Balaton Aero Club CiS Web: A Balaton Aero Club SZMSZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Balaton Aero Club CiS Web: www.balatonac.hu. A Balaton Aero Club SZMSZ"

Átírás

1 Balaton Aero Club CiS A Balaton Aero Club SZERVEZETI ES MUKODESI SZABALYZATA SZMSZ A Balaton Aero Club (tovabbiakban: BAG) a sportrol szolo evi CXLV. torveny, az egyesiilesi jogrol szolo evi II. torveny es a kozhasznu szervezetekrol szolo evi CLVI. torveny alapjan miikodo, onkentesen letrehozott, demokratikus, onkormanyzattal rendelkezo tarsadalmi szervezet, kozhasznu szervezet, jogi szemely, tagja a Magyar Reptilo Szovetsegnek. A BAC alapadatai A BAC neve: Balaton Aero Club A BAC szekhelye: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A. A BAC nyilvantartasba vetelenek szama: 2939 A BAC adoszama: A BAC bankszamlaszama: A BAC statisztikai szamjele: A BACfeladatai es hatdskore A BAC az alapszabalyban meghatarozott feladatok vegrehajtasat es hataskorok gyakorlasat az alapszabalyban es a jelen szabalyzatban meghatarozott szervezeti felepitesben es miikodesi elvek szerint vegzi. A BAC SZERVEZETI FELEPITESE, A TESTULETEK ES TISZTSEGVISELOK FELADAT-ES HATASK6RE A BAC testuleti szervei A kozgyules A BAC legfobb szerve, a tagok osszessege. A kozgyulesre vonatkozo szabalyokat teljes egeszeben az alapszabaly tartalmazza. Az elnokseg A kozgyules altal kozvetlenul valasztott 3 fos kepviselo es iigyintezo testtilet. Ket kozgyules kozotti idoszakban a BAC tevekenyseget iranyitja. Az elnokseg tagjai: - az elnok - az elnokhelyettes - elnoksegi tag Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

2 Balaton Aero Club LjS Az elnokseg feladatat es hataskoret, miikodesenek szabalyait az alapszabaiy tartalmazza. A felugyelo bizottsag 1. A felugyelo bizottsaga, a BAG gazdalkodasanak es vagyonkezelesenek ellenorzesere letrehozott, valasztott testiilet. 2. A felugyelo bizottsag letszama: 3 fo. a./ felugyelo bizottsag elnoke. b./afb. 2 tagja. 3. A felugyelo bizottsag feladatat es hataskoret, miikodesenek szabalyait az ALAPSZABALY tartalmazza. ABAC tisztsegviseloi A BAC elnoke A BAC legfobb tisztsegviselqje az elnok, akit a kozgyules valaszt. Az elnokseg kozremiikodesevel iranyitja es vezeti a BAC-t. Az elnok feladata es hataskore: - A kozgyiiles vezetese es az elnokseg iileseinek osszehivasa es vezetese - A BAC kepviselete Az alapszabaiy es egyeb szabalyzatok, valamint a kozgyulesi es elnoksegi hatarozatok vegrehajtasanak iranyitasa es ellenorzese - A BAC testiilet munkajanak figyelemmel kiserese, javaslattetel ezek napirendjere - Kapcsolattartas mas Repulo Klubokkal, valamint az MRSZ-el - Dontesi jogkor gyakorlasa mindazokban az ugyekben, amelyek nem tartoznak a kozgyules, az elnokseg, illetoleg a BAC egyeb szervenek kizarolagos hataskorebe - Mindazoknak a feladatoknak az ellatasa, amelyeket jogszabaly, az alapszabaiy, illetoleg a kozgyules vagy az elnokseg a hataskorebe utal - Egy szemelyben kepviseli, alairasaval jegyzi az Egyesuletet harmadik szemelyek, hatosagok es a birosag elott - Osszehivja a kozgyiilest az elnokseg hatarozata alapjan es az Elnoksegi iileseket - Iranyitja es ellenorzi az Egyesiilet tevekenyseget, gazdalkodasat - Biztositja az Egyesiilet torvenyes mukodeset, megteremti az ehhez sziikseges felteteleket - Rendelkezik a bankszamla felett - Gondoskodik olyan nyilvantartas vezeteserol, amelybol a vezeto szervek (kozgyules es elnokseg) dontesenek tartalma, idopontja es hatalya, illetve a dontest tamogatok es ellenorzok szamaranya (ha lehetseges szemelye) megallapithato Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel: infot^solidcad.hu

3 Balaton Aero Club Cufe Az Egyesulet szekhelyen biztositja barki szamara az Egyesulet miikodesevel kapcsolatosan keletkezett iratokba valo betekintes joganak gyakorlasat elozetes idopont egyeztetes utan. Az Elnok - kiilon kerelemre - a szemelyisegi jogok es az lizleti titok vedelmenek figyelembevetelevel a kert iratokrol masolatot keszit Az Egyesulet mukodeserol, szolgaltatasainak igenybevetele modjarol, az alapszabaly szerinti tevekenysegenek es gazdalkodasanak legfontosabb adatairol, beszamoloirol, valamint a vezeto szervek hatarozatairol az erintetteket irasban vagy mas igazolhato modon tajekoztatja Ellenorzesi joga kiterjed az Egyesulet teljes tevekenysegere Az elnokot tavollete vagy akadalyoztatasa eseten az elnokhelyettes helyettesiti, akit az elnok biz meg. Az elnok kepviseleti jogkoret meghatarozott ugyekben vagy az iigyek meghatarozott csoportjara nezve a BAG mas tisztsegviselqjere is atruhazhatja. A BAC elnokhelyettese-elnoksegi tag Az elnokhelyettes feladata es hataskore: - Az elnok helyettesitese annak tavollete vagy akadalyoztatasa eseten - Ellatja az elnoki tanacsado munkajat - Kozremiikodik az elnokseg hatarozatainak meghozatalaban, sziikseg eseten elokesziti azokat Elvegzi az elnoksegre vonatkozo, az alapszabalyban meghatarozott feladatokat az elnokseg tagjaival es az elnokkel egyiitt Az elnokseg tagja Az elnokseg az elnokon es elnokhelyettesen kivul 1 tovabbi egy elnoksegi tagbol all, akit a kozgyules valaszt. Az elnokseg az egyesulet tagjai koziil valaszthato. Feladata: - Kozremiikodik az elnokseg hatarozatainak meghozatalaban, szukseg eseten elokesziti azokat - Elvegzi az elnoksegre vonatkozo, az alapszabalyban meghatarozott feladatokat az elnokseg tagjaival es az elnokkel egyiitt Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u, 71/A Tel.:

