Készült Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat április 17-én tartott közmeghallgatásáról.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Készült Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat 2007. április 17-én tartott közmeghallgatásáról."

Átírás

1 Ügyiratszám: /2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat április 17-én tartott közmeghallgatásáról. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint A Településrészi Önkormányzat nevében tisztelettel köszöntöm a közmeghallgatáson megjelent polgárokat. Kérem Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat újonnan megválasztott testületének tagjait, hogy néhány szóval mutatkozzanak be. Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzata képviselőtestületének tagjai röviden bemutatkoztak. Köszöntöm a közmeghallgatáson dr. Dobos József jegyző urat, Szommer Szilvia jegyzőkönyvvezetőt, Horváthné Seregély Jolán irodavezető asszonyt, és Kuslits Tibor főépítész urat. A mai közmeghallgatás célja, hogy az itt élő polgárok elmondhassák észrevételeiket, közérdekű kéréseiket, javaslataikat. Egresitsné B. Mária hozzászóló: Egy alkalommal már tettem észrevételt a tómalmi úttal kapcsolatban, melynek burkolata veszélyes anyagokat tartalmaz. Nem csak Tómalom lakosságát, hanem a környéket is veszélyezteti. Sajnos rákkeltő anyagokat tartalmaz. Az elsődleges dolog, mellyel foglalkoznunk kell, hogy egészséges környezetet teremtsünk mindnyájunk számára. Az eljárás megindult. Ha megkaptuk a laboratóriumból az eredményeket, tájékoztatni fogjuk Önt, és annak megfelelően intézkedünk.

2 2 Horváth Árpád (Menta utca) hozzászóló: Tudomásom szerint, jegyző úrnál megtalálható minden dokumentum ezzel a vizsgálattal kapcsolatban. Tómalom egész területén szükség volna a megfelelő közúthálózat, közvilágítás kialakítására. A Jánostelep és Kőhida közötti útszakasz nem jól megvilágított. A jánostelepi és a tómalmi autóbuszmegállót is jobban meg kellene világítani. Elég forgalmas útszakasz ez. A jánostelepi autóbuszmegállótól Kőhida irányában meglehetősen gazos az út menti rész, a közelgő autóbuszt nem lehet látni. Az autóbusz menetrenddel kapcsolatban a kérésünk, hogy szombat és vasárnap, illetve ünnepnapokon a 13-mas számú autóbuszok gyakrabban járjanak. Tudniillik olyan zsúfolt a busz, hogy nem lehet felférni. A helyi járatú közlekedést át kellene szervezni. Itt lakóövezet épült ki, normális autóbusz közlekedés kellene. A jánostelepi kereszteződésben, a buszmegálló környezetében, a Dunántúli Regionális Közútkezelő Társasággal egyeztetve egy megvilágított csomópont kialakítására kerül sor. Mindez pénzügyi helyzet függvénye. A buszjárattal kapcsolatos kérést felvetjük a Kisalföld Volán Zrt.-nek. Kérem Horváthné Seregély Jolán irodavezető asszonyt, nyújtson tájékoztatást a részletekről. A menetrenddel kapcsolatos igény eddig még nem jutott el hozzánk. Autóbuszmegállókkal kapcsolatban már vannak tervek, ezeknek engedélyezési és pénzügyi vonzata van. Az említett útra borított zöld anyag vizsgálatára különböző akkreditált laborokat kértünk fel. Több mérési eredmény is született. A laborok egyértelműen kimutatták, hogy a jelenleg kintlévő anyag egészségre nem káros. Egresitsné B. Mária hozzászóló: Én olyan vizsgálati eredményt kaptam, mely szerint az anyag 43% azbesztet tartalmaz. Emberek szervezetében is kimutatták az azbesztet. A nikkel és a krómtartalom is magas benne. A vizsgálati jegyzőkönyveket eljuttattam a Polgármesteri Hivatalnak és a Betonút Zrt-nek is. Én viszont nem kaptam jegyzőkönyvet egyetlen vizsgálati eredményről sem. Az eljárást megindítottuk. Amennyiben negatív eredmények vannak, újabb vizsgálatot végzünk. Buzonics Attila hozzászóló: A Szép Tómalom Egyesület elnöke vagyok. A tómalmi lakókkal való beszélgetésünk alapján összeszedtük a problémákat, melyeket alapvetően három csoportba lehet sorolni. Az egyik ilyen probléma az út. Az aszfaltozáshoz a lakók önrésszel hozzájárulnának. Az egyesülettel felvállaljuk

3 3 azt a feladatot, hogy kapcsolatot tartunk a lakókkal az útprobléma megoldása kapcsán, annak érdekében, hogy felgyorsítsuk a folyamatot. A közvilágítást tekintve az oszlopok adottak, a lámpatestek felszerelése nem jelenthet akkora költséget. A fürdőt a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. üzemelteti. 20 évvel ezelőtt jobb állapotban volt. A környezet gazos, ezáltal növekszik a szúnyogok száma is. A gaz gyérítésével csökkenthető volna a szúnyogirtások költsége is. Pályázatot kell kiírni a tó korszerű üzemeltetésére, mely által az idegenforgalom is növekedhetne. A közösségi áldozatvállalás is szükséges és előnyös. A közvilágítás megoldása fontos mind bűnmegelőzési, mint balesetveszély elhárítási szempontból. A részönkormányzat megvizsgálja ezeket a lehetőségeket. Kuslits Tibor irodavezető: A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. már évekkel ezelőtt is terveket készített a strand fejlesztésére. Az üzemeltető is változtatásokban gondolkodik. A Fertő Hanság Nemzeti Park a fejlesztési és strandépítési elképzelésekkel kapcsolatban meglehetősen negatívan nyilatkozik. Véleményem szerint túlzottak a félelmek természetvédelmi oldalról. Biztos vagyok benne, hogy volna olyan fürdőkorszerűsítési átalakítás, mely a környezetnek nem árt, hanem használ. Buzonics Attila hozzászóló: A természetvédőknek figyelembe kellene venniük a helyi lakosság véleményét is. A gazdaságossági számításoknál figyelembe kell venni, hogy az üzemeltetés szezonális. A közműfejlesztésekkel kapcsolatban megadom a szót Horváthné Seregély Jolán irodavezető asszonynak. Az önkormányzatnak működik egy ún. lakossági út és közmű alapja, melyre folyamatosan lehet pályázatot benyújtani. A pályázati támogatások odaítéléséről a Városfejlesztési Bizottság dönt negyedévente. A következő döntés júniusban lesz. Több feltétel van. Van egy meghatározott önrész, melyet a lakosságnak vállalnia kell. Az önerő általában 40%. Pályázati anyagot kell összeállítani. Az első lépés a terv elkészítése, mely alapján költségbecslés készíthető, Ehhez kérelmet kell benyújtani, s ez alapján lehet közös együttműködést létrehozni. A támogatás feltétele, hogy az adott utcában a beépítettség mértéke elérje a 70-75%-ot.

4 4 Horváth Árpád hozzászóló: A Tómalmon megtörtént a közvilágítás és a csatornahálózat kiépítése. Saját zsebből fizettük a csatornázást, nem voltunk bent az ISPA pályázatban. Van-e kimutatás a megmaradt pénzeszközökről? Ezeket felül kellene vizsgálni, a megmaradt pénzeket ide is be lehetne fektetni. A viziközmű társulat önállóan gazdálkodó szervezet. Amikor a társulat feloszlik, a társulat vezetője a megmaradt pénzzel el kell, hogy számoljon. Stánicz Ferenc hozzászóló: Nem kellene sok dolog első lépésben. Egy takarítógéppel a tómalomra bevezető utat portalanítani kellene. A lakosok is be tudnának szállni a költségekbe. A kerékpárúton motorok autók közlekednek. Sürgős lépésekre van szükség. Ancsics Csabáné (Margaréta u. 2.) hozzászóló: Az úttal kapcsolatban kérdezném, hogy mikorra várható a probléma megoldása, illetve addig van-e lehetőség sebességkorlátozó, illetve súlykorlátozó táblák kihelyezésére. A közelünkben van egy kert, ahol méhkaptárok vannak. Van-e olyan rendelet, amely a méhek tartását szabályozza? A Kisalföldben olvastam, hogy szúnyogirtásra 8 Millió Forintot szán Sopron. Nem tudom, mennyire lesz ez hatékony. Molnár István hozzászóló: A Harcsa utca (bekötő út) problémás. Nyáron por van, télen, illetve esős időben sár. Minden évben hoznak ide murvát. Az erre költött összegből már le lehetett volna aszfaltozni az utat. Márkus Lászlóné (Halastó utca) hozzászóló: Az autóbusz menetrenddel van gondom. A fertőrákosi autóbusz előbb indul, mint a 13-mas számú helyi járatos - Kőhidáig közlekedő - autóbusz. Mindenki az első buszra akar felszállni, így a fertőrákosi autóbusz megtelik. A rákosiak nem akarnak bennünket felengedni, mert jön a másik busz. Kérésem, hogy a 13-mas számú helyi járatos autóbusz érkezzen 5 perccel előbb, mint a fertőrákosi busz. Így mindenki kényelmesen utazhat. Tárgyalni kellene a Kisalföld Volán Zrt-vel. Megvizsgáljuk a lehetőségét. Karner Jenőné hozzászóló: Arra keresek megoldást, hogy a Sopron és Sopronkőhida közötti útszakaszt lehetne-e baleset mentesebbé tenni. Keskenyek az utak, hiába van kint a 60 km/órás sebességkorlátozó tábla. Ha

5 5 esik az eső, kitesznek egy 30 km/órás sebességkorlátozó táblát, mert kiönt a víz. Az útszakaszokat meg kellene javítani. Az út széli nagy gazt rendezni kellene, mert teljesen beláthatatlan szakaszok vannak. Említést teszünk erről a kérdésről a Győr-Moson-Sopron Megyei Állami Közútkezelő Kht.-nak. Babos Attila (Tarló sor 74.) hozzászóló: Szükség volna egy közösségi helyiségre, játszótérre. Sok kisgyermekes család él a környéken, s egy játszótér sincs. Ebben kérnénk az önkormányzat segítségét. Kérjük továbbá, hogy a hó eltakarítás biztosított legyen a részönkormányzat területén. Mind a két dolgot meg fogjuk vizsgálni. El kell mondanom, hogy a játszótér építése nem olyan egyszerű, gyors, és olcsó. Európai uniós szabványok vannak. A legkisebb játszótér is 5-6 Millió Forintba kerül. A közösségi terekkel kapcsolatban vannak problémák. Kőhidának és Tómalomnak lakópark jellege van. Keskeny utcák vannak. Megnézzük a tulajdonviszonyokat. Források bevonásával és megfelelő hely kijelölésével megpróbálunk játszóteret kialakítani. Németh Kálmán (Margaréta u. 67.) hozzászóló: Kérdésem, hogy miért tartozunk üdülőterülethez? Miért fizetünk üdülőhelyi építmény adót és ezt a pénzt mire költik? A szomszédom, aki 8 méterre lakik tőlem, miért nem fizet adót? Az ő ingatlanja belterületnek számít. Ezt a problémát meg kell vizsgálni. Igazságossá kell tenni a közteherviselést. Hozzászóló: Az utcánkban adottak az útépítés támogatásának feltételei. A beépítettség 95%-os. Az utcában vállalkozások is vannak, kamionok is közlekednek. Az útépítés költsége így meglehetősen több volna. Az egy főre jutó hozzájárulás megfizethetetlen. Mi a megoldás?

6 6 Mindenképp célszerű volna bevonni a társulásba a lakókat és a vállalkozókat is. Ha irreálisan magas költségek jelentkeznek, akkor a Városfejlesztési Bizottságnak lehetősége van arra, hogy a jogszabályi követelményektől minimálisan eltérjen. Hozzászóló: A Tarló sor végén, a főközlekedési úthoz való csatlakozás hivatalos? Nincs elsőbbségadást jelző tábla, és igen veszélyes. Amikor a tómalmi csatornázási munkálatok a befejezéshez értek, kaptunk egy levelet, hogy addig nem szabad rácsatlakozni, míg engedélyt nem adtak. Ma is várom az engedélyt, helyette kaptam csekket. Hozzászóló: Üdülőterületen a kamionoknak nem szabadna parkolniuk. Ki ellenőrzi a törvények betartását Tómalmon? A teherautókat telephelyen kell tartani. Ilyen esetekben bejelentést kell tenni a rendőrségre. Dr. Dobos József jegyző A lakosság bejelentéseket tehet a rendőrségnek és a Polgármesteri Hivatalnak. A Hivatalban ingyenesen hívható Zöldszám is működik. Az úr gondolom a talajterhelési díjról kapott csekket. Amikor befejeződnek a csatornázási munkák, a társulat vezetőjének értesítenie kellett volna a társulat tagjait, hogy milyen feltételek mellett lehet rácsatlakozni a hálózatra. Mi ezt most pótoljuk. Bekértük a társulat tagjainak névsorát. A mai napon postára kerültek ezek az értesítések. A talajterhelési díj tehát ettől fogva megszűntethető. Wágnerné Farkas Ilona (Tavirózsa utca) hozzászóló: Tudomásom szerint a Tómalom fürdőt a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. üzemelteti. Vízmű Zrt. tulajdonosa több önkormányzat, közte Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata is. A Vízmű Zrt. a Tómalom fürdőt a Horgászegyesületnek adta bérbe. Tudomásom szerint minden bérlő köteles az ingatlant rendeltetésszerűen használni, melybe beletartozik a tisztántartás is. A tó környezete nagyon szemetes. Kérném, hogy az Önkormányzat vizsgálja felül a Vízművel kötött megállapodását. Vizsgálják meg, hogy mely vízi állások épültek engedéllyel. Amelyek nem, azokat bontassák el. Amelyekre van engedély, a tulajdonostól kérjék számon a környezetének tisztán tartását. Mi lesz a sorsa a honvédelmi épületnek, amely az önkormányzat tulajdonába került? Fel kell szólítani a telek tulajdonosát, hogy tegyen valamit a telekkel, mert az tele van szeméttel.

7 7 A tónak az erdő felőli részén kerékpárút van, ott személygépkocsival és gazdasági járművekkel közlekednek. Teljesen tönkretették. Azt kérném, hogy a Horgászegyesület hirdetései mellett az is legyen kiírva, hogy ki a felelőse az Egyesület működésének, és az illető telefonszámát is tüntessék fel. A méhekkel kapcsolatos kérdést megvizsgáljuk és válaszolunk. A Tómalmot fejleszteni kell. Megvizsgáljuk, hogy a kerékpárútra történő gépjárműbehajtással kapcsolatban mit lehet tenni. Oszvald Ferenc hozzászóló: Az Önkormányzat "Tómalom 2"-re céltámogatást kapott. Ebből maradt pénz. Az önkormányzatnak ebben nincs szerepe. A viziközmű társulat vezetőjét kellene megkeresni, és felszólítani, hogy tegye meg az elszámolást Önök felé. Oszvald Ferenc hozzászóló: A közvilágítás kötelezően ellátandó önkormányzati feladat. Nem tudom, hogy szerencsés-e a lakossági hozzájárulás. A Kistómalom utca és a Menta utca közötti terület is kapott közpark funkciót. Az is parlagon fekvő terület. Peczár Gábor hozzászóló: Kérdésem, hogy a jogszabályok szerint mi minősül üdülőterületnek. Az önkormányzat évvel ezelőtt üdülőterületnek nyilvánította ezt a részt. Nézzenek utána, hogy mit kapunk mi azért, hogy üdülő díjat fizetünk. Jogos-e üdülőterületnek nevezni azt a helyet, ahol nincs közvilágítás, nincs út, vízelvezetés. A polgárok itt külterületen vásároltak ingatlant. A városvezetés belterületbe vonta. Az aszfaltozott út költségeit szervezett keretek között arányosan kellene viselniük a polgároknak és az önkormányzatnak. Németh Szabó László (Margaréta utca) hozzászóló: BM rendelet is kimondja, hogy a zajkeltéssel járó munkákat lehetőség szerint hétköznap kell végezni. Gondolok itt a fűnyírásra, permetezésre, mely nagyon zavaró pihenőnapokon. Az utakon gyerekek szaladgálnak. Ha aszfaltozott út volna itt 60 km/órás sebességkorlátozással, nem biztos, hogy szerencsés volna. Ha aszfaltozott út lesz, célszerű lesz fekvőrendőröket elhelyezni.

8 8 A kerékpárútra történő gépkocsival való behajtást csak fizikai akadályokkal lehetne megakadályozni. A táblák nem vezetnek eredményre. A zajkeltés általános probléma. A hivatal megvizsgálja, mit lehet tenni ezen a téren. Hajtó Csaba hozzászóló A jánostelepi bekötőúttal kapcsolatban lenne problémám. Javaslom, hogy a baloldalt nyilvánítsák belterületté. Főépítész úrral megvizsgáljuk ennek lehetőségét. Hozzászóló: A BV lakótelep miért fizet az önkormányzatnak építményadót, ha a Kincstárhoz tartozik? Lesz-e élelmiszer bolt Kőhidán? A BV területén lévő lakások nem az önkormányzat tulajdonát képezik. A rendtartás nem az önkormányzat feladata. Mint választópolgárok kapcsolódnak az önkormányzathoz. Az építményadónak utánanézünk. A bolttal kapcsolatban csak a keretlehetőségeket tudjuk biztosítani. Ez vállalkozói üzleti kérdés. Deák József (Tómalom u. 36.) hozzászóló: Látnak e lehetőséget a Kistómalom úttal szemben a völgyben egy buszmegálló kialakítására? Sok kisgyerek van, óvodába, iskolába kell menniük. Műszakilag kivitelezhető-e? Bakóczai Tamásné hozzászóló A Szuperinfó, illetve a Hírsztár nem jut el a részönkormányzat területére. Szükség volna rá.

9 9 Úgy érzem hasznos volt ez a közmeghallgatás. Olyan kérdések merültek fel, melyeket tovább kell gondolni, és együtt a pénzügyi lehetőségekre figyelemmel elkezdhetjük fejleszteni ezt a területet. Felmérjük a helyzetet, sorrendet állítunk fel az elhangzott igényekről, s a rendelkezésre álló pénzt ennek megfelelően tudjuk felhasználni. Köszönöm, hogy megjelentek. A közmeghallgatást bezárom. K.m.f... Dr. Simon István elnök A jegyzőkönyvet készítette:.. Szommer Szilvia jegyzőkönyvvezető kisebbségi és településrészi önkormányzati referens

Jegyzőkönyv Készült Jelen vannak Hiányzik Meghívott Tanácskozási joggal részt vesz 73/2013. (VI. 27.) határozata

Jegyzőkönyv Készült Jelen vannak Hiányzik Meghívott Tanácskozási joggal részt vesz 73/2013. (VI. 27.) határozata Jegyzőkönyv Készült: Lébény Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-én, a községházán tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Kovács Gábor polgármester Kiszeli Lajos alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. képviselő Dr. Csobolyó Eszter. képviselő Herczeg Mariann. képviselő Kun László Károly. Surányi Tibor képviselő.

JEGYZŐKÖNYV. képviselő Dr. Csobolyó Eszter. képviselő Herczeg Mariann. képviselő Kun László Károly. Surányi Tibor képviselő. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Dunavarsány Város Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri irodájában, 2015. február 24-én, 17 40 órai kezdettel megtartott,

Részletesebben

Közösségi. ház Több, mint 400 m 2-en még az idén elkészül. Mi Abonyunk. Romhányinét támogatja. Nagyon beteg az Egészségügyi Centrum

Közösségi. ház Több, mint 400 m 2-en még az idén elkészül. Mi Abonyunk. Romhányinét támogatja. Nagyon beteg az Egészségügyi Centrum www.miabonyunk.hu H i s z t é r i á v a l nem lehet várost vezetni (7. oldal) 2010. szeptember 1. Még az idén készen lesz Közösségi ház Több, mint 400 m 2-en még az idén elkészül a Római Katolikus Plébánia

Részletesebben

Nincs érdemi munkavégzés a lezárt rakparton

Nincs érdemi munkavégzés a lezárt rakparton obuda_16.qxd 8/13/2008 3:02 PM Page 1 XIV. évfolyam 16. szám 2008. augusztus 15. Új BKV menetrend Õsszel lezárják a Margit hidat Forgalomkorlátozás Belsõ-Óbudán Két lépcsõben, augusztus 21-én majd Az M0-s

Részletesebben

A Tekóból az orosz cég élére?! Hogyan lett a Tekó nyelvtanára multivállalat-vezető az oroszországi tagköztársaságban...? www.halasmedia.

A Tekóból az orosz cég élére?! Hogyan lett a Tekó nyelvtanára multivállalat-vezető az oroszországi tagköztársaságban...? www.halasmedia. Gyovai: keményen evezünk Hogy lehet ezt szépen mondani...? Nem ezt vártuk, amikor megnyertük a választást. (4. o.) A Tekóból az orosz cég élére?! Hogyan lett a Tekó nyelvtanára multivállalat-vezető az

Részletesebben

Bár nőként kétszer annyit kell dolgoznia, hogy elfogadtassa magát, nagyon szereti

Bár nőként kétszer annyit kell dolgoznia, hogy elfogadtassa magát, nagyon szereti Bár nőként kétszer annyit kell dolgoznia, hogy elfogadtassa magát, nagyon szereti a munkáját és igyekszik megfelelni a rábízott feladatoknak vallja Tell Edit, Paks alpolgármestere. 6. oldal Paksi Hírnök

Részletesebben

Ellentmondások a nem állami szociális ellátások körében

Ellentmondások a nem állami szociális ellátások körében Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar Ellentmondások a nem állami szociális ellátások körében Készítette: Kovács Mária Mónika V. évfolyam Konzulens: Dr. Horváth M. Tamás egyetemi tanár Debrecen 2008.

Részletesebben

Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövôn. (Széchenyi István)

Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövôn. (Széchenyi István) INGYENES KÖZÉLETI HAVILAP XXIV. évfolyam 3. szám 2015 ÁPRILIS Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövôn. (Széchenyi István) Jelentkezz polgárőrnek! A Tura Biztonságáért 2002 Polgárőr

Részletesebben

Szép ez a város! 2014 Július

Szép ez a város! 2014 Július 2014 Július 1 Szép ez a város! Főleg ilyenkor, nyár derekán, amikor nyílnak a virágok és üde zöld színben pompázik városunk főtere. Alig hiszem, hogy lenne olyan, aki városunkba látogatva ne ezen a véleményen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/13-4/2015. GAB-6/2015. sz. ülés (GAB-26/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/13-4/2015. GAB-6/2015. sz. ülés (GAB-26/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: GAB/13-4/2015. GAB-6/2015. sz. ülés (GAB-26/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Gazdasági bizottságának 2015. március 10-én, kedden, 9 óra 00 perckor az Országház főemelet 37-38.

Részletesebben

Kanizsa. XXIII. évfolyam 4. szám 2011. február 3. Egy tucat település és Nagykanizsa. meg annak az Európai Unió által támogatott környezetvédelmi

Kanizsa. XXIII. évfolyam 4. szám 2011. február 3. Egy tucat település és Nagykanizsa. meg annak az Európai Unió által támogatott környezetvédelmi Kanizsa LOKÁLPATRIÓTA HETILAP XXIII. évfolyam 4. szám 2011. február 3. Egy tucat település és Nagykanizsa csatornázási gondjai oldódnak meg annak az Európai Unió által támogatott környezetvédelmi nagyberuházásnak

Részletesebben

Februárban még várható havazás

Februárban még várható havazás XXVII. évfolyam, 2. szám 2015. február Atlétikai sikerek 14. oldal Közéleti és tájékoztató lap Megjelenik minden hónapban Bővebb információ, archívum a város honlapján: http://www.albertirsa.hu 100 Ft

Részletesebben

Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv

Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának 2014. december 9-én, kedden, 8 óra 06 perckor az Országház főemelet

Részletesebben

Tolna város hivatalos honlapja: www.tolna.hu

Tolna város hivatalos honlapja: www.tolna.hu XXV. évfolyam 5. szám Ballagás a Sztárai gimnáziumban. Az igazgatónő dr. Novothné Bán Erzsébet a felnőtté, önállóvá válás nehézségeiről is beszélt. Tolna város hivatalos honlapja: www.tolna.hu 2015. május

Részletesebben

Borbély Lénárd: Több ezer új munkahelyet teremtünk. 4. oldal. 6. oldal. 4. oldal. 2. oldal. Milliárdokkal nőtt a kerület vagyona

Borbély Lénárd: Több ezer új munkahelyet teremtünk. 4. oldal. 6. oldal. 4. oldal. 2. oldal. Milliárdokkal nőtt a kerület vagyona 2014. szeptember 11. A XXI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA V. évfolyam 18. szám Borbély Lénárd: Több ezer új munkahelyet teremtünk Észak-Csepelen indulhat el a kerület történetének példátlan méretű, több

Részletesebben

Foci-EB Józsefvárosban is Teljes az egyet nem értés a szurkolók között

Foci-EB Józsefvárosban is Teljes az egyet nem értés a szurkolók között XX. évfolyam 12. szám 2012. június 26. Megjelenik: kéthetente Foci-EB Józsefvárosban is Teljes az egyet nem értés a szurkolók között ÖNKORMÁNYZAT Összefognak Szorosabb együttmûködés a rendvédelmi szervek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 08- án 16.00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helyszíne: Községháza

Részletesebben

J e g y zőkö n y v. IF-3/2012. sz. ülés (IF-9/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkö n y v. IF-3/2012. sz. ülés (IF-9/2010-2014. sz. ülés) IF-3/2012. sz. ülés (IF-9/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkö n y v az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága Ifjúsági albizottságának 2012. március 12-én, hétfőn 11 óra 08

Részletesebben

VAIHINGEN AN DER ENZ. 25 dolgozni év akarnak. az ÚJ évfolyam 1988 decemberétől MeGJeLeNIK HaVONta XXVII.éVfOLyaM, 4. szám 2014. április 15.

VAIHINGEN AN DER ENZ. 25 dolgozni év akarnak. az ÚJ évfolyam 1988 decemberétől MeGJeLeNIK HaVONta XXVII.éVfOLyaM, 4. szám 2014. április 15. az ÚJ évfolyam 1988 decemberétől MeGJeLeNIK HaVONta XXVII.éVfOLyaM, 4. szám 2014. április 15. VAIHINGEN AN DER ENZ 25 dolgozni év akarnak Két dátum: 1989 és 2014. Az első Huszonnyolc csökkent munkaképességű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének, Serényfalva Község Képviselőtestületének, Hét Község Képviselő-testületének, Sajópüspöki Község Képviselő-testületének 2012. május

Részletesebben

A tartalomból: ÜLLÕ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2007. JANUÁR XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM

A tartalomból: ÜLLÕ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2007. JANUÁR XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM A tartalomból: ÜLLÕ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2007. JANUÁR XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM Év eleji gondolatok 2 Újévi köszöntõk 3 Történelem, kultúra 4 Mindenki karácsonyfája 5 Képviselõ-testületi ülés 6 Hasznos

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Polgármesteri. Óvodai hírek 10. old. Kalendárium 12. old. Iskolai hírek 14. old. HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ. Bíró András Ez a húsvét

HÍRLEVÉL. Polgármesteri. Óvodai hírek 10. old. Kalendárium 12. old. Iskolai hírek 14. old. HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ. Bíró András Ez a húsvét Polgármesteri KEREK EGYHÁZA HÍRLEVÉL HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ Óvodai hírek 10. old. Bíró András Ez a húsvét fák, virágok megzsendülnek, mintha húznák-vonnák őket, oly sebesen, gyorsan nőnek. fiatalok megszédülnek,

Részletesebben

Az egészséges környezethez való jog érvényesülése a modern nagyvárosban. Különös tekintettel Budapest, valamint a közlekedés problémájára

Az egészséges környezethez való jog érvényesülése a modern nagyvárosban. Különös tekintettel Budapest, valamint a közlekedés problémájára Az egészséges környezethez való jog érvényesülése a modern nagyvárosban Különös tekintettel Budapest, valamint a közlekedés problémájára Készítette: Győri Viktor 2008 2 Tartalomjegyzék: Bevezetés 3 A modern

Részletesebben

Hetény Vezér. Összefogás a még élhetõbb városrészért. Tisztelt hetényegyháziak! Megjelenik negyedévente www.hetenyegyhaza.hu 2011.

Hetény Vezér. Összefogás a még élhetõbb városrészért. Tisztelt hetényegyháziak! Megjelenik negyedévente www.hetenyegyhaza.hu 2011. Hetény Vezér A Hetényegyházi Városrészi Önkormányzat Lapja Megjelenik negyedévente www.hetenyegyhaza.hu 2011. december Összefogás a még élhetõbb városrészért Dr. Zombor Gábor Megtiszteltetés számomra,

Részletesebben

MOSONMAGYARÓVÁR MOSONI BELVÁROS FUNKCIÓBŐVÍTŐ REHABILITÁCIÓJA TELJES AKCIÓTERÜLETI TERV

MOSONMAGYARÓVÁR MOSONI BELVÁROS FUNKCIÓBŐVÍTŐ REHABILITÁCIÓJA TELJES AKCIÓTERÜLETI TERV MOSONMAGYARÓVÁR MOSONI BELVÁROS FUNKCIÓBŐVÍTŐ REHABILITÁCIÓJA TELJES AKCIÓTERÜLETI TERV 2009. OKTÓBER Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 4 1. A FEJLESZTÉS ILLESZKEDÉSE AZ INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI

Részletesebben

Városházi Híradó. Nikolas leveszi a kalapját. Megnyitották a Növény utcai aluljárót. A karibi zene hírnökei. Idősek világnapja. Rezsicsökkentési fórum

Városházi Híradó. Nikolas leveszi a kalapját. Megnyitották a Növény utcai aluljárót. A karibi zene hírnökei. Idősek világnapja. Rezsicsökkentési fórum Idősek világnapja Rezsicsökkentési fórum A karibi zene hírnökei Az Idősek világnapja alkalmából Szabolcs Attila polgármester és Németh Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a nyugdíjasokat. (2. oldal)

Részletesebben

várható technológiai változásait, amelyek szerinte akár már 5 10 év múlva jelentõs hatással lehetnek a gázrendszerek tervezésére és szerelésére.

várható technológiai változásait, amelyek szerinte akár már 5 10 év múlva jelentõs hatással lehetnek a gázrendszerek tervezésére és szerelésére. Hírlevél 2011. december XII. évfolyam 2. szám Kedves Kollégák! Most, amikor az év vége közeledtével számvetést készítünk az eltelt idõszakról, jólesõ érzéssel állapíthatjuk meg, a partnerkapcsolatok újraszervezését

Részletesebben

Várostervezés, településhálózat 2007 / 3. Területfejlesztési és területrendezési szakmai folyóirat KEREKASZTAL: A FEJLESZTÉS ÉS A SZABÁLYOZÁS VISZONYA

Várostervezés, településhálózat 2007 / 3. Területfejlesztési és területrendezési szakmai folyóirat KEREKASZTAL: A FEJLESZTÉS ÉS A SZABÁLYOZÁS VISZONYA Területfejlesztési és területrendezési szakmai folyóirat 2007 / 3. Várostervezés, településhálózat KEREKASZTAL: A FEJLESZTÉS ÉS A SZABÁLYOZÁS VISZONYA A VÁROSSÁ NYILVÁNÍTÁS GYAKORLATA TÖRTÉNJEN MÁR VALAMI!

Részletesebben

MIKOR KÉSZÜL EL AZ ÚJ EGÉSZSÉGHÁZ? AZ ÚJ ÉVFOLYAM 1988 decemberétől MEGJELENIK HAVONTA XXVII.ÉVFOLYAM, 10. SZÁM 2014. OKTÓBEr 14.

MIKOR KÉSZÜL EL AZ ÚJ EGÉSZSÉGHÁZ? AZ ÚJ ÉVFOLYAM 1988 decemberétől MEGJELENIK HAVONTA XXVII.ÉVFOLYAM, 10. SZÁM 2014. OKTÓBEr 14. AZ ÚJ ÉVFOLYAM 1988 decemberétől MEGJELENIK HAVONTA XXVII.ÉVFOLYAM, 10. SZÁM 2014. OKTÓBEr 14. INdUL dolgozni A BUSZ AKArNAK MIKOR KÉSZÜL EL AZ ÚJ EGÉSZSÉGHÁZ? Október Huszonnyolc 4-én csökkent Kopácsi

Részletesebben