POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/1996. (III. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/1996. (III. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE"

Átírás

1 0 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/1996. (III. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről, a szervezett köztisztasági szolgáltatás kötelező igénybevételéről (A módosításokkal egységes szerkezetben) 6/2000. (II. 08.) Önk. sz. rendelet szövege vastagított betűvel, aláhúzva jelölt. 17/2000. (IX. 12.) Önk. sz. rendelet szövege aláhúzott dőlt betűvel jelölt. 16/2001. (XII. 14.) Önk. sz. rendelet szövege dőlt betűvel jelölt. 12/2002. (VII. 02.) Önk. sz. rendelet szövege nagyméretű, vastagított betűvel jelölt. A 12/2003.(XII.17.)Önk.sz. rendelet szövege ritkított betűvel jelölt.(a 2. sz. mellékletben foglaltakat változtatta.) A30/2004.(XII.08.)Önk.sz. rendelet szövege vastagított, dőlt betűvel jelölt. A 16/2005.(XI.30.)Önk.sz. rendelet szövege vastagított ritkított betű vel jelölt (2.sz. mellékletben foglaltakat változtatta.)

2 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/1996. (III. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről, a szervezett köztisztasági szolgáltatás kötelező igénybevételéről A Képviselő-testület a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. tv. és az egyes helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló évi XLII. tv., valamint a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. tv ban kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja. I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. A rendelet célja azoknak a helyi szabályoknak a megállapítása, amelyek biztosítják a város köztisztaságával összefüggő feladatok eredményes végrehajtását, a köztisztasági és hulladékgazdálkodási szolgáltatás ellátásának és igénybevételének rendjét. 2.. E rendelet hatálya a Város közigazgatási területére terjed ki. 3.. A rendelet hatálya a Város közigazgatási területén kiterjed a magánszemélyekre, jogi személyekre, gazdasági társaságokra, társasházakra, egyéb szervezetekre, illetve a magánszemélyek jogi személyiséggel nem rendelkező személyi egyesülésére, egyéni vállalkozókra. 4.. Nem terjed ki a rendelet hatálya arra a hulladékra, ami nem minősül települési szilárd és folyékony hulladéknak.

3 3 5.. (1) A képviselő-testület a város területén a települési szilárd és folyékony hulladék összegyűjtését, elszállítását és ártalommentes elhelyezését szervezett helyi közszolgáltatás útján biztosítja. A fenti közszolgáltatást a helyi közszolgáltatással ellátott területen lévő ingatlan tulajdonosa, használója, bérlője (továbbiakban együtt: tulajdonos) az ingatlanon keletkező szilárd és folyékony elhelyezéséről a jelen önkormányzati rendeletben meghatározott módon a közszolgáltatás igénybevétele útján köteles gondoskodni. (2) A tervezett közszolgáltatást a tulajdonos köteles igénybe venni, és a jelen rendelet szerinti díjat a szolgáltatónak megfizetni. 6.. A köztisztaság megőrzésében mindenki köteles hathatósan közreműködni, és a települési környezet szennyeződését, fertőzését eredményező tevékenységtől, illetőleg magatartástól tartózkodni. II. FEJEZET AZ INGATLANOK ÉS KÖZTERÜLETEK TISZTÁNTARTÁSA 7.. (1) Az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni: a.) az ingatlan előtti járda (járda hiányában 1 m széles területszám, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület), továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztántartásáról, szemét- és gyommentesítéséről, hó eltakarításáról, és síkosság-mentességről. b.) A járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai tisztántartásáról. c.) Tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló terület tisztántartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról. d.) A beépítetlen telekingatlan tisztántartásáról és gyommentesítéséről. e.) A telekingatlanról a járdára és az úttest fölé nyúló ágak és bokrok megfelelő nyeséséről. (2) Két szomszédos terület, épület közötti közforgalmi területsáv vagy átjáró esetében a tisztántartási kötelezettség a tulajdonosok között fele-fele arányban oszlik.

4 4 (3) Az üzletek és egyéb elárusítóhelyek, vendéglátó egységek, intézmények és szolgáltató egységek előtti járdaszakaszt, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes területet a nyitva tartás ideje alatt a tulajdonos köteles tisztántartani. (4) A kereskedelmi, vendéglátó ipari és szolgáltató létesítmények üzemeltetői a kirakatot kötelesek tisztán tartani és a kirakatokat az üzlet profiljának, jellegének megfelelően áru bemutatására használni. (5) Az ingatlan előtti járdát a tulajdonos naponta, mind a téli mind a nyári időszakban legkésőbb reggel 7 óráig köteles letakarítani, és az összegyűjtött háztartási hulladékot elszállítani. (6) A közterületek tisztántartása nappal és éjszaka időbeni korlátozás nélkül végezhető. (7) Beépítetlen vagy időszakosan használt ingatlan tulajdonosa az utca felől látható táblát köteles elhelyezni, amelyben a köztisztasági kötelezettség megállapítása céljából fel kell tüntetni a tulajdonos vagy használó nevét és címét. (8) A közterület rendeltetéstől eltérő célra (árusítás, építési- szerelési munka, stb.) történő használata esetén a használattal érintet terület közvetlen környezetét a használó köteles tisztántartani. (9) A tulajdonos a belterületen lévő udvart, kertet köteles rendben tartani, gondozni. 8.. (1) A közterületen bárminemű burkolat (térburkolat, úttest, járda stb.) felbontása csak a Polgármesteri Hivatal, az országos közúthálózatba tartozó utak tekintetében a területileg illetékes Közúti Igazgatóság hozzájárulásával az abban foglalt feltételek betartásával történhet. (2) Az építési és bontási, valamint a felújítási munkálatok helyét szükség esetén a környező közterülettől el kell zárni. Amennyiben a munkálatok végzése során építési törmelék, illetve hulladék anyag keletkezik, úgy azt folyamatosan legkésőbb a munka befejezésétől számított 48 órán belül el kell szállítani, és a közterületet helyre kell állítani, illetőleg meg kell tisztítani. 9.. (1) Az ingatlan tulajdonosok a közterületi sávok feltakarításából keletkező szemetet, kerti hulladékot, a háztartási hulladékot a háztartási hulladékgyűjtő tartályban kötelesek elhelyezni. Amennyiben a szokásos mennyiségnél több szemét keletkezik, annak elszállításáról a tulajdonos köteles gondoskodni. (2) Tilos a helyiségek és területsávok feltakarításából keletkezett szennyeződést, szennyvizet a közterületre a csapadékelvezető rendszerbe beleseperni, illetőleg beleönteni. Tilos szennyvizet, szennyezett vizet magánterületről a közterületre engedni.