4 Balaton Aero Club CMT Web; TAGOK, PARTOLO TAGOK JOGAI, KOTELESSEGEI A BAG tagja lehet az, akinek klubtag felveteli kerelmet a sportegyesiilet elnoksege elfogadta, valamint az elfogadast tartalmazo irasbeli kiertesitest kovetoen 30 napon belul befizeti a meghatarozott belepesi dijat es a sportegyesiilet eves tagdijat. A belepesi dijat az elnokseg hatarozza meg szemelyre szoloan. A tagdij osszeget az elnokseg hatarozza meg, minden evben az elso alkalommal tartott elnoksegi iilesen. A tagfelvetelt probaido kell, hogy megelozze. A probaido a jelentkezes elnokseg aitali kezhezveteltol szamitott 2 ev. A probaido alatt a tagjeldltnek teljesiteni kell a kovetkezoket: - Partolo tagsagi dij befizetese, valamint irasbeli nyilatkozat a probaido megkezdesere, a befizetes es nyilatkozat datuma a probaido elso napja - Sportolohoz melto tisztesseges magatartas, a BAG szabalyainak maradektalan betartasa - Reszvetel a BAG rendezvenyein, annak segitese Szervezett tizemnapokon torteno reszvetel. A tagjelolt koteles 20 teljes iizemnapon reszt venni, ami nem lehet rovidebb, mint napi 6 ora. A probaido alatt a tagokkal megegyezo mennyisegii tarsadalmi munkat kell elvegezni - Szemelyes kepessegeknek es lehetosegeknek megfeleloen segiteni kell a BAG munkajat A BAC tagjainakjogai: A BACpdrtolo tagjainakjogai: A BAC kozgyiilesein szavazhat, felszolalhat, inditvanyt terjeszthet elo, kerdeseket intezhet a tisztsegviselokhoz Megvalaszthato a BAC szerveibe Reszt vehet a BAC tevekenysegeben, rendezvenyein Az elnokseghez kereseket, kerdeseket intezhet az elnokseg cimen keresztul. Igenybe veheti a BAC szolgaltatasait, kedvezmenyes lehetosegeit Hasznalhatja a BAC tulajdonaban levo epuleteket az elnokseg altal meghatarozott korlatozasokkal es dijakert. A BAC tulajdonaban levo epiileteken kivul hasznalt teriiletek es epuletek hasznalata elozetes egyeztetes alapjan tortenik a BAC vezetese es a repuloter tulajdonosa kozott Eszreveteleket, javaslatokat tehet a BAC, valamint szervei mukodesevel kapcsolatban Az Egyesiilet barmely tisztsegere - szemelyesen vagy kepviseloje utjan - jeloltet allithat, valaszthat es barmely tisztsegre megvalaszthato Tanacskozasi joggal reszt vehet a BAC kozgyiilesein Eszreveteleket, javaslatokat tehet a BAC, valamint szervei mukodesevel kapcsolatban Reszt vehet a BAC tevekenysegeben, rendezvenyein Igenybe veheti a BAC szolgaltatasait korlatozasokkal Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel:

5 Balaton Aero Club C5 A BAC tagjainak kotelessegei: A BAC alapszabalyanak, SZMSZ-k es egyeb szabalyzatanak, valamint a BAC szervei altal hozott hatarozatok megtartasa, illetve megtartasanak biztositasa Az egyesulet celkituzeseinek es hagyomanyainak megfelelo, egyestileti taghoz melto, etikus magatartas tanusitasa A tagdij beflzetese a megadott hataridoig A BAC altal meghatarozott celkitiizesek megvalositasanak elosegitese Adatszolgaltatas a BAC, illetve a kozponti nyilvantartas szamara BAC erdekeben vegrehajtott eves tarsadalmi munka A BAC tagjakent a sportegyesulet neveben, magancelbol iizleti tevekenyseget nem folytathat. A BAC tagja, magancelu iizleti tevekenysegehez nem hasznalhatja fel a klubtagokra vonatkozo kedvezmenyeket es jogokat A tagok az Egyesulet tartozasaiert nem felelnek. A tagsag at nem ruhazhato, jogutodokra, orokosokre at nem szall, es a tagsaggal egyutt jaro jogok gyakorlasa masnak at nem engedheto. A BACpdrtolo tagjainak kotelessegei: - A BAC alapszabalyanak es egyeb szabalyzatainak, valamint a BAC szervei altal hozott hatarozatok megtartasa - A partolo tagi hozzajarulas befizetese a megadott hataridoig - A sportag nepszeriisitese A sportegyesiileti tagsag modositasat partolo tagsagi viszonyra irasban kell jelezni az elnokseg fele. A partolo tagsagi dij befizetese nem jelenti a partolo tagsag automatikus elfogadasat. A partolo tagsag elfogadasarol az elnokseg dont. A TESTULETEK ES TISZTSEGVISELOK MUKODESENEK ALAPELVEI ES MODSZEREI Alapelvek A sportegyesiileti feladatok ellatasa erdekeben, a testiiletek es tisztsegviselok egyiittmukodeset, osszehangolt tevekenyseget kell megvalositani. A feladatok ellatasat sokoldalu merlegelessel, a repiilo sportag sajatossagai es a lehetosegek figyelembe vetelevel kell megoldani. A feladatok ellatasat tervezni kell, az elno'kseg feladatterv vagy munkaterv alapjan dolgozik. Valamennyi testuletnek legalabb negyedeves tervezessel kell tevekenyseget szerveznie. Az elnoksegi ulesek idopontjait kozze kell tenni az egyesulet honlapjan. A hatekony munka erdekeben, vagy siirgos esetekben soron kiviili elnoksegi ulest kell osszehivni. Az elnoksegi hatarozatokba az5egyesuleti tagok jogosultak betekinteni. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

