KUTYAMAJÁLIS május Budakeszi Vadaspark PROGRAM-TERV:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KUTYAMAJÁLIS 2010. május 29. 10. 00. 18. 00. Budakeszi Vadaspark PROGRAM-TERV:"

Átírás

1 KUTYAMAJÁLIS május Budakeszi Vadaspark Kedvencünk és hő társunk a kutya, aki a teljes mértékben a Gazda vágyát lesi és minden megtenne, hogy boldoggá tegye a gazdáját, az Embert! A megértésért rendezzük a KUTYAMAJÁLIST! Nekik, és értük rendezzük meg május 29. napjától immár minden évben a kutyamajálist. A kutyamajális célja, hogy minél több BOLDOK KUTYA és GAZDA töltsön el egy napot az összefogás jegyében, és felhívjuk a felelıs állattartásra a figyelmet. Felhívjuk az aktuális kutyás problémákra a társadalom figyelmét, és azokban megoldásokkal segítsünk. A Budakeszi Vadaspark területén egész napos, ingyenes családi programot nyújtunk csodálatos környezetben minden állatbarátnak, rengetek ingyenes és hasznos programokkal! PROGRAM-TERV: 1. Megnyitjuk AZ ELSİ KUTYAMAJÁLIST! - Köszöntı - Dr. Pallós László Országos Állatvédelmi Fıfelügyelı beszéde! 2. Cerberos kutyaiskola bemutatója. Felnıtt kutya engedelmességi bemutató Zenés kutyás show Ovis bemutató csoport 3-8 hónapos kutyák bemutatója. Mit tud egy ovis kutya! Erınléti bemutató hogyan legyen fitt a kutya, erısítı gyakorlatok, kutya fitness bemutató. İrzı védı bemutató.

2 3. Kutya-suli! Kutyaiskola LIVE! Kutyaiskola alapszinten. Ingyenes oktatás a helyszínen lévı kutyáknak és gazdáinak. 4. Kutyaismeret kicsit másképp. Kutyaismeret, miért problémás a kutya, saját kutya kezelése. Viselkedés, odahaza, futtatón és séta közben. Kutya és gazdi közötti kommunikáció, kutyák közötti kommunikáció, Összeszoktatás, Kutyatámadások elkerülése. Rövid zenés szórakoztató kutyás bemutató. 5. Nevelés élıben rossz kutya elsı leckéje. - REAL TIME SHOW Jelentkezık közül, aki a legrosszabbnak tartja saját kedvencét a kutyakiképzı megpróbálja nevelési tanácsokkal ellátni a gazdát, és azt megmutatni a kutyán is ÉLİBEN. 6. Kutya ki-mit tud Elsı három helyezettet díjazza a zsőri! várjuk a nevezéseket: info@kutyatarskereso.hu 7. "Segítı kutya bemutató" A Magyar Segítı Kutya Egyesület bemutatkozása. Céljuk a mozgássérült segítı-, és hallássérült jelzı-kutyák gazdához juttatásával segíteni a hátránnyal élık társadalmi beilleszkedését.

3 Állatvédelmi ırszolgálat bemutatkozója. 8. Mentési és Rehabilitációs tanfolyam. Ingyenes oktatás Cerberos Kutyaiskola népszerő és egyedi mősora! 9. Kutyaszépségverseny. (Kivételes! ) Hobby kutyaszépségverseny helyszíni nevezéssel! Hobbi kutya szépségversenyre várjuk a gazdik nevezését a helyszínen perctıl a kutyatárskeresı sátrában! évi kutyamajális gyıztese: Elnyeri: 2010 ÉVI KUTYAMAJÁLIS KUTYA - SZÉPSÉGKIRÁLYNİ v. KUTYA - SZÉPSÉGKIRÁLY címet, melyet a következı 2011 évi kutyamajálisig büszkén viselhet, és a vándorserleget hazaviheti! Nevezési díj: Adomány a rendezvény jótékonysági céljára! (Tetszıleges nem kötelezı! )

4 Kutyamajális Kutyaszépségverseny Nevezési Kategóriák: I. Kis testő ebek szépségversenye I./A Gazdával jelentkezık I./B Gazdit keresı kutyák szépségversenye! Célunk hogy a helyszínre érkezı alapítványok, ideiglenes befogadók a szépségversenyen is be tudják mutatni a kutyusokat! II. Nagy testő ebek versenye II./A Gazdával jelentkezık II./B Gazdit keresı kutyák szépségversenye! Célunk hogy a helyszínre érkezı alapítványok, ideiglenes befogadók a szépségversenyen is be tudják mutatni a kutyusokat! III. Fiatal felvezetık versenye 14 éven aluli gyermekek nevezhetik be kedvencüket és indulhatnak a szépségversenyen! 10. Virsli evı verseny. Gazdi és kutyája együtt versenyben! 11. Mancsos Segítıtársaink Terápiás Állatok És Oktatási Alapítvány bemutatkozója Interaktív oktatási bemutató, a nézıkkel együtt fıleg gyermekekkel - fog zajlani! 12. Flyball bemutató. Népszerő kutyás sport bemutatója! Csatlakozhat minden nézı és kipróbálhatja kutyájával! 13. REKORDKISÉRLET: KUTYA - KAEROKI A jelenlévı kutyákat egyszerre énekeltetni fogjuk! Nevezd be kedvenced!

5 14. Közös fotózás az elsı kutyamajás emlékére gazdikkal és kutyákkal! 15. Nap végén jótékonysági koncert. Zoltán Erika mővésznı és csapatának zenés mősora! 16. Tombolasorsolás. Tombola fıdíjjá az AQUAPLUS KFT felajánlásából: 5 személyes családi wellness hétvége ( 2 éjszakás ) a zalaegerszegi AQUATHERMA TERMÁLFALUBAN! + Termálfürdı belépıvel! Jegyek 200-Ft / darab mely teljes bevételét Magyar Segítı Kutya Egyesületnek adjuk! Jegyeket a helyszínen 10-órától lehet venni, valamint a Vadaspark területén a jegypénztárban 2010.május 26-tól! és még számos érdekes program, meglepetés vendégekkel várja a rendezvényre látogatókat, CSALÁDOKAT a KUTYAMAJÁLIS A rendezvény Ingyenes! A kihelyezett adománygyőjtı ládákból, és a tombolán befolyt összegbıl, és a jótékonysági koncert bevételét jótékonysági célokra ajánljuk fel a Magyar Segítı Kutya Egyesületnek. Az elsı kutyamajális jótékonysági célkitőzése, hogy segítsük a Magyar Segítı Kutya Egyesület munkáját és beindulását, amely célja, hogy egy Európában teljesen egyedi oktatási módszer tanuljon meg Németországban, és azt adaptálja Magyarországra hogy hazánkban is sok embernek segíthessenek a Mystic módszerrel kiképzett segítı kutyák! Dupla segítség egy kutyában: Mystic. Gabi fiatal nıként másodszor kényszerül az élete újrakezdéséhez. Gyermekként egy ismeretlen betegség vezetett a kerekesszékes állapotához, megtanult teljes életet élni: tanult, dolgozott, táncolt. Most húsz évvel késıbb, a látása 98%-ának elvesztésével az eddig kivívott független élete megszőnt. Kerekesszékes látássérültként teljesen másokra van utalva, még az utcára sem tud segítség nélkül kimenni, önállóan közlekedni. Kiszolgáltatottságát minimálisra tudná csökkenteni egy különlegesen kiképzett kutya segítségével másodszor is újra tudná kezdeni önálló életét. A leendı kutya nevével (Mystic) jelzett programunkkal Gabi önellátó életéhez járulunk hozzá különleges módon: négylábon érkezı segítséggel.

6 Gabi történetét megnézhetik itt: Világszerte nagyon ritka az egyidejő mozgás- és látás sérüléssel élık száma, még kevesebb erre a speciális esetre segítı kutyát képzıké. A Magyar Segítı Kutya Egyesület (MSKE) külföldi partnerszervezettel együttmőködve sajátítja el a speciális feladathoz szükséges technikát és képezzük ki Mystic-et. Amióta a kiképzési programot elindítottuk, mások is jelezték igényüket ilyen különleges kiképzésben részesített kutya iránt. A módszer elsajátításához több hónapos külföldi tanulmányút szükséges, ami után nem csak egy emberen tudunk segíteni, a komplex rendszer hazai adaptálásával további speciális segítı kutyák képzésénél tudjuk kamatoztatni (pl. a hallássérült jelzı kutya, epilepsziarohamelıjelzı kutya, mozgássérült-segítı kutya). Magyar Segítı Kutya Egyesület (MSKE) Számlaszám: (Segítség)adó szám:

7 Program felelıs, kiképzı: Mányik Richárd. Magyarországon az elsı mozgássérült-segítı kutya gazdája, négylábú segítı társával közös tapasztalatai alapján önkéntes munkatárs, segítı-kutya kiképzı. 5x ParAgility Word Cup kerekesszékes kategória világbajnoki gyıztese, egy új kutyás sport, a frisbee egyik hazai bírója. Állandó programok: 1. Állatvédelmi oktatás, és ismeretek Gyermekeknek! Fehérkereszt Állatvédı Liga, Fábe Felelıs Állatbarátok Egyesület és a Budakeszi Vadaspark ZOO Pedagógus gyermekeknek szóló ismeret terjesztı sátra. 2. Kutyapszichológus rendelı! Ingyenes tanácsadással segítik szakértıink a gazdikat! 3. Kedvencünkrıl portfolió készítése Profi fotós a helyszínen felállított mobil mőteremben készít kedvencérıl képeket! 4. Kutyakozmetikusok bemutatója és versenye - ilyen volt ilyen lett! 5. Állateledel gyártók, és egyéb kiegészítı gyártók, sátrai. 6. Kiképzık, kutya-sulik bemutatkozó sátrai 7. Tenyésztık bemutatkozó sátrai Fajtabemutatók. 8. Büfé ahol finom, és olcsó étel várja minden állatbarátot! 9. Állatvédık bemutatkozó sátrai közös nyílt nap az összefogás jegyében!

8 10. Állatorvosi rendelı, tanácsadás vizsgálat. 11. Kutyákat segítı alapítványok bemutatkozó sátrai. 12. KUTYA FALU - Örökbefogadó nyílt nap. 13. Szeretem a kutyámat kutyatárskereı.hu bemutatkozó sátra! 14. Alapítványok, gyártók bográcsfızı versenye! NEVEZZE BE CSAPATÁT! A nyertes csapat viheti haza az elsı kutyamajális legjobb fızı csapata serleget! Figyelem: A kutyamajálison az ebek csak pórázon ( a póráz végén felelıs gazdával ) vehetnek részt a rendezvényen! Szájkosarat szintén kötelezı azon kutyáknak, akiknek, muszáj! Kérjük a gazdákat a kutyák oltási könyvét hozzák magukkal, ( belépéskor kötelezı a felmutatása ) valamint vizet, tálat és szükség esetére tisztasági szatyrot. Mozdulj ki te is a természetbe! Gyere el a budakeszi Vadasparkba május 29.-én! Érezd jól magad! Nézd meg a Vadaspark állatait, a májusban született szarvasborjút, a medvéket, farkasokat a többi állatot amelyek a kárpát-medencében ıshonosak, és a június elsején átadásra kerülı VIRÁGÓRÁT! INFORMÁCIÓS TELEFONSZÁM:

9 Rendezvény fı védnöke: Dr. Pallós László Országos Állatvédelmi Fıfelügyelı Szervezık és segítık: Kutyatarskereso.hu Bogdán Tamás Budakeszi Vadaspark Fehérkereszt Állatvédı Liga Szilágyi István Cerberos Speciális Kutyaiskola és Állatvédı Egyesület Joó István Illés Attila és Ámon Viktória Zoltán Erika mővésznı Wágner Elizabeth Elizabeth Trucks Kft AQUAPLUS Kft és még sokan mások, akik KINT LESZNEK a KUTYAMAJÁLISON!

10

11

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek! 2012 Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek! Ezúton is tájékoztatnánk mindenkit, hogy az utolsó idei foglalkozás december 16-án lesz. Üdvözlettel: István, Judit Ezúton is szeretnénk megköszönni

Részletesebben

Évente átlagosan 350 új kutyát fogadunk be, és védencünknek találunk új otthont.

Évente átlagosan 350 új kutyát fogadunk be, és védencünknek találunk új otthont. Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány Kutyamenhely Szekszárd Postacím: 7100 Szekszárd, Kilátó utca 31. Kutyamenhely: Szekszárd, Bogyiszlói út 8. E-mail:tmallatvedo @ gmail. com Telefonszám: 06-20-9810-558

Részletesebben

Mozgással az Egészségért!

Mozgással az Egészségért! Mozgással az Egészségért! 2010. Június 12. (szombat) 9 óra Mátrai Gyógyintézet Mátraháza ABBA Feeling Show Ingyenes szűrővizsgálatok Közös Aerobik Színvonalas programok Gyermekvetélkedő Értékes tombolanyeremények

Részletesebben

Mert minden kutya gazdara vagyik! Letöltés: www.vigyelhaza.hu/kutyakereso

Mert minden kutya gazdara vagyik! Letöltés: www.vigyelhaza.hu/kutyakereso Mobiltelefonos kutyakereső alkalmazás Mert minden kutya gazdara vagyik! Letöltés: www.vigyelhaza.hu/kutyakereso Az alkalmazásról Segítségével állatbarátoknak, állatvédő szervezeteknek, vagy a szakhatóságnak

Részletesebben

Kedves Kutyasulisok! Szeretettel várunk mindenkit! Judit, István

Kedves Kutyasulisok! Szeretettel várunk mindenkit! Judit, István 2011 Kedves Kutyasulisok! 2011-ben az utolsó foglalkozás idıpontja: december 18-a! Ezen alkalommal összevont órát tervezünk, a következı módon: 9 órára várunk mindenkit, aki szeretne részt venni az engedelmességi

Részletesebben

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2008. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2008. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány 2008. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény vonatkozó jogszabálya kötelezően előírja - közhasznú

Részletesebben

Az év kutyabarát helye 2019 pályázat Az év kutyabarát üzletközpontja

Az év kutyabarát helye 2019 pályázat Az év kutyabarát üzletközpontja Az év kutyabarát helye 2019 pályázat Az év kutyabarát üzletközpontja Az AsiaCenter bevásárló- és irodaközpont 2016. február 14-én nyitotta meg kapuit a háziállattal érkezo látogatók elo tt is. Azóta következetesen

Részletesebben

X. Madzagfalvi Napok 2008. szeptember 5-6-7.

X. Madzagfalvi Napok 2008. szeptember 5-6-7. Madzagfalvi Hírmondó BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓJA A VÁROSHÁZI KRÓNIKA KÜLÖNSZÁMA WWW.BEKESVAROS.HU INGYENES 2008. AUGUSZTUS XI. ÉVFOLYAM 4.SZÁM X. Madzagfalvi Napok 2008. szeptember 5-6-7. Tisztelt

Részletesebben

Iktató szám: 88 / 2013. Tárgy: KHESZ Versenykiírás 2013.

Iktató szám: 88 / 2013. Tárgy: KHESZ Versenykiírás 2013. Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége 5 6 0 0 B é k é s c s a b a, B a j z a u t c a 1 1. T e l. : 6 6 / 3 2 8-9 4 5 ; f a x : 6 6 / 3 2 3-5 1 2 M a i l : k h e s z @ m a i l. g l o b o n e t. h u

Részletesebben

BOTTYÁN EQUUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY Közhasznú jelentés a 2012. évi gazdálkodásról 2013. május CHANCE AUDIT KFT

BOTTYÁN EQUUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY Közhasznú jelentés a 2012. évi gazdálkodásról 2013. május CHANCE AUDIT KFT BOTTYÁN EQUUS KÖZHASZNÚ ALAPÍÍTVÁNY Közzhasszznú jjel lenttéss a 2012.. évii gazzdál lkodássrról l 2013.. májjuss CHANCE AUDIT KFT Tartalomjegyzék 1./ Számviteli beszámoló 3. oldal 2./ Költségvetési támogatás

Részletesebben

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2005. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2005. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány 2005. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény vonatkozó jogszabálya kötelezően előírja - közhasznú

Részletesebben

Eger, április 26.

Eger, április 26. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S.u.137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS ZF Lenksysteme Mesterek Tornája és Demó Kupa Eger, 2015. április 26. Időpont : 2014. április

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Lovászpatona Község Önkormányzata Lovászpatona, Kossuth tér 2. Szám: /2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Lovászpatona Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2012. április 26-án 19 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

BOTTYÁN EQUUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY Közhasznú jelentés a 2013. évi gazdálkodásról 2014 05 15 CHANCE AUDIT KFT

BOTTYÁN EQUUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY Közhasznú jelentés a 2013. évi gazdálkodásról 2014 05 15 CHANCE AUDIT KFT BOTTYÁN EQUUS KÖZHASZNÚ ALAPÍÍTVÁNY Közzhasszznú jjel lenttéss a 2013.. évii gazzdál lkodássrról l 2014 05 15 CHANCE AUDIT KFT Tartalomjegyzék 1./ Számviteli beszámoló 3. oldal 2./ Költségvetési támogatás

Részletesebben

V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL

V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL 2015. március 29. Rajt: 9.30 óra - Jótékonysági Futás 11.00 óra - 1/4 maraton 11.05 óra - 1/2 maraton 11.10 óra - maraton (egyéni, váltó) Helyszín Debrecen, Gyulai István Atlétikai

Részletesebben

AZ ÁLLATVÉDELEM SZERVEZETEI

AZ ÁLLATVÉDELEM SZERVEZETEI TÁMOP-4.1.1.F-14/1/KONV-2015-0006 Egység, alprojekt/alprogram neve Rendezvény cím, dátum AZ ÁLLATVÉDELEM SZERVEZETEI Mikó Józsefné Jónás Edit NEMZETKÖZI SZERVEZETEK Állatvédelmi Világszövetség World Society

Részletesebben

PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE. Egyesületünk

PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE. Egyesületünk Egyesületünk 2006-ban alakult Nincs menhelyünk, ideiglenes befogadókkal dolgozunk Csak önkéntesekből áll a csapat Adományokból és adó 1%-ból tartjuk fent magunkat Területünk a Pilisi-hegyek, a Budai-régió

Részletesebben

BARANYA KUPA KOMLÓ, 2010. SZEPTEMBER 25-26.

BARANYA KUPA KOMLÓ, 2010. SZEPTEMBER 25-26. 1 Tisztelt Versenyzık! Immár hét esztendeje, hogy csapatunk életre hívta a Baranya Kupa-t. Ahogy 2003 óta minden esztendıben, úgy idén szeptember 25-26-án is szeretettel várja Komló Városa az autósport

Részletesebben

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY. 2008. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY. 2008. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY 2008. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Részei: I. Számviteli törvény szerinti beszámoló Mérleg Eredménykimutatás II. III. IV. Alapítványi vagyon felhasználása Közvetlen cél szerinti

Részletesebben

Az országos döntőn a megyei elődöntőkről korcsoportonként az 1-3. helyezett egyéni versenyzői vehetnek részt.

Az országos döntőn a megyei elődöntőkről korcsoportonként az 1-3. helyezett egyéni versenyzői vehetnek részt. Országos Kötélugró Diákolimpia 2013. évi versenykiírása 1. A verseny rendezője Magyar Ugrókötelesek Szövetsége, Szan-Dia Fitness Sport Club 2. Az országos döntő helyszíne és időpontja I.-II.-III.- IV.-V.-VI.

Részletesebben

II. Tenkesalja Böllérverseny,

II. Tenkesalja Böllérverseny, Tisztelt Érdeklıdı! Örömmel értesítjük, hogy 2010. január 16-én megrendezésre kerül a II. Tenkesalja Böllérverseny, melyre sok szeretettel meghívjuk Önt és városának/falujának böllércsapatát, hogy a régió

Részletesebben

Balatonkenese: 2014 május 1

Balatonkenese: 2014 május 1 2014 Figyelem! Iskolánkban az idei nyáron is szeretettel várjuk azokat a kutyás gazdikat, aki a Balaton parton töltik a nyarat kedvencükkel! A hétvégi szabadidejüket szeretnék együtt eltölteni, kutyaiskolai

Részletesebben

A felelős állattartás néhány szabálya

A felelős állattartás néhány szabálya Tanuló neve: Dátum: A felelős állattartás néhány szabálya 1. Táplálás Egyetlen gyógyszer sem képes oly sok betegséget megelőzni, mintha olyan ételt eszünk, amilyenre szükségünk van. Gondoljunk csak arra,

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. február 24-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. február 24-i ülésére ELİTERJESZTÉS a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. február 24-i ülésére Tárgy: A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. évi költségvetésének elfogadása Elıterjesztı: Elıterjesztést

Részletesebben

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY. 2009. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY. 2009. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY 2009. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Részei: I. Egyszerűsített éves beszámoló Mérleg Eredmény kimutatás II. III. IV. Alapítványi vagyon felhasználása Közvetlen cél szerinti felhasználás

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

III. Az állati kommunikáció

III. Az állati kommunikáció III. Az állati kommunikáció I. Kommunikáció a fajtestvérekkel I. Kommunikáció a fajtestvérekkel 1. Bevezetés I. Kommunikáció a fajtestvérekkel 1. Bevezetés beszélgető állatok? I. Kommunikáció a fajtestvérekkel

Részletesebben

BOTTYÁN EQUUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY Közhasznú jelentés a 2011. évi gazdálkodásról 2012. május CHANCE AUDIT KFT

BOTTYÁN EQUUS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY Közhasznú jelentés a 2011. évi gazdálkodásról 2012. május CHANCE AUDIT KFT BOTTYÁN EQUUS KÖZHASZNÚ ALAPÍÍTVÁNY Közzhasszznú jjel lenttéss a 2011.. évii gazzdál lkodássrról l 2012.. májjuss CHANCE AUDIT KFT Tartalomjegyzék 1./ Számviteli beszámoló 3. oldal 2./ Költségvetési támogatás

Részletesebben

Segítséget kér a Futrinka Egyesület vizslamentő csapata!

Segítséget kér a Futrinka Egyesület vizslamentő csapata! Segítséget kér a Futrinka Egyesület vizslamentő csapata! Erdő 5 év körüli magyar vizsla kan. Tavasszal találták Bakonycsernyén, de gazdija nem jelentkezett érte. Sajnos Erdőnek nagyon rossz állapotú, eldeformálódott

Részletesebben

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY. 2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY. 2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY 2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Részei: I. Számviteli törvény szerinti beszámoló Mérleg Eredménykimutatás II. III. IV. Alapítványi vagyon felhasználása Közvetlen cél szerinti

Részletesebben

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY. 2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY. 2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY 2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Részei: I. Normál egyszerűsített éves beszámoló Mérleg Eredmény kimutatás II. III. IV. Alapítványi vagyon felhasználása Közvetlen cél szerinti

Részletesebben

3 év közös munka után 2009. december 15-én bejegyzett egyesület lettünk.

3 év közös munka után 2009. december 15-én bejegyzett egyesület lettünk. Kedves Barátaink, Támogatóink, Segítőink! 3 év közös munka után 2009. december 15-én bejegyzett egyesület lettünk. Szeretettel és köszönettel tájékoztatunk Benneteket az egyesület elérhetőségeiről: Pilis-Budai

Részletesebben

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu KÉPZİI FELHÍVÁS Tárgy Megérkezés utáni képzés (4 alkalom) Félidıs értékelı találkozó (4 alkalom) (6 hónapnál hosszabb önkéntes szolgálat esetében) Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és a Konszenzus

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Részei: I. Normál egyszerűsített éves beszámoló Mérleg Eredmény kimutatás II. III. IV. Alapítványi vagyon felhasználása Közvetlen cél szerinti

Részletesebben

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2009. évi Közhasznúsági jelentése

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2009. évi Közhasznúsági jelentése Lelenc Kutyamentő Egyesület 2009. évi Közhasznúsági jelentése A Lelenc Kutyamentő Egyesület Közhasznúsági jelentése 2009 év 1. Az Egyesület adatai Név: Lelenc Kutyamentő Egyesület Székhely: 2141 Csömör,

Részletesebben

Pályázati felhívás Zsira, június 9.

Pályázati felhívás Zsira, június 9. Pályázati felhívás Zsira, 2009. június 9. A Fıvárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona Zsira hagyományteremtı szándékkal meghirdeti a szociális ágazatban élık részére az Álmodtam egyet címő speciális

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS Lovastorna SÓSKÚT KUPA 2014. május 3-4. - helyszíne: Sóskúti Lovas-és Élménypark

VERSENYKIÍRÁS Lovastorna SÓSKÚT KUPA 2014. május 3-4. - helyszíne: Sóskúti Lovas-és Élménypark VERSENYKIÍRÁS Lovastorna SÓSKÚT KUPA 2014. május 3-4. Sóskúti Lovas-és Élménypark 1. Általános rendelkezések: A verseny kiírója és a kiírás alapja: Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakág (továbbiakban:

Részletesebben

A SÁRVÁR ÉS KEMENESALJA MENTETT KUTYÁIÉRT ALAPÍTVÁNY

A SÁRVÁR ÉS KEMENESALJA MENTETT KUTYÁIÉRT ALAPÍTVÁNY RÓLUNK dióhéjban A SÁRVÁR ÉS KEMENESALJA MENTETT KUTYÁIÉRT ALAPÍTVÁNY egy civil közösségből alakult 2016 novemberében, bár alapítója, Minárcsik Sándor, már több évtizede menti a segítségre szoruló állatokat.

Részletesebben

Karácsonyi ünnepség Kedves Kollégánk! egy estén Helyszín: Időpontok: Műszakos munkatársak részére: Irodai munkatársak részére:

Karácsonyi ünnepség Kedves Kollégánk! egy estén Helyszín: Időpontok: Műszakos munkatársak részére: Irodai munkatársak részére: Karácsony 2017 2 Karácsonyi ünnepség Kedves Kollégánk! Szeretettel meghívunk gyárunk karácsonyi ünnepségére. Gyere el és búcsúztassuk együtt az évet! A karácsonyi ünnepségek 5 estén kerülnek megrendezésre.

Részletesebben

AKIK EGY CIPŐBEN JÁRNAK: SZÜLŐCSOPORT AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK RÉSZÉRE

AKIK EGY CIPŐBEN JÁRNAK: SZÜLŐCSOPORT AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK RÉSZÉRE AKIK EGY CIPŐBEN JÁRNAK: SZÜLŐCSOPORT AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK RÉSZÉRE Varga Nóra, Ráczné Kárpáti Márta Jósa András Oktatókórház Nyíregyháza, Gyermek Rehabilitációs Osztály BEVEZETÉS Szülőcsoportunkat

Részletesebben

Eger, május 21.

Eger, május 21. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S.u.137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Mesterek Tornája és Demó Kupa Eger, 2016. május 21. Időpont : 2016. május 21. Helyszín :

Részletesebben

Káptalantóti Önkormányzat lapja XI. évfolyam 2. szám 2014. MÁRCIUS

Káptalantóti Önkormányzat lapja XI. évfolyam 2. szám 2014. MÁRCIUS Káptalantóti Önkormányzat lapja XI. évfolyam 2. szám Márciusi jeles napok Március 12. Gergely Teljes nevén Nagy Szt. Gergely pápa. Nevéhez főzıdik az egyházi ének klasszikus rendszerezése (gregoriánum).

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Szám: Jóváhagyom: Bittmann Tibor tű. dandártábornok főtanácsos humán szolgálatvezető Budapest, 2015. január -n. VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2015. március 14.

Részletesebben

XXIV. 5vös 5km futóverseny

XXIV. 5vös 5km futóverseny XXIV. 5vös 5km futóverseny Budapesti Egyetemi-Főiskolai bajnokság tavaszi forduló A verseny időpontja: 2013. május 7., kedd A verseny helyszíne: Versenyközpont: Budapest XI. ker. Pázmány Péter sétány (ELTE

Részletesebben

BEMUTATKOZÓ ANYAG. Füves Zsuzsanna szervező. Kertész Tamás szervező

BEMUTATKOZÓ ANYAG. Füves Zsuzsanna szervező. Kertész Tamás szervező BEMUTATKOZÓ ANYAG Füves Zsuzsanna fuveszsuzsa@gmail.com szervező Kertész Tamás emberseg.dse@gmail.com szervező Esemény neve: I. Összefogunk Összefutunk Jótékonysági Futás Esemény időpontja: 2018. május

Részletesebben

7 éves 2 1. 9 éves 12 1. 11 éves 2 1. 13 éves 1 7. 15 éves 0 9. Ifjúsági 5 8

7 éves 2 1. 9 éves 12 1. 11 éves 2 1. 13 éves 1 7. 15 éves 0 9. Ifjúsági 5 8 2013_02_23_Focigala_beszamolo Beszámoló az I. Kiskunlacházi Focigáláról, a Kun László Kupáról 2013. február 23. Egy nappal a Focigála után bizonyossággal kijelenthetjük, érdemes volt az eseményt megrendezni.

Részletesebben

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2006. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2006. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány 2006. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény vonatkozó jogszabálya kötelezően előírja - közhasznú

Részletesebben

SZEGEDI SÜRGŐSSÉGI NAPOK

SZEGEDI SÜRGŐSSÉGI NAPOK A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete SZHB Elsősegélynyújtó Csatári Péter: Csoportja 06/70-949-2215 és a Szegedi Tudományegyetem Boros István: Általános 06/20 Orvostudományi 522-0053 Kara közösen bemutatja:

Részletesebben

5. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ

5. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ 5. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ Kiadja: Záhony-Port Zrt. Marketing és kommunikáció Záhony, 2010. június 25. Leadta már a vasutasnapi étkezési jegyigénylı lapot? Idén hatvanadik alkalommal ünneplünk együtt

Részletesebben

VIIl.ORSZÁGOS KISMOTORFECSKENDŐ-SZERELÉSI BAJNOKSÁG 5.JAKAB LÁSZLÓ EMLÉKFUTAM

VIIl.ORSZÁGOS KISMOTORFECSKENDŐ-SZERELÉSI BAJNOKSÁG 5.JAKAB LÁSZLÓ EMLÉKFUTAM Adószám: 18966417-1-20 Bankszámlaszám: 74500248-10039186 info tel: +36 30 6009934 VIIl.ORSZÁGOS KISMOTORFECSKENDŐ-SZERELÉSI BAJNOKSÁG 5.JAKAB LÁSZLÓ EMLÉKFUTAM A Györöki HAMUTIPRÓK Hagyományőrző Önkéntes

Részletesebben

PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE. Egyesületünk

PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE. Egyesületünk Egyesületünk 2006-ban alakult Nincs menhelyünk, ideiglenes befogadókkal dolgozunk Csak önkéntesekből áll a csapat Adományokból és adó 1%-ból tartjuk fent magunkat Területünk a Pilisi-hegyek, a Budai-régió

Részletesebben

NYÍRTELEKI CIVIL KOORDINÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ EGYESÜLET 4461 Nyírtelek, Puskin u. 43/b. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009.

NYÍRTELEKI CIVIL KOORDINÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ EGYESÜLET 4461 Nyírtelek, Puskin u. 43/b. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. NYÍRTELEKI CIVIL KOORDINÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ EGYESÜLET 4461 Nyírtelek, Puskin u. 43/b. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet

Közhasznúsági melléklet Adószám: Törvényszék: Bejegyzı határozat száma: Nyilvántartási szám: 18023271-1-42 01 Fıvárosi Törvényszék 16 PK 60880 /2009/3 01/03/10992 1103 Budapest, Gergely UTCA 114 1 21 2012 Oldal: 2 1. Tárgyévben

Részletesebben

Kiegészítı melléklet 2008.

Kiegészítı melléklet 2008. 7. 8. Adószám: 18951413-1-2 Bíróság: ZALA MEGYEI BIRÓSÁG EUROPTEC-ZALAVIZ ZALAEGERSZEGI ÚSZÓ KLUB 89 ZALAEGERSZEG, ÉGERFA UTCA 9. Kiegészítı melléklet 28. Fordulónap: 28. december 31. Beszámolási idıszak:

Részletesebben

SZEGEDI SÜRGŐSSÉGI NAPOK

SZEGEDI SÜRGŐSSÉGI NAPOK A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete SZHB Elsősegélynyújtó Csoportja Péter: 06/70-949-2215 és a Csatári Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara közösen bemutatja: PROGRAMFÜZET Szervező:

Részletesebben

Kedves Támogatónk! I. ÉVFOLYAM 2016/2. sz.

Kedves Támogatónk! I. ÉVFOLYAM 2016/2. sz. I. ÉVFOLYAM 2016/2. sz. Kedves Támogatónk! Köszöntelek, Patvaros István vagyok, a PÉNZMÁGNES Alapítvány és a Cash Flow Mágnes Kft. (CFM) alapítója. A Hírlevél 2016/2-es számában beszámolunk a Budapesten,

Részletesebben

Határozati javaslat. összköltsége/ Önrész: kp. Önrész: társ.munka 500.000 Ft 100.000 Ft 100.000 FT 252.000 Ft 54.000 Ft 30.000 Ft

Határozati javaslat. összköltsége/ Önrész: kp. Önrész: társ.munka 500.000 Ft 100.000 Ft 100.000 FT 252.000 Ft 54.000 Ft 30.000 Ft Határozati javaslat Tárgy : Ifjúsági Keretre beérkezett pályázatok elbírálására I. Ssz. 1. VI.363/2014 Alisca Nyilai Íjász 2. VI.368/2014 Alisca Taekwondo Klub 3. VI.362/2014 A Keresztény Nevelésért 4.

Részletesebben

Az elnyert összegből a következő programok valósultak meg:

Az elnyert összegből a következő programok valósultak meg: Az Innovatív Iskola Alapítvány sikeresen pályázott a 2016. december 29-én megjelent NEA-MA-17-SZ kódszámú Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2017 című pályázati kiírásra. A Hagyományőrzés

Részletesebben

ALLIANZ HUNGÁRIA ZRT. TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS PROGRAM 2018

ALLIANZ HUNGÁRIA ZRT. TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS PROGRAM 2018 ALLIANZ HUNGÁRIA ZRT. TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS PROGRAM 2018 Az Allianz Hungária elkötelezett a társadalmi felelősségvállalásban. Hiszünk abban, hogy az alulról jövő kezdeményezések ugyanolyan fontosak

Részletesebben

XXI. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXI. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XXI. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Idıpont: 2012. május 19. szombat Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdı (3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 12.) Program: 11:00 - Versenyiroda

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Út a munkához program 2009. december 28-ig tartó szakaszának Dél-dunántúli régióban való megvalósulásáról

TÁJÉKOZTATÓ. az Út a munkához program 2009. december 28-ig tartó szakaszának Dél-dunántúli régióban való megvalósulásáról Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Fıigazgató TÁJÉKOZTATÓ az Út a munkához program 2009. december 28-ig tartó szakaszának Dél-dunántúli régióban való megvalósulásáról Pécs, 2009.12.28. Dr. Brebán

Részletesebben

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit.

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület Közreműködő

Részletesebben

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2010. évi Közhasznúsági jelentése

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Lelenc Kutyamentő Egyesület 2010. évi Közhasznúsági jelentése A Lelenc Kutyamentő Egyesület Közhasznúsági jelentése 2010 év 1. Az Egyesület adatai Név: Lelenc Kutyamentő Egyesület Székhely: 2141 Csömör,

Részletesebben

A GYİR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) TÉRSÉGI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI

A GYİR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) TÉRSÉGI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI 10330-1/2010 A GYİR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) TÉRSÉGI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI DÍJSZABÁS Érvényes: 2010. június 21-tıl Elıjegyzés a Díjszabás módosításairól Módosítás Sorszáma

Részletesebben

Versenyszabályzat. Farkasokkal Kocogó. http://www.medveotthon.hu/ Rajt

Versenyszabályzat. Farkasokkal Kocogó. http://www.medveotthon.hu/ Rajt Versenyszabályzat Farkasokkal Kocogó http://www.medveotthon.hu/ Rendezvény időpont: 2015. október 4. (vasárnap) Rajt Futás 11:00-tól 3,5 km (7-14 év) 11:30-tól 3,5 km (15-30 év) 12:00-tól 3,5 km (31 év

Részletesebben

ÚJ VILÁG Alapítvány Pitvaros, 6914 Rákóczi u. 9. Mobil:+36-70-203-2962 Számlaszám: 11535067-20058373 IBAN:HU12 1173 5067 20058373 0000 0000

ÚJ VILÁG Alapítvány Pitvaros, 6914 Rákóczi u. 9. Mobil:+36-70-203-2962 Számlaszám: 11535067-20058373 IBAN:HU12 1173 5067 20058373 0000 0000 A pályázat beszámolója és pénzügyi elszámolása 2015. április -június 1 Tartalom A programsorozat megvalósításáról... 3 Terápiás kutyák az oktatásban... 3 Fejlődés a kutyákkal... 3 Segítő kutyák munkájának

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71.

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. Elıterjesztés a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. december 9-i ülésére

Részletesebben

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel.

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel. A rendezvény célja Az egészségtudatos és energikus életvitel népszerűsítése, ahol megmutatjuk az országnak, hogy az egészségünk megőrzéséért mit tudunk tenni. Megmozdítjuk, megmozgatjuk az országot, egy

Részletesebben

A sajátos nevelési igényő gyermekek, tanulók nevelésének, oktatásának oktatáspolitikai irányelvei

A sajátos nevelési igényő gyermekek, tanulók nevelésének, oktatásának oktatáspolitikai irányelvei A sajátos nevelési igényő gyermekek, tanulók nevelésének, oktatásának oktatáspolitikai irányelvei Nagy Gyöngyi Mária szakmai tanácsadó Közoktatási Fıosztály Nagy Gyöngyi OKM 1 Alapok I. Az EU közösségi

Részletesebben

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT ÉS ÖSSZESÍTETT PONTRENDSZER

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT ÉS ÖSSZESÍTETT PONTRENDSZER SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT ÉS ÖSSZESÍTETT PONTRENDSZER A program szervezője: Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

Részletesebben

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány 2007. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény vonatkozó jogszabálya kötelezően előírja - közhasznú

Részletesebben

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League VERSENYFELHÍVÁS Az EBC*L Champions League Immár hatodik éve kerül megrendezésre az EBC*L (Egységes Európai Gazdasági Oklevél) versenye, melyen minden évben sok száz résztvevő méri össze gazdasági tudását.

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71. ELİTERJESZTÉS a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2013. február 19-i ülésére

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2019 március 15-17. INFO: Az idei évben is helyet adunk a fogyatékkal élő küzdősportoló fiataloknak. Immár indulhatnak formagyakorlat, önvédelem és

Részletesebben

A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzatának éves program tervezete a 2010/2011-es tanévre

A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzatának éves program tervezete a 2010/2011-es tanévre A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzatának éves program tervezete a -es tanévre Osztályterem-díszítı verseny A -es tanévben a Diákönkormányzat bevezeti a pontozásos rendszerő osztályterem-díszítı

Részletesebben

KIRA VÖLGYSÉGI KUTYAMENTŐ EGYESÜLET 7150 Bonyhád, István u. 18. 2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

KIRA VÖLGYSÉGI KUTYAMENTŐ EGYESÜLET 7150 Bonyhád, István u. 18. 2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE KIRA VÖLGYSÉGI KUTYAMENTŐ EGYESÜLET 7150 Bonyhád, István u. 18. 2010. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Bonyhád, 2011. május 10. Filamelláné Kis Melinda Elnök KIRA Völgységi Kutyamentő Egyesület Közhasznúsági

Részletesebben

13. Javaslat a Forrás Gyermek-Szabadidıközpont Alapító Okiratának módosítására. Tisztelt Közgyőlés

13. Javaslat a Forrás Gyermek-Szabadidıközpont Alapító Okiratának módosítására. Tisztelt Közgyőlés Javaslat a Forrás Gyermek-Szabadidıközpont Alapító Okiratának módosítására 13. Tisztelt Közgyőlés Az 1997. évi CXL. törvény a települési önkormányzatok kötelezı feladatává tette a könyvtári és közmővelıdési

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám Kedves Olvasó! Hamarosan kezdődik a nyári pihenés, legalább is gyermekeink részére. Ez számunkra is öröm, viszont az, hogy hol legyen gyermekünk a nyári szünidőben már

Részletesebben

FTC SZEKTOR TÉRKÉP 1 C4-C5 2 C3, C6 3 D3, D4 4 C1-C2 LUSS HU FTC 2015

FTC SZEKTOR TÉRKÉP 1 C4-C5 2 C3, C6 3 D3, D4 4 C1-C2 LUSS HU FTC 2015 FTC SZEKTOR TÉRKÉP Kategória Szektor 1 C4-C5 2 C3, C6 3 D3, D4 4 C1-C2 B-Közép, Vendég Családi B1-B3, E D1-D2 1 FTC JEGYÁRAK C mérkőzés kategória B mérkőzés kategória A mérkőzés kategória A+ mérkőzés kategória

Részletesebben

IV. Pécs-Pogány Repülıtéri Éjszakai Félmaraton

IV. Pécs-Pogány Repülıtéri Éjszakai Félmaraton IV. Pécs-Pogány Repülıtéri Éjszakai Félmaraton Versenykiírás futónaptár.hu Szervezı: FutaPécs SE Idıpont: 2017. augusztus 26., szombat Rajt: 20 óra Versenyközpont: Pécs-Pogány Airport Távok: félmaraton

Részletesebben

Fiatalokkal dolgozol? Szeretnél lehetıséget teremteni a szervezetetekben / intézményetekben lévı fiataloknak arra,

Fiatalokkal dolgozol? Szeretnél lehetıséget teremteni a szervezetetekben / intézményetekben lévı fiataloknak arra, Projektmenedzsment a nemzetközi ifjúsági projektekben 90 órás képzés fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára nemzetközi projektmenedzsment témakörben A képzés szervezıje: NCSSZI Mobilitás Országos Ifjúsági

Részletesebben

A segítőkutyák a hétköznapokban mindig gazdáikkal vannak, és segítenek leküzdeni a fogyatékosságból adódó hátrányaikat.

A segítőkutyák a hétköznapokban mindig gazdáikkal vannak, és segítenek leküzdeni a fogyatékosságból adódó hátrányaikat. NEO Magyar Segítőkutya Egyesület www.segitokutya.net A segítőkutyák a hétköznapokban mindig gazdáikkal vannak, és segítenek leküzdeni a fogyatékosságból adódó hátrányaikat. Bemutatjuk az Egyesületet 2011

Részletesebben

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA A verseny célja: - a magyar harcművészek fejlődésének segítése - minél több versenyzési lehetőség biztosítása a versenyzők fejlődésének érdekében - a Kung-Fu és a Wushu köztudatba való bevezetése - a sportág

Részletesebben

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel.

A rendezvény célja. Sporteszközök, szervizek, edzőtermek bemutatkozása, kitelepüléssel. A rendezvény célja Az egészségtudatos és energikus életvitel népszerűsítése, ahol megmutatjuk az országnak, hogy az egészségünk megőrzéséért mit tudunk tenni. Megmozdítjuk, megmozgatjuk az országot, egy

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı- testületnek - Sárospatak Város

Részletesebben

Bemutatkozik a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és az Agár Fajtamentés,,Nem menhely! - tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, a Szent Ferenc

Bemutatkozik a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és az Agár Fajtamentés,,Nem menhely! - tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, a Szent Ferenc Bemutatkozik a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és az Agár Fajtamentés,,Nem menhely! - tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, a Szent Ferenc Állatotthon alapítója. 1995 óta működő állatotthona valóban

Részletesebben

2011. évi FTC Curling Kupa, nyílt ranglista verseny. FTC Curling Szakosztály rendezésében

2011. évi FTC Curling Kupa, nyílt ranglista verseny. FTC Curling Szakosztály rendezésében 2011. évi FTC Curling Kupa, nyílt ranglista verseny FTC Curling Szakosztály rendezésében 1 A VERSENY CÉLJA : versenyzési lehetıség biztosítása az MCSZ tagegyesületeinek csapatai számára, külföldi csapatok

Részletesebben

10:00 KEZDŐ ÜGYESSÉGI VERSENY Kezdő lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kell időre végrehajtani, minél kevesebb hibával.

10:00 KEZDŐ ÜGYESSÉGI VERSENY Kezdő lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kell időre végrehajtani, minél kevesebb hibával. NAGYCENKI CSALÁDI LOVAS NAP Helyszín: Gróf Széchenyi István Kastély, Lovas pálya Időpont: 2014. augusztus 9. 09:00 Ünnepélyes Megnyitó 09:15 FUTÓSZÁRAS VERSENY Kezdő gyermek lovasok futószáron mutatják

Részletesebben

F I G Y E L E M! A ZENE

F I G Y E L E M! A ZENE VERSENYKIÍRÁS 2016. Június 04. (szombat) Verseny helyszíne: Soroksári Sportcsarnok (1238. Budapest, Szentlőrinci út 2.) Belépő: 800 Ft! A Ritmuscsapatok és a Hip-Hop Unite Hungary Nemzetközi Országos Magyar

Részletesebben

2. Honnan jött az ötlet, hogy a káposztásmegyeri Foltvarró Klub munkáiból kiállítás készüljön?

2. Honnan jött az ötlet, hogy a káposztásmegyeri Foltvarró Klub munkáiból kiállítás készüljön? Energia Detektívek - Interjú Bakos Mónikával, a Karinthy Frigyes Általános Mővelıdési Központ kiállítás szervezıjével (fotók és hangfelvétel) Idıpontja: 2011. október 24. Kérdéseink: 1. Mi a feladata egy

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság június 25-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság június 25-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK OKTATÁSI, MŐVELİDÉSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA 4/2008. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2008. június 25-én megtartott ülésérıl Határozatok száma: 6-8. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓJA

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓJA Városházi Krónika BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓJA INGYENES 2006. NOVEMBER IX. ÉVFOLYAM 14. SZÁM Képviselı-testületi ülésrıl Az október 26-i soros testületi ülésen elıször tájékoztató hangzott el az

Részletesebben

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez.

Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési követelmények teljesítéséhez. ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY III. BASE Budapest-Vidék Bajnokság 2013 1. A VERSENY CÉLJA: Versenykiírás Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása

Részletesebben

II. Futapécs Pécs-Pogány Repülıtéri Éjszakai Félmaraton

II. Futapécs Pécs-Pogány Repülıtéri Éjszakai Félmaraton II. Futapécs Pécs-Pogány Repülıtéri Éjszakai Félmaraton Szervező: FutaPécs SE Időpont: 2015. augusztus 15., szombat Rajt: 20 óra Versenyközpont: Pécs-Pogány Airport Rajtlista: itt Eredményhirdetés: 22

Részletesebben

Kód: BASZOC2013BAMJN Érvényes: 2013/2014. tanévtől

Kód: BASZOC2013BAMJN Érvényes: 2013/2014. tanévtől Mintatanterv szociológia alapképzési szakos hallgatók számára (levelező képzés) érvényes: 2013/2014. tanévtől ód: BASZOC2013BAMJN Jelleg Tantárgy ód Előfelt. kódja ALAPOZÓ MODULO BEVEZETÉS A SZOCIOLÓGIÁBA

Részletesebben

Hogyan tartsunk lakásban kutyát? Bepisil, amikor hazaérkezünk. Folyton ugat. . Ránk ugrál

Hogyan tartsunk lakásban kutyát? Bepisil, amikor hazaérkezünk. Folyton ugat. . Ránk ugrál Hogyan tartsunk lakásban kutyát? Sokan lakótelepen, lakásban tartanak kutyát. A gyorsan növő kis "gombóc" azonban okozhat már kellemetlen perceket. Nézzük meg, mit lehet tenni ilyenkor, mik a gyakori problémák:

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ÉVI KRITÉRIUM BAJNOKSÁGA KOMÉTA KRITÉRIUM LIGA SOROZAT FUTAMA VERSENYKIÍRÁS

MAGYARORSZÁG ÉVI KRITÉRIUM BAJNOKSÁGA KOMÉTA KRITÉRIUM LIGA SOROZAT FUTAMA VERSENYKIÍRÁS MAGYARORSZÁG 2019. ÉVI KRITÉRIUM BAJNOKSÁGA KOMÉTA KRITÉRIUM LIGA SOROZAT FUTAMA VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A Magyar Kritérium Bajnoki címek eldöntése. A kerékpársport népszerűsítése. Tehetségkutatás,

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 ÉVRE

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 ÉVRE KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 ÉVRE 1. A szervezet alapadatai, bemutatkozása Tejes név: Munkanélkülieket Segítı Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetsége Rövid név: MSKSZMSZ Székhely: 4025. Debrecen,

Részletesebben

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl Sárospatak Város Alpolgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2008. évi Közhasznúsági jelentése

Lelenc Kutyamentő Egyesület. 2008. évi Közhasznúsági jelentése Lelenc Kutyamentő Egyesület 2008. évi Közhasznúsági jelentése A Lelenc Kutyamentő Egyesület Közhasznúsági jelentése 2008 év 1. Az Egyesület adatai Név: Lelenc Kutyamentő Egyesület Székhely: 2141 Csömör,

Részletesebben