Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group 2010.03.02. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN"

Átírás

1 Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL Möbius: ne csüggedjünk, van mit a tejbe aprítani :51 HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN olyan ország, amit kiemelt. Kína és Brazília után most Indián volt a sor, utóbbi tőzsde 2009 például bekerült a 10 legjobban teljesítő tőzsde közé. Mark Möbius, a Templeton feltörekvő piaci guruja szerint India emelkedhet ki a vezető fejlődő országok közül, legalább is a részvénypiac alakulását illetően. A guru szerint a közeljövőben sokat javulhat a gazdasági környezet, többek között a befektetőknek az is jó hírt jelenthet, hogy a 16 éves csúcsokat döntő költségvetési hiányt úgy faraghatja le a kormány, hogy az nem jár nagyobb növekedési áldozattal. A Templeton 34 milliárd dolláros feltörekvő piaci portfóliójáért felelős guruja, Mark Möbius újra a címlapokra került, most a BusinessWeek tolmácsolásában azt találta mondani, hogy India emelkedhet ki a BRIC országok közül, a részvénypiac felülteljesítése pedig tovább folytatódhat, ahogy letisztulnak a gazdasági kilátások. A Templeton feltörekvő piaci portfóliójának nagyobb része BRIC országokban van befektetve, korábban Möbius rendre kiállt a vezető országok mellett, hónaprólhónapra pedig mindig volt egy Ebben az évben eddig közel 5 százalékos leértékelődést láthattunk, azonban Möbius szerint a fundamentumok rohamos javulása várható a következő hónapokban. Egyrészt az szól az ország mellett, hogy a kormány sokkal jobban meg tud birkózni a válság támasztotta rendkívüli helyzettel, miközben az sem elhanyagolható szempont, hogy Amerikával és Európával szemben a vállalatok többségének egészséges a mérlege, erős a cash flow termelő képessége. A legfrissebb feldolgozóipari adat is ezt erősíti meg, a kibocsátás ugyanis februárban másfél éves csúcsra emelkedett. A részvénypiacok számára pedig kedvező fejlemény, hogy a kormány a múlt héten komoly költségvetési hiány lefaragást jelentett be, miközben ezzel párhuzamosan tovább folytatják az állami keresletélénkítést, főként infrastruktúra fejlesztés keretében. Az indiai pénzügyminiszter, Pranab Mukherjee szerint a gazdasági növekedés belátható időn belül elérheti a 10 százalékot. Indiát már régen várom a GDP csúcs versenybe. Kína után sokat segítene a világ baján ha India lenne a világ gazdaság egyik motorja.

2 IMF: a növekedési kilátások jobbak, mint korábban hittük :56 A válságból való kilábalás a vártnál gyorsabb, ám mindez csak általában igaz, hiszen földrészenként, országonként és régiónként igen nagy eltérések mutatkoznak - olvasható a Nemzetközi Valutaalap friss elemzésében. Míg a fejlett országok a gazdaságélénkítő intézkedéseknek és a készletállományban bekövetkezett kedvező elmozdulásoknak, addig a feltörekvő országok az erős belföldi keresletnek és a magas nyersanyagáraknak köszönhetik vártnál jobb teljesítményüket. Vegyes kép a G20-on belül Nem elég, hogy földrészenként és térségenként óriási eltérések vannak, egységes kép felmutatására még a világ 20 legjelentősebb gazdasági nagyhatalmát tömörítő G20-ak sem képesek: az eddig napvilágot látott adatok arra utalnak, hogy a fejlett országoknak lassabban, a fejletleneknek pedig gyorsabban sikerül kilábalniuk a válságból. A Nemzetközi Valutaalap jelenlegi prognózisa szerint globális szinten idén 4, jövőre pedig 4.3 százalékos (az októberi World Economic Outlookban szereplő értékeknél 0.75, illetve 0.1 százalékponttal magasabb) lehet a növekedés. A legnagyobb kockázatot a magas hiány jelenti A költségvetési pálya fenntarthatóságát övező aggodalmak továbbra is igen nagyok, aminek az állampapírhozam-emelkedés nem az egyedüli kedvezőtlen velejárója, a nagyfokú bizonytalanság miatt ugyanis a háztartások és a vállalkozások drágábban juthatnak hitelhez. Megoldásra váró problémák még mindenhol vannak Tekintettel arra, hogy a G20-ak csoportján belül a tagországok többségének gazdasági fundamentumai továbbra is igen gyengék, a gazdaságélénkítésnek még nem szabad véget vetni - véli a Nemzetközi Valutaalap. A válságkezelő intézkedések azonban önmagukban nem elegendők (nem képesek megteremteni a tartós növekedés alapjait), ezért további intézkedések kellenek (ide értve a pénzügyi rendszer reformját és a kockázatvállalási szabályok felülvizsgálatát). Lassan elérkezik az idő a kilépési stratégiák bevetésére Az IMF szakértői szerint a döntéshozóknak lassan el kell dönteniük, hogy mikor és milyen kilépési stratégiákat kívánnak alkalmazni. Az időzítés persze elsősorban az aktuális gazdasági fejleményektől függ. Ami a legfontosabb, hogy a költségvetési egyensúlyt minél előbb meg kell teremteni. BIG Hírlevél jobbak mint hittük ki hitte az optimisták vagy a pesszimisták? Mert egy ilkyen elemzés nem tud egzaktul egyértelmű lenni. A lényeg, hogy előre nézzenek a döntés hozók és az újabb problémák megoldására törekedjenek. Mint például a magas állami adóság és államháztartási hiány.

3 Megelőzik a Bajnai-féle gyed -szigort! Sorra születnek a Ratkó-dédunokák A Pénzcentrum.hu a gyedre és a gyesre vonatkozó jogszabály módosítás közzétételét követően azt harangozta be, hogy Ratkó-dédunokákat szülhet a Gyurcsány-gyed. Ezúttal a kormányfőváltás kapcsán átkeresztelt intézkedés előzetes hatásait vizsgáljuk azon keresztül, hogy az idei év első hónapjában hány gyermek született. Nem egészen két hónap múlva megérkeznek az első "Bajnai-babák", vagyis azok a kicsik, akikkel édesanyjuk már nem maradhat otthon 3 évig. Ratkó-dédunokákat szülhet a Gyurcsány-gyed! Az 1950-es évek első felének egészségügyi minisztere, Ratkó Anna után Ratkó-gyerekeknek nevezték az abortusztilalom és a gyermektelenségi adó 1956-os eltörléséig született generációt. Talán az ötvenes évek népességpolitikájának köszönhetően a 70-es évek második felében született Ratkóunokák munkaerőpiacra lépésének tudható be, hogy még nem csuklott össze a magyar nyugdíjrendszer. A gyermekvállalás helyett többségében a karriert választó korosztály számára a Gyurcsány-kormány gyed-re vonatkozó szigorításának május elsején történő bevezetéséig rendelkezésre álló időszak elegendőnek bizonyulhat a Ratkó-dédunokák megérkezésére. BIG Hírlevél Tudom, hogy most sokan ugranának a torkomnak, de én is luxusnak tartom a 3 éves otthoni gyerek nevelést. Persze ezt gazdaságilag mondom csak én is, viszont mint kétszeres apuka látom az előnyeit is. De a tény az tény. A világon nem sok hely van ahol ilyen sokáig otthon lehet az anyuka. Az USAban pl. 6 hónap és kész. 11 hónappal ezelőtti előrejelzésünkben az állt, hogy az 50-es évek abortusztilalmát bevezető egészségügyi miniszterről Ratkó-gyerekenek nevezett korosztály unokái a gyesre és a gyedre vonatkozó szigorítások következtében előbb érkezhetnek.

4 BIG Hírlevél Rekord leütés: egymillió dollár egy képregényért! Egymillió dollárért (197 millió forint) cserélt gazdát a piros köpenyes hősről, Supermanről szóló képregény első száma, amely eredetileg 10 centet kóstált még 1938-ban. Az eladó egy New York-i magánszemély volt, aki igen becses képregénygyűjteménnyel rendelkezik. Az Action Comics első számából öszszesen mintegy 100 másolat létezik a világon, melyek közül mindössze kettőt tekintenek igazán értékes példánynak - ebből az egyik cserélt gazdát hétfőn. Mekkora mázli, hogy valamelyik ős elrejtette. Javaslom, hogy mindenki nézzen körül a padláson, pincében, - hátha előkerül valami értékes. És ne dobjunk ki semmit, még jó lehet az unokáknak. Az Action Comics képregény 1938-as első száma eredetileg 10 centbe került, hétfőn azonban egy magántulajdonos 1 millió dollárért adta el egy nevét elhallgató magánszemélynek. Az amerikai online aukciós oldal, a Comic Connect társtulajdonosa szerint ez a kiadás volt a "képregények Szent Grálja". A mostani aukciós ár megdöntötte a korábbi legmagasabb, 317 ezer dolláros árat, amit 2009-ben realizáltak egy árverésen - írja a BBC. Igaz, a képregény csak egy másolat volt, azonban kitűnő minőségű és állapotú. A leütésre percekkel azután sor került, hogy az árverés megkezdődött.

5 BIG Hírlevél Garantáltan alacsony hozam? Az elmúlt években a garantált alapok igen keresettek voltak a lakossági ügyfelek körében. Kritikusaik szerint azonban mostanra kiderült, hogy ezek a termékek alig vagy egyáltalán nem jobbak a bankbetéteknél, míg a konstrukció mellett érvelők szerint a garantált alapok bizonyították, hogy válság idején is meg tudják őrizni ügyfeleik pénzét - írta a Népszabadság. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) tavalyi tanulmányából kiderül, hogy a garantált alapok népszerűsége az elért hozamokat figyelembe véve igencsak megkérdőjelezhető. A PSZÁF az első fél év végi adatokat vizsgálva arra jutott, hogy azok a befektetők, akik akkor vették volna ki megtakarításaikat, az esetek döntő többségében csupán a betett pénzüket kapták volna vissza és egy minimális hozamot a három évre. Azon alapoknál, melyek nem garantáltak vagy ígértek semmilyen minimális hozamot a tőke megóvása mellett, az opciós struktúra futamidő alatti rossz teljesítménye miatt az ügyfelek mindössze a befektetett tőkét kapták volna meg - ami az elmúlt három év inflációjával is számolva azt jelenti, hogy reálértéken még csökkent is a megtakarításuk. (Június végén a forgalomban lévő 163 garantált alapból csupán harminc tudott felmutatni pozitív teljesítményt, utóbbiakból pedig mindössze tizenkettőnél haladta meg a tíz százalékot az opciós struktúrán elért, három évre számolt átlaghozam.) Ám nem sokkal jobb a helyzet azoknál a konstrukcióknál sem, melyeknél garantáltak valamekkora minimumhozamot. A felügyelet adatai szerint a biztosra ígért nyereség százalék között volt három évre, miközben 2009 elején több olyan akciós betét is volt, amely 13 százalék körüli vagy azt meghaladó éves kamatot kínált. A garantált minimális hozamot azonban a nem akciós bankbetétekkel is könynyen el lehetett volna érni. A kamatadó bevezetésének negyedévében az átlagos éven belüli kamatszint 6,01 százalék volt, s bár a kamatok folyamatosan emelkedtek az elmúlt három évben, ha csak azzal számolunk, hogy valaki mindig hat százalékon újította meg betéteit, akkor is - kamatos kamattal számolva - több mint 19 százalékos hozamot kaphatott volna ugyanezen időszak alatt. Nem szabad bedőlni! Mindig vizsgáljuk meg a befektetési lehetőséget. Hozam, idő és kockázat szerint. Nem árt ha hasonlítjuk a különböző lehetőségeket e szerint. Lapozzon.

6 BIG Hírlevél Voltak ugyan kivételek, amikor egyegy konstrukció átlagon felüli magas hozamot ért el, a nyereség azonban többnyire messze volt attól, amelynek ígéretével a forgalmazók annak idején becsalogatták az ügyfeleket. Az alapok többsége csak a minimális hozamot tudta teljesíteni (már ahol volt erre ígéret), ami azt jelenti, hogy a bankbetéteknél kevesebbet hoztak ügyfeleiknek. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének interneten elérhető legfrissebb hozamkimutatásait vizsgálva azt látjuk, hogy a helyzet érdemben azóta sem változott. A garantált alapok éves átlagos hozama az elmúlt egy évre 8,79, két évre 4,23, míg három évre visszatekintve pedig már mindössze 3,94 szálalék. Mindez pedig valóban azt jelenti, hogy a legtöbb esetben a tőke védelmén felül csupán egy nagyon minimális hozam keletkezik a garantált alapok szektorában.

7 A cikkeket a portfolio.hu Index, MTI és a HVG írásaiból válogattuk A bejegyzések a szerzők személyes véleményét, nem a cégek álláspontját tükrözik, és semmilyen formában nem minősülnek befektetési ajánlatnak. A szeretet tökéletes plasztikai sebész. Vavyan Fable Big Investment Group 1118 Budapest, Budaörsi út

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból..

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból.. Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2009. február.10. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN AMIKOR AZT GONDOLOD, HOGY MÁR MINDEN LEHETİSÉGET KIMERÍTETTÉL, MÉG MINDIG VAN LEGALÁBB EGY. T.A.EDISON Úgy változik a hangulat,

Részletesebben

Befektetési hírlevél. 2013/9. szám

Befektetési hírlevél. 2013/9. szám Befektetési hírlevél 2013/9. szám Befektetési hírlevél 2013/9.szám PIACI ÖSSZEFOGLALÓ Infláció (október): 0,9% Euró árfolyam: 298,07 Ft Svájci frank árfolyam: 241,8 Ft Amerikai dollár árfolyam: 221,68

Részletesebben

Monitor. Alpha. Quantis. Olaj: csúszós pálya 2015-re

Monitor. Alpha. Quantis. Olaj: csúszós pálya 2015-re I/2015 Quantis Alpha BEFEKTETÉSI ELEMZÉS Monitor QUANTIS Alpha felügyeleti engedélyszáma: H-EN-III-1037/2012. első embere, mégpedig készpénzben. Az asszony azonban inkább a társaságban birtokolt részesedéséhez

Részletesebben

TakarékInvest Magazin

TakarékInvest Magazin TakarékInvest Magazin 2009. augusztus az igazi értékpapír Makrogazdasági összefoglaló 2. oldal Nyerő Kombináció Kötvény 4. oldal Takarék Alapkezelő hírei 6. oldal Pilotprojekt Rajkán 8. oldal A hazai pálya

Részletesebben

ERSTE GLOBÁLIS RÉSZVÉNY ALAPOK ALAPJA. 2011. éves jelentése

ERSTE GLOBÁLIS RÉSZVÉNY ALAPOK ALAPJA. 2011. éves jelentése Az ERSTE GLOBÁLIS RÉSZVÉNY ALAPOK ALAPJA 1. Az Erste Globális Részvény Alapok Alapja (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Globális Részvény Alapok Alapja Az Alap rövidített elnevezése

Részletesebben

Bizonytalan külső környezet, stagnáló magyar gazdaság

Bizonytalan külső környezet, stagnáló magyar gazdaság Makrogazdasági elemzés 212. tavasz Bizonytalan külső környezet, stagnáló magyar gazdaság A Magyar Fejlesztési Bank makrogazdasági elemzése Vezető közgazdász: Gém Erzsébet Készítette: Gém Erzsébet Mikesy

Részletesebben

Proof. Ingatlanpiaci elemzés 2009 január. Készítette: Molnár Tamás

Proof. Ingatlanpiaci elemzés 2009 január. Készítette: Molnár Tamás Ingatlanpiaci elemzés 2009 január Készítette: Molnár Tamás 6000 Kecskemét, Irinyi u. 17. Tel.: (00-36-76) 497-658, 497-659, Fax: 418-850 E-mail: empire@empireingatlan.hu Tartalomjegyzék Magyarország főbb

Részletesebben

Vállalkozói Hírlevél 12. TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 A Munkáért!

Vállalkozói Hírlevél 12. TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 A Munkáért! Vállalkozói Hírlevél 12. TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 A Munkáért! Tartalom Az Európai Unió versenyképességének gyenge pontjai...3 MNB: a versenyszférában az átlagkereset idén 3,5 százalékkal nő...6 Válság

Részletesebben

FOGYASZTÁSI HITELEK: NÖVEKVÕ ELADÓSODOTTSÁG?

FOGYASZTÁSI HITELEK: NÖVEKVÕ ELADÓSODOTTSÁG? 2005. NEGYEDIK ÉVFOLYAM 1. SZÁM 1 DOBÁK PÉTER SÁGI JUDIT FOGYASZTÁSI HITELEK: NÖVEKVÕ ELADÓSODOTTSÁG? Napjainkban számos kritika éri a magyar háztartások pénzügyi tudatosságát. Leginkább a megtakarítások

Részletesebben

MAGYAR NÖVEKEDÉSI TERV

MAGYAR NÖVEKEDÉSI TERV MAGYAR NÖVEKEDÉSI TERV KONZULTÁCIÓS ANYAG 2011. december TARTALOM VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 1 Miért van szükség a Magyar Növekedési Tervre...1 Növekedési Tervek más országokban, és azok időbeli alakulása...1

Részletesebben

2015 / I. 2015 ELSŐ NEGYEDÉV

2015 / I. 2015 ELSŐ NEGYEDÉV 1 2015 ELSŐ NEGYEDÉV KÖSZÖNTŐ TISZTELT OLVASÓINK, KEDVES SZAKMABELIEK! 2015 első negyedévében már teljes meggyőződéssel mondhatjuk, hogy a lakáspiac növekvő pályára állt, véget értek a szűk esztendők,

Részletesebben

Negyedéves előrejelzés a magyar gazdaságra 2007 tavasz

Negyedéves előrejelzés a magyar gazdaságra 2007 tavasz 1 Negyedéves előrejelzés a magyar gazdaságra 27 tavasz Az elemzést készítették: Erdős Szabolcs, Gáspár Pál, Oszlay András (szerk.), Pellényi Gábor, Sass Magdolna Az elemzéshez használt adatbázis 27. április

Részletesebben

Beszámoló a 2009. IV. negyedéves és éves befektetési üzletmenetről az OTP Egészségpénztár részére 2010. január 15.

Beszámoló a 2009. IV. negyedéves és éves befektetési üzletmenetről az OTP Egészségpénztár részére 2010. január 15. Beszámoló a 2009. IV. negyedéves és éves befektetési üzletmenetről az OTP Egészségpénztár részére 2010. január 15. OTP Alapkezelő Zrt. 1 Tartalom 1. Összefoglaló... 3 2. Kötvénypiac... 4 2.1. Kötvénypiaci

Részletesebben

TakarékInvest Magazin

TakarékInvest Magazin TakarékInvest Magazin 2010. áprilisi szám az igazi értékpapír Makrogazdasági összefoglaló 2. oldal Faragja le adóját! 4. oldal Hozzuk létre befektetési portfóliónkat! 9. oldal Aktuális körkép a befektetési

Részletesebben

apró betűk helyett - amit a zártvégű tőkevédett és hozamvédett alapokról tudni érdemes

apró betűk helyett - amit a zártvégű tőkevédett és hozamvédett alapokról tudni érdemes apró betűk helyett - amit a zártvégű tőkevédett és hozamvédett alapokról tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan hirdetésekkel, levelekkel, amelyek néhány hasznos információt adnak az adott befektetési

Részletesebben

2 0 1 3 ÉVES JELENTÉS

2 0 1 3 ÉVES JELENTÉS 213 ÉVES JELENTÉS 2 1 3 ÉVES JELENTÉS TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK A TÁRSASÁG RÖVID BEMUTATÁSA PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓK AZ IGAZGATÓSÁG BESZÁMOLÓJA Jobban teljesítünk A világ jobban teljesít A Concorde

Részletesebben

A német gazdaság szerepe a magyar gazdaság teljesítményében:

A német gazdaság szerepe a magyar gazdaság teljesítményében: A német gazdaság szerepe a magyar gazdaság teljesítményében: A német gazdaság helyzete, jellemzői és kilátásai, és a magyar gazdaság növekedésére való hatásai Készült a Költségvetési Tanács Titkársága

Részletesebben

Konjunktúrajelentés. A DUIHK 21. Konjunktúra-felmérésének eredményei

Konjunktúrajelentés. A DUIHK 21. Konjunktúra-felmérésének eredményei Konjunktúrajelentés A DUIHK 21. Konjunktúra-felmérésének eredményei www.duihk.hu Köszönetet mondunk közreműködésükért a válaszadó vállalatoknak valamint más uniós tagországok magyarországi kereskedelmi

Részletesebben

Makro egyensúly és gazdasági növekedés

Makro egyensúly és gazdasági növekedés Makro egyensúly és gazdasági növekedés Macro Balance and Growth English Summary Kiadta a Central European Management Intelligence 2006 áprilisában Tartalom 1 EGY ÁTFOGÓ HELYZETÉRTÉKELÉS AKTUALITÁSA...

Részletesebben

Befektetési hírlevél. 2012 Február

Befektetési hírlevél. 2012 Február Befektetési hírlevél 2012 Február Befektetési hírlevél 2012 Február Infláció (december): 4,1% Euró árfolyam: 290,9 Ft Svájci frank árfolyam: 240,31 Ft Amerikai dollár árfolyam: 219,2 Ft Forint folyószámla

Részletesebben

Témaelemzés a hazai tőkevédett alapok szektoráról. 2013. május

Témaelemzés a hazai tőkevédett alapok szektoráról. 2013. május Témaelemzés a hazai tőkevédett alapok szektoráról 2013. május Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló... 3 1. Bevezetés és módszertan... 6 2. A tőkevédett alapok piaci szerkezete... 8 3. A tőkevédett alapok,

Részletesebben

UNIQA Befektetési hírlevél. 2015. január

UNIQA Befektetési hírlevél. 2015. január UNIQA Befektetési hírlevél 2015. január Aktuális trendek A januári barométer Tartalom Aktuális trendek 2 Tőkepiaci körkép 3 Vagyonkezelési stratégiák Menedzselt ok 5 Eszközalapjaink hozamai 8 KovácS LáSzLó,

Részletesebben

Meddig száguldhat a Wall Street? Befektetési hírlevél

Meddig száguldhat a Wall Street? Befektetési hírlevél Meddig száguldhat a Wall Street? Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS ÁPRILIS A vonat, amire érdemes lehet felszállni: Amerika Tipp: Globális fejlett piaci részvény eszközalap Kétféleképpen is kereshet amerikai

Részletesebben

Jelentés. az ország állapotáról. 2010 nyarán GAZDASÁGI TÉNYFELTÁRÓ BIZOTTSÁG

Jelentés. az ország állapotáról. 2010 nyarán GAZDASÁGI TÉNYFELTÁRÓ BIZOTTSÁG Jelentés az ország állapotáról 2010 nyarán GAZDASÁGI TÉNYFELTÁRÓ BIZOTTSÁG TARTALOM VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 4 TÁRSADALMI FOLYAMATOK 9 Kedvezőtlen demográfiai trendek 9 Számos akadály kedvezőtlenül hat a gyermekvállalásra

Részletesebben

Növekedési pályán marad a gazdaság. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MGYOSZ csúcstalálkozóján (3-7. oldal)

Növekedési pályán marad a gazdaság. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MGYOSZ csúcstalálkozóján (3-7. oldal) MAGYAR GYÁRIPAR A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja Növekedési pályán marad a gazdaság Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MGYOSZ csúcstalálkozóján (3-7. oldal) Négy vélemény

Részletesebben

Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS

Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS Befektetési hírlevél 2015. MÁRCIUS A vonat, amire érdemes lehet felszállni: Oroszország Tipp: Auróra délkelet- és kelet-európai részvény eszközalap Bár Oroszországra, amely évtizedeken keresztül bezzegország

Részletesebben

JeLenTés AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 2011. december

JeLenTés AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 2011. december JeLenTés AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 2011. december JeLenTés AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 2011. december Kiadja: Magyar Nemzeti Bank Fe le lõs ki adó: dr. Simon András 1850 Budapest, Szabadság tér 8 9. www.mnb.hu

Részletesebben

Forintárfolyam, kamatszint és devizaalapú eladósodás

Forintárfolyam, kamatszint és devizaalapú eladósodás vita Közgazdasági Szemle, LVII. évf., 2010. október (847 867. o.) Forintárfolyam, kamatszint és devizaalapú eladósodás Az árfolyam szerepéről A tanulmány szerzője bemutatja, milyen tényezők vezettek a

Részletesebben

Óvatos bizakodás a vezérigazgatóknál. Dr. Vadász Péter társelnök egy felmérés tanulságairól (8-10. oldal)

Óvatos bizakodás a vezérigazgatóknál. Dr. Vadász Péter társelnök egy felmérés tanulságairól (8-10. oldal) MAGYAR GYÁRIPAR A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja Óvatos bizakodás a vezérigazgatóknál Dr. Vadász Péter társelnök egy felmérés tanulságairól (8-10. oldal) Hogyan lehet teljes a foglalkoztatás?

Részletesebben

Eszközalapok leírása. Eszközalapok leírása 2011

Eszközalapok leírása. Eszközalapok leírása 2011 Eszközalapok leírása Eszközalapok leírása 2011 Az UNIQA Biztosító Zrt. eszközalapjai Egy jó befektetés megalapozza jövőnket, és segítséget nyújt céljaink megvalósításában. A kiadvány segítségével meg ismerkedhet

Részletesebben