MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA. Modositasok datumai: 2004.05.22. 2005.05.07. 2006.05.06. 2011.04.30."

Átírás

1 MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE ALAPSZABALYA Modositasok datumai:

2 B E V E Z E TO A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesuletenek celjai es feladatai A Baranya megyeben elo mozgaskorlatozottak erdekvedelme, osszefogasa, a tarsadalmi es kulturalis eletbe valo bekapcsolodasanak elosegftese. A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiilete politikamentes, partoktol fiiggetlen szervezet. Feladatanak tekinti elosegiteni a tagok: - Egeszsegiigyi es pedagogiai rehabilitaciojat ( neveles, kepzes ) - Lakas akadalymentesitesi allami tamogatas igenylesenek iigyintezeset. - Foglalkozasi rehabilitaciojat ( munkakepesseg fejlesztes, tanfolyamok, egyeb oktatasi formak ),elhelyezestik es munkaba allitasuk ktilonbozo modozatainak kidolgozasat. - Szocialis rehabilitaciojat, eletkoriilmenyeinek javitasat. - Mindezekkel meg kivanja valositani a kozhasznu szervezetekrol szolo 1997.evi CLVI.tv 26. c./ pont l.,2. es 11. pontjaban meghatarozott kozhasznu tevekenyseget. E feladatok megvalositasa erdekeben: - Sziikseg eseten keri es kezdemenyezi az illetekes szervek kozremiikodeset es segitseget. - Figyelemmel kiseri az egeszsegiigyi, pedagogiai, foglalkozasi es szocialis rehabilitacio helyzetet, alkoto modon segiti ezek megvalositasat. - A tarsadalmi szervezetekrol szolo torveny alapjan az egyesulet letrehozhat szervezeten beliil vallalkozasokat es egyeb gazdasagi tevekenyseget folytathat. Megvaltozott munkakepessegiiket foglalkoztathat. - Segitseget nyujt a mozgasukban akadalyozott tagok jogainak ervenyesitesehez. - A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiilete, mint a Mozgaskorlatozottak Egyestiletei Orszagos Szovetsege (MEOSZ) tagegyesulete, gyakorolja es teljesiti a tagsaggal egyiitt jaro jogokat es kotelezettsegeket.

3 -2- ALTALANOS RENDELKEZESEK 1. Az egyesulet megnevezese: MOZGASKORLATOZOTTAK BARANYA MEGYEI EGYESULETE Szekhelye: 7621 Pecs, Lyceum utca 5. sz. Belyegzoje: Korbelyegzo - Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiilete Pecs - felirattal - kerekesszek emblemaval. 1.1./ Az egyesulet jogallasa: a. / Az egyesulet jogi szemelyiseggel rendelkezo kozhasznu tarsadalmi szervezet, amely kozvetlen politikai tevekenyseget nem folytat, partoktol fiiggetlen, azoknak anyagi tamogatast nem nyujthat, orszaggyulesi-kepviselo jeloltet, illetve megyei onkormanyzati valasztason jeloltet nem allit, es nem tamogat. b. / Az egyesulet vallalkozasi tevekenyseget csak kozhasznu celjainak megvalositasa erdekeben, azokat nem veszelyeztetve vegez. c. l Az egyesulet gazdalkodasa soran elert eredmenyet nem osztja fel, azt a jelen alapszabalyban meghatarozott tevekenysegere forditja. d. / Az egyesulet szervezete es tevekenysege egyebekben is megfelel - az alabbiak szerintaz 1997.evi CLVI.tv. eloirasnak. e. / Az egyesiiletben a helyi es egyesiileti szintii hataskorrel biro szervezeti egysegek es tisztsegviselok, munkatarsak munkamegosztasa es egyiittmiikodese valosul meg a jogok es kotelezettsegek rendszereben. f. / Az egyesulet celjait es feladatait Baranya megye teriileten elo barmely mozgaskorlatozott szemely- nem csupan tagjai - javara latja el az egyebkent meghatarozott feltetelek eseten reszesiti oket a kozhasznu szolgaltatasaibol. Az egyesulet hataskorrel biro vezeto testiileteinek dontese alapjan tagjait elore meghatarozott kedvezmenyekben reszesitheti, tovabba tevekenysegenek erdekkorebe vonhat es szolgaltatasaiban reszesithet mas fogyatekossagi csoporthoz tartozo, az egyebkent eloirt felteteleknek megfelelo szemelyeket is. g. / Az egyesulet a Celja es feladata cimii bevezeto reszben leirt feladatokat mtikodesenek szemelyi, targyi es penzugyi felteteleinek fuggvenyeben, a mozgaskorlatozott emberek sajatos sziiksegleteinek figyelembevetelevel, fokozatosan valositja meg.

4 -1 - J / A Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesiiletenek, mint onallo jogi szemelyeknek tobb helyi csoportja van. A helyi csoportok belyegzoje: Hosszu belyegzo, Mozgaskorlatozottak Baranya Megyei Egyesulete, Helyi Csoportja felirattal. AZ EGYESULET TAGJAI 2.1. / Az egyesulet tagja lehet minden magyar allampolgar - akinek mozgaskorlatozottsaga tarsadalmi beilleszkedeset barmely vonatkozasban korlatozza, vagy csak atlagon feliili erofeszitesek aran teszi lehetove - ha kinyilvanitja egyeterteset az egyesulet celjaval es hajlandosagat e celok megvalositasanak tamogatasara, a tagsaggal jaro kotelezettsegek teljesitesere, felteve, hogy nines eltiltva a koziigyek gyakorlasatol / Az egyesulet partolo tagjai lehetnek azok a termeszetes es jogi szemelyek, akik tevekenysegiikkel es/vagy anyagi hozzajarulasukkal az egyesulet celjanak megvalosulasat rendszeresen segitik. A TAGOK JOGAI / Az egyesulet tagjai reszt vehetnek az egyesulet tevekenysegeben es rendezvenyein / Valaszthatnak es valaszthatok az egyesulet szerveibe / Az egyesulet valamely szervenek torvenyserto hatarozatat barmely tag a tudomasara jutastol szamitott 30 napon belul - a birosag elott megtamadhatja. A TAGOK KOTELESSEGEI / Az alapszabaly es az egyesulet legfobb szervei rendelkezeseinek megtartasa / Az egyesulet tagja - mozgaskorlatozottsagatol fiiggoen - koteles az egyesulet celkitiizeseinek megvalositasaban kozremiikodni / Az egyesulet szervezeti eleteben, a kozos vagyon vedelmeben es gyarapitasaban reszt venni / Az elnokseg altal megallapitott tagdijat megfizetni.

5 -4- A TAGSAGI VISZONY MEGSZUNESE / A tagsagi viszony megsziinik a tag kilepesevel, halalaval, torlesevel, vagy kizarasaval. A kilepesi szandekot az egyesulet elnokehez irasban kell bejelenteni / Az egyesulet iigyintezo szerve a tagsagi jogviszonyt - ket evi tagdij-hatralek eseten - torlessel megsziintetheti, amennyiben ismetelt irasos felszolitas ellenere a megjelolt hataridon beliil a tag nem rendezi tagdij-hatralekat / A tagok sorabol ki kell zarni azt, akit a birosag szandekos biincselekmeny miatt jogerosen szabadsagvesztesre itelt. A tagok sorabol ki lehet zarni azt, aki az egyesulet munkajaban kozossegellenes magatartast tanusit. A tagsagi viszony - torles illetve kizaras miatti - megszuneset koveto 6t even beliil, ujboli tagfelvetel nem kezdemenyezheto. A kizaras kerdeseben az egyesulet elnoksege, a helyi csoportok titkaranak velemenye alapjan dont. A KULDOTTKOZGYULES Az egyesulet legfobb testiileti szerve a kiildottkozgyules. A kiildottkozgyulesen az egyesulet helyi csoportjai altal valasztott kuldottek, valamint az egyesulet elnoksegenek tagjai es a fegyelmi bizottsag elnoke es tagjai, valamint a helyi csoportok titkarai rendelkeznek szavazati joggal. A kiildottkozgyules hatarozatkepes, ha a szavazasra jogosultak tobb mint fele jelen van, de a helyi csoportok altal valasztott kiildotteknek tobbsegben kell jelen lenniiik. 6.2.A kiildottkozgyiilest - evente legalabb egyszer - az ev elso feleben ossze kell hivni. Ezenkiviil - 60 napon beliil - ossze kell hivni az ellenorzo bizottsag kezdemenyezesere, tovabba a tagsag egyharmadanak keresere az ok es a eel megjelolesevel, valamint a birosag rendelkezese alapjan. A kiildottkozgyules nyilvanos, ezert annak idopontjat es napirendjet a Dunantuli Naplo napilapban, a helyi sajto litjan is nyilvanossagra kell hozni.

6 A kiildottkozgyulest az elnokseg irasbeli meghivoval es a napirendi pontok feltiintetesevel, a kiildottkozgyules idopontjat legalabb 8 nappal megelozoen hivja ossze. A meghivo atadasat az erintetteknek irasbeli atvetellel kell igazolniuk, vagy postai uton kell resziikre megkiildeni A ktildottkozgyulesrol jegyzokonyvet kell kesziteni, amelyet az elnok es a jegyzokonyvezeto, valamint ket hitelesito ir ala. A jegyzokonyvet es a kiildottkozgyiilesen hozott hatarozatokat az egyesulet helyi csoportjainak 15 napon beliil meg kell kiildeni. Ha a szabalyszeriien osszehivott kiildottkozgyulesen a szavazasra jogosultak nem jelennek meg a hatarozatkepesseghez sziikseges letszamban, akkor ugyanezen a napon ugyanezzel a napirenddel - l(egy) ora mulva - a kiildottkozgyules megtarthato. Az ujbol osszehivott kiildottkozgyules a megjelentek szamara valo tekintett nelkiil hatarozatkepes. Ezen kitetelnek az eredeti meghivoban szerepelnie kell A kiildottkozgyules hatarozatait - altalaban - nyilt szavazassal es egyszerii szotobbseggel hozza. A vezeto tisztsegviselok valasztasa altalaban nyilt szavazassal tortenik, kiveve ha a kiildottkozgyules titkos szavazas lebonyolitasat rendeli el. Szavazategyenloseg eseten a kiildottkozgyules elnokenek szavazata dont Az egyesulet vezeto tisztsegviselok az elnokseg tagjai, az ellenorzo bizottsag elnoke es tagjai es a fegyelmi bizottsag elnoke es tagjai Az egyesulet kiilonbozo tisztsegeire csak nagykoru es erkolcsileg fedhetetlen tagok valaszthatok meg, akik nincsenek eltiltva koziigyek gyakorlasatol. A kiskoru tagok az eletkoruknak megfelelo tisztsegre valaszthatok. A KULDOTTKOZGYULES HATASKORE / A kuldottkozgyiiles az egyestiletet erinto kerdesekben donthet A kiildottkozgyules kizarolagos hataskorebe tartozik. a. / Az egyesulet elnokenek, elnokhelyettesenek, titkaranak, gazdasagi vezetojenek, ellenorzo bizottsag elnokenek es ket tagjanak, fegyelmi bizottsag elnokenek es ket tagjanak a megvalasztasa 4 evre. b. l Az egyesulet eves feladattervenek es koltsegvetesenek elfogadasa. c. l Az egyesiileti beszamolok es a kozhasznusagi jelentes elfogadasa. d. / Az elnokseg, az ellenorzo es a fegyelmi bizottsag beszamolojanak elfogadasa. c.l Az alapszabaly, jovahagyasa es modositasa.

7 -6- f. / Az egyesulet mas egyestilettel torteno egyestilesnek kimondasa. g. / Az egyesulet feloszlasanak kimondasa. h. / A Mozgaskorlatozottak Egyesiiletei Orszagos Szovetsegehez (MEOSZ) valo csatlakozas, illetve az abbol valo kivalas kimondasa. i. l A Mozgaskorlatozottak Egyesiiletei Orszagos Szovetsege kiildottkozgyiilesere a kiildottek megvalasztasa. j. / Az egyesulet ingatlanvagyonanak ertekesitese es az egyesulet reszere ingatlanvasarlas. k./ Dontes mindazokban az iigyekben, amelyeket jogszabaly, vagy az alapszabaly hataskorebe utal / A kuldottkozgyiiles a a./ pont eseteben nyilt,- vagy titkos szavazassal, egyszeru szotobbseggel hozza meg donteseit. A b.- k./ pontok eseteben a dontest nyilt szavazassal, egyszeru szotobbseggel hozza meg / A jelolo, a szavazatszedo es a mandatumvizsgalo bizottsag elnokenek es tagjainak megvalasztasara a kiildottkozgyules elnoke tesz javaslatot. Megvalasztasuk nyilt szavazassal, egyszeru szotobbseggel tortenik. A jelolobizottsag az egyesulet tisztsegviseloire javaslatat a tagok velemenyenek ismereteben teszi meg a kiildottkozgyulesen. Javaslattetelre minden tag jogosult. AZ EGYESULET HELYI CSOPORTJAI A Baranya Megyei Egyesulet mukodesi teriileten helyi csoportokat hozhat letre az elnokseg hatarozata alapjan, amelyek az egyesiilet elnoksege altal kidolgozott es elfogadott szervezeti es mukodesi szabalyzatban foglaltak szerint fejtik ki tevekenysegiiket es ehhez a kiildottkozgyules altal elfogadott mukodesi tamogatast kapnak A helyi csoportok eves beszamolo kozgyiileseinek hataskorebe tartozik. a. /A helyi csoport - kiildottkozgyulesi kiildotteinek -a megvalasztasa, akiknek a megbizatasa a kovetkezo evi helyi csoporti eves beszamolo kozgyiilesig szol. A helyi csoportoknal 100 fo tagletszam alatt 1 fot, tovabba minden megkezdett 100 fo tagletszam utan valaszthat 1 fo kiildottet a kozgyiiles. b. /A helyi csoport titkaranak es vezetosegi tagjainak megvalasztasa 4 evre. A 8.2./ a.-b./ pontok eseteben a kozgyiiles nyilt szavazassal, egyszeru szotobbseggel dont es a valasztasrol - annak megtortentetol 15 napon beliil - az elnokseget irasban koteles a helyi csoport titkara ertesiteni.

8 AZ EGYESULET UGYINTEZO SZERVE: ELNOKSEG / Az elnokseg az egyesulet vegrehajto es iigyintezo szerve, amely gondoskodik a kiildottkozgyules hatarozatainak vegrehajtasarol, az alapszabalyban meghatarozott celkituzesek szellemeben. Az elnokseg a kuldottkozgyiilesnek tartozik feleloseggel. Az elnoksegi tiles nyilvanos, azon barki - az elnokhoz intezett elozetes bejelentes alapjan - reszt vehet. 9.2/ Az elnoksegi iiles hatarozatkepes, ha azon a tagok tobb mint fele jelen van. Az egyesulet elnoksege sziikseg szerint, de evente legalabb 4 alkalommal tart ulest. Az elnoksegi iileseket - az elnoksegi iiles idopontjat megelozo 15 nappal - az egyesulet elnoke, akadalyoztatasa eseten az elnokhelyettes, vagy a titkar irasbeli meghivoval - a tervezett napirendi pontok kozlesevel - hivja ossze. A meghivot az erintettek reszere atvetel mellet kell atadni, vagy postan megkiildeni. AZ ELNOKSEG TAGJAI / Az elnokseg tagja: az elnok, elnokhelyettes, titkar, gazdasagi vezeto, akiket a kuldottkozgyiiles 4 eves idotartamra valaszt es az egyesiileti helyi csoportok titkarai, akiket a helyi csoportok kozgyiilese 4 eves idotartamra valaszt / Az egyesiileti tagsagi viszony megsziinesevel az elnoksegi tagsag is megszunik. Az elnokseg tagjai csak erkolcsileg feddhetetlen szemelyek lehetnek, akik nincsenek eltiltva a koziigyek gyakorlasatol, es egymassal kozeli hozzatartozoi kapcsolatban nem allhatnak. AZ ELNOKSEG FELADATA / a./ Gondoskodik az egyesiilettel osszefiiggo jogszabalyok es a ktildottkozgyiilesi hatarozatok betartasarol es vegrehajtasarol. b. l Osszehivja a kiildottkozgyiilest. c. l Ket kiildottkozgyules kozotti idoben iranyitja az egyesulet tevekenyseget.

9 -8- d. / Elkesziti es elfogadja az egyesulet szervezeti mukodesi es gazdalkodasi szabalyzatat. Elkesziti az egyesulet feladatterv es koltsegvetes tervezetet. e. / Dont es intezkedik minden olyan iigyben, amelyet a jogszabaly vagy a kiildottkozgyules nem utal mas szerv hataskorebe. f. / Velemenyezi az egyesiileti helyi csoportok titkarainak - megvalasztasuk elott - a szemelyere tett javaslatokat. Meghatarozza - a szervezeti es mukodesi szabalyzatban - az egyesiileti helyi csoportok es a kozsegi klubok miikodesenek rendjet. g. / Rendszeresen beszamoltatja az egyesiileti helyi csoportok titkarait es vezetoseget. h. / Megallapitja a tagdij osszeget / Az egyesulet valasztott tisztsegviseloi munkajukat tarsadalmi munkaban, illetve az elnokseg altal meghatarozott tiszteletdijert latjak el, felmeriilt koltsegeik megteritesere azonban igenyt tarthatnak / Az elnokseg iileset ossze kell hivni, ha: az elnoksegi tagok egyharmada irasban keri, az ellenorzo bizottsag vagy a fegyelmi bizottsag javasolj a. Az elnokseg iileseire tanacskozasi joggal meg kell hivni: az ellenorzo bizottsag elnoket, a fegyelmi bizottsag elnoket, az adott napirendekkel kapcsolatban erdekelt szervezetek kepviseloit, a napirendre keriilo iigy szakertoit / Az elnokseg iilese akkor hatarozatkepes, ha azon tagjainak tobb mint a fele jelen van. Az elnokseg donteseit altalaban egyszeru szavazattobbseggel es nyilt szavazassal hozza / Minositett esetekben a megvalasztott osszes elnoksegi tag tobbsegenek szavazata szukseges a hatarozathoz. Minositett esetek: szemelyi ugyekben hozott dontesek, az eves munkaterv, valamint a koltsegvetes-tervezet es a kozhaszniisagi jelentes tervezetenek elfogadasa, az egyesiileti helyi csoportok mukodesehez szukseges penzbeni tamogatas odaitelese, minden olyan iigy, amelyet az elnokseg szotobbseggel annak minosit.

10 / Az elnokseg donteseit az elnok hirdeti ki, es azok ervenyessegehez az elnoksegi ulesrol kesziilt jegyzokonyvbe foglalasuk szukseges. A dontesben erintettek reszere a hatarozatokat irasban atvetel mellet at kell adni, vagy levelben megkiildeni. Amennyiben a vegrehajtasra hataridot szabtak, akkor annak vegrehajtasarol is kerni kell a jelentest. A nyilvanossagra hozatal modjat, szabalyait az Alapszabaly 18.1.b pontja tartalmazza. AZ ELNOK FELADATA ES HATASKORE / Az elnok az egyesulet torvenyes kepviseloje, aki onalloan jogosult az egyesulet neveben eljarni / Az elnok: a. / Felelos az egyesulet torvenyes es alapszabalyszeru mukodeseert. b. / Kapcsolatot tart az elnokseg tagjaival es gondoskodik arrol, hogy intezkedeseik a kiildottkozgyules es az elnokseg hatarozataival osszhangban legyenek. c. l Kepviseli az egyestiletet a hatosagok, mas szervek es szemelyek elott. d. l Vezeti az elnokseg iileseit. c.l Szerzodeseket es megallapodasokat kothet az egyesulet neveben. f. / Gondoskodik a hatarozatok es a jogszabalyok rendelkezeseinek vegrehajtasarol. g. l Intezkedik minden olyan kerdesben, amely nem tartozik a kiildottkozgyules vagy az egyesulet mas szerve, illetoleg tisztsegviseloje hataskorebe. h. / Gyakorolja az utalvanyozasi jogkoret. i. l Felelos a MEOSZ illetekes szervei altal kibocsatott iranyelveknek az egyesiileti munkaban valo megvalosulasaert / Az elnokot az elnokhelyettes segiti feladatai ellatasaban, illetve tavolleteben helyettesiti. Az elnokhelyettes feladatait a mukodesi szabalyzatban kell meghatarozni reszletesen.

11 / Az egyesulet titkaranak feladata: A TITKAR FELADATA 13. a. / Az egyesulet iigyvitelenek szervezese, vezetese, a levelezes es az adatszolgaltatas. b. l A kuldottkozgyiilesek es az elnoksegi iilesek irasos anyaganak elokeszitese es a jegyzokonyv vezetesenek biztositasa. c. l A tagnyilvantartas megszervezese. d. l A tagfelveteli iigyek elbiralasa. c.l Folyamatos adatszolgaltatas a MEOSZ es megyei egyesulet elnoksege szamara. f. / Meghatarozott esetekben gyakorolja az utalvanyozasi jogkort, az egyesulet elnoke mellett. g. l A hataskorebe utalt egyeb feladatok ellatasa. h. / A titkar gondoskodik arrol, hogy az egyesulet mukodesevel kapcsolatban keletkezett iratokba, iigyfelfogadasi napokon, az egyesulet irodajaban barmely erdeklodo betekinthessen. i. / A titkar feladata az egyesulet altal nyujtott, - mindenki altal igenybe veheto - szolgaltatasok, tamogatasok, juttatasok igenybevetelenek lehetosegerol es felteteleirol szolo hirdetmeny elkeszitese, a helyi sajtoban megjelentetese es az egyesulet mukodesi teruleten a polgarmesteri hivatalok es telepiilesi osszekotok kozremiikodesevel torteno megismertetese / A helyi csoportok titkarainak feladatait az egyesulet szervezeti es mukodesi szabalyzataban kell meghatarozni. A GAZDASAGI VEZETO FELADATA / Az egyesulet gazdasagi vezetoje: a./ Megszervezi, vezeti, ellenorzi az egyesulet gazdasagi, penziigyi, vagyonkezeloi tevekenyseget. Felelos az egyesulet vagyonanak gondos, takarekos, hatekony felhasznalasaert, kezeleseert, megovasaert es gyarapitasaert. Felelos a MEOSZ altal nyujtott anyagi tamogatas celnak megfelelo felhasznalasaert, a MEOSZ tagdij befizeteseert. Errol koteles a MEOSZ-nak beszamolni.

12 -11- b. l Meghatarozott esetekben gyakorolja - az egyesulet elnoke mellett - az utalvanyozasi jogkort. Kezeli a tagdijakat, a tagdij befizetesekrol nyilvantartast vezet. c. l A gazdalkodasrol, vagyon, illetve a penzkezelesrol a kuldottkozgyulesnek keszitendo elnoksegi jelentest elkesziti. Amennyiben az elnokseg jelentesevel nem ert egyet, a kiildottkozgyules ele terjesztheti kiilon velemenyet. d. l Ellatj a a hataskorebe utalt egyeb feladatokat. c.l Esetenkent ellenorzi az egyesiileti helyi csoportok gazdalkodasi tevekenyseget, koltseg eloleg es mukodesi tamogatas felhasznalasat. AZ ELLENORZO BIZOTTSAG /a./ Az egyesulet ellenorzo bizottsaga a kiildottkozgyules altal 4 evre valasztott elnokbol es ket tagbol all. b. l Az ellenorzo bizottsag elnokeiil es tagjaul csak az egyesulet tagjai valaszthatok meg. Megbizasuk idotartama alatt az egyesiiletnel mas tisztseget nem viselhetnek es kozvetleniil a kuldottkozgyulesnek vannak alarendelve. c. l Az ellenorzo bizottsag feladata, hogy vizsgalja az egyesulet, annak szervei, tisztsegviseloi tevekenyseget a torvenyesseg az alapszabaly, tovabba a vagyonkezeles eloirasainak betartasat. Az ellenorzo bizottsag elnoke tanacskozasi joggal reszt vehet az elnokseg iilesein. Az ellenorzo bizottsag elnoke es tagjai betekinthetnek az egyesulet barmely irataba, tajekoztatast kerhetnek az elnoksegi tagoktol. Egyes szakkerdesek megvizsgalasara szakertot vehetnek igenybe az egyesulet koltsegere. d. l Az ellenorzo bizottsag hianyossag eszlelese eseten annak sulyahoz merten: - felhivhatja a tisztsegviselot a helyes eljarasra, - felhivhatja az elnokseget allasfoglalasra es a hiba kijavitasara, - rendkiviili kuldottkozgyules osszehivasat inditvanyozhatja, - inditvanyozhatja a tisztsegviselo visszahivasat, felfiiggeszteset, - biincselekmeny eszlelese eseten azonnal ertesiti az elnokseget. c.l Az ellenorzo bizottsag tevekenysegerol jelentest tesz a kuldottgyiilesnek. f./ Az ellenorzo bizottsag iilese akkor hatarozatkepes, ha a bizottsag tagletszamanak 2/3-a jelen van az iilesen. Hatarozatait nyilt szavazassal, 2/3-os szotobbseggel hozza.

13 -12- A FEGYELMI BIZOTTSAG / a./ Az egyesulet fegyelmi bizottsaga a kiildottkozgyules altal 4 evre valasztott elnokbol es ket tagbol all. b. l A fegyelmi bizottsag elnokeiil es tagjaul csak az egyesulet tagjai valaszthatok meg. Megbizatasuk idotartama alatt az egyesiiletben mas tisztseget nem viselhetnek, kozvetleniil a kuldottkozgyulesnek vannak alarendelve. c. l A fegyelmi bizottsag feladata az egyesulet tagjainak, az egyesulet elnoksegi tagjainak, az ellenorzo bizottsag tagjainak es a helyi csoportok titkarainak etikai, valamint az alapszabalyba es a jogszabalyokba iitkozo cselekedeteinek kivizsgalasa es a megfelelo intezkedesek megtetele. A fegyelmi bizottsag elnoke tanacskozasi joggal reszt vesz az elnokseg ulesein. Betekinthet az egyesulet irataiba, tajekoztatast kerhet az elnoksegi tagoktol. Egyes szakkerdesek megvizsgalasara az egyesulet koltsegere szakertot vehet igenybe. d. l Megallapitasarol jegyzokonyvet koteles kesziteni, es azt az elnoknek atadni. - Felhivhatja a tisztsegviseloket a helyes eljarasra. - Felhivhatja az elnokseget allasfoglalasra es a hiba kijavitasara. - Inditvanyozhatja a tisztsegviselo visszahivasat, felftiggeszteset. - Hatosagi intezkedes meghozatala erdekeben megkeresheti az egyesulet felett allami feliigyeletet gyakorlo szervet. c.l A fegyelmi bizottsag tevekenysegerol koteles evenkent a kuldottkozgyiilesen beszamolni. f./ A fegyelmi bizottsag iilese akkor hatarozatkepes, ha a bizottsag tagletszamanak 2/3-a jelen van az ulesen. Hatarozatait nyilt szavazassal, 2/3-os szotobbseggel hozza OSSZEFERHETETLENSEGI SZABALYOK / a./ Az egyesiileti elnokseg, valamint az ellenorzo bizottsag tagjai egymasnak, valamint az egyesulet felett torvenyessegi feliigyeletet gyakorlo szervezet dolgozojanak kozeli hozzatartozoi nem lehetnek. Valamennyi egyesiileti tisztseget csak olyan egyesiileti tag tolthet be, aki nem all koziigyektol eltiltas hatalya alatt. b.l Az egyesulet testiileti ( vezeto ) szerveinek hatarozat hozatalaban nem vehet reszt az a szemely, aki, vagy akinek kozeli hozzatartozoja, elettarsa a hatarozat alapjan: kotelezettseg vagy felelosseg alol mentesul, vagy barmilyen mas elonyben reszestil, illetve megkotendo jogiigyletben egyebkent erdekelt. Nem minosiil elonynek az egyesulet eel szerinti juttatasai, szolgaltatasai kereteben a barki altal megkotes nelkiil igenybe veheto nem penzbeli szolgaltatas,

14 illetve az egyesulet altal tagjainak, a tagsagi jogviszony alapjan nyujtott, az alapszabalynak megfelelo eel szerinti juttatas /a./ Nem lehet az ellenorzo bizottsag elnoke vagy tagja az a szemely, aki: a. a vezeto szerv elnoke vagy tagja, b. a kozhasznu szervezettel a megbizatasan kiviil mas tevekenyseg kifejtesere iranyulo munkaviszonyban, vagy munkavegzesre iranyulo egyeb jogviszonyban all, hajogszabaly maskepp nem rendelkezik, c. a kozhasznu szervezet eel szerinti juttatasabol reszesiil - kiveve a barki altal megkotes nelkiil igenybe veheto nem penzbeli szolgaltatasokat es a tarsadalmi szervezet altal tagjanak a tagsagi jogviszony alapjan nyujtott, az alapszabalynak megfelelo eel szerinti juttatast,- illetve d. az a.-c. pontban meghatarozott szemelyek hozzatartozoja. b.l Az osszeferhetetlensegi szabalyok alkalmazasa soran kozeli hozzatartozonak minosiilo szemelyek koret a Polgari Torvenykonyv 685. b.l pontja szerint kell meghatarozni. JEGYZOKONYVEK, HATAROZATOK / a./ Az egyesulet testuleteinek tileseirol jegyzokonyv keszitendo. A jegyzokonyvnek tartalmaznia kell az ulesen tortentekre utalast, az elhangzottak lenyeget, a megnyilatkozo szemely megjelolesevel, valamint kiilon sorszammal ellatva a testiilet donteseit (hatarozatait).az egyes dontesek mellett feltiintetendo a dontest tamogatok es ellenzok szama. A jegyzokonyvet az iilest vezeto szemely es a jegyzokonyvvezeto irja ala. A kiildottkozgyulesrol kesziilt jegyzokonyvet ket kiildott hitelesiti. Oket a kiildottkozgyules valasztja meg. b. l Az egyesulet testuleteinek ulesen hozott hatarozatokat a jegyzokonyvbol kiemelten a Hatarozatok Taraban testiiletenkent elkiilonitve, iilesenkent egytol kezdodo sorszammal ellatva es az iiles datumaval torve kiilon is nyilvan kell tartani. A hatarozatokat mindazokkal kozolni kell, akikre jogot, vagy kotelezettseget ro. A vezeto szerv donteseit es a kozhasznu szervezet beszamoloit, a helyi csoportok es az egyesulet kozpontjaban levo hirdetotablakon hozza nyilvanossagra, melyet az iigyfelfogadasi napokon barki megtekinthet. c. l Az elnokseg tileserol kesziilt jegyzokonyvre es hozott hatarozatokra is ezek az eloirasok iranyadoak azzal a kiilonbseggel, hogy a hatarozatok mellett nev szerint feltiintetendo a dontest tamogato es ellenzo testiileti tagok neve.

15 -14- AZ EGYESULET PENZUGYI BEVETELEI ES VAGYONA / Az egyesulet vagyoni, penzugyi forrasai. A gazdalkodo szervezetek, alapitvanyok, maganszemelyek, egyhazak es egyeb szervezetek altal adomanyozott kozerdekii felajanlasok, a tagdijak, a partolo tagok tagdijai es egyeb vagyoni jellegu adomanyai, az egyesulet gazdalkodasi tevekenysegebol szarmazo nyereseg es a MEOSZ altal visszateritesi kotelezettseggel, vagy anelkiil adott altalanos penzugyi tamogatasok / Az egyesiiletnek ingo es ingatlan vagyona lehet, amellyel a vonatkozo penzugyi rendelkezesek es az alapszabaly keretei kozott onalloan rendelkezik / A tamogatasbol szarmazo bevetelt az adomanyozo szerv rendelkezesei szerint kell felhasznalni, ennek hianyaban a felhasznalasrol az elnokseg hataroz / Az egyesulet tartozasaiert sajat vagyonaval felel. A tagok - a tagdij megfizetesen nil - az egyesulet tartozasaiert sajat vagyonukkal nem felelnek / Az egyesulet gazdalkodasa, nyilvantartasainak vezetese es beszamolasi kotelezettsegeinek teljesitese soran betartja a kozhasznu szervezetekrol szolo evi CLVI. torveny es 20 -aiban irt eloirasokat. AZ EGYESULET MEGSZUNESE Megsziinik az egyesulet feloszlassal, mas egyesulettel, tarsadalmi szervezettel valo egyesiilessel, feloszlatassal, illetoleg megsziinesenek megallapitasaval / Az egyesulet megsziinese eseten - a hitelezok kielegitese utan- vagyonarol az alapszabaly eloirasa, vagy a kiildottkozgyules dontese szerint kell rendelkezni. Az ezzel kapcsolatos teendok ellatasa a felszamolok feladata / Ha az egyesulet feloszlatassal sziint meg, vagy megsziineset allapitottak meg es vagyon hova forditasarol nem tortent rendelkezes, vagyona a hitelezok kielegitese utan allami tulajdonba keriil, es azt kozerdeku celra kell forditani. A vagyon felhasznalasanak modjat nyilvanossagra kell hozni.

16 -15- VEGYES RENDELKEZESEK / Az egyesulet miikodese felett a torvenysegi feliigyeletet a Baranya Megyei Foiigyeszseg gyakorolja / Az egyesiiletet a szekhelye szerint illetekes Megyei Birosag veszi nyilvantartasba. Zaradek: A modositott es egyseges szerkezetbe foglalt alapszabalyt a i kiildottkozgyiiles - a Kiigy.l8.sz./ szamu hatarozataval - elfogadta es elrendelte annak alkalmazasat. Kovacs Kalman kiildottkozgyules levezeto elnoke kiildottkozgyiiles j egyzokonyv-vezetoj e kuldottkozgyiilesi j egyzokony v-hitelesito Nagyidai Rubenne kiildottkozgyiilesi j egyzokony v-hitelesito Pecs,

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.1. A szervezet neve VADVIRÁG EGYESÜLET 1.2. Székhelye: 7621 Pécs, Szent István tér 17 Civil Közösségek Háza 1.3. Működési területe: Magyarország, különös tekintettel

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETPÁRTOLÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETPÁRTOLÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETPÁRTOLÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Egységes szerkezetben Budapest, 2010. január 20. 1 Színház- és Művészetpártoló Egyesület ALAPSZABÁLY Amelyet az egyesületalapító tagjai az 1999. március

Részletesebben

A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA

A p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y Egyesület ALAPSZABÁLYA A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA Amelyet a Polgári Törvényk6nyvröJ szóló többször módosftott 1959. évi IV.tv. 61-64. -ai, az Egyesülési Jogról szóló 1989. évi II. tv., valamint a 2007.óktóber

Részletesebben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Általános rendelkezések: A Tiszaújvárosban működő társasházak, lakásszövetkezetek képviselői

Részletesebben

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: 1 ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. A sportegyesület neve: Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa Sportegyesület 2. Székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében ALAPSZABÁLY Az egyesület neve: Állatvédő Egyesület Székhelye: a mindenkori elnök címe I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében a.) A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A 1. Az Egyesület neve: Egyesek Ifjúsági Egyesület 2. Székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 4-6. I. 14. 3. Alapításának ideje: 2000.április.1. 4.

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12.

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12. Hegyhát ifjúságáért Egyesület Alapszabálya ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések: 1. A szervezet neve: Hegyhát Ifjúságáért Egyesület /a továbbiakban Egyesület/ Rövid neve: HI Egyesület Székhelye: 7370

Részletesebben

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege.

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. A K Á V A Kulturális Műhely Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyeseület neve: KÁVA Kulturális Műhely 2. Az egyesület székhelye: 1022

Részletesebben

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: a 2005. április 8-i közgyűlés Egységes szerkezetbe foglalt alapszabály I. Általános rendelkezések: A Szövetség neve: Motoros Könnyűrepülő Szövetség

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET - 1 - NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 2005. október 3. - 2-1. A sportegyesület neve: NK. TEKE SE ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések

Részletesebben

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1./ Az egyesület neve: Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület 2./ Az egyesület székhelye: 2131 Göd, Pázmány Péter u. 24.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL (A MÓDOSÍTÁSOK A TAGOK 2014/3., 2014/4., 2014/6. ÉS 2014/7.SZÁMÚ HATÁROZATAIN ALAPULNAK. A MÓDOSÍTÁSOKAT DŐLT BETŰS SZEDÉS JELZI.) Franciaországi Ösztöndíjasok

Részletesebben

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület neve: Etyeki Futók Egyesülete Az Egyesület jogi személy. 2. Az Egyesület székhelye: 2091 Etyek, Magyar utca 50. 3. Az Egyesület célja: Az Etyeken

Részletesebben

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya I. Név Somogy Megyei Népművészeti Egyesület 7400 Kaposvár Egyenesi u. 83. Alapítási éve: 1997. Az egyesület bélyegzője: köralakban, Somogy Megyei Népművészeti

Részletesebben

BELSŐ MOSOLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A TERMÉSZETES ÉLETMÓDÉRT

BELSŐ MOSOLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A TERMÉSZETES ÉLETMÓDÉRT A BELSŐ MOSOLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A TERMÉSZETES ÉLETMÓDÉRT Alapszabálya 1122 Budapest, Maros u. 31. Egységes szerkezetben az Egyesület Közgyűlése által elfogadott módosításokkal. 2013. január 12. 2 ALAPSZABÁLY

Részletesebben

TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. 5940 Tótkomlós, Fő u. 12.

TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. 5940 Tótkomlós, Fő u. 12. TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. 1. Az egyesület neve: TÓTKOMLÓSI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET 2. Székhelye: 5940 Tótkomlós, Fő u. 12. 3. Az egyesület a Békés Megyei Bíróság

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA Készült az egyesület 2006. 11. 29-én megtartott közgyűlésén elfogadott módosításokkal. Az egyesület neve: I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Az Universitas

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo A PELIKÁN SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1-1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo természetes személyek által kialakított közösségeknek,

Részletesebben

Egyesület Alapszabálya

Egyesület Alapszabálya Egyesület Alapszabálya Az Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület alakuló közgyûlésén alapszabályát a következõkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az Egyesület neve: Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület

Részletesebben

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd ALAPSZABÁLYA Általános Rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd 2. Az egyesület rövidített neve: GY.K.S.E. Szekszárd 3.

Részletesebben

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA Kelt, Dunaszeg, 2011. július 8. 1 Alapszabály Az egyesület az alapszabályát a 2011. július 8. napján tartott közgyűlésen hozott határozatok alapján, az alábbiak szerint módosítja

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere:

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere: Nytsz.: 1/2014 1 EGED FUTÓ KLUB ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalása Az Eged Futó Klub a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének ALAPSZABÁLYA Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 1. -ban írt felhatalmazás alapján a 2001. év október 13. napján tartott alakuló közgyűlésen

Részletesebben

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása Az Egyesület a Budapesti Fővárosi Bíróságnál történt (Nyilvántartási szám 4627, 16.Pk.68949/1992, 1992.07.09.) nyilvántartásba vétellel jött létre.

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület 2. Az Egyesület rövidített neve: Marvel Team

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja ALAPSZABÁLY melyet a tagok az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján 1994. szeptember 30. napján elfogadtak, majd többször módosítottak, legutoljára 2013. február 16. napján,

Részletesebben

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete Alapszabálya Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Alapító okirat. A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint.

Alapító okirat. A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint. Alapító okirat A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint. 1./ A Közalapítvány neve: Családokért Közalapítvány 2./ A Közalapítvány

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY. Nyíregyháza, 2013. 02. 06.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY. Nyíregyháza, 2013. 02. 06. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY Nyíregyháza, 2013. 02. 06. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Lovassport Szövetség (továbbiakban: Szövetség) - a

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséget.

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapító ( - Fővárosi Bíróságon 60468/96 nyilvántartási szám alatt bejegyzett) Budafoki Nyolcévfolyamos Oktatásért Alapítvány (Alapítvány) Alapító Okiratát -

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban)

ALAPÍTÓ OKIRAT. (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban) ALAPÍTÓ OKIRAT (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban) Alulírott, Borka Gyula (8000 Székesfehérvár, Gyár u. 4.) számítva természetes és jogi személyek csatlakozására Székesfehérvár

Részletesebben

Veteránjármű Egyesület Pécs Alapszabálya

Veteránjármű Egyesület Pécs Alapszabálya Veteránjármű Egyesület Pécs Alapszabálya A Veteránjármű Egyesület Pécs 2007. június 19.napján tartott közgyűlésén módosított alapszabályát a következőkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az Egyesület

Részletesebben

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Alapszabály A Bolyais Szülők Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény 61-64. -ai

Részletesebben

Rubato Művészeti Egyesület Alapszabálya

Rubato Művészeti Egyesület Alapszabálya Rubato Művészeti Egyesület Alapszabálya A Rubato 1 Művészeti Egyesület 2008. március 31-én az alapító tagok közgyűlésén Alapszabályát a következőkben állapítja meg. I. Általános rendelkezések Az Egyesület

Részletesebben

ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések JUHOS KULTURÁLIS EGYESÜLET JUHOS EGYESÜLET. 7477 Szenna, Bárdi u. 28.

ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések JUHOS KULTURÁLIS EGYESÜLET JUHOS EGYESÜLET. 7477 Szenna, Bárdi u. 28. JUHOS KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az Alapítók élve a Magyar Köztársaság Alkotmányában alapvető jogként rögzített egyesülési szabadságukkal" az egyesülési jogról szóló 2011. évi CLXXV., valamint az

Részletesebben

A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya

A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya A 2011. november 24-i közgyűlésen módosított szöveg vastag betűvel jelölve 1. Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: Magyar Regionális Tudományi

Részletesebben

Hernádszentandrási Sport Egyesület

Hernádszentandrási Sport Egyesület Hernádszentandrási Sport Egyesület Alapszabálya 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Hernádszentandrási Sport Egyesület Rövidítése: HSE Színe: fekete-fehér Alapításának éve: 2006 Székhelye:

Részletesebben

A Túrabotos Természetjáró Klub ALAPSZABÁLYA

A Túrabotos Természetjáró Klub ALAPSZABÁLYA A Túrabotos Természetjáró Klub ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Túrabotos Természetjáró Klub 2.Rövidítése: TTK 3.Az egyesület székhelye: 9400 Sopron, Halász utca 39. 4.Működési

Részletesebben

LENDÜLETBEN AZ IFJÚSÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

LENDÜLETBEN AZ IFJÚSÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA LENDÜLETBEN AZ IFJÚSÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Lendületben az Ifjúság Egyesületet. A Lendületben

Részletesebben

A PTE ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KARÁNAK BARÁTI TÁRSASÁGA ALAPSZABÁLY. I. fejezet A PTE Állam- és Jogtudományi Kar Baráti Társaságának célia.

A PTE ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KARÁNAK BARÁTI TÁRSASÁGA ALAPSZABÁLY. I. fejezet A PTE Állam- és Jogtudományi Kar Baráti Társaságának célia. A PTE ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KARÁNAK BARÁTI TÁRSASÁGA ALAPSZABÁLY I. fejezet A PTE Állam- és Jogtudományi Kar Baráti Társaságának célia Preambulum A PTE Állam- és Jogtudományi Kara (a továbbiakban. ÁJK)

Részletesebben

FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET -

FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET - EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY FÜGGETLEN VÁROSI SZÖVETSÉG - MAGYAR EGYESÜLET - S Z E G E D Szent-Györgyi Albert u. 2. Egységes szerkezetbe foglalva: 2006. július 6. ALAPSZABÁLY A Független Városi Szövetség Magyar

Részletesebben

Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete

Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete Alapszabály Az Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV

Részletesebben

Újpesti Torna Egylet Baráti Kör

Újpesti Torna Egylet Baráti Kör 1 MŰKŐDÉSI SZABÁLYZAT Újpesti Torna Egylet Baráti Kör Az UTE Baráti Kör (rövidítve UBK), amely létrejött az UTE Alapszabálya és a Baráti Kört létrehozó tagok elhatározása alapján az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

AZ EGYESÜLET ADATAI. 2. Az Egyesület székhelye: 6800 Hódmezővásárhely, Medgyessy Ferenc u. 6/C fsz. 6.

AZ EGYESÜLET ADATAI. 2. Az Egyesület székhelye: 6800 Hódmezővásárhely, Medgyessy Ferenc u. 6/C fsz. 6. Gyógyulás az STI-vel Egyesület Alapszabálya egységes szerkezetbe foglalva a 2006. január 31. napján kelt Alapszabály Módosítással azzal, hogy a módosításra kerülő rendelkezések dőlt betűvel kerültek feltüntetésre.

Részletesebben

ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A vadásztársaság jellege és jogi helyzete 1.. 2..

ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A vadásztársaság jellege és jogi helyzete 1.. 2.. 1 VÍZÜGYI VADÁSZTÁRSASÁG ÓPUSZTASZER ALAPSZABÁLYA A Vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra, és a vadászatra, a fegyver és lőszer tartására, valamint használatára

Részletesebben

Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján létrehozták az Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások

Részletesebben

A Magyarorszagi Schnauzer-Pinscher-Dobermann Klub

A Magyarorszagi Schnauzer-Pinscher-Dobermann Klub i A Magyarorszagi Schnauzer-Pinscher-Dobermann Klub ALAPSZABALYA 2014 FEBR 26. KOZTUK A Magyarorszagi Schnauzer - Pinscher - Dobermann Kluh a minnfenkor hatalyos Polgari Torvenykonyv (Ptk.) es a 2011.

Részletesebben

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN 2005 ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Gödi Sport Egyesület, rövidített neve: G.S.E. 2. Az egyesület székhelye:

Részletesebben

MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI EGYESÜLETE

MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI EGYESÜLETE MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI EGYESÜLETE 2800 Tatabánya, Madách u. 7-9. ALAPSZABÁLY a módosításokkal egységes szerkezetben 2011. 1 ALAPSZABÁLY a módosításokkal egységes szerkezetben 1..