5 (1) A kocsibejárók és gyalogos bejárók előtt a tulajdonos köteles a Polgármesteri Hivatal műszaki ügyintézője által javasolt csőáteresszel ellátott bejáratot létesíteni úgy, hogy ott a csapadékvíz szabadon elfolyhasson. (2) A csőátereszek szükség szerinti karbantartását és felújítását a tulajdonos köteles elvégezni, hogy a vízelfolyás biztosított legyen. (3) A tulajdonos a telke előtti úttesten, közterületen felgyülemlett csapadékvizet köteles az árokba levezetni. (4) Aki a Közúti Igazgatóság és az Önkormányzat kezelésében lévő közútra csatlakozást, kocsibehajtást, átereszt, parkolót kíván létesíteni, a munkák megkezdése előtt köteles beszerezni a közút kezelőjének hozzájárulását (1) Mindennemű anyag szállításánál ügyelni kell arra, hogy a közterület be ne szennyeződjék. Ha bármilyen szállítmány fel- vagy lerakásnál, vagy szállítás alatt a közterület beszennyeződik, a szállító köteles azt a fel- vagy lerakás elvégzése után, illetőleg a szállítás során nyomban megtisztíttatni. (2) Építési munkálatoknál, illetőleg egyéb közterület használata során a fákat, valamint a közterületi létesítményeket védőburkolattal kell körülvenni. A rongálódásból keletkezett kárt annak okozója köteles megtéríteni. (3) Közterületen gépjárművek mosása erre alkalmas helyen csak karosszéria-mosással és mosószer használata nélkül, illetőleg a környezetre nem káros mosószerrel végezhető. Az alvázmosás tilos. A mosással okozott szennyeződést és csúszásveszélyt haladéktalanul meg kell szüntetni. Tömegközlekedési útvonalakon és az útvonalak mentén gépjárművek mosása tilos (1) Közkutak gépkocsi mosásra, gazdasági célú vízvételezésre nem vehetők igénybe. (2) Szórakozóhely, vendéglátóipari egység, kereskedelmi üzlethelyiség, kerthelyiség és más elárusítóhely előtti járdaszakaszon és közterületen, a közterülethez közvetlenül kapcsolódó kapualjban, átjáróban a szeszesital fogyasztása tilos. Ezen tilalom nem vonatkozik a vendéglátóipari helyiségek kerthelyiségeire, és azokra az ünnepekre, alkalmakra, amikor az illetékes hatóság az utcai nyílt- és mozgóárusítást engedélyezte (1) Vásárok, sport- és egyéb rendezvények tartása idején a rendezvény szervezője köteles gondoskodni a várható forgalomnak megfelelő számú illemhely biztosításáról, üzemeltetéséről, valamint a rendezvény ideje alatt és azt követően a terület tisztántartásáról.

6 6 (2) Úttestet, járdát és egyéb közterületet bármiféle szeméttel beszennyezni tilos. (3) Az ebek által okozott szennyezés eltakarításáról az eb sétáltatója haladéktalanul köteles gondoskodni. (4) Az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlan előtt hótól, jégtől, ónos esőtől síkossá vált járdaszakaszt (szükség esetén naponta többször is) síkosságtól mentesíteni. (5) Hólerakást tilos elhelyezni: - útkereszteződésben, - útburkolati jeleken, - járdasziget és a járda közé, - a tömegközlekedésre szolgáló jármű megállóhelyénél, - közszolgáltatási felszerelési tárgyra (vízelzáró csap, gáz és egyéb közlétesítmény pl. lámpaoszlop, hirdetőoszlop, stb. köré), - kapubejárat elé, annak szélességében (6) Síkosság elleni védekezéshez a környezetkímélő anyagokon kívül (homok, salak) klorid tartalmú (konyhasó) fagyáscsökkentő szer használata csak úgy alkalmazható, hogy a vegyszer egyszeri kijuttatás maximális mértéke 40 gr/m2-nél több ne legyen. Ezen anyagok tárolása tárolóedényben, környezetszennyezést kizáró módon történhet. (7) Klorid tartalmú vegyszerek használata zöldterületen és azok közvetlen környékén tilos (1) A közterület felszerelési és berendezési tárgyainak beszennyezése, illetőleg megrongálása tilos. (2) Közterületen lévő növények (fák, cserjék stb.) rongálása, csonkítása, leszakítása tilos. (3) A közterületen a fák gallyazásáról, szükség szerinti csonkításáról történő gondoskodás a Polgármesteri Hivatal feladata. Fakivágás közterületen engedéllyel végezhető. (4) A kivágott fa helyett az ingatlan tulajdonosának, használójának újat kell ültetni. (5) A parkosított és füves területeket rendeltetés ellenesen használni tilos. (6) Gyermek játszótéren és az ilyen jellegű parkolókban ebeket sétáltatni még pórázon is tilos. (7) Fákon, közterületen álló építményeken, épületek falán, kerítéseken a rendeltetésszerűen hirdetésre szolgáló berendezések kivételével hirdetni, falragaszt vagy reklámot elhelyezni tilos. A falragaszok ki nem jelölt helyeken történő felragasztásáért az e tevékenységet végző és a megrendelő felelősségük arányában felelnek. (8) Hirdetmények, plakátok eltávolítása annak a feladata, aki azt a hirdetőtáblákon, falfelületeken elhelyezte, illetve elhelyeztette. Amennyiben ennek a kötelezettségének nem tesz eleget, költségére az önkormányzat végezteti el a plakátok eltávolítását.

7 (1) A város területén lévő zöldterületek, valamint növényzet ápolását és az időszerű növényvédelmi munkálatokat a tulajdonosok maguk kötelesek elvégezni. (2) A község területén lévő közhasználatú parkok építéséről, felújításáról, fenntartásáról, gondozásáról és ápolásáról az önkormányzat gondoskodik. (3) Tilos a közpark területére gépkocsival behajtani és parkolni. (4) Tilos a község hársfáiról külön engedély nélkül növényi részek (virágok, levél, termés stb.) szedése, fák megcsonkítása, a fákra plakátok ragasztása és kiszegezése. (5) Az ingatlan határától a legkisebb ültetési (telepítési) távolságot az 1. sz. melléklet tartalmazza. (6) Közterületen és közúton tüzelőanyag, melléktermék, háztartási és egyéb hulladék takarmány és közúti közlekedés céljára szolgáló jármű nem tárolható. 15/A.. (1) Polgárdi közigazgatási területén lévő ingatlanokat (lakó, közintézmény, telek stb.) házszámtáblával kell ellátni. Házszám hiányában a telek helyrajzi számát kell feltüntetni. A telek helyrajzi számát, illetőleg az épület házszámát a közterületről, illetőleg a magánútról jól látható módon kell elhelyezni. (2) A többlakásból álló ingatlanokat ajtószámozással kell ellátni, amit a bejárati ajtóra kell feltüntetni. A házszám, illetve helyrajzi szám feltüntetése, illetve az ajtószám kihelyezése az ingatlan tulajdonosának, haszonélvezőjének kötelessége. III. FEJEZET TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK KEZELÉSE, KÖZTISZTASÁGI SZOLGÁLTATÁS 16.. (1) Települési kommunális hulladékot, ezen belül települési háztartási hulladékot és egyéb szilárd és folyékony hulladékot csak erre a célra kijelölt és legálisan működtetett hulladéklerakó telepen kijelölt szeméttelepen, folyékony hulladékot kezelő telepen a vonatkozó üzemeltetési szabályok és előírások szigorú betartásával szabad elhelyezni.

8 8 (2) Nem minősül települési kommunális hulladéknak a különleges (veszélyes) hulladék, az állati hulla, trágya, jég, hó, sár, fertőző vagy robbanásveszélyes anyag, a tűzveszélyes hulladék, a nagyméretű eredeti alakjában a szabványos gyűjtőedénybe nem helyezhető göngyöleg (1) Az önkormányzat közigazgatási területén a települési szilárd és folyékony hulladék összegyűjtése, elszállítása és ártalommentes elhelyezése az önkormányzat által szervezett szolgáltató által végzett köztisztasági szolgáltatás útján történik. (2) A szolgáltatással ellátott terület a község közigazgatási területével azonos. (3) A szolgáltató és az ingatlan tulajdonosa között a közszolgáltatási szerződés a szolgáltatás igénybevételével jön létre. A szolgáltató az ingatlan tulajdonosával szemben a teljesítést csak jogszabályban, illetve a jelen rendeletben meghatározott esetben szüneteltetheti, illetőleg korlátozhatja. (4) A szolgáltató a háztartási hulladék elszállíttatását az önkormányzattal kötött megállapodás szerinti gyakorisággal végzi. (5) A szolgáltatás ellátására vonatkozó részletes szabályokat az önkormányzat és a szolgáltató által kötött szerződés rögzíti. (6) A háztartási hulladékot nem szabad felhalmozni, azt a megadott szállítási napon elszállítás céljából a szolgáltató rendelkezésére kell bocsátani. A háztartási hulladék elszállítására, illetve elszállításra való előkészítésre szabványosított kukatartályt, illetve konténert kell alkalmazni. Amennyiben a szabványosított tartályt a szolgáltató bocsátja a lakosság rendelkezésére, annak használatáért az ingatlan-tulajdonos használati díjat fizet. A használatra rendelkezésre bocsátott szabványosított tartály karbantartását, felújítását és szükség szerinti kicserélését a szolgáltató végzi a hozzá beérkezett jelzés alapján. Ez a szolgáltatás díjmentes, ha a cserét a rendeltetésszerű használat során bekövetkezett elhasználódás teszi szükségessé. (7) Háztartási hulladék elszállítását végző jármű személyzete a területen rendszeresített 110 l- es szabványos tartályban elhelyezett, ezen kívül a szolgáltató által rendszeresített műanyag zsákokban gyűjtött hulladékot köteles elszállítani. (8) A hulladékgyűjtő tartályba nem szabad mérgező, robbanó, folyékony, veszélyes hulladékot vagy egyéb olyan anyagot elhelyezni, amely veszélyezteti a szállítással foglalkozó dolgozó testi épségét vagy begyűjtése során a gépkocsi műszaki berendezésében rongálódást idézhet elő és ártalmatlanítása során veszélyeztetheti a környezetet. (9) Ha a szolgáltató dolgozói azt észlelik, hagy a tartályban olyan anyagot, tárgyat helyeztek el, ami nem minősül háztartási hulladéknak, így azt nem szállítják el.

9 9 (10) Ha a tartály olyan nedves hulladékot tartalmaz, amely az edénybe összetömődött vagy befagyott, illetve a tartályban lévő hulladékot úgy összepréselték, hogy emiatt a tartályt az előírt módon kiüríteni nem lehet, a tulajdonos köteles a visszamaradt szemetet kiüríteni és a tartályt használhatóvá tenni. (11) A tárolóedények rendeltetésszerű használatáról, tisztán tartásáról és megőrzéséről a tulajdonos köteles gondoskodni. (12) Az elszállítandó házi szemetet tartalmazó tárolóedényeket az ingatlan bejáratának közelében úgy kell elhelyezni, hogy azok könnyen hozzáférhetőek legyenek. A kiürített tárolóedényeket a szemétszállító jármű személyzete köteles az eredeti helyére visszahelyezni, és a kihullott szemetet eltakarítani. (13) A tárolóedényeket csak a szemétszállítás napján szabad közterületre kihelyezni, kivéve azt a területet, ahol azok másutt nem helyezhetők el. A tulajdonos a szemétszállítást követően azokat köteles az ingatlanon belüli területre visszahelyezni. (14) Az a gazdálkodó szervezet, mely gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett vagy más módon birtokába jutott települési hulladék gyűjtéséről, hasznosításáról vagy ártalmatlanításáról a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény 13.., illetve 20..(4) bekezdésében foglaltaknak megfelelően nem gondoskodik, köteles a közszolgáltatás igénybevételére.(mód:30/2004.(xii.08.)önk.sz.r.) 17./A.. (1) A közszolgáltatással összefüggő személyes adatokat (továbbiakban: adatokat) az önkormányzat biztosítja a közszolgáltató részére a polgármesteri hivatalnál kezelt népesség-nyilvántartásból. (2) A közszolgáltató az adatokat kizárólag a közszolgáltatással összefüggő cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig - az ingatlantulajdonos (vagy az ingatlan-nyilvántartásban szereplő jogosult) azonosítására, a közüzemi szerződés teljesítésével, jogszabályban előírt ellenőrzések végrehajtásával, számlázással, postázással, közüzemi díjhátralék behajtásával kapcsolatos feladatok ellátására - használhatja fel. (3) A közszolgáltató köteles gondoskodni a személyes adatok biztonságáról, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal ellen. (Mód:30/2004.(XII.08.)Önk.sz.r.) 18.. (1) A működési terület határain belül a szolgáltató a közszolgáltatás teljes körét valamennyi tulajdonos tekintetében rendszeresen köteles ellátni.

10 10 (2) A közszolgáltatás ellátásáért a szolgáltatót megillető díjat a képviselő-testület állapítja meg oly módon, hogy a szolgáltatási díj vetítési alapját a ténylegesen keletkező hulladék mennyiséggel arányos szabványos edénytérfogat képezi a gyűjtés gyakoriságának figyelembe vételével. A szolgáltatás díját az alkalmazott típus edényzetekre külön-külön kell megállapítani. (3) A szolgáltatási díj magába foglalja a hulladék gyűjtését, szállítását és az elhelyezés költségét is. (4) A szolgáltatási díj mértékét a 2. sz. melléklet tartalmazza. (5) A képviselő-testület a szolgáltatási díjakat évente felülvizsgálja. (6) A szemétszállítás tárgyévi díját a szolgáltatás végző számlázza (tételes felsorolással negyedévenként) az ingatlan tulajdonosának. (7) A díjat az ingatlan tulajdonosától négy egyenlő részletben szedi be negyedévenként díjbeszedő vagy postai befizetés útján. (8) A hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonost terhelő díjhátralék adók módjára behajtható köztartozás. A díjhátralék keletkezését követő 30 napon belül a szolgáltató felhívja az ingatlantulajdonos figyelmét a díjfizetési kötelezettség elmulasztására és felszólítja annak teljesítésére. A felszólítás eredménytelensége esetén a díjhátralék keletkezését követő 90. napot követően a szolgáltató a felszólítás megtörténtének igazolása mellett, a díjhátralékot az önkormányzattól igényelheti. A szabályosan benyújtott igénylés alapján a települési önkormányzat jegyzője a külön jogszabályban meghatározottak szerint haladéktalanul intézkedik a díjhátralék és a felmerült költségek behajtása érdekében. A behajtott díjhátralékot a települési önkormányzat nyolc napon belül átutalja a közszolgáltatónak. Ha a köztartozás behajthatatlan, a települési önkormányzat a feladathoz kötött állami támogatás terhére a behajthatatlanság tényének megállapítását követő nyolc napon belül megtéríti a díjhátralékot a közszolgáltató részére. (Mód:30/2004.(XII.08.)Önk.sz.r.) (9) Nincs helyi szolgáltatási díj fizetési kötelezettségének, ahol nem lakott az épület, és ennek tényéről, várható időtartamáról a szolgáltatás korábbi igénybe vevője előzetesen írásban értesíti a szolgáltatót. (10) Az önkormányzat Szociális és Egészségügyi bizottsága olyan magánszemélyek esetében, akik jövedelmük, vagyoni helyhetük miatt a szemétszállítási díjat megfizetni nem tudják, a 6/2004.(IV.08.)Önk.sz. rendeletben foglalt lakásfenntartási támogatásra vonatkozó szabályok alapján a díjfizetési kötelezettség teljesítéséhez segítséget nyújthat (1) A szolgáltató köteles a szabályozott rend szerint a háztartási hulladék folyamatos elszállításáról, kezeléséről gondoskodni.

11 11 (2) A hulladékszállítási közszolgáltatással el nem látott területen lévő ingatlan tulajdonosa az ingatlanon keletkező hulladék gyűjtéséről és kijelölt helyre való elszállításáról maga köteles gondoskodni, amelyhez megrendelés vagy megbízás alapján a szolgáltatót is igénybe veheti (1) A rendszeres szemétszállítás módjának meghatározását és a szolgáltató részletes feladatát, valamint a szabványos gyűjtőedényzet alkalmazását a szolgáltató és az önkormányzat szerződése rögzíti, melyet az önkormányzat nevében a polgármester köti meg. (2) A szolgáltatást igénybe vevő köteles együttműködni a hulladék mennyiségi csökkentését célzó, illetve háztartásokban képződő veszélyes hulladék komponensek elkülönítet gyűjtését igénylő kezdeményezésekben, különösen a szelektív hulladékgyűjtésben. (3) A szabványos hulladékgyűjtő edények megfelelő mennyiségben történő beszerzéséről, és az ingatlanon történő elhelyezéséről a szolgáltatást igénybe vevő megrendelése alapján a felmerülő költségek megtérítése ellenében (beszerzés, bérleti díj, szállítás) a szolgáltató köteles gondoskodni. A gyűjtőedényzet javítását, pótlását, cseréjét, tisztítását megrendelés alapján a szolgáltató elvégzi. IV. FEJEZET KÖZTISZTASÁGI RENDELKEZÉSEK BETARTÁSÁNAK ELLENŐRZÉSE 21.. A közterületek, továbbá az építési és felborulási területek, amennyiben azok a közösség számára megnyitottak, a jelen önkormányzati rendelet betartásának ellenőrzéséről a Polgármesteri Hivatal gondoskodik Aki e rendeletben meghatározott magatartási szabályokat, kötelezettségeket és tilalmakat megszegi, szabálysértést követ el, Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható az alábbiak szerint: a.) a tömeges forgalmat lebonyolító üzletek és egyéb elárusítóhelyek, vendéglátóüzletek, intézmények bejáratai mellett hulladékgyűjtőt nem helyez el, illetve szabályszerű ürítéséről nem gondoskodik. b.) az ingatlanok, vendéglátóegységek, intézmények, szolgáltató egységek előtt, és közforgalmi területsáv tisztántartásáról nem gondoskodik, a kereskedelmi, vendéglátóipari szolgáltató létesítmények üzemeltetői a kirakatok tisztántartásának, illetve az üzlet profiljának megfelelő használatnak nem tesznek eleget