6 Munkarend Balaton Aero Club Ciub Az elnoksegi iilesek miikodeset az alapszabaly szabalyozza. Azokban a kerdesekben, amelyekben az alapszabaly elnoksegrol szolo fejezete nem tartalmaz rendelkezest, a kozgyiilesre vonatkozo szabalyokat kell ertelemszeruen alkalmazni. Kapcsolattartas A BAG neveben mas szervezetekkel es harmadik szemelyekkel a kapcsolattartasra korlatozas nelktil az elnok jogosult A feladatai megvalositasahoz szukseges mertekben a BAG valamennyi tisztsegviselqje jogosult sajat szakteruleten a hataskorebe tartozo kerdesekben a sziikseges mertekii kapcsolattartasra. Klubrepiiles: SZAKMAIVONATKOZASU ALTALANOS RENDELKEZESEK - A BAG altal szervezett uzemnapon vegrehajtott repiilesek - A BAG altal hasznalt repiiloteren kiviil, szervezett MRSZ vagy FAI versenyen igazoltan a BAG szineiben indulo versenyzok repulesei, melyek a verseny dokumentumaibol igazolhatoak. Szervezett uzemnap: A BAG tagjai altal szervezett repiilesi nap, az alabbi feltetelekkel: - Repules elotti eligazitas, (tartalma: meteorologiai informaciok, forgalmi tajekoztatas, szolgalatok megnevezese, munkak szetosztasa, nevsor felvetele stb.) - A BAG tagjai altal szervezett repuleseket kotelezo bejelenteni a Tajekoztato szolgalatnak. Utvonal repiilesek eseten a hajtomiivel rendelkezo legijarmuvek gepparancsnokai kotelesek a repiilesi tervet a szabalyoknak megfeleloen leadni Starthely szabalyos berendezese es az uzemnap alatti folyamatos mukodtetese - Az uzemnap a gepek bepakolasaval, leapolasaval es a reptiles utani kiertekelessel es eligazitassal zarodik - Az eligazitasok helyet es modjat a tradicioknak es szabalyoknak megfeleloen hajtjak vegre a klubtagok - Teljes uzemnapon valo reszvetel azt jelenti, hogy a repiiles elotti es a reptiles utani eligazitason is jelen van a klubtag - A BAG altal rendszeresitett eves idomero naplo es reptiles vezeto naplo vezetese minden szakosztaly es minden reptiloklub tag reptilese eseten ko'telezo. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel.: infof2fsolidcad.hu

7 Balaton Aero Club CMS A BAC szakmaifeliigyelete, repiilouzem megszervezese es vezetese 1. A BAG szakmai feliigyeletet a szakmai vezeto latja el, akit az iizemelteto fopilotaja nevez ki a BAG felterjesztese alapjan. A szakmai vezetot ugy kell kivalasztani a tagok korebol, hogy szakmai tapasztalata, tekintelye, elismertsege szakmai korokben es a klubban meg legyen. Kivalo repiilestechnikaval es elmeleti tudassal rendelkezzen. REPULOUZEM VEZETO ES HELYETTES KOTELMEI: - A repiiloiizem vezeto es helyettese kotelmeit mindenkor a Hatosag altal jovahagyott utasitas, es az iizembentarto altal kiadott intezkedesek hatarozzak meg. Vitorlazo oktatoi szakszolgalati jogositassal rendelkezo repiilouzem vezeto jogosult tdbb vontato repiilogeppel vegrehajtott vitorlazo repiilouzem vezetesere. A repiiloiizem vezeto szolgalati tevekenyseget a szakmai vezeto es a szakhatosag ellenorizheti. Felsoroltaknak a reptiles uzemidotartamara, a repiiloiizem jellegere, az igenybeveheto technikara, a szabalyzatok, a biztonsag betartasara vonatkozo utasitasait koteles vegrehajtani. - A repiiloiizem vezeto feladatat az ervenyben levo szabalyzatok, utasitasok szerint koteles ellatni es felel azok vegrehajtasaert. A repiiloiizem vezeto feladata a hajozo allomany egeszsegi allapotanak ellenorzeseert. - A repiilouzem vezeto jeloli ki a helyetteset, startszolgalatot, aggregatorkezelot, kotelvisszahuzot, gepiigyeletest, idomerot. - A repiiloiizem vezeto felelos a repveznaplo kitolteseert. - A repiiloiizem vezeto szolgalati ideje alatt repiilest csak abban az esetben hajthat vegre, ha rep. vezetoi szolgalatat a repulouzem vezeto naploba torteno bejegyzessel atadta. - A repiiloiizem vezeto helyettes kotelme megegyezik a repulouzem vezeto kotelmeivel, annak tavollete eseten teljes jogkorrel gyakorolja annak jogkoret. - Feladata a tervezesi munkafuzet kitoltesenek ellenorzese - A kotelvisszahiizo jelentesenek rogzitese a repveznaploba - Az aggregator jelentesenek rogzitese a repveznaploba. - A gepiigyeletesek jelentesenek rogzitese a repveznaploba. - Csak akkor indithat a csorlest, ha a helyi informacios szolgalat nyugtazta a repiilogepvezeto felszallasi igenyet. STARTUGYELETES - A startszolgalatot a hajozo allomanybol kell kijelolni, lehetoleg a vizsgas novendekek koziil. - A startiigyeletes a repulouzem vezetonek van alarendelve. - A startugyeletes allandoan a starton tartozkodik - A startugyeletes kotelmei: - ismerni az adott repiiloteren, a repules vegrehajtasara vonatkozo utasitast, a szolgalatra vonatkozo utasitasokat es az adott repiiloter repiilesi rendjet szabalyozo mas okmanyokat. - iigyelni a repiiloter munkateruletere vonatkozo kozlekedesi szabalyok betartasara es haladektalanul intezkedni a szabalysertesek kikuszobolesere. - megakadalyozni, hogy a munkateriileten idegenek tartozkodjanak. - figyelni a levegoben tartozkodo es a repuloteren mozgo repulogepeket. - szabalyozni a repiilogepek startra es?varakozasi helyre torteno szallftasat. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

8 Balaton Aero Club GS Megjegyzes: A startiigyeletesre vonatkozo valamennyi utasitast az adott repuloter viszonylatatol es sajatossagaitol fuggoen ki lehet egesziteni. - a repiilouzem folyamatossaganak biztositasa - ernyovel a hatunkon nem mozgatunk repulogepet! - a startugyeletes felel az ernyok biztonsagara, a lakokocsi bezarasara - a startiigyeletes felel a szemet kiiiriteseert - a startugyeletes inditja a csorlest a repiilesvezeto engedelye utan - a startugyeletes felel a radiokert, azok feltolteseert - a startugyeletes felel a ponyvakert, ha vizes, le kell tordlni Csorlokezelo kotelmei: - szemelyesen ellenorzi a csorlo aggregator iizemkepesseget a repulesek megkezdese elott: (vago, fek stb.) ezt bevezeti az aggregator munkanaplqjaba es jelenti a repulesvezetonek - ellenorzi a csorlokotelek allapotat es felelos azert, hogy csomozott kotellel ne csoroljenek. - felelos az aggregator uzemanyagszintjeert. Ha nines benne eleg, nem indit csorlest. - felelos a csorlo aggregator atadasi-atveteli konyveben a csorlokezelore vonatkozo adatok pontos es napra kesz allapotban valo vezeteseert. - barmilyen rendellenesseget eszlel a repulesvezetonek koteles jelenteni Az indito kotelmei: Reszt vesz az inditasi hely berendezeseben. Az indito indithat akkor, ha az alabbiak egyiittesen teljesiilnek: - a repiilogep az inditasi vonalra beallt; - a repiilogepvezeto kezenek felemelesevel indulasra engedelyt kert; - a repiilogepvezeto a helyi infonak jelentette a csorlest - a repiilouzem vezeto engedelyezte az indulast; - a felszallo gep elott a felszallasi vonalban nines semmi akadaly; - a levegoben a negyedik forduloban, vagy az utan leszallasra helyezkedo gep nines; - az elozoleg iskolakorre indulo gep az elso fordulot mar befejezte. Az 6 felelossege, hogy a zaszlo kezkozelben legyen. Csorles befejeztevel hangosan bemondja a kotel leoldasat. A repulouzem vezeton es az indito oktaton kiviil senki sem adhat utasitast az inditonak. oktaton kiviil senki sem adhat utasitast az inditonak. Radio hasznalat eseten, a radion kapott kozleseket kapo szemely ismetlessel nyugtazza. Megjegyzes: Az inditora vonatkozo utasitast az adott repuloter viszonyainak es sajatossagainak figyelembevetelevel ki lehet egesziteni. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel: ; Web.

9 Balaton Aero Club Ckfc- Geptigyeletesek kotelmei - a repulesvezeto jeloli ki - ellenorzik a repiilogep okmanyait - ellenorzik a repiilogep miiszaki allapotat - vezetik a repiilogep naplqjat, repiilt idejet beirjak, iizem vegen lezarjak - jelentik a reptilesvezetonek, hogy a repiilogep iizemkepes-e vagy nem - felelosek a repiilogep tisztasagaert - figyelemmel kiseri a gepet egesz nap, ovja az epseget Az idomero kotelmei - novendekektol es repiilogepvezetoktol tartozik megkovetelni a felszallas elott es leszallas utan valojelentkezest; - koteles a repiiloiizem alatt tortent mindennemu repules idejet rogziteni. iizem utan gepenkent osszesiteni es leadni azokat a gepek iigyeleteseinek; - az iskola rendszerii kikepzesnel kijeloli a repiilogepek figyeloit; - a startszolgalatokat kizarolag a repuloiizem vezeto engedelyevel lehet levaltani. REPULOUZEM MEGKEZDESENEK FELTETELEI: A repiiloiizem megkezdese addig tilos, amig a start be nines rendezve, es a szolgalat helyet el nem foglalja. Amig a repiiloiizem kezdete az iranyitoszolgalatnak nines bejelentve. (A repiilouzem befejezeset szinten be kell jelenteni az iranyitoszolgalatnak.) Amennyiben a repiiloiizem vezeto az iizem biztonsagat figyelembe veve engedelyezi, ugy a repiiloiizem munkateruletenek berendezesere egy T jel (3 ponyva) elegendo, Ez esetben a vontatogep es a vitorlazo repiilogep egy kozos jelhez szallnak le, de a leszallasnal a vitorlazogepnek van elsobbsege. Minden mas esetben repiiloiizem berendezesehez annyi es olyan meretii ponyvajel, annyi voros zaszlo szukseges, amennyi biztositja az iizemmodnak megfeleloen a melleklet szerinti elrendezesben a munkateriiletet, es a munkateruleten beliili akadalyok kijeloleset. Minden esetben, mindenfajta es jellegii, letszamtol fiiggetlen vitorlazorepiiles soran a repuloiizem vezeto rendelkezesere kell alljon a starthelyen: - hordaggyal, legalabb negy szemely ellatasara alkalmas mentodobozzal ellatott, mentesi feladatokra alkalmas, forgalomban igenybe veheto gepkocsi, - csorloaggregatornal, legalabb ket szemely ellatasara alkalmas mentodoboz, - starthelyen uzemkepes szelmero - tiizolto kesziilek (vontatasnal a starton, csdrloiizemnel a csorloaggregatornal) - csorloiizemnel feher-voros zaszlo a starton es az aggregatornal - vontatoiizemnel 1-1 db feher es voros indito zaszlo repiilesvezeteshez, repules vegrehajtasahoz eloirt okmanyok. - mukodokepes startradio berendezes hasznalata ajanlott. Repiileseket vegrehajtani iizemkeptelen startradio berendezessel csak indokolt esetben lehet. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u, 71/A Tel.: infofaisolidcad.hu

10 Balaton Aero Club Cjufe ~~ FELEL6SSEGI RENDSZER A tisztsegviselok felelosek az alapszabalyban es a jelen szabalyzatban meghatarozott, valamint a rajuk bizott feladatok vegrehajtasaert, a sajat hataskorben hozott donteseikert. A tisztsegviselok felelossegre vonasa az elkovetett mulasztas, illetoleg hataskorsertes merteketol fuggoen eredmenyezhet: sportfegyelmi biintetest - visszahivas kezdemenyezeset - karokozas eseten a polgari jog altalanos szankcioinak alkalmazasat KEPVISELETIJOG Kepviseletijog A BAG kepviseletere belfoldon az alapszabalyban meghatarozottak szerint az elnok jogosult. A BAG kepviseletere kiilfoldon az elnok es az altala megbizott tisztsegviselok jogosultak. Aldirdsijog Az elnokseg teljes korii alairasi joggal rendelkezik. TAGSAGIVISZONY MEGSZUNESE: A rendes tag tagsagi viszonya megsziinik: - A tag halalaval - Az Egyesulet megszunesevel - Kilepessel A tag kilepesi szandekat az elnoknek vagy az elnokhelyettesnek irasban, igazolhato modon tartozik bejelenteni. Tagsagi viszonya a nyilatkozat kezhezvetelevel sziinik meg. - Torlessel A tag tagsagi viszonyat az elnokseg torlesi hatarozattal megsziintetheti, amennyiben a tag a tagdijfizetesi kotelezettsegenek az alapszabalyban meghatarozott idoig nem tesz eleget, es a tartozasat az elnok irasbeli felszolitasa ellenere sem egyenliti ki, a felszolitas kezhezvetelet koveto 8 napon beliil. A felszolito levelet tertivevenyes kiildemenykent kell postazni. A felszolitasnak tartalmazni kell, hogy amennyiben a tartozas rendezese a 8 napos hataridoben nem tortenik meg, ugy az a torles jogkovetkezmenyet vonja maga utan. A torlesi hatarozatnak - melyet az elnokseg az egyesulet penzugyi nyilvantartasa alapjan hoz meg - tartalmaznia kell a jogorvoslati lehetosegre vonatkozo tajekoztatast. Az elnokseg torlesi hatarozata ellen a tag a kezhezveteltol szamitott 15 napon beliil fellebbezest nyujthat be a kozgyiileshez. A fellebbezest a kozgyiileshez kell cimezni, de az elnoksegnel kell benyujtani. A fellebbezes beerkezeset kovetoen az elnokseg 30 napon beliil koteles intezkedni a kozgyules osszehivasa irant A tag torleset a kozgyules csak akkor mellozheti, ha az erintett tag postai feladovevennyel, beveteli penztarbizonylattal, banki igazolassal, vagy a penztaros altal kiallitott atveteli elismervennyel igazolja, hogy tagdijfizetesi kotelezettsegenek hataridoben eleget tett A tagsagi viszony a torlesi hatarozat meghozatala napjan sziinik meg. 10 Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

11 Balaton Aero Club CM - Kizarassal Ki kell zarni a rendes tagok sorabol azt a szemelyt, akit biincselekmeny elkoveteseert jogerosen vegrehatando szabadsagvesztesre iteltek. Ki kell zami mindazokat, akik az alapszabaly, a Sportegyesiilet SZMSZ, valamint rendelkezeseit nem tartjak meg (tagdijfizetes elmulasztasanak esetet kiveve, ami torlest von maga utan). Egyesiilettel szemben fennallo kotelezettsegeinek nem tesznek eleget, tovabba, akik az egyeslileti tagsagra az altal valtak erdemtelenne, hogy egyesiileti taghoz nem melto vagy etikatlan magatartast tanusitottak. A tag kizarasarol az elnokseg hataroz. Az elnokseg a kizarasi okrol valo tudomasszerzest koveto 60 napon beliil iilest tart, mely iilesre az erintett tagot irasban, tertivevenyes kuldemenyben meghivja, oly modon, hogy az erintett a meghivot legkesobb az iilest megelozo 8. napon kezhezvegye. Figyelmeztetni kell az erintettet arra, hogy tavolmaradasa az tiles megtartasat nem akadalyozza, tovabba, hogy amennyiben az ulesen nem jelenik meg, vagy vedekezeset nem terjeszti elo, ugy az elnokseg a hatarozatat a rendelkezesre allo iratok, adatok alapjan fogja meghozni. Amennyiben az erintett fentiek szerinti szabalyos ertesitese nem tortent meg, ugy az ulest nem lehet megtartani, uj iilest kell tartani 30 napon beliil, oly modon, hogy az erintett fentiek szerinti szabalyos ertesitese megtortenhessen. Ha az iiles megtarthato, az ulesen az elnok ismerteti az eljaras lefolytatasara alapot ado okot, annak bizonyitekait, majd szot ad az erintettnek. Ezt kovetoen az elnokseg hatarozatot hoz. A hatarozathozatal soran az erintett az ulesen nem vehet reszt. A hatarozatot az iiles megtartasa napjan meg kell hozni. A meghozott hatarozatot szoban is kozolni kell az erintettel, azzal, hogy az irasbeli kozles tertivevenyes levelben fog megtortenni, a jogorvoslati lehetoseggel az irasbeli kozlest kovetoen lehet elni. A hatarozatot ezt kovetoen 15 napon beliil irasba kell foglalni, es tertivevenyes levelben kell kozolni az erintettel. A hatarozatnak tartalmaznia kell, hogy a tagsagi viszony a kizaro hatarozat meghozatala napjan sziinik meg, tovabba tartalmazni kell a jogorvoslati lehetosegre vonatkozo tajekoztatast A kizarast kimondo hatarozat ellen a kezhezveteltol szamitott 15 napon beliil a kozgyiileshez fellebbezest lehet benyujtani. A fellebbezest a kozgyiileshez kell cimezni, de az elnoksegnel kell benyujtani. A fellebbezes beerkezese eseten az elnokseg 45 napon beliil intezkedik a kozgyiiles osszehivasarol. A kozgyules donteset az iratok alapjan hozza meg. - Tiszteletbeli tag tagsagi viszonya megsziinik: A tag halalaval Az Egyesiilet megszunesevel A tiszteletbeli tag reszerol torteno lemondassal A tiszteletbeli tagsagrol valo lemondast az elnoksegnek irasban kell bejelenteni. A tagsagi viszony a nyilatkozat kezhezveteletol sziinik meg. Kizarassal A tiszteletbeli tag kizarasara a rendes tag kizarasara vonatkozo szabalyok iranyadoak. A partolo tag tagsagi viszonya megsziinik: Termeszetes szemely partolo tag eseten: A tag halalaval Az egyesiilet megszunesevel A tag felmondasaval A termeszetes szemely partolo tag tagsaganak felmondasat az egyesulet elnoksegenek kell irasban igazolhato modon bejelenteni. A tagsagi viszony a nyilatkozat k zhezvetelet koveto honap utolso napjan sziinik meg. Kizarassal 11 Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel.:

12 Balaton Aero Club cliufe A partolo tag termeszetes szemely kizarasara a rendes tag kizarasara vonatkozo szabalyok iranyadoak. Jogi szemely partolo tag eseten: A jogi szemely jogutod nelkuli megszunesevel Az egyesiilet megszunesevel Felmondassal: a jogi szemely partolo tag tagsaganak felmondasara a termeszetes szemely partolo tag felmondasanak szabalyai az iranyadoak. Kizarassal: Ki kell zarni a jogi szemelyt a partolo tagok kozul, ha az Egyesiilettel szemben fennallo 6'nkent vallalt kotelezettseget nem teljesiti. A kizarasra a rendes tag kizarasara vonatkozo szabalyok iranyadoak. ELLENORZES A SZERVEZETEN BELUL A felugyelo bizottsag jogosult es koteles az alapszabalyban meghatarozottak szerint feladatait ellatni, a BAG gazdalkodasat es miikodeset ellenorizni. A BAG tisztsegviseloi kotelesek a hataskoriikbe tartozo ellenorzeseket elvegezni, az iranyitasuk ala tartozo szervezeteket es szemelyeket beszamoltatni, feladataik vegrehajtasarol, hataskoriik gyakorlasarol. Az ellenorzesek soran feltart hianyossagok potlasara, a mulasztot fel kell szolitani, a felszolitas eredmenytelensege eseten felelossegre vonast kell kezdemenyezni. Zaradek A jelen szabalyzatot a BAG kozgyiilese szamu hatarozataval elfogadta. Veszprem, Elnok 12 Cim; 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel.:

MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai: 2004.05.22. 2005.05.07. 2006.05.06. 2011.04.30.

MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai: 2004.05.22. 2005.05.07. 2006.05.06. 2011.04.30. MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA Modositasok datumai: 2004.05.22. 2005.05.07. 2006.05.06. 2011.04.30. B E V E Z E TO A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesuletenek celjai

Részletesebben

Magyar Csaladtortenet-kutato. a modositasokkal egyseges szerkezetben *

Magyar Csaladtortenet-kutato. a modositasokkal egyseges szerkezetben * A Magyar Csaladtortenet-kutato Al a p s z u b a l y a Egyesiilet a modositasokkal egyseges szerkezetben * Az alapit6k a hatalyos jogszabalyok szerint 2011. januar ls-i Kozgyulesukon elhataroztak a Magyar

Részletesebben

A HEGYRE FEL! TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET RÖVIDEN 'HFTE' ALAPSZABÁLYA

A HEGYRE FEL! TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET RÖVIDEN 'HFTE' ALAPSZABÁLYA A HEGYRE FEL! TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET RÖVIDEN 'HFTE' ALAPSZABÁLYA Preambulum: Jelen Alapító okirat az Egyesület 2013. 05. 24. napján megtartott közgyűlésen elfogadott, a 2013. 06. 30. és 2014.02.28. megtartott

Részletesebben

BOTAFOGO Szabadidő-, Sport és Kulturális Szolgáltató Egyesület. ALAPSZABÁLYA egységes szerkezetben

BOTAFOGO Szabadidő-, Sport és Kulturális Szolgáltató Egyesület. ALAPSZABÁLYA egységes szerkezetben BOTAFOGO Szabadidő-, Sport és Kulturális Szolgáltató Egyesület ALAPSZABÁLYA egységes szerkezetben Elfogadva a 2015. március 27-i Közgyűlésen. (A 2010-es Alapszabályhoz képest a változtatások dőlt betűvel

Részletesebben

Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által elfogadott, 2015. február 21-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat

Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által elfogadott, 2015. február 21-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által elfogadott, 2015. február 21-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat 1 Általános rendelkezések 1. A Szabályzat hatálya A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

HETHATAR. Hataron Atnyulo Onkormanyzati Szovetseg a Karpat-medenceben Egyesiilet ALAPSZABAL YA

HETHATAR. Hataron Atnyulo Onkormanyzati Szovetseg a Karpat-medenceben Egyesiilet ALAPSZABAL YA HETHATAR,.. Hataron Atnyulo Onkormanyzati Szovetseg a Karpat-medenceben Egyesiilet ALAPSZABAL YA Modosfttisokkal egyseges szerkezetben 2011. tiprilis 28. HETHATAR Hataron Atnyul6 Onkormanyzati Szovetseg

Részletesebben

Az új Polgári Törvénykönyv és a Civil törvény civil szervezeteket érintő rendelkezéseinek hatása a létesítő okiratra teendők, változások 2014-ben

Az új Polgári Törvénykönyv és a Civil törvény civil szervezeteket érintő rendelkezéseinek hatása a létesítő okiratra teendők, változások 2014-ben Az új Polgári Törvénykönyv és a Civil törvény civil szervezeteket érintő rendelkezéseinek hatása a létesítő okiratra teendők, változások 2014-ben Készült: EMMI Civil Kapcsolatok Főosztályán 2014. április

Részletesebben

Magyar Mehtenyesztok Orsz&gos Egyestilete. Szervezeti es Miikodesi Szabalyzat 2014.

Magyar Mehtenyesztok Orsz&gos Egyestilete. Szervezeti es Miikodesi Szabalyzat 2014. Magyar Mehtenyesztok Orsz&gos Egyestilete Szervezeti es Miikodesi Szabalyzat i 2014. 1 I. fejezet ALTALANOS SZABALYOK 1./ A Szervezeti es Miikodesi Szabalyzat celja, ervenyessege es hatalya 1.1. / A Szervezeti

Részletesebben

A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete Etikai Bizottságának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (STATÚTUM)

A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete Etikai Bizottságának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (STATÚTUM) A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete Etikai Bizottságának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (STATÚTUM) A Magyar Pszichológiai Társaság (a továbbiakban: MPT)

Részletesebben

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap I/2011. számú szabályzat A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Változásokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Szervezeti és Működési Szabályzata

Részletesebben

H A T Á R O Z A T I J AVA S L A T. Tisztelt Közgyűlés!

H A T Á R O Z A T I J AVA S L A T. Tisztelt Közgyűlés! H A T Á R O Z A T I J AVA S L A T Tisztelt Közgyűlés! Alulírott Vasszi Zoltán, mint a Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Egyesület Elnöke az alábbi előterjesztést tárom a Tisztelt Közgyűlés elé,

Részletesebben

- 1 - 4028 D e b r e c e n, Simonyi út 20. KSH szám: 11154433 6419 122 09 Cégjegyzékszám: 09-02-000354 Adószám:11154433-2-09

- 1 - 4028 D e b r e c e n, Simonyi út 20. KSH szám: 11154433 6419 122 09 Cégjegyzékszám: 09-02-000354 Adószám:11154433-2-09 - 1-4028 D e b r e c e n, Simonyi út 20. KSH szám: 11154433 6419 122 09 Cégjegyzékszám: 09-02-000354 Adószám:11154433-2-09 Egységes szerkezetbe foglalt, hatályos szövegű ALAPSZABÁLY (a változások vastag,

Részletesebben

Világ Királynője Engesztelő Mozgalom Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben

Világ Királynője Engesztelő Mozgalom Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben Világ Királynője Engesztelő Mozgalom Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben mely Alapszabályt a Taggyűlésen megjelent tagok az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek

Részletesebben

A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA SZAKMAGYAKORLÁSI SZABÁLYZATA 2014.

A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA SZAKMAGYAKORLÁSI SZABÁLYZATA 2014. A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA SZAKMAGYAKORLÁSI SZABÁLYZATA 2014. Előszó A Magyar Mérnöki Kamara Küldöttgyűlése a jelen Szabályzatban minden szakmagyakorló számára a területi mérnöki kamarák hatáskörébe utalt

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

ALAPSZABÁLY. A 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről ALAPSZABÁLY Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár I. fejezet ÁLTALÁNOS RÉSZ Az alapító tagok az alul írott napon és helyen elhatározták, hogy kiegészítő egészségpénztárat alapítanak az egészségügyi

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉSRŐL SZÓLÓ 2012. ÉVI XXXVI. TÖRVÉNY HATÁLYOS HÁZSZABÁLYI RENDELKEZÉSEI

AZ ORSZÁGGYŰLÉSRŐL SZÓLÓ 2012. ÉVI XXXVI. TÖRVÉNY HATÁLYOS HÁZSZABÁLYI RENDELKEZÉSEI AZ ORSZÁGGYŰLÉSRŐL SZÓLÓ 2012. ÉVI XXXVI. TÖRVÉNY HATÁLYOS HÁZSZABÁLYI RENDELKEZÉSEI ELSŐ RÉSZ AZ ORSZÁGGYŰLÉS SZERVEZETE I. Fejezet Az Országgyűlés tisztségviselői 1. Az Országgyűlés tisztségviselője

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT Budapest 2006. (2014. szeptember

Részletesebben

Tanárok Európai Egyesülete

Tanárok Európai Egyesülete Tanárok Európai Egyesülete A Tanárok Európai Egyesületének Alapszabálya, amely készült az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. tv., valamint annak módosításai alapján. I. AZ EGYESÜLET NEVE ÉS CÉLJA Az

Részletesebben

ELS MAGYAR POLGÁRI BIZTONSÁGVÉDELMI KLASZTER SZERVEZETI ÉS MKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ELS MAGYAR POLGÁRI BIZTONSÁGVÉDELMI KLASZTER SZERVEZETI ÉS MKÖDÉSI SZABÁLYZATA ELS MAGYAR POLGÁRI BIZTONSÁGVÉDELMI KLASZTER SZERVEZETI ÉS MKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RÉSZ I./1. Klaszter bemutatása, célok: A polgári biztonsági iparág tevékenysége átszövi a modern társadalom életének

Részletesebben

H A L L G A T Ó I Ö N K O R M Á N Y Z A T

H A L L G A T Ó I Ö N K O R M Á N Y Z A T Wesley János Lelkészképző Főiskola H A L L G A T Ó I Ö N K O R M Á N Y Z A T SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest 2006. április A Wesley János Lelkészképző Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) hallgatói

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPÍTÓ OKIRAT Szálka Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ötv.) 8. (1), (4) és (5) bekezdéseiben meghatározott kötelezően ellátandó közfeladatokról,

Részletesebben

,,AMERIKAI ALAPITVANYI ISKOLAERT Alapitvany. Alapito Okirat

,,AMERIKAI ALAPITVANYI ISKOLAERT Alapitvany. Alapito Okirat ,,AMERIKAI ALAPITVANYI ISKOLAERT Alapitvany Alapito Okirat 1. Az alapitvany neve:,,amerikai Alapitvanyi Iskolaert" 1.1 Az Alapitvany Szekhelye: 1075 Budapest, Wesselenyi u.44. 2. Alapitdk: Alapito vagyon:

Részletesebben

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerben beazonosított ügyfél részére az MVH egyedi azonosítást szolgáló számot, ügyfél-azonosítót állapít meg.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerben beazonosított ügyfél részére az MVH egyedi azonosítást szolgáló számot, ügyfél-azonosítót állapít meg. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 128/2013. (VII. 30) számú KÖZLEMÉNYE a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által működtetett Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerbe történő

Részletesebben

HÁZIREND Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola Mátészalka 2013.

HÁZIREND Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola Mátészalka 2013. HÁZIREND Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola Mátészalka 2013. Tartalomjegyzék 1. A házirend célja és feladata 1 2. A házirend jogszabályi háttere 2 3. A tanulók jogai és kötelezettségei

Részletesebben

A régi és az új Ptk. összehasonlítása a civil szervezetek szabályozását illetően

A régi és az új Ptk. összehasonlítása a civil szervezetek szabályozását illetően A régi és az új Ptk. összehasonlítása a civil szervezetek szabályozását illetően Ennek a kiegészítésnek az a célja, hogy összefüggően bemutassa: a Polgári Törvénykönyv megváltozásával milyen más, megváltozott

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat (1163 Budapest, Havashalom utca 43.) Budapest XVI. kerületben térfigyelő rendszer kiépítése és üzemeltetése tárgyú általános egyszerű

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Jedlik Ányos Klaszter létrehozására

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Jedlik Ányos Klaszter létrehozására EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Jedlik Ányos Klaszter létrehozására Amely létrejött az 1. sz. mellékletben feltüntetett Együttműködő Felek között (a továbbiakban Együttműködő Felek ) a mai napon az alábbi

Részletesebben

Life Plusz Biztosításközvetítő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Mintaszabályzata

Life Plusz Biztosításközvetítő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Adatvédelmi és Adatbiztonsági Mintaszabályzata Life Plusz Biztosításközvetítő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Adatvédelmi és Adatbiztonsági Mintaszabályzata Hatályos: 2012. július 1-jétől A szabályzat rendelkezéseit a hatálybalépését

Részletesebben

2011. évi CXII. törvény. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.

2011. évi CXII. törvény. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1 Az Országgyűlés az információs önrendelkezési jog és az információszabadság biztosítása érdekében, a személyes

Részletesebben