Balaton Aero Club CiS Web: A Balaton Aero Club SZMSZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Balaton Aero Club CiS Web: www.balatonac.hu. A Balaton Aero Club SZMSZ"

Átírás

1 Balaton Aero Club CiS A Balaton Aero Club SZERVEZETI ES MUKODESI SZABALYZATA SZMSZ A Balaton Aero Club (tovabbiakban: BAG) a sportrol szolo evi CXLV. torveny, az egyesiilesi jogrol szolo evi II. torveny es a kozhasznu szervezetekrol szolo evi CLVI. torveny alapjan miikodo, onkentesen letrehozott, demokratikus, onkormanyzattal rendelkezo tarsadalmi szervezet, kozhasznu szervezet, jogi szemely, tagja a Magyar Reptilo Szovetsegnek. A BAC alapadatai A BAC neve: Balaton Aero Club A BAC szekhelye: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A. A BAC nyilvantartasba vetelenek szama: 2939 A BAC adoszama: A BAC bankszamlaszama: A BAC statisztikai szamjele: A BACfeladatai es hatdskore A BAC az alapszabalyban meghatarozott feladatok vegrehajtasat es hataskorok gyakorlasat az alapszabalyban es a jelen szabalyzatban meghatarozott szervezeti felepitesben es miikodesi elvek szerint vegzi. A BAC SZERVEZETI FELEPITESE, A TESTULETEK ES TISZTSEGVISELOK FELADAT-ES HATASK6RE A BAC testuleti szervei A kozgyules A BAC legfobb szerve, a tagok osszessege. A kozgyulesre vonatkozo szabalyokat teljes egeszeben az alapszabaly tartalmazza. Az elnokseg A kozgyules altal kozvetlenul valasztott 3 fos kepviselo es iigyintezo testtilet. Ket kozgyules kozotti idoszakban a BAC tevekenyseget iranyitja. Az elnokseg tagjai: - az elnok - az elnokhelyettes - elnoksegi tag Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

2 Balaton Aero Club LjS Az elnokseg feladatat es hataskoret, miikodesenek szabalyait az alapszabaiy tartalmazza. A felugyelo bizottsag 1. A felugyelo bizottsaga, a BAG gazdalkodasanak es vagyonkezelesenek ellenorzesere letrehozott, valasztott testiilet. 2. A felugyelo bizottsag letszama: 3 fo. a./ felugyelo bizottsag elnoke. b./afb. 2 tagja. 3. A felugyelo bizottsag feladatat es hataskoret, miikodesenek szabalyait az ALAPSZABALY tartalmazza. ABAC tisztsegviseloi A BAC elnoke A BAC legfobb tisztsegviselqje az elnok, akit a kozgyules valaszt. Az elnokseg kozremiikodesevel iranyitja es vezeti a BAC-t. Az elnok feladata es hataskore: - A kozgyiiles vezetese es az elnokseg iileseinek osszehivasa es vezetese - A BAC kepviselete Az alapszabaiy es egyeb szabalyzatok, valamint a kozgyulesi es elnoksegi hatarozatok vegrehajtasanak iranyitasa es ellenorzese - A BAC testiilet munkajanak figyelemmel kiserese, javaslattetel ezek napirendjere - Kapcsolattartas mas Repulo Klubokkal, valamint az MRSZ-el - Dontesi jogkor gyakorlasa mindazokban az ugyekben, amelyek nem tartoznak a kozgyules, az elnokseg, illetoleg a BAC egyeb szervenek kizarolagos hataskorebe - Mindazoknak a feladatoknak az ellatasa, amelyeket jogszabaly, az alapszabaiy, illetoleg a kozgyules vagy az elnokseg a hataskorebe utal - Egy szemelyben kepviseli, alairasaval jegyzi az Egyesuletet harmadik szemelyek, hatosagok es a birosag elott - Osszehivja a kozgyiilest az elnokseg hatarozata alapjan es az Elnoksegi iileseket - Iranyitja es ellenorzi az Egyesiilet tevekenyseget, gazdalkodasat - Biztositja az Egyesiilet torvenyes mukodeset, megteremti az ehhez sziikseges felteteleket - Rendelkezik a bankszamla felett - Gondoskodik olyan nyilvantartas vezeteserol, amelybol a vezeto szervek (kozgyules es elnokseg) dontesenek tartalma, idopontja es hatalya, illetve a dontest tamogatok es ellenorzok szamaranya (ha lehetseges szemelye) megallapithato Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel: infot^solidcad.hu

3 Balaton Aero Club Cufe Az Egyesulet szekhelyen biztositja barki szamara az Egyesulet miikodesevel kapcsolatosan keletkezett iratokba valo betekintes joganak gyakorlasat elozetes idopont egyeztetes utan. Az Elnok - kiilon kerelemre - a szemelyisegi jogok es az lizleti titok vedelmenek figyelembevetelevel a kert iratokrol masolatot keszit Az Egyesulet mukodeserol, szolgaltatasainak igenybevetele modjarol, az alapszabaly szerinti tevekenysegenek es gazdalkodasanak legfontosabb adatairol, beszamoloirol, valamint a vezeto szervek hatarozatairol az erintetteket irasban vagy mas igazolhato modon tajekoztatja Ellenorzesi joga kiterjed az Egyesulet teljes tevekenysegere Az elnokot tavollete vagy akadalyoztatasa eseten az elnokhelyettes helyettesiti, akit az elnok biz meg. Az elnok kepviseleti jogkoret meghatarozott ugyekben vagy az iigyek meghatarozott csoportjara nezve a BAG mas tisztsegviselqjere is atruhazhatja. A BAC elnokhelyettese-elnoksegi tag Az elnokhelyettes feladata es hataskore: - Az elnok helyettesitese annak tavollete vagy akadalyoztatasa eseten - Ellatja az elnoki tanacsado munkajat - Kozremiikodik az elnokseg hatarozatainak meghozatalaban, sziikseg eseten elokesziti azokat Elvegzi az elnoksegre vonatkozo, az alapszabalyban meghatarozott feladatokat az elnokseg tagjaival es az elnokkel egyiitt Az elnokseg tagja Az elnokseg az elnokon es elnokhelyettesen kivul 1 tovabbi egy elnoksegi tagbol all, akit a kozgyules valaszt. Az elnokseg az egyesulet tagjai koziil valaszthato. Feladata: - Kozremiikodik az elnokseg hatarozatainak meghozatalaban, szukseg eseten elokesziti azokat - Elvegzi az elnoksegre vonatkozo, az alapszabalyban meghatarozott feladatokat az elnokseg tagjaival es az elnokkel egyiitt Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u, 71/A Tel.:

4 Balaton Aero Club CMT Web; TAGOK, PARTOLO TAGOK JOGAI, KOTELESSEGEI A BAG tagja lehet az, akinek klubtag felveteli kerelmet a sportegyesiilet elnoksege elfogadta, valamint az elfogadast tartalmazo irasbeli kiertesitest kovetoen 30 napon belul befizeti a meghatarozott belepesi dijat es a sportegyesiilet eves tagdijat. A belepesi dijat az elnokseg hatarozza meg szemelyre szoloan. A tagdij osszeget az elnokseg hatarozza meg, minden evben az elso alkalommal tartott elnoksegi iilesen. A tagfelvetelt probaido kell, hogy megelozze. A probaido a jelentkezes elnokseg aitali kezhezveteltol szamitott 2 ev. A probaido alatt a tagjeldltnek teljesiteni kell a kovetkezoket: - Partolo tagsagi dij befizetese, valamint irasbeli nyilatkozat a probaido megkezdesere, a befizetes es nyilatkozat datuma a probaido elso napja - Sportolohoz melto tisztesseges magatartas, a BAG szabalyainak maradektalan betartasa - Reszvetel a BAG rendezvenyein, annak segitese Szervezett tizemnapokon torteno reszvetel. A tagjelolt koteles 20 teljes iizemnapon reszt venni, ami nem lehet rovidebb, mint napi 6 ora. A probaido alatt a tagokkal megegyezo mennyisegii tarsadalmi munkat kell elvegezni - Szemelyes kepessegeknek es lehetosegeknek megfeleloen segiteni kell a BAG munkajat A BAC tagjainakjogai: A BACpdrtolo tagjainakjogai: A BAC kozgyiilesein szavazhat, felszolalhat, inditvanyt terjeszthet elo, kerdeseket intezhet a tisztsegviselokhoz Megvalaszthato a BAC szerveibe Reszt vehet a BAC tevekenysegeben, rendezvenyein Az elnokseghez kereseket, kerdeseket intezhet az elnokseg cimen keresztul. Igenybe veheti a BAC szolgaltatasait, kedvezmenyes lehetosegeit Hasznalhatja a BAC tulajdonaban levo epuleteket az elnokseg altal meghatarozott korlatozasokkal es dijakert. A BAC tulajdonaban levo epiileteken kivul hasznalt teriiletek es epuletek hasznalata elozetes egyeztetes alapjan tortenik a BAC vezetese es a repuloter tulajdonosa kozott Eszreveteleket, javaslatokat tehet a BAC, valamint szervei mukodesevel kapcsolatban Az Egyesiilet barmely tisztsegere - szemelyesen vagy kepviseloje utjan - jeloltet allithat, valaszthat es barmely tisztsegre megvalaszthato Tanacskozasi joggal reszt vehet a BAC kozgyiilesein Eszreveteleket, javaslatokat tehet a BAC, valamint szervei mukodesevel kapcsolatban Reszt vehet a BAC tevekenysegeben, rendezvenyein Igenybe veheti a BAC szolgaltatasait korlatozasokkal Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel:

5 Balaton Aero Club C5 A BAC tagjainak kotelessegei: A BAC alapszabalyanak, SZMSZ-k es egyeb szabalyzatanak, valamint a BAC szervei altal hozott hatarozatok megtartasa, illetve megtartasanak biztositasa Az egyesulet celkituzeseinek es hagyomanyainak megfelelo, egyestileti taghoz melto, etikus magatartas tanusitasa A tagdij beflzetese a megadott hataridoig A BAC altal meghatarozott celkitiizesek megvalositasanak elosegitese Adatszolgaltatas a BAC, illetve a kozponti nyilvantartas szamara BAC erdekeben vegrehajtott eves tarsadalmi munka A BAC tagjakent a sportegyesulet neveben, magancelbol iizleti tevekenyseget nem folytathat. A BAC tagja, magancelu iizleti tevekenysegehez nem hasznalhatja fel a klubtagokra vonatkozo kedvezmenyeket es jogokat A tagok az Egyesulet tartozasaiert nem felelnek. A tagsag at nem ruhazhato, jogutodokra, orokosokre at nem szall, es a tagsaggal egyutt jaro jogok gyakorlasa masnak at nem engedheto. A BACpdrtolo tagjainak kotelessegei: - A BAC alapszabalyanak es egyeb szabalyzatainak, valamint a BAC szervei altal hozott hatarozatok megtartasa - A partolo tagi hozzajarulas befizetese a megadott hataridoig - A sportag nepszeriisitese A sportegyesiileti tagsag modositasat partolo tagsagi viszonyra irasban kell jelezni az elnokseg fele. A partolo tagsagi dij befizetese nem jelenti a partolo tagsag automatikus elfogadasat. A partolo tagsag elfogadasarol az elnokseg dont. A TESTULETEK ES TISZTSEGVISELOK MUKODESENEK ALAPELVEI ES MODSZEREI Alapelvek A sportegyesiileti feladatok ellatasa erdekeben, a testiiletek es tisztsegviselok egyiittmukodeset, osszehangolt tevekenyseget kell megvalositani. A feladatok ellatasat sokoldalu merlegelessel, a repiilo sportag sajatossagai es a lehetosegek figyelembe vetelevel kell megoldani. A feladatok ellatasat tervezni kell, az elno'kseg feladatterv vagy munkaterv alapjan dolgozik. Valamennyi testuletnek legalabb negyedeves tervezessel kell tevekenyseget szerveznie. Az elnoksegi ulesek idopontjait kozze kell tenni az egyesulet honlapjan. A hatekony munka erdekeben, vagy siirgos esetekben soron kiviili elnoksegi ulest kell osszehivni. Az elnoksegi hatarozatokba az5egyesuleti tagok jogosultak betekinteni. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

6 Munkarend Balaton Aero Club Ciub Az elnoksegi iilesek miikodeset az alapszabaly szabalyozza. Azokban a kerdesekben, amelyekben az alapszabaly elnoksegrol szolo fejezete nem tartalmaz rendelkezest, a kozgyiilesre vonatkozo szabalyokat kell ertelemszeruen alkalmazni. Kapcsolattartas A BAG neveben mas szervezetekkel es harmadik szemelyekkel a kapcsolattartasra korlatozas nelktil az elnok jogosult A feladatai megvalositasahoz szukseges mertekben a BAG valamennyi tisztsegviselqje jogosult sajat szakteruleten a hataskorebe tartozo kerdesekben a sziikseges mertekii kapcsolattartasra. Klubrepiiles: SZAKMAIVONATKOZASU ALTALANOS RENDELKEZESEK - A BAG altal szervezett uzemnapon vegrehajtott repiilesek - A BAG altal hasznalt repiiloteren kiviil, szervezett MRSZ vagy FAI versenyen igazoltan a BAG szineiben indulo versenyzok repulesei, melyek a verseny dokumentumaibol igazolhatoak. Szervezett uzemnap: A BAG tagjai altal szervezett repiilesi nap, az alabbi feltetelekkel: - Repules elotti eligazitas, (tartalma: meteorologiai informaciok, forgalmi tajekoztatas, szolgalatok megnevezese, munkak szetosztasa, nevsor felvetele stb.) - A BAG tagjai altal szervezett repuleseket kotelezo bejelenteni a Tajekoztato szolgalatnak. Utvonal repiilesek eseten a hajtomiivel rendelkezo legijarmuvek gepparancsnokai kotelesek a repiilesi tervet a szabalyoknak megfeleloen leadni Starthely szabalyos berendezese es az uzemnap alatti folyamatos mukodtetese - Az uzemnap a gepek bepakolasaval, leapolasaval es a reptiles utani kiertekelessel es eligazitassal zarodik - Az eligazitasok helyet es modjat a tradicioknak es szabalyoknak megfeleloen hajtjak vegre a klubtagok - Teljes uzemnapon valo reszvetel azt jelenti, hogy a repiiles elotti es a reptiles utani eligazitason is jelen van a klubtag - A BAG altal rendszeresitett eves idomero naplo es reptiles vezeto naplo vezetese minden szakosztaly es minden reptiloklub tag reptilese eseten ko'telezo. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel.: infof2fsolidcad.hu

7 Balaton Aero Club CMS A BAC szakmaifeliigyelete, repiilouzem megszervezese es vezetese 1. A BAG szakmai feliigyeletet a szakmai vezeto latja el, akit az iizemelteto fopilotaja nevez ki a BAG felterjesztese alapjan. A szakmai vezetot ugy kell kivalasztani a tagok korebol, hogy szakmai tapasztalata, tekintelye, elismertsege szakmai korokben es a klubban meg legyen. Kivalo repiilestechnikaval es elmeleti tudassal rendelkezzen. REPULOUZEM VEZETO ES HELYETTES KOTELMEI: - A repiiloiizem vezeto es helyettese kotelmeit mindenkor a Hatosag altal jovahagyott utasitas, es az iizembentarto altal kiadott intezkedesek hatarozzak meg. Vitorlazo oktatoi szakszolgalati jogositassal rendelkezo repiilouzem vezeto jogosult tdbb vontato repiilogeppel vegrehajtott vitorlazo repiilouzem vezetesere. A repiiloiizem vezeto szolgalati tevekenyseget a szakmai vezeto es a szakhatosag ellenorizheti. Felsoroltaknak a reptiles uzemidotartamara, a repiiloiizem jellegere, az igenybeveheto technikara, a szabalyzatok, a biztonsag betartasara vonatkozo utasitasait koteles vegrehajtani. - A repiiloiizem vezeto feladatat az ervenyben levo szabalyzatok, utasitasok szerint koteles ellatni es felel azok vegrehajtasaert. A repiiloiizem vezeto feladata a hajozo allomany egeszsegi allapotanak ellenorzeseert. - A repiilouzem vezeto jeloli ki a helyetteset, startszolgalatot, aggregatorkezelot, kotelvisszahuzot, gepiigyeletest, idomerot. - A repiiloiizem vezeto felelos a repveznaplo kitolteseert. - A repiiloiizem vezeto szolgalati ideje alatt repiilest csak abban az esetben hajthat vegre, ha rep. vezetoi szolgalatat a repulouzem vezeto naploba torteno bejegyzessel atadta. - A repiiloiizem vezeto helyettes kotelme megegyezik a repulouzem vezeto kotelmeivel, annak tavollete eseten teljes jogkorrel gyakorolja annak jogkoret. - Feladata a tervezesi munkafuzet kitoltesenek ellenorzese - A kotelvisszahiizo jelentesenek rogzitese a repveznaploba - Az aggregator jelentesenek rogzitese a repveznaploba. - A gepiigyeletesek jelentesenek rogzitese a repveznaploba. - Csak akkor indithat a csorlest, ha a helyi informacios szolgalat nyugtazta a repiilogepvezeto felszallasi igenyet. STARTUGYELETES - A startszolgalatot a hajozo allomanybol kell kijelolni, lehetoleg a vizsgas novendekek koziil. - A startiigyeletes a repulouzem vezetonek van alarendelve. - A startugyeletes allandoan a starton tartozkodik - A startugyeletes kotelmei: - ismerni az adott repiiloteren, a repules vegrehajtasara vonatkozo utasitast, a szolgalatra vonatkozo utasitasokat es az adott repiiloter repiilesi rendjet szabalyozo mas okmanyokat. - iigyelni a repiiloter munkateruletere vonatkozo kozlekedesi szabalyok betartasara es haladektalanul intezkedni a szabalysertesek kikuszobolesere. - megakadalyozni, hogy a munkateriileten idegenek tartozkodjanak. - figyelni a levegoben tartozkodo es a repuloteren mozgo repulogepeket. - szabalyozni a repiilogepek startra es?varakozasi helyre torteno szallftasat. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