12 12 c.) a közterület burkolatot engedély nélkül felbontja vagy építési munkával kapcsolatban közterületet szennyez, közterületet engedély nélkül vesz igénybe, építési törmeléket határidőn belül nem szállítja el. d.) Anyagszállításnál közterületen szennyezést követően tisztítási kötelezettségének nem tesz eleget, közterületen forgalmat zavaró helyen gépjárművet mos vagy környezetvédelmet sértő mosószert használ, illetve alvázmosást végez, közkutat gépkocsi mosásra használ. e.) Aki az ebek által okozott szennyeződés eltakarításáról nem gondoskodik, síkosság elleni mentesítési kötelezettségének nem tesz eleget. f.) Közterületen felszerelési és berendezési tárgyakat beszennyezi, rongálja, növényekben kárt tesz, engedély nélkül fát kivág, zöldterületet rendeltetés ellenesen használ, aki az ingatlan határától a legkisebb ültetési távolságot nem tartja be, kijelölt helyen kívül hirdetményt, falragaszt vagy reklámot helyez el. g.) Háztartási hulladékot nem a kijelölt helyen rak le vagy az előírásokat megszegi. h.) Hulladékgyűjtő edény rendeltetéstől eltérően használ, nem háztartási hulladékot rak az edénybe, rothadó, nagyon bűzös szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról nem gondoskodik. i.) Háztartási hulladékot felhalmoz, a hulladékgyűjtő tartályba veszélyes hulladékot helyez. j.) Szemétgyűjtő edényben visszamaradt, összefagyott vagy összegyűjtött szemetet nem üríti ki, és az edényt nem teszi használhatóvá. k.) A szemétgyűjtő edény tisztántartási és fertőtlenítési kötelezettségét elmulasztja. l.) Aki a belterületen lévő udvart, kertet nem gondozza. m.) Aki szennyvizet, szennyezett vizet magánterületről a közterületre enged, kocsibejárók és gyalogos bejárók előtt a bejáratot csőáteresszel nem látja el, illetve annak karbantartását, felújítását nem végzi el, a felgyülemlett csapadékvizet vízelvezető árokba nem vezeti le. n.) Közterületen, közúton tüzelőanyag mellékterméket, háztartási egyéb hulladékot, takarmányt, illetve közúti közlekedés céljára szolgáló járművel tárol. o.) Közterülethez közvetlenül kapcsolódó kapualjban szeszesitalt fogyaszt. p.) aki ingatlanán a helyrajzi számot, ajtószámot nem tünteti fel. q.) Aki folyékony hulladékot nem a kijelölt lerakóhelyen enged le. (2)az 1.) bekezdésben meghatározott szabálysértések miatt a szabálysértési ügyintéző és a Rendőrség helyszíni bírságot szabhat ki.

13 13 V. FEJEZET HATÁLYBA LÉPTETŐ RENDELKEZÉSEK 23.. (1) E rendelet március 1-jén lép hatályba. (2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a közigazgatási terület rendjéről szóló 12/1991. (X. 1.) Önk. sz. rendelete. VI. FEJEZET E rendelet alkalmazása szempontjából: ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK 24.. a.) közigazgatási terület: a Város Önkormányzatának működési területe, mely belterületből (beépített és beépítésre szánt terület) és külterületből (belterületen kívüli terület) áll. b.) Szolgáltató: Vertikál Építőipari és Kommunális Szolgáltató Részvénytársaság Polgárdi, Bocskai u. 39. c.) Köztisztaság: a Város belterületén lévő közutak, terek, járdák, és ezekhez tartozó műtárgyak, továbbá közcélú zöldterületeken nyílt piacokon és vásártéren keletkezett szemét összetakarításáról, elszállításáról a közterületek állandó tisztántartásáról, szükség szerinti portalanításról való gondoskodás. d.) Közterület: az ingatlannyilvántartásban közterületként bejegyzett földrészlet, mely rendeltetés szerint használható (út, park stb.) e.) Köztisztasággal összefüggő tevékenység: az egyes ingatlanok, ezen belül különösen a lakóépületek és az emberi tartózkodásra szolgáló más épületek (üdülés, pihenés, szállás stb. céljára), továbbá nem lakás céljára szolgáló helyiségek, és hozzájuk tartozó területek, valamint a közterületek tisztántartása. f.) Köztisztasági szolgáltatás (továbbiakban szolgáltatás): g.) A szolgáltató által végzett települési szilárd hulladék összegyűjtése, kezelése, ártalmatlanítása és hasznosítása. h.) Kezelés: a települési szilárd hulladék összegyűjtése, átmeneti tárolása, és a kijelölt lerakóhelyre való elszállítása.

14 14 i.) Tisztántartás: az egyes ingatlanok és közterületek tisztántartása, hó- és síkosságmentesítése, illetve pormentesítése. j.) Ártalmatlanítás: települési szilárd hulladéknak a kijelölt lerakóhelyen, illetőleg létesítményekben történő hasznosítás nélküli elhelyezése, rendezett lerakása vagy elégetése. k.) Hasznosítás: települési szilárd hulladékból hasznosítható másod nyersanyagok (fém, üveg, papír, rongy, műanyag stb.) kiválogatása, továbbá a hulladék feldolgozásával, komposztálásával, illetőleg elégetésével vagy más technológiai megoldásokkal (esetleg ezek együttes alkalmazásával) új termékek, tüzelőanyag, hó- és villamosenergia stb. előállítása. l.) Települési szilárd hulladék: háztartási hulladék (szemét) és egyéb szilárd hulladék m.) háztartási hulladék: lakások, valamint a lakás üdülés, pihenés céljára használt egyéb helyiségekben, valamint a lakók közös használatára szolgáló helyiségekben és területeken keletkezett szilárd hulladék (így pl. a salak, rongy, söpredék, hamu, korom, edény, eszköz, ablaküveg, papír, konyhai hulladék ideértve a műanyag konzervdobozt, kisebb méretű bútordarabot), továbbá kisebb mennyiségű falvakolat, a kerti és gazdasági hulladék, falomb, nyesedék, valamint a lakásban folytatott kisipari tevékenység gyakorlásából keletkezett hulladék, ha a naponta keletkezett mennyiség nem haladja meg a meghatározott szokásosnak minősülő mennyiséget. n.) Egyéb szilárd hulladék: a lakásban és az emberi tartózkodásra szolgáló más helyiségekben felhalmozódott szilárd hulladék (nagyobb méretű berendezési tárgy, lomb, bútor, ágybetét, háztartási berendezés és készülék stb.) valamint az azokhoz tartozó területeken, illetőleg közterületeken keletkezett szilárd hulladék (szemét). o.) Zöldterület: nagyobbrészt növényzettel borított közhasználatú terület, beleértve a kerti burkolatokat és az építmények területét is. p.) Parkosított terület: füvesített, növényzettel borított közterülete, amely magába foglalja a murvázott, és nem parkolás céljára kijelölt közterületet és szegéllyel elválasztott úttest és járda közötti szigetet is. r.) lakás és helyiségei: lakótelken, a lakóépületben és a lakóépület melléképületében huzamos emberi tartózkodásra szolgáló helyiségek. s.) Nem lakott épület és tartós szünetelés: olyan lakóépület, és annak helyiségei, melyet bizonyíthatóan legalább 3 hónap óta nem laknak, illetőleg a használatot szüneteltetik. t.) Nagyobb méretű berendezési tárgy: háztartási hulladéknak nem minősülő, a lakás használata folytán feleslegessé, nagyobbrészt használhatatlanná vált tárgy, melynek hosszmértéke 3 m, területi mértéke a 9 m2-t és térmértéke a 2 m3-t nem haladja meg. u.) Közúti közlekedési szolgáltatás céljára szolgáló járműnek minősül: az autóbusz, tehergépjármű, mezőgazdasági vontató, lassú jármű és járműszerelvény, függetlenül attól, hogy ezt nem közúti közlekedési szolgáltatáshoz használják.

15 15 v.) települési folyékony hulladék: az ingatlanon keletkező és ott gyűjtött, tárolt szennyvíz és szennyvíziszap, kivéve a közcsatornába vezetett és a termelési szolgáltatási tevékenységből származó technológiai eredetű, illetőleg veszélyes szennyvíz és szennyvíziszap. x.) tulajdonos: az ingatlan tulajdonosa, kezelője, tartós használója, illetőleg haszonélvezője. y.) Használó: az, aki az ingatlant (tulajdonosként bérlőként, üzemeltetőként vagy más jogcímen) ténylegesen használja. z./ közszolgáltatással összefüggő személyes adat: a közszolgáltatást igénybe vevő neve, lakcíme, születési helye és ideje, anyja neve (Mód:30/2004.(XII.08.)Önk.sz.r.) Polgárdi, november 30. Borbély István polgármester Dr. Pintér György jegyző A rendelet kihirdetés november 30-án megtörtént. Polgárdi, november 30. Dr. Pintér György jegyző

16 16 1. sz. melléklet A TELEPÍTÉSI TÁVOLSÁGRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK 1.) A legkisebb ültetési (telepítési) távolság az ingatlan határától: a.) belterületen és a külterületnek zártkerten belül eső részén - szőlő, valamint 3 m-nél magasabbra nem növő gyümölcs és egyéb bokor (élősövény esetében 1 méter - 3 m-nél magasabbra nem növő gyümölcs és egyéb fa esetében 1 méter - 3 m-nél magasabbra növő gyümölcs és egyéb fa, valamint gyümölcs és egyéb bokor (élősövény) esetében 2 méter. b.) külterületnek a zártkerten kívül eső részén - gyümölcsfa, iskolai nevelés alatt álló növény, továbbá szőlő, pöszméte, ribiszke és málnabokor esetében 0,80 méter - minden egyéb gyümölcsbokor (mogyoró stb.) esetében 2 méter - birs, naspolya, birsalanyra oldott körtefa esetében 2,50 méter - törpealanyra oltott almafa, továbbá meggy-, szilva-, mandulafa esetében 3,50 méter - vadalanyra oldott alma- és körtefa, továbbá kajszifa esetében 4 méter - cseresznyefa esetében 5 méter - dió- és gesztenyefa, továbbá minden fel nem sorolt gyümölcsfa esetében 8 méter c.) külterületnek a zártkerten kívül eső részén, amennyiben a szomszédos földterület szőlő, gyümölcsös vagy zártkert, szőlőt és gyümölcsfát a b.) pontban foglalt ültetési távolságok megtartásával, egyéb bokrot vagy fát az alábbi ültetési távolságok megtartásával lehet ültetni: - 1 méternél magasabbra nem növő bokor (élősövény) esetében 0,80 méter. - 2 méternél magasabbra nem növő bokor (élősövény) esetében 1,20 méter - 2 méternél magasabbra növő bokor (élősövény) esetében 2 méter - fa esetében 8 méter

17 17 2. sz. melléklet A szolgáltatási díjak mértéke évben: 1. Polgárdi közigazgatási területén Kiscséripuszta kivételével a 120 l-es edény esetében heti egyszeri gyű jtéssel számolva 6.738,-Ft/év/lakás + 15% Áfa. 2. Kiscséripusztán 1 db 120 l-es edénnyel számolva kéthetenkénti egyszeri gyű jtéssel 4.510,-Ft/év/lakás + 15% Áfa. 3. Polgárdi közigazgatási területén a 4 m3-es konténer ürítési díja a lakosság részére ,-Ft + 15% Áfa / konténer, Kiscséripusztán ,-Ft + 15% Áfa / konténer."

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. 2.. E rendelet hatálya a község közigazgatási belterületére terjed ki. 3.. 4..

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. 2.. E rendelet hatálya a község közigazgatási belterületére terjed ki. 3.. 4.. GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/1997.(XII.5.)K.sz. r e n d e l e t e - A köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről- A Képviselő-testület az egyes helyi

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Kerecseny község Önkormányzatának 13/2003./XII.17./ sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Kerecseny község Önkormányzata a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Albertirsa Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/1997. (V.23.)sz. rendelete a 3/2000. (II.25.) rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a közterületek tisztántartásáról A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete a köztisztasági és a településtisztasággal összefüggő közfeladatok ellátásáról (Egységes

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybe vételéről és a szelektív hulladékgyűjtésről

Részletesebben

I.fejezet Bevezető rendelkezések 1..

I.fejezet Bevezető rendelkezések 1.. Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 1/2003. /I. 15./ Képv. T. sz.rendelete a köztisztaságról a szervezett köztisztasági közszolgáltatásokról és annak kötelező igénybevételéről. / egységes

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete a települési köztisztaságról és a helyi környezetvédelemről

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása Királyszentistván Község Önkormányzata 7/1996.(IV.3.) Ör. sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról, valamint a házi szemét összegyűjtéséről és elszállításáról I. Fejezet A rendelet hatálya 1.. A

Részletesebben

I. FEJEZET BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2005.(VII.01.)SZ. RENDELETE A KÖZTISZTASÁGRÓL ÉS A SZERVEZETT KÖZTISZTASÁGI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL szóló 11/2002.(XII.16.) sz. rendelet módosításáról Egységes szerkezetbe

Részletesebben

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000.(VIII.3.) sz. önkormányzati r e n d e l e t e A köztisztasággal, és a települési szilárd és folyékony hulladékkal összefüggő tevékenységről, a szervezett köztisztasági

Részletesebben

Köztisztasági rendelet

Köztisztasági rendelet Monyoród község Önkormányzatának 4/1997.(VI. 15.) ÖR. sz. rendelete a köztisztasággal és a települési szilárd és folyékony hulladékkal összefüggő tevékenységről, a szervezett köztisztasági közszolgáltatás

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (IV.8.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK GAZDÁLKODÁSRÓL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (IV.29.)

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Általános rendelkezések 1. 1

Általános rendelkezések 1. 1 43/2001.(XII.17.) Ör. számú rendelet A köztisztaság fenntartásáról (egységes szerkezetben a 30/2005.(VIII.25.), 33/2006.(X.31.), 23/2007.(IX.27.), 45/2009.(X.27.), 21/2011.(IV.28.), 24/2012.(V.23.), 10/2016.

Részletesebben

ALMÁSKERESZTÚR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE. 4/2016.(V.27.) önkormányzati rendelete

ALMÁSKERESZTÚR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE. 4/2016.(V.27.) önkormányzati rendelete Almáskeresztúr Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 4/2016.(V.27.) önkormányzati rendelete Hatályos:2016-05-28 -tól Almáskeresztúr Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 4/2016.(V.27.) önkormányzati

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1999. (III. 02.) számú rendelete egységes szerkezetben a 6/2001.(III.27.) számú a 4/2002.(III.26.) számú a 4/2003.(IV.01.) számú a 5/2004.(III.30.)

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok elmulasztásának jogkövetkezményeiről Mélykút Város Önkormányzat

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2005./IV.20./ sz. r e n d e l e t e a település FOLYÉKONY HULLADÉK SZÁLLÍTÁSÁVAL, KEZELÉSÉVEL kapcsolatos helyi közszolgáltatásról 22/2006.XII.20./ sz.

Részletesebben

Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének. 4/1999. (VIII. 19.) számú. rendelete

Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének. 4/1999. (VIII. 19.) számú. rendelete Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének 4/1999. (VIII. 19.) számú rendelete a köztisztaságról, települési szilárd hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról Kisbárkány Községi Önkormányzat

Részletesebben

Balatonfűzfő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 37/1996. (VII. 29.) számú rendelete

Balatonfűzfő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 37/1996. (VII. 29.) számú rendelete Balatonfűzfő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 37/1996. (VII. 29.) számú rendelete a kommunális szilárd hulladék gyűjtésére és elszállítására vonatkozó szervezett közszolgáltatás kötelező

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2004.(IV.8.) rendelete

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2004.(IV.8.) rendelete CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2004.(IV.8.) rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Csátalja Község Képviselő-testülete

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési szilárd hulladék kezeléséről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és ártalommentes

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(IV.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tápiószele Város Önkormányzata. 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések

Tápiószele Város Önkormányzata. 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések 1 Tápiószele Város Önkormányzata 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Tápiószele Város Önkormányzata az Alaptörvény

Részletesebben

/3/ Intézmények szemétszállítására e rendelet 2. sz. mellékletében szereplő tárolóedények igényelhetők.

/3/ Intézmények szemétszállítására e rendelet 2. sz. mellékletében szereplő tárolóedények igényelhetők. Pilisszentkereszt község Önkormányzatának 4/1999.(II. 12.) sz. rendelete a TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK GYŰJTÉSÉRE ÉS ELSZÁLLÍTÁSÁRA vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályozásáról /a 5/2000. (II. 15.),

Részletesebben

12/2012. (V. 25.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete. a közterületek tisztántartásáról

12/2012. (V. 25.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete. a közterületek tisztántartásáról Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2012. (V. 25.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek tisztántartásáról Biharkeresztes Város

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések 1 Tóalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002.(VI.28.) rendelete a települési szilárd hulladékra vonatkozó helyi közszolgáltatásról a módosító 6/2008.(III.3.) és 19/2009.(IX.28.), 5/2011.(III.28.)

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/59-2/2015 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2003. (XII.15.) számú r e n d e l e t e Egységes szerkezetben a 17/23007.(XII.06.) számú rendelettel az önkormányzat által szervezett települési

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemről, közterületek használatáról és az állattartásról Hatályos: 2016. szeptember 6. Nyirád 2001

Részletesebben

- 1 - (A módosításokkal egységes szerkezetben )

- 1 - (A módosításokkal egységes szerkezetben ) - 1 - HOSSZÚPERESZTEG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 8/2001./VII.19./számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről. (A módosításokkal egységes

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Marcalgergelyi község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2000.(IX.13.) rendelete az önkormányzat köztisztaságról, települési szilárd és folyékony 1 hulladékkal összefüggő tevékenységéről. (A 10/2008.

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

A köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

A köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Pereked Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/1999. (VII.27.) sz. rendelete A köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező

Részletesebben

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30.

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30. Vácszentlászló Község Önkormányzata 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről Kovács Sándor s.k. polgármester dr. Král László s.k. körjegyző Kihirdetve: 2000. XII.

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete

Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról és

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (X. 30.) önkormányzati rendelete

FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (X. 30.) önkormányzati rendelete FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (X. 30.) önkormányzati rendelete a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjéről Folyás Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete. A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. I.

Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete. A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. I. Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. Epöl Község Önkormányzatának Képviselo-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI FOLYÉKONY HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (Az 1/2005. (II.25.)

Részletesebben

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 14/2002. (XII. 30.) RENDELETE A KÖZTISZTASÁGRÓL ÉS A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK GYŰJTÉSÉRE ÉS ELSZÁLLÍTÁSÁRA IRÁNYULÓ KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL

Részletesebben

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2010. (XII.20. ) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Bocskaikert Község Önkormányzatának

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Egységes szerkezetben a 9/2010.(XII.22.)Ör.számú

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (módosításokkal egységes szerkezetben) Rendelet

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Földeák község Önkormányzata Képviselő-testületének a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 7/2005./III.24./ rendelete (egységes szerkezetben) Földeák község

Részletesebben

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 1 / 4 2016. 05. 02. 13:00 Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014 (XII.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Lókút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.22.), 6/2012.(VI.4.), 6/2013.(II.28.), 19/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletekkel módosított 7/2010.(VI.10.) önkormányzati rendelete a települési

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014.

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. A Miskolc Térségi Konzorcium 2013/12/18/XX/3.számú határozata alapján 2014. január 1-től a MiReHuKöz Nonprofit Kft. (továbbiakban, mint Közszolgáltató) végzi közszolgáltatás

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2./2004.(II.25.) Ök.sz. rendelete

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2./2004.(II.25.) Ök.sz. rendelete 1 Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2./2004.(II.25.) Ök.sz. rendelete A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRÓL Egységes szerkezetben Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Hatályos:2013-11-05 -tól Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése.

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése. Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2010.(XII.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben.

Részletesebben

Egységes szerkezet. 18/2007. (XII.14.) rendelete

Egységes szerkezet. 18/2007. (XII.14.) rendelete Egységes szerkezet Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2010. (XII.10.), 4/2011. (II.16.), 7/2013. (V. 02.), 4/2015. (V.04.) rendeletekkel módosított 18/2007. (XII.14.) rendelete

Részletesebben

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA Nagyrada Község Önkormányzatának 8/2007. (XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról (Egységes szerkezetben a 9/204. (XI.28) /203.(IX.3) 8/203.(V.3.) /2009.(XII.7.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Tolna Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/1997. (III.25.) Ör. rendelete a települési szippantott szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról Tolna Város

Részletesebben

Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2011. (V. 24.) önkormányzati rendelete. az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról

Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2011. (V. 24.) önkormányzati rendelete. az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2011. (V. 24.) önkormányzati rendelete az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyar

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (közfeladatokat

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/1996.(I.22.)

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/1996.(I.22.) Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/1996.(I.22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012. (V. 25.) önkormányzati rendelete. a közterületek tisztántartásáról, használatáról

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012. (V. 25.) önkormányzati rendelete. a közterületek tisztántartásáról, használatáról Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012. (V. 25.) önkormányzati rendelete a közterületek tisztántartásáról, használatáról Tiszaszentimre Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

II. Fejezet AZ INGATLANOK TISZTÁNTARTÁSA

II. Fejezet AZ INGATLANOK TISZTÁNTARTÁSA Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2004. (II. 25.) számú rendelete a település környezetvédelméről és a közterület-használat módjáról és díjának megállapításáról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Időállapot: 2013. május 3. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2011.(XII.28.)

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

I. Bevezető rendelkezések

I. Bevezető rendelkezések Kiskunlacháza agyközség Önkormányzatának./2014.(...) önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről I. Bevezető rendelkezések 1. Kiskunlacháza

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete

Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete Borsodszirák községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003./IV. 15./számú rendelete A települési folyékony hulladék gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatásról

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 14/2015.(VII.8.) önkormányzati rendelete. a köztisztaság fenntartásáról

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 14/2015.(VII.8.) önkormányzati rendelete. a köztisztaság fenntartásáról TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015.(VII.8.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról A rendelet 2015. július 8-án kihirdetésre került. dr. Menyhárt Anett jegyző

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2014. (VI.30.) önkormányzati rendelete. a köztisztasággal összefüggő tevékenységekről

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2014. (VI.30.) önkormányzati rendelete. a köztisztasággal összefüggő tevékenységekről VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 30/2014. (VI.30.) önkormányzati rendelete a köztisztasággal összefüggő tevékenységekről Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hulladékról

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012. (VI. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a tiltott, közösségellenes magatartásokról

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012. (VI. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a tiltott, közösségellenes magatartásokról POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012. (VI. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a tiltott, közösségellenes magatartásokról Polgárdi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Herend Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Újléta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (I.30.) rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésével és kezelésével összefüggő tevékenységről Újléta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Lovászpatona Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2016. (VII. 25.) önkormányzati rendelete a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról.

Lovászpatona Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2016. (VII. 25.) önkormányzati rendelete a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról. Lovászpatona Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2016. (VII. 25.) önkormányzati rendelete a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról. Lovászpatona Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

SOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6./2002. (IX. 05.) sz. RENDELETE

SOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6./2002. (IX. 05.) sz. RENDELETE SOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6./2002. (IX. 05.) sz. RENDELETE a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Som község képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Mikepércs Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Mikepércs Község Önkormányzat Képviselő-testületének Mikepércs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (XII. 17.) számú rendelete a települési szilárd hulladékok gyűjtéséről, elszállításáról, illetve a szolgáltatás igénybevételének szabályairól

Részletesebben

I. Bevezető rendelkezések

I. Bevezető rendelkezések Kiskunlacháza nagyközség Önkormányzatának 26/2013.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről I. Bevezető rendelkezések 1.

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybe vételéről.

A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybe vételéről. Nagykozár Község Önkormányzatának 20/2002.(XII.11.). sz. rendelete A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybe vételéről. A község önkormányzatának képviselőtestülete

Részletesebben

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN HATÁLYOS: MÁJUS 15-TŐL)

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN HATÁLYOS: MÁJUS 15-TŐL) Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/1991. (IV. 5.) számú rendelete a k ö z t i s z t a s á g r ó l (EGYSÉGES SZERKEZETBEN HATÁLYOS: 2013. MÁJUS 15-TŐL) Általános rendelkezések

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2000. (VII. 28.) ÖR. számú. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2000. (VII. 28.) ÖR. számú. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2000. (VII. 28.) ÖR. számú rendelete a köztisztaság fenntartásáról szóló 13/2000. (IV. 28.) ÖR. számú rendelet módosításáról és

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2004. (XII.31.) Ör. r e n d e l e t e. a helyi környezet védelméről

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2004. (XII.31.) Ör. r e n d e l e t e. a helyi környezet védelméről NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2004. (XII.31.) Ör. r e n d e l e t e a helyi környezet védelméről 2 Nyírmada Nagyközség Önkormányzati képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Kisoroszi község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2007. (II. 22.) rendelete a köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 12/2015. (..) önkormányzati RENDELETE

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 12/2015. (..) önkormányzati RENDELETE MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 12/2015. (..) önkormányzati RENDELETE 9. sz. előterjesztés A települési hulladékkal kapcsolatos kötelező közszolgáltatásról, a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. (1) A rendelet területi hatálya Folyás község közigazgatási területére terjed ki.

I. fejezet. Általános rendelkezések. (1) A rendelet területi hatálya Folyás község közigazgatási területére terjed ki. FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (V. 28.) Önkormányzati Rendelete a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjéről Folyás Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben