felhasználói kézikönyvet! A Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Windows Server, Windows Mobile, ActiveSync, Excel,

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 409917-211 2006. május Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1 A készülék jellemzői: Nagysebességű video processzor Magas érzékenységű ¼ CMOS érzékelő Képfelbontás 300k Pixel Forgatás és döntés (Pan&Tilt) Optimalizált MJPEG video tömörítés Több felhasználó vezérlés

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj Köszönjük, hogy az EVOLVE 4000HD v2 Sport kamerát választotta. - Kérjük, mielőtt a terméket a használatába venné, olvassa el a jelen használati útmutatót, a készülék helyes használata érdekében. - Kérjük,

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben