Partium Virtuális Campus. Fenntartási terv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Partium Virtuális Campus. Fenntartási terv"

Átírás

1 Partium Virtuális Campus Fenntartási terv PVC001,,Elektronikus tudásportál kialakítása vezetője: Dr. Toledo Rodolfo Az alprogram azokat a tárgyi és immateriális eszközöket biztosítja, melyek az e-learning kurzusok zavartalan működését garantálják. Specifikus célja egy korszerű e-learning infrastruktúra kialakítása a Nyíregyházi Főiskolán. Az e-learning tartalmak ilyen korszerű megjelenítése egyrészt biztosítja az oktatási cél elérését, másrészt viszont annyira élvezetessé és érdekessé teszi a tartalmak feldolgozását, hogy a felhasználók szívesen vesznek részt ezekben a kurzusokban. Az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus Projekt keretei közt létrejött Virtuális Campus a Nyíregyházi Főiskola szabályzatai között, önállóan látja el a feladatait. Gazdálkodási önállósága a jóváhagyott éves oktatási terv és költségvetés keretein belül érvényesül. Meghatározott feladatkörei: Gyakorlati oktatási feladatok ellátása, szaktanácsadói és szolgáltatói tevékenységek ellátása, ez irányú megbízásokat vállalása, digitális jegyzetek készítése az elearning oktatásban résztvevő hallgatók dokumentálása, statisztikák készítése távoktatási keretrendszer üzemeltetése, fejlesztése Ezeket a feladatokat a jövőben folytatni kívánjuk, valamint az igényeknek megfelelően bővíteni. Az eddig velünk dolgozó oktatói és hallgatói visszajelzések alapján munkákkal és segítőkészségünkkel elégedettek. Az elearning oktatás megvalósításához nyílt forráskódú Moodle LMS keretrendszert vezettük be. Tutor és mentor képzéseket indítottunk, és folyamatosan indítunk a főiskola oktatói számára, ahol megismerkednek az elektronikus tananyagszerkesztés, elearning tananyagfejlesztés szabályaival, pedagógiai módszereivel, elsajátítják a Moodle rendszer

2 kezelését, megismerkednek a funkcióival, tevékenységeivel, multimédiás és HTML szerkesztése ismereteket szereznek. A hatékonyságunkat mutatja, hogy jelenleg 120 kurzus tananyaga, illetve segédlete érhető el a Moodle rendszeren keresztül. Az adatbázisban több mint 3000 felhasználó van regisztrálva, akik közül 1000 hallgató és oktató együtt heti rendszerességgel használják a keretrendszert. Az elearning népszerűsítéséhez a főiskolán plakátokat helyezünk el, valamint a Neptunon keresztül is megszólítjuk a hallgatókat. A fejlődés érdekében a karok és egységek vezetőinek előadásokat, bemutatókat tartunk és kívánunk tartani minden évben az egység munkájáról, hogy a főiskola minden oktatójához eljusson az elektronikus tanítás-tanulás lehetősége. Célunk, hogy minden elektronikus főiskolai segédlet és jegyzet a Moodle felületén legyen elérhető egységesen. Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók ne csak mint tanulói szerepben vegyenek részt, hanem akár mentorként tutorként. Tesztelés képen az Informatika tanár mesterképzésen tanulókat bevontuk a munkába, létrehoztunk a számukra egy kategóriát, ahol szabadon dolgozhattak. A Moodle széles funkcióinak és lehetőségeinek köszönhetően mondhatjuk, hogy egy zárt közösségi blog jött létre, napi szinten használták a fórumot, Chat-et, jegyzeteket töltöttek fel és osztottak meg egymással. A tapasztalatok alapján, igen hatékonynak bizonyult a rendszer közösségformáló ereje, megkönnyítette az információ áramlását. Így szeretnénk ha az elkövetkező években, folyamatosan csatlakoznának a hallgatók, nem mint csak leöltők, hanem mint teremtők is az elearning elektronikus oktatáshoz. Jelenleg a Moodle 1.9-es verzió legfrissebb változatát használjuk. Terveink közt szerepel, hogy 2012 nyarán frissítjük a rendszerünket a 2.1-es verzióra. A tesztek alapján jelenleg a Moodle 2-es verziója bizonyos böngészőkön hibásan működik a JavaScript kezelése (Opera). Remélhetőleg ezt a hibát hamar javítják, és nem fog minket hátráltatni az átállásban. Az új rendszer képes lesz többek közt feltételek beállítására, mely segítségével kontrollálhatóbbá és irányíthatóbbá válik a hallgató munkája. A tesztelést a tavasszal kívánjuk kezdeni, a saját fejlesztésű moduljaink migrálásának érdekében. Ilyen modulunk a Neptun autentikációs modul, egy saját beiratkozást kezelő modul. Előreláthatólag az 1.9-es verzió támogatottsága 2013 második félévére meg fog szűnni.

3 PVC002,,Tanuljunk multiul!: elektronikus oktatási program kialakítása vezetője: Falucskai János Tíz olyan e-learning tananyagon alapuló kurzusról szól, amelynek célja az, hogy a Multik által generált/generálható versenyképesség-növelő, versenyélénkítő, munkaerőpiacélénkítő hatásokat és az általuk generált személyes és vállalati profittermelést minél több munkavállaló és KKV számára elérhető közelségbe hozzuk. A tananyagok a megvalósított kurzusokon tesztelve voltak, a felmerült javításokat elvégeztük. A fenntarthatóságot megfelelően biztosítja az a tény, hogy C típusú kurzusként 3 tananyagot meghirdettünk a Virtuális Campus keretében, s az érdeklődés megfelelő volt. A kurzus elnevezése mögött a 2011/12 I. félévi, majd a II. félévi jelentkezettek száma van feltüntetve: CE3019 Ubuntu Linux kezdőknek: 58, 58 CE3020 Bevezetés az OpenOffice.org használatába: 40, 64 CE3021 Általános informatika: 79, 115 Tekintve a kurzusok ismertségét, a továbbiakban is növekedés várható. Az első meghirdetésnél tehát 177 fő vette fel a kurzusokat, a másodiknál pedig jelenleg 237 hallgató jelentkezett be. Következő félévtől, azaz a 2012/13 tanévtől mind a 10 kurzust hirdetni fogjuk, ezzel tovább növeljük a kínálatot, s valószínűleg a keresletet is. Évente egyszer a 10 kurzust a FAT akkreditáció alapján meghirdetjük külsős személyeknek is, ezzel összefüggésben felvesszük a megyei munkaügyi központtal a kapcsolatot.

4 PVC003,,Elektronikus szaknyelvi program kialakítása vezetője Dr. Egri Imre A régióban működő kis és középvállalkozásoknak és a Nyíregyházi Főiskola hallgatóinak olyan elektronikus szaknyelvi képzést kínálunk, amivel résztvevők az elhelyezkedési esélyei-ket javíthatják. A célcsoport igényeinek felmérése után sor került a szaknyelvi modulok ki-dolgozására. 1. Angol üzleti nyelv, angol informatikai szaknyelvi program Az üzleti nyelvi és informatikai szaknyelvi program sikeres próbakurzusai után, a képzés távoktatásos formában készen áll a gyakorlati hasznosításra. Ennek érdekében az elkövetkező időszakban folyamatosan bővítjük a rendelkezésre álló partnercég listát, az angol érdekeltségű cégekkel. Ennek érdekében tájékoztató anyagokat küldünk a Nyíregyházi Ipari parkban és a régió ipari parkjaiba betelepülő cégeknek. A nyelvi képzés és informatikai képzés gyakorlati megvalósításába bevonjuk a Nyíregyházi Főiskola Student Stop Nyelviskoláját, az Idegennyelvi Intézetet és a Nyíregyházi Főiskola Képzési és Továbbképzési Intézetét. A program jól használható az angol nyelvtanárok továbbképzésére is. A szakmai fenntarthatóságot segíti a program folyamatos fejlesztése, megújítása és megfelelő forrás esetén, nyomtatott formában való megjelenítése. 2. Német üzleti nyelv, német informatikai szaknyelvi program Az üzleti nyelvi és informatikai szaknyelvi program sikeres próbakurzusai után, a képzés távoktatásos formában készen áll a gyakorlati hasznosításra. Ennek érdekében az elkövetkező időszakban folyamatosan bővítjük a rendelkezésre álló partnercég listát, az német érdekeltségű cégekkel. Ennek érdekében tájékoztató anyagokat küldünk a Nyíregyházi Ipari parkban és a régió ipari parkjaiba betelepülő cégeknek. A nyelvi képzés és informatikai képzés gyakorlati megvalósításába bevonjuk a Nyíregyházi Főiskola Student Stop Nyelviskoláját, az Idegennyelvi Intézetet és a Nyíregyházi Főiskola Képzési és Továbbképzési Intézetét. A program jól használható a német nyelvtanárok továbbképzésére is. A szakmai fenntarthatóságot segíti a program folyamatos fejlesztése, megújítása és megfelelő forrás esetén, nyomtatott formában való megjelenítése.

5 3. Orosz üzleti szaknyelvi program Az üzleti szaknyelvi program sikeres próbakurzusai után, a képzés távoktatásos formában készen áll a gyakorlati hasznosításra. Ennek érdekében az elkövetkező időszakban folyamatosan bővítjük a rendelkezésre álló partnercég listát, az orosz érdekeltségű cégekkel, különös tekintettel a Záhony Logisztikai Klaszter cégeivel. Ennek érdekében tájékoztató anyagokat küldünk a Nyíregyházi Ipari parkban és a régió ipari parkjaiba betelepülő cégeknek. A nyelvi képzés és informatikai képzés gyakorlati megvalósításába bevonjuk a Nyíregyházi Főiskola Student Stop Nyelviskoláját, az Idegennyelvi Intézetet és a Nyíregyházi Főiskola Képzési és Továbbképzési Intézetét. A program jól használható az orosz nyelvtanárok továbbképzésére is. A szakmai fenntarthatóságot segíti a program folyamatos fejlesztése, megújítása és megfelelő forrás esetén, nyomtatott formában való megjelenítése. 4. Spanyol informatikai szaknyelvi programok (angol, német, spanyol) Az informatikai szaknyelvi program sikeres próbakurzusai után, a képzés távoktatásos formában készen áll a gyakorlati hasznosításra. Ennek érdekében az elkövetkező időszakban folyamatosan bővítjük a rendelkezésre álló partnercég listát, a spanyol érdekeltségű cégekkel. Ennek érdekében tájékoztató anyagokat küldünk a Nyíregyházi Ipari parkban és a régió ipari parkjaiba betelepülő cégeknek. Az informatikai képzés gyakorlati megvalósításába bevonjuk a Nyíregyházi Főiskola Student Stop Nyelviskoláját, az Idegennyelvi Intézetet és a Nyíregyházi Főiskola Képzési és Továbbképzési Intézetét. A program jól használható a spanyol nyelvtanárok továbbképzésére is. A szakmai fenntarthatóságot segíti a program folyamatos fejlesztése, megújítása és megfelelő forrás esetén, nyomtatott formában való megjelenítése.

6 PVC004,,Elektronikus életmód program kialakítása vezetője Dr. Vajda Ildikó Olyan számítógépes programcsomagot és távoktató prevenciós tananyagot dolgozunk ki, amely a felhasználót oktatja az egészséges munkahelyi mozgáskultúrára, segíti a megfelelő gyakorlatok elvégzésében. A programot elsőként a Nyíregyházi Főiskola oktatói és adminisztratív személyzetének készítettük el. Az érintett dolgozók száma megközelítőleg 680 fő (300 fő oktató, 380 fő a funkcionális szervezeti egységeken adminisztratív munkát ellátók létszáma). A Virtuális személyi edző,e- életmód program demo verziójának tesztelését követően, a program Tudásbázisa a Nyíregyházi Főiskola honlapjáról / www. nyf.hu/ torna/ elérhető. A program gépekre történő feltelepítését megelőzően előzetes vezetői engedélyeztetés után egy igényfelmérő kérdőívet juttattunk el 64 ülő munkát végző dolgozónak az alábbi egységekben: Rektori Hivatal; Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság (Pénzügyi és Számviteli Osztály, Bér- és Munkaügyi Osztály, Beszerzési Osztály, Üzemeltetési és Vagyonkezelési osztály); Hallgatói Adminisztrációs és Képzésszervezési Főosztály (Képzésszervezési Osztály, Tanulmányi és Felvételi Osztály); Nemzetközi Kapcsolatok Iroda; Informatikai Szolgáltató Központ. A kérdőívek alapján egyértelmű igény merült fel a prevenciós program használatával kapcsolatosan. A demo (teszt) verziót 22 fő alkalmazhatta 1 hónapig. A kapott vélemények alapján módosított végleges program Virtuális személyi edző részét kérésre, igény szerint, egységvezetői engedély mellett szeretnénk minden ülő munkát végző dolgozóhoz eljuttatni és a gépeikre feltelepíteni. A program használatának és hasznosíthatóságának hatását interjú és egy második ellenőrző kérdőív által kapott válaszok feldolgozásának eredménye alapján, valamint a táppénzes adatok összehasonlító statisztikai vizsgálatának eredményeivel kívánjuk mérni évente egy alkalommal. A program továbbfejlesztési lehetőségei között szerepel a Tudásbázis és a mozgásanyag kiegészítése relaxációs gyakorlatokkal, valamint otthon vagy tornatermi keretek között végezhető mozgásprogrammal. A felhasználói fórumokon lehetővé válna a program használóival történő közvetlen és folyamatos kapcsolattartás, valamint igény szerint személyre szabott online életmód tanácsadás.

elearning TAPASZTALATOK ÉS TERVEK A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEMEN

elearning TAPASZTALATOK ÉS TERVEK A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEMEN elearning TAPASZTALATOK ÉS TERVEK A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEMEN Vörös Miklós Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Távoktatási Koordinációs Központ AKI MA HOMOKBA DUGJA A FEJÉT, HOLNAP CSIKORGATJA

Részletesebben

Bevezetés A harmadik szoftverkrízis korát éljük! Szoftverkrízisek: 1. nincs elég olcsó: hardver, szoftver, programozó 2. nincs elég olcsó: szoftver, p

Bevezetés A harmadik szoftverkrízis korát éljük! Szoftverkrízisek: 1. nincs elég olcsó: hardver, szoftver, programozó 2. nincs elég olcsó: szoftver, p A MeMOOC online informatikai egyetem és a szoftverkrízis Dr. Kusper Gábor, EKE Dr. Nehéz Károly, ME Dr. Hornyák Olivér, ME Bevezetés A harmadik szoftverkrízis korát éljük! Szoftverkrízisek: 1. nincs elég

Részletesebben

Moodle haszna lat hallgato knak 1

Moodle haszna lat hallgato knak 1 Moodle haszna lat hallgato knak 1 Ez a segédlet a BME-MVT 2 által gondozott Innovatív vállalkozások indítása és működtetése tantárgy Moodle oktatási környezetének hallgatói használatához készült. A következőkben

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 56. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG BUDAPEST,

Részletesebben

Moodle -egy ingyenes, sokoldalú LMS rendszer használata a felsőoktatásban

Moodle -egy ingyenes, sokoldalú LMS rendszer használata a felsőoktatásban Moodle -egy ingyenes, sokoldalú LMS rendszer használata a felsőoktatásban Vágvölgyi Csaba (vagvolgy@kfrtkf.hu) Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Debrecen Moodle??? Mi is ez egyáltalán? Moodle

Részletesebben

elearning a tanítóképzésben

elearning a tanítóképzésben elearning a tanítóképzésben Papp Gyula (pappgy@kfrtkf.hu) Dr. Cserhátiné Vecsei Ildikó (vecsei@kfrtkf.hu) Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola NETWORKSHOP 2005. Szeged március 30. - április 1.

Részletesebben

A kompetencia igények követése a Perfekt gyakorlatában. Szolnok IX. 27.

A kompetencia igények követése a Perfekt gyakorlatában. Szolnok IX. 27. A kompetencia igények követése a Perfekt gyakorlatában Szolnok 2010. IX. 27. Kérdések Mi a kompetencia? Mit kezd a szervezet a kompetenciákkal? Milyen a jó szakképzési rendszer? Cégtörténet A Perfekt Zrt.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR) MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR) MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR) MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA Elfogadva: 2016. szeptember 20, hatályba lép: 2016. szeptember 22-én A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény,

Részletesebben

ILIAS hallgatói felhasználói leírás

ILIAS hallgatói felhasználói leírás Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Általános ismertető... 2 ILIAS elérése, bejelentkezés... 3 Tananyagok elérése, Taneszköztároló... 4 Csatlakozás kurzushoz... 6 Fájl letöltése... 8 Gyakorlatok megküldése,

Részletesebben

ENELFA - ENtrepreneurship by E-Learning For Adults. Az ENELFA projekt eredményeinek hasznosítása, értékesítése

ENELFA - ENtrepreneurship by E-Learning For Adults. Az ENELFA projekt eredményeinek hasznosítása, értékesítése Az ENELFA projekt eredményeinek hasznosítása, értékesítése A projekt jövőbeni hasznosíthatósága kétirányú: egyrészről a Továbbképzési és Szakképzési Központ segítségével külső körnek történő értékesítés,

Részletesebben

Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Hernyak

Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ. Hernyak Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ ILIAS távoktatási keretrendszer Hernyak Távoktatás és az ILIAS keretrendszer Az ILIAS 1 gyakorlatilag egy webalapú tananyagfejlesztő és oktató keretrendszer,

Részletesebben

E-tananyagfejlesztés az Egyetemi Könyvtár által tartott kutatásmódszertan órákhoz (Tananyagfejlesztés, könyvtár, blended learning, Moodle)

E-tananyagfejlesztés az Egyetemi Könyvtár által tartott kutatásmódszertan órákhoz (Tananyagfejlesztés, könyvtár, blended learning, Moodle) E-tananyagfejlesztés az Egyetemi Könyvtár által tartott kutatásmódszertan órákhoz (Tananyagfejlesztés, könyvtár, blended learning, Moodle) Győr, 2012. 07.13. dr. Nagy Tamás, Nyitrai Erzsébet Tanórák az

Részletesebben

Gyakornoki álláslehetőségek a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél

Gyakornoki álláslehetőségek a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél Gyakornoki álláslehetőségek a -nél A gyakorlat helye:, Hatvan (gépjármű elektronika üzletág) A gyakorlat időtartama: 2-6 hónap, vagy akár több Elméletbõl már felkészültél. Szeretnél gyakorlati tapasztalatot

Részletesebben

Hogyan lehet a nappali tagozatos hallgatókat éjjel is tanítani?

Hogyan lehet a nappali tagozatos hallgatókat éjjel is tanítani? Hogyan lehet a nappali tagozatos hallgatókat éjjel is tanítani? Dr. Létray Zoltán Egyetemi docens EIK igazgató Széchenyi István Egyetem Az előadás tartalma: E-learning rendszer bevezetése a Széchenyi István

Részletesebben

Projektgazda: BME GTK APPI

Projektgazda: BME GTK APPI Projektgazda: BME GTK APPI Pályázati cél: szakmai pedagógusképző intézmények regionális szolgáltató és kutatóközpontjának kialakítása és a hálózati működés létrehozása a KMR-ben Partnereink MELLearN Szabad

Részletesebben

Képzési igények a MELLearN Felsőoktatási Hálózatban

Képzési igények a MELLearN Felsőoktatási Hálózatban Képzési igények a MELLearN Felsőoktatási Hálózatban Sass Judit (BCE) - judit.sass@uni-corvinus.hu Bodnár Éva (BCE) - eva.bodnar@uni-corvinus.hu Kálmán Anikó (BME) - drkalmananiko@gmail.com Célok, előzmények

Részletesebben

Az ECDL 44 távoktatási rendszer értékelése

Az ECDL 44 távoktatási rendszer értékelése Az ECDL 44 távoktatási rendszer értékelése Informatika a Nemzetvédelmi Képzésben Alapítvány Cím: 1101. Budapest, Hungária krt. 9-11. 1581. Budapest, Pf. 15. Tel: 1 432-9130 Fax: 1 432-9121 e-mail: tamaska@zmne.hu

Részletesebben

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. infokommunikációs fejlesztései. Koplányi Emil Digitális Pedagógiai Osztály

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. infokommunikációs fejlesztései. Koplányi Emil Digitális Pedagógiai Osztály Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. infokommunikációs fejlesztései Koplányi Emil Digitális Pedagógiai Osztály Tartalom A közoktatási rendszer fejlesztéséhez kapcsolódó céljaink Tevékenységeink

Részletesebben

IBS Development Nonprofit Kft. 2014. Május 30.

IBS Development Nonprofit Kft. 2014. Május 30. Speciális vízgazdálkodási szakmérnök képzés üzleti hasznosítási lehetőségei 2014. Május 30. Tevékenysége: közhasznú nonprofit tevékenység Főtevékenysége: 8559 Máshova nem sorolt felnőtt- és egyéb oktatás

Részletesebben

MOODLE mobileszközön

MOODLE mobileszközön SU2009 - Debrecen MOODLE mobileszközön LENGYEL Péter, lengyel@agr.unideb.hu Debrecen Egyetem, AMTC Gazdasági- és Agrárinformatika Tanszék Moodle - Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment nyílt

Részletesebben

SZÜKSÉGLETEK, TAPASZTALATOK, IGÉNYEK INTÉZMÉNYI SZINTŰ ELEKTRONIKUS TANULÁSTÁMOGATÁSI RENDSZER. Fodorné Tóth Krisztina

SZÜKSÉGLETEK, TAPASZTALATOK, IGÉNYEK INTÉZMÉNYI SZINTŰ ELEKTRONIKUS TANULÁSTÁMOGATÁSI RENDSZER. Fodorné Tóth Krisztina SZÜKSÉGLETEK, TAPASZTALATOK, IGÉNYEK INTÉZMÉNYI SZINTŰ ELEKTRONIKUS TANULÁSTÁMOGATÁSI RENDSZER Fodorné Tóth Krisztina toth.krisztina4@pte.hu Helyzetkép és a PTE Intézményi szintű, jellemzően műszaki és

Részletesebben

Elektronikus oktatástámogató rendszer bevezetésének tapasztalatai. Jókai Erika Vig Zoltán

Elektronikus oktatástámogató rendszer bevezetésének tapasztalatai. Jókai Erika Vig Zoltán Elektronikus oktatástámogató rendszer bevezetésének tapasztalatai Jókai Erika Vig Zoltán Előadásvázlat Előkészítési, tervezési szakasz Bevezetési szakasz Kutatási területek Moodle Eredményeink Terveink

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK Eötvös Loránd Tudományegyetem MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME 1.7.6. Hallgatói igény és elégedettségmérés Készítette: Rektori Kabinet Minőségügyi Iroda Verzió/kiadás dátuma: 1/2017.11.10. Jóváhagyta: Minőségfejlesztési

Részletesebben

Korábban használt elearning rendszer támogatása

Korábban használt elearning rendszer támogatása Kedves Kolléga! A nyár elejére elkészült az Eszterházy Károly Egyetem http://elearning.uni-eszterhazy.hu címen elérhető elearning portálja, amin a Moodle számos nagyszerű lehetőséget biztosító (adaptív

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A Nyíregyházi Főiskola önértékelési folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 4. melléklete) Elfogadva: 2010. november 16., hatályos: 2010. december 1. Módosítva:

Részletesebben

E-Learninga menedzsmentben és a szervezeti tudás megújításában empirikus vizsgálatok tükrében

E-Learninga menedzsmentben és a szervezeti tudás megújításában empirikus vizsgálatok tükrében E-Learninga menedzsmentben és a szervezeti tudás megújításában empirikus vizsgálatok tükrében Prof. Dr. Poór József, egyetemi tanár Dr. Szalay Zsigmond, egyetemi docens Pető István, adjunktus Zsigri Ferenc,

Részletesebben

A projekt ütemezése 2010. 2011. 2012. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1. 2. 3 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1. 2. 3. 4. 5. Tevékenység

A projekt ütemezése 2010. 2011. 2012. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1. 2. 3 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1. 2. 3. 4. 5. Tevékenység A projekt ütemezése Tevékenység Projekt menedzsment 1. Munkaerőpiaci alkalmazkodás fejlesztése 1.2 Regionális- térségi szolgátatóvá váláshoz szükséges módszertani és szervezeti fejlesztések A Regionális

Részletesebben

III. ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÓI KONFERENCIA BUDAPEST FEBRUÁR 8.

III. ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÓI KONFERENCIA BUDAPEST FEBRUÁR 8. III. ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÓI KONFERENCIA BUDAPEST 2018. FEBRUÁR 8. KIHÍVÁSOK ÉS ÚJDONSÁGOK A DIGITÁLIS SZAKTANÁCSADÁS TERÜLETÉN A KÖZNEVELÉS KERETRENDSZERÉHEZ KAPCSOLÓDÓ MÉRÉSI- ÉRTÉKELÉSI ÉS DIGITÁLIS

Részletesebben

NETTUTOR AZ OKTATÁSSZERVEZÉS SZÁMÍTÓGÉPES TÁMOGATÁSA

NETTUTOR AZ OKTATÁSSZERVEZÉS SZÁMÍTÓGÉPES TÁMOGATÁSA NETTUTOR AZ OKTATÁSSZERVEZÉS SZÁMÍTÓGÉPES TÁMOGATÁSA Kis Ferenc, kis.f@szamalk-inf.hu SZÁMALK Informatika Rt. Az utóbbi években az elektronikus oktatás területén egyre több vállalat próbál különböző multimédiás

Részletesebben

Moodle. ingyenes elearning keretrendszer

Moodle. ingyenes elearning keretrendszer Moodle ingyenes elearning keretrendszer Papp Gyula, Vágvölgyi Csaba Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola pappgy@kfrtkf.hu vagvolgy@kfrtkf.hu http://www.kfrtkf.hu/ http://moodle.kfrtkf.hu IPSZILON

Részletesebben

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tevékenységének támogatása e-learninggel

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tevékenységének támogatása e-learninggel 6. elearning Fórum, 2005. június 9-10. 6. elearning Fórum, 2005. június 9-10. Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tevékenységének támogatása e-learninggel Kerekes Anikó számvevő főtanácsos Kerekes Anikó

Részletesebben

KÉPZÉSFEJLESZTÉS ALPROJEKT

KÉPZÉSFEJLESZTÉS ALPROJEKT TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 Szeged. 2015. június 23 KÉPZÉSFEJLESZTÉS ALPROJEKT Homoki-Nagy Mária Varga Zsuzsanna PROJEKT ELEMEK 1. Oktatási együttműködés a mérnökiinformatika, a pedagógusképzés és

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete AZ OKTATÁS-MÓDSZERTANI KÖZPONT ÜGYRENDJE BUDAPEST 2015

Részletesebben

Az EKF szerepvállalása a duális képzés fejlesztésben

Az EKF szerepvállalása a duális képzés fejlesztésben Az EKF szerepvállalása a duális képzés fejlesztésben Az EKF TÁMOP projektjének célja, hogy a regionális vállalkozói szféra igényeit megismerjük és a Főiskolánk meglévő képzéseit részben azok fejlesztésével,

Részletesebben

ELTE TTK Multimédiapedagógia és Oktatástechnológia Központ Budapest, Pázmány P. sétány 1. TANULÓI ÚTMUTATÓ

ELTE TTK Multimédiapedagógia és Oktatástechnológia Központ Budapest, Pázmány P. sétány 1. TANULÓI ÚTMUTATÓ TANULÓI ÚTMUTATÓ Kedves Hallgató! Légy üdvözölve az ELTE TTK Multimédia és Pedagógia c. távoktatási programjában! Tananyagunk segítségével a legkorszerűbbnek tartott, kevert típusú oktatási formában sajátíthatod

Részletesebben

2014. február havi képzési tevékenység minőségbiztosítással és elégedettséggel kapcsolatos tapasztalatainak összesítése

2014. február havi képzési tevékenység minőségbiztosítással és elégedettséggel kapcsolatos tapasztalatainak összesítése 2014. február havi képzési tevékenység minőségbiztosítással és elégedettséggel kapcsolatos tapasztalatainak összesítése A közreműködésével, a felnőttképzést érintő európai uniós források lehívása és fogadása

Részletesebben

Kórházi étkeztetésben informatikai eredmények, célok. Előadó: Sipos Géza

Kórházi étkeztetésben informatikai eredmények, célok. Előadó: Sipos Géza Kórházi étkeztetésben informatikai eredmények, célok Előadó: Sipos Géza Quadro Byte Zrt. rövid bemutatása 2007. 2006. 2005... 1990. 1989. A négy alapító informatikus minimál tőkével és kölcsönkapott géppel

Részletesebben

STRATÉGIA ÉS TAKTIKA: KATONÁK AZ elearning (HARC)MEZŐN. Dr. Vörös Miklós Felnőttképzési és Távoktatási Központ

STRATÉGIA ÉS TAKTIKA: KATONÁK AZ elearning (HARC)MEZŐN. Dr. Vörös Miklós Felnőttképzési és Távoktatási Központ STRATÉGIA ÉS TAKTIKA: KATONÁK AZ elearning (HARC)MEZŐN Dr. Vörös Miklós Felnőttképzési és Távoktatási Központ NE FÉLJÜNK NAGYOT LÉPNI, HA EZ TŰNIK SZÜKSÉGESNEK. KÉT KIS UGRÁSSAL NEM JUTUNK ÁT A SZAKADÉKON.

Részletesebben

Központi szociális információs fejlesztések

Központi szociális információs fejlesztések TÁMOP 5.4.2 kiemelt projekt Központi szociális információs fejlesztések Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal AZ NRSZH FELADATAI A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalról, valamint eljárásának

Részletesebben

A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek. Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19.

A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek. Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19. A Szilícium Mező Klaszter fejlesztésének eredményei, további tervek Tóth István Szilícium Mező Kft. 2010. február 19. I. A Szilícium Mező program rövid bemutatása II. Az ÉAOP-1.1.2-2008-0013 pályázat eredményei

Részletesebben

INFORMATIKAI RENDSZER FEJLESZTÉSE. TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése

INFORMATIKAI RENDSZER FEJLESZTÉSE. TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése INFORMATIKAI RENDSZER FEJLESZTÉSE TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése IDEGEN NYELVI KÉPZÉSEK INFORMATIKAI TÁMOGATÁSA A TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013

Részletesebben

Ü-09 SZAKMENTORI ÜGYREND

Ü-09 SZAKMENTORI ÜGYREND 1. kiadás 0. módosítás 1 (8). oldal DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Szakmentori Ügyrendje Dunaújváros 2015 1. kiadás 0. módosítás 2 (8). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 13-2015/2016. (2015.09.01.) sz.

Részletesebben

Az elektronikus tanulási környezet pedagógiai kérdéseivel foglalkozó kutatási eredményeink

Az elektronikus tanulási környezet pedagógiai kérdéseivel foglalkozó kutatási eredményeink MELLearN - EULLearN 3. Magyar Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferencia Korszer tanítási-tanulási környezetek a lifelong learning támogatására 2007. április 13. Az elektronikus tanulási környezet

Részletesebben

Átláthatósági jelentés

Átláthatósági jelentés Átláthatósági jelentés a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

Nagy Regina Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft elearning Igazgatóság

Nagy Regina Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft elearning Igazgatóság Az IKT fejlesztési folyamat-szaktanácsadó, valamint az IKT mentor szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia fejlesztés támogatására Nagy Regina Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft elearning

Részletesebben

A MENTORTANÁRKÉPZÉS E-LEARNING TÁMOGATÁSA

A MENTORTANÁRKÉPZÉS E-LEARNING TÁMOGATÁSA Simonics István Óbudai Egyetem Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ simonics.istvan@tmpk.uni-obuda.hu A MENTORTANÁRKÉPZÉS E-LEARNING TÁMOGATÁSA Az Óbudai Egyetemen 2011-ben megkezdtük a Gyakorlatvezető

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA TÁVOKTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLNOK

SZOLNOKI FŐISKOLA TÁVOKTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLNOK SZOLNOKI FŐISKOLA TÁVOKTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLNOK TARTALOM I. Távoktatás alapfeladata, általános jellemzői... 3 1. A távoktatás alapfeladata... 3 2. A távoktatás általános jellemzői... 3 3. Helye a szervezetben...

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK Eötvös Loránd Tudományegyetem MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME 1.7.4. Gólyafelmérés és eredményeinek felhasználása Készítette: Rektori Kabinet Minőségügyi Iroda Verzió/kiadás dátuma: 1/2017.11.10. Jóváhagyta:

Részletesebben

ÚMFT TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002. Juhászné Víg Éva programiroda vezető. 2010. október 20.

ÚMFT TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002. Juhászné Víg Éva programiroda vezető. 2010. október 20. ÚMFT TÁMOP 2.2.1-08/1-2008-0002 A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése Juhászné Víg Éva programiroda vezető 2010. október 20. Alprojektek 1. Pályakövetés rendszere 2. Minőségbiztosítás 3. Vizsgarendszer

Részletesebben

E-learning alapú ügyféltámogató rendszer könyvtárak és felsőoktatási intézmények részére

E-learning alapú ügyféltámogató rendszer könyvtárak és felsőoktatási intézmények részére E-learning alapú ügyféltámogató rendszer könyvtárak és felsőoktatási intézmények részére Networkshop 2014 PTE Szentágothai János Kutatóközpont Pécs, 2014. április 23-25. dr. Sinka Róbert, PhD e-learning

Részletesebben

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében:

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: a) Közreműködik az önkormányzati rendeletek elektronikus közzétételében, a TÖRV, NRT és TERKA rendszerek működtetésével, karbantartásával,

Részletesebben

HEFOP/2005/ Felkészülés a kompetenciaalapú

HEFOP/2005/ Felkészülés a kompetenciaalapú HEFOP/2005/3.1.3. Felkészülés a kompetenciaalapú oktatásra Esélyegyenlőség biztosítása a kompetencia-alapú tudást megalapozó oktatás bevezetésével a Ferencvárosban A projekt célja A Ferencvárosi Általános

Részletesebben

Manhattan - szabad forráskódú távoktatási program adaptálása és fejlesztése

Manhattan - szabad forráskódú távoktatási program adaptálása és fejlesztése Manhattan - szabad forráskódú távoktatási program adaptálása és fejlesztése Fehér Péter, ELTE TTK Oktatástechnikai Csoport (feherp@linux-perfect.hu vagy feherp@matavnet.hu) Bevezetés A távoktatást támogató

Részletesebben

Nyugat-Magyarországi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 15. sz. melléklete Nyugat-Magyarországi Egyetem Egyetemi Informatikai Központ

Nyugat-Magyarországi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 15. sz. melléklete Nyugat-Magyarországi Egyetem Egyetemi Informatikai Központ Nyugat-Magyarországi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 15. sz. melléklete Nyugat-Magyarországi Egyetem Egyetemi Informatikai Központ Szervezeti és Működési Szabályzata SOPRON 2003 1. Az Egyetemi

Részletesebben

Szakmai tevékenységcsoportok

Szakmai tevékenységcsoportok A projekt célja A projekt célja, hogy a főiskola meglévő képzéseinek fejlesztésével, átstrukturálásával és új képzések indításával a regionális vállalkozói szféra igényeit a turisztikai (borászati) és

Részletesebben

SAP Learning Solution bevezetése a Richter Gedeon Rt.-ben

SAP Learning Solution bevezetése a Richter Gedeon Rt.-ben SAP Learning Solution bevezetése a Richter Gedeon Rt.-ben Tóth István Richter Gedeon Rt. Emberierőforrás igazgatóság Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. Magyarország egyetlen független és piacvezető gyógyszergyára

Részletesebben

A duális képzés és az online oktatás. Dr. Király Zoltán

A duális képzés és az online oktatás. Dr. Király Zoltán A duális képzés és az online oktatás Dr. Király Zoltán A duális képzés és online oktatás fogalmai Duális Képzés Nappali munkarend Az egyetemnél töltött idő 80%-a a cégeknél töltendő Munkaszerződés, hallgatói

Részletesebben

Átláthatósági jelentés 2014.

Átláthatósági jelentés 2014. Átláthatósági jelentés 2014. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

Moodle 3.x - egy kiforrott elearning rendszer?

Moodle 3.x - egy kiforrott elearning rendszer? Moodle 3.x - egy kiforrott elearning rendszer? Papp Gyula papp.gyula@consedu.hu Consedu Vágvölgyi Csaba vagvolgyi.csaba@consedu.hu Consedu/Debreceni Egyetem MoodleMoot 2016 konferencia Óbudai Egyetem,

Részletesebben

E-SZOLGÁLTATÁSOK INTEGRÁCIÓJA INTÉZMÉNYI SZINTEN

E-SZOLGÁLTATÁSOK INTEGRÁCIÓJA INTÉZMÉNYI SZINTEN E-SZOLGÁLTATÁSOK INTEGRÁCIÓJA INTÉZMÉNYI SZINTEN (E-learning stratégia a gyakorlatban, éves jelentés 2009-2010) Sinka Róbert e-learning koordinátor Sinka.Robert@lib.szie.hu Szent István Egyetem Kosáry

Részletesebben

A KRE Intézményfejlesztési Tervének ütemezése 2008-2012. 2008. év

A KRE Intézményfejlesztési Tervének ütemezése 2008-2012. 2008. év 12. sz. melléklet A KRE Intézményfejlesztési Tervének ütemezése 2008-2012. 2008. év Felelős: rektorhelyettes, dékánok, intézet- és tanszékvezetők Felelős: oktatási rektorhelyettes, dékánok, intézet- és

Részletesebben

Minőségkritériumok az elearning oktatásban

Minőségkritériumok az elearning oktatásban Minőségkritériumok az elearning oktatásban Krausz János - Oktatási vezető Képzési és Tudásmenedzsment Innovációs Kft 1107. Budapest, Kékvirág u. 2-4 Telefon: +36(1)431-1610 Fax: +36(1)431-1601 kti@ktionline.net

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A BESSENYEI GYÖRGY PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A BESSENYEI GYÖRGY PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A BESSENYEI GYÖRGY PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2018. október 30., hatályba lép: 2018. augusztus

Részletesebben

1. Képzési szükségletek felmérése. 2. Éves képzési terv Saját akkreditált képzési programok Egyéb tanfolyamok. 3. Programok meghirdetése

1. Képzési szükségletek felmérése. 2. Éves képzési terv Saját akkreditált képzési programok Egyéb tanfolyamok. 3. Programok meghirdetése 12. 1. Képzési szükségletek felmérése Igényfelmérés alapján Oktatási trendek figyelembe vételével Munkaerőpiaci igények figyelembe vételével Pályázatokhoz kapcsolódó szükségletek alapján 2. Éves képzési

Részletesebben

AZ ILIAS E-LEARNING KERETRENDSZER ALKALMAZÁSA

AZ ILIAS E-LEARNING KERETRENDSZER ALKALMAZÁSA AZ ILIAS E-LEARNING KERETRENDSZER ALKALMAZÁSA ADAPTATION OF THE ILIAS LEARNING MANAGEMENT SYSTEM Budai Attila, budai@gdf-ri.hu Gábor Dénes Főiskola 1. Az ILIAS általános jellemzői Az ILIAS webalapú tananyagfejlesztő

Részletesebben

WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA

WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA WEKERLE SÁNDOR ÜZLETI FŐISKOLA OKTATÓI MUNKA HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉSE Budapest 2018. 1 1. Bevezetés A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola fontosnak tartja, hogy az oktatás színvonalának emelése érdekében rendszeresen

Részletesebben

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14.

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. KGFB díjhirdetés Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. Tartalom ERA keretrendszer - Regisztráció KGFB ősfeltöltés KGFB díjhirdetés szolgáltatás Díjhirdetések publikálása

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ

TÁJÉKOZTATÓ SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL 2016. SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ Önkormányzati ASP 1.0 Az Önkormányzati

Részletesebben

NAT kiegészítő területeinek oktatása az Új NAT kihívásai az új területeken

NAT kiegészítő területeinek oktatása az Új NAT kihívásai az új területeken Nem az számít, hány könyved van, hanem az, hogy milyen jók a könyvek. SENECA NAT kiegészítő területeinek oktatása az Új NAT kihívásai az új területeken Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. Szentkirályi-Szász

Részletesebben

Digitális Oktatási Stratégia

Digitális Oktatási Stratégia Budapest, 2016. szeptember 27. Digitális Oktatási Stratégia Az informatika tantárgytól a digitális oktatás felé A DOS megalapozása Változó munkaerőpiaci igények A DOS megalapozása Változó munkaerőpiaci

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

Speciális bírósági képzések: 6000 fő támogatása blended learning módra

Speciális bírósági képzések: 6000 fő támogatása blended learning módra Speciális bírósági képzések: 6000 fő támogatása blended learning módra Bírósági Integrált Informatikai Rendszer bevezetésének oktatása Szaniszló László ügyvezető igazgató 6. elearning Fórum 2005.06.09.

Részletesebben

Prof. Dr. Varga Mihály. Gépészeti mechatronikai hálózati kutatás és képzési együttműködés projekt bemutatása, TÁMOP 4.1.1.C

Prof. Dr. Varga Mihály. Gépészeti mechatronikai hálózati kutatás és képzési együttműködés projekt bemutatása, TÁMOP 4.1.1.C Prof. Dr. Varga Mihály Gépészeti mechatronikai hálózati kutatás és képzési együttműködés projekt bemutatása, TÁMOP 4.1.1.C DUÁLIS KÉPZÉS A MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSBAN szakmai fórum Felsőoktatási Centrum Zalaegerszeg,

Részletesebben

Krnács András képzésfejlesztő

Krnács András képzésfejlesztő Interaktivitás ösztönzése és erre alkalmas eszközök a Moodle-ben Krnács András képzésfejlesztő Új pedagógustovábbképzések Kulcsszavak: intézménybe kihelyezett, folyamatba ágyazott, blended, moduláris,

Részletesebben

Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra

Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra Korszerű iskolavezetés a köznevelés új rendszerében 60 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 43/44/2014. (blended learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 1

Részletesebben

A KRÉTA bemutatása. Gyors Áttekintő Segédlet

A KRÉTA bemutatása. Gyors Áttekintő Segédlet A KRÉTA bemutatása Gyors Áttekintő Segédlet KRÉTA alapfogalmai Mi az a KRÉTA? A Neptun KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) a továbbiakban KRÉTA a köznevelési intézmények oktatás-szervezői

Részletesebben

Tananyagfejlesztési módszer platformfüggetlen tananyagcsomagok elıállítására

Tananyagfejlesztési módszer platformfüggetlen tananyagcsomagok elıállítására Tananyagfejlesztési módszer platformfüggetlen tananyagcsomagok elıállítására Kottyán László Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar Székesfehérvár, 2008.11.11. Definíciók Kurzus: az LMS-ben (pl.

Részletesebben

CooSpace. Hallgatói tájékoztató

CooSpace. Hallgatói tájékoztató CooSpace Hallgatói tájékoztató Kedves Elsőéves hallgató! Szeretnénk megkönnyíteni az Ön számára a CooSpace oktatástámogatási rendszer használatbavételét, amelyet az Pécsi Tudományegyetemen évek óta sikerrel

Részletesebben

INTERNET ALAPÚ TÁVOKTATÁSI RENDSZER A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEMEN. Vörös Miklós Távoktatási Koordinációs Központ

INTERNET ALAPÚ TÁVOKTATÁSI RENDSZER A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEMEN. Vörös Miklós Távoktatási Koordinációs Központ ORACLE ilearning INTERNET ALAPÚ TÁVOKTATÁSI RENDSZER A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEMEN Vörös Miklós Távoktatási Koordinációs Központ AKI MA HOMOKBA DUGJA A FEJÉT, HOLNAP CSIKORGATJA A FOGÁT. 2 AMIRŐL

Részletesebben

Nexpery Learning Hub. Nexpery ahol a jövő hálózati informatikusait képezzük

Nexpery Learning Hub. Nexpery ahol a jövő hálózati informatikusait képezzük Nexpery ahol a jövő hálózati informatikusait képezzük Rólunk A Nexpery-t alapító és működtető MagiCom 2004 óta végez outsourcing szerződés keretében számítógép hálózat üzemeltetési feladatokat minősített

Részletesebben

MOB-KJSZE-13. Kiemelt jelentőségű szabadidősport események megrendezésének támogatására

MOB-KJSZE-13. Kiemelt jelentőségű szabadidősport események megrendezésének támogatására MOB-KJSZE-13 Kiemelt jelentőségű szabadidősport események megrendezésének támogatására Pályázók köre: belföldi székhelyű a szabadidősport terén működő sportszövetségek és sportszervezetek Magyarországon,

Részletesebben

elearning tananyagfejlesztés környezetgazdálkodási agrármérnök és természetvédelmi mérnök BSc alapszakokon

elearning tananyagfejlesztés környezetgazdálkodási agrármérnök és természetvédelmi mérnök BSc alapszakokon elearning tananyagfejlesztés környezetgazdálkodási agrármérnök és természetvédelmi mérnök BSc alapszakokon Dr. habil. Juhász Csaba egyetemi docens Dr. habil. Tamás János egyetemi tanár DE AMTC MTK Víz-

Részletesebben

Felsőoktatási műszaki digitális tananyagfejlesztés

Felsőoktatási műszaki digitális tananyagfejlesztés Felsőoktatási műszaki digitális tananyagfejlesztés Tartalom Cél Tervezés A tananyagok formai elemei A tananyag szerkezete A tananyagok kialakításának folyamata A tananyagszerzők feladatai a tananyag megjelenítése

Részletesebben

Oktatást és tanulást támogató elektronikus Szakkönyvtári Partner Portál (e-szapport)

Oktatást és tanulást támogató elektronikus Szakkönyvtári Partner Portál (e-szapport) Partner Portál??? Üzleti alapú Szolgáltatás alapú (Szolgáltatók és szolgáltatások összegyűjtése az használók segítségére) A konzorcium Eszterházy Károly Főiskola (konzorciumvezető) Egri Hittudományi Főiskola

Részletesebben

A tantárgyelem kódja: KIT0402G

A tantárgyelem kódja: KIT0402G A mérföldkő megnevezése: A tantárgy megnevezése: A mérföldkő kódja: A tantárgy kódja: A tantárgyelem megnevezése: Számítástechnika az egészségügyben ápolóknak A tantárgyelem kredit-értéke: 1 A tantárgyelem

Részletesebben

Képzési lehetőségek oktatók és felsőoktatási munkatársak számára a Campus Mundi programban

Képzési lehetőségek oktatók és felsőoktatási munkatársak számára a Campus Mundi programban Képzési lehetőségek oktatók és felsőoktatási munkatársak számára a Campus Mundi programban Campus Mundi program - felsőoktatási intézmények nemzetköziesítésének támogatása Cél: a hazai felsőoktatási intézményekben

Részletesebben

Módosított dokumentum. Módosított pont. Sorsz.

Módosított dokumentum. Módosított pont. Sorsz. kompetenciafejlesztés című kiírás dokumentációjában az alábbi pontok módosultak: Sorsz. Módosított dokumentum Módosított pont Módosított szöveg A rendelkezésre álló keretösszeg összefoglaló táblázatban

Részletesebben

Regisztrációs útmutató a Közokos- a BME Közoktatási Vezető Képzésének Online Oktatási Rendszeréhez 2014. Őszi beíratkozott hallgatók részére

Regisztrációs útmutató a Közokos- a BME Közoktatási Vezető Képzésének Online Oktatási Rendszeréhez 2014. Őszi beíratkozott hallgatók részére Regisztrációs útmutató a Közokos- a BME Közoktatási Vezető Képzésének Online Oktatási Rendszeréhez 2014. Őszi beíratkozott hallgatók részére FONTOS: A dokumentáció a 2014. Őszi Czimmer I. László gyors

Részletesebben

A digitális kompetencia fejlesztése

A digitális kompetencia fejlesztése A digitális kompetencia fejlesztése Főző Attila László Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. elearning Igazgatóság Digitális kompetencia/ist A 202/2007. (VII. 31.) kormányrendelet a Nemzeti Alaptanterv

Részletesebben

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN A képzés célja A vállalkozások hatékonyságának növelése a munkatársak kommunikációs technikájának, eszközeinek,

Részletesebben

Nexpery Learning Hub. Nexpery ahol a jövő hálózati informatikusait képezzük

Nexpery Learning Hub. Nexpery ahol a jövő hálózati informatikusait képezzük Nexpery ahol a jövő hálózati informatikusait képezzük Rólunk A Nexpery-t alapító és űködtető MagiCom 2004 óta végez outsourcing szerződés keretében számítógép hálózat üzemeltetési feladatokat Checkpoint,

Részletesebben

Papp Gyula pappgy@kfrtkf.hu Dr. Cserhátiné Vecsei Ildikó vecsei@kfrtfk.hu Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola

Papp Gyula pappgy@kfrtkf.hu Dr. Cserhátiné Vecsei Ildikó vecsei@kfrtfk.hu Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola ELEARNING A TANÍTÓKÉPZÉSBEN Papp Gyula pappgy@kfrtkf.hu Dr. Cserhátiné Vecsei Ildikó vecsei@kfrtfk.hu Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Az elearning-ről nagyon sokat beszéltünk az elmúlt években.

Részletesebben

1. SZÁMÚ FÜGGELÉK MŰSZAKI LEÍRÁS

1. SZÁMÚ FÜGGELÉK MŰSZAKI LEÍRÁS 1. SZÁMÚ FÜGGELÉK MŰSZAKI LEÍRÁS A Norvég Alapból finanszírozott HU12-0001-PP1-2016 azonosítószámú, A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása című projekt (a továbbiakban: Projekt)

Részletesebben

GYAKORLATORIENTÁLT ÉS DUÁLIS KÉPZÉS A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN. Dr. Jósvai János

GYAKORLATORIENTÁLT ÉS DUÁLIS KÉPZÉS A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN. Dr. Jósvai János GYAKORLATORIENTÁLT ÉS DUÁLIS KÉPZÉS A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN Dr. Jósvai János AGENDA Előzmények PRACTING közel 20 éves tapasztalata A PRACTING szerepe a gyakorlatorientált képzésben A gyakorlatorientált

Részletesebben

című kiemelt uniós projekt eredményei

című kiemelt uniós projekt eredményei A TÁMOP 3.1.5/12 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA című kiemelt uniós projekt eredményei 2015. október 27. TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk végbe, nem csupán

Részletesebben

CooSpace. Budapesti Gazdasági Főiskola. Tájékoztató a nyelvi szintfelmérő tesztek menetéről

CooSpace. Budapesti Gazdasági Főiskola. Tájékoztató a nyelvi szintfelmérő tesztek menetéről CooSpace Budapesti Gazdasági Főiskola Tájékoztató a nyelvi szintfelmérő tesztek menetéről 2013 Kedves Hallgató! Az alábbi dokumentum célja, hogy tájékoztatást nyújtson a Budapesti Gazdasági Főiskola által

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÁRPÁT-MEDENCEI ONLINE OKTATÁSI CENTRUM

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÁRPÁT-MEDENCEI ONLINE OKTATÁSI CENTRUM 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 48. függelék AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÁRPÁT-MEDENCEI ONLINE OKTATÁSI

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu Integrált (Elektronikus) Nyomonkövető Rendszer Miért használjuk? Hogyan használjuk?

Részletesebben