Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató"

Átírás

1 Scroll Számlázás 3.0 verzió Kezelési Útmutató

2 Zeusoft - Scroll Számlázás 3.0 2

3 Zeusoft - Scroll Számlázás Tartalom TARTALOM... 3 BEVEZETŐ... 5 FŐ ABLAK... 6 A PROGRAM MENÜRENDSZERE TÖRZSADATOK... 8 PARTNER TÖRZS... 8 VÁMTARIFA SZÁMOK SZÁMLA BEÁLLÍTÁSA Számlát záró üzenet Fizetési emlékeztető és felszólítás KIMENŐ SZÁMLÁK ÚJ SZÁMLA A partner kiválasztása A számla elkészítése HELYESBÍTŐ SZÁMLA SZTORNÓZÁS KIEGYENLÍTÉS Kiegyenlítetlen számlák Kiegyenlítések javítása, törlése Kiegyenlítések nyomtatása LISTÁZÁS Listázott adatok Listaadatok nyomtatása Számla újranyomtatása Listázott számlák összesítése Listázott adatok exportálása CASH-FLOW FORGALMI ÖSSZESÍTÉS FELSZÓLÍTÁS Új felszólítás Felszólítások listázása Emlékeztető BEJÖVŐ SZÁMLÁK ÚJ SZÁMLA... 42

4 Zeusoft - Scroll Számlázás KIEGYENLÍTÉS LISTÁZÁS CASH-FLOW FORGALMI ÖSSZESÍTÉS PÉNZTÁR BEVÉTELI BIZONYLAT KIADÁSI BIZONYLAT LISTÁZÁS KERESÉS... 49

5 Zeusoft - Scroll Számlázás Bevezető A Scroll Számlázás a Zeus Soft Bt. által kifejlesztett, a 24/1995 (XI. 22) PM rendelet előírásainak megfelelő számlázó program, mely alkalmas a cég által kibocsátott számlák elkészítésére, nyilvántartására és különböző szempontok szerinti lekérdezésére. A számlák zárt rendszerben készülnek; a számlaszám szigorúan folytonos, a rögzített számlák módosítása, törlése nem lehetséges.

6 Zeusoft - Scroll Számlázás Fő ablak Elindítás után a jelszavas bejelentkező ablak lesz először látható: A jelszó helyes beírása után jutunk el a főablakhoz. Az ablakon lévő a menük segítségével könnyen elérhetőek a program szolgáltatásai, valamint beállítási lehetőségei. A program menürendszere Törzsadatok:

7 Zeusoft - Scroll Számlázás Kimenő számlák Bejövő számlák Pénztár

8 Zeusoft - Scroll Számlázás Törzsadatok Partner törzs A Partner törzs a program legfontosabb törzse. Valamennyi vevőnek, akinek számlát szeretnénk készíteni, szerepelnie kell a listán. (Bővebben lásd a 2.1 Partner kiválasztása pontnál.) A változtatásokat itt is az OK gombbal mentheti el vagy a MÉGSEM gomb megnyomásával vonhatja vissza. Új partnert az ÚJ PARTNER gombbal vihet fel. Tévesen felvitt partnert a TÖRLÉS gombbal távolíthatja el.

9 Zeusoft - Scroll Számlázás Egy céghez több nevet is fel lehet vinni. A rögzített adatokat a Nevek fülre kattintva nézheti meg: A céghez kapcsolódó újabb személy adatait az ÚJ NÉV megnyomása után vihet fel. A rögzített nevek között lehetősége van keresni is. Ehhez a KERESÉS gombot kell megnyomnia. A megjelenő ablak keresés mezőjébe írja be nevet, vagy annak egy részét, majd indítsa el a keresést. A program kilistázza az összes olyan személyt, akinek a nevében valahol megtalálható a megadott betűsor.

10 Zeusoft - Scroll Számlázás Vámtarifa számok E menüpontnál adhatja meg, hogy a számlázás során milyen vámtarifa számokat használ. Fontos, hogy a program az itt megadott ÁFA kulcsot fogja a számla tételeinél alkalmazni.

11 Zeusoft - Scroll Számlázás A listában a már felvitt tételeket láthatja, illetve módosíthatja. Új számot az ÚJ SOR gombot megnyomva vihet fel. A tévesen felvitt sort a Törlés gombbal távolíthatja el. Számla beállítása Számlát záró üzenet Mód van minden számla végén egy rövid szöveget elhelyezni (pl. késedelmi kamat kikötése, új telefonszámok, cím közlése, stb.) A Számla beállítása menüpontnál egy ún. alapértelmezett üzenetet adhat meg, amit a program minden új számla felvitelekor felajánl. Az itt megadott sorokat az adott számlákon egyedileg lehet aktualizálni, ha szükséges.

12 Zeusoft - Scroll Számlázás Fizetési emlékeztető és felszólítás A program segítségével lehetőség van fizetési felszólítás küldésére, valamint az elküldött levelek számontartására. A felszólítások (1., 2., 3.), valamint egy emlékeztető üzenet standard szövegének megadása is itt a Számla beállítása menüpont alatt történik. 1. Felszólítás:

13 Zeusoft - Scroll Számlázás Felszólítás 3. Felszólítás

14 Zeusoft - Scroll Számlázás emlékeztető: Mindenhol a levelet bevezető és befejező mondatokat lehet megadni, a tényleges levelet a program természetesen kiegészíti majd a megszólítással, valamint a kérdéses számlák adataival. Erről később bővebb leírás található.

15 Zeusoft - Scroll Számlázás Kimenő számlák Új számla Új számlát a Kimenő számlák főmenü Új számla pontjával készíthet. Először ki kell választania a vevőt, majd meg kell adnia számla főbb paramétereit. Végezetül fel kell vinnie a számla tételeit. A partner kiválasztása Új számla készítésekor az első lépés az vevő kiválasztása. Az Új számla választása után az alábbi ablak jelenik meg:

16 Zeusoft - Scroll Számlázás Az ablak bal oldalán a már rögzített cégek neveit látja, alfabetikus sorrendben. (A program ebben az esetben nem tesz különbséget a kis és NAGY betűk között.) A gyorsabb keresést a lista alján lévő fülek segíthetik: a fülre kattintva a lista az első, adott betűvel kezdődő névre ugrik. Az ablak jobb oldalán a céggel kapcsolatosan rögzített információkat láthatja: a cég nevét, címét, telefon és faxszámát, valamint a cég kapcsolattartójának nevét, illetve itt van hely a céghez kapcsolódó számlázási adatok megadására is. Ezek mellett az üzleti kapcsolat jellegére utalva beállítható, hogy a cég pl. megrendelő, alvállalkozó stb. Amennyiben a rögzített információk hiányosak vagy hibásak, a továbblépés előtt lehetősége van az adatok pontosítására. Ha kiválasztotta a partnert a listából, az OK gombbal léphet tovább. A MÉGSEM gomb megszakítja a számla létrehozását, és visszalép a fő képernyőhöz. Új partner felvitele Az ÚJ PARTNER gomb megnyomása után az alábbi ablak jelenik meg:

17 Zeusoft - Scroll Számlázás Az ablakon található mezők megegyeznek az előbbi ablakon találhatóakkal. Az ablak alján található megjegyzés mezőbe korlátlan hosszúságú szöveget írhat a céggel kapcsolatban (esetleg további telefonszámok, fizetési megállapodások, stb.). Kapcsolattartók neveinek és adatainak felvitele is itt egy ütemben megoldható az ÚJ NÉV gomb megnyomásával: A beírt adatokat az OK gomb megnyomásával tárolhatja el. A bevitt adatokat rögtön ill. a későbbiek során is bármikor módosíthatja, törölheti. Az OK gombbal a céget rögzíti a törzsadatokban, míg a MÉGSEM gombbal eldobja azokat. Mindkét gomb megnyomása után az előző ablakhoz tér vissza, ahol a partnerhez tartozó további adatokat adhat meg:

18 Zeusoft - Scroll Számlázás Számlázási adatok: Minden céghez megadható egy számlázási név és cím, amely a partner listában megjelenő névtől és címtől teljesen független. Beállítható a cégre nézve egyedi információként a fizetési mód, a fizetési határidő, bank számlaszám, adószám, egy cím, ahova a korábban említett es emlékeztetőt küldi.

19 Zeusoft - Scroll Számlázás Minden cég tetszőleges típusokba sorolható: Ezek a típusok az igényeknek megfelelően bővíthetők, ehhez a MÓDOSÍTÁS gombot kell megnyomni:

20 Zeusoft - Scroll Számlázás A számla elkészítése A vevő kiválasztása után a fő számlázó ablak jelenik meg. Itt tudja megadni, beállítani azokat az értékeket, amik a számlán megjelennek. (A következő számla számát a program automatikusan adja.) A számlázó ablak főbb részei Vevő adatainak beállítása: A program ezekben a mezőkben felajánlja a partnertörzsben felvitt adatokat. Amennyiben a számlázási név, cím ettől eltér, azt itt tudja módosítani. (A változtatások csak erre a számlára érvényesek.)

21 Zeusoft - Scroll Számlázás Ezen kívül itt adható meg a pénzegység is, alapvetően forint, de a deviza nemek listája szükség szerint bővíthető, ehhez a következő ablak jelenik meg: gombot kell megnyomni, melynek hatására a Módosítás: a táblázat módosítani kívánt cellájára kattintva átírható az árfolyam ill. a deviza megnevezése. Az idő helyére módosítás után automatikusan beíródik a napi dátum. Bővítés: az utolsó sorban Tab gombot kell megnyomni, ennek eredményeképpen egy új sor keletkezik. Az OK gombot megnyomva lehet visszatérni a számlázási ablakhoz. A devizanem kiválasztása után az árfolyam az előre beállított értéket veszi fel, de ez az adott számlára nézve átállítható. Számla paraméterei: Tipus: listázási, statisztikai jelentősége van; (előleg, rész, pót vagy helyesbítő számla), Kelt: a számla kelte (nem módosítható, automatikusan a mai dátum); Teljesítés: a teljesítés időpontja; Fizetés: a fizetés módja (készpénz, átutalás, utánvétel) és határideje. Számlaszám: amennyiben több számlaszáma van cégének, akkor ezen a helyen lehet azt megadni ill. beállítani, hogy az adott számlán melyik szám jelenjen meg. A gomb hatására előtűnő ablak ad lehetőséget új számlaszám felvitelére vagy meglévő módosítására.

22 Zeusoft - Scroll Számlázás Hivatkozás: Esetleges szállítólevelek, szerződések, stb. száma, leírása. Ha a számla közvetített szolgáltatást is tartalmaz, akkor ezt az információt egy kattintással jelezheti a gomb megnyomása révén. Megjegyzés Visszatérő megjegyzéseket sablonban is rögzítheti, így jelentősen lerövidülhet egy-egy számla kiállítása. A gombot megnyomva a megjelenő ablakon lehet új megjegyzést megadni ill. a korábbiakat szerkeszteni: Záró sorok:

23 Zeusoft - Scroll Számlázás A számla legvégén megjelenő rövid szöveg, üzenet. (Lásd. 1.3 Számla beállítása.) Az előzetes beállításon kívül itt is lehetőség van sablon mondatok felvitelére és eltárolására, ezzel mentesülve a visszatérő sorok újra és újra történő begépelésétől. A meglévő sablonok szerkesztésére ill. új felvitelére a gomb megnyomására megnyíló ablakban van hely. A megjelenő ablak megegyezik a megjegyzésnél előtűnővel, melynek fentebb látható a képe. A számla tételeinek felvitele, számla nyomtatása A számlázás során legnagyobb részben táskához köthető tételek kerülnek a számlára, ezért a táska adatok bevitelének megkönnyítésére a Táska felirat aktív szöveg, vagyis rá lehet kattintani, melynek a hatására a következő ablak jelenik meg: Az ablak felső részében mindazok a táskák láthatók, amelyek az adott céghez tartoznak. Egy-egy sort kijelölve az ablak középső és alsó részében megjelennek a Gyekes modulban bevitt számlázási adatok. Mind a főmezőkben rögzítettek, mind pedig az egyéb számlázási tételként felvitt összegek. A gyekes modulban is látható megjegyzés mezőn keresztül a gyekes akár üzenhet is a pénzügy munkatársnak az adott táskára vonatkozóan.

24 Zeusoft - Scroll Számlázás Ha megvan a keresett táska az OK gomb megnyomásával térhet vissza a számlázó ablakhoz, amely tétel részébe a program automatikusan beírja az előzőleg látott összegeket, minden beállított jellemzőjükkel együtt. A bemásolt adatok helyben a táblázatban is javíthatók (a számol oszlopok kivételével) a mezőre való rákattintással, majd az F2 billentyű megnyomásával, ill. a JAVÍTÁS gomb megnyomásával. Lehetőség van nem táskázott tétel számlázására is, ehhez a következő adatokat kell megadni: A termék, szolgáltatás megnevezése; Statisztikai (VTSZ, SZJ) száma: a legördülő listában azokat a számokat látja, amiket az 1.2 VTSZ menüpontban felvitt. Amennyiben a számla rögzítése során derül ki, hogy a listáról a szám hiányzik, akkor azt itt is felviheti: a VTSZ címke (aktív felirat) megnyomásával beléphet a vámtarifaszámok törzsébe (lásd. 1.2 VTSZ). Pld: a termék, szolgáltatás mennyisége; Me: mennyiségi egysége; Nettó: a termék, szolgáltatás nettó ÁFA nélküli egységára; A tétel rögzítéséhez nyomja meg a FELVESZ gombot. A már felvitt tételt a TÖRLÉS gombbal távolíthatja el. Az ENGEDMÉNY gomb megnyomásával a kijelölt sorban található tételről készít a program egy engedmény sort a megadott mértékben:

25 Zeusoft - Scroll Számlázás Ha minden tételt sikeresen felvitt a számlát nyomtatás előtt megtekintheti a MEGNÉZ gomb segítségével, sőt ki is lehet nyomtatni, de a számlára rákerül a!!!próba!!! felirat, így az számlaként nem használható: A számlázást az OK (mentés és nyomtatás), vagy MÉGSEM (eldobás és kilépés) gombbal fejezheti be.

26 Zeusoft - Scroll Számlázás Figyelem: az OK gomb megnyomása után a program a beállított példányszámban kinyomtatja a számlákat. Fontos, hogy a nyomtatás megkezdése előtt ellenőrizze a nyomtatót, mivel a számlákat már nem tudja újranyomtatni! Helyesbítő számla Ha esetlegesen tévesen nagyobb összegről készült egy számla, akkor annak rendezésére egyszerű megoldás, ha helyesbítő számlát állít ki, ezt a Helyesbítő számla menüpont alatt teheti meg: A számlaszám beírásával egyidejűleg a program megmutatja a számla főbb adatait, így ellenőrizhető, hogy valóban arról a számláról akar-e helyesbítő számlát írni. Ha igen, akkor OK gomb. Ennek hatására megjelenik a számlázáskor látott ablak, de minden felvitt tétel

27 Zeusoft - Scroll Számlázás mínusz előjellel szerepel, ezután már csak a megfelelő sorok meghagyása és a nem szükségesek törlése marad hátra, amely után nyomtatható a számla. Sztornózás Az elrontott, illetve el nem fogadott számlákat a Sztornózás menüpontban sztornózhatja. A számlaszám beírása után az ablak alsó részében a számla fejléc adatai ill. a végösszege lesz azonal látható, így ellenőrizheti a beírt számlaszám helyességét, amennyiben helyes a STORNÓ gomb megnyomásával léphet tovább a folyamatban:

28 Zeusoft - Scroll Számlázás A megjelenő ablakban a stronózás okát lehet megjelölni valamint, hogy a stornó számla teljesítése az eredetivel megegyezzen, vagy a mai dátum legyen. Az OK gombbal véglegesítheti a stornírozást. Ezután már csak a nyomtatás van hátra, melynek eredménye alább látható:

29 Zeusoft - Scroll Számlázás Kiegyenlítés A felvitt, átutalásos számlák kiegyenlítésének (banki átutalások) rögzítését a Kiegyenlítés menüpont alatt végezheti el. Először meg kell adnia a kiegyenlített számla számát, majd a beérkezett összeget. A számlaszám megadása után a program automatikusan felajánlja a tartozás összegét, amely természetesen módosítható. A kiegyenlítést az OK gombbal rögzítheti, melynek hatása rögtön követhető az összesítő számok megváltozásával. Kiegyenlítetlen számlák Amennyiben az átutaláson nem szerepel a számlaszám, akkor lekérheti a még nem kiegyenlített számlák listáját a KIEGYENLÍTETLEN SZÁMLÁK gomb megnyomásával:

30 Zeusoft - Scroll Számlázás Ezen az ablakon könnyen áttekintheti mely számlák várnak még kiegyenlítésre, valamint hogy mekkora összeggel, így még akkor is gyorsan megtalálható a kérdéses számlaszám, ha már korábban akár több részteljesítés is történt. Az Ok gomb megnyomásával térhet vissza az előző ablakhoz, ahol a kijelölt sor alapján a program automatikusan beállítja a számlaszámot. Kiegyenlítések javítása, törlése Az adott számla kiegyenlítéseit utólag javíthatja ill. akár törölheti is:

31 Zeusoft - Scroll Számlázás Kiegyenlítések nyomtatása A kiegyenlítetlen számlákról kimutatást is készíthet, ehhez elég a LISTÁZÁS gombot megnyomni, ahol első lépésben a listázandó időszakot kell beállítani: Listázás A rögzített számlákat különböző szempontok alapján listázhatja, összesítheti. Első lépésként a szűrési szempontokat kell beállítania.

32 Zeusoft - Scroll Számlázás A program több szempont alapján tud listázni. Ezeket a szempontokat tetszőlegesen választhatja ki (egyszerre akár többet is). A kiválasztáshoz a feltétel melletti Legyen kapcsolót be kell állítani. Az ablak alsó sorában a listázás sorrendjét lehet meghatározni: Listázott adatok A feltételek beállítása után nyomja meg az OK gombot. Ennek hatására megjelenik egy ablak (lásd alább), melynek a felső részében a találatok láthatók. A táblázatból az adott számla főbb adatai olvashatók le: számla kelte, teljesítése, fizetési határideje, a számla száma, a partner neve, akinek a számla ki lett állítva, a számla nettó, bruttó végösszege, az eddig befizett összeg, információs jelölése, valamint, hogy hány nap múlva jár le, vagy járt le a kijelölt számla.

33 Zeusoft - Scroll Számlázás A számla részletezése az ablak alsó részében jelenik meg: adatok (ez látható fent). Tételek: Kiegyenlítések:

34 Zeusoft - Scroll Számlázás Listaadatok nyomtatása Természetesen lehetőség van a találatok nyomtatóra küldésére, ehhez a LISTÁZÁS gombot kell megnyomni. A megjelenő ablakon kiválasztható, hogy milyen információk jelenjenek meg nyomtatásban, mennyire legyen részletes a kimutatás: Majd az Ok gombra kinyomtathatóvá válik a táblázat:

35 Zeusoft - Scroll Számlázás Számla újranyomtatása A program módot kínál arra, ha újra - ellenőrzésképpen - ki kell nyomtatni a számlát, ezzel a nyomtatással természetesen nem lehet újra 1. példányhoz jutni, mert a számlán alul a gép feltűnően ráírja, hogy Próba. Listázott számlák összesítése A megjelent számlák automatikus összesítésére az ÖSSZESEN gomb megnyomásával van lehetőség: Listázott adatok exportálása Előfordul, hogy a feltételek alapján kilistázott számlákat elektronikus úton kell eljutatni, akár a megrendelőhöz, akár cégen belüli kimutatásként esetleg a vezetéshez. Ebben segít ha megnyomja az EXPORT gombot, melynek eredményeképpen htm fájlba exportálja az adatokat a program, így már egyszerűen csatolható egy hez, megtekintése pedig bármely web böngészővel lehetséges.

36 Zeusoft - Scroll Számlázás Cash-Flow A várható bevételek gyors ellenőrzésére szolgál a Cash-Flow menüpont alatt elérhető funkció. Itt egy megadott naphoz képest a program összesíti a már rögzített számlák fizetési határideje, illetve az eddigi kiegyenlítések alapján esedékes befizetéseket, átutalásokat. Az egyes kategóriák a sor végén található gombbal ki is listázhatóak:

37 Zeusoft - Scroll Számlázás Az ablak funkciói és leírása megegyezik a Listázás menüpont alatt ismertettekkel Forgalmi összesítés Egyszerű módot ad a program a forgalmi adatok gyors áttekintésére. Ennek elérése érdekében a Forgalmi összesítés menüpontot kell választani, majd az idő intervallum beállítása után megjelenik az adott időszak bevételi és kiadási oldala:

38 Zeusoft - Scroll Számlázás Felszólítás Sajnos egy cég pénzügyi életének velejáró nem kívánatos része a kifizetetlen számlák kezelése, de ebben is segít a program. A Törzsadatok menüben a Számla beállítása menüpont alatt már volt szó arról, hogy lehetőség van a fizetési felszólítások személyre szabására, az ott beírt mondatok itt kerülnek felhasználásra. A menüpont alpontokat tartalmaz: Új felszólítás Ha szükségesség válik, akkor az Új felszólítás menüpontra kattintva jelölheti ki, mely cégeknek akar felszólítást küldeni:

39 Zeusoft - Scroll Számlázás A megjelenő ablakban csak azok a cégek látszanak, amelyeknek elmaradásuk van, ezek közül lehet kiválasztani az épp aktuálisat, a LEVELEK gomb hatására a program listaszerűen előhozza a kijelölt partnernek eddig elküldött leveleket:

40 Zeusoft - Scroll Számlázás Új levél összeállítását az ÚJ 1-3 LEVÉL gombok valamelyikének megnyomásával kezdeményezhet. A gomb megnyomás után megjelennek a kifizetetlen számlák, de még itt választhat, hogy mi jelenjen meg a levélben. A Ok gombra történő kattintásra előtűnik a nyomtatási kép:

41 Zeusoft - Scroll Számlázás A levél felső és alsó részében láthatja a törzsadatban előre bevitt levél kezdő és végző mondatokat, a kettő között pedig az előző ablakban nem törölt fizetetlen összegek szerepelnek, majd a zárósorok után a név és titulus látható. BEZÁRÁS gomb megnyomásával térhet vissza Új számla megírásához. Felszólítások listázása Ez a funkció megegyezik a fentebb röviden ismertetett LEVELEK gomb hatásával, azzal a különbséggel, hogy itt minden partnernek küldött leveleket látni. Emlékeztető Ennek a menüpontnak a segítségével a rendezetlen számlák állapotáról küldhet elektronikus levelet partnereinek. Ez egy egyszerű, nem tolakodó, de mégis tényszerű módszer a lejárt határidejű számlák kommunikálására a partnerek felé.

42 Zeusoft - Scroll Számlázás Bejövő számlák A Scroll Számlázó modullal nem csak a kimenő, de a bejövő szállítói számlákat is nyilván tudja tartani, akár legyen szó a termeléssel összefüggő, vagy egy hétköznapi közüzemi számláról. Új számla Bejövő számlák rögzítését is a partner kiválasztással kell kezdeni. Majd a kimenő számlához hasonló ablak jelenik meg: Az aktív Táska feliratra való kattintással lehet kilistázni, hogy az adott partner mely táskáknál vállalt szerepet a kivitelezésben. Ezt a program a Gyekes modulban kitöltött alvállalkozói levelek lekérdezésével tárja a felhasználó elé.

43 Zeusoft - Scroll Számlázás A megfelelő sor kijelölése után az OK gombbal lehet visszatérni a számla ablakhoz. A tévesen felvitt tételeket a JAVÍTÁS gomb megnyomásával módosíthatja, törölni pedig a TÖRLÉS gomb segítségével lehet. A bevitt információkat az OK gombbal lehet eltárolni. Kiegyenlítés Itt lehet felvinni, módosítani, törölni, lekérdezni az alvállalkozói számlák kiegyenlítéseit:

44 Zeusoft - Scroll Számlázás Az ablak középső részén látható táblázatban található az összes bejövő számla. A megjelenő számlák közötti keresést, szűrést az ablak felső részen lehet beállítani: Lehetőség van kód-, illetve számlaszám szerinti keresésre, vagy partner szerinti szűrésre, valamint beállítható a Csak kiegyenlítetlenek kapcsoló segítségével, hogy a táblázatban csak a még ki nem fizetett számlák felsorolása legyen látható. A kijelölt számlát módosítani, törölni a felső részen levő MÓDOSÍTÁS, TÖRLÉS gombok megnyomásával lehetséges. Az adott számla eddigi kiegyenlítései az ablak alsó részében jelennek meg. A megjelenített kiegyenlítéseket a mellette levő MÓDOSÍTÁS gomb megnyomásával lehet javítani. Új kiegyenlítést pedig az ÚJ ÁTUTALÁS gomb segítségével lehet felvinni: Az adott pillanatig felvitt kiegyenlítéseket a LISTÁZÁS gomb megnyomásával lehet lekérdezni, majd kinyomtatni, az időintervallum megadása után:

45 Zeusoft - Scroll Számlázás Listázás A bejövő számlák listázása kezelés szempontjából megegyezik a kimenő számlák alatt leírtakkal. Természetesen a megjelenő adatok eltérnek, mivel itt a bejövő számlák igény szerint szűrt listáját adja a program eredményül. Cash-Flow A várható kiadások gyors ellenőrzésére szolgál a Cash-Flow menüpont alatt elérhető funkció, a kimenő számlákhoz hasonlóan itt is egy megadott naphoz képest a program összesíti a már rögzített (bejövő) számlák fizetési határideje, illetve az eddigi kiegyenlítések alapján esedékes kötelezettségeket. Forgalmi összesítés Itt a bejövő számlákban található forgalmi összesítés működésében megegyezik a kimenő számlák alatt található azonos nevű menüpont funkciójával.

46 Zeusoft - Scroll Számlázás Pénztár Bevételi bizonylat Bevételi bizonylatok felvitele, hasonlóan a ki- ill bejövő számlák esetében a partner kiválasztásával kezdődik, majd az ezután megjelenő ablakban lehet megadni a bizonylat tételeit: Az ablakon van lehetőség a kiválasztott partner módosítására és a dátum beállítására. A visszatérő elnevezések bevitele leegyszerűsíthető, ha az aktív Megnevezés gombra kattintva felviszi azt törzsadatként, ezek után már a lenyílóban mindig megjelenik az adott tétel. Az érték beírása után a Felvesz gomb megnyomásával lesz bizonylati bejegyzéssé a beírt adat. A hibásan felvitt megnevezés vagy az összeg közvetlenül a táblázatban javítható, törölni pedig a TÖRLÉS gomb megnyomásával lehet. Ha minden adat rendben, akkor az OK gombra kattintva tárolhatja el a bizonylatot, mely befejező lépés során a gép automatikusan nyugtát is nyomtat, ha szükség van rá.

47 Zeusoft - Scroll Számlázás Kiadási bizonylat A kiadási bizonylatok rögzítése megegyezik a fentiekkel: A rögzítés után itt is automatikusan felajánlja a program nyugta nyomtatását.

48 Zeusoft - Scroll Számlázás Listázás A bevitt pénztár bizonylatok természetesen kinyomtathatók pénztárjelentés formájában. Az időintervallum megadása után eldönthető, hogy tételekkel, vagy azok nélkül kéri a jelentést: Tételes jelentés:

49 Zeusoft - Scroll Számlázás Csak összesítő, tételektől mentes lista: Keresés Előfordul, hogy a bevitt bizonylatok között visszamenőleg meg kell találni egy korábban rögzítetett, erre ad lehetőséget a Keresés menüpont alatt a program: Először a szűrési feltételeket kell beállítani: mód van partner, időszak, típus vagy a tétel megnevezése alapján történő szűrés beállítására. Fontos, hogy a feltételekből akár több is

50 Zeusoft - Scroll Számlázás beállítható, de akár egy akár több kritériumot fogalmaz meg, mindenképp a kívánt szempont LEGYEN kapcsolójának bekapcsolásával érvényesíthető. Az eredmény a következő ablakban jelenik meg: Az ablak felső részében a bizonylatok láthatók, alsó részében pedig az épp kijelölt bizonylat tételei tekinthetők át. A nyomtatás gomb segítségével újra kiprintelhető a bizonylat.

Szolgáltatói számlázó. Kézikönyv. PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Szolgáltatói számlázó. Kézikönyv. PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Szolgáltatói számlázó Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 273-3310 5 273-3311 Mobil (20) 934-0661 Bemutatóterem: 1143 Budapest, Szobránc u. 5. INTERNET: http:/

Részletesebben

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve.

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő Számlázó és készletkezelő rendszer Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 1 1 Regisztráció... 6 1.1 Regisztráció

Részletesebben

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv JUTA-Soft Computer 1112. Budaörsi út 45. Tel.: 309-2633,309-2600/1189 Fax: 319-3136, Mobil: 06 (30) 9449-668 E-mail : zuber@juta-soft.hu JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program

Részletesebben

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal Számla Kezelési kézikönyv Tartalomjegyzék: Általános ismertető... 2 Törzsadatok áttekintése... 4 Anyagtörzs... 7 Partnertörzs... 7 Számlázás... 9 Számla stornó...

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Főkönyv Kettős könyvelést, automatikus kontírozást, számlanyilvántartást

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

Symbol Ügyvitel PROFESSIONAL Felhasználói kézikönyv

Symbol Ügyvitel PROFESSIONAL Felhasználói kézikönyv Symbol Ügyvitel PROFESSIONAL Első kiadás 2009-2011 SymbolTech Kft - 1 - Főablak felépítése, alapvető programfunkciók... 8 Bejelentkezés, több cég és több felhasználó kezelése... 8 Főablak felépítése...

Részletesebben

infotéka Napló kézikönyv

infotéka Napló kézikönyv kézikönyv I Tartalomjegyzék 3 Fejezet I Kezdő lépések 1 Kezdő lépések... 3 Fejezet II Nézet 8 1 Ikonsor... 8 8 Fejezet III Paraméterezések 1 Felhasználók... és jogok 8 2 Évnyitás... 12 3 Vezérlő rekord...

Részletesebben

ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM. 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM. 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ArtSoft Max Kezelési útmutató 2. oldal Tartalomjegyzék Számla...5 Számla készítése / partner kiválasztása,

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Bevezetés A mai világba mikor már szinte minden felköltözik az internetre un. felhőkbe felmerül a kérdés, hogy az vállalkozások ügyvitele miért helyhez kötött még mindig.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv Kerszám Silver Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Számla+ Számlázó és nyilvántartó programhoz 8.72 verzió MINDEN JOG FENNTARTVA!

Részletesebben

1. Hardbit Pro C1 online PG pénztári rendszer elemei...1

1. Hardbit Pro C1 online PG pénztári rendszer elemei...1 Tartalomjegyzék 1. Hardbit Pro C1 online PG pénztári rendszer elemei...1 1.1. Hardver konfiguráció leírása...1 1.2. Szoftver konfiguráció leírása...1 1.3. Használható hőpapírra vonatkozó előírások...1

Részletesebben

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap:

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap: Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax Kft. A könyv készítése

Részletesebben

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181 123Szamla.hu Használati Útmutató Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15 Tartalom Szolgáltatói adatok... 4 Kiállítható számlák... 4 Regisztráció... 4 A vállalkozás adatainak beállítása... 5 Logó

Részletesebben

Art Invoice kézikönyv

Art Invoice kézikönyv Art Invoice kézikönyv Verzió: 2.3.94 2005 2015 Art Invoice Hungary Kft. Art Invoice kézikönyv A rendszer felépítése A rendszer felépítése A rendszerbe való bejelentkezés után az Art Invoice rendszer felületét

Részletesebben

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu R E N D E L Ő I A D M I N I S Z T R Á C I Ó S P R O G R A M K I E G É S Z Í T É S S Z Á M L Á Z Á S I M O D U L K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

Részletesebben

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére PENCART ZRT. Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 1. A számlázó program telepítése, regisztrálása, rendszerkövetelmények... 3 2. Funkciók

Részletesebben

Folyószámla kezelés modul

Folyószámla kezelés modul Folyószámla kezelés modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A főablakon található funkciók, és információk bemutatása... 3 2.1. Szűkítési feltételek... 3 2.2. Számlák rendezése... 6 2.3. Fizetési tételek / túlfizetési

Részletesebben

Armada - EVA. Kézikönyv

Armada - EVA. Kézikönyv Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 273-3310 273-3311 Mobil (20) 934-0661 Bemutatóterem: 1143 Budapest, Szobránc u. 5. INTERNET: http:/ /www.parallel.hu E-MAIL:

Részletesebben

RIWO Számítástechnikai és Kereskedelmi KFT. Hardver követelmények Szoftver követelmények Általános tudnivalók A program célja Kezdőoldal Számla és Készletnyilvántartás - Leírás Adatbevitel - Bevét - Számlázás

Részletesebben

Bejövő számla rögzítés modul

Bejövő számla rögzítés modul Bejövő számla rögzítés modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Bejövő számlák állapotai... 3 o Státusz... 3 o Jóváhagyás állapota... 4 o Könyvelés állapota... 4 3. Jóváhagyási/Ellenőrzési rendszer... 5 o Rögzítő...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

Armada Adóidőzítő rendszer

Armada Adóidőzítő rendszer Armada Adóidőzítő rendszer PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ( 273-3310 fax 273-3311 Mobil 06 (20) 9-340-661 Bemutatóterem: 1143 Budapest, Szobránc u. 5. INTERNET:

Részletesebben

HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul. Verziószám: 3.03. Felhasználói segédlet

HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul. Verziószám: 3.03. Felhasználói segédlet NRG-COM Kft. 1192 Budapest Bercsényi u. 61. HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul Verziószám: 3.03 Felhasználói segédlet 2012 Tartalomjegyzék Általános információk (GYIK - gyakran

Részletesebben

Regram Számítástechnikai Kft. Kecskemét, Boldog u. 10. Tel.: 76 / 480-178 30 / 9-440-759

Regram Számítástechnikai Kft. Kecskemét, Boldog u. 10. Tel.: 76 / 480-178 30 / 9-440-759 K E T T ŐS K Ö N Y V E L É S I P R O G R A M L E Í R Á S Készítette : Regram Számítástechnikai Kft. Kecskemét, Boldog u. 10. Tel.: 76 / 480-178 30 / 9-440-759 Regram Számítástechnikai Kft. -2- Kettős könyvelési

Részletesebben

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás DbérWIN Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió Felhasználói leírás Végfelhasználói licenc szerződés Mely létrejött egyrészről a C.A.T. Consulting Kft. (8000 Székesfehérvár, Távírda u.2/a 3.em.5.)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ - Harmadik kiadás 2008 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések copyright 1989-2008. Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. Minden jog fenntartva!

Részletesebben