védnökségével Ciao! Beszéljünk olaszul? Egy nyelv a gondolatok közléséhez, az ismeretszerzéshez és a kommunikációhoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "védnökségével Ciao! Beszéljünk olaszul? Egy nyelv a gondolatok közléséhez, az ismeretszerzéshez és a kommunikációhoz"

Átírás

1 Egy nyelv a gondolatok közléséhez, az ismeretszerzéshez és a kommunikációhoz Részvételi feltételek Az általános iskolák 4-5. osztályos tanulói számára Olaszországot úgy tartják számon, mint kisvárosok ezreinek és városok százainak országát. Mindez azt jelenti, hogy Olaszország egyetlen egység, mely megsokszorozódik a történelmi kisvárosok, kisebb és nagyobb városok, tengerparti és hegyi települések ezrein keresztül, melyek egyedülálló panorámát nyújtanak egy nyelvben és kultúrában gazdag és a hagyományok terén fontos nemzeti örökséggel rendelkező országban. Róma, a főváros, vagy ahogy emlegetik, az Örök város Firenze, magától értetődően a művészetek városa Velence, egyedülálló város mítosz és valóság között és még Nápoly, Genova, Palermo és Mantova, Ferrara, Taormina, Parma, Lecce. Válassz ki a fenti városok egyikét ábrázoló képet (vagy egy olyan fotót, mely egy ismert vagy kevésbé ismert olasz települést ábrázol) és mutasd be saját szavaiddal. Ezzel a versennyel díjat nyerhetsz! Vegyél részt, jól fogsz szórakozni HOGYAN VEHETEK RÉSZT? - Válassz ki egy olasz várost vagy kisebb települést ábrázoló fotót; - Fogj egy A/4-es méretű papírt (fehéret, vonalasat vagy négyzetrácsosat); - Írd le (olvashatóan) a szöveget (a fotó alapján), mely maximum 5 soros legyen; - A szöveget olaszul írd, ha tanulsz olaszul vagy magyarul írd, ha nem tanulsz olaszul; - Töltsd ki a csatolt űrlapot;

2 - Tedd egy borítékba (melyet nem kell lezárnod) a kitöltött űrlapot a fotóval és az arról szóló írásoddal együtt Mindenképpen szem előtt kell tartani a pályázatban meghatározott témát és a részvételi feltételeket. A művek leadásának határideje: szeptember 30. Az egyes iskolák műveit (melyeket a tanárok választanak ki a csatolt szempontok alapján) egy nagy borítékban kell eljuttatni a fenti időpontig az Olasz Kultúrintézet címére (1088 Budapest, Bródy S. u. 8.). A borítékokon fel kell tüntetni az alábbi feliratot: pályázat A FŐDÍJ* Olasz szekció Nem olasz szekció MP4 Ipod Shuffle Ipod Shuffle MP3 CD/DVD Dizionari Az olasztanárokból és az Olasz Kultúrintézet által kijelölt szakértőkből álló zsűri a művek értékelése és a győztes kiválasztása után a győztes nevét ismerteti az Iskolával, amely intézet értesíti a nyertest. A nyertes kihirdetésére a októberében XII. Olasz Nyelv Hete alkalmából kerül sor. A díjazott művet az Olasz Kultúrintézet honlapján publikáljuk ( * Amennyiben a díjként megjelölt tárgy nem elérhető, egy hasonló értékű díjjal helyettesítjük.

3 Egy nyelv a gondolatok közléséhez, az ismeretszerzéshez és a kommunikációhoz Részvételi feltételek Az általános iskolák 6-8. osztályos tanulói számára Olaszországot úgy tartják számon, mint kisvárosok ezreinek és városok százainak országát. Mindez azt jelenti, hogy Olaszország egyetlen egység, mely megsokszorozódik a történelmi kisvárosok, kisebb és nagyobb városok, tengerparti és hegyi települések ezrein keresztül, melyek egyedülálló panorámát nyújtanak egy nyelvben és kultúrában gazdag és a hagyományok, valamint a kézművesség terén fontos nemzeti örökséggel rendelkező országban. Voltál-e már kirándulni vagy nyaralni Olaszországban? Abban a városban, ahol élsz, a múzeumban megtalálhatóak-e olasz festők és szobrászok művei, a könyvesboltokban láttad-e kiállítva olasz írók vagy költők könyveit, a zenei évadban találkoztál-e olasz zenészek vagy zeneszerzők szerzeményeivel? Vannak felétek olasz cégek? Sor kerül-e olasz részvétellel zajló kulturális és/vagy sporteseményre? Képzeld magad újságírónak egy általad választott (kulturális, gazdasági vagy turisztikai) környezetben és készíts egy riportot. Tájékoztasd olvasóidat rokonszenvet keltő stílusban egy valóságos vagy elképzelt eseményről. Ezzel a versennyel díjat nyerhetsz! Vegyél részt, jól fogsz szórakozni HOGYAN VEHETEK RÉSZT?

4 - Válassz ki egy Olaszországgal vagy az olaszokkal kapcsolatos témát (pl. nyaralás Olaszországban, olasz város bemutatása egy turisztikai folyóiratban, utazás egy olasz költő, zenész vagy festő nyomában, egy olasz film bemutatása, egy focimeccs, stb.); - Használj A/4-es papírt; - Számítógépen írj egy legalább 2 oldalas szöveget, 12-es betűnagysággal, 1,5-es sorközzel; - Ha van kedved hozzá, beilleszthetsz fotókat is; - A szöveget olaszul írd, ha tanulsz olaszul vagy magyarul írd, ha nem tanulsz olaszul; - Tedd egy borítékba (melyet nem kell lezárnod) a kitöltött űrlapot az írásoddal együtt. Kézzel írott műveket nem fogadunk el. Mindenképpen szem előtt kell tartani a pályázatban meghatározott témát és a részvételi feltételeket. A művek leadásának határideje: szeptember 30. Az egyes iskolák műveit (melyeket a tanárok választanak ki a csatolt szempontok alapján) egy nagy borítékban kell eljuttatni a fenti időpontig az Olasz Kultúrintézet címére (1088 Budapest, Bródy S. u. 8.). A borítékokon fel kell tüntetni az alábbi feliratot: pályázat A FŐDÍJ* Olasz szekció Nem olasz szekció IPod MP4 Ipod Shuffle MP3 CD/DVD Dizionari Az olasztanárokból és az Olasz Kultúrintézet által kijelölt szakértőkből álló zsűri a művek értékelése és a győztes kiválasztása után a győztes nevét ismerteti az Iskolával, amely intézet értesíti a nyertest. A nyertes kihirdetésére a októberében XII. Olasz Nyelv Hete alkalmából kerül sor. A díjazott művet az Olasz Kultúrintézet honlapján publikáljuk ( * Amennyiben a díjként megjelölt tárgy nem elérhető, egy hasonló értékű díjjal helyettesítjük.

5 Egy nyelv a gondolatok közléséhez, az ismeretszerzéshez és a kommunikációhoz Részvételi feltételek A középiskolák osztályos tanulói számára Olaszországot úgy tartják számon, mint kisvárosok ezreinek és városok százainak országát. Mindez azt jelenti, hogy Olaszország egyetlen egység, mely megsokszorozódik a történelmi kisvárosok, kisebb és nagyobb városok, tengerparti és hegyi települések ezrein keresztül, melyek egyedülálló panorámát nyújtanak egy nyelvben és kultúrában gazdag és a hagyományok, valamint a kézművesség terén fontos nemzeti örökséggel rendelkező országban. Az olasz nyelv méltán tekinthető a kultúra nyelvének, és egyben az emlékek nyelvének is. Az olasz egy élő nyelv, mindezt mi sem támasztja jobban alá, mint az olasz kultúra és társadalom dinamizmusa. Manapság Olaszország egy olyan ország, mely vállalatokat és vállalatvezetőket exportál. Aki ismeri az olasz nyelvet, kiváló szerzők műveit olvashatja eredeti nyelven és kapcsolatba léphet egy olyan egyedülálló ország kulturális gazdagságával, mely mindig is a turisták, kutatók, a művészet és a kiváló minőségű, keresett szép dolgok szerelmeseinek kedvelt úti célja. Olaszország nemcsak Dante, Michelangelo, Leonardo, Giorgio de Chirico és Alberto Burri, Umberto Eco és Claudio Magris, hanem Francesco Totti, Valentino Rossi, Marcello Mastroianni, Federico Fellini, Luchino Visconti, valamint Sophia Loren és Monica Bellucci hazája is, a Ferrari és Giorgio Armani, a Vespa és a Tod s országa Képzelj el egy párbeszédet ezen személyiségekkel vagy ezen személyiségek között (de lehetnek más, általad ismert olasz hírességek is), vagy egy közted és egy általad ismert olasz közötti párbeszédet, mely szerinted kifejezésre juttatja az olaszok tipikus hibáit és erényeit Ezzel a versennyel díjat nyerhetsz! Vegyél részt, jól fogsz szórakozni HOGYAN VEHETEK RÉSZT?

6 - Válaszd ki azokat a szereplőket, akiket szeretnél bevonni a párbeszédbe; - Használj A/4-es papírokat; - Számítógépen írj egy legalább 2 oldalas szöveget 12-es betűmérettel és 1,5-es sorközzel; - A párbeszédet olasz nyelven írd, ha tanulsz olaszul vagy magyarul írd, ha nem tanulsz olaszul; - Tedd egy borítékba (melyet nem kell lezárnod) a kitöltött űrlapot az írásoddal együtt. Kézzel írott műveket nem fogadunk el. Mindenképpen szem előtt kell tartani a pályázatban meghatározott témát és a részvételi feltételeket. A művek leadásának határideje: szeptember 30. Az egyes iskolák műveit (melyeket a tanárok választanak ki a csatolt szempontok alapján) egy nagy borítékban kell eljuttatni a fenti időpontig az Olasz Kultúrintézet címére (1088 Budapest, Bródy S. u. 8.). A borítékokon fel kell tüntetni az alábbi feliratot: pályázat A FŐDÍJ* Olasz szekció Nem olasz szekció PC Olasz nyelvtanfolyam** Ipod IPod Shuffle MP3 CD/DVD Az olasztanárokból és az Olasz Kultúrintézet által kijelölt szakértőkből álló zsűri a művek értékelése és a győztes kiválasztása után a győztes nevét ismerteti az Iskolával, amely intézet értesíti a nyertest. A nyertes kihirdetésére a októberében XII. Olasz Nyelv Hete alkalmából kerül sor. A díjazott művet az Olasz Kultúrintézet honlapján publikáljuk ( *Amennyiben a megjelölt a díjként megjelölt tárgy nem elérhető, egy hasonló értékű díjjal helyettesítjük. ** Ha a nyertes budapesti lakos. Ellenkező esetben azonos értékű díj kerül átadásra.

7 Pályázat Jelentkezési lap (Kérjük nyomtatott betűkkel kitölteni) Iskola Név.. Cím.. Irányítószám Város... Tanuló Vezetéknév Keresztnév. Osztály Olaszul tanul Igen Nem Születési idő...

8 Pályázat Hasznos iránymutatások a tanárok számára - Felhívni a diákok figyelmét a pályázatra, valamint a győztesek nyereményeire; - Felhívni a diákok figyelmét a határidőkre (a pályázat leadási határideje szeptember 30., a győztes nevének kihirdetése a XII. Olasz Nyelv Hetén, egy díjátadó ünnepség keretében); - Pontosítani a tanulók számára, hogy a jelentkezési lap és a szülői aláírás a versenyen való részvétel nélkülözhetetlen feltétele; - Lehetővé tenni a tanulók számára, hogy elolvassák a pályázatra vonatkozó részleteket és önállóan részt vegyenek azon, igény esetén segítséget nyújtani; - Minden osztályban összegyűjteni a kész munkákat. Előzetesen értékelni a műveket és osztályonként kiválasztani a legjobbnak ítélt munkát. A választást a csatolt űrlap alapján megindokolni szeptember 30-ig elküldeni az összes művet az Olasz Kultúrintézet címére (1088 Budapest, Bródy S. u. 8.); - Az értékeléshez és a legjobb mű kiválasztásához az alábbi kritériumokat kell figyelembe venni: 1. Helyesírás 2. Megfelelő nyelvtani szerkezetek 3. Megfelelő szintaxis 4. Íráskép és külalak 5. Egyéb (a tanár meglátása szerint). - A legjobbnak tartott művet az értékelőlappal együtt egy zárt borítékba tenni; - Összegyűjteni az osztályokból a többi munkát is (nem csak a kiválasztottat); - Minden művet egy nagy borítékba tenni, melyen a következőt kell feltüntetni Ciao! Beszéljünk olaszul? ; N.B. A pályázaton való részvétel mindenki számára elérhető és függ az osztályok oktatási elfoglaltságaitól.

9 Tanári űrlap védnökségével Pályázat ÉRTÉKELŐLAP A KIVÁLASZTOTT MŰHÖZ Iskola.. Osztály.. Olaszul tanul Igen Nem Tanuló neve Az osztály többi tagjához viszonyítva a fenti tanuló munkája kiemelkedik az alábbiak szerint: 1. A szöveg eredetisége jó kiváló 2. Helyesírás jó kiváló 3. Nyelvtani szerkezetek használata jó kiváló 4. Mondatalkotás jó kiváló 5. Külalak jó kiváló 6. Egyéb. Tanár: Dátum. Aláírás. Az Iskola pecsétje...

10 Pályázat A szülő (vagy törvényes képviselő) beleegyező nyilatkozata A kért adatokat kizárólag a zsűri és az Olasz Kultúrintézet használja és a pályázathoz nem kapcsolódó célból nem kerülnek harmadik fél birtokába. Amennyiben a tanuló munkája díjazásra kerül, a neve akkor jelenik meg az Interneten illetve sajtóközleményekben és cikkekben, ha a szülő (vagy törvényes képviselő) beleegyezését adja a nyilatkozat aláírásával. A zsűri csak azokat a munkákat veszi figyelembe, amelyeknél a szülő (vagy törvényes képviselő) a nyilatkozat aláírásával előzetesen beleegyezését adta. A tanuló műve, akár díjazott, akár nem, a szervező intézmény birtokába kerül és azt nem szolgáltatja vissza. A szervezők kizárólag oktatási és kulturális céllal használják a tanulók munkáit. A fentieket tudomásul vettem és beleegyezésemet adom, hogy gyermekem részt vegyen a pályázaton. Az anya (vagy törvényes képviselő) Vezetéknév Név. Aláírás Az apa (vagy törvényes képviselő) Vezetéknév Név. Aláírás., ,..

VEGYÉL RÉSZT A BARBER BATTLE BUDAPEST 2019 FODRÁSZVERSENYEN!

VEGYÉL RÉSZT A BARBER BATTLE BUDAPEST 2019 FODRÁSZVERSENYEN! VEGYÉL RÉSZT A BARBER BATTLE BUDAPEST 2019 FODRÁSZVERSENYEN! A versenyről A Barber Battle Budapest arra vállalkozik, hogy csatába hívja Magyarország legjobb barber-fodrász és hajtetováló szakembereit.

Részletesebben

Kreatív verseny fiataloknak. Az én világom. Versenyszabályzat

Kreatív verseny fiataloknak. Az én világom. Versenyszabályzat Kreatív verseny fiataloknak Az én világom Versenyszabályzat Az én világom címet viselő kreativitási verseny a Health, rights and choice for everyone elnevezésű projekt keretei között kerül meghirdetésre.

Részletesebben

A Dr. prof. Jordán Gyula Emlékverseny

A Dr. prof. Jordán Gyula Emlékverseny A Dr. prof. Jordán Gyula Emlékverseny esszéíró pályázatot hirdet! A pályázók egy 3000 szavas esszében mutathatják meg, hogy milyen ismeretekkel rendelkeznek Kelet-Ázsiáról és Tajvanról. A legjobb esszé

Részletesebben

RAJZOLJUNK SZABADON MEXIKÓRÓL, KEZDJÜK IS!

RAJZOLJUNK SZABADON MEXIKÓRÓL, KEZDJÜK IS! 1 Mexikó magában foglalja annak minden gazdagságát: az ország egész területén átívelő gyönyörű tájakat; a monumentális régészeti lelőhelyeket, amelyek összekötik az ott élőket a múltjukkal; óriási városokat

Részletesebben

Beíratás a 2016/2017. tanévre

Beíratás a 2016/2017. tanévre Beíratás a 2016/2017. tanévre A tanköteles korba lépő gyermekek beíratásának ideje a Budapest Főváros Kormányhivatala által meghatározottak szerint. A beíratáskor be kell mutatni: - a szülő, törvényes

Részletesebben

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni.

3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni. Az Én és a média rajz- és fotópályázat részvételi és játékszabályzata A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ (székhelye: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi

Részletesebben

Versenykiírás. Készítsd el te is videódat Arany Jánosról!

Versenykiírás. Készítsd el te is videódat Arany Jánosról! Versenykiírás Szereted Arany János műveit? Érdekesnek találod az életét? Izgat a filmkészítés? Szeretsz történeket (mozgó)képben vagy rajzban elmesélni? Készítsd el te is videódat Arany Jánosról! Az ARANYFESZT

Részletesebben

OBO VIDEÓPÁLYÁZAT. Pályázati kiírás és szabályzat

OBO VIDEÓPÁLYÁZAT. Pályázati kiírás és szabályzat OBO VIDEÓPÁLYÁZAT Pályázati kiírás és szabályzat Az OBO Bettermann Hungary Kft. videópályázatot hirdet A környezetvédelem menő! címmel a környező települések tanulói számára. A pályázat célja a fiatal

Részletesebben

VEGYÉL RÉSZT A BARBER BATTLE BUDAPEST FODRÁSZVERSENYEN!

VEGYÉL RÉSZT A BARBER BATTLE BUDAPEST FODRÁSZVERSENYEN! VEGYÉL RÉSZT A BARBER BATTLE BUDAPEST 2018. FODRÁSZVERSENYEN! A versenyről A Barber Battle Budapest arra vállalkozik, hogy csatába hívja Magyarország legjobb barber-fodrász és hajtetováló szakembereit.

Részletesebben

Magyar Tolkien Társaság Alapítva 2002-ben

Magyar Tolkien Társaság Alapítva 2002-ben Tündék Törpök Emberek A Magyar Tolkien Társaság 2014. január 4-én J. R. R. Tolkien, a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve, 122. születésnapja

Részletesebben

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család egy kivételes karrier a 17. században

Részletesebben

A LEGO Hungária Kft. által szervezett LEGO DUPLO Mutasd a legszebb mosolyod! nyereményjáték hivatalos játékszabályzata.

A LEGO Hungária Kft. által szervezett LEGO DUPLO Mutasd a legszebb mosolyod! nyereményjáték hivatalos játékszabályzata. A LEGO Hungária Kft. által szervezett LEGO DUPLO Mutasd a legszebb mosolyod! nyereményjáték hivatalos játékszabályzata. 1, Az akció szervezője A LEGO Hungária Kft. (Székhelye 1023 Budapest, Lajos u. 28-32.)

Részletesebben

Játék az egész világ (On joue sur la terre) fotópályázat szabályzata

Játék az egész világ (On joue sur la terre) fotópályázat szabályzata Játék az egész világ (On joue sur la terre) fotópályázat szabályzata 1: szervezés és a verseny dátumai (magyar nyelvű kivonat) A párizsi Fondation Alliance française (székhely: 101 Boulevard Raspail 75006

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

A pályázati anyagokat postán vagy futárral lehet elküldeni az alábbi címre:

A pályázati anyagokat postán vagy futárral lehet elküldeni az alábbi címre: Az FCC Környezetvédelmi Pályázatán való részvételhez töltsd ki a lapot és írd alá, azután küldd az összes kiegészítő dokumentációval együtt (nyomtatva és csatolva) az alábbi címre. Kiegészítő dokumentációt

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban az Európai

Részletesebben

pályázati űrlap 1. pályázó adatai 2. pályázó intézmény bemutatása intézmény neve címe kapcsolattartó neve telefonszáma e-mail címe igazgató neve

pályázati űrlap 1. pályázó adatai 2. pályázó intézmény bemutatása intézmény neve címe kapcsolattartó neve telefonszáma e-mail címe igazgató neve 1. pályázó adatai pályázati űrlap intézmény neve címe kapcsolattartó neve telefonszáma e-mail címe igazgató neve 2. pályázó intézmény bemutatása település bemutatása (hány lakossal rendelkezik az adott

Részletesebben

VEGYÉL RÉSZT A BARBER BATTLE BUDAPEST FODRÁSZVERSENYEN!

VEGYÉL RÉSZT A BARBER BATTLE BUDAPEST FODRÁSZVERSENYEN! VEGYÉL RÉSZT A BARBER BATTLE BUDAPEST 2017. FODRÁSZVERSENYEN! A versenyről A Barber Battle Budapest arra vállalkozik, hogy csatába hívja Magyarország legjobb barber-fodrász és hajtetováló szakembereit.

Részletesebben

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Az ösztöndíj célja és tartalma A 2014-15 évi ösztöndíjhoz hasonlóan a 2015-16 tanévre kiírt

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT Videó-, és fotópályázat kiírásához

PÁLYÁZATI ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT Videó-, és fotópályázat kiírásához PÁLYÁZATI ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT Videó-, és fotópályázat kiírásához Tartalomjegyzék 1. Általános tudnivalók: 2 2. Pályázati feltételek és kategóriák: 2 2.1. Videó pályázat 2 2.2. Fotó pályázat 2 3. Pályázat

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Környezetvédelmi versenyt hirdetünk az Építőipari TISZK tanulóinak Környezetvédelem a művészet szemével címmel

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Környezetvédelmi versenyt hirdetünk az Építőipari TISZK tanulóinak Környezetvédelem a művészet szemével címmel A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Környezetvédelmi versenyt hirdetünk az Építőipari TISZK tanulóinak Környezetvédelem a művészet szemével címmel A tanulóknak a környezet tiszteletére, a környezetvédelem

Részletesebben

Kőbánya az én városom címmel.

Kőbánya az én városom címmel. Kőbánya az én városom P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ és a Szülőföld Könyvkiadó (továbbiakban: Kiíró)

Részletesebben

PÁLYÁZATI ŰRLAP (diák)

PÁLYÁZATI ŰRLAP (diák) Pályázati iktatószám:..-.. Alapítvány tölti ki! PÁLYÁZATI ŰRLAP (diák) MILYEN KATEGÓRIÁ(K)BAN PÁLYÁZIK? irodalom zene általános iskolai tanulmányok közép- és felsőfokú tanulmányok tanulmányi ösztöndíj

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP Új Jelentkezés 2009-2010-es tanév

JELENTKEZÉSI LAP Új Jelentkezés 2009-2010-es tanév Ösztöndíj Megújítása, 2009-2010-es tanév Roma Memorial - Felsőoktatási Ösztöndíj Program JELENTKEZÉSI LAP Új Jelentkezés 2009-2010-es tanév Ország kódja Ne töltse ki! Ezt a részt az iroda tölti ki!! Korábbi

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban

Részletesebben

ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT DUNAÚJVÁROSI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM OM 030180 BESZÁMOLÓ 2012-2015. Gipsz Jakab 11. B 2015. május 28.

ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT DUNAÚJVÁROSI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM OM 030180 BESZÁMOLÓ 2012-2015. Gipsz Jakab 11. B 2015. május 28. ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT DUNAÚJVÁROSI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM OM 030180 BESZÁMOLÓ 2012-2015 Gipsz Jakab 11. B 2015. május 28. KEDVES 11. B-SEK! A BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEI A beszámolónak

Részletesebben

Pályázati felhívás. A jövő magad vagy. A pályázat célja: tehetséges középiskolás diákok tanulmányainak támogatása

Pályázati felhívás. A jövő magad vagy. A pályázat célja: tehetséges középiskolás diákok tanulmányainak támogatása Pályázati felhívás A Dr. Verestóy Attila Alapítvány pályázatot hirdet Hargita megyei középiskolás diákok tanulmányainak támogatására a 2018-2019-es tanévre A jövő magad vagy A pályázat célja: tehetséges

Részletesebben

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ Ösztöndíj kiíró A Kis Példaképünk Ösztöndíjat az EFOP-1.5.2.-16-2017-00029 Egységben a jövőnk Humán szolgáltatások fejlesztése a Sármellék térségében elnevezésű projekt keretében

Részletesebben

Pályázati kiírás. Báró Kisteleki Lévay Henrik mellszobrának megtervezésére és kivitelezésére

Pályázati kiírás. Báró Kisteleki Lévay Henrik mellszobrának megtervezésére és kivitelezésére Pályázati kiírás Báró Kisteleki Lévay Henrik mellszobrának megtervezésére és kivitelezésére Szobor elhelyezése: Győrújbarát, Baráthegy, Barátság park (Pannónia Barátság park) 1. Kiíró: CIG Pannónia EMABIT

Részletesebben

SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET, KAMARAÉNEK KATEGÓRIA HELYI FORDULÓ Nyomtatott betűkkel (olvashatóan) kérjük kitölteni!

SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET, KAMARAÉNEK KATEGÓRIA HELYI FORDULÓ Nyomtatott betűkkel (olvashatóan) kérjük kitölteni! JELENTKEZÉSI LAP A KÖZÉPISKOLÁSOK V. ZENEI VERSENYÉRE SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET, KAMARAÉNEK KATEGÓRIA HELYI FORDULÓ Nyomtatott betűkkel (olvashatóan) kérjük kitölteni! A nevező iskola adatai: Neve:.. Címe:...

Részletesebben

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati anyag feltöltése.,

Részletesebben

ELŐZETES JELENTKEZÉSI LAP

ELŐZETES JELENTKEZÉSI LAP ELŐZETES JELENTKEZÉSI LAP a KLIK Budapest XV. Tankerületének általános iskoláiba Alulírott... kérem, hogy a 2016/2017. tanévtől gyermekem elhelyezését a... Általános Iskolában* a... osztályban szíveskedjék

Részletesebben

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ Ösztöndíj kiíró A Kis Példaképünk Ösztöndíjat az EFOP-1.5.2.-16-2017-00029 Egységben a jövőnk Humán szolgáltatások fejlesztése a Sármellék térségében elnevezésű projekt keretében

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Oktatási Hivatal B U D A P E S T I P E D A G Ó G I A I O K T A T Á S I K Ö Z P O N T 1088 Budapest, Vas u. 8. Telefon: (+36 1) 374-2161 Honlap: www.oktatas.hu E-mail: POKBudapest@oh.gov.hu VERSENYKIÍRÁS

Részletesebben

Mi az, hogy Chachipe (Diák)?

Mi az, hogy Chachipe (Diák)? Mi az, hogy Chachipe (Diák)? Ha 12 25 év közötti fiatal vagy, akkor a Chachipe (Diák) Neked szól! A Chachipe szó roma nyelven azt jelenti, hogy igazság és valóság, de az utóbbi években jog értelemben is

Részletesebben

Kisbolygó-látogatások

Kisbolygó-látogatások Kisbolygó-látogatások A Magyar Asztronautikai Társaság űrkutatási diákpályázata 1. A pályázat meghirdetői A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal együttműködve,

Részletesebben

K O N F E R E N C I A F E L H Í V Á S

K O N F E R E N C I A F E L H Í V Á S K O N F E R E N C I A F E L H Í V Á S A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) örömmel értesíti a doktorandusz hallgatókat, doktorjelölteket, fiatal kutatókat, mesterszakos hallgatókat, hogy 2018-ban

Részletesebben

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában Magyar Vidékakadémia második sorozata Konferencia a helyi termékekről Mórahalom, 2011. február 24. A Magyar Kézműves Remek cím szerepe

Részletesebben

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati

Részletesebben

Tüskevár nap. Szacsvay László. Az érdeklődő diákok jelentkezhetnek a Tüskevár országos pályázataira:

Tüskevár nap. Szacsvay László. Az érdeklődő diákok jelentkezhetnek a Tüskevár országos pályázataira: Tüskevár nap Hamarosan vetítik a mozikban Fekete István örökbecsű történetét, a Tüskevárt. Újjáéledt nemzeti kincsünk hiánypótló alkotás. Az új feldolgozás friss képekben mesél a természet szeretetéről

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2015.(III.25) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2015.(III.25) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2015.(III.25) önkormányzati határozata a 2015. évi lakossági internet-hozzáférés és használat támogatása pályázat kiírásáról A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Részletesebben

PÁLYÁZATI NYOMTATÁNY Kelemen Éva Alapítvány Pályázati felhívás 2016/2017-es tanév 2. félév

PÁLYÁZATI NYOMTATÁNY Kelemen Éva Alapítvány Pályázati felhívás 2016/2017-es tanév 2. félév PÁLYÁZATI NYOMTATÁNY Kelemen Éva Alapítvány Pályázati felhívás 2016/2017-es tanév 2. félév A pályázatban csak a megfelelő igazolásokkal ellátott, pontosan és olvashatóan kitöltött űrlapok vehetnek részt.

Részletesebben

Grafikai Szemle I. Székelyföldi Grafikai Biennále

Grafikai Szemle I. Székelyföldi Grafikai Biennále Grafikai Szemle I. Székelyföldi Grafikai Biennále Kiírás és jelentkezési lap Hargita, Kovászna és Maros Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központja és a Művelődési

Részletesebben

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League VERSENYFELHÍVÁS Az EBC*L Champions League Immár hatodik éve kerül megrendezésre az EBC*L (Egységes Európai Gazdasági Oklevél) versenye, melyen minden évben sok száz résztvevő méri össze gazdasági tudását.

Részletesebben

2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1. A pályázat kiírója Név: Zarnócz András Alapítvány Székhely: 6000 Kecskemét, Budai utca 29. Nyilvántartási szám: Pk. 60225/2006., Kecskeméti Törvényszék Adószám: 18369779103

Részletesebben

Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat

Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat Legyél te is ott, ahol a jövőt megálmodják! Tudósíts egyenesen az első sorból és mutasd be a TEDx Danubia Cafe 2011-es előadásait!

Részletesebben

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázat jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván

Részletesebben

Pályázati kiírás. Rajzodat a kitöltött jelentkezési lappal együtt küldd el postán vagy juttasd el személyesen az Őrzők Alapítványnak!

Pályázati kiírás. Rajzodat a kitöltött jelentkezési lappal együtt küldd el postán vagy juttasd el személyesen az Őrzők Alapítványnak! Pályázati kiírás Egy kórterem is lehet MENŐ! Rajzold meg a legszuperebb kórházi szobát a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek! Rajzpályázat 6-9 és 10-14 éveseknek (Beérkezési határidő: 2013. október

Részletesebben

IRODALOM ELSŐ FELADATLAP

IRODALOM ELSŐ FELADATLAP IRODALOM ELSŐ FELADATLAP I.RÉSZ 1. Keressetek minél több szinonimát a TAVASZ szóra. Használd segítségül a Szinonima Szótárt és az Értelmező szótárt az interneten! Kikelet, nyárelő, újjáéledés, megújulás,

Részletesebben

Pályázati adatlap. Rotary Mosonmagyaróvár Tanulmányi Támogatás 2017.év. Foglalkozás:

Pályázati adatlap. Rotary Mosonmagyaróvár Tanulmányi Támogatás 2017.év. Foglalkozás: Pályázati adatlap Rotary Mosonmagyaróvár Tanulmányi Támogatás 2017.év 1. A pályázó adatai 1.1 A pályázatot benyújtó személyi adatai: Anyja leánykori neve: Levelezési cím: Email cím (ha van): Születési

Részletesebben

Tervezz játékot! Lehet logikai, kártya, táblás, akár szerepjáték. játékhoz egyedi kiegészítő. Szelfi fotópályázat diákoknak

Tervezz játékot! Lehet logikai, kártya, táblás, akár szerepjáték. játékhoz egyedi kiegészítő. Szelfi fotópályázat diákoknak PÁLYÁZAT A homoludens.hu Egyesület célja, hogy minél többen ismerjék meg a hagyományos társasjátékozás örömét. Pályázhatnak XIII. kerületi lakosok és a kerületben élő és/vagy tanuló diákok. Részletes információ:

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Munkavédelmi

Részletesebben

KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG

KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG 1 A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk. Kazinczy KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2012/2013. 2 Helyzetelemzés Munkaközösségünkhöz 22 kerületi iskola magyar munkaközössége tartozik:

Részletesebben

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) pályázatot hirdet a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, a Finn Köztársaság Oktatási Minisztériuma,

Részletesebben

ADATLAP a Nemzeti Tehetség program

ADATLAP a Nemzeti Tehetség program Regisztrációs szám:... Pályázat kiírói töltik ki! ADATLAP a Nemzeti Tehetség program Ady Endre-ösztöndíj a külhoni magyar nyelvű oktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű

Részletesebben

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről.

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. A Junior Internet projekt honlapja magyar nyelven a következő címen érhető el: http://www.juniorinternet.hu

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Pályázók köre: A versenyre pályázhat bármilyen Magyarországon bejegyzett cég, illetve magánszemélyek is beadhatnak nevezéseket.

VERSENYKIÍRÁS. Pályázók köre: A versenyre pályázhat bármilyen Magyarországon bejegyzett cég, illetve magánszemélyek is beadhatnak nevezéseket. VERSENYKIÍRÁS Nevezési határidő: 2015. május 29. Pályázók köre: A versenyre pályázhat bármilyen Magyarországon bejegyzett cég, illetve magánszemélyek is beadhatnak nevezéseket. Nevezési feltételek: A versenyre

Részletesebben

Wings Spreaders ösztöndíj-program szabályai. I. Általános rendelkezések. II. Az Ösztöndíj elbírálási szabályai

Wings Spreaders ösztöndíj-program szabályai. I. Általános rendelkezések. II. Az Ösztöndíj elbírálási szabályai Wings Spreaders ösztöndíj-program szabályai Második éved mottója: Humanations 2011/2012-es tanulmányi év I. Általános rendelkezések 1. Az ösztöndíj-program célja a CSR filozófia és a jelen gazdasági világban

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP. AJÁNLATKÉRŐ: Európai Közösségek Bírósága. *Kérjük figyelmesen olvassa át a célnyelve szerinti ajánlati felhívás szövegét.

JELENTKEZÉSI LAP. AJÁNLATKÉRŐ: Európai Közösségek Bírósága. *Kérjük figyelmesen olvassa át a célnyelve szerinti ajánlati felhívás szövegét. JELENTKEZÉSI LAP TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS SZOLGÁLTATÁSOK KÖZBESZERZÉSÉRE: Jogi szövegeknek az Európai Unió egyes hivatalos nyelveiről magyar nyelvre történő fordítására irányuló keretszerződések megkötése (2005)

Részletesebben

2017. Kitöltési útmutató

2017. Kitöltési útmutató Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere (KIFIR) JELENTKEZÉSI LAP a 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumokba egyénileg jelentkezők, és a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem

Részletesebben

Á R V E R É S I H I R D E T M É N Y INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE

Á R V E R É S I H I R D E T M É N Y INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE Á R V E R É S I H I R D E T M É N Y INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE A Tiszaújváros Polgármesteri Hivatala értékesítésre meghirdeti az önkormányzat tulajdonában lévő alábbi tehermentes ingatlanokat: Helyrajzi

Részletesebben

Film Up! Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet!

Film Up! Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet! Film Up! Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet! Filmpályázati felhívás PhD- és MSc/MA-hallgatók számára Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja

Részletesebben

Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 22. szám 2013. október 28. Hallgatók számára

Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 22. szám 2013. október 28. Hallgatók számára Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 22. szám 2013. október 28. Hallgatók számára Tisztelt Olvasó! A Pályázati Hírlevél célja, hogy heti rendszerességgel összegyűjtse a Magyarországon és nemzetközi viszonylatokban

Részletesebben

1/B. melléklet a 2/2015. (II.25.) önkormányzati rendelethez

1/B. melléklet a 2/2015. (II.25.) önkormányzati rendelethez 1/B. melléklet a 2/2015. (II.25.) önkormányzati rendelethez Pályázati kiírás középfokú oktatásban résztvevők pénzbeli támogatásként nyújtott tanulmányi ösztöndíjához Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ADATLAP a Nemzeti Tehetség program

ADATLAP a Nemzeti Tehetség program Regisztrációs szám:. Pályázat kiírói töltik ki! ADATLAP a Nemzeti Tehetség program Ady Endre-ösztöndíj a külhoni magyar nyelvű oktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű

Részletesebben

A díjazással egybekötött pályázatverseny szervezési és lebonyolítási szabályzata

A díjazással egybekötött pályázatverseny szervezési és lebonyolítási szabályzata A díjazással egybekötött pályázatverseny szervezési és lebonyolítási szabályzata 1. ÁLTALÁNOS ADATOK 1.1. A három park (Moldova, Hangya, Jegenyesor) rendezésére kiírt, díjazással egybekötött verseny kezdeményezője

Részletesebben

A pályázat célja A fenntarthatósági témákra nyitott, és azokat rendszeresen feldolgozó újságírók motiválása.

A pályázat célja A fenntarthatósági témákra nyitott, és azokat rendszeresen feldolgozó újságírók motiválása. hello holnap! Sajtódíj Pályázati felhívás A pályázat kiírója A Magyar Telekom Nyrt. és a Magyar Telekom hello holnap! mozgalom kezdeményezésére alakult Fenntarthatósági Média Klub tagjai (Magyar Telekom,

Részletesebben

Mindenki energiája számít! Te mit teszel, hogy jobb legyen ez a világ?

Mindenki energiája számít! Te mit teszel, hogy jobb legyen ez a világ? Mindenki energiája számít! Te mit teszel, hogy jobb legyen ez a világ? Pályázati felhívás Az E.ON energiavállalat alkotói pályázati felhívása 3-14 éves gyermekek számára Mindenki energiája számít! Te mit

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A STOPLI Sportegyesület nyílt pályázatot hirdet az Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére. A STOPLI Sportegyesület az Én megcsinálom 2018 ösztöndíjat azon 10-21 év közötti fiataloknak

Részletesebben

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek:

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek: MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ A PÁLYÁZATI KIÍRÁSA Általános rendelkezések: 1. Pályázat célja támogatni azon kiemelkedő művészeti tevékenységet végző hallgatókat, akik munkájukkal öregbítik a Nyugat magyarországi

Részletesebben

Pályázati felhívás. Jelentkezési lap letöltése. Az Oláh-Gumiszervíz Kft. ötletpályázatot ír ki egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak

Pályázati felhívás. Jelentkezési lap letöltése. Az Oláh-Gumiszervíz Kft. ötletpályázatot ír ki egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak Pályázati felhívás Jelentkezési lap letöltése Az Oláh-Gumiszervíz Kft. ötletpályázatot ír ki egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak a hulladékká vált autóabroncsok alternatív hasznosítási lehetőségeinek

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A weboldalakat, más néven honlapokat azért készítik, hogy egy személyt, vagy szervezetet, például egy alapítványt, megtaláljanak

Részletesebben

ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT. a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről

ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT. a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről A Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési

Részletesebben

Korábbi Új Ciklus. Log-in # Ösztöndíj elızmény. Kérünk minden kért anyagot 4 példányban benyújtani: az eredetit és 3 fénymásolt példányt!

Korábbi Új Ciklus. Log-in # Ösztöndíj elızmény. Kérünk minden kért anyagot 4 példányban benyújtani: az eredetit és 3 fénymásolt példányt! Ne töltse ki! Ezt a részt az iroda tölti ki! Roma Memorial - Felsıoktatási Ösztöndíj Program JELENTKEZÉSI LAP Ország kódja Korábbi Új Ciklus Log-in # Ösztöndíj elızmény Ajánlólevél Tanulmányi átlag igazolás

Részletesebben

BARTÓK BÉLA ZONGORAVERSENY

BARTÓK BÉLA ZONGORAVERSENY www.konservatorium.steiermark.at www.belabartok.at 5. NEMZETKÖZI BARTÓK BÉLA ZONGORAVERSENY 2017 NOVEMBER 14. 19. GRÁC GRÀCBAN A STÀJERORSZÀGI JOHANN-JOSEPH-FUX- KONZERVATÒRIUMBAN 2017 NOVEMBER 14. 19.

Részletesebben

NYILATKOZAT 1-8. osztályos nappali rendszerű általános iskolai ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez

NYILATKOZAT 1-8. osztályos nappali rendszerű általános iskolai ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez NYILATKOZAT 1-8. osztályos nappali rendszerű általános iskolai ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez 3. számú melléklet Iskola neve: Alulírott... (születési név:...,

Részletesebben

Versenykiírás. A pályázás menete:

Versenykiírás. A pályázás menete: Versenykiírás A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület orosz-magyar mesemondó versenyt hirdet minden olyan hazai és határon túli általános iskola számára, ahol tanítják az orosz nyelvet,

Részletesebben

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Rajzverseny óvodásoknak 2011-ben is A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Ilyen volt ilyen lett... Egy spontán rajz, aztán mese a környezettudatos házról, és jöhet a világmegváltó alkotás.

Részletesebben

Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home

Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home 1 1. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK 1.1. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA, LEBONYOLÍTÓJA A Mediterrán Kerámia Kft. és az Art in Home művészei nyílt pályázatot hirdetnek

Részletesebben

Iktatási szám:.. Polgármesteri Ösztöndíj Pályázati Űrlap szakiskolai és szakközépiskolai tanulók részére. Név: Születési hely, idő: Anyja neve:

Iktatási szám:.. Polgármesteri Ösztöndíj Pályázati Űrlap szakiskolai és szakközépiskolai tanulók részére. Név: Születési hely, idő: Anyja neve: Iktatási szám:.. Polgármesteri Ösztöndíj Pályázati Űrlap szakiskolai és szakközépiskolai tanulók részére Személyes leadási határidő: Postára adási határidő: Postázási cím: Hallgatói adatok Minden sor kitöltése

Részletesebben

KIÍRÁS

KIÍRÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A S/ALON BUDAPEST LAKÁSTREND KIÁLLÍTÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A 2019. SZEPTEMBER 20-22. KÖZÖTT MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ KIÁLLÍTÁSON ÖNÁLLÓ TERVEZŐI ENTERIŐRBEN VALÓ MEGJELENÉSRE. 2 A PÁLYÁZAT

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2014/2015-ös tanévre. Q.E.D. Bajzások a Bajzásokért tanulmányi ösztöndíjra

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2014/2015-ös tanévre. Q.E.D. Bajzások a Bajzásokért tanulmányi ösztöndíjra PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2014/2015-ös tanévre Q.E.D. Bajzások a Bajzásokért tanulmányi ösztöndíjra A Q.E.D. Bajzások a Bajzásokért alapítvány pályázatot hirdet tanulmányi ösztöndíjra az alábbiak szerint: 1.

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben Rajzpályázat általános és középiskolások, valamint speciális intézmények szervezetek részére. Az Egri Törvényszék (székhely:

Részletesebben

A GONDOLATOK ÉRTÉKE. az Irodalmi Rádió folyamatos pénzjutalmazású pályázata 2009.

A GONDOLATOK ÉRTÉKE. az Irodalmi Rádió folyamatos pénzjutalmazású pályázata 2009. A GONDOLATOK ÉRTÉKE az Irodalmi Rádió folyamatos pénzjutalmazású pályázata 2009. Egyetlen verssel vagy rövidprózával akár 100.000 Ft készpénzt is nyerhet! Továbbá lehetőséget kap az Irodalmi Rádió hangzó-

Részletesebben

Pályázati felhívás. Bécsi Egyetemen létesített vendégtanári pozíció betöltésére

Pályázati felhívás. Bécsi Egyetemen létesített vendégtanári pozíció betöltésére Pályázati felhívás Bécsi Egyetemen létesített vendégtanári pozíció betöltésére A külgazdasági és külügyminiszter (a továbbiakban: miniszter) a Bécsi Egyetem és a Balassi Intézet között létrejött BBI-1056/2003.

Részletesebben

Sportpályázat. Pályázat leadás határideje: október 11. ( kedd ) 15 óra Hely: ÓE KANDÓ Kar, HTI 1084 Budapest, Tavaszmező u. 17. C ép. 501.

Sportpályázat. Pályázat leadás határideje: október 11. ( kedd ) 15 óra Hely: ÓE KANDÓ Kar, HTI 1084 Budapest, Tavaszmező u. 17. C ép. 501. Sportpályázat Az Óbudai Egyetem a pályázatot hirdet, amivel az egyetem segítséget nyújtana a hallgatói sporttevékenységekhez, valamint támogatná a sportrendezvények, versenyek rendezését, különös tekintettel

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA

JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA Általános rész A felvételi eljárásban részt vevő tanuló tetszőleges számú Jelentkezési lapot állíthat ki. Egy Jelentkezési

Részletesebben

Kötelező mű: Gustav Holst: First Suite in Eb for Military Band, Edited by Colin Matthews (Boosey & Hawkes Company)

Kötelező mű: Gustav Holst: First Suite in Eb for Military Band, Edited by Colin Matthews (Boosey & Hawkes Company) WASBE - Kelet-Európa Nemzetközi Fúvószenekari Versenye BEGA FEST 4th INTERNATIONAL WIND ORCHESTRA COMPETITION 2015. 06. 19-20-21. Nagybecskerek, Szerbia A Fúvószenekarok és Együttesek WASBE- Tagszervezet

Részletesebben

RAJK LÁSZLÓ SZAKKOLLÉGIUM

RAJK LÁSZLÓ SZAKKOLLÉGIUM FELVÉTELI KÉRDŐÍV RAJK LÁSZLÓ SZAKKOLLÉGIUM 2013 Kedves Jelentkező! A Rajk László Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben, aminek kitöltése az első lépés ahhoz, hogy a kollégium tagjává válj.

Részletesebben

50 ÉV JUBILEUMI A.S.D. ENS VENEZIA

50 ÉV JUBILEUMI A.S.D. ENS VENEZIA 50 ÉV JUBILEUMI A.S.D. ENS VENEZIA 2012. JÚLIUS 5. (csütörtök) - 6. (péntek) - 7. (szombat) ************** Hely: MINIGOLF OLMO Via Brescia, 9 36051 CREAZZO (VI) Olaszország Telefon és Fax: +39 0444 522033

Részletesebben

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

Kedves Szülők! Kedves Diákok! Kedves Szülők! Kedves Diákok! Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy az alapfokú művészetoktatásban hogyan lehet tanulói jogviszonyt létesíteni, valamint arról, hogy a hatályos jogszabályok

Részletesebben

LÁJK SULI - A Tökéletes Iskola Találd ki. Hozd létre. Oszd meg.

LÁJK SULI - A Tökéletes Iskola Találd ki. Hozd létre. Oszd meg. LÁJK SULI - A Tökéletes Iskola Találd ki. Hozd létre. Oszd meg. Szeretnéd te eldönteni, hogy mit tanulj? Szeretnél főzés/szex/pénzügy órát? Szeretnéd, ha felnőttként kezelnének a tanárok? Szeretnéd, ha

Részletesebben

Szeretem, mert Vasból van

Szeretem, mert Vasból van VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. Vas megyei Általános Iskolák részére Tárgy: Versenykiírás Iktatószám: 2-45/2013 Székhelyén Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Tisztelt Pedagógusok!

Részletesebben

a 2018/2019. tanévre a Kerületi tehetséges tanulók támogatásához

a 2018/2019. tanévre a Kerületi tehetséges tanulók támogatásához PÁLYÁZATI ŰRLAP a 2018/2019. tanévre a Kerületi tehetséges tanulók támogatásához I. A tanuló adatai: II./1. II./2. III. 1. A tanuló neve: 2. Lakcíme: 3. Születési hely: idő: év hó nap 4. Személyi igazolvány

Részletesebben

BARTÓK BÉLA ZONGORAVERSENY

BARTÓK BÉLA ZONGORAVERSENY www.konservatorium.steiermark.at www.belabartok.at 6. NEMZETKÖZI BARTÓK BÉLA ZONGORAVERSENY 2019 NOVEMBER 11. 17. GRÁC GRÀCBAN A STÀJERORSZÀGI JOHANN-JOSEPH-FUX- KONZERVATÒRIUMBAN 2019 NOVEMBER 11. 17.

Részletesebben

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere

Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere Középfokú Intézmények Felvételi Információs Rendszere JELENTKEZÉSI LAP A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumokba egyénileg jelentkezők, és a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő,

Részletesebben

Óravázlat. Az óra menete. Most mutasd meg! című játék. A következő foglalkozások eljátszása, kitalálása a cél:

Óravázlat. Az óra menete. Most mutasd meg! című játék. A következő foglalkozások eljátszása, kitalálása a cél: Óravázlat Tantárgy: Erkölcstan Évfolyam: 5. Tematikai egység: A mindenséget kutató ember Az óra témája: Tudósaink, művészeink (példaképeink) Az óra célja és feladata: A művészek, tudósok munkájának feltárása

Részletesebben

TakkART KösszMűvészeti pályázat

TakkART KösszMűvészeti pályázat TakkART KösszMűvészeti pályázat Pályázati kiírás Az ember itt kevés a szeretetre Elég, ha hálás legbelűl ezért-azért; egyszóval mindenért Valójában két szó, mit ismerek, bűn és imádság két szavát. Az egyik

Részletesebben

NYILATKOZAT A GYERMEK TÖRVÉNYES KÉPVISELETÉRŐL

NYILATKOZAT A GYERMEK TÖRVÉNYES KÉPVISELETÉRŐL NYILATKOZAT A GYERMEK TÖRVÉNYES KÉPVISELETÉRŐL (A nyilatkozat releváns részeit nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni, valamint a megfelelő részt egyértelműen aláhúzni!) Alulírott(ak) jogi felelősségem(ünk)

Részletesebben