KUTYAMAJÁLIS május Budakeszi Vadaspark PROGRAM-TERV:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KUTYAMAJÁLIS 2010. május 29. 10. 00. 18. 00. Budakeszi Vadaspark PROGRAM-TERV:"

Átírás

1 KUTYAMAJÁLIS május Budakeszi Vadaspark Kedvencünk és hő társunk a kutya, aki a teljes mértékben a Gazda vágyát lesi és minden megtenne, hogy boldoggá tegye a gazdáját, az Embert! A megértésért rendezzük a KUTYAMAJÁLIST! Nekik, és értük rendezzük meg május 29. napjától immár minden évben a kutyamajálist. A kutyamajális célja, hogy minél több BOLDOK KUTYA és GAZDA töltsön el egy napot az összefogás jegyében, és felhívjuk a felelıs állattartásra a figyelmet. Felhívjuk az aktuális kutyás problémákra a társadalom figyelmét, és azokban megoldásokkal segítsünk. A Budakeszi Vadaspark területén egész napos, ingyenes családi programot nyújtunk csodálatos környezetben minden állatbarátnak, rengetek ingyenes és hasznos programokkal! PROGRAM-TERV: 1. Megnyitjuk AZ ELSİ KUTYAMAJÁLIST! - Köszöntı - Dr. Pallós László Országos Állatvédelmi Fıfelügyelı beszéde! 2. Cerberos kutyaiskola bemutatója. Felnıtt kutya engedelmességi bemutató Zenés kutyás show Ovis bemutató csoport 3-8 hónapos kutyák bemutatója. Mit tud egy ovis kutya! Erınléti bemutató hogyan legyen fitt a kutya, erısítı gyakorlatok, kutya fitness bemutató. İrzı védı bemutató.

2 3. Kutya-suli! Kutyaiskola LIVE! Kutyaiskola alapszinten. Ingyenes oktatás a helyszínen lévı kutyáknak és gazdáinak. 4. Kutyaismeret kicsit másképp. Kutyaismeret, miért problémás a kutya, saját kutya kezelése. Viselkedés, odahaza, futtatón és séta közben. Kutya és gazdi közötti kommunikáció, kutyák közötti kommunikáció, Összeszoktatás, Kutyatámadások elkerülése. Rövid zenés szórakoztató kutyás bemutató. 5. Nevelés élıben rossz kutya elsı leckéje. - REAL TIME SHOW Jelentkezık közül, aki a legrosszabbnak tartja saját kedvencét a kutyakiképzı megpróbálja nevelési tanácsokkal ellátni a gazdát, és azt megmutatni a kutyán is ÉLİBEN. 6. Kutya ki-mit tud Elsı három helyezettet díjazza a zsőri! várjuk a nevezéseket: 7. "Segítı kutya bemutató" A Magyar Segítı Kutya Egyesület bemutatkozása. Céljuk a mozgássérült segítı-, és hallássérült jelzı-kutyák gazdához juttatásával segíteni a hátránnyal élık társadalmi beilleszkedését.

3 Állatvédelmi ırszolgálat bemutatkozója. 8. Mentési és Rehabilitációs tanfolyam. Ingyenes oktatás Cerberos Kutyaiskola népszerő és egyedi mősora! 9. Kutyaszépségverseny. (Kivételes! ) Hobby kutyaszépségverseny helyszíni nevezéssel! Hobbi kutya szépségversenyre várjuk a gazdik nevezését a helyszínen perctıl a kutyatárskeresı sátrában! évi kutyamajális gyıztese: Elnyeri: 2010 ÉVI KUTYAMAJÁLIS KUTYA - SZÉPSÉGKIRÁLYNİ v. KUTYA - SZÉPSÉGKIRÁLY címet, melyet a következı 2011 évi kutyamajálisig büszkén viselhet, és a vándorserleget hazaviheti! Nevezési díj: Adomány a rendezvény jótékonysági céljára! (Tetszıleges nem kötelezı! )

4 Kutyamajális Kutyaszépségverseny Nevezési Kategóriák: I. Kis testő ebek szépségversenye I./A Gazdával jelentkezık I./B Gazdit keresı kutyák szépségversenye! Célunk hogy a helyszínre érkezı alapítványok, ideiglenes befogadók a szépségversenyen is be tudják mutatni a kutyusokat! II. Nagy testő ebek versenye II./A Gazdával jelentkezık II./B Gazdit keresı kutyák szépségversenye! Célunk hogy a helyszínre érkezı alapítványok, ideiglenes befogadók a szépségversenyen is be tudják mutatni a kutyusokat! III. Fiatal felvezetık versenye 14 éven aluli gyermekek nevezhetik be kedvencüket és indulhatnak a szépségversenyen! 10. Virsli evı verseny. Gazdi és kutyája együtt versenyben! 11. Mancsos Segítıtársaink Terápiás Állatok És Oktatási Alapítvány bemutatkozója Interaktív oktatási bemutató, a nézıkkel együtt fıleg gyermekekkel - fog zajlani! 12. Flyball bemutató. Népszerő kutyás sport bemutatója! Csatlakozhat minden nézı és kipróbálhatja kutyájával! 13. REKORDKISÉRLET: KUTYA - KAEROKI A jelenlévı kutyákat egyszerre énekeltetni fogjuk! Nevezd be kedvenced!

5 14. Közös fotózás az elsı kutyamajás emlékére gazdikkal és kutyákkal! 15. Nap végén jótékonysági koncert. Zoltán Erika mővésznı és csapatának zenés mősora! 16. Tombolasorsolás. Tombola fıdíjjá az AQUAPLUS KFT felajánlásából: 5 személyes családi wellness hétvége ( 2 éjszakás ) a zalaegerszegi AQUATHERMA TERMÁLFALUBAN! + Termálfürdı belépıvel! Jegyek 200-Ft / darab mely teljes bevételét Magyar Segítı Kutya Egyesületnek adjuk! Jegyeket a helyszínen 10-órától lehet venni, valamint a Vadaspark területén a jegypénztárban 2010.május 26-tól! és még számos érdekes program, meglepetés vendégekkel várja a rendezvényre látogatókat, CSALÁDOKAT a KUTYAMAJÁLIS A rendezvény Ingyenes! A kihelyezett adománygyőjtı ládákból, és a tombolán befolyt összegbıl, és a jótékonysági koncert bevételét jótékonysági célokra ajánljuk fel a Magyar Segítı Kutya Egyesületnek. Az elsı kutyamajális jótékonysági célkitőzése, hogy segítsük a Magyar Segítı Kutya Egyesület munkáját és beindulását, amely célja, hogy egy Európában teljesen egyedi oktatási módszer tanuljon meg Németországban, és azt adaptálja Magyarországra hogy hazánkban is sok embernek segíthessenek a Mystic módszerrel kiképzett segítı kutyák! Dupla segítség egy kutyában: Mystic. Gabi fiatal nıként másodszor kényszerül az élete újrakezdéséhez. Gyermekként egy ismeretlen betegség vezetett a kerekesszékes állapotához, megtanult teljes életet élni: tanult, dolgozott, táncolt. Most húsz évvel késıbb, a látása 98%-ának elvesztésével az eddig kivívott független élete megszőnt. Kerekesszékes látássérültként teljesen másokra van utalva, még az utcára sem tud segítség nélkül kimenni, önállóan közlekedni. Kiszolgáltatottságát minimálisra tudná csökkenteni egy különlegesen kiképzett kutya segítségével másodszor is újra tudná kezdeni önálló életét. A leendı kutya nevével (Mystic) jelzett programunkkal Gabi önellátó életéhez járulunk hozzá különleges módon: négylábon érkezı segítséggel.

6 Gabi történetét megnézhetik itt: Világszerte nagyon ritka az egyidejő mozgás- és látás sérüléssel élık száma, még kevesebb erre a speciális esetre segítı kutyát képzıké. A Magyar Segítı Kutya Egyesület (MSKE) külföldi partnerszervezettel együttmőködve sajátítja el a speciális feladathoz szükséges technikát és képezzük ki Mystic-et. Amióta a kiképzési programot elindítottuk, mások is jelezték igényüket ilyen különleges kiképzésben részesített kutya iránt. A módszer elsajátításához több hónapos külföldi tanulmányút szükséges, ami után nem csak egy emberen tudunk segíteni, a komplex rendszer hazai adaptálásával további speciális segítı kutyák képzésénél tudjuk kamatoztatni (pl. a hallássérült jelzı kutya, epilepsziarohamelıjelzı kutya, mozgássérült-segítı kutya). Magyar Segítı Kutya Egyesület (MSKE) Számlaszám: (Segítség)adó szám:

7 Program felelıs, kiképzı: Mányik Richárd. Magyarországon az elsı mozgássérült-segítı kutya gazdája, négylábú segítı társával közös tapasztalatai alapján önkéntes munkatárs, segítı-kutya kiképzı. 5x ParAgility Word Cup kerekesszékes kategória világbajnoki gyıztese, egy új kutyás sport, a frisbee egyik hazai bírója. Állandó programok: 1. Állatvédelmi oktatás, és ismeretek Gyermekeknek! Fehérkereszt Állatvédı Liga, Fábe Felelıs Állatbarátok Egyesület és a Budakeszi Vadaspark ZOO Pedagógus gyermekeknek szóló ismeret terjesztı sátra. 2. Kutyapszichológus rendelı! Ingyenes tanácsadással segítik szakértıink a gazdikat! 3. Kedvencünkrıl portfolió készítése Profi fotós a helyszínen felállított mobil mőteremben készít kedvencérıl képeket! 4. Kutyakozmetikusok bemutatója és versenye - ilyen volt ilyen lett! 5. Állateledel gyártók, és egyéb kiegészítı gyártók, sátrai. 6. Kiképzık, kutya-sulik bemutatkozó sátrai 7. Tenyésztık bemutatkozó sátrai Fajtabemutatók. 8. Büfé ahol finom, és olcsó étel várja minden állatbarátot! 9. Állatvédık bemutatkozó sátrai közös nyílt nap az összefogás jegyében!

8 10. Állatorvosi rendelı, tanácsadás vizsgálat. 11. Kutyákat segítı alapítványok bemutatkozó sátrai. 12. KUTYA FALU - Örökbefogadó nyílt nap. 13. Szeretem a kutyámat kutyatárskereı.hu bemutatkozó sátra! 14. Alapítványok, gyártók bográcsfızı versenye! NEVEZZE BE CSAPATÁT! A nyertes csapat viheti haza az elsı kutyamajális legjobb fızı csapata serleget! Figyelem: A kutyamajálison az ebek csak pórázon ( a póráz végén felelıs gazdával ) vehetnek részt a rendezvényen! Szájkosarat szintén kötelezı azon kutyáknak, akiknek, muszáj! Kérjük a gazdákat a kutyák oltási könyvét hozzák magukkal, ( belépéskor kötelezı a felmutatása ) valamint vizet, tálat és szükség esetére tisztasági szatyrot. Mozdulj ki te is a természetbe! Gyere el a budakeszi Vadasparkba május 29.-én! Érezd jól magad! Nézd meg a Vadaspark állatait, a májusban született szarvasborjút, a medvéket, farkasokat a többi állatot amelyek a kárpát-medencében ıshonosak, és a június elsején átadásra kerülı VIRÁGÓRÁT! INFORMÁCIÓS TELEFONSZÁM:

9 Rendezvény fı védnöke: Dr. Pallós László Országos Állatvédelmi Fıfelügyelı Szervezık és segítık: Kutyatarskereso.hu Bogdán Tamás Budakeszi Vadaspark Fehérkereszt Állatvédı Liga Szilágyi István Cerberos Speciális Kutyaiskola és Állatvédı Egyesület Joó István Illés Attila és Ámon Viktória Zoltán Erika mővésznı Wágner Elizabeth Elizabeth Trucks Kft AQUAPLUS Kft és még sokan mások, akik KINT LESZNEK a KUTYAMAJÁLISON!

10

11

allatbarat ALLATBARAT gyerekek GYEREKEK könyve KÖNYVE Munkafüzet 10-13 éves gyermekek számára Fehérkereszt Állatvédő Liga www.feherkeresztliga.

allatbarat ALLATBARAT gyerekek GYEREKEK könyve KÖNYVE Munkafüzet 10-13 éves gyermekek számára Fehérkereszt Állatvédő Liga www.feherkeresztliga. allatbarat ALLATBARAT gyerekek GYEREKEK könyve KÖNYVE Munkafüzet 10-13 éves gyermekek számára Fehérkereszt Állatvédő Liga www.feherkeresztliga.hu oktatoi OKTATOI ismerteto ISMERTETO a the A feherkereszt

Részletesebben

ÍGY KEREK A VILÁG! VÁROSLIGETI GYERMEKNAP MÁJUS 26-27.

ÍGY KEREK A VILÁG! VÁROSLIGETI GYERMEKNAP MÁJUS 26-27. és a Fôvárosi Önkormányzat szervezésében ÍGY KEREK A VILÁG! VÁROSLIGETI GYERMEKNAP MÁJUS 26-27. MOKi KRESZ-PÁLYA BIZTONSÁGOS INTERNET SÁTOR GYERMEKMENTÔ SZOLGÁLAT GYERMEK- SZÍNPADA OTP GYERMEKNAPI FOCIKUPA

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt ESETTANULMÁNY A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt A lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitás szakmai támogatása

Részletesebben

Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza beszámolója 2012.

Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza beszámolója 2012. Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza beszámolója 2012. Szekszárd 1 A Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza 2012. évi szakmai beszámolója A 2012-es év humán erıforrásának alakulása

Részletesebben

ÍGY KEREK A VILÁG! VÁROSLIGETI GYERMEKNAP MÁJUS 25-26.

ÍGY KEREK A VILÁG! VÁROSLIGETI GYERMEKNAP MÁJUS 25-26. és a Fôvárosi Önkormányzat szervezésében ÍGY KEREK A VILÁG! VÁROSLIGETI GYERMEKNAP MÁJUS 25-26. MOKi GYERMEK SÁTOR A BIZTONSÁGOS KÖZLEKE- DÉSÉRT BIZTONSÁGOS INTERNET SÁTOR GYERMEKMENTÔ SZOLGÁLAT GYERMEK-

Részletesebben

KözJóTett 2. BCE Önkéntes Hónap. 2010. április 1-30. PROGRAMFÜZET. Szervezı: Jelentkezz minél elıbb, nehogy kimaradj!

KözJóTett 2. BCE Önkéntes Hónap. 2010. április 1-30. PROGRAMFÜZET. Szervezı: Jelentkezz minél elıbb, nehogy kimaradj! KözJóTett 2 BCE Önkéntes Hónap 2010. április 1-30. PROGRAMFÜZET Szervezı: HAKÖSZ Jelentkezz minél elıbb, nehogy kimaradj! w w w. h a k o s z. h u Az Önkéntesség Szexi! KözJóTett 2 a Corvinuson, április

Részletesebben

International Inner Wheel

International Inner Wheel család Próbaszám International Inner Wheel Fotó: Rotary International/Alyce Henson, Monika Lozinska Tartalom 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 18 19 20 21 22 23 24 25 27 28 31 Köszöntő A Rotaract észrevétlenül

Részletesebben

Állatvédő Egyesület Veszprém Közhasznúsági Jelentés 2012.

Állatvédő Egyesület Veszprém Közhasznúsági Jelentés 2012. Állatvédő Egyesület Veszprém Közhasznúsági Jelentés 2012. A közhasznúsági jelentés mellékletét képezi az egyszerűsített éves beszámoló Mérlege 2012. évre; Eredménykimutatás 2012. évre; A kettős könyvvitelt

Részletesebben

A VMKD Nap lényege. Miért éppen augusztus 15? Csatlakozzanak a programhoz a. -on! 2014. augusztus. 2014. augusztus 15. péntek

A VMKD Nap lényege. Miért éppen augusztus 15? Csatlakozzanak a programhoz a. -on! 2014. augusztus. 2014. augusztus 15. péntek 2014. augusztus 1 A Zöld Zebra Egyesület programja - Információs anyag (VMKD Nap) 2014. augusztus 15. péntek Egy nap az állatokkal az állatokért A VMKD Nap lényege 1. 2014. augusztus 15- én, pénteken elvisszük

Részletesebben

Köszöntő. A Fehér Bot Alapítvány által működtetett Ifjúsági Iroda lapja 2. évfolyam 3. szám 2014. március 26. Kedves Fiatalok!

Köszöntő. A Fehér Bot Alapítvány által működtetett Ifjúsági Iroda lapja 2. évfolyam 3. szám 2014. március 26. Kedves Fiatalok! A Fehér Bot Alapítvány által működtetett Ifjúsági Iroda lapja 2. évfolyam 3. szám 2014. március 26. Köszöntő Kedves Fiatalok! A segítség néha váratlan helyekről jöhet. Mikor már feladtuk a reményt is,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Salgótarjáni Kistérség Többcélú Társulása Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ

TÁJÉKOZTATÓ. a Salgótarjáni Kistérség Többcélú Társulása Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ Csakis azért foglalkozunk a világ bajaival és nyomorával, hogy azután enyhítsük ıket. Hogyha csupán figyeljük és siránkozunk miattuk, még keservesebbé tesszük ıket, amellett minden haszon nélkül. (Joubert)

Részletesebben

Kozmutza Krónika. Újrajátszva

Kozmutza Krónika. Újrajátszva Kolozsvár, 2015 június Kozmutza Krónika Mihály Attila Újrajátszva Kedves Olvasó! A Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolája lapjának legújabb - tanév végi számát tartja a kezében, amely mozaikszerűen

Részletesebben

A 7. CIVIL LICIT SZOLGÁLTATÁSAI

A 7. CIVIL LICIT SZOLGÁLTATÁSAI Autonómia Alapítvány TAPASSZ VELÜNK! CSAPATÉPÍTŐ VÁLYOGHÁZ-FELÚJÍTÁS MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐKKEL Kikiáltási ár: 50.000 Ft A 7. CIVIL LICIT SZOLGÁLTATÁSAI Árverés: 2014. november 12., Kiosk Budapest (Március

Részletesebben

Hogyan tartsunk lakásban kutyát? Bepisil, amikor hazaérkezünk. Folyton ugat. . Ránk ugrál

Hogyan tartsunk lakásban kutyát? Bepisil, amikor hazaérkezünk. Folyton ugat. . Ránk ugrál Hogyan tartsunk lakásban kutyát? Sokan lakótelepen, lakásban tartanak kutyát. A gyorsan növő kis "gombóc" azonban okozhat már kellemetlen perceket. Nézzük meg, mit lehet tenni ilyenkor, mik a gyakori problémák:

Részletesebben

EBRENDÉSZETI SZOLGÁLAT ISMERTETÉSE

EBRENDÉSZETI SZOLGÁLAT ISMERTETÉSE EBRENDÉSZETI SZOLGÁLAT ISMERTETÉSE Ma hazánkban az önkormányzatoknak nagy problémát okoz az állattartással kapcsolatos kérdések tisztázása illetve azok betartása. Az emberek többsége tart otthonában állatot,

Részletesebben

Harmóniában együtt Harm Har ón mó iá ni b á a ban e n e g g y yüü tttt Harmóniában együtt HKuatyárkróm l óvod me ó áso gelo n kna zés i

Harmóniában együtt Harm Har ón mó iá ni b á a ban e n e g g y yüü tttt Harmóniában együtt HKuatyárkróm l óvod me ó áso gelo n kna zés i Harmóniában együtt Harmóniában együtt Harmóniában együtt Harmóniában Kutyákról óvodásoknak: sok minden, amit együtt a kutyatámadások megelőzése érdekében tudni érdemes Harmóniában együtt Oktatófüzet óvodásoknak

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképzı Fıiskolai Kar

Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképzı Fıiskolai Kar Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképzı Fıiskolai Kar A szerzı neve: Katona Gabriella Ifjúságsegítı szak A cserkészet létjogosultsága napjainkban Magyarországon A témavezetı neve: Bányai Sándor

Részletesebben

Nemadomfel Ház kistérségi felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára

Nemadomfel Ház kistérségi felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára Nemadomfel Ház kistérségi felzárkóztató program mélyszegénységben élő gyermekek számára Nem Adom Fel Alapítvány 2011. március 28. Tartalomjegyzék I. BEVEZETŐ AZ ALAPÍTVÁNYRÓL ÉS A NEMADOMFEL HÁZ PROGRAMRÓL

Részletesebben

Kertváros Gyáli Kistérség. Szociális és Családvédelmi Központjának. 2012. évi BESZÁMOLÓJA

Kertváros Gyáli Kistérség. Szociális és Családvédelmi Központjának. 2012. évi BESZÁMOLÓJA Kertváros Gyáli Kistérség Szociális és Családvédelmi Központjának 2012. évi BESZÁMOLÓJA 1 Kertváros Gyáli Kistérség Szociális és Családvédelmi Központjának 2012. évi tevékenységeirıl Kertváros Gyáli Kistérség

Részletesebben

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is!

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2012-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! Összeállította: Vid Natasa 1 Bemutatkozás. Kik vagyunk? Szövetségünket,

Részletesebben

2014. DECEMBER XX. ÉVFOLYAM 12. SZÁM

2014. DECEMBER XX. ÉVFOLYAM 12. SZÁM 2014. DECEMBER XX. ÉVFOLYAM 12. SZÁM ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Horváth István polgármester Csákánydoroszló község minden lakójának ezúton kívánok BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET a képviselő-testület nevében

Részletesebben

Az elmúlt idıszak eseményeirıl

Az elmúlt idıszak eseményeirıl 2 Zsámboki Krónika Az elmúlt idıszak eseményeirıl Kedves Zsámbokiak! Önkormányzatunk a legutóbbi testületi üléseken több rendeletet is alkotott. Ezek összefoglalóit a Krónika következı oldalain láthatják.

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. december 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. december 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet I/B kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. december 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet Hódmezővásárhelyen működő olvasókörök, civil szervezetek 2009. évi

Részletesebben

ESZNYÉTENI 2014. április 16. XXI. évfolyam 2. szám Megjelenik negyedévente RÓNIKA

ESZNYÉTENI 2014. április 16. XXI. évfolyam 2. szám Megjelenik negyedévente RÓNIKA K KESZNYÉTENI KRÓNIKA 1 2014. 04 16. ESZNYÉTENI 2014. április 16. XXI. évfolyam 2. szám Megjelenik negyedévente RÓNIKA Térítésmentes Az önkormányzat információs lapja A PROGRAMOK RÉSZLETES ISMERTETÉSE

Részletesebben

Dráma más szerepben Dramatikus módszerekkel problémáink ellen

Dráma más szerepben Dramatikus módszerekkel problémáink ellen Schola Europa Akadémia Szakközépiskola a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel együttmőködésben Dráma más szerepben Dramatikus módszerekkel problémáink ellen A dolgozatot készítette Kaszás Lilla Ifjúságsegítı

Részletesebben

www.vkisterseg.eu A hónap témája Lóháton a Kistérségben Gazdaság Ismét nyílt nap a sanofi-aventis gyárában Közélet Interjú Vécsey László képviselővel

www.vkisterseg.eu A hónap témája Lóháton a Kistérségben Gazdaság Ismét nyílt nap a sanofi-aventis gyárában Közélet Interjú Vécsey László képviselővel g V. évfolyam 5. szám 2010. május Friss HÍrek, kulturális ProGrAmAjánLÓk és A GÖdÖLLői mozi HAVi műsora FiLmismertetőkkeL: www.vkisterseg.eu A hónap témája Lóháton a Kistérségben Gazdaság Ismét nyílt nap

Részletesebben

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet Visszaemlékezés Több mint 30 év eredményesen! Apró kavicsként görögnek emlékeim. Mintha ma lett volna. Arcok, fények, felvillanások, töredékek a közeli és távoli múltból. Már sokan nem élnek, csak emlékeink

Részletesebben

SZENCZY SÁNDOR A CIVIL SZERVEZET ÉS AZ EMBERKERESKEDELEM ÁLDOZATAI

SZENCZY SÁNDOR A CIVIL SZERVEZET ÉS AZ EMBERKERESKEDELEM ÁLDOZATAI SZENCZY SÁNDOR A CIVIL SZERVEZET ÉS AZ EMBERKERESKEDELEM ÁLDOZATAI Becslések szerint hazánkban 20-25 ezer ember él prostitúcióból. Annak ellenére, hogy Magyarországon évente csak mintegy 20-30 eljárást

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Bács-Kiskun Megyei Közgyőlés 2010. szeptemberi ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. a Bács-Kiskun Megyei Közgyőlés 2010. szeptemberi ülésére 4790/2010. TÁJÉKOZTATÓ a Bács-Kiskun Megyei Közgyőlés 2010. szeptemberi ülésére Tárgy: Tájékoztató a BKMÖ Kecskeméti Közoktatási Gyermekvédelmi és Szociális Intézményében megvalósult infrastrukturális

Részletesebben

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK A GYAKORLATBAN Önkéntes Központ Alapítvány Kiadja: Önkéntes Központ Alapítvány 1123 Budapest, Kékgolyó u. 20. I./4a Szerkesztõ: Francsics Dorina Szakmai lektor: F. Tóth András

Részletesebben