Részletesebben

Katonai Lovas Szakosztály alapítása

Katonai Lovas Szakosztály alapítása Katonai Lovas Szakosztály alapítása 2 Bevezető Katonai Lovas Szakosztály alapítása ALAPÍTÓ OKIRAT KATONAI LOVAS SZAKOSZTÁLY Jelenlévő magánszemélyek kijelentik, hogy a Honvéd Zrínyi Sportegyesület (a továbbiakban:

Részletesebben

Módosított és egységes szerkezetbe foglalt EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY

Módosított és egységes szerkezetbe foglalt EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY Módosított és egységes szerkezetbe foglalt EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY Az egyesület tagjai a Kreateam Egyesület alapszabályát, a 2012. szeptembert 1-i Közgyűlésükön fogadták el kimondva többek között az egyesület

Részletesebben

Alapszabály I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az Egyesület neve: VAGYUNK Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület)

Alapszabály I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az Egyesület neve: VAGYUNK Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület) Alapszabály A csatolt jelenléti ívvel igazolt tagok az 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján az alábbi egyesületet hozzák létre (A 2006. december 12-én és 2007. február 28-án. kelt módosításokkal

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (MÓDOSÍTÁSSAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

ALAPÍTÓ OKIRAT (MÓDOSÍTÁSSAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) ALAPÍTÓ OKIRAT (MÓDOSÍTÁSSAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) mely létrejött: Mátrai Károlyné (3580 Tiszaújváros, Bolyai J. köz 13. fsz. 3.), mint alapító által elkülönített vagyon terhére az alábbiak szerint: 1.

Részletesebben

A Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság Alapszabálya

A Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság Alapszabálya A Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság Alapszabálya 1. A Társaság neve és székhelye (1) A Társaság neve: Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság (továbbiakban Társaság) Fodor József Society of School

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

Nagycenk Fejl déséért - Közhasznú Egyesület Alapszabály

Nagycenk Fejl déséért - Közhasznú Egyesület Alapszabály Nagycenk Fejl déséért - Közhasznú Egyesület Alapszabály A Nagycenk Fejl déséért -Közhasznú Egyesület közgy lése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illet leg a Magyar Köztársaság Polgári

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, egészségügyi rehabilitációs tevékenység;

egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, egészségügyi rehabilitációs tevékenység; Alapszabály. 2014. 2 1. BEVEZETÉS A Klub célja és feladata a váci Jávorszky Ödön Kórház ellátási területén, illetve a hozzá forduló más megyékben élő sztómás emberek személyre szóló lelki és fizikai utógondozása,

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA SALGÓTARJÁNI FORGÁCS FÉNY EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 1.) Az Egyesület neve: Forgács - Fény Egyesület 2.) Székhelye: 3100 Salgótarján, Forgách Antal út 1. 3.) Levelezési

Részletesebben

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetségének ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve és székhelye: Az egyesület neve:

Részletesebben

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület Az egyesület rövidített elnevezése:

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mint alapító (a továbbiakban: Alapító) a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 74/A. -a alapján jogi személyiséggel rendelkező,

Részletesebben

Alapszabály. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Alapszabály. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) Alapszabály (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) (A módosítások dőlt betűvel szedve.) I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: Edelényi Hegyek Közössége 1 2./ Az Egyesület

Részletesebben

MAGYAR NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK EGYESÜLETE. Hungarian Educational Research Association HERA ALAPSZABÁLY

MAGYAR NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK EGYESÜLETE. Hungarian Educational Research Association HERA ALAPSZABÁLY MAGYAR NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK EGYESÜLETE Hungarian Educational Research Association HERA ALAPSZABÁLY Budapest, 2012. 1 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az Egyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya

A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabályát célkitűzéseinek megfelelően, az egyesület működésének biztosítása, a tagok jogai és kötelezettségei

Részletesebben

Alapító Okirat Módosítása

Alapító Okirat Módosítása Alapító Okirat Módosítása A Közalapítvány Alapító Okiratának egységes szerkezetbe hozott szövege az alábbi: (A dőlt betűs rész a módosításokat jelöli) Balatonszőlősi Faluházért Közalapítvány Alapító Okirata

Részletesebben

Nyugat-Dunántúli Biokultúra Egyesület. ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetben I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az egyesület neve, székhelye

Nyugat-Dunántúli Biokultúra Egyesület. ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetben I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az egyesület neve, székhelye Nyugat-Dunántúli Biokultúra Egyesület ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetben I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve, székhelye Az egyesület neve: NYUGAT-DUNÁNTÚLI BIOKULTÚRA EGYESÜLET

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya melyet az alulírott tagok az 1989. évi II. tv. 1.. szerint fogadtak el az alulírott helyen és időben.. 1. Az Egyesület adatai: (1) Az egyesület

Részletesebben

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77.

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77. Alapszabály A Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület tagjai a mai napon a Polgári Törvénykönyv 1 és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

Sopianae Ifjúsági Egyesület. Alapszabály

Sopianae Ifjúsági Egyesület. Alapszabály Sopianae Ifjúsági Egyesület Alapszabály A Sopianae Ifjúsági Egyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló

Részletesebben

AZ ÉRD VÁROSI RÁDIÓKLUB SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ÉRD VÁROSI RÁDIÓKLUB SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ÉRD VÁROSI RÁDIÓKLUB SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA -1- I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A szervezet neve: ÉRD Városi Rádióklub Sport Egyesület (továbbiakban civil egyesület) 2. Az egyesület a Magyar Honvédelmi

Részletesebben

ALAPSZABÁLY A Módosításokkal egységes szerkezetben. 1. Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY A Módosításokkal egységes szerkezetben. 1. Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY A Módosításokkal egységes szerkezetben 1. Általános rendelkezések (1) A Franciaországi Ösztöndíjasok Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület) nonprofit jogi személy. Alapítói az Alapszabály 1.

Részletesebben

A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szülői Munkaközösségének Szervezeti és Működési Szabályzata. I.

A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szülői Munkaközösségének Szervezeti és Működési Szabályzata. I. A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szülői Munkaközösségének Szervezeti és Működési Szabályzata I. rész Általános rendelkezések A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC.

Részletesebben

Kapos Íjász Egyesület Kaposvár ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Kapos Íjász Egyesület Kaposvár ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Kapos Íjász Egyesület Kaposvár ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Kapos Íjász Egyesület (a továbbiakban sportegyesület) az önkéntesség elvén létrehozott, az egyesülési jogról alkotott 1989. Évi

Részletesebben

Muzsikáló Kőbánya Egyesület Alapszabálya. elfogadva a 2011. április 05. napján tartott alakuló közgyűlésen. I. Általános rendelkezések

Muzsikáló Kőbánya Egyesület Alapszabálya. elfogadva a 2011. április 05. napján tartott alakuló közgyűlésen. I. Általános rendelkezések Muzsikáló Kőbánya Egyesület Alapszabálya elfogadva a 2011. április 05. napján tartott alakuló közgyűlésen I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve: Muzsikáló Kőbánya Egyesület 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben