Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató"

Átírás

1 Scroll Számlázás 3.0 verzió Kezelési Útmutató

2 Zeusoft - Scroll Számlázás 3.0 2

3 Zeusoft - Scroll Számlázás Tartalom TARTALOM... 3 BEVEZETŐ... 5 FŐ ABLAK... 6 A PROGRAM MENÜRENDSZERE TÖRZSADATOK... 8 PARTNER TÖRZS... 8 VÁMTARIFA SZÁMOK SZÁMLA BEÁLLÍTÁSA Számlát záró üzenet Fizetési emlékeztető és felszólítás KIMENŐ SZÁMLÁK ÚJ SZÁMLA A partner kiválasztása A számla elkészítése HELYESBÍTŐ SZÁMLA SZTORNÓZÁS KIEGYENLÍTÉS Kiegyenlítetlen számlák Kiegyenlítések javítása, törlése Kiegyenlítések nyomtatása LISTÁZÁS Listázott adatok Listaadatok nyomtatása Számla újranyomtatása Listázott számlák összesítése Listázott adatok exportálása CASH-FLOW FORGALMI ÖSSZESÍTÉS FELSZÓLÍTÁS Új felszólítás Felszólítások listázása Emlékeztető BEJÖVŐ SZÁMLÁK ÚJ SZÁMLA... 42

4 Zeusoft - Scroll Számlázás KIEGYENLÍTÉS LISTÁZÁS CASH-FLOW FORGALMI ÖSSZESÍTÉS PÉNZTÁR BEVÉTELI BIZONYLAT KIADÁSI BIZONYLAT LISTÁZÁS KERESÉS... 49

5 Zeusoft - Scroll Számlázás Bevezető A Scroll Számlázás a Zeus Soft Bt. által kifejlesztett, a 24/1995 (XI. 22) PM rendelet előírásainak megfelelő számlázó program, mely alkalmas a cég által kibocsátott számlák elkészítésére, nyilvántartására és különböző szempontok szerinti lekérdezésére. A számlák zárt rendszerben készülnek; a számlaszám szigorúan folytonos, a rögzített számlák módosítása, törlése nem lehetséges.

6 Zeusoft - Scroll Számlázás Fő ablak Elindítás után a jelszavas bejelentkező ablak lesz először látható: A jelszó helyes beírása után jutunk el a főablakhoz. Az ablakon lévő a menük segítségével könnyen elérhetőek a program szolgáltatásai, valamint beállítási lehetőségei. A program menürendszere Törzsadatok:

7 Zeusoft - Scroll Számlázás Kimenő számlák Bejövő számlák Pénztár

8 Zeusoft - Scroll Számlázás Törzsadatok Partner törzs A Partner törzs a program legfontosabb törzse. Valamennyi vevőnek, akinek számlát szeretnénk készíteni, szerepelnie kell a listán. (Bővebben lásd a 2.1 Partner kiválasztása pontnál.) A változtatásokat itt is az OK gombbal mentheti el vagy a MÉGSEM gomb megnyomásával vonhatja vissza. Új partnert az ÚJ PARTNER gombbal vihet fel. Tévesen felvitt partnert a TÖRLÉS gombbal távolíthatja el.

9 Zeusoft - Scroll Számlázás Egy céghez több nevet is fel lehet vinni. A rögzített adatokat a Nevek fülre kattintva nézheti meg: A céghez kapcsolódó újabb személy adatait az ÚJ NÉV megnyomása után vihet fel. A rögzített nevek között lehetősége van keresni is. Ehhez a KERESÉS gombot kell megnyomnia. A megjelenő ablak keresés mezőjébe írja be nevet, vagy annak egy részét, majd indítsa el a keresést. A program kilistázza az összes olyan személyt, akinek a nevében valahol megtalálható a megadott betűsor.

10 Zeusoft - Scroll Számlázás Vámtarifa számok E menüpontnál adhatja meg, hogy a számlázás során milyen vámtarifa számokat használ. Fontos, hogy a program az itt megadott ÁFA kulcsot fogja a számla tételeinél alkalmazni.

11 Zeusoft - Scroll Számlázás A listában a már felvitt tételeket láthatja, illetve módosíthatja. Új számot az ÚJ SOR gombot megnyomva vihet fel. A tévesen felvitt sort a Törlés gombbal távolíthatja el. Számla beállítása Számlát záró üzenet Mód van minden számla végén egy rövid szöveget elhelyezni (pl. késedelmi kamat kikötése, új telefonszámok, cím közlése, stb.) A Számla beállítása menüpontnál egy ún. alapértelmezett üzenetet adhat meg, amit a program minden új számla felvitelekor felajánl. Az itt megadott sorokat az adott számlákon egyedileg lehet aktualizálni, ha szükséges.

12 Zeusoft - Scroll Számlázás Fizetési emlékeztető és felszólítás A program segítségével lehetőség van fizetési felszólítás küldésére, valamint az elküldött levelek számontartására. A felszólítások (1., 2., 3.), valamint egy emlékeztető üzenet standard szövegének megadása is itt a Számla beállítása menüpont alatt történik. 1. Felszólítás:

13 Zeusoft - Scroll Számlázás Felszólítás 3. Felszólítás

14 Zeusoft - Scroll Számlázás emlékeztető: Mindenhol a levelet bevezető és befejező mondatokat lehet megadni, a tényleges levelet a program természetesen kiegészíti majd a megszólítással, valamint a kérdéses számlák adataival. Erről később bővebb leírás található.

15 Zeusoft - Scroll Számlázás Kimenő számlák Új számla Új számlát a Kimenő számlák főmenü Új számla pontjával készíthet. Először ki kell választania a vevőt, majd meg kell adnia számla főbb paramétereit. Végezetül fel kell vinnie a számla tételeit. A partner kiválasztása Új számla készítésekor az első lépés az vevő kiválasztása. Az Új számla választása után az alábbi ablak jelenik meg:

16 Zeusoft - Scroll Számlázás Az ablak bal oldalán a már rögzített cégek neveit látja, alfabetikus sorrendben. (A program ebben az esetben nem tesz különbséget a kis és NAGY betűk között.) A gyorsabb keresést a lista alján lévő fülek segíthetik: a fülre kattintva a lista az első, adott betűvel kezdődő névre ugrik. Az ablak jobb oldalán a céggel kapcsolatosan rögzített információkat láthatja: a cég nevét, címét, telefon és faxszámát, valamint a cég kapcsolattartójának nevét, illetve itt van hely a céghez kapcsolódó számlázási adatok megadására is. Ezek mellett az üzleti kapcsolat jellegére utalva beállítható, hogy a cég pl. megrendelő, alvállalkozó stb. Amennyiben a rögzített információk hiányosak vagy hibásak, a továbblépés előtt lehetősége van az adatok pontosítására. Ha kiválasztotta a partnert a listából, az OK gombbal léphet tovább. A MÉGSEM gomb megszakítja a számla létrehozását, és visszalép a fő képernyőhöz. Új partner felvitele Az ÚJ PARTNER gomb megnyomása után az alábbi ablak jelenik meg:

17 Zeusoft - Scroll Számlázás Az ablakon található mezők megegyeznek az előbbi ablakon találhatóakkal. Az ablak alján található megjegyzés mezőbe korlátlan hosszúságú szöveget írhat a céggel kapcsolatban (esetleg további telefonszámok, fizetési megállapodások, stb.). Kapcsolattartók neveinek és adatainak felvitele is itt egy ütemben megoldható az ÚJ NÉV gomb megnyomásával: A beírt adatokat az OK gomb megnyomásával tárolhatja el. A bevitt adatokat rögtön ill. a későbbiek során is bármikor módosíthatja, törölheti. Az OK gombbal a céget rögzíti a törzsadatokban, míg a MÉGSEM gombbal eldobja azokat. Mindkét gomb megnyomása után az előző ablakhoz tér vissza, ahol a partnerhez tartozó további adatokat adhat meg:

18 Zeusoft - Scroll Számlázás Számlázási adatok: Minden céghez megadható egy számlázási név és cím, amely a partner listában megjelenő névtől és címtől teljesen független. Beállítható a cégre nézve egyedi információként a fizetési mód, a fizetési határidő, bank számlaszám, adószám, egy cím, ahova a korábban említett es emlékeztetőt küldi.

19 Zeusoft - Scroll Számlázás Minden cég tetszőleges típusokba sorolható: Ezek a típusok az igényeknek megfelelően bővíthetők, ehhez a MÓDOSÍTÁS gombot kell megnyomni:

20 Zeusoft - Scroll Számlázás A számla elkészítése A vevő kiválasztása után a fő számlázó ablak jelenik meg. Itt tudja megadni, beállítani azokat az értékeket, amik a számlán megjelennek. (A következő számla számát a program automatikusan adja.) A számlázó ablak főbb részei Vevő adatainak beállítása: A program ezekben a mezőkben felajánlja a partnertörzsben felvitt adatokat. Amennyiben a számlázási név, cím ettől eltér, azt itt tudja módosítani. (A változtatások csak erre a számlára érvényesek.)

21 Zeusoft - Scroll Számlázás Ezen kívül itt adható meg a pénzegység is, alapvetően forint, de a deviza nemek listája szükség szerint bővíthető, ehhez a következő ablak jelenik meg: gombot kell megnyomni, melynek hatására a Módosítás: a táblázat módosítani kívánt cellájára kattintva átírható az árfolyam ill. a deviza megnevezése. Az idő helyére módosítás után automatikusan beíródik a napi dátum. Bővítés: az utolsó sorban Tab gombot kell megnyomni, ennek eredményeképpen egy új sor keletkezik. Az OK gombot megnyomva lehet visszatérni a számlázási ablakhoz. A devizanem kiválasztása után az árfolyam az előre beállított értéket veszi fel, de ez az adott számlára nézve átállítható. Számla paraméterei: Tipus: listázási, statisztikai jelentősége van; (előleg, rész, pót vagy helyesbítő számla), Kelt: a számla kelte (nem módosítható, automatikusan a mai dátum); Teljesítés: a teljesítés időpontja; Fizetés: a fizetés módja (készpénz, átutalás, utánvétel) és határideje. Számlaszám: amennyiben több számlaszáma van cégének, akkor ezen a helyen lehet azt megadni ill. beállítani, hogy az adott számlán melyik szám jelenjen meg. A gomb hatására előtűnő ablak ad lehetőséget új számlaszám felvitelére vagy meglévő módosítására.

22 Zeusoft - Scroll Számlázás Hivatkozás: Esetleges szállítólevelek, szerződések, stb. száma, leírása. Ha a számla közvetített szolgáltatást is tartalmaz, akkor ezt az információt egy kattintással jelezheti a gomb megnyomása révén. Megjegyzés Visszatérő megjegyzéseket sablonban is rögzítheti, így jelentősen lerövidülhet egy-egy számla kiállítása. A gombot megnyomva a megjelenő ablakon lehet új megjegyzést megadni ill. a korábbiakat szerkeszteni: Záró sorok:

23 Zeusoft - Scroll Számlázás A számla legvégén megjelenő rövid szöveg, üzenet. (Lásd. 1.3 Számla beállítása.) Az előzetes beállításon kívül itt is lehetőség van sablon mondatok felvitelére és eltárolására, ezzel mentesülve a visszatérő sorok újra és újra történő begépelésétől. A meglévő sablonok szerkesztésére ill. új felvitelére a gomb megnyomására megnyíló ablakban van hely. A megjelenő ablak megegyezik a megjegyzésnél előtűnővel, melynek fentebb látható a képe. A számla tételeinek felvitele, számla nyomtatása A számlázás során legnagyobb részben táskához köthető tételek kerülnek a számlára, ezért a táska adatok bevitelének megkönnyítésére a Táska felirat aktív szöveg, vagyis rá lehet kattintani, melynek a hatására a következő ablak jelenik meg: Az ablak felső részében mindazok a táskák láthatók, amelyek az adott céghez tartoznak. Egy-egy sort kijelölve az ablak középső és alsó részében megjelennek a Gyekes modulban bevitt számlázási adatok. Mind a főmezőkben rögzítettek, mind pedig az egyéb számlázási tételként felvitt összegek. A gyekes modulban is látható megjegyzés mezőn keresztül a gyekes akár üzenhet is a pénzügy munkatársnak az adott táskára vonatkozóan.

24 Zeusoft - Scroll Számlázás Ha megvan a keresett táska az OK gomb megnyomásával térhet vissza a számlázó ablakhoz, amely tétel részébe a program automatikusan beírja az előzőleg látott összegeket, minden beállított jellemzőjükkel együtt. A bemásolt adatok helyben a táblázatban is javíthatók (a számol oszlopok kivételével) a mezőre való rákattintással, majd az F2 billentyű megnyomásával, ill. a JAVÍTÁS gomb megnyomásával. Lehetőség van nem táskázott tétel számlázására is, ehhez a következő adatokat kell megadni: A termék, szolgáltatás megnevezése; Statisztikai (VTSZ, SZJ) száma: a legördülő listában azokat a számokat látja, amiket az 1.2 VTSZ menüpontban felvitt. Amennyiben a számla rögzítése során derül ki, hogy a listáról a szám hiányzik, akkor azt itt is felviheti: a VTSZ címke (aktív felirat) megnyomásával beléphet a vámtarifaszámok törzsébe (lásd. 1.2 VTSZ). Pld: a termék, szolgáltatás mennyisége; Me: mennyiségi egysége; Nettó: a termék, szolgáltatás nettó ÁFA nélküli egységára; A tétel rögzítéséhez nyomja meg a FELVESZ gombot. A már felvitt tételt a TÖRLÉS gombbal távolíthatja el. Az ENGEDMÉNY gomb megnyomásával a kijelölt sorban található tételről készít a program egy engedmény sort a megadott mértékben:

25 Zeusoft - Scroll Számlázás Ha minden tételt sikeresen felvitt a számlát nyomtatás előtt megtekintheti a MEGNÉZ gomb segítségével, sőt ki is lehet nyomtatni, de a számlára rákerül a!!!próba!!! felirat, így az számlaként nem használható: A számlázást az OK (mentés és nyomtatás), vagy MÉGSEM (eldobás és kilépés) gombbal fejezheti be.

26 Zeusoft - Scroll Számlázás Figyelem: az OK gomb megnyomása után a program a beállított példányszámban kinyomtatja a számlákat. Fontos, hogy a nyomtatás megkezdése előtt ellenőrizze a nyomtatót, mivel a számlákat már nem tudja újranyomtatni! Helyesbítő számla Ha esetlegesen tévesen nagyobb összegről készült egy számla, akkor annak rendezésére egyszerű megoldás, ha helyesbítő számlát állít ki, ezt a Helyesbítő számla menüpont alatt teheti meg: A számlaszám beírásával egyidejűleg a program megmutatja a számla főbb adatait, így ellenőrizhető, hogy valóban arról a számláról akar-e helyesbítő számlát írni. Ha igen, akkor OK gomb. Ennek hatására megjelenik a számlázáskor látott ablak, de minden felvitt tétel

27 Zeusoft - Scroll Számlázás mínusz előjellel szerepel, ezután már csak a megfelelő sorok meghagyása és a nem szükségesek törlése marad hátra, amely után nyomtatható a számla. Sztornózás Az elrontott, illetve el nem fogadott számlákat a Sztornózás menüpontban sztornózhatja. A számlaszám beírása után az ablak alsó részében a számla fejléc adatai ill. a végösszege lesz azonal látható, így ellenőrizheti a beírt számlaszám helyességét, amennyiben helyes a STORNÓ gomb megnyomásával léphet tovább a folyamatban:

28 Zeusoft - Scroll Számlázás A megjelenő ablakban a stronózás okát lehet megjelölni valamint, hogy a stornó számla teljesítése az eredetivel megegyezzen, vagy a mai dátum legyen. Az OK gombbal véglegesítheti a stornírozást. Ezután már csak a nyomtatás van hátra, melynek eredménye alább látható:

29 Zeusoft - Scroll Számlázás Kiegyenlítés A felvitt, átutalásos számlák kiegyenlítésének (banki átutalások) rögzítését a Kiegyenlítés menüpont alatt végezheti el. Először meg kell adnia a kiegyenlített számla számát, majd a beérkezett összeget. A számlaszám megadása után a program automatikusan felajánlja a tartozás összegét, amely természetesen módosítható. A kiegyenlítést az OK gombbal rögzítheti, melynek hatása rögtön követhető az összesítő számok megváltozásával. Kiegyenlítetlen számlák Amennyiben az átutaláson nem szerepel a számlaszám, akkor lekérheti a még nem kiegyenlített számlák listáját a KIEGYENLÍTETLEN SZÁMLÁK gomb megnyomásával:

30 Zeusoft - Scroll Számlázás Ezen az ablakon könnyen áttekintheti mely számlák várnak még kiegyenlítésre, valamint hogy mekkora összeggel, így még akkor is gyorsan megtalálható a kérdéses számlaszám, ha már korábban akár több részteljesítés is történt. Az Ok gomb megnyomásával térhet vissza az előző ablakhoz, ahol a kijelölt sor alapján a program automatikusan beállítja a számlaszámot. Kiegyenlítések javítása, törlése Az adott számla kiegyenlítéseit utólag javíthatja ill. akár törölheti is:

31 Zeusoft - Scroll Számlázás Kiegyenlítések nyomtatása A kiegyenlítetlen számlákról kimutatást is készíthet, ehhez elég a LISTÁZÁS gombot megnyomni, ahol első lépésben a listázandó időszakot kell beállítani: Listázás A rögzített számlákat különböző szempontok alapján listázhatja, összesítheti. Első lépésként a szűrési szempontokat kell beállítania.

32 Zeusoft - Scroll Számlázás A program több szempont alapján tud listázni. Ezeket a szempontokat tetszőlegesen választhatja ki (egyszerre akár többet is). A kiválasztáshoz a feltétel melletti Legyen kapcsolót be kell állítani. Az ablak alsó sorában a listázás sorrendjét lehet meghatározni: Listázott adatok A feltételek beállítása után nyomja meg az OK gombot. Ennek hatására megjelenik egy ablak (lásd alább), melynek a felső részében a találatok láthatók. A táblázatból az adott számla főbb adatai olvashatók le: számla kelte, teljesítése, fizetési határideje, a számla száma, a partner neve, akinek a számla ki lett állítva, a számla nettó, bruttó végösszege, az eddig befizett összeg, információs jelölése, valamint, hogy hány nap múlva jár le, vagy járt le a kijelölt számla.

33 Zeusoft - Scroll Számlázás A számla részletezése az ablak alsó részében jelenik meg: adatok (ez látható fent). Tételek: Kiegyenlítések:

34 Zeusoft - Scroll Számlázás Listaadatok nyomtatása Természetesen lehetőség van a találatok nyomtatóra küldésére, ehhez a LISTÁZÁS gombot kell megnyomni. A megjelenő ablakon kiválasztható, hogy milyen információk jelenjenek meg nyomtatásban, mennyire legyen részletes a kimutatás: Majd az Ok gombra kinyomtathatóvá válik a táblázat:

35 Zeusoft - Scroll Számlázás Számla újranyomtatása A program módot kínál arra, ha újra - ellenőrzésképpen - ki kell nyomtatni a számlát, ezzel a nyomtatással természetesen nem lehet újra 1. példányhoz jutni, mert a számlán alul a gép feltűnően ráírja, hogy Próba. Listázott számlák összesítése A megjelent számlák automatikus összesítésére az ÖSSZESEN gomb megnyomásával van lehetőség: Listázott adatok exportálása Előfordul, hogy a feltételek alapján kilistázott számlákat elektronikus úton kell eljutatni, akár a megrendelőhöz, akár cégen belüli kimutatásként esetleg a vezetéshez. Ebben segít ha megnyomja az EXPORT gombot, melynek eredményeképpen htm fájlba exportálja az adatokat a program, így már egyszerűen csatolható egy hez, megtekintése pedig bármely web böngészővel lehetséges.

36 Zeusoft - Scroll Számlázás Cash-Flow A várható bevételek gyors ellenőrzésére szolgál a Cash-Flow menüpont alatt elérhető funkció. Itt egy megadott naphoz képest a program összesíti a már rögzített számlák fizetési határideje, illetve az eddigi kiegyenlítések alapján esedékes befizetéseket, átutalásokat. Az egyes kategóriák a sor végén található gombbal ki is listázhatóak:

37 Zeusoft - Scroll Számlázás Az ablak funkciói és leírása megegyezik a Listázás menüpont alatt ismertettekkel Forgalmi összesítés Egyszerű módot ad a program a forgalmi adatok gyors áttekintésére. Ennek elérése érdekében a Forgalmi összesítés menüpontot kell választani, majd az idő intervallum beállítása után megjelenik az adott időszak bevételi és kiadási oldala:

38 Zeusoft - Scroll Számlázás Felszólítás Sajnos egy cég pénzügyi életének velejáró nem kívánatos része a kifizetetlen számlák kezelése, de ebben is segít a program. A Törzsadatok menüben a Számla beállítása menüpont alatt már volt szó arról, hogy lehetőség van a fizetési felszólítások személyre szabására, az ott beírt mondatok itt kerülnek felhasználásra. A menüpont alpontokat tartalmaz: Új felszólítás Ha szükségesség válik, akkor az Új felszólítás menüpontra kattintva jelölheti ki, mely cégeknek akar felszólítást küldeni:

39 Zeusoft - Scroll Számlázás A megjelenő ablakban csak azok a cégek látszanak, amelyeknek elmaradásuk van, ezek közül lehet kiválasztani az épp aktuálisat, a LEVELEK gomb hatására a program listaszerűen előhozza a kijelölt partnernek eddig elküldött leveleket:

40 Zeusoft - Scroll Számlázás Új levél összeállítását az ÚJ 1-3 LEVÉL gombok valamelyikének megnyomásával kezdeményezhet. A gomb megnyomás után megjelennek a kifizetetlen számlák, de még itt választhat, hogy mi jelenjen meg a levélben. A Ok gombra történő kattintásra előtűnik a nyomtatási kép:

41 Zeusoft - Scroll Számlázás A levél felső és alsó részében láthatja a törzsadatban előre bevitt levél kezdő és végző mondatokat, a kettő között pedig az előző ablakban nem törölt fizetetlen összegek szerepelnek, majd a zárósorok után a név és titulus látható. BEZÁRÁS gomb megnyomásával térhet vissza Új számla megírásához. Felszólítások listázása Ez a funkció megegyezik a fentebb röviden ismertetett LEVELEK gomb hatásával, azzal a különbséggel, hogy itt minden partnernek küldött leveleket látni. Emlékeztető Ennek a menüpontnak a segítségével a rendezetlen számlák állapotáról küldhet elektronikus levelet partnereinek. Ez egy egyszerű, nem tolakodó, de mégis tényszerű módszer a lejárt határidejű számlák kommunikálására a partnerek felé.

42 Zeusoft - Scroll Számlázás Bejövő számlák A Scroll Számlázó modullal nem csak a kimenő, de a bejövő szállítói számlákat is nyilván tudja tartani, akár legyen szó a termeléssel összefüggő, vagy egy hétköznapi közüzemi számláról. Új számla Bejövő számlák rögzítését is a partner kiválasztással kell kezdeni. Majd a kimenő számlához hasonló ablak jelenik meg: Az aktív Táska feliratra való kattintással lehet kilistázni, hogy az adott partner mely táskáknál vállalt szerepet a kivitelezésben. Ezt a program a Gyekes modulban kitöltött alvállalkozói levelek lekérdezésével tárja a felhasználó elé.

43 Zeusoft - Scroll Számlázás A megfelelő sor kijelölése után az OK gombbal lehet visszatérni a számla ablakhoz. A tévesen felvitt tételeket a JAVÍTÁS gomb megnyomásával módosíthatja, törölni pedig a TÖRLÉS gomb segítségével lehet. A bevitt információkat az OK gombbal lehet eltárolni. Kiegyenlítés Itt lehet felvinni, módosítani, törölni, lekérdezni az alvállalkozói számlák kiegyenlítéseit:

44 Zeusoft - Scroll Számlázás Az ablak középső részén látható táblázatban található az összes bejövő számla. A megjelenő számlák közötti keresést, szűrést az ablak felső részen lehet beállítani: Lehetőség van kód-, illetve számlaszám szerinti keresésre, vagy partner szerinti szűrésre, valamint beállítható a Csak kiegyenlítetlenek kapcsoló segítségével, hogy a táblázatban csak a még ki nem fizetett számlák felsorolása legyen látható. A kijelölt számlát módosítani, törölni a felső részen levő MÓDOSÍTÁS, TÖRLÉS gombok megnyomásával lehetséges. Az adott számla eddigi kiegyenlítései az ablak alsó részében jelennek meg. A megjelenített kiegyenlítéseket a mellette levő MÓDOSÍTÁS gomb megnyomásával lehet javítani. Új kiegyenlítést pedig az ÚJ ÁTUTALÁS gomb segítségével lehet felvinni: Az adott pillanatig felvitt kiegyenlítéseket a LISTÁZÁS gomb megnyomásával lehet lekérdezni, majd kinyomtatni, az időintervallum megadása után:

45 Zeusoft - Scroll Számlázás Listázás A bejövő számlák listázása kezelés szempontjából megegyezik a kimenő számlák alatt leírtakkal. Természetesen a megjelenő adatok eltérnek, mivel itt a bejövő számlák igény szerint szűrt listáját adja a program eredményül. Cash-Flow A várható kiadások gyors ellenőrzésére szolgál a Cash-Flow menüpont alatt elérhető funkció, a kimenő számlákhoz hasonlóan itt is egy megadott naphoz képest a program összesíti a már rögzített (bejövő) számlák fizetési határideje, illetve az eddigi kiegyenlítések alapján esedékes kötelezettségeket. Forgalmi összesítés Itt a bejövő számlákban található forgalmi összesítés működésében megegyezik a kimenő számlák alatt található azonos nevű menüpont funkciójával.

46 Zeusoft - Scroll Számlázás Pénztár Bevételi bizonylat Bevételi bizonylatok felvitele, hasonlóan a ki- ill bejövő számlák esetében a partner kiválasztásával kezdődik, majd az ezután megjelenő ablakban lehet megadni a bizonylat tételeit: Az ablakon van lehetőség a kiválasztott partner módosítására és a dátum beállítására. A visszatérő elnevezések bevitele leegyszerűsíthető, ha az aktív Megnevezés gombra kattintva felviszi azt törzsadatként, ezek után már a lenyílóban mindig megjelenik az adott tétel. Az érték beírása után a Felvesz gomb megnyomásával lesz bizonylati bejegyzéssé a beírt adat. A hibásan felvitt megnevezés vagy az összeg közvetlenül a táblázatban javítható, törölni pedig a TÖRLÉS gomb megnyomásával lehet. Ha minden adat rendben, akkor az OK gombra kattintva tárolhatja el a bizonylatot, mely befejező lépés során a gép automatikusan nyugtát is nyomtat, ha szükség van rá.

47 Zeusoft - Scroll Számlázás Kiadási bizonylat A kiadási bizonylatok rögzítése megegyezik a fentiekkel: A rögzítés után itt is automatikusan felajánlja a program nyugta nyomtatását.

48 Zeusoft - Scroll Számlázás Listázás A bevitt pénztár bizonylatok természetesen kinyomtathatók pénztárjelentés formájában. Az időintervallum megadása után eldönthető, hogy tételekkel, vagy azok nélkül kéri a jelentést: Tételes jelentés:

49 Zeusoft - Scroll Számlázás Csak összesítő, tételektől mentes lista: Keresés Előfordul, hogy a bevitt bizonylatok között visszamenőleg meg kell találni egy korábban rögzítetett, erre ad lehetőséget a Keresés menüpont alatt a program: Először a szűrési feltételeket kell beállítani: mód van partner, időszak, típus vagy a tétel megnevezése alapján történő szűrés beállítására. Fontos, hogy a feltételekből akár több is

50 Zeusoft - Scroll Számlázás beállítható, de akár egy akár több kritériumot fogalmaz meg, mindenképp a kívánt szempont LEGYEN kapcsolójának bekapcsolásával érvényesíthető. Az eredmény a következő ablakban jelenik meg: Az ablak felső részében a bizonylatok láthatók, alsó részében pedig az épp kijelölt bizonylat tételei tekinthetők át. A nyomtatás gomb segítségével újra kiprintelhető a bizonylat.

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

Értesítő modul. 1. Bevezetés Általános kimenő számla előleg kibocsátása Stornózás... 8

Értesítő modul. 1. Bevezetés Általános kimenő számla előleg kibocsátása Stornózás... 8 Értesítő modul 1. Bevezetés... 2 2. Általános kimenő számla előleg kibocsátása... 2 3. Stornózás... 8 1 1. Bevezetés 1. ábra Az Értesítő modul az Előleg bekérő értesítők központi kibocsátó helye. Ez a

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Számlázás kezelési leírás

Számlázás kezelési leírás PENTRO KFT. Adószám:13233712-2-14 Számlázás kezelési leírás Név: Számlázás Verzió: 014.010.001 Általános ismertetés A programot Windows programkörnyezetben lehet kezelni. A legfontosabb alapelvek a következők:

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Folyószámla kezelés modul

Folyószámla kezelés modul Folyószámla kezelés modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A főablakon található funkciók, és információk bemutatása... 3 2.1. Szűkítési feltételek... 3 2.2. Számlák rendezése... 6 2.3. Fizetési tételek / túlfizetési

Részletesebben

Általános kimenő számlázás modul

Általános kimenő számlázás modul Általános kimenő számlázás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Az Általános kimenő számlázás ablak menüpontjai... 3 2.1. Előjegyzés... 3 2.2. Szűrés... 5 2.3. Korábbi számla generálás... 5 2.4. Helyesbítés...

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér ki az a Windows operációs rendszer használatának

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra).

1. Bevezetés. összeállítása ( ) majd a Lekérdezés futtatása ( ) nyomógombot kell megnyomni (2. ábra). Áfa bevallás modul 1. Bevezetés... 2 2. Megjelenítés... 3 2.1. Áfában csak feladott... 3 2.2. Áfában nem csak feladott... 3 3. Normál ÁFA időszak... 3 3.1. ÁFA bevallás státuszok: Nyitás, zárás, törlés...

Részletesebben

Előlegszámla és végszámla készítése (Kapott előleg kezelése)

Előlegszámla és végszámla készítése (Kapott előleg kezelése) Előlegszámla és végszámla készítése (Kapott és Adott előleg kezelése) Kapott előleg (Kimenő előlegszámla) kezelés a RAXLA-D, RAXLA-S és RAXLA számlázó programban illetve a WIN-TAX rendszerben lehetséges.

Részletesebben

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére PENCART ZRT. Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 1. A számlázó program telepítése, regisztrálása, rendszerkövetelmények... 3 2. Funkciók

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv DokiRex.SQL Betegnyilvántartó szoftver (továbbiakban: program) Felhasználói kézikönyv Számlázás modul Kézikönyv és vonatkozó induló program verzió: [v16.1.xx] Az ahol az xx tetszőleges köztes alverzió

Részletesebben

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt.

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt. Banki utalás fájl segítségével a kiegyenlítendő szállítói számlák utalás állományának elkészítését teszi lehetővé a program. Banki utalás fájl készítésére csak a RAXLA program alkalmas. Banki utalás fájl

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Feladat kezelő modul

Feladat kezelő modul Feladat kezelő modul 1. Bevezetés... 2 2. Folyamat... 3 2.1. Feladatok küldése... 3 o Általános feladat küldése... 3 o Egy vagy több partneres CRM feladat küldése... 9 2.1. Feladatok megjelenése... 13

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek Partnerek modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Új partner felvitele... 4 3. Az új partner felvitele ablak és a kijelölt partner adatainak módosítása ablak menüpontjai 6 3.1. Kapcsolatok menüpont... 6 o Kedvezmények

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

MARSO Webáruház ismertető

MARSO Webáruház ismertető MARSO Webáruház ismertető Tartalom Bejelentkezés... 2 Új jelszó generálása... 3 Kezdőoldal... 4 Abroncs, felni keresés, rendelés összeállítása... 6 Kosár áttekintése képernyő... 9 Nyitott rendelések áttekintése...

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Automatikus feladatok modul

Automatikus feladatok modul Automatikus feladatok modul 1. Bevezetés... 2 2. Kijelölt feladat módosítása... 2 2.1. Adott feladathoz tartozó felhasználó(k) kiválasztása... 3 o Feladatkör esetén... 3 o Munkatárs esetén... 4 3. Feladat

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék 1. A dimsql.ini fájl beállítása... 3 2. Védelmi kódok megadása... 4

Részletesebben

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés... 5 Menü pontok használata... 6 1. Info... 6 2. Beállítások... 6 3. Számla kiállítása... 8 4. Karbantartás...

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 decemberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PRECÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez T22. Fizetési felszólítások 2009. október 12. Fizetési felszólítások készítése

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Tartalom 1 Pénzforgalmi ÁFA... 2 1.1 Pénzforgalmi ÁFA választásának beállítása...

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Folyószámlakezelés... 2 1.2. Általános kimenő számlázás... 4 1.3. Pénztár... 6 1.4. Bank import... 7 2. SZERVIZ... 7 2.1. Munkalap...

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2010. II. negyedév 2010. április Tartalom Elektronikus bank Határidős kötelezettségek lista változásai... 3 Bankbizonylatok

Részletesebben

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Az EnWizard Internetes megrendelő célja, hogy Ön komfortosan, korszerű eszközökkel és - nem utolsó sorban - környezetkímélő módon tudja hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1.

Felhasználói. kézikönyv. Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: március 1. Felhasználói kézikönyv Forint házipénztár rendszer Szerkesztés lezárásának ideje: 2015. március 1. I. Bevezető... 3 II. Házipénztár... 4 II.1 Kiadási bizonylat... 6 Bizonylatkészítés... 6 Újranyomtatás...

Részletesebben

Alkatrész értékesítés modul

Alkatrész értékesítés modul Alkatrész értékesítés modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Alkatrészböngésző... 3 2.1. Gyári alkatrészek... 4 2.2. Egyéb alkatrészek... 5 3. A Vevői alkatrész rendelés karbantartása ablak menüpontjai... 6 3.1.

Részletesebben

1. Bevezetés. 1. ábra

1. Bevezetés. 1. ábra Utókalkuláció modul 1. Bevezetés... 2 2. Paraméterezési lehetőségek... 3 2.1. Új és használt gépjármű beszerzés számlája... 5 2.2. Új és használt gépjármű eladás számlája... 6 2.3. Belső szerviz számla...

Részletesebben

Hírlevél. 2007. július. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2007. III. negyedév

Hírlevél. 2007. július. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2007. III. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2007. III. negyedév 2007. július Tartalomjegyzék 3. oldal: Készlet modul - Minimum-maximum készletfigyelés 6. oldal:

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás. Utolsó módosítás: 2014.08.30.

ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás. Utolsó módosítás: 2014.08.30. ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás Utolsó módosítás: 2014.08.30. 2. oldal Tartalomjegyzék 1. Számlázás...3 1.1. Dokumentum típusok...3 1.2. Dokumentum készítés...4

Részletesebben

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben:

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben: CobraConto.Net v0.36 verzió Újdonságok a CC-Net-ben: Számlakészítés Adószám A Program működése: A program automatikusan beemeli az adószámot a számlára, EU-s ügylet esetén az EU-s adószámot, ha nem talál

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

A Doki For Vets állatorvosi nyilvántartó software számlázó modul részletes felhasználói leírása

A Doki For Vets állatorvosi nyilvántartó software számlázó modul részletes felhasználói leírása A Doki For Vets állatorvosi nyilvántartó software számlázó modul részletes felhasználói leírása 1. Általános fogalomtár - A NAV megfelelőség biztosítása érdekében ez a dokumentum tartalmazza a Doki For

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra).

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra). Vegyes tételek 1. Bevezetés... 2 2. Vegyes tétel rögzítése... 3 2.1. 1 Tartozik-1 Követel főkönyvi szám... 5 2.2. Sok Tartozik 1 Követel vagy 1 Tartozik Sok Követel főkönyvi szám... 6 2.3. Sok Tartozik

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Pénztár 1 Pénztár bevétel. 11 Felvét bankból

Pénztár 1 Pénztár bevétel. 11 Felvét bankból Pénztár 1 Pénztár bevétel 11 Felvét bankból Ebben a menüpontban lehet rögzíteni a bankból felvett készpénzt. A képernyő felső részén megjelenik,hogy melyik pénztárban vagyunk. Pénztár váltás a 8-as menüpontban

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

Kézikönyv Kamat infosystem

Kézikönyv Kamat infosystem Kézikönyv Kamat infosystem Tartalomjegyzék 1 4 2 KAMAT INFOSYSTEM MEGNYITÁSA... 6 3 JEGYBANKI ALAPKAMAT RÖGZÍTÉSE... 12 4 KÉSEDELMI KAMATTERHELŐ LEVÉL SZÖVEGÉNEK KARBANTARTÁSA... 15 5 A KÉSEDELMES NYITOTT

Részletesebben

Pénzügy modul Folyószámla felhasználói leírása

Pénzügy modul Folyószámla felhasználói leírása Pénzügy modul Folyószámla felhasználói leírása 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...3 1.1 Vevői -és szállítói oldal jogosultság beállítása...4

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Számla karbantartó program leírás.

Számla karbantartó program leírás. Számla karbantartó program leírás. A számla program még hatékonyabb működéséhez vásárolja meg a bővített kiadású Naptár programot. Ebbe a verziójú Naptár programba van integrálva egy okos kis modul, ami

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER Köszönjük, hogy érdeklődik szoftverünk iránt! Engedje meg, hogy bemutassuk a rendszer működését. A rendszer kifejlesztésében

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben