Emlékeztető A Kiss Árpád Tagkollégium Küldöttgyűléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Emlékeztető A Kiss Árpád Tagkollégium Küldöttgyűléséről"

Átírás

1 Emlékeztető A Kiss Árpád Tagkollégium Küldöttgyűléséről Időpont: :00 Helyszín: Kiss Árpád Tagkollégium Étterem A küldöttgyűlésen a 40 db szobából 23 küldött jelent meg, minden küldött saját szobáját képviselte. A szabályzat alapján 50% +1 fő, azaz 21 fő jelenlétével határozatképes a küldöttgyűlés. Tehát a küldöttgyűlés határozatképes volt. 1) Szavazók adminisztrálása 2) Kiss Ferenc TKollHÖK elnök köszönti a küldötteket és a megjelent kollégistákat 3) Levezető elnök személyének elfogadása Kiss Ferenc javasolja a küldöttgyűlésnek, hogy fogadják el őt levezető elnöknek. A küldöttek egy tartózkodás mellett elfogadták. 4) A levezető elnök a napirendi pontokat ismertette (1. számú melléklet), majd javasolta a napirendi pontok sorrendjétől való eltérést, amelyet a küldöttgyűlés egyhangúan elfogadott, így az első és a második napirendi pont felcserélődött. 5) Leposa Péter ismertette a szavazás menetét, és a szavazatszámláló bizottság mellé kért egy fő segítőt, aki Papp Zoltán volt. Napirendi Pontok: I. Tisztújítás, TkollHÖK tagok megválasztása (Kollégiumi Választásokat Felügyelő Bizottság) II. TkollHÖK tagok beszámolói (Molnár Máté, Dranka Mária Dóra, Vécsi Bettina, Salga István) III. Gazdasági beszámoló (Kiss Ferenc) IV. TKollHÖK elnöki beszámoló (Kiss Ferenc) V. Egyebek

2 1. Napirendi pont: Tisztújítás, TkollHÖK tagok megválasztása Nagy Zsuzsanna: Nagy Zsuzsanna köszöntötte a küldöttgyűlésen megjelenteket, majd elmondta, milyen tevékenységeket végzett korábban a kollégiumban. Szintfelelőse volt a 7. emeletnek több évig, részt vett sok korábbi rendezvény megszervezésében, először a KISÖKOSZ tagjaként, majd e kör vezető-helyetteseként is tevékenykedett, emellett mindig szívesen segítette a kollégistákat. Elmondta, hogy úgy érzi felkészült ennek a pozíciónak a betöltésére. Jövőre vonatkozó tervei között szerepel a kollégiumi élet rendezvényekkel való színesebbé tétele, esetleg múzeumlátogatások szervezése. Zárszóként megköszönte a figyelmet. Posta Brigitta: Posta Brigitta köszöntötte a kollégistákat és a Szavazó Bizottságot. Beszámolt arról miként teljesedett ki benne az a gondolat, hogy jelentkezett a meghirdetett érdekvédelmi felelős posztra. Leendő tervei között szerepel különféle kulturális események lebonyolítása, aminek témájához szeretné kikérni a kollégisták ízlését, ötleteit a későbbiekben. Valamint a jelentős vidéki kollégistára való tekintettel város megismerő túrát is szívesen szervez, amennyiben erre van igény. Beszédje végén megköszönte a megjelentek figyelmét Kovács Imre: Kovács Imre köszöntötte a megjelent küldötteket, a vezetőséget és a Szavazó Bizottságot. Elmondta milyen közéleti tevékenységet végezett a kollégiumban, az itt eltöltött 2 év alatt, és hogy ezt szeretné folytatni ez után is érdekvédelmi felelősként is. Kiemelte, hogy a TkollHÖK-nek összetartásra van szüksége, nem pedig széthúzásra, amit véleménye szerint a leendő csapat biztosítani tud, valamint azt, hogy a legfontosabb az egymással és a többi kollégiumtársunkkal való rendszeres és megfelelő kommunikáció. A beszéd végén megköszönte a figyelmet. Elhangzott kérdés: - Salga István: Miben tudod majd segíteni a megválasztás esetén a nevelőtanárok munkáját? - Kovács Imre (válasz): Konkrét elképzelésem nincs, de bármilyen problémával fordulhatnak hozzám a nevelőtanárok, szívesen állok rendelkezésükre.

3 Molnár Máté: Molnár Máté köszöntötte a Szavazóbizottság tagjait, a küldötteket, és a többi megjelentet. Megköszönte, hogy az előző évben részt vehetett a TKollHÖK munkásságában, és elmondta, hogy ezt a tevékenységét szeretné folytatni a jövőre nézve, amennyiben újra megválasztják. Elmondta, hogy az előző évben milyen rendezvények lebonyolításában és megszervezésében vett részt (2010 perces foci, Kiss Napok, Mikulás nap, idei Csókatábor), majd megköszönte a figyelmet. SZAVAZÁS 2. Napirendi pont: TkollHÖK tagok beszámolói Molnár Máté: Beszámoló az előző évben lebonyolított programokról: 2010 perces Foci Plakátolások Mikulás program lebonyolítása Kiss Napok (Éjszakai Túra) szervezése Idei Csókatábor megszervezése, levezénylése Dranka Mária Dóra: Beszámoló az előző féléves munkásságáról: Körök éjszakája szervezése Kajak túra szervezése lebonyolítása Kerékpártároló pályázat írása Soproni kirándulás anyagi kereteinek megpályázása, kirándulás megszervezése Vécsi Bettina: Beszámoló az előző féléves munkájáról Kiss Napok megszervezése (főszervező) gyűléseket tartott hetente pályázat írása a díszítés és a díjazás anyagi költségeinek finanszírozására (40000 Ft) kiállítás felügyelet megszervezése

4 Salga István: Beszámoló az előző féléves munkásságáról - Technikai munkatárs a Kiss Napokon - Mikulás Program (ő volt a mikulásunk) - Sport pályázat írása, sport bérletek beszerzése - Április 22. A Föld napja rendezvény megszervezése - Május első hetében megválasztották nevelőtanárnak, így munkáját pedagógia munkatárként folytatta. Ezután a TKollHÖK szempontjából passziválta magát. 3. Napirendi pont: Gazdasági beszámoló A gazdasági beszámolóhoz készített útmutató-táblázat a 2-es számú mellékletben található meg. Megjegyzések a táblázat egyes pontjaihoz: - Egészség nap: Az egészségnapra szánt összegből Ft az egészségügyi szaktanácsadóknak került kifizetésre, az itt végzett munkájukért. - Főzőverseny: Csapatonként 5000 Ft volt a keret. - Színház: Azért nem volt kiadás, mert a jegyek annyira kedvezményesek voltak, hogy mindenki megvehette magának a jegyeket olcsón, így nem lett felhasználva a tervezett keret. - Topi: A kiadások a farsangi bulira megszervezett tombolasorsolás díjazására lettek fordítva. - Körök éjszakája: Felmerült egy kérdés: o Dranka Mária Dóra: Miért nem lett tájékoztatva arról, hogy mennyi a tervezett keret a Körök éjszakájára? Kiss Ferenc (válasz): Mivel a Dranka Mária Dóra által kért összeg biztosítva volt, így nem volt jelentősége, hogy mennyi volt a tervezett keret.

5 4. Napirendi pont: TkollHÖK elnöki beszámoló Kiss Ferenc beszámolója az előző évi munkáról: - Tavaszi félév elején Csík Erzsébet igazgatónő vezetésével tartott gyűlésen a hallgatókkal együtt készítettek a kollégiumról SWOT analízist. - Kollégiumi napok megszervezése. Itt külön ismertette a 2 nap alatt lebonyolított programokat: o 1. Nap: Kiállítás Egészségnap Körök éjszakája o 2. Nap: Főzőverseny o Zsűrizésére felkértük Csík Erzsébet igazgatónőt és Novák Jánost a igazgatóját. Éjszakai túra Több külsős csapat részvétele mellett a Kiss Árpád Kollégium is elindult egy csapattal a túrán. - A Kollégiumi napok lebonyolításához anyagi támogatást nyújtott igazgatónő, valamint a Hallgatói Önkormányzat részéről Scmiedt Péter Kollégiumi alelnök. - A Kollégiumi napok megszervezésében illetve lebonyolításában nagyon sok kollégista kivette a részét, akiknek segítségét ezúton is megköszönte. - Kollégiumi felvétellel kapcsolatos tájékoztató: o Idén is többszörös túljelentkezés volt. o Közösségi pontok fontosságának említése a felvétellel kapcsolatban. - Június elején részt vett a vezetőképzőn, ahol megvitatták és kiértékelték az éves munkát.

6 Idei félévre vonatkozóan: - A Szeptember 4-én tartott beköltözés megszervezése. A beköltözés lebonyolításában segítők munkájának megköszönése. - A Szeptember 9-10-én tartott Csókatábor megszervezése. Megköszönte a segítők munkáit, majd külön megköszönte Balogh Józsefnek a hajókirándulás támogatását, és Schmiedt Péternek a pólók biztosítását. Elhangzott kérdések: - Salga István: Mit adott a vezetőképző? Miben fejlődtél, mint vezető? o Kiss Ferenc (válasz): Javaslatokat kaptam arra, hogy milyen programokkal lehetne megmozgatni a kollégistákat, a felsőoktatási törvényekkel ismerkedtünk mélyebben, az aktuális törvénymódosításokkal kapcsolatban kaptam naprakész információkat. - Salga István: Hány küldöttgyűlés volt az előző félévben? o Kiss Ferenc (válasz): Kettő. - Salga István: Mit tud mondani a SWOT analízis kiértékeléséről? o Kiss Ferenc (válasz): Erre a kérdésre Csík Erzsébet igazgatónő tud részletes választ adni, mivel ő vezette a SWOT analízist. - Salga István: Hogyan működik a közösségi pontok kiosztásának rendszere? o Kiss Ferenc (válasz): A közösségi pontok kiértékelésének ideje alatt a hirdetőn kifüggesztett táblázatban megtekinthető személyenként kinek mennyi pont adható. Ezután a bizottság minden kollégistának személyre szabottan meghatározza a közösségi pontjainak számát. A beszámolót 2 tartózkodás mellett elfogadta a küldöttgyűlés.

7 Schmiedt Péter tájékoztatója: - Bemutatkozás - Az Óbudai Egyetem pályázatairól tart beszámolót o Óbudai Egyetem ösztöndíj Az eddigi papíros pályázati űrlapot az elektronikus űrlap váltja fel, amelyet aláírva és a mellékelt igazolásokkal együtt határidőig le kell adni a Hallgatói Központokban. Felmerülő kérdés: Hegedűs Dániel: Csak kitűnő átlag mellett lehete pályázni? Schmiedt Péter (válasz): Mivel általában kevés a beérkező pályázatok száma, ezért nem az elsődleges szempont az illető átlaga. o Kulturális pályázat Főképp az egyetem keretei között a hallgatók részére szervezett illetve nyújtott: kulturális tevékenységre, rendezvényszervezésre, karrier,- életviteli-és tanulmányi tanácsadásra. A pályázat célja, hogy segítséget nyújtson művészeti, kulturális célú öntevékeny csoportok számára programjaik megvalósításához. A beadási határidő október 6-a. o Sport pályázat 10 nappal tolódik a Kulturális pályázathoz képest Hamarosan megtekinthető lesz a kiírás az Óbudai Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Hivatalos Portálján. o Kollégiumi díjmérséklési pályázat Minden pályázatot október 18-a előtt elbírálnak, hogy a mérsékelt díjakat legyen lehetőségük befizetni a kedvezményezett hallgatóknak. A pályázat október 6-án kerül kiírásra. A leadás az előző évektől eltérően elektronikus úton történik.

8 Elhangzott kérdés: Hegedűs Dániel: Az előző évekhez képest változott-e az elbírálás? Schmiedt Péter (válasz): Az elbírálás menete nem változott. Az eredmény a beérkezett pályázatok számától és az erre fordítható anyagi kerettől függ. Idén ez az összeg remélhetőleg hasonló lesz, mint az előző évben volt. - Tervezett rendezvények o Szeszkó, a kollégium nagyszabású rendezvénye. Tervezett időpont november 4. o ÓE Kollégiumi Pókerbajnokság melynek tervezett időpontja november 15. o P-faktor tehetségkutató verseny a Bánki Donát kollégiumban. o Az Óbudai Egyetem a november án megrendezésre kerülő Fridge fesztiválra 300 db jegy illetve bérlet kedvezményt kapott. - Nyelvtanfolyam indítása haladó, illetve középfokon. A tanfolyam 10 hetes, a részvételi díj 5000 Ft/fő. Elhangzott kérdések: - Salga István: Nem tartják-e jó ötletnek, hogy a közgyűlésen tartott szavazások alkalmával ne küldöttek képviseljék a szobákat, hanem mindenki saját magát? - Schmiedt Péter (válasz): A kollégium nagy létszámára való tekintettel nem tartja kivitelezhetőnek ezt a megoldást. A korábbi években már volt ilyen próbálkozás, ami több okból sem bizonyult jó megoldásnak. Például egy 300 fő feletti kollégiumban túl sok időt venne el a szobák végigjárása. - Prókai Piroska: Erről szól a maguk tisztsége, nem? - Schmiedt Péter (válasz): Nem. Arról szól a mi tisztségünk, hogy minél hatékonyabban és kivitelezhetőbben bonyolítsuk le a hasonló szavazásokat. Szerintem vagyunk már annyira érettek, hogy egy szobán belül meg tudjuk beszélni az álláspontokat, és ezt küldöttön keresztül továbbítjuk a választási bizottság felé.

9 - Nagy Zsuzsa: Pont azért van a meghatalmazás, hogy ezzel a szoba többi lakója felhatalmazza a küldöttet, hogy képviselje őket. Azzal, hogy a szoba lakói ezt a meghatalmazást aláírják, beleegyezésüket adják abba, hogy képviseljék őket. - Salga István: És mi van, ha a meghatalmazást valaki nem írja alá? - Schmiedt Péter (válasz): Akkor tartózkodik, de van arra is lehetőség, hogy ha valaki mindenképp a saját nevében szeretne szavazni, akkor a szobától függetlenül eljön a gyűlésre, adminisztrálja magát, jelzi szavazási szándékát és ezzel érvényes szavazati joggal bír. - Vécsi Bettina: A korábbi tapasztalatokból kiindulva, a küldöttgyűlésen a küldötteken kívül kevés érdeklődő jelent meg, tehát valószínűleg ha egyéni szavazás lenne, akkor sem jönnének le sokkal többen. - Janetka Vajk: Egyetértek Bettivel. - Schmiedt Péter: Úgy gondolom ez a legegyszerűbb szavazási procedúra, ami jelenleg működhet. - Szűcs Dávid: Javaslatot tesz, hogy szavazzunk a kérdésről. Kiss Ferenc szavazásra bocsájtotta a fent említett kérdést. - A küldöttgyűlés 1 NEM és 2 TARTÓZKODÁS mellett úgy döntött, hogy maradjon a jelenlegi szavazási rendszer. Elhangzott kérdés: - Salga István: A megjelentek létszámát illetően szavazóképes-e a küldöttgyűlés? - Schmiedt Péter (válasz): Mivel a jelenleg érvényben lévő szabályzatban az áll, hogy a szavazatokat tekintve nem kell meg lenni 2/3-os többségnek, ezért a szavazás érvényes. A tisztújítással kapcsolatos szavazás eredményei: Kovács Imre: 56 IGEN 7 NEM 20 TARTÓZKODÁS 6 ÉRVÉNYTELEN Molnár Máté: 64 IGEN 4 NEM 21 TARTÓZKODÁS 0 ÉRVÉNYTELEN Posta Brigitta: 62 IGEN 0 NEM 15 TARTÓZKODÁS 12 ÉRVÉNYTELEN Nagy Zsuzsanna: 69 IGEN 4 NEM 14 TARTÓZKODÁS 2 ÉRVÉNYTELEN Kiss Ferenc köszöntötte a tagokat, és megköszönte a régi tagok eddigi munkáját.

10 Csík Erzsébet prezentációja A tagkollégium megítélése - Trendek: felvételek alakulása - Helyzetek: Kollégium eddigi sorsa, előzmények-következmények - Túljelentkezések kiértékelése: o Felsőbb éveseknél kétszeres o Első éveseknél háromszoros - Gazdálkodás: o Tárgyi feltételek gyarapodása Schmiedt Péter külön felhívta a figyelmet a tárgyak megóvására, mert a beruházásokra fordítható anyagi keretet befagyasztották. - A kollégium által megnyert pályázatok említése o összesen 7.49 millió Ft a pályázatokon nyert összeg. Ennek nagy része a TOPI felújítására és felszerelésére, valamint a körök támogatására fordítódott. - Kollégium kiadásai o Működési költségek o Beszerzési költségek Elhangzott kérdés: - Salga István: Mi történik, ha tönkremegy valami, és nincs pénz új készülék beszerzésére? - Schmiedt Péter (válasz): Ha új beruházásokra nincs is keret, valószínűleg a meglévő tárgyak javítására lesz fedezet. - Változások a kollégium életében o embertípusok változása - Felsőoktatási törvény változásai o gazdasági háttér o Kollégiumok rendszere Központilag lesznek felügyelve a kollégiumok o oktatás -> hallgatók csökkenése

11 Elhangzott kérdés: - Hegedűs Dániel: Az elhangzott változások már hivatalosak-e? - Schmiedt Péter (válasz): Ez a koncepció friss, de még nem végleges. Amennyiben így változnának a dolgok, valószínűleg akkor is felmenő rendszerben valósítanák ezt meg, tehát csak az új felvételizőket érintené. 5. Napirendi pont: Egyebek Vécsi Bettina: Elbúcsúzott a TkollHÖK-től, megköszönte mindazok segítségék, és közreműködését, akik ez eltelt idő alatt segítették a munkáját. Javaslatokat tett a leendő TkollHÖK-nek az elkövetkezendő munkájukkal kapcsolatban: - rendszeres gyűlés tartása - a HÖK iroda rendszeres működése (nyitva tartása) - a kollégium hagyományainak megőrzése Dranka Mária Dóra: Köszönetet mondott az igazgatónőnek, amiért nagyban segítette a TkollHÖKben végzett munkáját. Észrevételeit, és építő kritikáit fejezte ki az új TkollHÖK felé: - Javasolta a HÖK szorosabb együttműködését - Hiányolta a TkollHÖK elnökkel való kommunikációt. - Molnár Máté felhívta Dranka Mária Dóra figyelmét arra, hogy a TkollHÖK elnökkel való együttműködésnek kölcsönös dolognak kellene lenni, nem pedig egyoldalúnak. Salga István: - Elköszönt a TkollHÖK-től. Megköszönte Csík Erzsébetnek a sok segítséget, és hogy szerepet vállalt személyes fejlődésében. - Felhívta a figyelmet arra, hogy ez a tisztség nagy felelősséggel jár, és egyben egy lehetőség, amit tudni kell kezelni. A hibákból tanulni kell, és a szerint folytatni a munkát. - Megjegyezte, hogy minőségi kollégiumba minőségi vezetés kell.

12 Schmiedt Péter: Felhívta a figyelmet arra, hogy milyen fontos az emberek közötti kommunikáció, az összetartás, nem csak a TkollHÖK-ben, hanem az egész kollégiumban, és hogy a csapatmunka a legfontosabb. Kiss Ferenc: Egyéb, a kollégiumi élettel kapcsolatos dolgok: - Fénymásolás és nyomtatás lehetőség az EMO klubban lehetséges. - Az elhangzott építő kritikákat megköszönte. - Felhívta a figyelmet az angol nyelvtanfolyam fontosságára, valamint a kollégiumban kihelyezett plakátok rendszer olvasására, a tájékozódásra. - A bőröndszoba kipakolásával kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki lehetőleg időben pakolja ki a dolgait a határidő előtt, amiről október 3-án tájékozódhatnak a hallgatók a kifüggesztett plakátokon. Salga István: Javaslatok: - Kollégiumon belüli levelező lista megszervezése. - Külön honlap használata a kollégiummal kapcsolatos hírek terjesztésére, a Facebook helyett. Kiss Ferenc megköszöni mindenkinek a részvételt, és lezárja a küldöttgyűlést. Budapest Jegyzőkönyvvezető Levezető elnök Hitelesítők: Aláírásommal igazolom, hogy az emlékeztető a történteknek megfelelő Ökrös Dávid Janetka Vajk

13

JEGYZŐKÖNYV 6/2011. amely készült a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésén Budapest, 2011. október 20.

JEGYZŐKÖNYV 6/2011. amely készült a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésén Budapest, 2011. október 20. JEGYZŐKÖNYV 6/2011. amely készült a Szerb Országos Önkormányzat Közgyűlésén Budapest, 2011. október 20. Helyszíne: Szerb Országos Önkormányzat székhelye (1055 Budapest, Falk Miksa u.3.) Időpontja: 2011.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. május 27-én 18. 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. május 27-én 18. 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. május 27-én 18. 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Vuk István polgármester Glogovecz Lászlóné alpolgármester

Részletesebben

XLIII. évf. Választási különszám INGYENES

XLIII. évf. Választási különszám INGYENES A BME VEGYÉSZMÉRNÖKI ÉS BIOMÉRNÖKI KAR HALLGATÓI KÉPVISELET LAPJA XLIII. évf. Választási különszám INGYENES IMPRESSZUM Fekete Fanni, főszerkesztő Pintér Olivér Péter, VBK HK Kémlelő felelős Rajnai Gábor,

Részletesebben

Gárdony Város polgármestere. Nadap Község polgármestere. Vereb Község polgármestere. Gárdonyi Kistérségi Iroda irodavezető. Ügynökség koordinátor

Gárdony Város polgármestere. Nadap Község polgármestere. Vereb Község polgármestere. Gárdonyi Kistérségi Iroda irodavezető. Ügynökség koordinátor J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS 2009. 10. 02 - án 09:00 órakor a Gárdonyi Kistérségi Iroda Tárgyalótermében (Velence, Balatoni út 65.) megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. amely készült a Doktoranduszok Országos Szövetsége Küldöttgyűlésén, 2014. április 25- én 15 órakor

Jegyzőkönyv. amely készült a Doktoranduszok Országos Szövetsége Küldöttgyűlésén, 2014. április 25- én 15 órakor Jegyzőkönyv amely készült a Doktoranduszok Országos Szövetsége Küldöttgyűlésén, 2014. április 25- én 15 órakor Jelen vannak: lásd jelenléti ív (2. számú melléklet) Helyszín: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

Pályázat a Szent István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöki pozíciójának betöltésére

Pályázat a Szent István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöki pozíciójának betöltésére Pályázat a Szent István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöki pozíciójának betöltésére Pályázó: Nagy Dániel Gödöllő, 2012. október Tartalomjegyzék Önéletrajz...3 Motiváció...4 Helyzetkép...5 Finanszírozás...7

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült 2010. május 31-én a Magyar Felső-, és Középfokú Oktatási, Kutatási és Közgyűjteményi Számítógéphálózati Egyesület, rövidített nevén HUNGARNET Egyesület évi rendes Közgyűlésén,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2006. december 7-én 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:,

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterem IX., Bakáts tér 14.

Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterem IX., Bakáts tér 14. JEGYZŐKÖNYV Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2015. április 23-án 15.00 órakor tartott rendes üléséről Helye: Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterem

Részletesebben

Iktatószám: T-46-9/2012 Jegyzőkönyvvezető: Kiss Ildikó. Készült: Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2012. március 29-én megtartott üléséről.

Iktatószám: T-46-9/2012 Jegyzőkönyvvezető: Kiss Ildikó. Készült: Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2012. március 29-én megtartott üléséről. V ár os Ö nkormá nyzat k épviselő - testülete 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@ biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Iktatószám: T-46-9/2012

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2015. február 18-án 16 órakor a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2015. március 25-én 16 órakor a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint

Részletesebben

A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP 2007. ÉVI BESZÁMOLÓJA AZ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTERNEK

A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP 2007. ÉVI BESZÁMOLÓJA AZ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTERNEK A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP 2007. ÉVI BESZÁMOLÓJA AZ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTERNEK Dr. Harsányi László elnök Perlik Pál igazgató Jóváhagyom: Dr. Hiller István miniszter NKA Nemzeti Kulturális Alap

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö NY V E

J E GY Z Ő K Ö NY V E Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás 2011. április 20-án megtartott ülésének J E GY Z Ő K Ö NY V E - 1 - Az ülésről hangfelvétel készült! J e gy z ő k ö ny v Készült: a Zalaegerszeg és

Részletesebben

1) Előterjesztés egyes szabálysértési tényállások hatályon kívül helyezéséről

1) Előterjesztés egyes szabálysértési tényállások hatályon kívül helyezéséről Mátészalka Város Képviselő-testület 2012. május 24. napján 13.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete:11-12, d./ határozata:56-64, Száma:

Részletesebben

2013. augusztus szeptember. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében

2013. augusztus szeptember. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2013. AUG. SZEPT. 18. ÉVF. 5. SZÁM Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében Ülésezett a VOSZ Elnöksége

Részletesebben

11/20140320/EH. sz. határozat Az Elnökség egyhangú igen szavazattal elfogadta az előző ülés jegyzőkönyvét.

11/20140320/EH. sz. határozat Az Elnökség egyhangú igen szavazattal elfogadta az előző ülés jegyzőkönyvét. J e g y z ő k ö n y v mely készült a Magyar Paralimpiai Bizottság 2014. március 20-án 15.00 órai kezdettel, a Magyar Sport Háza III. emeleti tárgyalójában tartott elnökségi üléséről Jelen vannak: Mellékelt

Részletesebben

A Kecskeméti Főiskola HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALAPSZABÁLYA

A Kecskeméti Főiskola HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALAPSZABÁLYA A Kecskeméti Főiskola HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALAPSZABÁLYA 5. sz. verzió Hatálybalépés napja: 2010. február 12. (Érvényes visszavonásig) Jóváhagyta: Dr. Danyi József rektor A Kecskeméti Főiskola Hallgatói

Részletesebben

2. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

2. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Ikt.szám: 589-2/2014. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2014. február 24-én 18.00 órakor megtartott ülésének 2. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2005. június 16-án 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:, a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007. szeptember 25-én (Kedd) 13.00 órakor tartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Medgyaszay Ház Nagykanizsa,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2015. február 16-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2015. február 16-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2015. február 16-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás Róbert, Érsek

Részletesebben

H A L L G A T Ó I Ö N K O R M Á N Y Z A T

H A L L G A T Ó I Ö N K O R M Á N Y Z A T Wesley János Lelkészképző Főiskola H A L L G A T Ó I Ö N K O R M Á N Y Z A T SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest 2006. április A Wesley János Lelkészképző Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) hallgatói

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. október 15-én (csütörtökön) megtartott

Részletesebben

365-5/2013 Humán Szolgáltatási Iroda. Jegyzőkönyv

365-5/2013 Humán Szolgáltatási Iroda. Jegyzőkönyv 365-5/2013 Humán Szolgáltatási Iroda Jegyzőkönyv Készült: az Emberi Erőforrás Bizottság 2013. május 14-én Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Eger, Dobó tér 2.) megtartott nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

3/2015. (II.25.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 25-én megtartott üléséről

3/2015. (II.25.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 25-én megtartott üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2015. (II.25.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 25-én megtartott üléséről 2 Bátonyterenye Város Önkormányzata

Részletesebben

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések XVII. évfolyam 3. szám 2011 április Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések Angol üzletemberek jártak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2011. január 26-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2011. január 26-án megtartott üléséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 4-1/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült a képviselő-testület 2011. január 26-án megtartott üléséről Az ülés helye: Városháza ülésterme Jelen vannak: Vörös Sándor

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 452-252 E-mail:vagvolgyi@bekescsaba.hu

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. április 16-án (csütörtökön) megtartott

Részletesebben