8 Balaton Aero Club GS Megjegyzes: A startiigyeletesre vonatkozo valamennyi utasitast az adott repuloter viszonylatatol es sajatossagaitol fuggoen ki lehet egesziteni. - a repiilouzem folyamatossaganak biztositasa - ernyovel a hatunkon nem mozgatunk repulogepet! - a startugyeletes felel az ernyok biztonsagara, a lakokocsi bezarasara - a startiigyeletes felel a szemet kiiiriteseert - a startugyeletes inditja a csorlest a repiilesvezeto engedelye utan - a startugyeletes felel a radiokert, azok feltolteseert - a startugyeletes felel a ponyvakert, ha vizes, le kell tordlni Csorlokezelo kotelmei: - szemelyesen ellenorzi a csorlo aggregator iizemkepesseget a repulesek megkezdese elott: (vago, fek stb.) ezt bevezeti az aggregator munkanaplqjaba es jelenti a repulesvezetonek - ellenorzi a csorlokotelek allapotat es felelos azert, hogy csomozott kotellel ne csoroljenek. - felelos az aggregator uzemanyagszintjeert. Ha nines benne eleg, nem indit csorlest. - felelos a csorlo aggregator atadasi-atveteli konyveben a csorlokezelore vonatkozo adatok pontos es napra kesz allapotban valo vezeteseert. - barmilyen rendellenesseget eszlel a repulesvezetonek koteles jelenteni Az indito kotelmei: Reszt vesz az inditasi hely berendezeseben. Az indito indithat akkor, ha az alabbiak egyiittesen teljesiilnek: - a repiilogep az inditasi vonalra beallt; - a repiilogepvezeto kezenek felemelesevel indulasra engedelyt kert; - a repiilogepvezeto a helyi infonak jelentette a csorlest - a repiilouzem vezeto engedelyezte az indulast; - a felszallo gep elott a felszallasi vonalban nines semmi akadaly; - a levegoben a negyedik forduloban, vagy az utan leszallasra helyezkedo gep nines; - az elozoleg iskolakorre indulo gep az elso fordulot mar befejezte. Az 6 felelossege, hogy a zaszlo kezkozelben legyen. Csorles befejeztevel hangosan bemondja a kotel leoldasat. A repulouzem vezeton es az indito oktaton kiviil senki sem adhat utasitast az inditonak. oktaton kiviil senki sem adhat utasitast az inditonak. Radio hasznalat eseten, a radion kapott kozleseket kapo szemely ismetlessel nyugtazza. Megjegyzes: Az inditora vonatkozo utasitast az adott repuloter viszonyainak es sajatossagainak figyelembevetelevel ki lehet egesziteni. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel: ; Web.

9 Balaton Aero Club Ckfc- Geptigyeletesek kotelmei - a repulesvezeto jeloli ki - ellenorzik a repiilogep okmanyait - ellenorzik a repiilogep miiszaki allapotat - vezetik a repiilogep naplqjat, repiilt idejet beirjak, iizem vegen lezarjak - jelentik a reptilesvezetonek, hogy a repiilogep iizemkepes-e vagy nem - felelosek a repiilogep tisztasagaert - figyelemmel kiseri a gepet egesz nap, ovja az epseget Az idomero kotelmei - novendekektol es repiilogepvezetoktol tartozik megkovetelni a felszallas elott es leszallas utan valojelentkezest; - koteles a repiiloiizem alatt tortent mindennemu repules idejet rogziteni. iizem utan gepenkent osszesiteni es leadni azokat a gepek iigyeleteseinek; - az iskola rendszerii kikepzesnel kijeloli a repiilogepek figyeloit; - a startszolgalatokat kizarolag a repuloiizem vezeto engedelyevel lehet levaltani. REPULOUZEM MEGKEZDESENEK FELTETELEI: A repiiloiizem megkezdese addig tilos, amig a start be nines rendezve, es a szolgalat helyet el nem foglalja. Amig a repiiloiizem kezdete az iranyitoszolgalatnak nines bejelentve. (A repiilouzem befejezeset szinten be kell jelenteni az iranyitoszolgalatnak.) Amennyiben a repiiloiizem vezeto az iizem biztonsagat figyelembe veve engedelyezi, ugy a repiiloiizem munkateruletenek berendezesere egy T jel (3 ponyva) elegendo, Ez esetben a vontatogep es a vitorlazo repiilogep egy kozos jelhez szallnak le, de a leszallasnal a vitorlazogepnek van elsobbsege. Minden mas esetben repiiloiizem berendezesehez annyi es olyan meretii ponyvajel, annyi voros zaszlo szukseges, amennyi biztositja az iizemmodnak megfeleloen a melleklet szerinti elrendezesben a munkateriiletet, es a munkateruleten beliili akadalyok kijeloleset. Minden esetben, mindenfajta es jellegii, letszamtol fiiggetlen vitorlazorepiiles soran a repuloiizem vezeto rendelkezesere kell alljon a starthelyen: - hordaggyal, legalabb negy szemely ellatasara alkalmas mentodobozzal ellatott, mentesi feladatokra alkalmas, forgalomban igenybe veheto gepkocsi, - csorloaggregatornal, legalabb ket szemely ellatasara alkalmas mentodoboz, - starthelyen uzemkepes szelmero - tiizolto kesziilek (vontatasnal a starton, csdrloiizemnel a csorloaggregatornal) - csorloiizemnel feher-voros zaszlo a starton es az aggregatornal - vontatoiizemnel 1-1 db feher es voros indito zaszlo repiilesvezeteshez, repules vegrehajtasahoz eloirt okmanyok. - mukodokepes startradio berendezes hasznalata ajanlott. Repiileseket vegrehajtani iizemkeptelen startradio berendezessel csak indokolt esetben lehet. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u, 71/A Tel.: infofaisolidcad.hu

10 Balaton Aero Club Cjufe ~~ FELEL6SSEGI RENDSZER A tisztsegviselok felelosek az alapszabalyban es a jelen szabalyzatban meghatarozott, valamint a rajuk bizott feladatok vegrehajtasaert, a sajat hataskorben hozott donteseikert. A tisztsegviselok felelossegre vonasa az elkovetett mulasztas, illetoleg hataskorsertes merteketol fuggoen eredmenyezhet: sportfegyelmi biintetest - visszahivas kezdemenyezeset - karokozas eseten a polgari jog altalanos szankcioinak alkalmazasat KEPVISELETIJOG Kepviseletijog A BAG kepviseletere belfoldon az alapszabalyban meghatarozottak szerint az elnok jogosult. A BAG kepviseletere kiilfoldon az elnok es az altala megbizott tisztsegviselok jogosultak. Aldirdsijog Az elnokseg teljes korii alairasi joggal rendelkezik. TAGSAGIVISZONY MEGSZUNESE: A rendes tag tagsagi viszonya megsziinik: - A tag halalaval - Az Egyesulet megszunesevel - Kilepessel A tag kilepesi szandekat az elnoknek vagy az elnokhelyettesnek irasban, igazolhato modon tartozik bejelenteni. Tagsagi viszonya a nyilatkozat kezhezvetelevel sziinik meg. - Torlessel A tag tagsagi viszonyat az elnokseg torlesi hatarozattal megsziintetheti, amennyiben a tag a tagdijfizetesi kotelezettsegenek az alapszabalyban meghatarozott idoig nem tesz eleget, es a tartozasat az elnok irasbeli felszolitasa ellenere sem egyenliti ki, a felszolitas kezhezvetelet koveto 8 napon beliil. A felszolito levelet tertivevenyes kiildemenykent kell postazni. A felszolitasnak tartalmazni kell, hogy amennyiben a tartozas rendezese a 8 napos hataridoben nem tortenik meg, ugy az a torles jogkovetkezmenyet vonja maga utan. A torlesi hatarozatnak - melyet az elnokseg az egyesulet penzugyi nyilvantartasa alapjan hoz meg - tartalmaznia kell a jogorvoslati lehetosegre vonatkozo tajekoztatast. Az elnokseg torlesi hatarozata ellen a tag a kezhezveteltol szamitott 15 napon beliil fellebbezest nyujthat be a kozgyiileshez. A fellebbezest a kozgyiileshez kell cimezni, de az elnoksegnel kell benyujtani. A fellebbezes beerkezeset kovetoen az elnokseg 30 napon beliil koteles intezkedni a kozgyules osszehivasa irant A tag torleset a kozgyules csak akkor mellozheti, ha az erintett tag postai feladovevennyel, beveteli penztarbizonylattal, banki igazolassal, vagy a penztaros altal kiallitott atveteli elismervennyel igazolja, hogy tagdijfizetesi kotelezettsegenek hataridoben eleget tett A tagsagi viszony a torlesi hatarozat meghozatala napjan sziinik meg. 10 Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

11 Balaton Aero Club CM - Kizarassal Ki kell zarni a rendes tagok sorabol azt a szemelyt, akit biincselekmeny elkoveteseert jogerosen vegrehatando szabadsagvesztesre iteltek. Ki kell zami mindazokat, akik az alapszabaly, a Sportegyesiilet SZMSZ, valamint rendelkezeseit nem tartjak meg (tagdijfizetes elmulasztasanak esetet kiveve, ami torlest von maga utan). Egyesiilettel szemben fennallo kotelezettsegeinek nem tesznek eleget, tovabba, akik az egyeslileti tagsagra az altal valtak erdemtelenne, hogy egyesiileti taghoz nem melto vagy etikatlan magatartast tanusitottak. A tag kizarasarol az elnokseg hataroz. Az elnokseg a kizarasi okrol valo tudomasszerzest koveto 60 napon beliil iilest tart, mely iilesre az erintett tagot irasban, tertivevenyes kuldemenyben meghivja, oly modon, hogy az erintett a meghivot legkesobb az iilest megelozo 8. napon kezhezvegye. Figyelmeztetni kell az erintettet arra, hogy tavolmaradasa az tiles megtartasat nem akadalyozza, tovabba, hogy amennyiben az ulesen nem jelenik meg, vagy vedekezeset nem terjeszti elo, ugy az elnokseg a hatarozatat a rendelkezesre allo iratok, adatok alapjan fogja meghozni. Amennyiben az erintett fentiek szerinti szabalyos ertesitese nem tortent meg, ugy az ulest nem lehet megtartani, uj iilest kell tartani 30 napon beliil, oly modon, hogy az erintett fentiek szerinti szabalyos ertesitese megtortenhessen. Ha az iiles megtarthato, az ulesen az elnok ismerteti az eljaras lefolytatasara alapot ado okot, annak bizonyitekait, majd szot ad az erintettnek. Ezt kovetoen az elnokseg hatarozatot hoz. A hatarozathozatal soran az erintett az ulesen nem vehet reszt. A hatarozatot az iiles megtartasa napjan meg kell hozni. A meghozott hatarozatot szoban is kozolni kell az erintettel, azzal, hogy az irasbeli kozles tertivevenyes levelben fog megtortenni, a jogorvoslati lehetoseggel az irasbeli kozlest kovetoen lehet elni. A hatarozatot ezt kovetoen 15 napon beliil irasba kell foglalni, es tertivevenyes levelben kell kozolni az erintettel. A hatarozatnak tartalmaznia kell, hogy a tagsagi viszony a kizaro hatarozat meghozatala napjan sziinik meg, tovabba tartalmazni kell a jogorvoslati lehetosegre vonatkozo tajekoztatast A kizarast kimondo hatarozat ellen a kezhezveteltol szamitott 15 napon beliil a kozgyiileshez fellebbezest lehet benyujtani. A fellebbezest a kozgyiileshez kell cimezni, de az elnoksegnel kell benyujtani. A fellebbezes beerkezese eseten az elnokseg 45 napon beliil intezkedik a kozgyiiles osszehivasarol. A kozgyules donteset az iratok alapjan hozza meg. - Tiszteletbeli tag tagsagi viszonya megsziinik: A tag halalaval Az Egyesiilet megszunesevel A tiszteletbeli tag reszerol torteno lemondassal A tiszteletbeli tagsagrol valo lemondast az elnoksegnek irasban kell bejelenteni. A tagsagi viszony a nyilatkozat kezhezveteletol sziinik meg. Kizarassal A tiszteletbeli tag kizarasara a rendes tag kizarasara vonatkozo szabalyok iranyadoak. A partolo tag tagsagi viszonya megsziinik: Termeszetes szemely partolo tag eseten: A tag halalaval Az egyesiilet megszunesevel A tag felmondasaval A termeszetes szemely partolo tag tagsaganak felmondasat az egyesulet elnoksegenek kell irasban igazolhato modon bejelenteni. A tagsagi viszony a nyilatkozat k zhezvetelet koveto honap utolso napjan sziinik meg. Kizarassal 11 Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel.:

12 Balaton Aero Club cliufe A partolo tag termeszetes szemely kizarasara a rendes tag kizarasara vonatkozo szabalyok iranyadoak. Jogi szemely partolo tag eseten: A jogi szemely jogutod nelkuli megszunesevel Az egyesiilet megszunesevel Felmondassal: a jogi szemely partolo tag tagsaganak felmondasara a termeszetes szemely partolo tag felmondasanak szabalyai az iranyadoak. Kizarassal: Ki kell zarni a jogi szemelyt a partolo tagok kozul, ha az Egyesiilettel szemben fennallo 6'nkent vallalt kotelezettseget nem teljesiti. A kizarasra a rendes tag kizarasara vonatkozo szabalyok iranyadoak. ELLENORZES A SZERVEZETEN BELUL A felugyelo bizottsag jogosult es koteles az alapszabalyban meghatarozottak szerint feladatait ellatni, a BAG gazdalkodasat es miikodeset ellenorizni. A BAG tisztsegviseloi kotelesek a hataskoriikbe tartozo ellenorzeseket elvegezni, az iranyitasuk ala tartozo szervezeteket es szemelyeket beszamoltatni, feladataik vegrehajtasarol, hataskoriik gyakorlasarol. Az ellenorzesek soran feltart hianyossagok potlasara, a mulasztot fel kell szolitani, a felszolitas eredmenytelensege eseten felelossegre vonast kell kezdemenyezni. Zaradek A jelen szabalyzatot a BAG kozgyiilese szamu hatarozataval elfogadta. Veszprem, Elnok 12 Cim; 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel.:

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

A Honvéd Sportrepülő Egyesület

A Honvéd Sportrepülő Egyesület A Honvéd Sportrepülő Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2005. I.ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása A Honvéd Sportrepülő Egyesület (továbbiakban: Sportegyesület) a sportról szóló

Részletesebben

Magyar Repülőorvosi Vizsgálók Egyesülete

Magyar Repülőorvosi Vizsgálók Egyesülete Magyar Repülőorvosi Vizsgálók Egyesülete ALAPSZABÁLYA a 2006. december 12. napi módosításokkal egységes szerkezetben I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Magyar Repülőorvosi Vizsgálók Egyesülete

Részletesebben

MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010.

MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010. A MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010. 2 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Szövetség jogállása 1. (1) A Magyar Ejtőernyős Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) a Nemzetközi Légisport

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd ALAPSZABÁLYA Általános Rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd 2. Az egyesület rövidített neve: GY.K.S.E. Szekszárd 3.

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének ALAPSZABÁLYA Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 1. -ban írt felhatalmazás alapján a 2001. év október 13. napján tartott alakuló közgyűlésen

Részletesebben

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület Az egyesület rövidített elnevezése:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve: 1.2. Az egyesület székhelye: 1.3. Az egyesület jogi személy, amely a nyilvántartásba vétellel jön

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA

A p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y Egyesület ALAPSZABÁLYA A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA Amelyet a Polgári Törvényk6nyvröJ szóló többször módosftott 1959. évi IV.tv. 61-64. -ai, az Egyesülési Jogról szóló 1989. évi II. tv., valamint a 2007.óktóber

Részletesebben

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA Készült az egyesület 2006. 11. 29-én megtartott közgyűlésén elfogadott módosításokkal. Az egyesület neve: I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Az Universitas

Részletesebben

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület neve: Etyeki Futók Egyesülete Az Egyesület jogi személy. 2. Az Egyesület székhelye: 2091 Etyek, Magyar utca 50. 3. Az Egyesület célja: Az Etyeken

Részletesebben

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo A PELIKÁN SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1-1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo természetes személyek által kialakított közösségeknek,

Részletesebben

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 1/5 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club (a továbbiakban: sportegyesület) az

Részletesebben

Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.)

Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.) Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.) Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése szerint elhatározták

Részletesebben

A Magyarorszagi Schnauzer-Pinscher-Dobermann Klub

A Magyarorszagi Schnauzer-Pinscher-Dobermann Klub i A Magyarorszagi Schnauzer-Pinscher-Dobermann Klub ALAPSZABALYA 2014 FEBR 26. KOZTUK A Magyarorszagi Schnauzer - Pinscher - Dobermann Kluh a minnfenkor hatalyos Polgari Torvenykonyv (Ptk.) es a 2011.

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések A MAFC sportegyesület a bázisát képező Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködő tradicionális

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

Katonai Lovas Szakosztály alapítása

Katonai Lovas Szakosztály alapítása Katonai Lovas Szakosztály alapítása 2 Bevezető Katonai Lovas Szakosztály alapítása ALAPÍTÓ OKIRAT KATONAI LOVAS SZAKOSZTÁLY Jelenlévő magánszemélyek kijelentik, hogy a Honvéd Zrínyi Sportegyesület (a továbbiakban:

Részletesebben

Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete Alapszabálya

Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete Alapszabálya Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete Alapszabálya Egységes szerkezetbe foglalva a Csongrád Megyei Bíróság Pk.60.107/2008/2. számú végzése alapján történt módosításokkal azzal, hogy a módosításra került

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK AZ EGYESÜLET CÉLJA 2.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK AZ EGYESÜLET CÉLJA 2. E g y e s ü l e t i A l a p s z a b á l y 1.1. Az egyesület neve, székhelye: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Neve: Szent Hubertus Szituációs Lövészklub Székhelye: 8600 Siófok, Szilfa utca 1. 1.2. Törvényességi

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21.

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21. Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2001. június 21. 2 TARTALOMJEGYZÉK I./ Szervezeti felépítés 1./ Közgyűlés 2./ Elnökség 3./ Munkaszervezet:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Komárom Városi Sportegyesület 2922 Komárom, Stadion út 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2009. április 24. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza az egyesület szerveinek,

Részletesebben

BIHARI LÖVÉSZKLUB BERETTYÓÚJFALU

BIHARI LÖVÉSZKLUB BERETTYÓÚJFALU BIHARI LÖVÉSZKLUB BERETTYÓÚJFALU Alapszabály 4. kiadás 2010. március 21. BIHARI LÖVÉSZKLUB BERETTYÓÚJFALU ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1.. 1. A szervezet neve: BIHARI LÖVÉSZKLUB BERETTYÓÚJFALU

Részletesebben

Hernádszentandrási Sport Egyesület

Hernádszentandrási Sport Egyesület Hernádszentandrási Sport Egyesület Alapszabálya 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Hernádszentandrási Sport Egyesület Rövidítése: HSE Színe: fekete-fehér Alapításának éve: 2006 Székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések JUHOS KULTURÁLIS EGYESÜLET JUHOS EGYESÜLET. 7477 Szenna, Bárdi u. 28.

ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések JUHOS KULTURÁLIS EGYESÜLET JUHOS EGYESÜLET. 7477 Szenna, Bárdi u. 28. JUHOS KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az Alapítók élve a Magyar Köztársaság Alkotmányában alapvető jogként rögzített egyesülési szabadságukkal" az egyesülési jogról szóló 2011. évi CLXXV., valamint az

Részletesebben

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN 2005 ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Gödi Sport Egyesület, rövidített neve: G.S.E. 2. Az egyesület székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja ALAPSZABÁLY melyet a tagok az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján 1994. szeptember 30. napján elfogadtak, majd többször módosítottak, legutoljára 2013. február 16. napján,

Részletesebben

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya melyet az alulírott tagok az 1989. évi II. tv. 1.. szerint fogadtak el az alulírott helyen és időben.. 1. Az Egyesület adatai: (1) Az egyesület

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere:

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere: Nytsz.: 1/2014 1 EGED FUTÓ KLUB ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalása Az Eged Futó Klub a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

Az egyesület alapszabályának adattartalma

Az egyesület alapszabályának adattartalma 41. melléklet a 11/2012. (II. 29.) KIM rendelethez Az egyesület alapszabályának adattartalma 1. Kötelezı rendelkezések az általános rendelkezések körében: 1.1. az egyesület neve 1.2. az egyesület székhelye

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében ALAPSZABÁLY Az egyesület neve: Állatvédő Egyesület Székhelye: a mindenkori elnök címe I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében a.) A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET - 1 - NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 2005. október 3. - 2-1. A sportegyesület neve: NK. TEKE SE ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések A TISZA RÉSZVÍZGYŰJTŐ VÍZGAZDÁLKODÁSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések 1. A Tisza Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács (továbbiakban: Tanács) a vízgazdálkodásról szóló

Részletesebben

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: 1 ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. A sportegyesület neve: Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa Sportegyesület 2. Székhelye:

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY. Nyíregyháza, 2013. 02. 06.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY. Nyíregyháza, 2013. 02. 06. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY Nyíregyháza, 2013. 02. 06. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Lovassport Szövetség (továbbiakban: Szövetség) - a

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése ALAPSZABÁLY 1. Az egyesület neve Pozsonyi Piknik Egyesület 2. Az egyesület célja Az egyesület célja: 2.1. Az Egyesület célja a magyar kultúra megismerése és megismertetése, a hagyományok és az anyanyelv

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y amelyben a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete alakuló közgyűlésén megjelentek a Ptk. egyesületekre vonatkozó szabályai, valamint az 1989. évi II. tv. alapján egyesületet hoznak

Részletesebben

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1./ Az egyesület neve: Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület 2./ Az egyesület székhelye: 2131 Göd, Pázmány Péter u. 24.

Részletesebben

A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya

A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya A 2011. november 24-i közgyűlésen módosított szöveg vastag betűvel jelölve 1. Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: Magyar Regionális Tudományi

Részletesebben

A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya

A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabályát célkitűzéseinek megfelelően, az egyesület működésének biztosítása, a tagok jogai és kötelezettségei

Részletesebben

Alapszabály. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Alapszabály. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) Alapszabály (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) (A módosítások dőlt betűvel szedve.) I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: Edelényi Hegyek Közössége 1 2./ Az Egyesület

Részletesebben

A Túrabotos Természetjáró Klub ALAPSZABÁLYA

A Túrabotos Természetjáró Klub ALAPSZABÁLYA A Túrabotos Természetjáró Klub ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Túrabotos Természetjáró Klub 2.Rövidítése: TTK 3.Az egyesület székhelye: 9400 Sopron, Halász utca 39. 4.Működési

Részletesebben

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete Alapszabálya Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Általános rendelkezések: A Tiszaújvárosban működő társasházak, lakásszövetkezetek képviselői

Részletesebben

EGYESÜLET VII. CÍM AZ EGYESÜLET FOGALMA, LÉTESÍTÉSE, TAGSÁGA

EGYESÜLET VII. CÍM AZ EGYESÜLET FOGALMA, LÉTESÍTÉSE, TAGSÁGA EGYESÜLET VII. CÍM AZ EGYESÜLET FOGALMA, LÉTESÍTÉSE, TAGSÁGA 3:63. [Az egyesület fogalma] (1) Az egyesület a tagok közös, tartós, alapszabályban meghatározott céljának folyamatos megvalósítására létesített,

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77.

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77. Alapszabály A Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület tagjai a mai napon a Polgári Törvénykönyv 1 és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET -

FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET - EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET - S Z E G E D Szent-Györgyi Albert u. 2. Egységes szerkezetbe foglalva: 2006. július 6. ALAPSZABÁLY A Független Városi Szövetség Magyar

Részletesebben

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL (A MÓDOSÍTÁSOK A TAGOK 2014/3., 2014/4., 2014/6. ÉS 2014/7.SZÁMÚ HATÁROZATAIN ALAPULNAK. A MÓDOSÍTÁSOKAT DŐLT BETŰS SZEDÉS JELZI.) Franciaországi Ösztöndíjasok

Részletesebben

A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium Öregdiák Egyesület az 1912-ben alapított Szombathelyi M. Kir. Állami Főreáliskola (később Faludi Ferenc Gimnázium)

Részletesebben

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Alapszabály A Bolyais Szülők Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény 61-64. -ai

Részletesebben

A Szervezeti és Működési Szabályzat ( továbbiakban : SZMSZ ) a Pécs Városi Tenisz Club ( továbbiakban : PVTC ) megfelelő szabályait tartalmazza, így :

A Szervezeti és Működési Szabályzat ( továbbiakban : SZMSZ ) a Pécs Városi Tenisz Club ( továbbiakban : PVTC ) megfelelő szabályait tartalmazza, így : A PÉCSI VÁROSI TENISZ CLUB SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Bevezetés A Szervezeti és Működési Szabályzat ( továbbiakban : SZMSZ ) a Pécs Városi Tenisz Club ( továbbiakban : PVTC ) megfelelő szabályait

Részletesebben

MAGYAR NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK EGYESÜLETE. Hungarian Educational Research Association HERA ALAPSZABÁLY

MAGYAR NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK EGYESÜLETE. Hungarian Educational Research Association HERA ALAPSZABÁLY MAGYAR NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK EGYESÜLETE Hungarian Educational Research Association HERA ALAPSZABÁLY Budapest, 2012. 1 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az Egyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló

Részletesebben

AZ ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM DIÁKSPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

AZ ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM DIÁKSPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) AZ ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM DIÁKSPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve Andrássy Gyula Gimnázium Diáksport Egyesület Rövidítése: Andrássy

Részletesebben

A DUNAÚJVÁROSI VITORLÁS SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A DUNAÚJVÁROSI VITORLÁS SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A DUNAÚJVÁROSI VITORLÁS SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Dunaújváros, 2006. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. Sportegyesület neve: Dunaújvárosi Vitorlás Sport Egyesület Rövidített neve: DVSE 1.2. Sportegyesület

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása Az Egyesület a Budapesti Fővárosi Bíróságnál történt (Nyilvántartási szám 4627, 16.Pk.68949/1992, 1992.07.09.) nyilvántartásba vétellel jött létre.

Részletesebben

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE Alapszabály A Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a

Részletesebben

(1) Az Egyesület neve: Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület. (4) Az Egyesület működési területe kiterjed a Magyar Köztársaság egész területére.

(1) Az Egyesület neve: Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület. (4) Az Egyesület működési területe kiterjed a Magyar Köztársaság egész területére. s Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület Alapszabály A Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület alakuló Közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről

Részletesebben

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA Kelt, Dunaszeg, 2011. július 8. 1 Alapszabály Az egyesület az alapszabályát a 2011. július 8. napján tartott közgyűlésen hozott határozatok alapján, az alábbiak szerint módosítja

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Lőrinci Város Sport Club Sportegyesület Rövidített neve: LVSC 1.2. Az egyesület székhelye: 3024

Részletesebben

MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai: 2004.05.22. 2005.05.07. 2006.05.06. 2011.04.30.

MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai: 2004.05.22. 2005.05.07. 2006.05.06. 2011.04.30. MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA Modositasok datumai: 2004.05.22. 2005.05.07. 2006.05.06. 2011.04.30. B E V E Z E TO A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesuletenek celjai

Részletesebben

A Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság Alapszabálya

A Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság Alapszabálya A Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság Alapszabálya 1. A Társaság neve és székhelye (1) A Társaság neve: Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság (továbbiakban Társaság) Fodor József Society of School

Részletesebben

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12.

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12. Hegyhát ifjúságáért Egyesület Alapszabálya ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések: 1. A szervezet neve: Hegyhát Ifjúságáért Egyesület /a továbbiakban Egyesület/ Rövid neve: HI Egyesület Székhelye: 7370

Részletesebben

EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY

EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY 1 ALAPSZABÁLY I. Az Egyesület létrehozása A csatolt alakuló közgyűlés jegyzőkönyvmellékletét képező íven felsoroltak az 1989. évi II. tv. Az egyesülésről, valamint a 2004. évi I

Részletesebben

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1.) Az egyesület neve: Csepeli Kertbarát Kör Egyesület (továbbiakban egyesület) 2.) Rövidített neve: CSKK 3.) Az egyesület székhelye:

Részletesebben

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya I. Név Somogy Megyei Népművészeti Egyesület 7400 Kaposvár Egyenesi u. 83. Alapítási éve: 1997. Az egyesület bélyegzője: köralakban, Somogy Megyei Népművészeti

Részletesebben

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege.

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. A K Á V A Kulturális Műhely Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyeseület neve: KÁVA Kulturális Műhely 2. Az egyesület székhelye: 1022

Részletesebben

A JAM Kórus Közhasznú Egyesület Alapszabálya. I. Általános rendelkezések

A JAM Kórus Közhasznú Egyesület Alapszabálya. I. Általános rendelkezések A JAM Kórus Közhasznú Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: JAM Kórus Közhasznú Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) 2. Az Egyesület rövidített neve: JAM Kórus Egyesület

Részletesebben

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséget.

Részletesebben

Szolnoki Metszőkör Egyesület Alapszabálya

Szolnoki Metszőkör Egyesület Alapszabálya Szolnoki Metszőkör Egyesület Alapszabálya Általános rendelkezések 1. 1. A Szolnoki Metszőkör Egyesület célja a. Műhely biztosítása a gyermekek, felnőttek számára, különös tekintettel a magasnyomó technikákra.

Részletesebben

A MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET (MKKE) HELYI CSOPORTJAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI MINTA SZABÁLYZATA

A MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET (MKKE) HELYI CSOPORTJAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI MINTA SZABÁLYZATA A MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET (MKKE) HELYI CSOPORTJAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI MINTA SZABÁLYZATA I. A HELYI CSOPORTOK JOGÁLLÁSA A Magyar Kékkereszt Egyesület tagjai az Egyesület 1-1 településen, földrajzi

Részletesebben

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A 1. Az Egyesület neve: Egyesek Ifjúsági Egyesület 2. Székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 4-6. I. 14. 3. Alapításának ideje: 2000.április.1. 4.

Részletesebben

Békatutaj Szabadidősport Egyesület ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Békatutaj Szabadidősport Egyesület ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Békatutaj Szabadidősport Egyesület ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Békatutaj Szabadidősport Egyesület (továbbiakban: egyesület) az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján működő,

Részletesebben

A Balatonfüredi Petőfi Sportkör egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya (az utolsó módosítás vastag betűvel jelölt)

A Balatonfüredi Petőfi Sportkör egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya (az utolsó módosítás vastag betűvel jelölt) A Balatonfüredi Petőfi Sportkör egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya (az utolsó módosítás vastag betűvel jelölt) I. A sportegyesület alapadatai: A sportegyesület 2010. július 17.-én tartott közgyűlése

Részletesebben

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata Kelt: Budapest, 2006.november 16. 2 Az Alapítvány adatai: Az Alapítvány cégneve: Alkalmazott Tudományért

Részletesebben

LENDÜLETBEN AZ IFJÚSÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

LENDÜLETBEN AZ IFJÚSÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA LENDÜLETBEN AZ IFJÚSÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Lendületben az Ifjúság Egyesületet. A Lendületben

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Hatályos: 2010. október 26. napjától AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

Toponár Sportegyesület ALAPSZABÁLYA

Toponár Sportegyesület ALAPSZABÁLYA Toponár Sportegyesület ALAPSZABÁLYA A sportegyesület az 1989. évi II. törvény alapján létrehozott, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben