3M TM Espe TM Secure TM MDI Hard Pick-up Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "3M TM Espe TM Secure TM MDI Hard Pick-up Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP"

Átírás

1 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: Dokumentum szám: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M TM Espe TM Secure TM MDI Hard Pick-up Adhesive Felhasználás: fogászati ragasztó Gyártó cég neve: 3M ESPE Dental Products 3M Center St. Paul, Minnesota vagy (651) Importáló/forgalmazó cég neve: 3M HUNGÁRIA Kft Budapest, Váci út 140. Tel: Fax: Felelıs személy neve: ibolya.szalomie@mmm.com A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) címe: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. éjjel-nappal hívható telefonszáma: A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, az EU, valamint a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint: F Xi Tőzveszélyes Irritatív A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: Speciális veszélyek: A zárt palackokban hı hatására megnıhet a nyomás és felrobbanhatnak. Gızei nehezebbek a levegınél, a talajon tovaterjedhetnek és hıforrástól belobbanhatnak, levegıvel robbanóképes elegyet képezhetnek. 3. ÖSSZETÉTEL/AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Nem veszélyes összetevık mellett az alább megjelölt veszélyes anyagok. Megnevezés CAS - szám EINECS - % Veszély- R - mondat szám jel Aceton F,Xi Hidroxietil-2-metakrilát (HEMA) Xi 36/38-43

2 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 2/5 4. ELSİSEGÉLYNYÚJTÁSI INTÉZKEDÉSEK Általános elıírások: a sérültet friss levegıre kell vinni és bármilyen panasz, vagy tünet esetén orvossal kell konzultálni. Mutassuk meg az Adatlapot. Eszméletlen sérültnek soha ne adjunk be semmit szájon át Belégzést követıen: vigyük a sérültet friss levegıre. Panaszok esetén forduljunk orvoshoz 4.2. Szembe jutás esetén: öblítsük ki a szemet - legalább percen át - bı folyóvízzel, a szemhéjszélek széthúzása és a szemgolyó egyidejő mozgatása mellett. Panaszok esetén forduljunk szakorvoshoz Bırre jutáskor: vegyük le a szennyezett ruházatot és mossuk le a bırt bı szappanos folyóvízzel. Panaszok esetén forduljunk orvoshoz. Újrafelvétel elıtt az elszennyezıdött ruházatot mossuk ki és a cipıt tisztítsuk meg Lenyelés esetén: Ne hánytassuk. Panaszok esetén forduljunk orvoshoz. 5. TŐZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK Tőzveszélyes 5.1. Oltóanyag: B osztályú oltószer: pl. por, CO Tőz esetén keletkezı veszélyes bomlástermékek: CO, CO Tőzoltáskor tőzálló védıruházat (Bunker Gear), izolációs légzésvédı (SCBA). használata szükséges. 6. INTÉZKEDÉSEK BALESET ESETÉN Távolítsuk el a képzetlen személyeket a veszélyeztetett területrıl. Az összegyőjtést kvalifikált személy végezze Személyi védelem Tartsuk be a biztonsági elıírásokat. Kerüljük a készítménnyel való közvetlen érintkezést, bırre, szembe jutását, lenyelését Kiömlés esetén Szellıztessünk. Zárjunk el minden hı és szikraforrást. Szikrabiztos eszközöket használjunk. Nagyobb kiömlés esetén vagy zárt térben elszívásos szellıztetést alkalmazzunk, hogy diszpergáljuk vagy elszívjuk a gızöket a jó ipari higiénia és biztonságtechnikai gyakorlatnak megfelelıen. Figyelmeztetés: egy motor szikraforrásként is mőködhet, és a tőzveszélyes gızökkel, gázokkal tüzet, robbanást is okozhat! Nagyobb mennyiség kiömlése esetén kerítsük el gáttal, hogy ne jusson a csatornába. Fedjük be az érintett területet vizes filmet képzı oltóhabbal. Az AFFF típusú hab használata javasolt. Emlékeztetıül: adszorbens hozzákeverése nem jelenti a termék veszélyességének a megszőnését (toxikusság, korrozivitás, tőzveszélyesség). A kiömlött anyagot itassuk fel (míg száraznak nem tőnik) nedvszívó, nem éghetı szervetlen anyaggal (pl. bentonit, vermiculit, univerzális megkötı anyag), majd győjtsük megfelelı konténerbe. Vízzel és tisztítószerrel tisztítsuk fel a maradékot. Megsemmisítés: a hatósági elıírások szerint Környezetvédelem Ne engedjük a készítményt élıvízbe, talajba és közcsatornába jutni. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. Kezelés: Használat közben megfelelı szellızést kell biztosítani. Ne érintkezzen a szemmel és a bırrel. Védekezzünk az elektrosztatikus feltöltıdés ellen. Ne legyen a közelben hı és szikraforrás, nyílt láng. Ügyeljünk arra, hogy áttöltéskor biztonságosan rögzítsük a konténereket és szakszerően kiképzett, a sztatikus feltöltıdés ellen védett cipıt viseljünk. Ne érintkezzen oxidálószerekkel.

3 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 3/5 A no-touch (nem érintkezni) technika ajánlott. Vigyázat, az akrilátok áthatolhatnak az általában használatos kesztyőkön. A sérült kesztyőt vegyük le és húzzunk újat Tárolás: Eredeti zárt csomagolásban, jól szellızı, hővös, száraz helyen, savaktól, oxidálószerektıl, élelmiszerektıl elkülönítetten, hıtıl, direkt napfénytıl védve tárolandó. 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENİRZÉSE / EGYÉNI VÉDELEM 8.1. A munkavégzés feltételei: Kerülni kell a készítmény bırre, szembe jutását. Munka közben enni, inni, étkezni, dohányozni tilos. A munkavégzés szüneteiben folyóvizes kézmosás, a munka után folyóvizes, szappanos tisztálkodás szükséges Mőszaki intézkedések: megfelelı szellıztetés szükséges 8.3. Munkahelyi levegıben megengedett határérték: Aceton CAS: ÁK érték: 1210 mg/m 3 CK érték:2420 mg/m Egyéni védelem (gyártó) Légzésvédelem: elegendı szellızés esetén légzésvédelem nem szükséges Bır- és testfelület: óvakodjunk az expozíciótól Kézvédelem: viseljünk megfelelı védıkesztyőt. Az akrilát áthatolhat a kesztyőn, ilyenkor alaposan mossunk kezet és húzzunk új kesztyőt. Szemvédelem: óvakodjunk a szemmel való érintkezéstıl, szembejutás veszélye esetén megfelelõ, jól illeszkedõ védıszemüveget használjunk. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK Fizikai állapot: - halmazállapot: folyadék - szag: karakterisztikus, oldószer - szín: színtelen lobbanáspont: -16,6 C zárt téri forráspont: 56,1 C robbanási határkoncentráció: alsó 2,5 térf. % felsı: 12,8 térf. % relatív sőrőség: 0,8 (víz=1) vízoldhatóság: közepes A termékre egyéb adat nincs megadva 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Stabilitás: normál körülmények mellett stabil. Veszélyes bomlástermékek: CO, CO 2 Veszélyes reakciók, kerülendı anyagok, körülmények: savak, oxidálószerek, hı, hıés szikraforrás, direkt napfény. 11. TOXIKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Szemizgató hatású. Ismételt expozíció a bır szárazságát és repedezését okozhatja. Bırrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). A gızök nagy koncentrációban történı, ismételt és hosszan tartó belégzés esetén narkotikus tünetek jelentkezhetnek, fejfájás, szédülés, álmosság. Lenyelve gyomor fájdalom, hányinger, hányás, hasmenés jelentkezhet. 12. ÖKOLÓGIAI ADATOK A termékre vonatkozólag nem állnak rendelkezésre ökotoxikológiai adatok. Ne engedjük a készítményt élıvízbe, vízfolyásokba és a talajba jutni. 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK A termék maradékai kezelésére a vonatkozó rendeletben foglaltak az irányadók.

4 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 4/5 EWC kód: * (szerves oldószereket vagy más veszélyes anyagokat tartalmazó ragasztók, tömítıanyagok hulladékai). Ellenırzött égetéssel is megsemmisíthetı (a gyártó ajánlása). 14. SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK Nemzetközi közúti/vasúti szállítás (ADR/RID): Áruosztály 3 UN szám: 1133 Helyes szállítási megnevezés: RAGASZTÓK Csomagolási csoport (PG): II Alagútkorlátozási kód: D/E Belvízi szállítás (ADN): Áruosztály 3 PG: II Osztályozási kód: F1 UN szám: UN1133 Megfelelı elnevezés: Adhesives Bárca: 3 Tengeri szállítás (IMDG kódex) Áruosztály: 3 UN-szám: 1133 PG: II EmS: F-E, S-D Helyes szállítási megnevezés: Adhesives Légi szállítás (ICAO/IATA): Áruosztály: 3 UN/ID-szám: 1133 PG: II PAX: 305 CAO: 307 Helyes szállítási megnevezés: Adhesives Megjegyzés: Limitált mennyiség (5l vagy 30kg, illetve zsugorított vagy rugalmas fóliában 1l vagy 20kg csomagonként) 15. SZABÁLYOZÁSI INFORMÁCIÓK Címkézésre vonatkozó elıírások az EU szabályozás szerint: Veszély jel és veszély szimbólum: F, Tőzveszélyes; Xi, Irritatív A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: A készítmény biztonságos használatára utaló S mondatok: S 24/25 Kerülni kell a bırrel való érintkezést és a szembejutást S 28 Ha az anyag bırre kerül, azonnal mossuk le a bırt sok vízzel S 37 Megfelelı védıkesztyőt kell viselni Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: Aceton, 2-Hidroxietil-2- metakrilát.

5 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 5/ A vonatkozó jogszabályok: Veszélyes anyagok: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006. december 18.)a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékelésérıl, engedélyeztetésérıl és korlátozásáról (REACH), az Európai Parlament és Tanács 1272/2008/EK Rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézésérıl és csomagolásáról, a évi XXV. törvény a kémiai biztonságról és vonatkozó rendeletei, a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól szóló 44/2000. (XII.27) EüM. rendelet, 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról és módosítása. Veszélyes hulladék: 98/2001.(VI.15.) Korm. rendelet a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeirıl, 16/2001.(VII.18.) KöM. rendelet a hulladékok jegyzékérıl 16. EGYÉB INFORMÁCIÓK Csak foglalkozásszerő felhasználásra! Fogászatban. A 2. és 3. pontban szereplı R-mondatok jelentése: R 36/38 Szem és bırizgató hatású Ez a biztonsági adatlap a rendelkezésre álló dokumentáció, a gyártó által én kiadott biztonsági adatlap, valamint a vonatkozó Európai Direktívák útmutatása alapján készült, és meggyızıdésünk szerint megfelel Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete ( )a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékelésérıl, engedélyeztetésérıl és korlátozásáról (REACH), a kémiai biztonságról szóló évi XXV. törvény, valamint a 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet elıírásainak. A felhasználás konkrét adatai nem ismertek, így azokért a felelısség a felhasználót terheli. A mindenkori érvényes törvények, szabályok betartása a felhasználók részére kötelezı. A felhasználó a kockázatbecslés adatai alapján saját felelısségére dönt az említett információk alkalmazásáról.

3M TM Espe TM Silorane Adhesive Primer 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M TM Espe TM Silorane Adhesive Primer 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 25. Dokumentum szám: 23-1411-0 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M TM Espe

Részletesebben

3M TM Espe TM Secure TM MDI Soft Reline Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M TM Espe TM Secure TM MDI Soft Reline Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010.12. 06. 1. AZ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító A keverék neve: 3M

Részletesebben

3M TM Espe TM Filtek Silorane Sytem Adhesive Bond 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M TM Espe TM Filtek Silorane Sytem Adhesive Bond 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 25. Dokumentum szám: 23-3260-9 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M TM Espe

Részletesebben

1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 30601 Polyether Adhesive-17 ML Bottle (NA)

1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 30601 Polyether Adhesive-17 ML Bottle (NA) 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008. 05. 23. Dokumentum szám: 16-4015-0 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 07. 18. Dokumentum szám: 17-9416-3 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, a vonatkozó EU szabályozás, a 44/2000. (XII.27) EüM. rendelet szerint:

2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, a vonatkozó EU szabályozás, a 44/2000. (XII.27) EüM. rendelet szerint: BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2009. 09. 11. 1/5 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Desinfectant Gel Main-Sanytol Termékkód: 33650300 Felhasználás:

Részletesebben

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 07. 18. Dokumentum szám: 17-9416-3 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray

Részletesebben

3M 80349 Perfect-It III Extra Fine Compound 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M 80349 Perfect-It III Extra Fine Compound 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008. 09 19. Dokumentum szám: 24-3877-8 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

3M Perfect-IT III Trizact Compound 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M Perfect-IT III Trizact Compound 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2006.07.26 Az aktualizálás kelte: 2009. 03. 13. Dokumentum szám: 16-6270-9 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2-Butoxietanol 111-76-2 203-905-0 1-10 Xn 20/21/22-36/38. Hajtógáz: Bután 106-97-8 203-448-7 1-5 F+ 12

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2-Butoxietanol 111-76-2 203-905-0 1-10 Xn 20/21/22-36/38. Hajtógáz: Bután 106-97-8 203-448-7 1-5 F+ 12 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008. 03. 06. Dokumentum szám: 20-4481-6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

3M Perfect-It III 50417 Fast Cut Plus 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M Perfect-It III 50417 Fast Cut Plus 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M Perfect-It III 50417 Fast Cut Plus 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 05. 11. Dokumentum szám: 22-4541-3 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

3M Perfect-It III Fast Cut Compound M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M Perfect-It III Fast Cut Compound M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005. 12. 15 Az aktualizálás kelte:2009. 03. 03. Dokumentum szám: 09-1993-6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG

Részletesebben

R Metilvörös oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Metilvörös oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, az EU, valamint a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint: C

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, az EU, valamint a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint: C Concise(TM) Ätzflüssigkeit 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 06. 02. Dokumentum szám: 10-7861-7 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve:

Részletesebben

3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Single Bond Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Single Bond Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005.02.13. Dokumentum szám: 18-3854-9 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Egy komponenső fogászati ragasztó 3M

Részletesebben

3M Perfect-It Machine Polish 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M Perfect-It Machine Polish 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005. 12. 13 Az aktualizálás kelte:2009. 03. 06. Dokumentum szám: 16-5512-5 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG

Részletesebben

3303P 3M (TM) ESPE (TM) VITERMER GLASS IONOMER PRIMER 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

3303P 3M (TM) ESPE (TM) VITERMER GLASS IONOMER PRIMER 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 3303P 3M (TM) ESPE (TM) VITERMER GLASS IONOMER PRIMER 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007.03. 05. Dokumentum szám: 05-6374-2 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3303P 3M (TM) ESPE (TM)

Részletesebben

3M Perfect-It III 09375 Fine Compound 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M Perfect-It III 09375 Fine Compound 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005. 12. 13 Az aktualizálás kelte: 2009. 03. 03. Dokumentum szám: 09-3536-1 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Gyártó cég neve: 3M ESPE Dental Products 3M Center St. Paul, Minnesota 55144-1000 1-800-364-3577 vagy (651) 737-6501

BIZTONSÁGI ADATLAP. Gyártó cég neve: 3M ESPE Dental Products 3M Center St. Paul, Minnesota 55144-1000 1-800-364-3577 vagy (651) 737-6501 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 19. Dokumentum szám: 10-4782-8 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 7523 3M(TM)Espe(TM)

Részletesebben

R 1 Ammónia-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R 1 Ammónia-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 08. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

Flor Kft. 1907/2006/EK REACH IDRO 86 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

Flor Kft. 1907/2006/EK REACH IDRO 86 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP IDRO 86 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007.09.29. Aktualizálás: 2009. 11. 26. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: IDRO 86 Felhasználás:

Részletesebben

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014 Kiállítás kelte: 2004.12.13. 1. oldal, összesen: 6 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 1.1.A készítmény neve: 1.2. Gyártó Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.04.01. Aktualizálás kelte: 2011. 05. 12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM) Luting Cement Liquid 3505L & 3515L 3M HUNGÁRIA Kft. 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM) Luting Cement Liquid 3505L & 3515L 3M HUNGÁRIA Kft. 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005.02.06. Dokumentum szám: 05-6730-5 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM) Tömítő Cement Folyadék 3505L & 3515L

Részletesebben

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 20. Dokumentum szám: 18-9027-6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M(TM)Espe(TM)

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2003. 02.13. Aktualizálás kelte: 2011. 07. 01. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Mapp Gas 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar adatlap kiállításának kelte: 2007.03. 30. Aktualizálás kelte: 2009.07. 08. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve:

Részletesebben

3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Single Bond Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Single Bond Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005.02.13. Dokumentum szám: 18-3854-9 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Egy komponensű fogászati ragasztó 3M

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. A keverék felhasználása: ipari mosó- és tisztítószer, foglalkozásszerő felhasználásra.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. A keverék felhasználása: ipari mosó- és tisztítószer, foglalkozásszerő felhasználásra. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2003. 02. 12. Aktualizálás kelte: 2011.05.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M (TM) Espe (TM) Adper (TM) Easy One Vial 82000 Adper Easy One

1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M (TM) Espe (TM) Adper (TM) Easy One Vial 82000 Adper Easy One 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 28. Dokumentum szám: 23-2914-2 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M (TM)

Részletesebben

30601 Polyether Adhesive -17ML Bottle (NA) 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 30601 Polyether Adhesive -17ML Bottle (NA)

30601 Polyether Adhesive -17ML Bottle (NA) 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 30601 Polyether Adhesive -17ML Bottle (NA) 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 Dokumentum-szám: 16-4015-0 A kiállításának kelte: 2007.03.20. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 30601 Polyether Adhesive -17ML Bottle (NA) Fogászati poliéter ragasztó Gyártó

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Sany Fresh 1/5 Kiállítás kelte: 2005.05. 24. Aktualizálás kelte: 2009.07. 10. B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Sany Fresh Termékkód:

Részletesebben

3M FILTEK Z250 Universal Restorative Paste 1/4 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

3M FILTEK Z250 Universal Restorative Paste 1/4 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 3M FILTEK Z250 Universal Restorative Paste 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005.02.12. Dokumentum szám: 08-2286-6 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M FILTEK Z250 Univerzális Helyreállító

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Kiállítás kelte: 2011.12.13. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): 1.2. A termék felhasználása: tisztítószer 1.3.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: TEMALAC AB 50

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: TEMALAC AB 50 TEMALAC AB 50 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: TEMALAC AB 50 Termékkód: B2139062 baza TCL B2139065 baza TAL Felhasználás: festék Gyártó cég

Részletesebben

ORION RESPECT Elektromos szúnyogriasztó készülék utántöltı folyadékkal 1/5

ORION RESPECT Elektromos szúnyogriasztó készülék utántöltı folyadékkal 1/5 folyadékkal 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 17. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION RESPECT Elektromos szúnyogriasztó

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Rosol 3-Fittings-Lötpaste 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar adatlap kiadásának kelte: 2007.04. 05. Aktualizálás kelte: 2009.07. 10. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A

Részletesebben

Partikelfilter-Spühlflüssigkeit PRO-TEC Kft. 1907/2006/EK RENDELET (REACH) 1/5

Partikelfilter-Spühlflüssigkeit PRO-TEC Kft. 1907/2006/EK RENDELET (REACH) 1/5 PRO-TEC Kft. 1907/2006/EK RENDELET (REACH) 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 18. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Partikelfilter-Spühlflüssigkeit

Részletesebben

Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78/453-130, 78/453-133 Fax: 78/453-014

Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78/453-130, 78/453-133 Fax: 78/453-014 1. AZ ANYAG/ KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1.Az anyag/készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása 1.2.1. Gyártó Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235

Részletesebben

2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, a vonatkozó EU szabályozás, a 44/2000. (XII.27) EüM. rendelet szerint:

2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, a vonatkozó EU szabályozás, a 44/2000. (XII.27) EüM. rendelet szerint: SANYTOL LEVEGİ ÉS FELÜLET FERTİTLENÍTİ AEROSZOL 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 09. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: SANYTOL

Részletesebben

3M(TM) Espe(TM) Cavit/Cavit-W/Cavit-G 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M(TM) Espe(TM) Cavit/Cavit-W/Cavit-G 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2009. 05. 04. Termék kód: 16-2782-7 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M(TM) Espe(TM) Cavit/Cavit-W/Cavit-G Felhasználás:fogászati

Részletesebben

3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM) TEMP NE NP BASE Paste 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM) TEMP NE NP BASE Paste 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM) TEMP NE NP BASE Paste 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005. 01.30. Dokumentum szám: 18-0582-9 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM)

Részletesebben

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-06-06 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: ragasztó és simítótapasz Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.21. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Handez Felhasználási terület: Fertıtlenítı hatású kézi folyékony

Részletesebben

PINJA W-OIL. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP

PINJA W-OIL. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2005. 11. 17. Aktualizálás: 2009. 12. 03. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: PINJA W-Oil Termékkód: 394 6909 Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. A keverék felhasználása: ipari tisztítószer, csak foglalkozásszerő felhasználásra.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. A keverék felhasználása: ipari tisztítószer, csak foglalkozásszerő felhasználásra. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008. 05. 19. Aktualizálás: 2011. 05. 10. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának kelte: 2012.03.30. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): 1.2. A termék felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap STYROBOND EXTRA 1907/2006/EK REACH 1/5

Biztonsági Adatlap STYROBOND EXTRA 1907/2006/EK REACH 1/5 1907/2006/EK REACH 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Kiállítás kelte: 2006. 02. 15. Aktualizálás kelte: 2008. 01. 10. 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Felhasználás:

Részletesebben

1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 2732 BONDEX Wood Preserver Felhasználás: fakonzerválószer

1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 2732 BONDEX Wood Preserver Felhasználás: fakonzerválószer 2732 BONDEX Wood Preserver 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2009. 04. 23. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 2732 BONDEX Wood Preserver

Részletesebben

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM) TEMP NE NP CATALYST Paste 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM) TEMP NE NP CATALYST Paste 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 3M (TM) ESPE (TM) Relyx (TM) TEMP NE NP CATALYST Paste 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005. 01.30. Dokumentum szám: 18-0590-2 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M (TM) ESPE (TM) Relyx

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2. Címkézési elemek a 67/548/EEC és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2. Címkézési elemek a 67/548/EEC és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2011.07.11. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: Ipari tisztítószer,

Részletesebben

ORION TOTAL ATTACK Csótányirtó csalétek 1/5

ORION TOTAL ATTACK Csótányirtó csalétek 1/5 ORION TOTAL ATTACK Csótányirtó csalétek 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 17. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION TOTAL

Részletesebben

VITRA Felülvizsgálat dátuma: 2004.04.15 Nyomtatás dátuma:

VITRA Felülvizsgálat dátuma: 2004.04.15 Nyomtatás dátuma: 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALAT NEVE 1.1. Az anyag vagy készítmény azonosítása Kereskedelmi név: Vitra 1.2. A társaság vagy vállalat azonosítása Azonosítási szám: CAS: Gyártó cég: Industrias

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Dicco Flex 30 Termékkód: 752-es széria

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Dicco Flex 30 Termékkód: 752-es széria Dicco Flex 30 1/1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Dicco Flex 30 Termékkód: 752-es széria Felhasználás: két komponenső, oldószer tartalmú alkid

Részletesebben

PINJA W-OIL BIZTONSÁGI ADATLAP

PINJA W-OIL BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2005.11.17. Aktualizálás kelte: 2012. 05. 13. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló)

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló) 1/5. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 1997. 10. 28. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Tisztító-dezodoráló) Gyártó cég neve: Dr. Schumacher GmbH Postfach 1162,

Részletesebben

Adper Single Bond 2 70201036764 Fogászati ragasztó 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

Adper Single Bond 2 70201036764 Fogászati ragasztó 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP Adper Single Bond 2 70201036764 Fogászati ragasztó 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2004.08.28. Dokumentum szám: 18-9027-6 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Adper Single Bond 2 70201036764

Részletesebben

THINNER 1006 Kiállítás kelte: /5

THINNER 1006 Kiállítás kelte: /5 Kiállítás kelte: 2009. 05. 15. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 0061006P Felhasználás: Festékiparban, oldószer Gyártó cég neve:

Részletesebben

3M TM) Espe(TM) Clinpro(TM) White Varnish 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M TM) Espe(TM) Clinpro(TM) White Varnish 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008. 08. 27. Dokumentum szám: 22-3299-9 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

Felhasználás: fogászati lenyomati anyag, fogászati ragasztó

Felhasználás: fogászati lenyomati anyag, fogászati ragasztó 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 18. Dokumentum szám: 16-4015-0 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Felhasználás:

Részletesebben

3M Unitek Concise Etching Liquid ( ) 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

3M Unitek Concise Etching Liquid ( ) 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 3M Unitek Concise Etching Liquid (196-006) 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005.02.05. Dokumentum szám: 10-7861-7 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M Unitek Concise Marató Folyadék (196-006)

Részletesebben

BETAZID ROSSO BIZTONSÁGI ADATLAP

BETAZID ROSSO BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2008. 04.01. Aktualizálás: 2011. 05. 22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék

Részletesebben

Nagyteljesítményő hőtı-kenıfolyadék, biostabil, E-COLL C liter, C liter 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

Nagyteljesítményő hőtı-kenıfolyadék, biostabil, E-COLL C liter, C liter 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P C4317784-348904 5 liter, C4317784-015356 10 liter 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar adatlap kiállításának kelte: 2006. 07.01. Aktualizálás kelte: 2012. 08.20. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS

Részletesebben

HARDENER 2098 Kiállítás kelte: /5

HARDENER 2098 Kiállítás kelte: /5 Kiállítás kelte: 2009. 03. 19. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 006 2098 Felhasználás: festékiparban, kezelıszer lakkhoz és festékhez.

Részletesebben

3M Perfect-It III Finishing Glaze 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M Perfect-It III Finishing Glaze 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2006. 01. 16 Az aktualizálás kelte:2009. 03. 13. Dokumentum szám: 19-1954-7 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG

Részletesebben

SANYTOL FERTİTLENÍTİ TISZTÍTÓSZER 1/5

SANYTOL FERTİTLENÍTİ TISZTÍTÓSZER 1/5 SANYTOL FERTİTLENÍTİ TISZTÍTÓSZER 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 09. 28. Aktualizálás kelte: 2011.11.19. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény neve: Loctite Superior Metal 3478 A MSDS szám: 157166 V001.1 Felülvizsgálva: 2006. 10. 19. Nyomtatás dátuma: 2007. 07. 23. Gyártó cég neve: Henkel Ireland

Részletesebben

SANYTOL FERTİTLENÍTİ MOSÓSZERADALÉK 1/5

SANYTOL FERTİTLENÍTİ MOSÓSZERADALÉK 1/5 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 16. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: SANYTOL Fertıtlenítı Mosószeradalék Felhasználás: biocid

Részletesebben

TEMADUR EFFECT EXTRA Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5

TEMADUR EFFECT EXTRA Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5 Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 990 2588 Felhasználás: festékiparban, festék adalék szerkezeti

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadva: 2010. 07. 15. JP Green + nyári szélvédımosó

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadva: 2010. 07. 15. JP Green + nyári szélvédımosó Terméknév: illatosított nyári szélvédımosó 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása A termék rövid neve: Jp Green + szélvédı mosó A termék jellege / ajánlott alkalmazási cél: Gépjármővek

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 0823 101 005 1/5 Kiállítás kelte: 2007.10.04.

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 0823 101 005 1/5 Kiállítás kelte: 2007.10.04. BIZTONSÁGI ADATLAP 0823 101 005 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Rozsdavédı alapozó rozsdabarna 5 kg Cikkszám: 0823 101 005

Részletesebben

TEMAL 400. Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMAL 400. Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 006 7683, 006 7685 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

H Hódmezıvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezıvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2009-07-22 Oldal:1/5 Verzió:2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgısségi telefon: Telefon Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezıvásárhely, Garzó Imre utca

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft

Satina Gold Kozmetikai Kft Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: 1.2.Felhasználás: 1.3.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: e-mail 1.4.Sürgısségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta

Részletesebben

3M Perfect It III Fast Cut Plus 50417 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M Perfect It III Fast Cut Plus 50417 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 10. 27. Dokumentum szám: 22-4541-3 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M Perfect

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

COOPEX-B TETŐIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŐIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŐIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT Kiállítás kelte: 2009. 04. 27. 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: WIT-PE 500 (A) - 385 ML Cikkszám: Felhasználás: habarcs Gyártó

Részletesebben

3M Stainless Steel Cleaner & Polish 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M Stainless Steel Cleaner & Polish 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005.12.13. Az aktualizálás kelte:2011.04.26. Dokumentum-szám: 10-2819-0 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, a vonatkozó EU szabályozás, a 44/2000. (XII.27) EüM. rendelet szerint: N

2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, a vonatkozó EU szabályozás, a 44/2000. (XII.27) EüM. rendelet szerint: N BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2009. 09. 14. 1/5 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Lingettes Multi-Usage Sanytol Termékkód: A/01-96 Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint Kiállítva: 2005. június 1. A készítmény és a vállalat azonosítása A készítmény azonosítása Ajánlott felhasználás Gyártó Forgalmazó Sürgısségi telefon

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Kiállítás kelte: 2012.02.29. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): 1.2. A termék felhasználása: tisztítószer, foglalkozásszerő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Domestos Lemon Fresh folyékony WC tisztító (ref szám. HC168.1)

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Domestos Lemon Fresh folyékony WC tisztító (ref szám. HC168.1) UNILEVER Domestos Lemon Fresh 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállításának kelte: 2004. 03. 07. Aktualizálás kelte: 2004. 08. 19. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Domestos Lemon Fresh folyékony WC tisztító (ref szám. HC168.1)

Részletesebben

TEMAFLOOR 400. Kiállítás kelte: 2003. 11. 11. Aktualizálás: 2009. 12. 03. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMAFLOOR 400. Kiállítás kelte: 2003. 11. 11. Aktualizálás: 2009. 12. 03. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2003. 11. 11. Aktualizálás: 2009. 12. 03. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 008 4403 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

DULUX Konyha és Fürdıszobafesték ICI Paints Hungary Kft. 1/1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

DULUX Konyha és Fürdıszobafesték ICI Paints Hungary Kft. 1/1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA ICI Paints Hungary Kft. 1/1 A kiállítás kelte: 2008. 04. 14. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: DULUX Konyha és Fürdıszobafesték (Kitchen & bathroom

Részletesebben

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának kelte: 2002.01.29. Aktualizálás kelte: 2012. 04.02. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

VIX-B LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM

VIX-B LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP VIX-B LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény : A készítmény típusa: tisztító szer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2. Címkézési elemek a 67/548/EEC és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: C. Maró

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2. Címkézési elemek a 67/548/EEC és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: C. Maró 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 07. 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: mosó-

Részletesebben

ORION TOTAL ATTACK Repülırovar irtó AEROSOL 1/6

ORION TOTAL ATTACK Repülırovar irtó AEROSOL 1/6 ORION TOTAL ATTACK Repülırovar irtó AEROSOL 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 18. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION TOTAL

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján.

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. A kiállítás kelte: 2006. június 7. Felülvizsgálva: 2008. augusztus

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT Kiállítás kelte: 2009. 12. 15. 1/7 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: BIODIESEL ADALÉK Cikkszám: (FUNKTIONSWIRKSTOFF BIODIESEL 300

Részletesebben

Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint:

Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint: Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 1999. január Felülvizsgálva: 2010. 12. 27. Oldalak száma: 1-5 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit Esztrich 1.2. Alkalmazási terület:

Részletesebben

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2006.05. 25. Dokumentum szám: 05-7376-5 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus

Részletesebben

ESPE CLINPRO White Varnish 12246/12249/ M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

ESPE CLINPRO White Varnish 12246/12249/ M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1907/2006/EK REACH 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2011.01. 31. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító A keverék neve: ESPE

Részletesebben

ORION RESPECT Molyirtó kazetta 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ORION RESPECT Molyirtó kazetta 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ORION RESPECT Molyirtó kazetta 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 19. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: ORION RESPECT Molyirtó

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév:

Biztonsági Adatlap. 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 1999. január Felülvizsgálva: 2010. 12. 27. Oldalak száma: 1-5 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit GV 25 (Baumit MPI 25) 1.2.

Részletesebben

baumit@baumit.hu Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint:

baumit@baumit.hu Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint: Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 1999. január Felülvizsgálva: 2011. 02. 07. Oldalak száma: 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit Uni Vakolat Baumit Uni Vakolat

Részletesebben

ROSTEX METAL PRIMER Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5

ROSTEX METAL PRIMER Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5 Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: (Valtti Metal Primer) Termékkód: 006 7550-7553 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 06. 04.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 06. 04. BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 06. 04. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A termék felhasználása: festék,

Részletesebben