MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai: 2004.05.22. 2005.05.07. 2006.05.06. 2011.04.30."

Átírás

1 MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA Modositasok datumai:

2 B E V E Z E TO A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesuletenek celjai es feladatai A Baranya megyeben elo mozgaskorlatozottak erdekvedelme, osszefogasa, a tarsadalmi es kulturalis eletbe valo bekapcsolodasanak elosegftese. A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiilete politikamentes, partoktol fiiggetlen szervezet. Feladatanak tekinti elosegiteni a tagok: - Egeszsegiigyi es pedagogiai rehabilitaciojat ( neveles, kepzes ) - Lakas akadalymentesitesi allami tamogatas igenylesenek iigyintezeset. - Foglalkozasi rehabilitaciojat ( munkakepesseg fejlesztes, tanfolyamok, egyeb oktatasi formak ),elhelyezestik es munkaba allitasuk ktilonbozo modozatainak kidolgozasat. - Szocialis rehabilitaciojat, eletkoriilmenyeinek javitasat. - Mindezekkel meg kivanja valositani a kozhasznu szervezetekrol szolo 1997.evi CLVI.tv 26. c./ pont l.,2. es 11. pontjaban meghatarozott kozhasznu tevekenyseget. E feladatok megvalositasa erdekeben: - Sziikseg eseten keri es kezdemenyezi az illetekes szervek kozremiikodeset es segitseget. - Figyelemmel kiseri az egeszsegiigyi, pedagogiai, foglalkozasi es szocialis rehabilitacio helyzetet, alkoto modon segiti ezek megvalositasat. - A tarsadalmi szervezetekrol szolo torveny alapjan az egyesulet letrehozhat szervezeten beliil vallalkozasokat es egyeb gazdasagi tevekenyseget folytathat. Megvaltozott munkakepessegiiket foglalkoztathat. - Segitseget nyujt a mozgasukban akadalyozott tagok jogainak ervenyesitesehez. - A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiilete, mint a Mozgaskorlatozottak Egyestiletei Orszagos Szovetsege (MEOSZ) tagegyesulete, gyakorolja es teljesiti a tagsaggal egyiitt jaro jogokat es kotelezettsegeket.

3 -2- ALTALANOS RENDELKEZESEK 1. Az egyesulet megnevezese: MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE Szekhelye: 7621 Pecs, Lyceum utca 5. sz. Belyegzoje: Korbelyegzo - Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiilete Pecs - felirattal - kerekesszek emblemaval. 1.1./ Az egyesulet jogallasa: a. / Az egyesulet jogi szemelyiseggel rendelkezo kozhasznu tarsadalmi szervezet, amely kozvetlen politikai tevekenyseget nem folytat, partoktol fiiggetlen, azoknak anyagi tamogatast nem nyujthat, orszaggyulesi-kepviselo jeloltet, illetve megyei onkormanyzati valasztason jeloltet nem allit, es nem tamogat. b. / Az egyesulet vallalkozasi tevekenyseget csak kozhasznu celjainak megvalositasa erdekeben, azokat nem veszelyeztetve vegez. c. l Az egyesulet gazdalkodasa soran elert eredmenyet nem osztja fel, azt a jelen alapszabalyban meghatarozott tevekenysegere forditja. d. / Az egyesulet szervezete es tevekenysege egyebekben is megfelel - az alabbiak szerintaz 1997.evi CLVI.tv. eloirasnak. e. / Az egyesiiletben a helyi es egyesiileti szintii hataskorrel biro szervezeti egysegek es tisztsegviselok, munkatarsak munkamegosztasa es egyiittmiikodese valosul meg a jogok es kotelezettsegek rendszereben. f. / Az egyesulet celjait es feladatait Baranya megye teriileten elo barmely mozgaskorlatozott szemely- nem csupan tagjai - javara latja el az egyebkent meghatarozott feltetelek eseten reszesiti oket a kozhasznu szolgaltatasaibol. Az egyesulet hataskorrel biro vezeto testiileteinek dontese alapjan tagjait elore meghatarozott kedvezmenyekben reszesitheti, tovabba tevekenysegenek erdekkorebe vonhat es szolgaltatasaiban reszesithet mas fogyatekossagi csoporthoz tartozo, az egyebkent eloirt felteteleknek megfelelo szemelyeket is. g. / Az egyesulet a Celja es feladata cimii bevezeto reszben leirt feladatokat mtikodesenek szemelyi, targyi es penzugyi felteteleinek fuggvenyeben, a mozgaskorlatozott emberek sajatos sziiksegleteinek figyelembevetelevel, fokozatosan valositja meg.

4 -1 - J / A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiiletenek, mint onallo jogi szemelyeknek tobb helyi csoportja van. A helyi csoportok belyegzoje: Hosszu belyegzo, Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesulete, Helyi Csoportja felirattal. AZ EGYESULET TAGJAI 2.1. / Az egyesulet tagja lehet minden magyar allampolgar - akinek mozgaskorlatozottsaga tarsadalmi beilleszkedeset barmely vonatkozasban korlatozza, vagy csak atlagon feliili erofeszitesek aran teszi lehetove - ha kinyilvanitja egyeterteset az egyesulet celjaval es hajlandosagat e celok megvalositasanak tamogatasara, a tagsaggal jaro kotelezettsegek teljesitesere, felteve, hogy nines eltiltva a koziigyek gyakorlasatol / Az egyesulet partolo tagjai lehetnek azok a termeszetes es jogi szemelyek, akik tevekenysegiikkel es/vagy anyagi hozzajarulasukkal az egyesulet celjanak megvalosulasat rendszeresen segitik. A TAGOK JOGAI / Az egyesulet tagjai reszt vehetnek az egyesulet tevekenysegeben es rendezvenyein / Valaszthatnak es valaszthatok az egyesulet szerveibe / Az egyesulet valamely szervenek torvenyserto hatarozatat barmely tag a tudomasara jutastol szamitott 30 napon belul - a birosag elott megtamadhatja. A TAGOK KOTELESSEGEI / Az alapszabaly es az egyesulet legfobb szervei rendelkezeseinek megtartasa / Az egyesulet tagja - mozgaskorlatozottsagatol fiiggoen - koteles az egyesulet celkitiizeseinek megvalositasaban kozremiikodni / Az egyesulet szervezeti eleteben, a kozos vagyon vedelmeben es gyarapitasaban reszt venni / Az elnokseg altal megallapitott tagdijat megfizetni.

5 -4- A TAGSAGI VISZONY MEGSZUNESE / A tagsagi viszony megsziinik a tag kilepesevel, halalaval, torlesevel, vagy kizarasaval. A kilepesi szandekot az egyesulet elnokehez irasban kell bejelenteni / Az egyesulet iigyintezo szerve a tagsagi jogviszonyt - ket evi tagdij-hatralek eseten - torlessel megsziintetheti, amennyiben ismetelt irasos felszolitas ellenere a megjelolt hataridon beliil a tag nem rendezi tagdij-hatralekat / A tagok sorabol ki kell zarni azt, akit a birosag szandekos biincselekmeny miatt jogerosen szabadsagvesztesre itelt. A tagok sorabol ki lehet zarni azt, aki az egyesulet munkajaban kozossegellenes magatartast tanusit. A tagsagi viszony - torles illetve kizaras miatti - megszuneset koveto 6t even beliil, ujboli tagfelvetel nem kezdemenyezheto. A kizaras kerdeseben az egyesulet elnoksege, a helyi csoportok titkaranak velemenye alapjan dont. A KULDOTTKOZGYULES Az egyesulet legfobb testiileti szerve a kiildottkozgyules. A kiildottkozgyulesen az egyesulet helyi csoportjai altal valasztott kuldottek, valamint az egyesulet elnoksegenek tagjai es a fegyelmi bizottsag elnoke es tagjai, valamint a helyi csoportok titkarai rendelkeznek szavazati joggal. A kiildottkozgyules hatarozatkepes, ha a szavazasra jogosultak tobb mint fele jelen van, de a helyi csoportok altal valasztott kiildotteknek tobbsegben kell jelen lenniiik. 6.2.A kiildottkozgyiilest - evente legalabb egyszer - az ev elso feleben ossze kell hivni. Ezenkiviil - 60 napon beliil - ossze kell hivni az ellenorzo bizottsag kezdemenyezesere, tovabba a tagsag egyharmadanak keresere az ok es a eel megjelolesevel, valamint a birosag rendelkezese alapjan. A kiildottkozgyules nyilvanos, ezert annak idopontjat es napirendjet a Dunantuli Naplo napilapban, a helyi sajto litjan is nyilvanossagra kell hozni.

6 A kiildottkozgyulest az elnokseg irasbeli meghivoval es a napirendi pontok feltiintetesevel, a kiildottkozgyules idopontjat legalabb 8 nappal megelozoen hivja ossze. A meghivo atadasat az erintetteknek irasbeli atvetellel kell igazolniuk, vagy postai uton kell resziikre megkiildeni A ktildottkozgyulesrol jegyzokonyvet kell kesziteni, amelyet az elnok es a jegyzokonyvezeto, valamint ket hitelesito ir ala. A jegyzokonyvet es a kiildottkozgyiilesen hozott hatarozatokat az egyesulet helyi csoportjainak 15 napon beliil meg kell kiildeni. Ha a szabalyszeriien osszehivott kiildottkozgyulesen a szavazasra jogosultak nem jelennek meg a hatarozatkepesseghez sziikseges letszamban, akkor ugyanezen a napon ugyanezzel a napirenddel - l(egy) ora mulva - a kiildottkozgyules megtarthato. Az ujbol osszehivott kiildottkozgyules a megjelentek szamara valo tekintett nelkiil hatarozatkepes. Ezen kitetelnek az eredeti meghivoban szerepelnie kell A kiildottkozgyules hatarozatait - altalaban - nyilt szavazassal es egyszerii szotobbseggel hozza. A vezeto tisztsegviselok valasztasa altalaban nyilt szavazassal tortenik, kiveve ha a kiildottkozgyules titkos szavazas lebonyolitasat rendeli el. Szavazategyenloseg eseten a kiildottkozgyules elnokenek szavazata dont Az egyesulet vezeto tisztsegviselok az elnokseg tagjai, az ellenorzo bizottsag elnoke es tagjai es a fegyelmi bizottsag elnoke es tagjai Az egyesulet kiilonbozo tisztsegeire csak nagykoru es erkolcsileg fedhetetlen tagok valaszthatok meg, akik nincsenek eltiltva koziigyek gyakorlasatol. A kiskoru tagok az eletkoruknak megfelelo tisztsegre valaszthatok. A KULDOTTKOZGYULES HATASKORE / A kuldottkozgyiiles az egyestiletet erinto kerdesekben donthet A kiildottkozgyules kizarolagos hataskorebe tartozik. a. / Az egyesulet elnokenek, elnokhelyettesenek, titkaranak, gazdasagi vezetojenek, ellenorzo bizottsag elnokenek es ket tagjanak, fegyelmi bizottsag elnokenek es ket tagjanak a megvalasztasa 4 evre. b. l Az egyesulet eves feladattervenek es koltsegvetesenek elfogadasa. c. l Az egyesiileti beszamolok es a kozhasznusagi jelentes elfogadasa. d. / Az elnokseg, az ellenorzo es a fegyelmi bizottsag beszamolojanak elfogadasa. c.l Az alapszabaly, jovahagyasa es modositasa.

7 -6- f. / Az egyesulet mas egyestilettel torteno egyestilesnek kimondasa. g. / Az egyesulet feloszlasanak kimondasa. h. / A Mozgaskorlatozottak Egyesiiletei Orszagos Szovetsegehez (MEOSZ) valo csatlakozas, illetve az abbol valo kivalas kimondasa. i. l A Mozgaskorlatozottak Egyesiiletei Orszagos Szovetsege kiildottkozgyiilesere a kiildottek megvalasztasa. j. / Az egyesulet ingatlanvagyonanak ertekesitese es az egyesulet reszere ingatlanvasarlas. k./ Dontes mindazokban az iigyekben, amelyeket jogszabaly, vagy az alapszabaly hataskorebe utal / A kuldottkozgyiiles a a./ pont eseteben nyilt,- vagy titkos szavazassal, egyszeru szotobbseggel hozza meg donteseit. A b.- k./ pontok eseteben a dontest nyilt szavazassal, egyszeru szotobbseggel hozza meg / A jelolo, a szavazatszedo es a mandatumvizsgalo bizottsag elnokenek es tagjainak megvalasztasara a kiildottkozgyules elnoke tesz javaslatot. Megvalasztasuk nyilt szavazassal, egyszeru szotobbseggel tortenik. A jelolobizottsag az egyesulet tisztsegviseloire javaslatat a tagok velemenyenek ismereteben teszi meg a kiildottkozgyulesen. Javaslattetelre minden tag jogosult. AZ EGYESULET HELYI CSOPORTJAI A Baranya Megyei Egyesulet mukodesi teriileten helyi csoportokat hozhat letre az elnokseg hatarozata alapjan, amelyek az egyesiilet elnoksege altal kidolgozott es elfogadott szervezeti es mukodesi szabalyzatban foglaltak szerint fejtik ki tevekenysegiiket es ehhez a kiildottkozgyules altal elfogadott mukodesi tamogatast kapnak A helyi csoportok eves beszamolo kozgyiileseinek hataskorebe tartozik. a. /A helyi csoport - kiildottkozgyulesi kiildotteinek -a megvalasztasa, akiknek a megbizatasa a kovetkezo evi helyi csoporti eves beszamolo kozgyiilesig szol. A helyi csoportoknal 100 fo tagletszam alatt 1 fot, tovabba minden megkezdett 100 fo tagletszam utan valaszthat 1 fo kiildottet a kozgyiiles. b. /A helyi csoport titkaranak es vezetosegi tagjainak megvalasztasa 4 evre. A 8.2./ a.-b./ pontok eseteben a kozgyiiles nyilt szavazassal, egyszeru szotobbseggel dont es a valasztasrol - annak megtortentetol 15 napon beliil - az elnokseget irasban koteles a helyi csoport titkara ertesiteni.

8 AZ EGYESULET UGYINTEZO SZERVE: ELNOKSEG / Az elnokseg az egyesulet vegrehajto es iigyintezo szerve, amely gondoskodik a kiildottkozgyules hatarozatainak vegrehajtasarol, az alapszabalyban meghatarozott celkituzesek szellemeben. Az elnokseg a kuldottkozgyiilesnek tartozik feleloseggel. Az elnoksegi tiles nyilvanos, azon barki - az elnokhoz intezett elozetes bejelentes alapjan - reszt vehet. 9.2/ Az elnoksegi iiles hatarozatkepes, ha azon a tagok tobb mint fele jelen van. Az egyesulet elnoksege sziikseg szerint, de evente legalabb 4 alkalommal tart ulest. Az elnoksegi iileseket - az elnoksegi iiles idopontjat megelozo 15 nappal - az egyesulet elnoke, akadalyoztatasa eseten az elnokhelyettes, vagy a titkar irasbeli meghivoval - a tervezett napirendi pontok kozlesevel - hivja ossze. A meghivot az erintettek reszere atvetel mellet kell atadni, vagy postan megkiildeni. AZ ELNOKSEG TAGJAI / Az elnokseg tagja: az elnok, elnokhelyettes, titkar, gazdasagi vezeto, akiket a kuldottkozgyiiles 4 eves idotartamra valaszt es az egyesiileti helyi csoportok titkarai, akiket a helyi csoportok kozgyiilese 4 eves idotartamra valaszt / Az egyesiileti tagsagi viszony megsziinesevel az elnoksegi tagsag is megszunik. Az elnokseg tagjai csak erkolcsileg feddhetetlen szemelyek lehetnek, akik nincsenek eltiltva a koziigyek gyakorlasatol, es egymassal kozeli hozzatartozoi kapcsolatban nem allhatnak. AZ ELNOKSEG FELADATA / a./ Gondoskodik az egyesiilettel osszefiiggo jogszabalyok es a ktildottkozgyiilesi hatarozatok betartasarol es vegrehajtasarol. b. l Osszehivja a kiildottkozgyiilest. c. l Ket kiildottkozgyules kozotti idoben iranyitja az egyesulet tevekenyseget.

9 -8- d. / Elkesziti es elfogadja az egyesulet szervezeti mukodesi es gazdalkodasi szabalyzatat. Elkesziti az egyesulet feladatterv es koltsegvetes tervezetet. e. / Dont es intezkedik minden olyan iigyben, amelyet a jogszabaly vagy a kiildottkozgyules nem utal mas szerv hataskorebe. f. / Velemenyezi az egyesiileti helyi csoportok titkarainak - megvalasztasuk elott - a szemelyere tett javaslatokat. Meghatarozza - a szervezeti es mukodesi szabalyzatban - az egyesiileti helyi csoportok es a kozsegi klubok miikodesenek rendjet. g. / Rendszeresen beszamoltatja az egyesiileti helyi csoportok titkarait es vezetoseget. h. / Megallapitja a tagdij osszeget / Az egyesulet valasztott tisztsegviseloi munkajukat tarsadalmi munkaban, illetve az elnokseg altal meghatarozott tiszteletdijert latjak el, felmeriilt koltsegeik megteritesere azonban igenyt tarthatnak / Az elnokseg iileset ossze kell hivni, ha: az elnoksegi tagok egyharmada irasban keri, az ellenorzo bizottsag vagy a fegyelmi bizottsag javasolj a. Az elnokseg iileseire tanacskozasi joggal meg kell hivni: az ellenorzo bizottsag elnoket, a fegyelmi bizottsag elnoket, az adott napirendekkel kapcsolatban erdekelt szervezetek kepviseloit, a napirendre keriilo iigy szakertoit / Az elnokseg iilese akkor hatarozatkepes, ha azon tagjainak tobb mint a fele jelen van. Az elnokseg donteseit altalaban egyszeru szavazattobbseggel es nyilt szavazassal hozza / Minositett esetekben a megvalasztott osszes elnoksegi tag tobbsegenek szavazata szukseges a hatarozathoz. Minositett esetek: szemelyi ugyekben hozott dontesek, az eves munkaterv, valamint a koltsegvetes-tervezet es a kozhaszniisagi jelentes tervezetenek elfogadasa, az egyesiileti helyi csoportok mukodesehez szukseges penzbeni tamogatas odaitelese, minden olyan iigy, amelyet az elnokseg szotobbseggel annak minosit.

10 / Az elnokseg donteseit az elnok hirdeti ki, es azok ervenyessegehez az elnoksegi ulesrol kesziilt jegyzokonyvbe foglalasuk szukseges. A dontesben erintettek reszere a hatarozatokat irasban atvetel mellet at kell adni, vagy levelben megkiildeni. Amennyiben a vegrehajtasra hataridot szabtak, akkor annak vegrehajtasarol is kerni kell a jelentest. A nyilvanossagra hozatal modjat, szabalyait az Alapszabaly 18.1.b pontja tartalmazza. AZ ELNOK FELADATA ES HATASKORE / Az elnok az egyesulet torvenyes kepviseloje, aki onalloan jogosult az egyesulet neveben eljarni / Az elnok: a. / Felelos az egyesulet torvenyes es alapszabalyszeru mukodeseert. b. / Kapcsolatot tart az elnokseg tagjaival es gondoskodik arrol, hogy intezkedeseik a kiildottkozgyules es az elnokseg hatarozataival osszhangban legyenek. c. l Kepviseli az egyestiletet a hatosagok, mas szervek es szemelyek elott. d. l Vezeti az elnokseg iileseit. c.l Szerzodeseket es megallapodasokat kothet az egyesulet neveben. f. / Gondoskodik a hatarozatok es a jogszabalyok rendelkezeseinek vegrehajtasarol. g. l Intezkedik minden olyan kerdesben, amely nem tartozik a kiildottkozgyules vagy az egyesulet mas szerve, illetoleg tisztsegviseloje hataskorebe. h. / Gyakorolja az utalvanyozasi jogkoret. i. l Felelos a MEOSZ illetekes szervei altal kibocsatott iranyelveknek az egyesiileti munkaban valo megvalosulasaert / Az elnokot az elnokhelyettes segiti feladatai ellatasaban, illetve tavolleteben helyettesiti. Az elnokhelyettes feladatait a mukodesi szabalyzatban kell meghatarozni reszletesen.

11 / Az egyesulet titkaranak feladata: A TITKAR FELADATA 13. a. / Az egyesulet iigyvitelenek szervezese, vezetese, a levelezes es az adatszolgaltatas. b. l A kuldottkozgyiilesek es az elnoksegi iilesek irasos anyaganak elokeszitese es a jegyzokonyv vezetesenek biztositasa. c. l A tagnyilvantartas megszervezese. d. l A tagfelveteli iigyek elbiralasa. c.l Folyamatos adatszolgaltatas a MEOSZ es megyei egyesulet elnoksege szamara. f. / Meghatarozott esetekben gyakorolja az utalvanyozasi jogkort, az egyesulet elnoke mellett. g. l A hataskorebe utalt egyeb feladatok ellatasa. h. / A titkar gondoskodik arrol, hogy az egyesulet mukodesevel kapcsolatban keletkezett iratokba, iigyfelfogadasi napokon, az egyesulet irodajaban barmely erdeklodo betekinthessen. i. / A titkar feladata az egyesulet altal nyujtott, - mindenki altal igenybe veheto - szolgaltatasok, tamogatasok, juttatasok igenybevetelenek lehetosegerol es felteteleirol szolo hirdetmeny elkeszitese, a helyi sajtoban megjelentetese es az egyesulet mukodesi teruleten a polgarmesteri hivatalok es telepiilesi osszekotok kozremiikodesevel torteno megismertetese / A helyi csoportok titkarainak feladatait az egyesulet szervezeti es mukodesi szabalyzataban kell meghatarozni. A GAZDASAGI VEZETO FELADATA / Az egyesulet gazdasagi vezetoje: a./ Megszervezi, vezeti, ellenorzi az egyesulet gazdasagi, penziigyi, vagyonkezeloi tevekenyseget. Felelos az egyesulet vagyonanak gondos, takarekos, hatekony felhasznalasaert, kezeleseert, megovasaert es gyarapitasaert. Felelos a MEOSZ altal nyujtott anyagi tamogatas celnak megfelelo felhasznalasaert, a MEOSZ tagdij befizeteseert. Errol koteles a MEOSZ-nak beszamolni.

12 -11- b. l Meghatarozott esetekben gyakorolja - az egyesulet elnoke mellett - az utalvanyozasi jogkort. Kezeli a tagdijakat, a tagdij befizetesekrol nyilvantartast vezet. c. l A gazdalkodasrol, vagyon, illetve a penzkezelesrol a kuldottkozgyulesnek keszitendo elnoksegi jelentest elkesziti. Amennyiben az elnokseg jelentesevel nem ert egyet, a kiildottkozgyules ele terjesztheti kiilon velemenyet. d. l Ellatj a a hataskorebe utalt egyeb feladatokat. c.l Esetenkent ellenorzi az egyesiileti helyi csoportok gazdalkodasi tevekenyseget, koltseg eloleg es mukodesi tamogatas felhasznalasat. AZ ELLENORZO BIZOTTSAG /a./ Az egyesulet ellenorzo bizottsaga a kiildottkozgyules altal 4 evre valasztott elnokbol es ket tagbol all. b. l Az ellenorzo bizottsag elnokeiil es tagjaul csak az egyesulet tagjai valaszthatok meg. Megbizasuk idotartama alatt az egyesiiletnel mas tisztseget nem viselhetnek es kozvetleniil a kuldottkozgyulesnek vannak alarendelve. c. l Az ellenorzo bizottsag feladata, hogy vizsgalja az egyesulet, annak szervei, tisztsegviseloi tevekenyseget a torvenyesseg az alapszabaly, tovabba a vagyonkezeles eloirasainak betartasat. Az ellenorzo bizottsag elnoke tanacskozasi joggal reszt vehet az elnokseg iilesein. Az ellenorzo bizottsag elnoke es tagjai betekinthetnek az egyesulet barmely irataba, tajekoztatast kerhetnek az elnoksegi tagoktol. Egyes szakkerdesek megvizsgalasara szakertot vehetnek igenybe az egyesulet koltsegere. d. l Az ellenorzo bizottsag hianyossag eszlelese eseten annak sulyahoz merten: - felhivhatja a tisztsegviselot a helyes eljarasra, - felhivhatja az elnokseget allasfoglalasra es a hiba kijavitasara, - rendkiviili kuldottkozgyules osszehivasat inditvanyozhatja, - inditvanyozhatja a tisztsegviselo visszahivasat, felfiiggeszteset, - biincselekmeny eszlelese eseten azonnal ertesiti az elnokseget. c.l Az ellenorzo bizottsag tevekenysegerol jelentest tesz a kuldottgyiilesnek. f./ Az ellenorzo bizottsag iilese akkor hatarozatkepes, ha a bizottsag tagletszamanak 2/3-a jelen van az iilesen. Hatarozatait nyilt szavazassal, 2/3-os szotobbseggel hozza.

13 -12- A FEGYELMI BIZOTTSAG / a./ Az egyesulet fegyelmi bizottsaga a kiildottkozgyules altal 4 evre valasztott elnokbol es ket tagbol all. b. l A fegyelmi bizottsag elnokeiil es tagjaul csak az egyesulet tagjai valaszthatok meg. Megbizatasuk idotartama alatt az egyesiiletben mas tisztseget nem viselhetnek, kozvetleniil a kuldottkozgyulesnek vannak alarendelve. c. l A fegyelmi bizottsag feladata az egyesulet tagjainak, az egyesulet elnoksegi tagjainak, az ellenorzo bizottsag tagjainak es a helyi csoportok titkarainak etikai, valamint az alapszabalyba es a jogszabalyokba iitkozo cselekedeteinek kivizsgalasa es a megfelelo intezkedesek megtetele. A fegyelmi bizottsag elnoke tanacskozasi joggal reszt vesz az elnokseg ulesein. Betekinthet az egyesulet irataiba, tajekoztatast kerhet az elnoksegi tagoktol. Egyes szakkerdesek megvizsgalasara az egyesulet koltsegere szakertot vehet igenybe. d. l Megallapitasarol jegyzokonyvet koteles kesziteni, es azt az elnoknek atadni. - Felhivhatja a tisztsegviseloket a helyes eljarasra. - Felhivhatja az elnokseget allasfoglalasra es a hiba kijavitasara. - Inditvanyozhatja a tisztsegviselo visszahivasat, felftiggeszteset. - Hatosagi intezkedes meghozatala erdekeben megkeresheti az egyesulet felett allami feliigyeletet gyakorlo szervet. c.l A fegyelmi bizottsag tevekenysegerol koteles evenkent a kuldottkozgyiilesen beszamolni. f./ A fegyelmi bizottsag iilese akkor hatarozatkepes, ha a bizottsag tagletszamanak 2/3-a jelen van az ulesen. Hatarozatait nyilt szavazassal, 2/3-os szotobbseggel hozza OSSZEFERHETETLENSEGI SZABALYOK / a./ Az egyesiileti elnokseg, valamint az ellenorzo bizottsag tagjai egymasnak, valamint az egyesulet felett torvenyessegi feliigyeletet gyakorlo szervezet dolgozojanak kozeli hozzatartozoi nem lehetnek. Valamennyi egyesiileti tisztseget csak olyan egyesiileti tag tolthet be, aki nem all koziigyektol eltiltas hatalya alatt. b.l Az egyesulet testiileti ( vezeto ) szerveinek hatarozat hozatalaban nem vehet reszt az a szemely, aki, vagy akinek kozeli hozzatartozoja, elettarsa a hatarozat alapjan: kotelezettseg vagy felelosseg alol mentesul, vagy barmilyen mas elonyben reszestil, illetve megkotendo jogiigyletben egyebkent erdekelt. Nem minosiil elonynek az egyesulet eel szerinti juttatasai, szolgaltatasai kereteben a barki altal megkotes nelkiil igenybe veheto nem penzbeli szolgaltatas,

14 illetve az egyesulet altal tagjainak, a tagsagi jogviszony alapjan nyujtott, az alapszabalynak megfelelo eel szerinti juttatas /a./ Nem lehet az ellenorzo bizottsag elnoke vagy tagja az a szemely, aki: a. a vezeto szerv elnoke vagy tagja, b. a kozhasznu szervezettel a megbizatasan kiviil mas tevekenyseg kifejtesere iranyulo munkaviszonyban, vagy munkavegzesre iranyulo egyeb jogviszonyban all, hajogszabaly maskepp nem rendelkezik, c. a kozhasznu szervezet eel szerinti juttatasabol reszesiil - kiveve a barki altal megkotes nelkiil igenybe veheto nem penzbeli szolgaltatasokat es a tarsadalmi szervezet altal tagjanak a tagsagi jogviszony alapjan nyujtott, az alapszabalynak megfelelo eel szerinti juttatast,- illetve d. az a.-c. pontban meghatarozott szemelyek hozzatartozoja. b.l Az osszeferhetetlensegi szabalyok alkalmazasa soran kozeli hozzatartozonak minosiilo szemelyek koret a Polgari Torvenykonyv 685. b.l pontja szerint kell meghatarozni. JEGYZOKONYVEK, HATAROZATOK / a./ Az egyesulet testuleteinek tileseirol jegyzokonyv keszitendo. A jegyzokonyvnek tartalmaznia kell az ulesen tortentekre utalast, az elhangzottak lenyeget, a megnyilatkozo szemely megjelolesevel, valamint kiilon sorszammal ellatva a testiilet donteseit (hatarozatait).az egyes dontesek mellett feltiintetendo a dontest tamogatok es ellenzok szama. A jegyzokonyvet az iilest vezeto szemely es a jegyzokonyvvezeto irja ala. A kiildottkozgyulesrol kesziilt jegyzokonyvet ket kiildott hitelesiti. Oket a kiildottkozgyules valasztja meg. b. l Az egyesulet testuleteinek ulesen hozott hatarozatokat a jegyzokonyvbol kiemelten a Hatarozatok Taraban testiiletenkent elkiilonitve, iilesenkent egytol kezdodo sorszammal ellatva es az iiles datumaval torve kiilon is nyilvan kell tartani. A hatarozatokat mindazokkal kozolni kell, akikre jogot, vagy kotelezettseget ro. A vezeto szerv donteseit es a kozhasznu szervezet beszamoloit, a helyi csoportok es az egyesulet kozpontjaban levo hirdetotablakon hozza nyilvanossagra, melyet az iigyfelfogadasi napokon barki megtekinthet. c. l Az elnokseg tileserol kesziilt jegyzokonyvre es hozott hatarozatokra is ezek az eloirasok iranyadoak azzal a kiilonbseggel, hogy a hatarozatok mellett nev szerint feltiintetendo a dontest tamogato es ellenzo testiileti tagok neve.

15 -14- AZ EGYESULET PENZUGYI BEVETELEI ES VAGYONA / Az egyesulet vagyoni, penzugyi forrasai. A gazdalkodo szervezetek, alapitvanyok, maganszemelyek, egyhazak es egyeb szervezetek altal adomanyozott kozerdekii felajanlasok, a tagdijak, a partolo tagok tagdijai es egyeb vagyoni jellegu adomanyai, az egyesulet gazdalkodasi tevekenysegebol szarmazo nyereseg es a MEOSZ altal visszateritesi kotelezettseggel, vagy anelkiil adott altalanos penzugyi tamogatasok / Az egyesiiletnek ingo es ingatlan vagyona lehet, amellyel a vonatkozo penzugyi rendelkezesek es az alapszabaly keretei kozott onalloan rendelkezik / A tamogatasbol szarmazo bevetelt az adomanyozo szerv rendelkezesei szerint kell felhasznalni, ennek hianyaban a felhasznalasrol az elnokseg hataroz / Az egyesulet tartozasaiert sajat vagyonaval felel. A tagok - a tagdij megfizetesen nil - az egyesulet tartozasaiert sajat vagyonukkal nem felelnek / Az egyesulet gazdalkodasa, nyilvantartasainak vezetese es beszamolasi kotelezettsegeinek teljesitese soran betartja a kozhasznu szervezetekrol szolo evi CLVI. torveny es 20 -aiban irt eloirasokat. AZ EGYESULET MEGSZUNESE Megsziinik az egyesulet feloszlassal, mas egyesulettel, tarsadalmi szervezettel valo egyesiilessel, feloszlatassal, illetoleg megsziinesenek megallapitasaval / Az egyesulet megsziinese eseten - a hitelezok kielegitese utan- vagyonarol az alapszabaly eloirasa, vagy a kiildottkozgyules dontese szerint kell rendelkezni. Az ezzel kapcsolatos teendok ellatasa a felszamolok feladata / Ha az egyesulet feloszlatassal sziint meg, vagy megsziineset allapitottak meg es vagyon hova forditasarol nem tortent rendelkezes, vagyona a hitelezok kielegitese utan allami tulajdonba keriil, es azt kozerdeku celra kell forditani. A vagyon felhasznalasanak modjat nyilvanossagra kell hozni.

16 -15- VEGYES RENDELKEZESEK / Az egyesulet miikodese felett a torvenysegi feliigyeletet a Baranya Megyei Foiigyeszseg gyakorolja / Az egyesiiletet a szekhelye szerint illetekes Megyei Birosag veszi nyilvantartasba. Zaradek: A modositott es egyseges szerkezetbe foglalt alapszabalyt a i kiildottkozgyiiles - a Kiigy.l8.sz./ szamu hatarozataval - elfogadta es elrendelte annak alkalmazasat. Kovacs Kalman kiildottkozgyules levezeto elnoke kiildottkozgyiiles j egyzokonyv-vezetoj e kuldottkozgyiilesi j egyzokony v-hitelesito Nagyidai Rubenne kiildottkozgyiilesi j egyzokony v-hitelesito Pecs,

Magyar Csaladtortenet-kutato. a modositasokkal egyseges szerkezetben *

Magyar Csaladtortenet-kutato. a modositasokkal egyseges szerkezetben * A Magyar Csaladtortenet-kutato Al a p s z u b a l y a Egyesiilet a modositasokkal egyseges szerkezetben * Az alapit6k a hatalyos jogszabalyok szerint 2011. januar ls-i Kozgyulesukon elhataroztak a Magyar

Részletesebben

Világ Királynője Engesztelő Mozgalom Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben

Világ Királynője Engesztelő Mozgalom Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben Világ Királynője Engesztelő Mozgalom Alapszabálya módosításokkal egységes szerkezetben mely Alapszabályt a Taggyűlésen megjelent tagok az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek

Részletesebben

BOTAFOGO Szabadidő-, Sport és Kulturális Szolgáltató Egyesület. ALAPSZABÁLYA egységes szerkezetben

BOTAFOGO Szabadidő-, Sport és Kulturális Szolgáltató Egyesület. ALAPSZABÁLYA egységes szerkezetben BOTAFOGO Szabadidő-, Sport és Kulturális Szolgáltató Egyesület ALAPSZABÁLYA egységes szerkezetben Elfogadva a 2015. március 27-i Közgyűlésen. (A 2010-es Alapszabályhoz képest a változtatások dőlt betűvel

Részletesebben

HETHATAR. Hataron Atnyulo Onkormanyzati Szovetseg a Karpat-medenceben Egyesiilet ALAPSZABAL YA

HETHATAR. Hataron Atnyulo Onkormanyzati Szovetseg a Karpat-medenceben Egyesiilet ALAPSZABAL YA HETHATAR,.. Hataron Atnyulo Onkormanyzati Szovetseg a Karpat-medenceben Egyesiilet ALAPSZABAL YA Modosfttisokkal egyseges szerkezetben 2011. tiprilis 28. HETHATAR Hataron Atnyul6 Onkormanyzati Szovetseg

Részletesebben

A HEGYRE FEL! TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET RÖVIDEN 'HFTE' ALAPSZABÁLYA

A HEGYRE FEL! TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET RÖVIDEN 'HFTE' ALAPSZABÁLYA A HEGYRE FEL! TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET RÖVIDEN 'HFTE' ALAPSZABÁLYA Preambulum: Jelen Alapító okirat az Egyesület 2013. 05. 24. napján megtartott közgyűlésen elfogadott, a 2013. 06. 30. és 2014.02.28. megtartott

Részletesebben

,,AMERIKAI ALAPITVANYI ISKOLAERT Alapitvany. Alapito Okirat

,,AMERIKAI ALAPITVANYI ISKOLAERT Alapitvany. Alapito Okirat ,,AMERIKAI ALAPITVANYI ISKOLAERT Alapitvany Alapito Okirat 1. Az alapitvany neve:,,amerikai Alapitvanyi Iskolaert" 1.1 Az Alapitvany Szekhelye: 1075 Budapest, Wesselenyi u.44. 2. Alapitdk: Alapito vagyon:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPÍTÓ OKIRAT Szálka Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ötv.) 8. (1), (4) és (5) bekezdéseiben meghatározott kötelezően ellátandó közfeladatokról,

Részletesebben

Az új Polgári Törvénykönyv és a Civil törvény civil szervezeteket érintő rendelkezéseinek hatása a létesítő okiratra teendők, változások 2014-ben

Az új Polgári Törvénykönyv és a Civil törvény civil szervezeteket érintő rendelkezéseinek hatása a létesítő okiratra teendők, változások 2014-ben Az új Polgári Törvénykönyv és a Civil törvény civil szervezeteket érintő rendelkezéseinek hatása a létesítő okiratra teendők, változások 2014-ben Készült: EMMI Civil Kapcsolatok Főosztályán 2014. április

Részletesebben

Balaton Aero Club CiS Web: www.balatonac.hu. A Balaton Aero Club SZMSZ

Balaton Aero Club CiS Web: www.balatonac.hu. A Balaton Aero Club SZMSZ Balaton Aero Club CiS A Balaton Aero Club SZERVEZETI ES MUKODESI SZABALYZATA SZMSZ A Balaton Aero Club (tovabbiakban: BAG) a sportrol szolo 2000. evi CXLV. torveny, az egyesiilesi jogrol szolo 1989. evi

Részletesebben

1.) Alapítók: Dobos Istvánné 2119 Pécel, Szőlőhegy u. 13

1.) Alapítók: Dobos Istvánné 2119 Pécel, Szőlőhegy u. 13 ./,. Ráday Pál Alapítvány alapító okirata módosító rendelkezésekkel egységes szerkezetbe foglalt okirata, mely módosítást a vastag betűs szövegrész tartalmazza me ly abból a célból készült, hogy az I.)

Részletesebben

- 1 - 4028 D e b r e c e n, Simonyi út 20. KSH szám: 11154433 6419 122 09 Cégjegyzékszám: 09-02-000354 Adószám:11154433-2-09

- 1 - 4028 D e b r e c e n, Simonyi út 20. KSH szám: 11154433 6419 122 09 Cégjegyzékszám: 09-02-000354 Adószám:11154433-2-09 - 1-4028 D e b r e c e n, Simonyi út 20. KSH szám: 11154433 6419 122 09 Cégjegyzékszám: 09-02-000354 Adószám:11154433-2-09 Egységes szerkezetbe foglalt, hatályos szövegű ALAPSZABÁLY (a változások vastag,

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

ALAPSZABÁLY. A 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről ALAPSZABÁLY Patika Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár I. fejezet ÁLTALÁNOS RÉSZ Az alapító tagok az alul írott napon és helyen elhatározták, hogy kiegészítő egészségpénztárat alapítanak az egészségügyi

Részletesebben

Tanárok Európai Egyesülete

Tanárok Európai Egyesülete Tanárok Európai Egyesülete A Tanárok Európai Egyesületének Alapszabálya, amely készült az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. tv., valamint annak módosításai alapján. I. AZ EGYESÜLET NEVE ÉS CÉLJA Az

Részletesebben

H A L L G A T Ó I Ö N K O R M Á N Y Z A T

H A L L G A T Ó I Ö N K O R M Á N Y Z A T Wesley János Lelkészképző Főiskola H A L L G A T Ó I Ö N K O R M Á N Y Z A T SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest 2006. április A Wesley János Lelkészképző Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) hallgatói

Részletesebben

ELS MAGYAR POLGÁRI BIZTONSÁGVÉDELMI KLASZTER SZERVEZETI ÉS MKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ELS MAGYAR POLGÁRI BIZTONSÁGVÉDELMI KLASZTER SZERVEZETI ÉS MKÖDÉSI SZABÁLYZATA ELS MAGYAR POLGÁRI BIZTONSÁGVÉDELMI KLASZTER SZERVEZETI ÉS MKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RÉSZ I./1. Klaszter bemutatása, célok: A polgári biztonsági iparág tevékenysége átszövi a modern társadalom életének

Részletesebben

Magyar Mehtenyesztok Orsz&gos Egyestilete. Szervezeti es Miikodesi Szabalyzat 2014.

Magyar Mehtenyesztok Orsz&gos Egyestilete. Szervezeti es Miikodesi Szabalyzat 2014. Magyar Mehtenyesztok Orsz&gos Egyestilete Szervezeti es Miikodesi Szabalyzat i 2014. 1 I. fejezet ALTALANOS SZABALYOK 1./ A Szervezeti es Miikodesi Szabalyzat celja, ervenyessege es hatalya 1.1. / A Szervezeti

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

H A T Á R O Z A T I J AVA S L A T. Tisztelt Közgyűlés!

H A T Á R O Z A T I J AVA S L A T. Tisztelt Közgyűlés! H A T Á R O Z A T I J AVA S L A T Tisztelt Közgyűlés! Alulírott Vasszi Zoltán, mint a Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Egyesület Elnöke az alábbi előterjesztést tárom a Tisztelt Közgyűlés elé,

Részletesebben

A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete Etikai Bizottságának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (STATÚTUM)

A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete Etikai Bizottságának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (STATÚTUM) A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete Etikai Bizottságának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (STATÚTUM) A Magyar Pszichológiai Társaság (a továbbiakban: MPT)

Részletesebben

BIHARNAGYBAJOM ES SARRETUDV ARI TELEPULESEK CSATORNAMU ViZIKOZMU TARSULATA

BIHARNAGYBAJOM ES SARRETUDV ARI TELEPULESEK CSATORNAMU ViZIKOZMU TARSULATA BIHARNAGYBAJOM ES SARRETUDV ARI TELEPULESEK CSATORNAMU ViZIKOZMU TARSULATA I. Altalanos rendelkezesek A tarsu1at a vizgazdalkodasr61 sz616 1995.evi LVII tv. es a gazdasagi tarsasagokr61 sz616 2006. evi

Részletesebben

Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által elfogadott, 2015. február 21-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat

Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által elfogadott, 2015. február 21-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által elfogadott, 2015. február 21-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat 1 Általános rendelkezések 1. A Szabályzat hatálya A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

A M Ó D O S Í T Á S O K K A L E G Y S É G E S S Z E R K E Z E T B E F O G L A L T ALAPS Z A B Á L Y. 1. A Társaság elnevezése

A M Ó D O S Í T Á S O K K A L E G Y S É G E S S Z E R K E Z E T B E F O G L A L T ALAPS Z A B Á L Y. 1. A Társaság elnevezése A M Ó D O S Í T Á S O K K A L E G Y S É G E S S Z E R K E Z E T B E F O G L A L T ALAPS Z A B Á L Y 1. A Társaság elnevezése 1.1. A Társaság elnevezése: MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉSRŐL SZÓLÓ 2012. ÉVI XXXVI. TÖRVÉNY HATÁLYOS HÁZSZABÁLYI RENDELKEZÉSEI

AZ ORSZÁGGYŰLÉSRŐL SZÓLÓ 2012. ÉVI XXXVI. TÖRVÉNY HATÁLYOS HÁZSZABÁLYI RENDELKEZÉSEI AZ ORSZÁGGYŰLÉSRŐL SZÓLÓ 2012. ÉVI XXXVI. TÖRVÉNY HATÁLYOS HÁZSZABÁLYI RENDELKEZÉSEI ELSŐ RÉSZ AZ ORSZÁGGYŰLÉS SZERVEZETE I. Fejezet Az Országgyűlés tisztségviselői 1. Az Országgyűlés tisztségviselője

Részletesebben

A régi és az új Ptk. összehasonlítása a civil szervezetek szabályozását illetően

A régi és az új Ptk. összehasonlítása a civil szervezetek szabályozását illetően A régi és az új Ptk. összehasonlítása a civil szervezetek szabályozását illetően Ennek a kiegészítésnek az a célja, hogy összefüggően bemutassa: a Polgári Törvénykönyv megváltozásával milyen más, megváltozott

Részletesebben

2. AZ ÁLLAMSZERVEZET FELÉPíTÉSE

2. AZ ÁLLAMSZERVEZET FELÉPíTÉSE 2. AZ ÁLLAMSZERVEZET FELÉPíTÉSE BEVEZETÉS E fejezet a Magyar Köztársaság alkotmányos rendszerével, az államszervezet felépítésével kapcsolatos fontosabb ismereteket tartalmazza. A tananyag az alkotmányos

Részletesebben

ESET Smart Security - Virusdefinicios adatbazis: 10758 (20141121)

ESET Smart Security - Virusdefinicios adatbazis: 10758 (20141121) Dr. Szabadics Zsuzsanna -jegyzo - Nemesszalok Felado: Onkormanyzat MihalyhSza [mihalyhaza@intellimail.hu] Kuldve: 2014. november 21. 11:57 Cimzett: Dr. Szabadics Zsuzsanna -jegyzo - Nemesszalok Targy:

Részletesebben

2011. évi CXII. törvény. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.

2011. évi CXII. törvény. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1 Az Országgyűlés az információs önrendelkezési jog és az információszabadság biztosítása érdekében, a személyes

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Jedlik Ányos Klaszter létrehozására

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Jedlik Ányos Klaszter létrehozására EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Jedlik Ányos Klaszter létrehozására Amely létrejött az 1. sz. mellékletben feltüntetett Együttműködő Felek között (a továbbiakban Együttműködő Felek ) a mai napon az alábbi

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT Budapest 2006. (2014. szeptember

Részletesebben

A MIPRODUKT Reklam- es Nyomdaipari Szolgaltato Korlatolt Felelfissegii Tarsasag. ALAPiTO OKIRATA

A MIPRODUKT Reklam- es Nyomdaipari Szolgaltato Korlatolt Felelfissegii Tarsasag. ALAPiTO OKIRATA A MIPRODUKT Reklam- es Nyomdaipari Szolgaltato Korlatolt Felelfissegii Tarsasag (korabbi neve: SZOCIO-PRODUKT Szolgaltato Korlatolt Felelossegu Tarsasag) ALAPiTO OKIRATA (egyseges szerkezetbe foglalva)

Részletesebben